Det store frokostinnlegget: 10 tips

Det er så mange som stadig etterspør tips til frokosten, så jeg har samlet 10 forskjellige varianter til frokost i dette innlegget.

1. Hjemmelaget granola: Går til alt! Cottage cheese, tyrkisk yoghurt, eller rømme om du vil, toppet med bær. Du kan også lage hjemmelaget syltetøy av frosne bær og sukrin, blandes bare i en blender. Jeg har lagt ut oppskriften på to typer granola, en ganske søt versjon som du finner her og en litt mer salt / nøytral versjon, som du finner her.

Mange lurer på hvor du kan finne tyrkisk yoghurt, og det finner du stort sett i de fleste dagligvarebutikker, jeg har funnet hos både Kiwi og Joker, men de har det garantert hos Meny, Ica og Ultra.

Tips: For å få litt smaksvariasjon er det kjempegodt å blande litt vaniljekesam i den tyrkiske yoghurten, men også beger med Yoplait dobbel 0 kan blandes ut med et par spiseskjeer tyrkisk yoghurt. Kjempegodt!

Og ja, tyrkisk yoghurt er SÅ mye billigere i Sverige! Du bør virkelig HAMSTRE når du er der.

2. Mandelgrøt: Å, galskapnammis! Jeg er helt klart et grøtmenneske og var alltid glad i havregrøt da jeg var yngre. Dette er en mye bedre variasjon og dessuten holder den deg forferdelig mett forferdelig lenge. Vinn vinn! Oppskrift her.

3. Kaffe- og mandelsmoothie: Min favoritt stort sett i hele 2009, så ble jeg lei, men nå har jeg fått smaken på den igjen og har moderert oppskriften slik at den passer bedre til kostholdet jeg har nå. Oppskriften finner du her.

4. Knekkebrød med pålegg. Disse knekkebrødene er enkle og lage, holder seg kjempelenge og er et fantastisk alternativ til annen frokost om du går fort lei. Smell på en hel haug med deilig smør og topp det med både grønne blader, italiensk salat, ost, skinke, paprika, agurk, ja – alt det du måtte begjære. Nam! Oppskriften på knekkebrødene finner du her.

5. Frukt med yoghurt: Klassiker, men også veldig godt. Skjær den frukten du liker best i små terninger og strø det over tyrkisk yoghurt. Ha gjerne litt tørket kokos på toppen også 🙂 Mine fruktfavoritter til frokost og yoghurt er mango, annanas og blå druer.

6. Hjemmelaget brød med pålegg: Dette brødet inneholder SÅ mye godt, blant annet gojibær som gir det en litt søt smak. Kan fint spises med bare smør, men er deilig med pålegg på også. Oppbevares helst i brødpose i kjøleskapet. Kan fint fryses 🙂 Oppskriften finner du her.

7. Eggerøre med ost sammen med grønnsaker som spisspaprika og tomat. Bland en god mengde ost inn i eggerøren din, gjerne Jarlsberg men parmesan er også godt. Dette gir en litt ny smaksopplevelse slik at eggerøren ikke blir så standard, i tillegg til at den metter bedre. Lag av 2-3 egg, 1-2 ss. creme fraiche, salt, pepper, ost og gressløk.

8. Miniepannekaker: Oh, yes! Disse er så gode, og noe alle burde prøve til frokost en gang. Oppskrift her.

9. Frokostvafler: Ja, du leste riktig! Vaflene jeg lager i belgisk vaffeljern kan like fint lages i vanlig vaffeljern, og dersom du for eksempel sløyfer sukrin og andre dominerende smaker som kanel eller kardemomme, er dette kjempegodt til frokost med enten bare smør, med smør og pålegg eller med for eksempel en klatt yoghurt toppet med bær 🙂 Oppskriften finner du her.

10. Litt av alt: Ta rett og slett litt av alt kjøleskapet har å by på, pålegg, ost, yoghurt, nøtter, røkt laks, bær, fiberrik eller knekkebrød. Ha en liten fest for deg selv! Eller for alle. Perfekt på en fridag hvor du virkelig kan sette deg ned og nyte 🙂

Håper dette var til litt inspirasjon for folk med mangel på frokostinteresse 🙂

120 kommentarer

 1. Jeg beundrer deg og hvordan du klarer å holde en så sunn (men likevel spennende og god!) matvei 🙂 Sikkert ikke noe problem for deg å holde deg unna brød, loff, eller søtsaker som smågodt osv. siden du er så vant med den maten du spiser! Det er det nemlig for meg, men prøver hardt motså slike fristelser haha.. Veldig, veldig inspirerende og fint innlegg, skal prøve meg på mandelgrøten imorgen! 🙂

 2. Michelle

  NAM, blir sulten av å lese om alt dette! ingenting er som en stor koselig og sosial luksus frokost med mye forskjellig hjemmelaget mat <3 Her var det masse godt å velge mellom ja! Mandel smoothien var ny for meg, den hørtes utrolig god ut, skal testes snarest 😀
  Takk for tipsene!! <3

 3. Hei! Supert innlegg med mye inspirasjon 🙂
  Fikk veldig lyst til å prøve ut mandelgrøten! Bare et mini-spørsmål: hvilket type smør bruker du i den?
  Ha en god uke videre!

  1. Fotballfrue

   Vanlig smør, altså meierismør 🙂

   Klem!

 4. Så fint innlægg Caroline! 🙂 Sku bærre sei i fra om att dæm sæll tyrkisk yoghurt på Rema også, værtfall i Nordland! 😉

 5. Åh så mye godt! Elsker å få tips til sunn og god mat . Spesi elt frokost/lunsj da det er vanskeligst å finne på syns jeg 🙂

 6. Så mange deilige oppskrifter, Karoline. Disse skal absolutt prøves ut! Spiser du av og til lavkarbobrød kjøpt i butikk? Har du noen synspunkter rundt det?:) Og hvor mange måltid spiser du iløpet av dagen? Takk for en fin blogg og masse inspo!

  1. Fotballfrue

   Ja, absolutt 🙂 Det fra Norgesbakeriet er veldig godt 🙂

   Klem!

 7. Elsker at du legger så mye tid ned i bloggen og du fortjener så veldig at den er suksessfull og få igjen for slitet 🙂 Gleder meg til frokost i morgen!

 8. martine

  helt fantastisk! du er fantastisk! tusen takk for tips 🙂

 9. Å herregud…..NAM. Nå ble jeg sulten. Frokostmat er det beste i løpet av dagen mener nå jeg, og her har du virkelig samlet kremen!

 10. Evelina Sarena

  Wow, takk for gode tips!!
  Lurte på om alle disse oppskriftene står i boken din? 🙂
  Har hatt lyst på den såå lenge, så nå skal jeg unne meg den!
  Viktig med god og sunn mat i en hektisk studieperiode;) hihi.
  Du er et godt forbilde, Caroline – blir i godt humør bare jeg går inn på bloggen din!

  1. Fotballfrue

   Nei, bare et par-tre av dem som står i boken 🙂

   Takk for fine ord <3

   Klemmer 🙂

 11. Karoline

  Tusen takk, dette inspirerte meg til å bli flinkere til å spise sunn frokost! 🙂 Jeg har prøvd den ene granolaoppskriften din før, ble veldig fornøyd med den, og kommer definitivt til å prøve mandelgrøtoppskriften og knekkebrødoppskriften 🙂

 12. Kjempe flott innlegg! Skulle ønske jeg var like kreativ som deg 🙂 Noe av dette skal definitivt prøves 🙂

 13. Ingrid olive

  Tusen hjertlig takk for kjempe gode tips! Veldig fornøyd med hele 10 alternativet;) ingen ensidig frokost for meg på lenge!
  Klem fast leser siden starten:)

 14. Åhh, vil du komme hit og lage frokost alle dager i uken! Det så bare helt herlig ut 🙂 Takk for frokost-inspirasjon!

 15. Dette innlegget elsket jeg!! Tusen takk 🙂

 16. Tusen takk for mange gode frokosttips – og tusen takk for at du legger så mye tid ned i å lage så varierte og inspirerende innlegg! Bloggen din gir en perfekt liten feelgood-pause/avkobling når man trenger det. Før trakk jeg alltid frem et magasin, nå klikker jeg meg inn for å lese på siden din 🙂

 17. Spiste akkurat mandelgrøten etter en morgentreningsøkt… himmel og hav, SINNSYKT godt:)
  Tusen takk for tips!! Og takk for en inspirerende blogg! Selv om du og jeg lever vidt forskjellige liv, finner jeg likevel ting inspo og glede i det du skriver! YEJ:) Ha en fin dag!

 18. elizabeth

  Snalla snalla Caroline. Kan du hjalpa mig? Jag har en tuff vardag nar det speciellt galler frukost, da jag nyss fatt reda pa att jag ar valdigt allergisk emot agg, havre och mjolk. (Mjolkprotein, INTE laktos! Laktos gar bra.) Mycket innehaller tyvarr detta….

  Kan du Caroline snalla snalla gora ett inlagg anpassat for oss allergiker nagon gang tror du?? 🙂 Skulle uppskatta din hjalp SA mycket.

  Varma halsningar fran Sverige!

  1. Fotballfrue

   Å, jeg er så dårlig på dette med allergi og alternativer ettersom jeg ikke er allergisk selv 🙁 MEN! Jeg vet at mange av leserne mine har samme problem, så kanskje de kan hjelpe deg? 🙂

   Masse lykke til <3

   Klemmer!

  2. Soya-melk/ youghurt, og musli eller knekkebrød (sjekk caroline sine) med pålegg. Finnes andre melketyper å som rismelk, eller lag egen mandelmelk.google i vei og du finner tips på hvordan gjøre det. Pålegg alene. Bær,frukt,grønnsaker.
   Og prøv allergikokken.no for tips. I tillegg finnes det flust av blogger, så bruk Google:)

   Lykke til:) bare vær kreativ,og bruk tid i starten på å planlegge dagene så du ikke blir lei.

 19. Heisann 🙂 lurte på om du kunne fortelle meg forskjellen på yoplait dobbel 0 og skyr? Spiser for det meste skyr, men om det ernoenlunde det samme og like sunt er vel yoplait et bedre alternativ med tanke på pris! Begynte ett nytt å bedre liv for 4 uker siden, veier meg hver 14 dag, de første to ukene hadde jeg gått ned 3,5 kg (drastisk endring i kosthold + begynt å trene) men da jeg veide meg idag hadde jeg gått opp 200 g! Jaja det går vel kanskje litt opp og ned, til jeg når målet mitt! Jeg vil ikke bare ned i vekt, men ha en generelt sunnere livsstil 🙂 gikk opp en del kg etter jeg flyttet til utlandet og dro verden rundt. Men nå er jeg tilbake i Norge og på tide å kvitte seg med de kiloene som ikke hører hjemme! Ble en liten roman her av bare ett kort spørsmål hehehe! Inspirerende blogg og kjempe bra frokost innlegg, kommer nok ikke til å prøve det selv da jeg ikke er så god i å lage mat, men scroller vel tilbake til det snart da min frokost nesten hver dag består av rugsbrød med avokado og kalkun pålegg + mager kesam med eple og kanel! Er utrolig nok ikke lei ennå haha men det kommer vel! Setter pris på svar! Klem til deg gode du <3

 20. SÅ mange flotte tips! Tusen takk for at du er så snill og deler dette med oss 🙂 Jeg skjønner at du må ha brukt lang tid på dette innlegget.
  Jeg har et spm som jeg håper du kan svare på, er det noen av disse frokost forslagene som holder deg mett spesielt lenge? Jeg har en veldig hektisk hverdag og ofte har jeg ikke tid til lunch. Jeg har aldri vært en person som trenger å spise hver tredje time heller. Det hadde vært så deilig å vært mett fra frokost til jeg faktisk har tid til å lage middag. Spiser veldig ofte havregrøt, men jeg synes dessverre ikke det metter spesielt lenge. Og småspising og kioskvarer prøver jeg å unngå. Jeg har hørt at metthetsfølelsen varer lenger ved et lavkarbokosthold, så jeg lurer virkelig på om dette ikke er noe for meg altså 🙂

 21. Hei!
  Bakte brødet ditt i dag, må ærlig si at det er det beste lavkarbobrødet jeg har smakt :)))
  Nydelig med gojibærene i!
  Takk for oppskriften Caroline 🙂
  Klem fra nord

  1. Fotballfrue

   Å, så gøy 😀

   Klemmer!

 22. Kjempebra innlegg 😉 Takk for tips!

 23. Hei Caroline! Først vil jeg bare si at dette var ett fantastisk innlegg. Jeg har cøliaki og tåler ikke hvetemel. Nesten alle oppskriftene du legger ut er jo glutenfrie! Du inspirerer meg til å spise mere variert og ikke bare hive i meg noe tørt brød! Tusen takk! Du er en helt fantastisk person virker det som. De dagene jeg trenger inspirasjon leser jeg bloggen din, du er en gledesspreder!

  Ha en fin kveld!

 24. Endelig ett frokostinnlegg!!! 🙂 Prøvde pannekakene i dag, himmelsk gode!! 🙂

 25. I dag måtte jeg prøve å lage vafflene, de ble sykt gode! 🙂
  Tusen takk for oppskrift!

  Ser du er glad i Italiensk salat,
  her er oppskrift på en fantastisk nydelig hjemmelaga,
  Skrive ikke mengde- da du ser selv hvor mye du vil bruke 🙂

  Kålhode
  Gulrot
  Skinke eller pølse
  Sylteagurk + litt av safta fra agurken
  Majones

  Skjær kålhode, skinke og gulrot (gulrota kan grovraspes) i tynne strimler.
  Hakk sylteagurken. Bland alle ingrediensene i en stor bolle.
  Enjoy!!

  Ha en fin kveld!
  Klem

  1. Fotballfrue

   Deilig 😀 Tusen takk!

   Klemmer!

 26. Johanne♥

  utrolig stor inspirasjon, får virkelig lyst på alt sammen!! 😉 tusen takk for fine tips, de vil bli brukt! herliig innlegg

 27. Å, herregud å mett jeg ble av mandelgrøten:-O Den kan jo holde en halv dag jo!

 28. kan du linke til vaffeljerne du bruke for å lage de tykke belgiske vafflan?

 29. Hei!

  Hvor mye karbohydrater er det i en porsjon mandelgrøt? Bloggen din er forresten utrolig inspirerende, er det noen som fortjener å være på topplista så er det deg!

  🙂

 30. Tuusen takk for dette innlegget! Har letet overalt etter slike frokosttips. 🙂

  1. Fotballfrue

   🙂

 31. Perfekt! Lette akkurat etter en god frokost! 🙂

 32. Takk for fin frokost inspirasjon!
  Jeg lager av og til egg i muffins former og baker de i ovnen.
  Veldig lett og moro for barna.
  Jeg har beskrevet det på bloggen min om du vil se.
  Ha en fin dag.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *