Mandel- og kaffesmoothie vol. II

God morgen! Håper dere har sovet godt ♥ Det har jeg og i går var jeg i seng før klokken elleve, ny rekord her i huset 🙂 Håper dette er en trend som fortsetter, fantastisk å våkne og ikke kjenne at jeg godt kunne sovet litt til.

Her er dagens treningsøkt snart et tilbakelagt kapittel, må bare få i meg litt frokost først og i dag står mandel- og kaffesmoothie på menyen, sammen med egg. Husker jeg hadde fullstendig dilla på denne for flere år siden, men plutselig fikk jeg nok. Nå tror jeg kanskje at den er på full fart tilbake på frokostbordet igjen, for den er jo så god! Har moderert oppskriften litt, men dette er hva du trenger til ett glass:

♥ 30 gram mandler ♥ 5 isbiter ♥ 1/2 stor banan ♥ 1 dobbel espresso ♥ 2 ss. vaniljekesam ♥

Knus mandlene i en blender og deretter isbitene. Ha i resten av ingrediensene og miks godt. Nam!

Før jeg avslutter må jeg bare si tusen takk for så fine kommentarer under siste innlegget i går, jeg satt og måpte i flere minutter tidligere da jeg skulle godkjenne dem. Dere er den fineste gjengen jeg vet om ♥

Måtte dagen bli alt du ønsker 🙂

68 kommentarer

 1. Jeanette

  enig med deg! Jeg drikker den kaffesmoothien to ganger i uken,og er helt hekta! Har drukket den siden første gang du la ut oppskriften.Den er såå god

  1. Fotballfrue

   Så stas 😀 Ja, den smaker helt fantastisk!

   Klem 🙂

 2. Kan man bruke mandelmel? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei :/

 3. Så morsomt, husker jeg hadde helt dilla selv!! Kanskje jeg også skal gjenoppta den morgenrutinen.
  Ha en fin dag 🙂

 4. Det så kjempegodt ut!

  Har du tips til noe man kan bruke isteden for banan?

  Ha en fin dag:)

 5. Har ikke blender men stavmikser, den fikser ikke isbiter…. hva tror du om å fryse bananen i biter og bare la den tine litt?

  1. Fotballfrue

   Jo, det kan nok funke 😀

   Klem!

 6. Elisabeth

  Shit.. dette var saker!! 🙂 Takk, Caroline!

 7. Kaffesmoothie eller svart kaffe i koppen – det er superviktig start på dagen;) Takk for oppskriften!

 8. DU er den fineste jeg vet om 😉 klem til deg!

  1. Fotballfrue

   <3 <3

 9. Oioioi, denne var fristende…og jeg har alle ingredienser i hus, HURRA!!! *løpertilblenderen*

  Takker forresten for tips ang. mine trøblete knær under innlegget «Mandelgrøt og treningsplan». Jeg har nå hvilt i en liten uke og er på bedringens vei, men hopper ikke på mølla før jeg kjenner at det er helt borte. Har i tillegg begynt med styrkeøvelser og tøyer godt hver dag, dette blir bra 🙂
  Btw; digger antrekket i forrige innlegg…superlekkert (på en like superlekker dame).

  Klem.

 10. Uuh den må prøves! 🙂 Blir det veldig mye smak av 1/2 banan? Banan dominerer alltid når jeg lager smoothie, blir litt kvalm da..
  Måtte du også ha en flott dag Caroline <3 Her i heimen skal min samboer og jeg snart fyke ut av døra, har et fly å rekke om noen timer. Puerto Rico her kommer vi! 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, ikke i det hele tatt 🙂 Kanskje du kan droppe den helt? Synes den gir det lille ekstra pluss litt fylde, men du kan evnt. ha mer mandler og kesam i stedet 🙂 GOD TUR!! Ta med sola hjem 😀

   Klem!

 11. Åh, det hørtes godt ut! Både smoothien og å legge seg tidlig… 🙂
  Har noen tips til hva en evt kan erstatte vaniljekesamen med om en ikke tåler laktose?
  Ønsker deg som alltid en strålende dag! 😀

  1. Fotballfrue

   Kanskje laktosefri rømme og steviadråper med vaniljesmak? :p

   Klem!

   1. Tina A

    Ja! Takk for tips 🙂
    Klem

 12. Du fortjener godordene! Ha en herlig dag, Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Fine Kamilla, tusen takk <3 Håper du har nytt solen i dag 😀

   Klemmer 🙂

 13. Amalie S

  Yes! Denne så perfekt ut 🙂 Forresten, du var nyyyydelig på bildene i forrige innlegg!!! Måpte litt, jeg!

 14. Hei fina! Må bare slenge meg på og si som alle de andre at du så helt nydelig ut i går. Vesken kom virkleig til sin rett! Har du noen tips/ideer om hva man evt kan erstatte banan med i denne? Husker den fra tidligere og har alltid tenkt at den sikkert er veldig god, men er alllergisk mot bananer (av alle ting…:)

  1. Fotballfrue

   Å, nei! Tenk å være allergisk mot det :/ Så kjedelig 🙁 Men prøv heller med 1 ss. kesam til pluss noen flere mandler kanskje? Bananen gir en nydelig smak, men tror det kan funke uten også 🙂

   Klem 🙂

 15. Josefine

  Hej Caroline

  Jeg fandt dig tilfældigt på nettet, da jeg for 1 måned siden skiftede til LCHF livsstilen og dit navn kom op i søgning, da jeg søgte viden derom. Jeg må ærlig indrømme, at du «tog mig med storm», jeg har fulgt dig lige siden og bliver super inspireret både af dine opskrifter men også af din træning. Det har givet mig et skub i den rigtige retning og er begyndt at træne 5 gange om ugen – TAK for hjælpen 🙂
  Har lige et spørgsmål: bruger du denne smoothie som en del af din frokost?

  Tusind tak for den fantastiske blog, bliv endelig ved med det gode arbejde!

  Hilsner fra Danmark

  1. Fotballfrue

   Så utrolig hyggelig, Josefine 😀 Glad for at du fortsatt henger med!

   Ja, jeg brukte denne mye før, men så ble jeg lei. Men nå tror jeg jammen den blir å innføres igjen, spis gjerne egg eller noe annet ved siden av dersom du føler det er litt lite med bare denne 🙂

   Klem!

 16. Som den kaffejunkien jeg er så kommer jeg ingen vei utenom å teste denne 😀 Takk!

  1. Fotballfrue

   Å, ja! Det må du 😀

   Klem!

 17. Kristine

  Å, nammm! Skal prøves.
  Et spørsmål; har du opplevd å miste egne vipper/få kortere vipper av å bruke vippe extensions? Jeg vurderer enten dét eller vippeserum, og er litt i tvil om hva jeg vil velge..

  1. Fotballfrue

   Mine egne ble kortere, dessverre. De er på vei ut igjen, men fy søren, det tar sin tid :O Skal du sette på anbefaler jeg maks 2-3 mnd. av gangen 🙂

 18. wooow, vanilla and white ginger *__*
  i guess it smells really special 🙂

  Love, Anni
  https://anniwearsprada.blogspot.com

 19. I bet they smell heavenly and sweet:) Love this kind of candles, are so relaxing! xo

 20. Dette var utrolig godt, og så lett å lage!
  Lurte på en annen ting, hva er egentlig cardiotrening
  Og hva innebærer dette?:)

  1. Fotballfrue

   Cardiotrening er kondisjonstrening 🙂

 21. Elsker bloggen din

  Hei jeg er den samme men d er ikke min pc. Vi mellomlander i Bergen nå. Tenk at jeg syns det var så kosli å stå bak den flotte mamman å pappan din, i innsjekkingskøa på las palmas. Jeg sa til mannen min at der er foreldrene til fotballfruen. Skjønne er de, så så snille ut atte.
  Nå er det drivstoffstoppp her, så skal vi videre nordover.
  Vi har vært 14 hærlige dager på grancanaria. Hva heter det der dine foreldre hadde hus/leilighet?

  Ha en fin dag, søte deg.
  (gjett at vi å mora å faren din stod opp tidlig i dag. Gleder meg til tidlig kveld)

  1. Fotballfrue

   De er verdens skjønneste 😀 Har nettopp kjøpt seg kjempeflott leilighet i playa del cura 🙂

   Klem!

 22. Denne har jeg drukket fra tid til annen. Liker den godt. Takk for oppgraderingen 😉

 23. Tenker alltid på smoothie som en drikk med syrlige bær, men må si jeg liker ideen med nøtter og kaffe! 🙂

 24. Heiaa 🙂 Jeg startet også min dag bra, skal snart hjem fra en lang leseøkt på skolen, for så å hoppe i treningstøyet og få bevegd meg litt. Den kaffesmoothien din så SÅÅÅÅ god ut, MEN jeg har en antigreie for banan 🙁 lurte på om man evt kunne puttet oppi noe annet? Noe du ville anbefalt? jeg mangler kreativitet i dag… Ellers ville jeg bare si at jeg har kjempe sans for bloggen din og at den motiverer meg på mange områder når det kommer til min hverdag! Stå på videre 🙂

  Iben.

 25. Pernille Jahns

  Den er såå god! Elsker å drikke den et par timer før jeg drar på morgentrening før skolen. 🙂 Du er en stor inspirasjon og et forbildet for meg, elsker å lese bloggen din! 🙂

 26. Pernille

  Hei! Kjempe fin blogg:-) Jeg driver å vurderer å få meg teip extension, men klarer ikke helt å bestemme meg hvor jeg skal gå. Lurer bare på hvordan dine erfaringer er med håret til Hendrix? Sliter det på håret? Takk for svar:-)

  1. Fotballfrue

   Nei, det sliter ikke på håret mitt i hvert fall 🙂 Jeg har brukt i det i 2-3 år nå og er strålende fornøyd 😀

 27. Så spennende oppskrift! Må prøves 🙂
  Hva slags blender har du? Er det den du bruker til all slags knusing/maling av nøtter og frø i lchf-oppskrifter?
  Flott blogg og bok! Keep it up ❤

  1. Fotballfrue

   Vi har en fra Kitchen Aid, den beste 😀 Den går til alt!

   Klem!

 28. hei Caroline 🙂 har et spm. som omhandler bryllupet deres. husker at dere hadde en plakat med bilde av deg og Lars kristian utenfor festlokalet, som moren din hadde fått laget. vet du hvor hun fikk gjort det? skal gifte meg i oktober, og kunne tenkt meg å hatt noe lignende.

  1. Fotballfrue

   Å, dessverre! Det vet jeg ikke :/ Men jeg skal hjem til uken og kan spørre henne da, om du husker å spørre meg igjen 😉

   Klem!

   1. så snilt av deg 🙂 skal huske å spørre på nytt i neste uke 😉

 29. Hei, Caroline 😀

  Apropos trening har jeg noen spørsmål jeg håper du kan hjelpe meg med 🙂 Hvordan gjør du det med frokost og morgentrening? Har alltid hørt at dersom du bare skal løpe, er det veldig effektiv å drøye med frokost til rett etter løpeturen, for på tom mage vil du starte mye raskere på forbrenningen. Gjelder dette så fall for all type løping, som en hard intervalløkt, eller bare på rolige øker med fokus på forbrenning og ikke kondisjon? Håper du kan svare 🙂

  1. Det kommer litt an på når jeg trener 🙂 Er det klokken 7 er det ikke poeng å spise noe særlig, da får jeg bare vondt i magen underveis i økten. Trener jeg litt senere, f.eks klokken 10, forsøker jeg å spise frokost før klokken 8.

   Det er gjort studier på dette med frokost før trening, og det viser seg at det lønnser seg å spise først. Det fører til at du yter bedre på selve treningen, noe som øker forbrenningen ut over dagen. I tillegg gir den økte prestasjonsevnen på treningen at du forbedrer deg, slik at du på neste økt, og neste økt etter der igjen forbedrer deg og dermed yter hardere og forbrenner mer 🙂

   1. Okei, så bra å høre 🙂 Tusen takk for raskt og utfyllende svar! Du er forresten en stor inspirasjon, tommel opp for deg og alt du gjør 😀

 30. Jeg husker faktisk at du postet denne oppskriten for lenge lenge siden! Jeg er ingen kaffedrikker, men synes kaffe er veldig godt I ting, og denne høres nydelig ut!

  1. Fotballfrue

   Du må prøve 😀 Mandlene og bananen gjør susen 🙂

   Klem!

 31. Wow that looks so damn good. Dear I like to try this next time 🙂
  LOvly P

 32. Skal virkelig få prøvd denne en dag! Fikk en ide om å muligens lure oppi litt sjokoladeproteinpulver, så da her jeg proteinrik mandel-sjokolade-kaffe-drikk(?). Skal se hva jeg mikser sammen, tviler i hvertfall ikke på at det blir godt 😉

 33. Hva skjedde med å ikke spise frukt? Trodde du ikke gjorde det?

  1. Fotballfrue

   Jeg spiser frukt 🙂

   – C

 34. Elisabeth

  Dette skal prøves imorgen !

 35. Spennende, dette må jeg prøve en gang 🙂

 36. Husker jeg hadde dilla på denne da du først la den ut. Takk for at du minnet oss på den igjen 😀

 37. Tuuuusen takk for god oppskrift!! Lagde den både før og etter trening i dag 😉 Har du flere oppskrifter med kaffe? Husker du har lagt ut en tidligere 🙂 Ha en strålende søndag 🙂

 38. ser helt nydelig ut!

 39. Hei, fine oppskrifter jeg fant om deg idag, skal
  prøve alle dine oppskrifter. Du er så fin og flink, takk at
  du inspirerer!!!!

 40. Sitter og drikker denne smoothien nå, etter en fantastisk treningsøkt og skohent på posten *iiiiiik*! Og sola skinner :):) Ha en fantastisk lørdag <3

 41. Hvor mye vanlig kaffe? Har dessverre ikke dobbel espresso

 42. Hei!
  Lurte på hvilken innstillinger du bruker på kitchen aiden? Sliter litt med kornet konsistens:)

  1. Kjører den litt på alle programmene, jeg 😀

 43. Kan man bruke mandelsmør istedet for å knuse mandler til denne? I tilfelle hvor mye?

  1. Caroline

   Det er jeg litt usikker på, men jeg ville da prøvd med 2-3 ts. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *