Cortado

For en tid tilbake hørte jeg det var en nordisk greie å stadig prate om været, og det tror jeg absolutt at det er noe i, ettersom disse landene ikke akkurat er velsignet med det beste klimaet. Det er jo ingen hemmelighet at vi ikke akkurat er bortskjemt når det gjelder sol og varme, og jeg vet i hvert fall at de gangene jeg har stått inneklemt mellom naboer i heisen eller har kommet i prat med den fremmede ved siden av meg på trikken, har været vært en reddende engel for samtaleemnet. Jeg er vel kanskje ikke alene om det? Og til tross for at dette ikke er en slik situasjon, klarer jeg ikke å la være: FOR et vær det har vært i dag! Jeg har vært helt våryr siden jeg fikk et glimt av solen i åtte-tiden, så da Lars-Kristian spurte om jeg ville komme til Skien for en kaffedate, var jeg ikke vond å be 🙂

Det ble cortado, som jeg har fått en ustoppelig appetit på for tiden, og deretter tuslet vi en tur ute i solen. Jeg gikk i bare blazer og det var så DEILIG! Å, jeg blir så glad! Så jeg feiret solen med en liten shoppingrunde på BikBok Arkaden etterpå, hvor de har fått inn SÅ mye fint i nydelige farger. Det ble blant annet en kjempefin lyseblå peplumgenser, kjempeskjønn 🙂

Dagens antrekk kommer om noen timer, holder på å laste opp bildene nå. Håper det har vært sol hos deg også, og at dagen har vært fin hittil ♥

44 kommentarer

 1. Herregud, du er så sinnsykt vakker! Du kler virkelig hodeplagg 🙂 Beauty!!

  1. Fotballfrue

   Uæ, snille deg <3 Tusen takk, skjønne 🙂

 2. Her i Tyskland prater vi akkurat like mye om været som i Norge. Har dessverre ikke så mye sol her heller 🙁

  1. Fotballfrue

   🙁

 3. Virker som en skikkelig fin dag! Gleder meg til å se innkjøpene på BikBok!

 4. Silje Kristine

  Dere har vært heldige med været!:D I Trondheim bygger det seg opp til en liten
  storm akkurat nå. Masse snø,regn og en forferdelig vind. Brr!
  Så kos dere masse og nyt finværet for oss lenger nord:)

 5. Karoline

  Gosh så heldig :O her i Trondheim har det nesten vært storm i hele dag!
  Ikke for å snakke om hvor glatt det er overalt, er reine skøytebanen uansett hvor i byen du har tenkt deg….

  Må bare nevne det, så s3 ep21 av pll nettopp! Æææh jeg dør, så spennende ! Noen som vet hvor mange episoder det skal komme totalt?

  God kveld videre, skjønne Caroline :*

  1. Fotballfrue

   Håhå, jeg har en del tilgode der nå, veldig glad for det 😀 Vet ikke hvor mange det skal være :/

   Klemmer!

   1. Jeg tror det kommer 24 episoder 🙂 Kjempespennende nå!!!

  2. Det er 24 episoder i sesong 3 ! Kommer også en fjerde sesong 🙂 såååå spennende, er helt hekta selv !!:D

 6. Marianne Brostrøm

  Hei Caroline:)
  så fint at du nyter dagen:)
  dagen hær i nord-trønderlag er fylt med regn, regn og sludd. men jeg jobber i barnehage og vi hadde karneval i dag:) så vi hadde en flott dag alikevell om det ble bare en liten time med friskluft i litt surt vær:) kveldsturen med hunden var forfriskende for å si det sånn:)
  håper du får en fin kveld videre:)

  klem Marianne;)

 7. sweet sweet:)

 8. Haha, nei det er ikke en nordisk greie å stadig snakke om været. Har bodd i England og i Irland, og i begge disse landene mener de at det er en typisk Britisk/Irsk greie. Bortsett fra det, dere er heldige med været. lenge må det vare, kos dere.

 9. Pernille

  Kan du ikke lage en hårvideo der du viser hvordan du lager slike bølger? 🙂

  1. Fotballfrue

   ligger 2 stk. ute 🙂

   – C

 10. Caroline

  Hei Caroline! jeg har to spørsmål som jeg håper du eller Lars Kristian kunne hjelpe meg med. Jeg synes det er spennende med både LCHF og andre dietter, men selv prøver jeg bare å leve variert og sunt både i trenings og matveien. I det siste har jeg begynt å trene mere muskler ( Er egentlig en løpejente), og derfor har jeg lest meg opp på det med proteiner. Jeg lurer derfor på om det kan være nyttig med proteindrikk etter trening, eller om det holder med det man får i seg gjennom kosten? jeg er jo ikke bodybulider men jeg liker å presse meg selv og ikke minst er det viktig for meg å restituere best mulig. Utover dette har jeg kommet over flere ting når jeg har lest om proteiner. Flere steder står det at det er viktig å huske på at disse drikkene ikke dekker det nødvendige behovet for karbohydrater etter en hard økt, og at man derfor må få i seg dette. Både shape up og flere andre «proffe» steder skriver dette. Jeg lurer på hva de begrunner dette med og om ikke man kan få i seg denne energien gjennom noe annet? Dere for eksempel spiser jo ikke så mange karbohydrater, selvom dere trener mye, og jeg prøver også å kutte de stedene jeg kan. Så dette er noe jeg har fundert på men ikke funnet gode svar på.

  Takk for motivasjon og fine innlegg Caroline, og ikke minst deg Lars Kristian som kommer med så konstruktive svar. Synes virkelig mye av det er interessant lesing! Ha en fin kveld!

  (PS har problemer med å poste kommentarer fra mobil?:s)

  1. Svarer jeg, om det er greit 🙂

   De aller fleste dekker sitt behov for proteiner helt fint via kosten, men av praktiske årsaker kan det være smart med proteinshake 🙂 Enkelt å ta med seg og rask å lage.

   Når det gjelder det med karbohydrater, så finnes det masse proteinshaker som også inneholder karbohydrater. Blander du med melk, får du også karbohydrater i form av laktose, i tillegg til ekstra proteiner av god kvalitet og kalsium 🙂

   Behovet for karbohydrater etter trening vil jo variere litt, spiser du et karbohydratrikt kosthold til vanlig vil det være behov for mer enn hvis ikke. Men for å sette igang proteinsyntesen og gjenoppbygging av muskulatur, er ikke behovet så veldig stort 🙂

   1. camilla

    Jeg lurer på en ting..:) hvordan er det med lavkarbo og styrketrening?
    Med tanke på ‘trøkk’ i øktene og bygging av muskler?
    Har dere merket noen forskjell etter dere begynte på lavkarbo?
    Har hørt at man kan få en positiv effekt ved å fylle opp med karbohydrater i forkant av en treningsøkt? 🙂

   2. Usikker, men mtp proteinsyntese er ikke behovet for karbohydrater spesielt stort, da er det viktigere med proteiner 🙂

    Jeg vil tror at tung styrketrening med få repetisjoner gir et økt behov for karbohydrater. Selv spiser jeg ca 50 – 100 gram karbo per dag, med en dag hvor jeg karber opp, og opplever bra med fremgang på styrketrening de gangene jeg trener ofte. Trener du tung styrke er jo arbeidstiden relativt kort, noe som ikke krever særlig fulle glykogenlagre. I tillegg kan vel fettsyrer benyttes opp mot 90 – 93 % innsats, og det er jo sjeldent man beveger seg over dette i lengre perioder.

 11. Når jeg først flytta til Norge så fikk jeg fortalt at det nordmenn prater mest om er været. Jeg skjønte ikke hvorfor siden det var sommer her og jeg kom fra Africa, men så kom høsten..og vinteren…og da skjønte jeg hva de mente,he he…
  Har vært veldig heldig med vær i Halden og i dag,solskinn og over 7 varme grader, herlig.
  Håper det fortsetter sånn.

 12. elisabeth

  Så fine dere er !!! Cortado er min favoritt også, kan ikke starte dagen uten.

 13. Dere er heldige! Her pøser det som bare det, ble ikke noe av den planlagte joggerturen for å si det slik :p haha 🙂

 14. Hei!:) Dette har egentlig ikke noe med innlegget å gjøre, men spør her allikevel. Savner du/dere Oslo? Og når L-K en gang er ferdig med å spille fotball i den klubben han er nå, hva gjør dere da? Blir det Oslo igjen eller hjembyen til en av dere? Jeg har selv studert i Oslo en del år, og gleder meg egentlig til å flytte herfra om et par år:) Silje

  1. Fotballfrue

   Det blir nok til at vi flytter på oss, ikke til Oslo, men vi har snakket om Østfold 🙂

   Klem!

   1. Kom til Akershus! 😉 Kolbotn et verdt å prøve! 🙂

 15. Har dere prøvd -project free tv-? Der ligger det MASSE godis for øyet. Takkfor en veldig inspirerende blogg!

 16. Haha, du er så søt og morsom! og ikke minst har du en helt spesiell evne til å ordlegge deg.

 17. i just love your hair – even i don’t understand a thing in Norwegian ;-))

 18. Fine bilder, den hatten kledde du virkelig 🙂

 19. Haha, gjett om jeg ble glad for sola i dag da !! Ingenting er bedre enn å våkne til solskinnslys i rommet 😀

 20. Vi har hatt sol i London i dag også, det har vært så deilig. Det har hvert fall Facebook fortalt meg. Selv har jeg sittet inne hele dagen med en deadline på en news story. Ferdig nesten nettopp. Så jeg krysser fingrene for en solfylt helg! Håper du får en strålende (get it? ;p ) helg, Caroline! Klem

  1. Fotballfrue

   Haha, kjørte samme setning i siste innlegget, faktisk 😉

   Klem!

 21. Michelle

  Sant det er herlig å gå i butikkene nå når alle plaggene er preget av lyse vår og sommer farger?! Jeg elsker det, kribler etter å kunne pakke vekk varme jakker og plagg! Nå kan våren bare komme 😀 <3

  1. Fotballfrue

   Jaaa, virkelig 😀

   Klem!

 22. «ettersom disse landene ikke akkurat er velsignet med det beste klimaet» – det er jo alt etter hvordan du ser det 😉

  1. Fotballfrue

   Mye mulig det 🙂

   1. 🙂 Tenkte på skreien for eksempel 🙂 Den som har bygd opp hele norskekysten, og er grunnlaget for liv her i Norge, hadde det ikke vært for at det faktisk er ganske kaldt i mars for eksempel, så hadde det ikke vært mulig å produsere så store kvantum som det gjøres i dag. Da tenker jeg spesielt på eksportering av tørrfisk til Spania, Italia og Portugal. Fisken krever en viss temperatur for å få best mulig tørking i forhold til kvalitet når den henges, og er det for varmt blir det dårlig kvalitet av fisken 🙂 Derfor er jeg egentlig bare glad det er kaldt nå, selv om jeg også lengter etter sol og sommer. Har selv vokst opp i de ytterste øyene i Lofoten med en familie med lange tradisjoner bundet i fiskeriene. Vi driver med dette fortsatt, så vær og temperatur er veldig viktig for meg 🙂

 23. åå,så koselig! 😀 Var det på Tullis?

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

   – C

 24. Elsker cortado! ble hekta da jeg bodde i Spania. Har du prøvd cortadokapslene til dolce gusto maskinen? Drømmer meg til spania igjen hver morgen 😉

 25. kristine

  dere er så heldige som har hverandre!

 26. Sunniva Pedersen

  Du har så vakkert hår! Misunner bølgene dine, det er så fint! Kan du lage et innlegg om hvordan du får det til å bli sånn? Har prøvd alt mulig på håret mitt for å få det slik, men får det virkelig ikke til.

  Du er topp Caroline!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *