Oppskrift-onsdag: Lasagne med en twist

God morgen! Endelig klart for oppskrift-onsdag igjen, men før jeg kommer med oppskriften kan jeg avsløre at vinneren av fashionshooten med Benny er kåret, og den heldige ble Maren Pernille. Hun er allerede kontaktet 🙂 Tusen takk til alle deres fantastiske bidrag som var nærmere 500 denne gangen også. Jeg er glad jeg hadde Benny med for å avgjøre det hele, for det er alltid like vanskelig.

Nå til dagens oppskrift: Etter jobb i dag håper jeg virkelig du handler inn til dette, for denne lasagnen er det beste vi har spist på lenge. Er dere to stykk som oss, holder den til middag i to dager eller til lunsj dagen etterpå, ekstra poeng for det!

Har lenge hatt lyst til å prøve mascarpone til noe annet enn tiramisukake, så da ble det til en erstatter for cottage cheese, som vi egentlig pleier å bruke i denne oppskriften. Oppskriften er i utgangspunktet den samme som i boken min og her på bloggen bortsett fra mascarponen, men det er uansett så lenge siden jeg har lagt den ut at jeg tenker flere nye lesere vil ha nytte av den 🙂

Du trenger: ♥ 2 pakker kjøttdeig ♥ 2 glass tomatpuré ♥ smør til steking ♥ 2 squash ♥ 1 purreløk ♥ 1 rødløk ♥ 1-2 spisspaprika ♥ 1 fedd hvitløk  ♥ revet ost ♥ salt & pepper ♥ 2 bokser mascarpone

Slik gjør du: Legg tørkerull utover kjøkkenbenken. Skjær skiver av squashen med en ostehøvel og legg en og en skive på tørkepapir. Ha godt med salt over og la dem ligge slik i ca. 30-40 minutter. Dette vil trekke squashen for mye vann. Ha en klatt smør i pannen og stek kjøttdeigen. Bland inn tomatpuré underveis, krydre med salt og pepper, tilsett et fedd hvitløk og etter hvert alle grønnsakene ferdig oppskjært.

Nå kan du tørke av squashen for vann 🙂

Legg kjøttdeig i bunnen av en ildfast form. Dekk deretter kjøttdeigen med squash og over squashen legger du et lag med mascarponeost. Det går med ca. en hel boks til et lag. Gjør det samme om igjen og topp det hele med revet ost.

Nå har du altså to lag med kjøttdeig, squash og mascarpone pluss revet ost på toppen 🙂 Det hele skal inn i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Server gjerne med en enkel salat ved siden av. Enkelt, godt og utrolig mektig. Håper det smaker ♥

92 kommentarer

 1. […] kveld ! Nå har vi nettopp spist Fotball frue sin deilige lasagne med squash og cottage cheese, anbefales absolutt, supergod!! Idag har jeg og Malene vært på tur […]

 2. Det med å salte squashen er egentlig ikke nødvendig, tipset stammer fra den gang både squash og aubergin inneholdt mer bitterstoffer enn nå, for saltet trakk ut litt av bitterstoffene. Men med fine, friske squash som man nå får i butikkene over alt nå er dette egentlig ikke nødvendig, med mindre man ønsker litt ekstra saltsmak, så klart.

  Crème fracîhe kan også brukes hvis ikke man får tak i mascarpone, jeg bruker crème fracîhe med revet (fersk) parmesan, salt, pepper og litt melk (for å få den litt løsere i konsistensen).

 3. Hei! planlegger å lage dette som en del av en tre-retters! Lurte på om du har noe tips for hva som kan bli brukt istedet for spisspaprika/paprika ettersom noen av gjestene ikke er så glad i det? 🙂

  Har allerede laget denne retten flere ganger før! Alltid like vellykket og er SÅ godt!! har bare litt problemer med å få smørt ut mascarponen ordentlig uten å dra med squashen, har du en enkel metode for dette?

  Leser bloggen din hver dag! 🙂
  Klem, klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *