Ukens leserspørsmål: Krangel og sjalusi

Jeg lurer på om du og Lars-Kristian aldri krangler ordentlig eller er irritert på hverandre, og ikke minst om dere aldri opplever sjalusi? Har du noen tips til oss som er fryktelig sjalu?

Dette er et tema jeg har tatt opp noen ganger før, men det begynner å bli en stund siden. Jeg har fått disse spørsmålene både i kommentarfeltet, men også på epost, så jeg tenkte å komme med mine tanker rundt temaet i dette innlegget 🙂

Å krangle er en helt naturlig ting, også for folk som er gift eller som har vært kjærester lenge. Selvfølgelig er det dager hvor jeg og Lars-Kristian diskuterer og er uenige, men faktisk så krangler vi svært sjelden. De få gangene vi krangler, er det ofte med stor K, og heldigvis blåser det fort over. Jeg ser ingen grunn til å dele disse få kranglene på bloggen min. Det er en privatsak, og bloggen min er ikke ment å være såpass privat. Lars-Kristian og jeg har det utrolig bra sammen, vi er kjærester, mann og kone, men også bestevenner, og sånt blir det ikke krangler av. Selvfølgelig i ny og ne, men veldig sjelden.

Når det kommer til dette med sjalusi, er det en helt normal følelse for de fleste. Det er for eksempel helt normalt å føle et stikk av sjalusi dersom kjæresten din sender andre jenter lange blikk, eller sms med gamle flammer. Jeg har lest at de fleste eksperter faktisk har kommet med uttalelser om at litt sjalusi kan være sunt. Det kan tolkes som et bevis på at du elsker den andre personen veldig høyt, men det er klart sjalusien blir et problem dersom det bryter ned parfoholdet. Å være over snittet sjalu er forferdelig vondt, og jeg tror den eneste løsningen er å jobbe med seg selv. Mange mener sykelig sjalusi kan komme av for eksempel lav selvfølelse, og det tror jeg nok at det er noe i. Dersom du ikke er trygg på deg selv, kan det selvfølgelig være vanskelig å være trygg på andre. Videre vil jeg tro at det ofte handler om alder, for når de fleste bikker 20-årene, kan jeg love at mye automatisk faller på plass i hodene våre. Med årene vil du lære deg å akseptere deg selv, kroppen din og det at du er du. Du vil tørre å stå for egne valg og gjøre deg opp egne meninger. Du vil ha funnet dine virkelige venner og kanskje din plass i livet, hva dine mål er og hva du ønsker å oppnå. Men på veien frem hit, må du akseptere å snuble noen ganger. Livet handler mye om å prøve og feile, og i denne perioden er det helt normalt å ha vanskelig for å stole på noen. Da jeg var yngre, hadde jeg svært vanskelig for å stole på kjærestene jeg hadde, jeg var usikker på om de gikk bak ryggen min eller behandlet meg dårlig uten at jeg visste om det. Men hvorfor skulle de egentlig gjøre det? I dag kan jeg ikke forstå at jeg tenkte på den måten, og jeg får dårlig samvittighet overfor den det gjaldt. Kjæresten din velger deg som partner. Det er deg han vil være sammen med, og ingen andre. Han synes du er den vakreste personen i hele verden. Hvorfor skal han da gjøre noe for å såre deg? Selvfølgelig vil du aldri komme utenom at det finnes pene medmennesker, men du må tenke at deres følelser for hverandre er sterkere enn noe som er overfladisk.

Konsentrer deg om å gå inn for at du er den beste for ham, og at dere to er riktige for hverandre.

Nå har Lars-Kristian og jeg vært et par i mange år og jeg blir så og si aldri sjalu lenger. Det samme gjelder for han, og det er ikke fordi vi ikke bryr oss, men det er fordi vi elsker hverandre og stoler på hverandre. I løpet av årene har vi utviklet en trygghet oss imellom, som gjør at vi ikke trenger å være usikre eller å gjøre hverandre usikre. Et forhold handler om å bygge hverandre opp, ikke bryte hverandre ned. Vi spiller på samme lag. Det handler om å unne kjæresten sin å ha det gøy, men også om å få hverandre til å føle seg trygg og elsket.

Jeg vil også tro at sjalusi ofte kan komme av manglende bekreftelse, fordi for oss mennesker er det viktig å bety noe for andre. Så dersom du har vanskelig for å stole på ham, kan du kanskje stille deg spørsmålet om kjæresten din gir deg den bekreftelsen du trenger. Dersom han gjør det, må du tro på det han sier. Det er faktisk deg han vil ha, fordi det er deg han er i et forhold med. Tell til ti, før boblen sprekker. Fortell hva du føler. La han fortelle sin side av saken. Prat sammen. Kommunikasjon er noe av det viktigste i et forhold dersom det skal fungere i lengden. Jeg er helt sikker på at kjæresten din lettere vil forstå din sjalusi eller frustrasjon, dersom du forklarer ham hvorfor du føler som du gjør.

Spør deg selv om du er i et godt forhold, og om du har en faktisk grunn til å være sjalu. Spør deg selv om han behandler deg urettferdig, eller om det er dine følelser som tar overhånd når du reagerer som du gjør.

Håper dette var til litt hjelp 🙂

105 kommentarer

 1. Kloke ord 🙂 Godt at dere har det så bra sammen. Kajsa

  1. Fotballfrue

   🙂

 2. Hvorfor skriver du alltid innlegg akkurat når jeg trenger de som mest? Tankeleser? 🙂 Jeg måtte reise fra min kjære i går, og lurer allerede på om han vil møte jenter i byen sin, ha det supergøy uten meg, feste vilt, osv. Ikke en god følelse, men når han er verdens kjekkeste så er det ikke lett å tenke positivt ved alt. Jeg vet han elsker bare meg, og jeg stoler på han, men jeg stoler ikke på andre. Han tenker nok akkurat det samme som meg, siden vi bor så langt fra hverandre. Blir nok bedre med årene forhåpentligvis, og når man er trygge på hverandre 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, kjære deg <3 Så bra at dette kom på et fint tidspunkt 🙂 Jeg skjønner hva du mener, men det er jo nå du bare må tenke forbi alt dette. Ikke tenk på de andre, tenk på deg og han! Masse lykke til, det blir bedre 🙂

   Klemmer 🙂

 3. Lillesøsteren min fyller 18 år snart og ønsker seg toalettmappe, og jeg vil gjerne gi henne en fra lulus! Men de er litt for dyre for pengeboken min akkurat nå. Så jeg lurer påom du ikke tilfeldigvis har en rabatt kode på coverbrands nå for tiden?:) klem!

  1. Fotballfrue

   Dessverre :/

   Klem!

 4. Du er så god, Caroline! Ønsker deg og Lars-Kristian alt godt i mange, mange år framover. Klem <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne <3 Det samme til deg!

   Klemmer 🙂

 5. dette har ikke noe med innlegget å gjøre ,men må bare få sagt hvor mye du inspirerer meg ! 🙂 du er alltid så positiv og kvikk, og jeg elsker å klikke meg inn på bloggen din hver dag 🙂 den har en egen god atmosfære over seg 🙂 jeg sprang i går mine første 13 km sammenhengene og det var helt hærli 😀 noen blemmer på bena og en vond tå, men det var SÅ verdt det! du gir meg motivasjon til å stå på og trene og spise sunt 🙂 nå skal jeg se på innlegget om hjemmetrening med ball og gjennomføre en liten økt selv 🙂 du er helt hærli Caroline ! 🙂
  klem <3

  1. Fotballfrue

   Flinke deg! Det er jo en av de beste følelsene 🙂

   Klemmer <3

 6. Gode ord fra deg Caroline:-)

  Er veldig enig i det du sier. Fyller straks 23 år, å har en samboer som har vært min siden 2006. De få kranglene vi har, er som oftest DEN uka i mnd. Å da krangler vi ikke engang. Det er vel mer jeg som tror vi gjør det;-)

  Virker som du og Lars Kristian er flinke til å pleie kjærligheten. Du og dere er ett stort forbilde for meg. Både når det kommer til trening, kosthold og kjærlighet.

  Ha en fin torsdags kveld. Snart helg <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fine ord <3 Håper helgen blir fin, et døgn nå så er fredagskvelden her 😉

   Klemmer 🙂

 7. Tusen, tusen takk for et veldig bra innlegg! Har selv slitt veldig med sjalusi, og sliter fortsatt med det til tider, men jeg jobber med meg selv hver dag. Kjæresten min og jeg har aldri hatt det bedre enn nå, fordi jeg endelig stoler på han og endelig klarer å tro på at jeg er god nok. Da jeg var yngre hadde jeg en kjæreste som var utro, og som kunne si ting som «hvorfor er ikke du like pen som henne?» «du burde slanke deg litt» (og jeg er absolutt ikke overvektig, bruker samme str. som deg i klær) o.l. Det henger fortsatt igjen. Heldigvis har jeg en mye bedre kjæreste nå, som gir meg komplimenter hver dag 🙂 Igjen, takk for et bra innlegg! Det er et viktig tema å ta opp, som mange jenter sliter med. Håper du har hatt en fin dag. Klem

  1. Fotballfrue

   Uff, utrolig godt at du har funnet en som fortjener deg, Susanne! Ingen har godt av å bli behandlet på denne måten. Håper fremtiden smiler til deg 🙂

   Klemmer <3

 8. Kjempebra skrevet 🙂

 9. Bra skrevet:) jeg og kjæresten min har vært sammen i to år nå snart, og flyttet sammen bare etter 5 mnd. og vi har så og si aldri kranglet. bare vært litt irritasjon i luften: p er godt og ha et forhold der man slipper krangling.:)

 10. Måtte nesten le litt av meg selv når jeg leste dette, fordi jeg blir av og til så sjalu at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Dette hjalp, Caroline. Takk<3

  1. Fotballfrue

   Så fint at det hjalp <3 Håper du klarer å finne ut av det, det er ikke noe godt å være sjalu <3

   Klemmer 🙂

 11. Christine

  Åhh, så fine ord! Elsker forholdet deres som det fremstår, for som du sier er det ikke perfekt. Men du har et drømmeforhold mange drømmer om, siden dere er kjærester, mann og kone og bestevenner 🙂 Alt-i-ett-pakke!

 12. Du er meg ei smart frue! 🙂

 13. Flott skrevet det om bekreftelse 🙂

 14. Rigtig spændende indlæg med kloge ord.. Jeg er glad for at høre at I har det så fantastisk sammen!

  Knus fra Danmark

 15. » Mange mener sykelig sjalusi kan komme av for eksempel lav selvfølelse, og det tror jeg nok at det er noe i. Dersom du ikke er trygg på deg selv, kan det selvfølgelig være vanskelig å være trygg på andre. Videre vil jeg tro at det ofte handler om alder, for når de fleste bikker 20-årene, kan jeg love at mye automatisk faller på plass i hodene våre.»

  Ah, der sa du det ! Kunne ikke sagt det bedre sev. Jeg sliter med sjalusien min, men ikke så mye som etter tiden jeg kom i 20 årene..Jeg har blitt mer rolig av meg med sjalusien, men den er der fortsatt.
  Men det er vell pga at jeg ikke har så god selvitillit og pga hvordan gutter har vært mot meg før, som at de har skjult meg eller hatt andre jenter..
  Så min tillitt til gutter er vell ikke så mye å skryte av, men når jeg virkelig stoler på en , så kjennes det så herlig 🙂

  Dette svaret fra deg på dette leserspm var utrolig bra svart og jeg er bombesikker på at det er mange jenter som får en «aha» opplevelse av dette 🙂 og at det er til hjelp også, ikke minst !

  Ha en fin fin kveld videre 🙂

  1. Fotballfrue

   Det vil bare bli bedre og bedre 🙂

   Klemmer 🙂

 16. Dette var bra skrevet Caroline:)

 17. Dette var bare helt enormt å lese:) mye av det har jeg ikke hvist hvorfor. Men nå vet jeg det:) og det skal jeg ta med meg videre i livet;) du er fantastisk;) fin kveld til deg;)

  1. Fotballfrue

   Så utrolig bra, Irene <3

   Klemmer!

 18. Hei! Nok et fint innlegg fra deg, Caroline! Er så hyggelig å kunne titte innom her et par ganger om dagen og lese noe fint og inspirerende. Liker spesielt godt denne typen innlegg, hvor du skriver litt mer omfattende om et tema. Synes du formulerer deg på en veldig fin og oversiktlig måte. Hjelper jo også når man (tilsynelatende) deler en del synspunkter og måter å tenke på 🙂

  Når det er sagt, så vil jeg gjerne få komme med et ønske: ofte når innleggene dine blir lengre, så blir også avsnittene det. Det gjelder dette innlegget, men jeg tenkte også på det når jeg leste innlegget ”Den gylne balanse”. Når avsnittene blir såpas lange så sliter i hvert fall øynene mine litt med å finne setningene.. Mulig det bare er meg, men jeg tenkte hvert fall komme med et lite ønske om flere avsnitt..?

  Hadde gjort leseropplevelsen enda bedre 🙂

  Ønsker deg en strålende torsdagskveld!

  1. Fotballfrue

   Det skal jeg huske på, skjønner godt hva du mener 🙂

   Klem til deg 🙂

   1. Tine S

    Takk! 🙂

 19. Marianne

  Kjempefint bilde av dere! 🙂 <3

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Får meg til å savne sommeren!

   <3

 20. Åh, Caroline – DETTE er grunnen til at jeg leser bloggen din hveeeer eeeeneste dag! 🙂

  Klem fra meg.

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for at du følger med <3

 21. Grethe Renee Økdal

  hei caroline.
  fin blogg og veeeldig inspirerende:-)

 22. Fornuftig skrevet! 🙂 Skulle ønske jeg hadde lest dette da jeg var 18 år og usikker :p

  1. Fotballfrue

   Ja, ikke sant? 🙂 Godt man blir klokere og mer bevisst med årene 🙂

   Klem!

 23. Sigrid Elise

  Veldig bra innlegg! God helg :))

  1. Fotballfrue

   Å, snaaart helg 😀 <3

 24. Så fint innlegg! Veldig bra skrevet 🙂

 25. Hei jeg har et spørsmål anngående livvstilen din, jeg prøvde meg på lavkarbo men innså at det ble alt for dyrt! Siden jeg og familien spiser forskjellig ble det dyrt å handle inn mandelmel, kokosolje og alt det der enn å kjøpe et brød til 20 kr på kiwi, hvordan har du råd til det? Eller hvordan disponerer du pengene til det

  1. Fotballfrue

   Lavkarbo er dyrt om du skal bruke disse «spesialingrediensene» 🙂 Vi bruker de kun ved baking o.l, ellers bruker vi «vanlige» produkter. Da blir det ikke noe særlig dyrer, om det blir dyrer i det hele tatt 🙂

   – C

 26. Så bra skrevet! 🙂 🙂

 27. Det var virkelig et flott innlegg! Tøft av deg i det hele tatt å svare på det, og attpåtil så svarer du veldig godt:) Jeg var også slik da jeg var yngre, rett før og i begynnelsen av tjue-årene, da er man usikker og man vet ikke helt hvordan et ordentlig forhold skal være. Nå er jeg i begynnelsen av tredve-årene, og har vært samboer i snart 12 år, og jeg kan nå nesten ikke forstå at jeg oppførte meg slik… 😉 Men det verste er at mange av venneparene våre fortsatt holder på slik, med sjalusi, misunnelse og krangling. Jeg er så glad at jeg fant min beste venn og kjærest i en og samme person, og at vi idag lever et godt, trygt familieliv med våre to barn 🙂 Ønsker deg og LK alt godt i fremtiden, dere har et så godt utgangspunkt til å fortsette å leve et godt liv sammen, og dere gjør ting i «riktig» rekkefølge, så når dere evt får barn etterhvert så vil det bare berike livet deres 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, jeg er så enig med deg! Det er så godt å være over den «perioden». Den beste følelsen i verden, så fredelig og bare. . godt 🙂 Men som sagt, de fleste har nok vært gjennom litt vanskeligheter på dette området, det er jo ganske normalt 🙂

   Ønsker deg og dine alt godt også <3 Tusen takk for gode ord <3

   Mange klemmer 🙂

 28. Kristin S

  Flott innlegg, men du skrev så og si akkurat det samme når du fikk samme spm når du blogget på Fotballfrue.blogg.no 🙂
  Når det er sagt, så kunne jeg ikke vært mer enig med deg! Jeg og min ektemann har vært sammen i 13 år, og gift i 5 år.
  Vi elsker hverandre høyt, og har et kjempe flott forhold! Sjalusien som vi hadde på begynnelsen av forholdet vårt, er borte for lenge siden! Og det er så deilig å vite at vi har et så fint og flott forhold! I love it 😀 PS: Jeg elsker bloggen din!! Stå på!!
  Ha en superfin kveld videre! Jeg skal lage lchf muffins sammen med guttene mine, mens prinsessen vår sover 😀

  Ha det 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg skrev veldig mye mer utfyllende nå, men ettersom jeg har fått spørsmål om dette og svart noe lignende tidligere, skrev jeg det også på starten av innlegget. Nå har jeg dobbelt så mange lesere som jeg hadde den gangen, så jeg tenkte at det var ok å skrive noe av det om igjen, ettersom mange garantert ikke har lest det gamle innlegget. Jeg mener jo fortsatt det samme, men hadde som sagt mye mer å tilføye i dag, i tillegg til en litt annen ordlyd. Det andre / gamle svaret er her: https://fotballfrue.no/2010/07/07/ukens-lesersp%C3%B8rsmal-6/ 🙂

   Høres ut som du har hatt en deilig kveld 😀 Nå er det snart helg <3

   Klem!

 29. Utrolig fint svar. 🙂

 30. Dette innlegget kom som bestilt Caroline:) Kjenner meg så igjen i det du skriver om at ting faller på plass når man kommer i tjueårene. Jeg er 25 nå, og hodet føles mye klarere enn når jeg var 19 for å si det sånn hehe 😉 Og det du skriver om at man må tro på det partneren sier, hvis man ikke gjør det men alltid finner noe «feil» i det så er det seg selv man må endre for å få det godt i forholdet. Jeg er oppvokst i et hjem der foreldrene mine var veldig fraværende av forskjellige årsaker og sliter veldig med å stole på mennesker og da selvfølgelig også kjærester. De siste årene har jeg forstått at det er meg jeg må gjøre noe med, ikke den andre personen. Jeg har vært utrolig mistenksom og trodd at folk vil meg vondt. Tror det er viktig å tenke at flesteparten av mennesker rundt oss vil oss godt, og vi må gi de sjansen til det motsatte er bevist:) Og hvis vi finner ut at de ikke vil oss godt så er vi heldigvis nok mennesker på jorda til at vi ikke trenger å omgåes alle:) Kjempefint innlegg, som alltid 🙂 Ha en fin kveld, snart helg!! 😀

  1. Fotballfrue

   Så deilig å høre at ting har falt mer på plass! Det er så vondt å føle at man ikke kan stole på noen, å føle seg usikker. Det gjør ikke godt for hodet. Glad for at det har ordnet seg for deg 🙂

   Klemmer 🙂

 31. ragnhild

  kloke ord:)

 32. Så utrolig bra skrevet! Jeg har et lite spørsmål (svar selfølgelig kun om du ønsker), hvor gamle var dere da dere ble sammen? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det var i 2007, så jeg var 21 og han var 24 🙂

   Klem!

   1. Trodde du ble 26 i år? 😛

   2. Fotballfrue

    hehe, ja, det ble jeg jo i januar. 20 år, da 🙂

 33. Dejligt indlæg 🙂

 34. Margrethe

  Flott innlegg Caroline! Mange gode tips og råd!! 🙂

 35. Du er så herlig, Caroline!!

  1. Fotballfrue

   <3

 36. Eller hun 🙂 ikke bare han. I teksten altså.

  1. Fotballfrue

   Det er jo selvsagt, men jeg regner med at de fleste leserne mine er jenter, dermed blir det mest naturlig for meg å forholde meg til det.

   – C

   1. Hmmm, lurer på om Thea mente at jenter også er sammen med jenter 🙂

   2. Fotballfrue

    Hehe, ser den også 🙂

   3. Selv om de fleste leserne er jenter, så betyr ikke det at det bare er aktuelt å skrive «han» 😉 Jeg tenkte du skrev det fordi du har en mann selv, jeg 🙂

    Takk for et flott innlegg <3

   4. Fotballfrue

    Hehe, ja jeg skjønte det nå. Men man må jo bare vri det om til det som passer 🙂

    – C

 37. Kjempebra skrevet! 🙂

 38. Du skriver helt nydelig. Rørende og veldig fint. Klem fra Vilde.

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, søte <3

 39. Madeleine

  Hei Caroline! Jeg trenger et tips! I helga skal jeg og mannen ha barnefri, det er et halvt år siden sist, så det er veldig etterlengtet:-) I den anledning skal vi ut å spise på lørdag, helst en tur til Oslo. Du er jo bevandret der, har du et par gode tips til restaurant? Vet du har skrytt av et par steder, men husker ikke hvilke! Har du i tillegg forslag til andre ting å gjøre en kveld i Oslo? En bar med god atmosfære f.eks. Er ingenting så kjipt som å gå i baret når man er ute å spiser så sjeldent, så ikke feil å støtte seg på en anbefaling!:-)

 40. Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Kommenterer tilbake :)

  Herlig innlegg! 🙂 Jeg kunne virkelig ikke ha vært mer enig 🙂 Vi er absolutt ikke plaget av sjalusi på noen som helst måte, og det er så innmari deilig. Vi bare vet at vi hører til hos hverandre, og slik er det bare 🙂 Fantastisk følelse <3

  ♥ Lizbethosnes.com – Mitt liv som gravid – og ellers litt utenom det vanlige.

 41. Hei Caroline:)
  Så flott at bloggen din er akkurat slik den er. Det er deilig å drømme seg litt bort i en rosa blogg med fine klær og interiør. Jeg syns det er lurt av deg å ikke være for privat. Det er jo kjent at en del av dere bloggere får kritikk for å framstille en perfekt verden, men da syns jeg kritikere ovelater liten eller ingen tiltro til oss lesere. Vi er da oppegående mennesker. Jeg syns det er moro å se bildene dine, og hvor de er tatt i bygda. (Er født og oppvokst i Siljan.)Det er så bra at du viser klær som passer til en vanlig inntekt. Videre ser jeg endel på oppskriftene dine og har prøvd flere av de, med hell, faktisk:) Jeg syns det er trist at du av av og til føler du må forsvare kosthold, vekt og en «perfekt verden». Janteloven eksisterer nok fortsatt. Stå på, vi holder med deg:)
  Hilsen voksen leser på 39 år som er innom av og til.

 42. Utrolig bra skrevet, Caroline! 🙂 Dette hjelper nok mange 😀

 43. Michelle

  Så fint innlegg Caroline 🙂 Dere er et utrolig nydelig par og jeg ser heller ingen grunn i at du skal dele med hele verden hver gang dere har en uenighet.. noe privatliv må man få ha for seg selv 🙂 <3

 44. åå så bra skrevet, trengte virklig og lese dette nå! Skal prøve å huske dette! Tusen takk, du er flink! 🙂

 45. Nok et flott innlegg Caroline! Kan tenke meg det er mange som kan dra nytte av disse tipsene. Du er så heldig som har funnet kjærligheten i ditt liv! Kjenner alltid et lite stikk av misunnelse (samidig som jeg unner folk det) når jeg ser andre som har det og er lykkelig med partneren sin! Er selv snart 30 år og alene og skal innrømme at jeg begynner å lure på om jeg noen gang kommer til å finne den store kjærligheten, begynner liksom å tynnes i rekkene med single (ordentlige) gutter også…
  Hva med å skrive et innlegg om hvordan man møter den rette? Ønsker deg en riktig fin helg søte du! 🙂

 46. Marianne

  Kjempefint bilde! Du er så vakker Caroline! <3 🙂

 47. Dette innlegget likte jeg utrolig godt, du er inspirerende og disse ordene traff meg midt i hjertet. Flink, flink, flink! 🙂

 48. Takk for fin lesning <3

 49. ElisabethH

  Jeg er så glad på deres vegne for at dere har det så fint sammen! 🙂 Håper jeg en dag finner den samme tryggheten sammen med en jeg elsker.

  Jeg er 30 år gammel, og sliter fortsatt en del med sjalusi etter et tidligere forhold som viste seg å ende fullstendig katastrofalt etter 6 år sammen. Jeg kan nevne at han var utro med hele syv stykker, i tillegg til å gjøre en av dem gravid mens han bodde sammen med meg – det var ikke så lett å takle. Og jeg er, tro det eller ei, slett ikke naiv eller en ‘tøffel’ – så alt kom som lyn fra klar himmel på meg. Det er tre år siden nå, og jeg har nå endelig truffet en fyr jeg liker veldig godt, men jeg merker at tankene kommer altfor fort, noe som gjør at jeg slett ikke er klar til å gå inn i noe seriøst forhold ennå. ISJ! Tenk at en så idiotisk og egoistisk fyr skal klare å ødelegge så mye for meg… :/ Er dessverre ikke annet å gjøre enn å ta et steg av gangen, og bli ‘frisk’ i hodet før jeg kan bli sammen med noen, det har jeg funnet ut. Men, uansett godt å kjenne på at jeg fortsatt klarer å bli forelsket da. 😉

  1. Fotballfrue

   Uff, veldig leit at du har opplevd dette. Jeg forstår godt at det kan ødelegge mye av tilliten din, det er ikke akkurat rart. Jeg håper du klarer å snu tankegangen etter hvert, selv om jeg skjønner det er vanskelig når selvtilliten har fått en knekk. Ingen fortjener å bli behandlet på den måten du har blitt, jeg koker bare jeg tenker på det! Sender deg mange klemmer og ønsker deg lykke til! Dette klarer du 🙂 Men som du sier, et steg av gangen 🙂

   1. ElisabethH

    Tusen takk Caroline! 🙂

 50. Ida Helene

  Dette traff meg midt i hjertet! Kjæresten min studerer medisin i Ungaren, mens jeg er i Norge. Jeg kan bli litt sjalu nå og da, når han er ute hver helg med haug med jenter, men har sagt til han at hvis han blir litt flinkere til å gi meg bekreftelse så er det egentlig ikke noe problem i det hele tatt! Det er bare den bekreftelsen man trenger. Hvertfall når man bor i hvert sitt land 🙂 Tusen takk for at du skrev dette, så vet jeg at det ikke er jeg som er dum og teit som tenker at det er bare det jeg trenger 🙂

 51. Utrolig bra skrevet! Jeg leser bloggen din hver dag og dette innlegget fikk meg til å tenke positivt. Jeg har alltid slitt med sjalusien min og har ikke lyst til å ødelegge forholdet mellom meg og kjæresten min. Det er bare så sykt vanskelig og som du skrev så tror jeg det handler om selvfølelse. Jeg har alltid hatt dårlig selvtillit og det tror jeg har mye å si fordi jeg føler at han kan få så mye bedre enn meg og er redd for at han kanskje tenker det. Hva Jan jeg gjøre med dette?

  Klem
  Caroline <3

 52. Et veldig bra innlegg! Ønsker meg flere innlegg som dette 🙂
  Hilsen kritisk leser

 53. Haha, mine 2 bestevenner og jeg snakket faktisk om sjalusi for litt siden.
  Hun ene er OVERSJALU på alt og har litt vanskelig for å stole på andre, hun andre er midt i mellom, mens jeg finnes ikke sjalu. Jeg mente at hun første burde roe ned sjalusien sin og stole mer på partnerne sine, mens hun mente at jeg burde slutte å være så naiv. Haha, litt morsomt egentlig.. Supert innlegg 🙂

 54. Veldig bra tekst 🙂 Dyktig er du, dette hjalp nok mange 🙂

 55. Hei
  Jeg synes dette innlegget var super bra! Men etter selv å ha slitt i mange år med angst og depresjon, og søken etter det «perfekte» og få angst hvis jeg føler jeg ikke lykkes med det, så har jeg bare lyst å si at å krangle i et parforhold ikke er så farlig. Ikke mye krangling, men jeg har vært superredd for at hvis jeg irriterer meg over at mannen min f. eks. ikke har ryddet etter frokosten, så betyr det at jeg ikke er glad i han. Men jeg har lært at man kan irritere seg helt grønn over sånne småting, men likevel være sikker på at man ikke kan leve uten nettopp den som irriterer meg også. Vi har det utrolig mye bedre sammen nå som jeg tør å ikke la alt være prefekt hele tiden. For av og til er ting kanskje bare helt greit, men helt greit er jo ganske bra det også 🙂

  Jeg håper du skjønner hva jeg mener 🙂 Og takk for en super blogg som gir meg masse inspirasjon på ulike felter!

  1. Fotballfrue

   Det er lov å irritere seg over, diskutere og krangle innimellom, sånn er jo livet og det kan ikke være en dans på roser hele tiden 🙂 Dette var bare mine tanker rundt temaet, når det gjelder sjalusi er det mange som må jobbe med seg selv og ikke la det gå utover partneren. Men når det kommer til krangling kan jo så mye annet spille inn.

   Klem til deg!

 56. Dette var utrolig flott skrevet Caroline. Jeg er generelt veldig imponert over formidlingsevnen din, for du er en utrolig dyktig skribent, men nå traff du virkelig en nerve i meg. Jeg sliter litt med sjalusi, og jobber daglig med det. Jeg har verdens skjønneste kjæreste som bare er god og snill mot meg, så det er synd å skulle plages med sjalusi når jeg innerst inne vet at det er helt ubegrunnet. Det du skrev her fikk meg virkelig til å tenke meg om. Jeg tror faktisk at jeg, på grunnlag av det du skrev og hvordan du skrev det, skal klare å endre tankegangen min og fokuset mitt. Jeg lagrer innlegget under bokmerker om det er greit, for jeg tror dette er et innlegg jeg vil lete frem på vanskelige dager, for det skjedde noe inni meg når jeg leste det. Du fikk meg til å se ting i et litt annet perspektiv. Tusen hjertelig takk for det <3 I ettermiddag skal jeg dra hjem og overøse kjæresten min med den kjærligheten han fortjener. Og igjen, du er virkelig dyktig! Du skriver enormt bra, og jeg er en jente som liker rene linjer og riktige proporsjoner, så at teksten din og bildene dine er satt opp så ryddig og ordentlig er noe jeg virkelig setter pris på. Det SER visuelt bra ut på bloggen din, og det er det faktisk ikke så mange andre blogger som gjør, i alle fall ikke i så stor grad. Til slutt må jeg også skryte litt av deg som fotograf, for det er et utrolig vakkert lys i bildene du tar. Elsker også måten du pynter og danderer motivet i bildene på, det er så herlig 🙂 Du er en flott og talentfull jente Caroline! Jeg håper du får en nydelig helg. Mange gode klemmer fra meg 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for utrolig gode ord, Maria! Du fikk meg til å smile fra øre til øre, og jeg ble virkelig rørt av kommentaren din. Tusen takk for at du følger med <3

   Mange klemmer 🙂

 57. Kloke ord Caroline.

 58. Innlegget ditt ble litt kort og enkelt. Jeg mener du skriver veldig overfladisk om et veldig viktig tema.

  Når det er sagt så er det en grunn til at menn er utro. I forhold som har vart en stund så syntes faktisk ikke menn at vi nødvendigvis er de vakreste i verden. Alle forhold bygger ikke på forelskelse, at man er bestevenner osv. Alle forhold har ulike kvaliteter og som gjør at man velger å bli i det spesefike forholdet. Noen holder sammen for barna, noen har ikke lengere sex i forholdet men er veldig glade i hverandre, noen sloss og krangler, noen er avhengie av hverandre osv.. Og sånn som meg; Jeg har en mann som sjeldent støtter meg når det virkelig trengst i STORE livssituasjoner. Vi har et barn sammen og jeg kunne aldri drømme om å reise fra han. Vi har en helt egen kjærlighet – til tross for at vi har sex 2 ganger i måneden fordi jeg ikke tenner så mye på han lengere++.. Men det er sånn det er. Kjærligheten til hverandre kan være alt man har i et forhold, og det er som regel også nok. Man kan ALDRI være helt trygg på et partnerer sin vil være utro, men man kan velge å gi partnerer den tilliten forholdet fortjener.

 59. Jeg har slitt med sjalusi så lenge jeg kan huske. Helt fra jeg gikk på barneskolen, og nå er jeg 22 år. Når det har stått på som verst, har det vært helt utmattende for meg og kjæresten. Heldigvis har han tilgitt meg gang på gang, og vi holder fremdeles sammen etter tre år.

  Sjalusien min er som regel helt ubegrunnet. Jeg får ofte helt ville fantasier om at han egentlig ikke vil være sammen med meg, at han egentlig ønsker å forlate meg til fordel for noen andre. Jeg sliter med selvdestruktive tanker, og tror at «alle andre» er bedre enn meg. Kjæresten min er ikke den flinkeste til å gi meg bekreftelser, og dette er han klar over, men har så langt ikke gjort noe med det. Men når alt kommer til alt, er jo sjalusien mitt problem, og noe JEG må jobbe med.

  Å slite med sjalusi er helt jævlig. Nervøsitet, det vrenger seg i magen, økt puls og frykt for å miste. Nei, huff… Heldigvis merker jeg at det hjelper å jobbe med seg selv, for jeg har faktisk forbedret meg mye det siste året. I prosessen mot å forbedre seg, er det å innse at du faktisk har et problem og sliter, det viktigste, og derfra kan en begynne å jobbe med seg selv.

  Takk for et flott innlegg 🙂 Ikke egentlig noe jeg ikke visste fra før, for jeg har lest og lest og lest om emnet mange ganger før, men forhåpentligvis er det til hjelp for andre.

 60. Hei, Caroline! Må si at du inspirerer meg veldig, og det har du gjort dette hele året jeg har lest bloggen din:-)
  Når det er sagt, har jeg en kjæreste jeg har vært sammen med i snart to år. Jeg er veldig glad i han og han i meg, men vi krangler veldig mye.. Det er dumme småting som blir blåst opp til et stort problem. Jeg vet at det kommer av meg ettersom jeg har vokst opp rundt foreldre som krangler konstant. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre ettersom det nesten virker «normalt» for meg.

  Du er veldig god og jeg må innrømme at jeg dagdrømmer om at jeg lever ditt liv, innimellom <3 Hehe
  Klemklem <3

 61. For meg har det vært motsatt, jeg var aldri sjalu tidligere, men opplever det nå i en alder av 23 år. Forrige kjæresten var notorisk utro- og jeg var naiv. Dette setter en støkk i en, selv om jeg nå har en fantastisk ny kjæreste. Jeg opplever nå for første gang sjalusi selv om nåværende kjæreste ikke har gitt meg en grunn for det. Det er slitsomt, så jeg skal prøve å tenke som du har skrevet her! Dessverre er det ikke alltid slik at kjæresten din kun vil være med deg og ingen andre..

  1. Fotballfrue

   Nei, det er dessverre sant, men i det fleste tilfeller er det heldigvis slik at det kun er det han har øye for. Lei for å høre hvordan han behandlet deg!

   Klemmer <3

 62. Utrolig bra skrevet 🙂 Du er flink!

 63. Jeg og samboeren har vært sammen i 7 år til sommeren, og kjenner meg godt igjen i det du skriver. Da vi ble sammen var jeg 16 og han 18. 4 uker etter at vi ble sammen, så slapp han bomba om at han skulle til Ålesund å gå skole, noe som føltes lenger borte enn det var. Var i grunnen bare å hive seg på bussen og ta den båten som føltes ut som om den brukte en liten evighet på å komme seg over fjorden.
  Etter en stund fikk broren til samboeren min også kjæreste. Vi ble et firkløver, hvor vi prata bokstavelig talt om alt til hverandre. Men jeg var veldig usikker på meg selv, og anklaget damen til broren og min nåværende samboer for å flørte med hverandre. Idag ser jeg at de var bare gode venner, men jeg hadde et ekstremt dårlig selvbilde og selvtillit på den tiden. Før han kom og løftet meg opp i skyene og fikk meg til å ha troen på meg selv, så jeg for meg at jeg kom til å være en av dem på snart 90 år med 257 katter og uten noen etterkommere, om du ser bort fra eventuelle tantebarn.

  Idag er vi lykkelige samboere, med felles barn, og har planer om å bygge hus om ikke så alt for lenge. Vi har våre diskusjoner, om alt fra økonomi til mere hverdagslige problemer som hvem som skal bytte den neste drittbleien. Jeg er også av den meningen av at det er sunt å kunne diskutere, for det er i diskusjoner gode meninger og løsninger kommer frem. Det lærte jeg faktisk i et fag på skolen også. Men når man er samboere og kjærester over lang tid, så vet man å stoppe diskusjonen før man går til mere personlige anklagelser/drittslenging.

  Ha en god natt 🙂 Nå må jeg krype til sengs, for minstemann i huset er oppe klokken halv 8-8 uansett om mamma og pappa vil sove litt til..

 64. Hvor mange år har du og Lars-Kristian vært kjærester?

  1. Fotballfrue

   Snart 6 🙂

 65. Kloke ord 🙂 Jeg og mannen min krangler heller ikke så ofte. Kan ikke huske sist vi har kranglet. Og nå har vi vært sammen i 21 år (gift i 18 av de).

 66. Jeg må si at du er en superhelt! Dette kom nå, nå som jeg trengte det!! Jeg er en jente på snart 17år, som sliter veldig mye med sjalusi, noe som er utrolig slitsomt. Jeg har værdens beste kjæreste! Han er så utrolig anderledes fra alle andre jeg kjenner, noe jeg elske med han. Sjalusien min har ført til så mye krangling, som gjør at jeg ignorerer han.. Hvorfor gjør jeg egentlig det? Vi har vært sammen i snart 10 mnd, å det har vært de beste måndene i mitt liv. Vi har likt hverandre i hele 3 år, før vi faktisk tørte å snakke med hverandre face2face. Igjennom disse 10 mnd har jeg blitt så sjalusi av meg, jeg blir til og med sjalu når han velger å være med venner fremfor meg.. Noe jeg ikke kan styre.. Det er rett og slett helt forferdelig. Han gjorde det slutt i tre dager, fordi han var så lei av all kjeftinga å ignoreringa som jeg aldri ga grunnen til hvorfor. Jeg priket på alt. Helt til den dagen han gjorde det slutt, da kom jeg på hvor dårlig jeg egentlig hadde behandlet han.Jeg har aldri hatt det så vondt i hele mitt liv, å jeg følte meg helt jævelig rett og slett. Jeg tenkte på alt, alt som jeg har problemer med. Å alle endte opp med å være sjalusien. Jeg fortalte han alt, å ba om unnskyldning, å han forstod meg. Vi ble sammen igjen å jeg merker at han er så GLAD!!! 🙂 🙂 Han sa det aldri var meningen å gå ifra meg, men han klarte ikke mer. Jeg har hele tiden lurt på hvordan jeg kan jobbe med tankene mine å forbedre meg, så jeg kjøpte meg en notatbok hvor jeg skriver ned alle tanker. Men så titter jeg innom her! Å nå har du lært meg så utrolig mye! Du har fått meg til å se alt fra et annet parspektiv, noe jeg er så takknemlig for. Jeg vet jeg skal klare meg bra, å ta godt vare på kjæresten min, å vi skal få det så bra sammen! Jeg gleder meg til å lese i notatboka mi når jeg blir eldre:)

  Tusentakk for at du skrev dette innlegget! Jo tideligere jeg lærer jo bedre! 🙂 <3

 67. Ååå måtte bare lese dette innlegget nå for jeg trengte det så mye! De dagene jeg føler meg nedenfor på grunn av sjalusi finner jeg alltid fram dette innlegget, for det gjør at jeg vet at han ikke er med noen andre og at det er en grunn til at han er min kjæreste. Takk for at du skrev dette innlegget, for det er det som hjelper meg og får meg til å tenke positivt! Dette innlegget er gull verdt.

 68. Det var jeg som kommenterte forrige kommentar. Nå følte jeg litt på sjalusifølelsen igjen, så da tok jeg opp dette innlegget, og nå føler jeg meg mye bedre. Takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *