Oppskrift-onsdag: Sesampanert laks med mer

Nok en ganske lettvint, men likevel utrolig deilig middagsrett på oppskrift-onsdag. Endelig litt fisk på menyen, og tilbehøret er satt sammen av de ingrediensene jeg liker aller best om dagen, spesielt gulrotpurréen som bringer tilbake barndomsminner og bilder av mimmi med sitt blomstrete forkle i full sving over grytene på kjøkkenet sitt *sukk* Den som bare kunne skru tilbake tiden for noen timer. Men det kan jeg faktisk på sett og vis om jeg lager dette 🙂

Til 2 personer trenger du: ♥ 4 laksefileter, gjerne uten skinn og krydder ♥ sesamfrø ♥ 1 egg ♥ 6 gulrøtter ♥ 35-40 gram meierismør

♥ 1 ss. kremfløte ♥ salt og pepper ♥ 1 pakke ruccolasalat ♥ 2 never pinjekjerner ♥ litt revet parmesan

♥ 1 boks cherrytomater ♥ rapsolje

Slik gjør du: Rasp gulrøttene. Smelt smør i en kjele og ha gulrøttene oppi sammen med 1 ss. kremfløte. Kok opp. Rør hele tiden underveis. Smak til med salt og pepper og mos alt med en stavmikser. Dette kan stå og holde seg varmt i kjelen mens du gjør klart det andre.

Lag en enkel salat ved å hakke opp litt ruccola, bland inn litt revet parmesan, pinjekjerner som du rister i stekepannen, cherrytomater, to spiseskjeer rapsolje, salt og pepper. Kjempegodt!

Fisken er også fort gjort å lage. Skjær bort eventuelt skinn på laksen, krydre den med ønsket krydder. Kakk et egg og skill plommen fra hviten. Du skal kun bruke hviten, og denne skal du pensle laksefiletene med. De rulles deretter i sesamfrø, før du steker dem i en klatt smør på sterk varme. Kanskje 1 minutt på hver side, ikke for lenge, det er ikke godt med tørr fisk.

Så er det bare å varme opp gulrotpuréen dersom den har blitt kald, og så er alt klart til servering. Det er lov å forsyne seg flere ganger 🙂

Håper det smaker ♥

89 kommentarer

  1. Åh, gulrotpuré har jeg aldri prøvd! Dette må smakes! Flink du er 🙂

    Ha en fin dag sweetie!

    *Klem*

    1. Fotballfrue

      Det er helt nyyydelig!

      Klem 🙂

  2. Kjære Caroline! Jeg bare elsker oppskrift-onsdagene og gleder meg like mye til å lage hver uke 😀

    Denne retten kan jeg tenke meg også er supergod med en fin loin av torsk, for ikke å snakke om kamskjell hvis man vil variere litt.

    Ha en strålende onsdag i solen 🙂

    Klem fra Heidi

    1. Fotballfrue

      Å, ja! Helt klart 😀

      Ha en strålende onsdag du også <3

      Klemmer!

  3. Det så jo bare helt herlig ut 🙂 Skal testes ut! Elsker bloggen din Caroline, du er bare så nydelig og positiv! :), stå på! <3

    1. Fotballfrue

      Tusen takk 😀 Nå ble jeg glad!

      Solskinnsklem 😀

  4. Åååh! Så herlig! Dette blir denne ukens søndagsmiddag, lett 🙂

  5. Det er fort gjort å steke laks for lenge….men jeg vil ikke at det skal bli for lite heller.
    Lar du den ettersteke noe etter at du har stekt den 1 minutt på hver side?

    1. Fotballfrue

      Nei, mye mulig jeg stekte den kortere også, husker ikke :/ Men man ser jo fort om laksen er ferdig eller ikke 🙂 Lett å se om den er for rosa, for eksempel. Men heller for rosa enn for godt stekt :p Da er det bedre å ettersteke den, det er jo ikke noe problem å gjøre det 🙂

      – C

  6. Nam, det hørtes kjempegodt ut! Kjempeflott med oppskrifts-onsdager, jeg er så utrolig matlei om dagen så er godt med inspirasjon 🙂 Har aldri smakt gulrotpuré, men er stor fan av kålrabistappe (tror jeg kunne levd av det jeg) så regner med det faller i smak det også 😉 Håper du har en finfin dag 🙂

  7. Sesampanert laks er snadder. Jeg pleier å steke det i ovnen også, da blir sesamfrøene skikkelig sprø og deilige, sammen med wasabikrydder. JUM! 🙂
    Ha en fin dag!

  8. Endelig fikk jeg svar på hva jeg skal lage til middag i dag. Dette så fantastisk godt ut, gleder meg allerede! Ha en fortsatt fin onsdag (:

  9. Nam! Dette blir dagens middag, takk for tips 🙂

    1. Fotballfrue

      Ingen årsak 😀

      – C

  10. Hei Caroline!

    Håper virkelig du tar deg tid til å besvare dette spørsmålet fordi jeg jobber med en semesteroppgave om pelsindustri og sitter litt fast. Vet du om noen konkrete store designere som tar avstand fra pelsindustri? Og det du har fått inntrykk av gjennom runway shows – vil du si at det er mindre og mindre preget av ekte pels og heller erstattet av faux fur? Sliter veldig med å finne kilder så hadde satt så ENORMT pris på hjelp hvis du sitter med noe kunnslap om emnet. Er fast leser av bloggen gjennom flere år og har sett at du er aktiv når det gjelder å kjempe for dyrenes sak. Vet du er en travel dame, men jeg krysser fingrene 🙂

    Mvh Anna

  11. Kristina

    Det eneste jeg kunne spist av dette var fisken (hvis den var uten smør,egg og frø) og ruccula. Så små mitt er om du har du noen tips til allergikere? 🙂

    1. Er du allergisk, så kan du jo lage deg en god salat med agurk, isbergsalat og rømme blandet sammen med litt salt og pepper, og ha dette ved siden av stekt laks? 🙂 kjempegodt hvis du ikke er allergisk 🙂

      1. Kristina

        Kan ikke spise mel, melk, egg, nøtter, soya, mais, kylling, sukker, smør og masse annet så det er vanskelig å finne spennende oppskrifter. Kan jo spise laks og salat som du sier ja, selvom det er litt kjedelig i lengden. Tusen takk for svar da 🙂

  12. Liv-Hanne

    Ååå, dette ser kjempegodt ut. Jeg elsker laks <3

    Fikk boken din i dag. Jeg bestilte den på tilbud hos cdon.no. En kjempefin bok. Delikate, lekre bilder, og en bok man får lyst til å bla i…. masse…. Den skal jeg kose meg med nå!!

    1. Fotballfrue

      Så utrolig hyggelig at du liker den 😀 Tenk at det faktisk er ett år siden lansering alt, fy som tiden flyr :O

      Klem!

  13. Åhhhh nammm Caroline! Du er jo proff 😀 Dette må jeg lage en dag!

    Forresten, jeg måå fortelle deg noe! I går greide jeg å løpe 30 minutter UTEN stopp på mølla, og løp hele veien på 8-9 km/t! Du aner ikke hvor stolt jeg ble, og vet du hva? DU var en stoor motivator for at jeg skulle greie dette <3 Det er kanskje ikke så bra i forhold til deg eller andre atleter, men jeg er oppvokst med at man ikke skal sammenligne seg med andre enn seg selv 🙂

    Håper du får en fin onsdag i dag, klemmer <3

  14. Ingenting med innlegget å gjøre, men har du sett den fiiiine batikkbuksen H&M på nettet har ? Måtte bare tipse deg 🙂

    1. Fotballfrue

      Takk for tips 😀 Skal sjekke nå 🙂

      Klem!

  15. Så utrolig perfekt, skulle søke etter lakseoppskrift hos deg til dagens middag og her lå den på sølvfat rett og slett! Har tenkt en stund å starte på lavkarbo, men med en skeptisk mann var jeg usikker om det ble å gå i lengden. Til i går!! Da laget jeg din kremete nydeliige kylling til middag og han spiste som en gal, og da jeg avslørte at dette var en fotballfrue lavkarbo-oppskrift måpte han. Så da er dealen i gang, og vi skal kjøre lavkarbo. Gleder meg til å scrolle gjennom oppskriftene dine, og ikke minst kjøpe boken din.

    Du er en sann inspirasjon Caroline, du har til og med fått meg til å like løping! Wow 🙂

    Hilsen og store smil fra Lise 🙂

  16. Å, mums!! Det ser verkligen jättefräscht och gott ut! Det måste jag testa, tack för recept och inspirerande och vackra bilder!

  17. Nom nom, good, healthy and also nice to present! Thanks for sharing Caroline! Have a good day!

  18. Enda ei lettvindt, sunn og sannsynligvis veldig go oppskrift! Takk for at du dele me oss! Ser odu har skreve at d e låv å forskyne sæ to gang. De som klare å finn nå å kicke på denna gangen, e go 😀 fortsatt fin lillelørdag t dæ:)

  19. Hei Caroline! Klikket boken din hjem for noen dager siden og endelig, i dag kom den i posten! Vil bare si hvor utrolig inspirerende denne boken er. Har bare lyst til å sette i gang å bake og lage alt med en gang:) takk for masse ny inspirasjon! Denne boken vil bli brukt masse! Har allerede prøvd mange av oppskriftene dine fra bloggen og for øyeblikket er det musli og yoghurtnøtter som er den store favoritten! Gleder meg til å ta frem boken og planlegge middager og kveldskos fremover! Takk for det:)

  20. Hei! Jeg lurte på om hvor dårlig det er for kroppen hvis man spiser 1-2 ganger daglig og det nesten ikke noe brød og heller ikke grønnsaker/salat? Hva gjør det med forbrenningen?
    Håper på svar, klem!

    1. Antall måltider har ikke noe å si på forbrenningen, men mengde mat kan ha noe å si. Maten du inntar har sin termiske effekt, og forbrenningen øker ut i fra hvor mye du spiser. Det er også noen små forskjeller innen de ulike makronæringsstoffene, proteiner øker forbrenningen mye mer enn karbohydrater og fett. Spiser du lite over tid, vil kroppen justere seg etter dette, slik at forbrenningen vil bli lavere.

      Inntar du lite grønnsaker, frukt og bær, vil du oppleve at du får i deg lite vitaminer og mineraler. Det vil ikke direkte påvirke forbrenningen, men mangel på noen vitaminer vil gjøre at du bøir slapp og syk, noe som i sin tur vil gjøre at du holder deg i ro, og forbrenningen blir lavere.

  21. Jeg elsker puréer, gulrot er hittil uprøvd men skal testes! Usikker på om husbonden tåler sesamfrø? Hmmm, du får alt til å se lekkert og innbydende ut!

    1. Fotballfrue

      Det håper jeg han gjør, det som er så godt 😀

      Klem!

  22. Michelle

    åhh, NAM!!! Så flink du er å ta så fine bilder av maten! Denne oppskriften skal prøves, takk 😀 Ha en fin onsdag videre <3

  23. Nam, denne oppskriften skal jeg bruke som inspirasjon senere i dag når jeg skal handle inn til middagen! Elsker laks og elsker salat – nam!

  24. Jeanette Larsen

    Jeg er imponert! Skal prøve dette, tusen takk!

  25. wow it looks really delicious, especially the Salad *__*
    LOVE IT!!

    Anni
    https://anniwearsprada.blogspot.com.es

  26. Hei, jeg lurte bare på om My Good Act dukker opp igjen?

  27. Det så utrolig godt ut:-) det blir middagen imorgen!
    Nå har jeg nettopp bestilt boka di som jeg gleder meg til å få i posten 😀
    Ha en fin solskinnsdag Caroline 🙂
    Klem fra Rolvsøy.

    1. Fotballfrue

      Håper du liker den 🙂

      Klem tilbake 🙂

  28. Lakseoppskriften din med camembertost, fikenmarmelade og valnøtter er blitt en favoritt her i huset. Må prøve denne med sesamfrø så kanskje vi får nok en favoritt. Takk for herlige oppskrifter og veldig god inspirasjon 🙂

  29. Takk for fin oppskrift!
    Jeg sitter her og planlegger en ferie, og kunne tenkt meg å lese om de gamle feriereisene dine. Jeg ser at du ikke har en egen kategori som heter «ferie» eller «reise», så i hvilken kategori ligger de under da? 😀

    1. Fotballfrue

      Ingen spesielle, men bruk gjerne søkefeltet, da finner du det meste 🙂

      Klem!

  30. Heisan, her i huset er det kun min firbeinte bestekompis og eg som lever,og å lage middag til seg sjølv ein onsdag er ikkje alltid like fristande og endar som regel opp med nokre brødskiver. Denne fristelsen derimot MÅ eg lage idag. Ikkje tvil eingong. Takk for at du inspirerte ei einsleg sjel og ein som gler seg til » ruskefatet»:)

    Klem frå Springerinne

    1. Fotballfrue

      Ingen årsak 😀 Håper det smaker!

      Klem 🙂

  31. Nam nam, det så veldig godt ut! 🙂
    Takker for oppskrift!

  32. Uuuu, dette likte jeg! Har aldri tenkt på å bruke sesamfrø som panering 🙂 Genialt!
    Takk for tipset kjære deg!

  33. Og jeg som tilfeldigvis akkurat var på butikken og kjøpte blant annet laks og gulrøtter. For et fantastisk sammentreff. Da blir det god middag 🙂

  34. Så utrolig deilig ut Caroline 🙂
    Må bare tipse deg om en purè vi lager her hjemme med blomkål og brokkoli, matfløte og salt/pepper, den er UTROLIG god.
    Ha en flott dag videre 🙂

    1. Fotballfrue

      Den lager vi også 😀 funker til nesten alt 🙂

      Klem!

  35. Å, dette så deilig ut, jeg som eeelsker laks! 🙂 Er så spent på hva du disker opp med i 4-stjerners middag, det kan jo ikke bli annet enn suksess!

  36. Cassandra

    Lenge siden jeg har vært her, og la merke til den nye hårfargen din! Hva heter den og evt. fargenr.?

  37. We are what we eat!

    It looks delicious and beautiful ! 🙂

    You have golden hands! 🙂

  38. Karoline

    Dette så supergodt ut! Ble kjempesulten her jeg sitter på lesesalen!
    Men er det nødvendig å raspe gulerøttene først? Funker det fint å kutte de i små biter, også bruke stavmikseren? <3

    1. Fotballfrue

      Det går faktisk kjempefort å raspe, fant ut at det var mest effektivt, men du kan selvfølgelig kutte også 🙂

      Klem!

  39. Åh, du er så flink! <3 Bildene dine ser så utrolig profesjonelle ut. Kan jeg spørre deg om noe? Har du gått på fotokurs eller har du lært deg instillingene på kameraet selv? Jeg synes det er så vanskelig å sette seg inn i kameraet mitt, men jeg fingrene klør etter å lære meg det når jeg ser hvor flink du er 😀 Nok en gang vil jeg rose deg for inspirasjon og glede. Du er så herlig! I tillegg så bare lurer jeg på om du kanskje kan komme med noen flere vegetariske oppskrifter? Det hadde vært supert siden jeg ikke spiser animalske produkter (heller ikke ost og kumelk, men litt yoghurt osv. går av og til). Kanskje mye å be om, men dersom du har tid eller lyst en gang så hadde jeg blitt overlykkelig for det 🙂

    Ha en fantastisk dag, vakreste Caroline! (PS. Jeg ble såå glad for hjertet du sendte :* Made my day!!). Love <3

  40. Hei

    Kor er den kvite firkanta skåla med handtaka kjøpt hen? Eg har leita lenge etter ein slik ! 😀

    1. Fotballfrue

      Den er fra Riviera Maison 🙂

      – C

  41. Dette så godt ut! Må jeg prøve til helga 🙂

  42. Hei, Caroline! Kommenterer aldri her, men i dag vil jeg takke for super middagsinspirasjon, som gikk rett hjem hos en matlei student! Laksen som jeg hadde tenkt å steke «vanlig» ble plutselig mer spennende med sesamfrøene som jeg hadde stående i skapet fra før av. I mangel på gulrøtter i kjøleskapet ble det brokkolipure i stedet – kjempegodt det også. Gulrotpure skal definitivt prøves en gang det også:) Håper du fortsetter med å legge ut oppskrifter. Ha en fortsatt fin ettermiddag!

    1. Fotballfrue

      Så bra du likte det, det er jo så godt 🙂

      Håper dagen har vært fin!

      Klem 🙂

  43. Dette skal jeg lage i morgen!

  44. Nam, dette så helt fantastisk godt ut!! Liker oppskriftene dine veldig godt, så hadde vært en glede om du kunne publisert flere 🙂

  45. Benedicte

    Den salaten lever jeg på om sommeren, men da med agurk og fetaost i tillegg =D

  46. Sol Samland

    Såg veldig deilig ut… har du ei god oppskrift på gode grove rundstykke el frokostbrød?

  47. Hei hei 🙂 Tusen takk for topp oppskrift! Nå har jeg og min kommende mann akkurat booket bryllupsreisen vår til Veligandu. Vi skal ha all inclusive (men uten drikke). Lurer derfor på hvor mye det koster med drikke der nede? Og om de har en «kiosk» hvor de selger vann/snacks osv? Hvor mye koster f.eks et glass vin, og middagen som de arrangerer på stranden, er den inkludert i prisen? Håper på svar 🙂 Det var du som fristet oss til å reise til Maldivene 😀 Vi gleder oss SÅ!. Klem

    1. Fotballfrue

      Middagen på stranden er ikke inkludert, så vidt jeg husker. Vi hadde vin og øl inkludert (ikke vin på flaske), så jeg vet dessverre ikke prisene per glass heller, annet enn at jeg husker vi kom frem til at det var lønnsomt å inkludere drikke også. Du må i baren for å kjøpe 🙂 Bor du i bungalowene lengst bort, er det et stykke unna, men det funker 🙂 Det er SÅ herlig der, rett og slett paradis! Gled dere! Ååååå! God tur D

      1. Cecilie

        Vi kom nettopp hjem fra vår bryllupsreise på Veligandu og vi har vel konkludert med at vi ikke skulle valgt å ha drikke inkludert. Dette er fordi vi betalte 3000 kr per pers for drikke og vi drakk ikke så mye i løpet av 12 dager at det lønnet seg. Middagen på stranden betaler man utenom, men det var så deilig. Husk myggspray for jeg fikk mange myggstikk den kvelden. Jeg elsker Veligandu, paradis på jord 🙂

  48. Såg veldig deilig ut 🙂 sesampanering skal prøves!!
    Men er ikke gulrot litt «fy» i lavkarbodiett?
    Trodde at alt som var i kategorien rotgrønnsaker
    inneholdt mye karbohydrater…?

    1. Fotballfrue

      Ingenting er fy, det er jo helheten som teller 🙂 Når det er sagt så er gulrot en fin og næringsrik grønnsak, aldri fy i vårt kosthold. Skal man følge «kostholdsregler» synes jeg man bør ha særlig grunn for det, som sykdom eller lignende 🙂 Gulrøtter inneholder vel 7 gram per 100 eller noe, det er jo ingenting 🙂

      Klem!

  49. Lagde dette til middag i dag. Fy søren så godt! Forsvant på 1-2-3. Og så enkelt å lage! Etter jeg var ferdig (og mett) tenkte jeg «dette vil jeg ha i morgen også»! Vanligvis blir jeg kvalm med tanken på mat når jeg er mett. Veldig godt tegn:) alle burde prøve denne retten!

  50. Hei 🙂 tror du dette er godt med kylling også, istedenfor fisk?

  51. Du må prøve å lage maispure, det er såå godt til svinekjøtt, kylling og kjøtt som har vært pågrillen.

    Har ikke noe oppskrift, men…

    mais fra boks
    Fløte
    Smør
    Salt&pepper

    Ha mais i en kjele, fyll på med fløte til det ligger et lite lokk over maisen, kjør på med stavmikser!
    Skru opp varmen på plate, tilsett en god klatt med smør, og smak til med salt og pepper..

    Gjør ingenting om det småputrer i et par minutter. 🙂

  52. Jeg ELSKER oppskrift-onsdag!
    Har gledet meg helt siden forrige onsdag =)

    1. Fotballfrue

      Hihi, så bra 😀 Håper du liker maten 🙂 Gled deg til neste uke, vet allerede hva jeg skal lage 😀

      Klem!

  53. Oda Lundberg

    Jeg liker så godt innleggene dine om kosthold og trening! Veldig motiverende. Jeg har selv en blogg og har nå skrevet et innlegg om kosthold, Ta gjerne en titt 🙂

    https://www.odalundberg.com

    1. Fotballfrue

      Så hyggelig, Oda! Tusen takk 🙂

  54. Kanskje dumt spm, men kan man bruke stavmikseren oppi kjelen? Blir den ikke ødelagt da? :O

    1. Fotballfrue

      Det går helt fint 🙂

      – C

      1. Hei!:) dette så jammen godt ut! hvilken stavmikser har du?:)

      2. Fotballfrue

        En fra braun 🙂

        Klem!

  55. Hei, Caroline!

    Dette er kanskje et litt dumt spørsmål, og jeg skjønner hvis du ikke kan svare på det, men jeg prøver.
    Jeg vil gjerne gå ned i vekt ( en god del), og har lurt på å begynne på lavkarbo. Jeg har forstått det sånn at lchf er lavkarbo høyfett, og er en god måte å gå ned i vekt på. Selvfølgelig med kombinasjon av fysisk aktivitet.
    Det jeg lurer på er om jeg da kan bruke dine oppskrifter (for det meste ser såååååå godt ut) i den forbindelse?

    Beklager igjen for et dumt spørsmål!

    Ha en fantastisk dag, og fortsett med den supre bloggen din!

    Hilde

    1. Det kan du 🙂

      – C

  56. Hei Caroline!

    Lagde denne retten idag – utrolig godt 😀

    Denne ble populær og skal lages flere ganger!
    tusen takk til deg for inspirasjon både da det gjelder mat og trening 🙂

  57. Hei Caroline!
    Takk for at du deler så fine matoppskrifter!:)
    Vet du om det går bra å lage gulrotpuré uten stavmikser?

    1. Det tror jeg blir klumpete :/

    2. Viktoria

      Det går helt fint! Jeg har ikke stavmikser, men gjør slik:

      1. Del gulerøttene i små biter
      2. Kok dem møre
      3. Bruk en sil og mos bitene ned i silen. Da ser du at pureen som kommer ut på den andre siden blir helt jevn og fin!

      Dette tar selvfølgelig lengre tid enn med en stavmikser, men er ellers ikke noe problem!

Legg igjen en kommentar til Marthe Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *