Oppskrift-onsdag: Sesampanert laks med mer

Nok en ganske lettvint, men likevel utrolig deilig middagsrett på oppskrift-onsdag. Endelig litt fisk på menyen, og tilbehøret er satt sammen av de ingrediensene jeg liker aller best om dagen, spesielt gulrotpurréen som bringer tilbake barndomsminner og bilder av mimmi med sitt blomstrete forkle i full sving over grytene på kjøkkenet sitt *sukk* Den som bare kunne skru tilbake tiden for noen timer. Men det kan jeg faktisk på sett og vis om jeg lager dette 🙂

Til 2 personer trenger du: ♥ 4 laksefileter, gjerne uten skinn og krydder ♥ sesamfrø ♥ 1 egg ♥ 6 gulrøtter ♥ 35-40 gram meierismør

♥ 1 ss. kremfløte ♥ salt og pepper ♥ 1 pakke ruccolasalat ♥ 2 never pinjekjerner ♥ litt revet parmesan

♥ 1 boks cherrytomater ♥ rapsolje

Slik gjør du: Rasp gulrøttene. Smelt smør i en kjele og ha gulrøttene oppi sammen med 1 ss. kremfløte. Kok opp. Rør hele tiden underveis. Smak til med salt og pepper og mos alt med en stavmikser. Dette kan stå og holde seg varmt i kjelen mens du gjør klart det andre.

Lag en enkel salat ved å hakke opp litt ruccola, bland inn litt revet parmesan, pinjekjerner som du rister i stekepannen, cherrytomater, to spiseskjeer rapsolje, salt og pepper. Kjempegodt!

Fisken er også fort gjort å lage. Skjær bort eventuelt skinn på laksen, krydre den med ønsket krydder. Kakk et egg og skill plommen fra hviten. Du skal kun bruke hviten, og denne skal du pensle laksefiletene med. De rulles deretter i sesamfrø, før du steker dem i en klatt smør på sterk varme. Kanskje 1 minutt på hver side, ikke for lenge, det er ikke godt med tørr fisk.

Så er det bare å varme opp gulrotpuréen dersom den har blitt kald, og så er alt klart til servering. Det er lov å forsyne seg flere ganger 🙂

Håper det smaker ♥

89 kommentarer

  1. Hei 🙂 tror du dette er godt med kylling også, istedenfor fisk?

  2. Du må prøve å lage maispure, det er såå godt til svinekjøtt, kylling og kjøtt som har vært pågrillen.

    Har ikke noe oppskrift, men…

    mais fra boks
    Fløte
    Smør
    Salt&pepper

    Ha mais i en kjele, fyll på med fløte til det ligger et lite lokk over maisen, kjør på med stavmikser!
    Skru opp varmen på plate, tilsett en god klatt med smør, og smak til med salt og pepper..

    Gjør ingenting om det småputrer i et par minutter. 🙂

  3. Camilla

    Jeg ELSKER oppskrift-onsdag!
    Har gledet meg helt siden forrige onsdag =)

    1. Fotballfrue

      Hihi, så bra 😀 Håper du liker maten 🙂 Gled deg til neste uke, vet allerede hva jeg skal lage 😀

      Klem!

  4. Oda Lundberg

    Jeg liker så godt innleggene dine om kosthold og trening! Veldig motiverende. Jeg har selv en blogg og har nå skrevet et innlegg om kosthold, Ta gjerne en titt 🙂

    http://www.odalundberg.com

    1. Fotballfrue

      Så hyggelig, Oda! Tusen takk 🙂

  5. Kanskje dumt spm, men kan man bruke stavmikseren oppi kjelen? Blir den ikke ødelagt da? :O

    1. Fotballfrue

      Det går helt fint 🙂

      – C

      1. Hei!:) dette så jammen godt ut! hvilken stavmikser har du?:)

      2. Fotballfrue

        En fra braun 🙂

        Klem!

  6. Hei, Caroline!

    Dette er kanskje et litt dumt spørsmål, og jeg skjønner hvis du ikke kan svare på det, men jeg prøver.
    Jeg vil gjerne gå ned i vekt ( en god del), og har lurt på å begynne på lavkarbo. Jeg har forstått det sånn at lchf er lavkarbo høyfett, og er en god måte å gå ned i vekt på. Selvfølgelig med kombinasjon av fysisk aktivitet.
    Det jeg lurer på er om jeg da kan bruke dine oppskrifter (for det meste ser såååååå godt ut) i den forbindelse?

    Beklager igjen for et dumt spørsmål!

    Ha en fantastisk dag, og fortsett med den supre bloggen din!

    Hilde

    1. Det kan du 🙂

      – C

  7. Hei Caroline!

    Lagde denne retten idag – utrolig godt 😀

    Denne ble populær og skal lages flere ganger!
    tusen takk til deg for inspirasjon både da det gjelder mat og trening 🙂

  8. Hei Caroline!
    Takk for at du deler så fine matoppskrifter!:)
    Vet du om det går bra å lage gulrotpuré uten stavmikser?

    1. Det tror jeg blir klumpete :/

    2. Viktoria

      Det går helt fint! Jeg har ikke stavmikser, men gjør slik:

      1. Del gulerøttene i små biter
      2. Kok dem møre
      3. Bruk en sil og mos bitene ned i silen. Da ser du at pureen som kommer ut på den andre siden blir helt jevn og fin!

      Dette tar selvfølgelig lengre tid enn med en stavmikser, men er ellers ikke noe problem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *