Mandelgrøt og treningsplan

God mandag, spreke mennesker! Håper dere har hatt en fin helg og at dere er klare for en ny uke 🙂 Det er jeg! Her er dagens treningsøkt unnagjort med spinning 30 sammen med Siri, etterfulgt av 30 minutter med intervaller på mølla og styrke på mage. Nå sitter jeg her og skriver treningsplan for uken som gikk, har startet å skrive i etterkant i stedet for å planlegge. Ting går aldri som planlagt på treningfronten for min del uansett, så det er like greit å gjøre det litt bakvendt. I dag er det forresten 0 grader her, kjempedeilig selv om det betyr slaps og sørpe, for i tillegg var det lyst da jeg kom tilbake fra ELIXIA og da var klokken bare litt før åtte. Mildvær og lysere morgener betyr at uteløpingen snart kan starte for min del, og det skal bli deilig. Nei, jeg liker ikke å løpe i kuldegrader og jeg hater mørket 😉 Derfor er mølla min beste venn ellers i året, men jeg synes det er deilig å veksle litt på når jeg kan.

Slik så min treningsuke ut:

Onsdag trente jeg bein også 🙂

Spent på hvordan denne uken blir. Nå sitter jeg og spiser min andre porsjon mandelgrøt, dere MÅ lage! En kjempedeilig, mektig og lettvint frokost som holder deg mett lenge. Prøv 🙂

Til 1 porsjon trenger du: ♥ 25 gram smør ♥ 30 gram mandelmel ♥ 1 dl. helmelk ♥ 0.5 dl. kremfløte ♥ 1 krm. salt ♥ 2 ss. sukrin 

♥ en neve hakkede mandler 

Slik gjør du:  Smelt smøret og rør inn mandelmelet. Tilsett melken og fløten, og rør til det blir en glatt og jevn masse. Smak til med sukrin og tilsett bittelitt salt. Ha grøten i en bolle og strø over hakkede mandler. Nam!

Ha en fin mandag, vi sees ♥ 

136 kommentarer

 1. Karoline

  Hei! Takk for tipset <3 Har et spørsmål angående proteiner. Jeg har det siste halvåret trent mye mer enn tidligere (4-5 ganger per uke) og lurer nå på å begynne med litt proteinpulver i tillegg til sunn og ren mat 🙂 Har du noen tips angående hva som er bra og ikke? Vil du anbefale protein som Whey Protein fra proteinfabrikken? <3

 2. Aah, lagde den nå til kvelds, sier bare to ord: Fantastisk godt!

 3. Heisann! Herlig og inspirerende blogg du har:) Har laget de fleste oppskriftene fra boken din og alle er jo like gode:) Tusen takk!
  Jeg lurer på om det er det fettreduserte mandelmelet du har brukt eller det lyse av skoldede mandler?Så SÅ godt ut:)

  1. Fotballfrue

   Jeg har brukt det lyse 😀

   Klem!

   1. Ann-Kristin

    Hei! 🙂 Grøten ser og høres kjempegod ut, denne må jeg lage! Men hjelp, jeg går fullstendig i surr i de ulike typene mandelmel! Funksjonell mat har både finmalte mandler (lyst) og fettredusert mandelmel (som var mørkt en periode, men nå er det lyst igjen). Antar at det ikke er det fettreduserte du har brukt, men er det tørket på noen måte, eller er det bare de finmalte mandlene? Og er det det samme som du alltid bruker??

    Hilsen Ann-Kristin

   2. Fotballfrue

    Finmalte mandler er ikke det samme som mandelmel, du må ha mandelmel 🙂 Du kan bruke både lyst og mørkt, men jeg er veldig glad i det lyse 🙂

 4. Tror du det er mulig å bytte ut helmelk og fløte med skummet melk for å få mindre kalorier i denne? 🙂 Så veldig deilig ut!

  1. Fotballfrue

   Ja, du kan jo prøve, men jeg tipper du mister en del av den fyldige smaken :/

 5. Ahhh, så digg med oppskrift hvor jeg har alt i hus 🙂
  Dette skal jammen lages til frokost til meg og Lillemor i morgen tidlig – takk for deilig inspirasjon.
  Er det som er så herlig her inne hos deg, alt er så lekkert 🙂

  Birte

 6. Heisann! Vil bare si at du er en av mine største inspirasjonskilder! Hvilken Elixia trener du på? 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 Elixia Skien 🙂

   – C

   1. Åh, da er det deg jeg har sett da! Trener der jeg også! 😀

 7. Så herlig ut. Her kommer en annen snadder grøt du bør prøve ut:

  2 dl kokosmelk, f.eks Go Than

  2 dl kremfløte

  8 dl vann

  1 dl grøtris, f.eks Helios naturris

  1,5 dl mandelmel

  ½ ts havsalt, (smak deg frem)

  2 ts bourboun vanilje

  Bland kokosmelk, fløte og vann i en tykkbunnet kjele og ha i grøtrisen. Kok dette til risen er nesten ferdig. Mot slutten av koketiden tilsettes så mandelmelet. Server med smørøye, kanel og sukrin.

  Yammi 😉

  1. Fotballfrue

   Å, hjelpes! Høres kjempegodt ut 🙂 Tusen takk for tips 🙂

   Klem!

 8. Hi, Caroline!
  I wanted to ask you, do you make a plan first, and then the whole week on it practice? Or write down what I have done in a diary? What does this first?

  1. Fotballfrue

   I just do what I feel like, and the write it down at the end of each week, so I have something to look back at 🙂 Can’t plan my whole week at once, never works :p

   Hugs!

 9. Denne grøten må jeg prøve. Den både ser og høres kjempegod ut:-) Tusen takk for mange gode oppskrifter på bloggen, Caroline:-) Jeg har blant annet fått fullstendig dilla på lakseoppskriften med chevreost og eplesalat:-) Uuuutrolig godt!

  Ha en strålende dag!

  Hilsen Trude

 10. Kan man finmale mandler selv, eller må jeg bruke kjøpt mandelmel?

  Forsøkte oppskriften (med malte mandler) nå til lunjs, men er du sikker på at det skal være 2 ss sukrin?
  Den var fryktelig søt?

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg brukte det 🙂 1 ss. i grøte og 1 ss. over tilslutt 🙂 Hvordan ble det med malte mandler? Jeg ville holdt meg til melet 🙂

   – C

   1. Litt vel sent å kommentere her nå, men men. Jeg synes det nesten er bedre med malte mandler. Spesielt når jeg maler dem selv så jeg bestemmer hvor store biter det skal være. Og da trenger man en del mindre væske. Blir super godt med sukrin gold i å:)

 11. Dette må være noe av det mektigste jeg noen gang har smakt! Men overrasket over smaken 😀

 12. Mmmm, dette så virkelig godt ut! Jeg er så glad i mat med mye fett i. Men jeg spiser ikke melkeprodukter (og annen animalsk mat), så denne kunne jeg jo prøvd med full fett kokosmelk isteden, og kokosolje istedenfor smør. Tror det hadde blitt veldig godt 🙂
  Takk for fin oppskrift.

 13. Jeg lurer veldig på når du skal løpe 10 km og 3 km. Hva stiller du tredemølla på? Stigning og hurtighet? Du er en stor treningsispirasjon. Håper du svarer slik at jeg kan ta meg helt ut når jeg skal løpe begge distansene i helga! 😀

 14. Din grøt ser så brun ut, min ble kremfarga. Gjorde jeg noe galt da?

  1. Fotballfrue

   Kanskje vi bruker forskjellig type mandelmel? Hvilket brukte du? 🙂

   1. Uhm, usikker på navnet, studerer i England så er ikke samme produkt som hjemme i Norge! Det er ett lyst ett, har ikke sett mørkt her.

   2. Fotballfrue

    Da er det nok bare melet 🙂

 15. Det hørtes kjempe godt ut, og har tenkt å prøve det ut! 🙂 Men har bare et spørsmål, kan man lage mandelmel hjemme eller bytte det ut med vanlig mel? Det er ingen helsekost butikk her jeg bor.. håper på svar! 🙂

 16. Kan man bruke hvetemel i stedet for mandelmel? Håper du svarer! 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, men da bør du doble mengden 🙂

   1. Ok tusen takk 🙂

 17. Therese

  Går det an å lage grøten i mikrobølgeovnen? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det ville jeg ikke gjort :/

   1. Ville bare tipse deg om at det går helt fint å ta den i mikroen 🙂 Kjempegod!

    Ha en fin dag <3

 18. Hei! Ca hvor mange SS er 25 gram mandelmel? Hadde et litt mislykket forsøk da jeg ikke hadde kjøkkenvekt 🙁

 19. […] Oppskriften er i fra Fotballfrue. Jeg måtte ha i mer mandelmel, kanskje den ble så flytende fordi jeg ikke hadde mer fløte, og brukte Sukrin Gold som ikke er så metallisk i smaken. Jeg kunne fint kuttet ned på den, for det ble “ille søtt”! Men kjapt, godt og mektig! Til 1 porsjon trenger du: 25 gram smør 30 gram mandelmel 1 dl. helmelk 0.5 dl. kremfløte 1 krm. salt 2 ss. sukrin en neve hakkede mandler […]

 20. Camilla

  Helt fantastisk god!

 21. […] ellers er gresk yoghurt med hjemmelaget granola en stor favoritt. Andre ting jeg digger er mandelgrøt, egg-og baconrull, hjemmelaget knekkebrød med pålegg eller minipannekaker. NAM! Dette er mat som […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *