Mandelgrøt og treningsplan

God mandag, spreke mennesker! Håper dere har hatt en fin helg og at dere er klare for en ny uke 🙂 Det er jeg! Her er dagens treningsøkt unnagjort med spinning 30 sammen med Siri, etterfulgt av 30 minutter med intervaller på mølla og styrke på mage. Nå sitter jeg her og skriver treningsplan for uken som gikk, har startet å skrive i etterkant i stedet for å planlegge. Ting går aldri som planlagt på treningfronten for min del uansett, så det er like greit å gjøre det litt bakvendt. I dag er det forresten 0 grader her, kjempedeilig selv om det betyr slaps og sørpe, for i tillegg var det lyst da jeg kom tilbake fra ELIXIA og da var klokken bare litt før åtte. Mildvær og lysere morgener betyr at uteløpingen snart kan starte for min del, og det skal bli deilig. Nei, jeg liker ikke å løpe i kuldegrader og jeg hater mørket 😉 Derfor er mølla min beste venn ellers i året, men jeg synes det er deilig å veksle litt på når jeg kan.

Slik så min treningsuke ut:

Onsdag trente jeg bein også 🙂

Spent på hvordan denne uken blir. Nå sitter jeg og spiser min andre porsjon mandelgrøt, dere MÅ lage! En kjempedeilig, mektig og lettvint frokost som holder deg mett lenge. Prøv 🙂

Til 1 porsjon trenger du: ♥ 25 gram smør ♥ 30 gram mandelmel ♥ 1 dl. helmelk ♥ 0.5 dl. kremfløte ♥ 1 krm. salt ♥ 2 ss. sukrin 

♥ en neve hakkede mandler 

Slik gjør du:  Smelt smøret og rør inn mandelmelet. Tilsett melken og fløten, og rør til det blir en glatt og jevn masse. Smak til med sukrin og tilsett bittelitt salt. Ha grøten i en bolle og strø over hakkede mandler. Nam!

Ha en fin mandag, vi sees ♥ 

136 kommentarer

 1. For en grøtjente er denne oppskriften som sendt fra himmelen. Fløtegrøt høres liksom så feil ut, selv om jeg går på LCHF… vi snakker en bombe av dimensjoner, jeg tar 50 gram smør, 1 ts JBKM og 2 dl fløte. Søtes med Stevia Vanilla Creme eller sukrin…. men den holder deg mett lenge denne også. Hva synes du om Mandel vs fløtegrøt? Ernæringsmessig hadde det også vært fint å få en vurdering (den siste til LK). 🙂

  1. Fotballfrue

   Fløtegrøt er helt nyyydelig! Men litt for mektig på morgenkvisten for meg, som lunsj spiser jeg det gjerne, eller som middag 🙂 Hadde fløtegrøt for et par år siden i stedet for risengrynsgrøt på lille julaften, en fin erstatning 😀

   Klem!

   1. Fløtegrøt er godt etter trening for meg på mandager (siden jeg har den helvetesøkta på 75 min med spinning og ikke går av sykkelen før 20:45 må jeg ha noe som «knocker meg ut» så jeg får sove før kl 3). Men jeg skal definitivt prøve meg på din variant også.

 2. Den grøten så veldig god ut, og må prøves.. Jeg lurte på om den skal spises varm eller kald ? 😉 Nydelig blogg du har og tror du er et nydelig menneske og 😉 Girl power..

  1. Fotballfrue

   Varm 🙂

   Takk for fine ord <3

   Klemmer 🙂

 3. mm, dette skal prøves ut!
  Er nemlig lei av yoghurt med gryn og bær, og rundstykker.
  Noe nytt må testes ut 🙂

  Regner med sukrin kan erstattes med sukker? Men, hvor kjøpes egentlig sukrin om man ikke bestiller det fra nett?

  Ha en strålende fin dag! Du er nydelig du <3

  1. Fotballfrue

   kjøpes bare hos helsekosten, for eks. sunkost 🙂

   Klem!

   1. Sukrin kan også kjøpes på Meny, ICA og Coop.
    Har ikke din dagligvarebutikk det inne?
    Spør om de kan ta det inn 🙂

   2. Fotballfrue

    Jo, de har det stort sett overalt egentlig, men likevel er det ikke alle dagligvarebutikker over hele landet som har det, så helsekosten er safe 🙂

    – C

   3. Så det også på meny her om dagen 🙂

  2. På meny hos meg selger de sukrin og Sukrin melis, men skal du ha andre varianter (mandelmel) så er vel helsekosten et sikkert alternativ 🙂

 4. Lisa Marie -

  Ååh, så flink du er på morgenkvisten! Og den grøten hørtes godt ut 🙂

  Her i huset har jeg klart å FORSOVE MEG (:() til forelesning, så da får man vel heller innta frokosten og dra til sentrum for Mamut-salg, ærend og trening! 🙂 Ha en fin mandag videre 😀

  1. Fotballfrue

   Å, nei! Det er det verste som finnes 🙁 Håper resten av dagen blir fin 🙂

   Klem!

 5. Grøt med mandelmel skal jeg virkelig teste! Takk for at du alltid deler gode tips:) Liker godt mandel- og havremelk så tror jeg prøver meg på grøt med det idag!

 6. Dette hørtes godt ut. Jeg er veldig glad i nøtter selv, så dette blir et fint alternativ til havregrøt.:) Jeg har fått meg en deadly termokopp som rommer 350ml og det skal smake med varm grøt rett etter trening!

  Håper du får en fin start på uken. I kveld reiser jeg endelig hjem for å ha 2 uker fri!!

 7. Det så kjempe godt ut 🙂
  Hvilke intervaller var det du kjørte på mølla idag?
  Du er flink som er ferdigtrent så tidlig 🙂

 8. Marita Ø

  Oi, den grøten så god og spennende ut! Burde kanskje prøve den, fremfor vanlig havregrøt neste gang 🙂 Ønsker deg en flott mandag, spreka! 🙂 Her er det en støl mandag for min del, 1 mil på langrennsski i går gjorde susen som siste økt på uka, hehe! I dag blir det nok tøy og bøy for å myke opp 😀

 9. Er man nødt til å bruke mandelmel? Kan det fungere med vanlig mel? Er hjemme syk, så butikken orker jeg ikke i dag, og har ikke mandelmel!

 10. Hva men styrketrening på armer, bryst og skuldre? 🙂 hvordan klarer du å holde deg unna småspising? jeg MÅ liksom ha noe i munnen konstant 🙁 ufattelig irriterende!

  1. Fotballfrue

   Jeg var jo ødelagt i armene forrige uke, trolig senebetennelse, henger fortsatt i, så ingen styrke overkropp denne uken eller :/

 11. Den skal ikke koke? Det er jo gull! Vi bruker mye havregrøt, men ofte tar tom det for lang tid…mulig fordi det tar tid når man skal ha til 5…

 12. Hei! Hvor får du kjøpt mandelmel? 🙂

  1. Jeg kjøpte det på Life i dag 🙂

  2. Du kan fint lage mandelmel hjemme:-) kjempe enkelt å mye billigere! Bruker stavmikseren, med en egen beholder for å knuse dem:-)

 13. Åh, HVOR kan jeg få tak i den treningsdagboken du har??! <3

  1. Getinspired.no 🙂

 14. Det hørtes ut som en spennende frokost! Fristet til å prøve, jeg sliter sånn med å finne frokost som holder meg mett utover dagen.. Så takk for tips 🙂

 15. Namm, den grøten ser deilig god ut! 🙂 Jeg elsker nøtter, og bonusen er at de er sunne. Ellers bruker jeg å
  spise havregryn med melk til lunsj. Jeg har ofte i banan og/eller litt fullkornkjeks som jeg knuser med fingrene.
  Før jeg fikk barn så trente jeg også mye, og aller best trivdes jeg med å trene 6 dager i uken. Jeg følte meg
  faktisk ikke hverken vel eller fornøyd om jeg skippet treningen. Det er ren trivsel og velværefølelse 🙂
  Men så mye trening og et ganske nøkternt og sunt kosthold så ble jeg både slank og med definerte muskler.
  Noen mente at jeg var for tynn, noe jeg ikke var enig i. Jeg tror heller at misunnelse kan avstedkomme slike
  negative kommentarer, dessverre.

  Det er alltid så koselig å lese bloggen din, det er noe som løfter min hverdag, faktisk.

  Vedlegg: Klem! 🙂

  1. Fotballfrue

   Så deilig at du har funnet det du trives med, lite er bedre 🙂 Tusen takk for gode ord, jeg blir så glad!

   Sender deg en klem tilbake <3

 16. Hei Caroline.
  Takk for nydelig oppskrift, det ble lunch her i dag 🙂
  Har et spm. ang. trening/løping. Jeg mener å huske at du har nevnt at det hender du får problemer med kneet innimellom. Jeg kjøpte meg tredemølle og begynte å løpe for 7 uker siden, har kommet godt igang og når stadig nye delmål…deilig!! Men nå har jeg begynt å få problemer med knærne, det gjør ikke vondt når jeg løper men kommer til kvelden/natten. Hva gjør du når du kjenner dette, fortsetter du med løpingen til det går over eller hviler du noen dager? Har du noen tips? Jeg har ikke lyst til å slutte å løpe, trives så godt med det og merker det godt på vekten også (som er den største motivasjonsfaktoren ettersom jeg har slitt med litt overvekt).
  Håper du kan gi meg noen nyttige svar, klem.

  1. Fotballfrue

   Jeg hviler! Du må hvile 🙂 Dersom du ikke har løpt mye før, er dette helt sikkert fordi det er uvant for knærne dine. Jeg husker jeg hadde kjempevondt i hoftene av alle steder, da jeg startet å løpe. Tilslutt gikk det over, men jeg var tålmodig og presset meg ikke på noen måte. Vær flink å tøye ordentlig ut etter en løpeøkt også, med fokus på knærne 😀

   Klemmer!

   1. Kneproblemer er ofte også relatert til dårlig styrke i baksidemuskulaturen. Kan ofte være lurt å styrke opp denne muskulaturen, det vil si rumpe og bakside lår 🙂

   2. Fotballfrue

    Ja, det er sant 🙂 Fikk en del gode øvelser av min fysio da jeg hadde kneskade. Har opprettholdt disse øvelsene nå og da, og heldigvis har skaden holdt seg borte 😀 *bankibordet*

   3. Ja, så bra å høre 🙂 Mange som ikke tenker over det sikkert, men det er jo tross mye av baksidemuskulaturen som bremser i et løpssteg, så tung styrke med spesiell vekt på baseøvelser er i allefall å foretrekke mtp kneskader. Alle må jo velge hva de selv liker, og trene det som passer de, men jeg mener styrketrening er fundamentalt og jeg er en liten forkjemper for jenter og styrketrening 😛 Hehe, uansett bare et tips til Tine 🙂

 17. Hei! Vet du har skrevet om treningsdagboken tidligere, men jeg har glemt hvor den er fra?

  1. Fotballfrue

   GetInspired.no 🙂

   – C

 18. Oi oi, GRØT er det kjekkeste jeg vet! Men fordi jeg ikke er på lavkarbo får jeg ikke testet den, det ville blitt totalt fettsjokk. Jeg regnet ut at 87,66 energiprosent av innholdet i mandelgrøten er fett. (616 kcal btw, men det var vel nokså normalt.) Kult å se at dere får det til å funke. 🙂

  1. Fotballfrue

   Kan fint spise et fettrikt måltid selv om du ikke spiser lavkarbo 🙂 Fett er ikke farlig.

   – C

   1. 600 kcal i en frokost er jo ikke allverden for en aktiv jente 🙂 Og btw tusen takk for oppskrift…love you!!! Har tenkt og tenkte på en ny frokostvariant og dette er jo midt i blinken <3

   2. Fotballfrue

    Enig, jeg synes 1 porsjon av denne er perfekt! Holder meg mett en evighet, og ikke småspiser jeg heller, ekstra pluss for meg 😉

    Klem!

 19. Emilie J.B

  Haha, satt akkuratt å spiste min egen mandelgrøt før jeg leste innlegget. Nå må jeg prøve din også :)) Ha en fin dag!

 20. Grøten så kjempegod ut! Flink du er som har vært på både spinning og løpt intervaller, må ha vært en god start på uken 😀
  Ha en fin dag videre!

 21. Hei, så flink du er så tidlig på morgenen altså!! løper du korte eller lange intervaller? Og hvor lange pauser tar du? 🙂

 22. 1 porsjon = 800 kalorier, 2 porsjoner = 1600 kalorier. Litt av en frokost.

  1. Fotballfrue

   Da holder det jo med en porsjon, da holder du deg mett lenge vet du 😉

   – C

 23. Hei Caroline.

  Vil du ikke trene litt mer styrke? 🙂 Jeg bestemte meg i september som var at jeg skulle jaggu meg starte med styrketrening. Jeg har alltid vært som deg, glad i å løpe og sykle. Fy fader hvor tungt det er, men det er så gøy å se hva man kan få til med kroppen sin, og ikke minst er det gøy å få litt mer definerte lår og armer. Jeg vet jo at du får mye tyn for kroppen din og at du er så tynn, så ikke ta dette som en kritikk. Husk strong is the new skinny 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg trives med den styrken jeg trener nå 🙂 Veldig fornøyd med styrke på hele kroppen et par ganger i uken og mindre muskelgrupper ellers. Uken som gikk var amputert pga. skade i armene. Var en periode jeg trente mer styrke, men trivdes ikke med det, følte meg stiv og oppblåst stort sett hele tiden. Liker best det jeg gjør nå, med fokus på å trene med egen kroppsvekt 🙂

   – C

   1. Camilla

    Jeg gjør også alltid styrkeøvelser med egen kroppsvekt, kunne du laget et innlegg med hvilke øvelser du tar? 😀

 24. Nam! Denne så god ut. Er det slik at du finner på disse oppskriftene selv?? Hvis, så er du utrolig kreativ innen mat! Kunne ønske jeg var så kreativ.

  1. Fotballfrue

   Ja, men denne var jo ikke akkurat vanskelig å prøve ut, da :p Ofte lager jeg ting helt fra bunnen av selv, men det er også ofte jeg utvikler en oppskrift jeg har fra før av for eks. 🙂 Det er bare å prøve seg frem, det er kjempegøy!

   – C

 25. Oppskriftsmandag du 🙂 Namnam, jeg spiser også grøt til frokost, men havregrøt da – synes det er så enkelt også er jeg oppvokst med det så bare eeeelsker det (med litt kanel på toppen)! En velkommen mandag for min del da helgen ble ødelagt av sykdom, heller en FRISK mandag enn en SYK helg hehe!

  1. Fotballfrue

   Hehe, bare denne uken 😉

   Uff, godt du er frisk igjen 🙂

   Klem!

 26. Scarlett Rose

  Could anyone translate it into English? Thanks guys 😉

  1. Fotballfrue

   Use this 😀 https://translate.google.com/

   Hugs!

 27. Jeg hadde min siste pilatestime før fødsel i dag 🙂 Skal trene etter fødselen også,men nå blir det bare rolige gåturer frem til det store skal skje:)
  Den grøten hørtes god ut, men smaker den veldig mandler?? Jeg føler ofte at ting jeg lager på mandelmel smaker veldig marsipan 😛

  1. Fotballfrue

   Åååå, lykkelykke til, fine deg <3 🙂 Ja, den smaker litt marsipanete 😉

 28. MammyBlue

  For en nydelig blogg du har!
  Jeg er ofte innom og finner inspirasjon og motivasjon! Er en voksen dame, med store jenter, og vi koser oss med dine innlegg. Særlig treningstips og oppskrifter. Har prøvd de fleste oppskriftene i kokeboka di, og de blir brukt igjen og igjen. En annen god ting er at vi har begynt med morgentrening, og «spretter opp» 05.30 for å dra på Elixia. Har blitt en god vane!
  Ser du får noen ufine kommentarer innimellom. Det er ganske utrolig, siden du bare sprer glede og positivitet. Vi er over 100.000 lesere, og husk at de fleste av oss ikke har noe galt å si! Stå på – vi trenger overskuddsmennesker som deg!
  I morgen blir det visst mandelgrøt til frokost:-)

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for en utrolig hyggelig, nå ble jeg glad 🙂 Er det ikke deilig med morgentrening? Ville ikke hatt det annerledes 😀 Ja, grøten må du prøve!

   Klemmer 🙂

 29. Margrethe

  Mmmm! Så deilig, og dine bilder får jo alt til å se lekkersmekkert ut 🙂 Jeg har som deg gått over til å skrive opp hva jeg har trent i etterkant, av den grunn at jeg så mange ganger har endret på planen etter dagsform. Dersom jeg har skrevet intervaller og jeg ikke har energi ender det ofte opp med en rolig langtur, og hvis planen er rolig langtur kan jeg ofte få de beste resultatene på ulike distanser 😉 Og, JA til lysere morgener!

 30. Jeg fikk en sånn treningsdagbok til bursdagen min i august. Men nå er den full! Må vel kjøpe ny! Haha kunne ønske den hadde flere sider enn som så. Du har vel brukt disse bøkene lenge, så regner med at du har skrevet ut flere? Haha!! Men en ting er sikkert, klarer meg ikke uten!

  1. Fotballfrue

   Et tips jeg fikk fra en leser, er å dele en spalte i to 😀 Da holder den hele året!

   Klem 🙂

   1. Nora C

    Takk for tips Caroline 😀 Det var smart! Tror jeg skal kjøpe meg en ny en, og gjøre det!

 31. Jeg bare lurer på hva slags smør dere bruker i maten og desserter?

  1. Fotballfrue

   Vanlig smør, meierismøret fra Tine er kjempegodt 🙂

   – C

 32. Have a great start of the week Caroline!:) xo

  1. Fotballfrue

   <3 you too, sweetie!

 33. Har aldri laget grøt av mandelmel! Sikkert deilig! 🙂 Ha en fin treningsuke!

  1. Fotballfrue

   Det må du prøve, kjempelett og veldig godt 😀

   Klemmer!

 34. Hei
  Når du løper 10-11 km, løper du i ett strekk da, eller hopper du av møllen 10 sek her og der eler pauser?

  1. Fotballfrue

   Jeg pleier å løpe i ett strekk 🙂 Men jeg stopper jo om jeg må på do, drikke masse, bytte musikk ol. 😉

   – C

 35. Hei Caroline 🙂 må si jeg beundrer din kreativitet og energi, du kommer jo med tonnevis av tips hver uke! Veldig spennende å følge deg 🙂
  Jeg har et lite spørsmål/tips til deg angående treningsopplegget ditt. Du er jo så sinnsykt flink og strukturert, og det er ikke mange som klarer å holde ut i lengden sånn som deg! Bra jobba 🙂 Men jeg ser på planen din, og ser at du har trent veldig mye mage (denne uken, uten sammenligning forøvrig), men bare en dag med rygg? Av erfaring vet jeg at det er UTROLIG viktig å trene like mye rygg og mage for ikke å få for stor forskjell på styrken, som igjen kan føre til feilbelastning/overbelastning og skader.. 🙂 Det er på ingen måte meningen å kritisere deg, og du vet sikkert alt om dette allerede, men tenkte bare å nevne det siden jeg reagerte på det da jeg såg planen din..Jeg er fysioterapeut, så er vel over gjennomsnittet interessert i dette 🙂

  Ha en god uke! Du har vel fått en knallstart allerede siden det er din favorittdag i uken 🙂

  1. Fotballfrue

   Trener alltid mage og rygg etter hverandre, har bare glemt å skrive det 🙂

   – C

 36. Hei, elsker bloggen din!! Jeg trener veldig mye selv og inspirasjonen din er mye til hjelp. Lurer på hvor du har kjøpt ukeplanboka som du har i bilde ovenfor her? Ønsker meg virkelig en sånn bok! 🙂
  Kan jeg eventuellt få en link til en nettside eller noe 🙂 ?

 37. Hei søte Caroline! Har etter nyttåret tatt et realt tak i meg selv, etter inspirasjon både fra deg og Kristina Andersen! Må gå ned en del kg, og har lagt om kostholdet mitt til å spise sunt og variert, perfekt for meg. Har hittil gått turer hver dag siden nyåret, som sagt, og ser absolutt det positive med å skrive en treningsdagbok. Ble glad i dette innlegget for jeg skriver også i etterkant! Er så mye inspirasjon for meg å se alt jeg virkelig _har_ gjort, istedenfor alt jeg kanskje _skulle_ gjort, men som jeg kanskje ikke fikk tid til. Har hittil gått ned 10 kg, og dagboken er stor inspirasjon! Ser virkelig nytten av denne, noe jeg ikke gjorde tidligere :p

  Takk for en super blogg og masse god inspirasjon! 🙂
  Du er fantastisk! 🙂

 38. Hei

  Er så utrolig dårlig til å komentere men jeg følger deg hver dag og er mektig imponert over hva du får til og bloggen din:) Som mannen min sier: Jeg er avhenig av Caroline:)

  Men denne grøten ser helt topp ut og tenkte jeg skulle prøve den, er nemlig i ferd med å legge om hele kostholdet mitt siden jeg har fått glutenallergi. Er temlig frustrert og forvirret om dagen når jeg skal på butikken å handle men kommer nok inn i det etterhvert:) Kan mandelmel kjøpes på vanlig butikk? For ei storbyjente som har havnet på øy i havgapet er det det visse butikker som savnes av henne;)

  Ha en fin uke og håper solen skinner i ditt hjerte:)

  Klem

  1. Fotballfrue

   Ååå, jeg blir så glad! Tusen takk, skjønne deg <3 Du kan kjøpe mandelmel på heslekosten, litt usikker på om Meny kan ha det, kanskje 🙂 Anbefaler Funksjonell Mat sitt, veldig godt og lett å bruke 🙂

   Ønsker deg en strålende uke <3

   Klemmer 🙂

 39. Hei !

  Jeg er en ung jente som på lik linje som alle andre vil ha den perfekte sommerkroppen. Men problemet er at her jeg bor har vi ikke tilgang til treningssenter. Derfor må jeg drive med hjemmetrening og har heller ikke så mye utstyr. Eneste jeg har er en treningsball og en rockering.
  Så siden du er så flink innen trening lurer jeg på om du kunne laget et innlegg hvor du viser hvordan jeg enkelt og effektivt kan trene hjemme ? 🙂

  Du er supermotiverende!!

  1. Fotballfrue

   Treningsballtips kommer 😀

   Klem!

 40. Hei Caroline!

  Jeg har et spørsmål til deg som jeg har lurt på en stund: Når du i oppskriftene dine skriver at du bruker smør, betyr det noe annet enn den «vanlige» margarinen som de fleste bruker? Hvilken type smør bruker du til baking isåfall? Soft Flora som vi har hjemme, egner seg jo ikke akurat…

  1. Smør er smør, margarin er noe helt annet 🙂

   – C

 41. Where’s your timer from? *-*

  1. Fotballfrue

   Getinspired.no 😀

 42. Hvor kjøper jeg mandelmel?? Digger deg! Du er så motiverende ♡

  1. Fotballfrue

   På helsekosten 🙂 Det fra funksjonell mat er veldig godt 🙂

   Klem!

 43. Bra jobbet! Du er alltid en treningsinspirasjon 🙂 Kjenner jeg må bli litt flinkere igjen.

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

 44. Hei Caroline!
  Jeg bare lurte på en ting. Jeg er veldig avhengig av å ha noe å småspise på, så er på jakt etter noe sunt som jeg kan få i meg uten å få så dårlig samvittighet for.. 🙂
  Vet du feks hvor du får kjøpt usaltet med peanøtter og om dette er bra? 🙂

  1. Fotballfrue

   Peanøtter er helt topp! Jeg småspiser på peanøtsmør, cashewnøtter og gulost de gangene jeg «må» ha noe 😉 Du får kjøpt usaltede nøtter stort sett overalt, garantert på Meny og helsekosten 🙂

   Klem!

   1. Tusen takk for hjelpen! 🙂
    klem tilbake!

 45. Michelle

  Tusen hjertelig takk for den oppskriften Caroline! Jeg er et skikkelig grøt menneske, elsker å starte dagen med grøt eller spise en god porsjon etter en hard og lang trening 😀 ja, det å skrive på slutten av uken hva man har gjort, tror jeg er bedre enn å alltid skrive ned hva man skal gjøre.. Selv blir ukene mine veldig ofte endret på i løpet som dagene går.. og kjedelig er det når jeg har «låst» meg fast for en fast plan som ikke blir som planen først var.. den måten du gjør nå er vel en mer friere måte å gjøre det på 🙂
  Håper du har hatt en fin start på uken og hurra for lysere dager 😀

  1. Fotballfrue

   Så bra! Jeg er egentlig veldig glad i grøt jeg også, men havregryn er ikke mage min så glad i, så jeg synes denne er en kjempegod erstatter! Lettvint og ikke altfor tung på morgen 🙂 Absolutt best å skrive på slutten, så slipper man å føle at man svikter seg selv :p Greit å bare ha en løs plan i hodet, da 🙂

   Mange klemmer 🙂

 46. Hanna :-)

  Når sendes episoden av fire stjerners middag som du er med i? 🙂 Ha en fin dag videre!

  1. Fotballfrue

   Jeg er med i alle episodene fra 11-14 mars 🙂 «min» dag er den siste 🙂

   Klem!

 47. Enig her! Smør betyr SMØR. Skjønner ikke at noen tror at smør er noe annet enn akkurat smør? Margarin burde vært forbudt…

 48. har du prøvd å blande tyrkisk yoghurt, cottage cheese og blåblær? naaaam 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, har sikkert postet bilder av det tyve ganger også :p Veldig godt 🙂

 49. Malene :)

  Hei! Sikkert et rart spørsmål, men ca hvor
  Mange gr karbohydrater er det denne?
  Så super digg ut, må testes 😀

  Klem <3

 50. Lagde denne til middag/kvelds nå, såååå god! Droppet sukrinen i (klarer ikke å venne meg til smaken av sukrin), og strødde heller litt palmesukker på toppen. Utrolig god og mettende var den!!! 🙂

 51. Karoline

  Hei! Takk for tipset <3 Har et spørsmål angående proteiner. Jeg har det siste halvåret trent mye mer enn tidligere (4-5 ganger per uke) og lurer nå på å begynne med litt proteinpulver i tillegg til sunn og ren mat 🙂 Har du noen tips angående hva som er bra og ikke? Vil du anbefale protein som Whey Protein fra proteinfabrikken? <3

 52. Aah, lagde den nå til kvelds, sier bare to ord: Fantastisk godt!

 53. Heisann! Herlig og inspirerende blogg du har:) Har laget de fleste oppskriftene fra boken din og alle er jo like gode:) Tusen takk!
  Jeg lurer på om det er det fettreduserte mandelmelet du har brukt eller det lyse av skoldede mandler?Så SÅ godt ut:)

  1. Fotballfrue

   Jeg har brukt det lyse 😀

   Klem!

   1. Ann-Kristin

    Hei! 🙂 Grøten ser og høres kjempegod ut, denne må jeg lage! Men hjelp, jeg går fullstendig i surr i de ulike typene mandelmel! Funksjonell mat har både finmalte mandler (lyst) og fettredusert mandelmel (som var mørkt en periode, men nå er det lyst igjen). Antar at det ikke er det fettreduserte du har brukt, men er det tørket på noen måte, eller er det bare de finmalte mandlene? Og er det det samme som du alltid bruker??

    Hilsen Ann-Kristin

   2. Fotballfrue

    Finmalte mandler er ikke det samme som mandelmel, du må ha mandelmel 🙂 Du kan bruke både lyst og mørkt, men jeg er veldig glad i det lyse 🙂

 54. Tror du det er mulig å bytte ut helmelk og fløte med skummet melk for å få mindre kalorier i denne? 🙂 Så veldig deilig ut!

  1. Fotballfrue

   Ja, du kan jo prøve, men jeg tipper du mister en del av den fyldige smaken :/

 55. Ahhh, så digg med oppskrift hvor jeg har alt i hus 🙂
  Dette skal jammen lages til frokost til meg og Lillemor i morgen tidlig – takk for deilig inspirasjon.
  Er det som er så herlig her inne hos deg, alt er så lekkert 🙂

  Birte

 56. Heisann! Vil bare si at du er en av mine største inspirasjonskilder! Hvilken Elixia trener du på? 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 Elixia Skien 🙂

   – C

   1. Åh, da er det deg jeg har sett da! Trener der jeg også! 😀

 57. Så herlig ut. Her kommer en annen snadder grøt du bør prøve ut:

  2 dl kokosmelk, f.eks Go Than

  2 dl kremfløte

  8 dl vann

  1 dl grøtris, f.eks Helios naturris

  1,5 dl mandelmel

  ½ ts havsalt, (smak deg frem)

  2 ts bourboun vanilje

  Bland kokosmelk, fløte og vann i en tykkbunnet kjele og ha i grøtrisen. Kok dette til risen er nesten ferdig. Mot slutten av koketiden tilsettes så mandelmelet. Server med smørøye, kanel og sukrin.

  Yammi 😉

  1. Fotballfrue

   Å, hjelpes! Høres kjempegodt ut 🙂 Tusen takk for tips 🙂

   Klem!

 58. Hi, Caroline!
  I wanted to ask you, do you make a plan first, and then the whole week on it practice? Or write down what I have done in a diary? What does this first?

  1. Fotballfrue

   I just do what I feel like, and the write it down at the end of each week, so I have something to look back at 🙂 Can’t plan my whole week at once, never works :p

   Hugs!

 59. Denne grøten må jeg prøve. Den både ser og høres kjempegod ut:-) Tusen takk for mange gode oppskrifter på bloggen, Caroline:-) Jeg har blant annet fått fullstendig dilla på lakseoppskriften med chevreost og eplesalat:-) Uuuutrolig godt!

  Ha en strålende dag!

  Hilsen Trude

 60. Kan man finmale mandler selv, eller må jeg bruke kjøpt mandelmel?

  Forsøkte oppskriften (med malte mandler) nå til lunjs, men er du sikker på at det skal være 2 ss sukrin?
  Den var fryktelig søt?

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg brukte det 🙂 1 ss. i grøte og 1 ss. over tilslutt 🙂 Hvordan ble det med malte mandler? Jeg ville holdt meg til melet 🙂

   – C

   1. Litt vel sent å kommentere her nå, men men. Jeg synes det nesten er bedre med malte mandler. Spesielt når jeg maler dem selv så jeg bestemmer hvor store biter det skal være. Og da trenger man en del mindre væske. Blir super godt med sukrin gold i å:)

 61. Dette må være noe av det mektigste jeg noen gang har smakt! Men overrasket over smaken 😀

 62. Mmmm, dette så virkelig godt ut! Jeg er så glad i mat med mye fett i. Men jeg spiser ikke melkeprodukter (og annen animalsk mat), så denne kunne jeg jo prøvd med full fett kokosmelk isteden, og kokosolje istedenfor smør. Tror det hadde blitt veldig godt 🙂
  Takk for fin oppskrift.

 63. Jeg lurer veldig på når du skal løpe 10 km og 3 km. Hva stiller du tredemølla på? Stigning og hurtighet? Du er en stor treningsispirasjon. Håper du svarer slik at jeg kan ta meg helt ut når jeg skal løpe begge distansene i helga! 😀

 64. Din grøt ser så brun ut, min ble kremfarga. Gjorde jeg noe galt da?

  1. Fotballfrue

   Kanskje vi bruker forskjellig type mandelmel? Hvilket brukte du? 🙂

   1. Uhm, usikker på navnet, studerer i England så er ikke samme produkt som hjemme i Norge! Det er ett lyst ett, har ikke sett mørkt her.

   2. Fotballfrue

    Da er det nok bare melet 🙂

 65. Det hørtes kjempe godt ut, og har tenkt å prøve det ut! 🙂 Men har bare et spørsmål, kan man lage mandelmel hjemme eller bytte det ut med vanlig mel? Det er ingen helsekost butikk her jeg bor.. håper på svar! 🙂

 66. Kan man bruke hvetemel i stedet for mandelmel? Håper du svarer! 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, men da bør du doble mengden 🙂

   1. Ok tusen takk 🙂

 67. Går det an å lage grøten i mikrobølgeovnen? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det ville jeg ikke gjort :/

   1. Ville bare tipse deg om at det går helt fint å ta den i mikroen 🙂 Kjempegod!

    Ha en fin dag <3

 68. Hei! Ca hvor mange SS er 25 gram mandelmel? Hadde et litt mislykket forsøk da jeg ikke hadde kjøkkenvekt 🙁

 69. […] Oppskriften er i fra Fotballfrue. Jeg måtte ha i mer mandelmel, kanskje den ble så flytende fordi jeg ikke hadde mer fløte, og brukte Sukrin Gold som ikke er så metallisk i smaken. Jeg kunne fint kuttet ned på den, for det ble “ille søtt”! Men kjapt, godt og mektig! Til 1 porsjon trenger du: 25 gram smør 30 gram mandelmel 1 dl. helmelk 0.5 dl. kremfløte 1 krm. salt 2 ss. sukrin en neve hakkede mandler […]

 70. Helt fantastisk god!

 71. […] ellers er gresk yoghurt med hjemmelaget granola en stor favoritt. Andre ting jeg digger er mandelgrøt, egg-og baconrull, hjemmelaget knekkebrød med pålegg eller minipannekaker. NAM! Dette er mat som […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *