Makeup-koster: Luksus vs. budsjett

Gode makeup-koster danner grunnlag for et perfekt resultat, og siden jeg ofte får spørsmål om hvilke koster jeg bruker, har jeg satt sammen et innlegg om nettopp dette. Makeup-koster kan ofte være veldig dyrt, så sammen med Coverbrands har jeg funnet både luksus og budsjett-varianter av de mest nødvendige kostene 🙂 Håper du liker!

Budsjettsamling til venstre, et knippe luksus til høyre ♥ 

♥ Luksuskostene med en samlet verdi på 1500,-

1. Texture brush:  Dette er en bestselger og min absolutte favoritt fordi den er så fleksibel. Denne børsten kan brukes til både matt pudder, finishing pudder, skimmer, solpudder og blush. En veldig god allround børste som er verdt hver krone. Husk bare å rense den mellom hver gang dersom du bruker den til mer enn et produkt, slik at fargen ikke sitter igjen i kosten 🙂 GloMinerals har en fin rens til makeupkoster, men du kan alltid bruke for eks. sjampo eller lignende også. Pass bare på å ikke få noe såpe ved metallfestet, så du unngår at denne delen blir løs.

2. Dual foundation / camouflage brush: Denne børste er også ment for multiuse, og er perfekt siden den har en børste til flytende fundation i den ene enden og en concealerbørste i den andre enden. Jeg har ikke brukt svamp til å legge foundation på flere år, og det mener jeg faktisk at ingen burde. Med en kost går det som en lek, i tillegg holder kosten en evighet og du får et mye jevnere og finere resultat enn med svamp.

3. Eye base: Dette er en basebørste og et musthave når du skal legge øyeskygger. Denne bruker jeg alltid til den første skyggen som legges på lokket, som ofte er i en nudefarge. Skal jeg ha annen skygge bruker jeg andre koster, men alltid denne når jeg skal fylle på med mer base underveis.

4. Mini crease: Denne børsten gir perfekt presisjon ettersom den er så liten. Et musthave til globallinjen og smokey eyes, som i dette innlegget.

5. Texture eye: Myk børste som er ideell for å legge lettere farger og for å duse ut farger. Jeg er avhengig av en god dusekost (som jeg kaller det) ettersom jeg aldri bruker kun en farge når jeg sminker meg. Duser du ut underveis unngår du harde kanter, og får heller myke overganger og skygger som glir over i hverandre. Du trenger rett og slett denne for et pent resultat.

♥ Budsjettkostene med en samlet verdi på 855,-

1. Big Kabuki: Dette er også en bestselger og er perfekt til løst pudder, solpudder og rouge. Kosten er ufattelig myk, så den bør  nesten inngå i et massasjerituale i tillegg 😉 Kosten er hundre prosent vegetabilsk, laget av syntetiske fibre og har et håndtak av bambus. 

2. Foundation brush: En veldig ålreit foundationbørste, ikke like bra som GloMinerals sin hvor du også får med en concealerbørste, men absolutt veldig god.

3. Give crease: Perfekt kombo med kost for blending i den ene enden og kost for legging av baseskygger i den andre enden.

4. Eye Believe: Kosten i den ene enden er skrå og optimal for å definere øyenbryn dersom du bruker dette i pudderform. Den andre enden har en spiss kost som kan brukes for påføring av eyeliner i pudderform.

5. Crease, Love & Happiness: Denne kosten er genial! I den ene enden har du en liten børste som gir perfekt presisjon når du skal skyggelegge globallinjen eller lage smokey eyes, mens den andre enden har en børste som kan bruks til stort sett det meste. Synes ikke denne er like god til å duse ut som Give Crease og Texture Eye, men den funker 🙂 

annonse 

Ved å bruke rabattkoden 95awg får du 25 prosent på alle disse kostene 🙂 Koden er gyldig til 27.02. 

55 kommentarer

 1. Skal du ordentlige sminke koster til en grei pris er SIGMA Makeup de aller beste. Nesten like gode som MAC sine, om ikke bedre;)

  1. Enig, bedre og billigere!

  2. Enig!! Sigma F82 er FANTASTISK til å påføre mineralpudder. Beste jeg noengang har brukt:)

 2. Hei Caroline! Hva slags program bruker du for å legge inn tekst på bildene? Klem <3

 3. Thank you! Very informative! I wish your blog would be in English! 🙂

 4. Det er mye billigere å bestille børster direkte fra everydayminerals.com(som har de diggeste og beste børstene noensinne, man må bare passe på at totalsummen blir under 200kr når man bestiller, slik at en slipper å betale toll++. Hvis man vil ha flere børster bestiller man bare i flere omganger). Dette er mitt beste tips, og bare søk på Google så finner du både link til nettsiden og anmeldelser. Det billigste kan faktisk også være det beste! 🙂

 5. Vilket bra inlägg! Gillar att man kan blanda lyx och budget (min favorit mix btw *s*)
  Jag använder Chanel’s makeupborstar, tycker att dom är helt ok.

  God natt och klem!
  // Amanda

 6. Hva med disse ELF kostene? Jeg fikk et knippe koster i en sort toalettmappe til jul av min venninne, jeg synes disse er gode, hva er ditt inntrykk av disse? Jeg har nå gått til innkjøp av BB Cream, jeg er mamma med dårlig tid vettu, de skal jo varmes opp før påføring? Tips mottas med takk, O Store Orakel!

 7. elisabeth

  Veldig bra og gjennomført sammenligning av produkter ! Vil bare si at bloggen din er av topp kvalitet, gode bilder, bredde i tema, godt skrevet, inspirerende og engasjerende. Du tar også godt vare på leserne dine. Jeg ser en hardt arbeidende ung kvinne som bryr seg og tar ansvar. Det er trist og lese dårlige, dumme og usaklige kommentarer de gangene det kommer. Det er forsåvidt ok med kritikk, men da bør det være konstruktivt, saklig begrunnet og med fullt navn. Jeg heier på deg !!!!!!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   Klem!

 8. Har du prøvd kostene til e.l.f?

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg er ikke fan av elf.

   – C

   1. Sølvi

    Kan jeg spør hvorfor? Jeg har en del sminke fra de og er fornøyd med hva jeg får for den prisen.

   2. Fotballfrue

    Jeg synes sminken deres er utrolig dårlig, rett og slett :/ Får det ikke til å funke.

    – C

 9. hei. jeg ønsker å bestille cupcakes på bursdagen min, men vetke hvor jg skal bestille. kan du hjelpe meg ved å gi meg nummeret til noe bakeriet du vet som selger billig og bra muffins 🙂 jeg vil ha svar asap!! please 🙂

 10. Hei Caroline!
  Åå så snill du er!
  Kjenner jeg er ute av meg, får en så snill og vakker Caroline, vil jeg også være:) jaja det blir bedre og bedre! Boken din er så fantastisk!

  Arrgh! Love

  Love You! Julie

 11. Jeg tror jeg bør være mer nøye på kostene jeg bruker, men jeg har egentlig bare kjøpt litt forskjellig fra ELF. De funker iallefall! 😀 Er det forresten en kjole fra Vero Moda som du bruker som underlag på bildene hvor kostene ligger? Ligner på en jeg har, den er nydelig 🙂 Gullpaljett med åpen rygg. Ha en fin kveld! <3

 12. Hei Caroline!

  Håper du har en fin søndagskveld, kjekt med innlegg om koster! Undervurdert tema!! Jeg og samboeren min prøvde «valentinsdagen menyen» i går, nydelig godt! Vi elsker oppskriftene dine, og boken brukes ukentlig;-) Pizzaen er en absolutt favoritt, og jeg tenkte å tipse deg om en gresk variant med din bunn; en boks creme fraishe blandet med tzatziki dipppulver som saus, med soltørkede tomater, cherry tomater, rødløk og serano skinke toppet med ost! Må prøves, smaker himmelsk! 🙂 Takk for at du deler så mye godt, og for at du er den du er, et inspirerende menneske for veldig mange! Ønsker deg alt godt! 🙂

  Hilsen fast leser:-)

 13. Ragnhild

  Unnskyld meg, men en såååååå tykk børste til øyenskygge og ikke minst til eyeliner og såååååå tynn til dusing? (tenker på de i budsjett-delen)…… DET tror jeg ikke blir pent i det hele tatt, faktisk! Måtte bare kommentere denne……..!

  1. Fotballfrue

   Nå tror jeg du ser feil? Disse kostene er utviklet av kjente og gode merker og er ment å brukes akkurat slik jeg har skrevet, og de er dødsgode til disse bruksområdene 🙂 En tykk kost til baseskygge er et must, den kan ikke være tynn. En dusekost kan heller ikke være særlig tynn, da den skal duse store deler av lokket.

   – C

   1. Skal ikke foundation Brush stå som nr. 2 i beskrivelsen under bildet, og ikke nr. 5? Jeg ble også litt forvirret, for jeg reget med at linkene stod i samme rekkefølge som børstene, fra venstre mot høyre.. Men veldig fin guide, flink som alltid! =)

   2. Ragnhild

    Jeg eller du har nok misforstått litt. Ser først nå at teksten ikke stemmer overens med bildet (altså ikke i rekkefølge mtp tekst og bilde…. ) Men var litt forvirrende slik du har linet det opp, først kabuki kost og tekst, deretter bilde av foundationkost, men tekst om blendigs/skyggekost. Mye man skal henge seg opp i her…og kommentere 🙂 Egentlig bare en bagatell, men men. Ha en fin mandag!

   3. Tror kankje du har skrevet i annerledes rekkefølge enn kostene ligger 😉

   4. Fotballfrue

    Ja ,jeg så det nå :/

   5. Ingrid W.B

    Ragnhild: Hehe. Her er det nok blitt litt «omrokkering» på nummerbeskrivelsen ift bildet. Med mindre man er sminkekostjomfru så skal det ikke så mye til å skjønne hva som har skjedd her. Så for å bringe det på det rene:

    Hvis man tar utgangspunkt i rekkefølgen på bildet så blir beskrivelsene i riktig rekkefølge (fra venstre til høyre) som følger:
    1) Big Kabuki, 5) Foundation, 2)Give crease, 3)Eye believe, 4) Crease, love & hapiness. 🙂

    – Ingrid

   6. Fotballfrue

    Takk for at dere så feilen 🙂

   7. Caroline, det kan se ut som du har lagt inn linkene feil! Kost nr to fra venstre er nr fem på din liste, så det er sikkert derfor Ragnhild kommer med sin kommentar 🙂

   8. Fotballfrue

    Uff, da. Takk! Skal rette opp 🙂

    – C

 14. Kjære Caroline! Jeg elsker bloggen din men håper du går tilbake til å ha hele innlegget oppe! Det er så mye bedre å lese!! Klem Lene

  1. Fotballfrue

   Da råder jeg deg til å ikke lese via mobil, det er kun der du må trykke deg inn på selve innlegget, layouten på pc / mac er det samme som alltid 🙂 Grunnen til at du må klikke inn på hvert enkelt på mobil kommer av at dette går fortere for forbruker, da den vi laste opp siden raskere 🙂

   – C

 15. I really love your blog and this is also a good way to improve my norwegian :)!! you are absolutely stunning!!

 16. De ser veldig fine ut altså, men jeg holder meg til faktiske budsjettkoster fra H&M/Cubus 🙂 Koster for 9,90, 14,90 og 19,90 avhengig av størrelse slår det meste, hehe. Har brukt slike billigkoster i alle år og synes de funker helt fint, i hvert fall til den sminken jeg legger.

 17. Hei 🙂
  Hørte om deg på P4, så måtte inn å sjekke bloggen din.. Er fast følger hos Ulrikke Lund, men jammen meg så din
  mer spennende ut 😉
  Ha en fin dag. Marie:)

  1. Fotballfrue

   🙂

   Ha en fin dag du også 🙂

 18. Godmorgon tjejen =)
  Tack för tipsen. Alltid skoj med lite nytt hemma.
  Hoppas du får en bra start på veckan! Kramen

 19. Kjekke tips! Dette området er ikke min greie, så dette var super nyttig 🙂 Supert innlegg. God mandag til deg!

 20. 87-modell

  Hei Caroline/ LK,

  Ville bare komme med et kjapt spm ; vil sukrin gi en isende følelse/ smak hvis jeg bruker dèt istedenfor sukker på (havre)grøt? Eller er det en av de andre variantene som ikke vil gi det og som er en god erstatning til sukker.

  Ha en nydelig dag 🙂

  H

  1. Så lenge sukrin ikke overstiger ca 20 % av den totale vekten, vil du ikke merke den isende følelsen 🙂 Det er en grei tommelfingerregel. Jeg bruker selv sukrin på havregrøt, og merker ikke noe til den isende følelsen. Men det er jo igjen avhengig av hvor mye du bruker da 😉

   1. Kjøp sukrin+ istedenfor vanlig sukrin, så trenger du i hvert fall ikke tenke på dette! Her er sukrin blandet med stevia så det er enda høyere «søthetsgrad», om den isende følelsen fra sukrin er omtrent borte 🙂

   2. * og den isende…

 21. Koster fra Real Techniques er veldig bra og de koster ikke så mye heller.

 22. Wow!! 800-1500 kr for bare kostene?? Trur ikke all min sminke kommer på det beløpet en gang.. Jaja, godt noen har råd til det :):)

  1. Fotballfrue

   Du trenger jo ikke alle, dessuten er det fint å ønske seg / spare på 🙂 Kostene holder jo en liten evighet 🙂 Dessuten er det mange som har lurt på hvilke koster jeg bruker og bruksområder, så det er jo derfor jeg lagde innlegget også 🙂

   – C

 23. Hvor er kostholderne fra? og hvor mye koster de ca.? 🙂

 24. Hei:) Vet du hvor man kan kjøpe «sminkeskuffer»? Ser du har en igjennomsiktig beholder for kostene, vet du om det finnes slike beholdere for resten av sminken? Og hvor kjøpes det?:)

  1. Fotballfrue

   De heter cosmetics organizers og kan kjøpes hos coverbrands 🙂 Veldig dekorative og fine!

   Klem 🙂

 25. Du gjør en strålende jobb altså men jeg som student på budsjett ville aldri hatt råd til koster for 900 kroner..

 26. jeg vet ikke om de sender til norge, men https://www.zoeva-shop.de/ har utrolig gode tinger. 😀

 27. Hahah, jeg tror jeg ler meg i hjel! Hvis dette var din form for luksus vs budsjett så må det være noe galt. Dette er kun luksus, jeg for min del har ikke råd til å bruke 900 kr på 4-5 børster. Du burde kanskje tenke på at ikke alle leserene dine har råd til sånt, ikke alle har en fotballspiller til mann og er toppblogger selv 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er en vesentlig stor prisforskjell 🙂 Dette er bare forslag, jeg tvinger ingen til å måtte ha noe som helst. Dessuten var det i tillegg til luksus / budsjett ment å være en guide til hva de forskjellige kostene skal brukes til.

  2. Så bare fordi DU ikke har råd til det er det luksus? Jeg er student og ikke gift med en rik mann, men alikevel har jeg prioritert å kjøpe sminkekoster fra glo minerals. Om du vil kan du jo alltids kjøpe koster fra elf. Men…du får det du betaler for 🙂

 28. Elisabeth

  Har så vanskelig for å ta deg seriøst i disse når du tydelig samarbeider med coverbrands. Helt ok at meningene er dine, men hadde du inkludert andre merker/butikker så hadde det blitt mer relevant. Får lit «kjøpt og betalt»-følelse av disse «rabattkode»-innleggene dine. Hadde jeg fått børster til 2000kr gratis så hadde jeg også elsket dem og anbefalt dem, slik jeg ofte gjør med ting som er ålreit og gratis.

  1. Du kan jo evt stille deg spørsmålet; hva jeg har jeg å tjene på å markedsføre dårlige produkter? Det vil jo bare slå tilbake på meg selv.

 29. åå, jeg som hadde gledet meg til å bestille noen koster i dag, så var koden allerede gått ut… Jaja, stemmer for dette tilbudet igjen;)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *