Den gylne balanse

Hei, hvor det går! Skulle ikke tro at popcorn kunne være lik diskusjon, men sånn er det altså. Jeg vet ikke hvor ofte jeg har skrevet at jeg skeier ut, for det er ikke sjelden. Jeg er langt fra nazi på kostholdet mitt, jeg har ikke helt peiling på hvor mange karbohydrater jeg spiser per dag eller hvor mange kalorier det er i hvert enkelt måltid, og sånn er det med den saken. Men ja, jeg spiser et lavkarbokosthold fordi jeg trives med det og fordi jeg mener at det er det beste for kroppen, men det betyr ikke at jeg fører statistikk over karbohydratene i måltidene og mellommåltidene mine. Hva slags liv ville det vært? I hvert fall ikke et liv for meg. Ja, jeg er bevisst på hva jeg spiser, men det stopper også der. Hvorfor noen tror noe annet vet jeg ikke, og jeg synes det er ganske frustrerende at noen tror jeg er noe jeg ikke er, når jeg ved flere anledninger gir uttrykk for å kose meg nesten hele tiden. Men jeg har jo faktisk fått kommentarer på at jeg er for usunn også, de gangene vi har vært på ferie og jeg har tatt meg litt vin hver dag, så jeg blir egentlig litt matt av det hele. Det er fullt mulig å være bevisst uten å være fanatisk. For meg er det viktig å finne en balanse mellom det å være sunn og det å kose seg. Jeg har inntrykk av at mange tror det handler om enten eller når det kommer til livsstil, og det blir for meg veldig feil. Jeg trenger ikke godteri, potetgull eller mengder med brus for å skeie ut, jeg skeier heller ut med en god flaske vin og 5-retters middag, litt sjokolade om jeg har lyst på det mandag som fredag og popcorn på kino fordi det for meg er obligatorisk. Er vi i Frankrike spiser jeg makroner, og er vi i Italia spiser jeg gelato. Men jeg har en balanse mellom sunt og usunt, og det er det som er livet for meg. Jeg orker ikke leve etter strenge regler i verken hverdagen eller på ferie, jeg har funnet min balanse og det funker for meg. For meg er det å være sunn synonymt med det å kunne skeie ut og kose seg, men også bevare kroppen gjennom trening. Vi lever bare en gang. Faktisk sitter jeg her nå og drikker et glass vin, og det er garantert noen som mener at det er feil også. For tidlig på kvelden, kanskje? Men jeg kan ikke gjøre alt riktig, jeg gjør det som er riktig for meg, så får alle andre passe på seg selv. Er ikke det en fin regel, da?

Nok om det 🙂 Tidligere i dag fikk jeg endelig invitasjonene til bursdagsfeiring med kjernegjengen, så disse går med posten i morgen.

Jeg bestilte hos kortshop.no denne gangen også, de er så flinke! Ønsket litt vintagepreg denne gangen og kom med en del innspill selv, synes det er så kjekt at vi kan kommunisere på den måten. Jeg sendte en del bilder og forklarte godt hvordan jeg ville ha det, og resultatet ble prikkfritt. Akkurat som jeg så for meg 🙂 Vi skal feire neste helg og jeg gleder meg som et barn!

Nå skal jeg shine litt i huset og tenne telys overalt, det er så stemning på en fredag. Dette blir en deilig kveld med kroppen hengslengt i sofaen og Idol på TV. Godt med noen slike også 🙂 Klem til alle som vil ha ♥ 

271 kommentarer

 1. Du er toppen, du er dyktig, du er en inspirasjon. Basta! Syns du parerer negative kommentarer utrolig bra også:-)) Klem fra en som var på boklanseringen xo

  1. Fotballfrue

   Så stas, tusen takk 😀

   Klemmer <3

 2. Så fint innlegg! Helt enig med deg i at en sunn livsstil innebærer å kunne kose seg også. Om ikke blir det fanatisk =)

 3. Ang lavkarbo

  Hei Caroline! Jeg synes du er flott og en inspirasjonskilde i deg selv, men det er en ting jeg lurer på. Istad hadde vi besøk av en ernærings fysiolog , også utdannet psykolog på besøk i klassen. Han fortalte om lavkarbo kosthold og menneskers uvitenhet rundt det. Jeg regner med at du er ganske godt informert, og har fått en rekke ulike innspill rundt det.
  Mannen fortalte oss hvor farlig det faktisk er for kroppen å unngå karbohydrater. Han fortalte at et slikt kostfold faktisk kan være dødelig? Er dette kjent for deg, eller er det i dine øyne en «myte»?

  1. Å si at lavkarbo er dødelig er en helt hårreisende uttalelse. Nå ble jeg nesten sjokkert… sa han virkelig dette? Det er ikke bare feil, men også utrolig unyansert. Det er mange måter å følge et lavkarbokosthold, og hos enkelte uvitende menneskers kan det være negativt, men langt ifra dødelig :p Om du hadde bedt vedkommende dokumentere denne påstanden, hadde han stått der med lua i hånda.

   Jeg regner med at det er hjerte og karsykdommer han sikter til, men det er en multifaktoriell sykdom, med en rekke risikofaktorer. Kosthold kan påvirke positivt eller negativt, men det kan på ingen måte være dødelig. Et økt inntak av fett er ikke assosiert med økt risiko, men det er karbohydrater med høy GI.

   Lavkarbo handler ikke om å unngå karbohydrater, men å velge de riktige i tillegg til å begrense mengden. Men som alle andre kosthold kan også lavkarbo være usunt, det kommer an på hvilke matvarer du velger. Spiser du rikelig med grønnsaker, bær, rent kjøtt, fisk, meieriprodukter, raps- og olivenolje, og styrer unna korn og sukker, vil du ha et veldig sunt kosthold.

   1. ninetta bagarelli

    Er det sånn at mennesker med høy risiko for hjerte og karsykdom ikke bør leve lavkarbo…??
    Jeg er TUNGT arvelig belastet på begge sider av familien, folk dør som fluer i ung alder av hjertesykdom – grunn til bekymring ? :O

   2. Nei, det er det ikke noe grunnlag for å hevde. Kutt ut billige planteoljer, margarin, korn og sukker. Da har du eliminert produkter som øker risiko. Spesielt mtp innflammasjon i kroppen.

   3. Tør du virkelig å utttale deg så bastant?!

   4. Med bakgrunn i hva som er tilgjengelig i litteraturen pdd, så ja 🙂 Det eneste man kan uttale seg bastant om angående dette, er at man ikke kan uttale seg bastant. Vi vet for lite for å være 100 prosent sikker. De punktene jeg nevnte i kommentaren er punkter det er bred enighet om.

   5. Kunne uansett ønsket at det ikke ble formidlet medisinske råd på en blogg dersom forfatteren ikke er utdannet (fullført) innen medisin. Medisinske råd er det leger/hlsepersonell som skal ta seg av.

   6. Vesentlig forskjell på kostholdsråd og medisinske råd. Jeg uttaler meg bare om ting jeg kan noe om, og har venner som er utdannet både lege og klinisk ernæringsfysiolog. Jeg bruker disse mye for å rådføre meg, og det gjør også Caroline.

   7. Hvodan i alle dager skal lavkarbo være dødelig?? Det er mat som kommer fra naturen også kalt steinalderkost. Man får alltid litt carbs i seg. Til og med i agurker. Er så dritt lei at folk uten viten om lavkarbo uttaler seg. Feks er lavkarbo noe av det beste for en med diabetes, pga. Det er carbs som gjør at blod glucosen i kroppen stiger.

   8. Anonym

    Synes det er feil og påpeke at leger er de som vet best. Helsepersonell, ja. Men ikke nødvendigvis leger. De er eksperter på andre områder, men når det kommer til kosthold ville jeg heller ha stolt på noen med erfaring (som for eksempel Caroline) og ernæringsfysiologer. På samme måte man stoler mer på en farmasøyt enn en lege når det kommer til legemidler.

   9. ninetta bagarelli

    Alt dette er ute av kosten min for lengst, ja:-) Helt spesifikt – kaldpresset solsikkeolje, er det noe du vil unngå ?
    Så lurer jeg på; hva menes med inflammasjon i kroppen ? Merker man det fysisk…?

   10. Solsikkeolje ville jeg ikke brukt så mye av :/ Høyt innhold av omega-6 kontra omega-3. Om du har et kosthold ellers som er høyt på omega-3 i forhold til omega-6, er det ikke «farlig» å bruke litt av det, men det bør begrensens. Kaldpresset rapsolje er et bedre alternativ 🙂

    Betennelse = Innflamasjon

    Til syvende og sist merker man alle betennelser på en eller annen måte. En ting er jo ledd- og muskelplager, en annen ting er hjerte- og karsykdommer. Ledd- og muskelplagene vil jo merkes om betennelsen er høy nok, men hjerte- og karsykdommer vil ikke merkes før det kanskje er for sent :/

   11. ninetta bagarelli

    Takk:-)
    Så om jeg spiser bra med omega-3, hva spiser jeg da igjen…?
    Så man merker altså ikke noe til hjerte-og karsykdom før det er for sent…? Får nyte livet mens jeg kan da, høhø;-D

   12. Hehe, du kan jo få for eksempel Angina 😉 Da får du stikkende smerter i brystet pga mangel på O2 til hjertet, men igjen så er det en hjerte-, og karsykdom også og du merker ikke det før du får det.

    Gode kilder til omega-3 er fisk (makrell, laks, ørret etc), rapsolje og linfrøolje. I tillegg gir spesielt økologiske animalske produkter god fordeling av omega-3 og omega-6.

   13. ninetta bagarelli

    Skulle være greit dekket da, faktisk;-)

    Er det mulig – om man måtte velge – å si hva som vil være mest forebyggende mot hjerte – og karsykdommer av kost eller cardiotrening ? Jeg får mye hets av en treneglad venninne for at jeg ikke trener nok kondisjon. Hun løper litt 2 ganger i uken, sliter derimot med overspising og vekt, og er oppgitt over at jeg legger for mye vekt på å unngå sprøytemidler og kjemikalier, i tillegg til å leve lavkarbo.
    Hun mener det viktigste av alt er å trene. Er det så ensidig ?? 😉

   14. Angående hjerte- og karsykdommer vet jeg faktisk ikke :/ Men ut i fra vekt er kosthold den desidert viktigste faktoren.

   15. ninetta bagarelli

    Ut i fra vekt er kosthold det viktigste – men kan det være sånn at man kan være slank utenpå og feit innvendig ? Altså ha for mye fett og avleiringer i blodårene, og rundt vitale organer, og ha en slank kropp ?

   16. Ja, det er fullt mulig. Men dette er fullt mulig å sjekke med en body scan 🙂 Avleiringer i blodårer er litt mer komplisert, men jeg vet om folk som har gjort det.

   17. Som Lars Kristian skriver, dette er det ingen grunn til å hevde. De siste årene med forskning har tydelig vist at fett, lg da spesielt mettet fett, langt ifra har en negativ effekt på hjerte- og karsykdommer. Jeg er selv lege gjennom 19 år, og har snudd mine råd helt på hodet. Fra å anbefale fettredusert kosthold, anbefaler jeg karbohydratredusert (hovedsaklig reduksjon av korn, sukker etc) og et høyere inntak av fett. Dette er gjort med stor suksess 🙂

    Svært mange leger henger langt etter på dette området, og det er mye pga liten interesse for å oppdatere seg på ny forskning. Det er synd, og går ut over pasientene.

    Stå på Lars-Kristian, ser ut som du innehar mye kunnskap tiltross for at du er fersk som student 🙂

   18. Vel der fikk jeg hakeslepp for å si det sånn. For en drøy påstand av denne ernæringsfysiologen!!! Sa han virkelig at lavkarbokosthold var dødelig? Eller mente han at det å utelukke absolutt ALLE typer karbohydrater er farlig? Er jo en viss forskjell der… Men det er mange som tror at det å spise Lavkarbo betyr null karbs, og det er jo helt usant. Frukt og grønnsaker inneholder jo nok av karbs det, og slike matvarer inngår i et godt lavkarbokosthold.

   19. Bare det å fortelle en skoleklasse at et kosthold er dødelig, er tragisk :/ Selv om jeg ikke er helt enig med statens råd, betyr ikke det at jeg mener det er dødelig…

   20. Cathrine R

    Jeg satser på (håper virkelig) at denne ernæringsfysiologen mente at det å unngå karbohydrater totalt kan være farlig, og ikke at et lavkarbo kosthold er farlig 🙂 Og er jo viktig å huske at det er LAVkarbo, ikke NULLkarbo 😉

    Stor fan av at Lars-Kristian svarer!

   21. Det er på ingen måte farlig å unngå karbohydrater, men gunstig er det ikke mtp for eksempel grønnsaker og deres innhold av vitaminer og mineraler 😉

   22. Kosthold uten de essensielle næringsstoffene er dødelig etter hvert, ellers meg bekjent ikke noe som er dødelig så fremt det ikke er giftig for oss..etter 14 år med ernæring i hodet skulle jeg tro jeg hadde hørt om denne dødelige lavkarbokosten…fortsatt ikke hatt pasienter som har karbohydratmangel gitt 😀

   23. Hjernens celler kan i hovedsak ikke generere energi fra andre kilder enn karbohydrater – vi MÅ ha karbohydrater for
    at hjernen skal fungere normalt. Null karbo = farlig. Derimot er lavkarbo noe helt annet enn nullkarbo, og msn får i seg masser av sunne karbo fra frukt og grønnsaker!

   24. Karbohydrater er ikke et essensielt næringsstoff, nettopp fordi vi ikke trenger å få det tilført via kosten. Hjernen kan fint benytte seg av ketoner også, og ikke bare glukose. I tillegg kan kroppen bygge glukose selv av aminosyrer og melkesyre, i tillegg til ketoner fra fett.

    Men det betyr ikke at det er hensiktsmessig å ikke innta karbohydrater.

   25. Kroppen kan ja, men ikke hjernens nerveceller.

   26. Hva mener du nå? Leveren danner ketoner fra fettsyrer som i sin tur kan brukes i stor grad som energi i sentralnervesystemet. Det samme gjelder glukose fra melkesyre, glyserol og aminosyrer via enprosess som heter glukoneogenese. De nydannede glukosemolekylene slippes så ut i blodet fra leveren og kan benyttes av sentralnervesystemet.

   27. Helt enig. LK sier at kroppen benytter seg av glukoneogenesen ved for lavt inntak av karbohydrater. Men i mange bøker omtaler forfatteren(e) glukoneogenesen som kroppens nødløsning. Jeg kan bl.a. henvise til «Det friske/syke mennesket» av Wyller. Er enig i at mange hadde hatt godt av mindre sukker, og ja fett er viktig det også. Men ikke når kroppen må begynne med «nødløsningene» sine for å skaffe nok næringsstoffer til nevronene. Men dette kan vel diskuteres til det uendelige :p

   28. Her er det viktig å holde tungen bent i munnen ser jeg 😉

    Poenget mitt var å illustrere at karbohydrater ikke er et essensielt næringsstoff, og vi lever fint med å innta 0 gram karbohydrater da kroppen har en rekke mekanismer som kan håndtere det. Det er ikke ensbetydene med at jeg mener det er det beste valget, men at det er farlig i seg selv å kutte alt inntak av karbohydrater er feil.

    Glukoneogenesen er en «nødløsning», det er helt riktig, kroppens forsvar mot for lavt blodsukker. Men har man et kosthold basert på lite karbohydrater, vil glukoneogenesen etter hvert reduseres, da sentralnervesystemet i all hovedsak går over til å forbrenne ketoner fra fettsyrer i stedet for glukose.

   29. Synnøve

    Hva mener du nå egentlig?
    Når man spiser så lite karbohydrater at man er i ketose, bruker kroppen det lagrede fettet man har på kroppen som energi, i stedet for energi fra karbohydrater. Ikke bare får man _MER_ energi og blir mindre trøtt, og mer opplagt, men man går ned masse i vekt….
    https://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2092 Les gjerne dette! Og husk, en gylden regel er å ha nogenlunde peiling på hva man snakker om før man uttaler seg… Man vinner ikke debatter på synsing og troing =)

   30. Mener du virkelig at man kan leve helt fint på 0 gram karbohydrater?

   31. Fysiologisk sett klarer kroppen seg med 0 gram karbohydrater, så i teorien, ja. Men i praksis ville det vært nærmest «umulig» av en rekke årsaker. Du måtte jo da kuttet ut en rekke matvarer som bidrar på mange andre måter enn å tilføre karbohydrater, f.eks grønnsaker, frukt, bær, meieriprodukter etc. Problemet med å kutte helt ut karbohydrater er altså ikke karbohydratene i seg selv, men alt det andre du vil gå glipp av 🙂

   32. Så ketose er en adekvat tilstand i kroppen for livslang balanse?
    Uffda. Dannelse av ketonlegemer er en reserveløsning når metabolismen er på sparebluss.
    Forøvrig er henvisning til en forumdebatt kildekvalitetsmessig som se og hør 😉

   33. Så lenge man dekker kroppen behov for essensielle næringsstoffer (fett, aminosyrer, vitaminer og mineraler), er det ikke noe som tilsier at det ikke skal være det.

    Dannelse av ketonlegemer er en reserveløsning når metabolismen er på sparebluss, det har du helt rett i. Men den kan også være kostindusert, slik som ved et ketogent kosthold. Det er to helt forskjellige ting.

   34. Ida Charlotte

    Jeg er så ENIG det dere sier begge to, Caroline og Lars-Kristian!

    Det er dødsviktig å ikke være fanatisk ovenfor et kosthold og hvertfall ikke en livsstil! En livsstil skal være noe som er konfortabelt å leve med i hverdagen. Tenk å måtte stresset ihjel med å telle hver minste lille karbohydrat eller kalori HVER.ENESTE.DAG? Det er da vel ingen som mener det ville vært en overkommelig livsstil ? Å velge en livsstil er jo ikke som en diett. En livsstil er noe du har tenkt å holde på i det lange løp, da må det være jo litt rom for utskeielser en gang i blant.

    Men over til det jeg skulle si: Lavkarbo handler ikke om å kutte ut karbohydrater, det handler om å kutte NED på karbohydratene. Helt sant som Lars-Kristian sier i forhold til lavkarbo. De som er skeptiske til lavkarbo har bare hørt om de få skrekkeksemplene som blir blåst opp! Jeg vet om og har både SETT og MERKET hvordan lavkarbo forandrer livene til folk. Bare ta de som sliter med div. sykdommer. Det er utrolig hvilke mirakler et kosthold kan utgjøre for kroppen, folk som sliter med plager innen fibromyalgi f.eks. som omtrent blir kvitt symptomene bare ved å leve lavkarbo!
    Og meg selv.. som har slitt i 4 år nå med så vondt i magen at jeg har ligget å vridd meg i krampesmerter, har endelig fått vite at jeg har IBS (irritabel tarmsyndrom) som da er en veldig kjip magesykdom som gjør at jeg sliter med å spise mat til tider, fordi jeg blir så dårlig i magen, og får så vondt. Noen ganger kan jeg spise den ene tinge, andre ganger så vrenger magen seg av den samme tingen som funket dagen føre. Dette er en sykdom de vet for lite om, og de med sykdommen kan reagerer veldig forskjellig. Jeg ble så frustrert og lei av å ikke vite hva jeg kunne spise og bestemte meg for å ta en skikkelig endring i kostholdet. Jeg valgte å legge fullstendig over til lavkarbokosthold og har holdt meg til det i et halvt år nå, og dette er det beste halve året mitt på LENGE! Kan ikke huske sist jeg har hatt magekramper, så dette er helt fantastisk! Jeg er riktignok ikke kvitt sykdommen, og det hender jeg har vondt en gang i blant, men det er MYE sjeldnere enn noen gang, og mye MINDRE smerte enn det var tidligere! Så dette har vært til stooor hjelp for meg!

    Det er jo også idrettsutøvere som aldri har yti så bra som de har gjort etter å ha endret til lavkarbokost. Det jeg legger i lavkarbokost er likevel et VARIERT kosthold med moderate mengder og generelt lite karbohydrater. Ikke noe nazi i det hele tatt. Grovt sagt har jeg rett og slett kuttet ut alt av kornprodukter, pasta og ris og gått over til mer frø og nøtter. Spist litt mer fett, mer egg, rent kjøtt og grønnsaker. Spiser igrunn veldig likt Caroline og Lars-Kristian. Og jeg har blitt såå mye bedre i magen min av dette! Men her om dagen, var jeg i Sverige, og endte da opp med å skeie ut og dra på MAX, og det var som lyn fra åpen himmel etter første bit. BANG! DER var smertene tilbake igjen! Så det er ingen tvil fra min side om at det må ha mye med brødet å gjøre. Og når jeg da i tillegg har ungått dette i et halvt år, da er det ekstra ille å spise det igjen, siden kroppen da er enda mindre tålerant til dette. Så det vil jeg IKKE gjøre igjen…
    Så lavkarbo har hjulpet meg til en mye bedre hverdag. Det er også grunnen til at jeg både blir provosert og lei meg når jeg hører hvor uvitende folk (både leger og ernæringsfysiologer) er til lavkarbo. De vet rett og slett for lite om dette, og uttaler seg likevel. Legen min er helt overbevist etter å ha sett bedringen på meg, og resultatet på blodprøvene til både meg og moren min etter at vi gikk over til dette kostholdet. Selvfølgelig ikke bare dette i seg selv, men også undersøkelser som er tatt og bevist gang på gang at dette hjelper! Det er i HVERTFALL IKKE skadelig!! Med mindre man overdriver helt da selvfølgelig. Handler om moderate mengder og variasjon!

   35. Kjempefin kommentar, Ida Charlotte 🙂
    Er veldig enig med alt du skriver.

   36. Martine

    I alle dager, kroppen klarer seg da virkelig ikke på 0 karbo. Hjernen kan fungere på ketoner i en viss tid, men virkelig ikke over lengre perioder. Men når det er sagt, så er hjernen det eneste organet som virkelig trenger glukose som energi, og jeg er helt for et lavkarbokosthold.

   37. Det er riktig det, Martine. Kroppen er ikke avhengig av å få tilført karbohydrater via kosten, og i teorien kan man klare seg fint med 0 karbohydrater. Det er derfor det ikke er et essensielt næringsstoff. Det den trenger av glukose kan den produsere selv. om det er optimalt er en annen sak 😉

   38. Martine

    Kroppen produserer ikke glukose, men kan gi metabolitter inn til glykolysen/sitronsyresyklusen, slik som glukose, og får igang energiomsetninga. Det eneste stedet du får glukose fra i kroppen er fra glyserol i fett og glykogen i leveren, men det kommer jo selvfølelig av at det er blitt lagret pga overskudd av karbohydrater. Men det veit du siden du har hatt biokjemi, og at det bare var feilformulert 🙂 Så derfor trenger kroppen glukose, for at hjernen skal kunne fungere optimalt. Nå har ikke hjernen de samme reseptorene for insulin som resten av kroppen, og kan ta opp ketoner. Men jo karbohydrater er essensielt, men kun for hjernen.

   39. Lever produserer glukose ved å reversere glykolysen, slik at aminosyrer og glyserol kan omdannes til glukose. Denne prosessen heter glukoneogenese. Du kan lese mer om det her; https://snl.no/glukoneogenese

    Melkesyre fra skjelettmuskulatur blir fraktet i blodet til lever, og omdannet til glukose i en prosess som heter Cori syklus.

    Lever produserer altså glukose selv fra aminosyrer, glyserol og melkesyre, og slipper dette ut i blod, slik at blodsukkeret holdes stabilt selv om det er lav eller ingen tilførsel av glukose. Ketoner kan dekke opp mot 80 prosent av hjernens behov for energi, de resterende 20 prosentene kan fint komme fra disse prosessene jeg har nevnt over, og må på ingen måte komme fra kosten.

    Karbohydrater er ikke et essensielt næringsstoff, og må derfor ikke tilføres via kosten. At kroppen trenger en viss mengde glukose er noe helt annet, men endrer ikke det faktum at man ikke trenger å tilføre det via mat. Om noe er essensielt defineres ut i fra om det må tilføres via kosten, ikke behovet på innsiden av kroppen.

    Fettsyrer fra omega-3 og omega-6 familien er essensielle, det samme er aminsoyrene leucine, isoleucine, lysine, methionine, threonine, tryptophan og valine. Er du i vekst kan også histidine og arginine være essensielle. Det samme gjelder for nyfødte barn, som trenger cystein. Karbohydrater er altså ikke essensielt.

    Du kan lese mer om det her; https://snl.no/n%C3%A6ringsstoffer

    «næringsstoffer som må tilføres fordi kroppen ikke kan syntetisere dem selv, som essensielle aminosyrer, essensielle fettsyrer, vitaminer, mineral- og sporstoffer.»

   40. Martine

    Du har helt rett 🙂

   41. Men om 0 karbohydrater er gunstig, det tviler jeg sterkt på 😉

 4. Oda Amalie

  Så utrolig fine invitasjoner! Nydelige <3 Kos deg masse i kveld. Klem!

 5. Latterlig at folk skal henge seg opp i om du spiser popcorn eller ikke.. Invitasjonene var kjempefine 😀

 6. Utrolig bra skrevet! Jeg skjønner du blir frustrert når uansett hva du gjør blir du kritisert! Men etter min mening er det viktig å finne sin egen balanse, som du skriver 🙂 Jeg spiser også så balansert og variert som mulig, men i helgene må jeg unne meg et glass brus og litt sjokolade. Uten det hadde livet ikke vært verdt å leve, og det er vel det som teller? 😀

 7. Så fine invitasjoner, du er så gjennomført på slike ting og det bare én av tingene jeg digger med deg! At folk føler de må legge seg opp i hva du spiser og hva du ikke spiser slutter aldri å forbause meg. Når ble det en annen sin bissniss enn din egentlig? Bra svar på tiltale i alle fall! Som sagt tidligere så er vi faktisk voksen nok til å spise hva vi vil.:)

  God helg i sofaen, det høres helt topp ut. Her er det jobbings hele helgen.

  *god klem*

 8. Blir så imponert over deg! Enn å få så mange sure kommentarer og likevel ikke bry seg om det! Du er iallefall mitt forbilde når det kommer til holdninger på bloggen!

  Kos dere i kveld, Idol skal på skjermen her og 🙂

  Klem 😀

 9. Kleshengere, dopapir og nå popcorn.. Hva er det som IKKE skaper diskusjon spør bare jeg? Hehe, er latterlig hva folk får seg til å si..

  Ha en fin fredag 🙂

  1. Fotballfrue

   Spent på hva det neste blir 😀

   – C

 10. Hei Caroline. Så ble det, etter ett år som leser av din blogg, min tur til å gi en kommentar. Totalt sett liker jeg bloggen din godt jeg, derfor jeg er innom dgl. Mye av det du skriver og reflekterer rundt er genialt, andre ganger mindre interessant. Som godt utdannet innen psykisk helse er evnen til å sortere det gode fra det mindre godt utviklet, en egenskap noen av dine lesere ikke har. Jeg er over 40 år, full jobb og tre små, og får mye påfyll og motivasjon av å følge deg. Keep up the god work!!! Tar gjerne den klemmer jeg:)

  1. Fotballfrue

   <3

   - C

 11. Agus/Anne

  Stikker innom kommentarfeltet for å ønske deg ei vakker helg! Du er BEST, både innvendig og utvendig. Klem <3

  1. Fotballfrue

   Nei, du er best <3

   - C

 12. Hei! Lagar du sånne invitasjoner e.l. kvar gang du inviterer til sosialt lag? Creds for effort.

  1. Fotballfrue

   Ja, elsker å styre med den type ting 🙂

   – C

 13. Jeg synes det ser ut som om kostholdet deres fungerer bra, og jeg er enig i at du er flink til å kose deg (positivt ment).
  Jeg skjønner at det er slitsomt når det blir slik at uansett hva du gjør, så blir det feil for noen. Fortsett å legge ut oppskrifter og delikate bilder av maten du lager – det gir ihvertfall meg mye inspirasjon 😀

  God helg !

 14. Aase Camilla Tangen

  Hei 🙂
  Når man er nydelig, goooood, motivert og litt av en inspirasjon vil det alltid være noen som blir veldig misunnelige og føler for å rakke på deg. Bare vær deg selv- det er det som er det beste både for deg og for oss 🙂 Håper du fortsetter med dine herlige antrekk og feelgood innlegg i lang lang tid fremover. Du får meg alltid til å smile 🙂 Godt å høre at dere koste dere igår. Ønsker deg en riktig good helg videre 🙂 Takk for at du er du klem fra Ac

 15. Kristina

  Nå fant jeg også frem vinflasken og tok meg ett glass, nam! God helg 🙂

 16. Skjønner virkelig ikke hva folk prater om. Du skriver da ofte om ganger du skeier ut, og gir tips til snacks rett som det er 🙂 Du er en stor inspirasjon, både med treningsmotivasjon, helse og motivasjon generelt i hverdagen 🙂 Ha en super helg og spis så masse popcorn du bare orker! 😀

  1. Fotballfrue

   Folk leser bare det de vil 😉

   – C

 17. 😉 GOD HELG!

 18. åååå Caroline!! Hvor er de nydelige sommerfuglene fra?? jeg driver å lager scrapbook, og sliter veldig med å finne pynt jeg syntes passer. Vet du hvor jeg kan få bestilt noe sånt fra??

  stor klem!!

  1. Fotballfrue

   De er fra Panduro 🙂

   – C

 19. Kos deg med vin… Klem til deg også 🙂

  1. Fotballfrue

   Klem <3

   - C

 20. Hei!
  Må bare si at jeg synes det er utrolig bra at du tar «knekken» på alle disse kommentarene. Du svarer på en veldig bra måte, og beviser at du rett og slett driter i hva andre mener om deg! Personlig tror jeg det er sundt å unne seg noe en gang i blant, ellers vil man gå på veggen 😉 Stå på, og spis akkurat det du selv vil. Lavkarbo eller ikke, det er opp til hvert enkelt menneske å bestemme over hva de putter i munnen 🙂 Du får ha en fin fin kveld, og kose deg litt ekstra med vinen, det har du fortjent 😉

 21. Christine T

  Hei Caroline. Jeg drømte faktisk om deg og kostholdet ditt inatt. For noen dager siden leste jeg en blogg om en gutt som hadde gått ned 40-50 kg på 4 måneder, kun ved å spise kjøtt og litt grønnsaker. Jeg har alltid vært overvektig, og har nå, i en alder av 21 år fått påvist leddgikt, noe som ikke hjelper på lysten til å trene. Jeg tenkte da at dette «kostholdet» kunne være noe for meg. Etter en lang kveld med tanker rettet mot dette sovnet jeg alltså, og drømte om at du hadd gått ut i media ang dette kostholdet og sakt noe i den duren som det du skriver om i dette innlegget. Du fortalte om hvor viktig det var å kose seg innimellom, og ikke være fanatisk ovenfor kostholdet sitt. Jeg vurderer sterkt å starte med lavkarbo, og du er en av de største inspirasjonskildene mine. Du er bare hærlig! God helg, klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg tror ikke du kommer til å angre om du gjør det 😉

   Lykke til uansett hva du velger <3

   - C

 22. Hei Caroline! Og LK da..(som er snill, støttende og tydeligvis kan veldig mye bra!)

  Jeg ville egentlig bare si at jeg leser bloggen din hver dag, og du inspirerer til trening og sunt kosthold, men er også veldig flink til å skrive at livet også handler om kjærlighet, venner, hunder og alt som er gøy. Jeg fatter ikke at folk lar seg provosere av noe av det du skriver egentlig. Du har en flott og slank figur – du trener bra, spiser bra og har muligens ett og annet fra naturens side – og det er jo bare kjempeflott! Du ser sunn og vakker ut!

  Takket være deg har jeg lært masse om lavkarbo og fått inspirasjon til oppskrifter. Jeg har alltid trent mye, men ved å lese bloggen din har jeg fått mer treningsglede fordi jeg tenker mer og mer på at det handler om helse og ikke bare det estetiske. Du har en helt fantastisk garderobe, og du er flink til å sette samme antrekk. (Noen ganger lurer jeg litt på om du fryser, men det er bare fordi jeg selv er frysepinn…) Du er god mot mannen, familien og hundene dine, og selv om bloggen ikke er en dagbok, så har jeg et positivt inntrykk av deg som person.

  Ja, det var det. Hovedpoenget mitt er at folk som ikke klarer å lese mellom linjene, kanskje ikke representerer den skarpeste prosentandelen av dine lesere, så jeg ville si at det ikke er noe å bry seg om fordi du er fantastisk 🙂

  Og så vil jeg ønske dere begge og dyrene deres en riktig god helg! Kos dere med rødvin og gode timer i sofakroken 🙂 stor klem

  1. Fotballfrue

   God helg til deg også, og takk for en hyggelig kommentar 🙂

   – C

 23. Kjære Caroline! Kos deg med vinen, det finnes da ikke noe bedre enn å sette seg ned med et glass vin og senke skuldrene, spesielt på en fredag <3 Veldig fine invitasjoner, god inspirasjon! Liker bloggen din bedre og bedre, utrolig flotte bilder og en motivasjon til å bli den beste utgaven av seg selv som man kan bli 🙂 God helg og klem

 24. Christin

  Hei Caroline. Man blir vel ikke lykkelig og sunn av å være fanatisk. Du må være en tålmodig sjel som svarer på alle disse kommentarene.. Et glass vin nå hørtes i grunn bra ut! Har akkurat klikket hjem en kjole fra Sherri Hill https://secure.onlineformals.com/c=A5UM669W4W02w5NweCwst7oIo/s=www.onlineformals.com/product/SHERRIHILL13-8509/Sherri-Hill-8509-Prom-Dress.html. Gleder meg sånn til den kommer! Vil bare takke for rabattkoden og ønske deg en riktig god helg!

  1. Fotballfrue

   Den vil du se smashing ut i 😉

   – C

 25. Lene Renee

  Herlighet Caroline, du skriver så utrolig bra. Hvor mange ganger må du forsvare din livstil? Skjønner ikke at det du til stadighet skriver om kosthold/trening og kos kan misforståes?! Vi som setter pris på bloggingen din er takknemlig for at du ikke lar deg påvirke av negative kommentarer men fortsetter å inspirere dag etter dag:)
  Ha en kjempehelg og kos deg med mann og hundene.
  (Tar imot klem og sender en tilbake)

 26. Så utrolig bra skrevet Caroline! Kunne ikke vært mer enig med deg! Sunhet handler ikke om å være manisk i forhold til et strikt regime både i forhold til det man putter i kroppen og trening. Det å leve sunt handler også om å kunne kose seg med utskeielser men liker, som i ditt tilfelle vin popkorn og godis! 🙂 Leser bloggen din hver dag, men kommenterer så og si aldri, men måtte bare nå, da jeg synes innlegget ditt var så utrolig bra! Kos deg med vin, lys og ha en fin-fin helg! 😀

  Stine

  1. Fotballfrue

   Helt riktig, Stine 🙂

   – C

 27. Javel, tenker bare at noen har veldig lite å drive med..
  Noen har litt få farger i skrinet sitt 🙂
  Syns du er veldig flink og inspirerende.
  Man skal da kose seg selv om man har fokus på det man spiser..

 28. Karoline

  Spis hva du vil, drit i alle andre….! Er som regel de som har dårlig forhold til mat som i det hele tatt gidd å kommentere negativt. Popcorn er digg 🙂

 29. Du er best, ingen protest! Den som er imot, er en idiot! Var det ikke noe sånt vi lærte som barn? Denne gjelder fortsatt! Syns du har fantastisk blogg og jeg elsker å lese den. Du er flott 🙂 Og jeg elsker at du skriver om alt; trening, kosthold, mote, hverdag, utskeiinger, opplevelser, følelser.. Alt! Fortsatt sol du gjør!

  1. Fotballfrue

   Haha 😀 Klassisk 😉

   – C

 30. Fine invitasjoner <3

  lavkarbo= dødelig?
  Så er kosthold bassert på sunne fettkilder, proteiner og de sunneste grønnsakene er dødelig?
  Rart at jeg lever i beste velgående etter så mange år med dette kostholdet. Det er en feil tanke om at man pøser ned bacon med rent meierismør. Flk må lese seg opp før de kommer med slike uvitende uttalelser.

  Ikke bry deg om popcornPolitiet, det er uvitenhet og en liten dæsj misunnelse inni bildet.

  Må dere to ha en strålende fin helg, med eller uten popcorn:-D

 31. det som er.. er at det virker jo som du kan spise hva du vil og ikke legge på deg du. Den slags luksus har ikke alle for å si det sånn 😀

  1. Tror du tar litt feil i at det er en «luksus» Caroline har. Det er veldig tydelig at Caroline jobber beinhardt for den kroppen hun har. Tviler på at det er mange som sliter med overvekt dersom man trener 5-7 ganger i uken og ellers har et sunt kosthold! Skulle derimot ønske jeg var like viljesterk og klarte å trene så often som Caroline gjør 🙂 Fin blogg forresten!

 32. Hva? Jeg trodde det var kjempeviktig å kommentere hvor mye popcorn andre spiser. Og ikke minst om de bruker truser …
  Neida. Enkelte har virkelig lite å finne på!
  Er forresten helt enig med deg – jeg trives i hvert fall ikke når jeg er helt nazi med hva jeg spiser. Selv om det kanskje er best for kroppen, er det ikke bra for sjelen å aldri unne seg noe godt 🙂

 33. Fantastisk argumentert og bra skrevet av L-K og deg Caroline! 🙂 Vi lever bare en gang, hvorfor ikke kose oss og skeie litt ut med måte? Jeg skåler vinglasset mitt, GOD helg til dere og de firbente! <3

 34. Nydelige invitasjoner Caroline. Selv er jeg ikke av den typen som har hverken ork eller kreativitet til å sende ut invitasjoner til annet enn kanskje bryllup hehe, MEN jeg må si at jeg ble litt inspirert nå, så kanskje det blir staselige invitasjoner til dåpen til sommeren likevel 😉
  Ang det du skriver om kostholdet ditt og livsstilen, så er syns jeg det virker som du lever veldig sunt og balansert mtp det å skeie ut i blandt også. Det var ikke jeg flink nok til før faktisk, og det bød bare på problemer. Man MÅ jo ikke spise en bøtte med is for å skeie ut heller fant jeg ut. Kan jo holde med noen karameller eller en kopp frappe fra starbucks også, men det er viktig å gjøre det av og til!
  Nei til «nei mat» og ja til «litt av og til-mat» !!

 35. Så flotte invitasjoner! Nå vet jeg hvor jeg skal bestille invitasjonene til bryllupet vårt til sommeren:) Bestilte dere derfra til bryllupet også?

  1. Fotballfrue

   Vi bestilte takkekort i forbindelse med bryllupet. Invitasjonene var fra bryllupsinvitasjoner.no 🙂

   – C

 36. Veronica

  Virker som om enkelte bare sitter foran PC’n og venter på at du skal si noe de kan «ta» deg på. Faktisk ganske trist at de ikke har et mer meningsfylt liv…

 37. Kjære Caroline! Jeg som deg, elsker å løpe! Jeg kan løpe opp til 80 km i uka, og jeg trives med det! Jeg opplever stadig vekk mennesker rundt meg, som er negative , som aldri kan skryte og som rett og slett er misunnelige! Disse personene som skriver «dritt» til deg, er mennesker som hadde håpet de hadde hatt din energi og treningsglede! Du er en inspirasjon for meg, og jeg liker deg utrolig godt! Håper på å treffe deg under Oslo maraton i september 😉 Du vil komme til å fullføre en halvmaraton med glans! God helg fine deg <3

 38. Noen ønsker å skeie ut med 5 kg sjokolade på lørdagskvelden, noen ønsker å skeie ut med et par glass vin i ukedagene, andre skeier ut med en burger på fredagen og andre skeier ikke ut i det hele tatt. Vi er alle forskjellige. Det aller viktigste er at man har et variert kosthold slik at kroppen får den næringen den trenger til å utføre de viktige funksjonen. Caroline spiser et så variert og godt kosthold ellers at det å kose seg med popcorn til en kinofilm har da ingen verdens ting å si. Hvis Caroline koser seg med popcorn, som hun helt sikkert likevel spiser sjeldent, så hvorfor er det galt? Selv om hun er opptatt av lavkarbo, har skrevet oppskriftsbok om det og praktiser det daglig, så betyr ikke det at hun aldri kan hygge seg med vin eller sjokolade. Hun lever et «lavkarbo-liv» fordi hun kjenner at kroppen sin trives best med det, og hun trives best med dette selv. Det betyr ikke at det dermed er ulovlig å spise annen mat eller at hun ikke klarer å følge lavkarbo fordi hun skeier ut en gang i ny og ne. Gi jenta litt ro, la hun kose seg, så får ikke vi andre så dårlig samvittighet 😉
  Ha en flott dag, Caroline!

 39. Cathrine R

  Amen til det, Caroline! Stakkars deg som heeeele tiden må forsvare kostholdet ditt, det må jo virkelig til tider gjøre deg forbannet? (du trenger ikke svare på det, da blir det vel helt kaos her inne).

  At ikke folk skjønner at du velger LCHF fordi det er det som er best for kroppen din er jo helt utrolig. Og hvorfor de tar helt av når de hører du spiser popcorn eller drikker vin skjønner jeg heller ikke, når har du NOEN gang sagt at dette ikke inngår i din livsstil? Jeg kan ikke huske å ha lest det… 😉 Selv fungerer ikke LCHF for meg, da jeg ikke føler meg mett uten karbohydrater. Jeg kan selvfølgelig spise en lavkarbo middag og bli mett, og jeg synes mye lavkarbo er helt fantastisk, spesielt lavkarbo lasagne din, den er himmelsk! Men det funker ikke i lengden for meg 🙂

  Ha en fantastisk kveld, kjære Caroline. Nyt et glass vin (eller tre) jeg er fattig student så her blir det hjemmelagde kanelsnurrer 😉

  1. Det finnes jo ikke synd på jenta, da ho har valgt å blottlegge livet sitt slik som dette. Frustrerende sikkert, ja.. men det er hennes valg og det kommer med «jobben»…

   (No offence, Caroline)

   1. Fotballfrue

    Det er ikke synd i meg, men det betyr ikke at det er greit 😉

   2. Nei, det er jo en helt annen sak igjen… folk burde finne seg noe bedre å ta seg til, enn å trakkasere deg for dine valg, emninger og holdninger rundt kosthold, samme hvor uenige de er…
    Jeg for min delkunne aldri levd det livet du lever, men det betyr da ikke at jeg må rakke ned på din livsstil for det..

   3. Mariell

    Helt enig i at det er ugreit, og at mange virkelig burde skamme seg. Utrolig hva folk får seg til å si med en gang de er anonymisert bak en dataskjerm. Når det er sagt tror jeg helt sikkert bloggen din høster mange lesere på grunn av slike kommentarer og idiotiske diskusjoner som oppstår basert på dem. Og selvfølgelig de mer konstruktive debattene om kosthold etc. 🙂 Så i stedet for å bruke energi på å irritere seg over dem, bør du kanskje heller applaudere dem? :p Ser ut for at folk flest klarer å skille ut «idiotene» 🙂

 40. Jeg vil påstå at du er den mest ubalanserte bloggeren av alle bloggere jeg har lest. Kan godt hende det har gått opp et par lys for deg her og der mtp. kosthold, men du har tidligere erklært et naziregime rundt kostholdet ditt på bloggen, der du har angitt hvor mange gram karbo du kan spise i løpet av en dag. Det å skrive at du ikke «skjønner» hvor folk har dette fra, blir mer enn bare litt dumt.

  1. Kjære deg Mary. Alle som har et bevisst forhold til mat, vet ca hvor mye av hvert næringsstoff man putter i seg. For å være helt ærlig så er det faktisk essensen i et hvert sunt kosthold. Caroline har ALDRI gitt ut en grense for hvor mye karbohydrater hun skal få i seg i løpet av en dag. Det hun har gjort er å angi sånn ca hvor mange hun får i seg, i tillegg til å fortelle hva som er grensen for å definere et kosthold som lavkarbo.

   Det er mennesker som deg, som åpenbart ikke vet hva de snakker om, men som uttaler seg som de gjør det, som skaper misforståelser og rykter.

   1. Annina

    Jeg syns også det er rart at dere ikke skjønner hvor dette kommer fra. Dette er jo en blogg med fokus på trening og lavkarbokosthold? Og jeg syns å si at det å vite hvor mye av hvert næringsstoff man putter i seg for essensen i et hvert sunt kosthold. Så klart kan det være det for noen, og kanskje det er det for alle toppidrettsutøvere, men for alle?

   2. Det var kanskje litt feilformulert. De fleste med grunnleggende kunnskaper om hva de forskjellige matvarene inneholder av næringsstoffer, vet ca hva de får i seg. Jeg kan på stående fot si at jeg får i meg ca 60 – 70 prosent fra fett, 20 – 25 prosent fra proteiner og 5 – 15 fra karbohydrater. Helt uten å tenke meg om. Dette fordi jeg over tid har hatt et bevisst forhold, og på den måten kan jeg gjøre anslag på denne måten.

    Spiser du karbohydrater kun fra grønnsaker og meieriprodukter, er det svært lett å gjøre et anslag om du har grunnleggende kunnskaper om hva maten inneholder.

   3. Jeg har et bevist forhold til mat og har generelt et veldig sunt og variert kosthold. Derimot aner jeg ikke hvor mange gram karbohydrater maten jeg faar i meg bestaar av.

   4. Nå skrev jeg ikke bevisst forhold til mat, men bevisst forhold til hva maten inneholder av makronæringsstoffer 🙂

  2. Caroline er den «mest ubalanserte bloggeren av alle bloggende du har lest!!??» Milde måne, jeg har fulgt bloggen hennes i flere år og Caroline må vel være et av de mest balanserte mennesker jeg vet om. Jeg kjenner henne ikke privat, men bloggen gir et solid inntrykk av ei jente som virkelig har likevekt i livet sitt. Dette «naziregimet» du snakker om, vet ikke jeg hvor kommer fra – er du sikker på at du er inne på riktig blogg nå?? Caroline har skrevet side opp og side ned om hvor viktig det er å kose seg, og at alle må finne det kostholdet som passer for seg.

   Hvis ikke DU «skjønner» hvor jeg har dette fra, blir det mer enn bare litt dumt. Du kan umulig ha fulgt med på denne bloggen. Kvalmt.

 41. Bittlyboo

  Lavkarbo kan absolutt være dødelig hvis man gjør det «riktig». For eksempel, så er det ikke særlig mye karber i en rådyrkølle. Da jeg var liten var det en dame som slo mannen sin i hodet med en frossen rådyrkølle. Han døde.

  Men altså…hvis lavkarbo virkelig hadde vært farlig, så ville vi jo dødd ut for lenge siden. De typiske karbohydratsrike matvarene vi har idag, ble jo først vanlige etter jordbruksrevolusjonen, som ikke var spesielt lenge siden når man ser på det fra evolusjonens perspektiv.

  1. Ja, alt kan vris og vendes på 😉

 42. Lol jeg må le av alle haterene. Virkelig latterlig å begynne å dikte opp slike ting om deg når de ikke kjenner deg i det hele tatt. So what om du spiste de pop corna eller ikke, poenget er at folk er nødt til å jekke seg ned noen hakk og forstå at det finnes viktigere ting i livet enn å hakke på ei jente som koser seg når hun har lyst – spesielt å irritere seg over det. Noe liv har de i alle fall ikke.

  Kos deg Caroline, du har i alle fall et liv <3

 43. Skjønner at du blir matt av at det er noen som mener at det du gjør er feil uansett hva du gjør. Jeg hadde blitt lei av det jeg også. Samtidig må du jo regne med det når du har valgt en sånn type jobb som du har. Noen av de som kommenterer er bare ute etter å provosere. Det er utrolig mye misunnelse ute og går. Du får mange av disse kommentarene fordi du både er pen, slank og vellykket. Mange tenker at dette kommer gratis, og skjønner ikke hvor mye jobb som ligger bak. De kunne jo prøve selv å starte en blogg som får like mange lesere, og begynne å trene like mye.. Ikke mange hadde fått til det. Jeg liker bloggen din godt. Noe av det jeg liker best er at du er flink til å skrive. Takler dårlig mange skrivefeil og dårlig grammatikk. God helg med eller utjevning popcorn!!

 44. Det er virkelig utrolig å lese hva folk henger seg opp i. Tror jeg hadde blitt gal! Så syns du er god til å takle det jeg:) jeg syns iallfall du virker som ei sunn og fornuftig jente, og jeg har aldri fått et annet inntrykk av det på de 3 årene jeg hat lest bloggen:) stå på <3

 45. Digger deg! 🙂 God helg, vakre! Klem

 46. Så utrolig bra at du skriver om viktigheten av balanse. Mange skjønner ikke at folk er forskjellige, derav forskjellige valg. Disse negative komentarene bygger mest sansynelig på uvitenhet, lite refleksjon og ikke minst misunnelse! Stå på, gjør det som føles rikig for DEG! Leser ofte på komentarfeltet ditt og må si jeg har lært endel av komentarene til din mann, han er flink. Får frem poenget på en seriøs måte. Han er tydlig kunnskapsrik 🙂
  Takk for masse inspirasjon, jeg fortsetter å være trofast leser 🙂 God helg til dere!

 47. Mulig dette er et litt upassende spørsmål, men jeg spør faktisk litt på vegne av min samboer: Hvordan går det med Lars Kristian? Tenker på skaden, operasjonen, når han blir å se tilbake på banen osv. Kanskje han kan svare selv også, hvis han vil 🙂

  Jeg er ikke veldig fotballfrelst, men gjennom bloggen din får jeg jo vite litt, f.eks. når de har spilt kamp, er på treningsleir osv. Ler meg skakk de gangene jeg har sjokkert samboer ved å svare på noe fotballrelatert som han ikke har helt kontroll på.

  Illustrasjon:
  Samboer: Hmm, lurer på om Viking spiller mot Odd i dag…?
  Jeg: Nei, Odd spiller mot Brann kl. 18….
  SJOKKERT samboer, haha!

  Ha en fortsatt fortreffelig kveld, med eller uten vin, popcorn eller sengtøy 😉 (Vet ikke om du kjenner mitt «navn» igjen etter «sengtøy-diskusjonen», men i så fall vet du at jeg ikke sier dette for å være frekk).

  1. Fotballfrue

   Lars-Kristian driver med opptrening, og håper han kan spille fotball i løpet av april/mai 🙂 De spilte mot Viking i Sørlandshallen igår, tapte 1-0.

   Håper du hadde en fin kveld du også <3

   - C

 48. Haha, stakkars de som føler de må kommentere på sånne ting. Synes det virker som om folk som fremmer sunt kosthold blir mye mer kritisert enn de som gir blaffen, noe som er vanvittig rart. Jaja, dere får ha god helg hvertfall! Jeg gleder meg til IDOL ikveld 🙂 Klem!

 49. Jeg kommenterer sjelden på blogger, men her måtte jeg bare. Synes det du har skrevet er utrolig bra! Ellers ønsker jeg deg en flott helg, kos deg masse! Her tar jeg frem sjoko skålen og smågodt, i et ellers sunt kosthold! GOD HELG

 50. God helg, Caroline! I kveld skal vi også ha Idol-kveld, kos dere med Idol dere også!! Du er så flink og inspirerende, håper du ikke lar alle «drittkommentarene» gå inn på deg. Det store flertallet av leserne dine setter veldig stor pris på deg og bloggen din hver eneste dag! 🙂

  Klem!

  1. Fotballfrue

   Det vet jeg <3

   Ha en fin helg 🙂

   - C

 51. Elsker popcorn! 🙂
  Den siste setningen i øverste avsnitt: Ja, det har du helt rett i! 🙂
  God helg 🙂

 52. Karina Jørgensen

  For noen kommentarer!
  Jeg lagde meg popkorn bare på trass jeg nå 🙂

  Stå på Caroline, du er fantastisk!
  God helg <3

  1. Fotballfrue

   Haha 😀

   – C

 53. Caroline, jeg er så enig med deg.
  Jeg må ta meg ett glass vin på fredagene,
  det betyr ikke at jeg er usunn i mine øyne.
  Synes det er viktig å kose seg, samt viktig å
  spise riktig mat for kroppen, alt til sin tid.
  Det eneste riktige er jo å gjøre det en selv
  føler er det riktige. For min del er det å spise
  sunt, men også skjeie ut.

  Dumt at så mange skal ta deg på alt, finne
  feil og rakke ned. Uhøflighet.
  Ingen er perfekte, og slik skal det være.

  God fredag fine deg, kos deg.

  1. Fotballfrue

   Det er viktig å nyte livet 🙂

   – C

 54. God kveld, fineste Caroline <3
  Nok engang takler du negative kommentarer som en verdensmester. Jeg er SÅ imponert over hvordan du takler mennesker som skal henge seg opp i alle mulige detaljer. Dersom man aldri unner seg noe er det feil, unner man seg noe ekstra er det galt også. For min del så tror jeg det sunneste er en balansegang- akkurat som du har 🙂 Du er et stort forbilde, skjønne deg.

  Så nydelige invitasjoner! Herlig vårfølelse får jeg av de. Vennene dine er heldige! Jeg ønsker deg en fantastisk helg og NYT vinen og alt helgen fører med seg <3 Stor klem!

 55. Håper virkelig ikke lavkarbo er dødelig for den livsstilen har snudd opp/ned på tilværelsen min – på en positiv måte! Jeg føler meg sprekere, mettere, har fått plettfri hud og er nesten ikke plaget men pms og menssmerter lengre! Du/dere inspirerer stort – TAKK!!

  1. Jeg vil si at du er relativt trygg 😉

 56. Åh, folk er så teite! Ikke bry deg. Jeg har på ingen måte samme kosthold eller treningsprogram som deg, og vi jobber med totalt forskjellige ting. Og vi kler oss heeelt ulikt. Men du inspirerer meg! Det er jo derfor jeg leser bloggen din hver dag. Ha en god helg med hva DU vil spise, drikke og trene;)

  1. Helt enig med Bente her:-) Veldig bra innlegg:-)
   Stå på C:-) Ikke bry deg!

 57. Kortshop er så utrolig flinke! Bestilte takkekortene mine fra konfirmasjonen min fra noen år tilbake, og ble så fornøyd! Skal absolutt bruke de til en annen anledning også 🙂

 58. Så bra skrevet!!!

 59. Wow, nå ble jeg virkelig sjokkert over hva jeg leste om ernærings fysiologen… Det å kutte karbohydrater er ikke bevist skadelig, vil heller si at med sunn fornuft er dette like sunt, om ikke sunnere enn hva statens råd anbefaler! Som Caroline sier, så lenge man har sunn fornuft og en gyllen balanse, er dette mer enn godt nok og holder i massevis 🙂 Og foresten, jeg forstår ikke helt oppstyret rundt denne lavkarbo greia… Greit nok at alle kan yte sin mening, men man er jo orientert i de ulike diettene, og da har man mest sannsynlig og greid å fange opp t både fordeler og ulemper som skulle medkomme, uten at alle skal måtte kommentere det å lage masse styr rundt nettopp dette!

  God helg til dere begge, stå på Caroline og Lars-Kristian!

 60. Herlighet så slitsomt det må være for deg med alle som skal ha så mange meninger om alt! Du er et menneske du å! Så takk for all inspirasjon, energi og livsglede du sprer med bloggen din:) får virkelig lyst til å være kreativ når jeg leser bloggen din:) og oppskriftene du legger ut er super gode:) tommel opp!:) Ønsker deg en ekstra hyggelig avslappende kveld med din kjære, og kos deg masse med Idol:)

  1. Fotballfrue

   Du er god du, Maria <3

   Håper du hadde en fin kveld du også 🙂

   - C

 61. Jeg må si at jeg synes det er forfriskende å lese at du skeier ut, (godt med litt imperfection) og selvfølgelig kan man være supersunn selv om man drikker vin eller spiser popcorn. 🙂

 62. Synes det er så utrolig vittig med disse menneskene som vet noe om alt, og som har noe å si om alt! At folk ikke har mer respekt for medmennesker skremmer meg litt, og jeg må bare få si at det er ganske imponerende at du klarer å svare alle disse menneskene på den måten du gjør. Jeg hadde nok blitt kjempesint tilslutt :p Stå på Caroline!
  Goooood helg <3

 63. Jeg syns du er et sååå fantastisk menneske jeg, Caroline! Det er så synd at noen mennesker henger seg oppi hver minste detalj om andre! Du har jo aldri sagt at du aldri rører usunn mat! Noen burde virkelig skjemmes for å henge seg opp i popcorn! OMG! Ha en fin kveld å gjør det du vil! 🙂 gleder meg til å lese bloggen din hver dag! Klem 🙂

 64. Bra innlegg! Skjønner godt at du blir frustert av alle som skal mene noe om alt.

 65. Utrolige kommentarer.. At ikke folk kan forstå at det går ann å ta noen dager når man vil og føler for det, og spise litt utenfor dietten eller for deg livsstil. Du er super flink, og utrolig imponerende hvor mye dritt fra mennesker du klarer å ta imot, og likevell stå med rett rygg. At folk i det hele tatt gidder å bruke kalorier på sette seg ned å skrive så dumme spørsmål, syntes jeg er «fantastisk» ! Du er rå, du er motiverende og du er flink til å svare for deg! Ha en super kveld og helg, kos deg med vin, det skal jeg 🙂

  Klem <3

 66. AMEN!! Er heilt einig med deg :))
  Ha forsatt ein fin kveld og kos deg med vinen din 🙂

 67. Michelle

  Bra skrevet Caroline! Jeg kan tenke meg hvor frustrerende det må være å ha mennesker som hele tiden forteller deg hva som er riktig og hva som er galt! Spesielt når det kommer til noe så ubetydelig som hva du velger å putte i munnen fra en tid til en annen… Jeg er veldig enig med teorien din, en sunn livsstil er balansen mellom det å leve sunt og det å kunne kose seg med det man ønsker når man skulle ønske det 🙂
  Håper du får en fin kveld med vin i glasset! skål 😉 kos deg! <3

 68. Jenny Mari tomasgard

  Heisann! Har inventing med innlegge å gjøre. Lurte bare på om du ser på Idol? Som du sikkert veit skal de første semifinalistane synge i kveld, blant annet mitt kjøre søskenbarn Georg Lipai.

  https://mobil.tv2.no/mobile-login/play.action?ref=5&progId=698065 her er linken til en av auditionane has. Er så stolt av han, å om du liker det du hører kunne du kansje ha publisert videoen eller en av de andre auditionane has på bloggen din. Det ville betydd så utrulig mykje for han. Osso hadde det jo ett litt kult om eg kunne ha overrasket han med det :)))) ihhh, kryssa fingrane. No starter det!!:)

 69. De som starter de debattene må ta seg en bolle og slappe av. Normale mennesker skjønner jo at du alt i alt er kjempesunn, med trening og kosthold og ellers så unner du deg ting når du føler for det. Tipp topp.

 70. Man kan ikke vinne med disse popcornfolka – eneste middelet mot dem er å «tie» de ihjel og heve seg over det. Man kan ikke drive med voksenopplæring – det er åpenbart at de ikke er interessert i å forstå, bare i å finne nye argumenter for å vinne debatten. Det finnes mange sannheter og enhver må finne det som passer for seg.

  That´s my two cents worth

  Stå på Caroline og LK – fortsett å fokusere på det positive!:)

 71. mami Frøydis

  Hei skjønne 🙂
  Ha en flott kveld og kos deg med et glass vin 🙂 Gjør jeg også!
  Fin blogg og fine mennesker 🙂
  Noen råd om kosthold som kan hjelpe for ledd -og muskelsmerter?
  God helg!
  Klemmer

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

   Kutt ut korn, margarin, vegetabilske oljer (med unntak av oliven- og rapsolje) og sukker. Erstatt det med fisk, masse grønnsaker og meieriprodukter. Da vil du få en mye bedre balanse mellom omega-3 og omega-6.

   – C

 72. Vet du når CC-Cream kommer til Norge?

 73. Malene :-)

  Kjempe bra sagt 😀 stå på videre.
  Du er sånn en inspirasjon på så mange
  Områder, takk for det 🙂
  Kos deg i kveld ( med vin) 😉

  Klem <3

 74. Syns dere er toppers begge to! Skjønner ikke at folk gidder og orker å bruke tid og krefter på å alltid skulle finne feil hos deg Caroline. Du er en stor inspirasjonskilde og jeg digger bloggen din, tipsene dine/deres og måten du er på:) skulle ønske folk kunne respektere andres valg uten å alltid ha noe negativt å komme med. Stakkars mennesker, de kan ikke ha det bra med seg selv:) go girl!!!!

 75. Christine

  Jeg blir også helt matt, og da kan man jo bare ane litt om hvordan du må ha det til tider.. Men heldigvis finnes det nok av oppegående folk som setter pris på folk som vet å kose seg, nyte livet og i tillegg snakke høyt om det.. Være seg et glass vin, gourmetmiddag på en helt vanlig onsdag..ja, hva som helst. Selv sitter jeg og nyter en deilig whiskey på is, i verdens fineste og tyngste rocksglass i ullsokker og blondeshorts mens jeg gjør unna litt buisness. Toppen av lykke er når det tikker inn en savner-deg sms av Mannen. Noen vil nok si: «drikker du alene, er du alkis?» Mens andre sier; «Så flink du er til å kose deg, selv om du er alene!» Det vil alltid være mange synspunkter på det meste, spesielt for deg som velger å dele mer av livet ditt enn folk flest. Men vet du hva? Det er ditt liv, din lykke og hva dette innebærer for deg er det ingen som trenger å ytre meninger om, for hva andre syns er så totalt uviktig i det store bildet!
  Keep up the good work, woman, og nyt livet på alle måter!

  Fra en selvstendig, lykkelig kvinne til en annen: Heia deg!

  Ha en deilig fredagskveld!

 76. Så vakre kort! Tar imot den klemmen jeg og gir deg en tilbake 🙂
  God Helg- Nyt!

 77. Huff, hva folk skal henge seg opp i.. Popcorn liksom.. For mye fritid da altså..;)

 78. Marita Ø

  Tuller du eller… Jeg måtte lese kommentarene på ditt forrige innlegg etter å ha lest dette, og jeg blir bare rimelig sjokkert! Nesten litt lattermild.. Rart hva folk gidder å henge seg opp i :p Titter bare innom for å ønske deg/dere en herlig fredagskveld 🙂 Nyt den med popcorn, vin, snacks eller hva det måtte være på deres måte :D<3

 79. Jeg kjenner en som har akkurat samme bakgrunn som Ninetta og som har fått streng beskjed av leger å holde seg unna lavkarbo. Om det er et kostholdsråd eller medisinskråd fra dennes lege blr vel en diskusjon, men det er uansett greit å ta forbehold og be personen ta det opp med sin lege. Det synes iallefall jeg er den profesjonelle måten å håndtere sånne spm på…

  1. Det er gitt mtp gjeldende kostholdsråd og fettfrykt. Jeg kjenner leger og ernæringsfysiologer som gir motsatt. Et viktig poeng her er derimot «hva er lavkarbo?» Det kan være mangt. Å følge statens råd med mye korn, margarin og vegetabilske oljer har jeg lite tro på.

   1. ninetta bagarelli

    Jeg må bare legge til at jeg setter stor pris på Lars-Kristian sine kostholdsråd på bloggen til Caroline. Det er genialt:-) Og det at han ikke følger statens råd bestandig, ser jeg på som positivt. Men jeg tar det for det det er; kostholdsråd.
    Det at jeg har mye hjertesykdom på begge sider av familien, må jeg etterhvert ta alvorlig, og ta en helsesjekk. Da skal jeg definitivt bruke den arvelige faktoren for det den er verdt, for da jeg ville sjekke blodet mitt etter kostomleggingen, fikk jeg bare til svar at kostholdsendring ikke kvalifiserte til blodprøver, da det var altfor dyrt om alle skulle gjøre det.

   2. Var dette hos legen din? Trodde dette var slik som alle kunne gjøre :/ Du kan jo eventuelt be om å ta det privat? 🙂

    Du burde også be om en utvidet prøve, og ikke bare måle kolesterol og triglyserider. Størrelse på LDL partikler, og forhold mellom Apo-b/Apo-A1 er viktigere markører enn bare kolesterol.

   3. ninetta bagarelli

    Dette var på fastlegekontoret mitt ja. Latterlig egentlig, men siden jeg har store «pushover»tendenser, tenkte jeg bare at sånn er det vel bare.
    Med privat mener du hos en privatpraktiserende, eller på privat klinikk ? Det fins dessverre ikke her i Kristiansand(tror jeg ??). Vi måtte helt til Oslo/Aleris med jentene våre, men dette var ØNH, da.

    Utvidet prøve er notert, skal få fingeren ut og KREVE – eller lyve litt…;-)

   4. Litt usikker, men jeg vet det er mulig. Søk litt på nettet så finner du det 🙂

    Du kan lese litt om emnet her; https://espenrostrup.com/vitenskap-og-kosthold/minikurs-i-lipoproteiner/

 80. Du er bra, Caroline! Du er en stor inspirasjon i hverdagen 🙂

 81. Hei, må bare begynne med å si at jeg virkelig forguder deg for den du er!

  Selv er jeg i en lang og hard kamp mot spiseforstyrrelse og det er alt for mange bloggere som forer sykdommen og gjør en bedre livsstil vanskelig for mange av oss. Du derimot har vært med å hjelpe meg! Du viser meg at det går ann å kose seg innimellom og samtidig holde en «sunn» livsstil. Du er ikke fanatiker noen av veiene og det hjelper å se hvor flott du er ved kun å leve slik du selv vil! Du legger ut oppskrifter som til og med jeg tørr å prøve og legene har faktisk lagt et opplegg til meg hvor du er en stor del av 🙂

  Tenkte bare jeg skulle si dette, for du skal vite at uansett hvor mange som klager så er det også mange som du bokstavelig talt redder hverdagen til! Takk for det og fortsett med å være den du er 🙂

  Stor klem fra Stine <3

 82. Noen mennesker ernærer seg på negativitet.. Håpløst! 1000 takk Caroline for at du holder ut, bloggen din er super! Jeg koser meg hver gang jeg er her inne og får ta en liten del i ditt liv. God helg! 🙂 Klem fra fast leser (som ikke kommenterer så ofte.. 😉

  1. Fotballfrue

   Tusen takk <3

   - C

 83. God kveld søte dere:)

  Nå må jeg komme med en uttalelse til dere som har skrevet så mye fint og flott til Caroline og LK:
  HVA ER DET MED DERE???
  Popcorn ? At noen har et så innholdsfattig liv at de kan komme med sånne innlegget er ubegripelig, kanskje det er dere det er noe galt med?
  Jeg har nå lest denne bloggen ett års tid, og jeg vet ikke hvor mange ganger Caroline har skrevet at hun ikke er fanatisk i forhold til kostholdet sitt. Eller hvor mange ganger LK har måtte forsvare kostholdet dems.
  Vet dere: Det er ikke lovpålagt å lese denne bloggen, hvis man er så snever i sitt livssynd som enkelte åpenbart er så ikke les bloggen da vet. Det må da være bedre enn å spy ut bare eder og galle?

  Caroline og LK: Jge synes dere har en flott blogg en sunn livsstil og sunne kropper (er det lov å si?) hihi
  Stå på ikke ta dere nær av hva andre mener og tror de vet om dere. Jeg og mange med meg finner masse inspirasjon i bloggen og boken din. Jeg koser meg når jeg leser bloggen, selvsagt ikke enig i alt, men hvorfor være det? Man trenger ikke være usakelig og sårende av den grunn.

  Riktig god helg
  Klem fra Tonje

 84. christina

  Hei Caroline :)!

  Jeg søkte litt på vippeextension, og da kom jeg inn på bilder av deg fra 2011 da du hadde vært hos Trude i Oslo. Går du fortsatt dit 🙂 ?
  Og er det å anbefales? Jeg har veldig lyse vipper, og hver morgen bruker jeg mye tid på å få de fine ! Føler jeg må ta en del omganger med maskara, og det hadde vært nydelig å slippe det hver morgen !

  1. Christina

   Her er spørsmålet 🙂

   1. Fotballfrue

    Jeg bruker ikke ex. lenger, det slet såpass på vippene mine at jeg helst ønsker å gå uten en stund. Skal du sette på anbefaler jeg for maks 2 mnd. av gangen før du lar vippene dine hvile 🙂 Det er utrolig fint og veldig deilig ettersom du slipper maskara, men ikke ha det på like lenge som meg (6 mnd. )

    – C

 85. Elisabeth

  Hei, jeg har laget lavkarbopizzaen din i dag, og den var kjempegod 🙂 Men klarer du virkelig å dekke en hel langpanne med den deigen? Det klarte ikke jeg, den ble endel mindre. Tror du det går fint å legge den i kjøleskapet og varme den opp i morgen?

  1. Fotballfrue

   Du må smøre den tynt ut over, da dekker den en langpanne 😉

   – C

 86. Hei hei. Jeg er en dame som er opptatt av vekt og kropp, men det står ikke hvilke dager rodvin / vitvin skal nytes på mine flasker. Herremin når skal folk lære seg og kose seg og leve livet. Jeg trener som Caroline 6 dager i uken. Nå bruker jeg riktignok skiløypene mye, men det spiller ingen rolle hva du gjør, bare gjør det og ikke bruk så mye tid på å sitte å analysere hva Caroline gjør, spiser osv. Bruk hennes tips og råd for det det er verdt. Er det noe du ikke synes om, drit i det da, ikke bruk så mye tid på å argumenter imot. Jeg elsker Carolines råd og mattipps, bruker det som passer meg og koser meg med resten. Go Caroline:)

 87. Josefine

  Vilken fantastiskt sund inställning till kost!
  Tack för en fantastisk blogg (som är mycket bättre än de svenska bloggar jag läser ;))

 88. Hey Caroline 🙂
  It sucks to be judged 2/7 and the best way to get trough it, is to simply not care 🙂 You know yourself, and that’s what matters the most ! I must say, that i really LOVE your blog, and that i daily check up on it 🙂 I was wondering if you could ever write something about skin, and how you take care of yours ! 🙂 Kisses and hugs – Dorra <3

 89. Ingvild Holmberg

  Du er perfekt akkurat sånn som du er!
  Det viktigste er at du er fornøyd med deg selv, hva alle andre syntes om deg kommer i sisste rekke!
  Så lenge du trives med kostholdet ditt, så trenger ikke alle andre henge seg opp i det.. de slipper å spise det om de ikke har lyst på det!
  hvorfor tror mange mennesker de kan si hva du skal spise og ikke spise, eller hvor mye/lite du skal trene.. blir litt for dumt
  Spis å kos deg! ha en flott helg:)

  1. Fotballfrue

   Amen <3

   - C

 90. Har du ført noe statistikk over hvor lang tid det går imellom hver gang disse flotte blogg-haterne skriver sånne flotte innlegg? Noe forteller meg at det er ca hver fjerde uke mellom hver gang 😉 Herre min!!! Sinnsyyyyykt…

  Kjære deg, ønsker deg en god helg med alt det flotte livet har å by på med eller uten carbs!!!

  1. Fotballfrue

   Kanskje jeg burde det :p Det kommer i bølger, nesten som flokkdyr.

   – C

   1. Hanne:)

    Kanske det blir som venninner, syklusen synkroniserers og de går til anngrep sammtidig 😛

 91. Har ventet på et slik innlegg! Håper folk forstår slik som jeg alltid har gjort og behandler deg etter det! Du er ikke ekstrem, du har jo funnet balansen 🙂 Skulle virkelig ønske jeg kunne funnet en balanse jeg også.. Jeg tenker desverre fanatisk.. Ønsker deg alt vel, caroline :):)

 92. You go, girl! Folk er så skrudde oppi topplokket noen ganger. Altså, hva ER det med dem? Hehe, kos deg i kveld – og skål!

 93. Så det du mener med dette er altså at du har et ganske normalt kosthold? Det du skriver her høres helt gjennomsnittlig ut i tankegang. At du skeier ut av og til som alle oss andre? Det hele blir tvetydig for meg. For hvor vil du med budskaet du sprer med bloggen din?

  Du er veldig opptatt av lavkarbo, som om det skulle være et spesisielt og nytt kosthold, men som samtidig bare består av helt normale matvarer. Så ja, er barn kunne selvsagt spist lavkarbo. Fordi det er jo bare helt vanlig mat. Og trening, det at du trener det antall timer du gjør er også helt normalt? Eller i alle fall noe som burde være normalt? Er det det du mener? Jeg har litt vanskelig for å forstå hvor du vil med denne profileringen av din vei til god helse, god trening og riktig kosthold?

  Fordi for at dette skal være noe spesielt å skrive om og fortelle folk om (nærmest som noe nytt og revolusjonerende) så burde det jo også faktisk være det? Eller? Eller har du bare et normalt og velbalansert kosthold som folk flest?

  Å skeie ut med popcorn eller et glass vin. Det spørs jo bare hvor ofte man skeier ut. For er det ett glass vin hver helg, kan det da kalles å skeie ut? Og hvis det er popcorn hver gang man går å kino, og man gjør det to ganger i måneden, da er det ikke å skeie ut. Da er det en vane. Jeg vet ikke nøyaktig hva du gjør, eller alle andre. Men man trenger ikke pakke inn ting i unnskyldininger eller forklaringer. Heller: jeg spiser popcorn på kino fordi det gjør man på kino. Og jeg drikker vin hver helg fordi det gir meg den gode helgefølelsen. Folk har da sine vaner… og det er helt greit, så lenge det er ved siden av et helt vanlig kosthold? Slik som du…

  1. For å være helt ærlig, så sliter jeg litt med å forstå hvor du vil med denne kommentaren :p

   1. Beklager hvis det ble litt rotete 🙂

    Men jeg mener å ha hørt deg si at lavkarbo består bare av helt normale matvarer? Og det gjør det jo. Men du har jo hele tiden skrevet om det på bloggen som om det er så spesielt og ekstra sunt osv. Og det er det sikkert også…

    Og så «skeier» du ut av og til… men gjør du egentlig det? Er ikke det du beskriver helt gjennomsnittlig?

    Sunt kosthold i hverdagene – vin i helgene – snop til filmen… Er ikke det heeelt vanlig da? Det jeg mener er at du ikke trenger å «forsvare» chips til filmen med en «utskeielse». Det hører vel til de fleste andre normale og sunne kosthold… slik som ditt? Jeg ser jo at du ikke er en av de ekstreme kostholdfreakene (hvis de er lov å kalle dem), men har et moderat forhold til snop og sunt.

    Men jeg lurer på en ting når det kommer til ditt fysiske aktivitetsnivå; mener du at dette er noe som bør gjelde for alle. At det er noe som burde blir normalen?

   2. Det består av normale matvarer (kjøtt, fisk, meieriprodukter, oljer, grønnsaker etc), forskjellen er bare fordelingen av de ulike næringsstoffene 🙂

    Å skeie ut er bare et begrep, og for meg betyr det å bryte ut i fra det som er hverdagslig. Det er sikkert mange måter å tolke «utskeielser» på 🙂

    Hva som bør være normalt tenker jeg ikke så mye på, og det får være opp til hver enkelt hvor mye de trener. Vi har jo alle ulike forutsetninger, og for noen vil det være uoppnåelig å trene som jeg gjør, mens for andre er det ikke på langt nær nok. Men på generelt grunnlag bør man heve aktivitetsnivået, men det er vel ikke noe nytt 😉

 94. Du jeg er så enig med deg Caroline! Sier akkurat det jeg tenker rundt lavkarbo. En gjør så godt en kan på hjemmeplan, og heller gjøre unntak når det kjennes riktig. Kos deg med popcorn, gelato og annet med god samvittighet 🙂 Jeg skeiet ut med litt Smash-sjokolade senest i kveld 😉 God helg. Klem

 95. Kommenterer aldri på bloggen din, men er innom titt og ofte. At folk legger seg opp i alle andre sin måte å leve på er en så stor uting, og ofte handler det om sjalusi og uvitenskap. At folk er kritiske til lavkarbo handler absolutt om mangel på kunnskap. Det virker som du/dere har funnet en herlig balanse i livet. Ingenting er bedre 🙂 Syns du er blitt så flott Caroline. Håper folk kan starte å finne inspirasjon fra deg, istede for å rakke ned på deg snart 🙂 Vi jenter må være flinkere til å bygge hverandre opp. Masse god helg til deg!

 96. Da får vel jeg bare si takk for meg før jeg logger ut i den evige verdensveven på grunn av mitt lavkarbokosthold. *ler høyt og hjertelig*

  Nei, koser meg når jeg vil slik som dere også gjør. Jeg trener nok til å ha den berømte balansen, jeg koser meg og det vet jeg du og dere gjør også. Fortsett med det, og nyt kvelden.

  Invitasjonene ble kjempefine, det blir sikkert en knall feiring!

 97. Hei hei :0) HERREGUD å mye dritt du må ta imot, skjønner ikke at det er mulig at folk kan være så frekke? Den eneste grunnen er vel at de er såå misunnelig på deg/dere.. Syntes det du gjør er fantastisk og ja enig i det du sier at folk kan konsentrere seg om seg selv, hvis de ikke liker det de leser her så er det bare å la vær å lese er det ikke? Huffamei, men du er til stor inspirasjon for mange, inkl meg og min lillesøster som har gått ned snart 30 kg pga å følge slikt kosthold dere gjør og det er fantastisk, og det har ført til at hun endelig har blitt gravid :0) så jeg tror denne form for kosthold ikke er » farlig» for kroppen.. Så STÅ PÅ og fortsett med det du gjør. Ta de negative kommentarene som et kompliment isteden, det er folk som umulig kan ha det godt med seg selv og må få ut frustrasjonen på ett eller annet eller noen.. Stor klem, ha en fin fredag og nyyyyyyt hver eneste dråpe av vinen du koser deg med i kveld, det er deg vel unt :0)

 98. Zuzana K.

  Caroline, dont care about loosers!!!!! You are amazing woman, and this is YOUR life!!!!!!!!
  LOVE and BIG HUG <3

 99. Popcorndebatten har vært en fantastisk festlig lesning i kveld. Er det virkelig mulig å henge seg oppi sånne detaljer. Vil heller rose Caroline for å «tørre» å innrømme sine «utskeielser» både for seg selv og et hav av blogglesere. Der tror jeg vi alle har noe å lære. Å leve sunt (lavkarbo eller ei) handler mye om å være ærlig med seg selv. Stå på Caroline, takk for inspirerende lesning og friske svar fra din mann! (Ps mandager er aller best).

  1. Fotballfrue

   Folk henger seg opp i de merkeligste ting :p

   – C

 100. Gi blanke i alle som ikke har annet å gjøre enn å finne «feil» ved andre. Mennesker flest føler seg bedre selv ved å rakke ned på andre. Hev deg over det, og stå for det du gjør! Hvis vi alle kunne satt pris på hverandre og vært glad for at våre medmennesker har det bra, tror jeg verden ville vært et hyggeligere sted 🙂 Jeg respekterer det du står for, og håper at du ikke bryr deg for mye med de dumme kommentarene som stadig tikker inn.

 101. Lisa Marielle

  Jeg beundrer deg bare mer og mer Caroline<3

  Blir så lei meg og oppgitt over alle som skal klage på det ene og andre
  her inne. Det er DIN blogg – og du fortjener respekt<3
  Synes du er tøff, ærlig og et godt forbilde-aldri la deg knekke!
  Du er mitt forbilde og jeg synes du er helt FABULOUS<3
  Både du og Lars-Kristian imponerer meg masse-keep up the good work!
  Kos dere masse i kveld og nyt helgen & hverandre<3

  *Klem til dere begge*

 102. Ann-Carina

  Har lest igjennom de siste kommentarfeltene og fant ut at det var på tide med en kommentar.
  Du er heeelt nydelig! Drit i om folk ikke liker at du unner deg litt i hverdagen eller har på deg truse på valentines.
  Tenk så fryktelig kjedelig det ville vært om du ikke kunne skrive slik du følte og hadde det? Kan nesten vedde på at de samme folka ville klagd da også, men da ville de nok klagd på at du ikke var personlig nok. Misunnelige er dem, og jeg synes du gjør en fantastisk jobb i å heve deg over dem <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 🙂

   – C

 103. Hei, prøver igjen med en kommentar, tror ikke den forrige kom med, skrev feil navn å, skal ikke være Mary, men Mari. Jeg vil bare si at HERREGUD å mye dritt du må lese her inne, huff skjønner ikke det er mulig å bli så frekke og uhøflige, er noe som heter normal folkeskikk!!!! Jeg syntes det du gjør er fantastisk og er sant som du sier at folk må konsentrere seg om seg selv isteden. Hvis de folkene ikke tåler det du står for og driver med så er det vel bare å slette denne bloggen og finne seg en annen blogg.. Sånne mennesker kan umulig ha det godt med seg selv, og må få frustrasjonen ut på andre. Jeg mener at det kostholdet dere følger ikke er «farlig» for kroppen.. Min søster er et godt eksempel på det, hun har snart gått ned 30 kg på å følge deres kosthold og det har gitt sin belønning, nå har hun endelig blitt gravid etter å ha gått ned alle disse kg, det samme har samboeren hennes ;0) så tusen takk til deg, som er en så stor inspirasjon. Du står for det du meder og tror på og det er det ikke mange som gjør.. Stå på videre og takk for en fantastisk blogg, og nyyyyyyt hver eneste dråpe i vinen du koser deg med, det er deg vel unt :0)

  1. Fotballfrue

   Det morsomme er at mange av de som mener det er «farlig», sitter å propper i seg sukker, og tror det er sunt :p

   Så flott å høre om søsteren din, gratulerer 🙂

   – C

 104. Skjøner godt du blir oppgitt!! haters gonan hate!

 105. For å følge opp litt av det som er blitt sagt angående svar som Caroline og Lars-Kristian gir: Rent objektivt sett så er jeg enig i at noen av kommentarene som kommer fra dere er litt krasse, og ofte bastante. Selvfølgelig forstår jeg at det er lett å henge seg opp i alle de frekke og usaklige (og ofte slemme) kommentarene som kommer inn. Likevel får jeg inntrykk av at noen av leserne slettes ikke mener å fremstå slik, de er rett og slett uheldige med formuleringene sine. Lars-Kristian kommer gjerne med kritikk av lesere som er for bastante eller upresise i sine utsagn, men samme feilen gjør du jo noen ganger selv. Da tenker jeg både på feil opplysninger (alle har forståelse for at det kan gå litt fort – det er ikke kritikk av feil som er poenget her) men også at dine synspunker jo også er til dels unyansert.

  Nå er jeg fast leser av bloggen og for øvrig fan av den. Caroline gjør en svært god jobb både som forretningskvinne og inspirasjon for mange. Det er ufortjent mye dritt ute og slenger her i kommentarfeltet. Likevel syntes jeg at det er leit at dere da i blant kommer «ned på lesernes nivå» og er krasse tilbake. Det er denne bloggen for profesjonell til.

  For de som har vært så uheldige å si noe som oppfattes feil, tror jeg også at det kan vøre litt skremmende/ubehagelig å få disse lange «det er feil fordi, og det er feil fordi» kommentarene fra Lars-Kristian. Mange lesere er unge og dumme. Andre skjønner bare ikke bedre. Kanskje er det noen ganger bedre å la en dum kommentar gå?

  Avslutningsvis må jeg bare si at jeg ikke forstår hvorfor man tar seg tid til å irettesette idioter som tydeligvis ikke har peiling uansett. Mange slenger dritt for drittens skyld, og kommentarene må ende opp i usaklig diskusjon.

  – Nå mener jeg selvfølgelig ikke at dette er tilfellet alltid. Jeg snakker om noen få tilfeller av kommentarer. De som leser igjennom feks forrige innlegg vil se eksempler på hva jeg snakker om.

  1. Det er en vesentlig forskjell når enkelte uttaler seg bastant om enten meg eller Caroline, og det å uttale seg bastant på ting som er fritt tilgjengelig 😉 Det er overraskende, og inn i mellom frustrerende, når enkelte av de som kommenterer åpenbart ikke kjenner sine egne grenser, og tror de kjenner Caroline eller meg :/

   1. Camilla

    Det har jeg full forståelse for – som sagt – det er mye slemme ting ute og går her. Likevel så tror jeg oppriktig at de aller, aller fleste leserne her forstår at Caroline er en sunn og frisk jente. Det er kanskje vanskelig å motstå å svare når man hører at «hun er så tynn og BMI og la la la». Men alle som har litt vett skjønner jo at en dame som kan løpe langt og lenge, slite seg godt ut på en god styrkeøkt, spinning eller hva det nå måtte være jo har en sunn og sterk kropp. En anorektisk kropp hadde jo ikke klart noe av det der – ei heller hadde en småspiser. Det tror jeg at de fleste skjønner. Så kanskje virker det litt mot sin hensikt å «forsvare seg»? Disse kommentarene handler jo åpenbart ikke om hvor presis BMI-indeksen er – det er jo bare drittslenging fra leserens side.

    Nå vet jo ikke jeg hvordan det føles å få slike usakligheter i hytt og pine. Det er bare leit at man noen ganger ender opp med å forsvare noe som ikke trenger å forsvares.

    Hva angår lavkarbo-snakket så er det jo to sider som står og butter mot hverandre her – super for, og super imot. For de av oss som er oppriktig interessert i kosthold hadde det jo vært spennende med noen litt nyanserte diskusjoner iblant. Feks eventuelle fordeler av et kosthold som er basert på råvarer og ikke halv- og helfabrikata, eller eventuelle ulemper med et høyt kjøttkonsum der man kanskje ikke alltid vet hvor dyret kommer fra, om det har fått medisiner, og hvordan kroppen fordøyer og prosesserer det. Ofte stopper man jo opp på «lavkarbo er bra, de som sier noe annet tar feil».

   2. Flott innspill, og jeg er helt enig 🙂 Likte spesielt det siste avsnittet, og det er noe jeg har forsøkt å få frem. Å diskutere lavkarbo eller ikke lavkarbo blir utrolig unyansert, for hva er det egentlig det?

    Jeg har ikke noe detaljert kunnskap ennå om det du etterspør, men å flytte fokuset fra navn på kosthold til produkter og kvalitet er absolutt positivt. Helsedirektoratet har blant annet gått vekk fra å anbefale så og så av hvert næringsstoff, men fokuserer mer på produkter og matvarer 🙂

   3. Det er mange forskjellige mennesker der ute og ikke alle er like smarte dessverre. Så klart det er noen som,tror de kjenner dere og kommenterer der etter. Enig med Camilla at dere bør bare la slike kommentarer stå eller la være å publisere de. Dere MÅ ikke publisere ufine og usaklig kommentarer. Ved å svare kaster dere bare bensin på bålet og spesielt når dere svarer frekt tilbake. Da har jo avsenderen oppnådd det de ønsket, dvs provosere.

   4. Miriam

    Men la de bare tro det. Ikke bruk energi på å «svare tilbake». Det er ikke noen menneskerett at de skal ha noe svar på sine kommentarer. Jeg skal innrømme at jeg ofte finner det mer underholdende å lese kommentarfeltet og ikke selve bloggen, nettopp fordi det blir mange diskusjoner her, som på et villkårlig forum, der dere skal prøve å fosvare dere eller fortelle hva som er sannheten.

    Det er en av «ulempene» med å ha en såpass stor blogg, folk tror de kjenner dere. Det vil alltid være drittslenging, folk er misunnelige, kanskje ler av dere osv osv. Det er trist, men det er realiteten. Dere burde klare å heve dere over sånt. Skjønner selvfølgelig det er vanskelig, ingen liker at folk sitter med en feil oppfatning av en. Og for all del, husk på at folk som leser denne bloggen og kommenterer er ofte helt nede i 14års alderen, de vet dessverre ikke *alt* (men det vet vel ingen av oss heller)

   5. Frkpositiv

    Er det overraskende? Tror nok dere må se på det som en konsekvens av at du/dere (kjenner at det innimellom er litt vanskelig å vite hvem jeg snakker med) har valgt en såpass personlig blogg som kommunikasjonskanal. Det er jo nettopp ved å invitere folk «inn» at bloggen får så mange tilhengere. Du/dere har tydelig god kunnskap om kosthold mm. Hva med å publisere noe i et fagtidsskrift? Det er en mulighet for at det «vitenskaplige» stoffet ikke helt passer i denne sjangeren? Tror også du/dere må innse at en del nok vil ha vanskeligheter med å se at det er forskjell på å fritt kommentere klær, bord, hus – og det å si hva en mener om Carolines vekt, mage osv. Den kampen kan dere gi opp først som sist, og kanskje heller droppe å publisere noen av kommentarene. Men et lyspunkt midt i alle disse lange diskusjonene må jo være at vi nok er en stor gjeng som følger denne bloggen nesten ene og alene for å lese kommentarfeltet!

   6. Camilla- kjempebra skrevet,er så enig!
    Elsker bloggen, Caroline,du skriver variert,inspirerer og har et godt skrivespråk-kjempeviktig for meg som leser!!
    Men- syns også at svarene kan være krasse,på grensen til barnslig,når dere tar til motmæle for noen åpenbare tullinger.
    Syns godt dere kunne se den selv av og til, telle til ti noen ganger før dere svarer…..

   7. For å være helt ærlig, så ville det vært dritkjedelig med en «perfekt» blogg i det lange løp. Uten diskusjoner og litt opphetede kamper. Det er hvertfal der jeg lærer noe. For og imot har aldri vært skadelig for noen eller noe 🙂 Missforstå meg rett, Caroline. Noe av det som kommer frem her er jo helt på apestadiet, men vi VET jo at folk har forskjellige meninger, og ville bare vært dumt å ha en blogg/kommentarfelt der ALLE støttet oppunder din mening og din hverdag.. 🙂

   8. Helt enig 🙂

    – C

   9. Jeg vil tro at for mange lesere er du og Caroline «fritt tilgjengelig». Jeg sier ikke at dere er det, men at man kanskje kan oppleve at man kjenner til «alt» gjennom bloggen. Hvilke tanker Caroline egentlig legger bak innleggene sine er det kun hun (og til en viss grad du, jeg regner jo med at dere snakker sammen) som vet.

    Det jeg ikke fatter er at dere går ut og er bastante på at Carolines blogg er til inspirasjon (og da i positiv retning) og at hun er et godt forbilde. Om inspirasjonen er positiv eller om hun er et godt forbilde er ikke noe som er opp til dere – det er opp til den enkelte leser. At Caroline «skeier ut» innimellom er i mine øyne positivt, og det at man tør å faktisk gå utenfor det man har funnet ut at funker for seg vil jeg se på som en sunnhetstegn. I så måte er Caroline til positiv inspirasjon. For andre er kanskje dette hårreisende, kan man virkelig spise popcorn når man først og fremst velger matvarer med lite karbohydrater? Om man har denne synsvinkelen kan man fort være kritisk til at Caroline fremstiller seg selv som et godt forbilde. Hva mer skjuler hun? Hva har hun kuttet ut av mat den dagen for å kunne spise popcorn? Hvor mye mer trener hun enn det hun faktisk sier på bloggen? For alt jeg vet kan 100% av det Caroline skriver på bloggen være sant. Men ingen (eller i alle fall de færreste) av bloggens lesere vet faktisk dette. Og da er det kanskje ikke så rart at man skriver negativt ladede tilbakemeldinger (som kanskje er «uten grenser») eller diskuterer Caroline og hennes blogg på diverse forum.

    Det er dumt at mange ikke kjenner sine egne grenser og burde vært beskyttet fra å skrive kommentarer. Kanskje mener dere det samme om min kommentar. Men jeg mener at «er man med på leken får man tåle steken», og det innebærer også kommentarer fra det dere kanskje ser på som sneversynte, ignorante, uvitende og slemme lesere.

   10. «Det jeg ikke fatter er at dere går ut og er bastante på at Carolines blogg er til inspirasjon (og da i positiv retning) og at hun er et godt forbilde. Om inspirasjonen er positiv eller om hun er et godt forbilde er ikke noe som er opp til dere – det er opp til den enkelte leser. «

    Det har vi aldri sagt, hverken jeg eller Caroline. Bloggen påvirker, som alt annet, både positivt og negativt. Ut i fra kommentarer og tilbakemeldinger på mail, sitter vi igjen med et solid inntrykk av at den hovedsaklig påvirker positivt.

    «Hva mer skjuler hun? Hva har hun kuttet ut av mat den dagen for å kunne spise popcorn? Hvor mye mer trener hun enn det hun faktisk sier på bloggen?»

    Dette er jo ganske syke ting å sitte å spekulere i. Hadde jeg tatt meg selv i å tenke slik om et annet menneske, tror jeg at jeg hadde vurdert en prat med en psykolog.

    «Det er dumt at mange ikke kjenner sine egne grenser og burde vært beskyttet fra å skrive kommentarer. Kanskje mener dere det samme om min kommentar
    «

    Jeg oppfatter kommentaren din mer som drøftende, og ikke negativ 🙂

   11. Bare for å ha det sagt, jeg er ikke uenig i at det er sykt å spekulere i det. Samtidig er det mange ting i vårt moderne samfunn som jeg ikke vil kalle for sunt, men tvert i mot sykt, da spesielt med tanke på kroppsfokus og -hysteri. Caroline er en pen og veldig slank kvinne, hun har dette, i følge seg selv, fra «naturens side». For mange unge kan det være vanskelig å vite hva man bør og ikke bør spise for å kunne oppnå resultater som fører til at en er fornøyd med seg selv, mange tror kanskje at løsningen er å spise mindre og trene mer. Da kan jeg forstå at noen kanskje tenker i de baner, at det ikke er mulig å spise så mye som Caroline oppgir at hun gjør, og trene så mye som hun sier at hun gjør, og samtidig se ut som hun gjør.

    Når det er sagt sier jeg ikke at hun gjør noe annet enn det hun sier, men jeg syns det er interessant å reflektere over hva som blir sagt, hva som blir gjort og hva som blir tenkt av de forskjellige partene. Jeg har jo selv vært ung og usikker, og må innrømme at jeg ikke før nylig har funnet en vei innen mat og trening som passer meg, etter mange år med frustrasjon og prøving og feiling. Selv om jeg er delvis uenig i din (og deres) kostholdsfilosofi, syns jeg det er flott at du er engasjert, Lars-Kristian. Etter min mening trengs det innføring i mat og helse fra barn er veldig små, og man må være åpen for at folk og kropper er forskjellige, både på innsiden og utsiden.

    Og helt til slutt må jeg si at jeg skulle ønske jeg kunne diskutert dette med noe annet enn Caroline som eksempel, men det er jo litt vanskelig når det er hennes blogg.

   12. Hei!
    Jeg har aldri postet noe på noens blogg, men har derimor fulgt Carolines en god stund. Innstillingen er fantastisk og det er mye nyttig ihht kosthold og trening. Dette siste innlegget som omhandler at man faktisk kan kose seg med det ene og det andre likte jeg veldig godt. Fornuftig og saklig skrevet og ikke minst ærlig. Det setter nok de fleste av oss pris på! Og alle negative kommentarer….hvorfor ødelegge dagen med det våset? Keep up the good work Caroline, det er verdsatt av mange! God helg til deg og dine!

 106. Hei Caroline og Lars-Kristian!:)

  For en tid tilbake hadde dere fondue til middag og husker jeg ble litt overrasket ettersom jeg trodde at frityrmat var helt «fyfy» i lchf. Men så skjønner jeg at det er jeg som har misforstått dette med olje. Jeg lurer egentlig bare på om du, Lars-Kristian, kanskje kan utrede litt om dette med hvilke oljer en kan bruke. Jeg har ikke selv et lchf-kosthold men synes det er veldig interessant og er opptatt av et rent og sunt kosthold. Setter stor pris på bloggen din og LK’s svar i kommentarfeltet, dere er flinke og fornuftige synes jeg, bare så det er sagt:)

  En annen ting er melkeprodukter. Vet dere gjerne bruker seterrømme, fløte etc., men hva med helmelk/lettmelk? mener å ha lest at dere bruker andre produkter, er det pga. at det inneholder mer av det sunne fettet eller er det rett og slett ikke så sunt fett i vanlige meieriprodukter?

  Noe rotete, men det er litt hodebry fra min side:p Håper det ikke er for mye å be om:)

  1. Jeg er faktisk litt usikker på dette, og vet ikke helt hvordan oljer reagerer i forbindelse med fondue. Det varmes jo opp, så det å bruke kaldpressede oljer er utelukket. Frityroljene som er på markedet består sikkert av billige oljer, som dog tåler oppvarming relativt bra, men jeg tror ikke det er så mye å vinne på å overfokusere på det.

   Vi bruker helprodukter pga smak, og fordi vi ønsker et fettrikt kosthold 🙂 Melkefettet er fett av god kvalitet, og det er det samme i lettproduktene, bare redusert mengde 🙂

   1. Hvor ofte spiser folk fondue? Det er jo ikke akkurat hverdagskost for LE og C – som jeg har sett av bloggen da. Men ift fondue så hadde jeg brukt smør/kokosolje eller annen olje som tåler oppvarming (vanlig raps og oliven – det går bra å varme det opp så lenge det ikke bruker om igjen flere enn en gang). Ikke kaldpresset raps/oliven, solsikkeolje, maisolje og ikke palmeolje (som ofte er frityrolje i butikken). Det er utifra min kunnskap om tema – som jeg tror er relativt bra 😀

   2. Palmeolje vil være et godt valg, mtp innhold av mettet fett, som tåler oppvarming bra. Men mtp naturen er det vel ikke helt å anbefale :/

    Jeg har aldri sett palmeolje i butikken, og frityroljen fra Eldorado består av raps- og solsikkeolje.

 107. Silje Marie

  Himmel og hav, blir helt satt ut av hva folk klarer å lire av seg jeg. Jeg har bare mest lyst til å gi deg en kjempe klem nå =)

  Caroline, du er en kjempe motivasjon og inspirasjon for meg. Ikke bare med tanke på trening, men klær og sminke, gode interiørtips og ikke minst gode middagstips =)

  Ha en fantastisk helg, begge to!

  Mange klemmer

 108. Hei

  Legger ikke så ofte igjen spor men leser bloggen din litt for ofte 😉
  Blir veldig inspirert……. i kosthold og trening. Trenger forbilder som deg for da blir man litt bedre selv.
  Jeg lurte en ting i forhold til de invitasjonene. Kan hvem som helst designe sine egene invitasjoner ??
  Stå på 😉

  1. Fotballfrue

   Ja, du bestemmer alt selv 🙂

   – C

 109. Hvordan kan den jenta løpe så langt (og fort forsåvidt), generelt trene sånn hun gjør om maten hu får i seg ikke hadde vært bra eller hatt riktig/nok energi? Jeg trener ikke like mye selv, men spiser jeg en dårlig frokost f eks så sliter jeg omtrent bare med å holde meg på beina… Seriøst, tenk dere om.

 110. God kveld!:) Jeg bryter ut av den røde tråden her og har et spørsmål til Lars Kristian angående Cottage cheese. Lurer vel enkelt og greit på om du har noen formeninger om hvor sunt/-og bra det er? Prøver å kutte sakte, men sikkert ut karbohydratene mine i måltider og har da i lengre tid nå vært veldig glad i cottage cheese. Jeg har googlet litt etter opplysninger, og ut fra det det jeg har skjønt så er det i bunn og grunn et greit måltid. Men nå i det siste har det begynt å bli noen travle dager hvor cottage cheese blir både frokost og kvelds, eller frokost og mellommåltid. Har jeg det i to måltider spiser jeg rundt en boks. I tillegg er jeg veldig glad i å ha litt bær, ofte blåbær eller bringebær, og noen ganger litt valnøtter på. Om jeg spiser mager eller vanlig varier på hvor jeg handler, men som regel spiser jeg den normale utgaven. Jeg trener gjennomsnittlig 4-5 ganger i uken, og ellers vil jeg tørre å påstå at jeg har et sunt, godt og variert kosthold. Men har da som nevnt begynt å stusse over denne cottage cheesen? Noen steder har jeg lest at folk anbefaler det som et «kosemåltid» som er fint å ha et par dager i uken, på treningsdager, mens andre mener at vil man f.eks. gå ned er det helt ypperlig å Cottage cheese som et eller fler av måltidene dine. Er bare litt «redd» for at cottage cheese kanskje kan bli til noe som holder meg tilbake i forhold til mine mål med trening og kosthold.

  1. Cottage Cheese er topp, og spesielt i forbindelse med restitusjon etter trening, eller som et mellommåltid. Sammen med friske bær eller litt frukt, blir det et fornuftig lite måltid 🙂 Melkeproteiner er proteiner av topp kvalitet, og karbohydrater i form av laktose gir en langsom og fin blodsukkerstigning. Melkefettet er også fett av topp kvalitet.

 111. Helt utrolig hva folk kan finne på å kommentere, bare fordi de leser bloggen din daglig betyr ikke at de kjenner deg. Er så synd at folk henger seg opp så tullete ting. Vil uansett bare si at bloggen din er helt super! Du må bare overse de dumme kommentarene folk kommer med i blant 🙂

 112. «Du skal ikke tro du er noe»
  «Du skal ikke tro du er bedre enn oss»
  Ringer det noen bjeller?
  Caroline, du er en vakker og flott jente, uten tvil. Og du har ihvertfall det jeg personlig anser som «drømmekroppen». Når det er sagt spiller det ingen rolle hva jeg eller noen andre synes om DIn kropp. Det viktigste er jo at du er fornøyd, og at du har et sunt syn på helse og kropp. Og det virker det absolutt som du har! Du er en rollemodell for mange, en rolle det er viktig å ta på alvor og det synes jeg du gjør. Er det virkelig blitt sånn folkens at man MÅ ha 10 – 15 kg. «for mye» for å bli godtatt og sett på som et sunt forbilde? Jeg er helt enig i at kroppfikseringen i dagens samfunn tidvis kan være usunn, når modeller på catwalken og i noen av bladene er tydelig magre og en etter en står frem med anoreksia og forteller om et usunt press på å stadig bli tynnere! Dette er uten tvil skadelig for både dem og alle som ser opp til dem!
  Men det er jo ikke dermed sagt at ALLE som er slanke, ønsker å passe litt på kostholdet og trene er dårlige forbilder som støtter oppunder et samfunn som hyller en usunn forventning til kropp og skjønnhet. Ingenting er vel bedre enn at man passer på den ene kroppen man er tildelt! Spør du meg, skylder man seg selv nettopp det! Er ikke et sunt og godt forbilde en som tar vare på seg selv og kroppen sin, setter seg mål og jobber for å oppnå dem, er fornøyd med seg selv?

  Ja, Caroline er kanskje noe slankere enn de fleste, men hun jobber søren meg hardt for dette også. Spiller det noen rolle hva som er motivasjonen bak?? Enten det er å opprettholde en god helse, en sterk kropp, eller om det er et ønske om å holde seg slank eller kanskje litt av alt. Det viktigste må vel være at hun har en livsstil hun selv har troen på, at hun trener så mye hun selv har lyst til og er lykkelig og fornøyd med sin egen kropp. Tenk så heldig hun er! Synes du at DU har rett til å synes at hun skal spise mer usunt for å glede nettopp deg? Eller for at DU skal godkjenne henne og hennes valg? Hvorfor det? Er det fordi du genuint mener at du har rett til det, eller fordi du genuint mener at hun er et dårlig forbilde? Eller er det rett og slett det at du selv skulle ønske at du selv så ut som eller klarte å ta de grepene med deg selv for at også du skal bli fornøyd med DEG selv. (uavhengig om dette innebærer å gå ned i vekt, eller løpe fortere, gi mer på jobb, eller andre ting du er missfornøyd med, det MÅ jo ikke være utseenderelatert) Ja Caroline trener mye, og passer på kostholdet sitt: Dette gir henne ikke noe mer rett til å være stolt av kroppen sin enn de som kanskje veier litt mer. Men det gir henne da for faen ingen grunn til å være MINDRE stolt heller???

  Vi nordmenn er desverre eksperter på å rakke ned på andre, desverre ofte fordi vi selv føler oss bedre etterpå. Jeg sier ikke at det er sånn for alle, men veldig mange, det er jeg ikke i tvil om! Kan man ikke heller bli inspirert av disse menneskene da, som gjør noe, eller har noe du selv ønsker deg? Inspirer deg selv til å ta tak i dit eget liv for å oppnå de målene DU setter deg! Det er DITT ansvar å vøre den beste versjonen av deg selv, slik DU mener den versjonen er!

  Selv skal jeg innrømme at jeg gjerne skulle klart å leve på lavkarbo og trene like mye som Caroline. Men jeg er ALTFOR glad i hvitt mel og sukker! Og ja, jeg trener da et par ganger i uken, men skulle veldig gjerne trent litt mer. Men dette gjør altså at jeg ikke har en helt definert mage, eller sprettrumpe. Ihvertfall ikke enda! Men det gir meg da ingen rett til å rakke ned på Caroline eller noen andre for den slags skyld som klarer det jeg selv skulle ønske jeg klarte. Uavhengig av hvorfor akkurat DE klarer det, eller hvilke mål de har satt seg. Derfor leser jeg bloggen din Caroline, for du inspirerer meg. Jeg får lyst til å spise sunt, være ute å løpe, trene meg sterk! Du trenger ikke kjøpe mer popkorn på kino for min skyld! Spis det du vil og så mye du vil du, så skal jeg gjøre det samme 🙂

  R:)

 113. Hei!
  Det er en ting jeg lurer litt på, og som jeg har lyst til å drøfte med deg, Lars-Kristian.
  Jeg er så ufattelig glad i sjokolade. Jeg lever på et relativt strengt lavkarboregime (hoho) til vanlig. Det jeg imidlertid lurer på er hvilket alternativ som er det beste når jeg skal velge sjokolade av den sukkerfrie varianten? Jeg har sett at dere spiser stevia-varianten. Jeg på min side er veldig glad i en del som er tilsatt maltitol.. er det et greit alternativ også? Evt. hva er forskjellen? Jeg vet for så vidt at maltiol er et sukkeralkohol og at stevia er mer naturlig. Er maltitol på noen måte farlig for kroppen?
  Håper på positivt svar 🙂

  Mvh, Eline N.

  1. Nei, fy!! Streng lavkarboregime, det må du ikke finne på 😀

   Jeg er ikke helt inne i sjokoladeverdenen, men søtning kan jeg litt om 😉

   Vi spiser mest mørk sjokolade (>80% kakao), eller Cavalier sine sukkerfrie. Cavalier sine er søtet med Maltitol, som delvis omdannes til glukose i blodet. Det er helt trygt, og et mye bedre alternativ enn sukker 🙂

 114. Hei kjære Fotballfrue/Caroline.
  Jeg leste noen kommentarer fra forrige innlegg og må bare le.. Jeg ser at det er mange som bryr seg VELDIG om at du kan få i deg noe som ikke er så sunt..Må ærlig si at jeg kan kjenne meg igjen fra andre anledninger, og dette er bare ren misunnelse! De tenker de endelig har noe å ta deg på, siden du ellers kan virke så perfekt..så joda-forstår dem kanskje minimalistisk. Men jeg ville bare kommentere for å si kos deg videre i kveld, og NYT det glasset/de glassene med vin! Gjerne en 5-retters eller sjokolade eller hva det skulle være..Du er fantastisk:) og en stor inspirasjon! Klem

 115. Syns du er topp Caroline! Er fast leser 😉 Men må si meg litt enig i den siste kommentaren til Camilla.
  Etter å ha lest gjennom kommentarene på det forrige innlegget samt dette, så er det lett å få inntrykk av at det blir «deg og LK mot resten», noe som er meget uheldig for det ser ikke bra ut :/ Alltid noen som er ute etter å ta noen på noe, men syns ikke du skal la deg provosere. Det er du for god til!

  Menmen, skal ikke blande meg! – Kommer fortsatt til å lese bloggen din uansett hvor mye du kommer til å skeie ut 😉 hihi

  Håper du har en fantastisk fin kveld 🙂

 116. Kunne ikke vært mer enig med deg!!! Hallo – man lever bare en gang 🙂 Er i Paris i helgen og har allerede spist en makron eller to hihi.. det har jo ingenting å si så lenge man lever sunt 90 % av tiden 😉 Stor klem til deg <3

 117. Stakkars deg, Caroline, som får så mange stygge og misunnerlige kommentarer i kommentarfeltet ditt. Jeg forestiller meg at det må være ganske hardt, for noen folk er altså så utrolig nysgjerrige! Er du ikke enig?? Jeg synes du er flott, og et godt forbilde når det gjelder kosthold. Du lager kjempegod og rålekker mat, som inspirerer ihvertfall meg til noen middager 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er ikke synd i meg, på ingen måte. Men av og til lurer jeg på hva som beveger seg opp i hodet på enkelte mennesker :/

   Håper jeg kan fortsette å være en inspirasjon langt frem i tid <3

   - C

 118. Jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor vi mennesker ikke klarer å fokusere mer på oss selv enn andre. Alle mennesker er forskjellig, ingen er like og det er sånn verden skal være. Har fulgt bloggen til Caroline lenge, og de fleste innlegg med kritikk munner ut av de innleggene som har fokus på kropp og kosthold. Hvorfor er det slik? Alle får ta sine egne valg, så lenge folk er lykkelige og selfølgelig ikke har helserisikoer kan de ikke da få gjør akkuratt som de selv vil.

  Om man teller kalorier eller ikke, skal man ned i vekt må jo man vite om man går i underskudd eller overskudd så enkelt er det bare. Er jo samme med økonomi du må jo ha kontroll på inntekter og utgifter for å vite resultatet. Men teller vi kalorier har jo vi spiseforstyrrelse ifølge mange. Det handler om hva man vil, hva som gjør deg lykkelig å hva du vil oppnå. Virker som de fleste mener man blir lykkeligere av å spise usunt til tider. Kanskje gir et sunt kosthold uten spesielle «utskeielser» noen mennesker lykkelige? Skal de da spise sjokolade selv om de ikke har lyst på bare fordi det er normalt, eller for å vise de kan ha en sunn balanse?

  Kanskje vil noen ha en sunn og sprek kropp og velger bevisst og unngå søtsaker fordi de vet at det ikke gjør dem lykkelig i lengden? Jeg personlig elsker sjokolade og kunne gjerne spist det hver dag, men jeg vet den kortvarige gleden ikke tilsvarer den gleden jeg får av å ha en sunn og energirik kropp så da ofrer jeg den kortvarige gleden. Jeg spiser sunt i ukene og litt godteri i helgen, det er normalt for meg og gjør meg lykkelig. Men jeg er jeg og du er du, så hva som gjør meg lykkelig betyr nødvendigvis ikke at det er rett for andre. Se på toppidrettsutøvere, de «ofrer» sosiale sammenkomster, søtsaker osv, men alle hyller de ikke noe kritikk der. Bare fordi noen ikke er toppidrettsutøver betyr ikke det at de ikke kan ha ambisjoner eller velge ting som gjør dem lykkelig.

  Skjønner godt du blir frustrer Caroline når du enten er for usunn eller for sunn…du har funnet en balanse som fungerer for deg å gjør deg sunn og lykkelig, hva mer kan folk be om? Helt latterlig at du må poengtere når du skeier ut for å ikke få kritikk for å være fanatisk. Jeg blir gal av kosthold debatten den tar jo aldri slutt. Helt ærlig tror jeg de som kritiserer ikke er lykkelig med sånn de har det, kan være jeg tar feil men sånn jeg føler det ihvertfall. Fortsett å lev som du gjør, det er ditt liv. Å til dere kritikere slutt å fortell andre hvordan de skal leve å finn heller ut hva som gjør dere lykkelige.

 119. Michelle

  Bra skrivit! Kul att du verkligen sätter pris på när du kosar dig och när du lagar god men sund mat, så ska det vara 🙂 vill passa på att säga tack för en fantastisk och inspirationfylld blogg, du har fått mig att ända livsstil när jag flyttade till Norge! Även om jag aldrig har «behövt» att träna som jag tyckt så gör jag det nu, mycket tack vara dig för att jag vet att det är bra för min kropp 🙂 Ha en fin helg! Massa kramar Michelle

 120. Jeg kommenterer aldri her inne eller på blogger, men jeg tenkte jeg bare skulle si noe.<
  LA OSS SI, at det å spise lavkarbo er dødelig, LA OSS SI at det å gå i høyhelte sko er farlig, LA OSS SI at det å bruke sminke ødelegger huden og LA OSS SI at det å drikke vin av og til er dødelig.
  Uansett hva Caroline, eller noen annen blogger gjør, eller hvilken som helst person, så er det helt opp til den personen. Alle er frie til å gjøre hva som helst når det gjelder mat, alkohol, klær osv, og da er det også slik at vi tar konsekvensene av det. La folk gjøre som de vil! Man går vel ikke bort til follk på byen og legger seg borti hva de har på seg eller hva de spiser?
  Man kan snakke i evigheter om at man ikke burde oppfordre lesere til ditt eller datt men det handler om hva folk tenker selv. La alle vå gjøre som de vil – om du ikke liker hva du leser på en blogg – la være å lese. Noen ganger virker det som om Caroline oppfordrer til å røyke crack og spise selunger…

 121. Herregud! Ikke les bloggen hvis du er saa utrolig uenig i hva som er sagt. Det aa sitte aa gnaale bak en computer blir saa dumt. Start din egen blogg! Caroline viser bilder av det hun spiser og det er er sunn og god mat. Hun trener…er du sjalu fordi du ikke trener like mye som henne? Eller er du sjalu fordi du ikke har samme kropp som henne? Det er en ting aa vaere uenig i hva som er sagt men jeg syns det blir saa dumt naa folk doemmer andre uten grunn. Huff. Hege

 122. Dere er en super inspirasjon og dere lever etter min mening akkurat i balanse mellom sunn og bevisst kosthold og littutskeielser i blandt, Det skal være rom for å kose seg, vi lever bare en gang.. Jeg fant LCHF etter å ha lest bøkene du anbefalte og det funker for meg.. Jeg er fitnessutøver og lever til tider på streng diett..men året ellers er dette en helt toppen levemåte..Jeg hadde litt vanskeligheter med å finne tilbake til det vanlige liv etter siste konkurranse men da jeg fant LCHF falt det hele på plass..jeg har også lavt stoffskifte så da er dette kostholdet toppen.. Haters gonna hate.. det er bare å la det prelle av som vann på gåsa Caroline, tenk på alle du inspirerer der ute.. God Helg

  1. Fotballfrue

   Takk for fine ord 😀

   God helg til deg også <3

   - C

 123. Prøvd å skrive flere kommentarer, men ingen
  blir godkjent. Hvorfor?
  To kommentarer var et svar på spm LK spurte,
  og en kommentar var å støtte deg i denne
  rare popcorndebatten..

  1. Fotballfrue

   Beklager, har ikke hatt tid til å godkjenne alle :/ Du får svar nå snart! 🙂

   – C

 124. Jeg er overrasket over hvordan mange bruker, »ernæringsfysiologen» når de snakker om Lars-Kristian. For det første kan man ikke kalle noen en advokat, hvis de er halvveis i studiet, obviously. Noe annet mange kanskje har misoppfattet, er hva slags utdanning han faktisk tar. Mange tenker vel 5-årig medisinstudiet på UiO?(eller vanlig medisin på Bjørknes). Det er massiv forskjell på bachelorgrad i ernæringsfysiologi, og medisinstudiet med retning ernæringsfysiologi.

  Du kan på ingen måte uttale deg i all offentlighet om hvordan hjerte reagere på kosthold, selv om det du sier er noe du har hørt av faglærte personer. For denne informasjonen skal man forhøre seg om av en lege eller ferdigutdannet ernæringsfysiolog.

  1. Så vidt jeg kan husker er det kun én person som har omtalt meg som dette siden jeg begynte å studere, og da sa jeg ifra.

   Medisinstudiet på UIO? Er det klinisk ernæringsfysiolog du sikter til? Det er noe annet enn ernæringsfysiolog, og heter derfor noe annet også. Ernæringsfysiolog tilsvarer en 3-årig Bachelor. Når man sier ernæringsfysiolog er det vel ingen som tenker på et 5-årig medisinstudie, det heter noe helt annet.

   Nå kan vel hvem som helst uttale seg offentlig, ytringsfrihet kalles det.

  2. hvis du mener ut i fra kommentarene på akkurat dette innlegget så tror jeg de fleste snakker om hun som fortalte om en ernæingsfysiolog som sa at lavkarbo er livsfarlig.. så altså.. de mener da han glupingen som kom med det utsagnet:)
   men skjønner hva du mener..ble først forvirret av det jeg også (mest fordi jeg ikke forsto hvorfor de ikke bare kunne skrive Lars-Kristian) men så forstod jeg at det var han navneløse mannen i kommentaren de pratet om

   1. Må være det, jeg har ikke sett noen kalle meg det :p

 125. Jeg liker deg akkurat som du er, jeg! Synes du er helskjønn!

 126. Isabelle

  Jeg er sååå enig med deg, Caroline! Det viktigste etter mitt motto er mengden, og helheten! Tenkte bare å ønske deg en god helg! Selv sitter jeg på flyplassen nå, og skal på tur! Jeg har så flyskrekk, så å fly er noe av det verste jeg gjør! Derfor blir det nå et glass vin, og da tenkte jeg på deg og det du skrev om dine ubehag og at du liker å ta litt vin før du drar på tur! Alle i reisefølget sitter med brus eller vann, for tydeligvis er det litt for tidlig med vin, men jeg bryr meg ikke! Når det gjelder sunnhet er det som sagt helheten som teller, og når det gjelder skrekken så sier jeg ja takk, til alt som kan hjelpe!

  Du er fantastisk!
  Stor lørdagsklem!

 127. Hvorfor begynner ikke du med event planning? Det tror jeg faktisk du kunne tjent mange penger på!:) Du som er så kreativ og flink med detaljer

  1. Enig! 🙂

 128. Ah, blir så lei av alle de som bruker energi på å være negativ. Kos deg, Caroline! 🙂

 129. Hei!
  Fint innlegg! Jeg leser bloggen din ofte og jeg syns det kommer godt frem at du spiser balansert og at du er avslappet, ikke minst at du trener mye. Samlet sett er det en kjempefin blogg til inspirasjon når det gjelder både kosthold og trening. Hva folk velger å ta med seg fra dine innlegg velger de selv, men personlig syns jeg det er mye fint å hente!
  Jeg syns det er mye mer bekymringsverdig med bloggere som ikke trener, er syltynne uten muskler og likevel uttaler seg om kosthold. Noe er feil når kneskålene er bredere enn låret.. Det er jo de som er usunne, ikke superdama som lager god mat, har sixpack og løper halvmaraton en gang i uka!
  Stå på, ha en fin helg 🙂

 130. Heisan Caroline!

  Er veldig samstemt med deg eg! Elskar å trene og kjenne at kroppen held seg sterk og sunn, hoppe i dusjen, ta seg eit vinglas eller to mens eg kokkar fram deilige smaksbomber med både feitt, karbo og protein i seg. Nippe litt meir til vinen, tenne lys, dekke på med fine tallerkenar, og nyte det som eg har holdt med dei siste par-tre timane, og aller helst saman med nokon:)

  Å nyte det gode liv skal være ein del av livet. Kva klokkeslett og dag som skal nytast mest betyr ingenting viss det kjennes rett der og då.

  Stor laurdagsklem frå ei som skal nyte ein deilig løpetur ute på snøen, lage noko deilig til mat ikveld også, og nyte ein sør afrikansk rødvin:)
  Joda eg gjorde det igår også,men kvifor ikkje:)

  Springerinneklem

  1. Fotballfrue

   Nå får du meg til å drømme meg bort 😉

   – C

   1. Det er vel ikkje det verste du gjer:)
    Laurdagskveldklem

 131. Ingrid W.B.

  «Alt med måte», heter det jo. Og det gjelder jo ikke kun utskeielser (vin, godteri etc.), men også trening/kosthold/sunnhet, tenker jeg.
  Hver og en må jo finne en balanse som man trives med, det er jo dèt det handler om!

  «Livet er herlig, bare man er karaktersvak nok til å nyte det.» 😉

  God helg, dere!

  -Ingrid

 132. Kjempefine invitasjoner! Flink du er 🙂

 133. Hei Caroline!

  Stå på! Du virker som en utrolig reflektert person og du skriver veldig bra! Dumt at folk henger seg opp i småting!!

  Hilsen fast leser

 134. Hei Caroline!

  Nå er det lenge siden jeg har kommentert her. Jeg har lest mange blogger gjennom årene og det er din blogg jeg må innom hver eneste dag. Du har en ideell balanse med bilder og tekst og berører varierte og interessante temaer hver uke. Noen kommentarer er bare helt utrolige korttenkte og det er tydelig at de som poster den type kommentare kun er ute etter oppmerksomhet og diskusjoner. Men av så mange lesere er det vel bare en brøkdel som er av den sure sorten. Det beste hadde vel vært å ignorere dem fullstendig, men det er vel ikke alltid så lett. . . De fortjener jo overhodet ikke oppmerksomhet for de kjenner jo ikke dere personlig. Det er utrolig hvor feig man kan være anonym bak et tastatur. Håper du vektlegger alle de positive kommentarene mer enn de negative. Ønsker dere en flott helg:)

  Klem!

 135. Legger sjelden igjen kommentar, men nå måå jeg bare si; jeg blir så positivt overaska og imponert over DEG!
  Du er fantastisk! 🙂 God helg til deg!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne <3

 136. Jeg skjønner deg Caroline! Har opplevd det selv, og det sugde, men saken er at ingen andre kan vite bedre enn meg selv hvordan JEG er og har det; de som påstår de vet hvordan andre er, tenker, føler og mener; de burde selv ta seg en tur i tenkeboksen. Det er bare å stå på! 🙂

 137. Det er så søtt at du lager invitasjoner på kort. Teknologien er jo kommet så langt at at jeg trodde ikke folk gjorde det lenger. Alt skjer liksom på facebook :p god helg forresten! 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg vet! Og det er det jeg synes er så kjipt :p Det er jo så hyggelig å få kort, folk vet nesten ikke hva det er lenger jo 😉

   Klem!

 138. mat er bare mat.. for å bli mett..

  1. Kjedelig å se slik på noe som er ekstremt avgjørende for om du skal ha et liv med eller uten alvorlige sykdommer, for å ikke snakke om alle gledene mat kommer med 🙂

   – C

 139. Veldig bra skrevet 🙂 Mye interessant lesning i kommentarfeltet skrevet av Lars-Kristian også.
  Jeg har virkelig troen på et kosthold med redusert innhold av raske karbohydrater, selv om man selvsagt kan unne seg noe når man måtte ha lyst på det! Man skal leve også, ikke bare telle karbohydrater eller kalorier 😉 Lever selv på et moderat lavkarbo kosthold og føler kroppen fungerer så mye bedre da.

  Nå er jeg gravid og heldigvis har jeg en kjempeflink jordmor som oppfordrer til et kosthold med lite karbohydrater fordi det både kan være med å forhindre svangerskapsdiabetes, stooooore barn i magen (de skal jo ut også ;-)) og en veldig høy vektoppgang. Selvsagt skal man opp i vekt når man er gravid, men 25 kilo er kanskje ikke nødvendig for de fleste. Så hvis du noen gang vil bli gravid må jo kostholdet deres være optimalt 😉

  Jeg spiser både is og godis innimellom, men når hoveddelen av kostholdet er sunnt så ser jeg IKKE problemet!

  Nyt livet med det du måtte ha lyst på, om det er vin eller poppcorn, eller salat for den saks skyld – og ha en fortsatt fin lørdagskveld 🙂

 140. Kunne ikke vært mer enig med deg angående det å leve sunt! 🙂 Føler at jeg lever ganske sunt, selv om jeg godt kan skeie litt ut på en onsdag f.eks… For det handler nemlig om det du sier – Den gylne balanse!
  De invitasjonene var utrolig fine. Du er så flink, og jeg skjønner ikke hvordan du kan opprettholde en så god blogg med gode innlegg, år etter år! :D:D

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 Ja, den gylne balanse er viktig, unner alle å finne den 🙂

   Klem!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *