Oppskrift-onsdag: 2-retter til Valentine’s day

Jeg må jo ikke glemme oppskrift-onsdag! Til tross for at jeg skal forsøke å ha fisk annen hver gang, ser det ut til at det ikke blir fisk i dag, ettersom jeg har så lyst til å gi dere to oppskrifter fra boken min og kapittelet februar. Der har jeg satt sammen en meny til Valentine’s day, og dersom dere ikke har bestemt dere for hva dere vil lage i morgen ennå, kan kanskje dette friste?

Til forrett har jeg valgt ovnsbakte tomater med feta-og mozzarellafyll, og til hovedrett er det baconsurret svin med soltørkede tomater og grønnsaksmuffins.

♥ Ovnsbakte tomater med feta-og mozzarellafyll:

Dette trenger du: ♥ 1 stor bifftomat ♥ 1 pakke mozzarella ♥ 70 gram fetaost ♥ 1 neve frisk basilikum

♥ 1 ss. rømme ♥ salt og pepper

Slik gjør du: Del tomaten i to, og skrap ut innmaten. Ha innmaten i en miksmaster sammen med resten av ingrediensene. Miks godt. Smak til med salt og pepper. Fyll de halve tomatene med blandingen, ha gjerne litt ost over, men dette trengs ikke da fyllet i seg selv er ganske mektig. Ha litt olje i en ildfast form, og sett tomatene oppi. Stekes i ca. 20 minutter på 200 grader. Ta vare på resten av fyllet, dette kan du bruke ved siden av hovedretten, men om du ikke ønsker det, kan du gjerne bruke litt pesto som saus til hovedretten i stedet. 

♥ Baconsurret svin med soltørkede tomater:

Dette trenger du: ♥ 1 svinefilet ♥ 1 pakke bacon  10-20 soltørkede tomater (etter smak)

Slik gjør du: Hakk opp de soltørkede tomatene, og legg baconskiver utover. Dryss soltørkede tomater over baconskivene, og surr det deretter rundt svinefileten. Legges i en ildfast form, og stekes i ovnen på 175 grader til kjernetemperaturen er 60-65 grader (ca. 30 minutter) Bruk steketermometer.

♥ Grønnsaksmuffins

Dette trenger du: ♥ 1 neve purreløk, hakket ♥ 10 sorte, steinløse oliven ♥ 1 ss. Cottage cheese ♥ ½ dl. kremfløte ♥ 40 gram fetaost

 ♥ salt, pepper og hvitløkskrydder ♥ 4 soltørkede tomater ♥ 2 egg

Slik gjør du: Hakk opp alle ingrediensene og bland de godt sammen med egg, fløte og cottage cheese. Dette kan du bare piske sammen med en kjøkkenvisp. Hell blandingen i muffinsformer, dette skal holde til 3 stykk. Stekes midt i ovnen til de er gylne på toppen, det vil si ca. 25-30 minutter på 175 grader.

Til dessert har jeg bare valgt konfekt i boken, som dere fikk oppskriften på her om dagen. Så da burde vel alt være klart til i morgen? Nå skal jeg snart komme meg på badet for kveldsrutinene, prosjekt tidlig i seng har startet nok en gang. MÅ bare se en episode av The Vampire Diaries først. . Eller to. . Eller tre. .  *damdidam* 🙂

72 kommentarer

 1. Hei Caroline!
  Siden du nå sa at du skulle se på vampire diaries, kom jeg til å tenke på at du så på en serie på iPaden din når du trente for en stund tilbake. Bare lurte på hvordan du legger over serier og filmer på den? Har nettopp fått iPad og skjønner ikke helt hvordan jeg skal laste ned eller legge over fra pc til iPad! Håper du kan hjelpe meg 🙂

  1. Fotballfrue

   Akkurat nå ser jeg det på netflix 🙂

   – C

  2. Rebekka

   Maren: Du må konvertere filmene dine til MP4-format, hvis de ikke er det allerede. Når det er gjort, legger du de inn i biblioteket på iTunes, og så over til iPad/iPod. 🙂

   1. Du kan også laste ned en app som heter movie player. Da hår du innpå programmer på itunes. Helt nede på siden der å legger de til 🙂 slipper du å konvertere filer og sånt stress! Ganske enkelt egentli 🙂

  3. Sandra =)

   Last ned ‘Movie player’ – så legger du inn filmer når du kobler til iPad til dataen din. Dette gjøres nederst under fiken ‘programmer’ ! Da slipper du konvertere! (Får plass til litt færre filmer, men sparer mye jobb med konverteringen!) 😉

  4. Last ned en app som heter videobrowser. Da kan du laste ned(eller bare spille) alle linker du vanligvis hadde streamet fra f.eks sidereel, tv-links eller 1channel.. Alt fra gorillavid,putlocker,novamov,vidxden osv. går.. Det er veldig enkelt og gratis og alt du trenger er padden;) lykke til!

 2. Wow, dette så utrolig godt ut. Skikkelig snadder. Må prøves snart, selv om det ikke får blitt i morgen. Hva slags saus har du over svinefileten?

  1. Fotballfrue

   Så bra 🙂 Som jeg skriver, må du gjerne ta vare på resten av sausen fra fyllet til forretten for å bruke i hovedretten 🙂 pesto er også en mulighet 🙂

   – C

 3. Å nam, det så skikkelig godt ut! Spesielt den fylte tomaten.

  1. Fotballfrue

   Ja, den er sååå god 😀

 4. Hei Caroline 🙂
  Først vil jeg bare si at bloggen din er utrolig bra, du er en utrolig inspirerende kvinne når det gjelder alt mulig!
  Så lurer jeg på noe, kunne du kanskje lage et innlegg med sunne salatdressinger? Jeg sliter en del med at jeg synes salat generelt kan være litt kjedelig, og vet jo at thousan island er stappet med sukker! Er veldig glad i pesto da, er det ok å bruke?
  Klem:-)

  1. Fotballfrue

   Takk, fine deg 🙂 skal se hva jeg får til. Og ja, pesto er topp 😀

   Klem!

   1. Det er fort gjort å mixe egen dressing:) Jeg bruker å blande majones, romme og sukkerfri ketsjup, finhakke sylteagurk og blande i krydder etter smak (chilli, paprika, pepper……..) og litt sukrin for å runde av smaken.

    Tror jeg må teste ut disse tomatene Caroline, ser veldig gode ut! Går det an å bruke annen ost tror du?

   2. Fotballfrue

    Enn begge deler? Det vet jeg ikke :/

 5. Ah, de tomatene så jo bare fantastiske ut! Jeg vet hva jeg skal ha til middag i morgen i hvert fall.

  God natta da, Caroline!

  1. Fotballfrue

   Å, så bra 😀

   Håper du sov godt 🙂

 6. Det så veldig godt ut, Caroline, nydelig faktisk. Tilgir at det ikke blir fisk i dag. 😉 lykke til med å sove tidlig, as if…. 😉 du er like vill som meg på det punktet!

  1. Fotballfrue

   Hehe :p den ble 2345 😉

 7. Lurer på om jeg kan bruke no annet enn tomat? Da min bedre halvdel ikke liker dette. Funker det f.eks med paprika?

 8. Maria D

  Kjære Lars Kristian.
  Håper du kan svare siden du er ernæringsfysiolog. Jeg har gått på lavkarbo nå i to år og følger deres kosthold til punkt og prikke. Jeg leser fotballfrue sin dagbok og alt jeg spiser er som regel fra hennes oppskrifter. Jeg trener masse, prøver å trene like mye som fotballfrue.. MEN. Jeg går bare ikke ned i vekt. Hva gjør jeg feil??? Jeg er så fortvilet og føler meg feit som en julegris.. Uansett hva jeg gjør så skjer det ingenting 🙁 Værsåsnill å kom med råd og tips, jeg begynner å bli desperat.
  Mvh fortvilet fan :-(((
  <3

  1. Først, jeg er ikke ernæringsfysiolog, det er først om 2-4 år 🙂

   Hva er din høyde og vekt? 🙂

   1. Takk for svar! Åja beklager, jeg trodde du var det jeg! Men virker uansett som du har sykt peiling, så da tar jeg gjerne imot tips og råd uansett! Jeg er 163 og veier 89 kilo nå.. 🙁 Klem

   2. Har du forsøkt å kutte ut alle flytende kalorier? Det er det første rådet jeg vil gi til mennesker som ønsker å gå ned i vekt. Kutt ut brus, saft, juice, melk o.l. Flytende kalorier metter mye dårligere enn fast føde :/

 9. Åherlighet dette så godt ut !! Lett at jeg skal lage det på neste venninnekveld 🙂

 10. Dette ser deilig ut, Caroline. Tipper det tar max en halvtime å forberede det hele også, så topp oppskrift!:) Og ja, happy valentine <3

  1. Fotballfrue

   Happy valentine <3

 11. Caroline, jeg følger ofte med på bloggen din, og nå trenger jeg hjelp. Neste helg skal jeg i 40 årslag på en fin restaurant. Jeg skal ha på meg en kjole, og har funnet meg noen pensko. Problemete er at jeg ikke har peiling på hvordan slike ting som dette fungerer. Pleier det å være garderobe på slike steder sånn at man kan bytte sko? Hva skal man ha skoene i? Jeg kan vel ikke akkurat bære dem i en RIMI-pose… Takk for evt hjelp. Fin blogg du har 🙂

  1. Fotballfrue

   Det kommer helt an på hvor det skal feires? Du kan jo høre med bursdagsbarnet? Men fine restauranter bruker å ha garderobe til jakker, du kan bytte sko der eller på toalettet og deretter legge fra deg vesken / bagen med skoene i sammen med jakken din 🙂

   Klem!

 12. Iiik, jeg våknet til en Mulberry-pengbok på nattbodet i morges:D Jeg som var så enig med deg i det der om at Valentines ikke trenger å være bare gaver, men mer en dag for å ha fokus på å kose seg litt ekstra. Altså, jeg sier jo ikke neitakk:D

  Jeg har nok vært en god kjæreste i år;)

  1. Fotballfrue

   Å, så gøy 😀 Happy valentine <3

   Klem!

 13. Dette må jeg jo lage i dag:) Kan da kose seg som single også, men hvis jeg bruker kalkunfilet istede blir det da like lang steketid? Greit å spørre noen som faktisk kan lage mat

 14. Veronica

  Jeg må bare takke deg for at du legger ut disse oppskriftene! Jeg er veeldig kjedelig i matveien, og kjører alltid safe mat jeg vet jeg liker. Men jeg er ute etter å utvide mine matkunnskaper så disse innleggene passer meg perfekt! Takk :)) Å bare sånn btw; hvorfor måtte du nevne at du likte Pretty Little Liars så godt?? Jeg klarer jo ikke komme meg bort fra PC’n, glaner på serien hvert ledige minutt! Din skyld! hehe 😛

  1. Fotballfrue

   Haha, det er så bra 😀

   Klem!

 15. Det så kjempegodt ut 🙂 God valentinsdag til deg og dine!

 16. Looks so tasty!!! Nice menu! Happy Valentines Day!

 17. Hei Caroline, jeg har en del spørsmål til deg ang boksignering. Kan du sende meg en mail? Takk 🙂

 18. Hei søte du <3

  Jeg har ikke fått lest bloggen din på noen dager, da jeg har hatt cellegift behandling, og ute av stand til det!

  Jeg kjenner jeg faktisk blir lei meg når jeg leser bloggen din og alle de stygge kommentarene. Jeg ser nok på livet kanskje litt annerledes pga min kreftdiagnose. Tenk om alle kunne klare å finne det gode inni seg, og leve det ut! Hva vil man oppnå ved å være utrivelig? Det var så mange ufine og litt for personlige kommentarer til både deg og LK, at jeg nå ligger her helt sjokkert! Tanken jeg sitter igjen med er følgende…. Hvor fantastisk er det ikke at vi mennesker er ulike, men hver av oss er jo unike! Jeg er evig takknemlig for at vi er ulike og med det gjør det jo spennende å leve. Det å møte mennesker som kan tilføre samfunnet vårt en dynamikk og med det skaper man ulikheter som er viktig i et samfunn. Jeg er av den oppfatning at man skal unne andre suksess og man skal lære seg å elske sitt eget liv.
  En ting som jeg syns mange glemmer å sette pris på…. Det å være takknemlig for at man er frisk og har et liv! Deretter gjelder det å kunne velge å leve et godt liv! Jeg kan faktisk velge hvordan mine dager skal være, og valget jeg har gjort meg som småbarnsmor og kone er å gi det beste av meg selv til alle rundt meg, for ingen vet om jeg vil overleve eller hvor lenge jeg vil leve.

  Ønsker i tillegg å si, Jeg syns det er trist når vi bruker barna våres som en negativ årsak til at vi ikke har tid. Hvorfor har man da fått barn? Barn har sine behov på godt og vondt, men de har ikke bedt om komme til verden! Vi burde være glade for at de tar av vår tid og den kjærligheten de gir oss ved at vi er der for de. Unnskyld meg hvis jeg har misforstått noen uttalelser:)

  Caroline og Lars Kristian, ta godt vare på hverandre. Livet er på godt og vondt, det har vi smertelig fått erfare! Håper dere står sammen og støtter hverandre når alle disse ukoselige kommentarene hagler inn på bloggen.
  Jeg håper dere vet at de fleste her inne har stor glede av bloggen, og syns den er gledelig å lese og til stor inspirasjon:)
  Caroline bloggen din gjør i hvertfall mye godt for meg, jeg leser den og koser meg masse med den! Jeg syns det er godt å kunne lese og glede meg over andres lykke! Samtidig som jeg er takknemlig for hver dag jeg får, og er lykkelig i mitt liv! Jeg kan ikke ønske meg noe mer:)
  Stå på, og fram med brystkassen og vær stolt av deg selv! Det har du all god grunn til å være!

  Yummiiii for en digg oppskrift! Får vann i munnen:)

  Klemmer

  -J-

  1. Fotballfrue

   Herlige deg! Er så lei for å høre om situasjonen din og at du er blitt syk, ønsker deg kun det beste og skal tenke på deg fremover. Du virker som en sterk kvinne. Jeg setter så stor pris på kommentaren din, tusen takk for gode tanker og ord <3

   Mange klemmer 🙂

   1. Inga Helene

    Herlige dere..- Fine mennesker! Uavhengig av ståsted på denne forunderlige livsreisen… Ønsker dere begge to,Caroline og Janne allt det beste på veien videre! Kjærlighet gjør hjerte sterkt når kroppen er svak <3 Stor klem til dere begge to. . .

   2. Takk til dere begge Caroline og Inga Helene <3

    Jeg var ikke ute etter sympati, men jeg følte for å frem litt perspektiver som jeg opplever og finner viktig;)
    Det er så viktig for meg å elske mitt liv, noe jeg virkelig gjør, og kunne glede seg over det som gjør andre lykkelige med sitt liv:) Jeg setter utrolig pris på at dere begge likte kommentaren min <3
    Ha en flott helg!

    Klemmer

    -J-

 19. Hei 🙂 Dette så knallgodt ut! Definitivt noe som skal lages 🙂 Men jeg bare lurer på hvilken saus du har til? Det ser ut som det er saus over kjøttet på bildet?

  Ha en deilig dag, søte du! 🙂

 20. my bad! ser nå at du har skrevet det 🙂

 21. Til flinke mannen din 🙂
  Jeg prøver gå ned i vekt, og trodde at egg var så
  sunt, men det er jo så mange kcal i ett egg.
  Lagde meg omelett etter treningsøkta nå.
  4 egg er kanskje mye på en person, men
  var så sulten etter trening. Samt at jeg hadde litt ost i.
  Det ble vel ca 500 kcal? Er ikke det helt vilt
  mye? Vil man gå ned i vekt da?
  Prøver spise lavkarbo, men synes det blir
  så mange kcal i hvert måltid.
  Hvordan kan man gå ned i vekt da?
  For har gått på lavkarbo i hele år, gått ned ca
  1-2 kg. Føles håpløst.

  Gjør jeg noe feil?

  1. Egg er sunt, og det er også kalorier i riktige mengder. Kroppen din er avhengig av kalorier for å fungere, og du burde heller fokusere på å velge kalorier fra gode kilder, fremfor hvor mye kalorier hver kilde inneholder.

   Om 500 kalorier i et måltid er mye eller lite er helt uvesentlig, det som betyr noe er inntaket ditt over uker, måneder og år. Å legge på seg av ett måltid umulig og uvesentlig 😉

   Hvor mye veier du og hvor høy er du? 🙂

   1. Jeg er 1.67 høy, veier 67 kg.
    Lita og tjukk?! 😉
    Men prøver å gjøre noe med det ene.

   2. Skjønner jo at ett måltid ikke betyr noe,
    men helheten. Men føler jo at helheten
    er veldig likt som dette ene måltidet.
    Jeg spiser sunt, men kanskje for store porsjoner?
    Er det derfor jeg konstant veier det samme?
    Jeg tror selv jeg spiser sunt, rent og bra!
    Men det blir kanskje mye? Jeg er glad i mat.
    Huff.

   3. Du er på ingen måte tjukk :p Og det kan være forklaringen på hvorfor du ikke går ned i vekt. LCHF er vektstabiliserende, dvs at hvis du pdd er normalvektig, vil du hverken gå opp eller ned.

    Litt avhengig av hvor mange måltider du spiser hver dag, men 500 kalorier er ganske gjennomsnittlig. Selv spiser jeg 3 ganger om dagen, og hovedmåltidet mitt kan inneholde så mye som 2000 kalorier. Men så ligger jo jeg ganske høyt totalt sett mtp trening o.l.

   4. Tusen takk for svar.
    Jeg trener bare tre ganger i uken.
    Og synes selv jeg burde gått ned 5-8 kg.
    Men jeg prøver og prøver. Får det ikke til.
    Vil ikke sulte meg heller, for det orker jeg ikke.
    Men synes selv jeg er overvektig.
    Og i følge BMI er jeg nær overvektig der.

 22. Hei Caroline, hva er grunnen til at du bruker hvitløkspulver og ikke frisk hvitløk i rettene dine. Frisk hvitløk er jo mye sunnere, og du slipper den ånden i etterkant.

  1. Fotballfrue

   Jeg bruker gjerne fersk hvitløk, men noen ganger er krydder lettere anvendelig og tilgjengelig 🙂

 23. Caroline,denne sausen MÅ du prøve til svin (spesielt godt til det).
  Et halvt beger creme fraiche
  Ca en halv blå castello (eller annen blåmuggost)
  2 ss grønnsaksbuljong

  Varm dette opp i en kaserolle, ikke la det koke, men bare varmes opp.

  Jeg lover, har du først laget denne går du aldri tilbake 🙂
  Hadde vært gøy med tilbakemelding om du lager denne 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, blåmugg in my heart <3

   Takk for tips 😀

   Klem!

 24. Takk for tips!
  Men at du ikke kaller det supper sunday i stedet ig legger ut en oppskrift hver søndag, på den måten kan vi handle inn alt vi trenger på mandag sammen med resten av ukemenyen.

  1. Synnøve

   Synes det er topp med litt inspirasjon midt i en matlei uke! Om man handler på mandag for hele uken, er det jo bare å vente med onsdagens oppskrift til neste uke:)

 25. Wow – det så utrolig godt ut! Jeg handlet faktisk inn både tomater og feta-ost i går, så det er nok store sjanser for at jeg bruker den oppskriften i kveld 😉

 26. Mrs. Smith

  Åå, de fylte tomatene vil jeg veldig gjerne prøve å lage!! Så dødsgodt ut! Så flink du er!

  http://mrs-smithh.blogspot.com

 27. This looks amazing! Thanks so much for posting this! I will definitely be trying this! I saw one of your salmon and goat cheese recipes (it may have been a different cheese..i’m not sure haha) and made it last night for my husband for a pre valentine’s day dinner and he loved it. :). I LOVE that your recipes are healthy and low carb! Do you have any English translations of your cookbook? I would love to purchase one, if so! Have a wonderful day!! <3

 28. Nam! De tomatene så vanvittig gode ut 🙂 Hvertfall for meg som elsker ost! God valentinesdag : )

 29. elisabeth

  Så flink du er !!!Jeg ble veldig sulten av de fine bildene…namnam.

 30. Økologi og dyrevern

  Hei!
  Jeg kom over bloggen din for en tid siden, og siden har jeg lest den relativt regelmessig. Bloggen din virker å ha fokus både på mote, kjæreste, dyr og ikke minst mat. Jeg har også fått med meg at du er aktiv på LCHF dietten. Mitt spørsmål er hvordan du står i forhold til økologi – og ikke minst dyrevern?

  I vår tid brukes millioner av dyr til utelukkende til mat (og skinn) og det produseres og konsumeres vanvittige mengder kjøtt, egg og andre meieriprodukter fra dyr. Minimumskravet for dyrehold og matproduksjon er latterlig lavt, spesielt mtp kylling/høns. Dessverre er konsumenters fokus på dyrevern for dyrene som opprettholder vår lukseriøse eksistens tilnærmet ikke-eksisterende. Viktige krav som at det dyret du skal spise får tilgang til frisk luft, rent underlag, rikelig med plass og mat det faktisk ville spist om det kunne velge (!!!) – virker helt fraværende hos mange. Selv om konsumentene gjerne eier flere husdyr selv som de ville ofret mye, om ikke alt for.

  Så, hvilke produkter er å finne på ditt kjøkken? Spørsmålet stilles til deg – ikke for å sette deg i et hjørne eller være vanskelig, men fordi du er et forbilde for mange. Du blogger om mat, er journalist, eier selv dyr og har tilogmed gitt ut kokebok. Økologisk matproduksjon har høyere standard for dyrehold en vanlig matproduksjon og dyrene har det gjennomsnittlig betrakelig bedre, men jeg kan ikke se å finne noe særlig info om nettopp økologi på dine sider? Der igjen, det kan være jeg ikke har lest godt nok..

  Håper på svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi forsøker å kjøpe økologisk så langt det rekker, spesielt egg, da vi spiser en del av det 🙂 Men vi har ikke gjort noe mer ut av det enn at vi ser etter økologisk når vi handler.

   – C

 31. ninetta bagarelli

  Super oppskrift, veldig greit at du la den ut dagen før Valentine:-)
  Jeg byttet ut svin med kalkunfilet, og tomat med rød paprika, men ellers fulgte jeg oppskriften, og det ble veldig godt;-) Overraskelsen var muffinsen, som ble en liten omlett med muffinsfasong. Supergod, men ikke hva jeg forventet:-D

 32. Marte Edvartsen

  Hva har du som saus? 🙂

  1. Fotballfrue

   det står i oppskriften 🙂

 33. Ovnsbakte tomater med feta-og mozzarellafyll ser sykt gode ut!!!!

 34. Julie Melby

  Favoritten min av alle i boken!
  Har bare et spørsmål, hvordan saus brukes til?<3
  Klem Julie

 35. NAM! Dette tror jeg at jeg må teste ut en gang!

 36. Such great idea and what pretty pictures! Thanks for sharing!

 37. Hei, går det ann å fryse muffinsene?

  1. Fotballfrue

   nei, det ville jeg ikke gjort 😉

 38. Hallo!
  Står nå på kjøkkenet og lager denne retten for tredje gang! Hele familien elsker den, det samme gjelder gjestene som har fått den servert.
  Har også forsøkt laksen med chevre-krem – jummi! Timianen setter en veldig god spiss på den. Forsøkte uten og det ble langt fra så godt.
  Jeg blir kjempeinspirert av alle de gode rettene du poster. Venter spent på neste…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *