Oppskrift-onsdag: Taco with a twist

Taco er for mange en kjapp løsning til noe godt, spesielt til gullrekka på fredagskveldene. Selv har jeg aldri vært noen taco-fan, men etter at jeg traff Lars-Kristian har jeg fått mer og mer sansen for det. . I wonder why? Tortillalefse og tacoshell er likevel ingenting jeg foretrekker ettersom det kun gir meg noe å ha den virkelige maten i, for dette er jo virkelig ingen smaksopplevelse i seg selv. Så etter at vi kuttet både lefse og skjell og la til litt annet, spennende tilbehør, har taco blitt noe jeg synes er et fint avbrekk fra den «vanlige» maten. Jeg vet det finnes lavkarboversjoner av tacolefser, men dette har jeg altså ikke prøvd på selv ennå. For oss holder det lenge med en god og fyldig salsa, smaksrik guacamole, deilig krydder, rømme, ost og kyllingfilet. Du kan selvfølgelig ha alt annet du vil ved siden av, men vi føler i hvert fall at dette dekker alle grønnsaker som vanligvis er tilbehør ved taco. Her har du oppskriften på hvordan vi liker det best:

Salsa: ♥ 1/2 rød chili ♥ 1 gul løk ♥ 2 hvitløksbåter ♥ 6 tomater ♥ 1/2 boks hermetiske tomater ♥ 1 ss kaldpresset rapsolje ♥ 1 lime

♥ oregano ♥ salt og pepper

Slik gjør du: Ta ut frøene av chilien før du hakker den. Finhakk den gule løken og tilsett hvitløken. Hakk tomatene. Klem alt vannet av de hermetiske tomatene og ha disse i en miksmaster. Mos til det blir en tykk tomatsaus. Bland chili, løk og tomater sammen med tomatsausen. Tilsett rapsolje og presset lime. Smak til med salt, pepper og oregano. Bland godt og sett kaldt mens du lager det andre.

Krydder: ♥ 5 ts chilipulver ♥ 5 ts paprikapulver ♥3 ts hvitløkspulver ♥ 2 ts løkpulver ♥ 4 ts spisskummin

♥ 2 ts cayennepepper

Slik gjør du: Bland alt i en liten bolle og ha over kyllingen når du steker den i panna.

Guacamole: ♥ se oppskrift her

Enkelt, greit og veldig godt 🙂 Håper det smaker!

125 kommentarer

 1. Fy søren det frista!

  1. Fotballfrue

   🙂

 2. Nam – så herlig!!!! dette blir dagens middag 🙂
  Har du oppskrift på lavkarbo-lasagne? Hva bruker du istedet for pastaplater…?

  1. Fotballfrue

   Ja, det har jeg, bare bruk søkefeltet 🙂 Bruker cottage cheese 🙂 Skal teste ut noe nytt i dag, så kommer det en annerledes versjon til av lasagne ila noen uker 🙂

   – C

  2. Ellers er både aubergine og squash kjempegodt 🙂

   1. Fotballfrue

    Bruker squash 🙂 her er oppskriften: https://fotballfrue.no/2011/01/05/oppskrift-lasagne/ moussakaen er er bedre, men krever mye tid. Her er den: https://fotballfrue.no/2012/07/01/oppskrift-moussaka/ 🙂

 3. Er dessverre allergisk mot løk, så det må jeg sløyfe.. Men skal absolutt prøve dette ut, muligens på fredag! 🙂 Er ikke fan av lefse og shell jeg heller, for blir så ‘tung-mett’.. Og det er ikke noe deilig !

 4. Blir jo som fajitas dette… Nam! Smaker best å lage krydderblandingen selv 🙂

 5. Jeg er heller ikke glad i ordinær taco, så dette vil jeg prøve (i en litt mildere versjon ;)Takk for at du deler oppskrift

 6. Det så kjempegodt ut! Ingenting er som hjemmelaget salsa <3

 7. Herregud jeg elsker taco! Haha, flaut å innrømme det, men sånn er det 😉
  Skal bli flinkere til å lage eget tacokrydder (har gjort det før, men har dessverre sklidd ut og brukt posekrydder).
  Ble veldig sulten av innlegget og gleder meg til neste gang jeg kan spise taco!

 8. Dette gleder jeg meg virkelig til å lage, Caroline. Tusen takk for oppskrifter! Jeg elsker oppskriftsonsdag!

  1. Fotballfrue

   Så bra 😀 jeg liker det veldig godt selv 😀

   Klem 🙂

 9. «Mine» vil helst ha kjøttdeig, men jeg skal forsøke deres variant med kylling istedet. For det så jaggu mye mer fristende ut om jeg får si det selv. og her er er det pizza fredager og taco lørdager. 😉

  Håper humøret er bedre i dag, Caroline!

 10. Marita Ø

  Åååh, jeg er blitt så stor fan av guacamole! Skal i alle fall lage en middagsrett som inneholder det til helgen 🙂 Er dessverre blitt så lei av taco, men det finnes heldigvis mye annet godt som nesten kan sammenliknes, og som er enda litt bedre 😉 Hihi! Ønsker deg en fin lillelørdag, her er det snart avgårde for ukens tredje økt 🙂

 11. Michelle

  Nam! Takk for oppskriften Caroline 🙂 Ha en strålende onsdag <3

 12. Åhh, nåå ble jeg sulten! Vet ikke om jeg ser på det som «taco», men godt er det helt sikkert!

 13. victoria

  Hei. Kan ikke noe om lav-karbo, men vil gjerne vite mer.
  derfor lurer jeg på;
  Er ikke mat laget av maismel lav-karbo? feks. tortillas laget av maismel, tacos laget av maismel?
  Vet jo at det ikke smaker så mye, men er så kjipt å «ordne» måltidet uten.. Blir liksom ikke samme tacoopplevelsen.

  1. Jeg lager ostekjeks og bruker som «skjell».

   Maismel er noe dritt. Og tacoskjellene er stappet fulle av ting som har ingenting i min kropp å gjøre ihvertfall.

 14. Mmm, det så godt ut 😀 Må definitivt prøve meg på både salsaen og guacamolen.

  1. Kristine

   https://lavkarbohverdag.com/2012/06/18/lomper/

   Disse er gode:) Vanskelig å kjevle ut, men det er verdt slitet…
   Og de er absolutt best etter et par dager i kjøleskap…
   De er like fine til pølse og julefrokosten som fredagstaco;)
   Lykke til;)

 15. Det så mega godt ut! Fikk kjempelyst på!!!!

 16. Det så kjempe godt ut! 🙂 Selv er jeg syk i dag så jeg har egentlig ikke så veldig lyst på mat, men dette fristet 😉 Du er så flink til med mat Caroline! 🙂

  1. Fotballfrue

   God bedring 🙂

 17. Har du prøvd å steke krydderet i tørr panne før du har det over kjøttet? Hever smaksopplevelsen ganske mange hakk 🙂

  1. Fotballfrue

   Steke det før jeg steker det? Nei :/

   1. Jepp! På samme vis som man rister pepperkorn før man kverner dem. Gir en helt annen smak, absolutt å anbefale! 🙂

   2. Ikke steke det, men riste det i tørr panne. Har ikke prøvd det med vanlig krydder, men hvis du f.eks rister hel, sort pepper i en tørr panne til det ryker av det, før du tar det av og knuser den, så blir de en heeelt ny verden av pepper for å si det sånn.. hehe 🙂 Det er kjempegodt f.eks å ha på laks.

   3. Vinter

    Krydder bør brese raskt i panna før du har i kjøttet. Slik framhever du smaken! Så nå lærte du noe nytt :))

   4. Funker veldig bra å steke krydderet først, man gjør blant annet det med karri. Men ikke stek paprikapulveret!!! Det blir vondt og får skikkelig bitter smak. Det andre er fint å «riste» i stekepanna først da:)

   5. Trude A

    Oh, takk for tips. Det skal prøves ut!

 18. Nam nam!

 19. Jeanette

  ser kjempegodt ut! Taco med kylligkjøttdeig er også supergodt,bedre enn med vanlig kjøttdeig

 20. Vi bruker ofte isbergblader eller cosblader som skjell, veldig digg 🙂
  Åshild xoxo

 21. Takk for alt fu deler !!!!:)
  Har et spm den laksen m chevre og eplesalat !!! Nam falt i smak jos store og små her 😉
  Men har jo ganske mye ost igjen så lurer på hva jeg kan bruke resten til 🙂
  Prøver å bli mer bevisdt i forh til kasting av mat så fint om fu hadde et tips 😉
  Igjen takk ; du er best 😉

  Ps. Du må da snart ha nok oppskrifter til en ny bok ??? 🙂

  1. Marta i farta

   Lag champignon fylt med chevre, honning og timian! Ta ut stilken, fyll og putt i ovnen på… 150 g i 15 min? Husker ikke helt hva jeg brukte. Supergodt som tilbehør eller tapas:)
   Følger deg fortsatt trofast Caroline, selv om jeg ikke har kommentert siden… November?
   Travle tider;)

 22. Dere må ha koriander i salsaen!! 🙂

 23. Albertine

  Hei Caroline! Prøve å få et sunnere kosthold, og følger mange av oppskriftene dine – veldig glad for at du deler de! Jeg lurte på om du kan skrive et innlegg om mat man burde styre unna? Det er mye jeg tror er sunt, men som ikke er så sunt som jeg skulle tro likevell. Spiste blant annet vita hjertegod ovnsbakt leverpostei her om dagen, og oppdaget plutselig via nettet at den var en kaloribombe i forhold til andre leverposteier. Ikke at det er superviktig, men er greit å ha litt sånt i bakehodet synes jeg – så jeg kan gå for de sunneste av de sunne matvarene:) Har også hørt at man ikke skal ha i seg for mye ris og pasta, det er et sånt type innlegg jeg ser for meg. Takk på forhånd, liker bloggen din kjempegodt!!:)

  Denne oppskriften blir forresten middag til helga, gleder meg!:)

 24. Det der skal jeg prøve idag 🙂 så veldig godt ut❤ putter du på all kryddere?

 25. Sorry Mac, men dette er den «kjipeste» tacoversjonen jeg har sett på lenge.
  Hos oss lager vi guacamole fra bunnen av, rød spicy saus fra bunnen av og masse god salat i tillegg til enten kyllingkjøtt eller karbonadedeig som krydres fra bunnen av. Hvor er deilig rømme for å balansere det hotte litt?? Hvorfor ikke litt lefse til?

  Syns disse oppskriftene dine ikke er så veldig tess for å være helt ærlig.

  1. Før du legger igjen en kommentar av den typen kan det være smart å sette seg litt inn i ting 😉

   Guacamolen og salsaen er laget fra bunnen av, det står i innlegget og det er jo nettopp det jeg deler oppskrifter på. Har du i det hele tatt lest innlegget?

   Vi har også salat, kylling/kjøttdeig og rømme til, i tillegg til ost. Lefse dropper vi, for å gjøre den så sunn som mulig. Synes uansett ikke det er noe tap, smaker nesten bedre uten 🙂

   1. Sophia

    Er det egentlig regnet som usunt om man spiser to tortillas i uken?
    Hvor mange år blir livet forkortet? Hvor mye øker risikoen for diabetes?

    Lars-Kristian har sikkert en forskningsrapport på dette…?

   2. Om noe er usunt eller ikke, må sees i sammenheng med kostholdet ellers. To tortillas i uka er ikke mye, og vil ikke ha særlig å si. Men om du isolert sett ønsker å gjøre tacomåltidet sunnest mulig, er tortillaen det første å droppe.

   3. Heidi Viktoria

    Haha, godt svar, Caroline! Du har visst litt av noen kverulerende lesere. Noen mennesker er bare FØDT sure. Stakkars foreldrene deres, eller kanskje de er like sure!

 26. Du har så masse gode ideer! Kan du komme med forslag til morsdagspresanger?? 🙂

 27. Kunne du lagt ut hele oppskriften på guacamole som tekst? Altså hvor mye du bruker av hver ingrediens 🙂
  Hadde vært greit å ha den i tekst, slik at jeg kan skrive den i oppskriftsboken min og slippe å se videoen hver gang 😉
  Digger forresten bloggen din, sjekker den daglig 🙂

  1. Kan tenke meg det jeg også 🙂
   Jeg bruker også litt tørket korianderblad i krydderet, synes det blir veldig godt! 🙂

  2. Ellers så skriver du ned ingrediensene selv neste gang du ser på videoen…;)

   1. Kristin

    Det gjorde jeg, men er elendig på å lage ting uten en skikkelig oppskrift ;p
    Håpløs på å ta en desj av det og en klype av det 😉

 28. Gleder meg til å prøve alt dette! Mye bedre med hjemmekomponert krydder, da veit man hva man får! Et lite spørsmål – hvor sterk er salsaen? Mild, medium eller hot liksom? 😉 Min kjære er ikke så fan av veldig hot, så hadde satt pris på svar 🙂
  Ha en topp dag, klem <3 🙂

  1. Fotballfrue

   Medium 🙂

   Klem!

 29. Hei 🙂 har du en oppskrift på lavkarbolumper?
  Har vært på leting etter en god oppskrift lenge 🙂
  Line

 30. Nom nom nom!:)

 31. Så nydelig ut, lenge siden vi og sluttet med lefser og shell, smaker nydelig.. Ikke prøvd meg på salsaen selv men det skal herved prøves neste gang .. tusen takk 😉

 32. Hurra for denne oppskriften! Har eksperimentert med å lage egen salsa, men har ikke fått det til helt som jeg vil. Ser at du bruker mer tomater enn meg + hermetiske, så det blir spennende å se om det kan gjøre susen! 😀

 33. Amalie14

  Spennende. Det er ikke slik jeg er vant til, men er jo morsomt å prøve noe nytt. Ååh, må si at hver gang du nevner den guacamolen din kjenner jeg at jeg blir sulten.. VIl så gjerne prøve å lage den en dag, den dagen håper jeg kommer snart:-)

 34. Mulig jeg er litt dum nå, men står jo ikke hvordan man lager guaccaen på den siden? :S

  1. Fotballfrue

   Ser du ikke videoen? Har jo til og med filmet fremgangsmåten. Alt er der.

   – C

   1. Sissel 44

    Trykk på «her» så kommer alt opp 🙂

 35. Hei 🙂 he plana om å lage pizzaen din på fredag, men finne ikkje soyamel her ej bor… He du et tips til ka ej kan erstatte det me?:)

 36. Hei Caroline og Lars-Kristian! Jeg sliter mye med kvalme og svimmelhet etter at jeg la om til lavkarbo for ca. 3 uker siden. Har dere opplevd eller hørt om lignende? Nå følges jeg opp av lege, så jeg skal dit neste uke, men det føles ut som en evighet!
  Middagen så forresten fantastisk god ut og skal prøves. 🙂

  1. Kvalme og svimmelhet kan være et forbigående fenomen når du kutter kraftig ned på karbohydrater. Det er viktig å erstatte karbohydratene med fett, hvis ikke vil du få i deg alt for lite energi, noe som også kan gi kvalme, hodepine og svimmelhet. Om du får i deg nok energi, kan det være smart å øke inntaket av karbohydrater litt, for så å reduserer det gradvis. Da vil kroppen få en bedre tilnærming til mindre glukose 🙂

   1. Tusen takk for svaret, det skal jeg forsøke.

 37. Hei! Elsker oppskriftene dine, tusen takk! Men: har nå prøvd å lage marsipanen din tre ganger (elsker marsipan…klemt), men syntes sukrinmelisen smaker så…bittert? Har lest litt om stevia nå, og har lyst til å kjøpe det isdag, men lurer da på om jeg kan bytte ut sukrinmelisen med stevia? Har veldig lyst til å lage dine yoghurt nøtter også. Bare lurer på hvilken kokosolje jeg bør kjøpe? Tusen takk for en flott, gjennomført og inspirerende blogg! PS: både storebror på tre og lillebror på 1 slukte chèvrelaksen 🙂

 38. Nå ble jeg sulten gitt. Takk for tips! Har laget lavkarbolomper, det ble ikke den helt store opplevelsen. Men kjøpte FiberFin i forrige uke. Lagde fondant med det, og da smakte de jo himmelsk. Så kanskje jeg skal prøve meg med en mix av Fiberfin og annet mel til lompene, for å se om det blir bedre.

 39. Hei!

  Jeg har et spørsmål som virkelig ikke har noe med taco å gjøre:P

  Hvordan syns du den lilla Cameokjolen var i størrelsen?

  1. Fotballfrue

   litt stor :/

 40. Hi, did you know that somebody used your Photo on Facebook?

  1. Fotballfrue

   Do you have a link? 🙂

   1. Huff, så trist å utgi seg for å være noen andre…

   2. elisabeth

    sykt! det som er enda rarere er at folk kommenterer masse ting på bildene, som om de tror at det er henne? jeg mener, har hun bare venner på facebook som hun aldri har møtt i virkeligheten?! spess.

 41. Vett at dette er litt uten for «taco»-innlegget, men jeg (og mange andre. verden generelt) våknet til en fantastisk nyhet, og jeg håpet på at du hadde fått det med deg også! Fra og med mars i år skal det bli forbudt med dyretesting i EU!! HURRA! 🙂 Nå må bare Norge henge seg på også 😀 https://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/Totalforbud-mot-dyretesting-i-EU-3117777.html

  Og btw, jeg ELSKER taco! <3 Håper du får en fin dag Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Så fantastisk 😀

 42. Nam. Men ikke noe salat? Har laget tacosalat med sprøstekte osteskiver av typen kavli skivet med jalapeno

 43. Det så VELDIG godt ut!! Du er flink 😀

 44. enne skal jeg lage på fredag, MEN hvordan skal jeg få en utskrift som er til å «leve med». Ønsker å printe ut oppskriftene for å lage min kokebok med bare dine oppskrifter i.

  1. Du skulle ikke bare vurdere å kjøpe boken hennes da?:)

  2. Sissel44

   Håper du kan hjelpe – snart 🙂

  3. Hvis du bruker Evernote så kan du kopiere inn både bilder og tekst fra det du vil og printe ut derifra. 🙂 veldig greit!

   1. Sissel44

    Hei, Synne, boken ligger her den – jobber i bokhandel :), men siden du tydeligvis ikke har kjøpt den kan jeg fortelle deg at ikke alle oppskriftene er med. Løp og kjøp, boka er kjempefin. Ellers bruker C mange av oppskriftene fra en bok som heter Lavkarbo – husmannskost, ikke nøl med å ta med den også.

    Takk Janne, dette skal jeg sjekke opp ! Ellers har jeg brukt metoden til C, men blir liksom ikke helt bra.

   2. Fotballfrue

    Den boken er genial 🙂 Så enkle og kjappe oppskrifter!

    Jeg skal sjekke med Nettavisen om jeg kan få en utskriftsvennlig-knapp eller lignende på alle oppskriftene 🙂

    – C

  1. Fotballfrue

   Haha, så rart å se det igjen! Men takk 🙂

 45. Hei! Jeg har en avtale med Hendrix Hair om at jeg får lov til å selge hair extensions til 4000 kr (ordinær pris: 5000 kr for selve håret, og 1500 kr for å sette på, altså 6500 kr). Flere av de største bloggerne i Norge bruker Hendrix hair extensions. Fotballfrue også. 🙂 Dette er hår jeg skulle ha satt på selv, men nå er håret mitt ok+ igjen så jeg vil heller selge det til en som har lyst til å prøve det 🙂 De har hår i alle naturlige farger. Håret er i salongen på Majorstua, og du setter det på der. Har veldig gode erfaringer selv, og det sliter ikke på håret. Mitt eget hår var ekstremt tynt da jeg satte det på forrige gang, og nå er det som normalt igjen.

  Les mer om det her: https://hendrixhair.no/2011/08/peaks-hair-extensions-en-komplett-guide/

  Og her en liste med lenker til topp-bloggernes anbefalinger:
  https://www.hendrix.no/category/hair-extensions-oslo/

  Send en mail til sanna_ts@me.com om du er interessert

 46. Sissel 44

  Ønsker å printe ut oppskriftene for egen perm – hvordan får jeg en utskrftsvennlig versjon ?

  1. Fotballfrue

   Det vet jeg dessverre ikke :/ Kopierer teksten og lime den inn i et word-dokument? 🙂

   – C

 47. hmmmmm its look yammmy !! :)))

 48. Kan ikke du lage ett innlegg om hva du synes skal være med får å skape den perfekte jentekvelden? 🙂 pynt, mat osv! Du er så flink til å komme med tips! 😀

 49. ingeborg

  Dette såg godt ut!:) Helt utenfor tema, men hvilke ole henriksen produkter bruker du? vet du om det er solfilter i dagkremene deres?

 50. Anbefaler å kjøpe krydder på innvandrerforretninger – så mye mer smak enn de krydderne man finner i dagligvarebutikken 🙂

 51. Her er verdens enkleste oppskrift på supergode lavkarbo-tacolefser:

  En del kikertmel
  En del vann
  En dæsj olje

  Rør,la stå i minst 30 min og stek i tynne lefser. Jeg tar gjerne litt av de samme krydderene som ff har brukt i sin oppskrift til kyllingen her i røren.
  Blir stappmettav to stk med masse godt fyll i.

  Jeg kjøper melet her: https://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Garbanzo-Bean-Flour-Gluten-Free-22-oz-623-g/9619
  Billig,sunt og lav GI. Bruk koden LUF624 når du bestiller fra iherb.com,så får du $10 i rabatt når du handler for over $40. Utrolig bra utvalg og mye billigere enn helsekosten her hjemme!

  Håper du vil prøve disse og gi meg en tilbakemelding! 🙂

 52. Lurer litt på den krydderblandingen til kyllingkjøttet. Er ikke så fan av hvitløkspulver og løkpulver, syns det smaker litt rart. Har dere laget med finhakket løk, hvitløk og paprika stekt sammen med kyllingen? Kanskje det hadde gitt en enda mer hjemmelaget feeling?

 53. Så kjempe godt ut !

 54. MMM, taco!! Gleder meg til jeg skal til mexico i desember 😀

  1. Fotballfrue

   Å 😀 Hvor skal du? Gled deg 🙂 )

   Klem!

 55. Du er en inspirasjonskilde i hverdagen, som student er det veldig godt å ha en inspirasjonskilde i den hektiske hverdagen. Setter veldig stor pris på det. Men jeg har et lite spørsmål til deg nå. Som sagt så er jeg student og tilbringe lange dager på skolen, og da pleier jeg å ha med meg matpakke for det blir altfor dyrt å kjøpe mat i kantinen hver dag. Så mitt spørsmål er om du kunne ha laget et innlegg til hva vi kan ha med i matpakken, som er sunt og mette godt? Hadde satt stor pris på det 🙂

  Hilsen studenten som trenger inspirasjon til matpakken sin:)

  1. Fotballfrue

   Det kommer et innlegg om tips til frokost neste uke, garantert at noe av det kan brukes i lunsjen også 😀 Ellers er jo salat med kylling, middagsrester etc. godt å ha som lunsj 🙂

   – C

 56. Hei! jeg tenkte å lage dette idag. Prøvde å blande krydderblandingen, men jeg syns det var veldig mye med 3 SS av hvitløk- og løk-pulver. Spesielt når det bare er 3-5 TS av de andre. Er det sånn det skal være? Og jeg har ikke spisskummin eller cayennepepper, og fant ikke dette i butikken, kan det sløyfes eller bare droppes?
  Og et annet litt teit spm.. er det bare jeg som syns at krydderne lukter rart? Syns egentlig de lukter ganske ille, men håper det smaker godt allikevel.
  Beklager så mange og dumme spørsmål, men er bare 17, så har lite erfaring med matlaging, og derfor må jeg nesten bare spør. 🙂
  Håper du får en kjempefin dag.

  1. Fotballfrue

   Herregud, det skal være teskjeer! Beklager, godt du sa ifra, skal endre asap!

   Spisskummin kan lukte litt spesielt for noen, men det er det som gjøre mye av tacokrydderet og dersom du liker det på pose, vil du elske dette 🙂

   Du kan ikke droppe spisskummin :O

   Klem!

   1. Da skal jeg prøve igjen med teskjeer denne gangen. ble ikke denne blandingen igår, siden jeg ikkje skjønte helt. Det stod jo ss flere ganger, så jeg tenkte jeg bare hadde gjort noe feil.
    Ok, men da skal jeg også prøve å lete etter spisskummin. Har du bare kjøpt det på vanlig butikk? Og hva med cayennepepper, var det viktig, eller kan det bare gå inn i chilien liksom?
    Har lett etter en erstatning for de posene lenge, siden jeg har jo lært etterhvert at det er bedre å lage ting selv, enn å bruke sånne poser og sånn med så mye salt og andre ting jeg ikke vet hva er. Gleder meg til å prøve.
    Ha en kjempefin helg! 🙂 (og beklager igjen at det blir enda flere spørsmål, men så går det når du er så flink på disse tingene.) 😀

 57. Sikkert et dumt spørsmål, men skal alt krydderet oppi? Eller har man da laget krydder til de neste 10 rundene? =)

  1. Fotballfrue

   Du bare porsjonerer selv 🙂

   – C

 58. Hei! Er det mulig å gjøre om på hvordan bloggen din vises på mobil? Har sluttet og gå inn her fordi jeg ikke orker trykke på hvert innlegg»/. Vanligvis kan man jo velge om man vil se siden for mobil eller ikke. 🙁

  Uansett, hvis du sliter med pms plager, hvorfor begynner du ikke på minipillen cerazette? Da kan man miste mensen. Som en bivirkning. Jeg gjør det:). Veldig deilig!

  Ha en fin kveld:).

  1. Fotballfrue

   Så synd at du ikke orker å gå inn pga. det. Nettavisen har kommet frem til at det er den beste løsningen på mobil, den lastes opp kjappere og du slipper reklame 🙂

   – C

   1. Ønsket meg i grunn bare samme layout som på pc og iPad.. Tenkte kanskje det var en innstilling jeg hadde oversett, eller at det ikke var så vanskelig å legge inn en html kode for at man selv kunne velge hvordan siden vises. :(. .

 59. et lite tips til tacoen: anis (bare bittelitt), mørk sjokolade (liiiittegranne) og 5-6 dråper whiskey, i krydderblanding! smaker helt suuupert, du kjenner liksom ikke smakene, men det smaker litt annerledes likevel.. superdigg!!!!

 60. Stakkars Lars Kristian som ikke får spise vanlig taco lenger.
  Det der bør ikke være til lov å kalle tacos. Hva med kylling med tilbehør?
  Betre navn!

  1. Tidenes kommentar… 😀

   Vi har hjemmelaget guacamole, hjemmelaget tacokrydder, hjemmelaget salsa, ost, kylling og rømme. Alt unntatt lefser eller skjell… Men du mener altså at lefsene eller skjella er tacoen?

   God bedring…

   1. Skal man lage tacos som man gjør i Mexico, så er det kjøtt og ost pakket inn i maistortilla, ja.

    Maten deres så veldig god ut. Kanskje jeg bytter ut karbisdeigen med kylling neste gang. Savner koriander i salsaen, hvorfor har dere sløyfet den?

   2. Fotballfrue

    Har koriander i guacamolen, så tenkte at det kanskje ikke var nødvendig i salsaen, så det får bli neste gang 🙂

    – C

 61. Du burde google definisjonen av grønnsaker, frøken.

  1. Fotballfrue

   Tomater, avocado, gul løk, rød løk og paprika er ikke grønnsaker? Hehe, du burde google definisjonen av frøken 😉

   – C

   1. Tomat er ikke grønnsak 🙂

   2. Grensen for om noe er en frukt eller grønnsak er flytende, det er ikke noe klart skille. Dette gjelder flere eksemplarer, blant annet tomat. Et av kravene for at det skal kunne kategoriseres som en frukt, er at eksemplaret er fler-årig. Tomat er ett-årig, og tilfredsstiller sånn sett kravet for å kalles en grønnsak. Det er flere krav, hvor det er motsatt, og den tilfredsstilelr kravene til frukt.

    Botanisk sett kategoriseres det som en frukt, men ernæringsmessig kategoriseres det som en grønnsak. Uansett flisespikkeri… Det er hva det er.

    «The U.S. Supreme Court settled this controversy on 10 May 1893, by declaring that the tomato is a vegetable, based on the popular definition that classifies vegetables by use, that they are generally served with dinner and not dessert»

 62. Etter at min kone kjøpte boka di rett etter jul har vi vært gjennom MANGE av oppskriftene dine og må rose deg for veldig mye bra oppskrifter. I tillegg forklares det meste i detalj slik at man ikke trenger å være noe Ingrid Espelid for å få det til! Du er superkreativ og flink med oppskriftene!

  Jeg merker STOR forskjell på magen, blodsukkeret, søtsuget og energinivået i kroppen, men aller helst burde jeg også gått NED noen kilo. Hva tenker du (eller Lars Kristian) må gjøres for å gå NED litt med dette kostholdet? Hvis man f.eks sier at en normal aktiv person trenger ca 2000kcal pr dag og slik jeg har forstått det kommer energien i LCHF fra fettet og ikke fra karbo som de fleste spiser. Er det så enkelt som at dersom man reduserer energiinntaket til mindre enn man forbrenner så vil også kroppen forbrenne overflødig fett?

  Har dessverre, i likhet med FRYKTELIG mange andre som kommenterer, litt for lite kunnskap og erfaring med ulike kosthold og forbrenning. Jeg tenker slik at dersom jeg holder meg til dette kostholdet, men kanskje er bittelitt mer fokusert på energiinnhold så vil også vektpila peke nedover på sikt, men det er kanskje ikke så enkelt…?! Hva skjer ved å bytte ut sæterrømme med lett-rømme eller å bytte ut kremfløte med matfløte? Jeg vil få i meg mindre energi via fettet i maten, men varer samtidig metthetsfølelsen kortere?

  Ahhhh, det er så vanskelig!

  1. Nøkkelen i all vektnedgang er mindre kalorier inn enn ut, samme hvilket kosthold som følges. Poenget med et kosthold med redusert innhold av karbohydrater og økt mengde fett, er at kroppen bedre kan regulere inntaket av kalorier etter behov. Studier viser at de som blir satt på et slikt kosthold automatisk kutter inntaket av kalorier, og derfor går ned i vekt.

   Så i utgangspunktet skal du få en vektnedgang uten å tenke for mye på kalorier, men om det ikke er tilfellet ville jeg blitt litt mer bevisst på det. Første steg kan være å kutte ned på inntak av flytende kalorier, da de metter dårligere enn fast føde 🙂

   Når det gjelder det siste punktet, så tror jeg dette kan være individuelt, men min erfaring er at helproduktene metter bedre. Fete meieriprodukter er i studier IKKE relatert til overvekt 🙂

   1. Vegard

    Takk Lars-Kristian!

    Det var omtrent som jeg hadde tenkt og du har sikkert rett i at inntaket av kalorier går ned fordi man rett og slett blir fortere mett og i tillegg eliminerer all småspising. Caroline eksperimenterer litt med matvarer og oppskrifter og det kan jo jeg gjøre også for å finne hva som passer perfekt for min del!

    Det vanskelige er selvfølgelig helgene hvor det er lett å skeie ut litt med f.eks en øl til fotballkampen (Heia Odd!) eller man blir bedt bort på bursdager med alle mulige karbobomber av mat! Men dette er forsåvdt bare noe jeg må bestemme meg for å kutte ned på dersom jeg faktisk skal klare målene mine.

    Du har gitt meg ny motivasjon og takk for det!

 63. Hei,
  jeg bruker ofte røde linser, som et alternativ til kjøtt til taco. Koker bare opp linsene til det skummer godt, har de i ei god gammeldags sil og skyller de under kaldt vann. Skyller også kjelen før jeg har linsene tilbake i denne. Tilsetter tacokrydder etter smak, har på vann, det skal ikke dekke. Så lar jeg dette småkoke i ca 20 minutter, til det blir en slags stuing. Jeg er veldig glad i tacoskjell, og bruker helst det. Men hjemmelaget salsa skal det bli oftere heretter.

 64. Benedikte

  Her sitter jeg med kjærlighetssorgen min, og har nettopp laget taco with a twist 🙂 lukter så godt at jeg tror det går ned på høykant, selv om det kanskje ikke er mat som frister mest om dagen..
  Håper du har en fin lørdagskveld på kino 🙂

 65. skal lage denne idag eller i morgen, var i 3 butikker, til og med asia-mat, men fant ikke løkpulver. Hva gjør jeg? 🙂 klem H

  1. Fotballfrue

   Så rart :p Daaa får du lage uten tror jeg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *