La oss snakke om pms. Det er altfor lenge siden forrige gang og ærlig talt, det er faktisk noe som plager meg hver eneste måned, og for min egen del hadde det bare vært en befrielse om jeg kunne klage til dere om dette like ofte som det faktisk plager meg. Jeg fant riktignok en løsning da jeg endret kostholdet mitt, men det kan virke som at alle hormonene mine har slått knock out på lchf nå, for som lyn fra klar himmel er problemene plutselig tilbake. Kan det ha noe med alderen å gjøre? Jeg håper ikke det, og krysser fingrene for at det snart vil gå bort igjen. I mellomtiden velger jeg å se på det som en irriterende venn som enten jeg vil eller ikke, kommer en gang i måneden, spør om jeg har planer og gjør at jeg føler meg forpliktet. I am stuck with you. Så tusen takk for alt du gir meg. Her er en liste:

♥ Du gjør puppene mine så ømme at jeg ikke engang klarer å ha på meg bh. Å løpe er nesten en vits, for i stedet for å sprette opp og ned som de bruker å gjøre, føles det som at de dundrer i bakken som to bowlingkuler for hver gang foten min treffer løpebåndet. Og ja. Jeg vet jeg ikke har verdens største frontparti, men du sørger for at jeg faktisk går opp to cupstørrelser, og selv om det kanskje kunne vært en fin ting, så er det faktisk ikke det. Å ligge på magen som jeg egentlig er så glad i gjøre, kan jeg bare glemme. Faktisk kan jeg våkne flere ganger i løpet av natten av et desperat forsøk på å bytte stilling.

♥ Du gjør ansiktet mitt så pløsete at Hugo snart kan bruke øyeposene mine som hodepute. Ingen sminke eller Ole Henriksen-maske i verden kan redde meg, selv om Rescue Mask faktisk er i nærheten, er det likevel ikke bra nok og effekten er uansett borte når jeg våkner neste morgen og må konfrontere meg selv i speilet, mens jeg forsøker å gre ut femten floker med den ene hånden og få på linsene med den andre.

♥ Du gjør så magen min eser utover. Jeg tuller ikke, det ser ut som jeg er gravid i åttende måned og de nye buksene mine som satt som et skudd i forrige uke, er plutselig et nummer for små. Men dette vil du kanskje at jeg skal se på som en gave, et varsel til det som kommer en gang i fremtiden. Så kanskje jeg skal tusen takk da, for at du forbereder meg?

♥ Du gjør at jeg mister alt som heter matlyst den ene dagen, mens jeg er monstersulten den andre dagen og gaper til Lars-Kristian fordi han har spist opp all Jarlsbergosten som jeg gjorde det klinkende klart dagen før at jeg aldri i mitt liv ville spise en gang til.

Noen som kjenner seg igjen? Det regner jeg med. Stakkars mannfolka oppi alt dette her, det kan ikke være enkelt å bo med et minimonster som ler i det ene øyeblikket og sender deg hat-sms bak låst baderomsdør i det neste. Men vet du hva? Stakkars oss også, for det er alt annet enn gøy å ha det sånn. Neida, jeg er ikke sur altså, tenkte bare jeg måtte minne dere på at dette ofte er ganske normalt for de fleste. For ofte kan det virke som at noen glemmer at jeg også kan ha dårlige dager og perioder, og jeg vil jo ikke minne dere på det, for da kan det være at det er galt også. Egentlig har jeg jo ingenting å klage over. Så dette er ikke klaging, bare en påminnelse om at pms og dårlige dager er ganske vanlig, til og med for meg, til tross for at jeg for noen er unormalt glad i å stå opp tidlig, trene, lage mat og rydde, og selv om jeg klarer meg med overraskende lite søvn for en kortere periode. Så heldigvis er vi ikke alene om dette, og husk: We are only human 🙂

Og dere, jeg skrev et innlegg i sommer med tips for å komme best mulig ut av pms-relaterte plager. Les det her, det skal jeg 😉 Og nå skal jeg løpe med polstret sports-bh! Tommel opp!

309 kommentarer

 1. Martine

  Hahah, må bare flire! Helt genialt innlegg, og er så glad for at jeg ikke er alene om å ha de samme problemene under mine perioder. Digger deg!!

 2. Hehe, så morsomt! Går du ikke på p-piller? Det skal jo redusere slikt:)

  1. Etter min erfaring ble PMS’en verre med p-piller.

   1. Yvonne

    De p-pillene jeg bruker gjør så jeg slipper disse plagene 🙂

   2. Ja, det er veldig forskjellig for hva du går på. Når jeg sjekka bivirkninger som kom med mine piller for en stund siden så jeg at det å få vondt i magen var en av de. For min del er det faktisk verre når jeg går på pilla enn når jeg går uten.

   3. Tina A

    Jeg blir helt skremt over hvor lett leger skriver ut P-piller, særlig til yngre jenter. Jeg har selv gått på dem i noen måneder (før jeg visste bedre), men ble alvorlig deprimert, og ved en tilfeldighet fant vi dessuten ut at jeg har økt risiko for blodpropp, så det var virkelig et risikospill å sette meg på p-piller. Jeg skulle ønske legene måtte undersøke litt mer før de skrev ut resept på dem.

   4. Kan jeg få spørre hva slags pille du gikk på når du ble deprimert?

   5. therese

    kjenner meg igjen i det Tina A sier! jeg ble alvorlig deprimert og fikk angstanfall av p-piller..snakket med flere leger og de var alle overbevist om at det var pillene som gjorde det – og da jeg sjekket pakkevedlegget som følger med, står faktisk angst og depresjon som en relativt vanlig bivirkning. Jeg gikk på Loette da det skjedde.

 3. Amalie14

  Nå har du virkelig klart å sette ord på mine følelser. Den ene uken er forferdelig. Og vi blir ikke kvitt den, enten vi vil eller ei. Og synd er det, for ja, stakkars de det går ut over, uffda, får litt vondt i meg når jeg tenker på det..
  Håper uken blir bra for det, og at du kommer det gjennom det på en okei måte:-) Takk for påminnelse forresten av innlegget du skrev i sommer, kommer til nytte om noen dager..hehe:-)

 4. Et godt tips for de med smerter, er faktisk noe så enkelt som kinesiotape. Superlett å sette på selv. Eneste negative er prisen, men det er kanskje værdt det for å bli kvitt smerter?

  Bruksanvisning:
  https://youtu.be/pAcU8g9Xhrg

 5. Dette innlegget likte jeg! Vet at dette ikke var ment som ett sint innlegg, men det var litt deilig å lese ett innlegg med en litt sint vri 😉 (uff..dårlig setning) klem!

 6. ÅÅÅ Caroline, jeg elsker deg 😉 Dette var det beste jeg har lest på lenge.. Du traff spikeren på hodet og vit at jeg kjenner meg 110% igjen 🙂 🙂 Vi er i samma båt som en sier 😉 PS: Håper puppene holdt gjennom løpeturen;)

 7. Jeanette

  haha! er glad jeg aldri har vært plaget med PMS!

 8. Jeg må flire litt når jeg leser dette.. kjenner meg så igjen! Men takk for at det bare er en uke i mnd! 😀

 9. Haha! Åh, nå lo jeg godt. Fine, vise Caroline 🙂 Det går heldigvis alltid over

 10. Ja! Teite magen som hovner opp, men fingrene og føttene min hovner opp til ca dobbel størrelse også. Det er en fryd å være kvinne!

 11. Haha, takk for et fantastisk innlegg! 😀 Godt at jeg ikke er den eneste som føler meg som et monster en gang i månden 🙂

 12. hipp hurra for dagens beste innlegg! jeg må nesten le og samtidig kjenner jeg meg igjen i mye av det der altså. Og psst.. jeg syns ikke noe synd på de mannfolka, de slipper så lett unna så 😉

 13. haha, dette var et annerledes Caroline-innlegg ja! Og vet du noe…? Det du beskriver høres jo ca akkurat ut som å være gravid! Eller, det er i allfall slik jeg har hatt det de siste 8 mnd. Så nå vet du hva som venter deg når du en dag blir svanger. Konstant pms i 9mnd! JIPPI 😛

 14. Haha, jeg elsker den her post! Simpelthen fantastisk.
  Egentlig er jeg ikke rigtig selv plaget af PMS, og det priser jeg mig lykkelig for – nu har jeg heller ikke rigtig nogle det kan gå ud over. Men puh ha, hvor er det ikke rart, når det endelig kommer.

  1. Hehe- du seie noko der. Eg la mykje meir merke til mensplagene mine etter at eg fekk fast jobb og sambuar. Før eg hadde faste forpliktingar (ikkje at det at ein ikkje har forpliktingar som student, men ein har det meir fleksibelt i alle fall) og ein kvan som la merke til humøret mitt så merka heller ikkje eg så mykje til plagene mine. Eg kunne berre legge meg i senga og sove meg meir eller mindre gjennom den værste dagen. Hardt å verte «vaksen»!

 15. Skriver under på den!

 16. Dette innlegget likte jeg! 😉 Veldig!! Moro å se måten du skriver på her!hehe. Og jeg kjenner meg SÅ igjen!! Haha. Dette må mannen lese, så ser han at vi er flere som er slik 😉 Det er virkelig ikke godt å ha mensen. Heldigvis er vi mange som har det likt 😉

  Håper treningsøkten ble bra idag 🙂 Fy søren jeg elsker bloggen din!
  Dagen er ikke den samme uten <3

  klempådu!

 17. Benedicte

  Hahaha jeg digger deg!!!! Jeg hadde ingen plager før, men de sist årene har monsteret kommet frem (er 25år). Mannen har lært seg å alltid ha sjokkis tilgjengelig. En gang nektet jeg å komme inn med mindre han kunne garanter sjokkis hehe..

 18. Synes det er så flott at du har slike innlegg! Dette er noe de fleste kvinner kan kjenne seg igjen i, og da er det så flott at man får vite at tilogmed norges størtste blogger har slike dager! KJEMPE BRA, CAROLINE:-D

 19. Ingrid E

  Bra innlegg, Caroline! Gode tanker til deg 🙂

 20. När den tiden i månaden kommer flyr sambon hemmet *s* Jag gråter för ALLT! Du vet reklamen för Netcom, om ungdomarna som bjuder äldre på bio? Gråter som ett barn! Blir så överkänslig att det är pinsamt! Känner ett konstant sug efter coca cola.. Det som brukar hjälpa lite är att lägga sig i en nybäddad säng, nyduschad och få lite massage av han jag älskar allra mest…

  Hoppas att du slipper plågorna snart, det är f*n inte lätt att vara tjej/kvinna/dame alltså… Vi är starka individer som förtjänar all eloge!

  Kram fina och «krya» på dig <3

  // Amanda

 21. Sandra R

  Det er bra det Caroline, få det ut!! We are only human 🙂
  Kjenner meg igjen, men det er jo godt å få ut litt agresjon også da 😉

 22. Marita Ø

  Haha, uff… Kjenner meg veldig igjen i mange av punktene dine :/ Ja ja, vi får bare trøste oss med at vi er mange i samme situasjonen, og at det krever litt ekstra å være jente en gang i blant! Hehe 😀 Håper du får til en god økt, fine deg 🙂

 23. caroline???? ej elska dj!!! flott innlegg!!! trodde dette med magen bare var m mj men godt å høre at andre også har samme erfaringer. gjør det litt lettere :)) så tusen takk søte du! no gjor du dagen min!!

 24. Åh, kjenner meg så igjen… O.o

  Dagen jeg flytter sammen med noen . . *Grøss*

  Jeg er alltid værst om morgenen jeg. . Våkner opp og er DØDS forbanna. Over.. Ingenting. Er jeg på ferie med f.ex en venninne, kan jeg gå i en time uten å si noenting, fordi jeg er så morgengretten. Stakkars jenter! Og etter det er jeg blid som en sol =)

  Små crazy..

 25. Veronica

  Huff, masse sympati sendes din vei! Slet frykteig med disse plagene før jeg fikk barn, men heldigvis ble alt bedre etter graviditeten. Nevnte til min mor for et års tid siden at jeg synes PMS plagene var bedre etter graviditeten, og da kunne hun fortelle at hun hadde det helt likedan. Hadde grusomme smerter før hun fikk barn, men etterpå har hun nesten ikke vært plaget. Så det fins håp ;))

 26. Går du på p-piller, Caroline? 🙂

  1. Hva er det egentlig som får folk til å spørre om noe så til de grader frekt og privat? Hva bryr det vel deg egentlig? Blir flau over hvor hodeløse folk kan være.. er da vel måte på hva man skal spørre å geave etter!!

   1. Enig i at dette kan være privat, men i dag tror jeg veldig mange ikke ser på dette som noe tabubelagt eller noe som tilhører den private sfære. Det er ikke lenger flaut eller hemmelig at man går på p-piller? Ser at dette kan virke «frekt», men du bør kanskje tenke litt på konteksten hun spør i. Her har jo Caroline skrevet et innlegg med et tema hvor p-piller/hormontilførsel i høyeste grad kan være relevant… Og jeg tviler sterkt på at dette spørsmålet handlet om å spørre og grave. Jeg tviler også på at Caroline føler seg presset til å svare på dette, dersom dette er noe hun er ukomfortabel med å snakke om.

 27. Åshild

  Høres kjent ut gitt! I dag begynte jeg nesten å gråte på datteren min sine vegne da hun mistet fruktpureen sin (som hun elsker) i gulvet. Hormoner, akk ja…
  Men jeg er fortsatt overlykkelig over hvordan kroppen har det etter graviditeten: Jeg har helt mistet smertene! Før jeg fikk barn hadde jeg dager der jeg nesten ikke klarte å gå oppreist av smerter, men av en eller annen grunn er de nå helt borte, så ting kan forandre seg 🙂

 28. Det er stygt å le av andre. Jeg vet det. Men når du skriver sånn. Og når du legger ut sånne striper. Så ler jeg. Høyt. Og jeg ler ikke av AV som i nedlatende. Jeg ler med, fordi jeg kjenner meg igjen. Herlig beskrivelse av osten, også håper jeg du får en bedre dag i morgen. Ta et glass vin. Smell på en sjokolade. Stor klem og virtuell varmepute oversendes!

 29. Michelle

  ok, dette innlegget lo jeg faktisk høyt av! Men det er jo fordi jeg kjenner meg selv sånn igjen i alt du skriver.. Har ikke skrevet hat sms fra badet enda, men den dagen kommer vel den også! hahaha!! Men ja, det er sykt hva pms kan gjøre med oss.. Selv ha jeg alltid en dag hvor jeg bare begynner å grine av alt og ingenting, hvor verden rett og slett går under.. Og en dag hvor magen bare aldri blir mett!! Må være lov til å klage på pms, det er bare det verste! Regner med du har det nå, så god bedring, eller.. spis en sjokolade (kan jo hende det hjelper) <3

 30. Cecilie

  Min tur snart..!! Favorittdelen av måneden til både meg og kjæresten….:P:P

 31. hehe, kjenner meg litt igjen…

 32. Hahaha, Caroline! Nå lo jeg faktisk høyt, du er så skjønn. Det er kjekt med sånne innlegg innimellom, for å huske på at du er bare et menneske, du også. Selv om du i mine øyne er en superkvinne, som får til alt hun setter seg som mål. Og som, uansett PMS eller ikke, alltid ser slående vakker og gjennomført ut. God bedring med pms, jeg er så heldig at jeg slipper de verste symptomene. Men et enormt sjokoladesug melder seg alltid :/ Klem

 33. Maja J.

  Jeg veeeeet! Har akkurat begynt på nye p-piller, og PMS-plagene er midlertidig konstant. Brystvortene mine er så ømme, at bare jeg beveger meg kjennes det ut som om de har blitt torturert femten dager i strekk! AU! For ikke å snakke om å ta av og på den TRANGE sportsbh’en- TORTUR!!! Måtte faktisk be samboeren min om å hjelpe meg å ta den av her i sted.

 34. ninetta bagarelli

  🙂
  eller
  🙁

  Føler uansett med deg. PMS kan ta sjarmen fra de fleste.
  Dette er en fin påminner om at du er et menneske av kjøtt og blod, en kvinne med følelser som alle oss andre. Stor klem til Norges beste blogger:-)

  Jeg var veldig plaget av pms før lchf og/eller jerntilskudd. Jeg ble både gal og syk.
  Kostendring og jernnivå forandret det meste for meg – tror jeg.
  Eller hva mener du om dette , Lars-Kristian ?

 35. Lisa Marie -

  Gjett om jeg kjenner meg igjen! Herlighet…

  Men et heeelt annet spørsmål: Når du begynte å trene, begynte du rolig med 2-3 økter i uka? Eller kastet du deg rett på med den typen trening du driver med nå? 🙂 Har nettopp hatt min første økt, synes det var sykt digg og vil tilbake igjen i morgen!! Men har virkelig ikke lyst til å overtrene, så jeg går på en smell og blir dritt lei 🙁

  1. Fotballfrue

   Neineinei, jeg startet med 2-3 ganger i uken, gruppetrening og stepmaksin for det meste 🙂 Løping var først noe som ble gøy i 2007 🙂

   Klem!

 36. Siriline

  Haha! Så sant så sant!
  Haha, det var en god måte å starte dagen på å lese dette innlegget. Føler at noen endelig forstår meg!

 37. HAHAHAH, så innmari bra innlegg! 😀

 38. Åh Caroline, denne siden av deg er helt fantastisk herlig! Liker alltid å lese når du skriver med en smule spydig undertone, da viser du litt av humoren din. 🙂 Dette er bare en av de tingene som gjør bloggen din, til Norges beste og mest leste blogg!

  1. Fotballfrue

   Søte deg, tusen takk 😀

 39. Prøv å droppe pepsi maxen (og alt annet med aspartam) en periode. Aspartam er kraftig hormonforstyrrende, så det er ikke umulig at det kan være verdt et forsøk…

  1. Aspartam er på ingen måte hormonforstyrrende, det er studert ihjel, og aldri blitt påvist negative effekter.

   1. Hei Lars Kristian. Kunne du skrevet litt om hormoner og hvordan få disse mest mulig i «vater» hvis du kan noe om dette gjennom studiet?(«vater» i mangel av et annet ord.. satte seg plutselig bare fast i hodet)

   2. …gjennom studier som i all hovedsak er finansiert av den amerikanske næringsmiddelindustrien, så det har vel også litt innvirkning på resultatet… Bare ment som et tips, det hjalp meg med hormonrelaterte problemer 🙂

   3. Det er gjennomført over 1000 studier, og mer viktig enn hvem som står bak, er å se på metode og utførelse. EFSA har gått gjennom alt, også de som hadde negativ konklusjon.

    Nøyaktig hva i Aspartam er det du mener påvirker hormonsystemet? Fenylalanin, aspartat eller metanol? Fenylalanin og aspartat finner du mer av i kjøtt enn i store mengder Pepsi Max, og metanolinnholdet er laaaangt unna toksiske doser.

   4. Christine

    Ole henriksen produktene er hormonforstyrrende, så kanskje en ide å prøve noen andre? 🙂 Jeg har alltid brukt de grønne simple sminkefjernerne pga de er så mild for øynene, men har sluttet med de etter jeg fant ut hvilke stoffer som er i. Det finnes en app der man kan finne ut hvilke produkter det gjelder og 🙂

   5. Melissa Spania

    Du som studerer ernærning LK bør absolutt vite hvor farlig aspartam er for kroppen. Jeg er enig med Aina, det er hormonforstyrrende.
    Dere forsvarer dere selv med at det er så lite og ikke så ofte bla bla bla, men sett dere skikkelig inn i kunstig søtning. Dette er IKKE sunt for kroppen!

   6. Feil… Jeg som studerer ernæring bør vite at det IKKE er farlig, fordi jeg følger med på hva som blir utført av forskning på området, i tillegg til at jeg vet hva aspartam inneholder. Vet du det?

    Kan ikke du, som tydeligvis vet så mye, fortelle meg hva det er i aspartam som er så farlig?

    Den europeiske matsikkerhetskommiteen er i hvert fall helt uenig med deg, i og med at de, etter å ha gått gjennom all tilgjenglig forskning, konkluderte med at Aspartam innenfor anbefalte mengder er helt trygt. https://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/aspartame.htm

   7. henriette

    Du er vel strengt tatt paa grunnfag medisin, og ikke ernaering? Selve ernaeringsdelen begynner jo foerst etter grunnfaget. 😉

   8. Det er sant, men det betyr ikke at jeg tar feil 😉

   9. Har studert ernæring. For at aspartam skal være skadelig på noen måte må man opp i store mengder pr dag med flere liter.. Pepsi Max en-to ganger i uken er derfor ikke skadelig. Støtter deg der Lars-Kristian. Er selv fan av Pepsi Max på sløve dager

   10. Forholder man seg til de anbefalte mengdene aspartam og acesulfam, må en person på 60 kilo drikke ca 5 liter Pepsi Max. Mår lan at på til vet at de jobber med en sikkerhetsmargin på 100, så skjønner man kanskje hvor sikkert det er 😉

   11. Kanskje det ikke er så smart å si noe om det er farlig eller ikke da? Tenker at du vet ikke hvor mye pepsi max denne personen drikker og ikke vet hvor mye pers. veier! Syns av og til det blir litt mye jeg har rett fordi jeg studerer ernæring, LK!! I det tilfelle over her kan det faktisk være at pers. drikker 6 l pepsi max pr uke, men under PMS perioden kutter ned!! I

   12. Når vi vet at for å komme opp i noe som ligner på skadelige mengder med aspartam må drikke så mye lettbrus at vannforgiftning blir et stort problem, så vil jeg strekke meg så langt at jeg vil påstå at aspartam ikke er et problem. Denne personen som drakk 6 liter pepsi max ville ved å drikke vanlig brus fått et inntak på 600g sukker, 2400 kcal fra sukker!

    Jeg må innrømme at jeg syns det er morsomt at du sier at Lars-Kristian som ernæringsstudent burde vite at aspartam er farlig, for så å følge opp med en påstand fullstendig uten rot i virkeligheten eller antydning til kildehenvisning.

   13. Kathrine

    Hei! Jeg er enig med deg i at det mest sannsynlig ikke er farlig med pepsi max/aspartam i moderate doser, men akkurat påstanden om at aspartam inneholder fenylalanin, aspartat og metanol blir litt for dum. Det blir det samme som å påstå at glukose inneholder pyruvat. Men aspartam brytes ned til de tre produktene, og dette er noe helt annet enn å bare inneholde. Når det gjelder metanolen, er det denne som i tilfelle kan ha en negativ virkning, men det er som du sier svært små mengder som produseres. Derimot skjønner jeg godt at folk kan reagere på det(ikke så det er farlig), fordi det er store individuelle forskjeller i enzymkonsentrasjoner som metaboliserer alkoholer. Metanol metaboliseres videre til formaldehyd og maursyre før det skilles ut av kroppen. Kroppen vil reagere allergisk på aldehyder, men reaksjonen varierer veldig i styrke. Typiske symptomer er magesmerter og kvalme. Selv om det dannes veldig små doser som elimines raskt kan jeg godt tenke meg at noen likevel opplever f.eks. magesmerter. Det blir det samme som at noen kan bli fyllesyke selv etter et veldig lavt innhold av etanol. Om forskning vil jeg bare si at det skal utrolig mye til for å gjøre noe en vitenskapelig godtatt sannhet,særlig forskning på matvarer, etc.. Fordi det er så utrolig mange andre faktorer som påvirker. I tilleg er det et enormt press fra store selskaper.
    Til caroline: jeg føler med deg, pms er virkelig ikke noe gøy! Håper det gir seg snart:)

   14. På hvilken måte blir det for dumt? Like dumt som å si at stivelse består av lange kjeder med glukose? Nei, det er ikke det samme som å si at glukose består av pyruvat, da det skjer en rekke ting i kroppen før glukose blir omdannet til pyruvat. Nedbrytningen av Aspartam til fenylalanin, aspartat og metanol, skjer i tarmen, og per def utenfor kroppen. To helt forskjellige ting altså.

    Om disse menneskene reagerer på metanolen i aspartam, vil de også reagere på juice og frukt, noe jeg tror er svært lite sansynlig at de gjør.

   15. Jeg sitter ikke på noe fakta på dette, men er ganske sikker på at det ikke er studert ihjel. NRK hadde en spennende dokumentar for en tid tilbake hvor ei dame fanatisk KUN spiste lett-produkter(stappet fulle av aspartam). Jeg er ikke lege, så husker HVA som skjedde, men det var noe væske i hjernen som ble forstyrret og dermed ble hun alvorlig syk. Hun sluttet med alle lett-produkter og ble helt frisk. Forskere skjønner ikke helt denne sammenhengen og det er ikke ferdigforsket. Men dette var EKSTREMT, er jo ikke farlig å drikke litt pepsimax i helgene om bytte ut enkelte varer med lettere/sukkerfrie varianter 🙂 Hadde det vært farlig i små mengder, hadde det nok ikke vært lov å tilsette det. I følge de nasjonale anbefalingene kan en drikke ca. 1,5 l pepsimax pr. dag uten fare for helseskade.

   16. Jo, det er studert ihjel. Faktisk er aspartam et av de mest studerte stoffene som finnes.

    Anbefalt daglig inntak av Aspartam tilsvarer 0,8 dl/kg kroppsvekt Pepsi Max. Dvs at en gjennomsnittlig person på ca 60 kilo kan drikke 5 liter Pepsi Max om dagen.

    Om aspartam skulle vært farlig måtte vi sluttet å spise kjøtt og frukt også, da det inneholder mer fenylalanin, aspartat og metanol enn hva aspartam gjør.

   17. Marian

    om normale folk på 60 kilo hadde drukket 5 LITER PEPSI MAX om dagen hadde vi blitt SMELLFEITE. enkelt og greit.

   18. Smellfeite? Av å drikke 15 kalorier? Termodynamikkens 1.hovedsetning: «Energi kan hverken oppstå eller forsvinne, kun gå over i andre former». Enkelt og greit.

   19. Kjersti

    Hør på Lars-Kristian, dere! Han studerer dette og har kompetanse til å uttale seg. Det han sier er også helt rett. Lykke til videre med studie, virker som du liker det du driver med! Kjersti

   20. Ufattelig provoserende lesning. Aspartam er, som Lars-Kristian skriver, studert opp og ned- i alle vinkler. Til og med astmaforbundet har forsøkt å finne noe å ta det på.

    Når det er sagt så håper jeg disse bedreviter-faktene deres også utspiller seg i andre sammenhenger; sitter dere for eksempel hos legen og påstår, etter gitt diagnose, at du ikke har blitt godt nok undersøkt og at det umulig kan være halsbetennelse, men strupekreft? Ettersom dere ikke tar oppdaterte fagfolk på alvor mener jeg…

    Mvh, ernæringsfysiolog med stolthet for tittel og yrke.

   21. Kristianne

    Jeg kjenner faktisk akkurat en som gjorde som du sa, var misfornøyd med legen som sa hun hadde halsbetennelse eller influensa. Hun følte at hun ikke var blitt undersøkt godt nok. Det sa hun rett ut til legen, og gikk til en annen lege. Og guess what? Hun hadde kreft hun.
    Jeg gikk også til legen, han undersøkte meg og konkluderte med influensa. Følte han ikke tok meg helt på alvor, og kom tilbake to uker senere. Og guess what? Hadde kreft eg og eg.
    Så ja, påstår faktisk at vi ikke ble undersøkt grundig nok første gangen! Tenk om kreften vår hadde blitt oppdaget tidligere, da hadde jeg kanskje ikkje vært stadium 4 av 4 lymfekreft.

   22. WORD Lars-Kristain. Er så lei det der maset om aspartam. det er studert opp, ned og i mente, og gang på gang kommer forskerne fram til det samme: det er ikke farlig!

   23. Gunnhild

    Jeg ble virkelig glad av å lese dette! Venninnene mine maser om at jeg må slutte å drikke så mye Pepsi Max, fordi aspartam er så kreftfremkallende, og at man bare får mer søtsug av det. Stemmer det?

   24. Nei, det stemmer absolutt ikke 😉 Det er mange myter rundt omkring angående aspartam, og de baserer seg på rottestudier (hvor rottene fik alt for store doser, eller var syke ved studiestart), selvrapporteringer (hvor effektene aldri har blitt påvist i studier) og konspirasjonsteorier.

    EFSA (Den europeiske matsikkerhetskommiteen) gikk gjennom all tilgjengelig forskning som er gjort på aspartam nå i høst, og konklusjonen var at det er helt trygt innenfor anbefalte mengder. Om det gir søtsug vet jeg ikke, men det påvirker hvertfall ikke hormoner eller øker matlyst.

   25. Jeg håper du har rett i det du sier, du virker så skråsikker. Her har du en link, disse er ikke basert på rottestudier, men mennesker.
    https://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-uenige-i-myndighedernes-vurdering-af-aspartam

   26. Som du sikkert har lest i saken du linker til, så står det at EFSA gjør en ny vurdering, blant annet på bakgrunn av de studiene disse forskerne henviser til. Den nye vurderingen konkluderte med at det ikke var grunn til å endre anbefalingene.

    Studiene til disse forskerne er observasjonsstudier, og en observasjonsstudie kan ikke fastslå årsak, kun danne en hypotese. Det står også i saken: «Om EFSA’s bedømmelse af Halldorssons studie fortæller Alicja Mortensen, at studier af den type ikke er i stand til at afsløre specifikke årsagssammenhænge, men kun kan antyde en såkaldt ’association’, dvs. forbindelse. I dette tilfælde til indtagelse af kunstigt sødede drikkevarer.»

    Det står også i artikkelen om den italienske forskeren Sofritti, hvis studier har blitt kraftig kritisert for overdosering og syke rotter. Dette nevnes også i saken: «Blandt andet noterede EFSA, at de mus, som Soffritti havde brugt i sit sidste studie, var kendt for at udvikle spontane kræftsvulster, og at studiets design afveg fra nuværende anbefalinger om, hvordan et studie skal udføres.»

   27. Karoline

    Det er påvist at det er kreftfremkallende i mus/rotter, men ikke påvist hos mennesker.

  2. Jeg vet svært lite om dette, så jeg påstår ikke at det er noe galt med pepsi max. Jeg drikker det uten problemer ellers. Jeg vet bare at det føles som om jeg får ekstra luftsmerter hvis jeg drikker pepsi max når jeg har pms. Dette gjelder egentlig alle typer brus og søtsaker jeg kan finne på å stappe i meg den uken. Jeg er langt i fra smertefri bare fordi jeg kutter ut søtsaker i en uke, men det føles som om jeg kaster bensin på bålet hvis jeg ikke gjør det. Alt dette rundt pms virker veldig individuelt, derfor gjelder dette kanskje ikke alle. Man må bare prøve alt og finne ut hva som passer best for seg selv:)

   1. Annina

    Syns det er litt rart at når det gjelder aspartam så stoler du på eksperter som har gjennomgått alle tilgjengelige studier, mens når det gjelder de generelle kostholdsrådene som er utformet etter samme strategi, så gjør du det ikke?

   2. Var den til meg eller Tine?

    Om det var til meg: Jeg ser på evidensen som ligger bak, og stoler ikke nødvendigvis blindt på eksperter. Når det gjelder aspartam, er dokumentasjonen så solid, at man kan med stor trygghet ut i fra hva vi vet i dag, si at det er helt trygt innenfor ADI. Når det gjelder rådene som staten bygger på, er det stort sett epidemiologiske studier, som ikke evner å si noe om årsak. I dette tilfellet er også ekspertene uenige, og det er ikke sånn at ekspertene kun sitter på statens side. Det er derfor umulig å bastant hevde noe i hverken den ene eller den andre retningen.

    Når det gjelder statens råd, så er de utformet til en hel befolkning, ut i fra helse og økonomi. Det er stor forskjell på å gi individuelle råd, og det å gi råd til en hel nasjon. Om alle hadde fulgt statens råd, ville det helt sikkert bedret den generelle helsen i befolkningen.

   3. Tina A

    Samme her 🙂 Jeg har også lest at mat med mye kalsium kan lindre for noen, men gjøre det verre for andre. Jeg tenker at det beste er å prøve seg frem. Men tror det med at sukker og koffein gjør ting verre gjelder for de fleste. God bedring alle damer! (Om en kan si det. Jeg føler med dere! :))

   4. Den endelige kvalitetssikringen av aspartam som utføres av EFSA foreligger ikke før Mai 2013, etter enda en utsettelse av fristen. Mye tyder på at en ikke klarer å begrunne hvorfor så mange mener at de reagerer på aspartam, men at en også nå undersøker om aspartam under visse omstendigheter kan være farligere enn i andre.

    Link:
    https://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/aspartame.htm
    – nyttig side. Om en klikker seg videre kan en finne mye informasjon omkring aspartam-debatten:-)

    Grunnen til at dette interesserer meg er at jeg gjentatte ganger har opplevd vond hodepine etter at jeg har drukket pepsi max el. fun light. Har veldig sjelden vondt i hodet ellers, men etter å ha testet ut x-antall ganger om det virkelig er lettbrus/saft som trigger hodeverken, er jeg ikke lenger i tvil. Det slår meg faktisk helt ut, selv om jeg ikke tror det kan sammenlignes med type migrene o.l. (jeg er bare ikke vant til hodeverk). Blir ikke slik av saft/brus med sukker, frukt el. kjøtt, om det skulle være av interesse. Derfor blir jeg også overrasket dersom det er ingenting ved aspartam som faktisk «kan» gi meg feks. hodeverk, eller andre plager som folk linker til aspartam. Gjerne viser det seg at noen er mer sensitive enn andre i forhold til dette stoffet. Men da er det likevel rart om en ikke klarer å påvise en utløsende faktor! Rart. Likevel tror jeg oppstyret rundt aspartam er der for en grunn og at det er flere med uheldige opplevelser av aspartam (selv om dette fra min side bare er synsing!). Men mtp. alle mytene om at det er kreftfremkallende o.l., kan det selvsagt være psyken vår som spiller oss et puss også. Hvem vet. Egentlig ingen, helt sikkert.

   5. Konklusjonen er ferdig, den er nå ut på høring, og ventes å bli godkjent 🙂

   6. Som Lars-Kristian sier så er EFSA sin vurdering ferdig. De har offentliggjort sin rapport, og 13. Mai er fristen for å komme med innspill. Deretter vil det bli tatt et endelig standpunkt, men ikke sats for mye penger på at det blir noe endring fra det man har kommet fram til nå…

    Du kan forøvrig ha intoleransereaksjoner mot enkelte tilsetningsstoffer, og ADI-verdiene beskytter ikke mot disse tilfellene. Utifra dine erfaringer med eliminasjon og reintroduksjon kan det tyde på at dette gjelder deg. 🙂

   7. Rettelse: Fristen for å komme med innspill er 15.februar, 13.mai skal det endelige resultatet fremlegges 🙂

 40. Haha, jeg aner MASSE fra gamle-Caroline, da jeg leste bloggen før du hadde giftet deg. Misforstå meg rett, du har en fantastisk og profesjonell blogg, men dette er så deg! Er sunt å få ut litt frustrasjon i blant.

  Dette gjorde dagen min bedre i hvert fall.

  1. Fotballfrue

   Ja, litt gamle-Caroline vibber! Enig :p Har jo fortsatt den samme humoren, takk og lov! (?)

   Klem!

 41. Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Kommenterer tilbake :)

  «Så kanskje jeg skal tusen takk da, for at du forbereder meg?» – det der kunne du ha skrevet på hver eneste punkt, søte deg! Haha, det kan jeg skrive under på 🙂 Å gå gravid er som å ha PMS og mensen samtidig (bare uten blod, selvfølgelig), i alle fall første trimester 😉 Stakkars samboeren min, han er jo vant med at når jeg har mensen er det massevis av sjokolade på bordet, jeg gråter av ingenting og blir sint i det neste øyeblikk, og kanskje det verste – for ham; jeg ser sutrete jentefilmer dagen lang. Veeel, la oss bare si det slik at vi begge er fornøyde med ETT barn, ettersom dette blir livsstilen min/vår (for ja, alt går utover ham) i nesten tretti uker til 🙂 Gled deg til en fremtidig graviditet, det ER faktisk herlig altså 🙂

  ♥ Lizbethosnes.com – Gravid og lykkelig!

 42. susanne

  En gang i måneden blir jeg forvandlet til en hormonell fjortenåring igjen, godt å høre at jeg ikke er alene! I det ene øyeblikket er jeg blid som en sol, i det neste gråter jeg fordi jeg har sett en søt valp i en eller annen reklame. Stakkars kjæresten min :p Men dette er jo ikke noe vi kan noe for, og heldigvis varer det bare et par dager. Lykke til i dagene fremover, håper du hadde en smertefri løpetur 🙂 Klem

  1. Fotballfrue

   Hahahahaha 😀 😀 BLINK!

 43. Kristine

  Hvorfor ikke bare sette inn p-stav eller horminspiral??

  1. P-staven er jo ikke så veldig god å bruke, hvis man vil ha en regelmessig menstruasjon. Noen mister mensen helt, mens noen får den helt uventet. Og jeg personlig, syns at uventet mensen er noe av det kjipeste som kan skje i hverdagen.

   1. Med hormonspiral vil man miste menstruasjonen helt. Men spiral er ikke anbefalt for kvinner som ikke har født barn.

   2. Først: et utrolig humoristisk innlegg! Er gøy å lese litt kåseri innimellom 😉

    Så, selv går jeg på P-staven, og må virkelig si for meg er en positiv ting de første 9mndene. Jeg som noen andre mistet mensen helt, i 9 fine måneder. Men etter det så begynte jeg med utrolig irriterende uregelmessig mens som er sykt forutsigbart.. Fort jeg kan blø litt hver eneste dag, stopper opp og starter igjen.. Stressende, men man «venner» seg til det.. Men ellers sånn i forhold til p-piller så har det en positiv effekt på min kropp… Da jeg nå trener mye og ser lettere endring med stav iforhold til det jeg gjorde med piller, er for meg en glede! Men, bivirkning av stav varierer jo fra menneske til menneske, så man må jo bare prøve seg frem til hva en føler seg vel med. Men jeg har ikke merket noe til PMS 😉

   3. Feil, og ganske feil; ihvertfall veldig individuelt. Enkelte kvinner som har hormonspiral uten å ha født, kan plages med forbigående smerter, men dette er et fåtall. Isåfall er det jo bare å få den fjernet. Med svært få unntak er man også akkurat like fruktbar og med en velfungerende livmor som før man fikk satt inn spiralen. Alt i alt et sikkert og ypperlig prevensjonsalternativ.

   4. du kan sette inn en kopper spiral. den er det ikke noen hormoner i.
    Jeg ble «hormonforvirret» av p piller. jeg ble sint som en furie, så gråt jeg også lo jeg uten å vite hvorfor. kuttet ut p piller og ble normal igjen.
    Har nå satt inn kopper spiral noe vi som ikke har fått barn ennå kan trygt bruke og jeg slipper hormonene fra p piller som forstyrrer kroppen min.
    Etter jeg kuttet p piller var det stor artikkel i et kvinneblad (husker ikke hvilket) om at mange jenter blir depresive av p piller og totalt hormonforstyrret. Dette viste ikke jeg og legen min sa ikke noe om det når jeg sa til han at jeg ble så rar av pillene. Han satte meg bare på andre p pille merker frem til jeg krevde kopper spiral.

 44. Kjersti

  Du er ikke alene om å ha pms nei. Pms er skikkelig kjipe greier. Jeg trodde egentlig at jeg ikkje merket særlig mye til det. Det var til samboeren fortalte meg at jo det va godt synlig hos meg.Jeg ble sur der og da (det var akkurat når jeg hadde pms) men begynte å legge merke til det selv. Jeg blir skikkelig sur og sint og kjefter for den minste ting. Tåler ingenting de dagene det varer. Helt merkelig.. Jeg klarer ikke engang å skjerpe meg. For min del har det faktisk blitt verre etter at jeg fikk barn. Krysser fingre og tær for at det ikke blir verre etter nummer to. hehe 🙂 Det hjelper heldigvis å komme seg på trening. Har aldri en bedre spinning time enn da. Noe positivt med det med andre ord 🙂 🙂

 45. Super skrevet!

 46. Takk for ett kjempe bra innlegg med meninger Caroline 🙂 Kjenner meg ganske igjen i mange ting her. Humøret går veldig fort opp og fort ned igjen like etterpå, men skyldes at jeg er 5,5 mnd gravid. De fleste har pms altså. Veldig irriterende, men vi må gjøre best mulig ut av det 🙂 Ha en fin kveld vakre deg 😉

  1. Fotballfrue

   Det er sant 🙂 Ånei, ikke si sånn! Er det virkelig som å ha pms, å være gravid?? HOLY!

   Klemmer 🙂

   1. Det er ganske likt PMS å være gravid ja, det er mye hormoner i kroppen, mange ting skjer. Det vokser et liv inne i deg, dette påvirker deg på alle måter. Noen føler de får en ekstra glød og nyter forandringene. Andre er plaget med ekstrem kvalme, bekkenplager, ryggproblemer, halsbrann, dårlig blærekontroll osv. Det skal ingenting til å vippe deg av pinnen i en eller annen retning. Vannet hoper seg opp i kroppen etter hvert, pløsete fingre og tær, ansikt og ben blir vane en liten stund. Noen sliter med kviseutbrudd pga hormonendringene, andre får finere hud, dårligere hår, bedre hår osv. Det eneste som er sikkert er at det er en stor påkjenning for kroppen å være gravid. Og det oppleves forskjellig fra person til person, men ja, det er en litt kraftigere form for pms det meste av tiden, hehe:) Men de verste hormonene og forandringene var når jeg ammet. Syntes de hormonene der var verre en alt, jeg var ikke til å ha med å gjøre, gråt for ingenting, kjefta for ingenting, det bare gikk ikke. Så for alles beste blir det ikke amming neste gang, om det blir en neste gang, hehe 🙂

   2. Ann-Kristin

    Hei! Denne måtte jeg bare kommentere….
    Du trenger IKKE bekymre deg for ett evt svangerskap på forhånd. Folk (damer spes) ELSKER å fortelle om alle de forferdelige opplevelsene de hadde med svangerskap og fødsel.. Akkurat de samme damene får flere enn ett barn!!! Tro meg, det finnes like mange forskjellige svangerskap som det finnes barn. Ikke al deg skremme 🙂 Ingen kan fortelle deg på forhånd hvordan det vil bli. Gled deg over graviditeten når den evt kommer.. Gled deg over svangerskap, forventninger og ventetoid. Det er skummelt, spennende, fasinerende, rart og vidunderlig for de aller fleste. Nå er jeg «gammel», har 2 barn på 13 og 15..
    Lykke til! Med PMS.. DEN blir værre med årene! hahaha!

   3. Åh, ja der er jeg enig, dessverre…. PMS blir verre med årene, etter å ha født 4 barn var det så vondt og blødningene så kraftige at det var helt forferdelig, men nå har jeg fått fjernet livmoren og alt såre vel 🙂

    Ellers er jeg helt enig i det andre Ann-Kristin sier også om svangerskap, jeg har hatt 4 svangerskap og alle forskjellige både når det gjelder kvalme og bekkenløsning osv. Gled deg, det er en fin tid 🙂 Lytt til din mor hun kan nok fortelle deg mere enn det vi kan 🙂

    Men jeg må tilbake til knekkebrødene dine, har forsøk å spørre en del ganger før, men har ikke skrollet meg tilbake for å se etter svar i det siste…. 🙂

    Altså Lars-Kristian 🙂 Hvordan er det med de knekkebrødene din fru lager i stede for brød, jeg bare må ha dem og gjerne flere ganger om dagen, har kuttet helt ut brødet og spiser da disse i stede 🙂 Forresten håper du kommer deg fort etter operasjonen og ønsker deg lykke til med fotballsesongen, håper du er å finne der til våren (heia RBK 🙂 )

    Jeg liker bloggen din Caroline og benytter meg mye av oppskriftene dine, jeg bare elsker dem 🙂

   4. Kan berolige deg med min mamma’s erfaring da hun gikk med meg. Hun har nemlig aldri følt seg så bra og så frisk, som da hun gikk gravid 🙂 Tror det er veldig individuelt hvordan graviditet man går gjennom 🙂

   5. Fotballfrue

    Det samme sa mamma, beste tiden i livet hennes 🙂 Så det er sikkert individuelt, ja 😉

    Klem!

   6. Hehe, ja det går hvertfall mye opp og ned på humøret 🙂 Lunta er oftest litt kortere, men sikkert ikke alle som får det 🙂 Men at det er mye hormoner i kroppen er det ingen tvil om 😉 Klemmer tilbake 🙂

   7. Men det er helt fantastisk å være gravid 🙂 Kjente de første sparkene for ca 1 uke siden 🙂 Det var en utrolig flott følelse 🙂

   8. I rotter som allerede var særs disponible for kreft.

   9. Susanne

    Hæ? Kommentar på feil sted håper jeg LK:)

   10. Tina A

    Ehem.. Lars-Kristian: Skulle den kommentaren stå under denne tråden? 🙂

   11. Nei, det var ikke helt planen :p

   12. Elsker denne bloggen

    .??????skal dette være her??

   13. Hahahahahaha, ler meg ihjel av hvor feil det ble med den kommentaren der (feilplassert seff, men var jo morsomt)!! 😀 😀

   14. Renate

    Jeg er gravid i 5 mnd nå, og det er litt som å ha mensen som alle andre sier.. Men jeg griner kanskje litt mer ? :p Men kan bli overlykkelig av så lite, og det gjør at jeg blir så glad av å gå gravid.. jeg jeg har stunder der jeg kunne knust glass i hode på samoeren, men for det meste er jeg glad, nesten for glad noen ganger, så da begynner jeg å gråte fordi jeg er så glad! 😛 og så føler jeg meg mye friskere..

    MEN… når føst hormonene slår til.. da er det bare å låse seg inne til den er over:P

 47. Hei Caroline 🙂 jeg er 18 år og har hatt på kornet samme symptomer som deg! Ballong-pupper som føles som de sprekker for hvert steg jeg tok og blødde så mye at jeg besvimte flere ganger daglig. Prøvde flere av disse gratis pillene, men uten lykke. Men etter et fantastisk gynekolog besøk fikk jeg være prøvekanin for en p-pille som heter Zoley. Det har vært en LIVS-REDDER! Anbefales på det sterkeste. Zoley FUNKER. Ingen symptomer, ingen blod. Perfekt!

 48. Hihi, senest i går kveld kom jeg over dette bildet:

  https://www.artige.no/bilde/47977

  Syns det passet inn i denne settingen, haha :p

 49. Likte dette innlegget, og må si jeg lo en del.
  Er jo synd vi må ha det, men jeg syns av og til PMS er litt morsomt i etterkant (beklager hvis noen virkelig ikke syns det). Mens det står på er det jo bare irriterende. Jeg blir skikkelig lett sint og er irritabel, og det er ganske deilig å merke at jeg ikke er den eneste som i det hele tatt har noen symptomer. Men så er vi jo jenter (voksne kvinner noen av oss.) og vi må jo bare igjennom det. Men altså etterpå legger jeg alltid merke til de små tingene som plagde meg, og jeg forstår bare ikke hvorfor jeg bli irritert, så det syns jeg er litt morsomt når det skjer.
  Har du forresten sett The last song-filmen? Syns det er så morsomt med lillebroren som svarer faren at søsteren har PMS, og i lengden av det at det betyr «Pissed at Men Syndrome». Det stemmer jo litt det også, for ofte er det jo mannfolk i nærheten som får gjennomgå. De aner jo ikke hva det er vi går igjennom. 🙂

 50. Ja, kjenner godt til problemet! Har sjølv slitt med ditta i fleire år og det er virkelig ingenting som hjelper uten å sove med varmeflaske på magen. Har så sterke smerter at det er vanskelig å gå! Heldigvis har eg bytta til nye p-piller som gjer til at eg slepper å ha mensen. Og då slepp eg dei grusomme smertene! Både postivt for meg og typen, haha 😀

 51. Julie Nesse

  Hello! Elsker bloggen din. Har skrevet et innlegg til VG, som har fått masse oppmerksomhet. Over 7000 likes, og jeg har vært på nrk og radioen, full pakke!! Vet du interesserer deg litt for sånne ting. Hadde satt stor pris på om du hadde tatt en titt, og kanskje svart hva du syntes? Uansett, fortsett med den supre bloggingen! Du er virkelig et forbilde.

 52. Ah, deilig å se at vi er flere!
  Hadde en episode her en kveld.. Var kjempesur og grinete uten noen spesiell grunn da jeg og kjæresten min skulle legg oss. Fikk en trang til å kaste i fra meg fjernkontrollen, og da måtte jeg jo bare gjøre det, til kjærestens store forundring.
  Deretter gikk jeg i dusjen for å roe meg ned litt, og da jeg kom ut av den, hadde kjæresten min sendt følgende sms til meg; «I looove you!» verdens søteste!
  Så da måtte jeg jo bare beklage at han måtte oppleve det og gale meg. Da svarte han enkelt: ingenting å unnskylde, det er deg det er verst for. Jeg bare er her jeg 🙂
  Haha, stakkars menn noen ganger…
  😉

  1. Fotballfrue

   Hahaha, herlig :p Godt å kunne le av det etterpå i hver fall 🙂

   Klem til deg 🙂

 53. Godt å høre at du også er menneskelig. Har sansen for å dele the good, the bad and the ugly. Samtidig som det er fint med et positivt fokus, og seff ikke ALT en stakkars toppblogger vil dele heller. (Og de fleste vil ikke vite alt heller…) Den god, ganske nye tredemølla mi har ikke hylle å sette IPad på… Kan dette etuiet funke som et anker, at den skjermen ligger oppå mølla og den andre delen henger i friluft, og ankrer opp? Veldig fint hylster 🙂

  1. Fotballfrue

   Har du en link til mølla di så jeg kan se hvordan den ser ut? :p

   Klem 🙂

   1. https://xxl.no/Root/Trening-%26-helse/Trimapparater/Tredem%C3%B8lle/Run-Starter-Tredem%C3%B8lle-12-13/p/1083393_1_Style

    Merida fra XXL. Tusen takk for svar!! Veldig interessante kommentarutveksling over om aspartam. Kunne gjerne tenkt meg et blogginnlegg fra LK om det. Jeg har vært veldig skeptisk de siste årene (nesten fanatisk), men er åpen for å forandre mening om det virkelig er SÅ liten tvil om at det ikke er skadelig… Kunne jo spart meg for noen kalorier… Har vært ekstremt redd for å få i meg ved svangerskapene og amming, f eks.

 54. HI Caroline, Jeg har vaert fryktelig plaget med PMS over de siste aarene. Det som ser ut som aa fungere for meg og andre er aa kutte ned paa kaffe. Kaffe gjoer man irritabel, trigger adrenalin og ofte angst og humoersvingninger ift PMS. En annen ting jeg ogsaa har lagt merke til er at PMS’en blir kraftigere dersom jeg drikker mere alkohol enn vanlig, om jeg trener mindre, om jeg spiser mere sjokoloade og stresser mer enn normalt. Evening Primrose Oil fungerer veldig bra i sammenhelg med de andre livsstils endringene. Jeg har gjort det som en leveregel aa naa styre unna disse tingene saa godt jeg kan i de ti dagene foer mensen og de to foerste dagene av mensen og heller unne meg til mere «normalt» inntak utenfor denne tiden. For aa kunne forberede meg ordentlig lagde jeg en syklus kalender som jeg noterte meg ned hva jeg maatte styre unna paa de dagene det gjaldt. Jeg noterte ogsaa ned symptomer over ett par mnd for aa se endringer og naar det ble vaerre ( hva jeg hadde gjort eller ikke gjort. Lykke til.. sisst men ikke minst ha litt self-compassion, treat yourself as your own best friend.

  1. Fotballfrue

   I mitt tilfelle er nok lite søvn som spiller en rolle. Og kanskje kaffe? 😉 Det andre har jeg jo under kotroll 🙂 Takk for innspill, håper det går over av seg selv igjen 🙂 Må bli flinkere til å drikke vann utenom treningen også, uten at jeg vet om det har noe å si :p

   Klem!

   1. Tror nok mangel paa soevn kan vaere stressende for kroppen:) Kanskje enda mere stressende for kroppen naar man i tillegg drikker mye kaffe. Litt saann rollercoaster ride. Naa vet jeg jo ikke om det er tilfelle for deg:) I mine pasienter ser jeg ofte humoerendringer som resultat av lite soevn, stress og stort kaffeinntak. Stress kan jo innebaere gode opplevelser og positive enderinger, ogsaa, ikke bare negative ting. Lykke til Caroline, haaper det roer seg litt etterhvert. Mange klemmer

 55. Lille meg

  Hei Caroline! Synes synd på deg som får det så grusomt hver måned 🙁 Jeg tenkte at jeg bare skulle titte innom og anbefale hormonspiral. Mulig du har sjekket det ut, men for meg har ihvertfall både mensen og PMS forsvunnet helt! Har ikke hatt det på 7 år, og tanken på å ta den ut og begynne å slite med dette den dagen jeg skal bli gravid er veldig lite fristende… :O Men dersom du ikke har testet det så vil jeg ihvertfall anbefale dette, settes inn på 15 sekunder og varer i 5 år, helt FANTASTISK spør du meg 😉 Lykke til med dagene videre så håper jeg at Lars-Kristian er ekstra snill med deg og overser evenuelle krumspring som skyldes PMS 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er absolutt ikke hver måned, som jeg skriver så har lchf hjulpet masse, men dessverre har det hendt noe de to siste månedene og det har plutselig blitt kjipt igjen :/ Håper og tror det vil gå over av seg selv som det gjorde den gangen vi la om kosten 🙂 Takk for tips, forresten 🙂 Jeg sluttet på p-piller for mange år siden og er veldig fornøyd med det 🙂 Lasse er alltid snill 😉

   Klem!

   1. Jeg spør, også svarer du dersom du ikke syns det er for personlig. Menn du sier du sluttet på p-piller for flere år siden, bruker du noen annen form for prevensjon for oss jenter? Eller er det mannen i huset som har tatt over? Jeg sliter veldig med hunørsvingninger og ømme pupper hele tiden på pillen, og har gått på det i flere år nå.. Men jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal bytte til, som ikke er hormoner..

   2. Fotballfrue

    Jeg bruker lady comp, sluttet på p-piller i 2007 🙂 Du kan lese mer her: https://www.pfc.no/

    Klem!

   3. Elaine

    Oh wow, det er akkurat hva jeg trenger 😮 Tusen takk for at du delte dette, Caroline! 🙂

   4. Å! Det ser jo superlurt ut! Veldig dyrt da, men herregud – verdt hver eneste krone hvis jeg kan slippe å få disse hormonene inn i kroppen mer. Jeg tror virkelig ikke det er sunt/lurt/godt for kroppen min eller alle andre sin. Men er det flere røde eller grønne dager føler du?

   5. Fotballfrue

    Det tar lang tid før den blir kjent med deg, så du må være tålmodig i starten 😉 Det er flest grønne dager, noen gule og så er det de rød 🙂

    – C

 56. Helt herlig å lese!!

 57. Hahaha! Nå satt jeg å lo høyt, mest fordi du skriver utrolig bra og litt fordi jeg kjenner meg så altfor godt igjen.. 😀 Ønsker dere en fin kveld videre 🙂

 58. Sara Maria

  Hahah ler så eg griner ! Men nei kjenner meg faktisk IKKJE igjen, når eg har mensen merker eg nesten ikkje nåke av det. Har mensen i 2-3 dager og aldri kramper eller humørsvinginger.. MEN no har eg ikkje hatt mensen sida i fjor sommer pga at eg no e 8 mnd på vei og eg skal looooooove deg at eg tar ALT igjen no. Eg e et hormonmonster!!! Blid i et øyeblikk, queen of drama i det neste. Vis mannen f.eks ete appelsiner so klikka eg i vinkel, for hallo han må da vite at det e EG som har kick på appelsiner og han må gud for all den ikkje ete ei einaste appelsin for eg kan plutselig få lyst på 4 stykker på en gang!! Og nåde være han om det bare ligger 3 appelsiner i skåla om eg finne ut at eg vil ha 4 stk ASAP. Og so kan eg grine vis han kjem med blomster og so kan eg grine vis dei dør etter et par dager og finner ut at han har kjøpt dei på rema så det e dårlig kvalitet på dei. gjerrigknark!! Eg fortjena det beste liksom ;)…. Og om EG finne ut at eg MÅ ha mexikans fiesta kl 22.45 på en fredagskveld så må han bare sette seg i bilen og kjøre som en gris til kiwi og kjøpe det ( tar ca 14 min å kjøre dit) , så då er det ræva i gir om han har livet kjært. Og stakkars han om han ikkje seie takk for middag, eller nydelig middag du har laga i dag kjære…så han må holde tunga rett i munnen skal han komme seg heil gjennom dagen.. hoho kunne skreve i det vide og det breie… og jo eg trur vi kan sammenligne PMS med det å være gravid faktisk.. so til syvende og sist så veit eg korleis du har det 😉 Vi e nåken troll alt ihop!!

  1. Fotballfrue

   Hahaha 😀 Stakkar :p

 59. hvorfor ikke bare begynne med minipiller? ingen menstruasjon = ingen pms.

  1. Fotballfrue

   Jeg skal ikke ha noe sånt i min kropp, sluttet på p-piller i 2007 og det kjentes veldig riktig 🙂

   – C

   1. Jeg har tenkt litt på å slutte med p-piller jeg også, men vet ikke om gode alternativer. Hva bruker du som prevansjon istedet?

   2. Fotballfrue

    Måler temperaturen 🙂 Lady comp heter det 🙂

    Klem!

   3. Jeg har også nettopp sluttet på p-piller! Det gikk opp for meg at jeg ikke ville dytte hormonpiller i kroppen min lenger. Har gjort det i 10 år alt!! Føles fantastisk deilig uten;)

   4. Fotballfrue

    Ja, ikke sant? Beste beslutningen jeg har tatt 🙂

    Klem!

   5. Enig, kan ikke du skrive et innlegg om dette? Lady Comp, altså! Selv om det er en dyr engangsutgift så sparer jo man vel penger på det i lengden. Jeg har måttet bytte p-piller en del ganger da ene gjorde meg kvalm og den andre gjorde meg deprimert. Denne jeg går på nå er helt OK, men jeg er litt redd for blodpropp.. I tillegg er jeg enig i det du sier – det er ikke noe jeg har spesielt lyst til å proppe i kroppen min.

   6. Ja! Angrer ikke:) Begynte på p-piller når jeg var rundt 14-15 pga kraftig blødninger og store ryggsmerter. Var redd de skulle komme tilbake når jeg sluttet, men det har det ikke gjort hittil. * bankibordet* 🙂 Kan du ikke skrive et innlegg om lady comp?! Fikk nettopp høre om det for ikke lenge siden. Ante ikke at slikt fantes:)

   7. Fotballfrue

    Skal se hva jeg kan få til 🙂

    – C

   8. Ja, gjør det! 🙂

   9. Pauline

    Kan du ikke skrive et innlegg om Lady Comp? Jeg har hatt blodpropp og kan derfor ikke gå på p-piller. Minipillene fungerer heller ikke for meg. Prevansjon er derfor et prooooblem! Det eneste legen sier er kondom 🙁

   10. Magnhild

    Helt enig! Dette hadde vært veldig interessant å lese om! 🙂
    Forresten, jeg ELSKER at du skriver slike innlegg, Caroline <3

   11. Sara Maria

    Bruker sånn lady comp eg og! Genialt både mot å bli graviditet og for å bli gravid 😉 FULL kontroll på egen kropp! og det lika iallefall eg 🙂

   12. Marianne

    JA! Kan du ikke det?! 😀 Hadde vært supert!!! 😀

   13. Sølvi

    Men hvor kjøpte du denne? Ble litt interessert her, hehe. Hadde vært fint uten p-piller..

 60. Jeg må bare le når jeg leser dette, for jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver 🙂
  Jeg HATER den ene uken i måneden hvor jeg går rundt som en eneste stor luftballong (kjennes ihvertfall sånn ut…). Eneste, og da mener jeg det ENESTE positive jeg kan komme på som er litt oppmuntrene er at puppene mine blir større. Men desto større blir nedturen når de kommer tilbake til seg selv igjen. Livet skal ikke være enkelt nei… 😀

  1. Fotballfrue

   Hehehe, spesielt når de blir SÅ mye større som mine har blitt de siste par måneden. Helt. . sykt :O Var redd jeg drev og produserte melk først jeg, helt til det plutselig forsvant igjen 😉

   1. Haha.. «Produserte melk»
    Du er morsom!!

   2. Fotballfrue

    haha, du skjønner :p

 61. HA HA HA, kjenner meg veldig igjen:))

  Koselig blogg du har forresten.

  Ha en fin kveld!

 62. Inger L

  Hei
  Etter å ha lest bloggen din i over et år må jeg bare skrive noen ord. Jeg er midten av 30 årene med et liv som er helt ulikt ditt. Jeg er ikke noe særlig opptatt av mote og sminke, men er langt over snittet godt trent og driver med konkurranseidrett. Men jeg er helt hektet på bloggen din. Jeg kan ikke forstå hvorfor, annet enn at du skriver vanvittig godt og på en måte som gjør at man blir nysgjerrig på hva som kommer i neste innlegg.

  Så jeg tar av meg hatten og sier at du virkelig har fått det til. Når jeg som er en super opptatt småbarnsmor uten interesse for mote og sminke blir hektet så forstår jeg hvorfor du har blitt så populær.

  Så lykke til videre med god blogging:)

  1. Fotballfrue

   Så utrolig fint å lese at du liker bloggen min, til tross for at vi er litt forskjellige 🙂 Høres ut som du har en spennende hverdag!

   Håper du vil fortsette å følge med 🙂

   Klemmer 🙂

 63. Vanessa

  P-sprøyte.. Ute av syn, ute av sinn!:)

  1. Fotballfrue

   Som sagt, dette er noe som har vendt tilbake igjen etter 2 år uten plager (til og fra vil det jo alltid være) så satser på at det går over. Jeg skal ikke ha noe midler i min kropp, sluttet på p-piller for mange år siden 🙂

   – C

 64. Vet du hva man kan gjøre? Ta en fettsyretest. Det er superinteressant, og da får du vite akkurat hva du har mangel på.
  Jeg tok en slik i fjor høst og fikk en aha-opplevelse. Måtte endre litt på inntak av EPA og Nattlysolje bl.a. og etter kort tid kjente jeg det hormonelle ble bedre.
  Anbefales!
  Jeg tok min hos Frisk Stil i Drammen, en god Kostholdsveilederkollega 🙂

  1. Fotballfrue

   Nå har det jo bare plutselig kommet tilbake etter lang tid (ca. 2 år) uten, så jeg håper det er noe som vil gå over av seg selv igjen 🙂 Men takk for tipset 😀

   Klem!

 65. Har alltid synes bloggen din er så fantastisk fordi den er så positiv, og du klager aldri. Men dette var herlig å lese, fordi jeg kjenner meg så igjen. Godt å høre at vi er flere 😀 Hehe

 66. Glad jeg har spiral, jeg! Sluppet unna alt dette styret de siste tre årene.
  DEILIG 😀

 67. Jeg sliter så mye med PMS at det ødelegger en hel uke i livet mitt hver måned. Superkvalm, vondt i kroppen, insomnia osv. Jeg er bipolar og får alltid depresjoner under PMS også. Det er en befrielse når mensen faktisk kommer. Det er DRIT å være kvinne iblandt.

  1. Fotballfrue

   Uff, klemmer <3

 68. Dette innlegget likte jeg! En ærlig og morsom påminnelse om at vi bare er mennesker alle sammen 🙂 Takk!

 69. Du er fin du 🙂

 70. Lisa-Mari

  Hahahahaha nå måtte jeg le!! Utrolig morsomt å lese, selv om det ikke er morsomt i seg selv…men som sååå mange andre jenter så kjenner også jeg meg igjen her! Uff…
  Du er herlig! 🙂

 71. Dette hørtes alt for kjent ut, men jeg har funnet et lite vidunder av en te som letter plagene noe:) Den heter : Organic monthly comfort tea, produsert av Earth mama/Angel Baby organics og kan kjøpes på iherb.com. Anbefales!!!

  1. Fotballfrue

   Takk for tips 😀

 72. Karianne

  Sånn hadde jeg det da jeg var gravid. Er heldigvis ikke vært plaget etter fødselen. 🙂

  1. Fotballfrue

   GODT å høre 🙂

   – C

 73. huff… kjenner meg så fælt igjen! Det å ha mensen er det verste jeg vet. I tillegg til alt det du har nevnt ovenfor er jeg veldig plaget av kraftige kramper, kvalme og diare… De fleste dagene jeg har fravær (går på vgs) har jeg vært borte fordi jeg har kastet opp og hatt kramper så jeg har trodd at den siste timen hadde kommet ;P bra vi jenter kan stå sammen og prate åpent om dette! Man føler seg ikke så alene da 🙂

  1. Fotballfrue

   Uff, kvalme hadde jeg også før vi la om kosten, veldig glad for at den ga seg. Kvalme er noe av det verste som finnes 🙁 Håper du finner en løsning <3

   Klemmer 🙂

  2. Har du undersøkt om du kan ha endometeiose? Mange av de symptomene du nevner samsvarer med det. Gå til fastlege eller helsesøster!

 74. He he! Har det på akkurat samme måte… Huff! Hold på ordnet meg walk in closet sist jeg hadde det… Måtte male opp rommet først å holdt på å klikke flere ganger på maskeringsteipen!!! Kjæresten min fikk kjeft hele tiden å… Huff, det er noe dritt!!! Klem til yndlingsbloggeren min! 🙂

  1. Fotballfrue

   Haha 🙂 Håper det ordnet seg 🙂

   Klemmer i fleng 🙂

 75. Måtte trekke på smilebåndet her ja 🙂 Flink og morsom er du Caoline 🙂

 76. Off, jeg kjenner meg så igjen. Føler at jeg kan ta liv den første dagen, haha…Det er rett og slett helt grusomt!
  Elsker at du skriver sånne innlegg innimellom 🙂 Du er fantastisk flink, og bloggen din har blitt en fin del av hverdagen min. Du inspirerer stort!

 77. Oi, dette innlegget passa meg perfekt nå 🙂 Vanligvis bare leser jeg bloggen din og skulle ønske jeg var like disiplinert som deg med treningen og mat, men jammen i meg er vi ikke litt like alikevel 🙂
  Rett før jeg leste dette stappa jeg i meg den siste bollen, og mannen min var så dum at han kommenterte at jeg hadde spist mest….JEG HAR PMS! var svaret han fikk.
  Jeg har en tøff mann for han starta jammen i meg en liten diskusjon også, om at det kan da ikke være så ille….lite smart av han, nå sitter han her å har desperat endra tema , han er nok i sjokk over ekle detaljer 🙂
  Men ja, såre pupper som vokser, alt hovner opp og kroppen roper etter mat/snacks som faktisk gjør det enda værre, og så ender det i et blodbad …HVER MND!!!
  Men nå har jeg barn, og vil jo si at det er tross alt verdt det da <3
  Lykke til med PMS'n alle sammen, vi er tydeligvis ikke alene om dette, litt trøst i det og 😉

  1. Fotballfrue

   Hahaha, priceless 😀

   <3

 78. Camilla

  Kjenner meg sååå mye igjen! Men etter jeg begynte med p-sprøyte er mensen borte,smerter er borte og jeg er blidere enn noen gang på den tiden i mnd 😉 helt perfekt!

 79. Christina

  Hei Caroline.
  Jeg læser daglig din blog, og har prøvet en del af dine opskrifter som musli,laks etc.
  Jeg er en dansk jente fra dk som bor i Fredrikstad, sjældent jeg kommenter dine indlæg, men idag ramte du mig.. I mange år har jeg været frygtelig syk når jeg har haft min mens, akkurat som dig, og mye mere til. Har slidt med mye smerteanfal, så jeg besvimet og kaster op..hadde vondt når jeg skulle på dó, vondt etter trening og mye mye flere gener, kunne ramse en masse op ( fik fjernet blindtarm, for de troede en det var den) 🙁 vært ind og ud af sygehuse heroppe.. Til en legen en dag sagde : er du undersøgt for endometriose ?? Nej det var jeg ikke. Men blev straks sat i behandling med p- pille, nonstop.. Og det funket 😉 jubi – kun to smerteanfald på 4 måneder, før var det hver måned og mange sygedage da jeg ikke kunne gå osv. I november blev jeg opereret for endometriose, og GUD så mye de har fjernet.. Men for et liv jeg har nå, jubi 🙂 🙂
  God bedring til dig ( spis chokolade, lig en varmpute på mage, ta en ibux.) snart er du på beinene igen. 🙂
  Håber du en dag vil skrive om endometriose – utrolige mange har det og utrolig mange ved ikke at de har det.

  1. Fotballfrue

   Så utrolig deilig at de fant en løsning på det, kjære deg! Det er ikke noe godt å ha det sånn 🙁

   Mange klemmer 🙂

 80. Lisa Marielle

  Er det rart at jeg elsker deg, Caroline? 🙂
  Takk for at du er den DU er <3

  1. Fotballfrue

   Skjønne <3

 81. Jeg synes alltid det er litt komisk når folk snakker om hvor ille pms er,
  selv har jeg aldri opplevd det(*bank i bordet*) og skjønner ikke at man kan bli så
  «klikko», om jeg kan si det slik:p

  1. Fotballfrue

   Hehehe :p

 82. Jepp, akkurat slik er det å være gravid!! Har gått slik i 5 mnd nå(gravid). Står å smiler å lager mat det ene øyebilikket, og kommer med drapstrusler til samboer det neste. Alle bh’er er brent og dunker borti alt mulig med de enorme puppene. O’lykke! Gled deg;-)

  1. Fotballfrue

   Noooo God bedring får jeg vel si 😉 Hehe, neida. Det er vel en trøst at det kommer et mirakel ut av det 🙂

   Klem!

 83. Å, et herlig innlegg, Caroline. Det er så gøy når du gjør sånne: «Okay, let´s be honest»-poster. Jeg vil ha mer av humoren din! Klem til deg og din irreterende venn 🙂

  1. Fotballfrue

   Hahah, tusen takk, søte deg 😀

   Klem!

 84. Det er så mange her som skriver at Caroline må begynne med p-piller, sprøyte osv. Folkens det kan være FARLIG å tilføre kroppen hormoner. Det forstyrrer den naturlige hormonbalansen. Det er ikke slik en lettvint løsning som mange av dere beskriver her. Mange opplever en rekke ubehagelige bivirkninger.
  En av mine nærmeste er nå under behandling for brystkreft, fordi hun tok østrogenpreparater i forbindelse med overgangsalder. Jeg sier ikke at alle får kreft eller blodpropp av hormontilskudd, men noen gjør det.

  Bruk dong, eller en fertilitetsmonitor!

  1. Fotballfrue

   Fertilitetsmonitor! Tommel opp! Jeg hadde vanvittige plager da jeg gikk på p-piller, mye verre enn nå. Kosten var min redning, selv om jeg tydeligvis får litt tilbakeslag hvert tredje år 😉

   – C

   1. Kan ikke du skrive et innlegg om LadyComp Caroline? 😀 Satt å googlet litt på nettet, men følte det ble så uoversiktelig… Visste faktisk ikke at det gikk an å bruke det som prevensjonsmiddel, men det sier jo egentlig seg selv 🙂 Hadde vært kjekt om du hadde gjort det, du er jo så flink å skrive 🙂

   2. Benedicte: Det er feil å kalle LadyComp (eller andre fertilitetsmonitorer) for prevensjonsmiddel da dette kun måler temperaturen og IKKE beskytter mot graviditet!!

    Det er som av navnet tilsier, en monitor man kan måle fertiliteten med, altså når man har eggløsning, skal få etc. Om jeg ikke tar helt feil er det sånn «rødt lys = eggløsning, gultlys= begynnende eggløsning og grønt lys = ikke eggløsning», (eller omvendt). Dette er altså da IKKE et prevensjonsmiddel!! Det hindrer deg ikke i å bli gravid om man har sex på «feil» dager, det viser kun når man kan bli gravid/eller ikke. Å bruke denne krever at man faktisk lar være å ha sex om man ikke ønsker å få barn på de dagene man har eggløsning, og omvendt.

    Bare en liten tanke, da jeg ser det er overraskende mange som lurer på hva Lady Comp er! Google it!

   3. Fotballfrue

    Det er 99 prosent (?) safe, har brukt det i 6 år, jeg 🙂

    – C

   4. Nei, det er absolutt ikke så sikkert altså. Jeg fikk begge mine barn på ladycomp og som sykepleier vil jeg mene at jeg var veldig flink til å følge den til punkt og prikke. Bruker selvfølgelig ikke ladycomp lenger. Har også en god venninne som ble gravid på Ladycomp og vet om en del fler i barselgruppen min som gjorde det samme. Men det er selvfølgelig veldig safe for noen.

    Men syns det er litt farlig å lage et eget innlegg om det jeg, du har mange unge leser som forguder deg og dermed ikke tar et selvstendig standpunkt til hva du skriver om. Bare et innspill 🙂

   5. Fotballfrue

    Har ikke sagt at jeg skal skrive om det heller, hver og en må finne det som funker for seg. Blir man gravid på ladycomp må jo det bety at man har sex på usikre dager, og det er jo ikke smart :/ Jeg er uansett fornøyd og ønsker ikke dytte i meg hormoner som hemmer ting i kroppen min, men igjen, det må være opp til enhver.

    – C

   6. Det kan bety at man har sex på usikre dager, men jeg hadde altså ikke det siden jeg ikke planla å bli gravid 🙂

    Så ville bare si at det er sikkert for mange, men jeg vet også om mange hvor det har endt opp med barn 🙂 Det var positivt for meg, bare så det er sagt 🙂 Jeg bruker kobberspiral nå så foretrekker også å ikke bruke hormoner, men for noen så er absolutt hormonprevensjon å foretrekke. Du har en enorm påvirkningskraft, det kan man jo bare se ved å lese i kommentarfeltene dine. Derfor er jeg bare litt skeptisk til å anbefale det, siden mange unge jenter da bare vil gjøre akkurat det samme som deg uten å ta andre viktige hensyn. Jeg sier ikke dette for å kritisere og leser bloggen din ofte og du er til stor inspirasjon 🙂

   7. Susanne

    Eller man kan bruke kondom i de periodene som er usikre! Tommel opp for spontant sexliv!

 85. Wow, for et bra innlegg! Elsker den positive energien du sprer i hverdagen, men var virkelig godt å se at også du kan ha dårlige dager. Stå på videre, er virkelig et høydepunkt å lese hver dag! 🙂

 86. Annette

  Morsomt og gjenkjennbart innlegg! Er 4,5 mnd på vei og er meget super hormonell! Stakkars både meg selv og ikke minst omgivelser! Dette innlegget fikk meg til å le og smile og d trengte jeg:)

 87. Jeanette

  For et FANTASTISK innlegg Caroline 🙂 Føler med deg! Det der er helt forferdelig å virker som om det bare blir verre og verre med årene desverre, men får håpe det går over!

 88. Hahaha Her har det vært værre enn vanlig denne måneden – pms i kombinasjon med operasjon av ankelen = monster! Jeg er av den utålmodige typen…. Ikke nok med at ting går sakte, men jeg trenger hjelp til ALT. Og da må jeg jo vente på han, som gjør alt altfor sakte (nå)!! Tror han priser seg lykkelig når jeg er på beina igjen :p

  1. Fotballfrue

   Uff :O Goood bedring til deg og en stor klem 🙂

 89. Jeanette

  For et FANTASTISK innlegg Caroline! Føler med deg! Virker som om plagene blir verre og verre med årene men vi får krysse fingre for at det gir seg! Ønsker deg en fantastisk kveld 🙂

 90. Hei! Jeg lurte på en liten ting jeg, hvor har du kjøpt den blomsterpottta hvor en engel står. Liten blomst på toppen. Mååååå vite det, den var jo utrolig nydelig:) Merete

 91. Hei!

  Først av alt vil jeg bare si at jeg syns du har en super inspirerende blogg, og jeg er innom hver eneste dag 🙂

  Når det er sagt så lurte jeg på om jeg kunne få noen enkle kostholdsråd.
  Jeg spiser mye frukt og grønt, magert kjøtt, kylling og fisk. (Spiser omtrent ikke brød eller ris, og lite pasta) Jeg har gått ned en del kilo i det siste selv om jeg forsåvidt aldri har vært veldig stor. -Men nå har jeg altså blitt en del tynnere og kjenner at jeg har fått «blod på tann» og ønsker å trene ende mer, og få et godt og sunt kosthold.

  DUtfordringen er at jeg ikke har så mye kunnskap om hvor mye jeg burde få i meg daglig av type proteiner, karbohydrater, kalorier etc.? – Og i hvilke matvarer jeg finner det? Jeg går gjerne ned type to kilo til, men ønsker egentlig aller mest et godt og sunt kosthold hvor jeg ikke går opp i vekt. (Et godt og sunt kosthold kombinert med mye fysisk aktivitet selvfølgelig!) Kløente skrivd, men kanskje noe av det var forståelig? 😛

  Leser gjerne noen oppskrifter på brokkoli, og gulrotpuré! 😀

 92. Katrine

  Akkurat slik føler jeg meg nå. Takk for at jeg ikke er alene!:))

 93. Haha, du er så morsom, må si jeg smilte da jeg leste dette 🙂

 94. Må bare si at de beste periodene mine har vært under graviditet ( 3 gutter ). Kroppen ble veldig harmonisk og humøret fint. Det er også en erfaring som er viktig å få frem:-) klemmer

 95. Så utrolig bra skrevet Caroline!
  Fine nydelige deg!

 96. Haha, stakar!
  Er så lykkelig over at jeg aldri har hatt det før. 🙂

 97. Dette er grunnen til at jeg elsker bloggen din 🙂 Fantastisk innlegg!

 98. Jeg blir verken sur eller gretten, og jeg har heller ikke vondt når jeg har mensen! Det hadde jeg før jeg begynte på p-piller, de har reddet meg xD

 99. Helt enig at p-piller gjør ting verre, jeg kan ikke bruke det, tåler det ikke! Så å finne et passende prevensjonsmiddel er ikke lett. men føler folk at p-piller funker for dem så er det kjempe bra. Synes det blir litt feil Caroline og «antyde» at det er farlig å bruke det. Klart det ikke er super bra å bruke dette sammenhengende i flere år, men det er mange unge jenter som leser din blogg og som lett kan påvirkes. Skriv gjerne om hva du bruker, men husk at jenter som kanskje er seksuell aktive helt nede i 13 års alderen leser din blogg, og når man er 13 tenker man ikke. Og da er det fint at om de er seksuell aktive med en kjæreste at de får tilbud om p-piller om de ikke vil bruke kondom. Selv har jeg satt inn hormonspiral, dette virker da bare lokalt og påvirker ikke resten av kroppen. Det har virkelig vært min redning. Ha en fortsatt god kveld videre 🙂

 100. Heidi Viktoria

  Hehe, nå måtte jeg le, Caroline! Dette var et skikkelig morsomt innlegg, måtte humre litt og vise det til samboeren – fordi jeg kjenner meg så veldig igjen! Tror egentlig han satte pris på å lese det, sånn at han vet at det ikke er bare meg som har det slik en gang i måneden 😉

  Digger måten du skriver på, og synes du er absolutt Norges beste blogger. Jeg kommenterer ikke så veldig ofte, men er avhengig av å koble av med bloggen din i hvert fall én gang for dagen, så TAKK for at du er du, fine, vakre, morsomme deg!!!

  Klem

 101. Genialt innlegg! Artige tegneseriestriper- spesielt den siste. Til å dø av – bokstavelig talt 😉 jeg er i den kategorien at jeg nesten ikke har mens og heller ikke så mye pms. Men noen ganger i året slår det til så det holder, og min eks hadde noen merkelige opplevelser… grinig, irritasjon over ingenting, slamring med dører.. ja, dere er kanskje borti det selv? 😉 ikke bare bare, men siden jeg ikke har dette hver mnd så føler jeg meg litt «velsignet» om jeg kan si det sånn 🙂

 102. pms = Pissed at Men Syndrome (hørte det i en film en gang)

 103. Går det ann å ikke kjenne seg igjen i dette innlegget!! Fantastisk skrevet Caroline. Spikern på hodet altså.
  Jeg har aldri sleti med pms og smerte under menstruasjon før. Og jeg har gått på p-stav de siste årene. Ikke før jeg sluttet med dette i fjor og nå går jeg ikke på noe. Smertene er jo helt jævlige 😛 og humøret er ukontrollerbart til tusen.
  Vet du kanskje hvorfor noen får mer smerter uten noen form for p-piller/p-stav osv?

 104. Krisitanne

  Super beskrivelse av hvordan det faktisk er. Men kan trøste deg med at biologilæreren min sa at det er bare et tegn på at kroppen er fornøyd og i balanse. Det er en velsignelse og kroppen forteller bare at alt er bra.
  Personlig må jeg si jeg kanskje er litt uenig når jeg ligger, craver det ene etter det andre, sur på alle, og ligger i fosterstilling med kramper osv. Trodde det skulle bli mildere med en eggstokk mindre, snarere tvert i mot.
  Men er jo bare et tegn på at alt funker…….

 105. I dont know if you are planning on having kids anytime soon, but I got Nexplanon in september and I pretty much said goodbye to PMSfor the next 3 years!!!! You can read more about it at https://www.nexplanon.co.uk/
  But if you feel like 3 years without period is too long, try out mini pills! I also didnt have PMS or period on them!

 106. Kan du værsåsnill å skrive et innlegg om Lady Comp?
  Vurderer det som et alternativ selv, men vet for lite om det. Hadde vært nyttig å få høre dine erfaringer! Hvor trygt er det i forhold til piller osv..

  Tusen takk på forhånd 🙂

 107. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ som jeg kjenner meg igjen….haaaaaaaaaaaaaater PMS…og den er kun noen dager unna…grrrrr….må nyyyyyyyte livet frem til da 😀

 108. Haha, kjenner meg såååå igjen! Var bedre en stund etter at jeg begynte på p-pillen ganske tidlig pga. kraftige smerter (skole funker merkelig nok ikke bra når man vrir seg på sofaen, kaster opp og hallisunerer…?), men etter at jeg fikk ME så kommer det nå og da selv utenfor perioden med humørsvingninger og slik. Morsomt å bo sammen med meg, tror jeg gjør den mannlige befolkningen en liten tjeneste ved å være singel for øyeblikket! 😉 hihi! Er dritlei pillene da, for jeg trenger dem ikke annet enn for smerten, og vondt er det uansett. Dermed tør jeg heller ikke slutte, når jeg tenker på hvor vondt det er UTEN :p Får nok kanskje manne (kvinne) meg opp til å prøve, for haaater å ta slike «skumle» ting 🙁

  Men samme deeet, fantastisk innlegg!

 109. Haha, ler meg ihjel! Kjenner meg dessverre alt for godt igjen :/
  Det aller verste er når jeg har PMS, og noen som har gjort meg litt småsur for en liten filleting spør «har du PMS?». Da klikker jeg i vinkel 😛 Fordi seriøst, hvorfor betyr det at jeg har PMS bare fordi jeg er sur???!! Skjønner de ikke at jeg har ALL grunn til å være sur, osv?! Er i hvert fall sånn jeg tenker akkurat der og da… Uff, stakkars mine nærmeste…
  Jeg synes vi skal få lov til å klage akkurat når det står på, jeg 🙂 Det hjelper jo å få ut litt frustrasjon. Også har vi jo god grunn til å klage også, i hvert fall i øyeblikket 😉

  Jeg vet ikke med deg, men jeg synes mine pms-plager blir verre når jeg går gjennom belastende perioder, som f.eks store forandringer i hverdagen, mye å tenke på, eller av og til faktisk bare helt ekstremt vær…
  Men jeg krysser i hvert fall fingrene for at du går tilbake til normalen og blir kvitt plagene igjen 🙂
  Og, dette vet du sikkert, men: det fins ingenting sjokolade ikke hjelper mot! 😀 Hihi…
  Klem <3

 110. Fantastisk artig innlegg! Og jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Det er neimen ikke lett å være jente, og det er sikkert ikke noe enklere å bo sammen med oss jenter som har det sånn heller :p

  Jeg har alltid vært veldig plaget av PMS, og jeg var en tikkende bombe under svangerskapet, for å si det sånn. Jeg gråt, jeg lo, jeg var dødshissig, og gjerne alt på en og samme gang. Husker jeg begynte å gråte fordi jeg mistet middagstallerkenen min i gulvet, og plutselig brøt jeg ut i latteranfall fordi snørra rant. Haha, jeg har ikke ord :p

 111. Caroline, dette er det beste innlegget du har skrevet på. . (ever?) etter min smak. Viser både litt selv ironi og humor, noe jeg synes kan være mangelvare ellers. Kjempegøy! Føler med dere. men kan jo gni inn at jeg aldri har hatt pms og ikke aaner hvordan det er, men det HØRES ikke bra ut. Hold ut:-) Og skriv flere slike morsomme innlegg:D

 112. Måtte kikke to ganger om det faktisk var du som hadde skrevet dette! Annerledes innlegg, men morsomt! Liker humoren din 🙂

 113. Som jeg skulle sagt det selv! Det er helt uutholdelig. Selv gikk jeg på p-piller, men sluttet fordi jeg ble så deprimert av hormonene. Vel, de naturlige hormonene er ikke noe bedre, iallefall ikke det siste året. Det kan hende du har rett i det at alderen spiller inn, jeg syntes iallefall at det har blitt mye værre det siste året. Nå skal det sies at jeg er noen år yngre enn deg, og at dette er individuelt, men frustrasjonen kan vi iallefall dele. Nå har puppene mine begynt å bli ømme hele to uker før tante rød kommer på besøk. Som om ikke det er nok med en uke hvor de føles som to bowlingkuler. Et veldig bra innlegg, Caroline. En av grunnene til at jeg har forsatt å lese bloggen din i en årrekke er at jeg ikke syntes du er perfekt, men du er inspirerende for alt du får til, og for alt du ikke får til som du tør å dele med oss!

 114. Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver.
  Var veldig plaget med pms plager før. Vondt i magen,
  kvalm, dårlig matlyst, og mye smerte. Og oppi alt dette
  hadde jeg veldig mye hormonsvigninger.
  Jeg blir fort påvirket av p-piller, og har prøvd mange
  forskjellige typer, men ingen har hjulpe noe særlig…
  Helt til jeg begynte med Cerazette for rundt et år siden.
  Dette er en slags mellomting mellom minipille og vanlig
  P-pille, og alle plagene mine er vekk! + mensen som
  Er helt normalt i følge legen, når man går på dette..
  Håper du finner noe som hjelper! Det gjorde hvertfall jeg! 🙂

  Klem :))

 115. Kjenner meg delvis igjen, jeg har også opplevd at kosthold har hatt stor betydning. Har lest at tilskudd av magnesium skal hjelpe. Jeg pleier å ta bad med epsomsalt/magnesiumsalt i. Et varmt bad er jo aldri feil 🙂

 116. Camilla

  Omg.. Hadde det værste PMS-utbruddet på trening i dag.. Heldigvis var det bare meg selv jeg var sint på. Men morsomt at dette innlegget kom fra deg i dag:) passet superbra for meg å vite at andre har det likt som meg. <3

 117. Kristine

  Hei Caroline!

  Utrolig bra innlegg! Følte det var utrolig tilfeldig at jeg hadde syyyke PMS-tilstander sist uke og så postet du dette innlegget i dag! Er akkurat ferdig med perioden min, og godt er det, for hadde PMS i over en uke i forkant… Er det mulig!? Har aldri noensinne opplevd PMS-en på den måten før.. Var utrolig irritert på samboeren min (stakkar), sløv og trøtt, klam og ekkel 😛 Måtte ta en test for å se om jeg var gravid ettersom jeg ikke har hatt så tydelige PMS-tegn tidligere (og var 5 dager for sein), men da den var negativ forstod jeg at det var en god dose hormoner som sirkulerte rundt i kroppen..

  Du er ei kjempenydelig jente, med masse godt humør, og det elsker jeg! Kjempebra innlegg!

  Stor klem fra meg 🙂

 118. Gamlemor 41:

  Etter et laangt levd liv så råder jeg å kutte ned på kaffe, koffein og alt med det innholdet de dagene da kroppen har nok å holde styr på.
  Verdt å prøve?

 119. Amalie S

  Hahaha, dritbra innlegg. For meg er det søtsuget som er den sterkeste følelsen. Jeg har gått på lavkarbo siden nyttår, og vært kjempeflink, men PLUTSELIG fikk jeg tidenes cravings på potetgull og sjokolade. Sammen. Har virkelig ikke klart å styre unna, HVER kveld den siste uka har jeg spist det!

 120. Hei Caroline 🙂 Du må prøve Efamol, nattlysoljekapsler. Fekk det anbefalt hjå legen. Det fungerer fint på PMS, ein slepp vektøkning og ein slepp å vera eit «troll» ein gang i mnd 😉

 121. Wææ! Har aldri vært plaget, og takk gud for det etter å ha lest alle kommentarene her! Hjelp!

 122. Lisbeth

  Heisann!
  Jeg er ikke plaget med PMS selv (som jeg vet om 😉 ) men jeg vet om et produkt (naturlig helsekost, norskt produkt) som skal hjelpe for å lindre symptomene på PMS. Send meg gjerne en mail, så kan jeg fortelle om den.

 123. <3

 124. Lisbeth

  Heihei!
  Jeg er ikke selv plaget med PMS (som jeg vet om 😉 ) men vet om et produkt (norskt, naturlig helsekost) som skal hjelpe for å lindre symptomene ved PMS. Send meg gjerne en mail vedrørende det.

 125. Martine

  Hei Caroline!

  Jeg har alltid hatt ille PMS og kastet opp den uken mensen kom. Etter at jeg begynte på Zerazette har alt blitt borte 😀 Nå har jeg blødninger tre ganger i året (som lengene sier er nok) og ingen symptomer. Verdt å prøve 🙂

 126. Etter at jeg byttet til minipillen for 7-8 mndr siden, har jeg hverken hatt mensen eller pms-plager! Deilig for både meg og kjæresten:)

 127. jeanette

  Skriver under på oppblåst mage, søtsug, insomnia… arrh! hihi. God bedring til alle 😉

 128. Camilla

  Min pms forsvant heldigvis etter jeg fikk barn 🙂 Så det er håp :-p Smertene forsvant også. Hvis du skal følge oppfordringen ang å skrive om LadyComp håper jeg du snakker litt varmt om bruk av kondom til dine yngre lesere, som ikke har fast partner 🙂
  Håper du er tilbake i fin form igjen snart 🙂

 129. Prøv engang at overveie å droppe alt av melk, melkeprodukter og gluten, og du/dere vil få en fullstendig annen helse. Forsøk det bare én måned!! 🙂

 130. Ett litt privat spørsmål, går du på noen prevensjon? Har du gjerne pratet med legen din om å skippe mens med hjelp av prevensjon? Det gjør jeg, og det hjelper virkelig! Bare ett tips, håper det hjelper og at stakkars LK holder ut 🙂

 131. Benedicte

  Har du så store plager (gjerne med smerter og kraftig blødninger), som ikke blir bedre av p-piller, kunne det kanskje være greit å utredes for endometriose!
  Ellers anbefales P-stav på det sterkeste. Mindre hormoner og omtrent null mens. (Mange får ikke i det hele tatt)

 132. kjapt spørsmål: kan man hoppe over mensen med lady comp? kanskje litt dumt spørsmål men..
  klem:)

  1. Fotballfrue

   Nei :p

   Klem!

 133. Åh, jeg lo så godt når jeg leste dette innlegget! Kjenner meg litt for godt igjen.. Ba samboeren om å lese, og jammen lo han ikke han også. Haha! 😀 Utrolig herlig når du skriver slike innlegg, Caroline! Nå er det min tur til å være sur og grinete i et par dager, kan ikke akkurat si at jeg gleder meg 😛

 134. hahaha! Nå lo jeg! 🙂 jeg har det helt likt, men bare når jeg er gravid da. Vet ikke hva som er værst jeg; å ha pms en gang i måneden eller å ha i 9 mnd i strekk. Gubben holder på å fly på veggen her. Haha. Kanskje du får et helt fantastisk svangerskap for å veie opp mot den fæle pms’en 😉

 135. Herlig og forfriskende innlegg fra deg 🙂

 136. Hei!

  Slik hadde jeg det også, men etter første graviditet forsvant de fleste plagene knyttet til dette. Nå etter tre svangerskap merker jeg egentlig svært lite til denne perioden hver måned! 😉

  Ellers må jeg få takke for en super blogg, spesielt når det gjelder mat og kosthold som jeg er lidenskapelig opptatt av. Jeg har brukt mange av oppskriftene dine!

  Mvh Mari

 137. Min PMS er ikke så langt unna, jeg blir også gravid i åttende måned. I tillegg blir jeg deprimert, tror alle hater meg og har så lyst å gråte. Energien er borte, og sånn foregår det hver måned i 3-4 dager. Lurer på hva det er som gjør at vi blir sånn, det er jo som regel en mening bak det meste som skjer med kroppen.

 138. Zuzana K

  LOL Caroline so much fun with this your post. Thank you for the know that I am not alone as «aligator», when I have my PMS and making my morning much better! Don´t forget hottie owl :)) Kiss!

 139. Herfra sendes virtuelle klemmer, empati og en dose tålmodighet:) Sistnevnte er ikke noe jeg har overflod av selv for tiden, lire søvn og ammehormoner sørger for det! Æsj, disse hormoner lever sitt eget liv, men for min del påvirkes de veldig av søvnkvaliteten min. Har ALDRI slitt med hormoner under PMS og graviditet, men hele ammeperioden (med begge barna) har jeg vært et stort stygt troll! Syns det er rart jeg ikke er alenemamma :p

 140. pms er noe dritt, som bare blir verre med årene dessverre.. Jeg har gått på lchf en tid, men måtte innføre noe mer karbo ettersom pms’en ble verre. Nå spiser jeg havregrøt til lunsj, og pms symptomene er merkbart bedre…

  1. Fotballfrue

   Så rart, for meg er det motsatt :p Jeg har kanskje vært litt likegyldig ift. karboinntak i det siste, drukket en del melk for eks., kanskje jeg må begynne å tenke litt mer på det igjen, ettersom det har blitt verre :/

   – C

 141. Hei Caroline! Sliter med PMS selv, og for meg fungerer nattlysolje (omega 6) sammen med omega 3 veldig bra. Kjenner fortsatt noe, men absolutt mye bedre enn før! 🙂

  1. Fotballfrue

   Funket ikke for meg :/ Men som sagt, lchf funker som krutt, må nok bare bli litt mer bevisst rett før jeg vet jeg har el. 🙂

   – C

   1. For meg hjalp det i alle fall veldig mot hormonelle kviser,i forbindelse med PMS:)

 142. Hei 🙂 Kjempe morsomt innlegg, kjenner meg veldig igjen hehe 😉 Er ikke lett for disse mannfolka oppi alt det her kan jeg tenke meg, når vi nesten over natten «skifter personlighet»…Lurte på om du har noen tips ang energi eller rettere sagt energimangel når det gjelder pms/mensen. Ca en uke +/- før mensen har jeg NULL energi og orker nesten ingenting, øynene mine blir slappe, jeg blir veldig blek og alle kan rett og slett se på meg at mensen snart kommer. Smertene er forsåvidt ille de også, men med smertestillende så klarer jeg og håndtere det fint, men denne mangelen på energi er verre. Alt blir en prøvelse og er slitsomt. Det blir selvfølgelig litt bedre hvis jeg sover mye, men til syvende og sist er det jo grenser for hvor mye jeg kan sove 😛 Hadde vært veldig glad, og takknemlig, om du hadde hatt noen tips for dette som du kunne dele? 🙂

 143. Naproxen hjelper! Det er smertestillende spesielt for mensensmerter. Jeg er også veldig plaget med smerter, men naproxen hjelper heldigvis på smertene. Kjøpes reseptfritt på apoteket 🙂

 144. Herlig innlegg! Og selv om det er flott å lese bloggen din for inspirasjon og motivasjon fra en som er flink å fokusere på det positive, trene, spise riktig og være flink pike, så er det søren så deilig at du viser at du har dine dager og greier du også! Og du skriver utrolig fengende, kanskje enda mer i dette innlegget enn ellers 😀

 145. Hahaha, nå lo jeg godt! Det er bra det er flere i samme båt. Jeg synes så synd i Sondre (samboeren) som må overleve med meg, får jo sånne humørsvingninger og så dårlig samvittighet når jeg ser han bortimot stå der med halen mellom bena fordi han sa en liten ting feil. Uff!

 146. Karoline

  Jeg elsker denne siden av deg, jeg synes det er så flott at du viser at du også er som alle andre! Fortsett sånn, denne siden av deg likte jeg VELDIG godt. Stå på, elsker blogger din <3

 147. Hei Caroline!

  Jeg tenkte faktisk på det før du skrev det innlegget at det er lenge siden vi har fått et innlegg ala «gamle» Caroline. Jeg har jo følgt deg ganske lenge nå og, selv om jeg liker stilen din nå, syns jeg det er morsomt å lese eldre innlegg. Elsker at du klarer å dytte inn personlig humor og få en personlig vinkling på forskjellige tema. Skjønner jo at det er skummelt å være for personlig når det du sriver faktisk blir lest av så mange mennesker. Du kjenner jo faktisk ikke oss, og vi kjenner jo egentlig ikke deg heller, selv om det er lett å glemme. Jeg forstår jo at du ikke ønsker å legge ut alle detaljer fra livet ditt, og det syns jeg ikke du trenger heller. Men når du skriver sånn som i innlegget her, så blir det jo bare morsomt og er i grunn veldig uskyldig. Egentlig veldig kult at du tar opp et sånn problem, for det er jo veldig mange som kjenner seg igjen, og jeg tror det gjør det lettere for leserne å både identifisere seg med deg samt skape et mer «personlig» forhold til de som leser bloggen. Som sagt, takk for et morsomt og aktuelt innlegg.

  Virtuell klem fra meg

 148. Hater pms, men det roet seg litt ned etter jeg begynte på cerazette faktisk. Veldig glad for det, slet mye med enorme magesmerter før jeg fikk den månedlige, så jeg ble rett og slett liggende i fosterstilling på sofaen. Det eneste er at jeg fortsatt føler meg oppblåst i magen.

  Men jeg lurer litt på lchf. Jeg har ikke lyst til å bytte ut alt av karbohydrater, vil fortsatt spise knekkebrød, noen ganger pasta og ris, samt potet en sjelden gang. Men kan man bruke lchf uten å ha et kosthold med mye fett? Jeg vil gjerne at maten skal være så mager som mulig, den feteste maten jeg spiser er laks, svinekjøtt og biff, philadelphiaost som pålegg. Men man må vel ikke bruke saus, smør og ekte majones om man går på lchf? Jeg takler ikke mye fett i kostholdet, men jeg kan klare å kutte ut pasta, ris og potet også bare spise to-tre dager i uka.

 149. Det kan være verdt å forsøke hormonspiral, jeg har alltid brukt det og sluppet unna både menstruasjon og pms.. veldig deilig 🙂

 150. Herregud for et fantastisk skrevet innlegg, jeg måtte bare gå inn og lese alt på nytt igjen i dag, det var så sabla bra skrevet! Må være et av de beste blogginnleggene jeg har lest på leenge, jeg bare måtte snakke hull i hodet på mannen min tidligere i dag om dette! Hehe :p

  Klem, Elle

  1. Fotballfrue

   Hahaha, så bra 😀

   Klem!

 151. Hahah, kjenner meg såå godt igjen! Jeg er akkurat midt i min værste periode akkurat nå, så dette løftet humøret noen hakk.så lenge det enn varer)
  Jeg har akkuart kommet meg hjem fra trening for å trene bort noen menssmerter som jeg sliter så fælt med.. hadde nok en våkennatt på grunn av det natt.. menmen, ingen kan vel legge seg ned på grunn av det! Nå må jeg rydde og dusje meg før det blir familieselskap her i kveld, lillebror fyller år, og begynner å bli storgutt nå <

  Ha en fortsatt fin dag Caroline!

 152. jeg hadde maken problem for omlag ett år siden. etter jeg begynte på lavkarbo forsvant det meste av PMS symptomene, som jeg hadde vært plaget med i mange år. etterhvert kom de sakte men sikkert tilbake, og etterhvert var de verre enn de noen gang hadde vært. grunnen var at jeg hadde byttet ut alt av meieriprodukter med soya-produkter! kroppen reagerer på dette som østrogen. Nå har jeg slutta å drikke soya og er tilbake til normalen 🙂

 153. så morsomt innlegg 😀
  en positiv ting med det er jo at mensen får deg til å se så utrolig lyst på alle de andre dagene da haha 😉

 154. Mia Therese

  ÅÅ, jeg gleder meg SÅ til den dagen jeg går inn på bloggen din, og det står att du er gravid!!! 😀 <3

 155. Ha-ha, fantastisk morsomt. Hyggelig at du delte dette med oss, fikk meg i mye bedre humør 😉

 156. Hei!

  Har du prøvd Aldactone 50-100 mg de siste 5 dagene før mens? Har dokumentert effekt mot PMS. Men obs, ikke bli gravid ved bruk av Aldactone (fosterskadelig medikament). Ved prevensjonsbehov prøv Yasmin eller Yasminelle som også har en positiv profil på PMS. Å kombinere Yasminelle med Aldactone er nok den beste tilnærmingen. Både Aldactone og Yasmin får du på resept.

  Noe info om Aldactone: Dette er i utgangspunkt en blodtrykksmedisn. Men ved bruk i lave doser så har den sterkere effekt på PMS enn på blodtrykk og tåles derfor meget godt.

  Men så skal du forstå at PMS sannsynlig er en slags depressjon som kontrolleres rimelig godt i tidl del av din syklus, men at du «sprekker» premenstruelt. Så du må jobbe både på flere nivåre. Medikamentene kan hjelpe deg, men så bør du se på mulige årsaker på hvorfor du sliter.

  Lykke til…

 157. Fantastisk skrevet Caroline! Elsker ærligheten din i dette innlegget:) Herlig:)

 158. Hæhæ, første gang jeg har ledd høyt av dine innlegg og Gud så deilig det var. Trengte det nå 🙂

 159. Silje Marie

  Morsomt skrevet:) Har selv fått inn en hormonstang i armen, som har hatt stor effekt på pms! Har til og med mistet mensen! Jeg lurte på om du kunne skrive et innlegg om mobbing, siden det er så mange unge som sliter med det? Hadde vært veldig interessant å høre din mening på det 🙂

 160. Line Elisabeth

  Det her var det beste jeg har lest på leeenge!!
  Har det akkurat likt akkurat nå, stakkars fine kjæresten som må holde ut med meg nå haha..

 161. Har du vurdert å ta skrittet videre fra LCHF til Paleokosthold? Jeg har lest på flere paleosider i USA at mange har blitt kvitt PMS plager ved å også kutte melkeproduktene. Prøv en «Whole 30», dvs stram opp kostholdet skikkelig en måned og se om det hjelper, så kan du jo reintrodusere melkeprodukter etter hvert og se hva som skjer m kroppen. Sjekk ut bloggen min (www.rivjernet.com) for info, har mange linker til gode nettressurser om paleokosthold og livsstil.

 162. Ikke gøy med pms! Prøv akupunktur, det har hjulpet meg 🙂

 163. Sigrid Elise

  Jeg kjenner meg virkelig igjen i dette. Har vært PMS-fri i snart to år nå, men før den tid var jeg utrolig dårlig (sengeliggende, oppkast i flere dager – det siste året før jeg ble «frisk» var jeg nesten ikke på skolen i det hele tatt). Likevel vil jeg si at det værste var denne jojo-spisingen som du beskriver. Følte virkelig ikke at jeg hadde et sunt kosthold når jeg nesten ikke spiste noe på to-tre dager for så å spise alt jeg kom over når jeg følte meg bedre.

  Håper virkelig du finner en løsning på problemet 🙂

 164. Kristina

  Jeg har nettopp fått menstrasjon etter 4 år med SF, og føler jeg blir mye tykkere når jeg har det. Har også begynt med ppiller og føler det samme skjer da. Spessiellt ansiktet blir mye rundere. Dette plager meg helt sinnsykt, tør nesten ikke forlate huset. Er det vanlig, eller har jeg gått opp i vekt?! Vil det forsvinne når mensen forsvinner eller hvis jeg slutter med ppiller?

  Help, noen!

  <3

  1. Fotballfrue

   Det er helt normalt for enkelte å gå opp et par kilo under menstruasjon, så ikke tenk på det, selv om jeg skjønner det er vanskelig. Det er nok også kun du som ser det, de rundt deg ser ingen forskjell på 1-2-3 kilo 🙂

   Du er sterk!

   <3

 165. Haha, morsom lesning.

  Hadde selv PMS ute på jobb i havet når en jeg jobber med begynte på meg kjefte uten grunn. Endte med at jeg sto og tutet forran masse kollegaer og sjefen. Haha, en reaksjon jeg vanligvis IKKE ville hatt. Så da måtte jeg jo forklare meg og si at jeg hadde PMS, så de ikke skulle tro at jeg var helt på bærtur. Skal sies at alle disse kollegaene er mannfolk. Noe flaut at alle visste jeg hadde perioden min. Særlig når de begynte å snakke om det med middagsbordet etterpå. Haha…

 166. åsj, kjenner meg så igjen i dette innlegget. at vi jener skal få smaken av dette 1 uke i mnd er litt mye etter min smak,
  blir jo såååå fysen på mat i tilegg som får meg ut av sjakk. blææ! bra innlegg! 🙂

 167. Alexandra V-s

  VAR ekstremt plaget med det (av typen som gjorde kjærsten noe frustrert, mest fordi jeg hadde ekstremt vondt), men det sluttet med en gang jeg begynte å ta sol, sove med varmeflaske og å slutte å være utendørs i veldig kaldt vær, og ikke minst drikke et glass rødvin de kveldene med pms før jeg la meg. Litt plager har man selvfølgelig ennå, men ikke halvparten så mye.

  Hos mange bunner det jo ned til kosthold (ser dette i kliniske eksempler hele tiden- er ernæringsstudent), men du gjør jo alt riktig der, så det hjelper nok ikke så mye.

  I alle fall. Vet ikke om du har prøvd en to-tre varmeflasker strategisk plassert i korsryggen, nedre magen og øverst under lårene, men det pleier å hjelpe. Eventuelt ta et langt varmt bad. 🙂

  God bedring! 🙂

 168. UTROLIG bra skrevet og ikke minst jeg kjenner meg igjen i ALLE punktene!! Jeg blir et PMS monster delux og ser ut som ingenting funker!! eneste som kanskje funker er å stappe i seg en hel sjokolade på sofaen med håret i alle kanter, løsvipper på skeis og en mage som tyter ut overalt….Verste er at man føler seg så lite attraktivt at man nesten tenker stakkars mannfolk som må oppleve dette traumet en gang i mnd! hahaha.. Men stakkars oss damene mest.. En ting er klart og det er at mennene hadde oppført seg MYE verre hvis de skulle hatt dette en gang hver eneste mnd i mesteparten av sitt liv.. De tåler jo så vidt å bli forkjølet hehe 🙂

 169. Alexandra

  Heisann! Ville bare fortelle at spiral er noe som fungerer sinnsykt bra! Det er aller best å bruke den etter at man har fått barn, så derfor var det ganske vondt for meg (som ikke har fått barn) å sette den inn.. Men jeg angrer ikke, jeg har hatt 5år nå uten mens og smerter! Tenk å ikke trenge å tenke på mensen i hele 5år, det er digg det! Gruer meg til å ta den ut for å si det sånn! Men jo, dette er vel noe du kan tenke på etter at du har fått barn i hvertfall 😉

 170. charlotte

  takk Gud for at du skrev dette her nå. uken startet med pms og har fortsatt siden,,, på mandag var jeg pottesur hele dagen, stakkars vennene mine skjønte ingenting.. heldigvis har det vært noen overaskende bra dager:) kjenner meg helt klart igjen i «symptonene» dine. heldigvis forsvinner det snart:) god helg

 171. Ha ha , herlig innlegg ! Kjenner meg igjen i alt.
  Nå skal det også sies at jeg var så uheldig å få alle disse »symptomene» da jeg var gravid også. Hele 9 mnd med »PMS» skal jeg love deg var et rent helvete :p Heldigvis slapp jeg unna absolutt alle andre plager i svangerskapet, så antar det var derfor jeg fikk igjen med konstante PMS symptomer !

 172. Vilde Aas

  Haha, åå! NÅ lo jeg godt og ble ekstremt lettet på en gang. Godt å vite at jeg ikke er den eneste! Synes synd på alle rundt meg når PMS’en slår til, for da er den en dag med furting og gråt over hver minste ting og flere dager med hat mot alt som lever. Som om ikke det holder å føle seg om en ballong på to bein med et kviseparadis i panna? Jeez. Tommel opp for kvinnekroppen!

 173. HAHA! Elsker deg ass! Jeg sitter i skrivende stund alene på rommet mitt, imens kjæreste ligger livredd på sofaen. Huff!

  1. Fotballfrue

   Haha, stakkar :p

 174. Hei Caroline!

  Du har en super blogg som jeg følger hver eneste dag. Jeg lurte på om du kunne ha skrevet ett innlegg eller litt informasjon om hvordan lady camp fungerer? Er nok mange jenter der ute som lurer på det 🙂

  1. Fotballfrue

   Det skal jeg notere meg 🙂

   Klemmer!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *