Early spinning morning bird

God morgen, sprekinger! I dag er det mandag og jeg har vært 26 år en uke allerede, kan ikke si det føles noe særlig annerledes, annet enn at jeg har fått mindre søvn enn på lenge disse 7 dagene. Denne uken blir det andre boller, jeg MÅ legge meg tidligere ettersom jeg ikke kan stå opp noe senere. Så da er vel det et fint løfte for denne uken. Og så har jeg lyst til å gjennomføre halvmaraton igjen, det må ikke bli for lenge mellom hver gang 🙂

Tenk at jeg har vært våken allerede i fem timer, og klokken er bare ti. Var på spinning 30 minutter med Siri halv syv etterfulgt av 5 kilometer på mølla og litt styrke på coremuskulturen. Nå sitter Lars-Kristian og jeg her og jobber med hvert vårt, pasienten har det veldig fint og kan starte å løpe allerede denne uken, så det blir spennende å se utviklingen nå. Jeg skal snart en tur på butikken for å hente noen pakker som hopet seg opp uken som gikk, så skal jeg lage en how to-video til dere 🙂

Har på meg en ny treningstopp fra Röhnish / GetInspired i dag. Den er SÅ fin! Og veldig deilig, får litt sånn Flashdans-vibber av den 🙂 Noen som har sett filmen? Love it! Buksene er Compressiontights fra Casall.

Håper dere får en fresh start på uken og at dere ikke snør bort. Redd for at sistnevnte fort kan bli resultatet her.

83 kommentarer

 1. Så søte dere er!

  Men du. Jeg mener å ha lest at treningsmusikken din kun er ja, treningsmusikk, så hva hører du på/liker du til vanlig? Bare litt nysgjerrig, ettersom jeg gjennomgår en revolusjon i musikksmaken etter 5 år med kun et band. Hehe.

  God mandag til dere begge! Håper det blir en litt mindre stressende uke.

 2. Jeg misunner deg den morgenenergien, men min kicker liksom inn i 12- tiden… logistikken med to som skal på skole er heller ikke alltid forenelig med morgentimer. Men jeg lar ikke det stoppe meg, unnskyldninger for å ikke ha tid til å trene får andre ta seg av, økt 29/100 i dag og det står 75 minutter spinning intervall på timeplanen 19:30!

  Fordel, eller ulempe for mange, er at man ikke får sove etter slike timer fordi man er ferdig å sent. Men da kan man jo bruke den energien på noe nyttig istedet for? Med nevnte husholdning og to voksne er det aldri liksom slutt på husarbeide? Og så kan man lakke tånegler og gjøre seg fin for mannen? Her er det bare muligheter!

  Kos dere med jobbing, ser riktig så harmonisk ut. Jeg tipper at treningen får ut gruff som mange andre tar ut på sin partner. Hva er din teori, søte Caroline?

  1. Fotballfrue

   Å, så deilig! Spinning er god trening 🙂

   Jeg er faktisk veldig enig i teorien din, jeg! I tillegg til at vi jo frigjør endorfiner som automatisk gjør oss gladere? :p

   Klem!

   1. Det er synd at mange dytter i seg antidepressiva i stedet for å teste (eller i tillegg til) trening. Trening ute gir jo i tillegg frisk luft, som også er bra. Selv kuttet jeg ut alle smertestillende etter at jeg begynte med trening (mer strukturert), alle kan ikke det, men det kan være smart å forsøke noe annet enn quick fix…

    Energi, serotonin, endrofin og ikke minst ønsket om å ta vare på kroppen og behandle den pent (med både egenpleie og mat) er bivirkningene jeg fint kan leve med. Dere er begge gode ambassadører for dette. Jeg gleder meg ved alle innlegg her!

   2. Celine

    Dette var et flaut innlegg, Anja. Totalt unyansert og…ja, bare flaut. For det første er nok ikke antidepressiva noen Quick fix for dem som går på det, for det andre kan ikke alt fikses med trening. For det tredje er antidepressiva og smertestillende medisiner to vidt forskjellige ting. :-/

   3. Anonym

    Jeg skjønner poenget ditt, Celine. Men jeg er enig i mye av det Anja sier. Fysisk aktivitet hjelper mye på depresjon, og i mange tilfeller tror jeg man kunne vært foruten medisiner. Både leger, psykologer og helsedirektoratet anbefaler fysisk aktivitet for mennesker med depresjon. Det sammen med medisin, vel og merke. Men jeg tror problemet ligger mye i at leger syns det er mye enklere og skrive ut en resept enn og prøve og presse på eller motivere til fysisk aktivitet og frisk luft. Det er ikke alltid like lett og behandle mennesker med psykiske lidelser, og da er enkleste utvei ofte det «beste».

 3. Margrethe

  Flinkis sprekis 😉 Har brukt morgentimene på et skikkelig skippertak med studeringen, letta noen kilo! Blir deilig med løping senere kjenner jeg, belønning 😀
  77 km forrige uke på meg, beste uka hittil i år så dette går veien, håper å fortsette i noenlunde samme stil!

  Ha en knallknall mandag verdens beste blogger :))

  1. Fotballfrue

   Oi, ja, det var mye 🙂 Løper maks 50 km. i uken jeg :p Så flink du er!

   Ha en god dag <3

  2. Så flinke dere er! Jeg er superfornøyd om jeg klarer å løpe en halv time sammenhengende…

   1. Det er derfor du må sammenligne deg med deg selv, men heller søke inspirasjon hos andre 🙂

 4. Hei! ELSKER de stolene! Har sett i et tiligere innlegg der du sa hvor du hadde kjøpt dem men finner det ikke igjen..
  Må bare si at det er en fantastisk blogg du har og så mye positivitet og glede i deg, enda du får så mange ekle kommentarer! stå på 😀 Og masse god bedring til Lars-Kristian! Hilsen fast leser 😀

 5. God morgen! Eller god formiddag til deg, hehe. I dag ringte vekkerklokken min klokka seks, men ikke søren om jeg greide å stå opp, det ble to timer til før jeg klarte å kare meg ut av senga! Jeg tenkte på deg her en dag, da denne her dukket opp på min Facebook. Jeg foretrekker smør framfor margarin, pga smaken, men skulle gjerne visst om det var noe hold i påstandene her. Jeg tenkte kanskje dere hadde et bedre utgangspunkt for å si noe om det enn meg. Den er lang, så sorry at jeg kommer til å okkupere halve kommentarfeltet ditt med den, men here goes.

  Margarine was originally manufactured to fatten turkeys. When it killed the turkeys, the people who had put all the money into the research wanted a payback, so they put their heads together to figure out what to do with this product to get their money back.

  It was a white substance with no food appeal so they added the yellow coloring and sold it to people to use in place of butter. How do you like it? They have come out with some clever new flavorings….

  DO YOU KNOW.. The difference between margarine and butter?

  Both have the same amount of calories.

  Butter is slightly higher in saturated fats at 8 grams; compared to 5 grams for margarine.

  Eating margarine can increase heart disease in women by 53% over eating the same amount of butter, according to a recent Harvard Medical Study.

  Eating butter increases the absorption of many other nutrients in other foods.

  Butter has many nutritional benefits where margarine has a few, and only because they are added.

  Butter tastes much better than margarine and it can enhance the flavors of other foods.

  Butter has been around for centuries where margarine has been around for less than 100 years.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  And now, for Margarine…

  Very High in trans-fatty acids.

  Triples the risk of coronary heart disease.

  Increases total cholesterol and LDL (this is the bad cholesterol) and lowers HDL cholesterol (the good cholesterol).

  Increases the risk of cancers up to five times.

  Lowers the quality of breast milk.

  Decreases immune response.

  Decreases insulin response.

  And here’s the most disturbing fact… HERE IS THE PART THAT IS VERY INTERESTING.

  Margarine is but ONE MOLECULE away from being PLASTIC, and shares 27 ingredients with PAINT.

  These facts alone were enough to have me avoiding margarine for life, and anything else that is hydrogenated (this means Hydrogen is added, changing the molecular structure of the substance).

  Open a tub of margarine and leave it open in your garage or shaded area. Within a couple of days you will notice a couple of things.

  * no flies, not even those pesky fruit flies will go near it (that should tell you something).

  * it does not rot or smell differently because it has no nutritional value.

  * nothing will grow on it (even those teeny weeny microorganisms will not find a home to grow there).

  Why? Because it is nearly plastic. Would you melt your Tupperware and spread that on your toast ?

  1. Lars-Kristian

   Jeg er absolutt for smør fremfor margarin, men disse påstandene er det nok ikke så mye hold i 😉 Blant annet transfett er det ikke noe av i margarin nå, hvertfall i Norge. Hvordan det er i utlandet vet jeg ikke. Det som står om innhold av mettet fett i henholdsvis smør og margarin er også direkte feil. Smør inneholder så mye som ca 50 gram mettet fett, mens med margarin avhenger det litt av hvilke vegetabilske oljer som er brukt.

   Margarin er langt ifra så dårlig som det hevdes her, men smør er som sagt et bedre alternativ 🙂

   1. Hei!
    Lurte på om du eller Caroline kunne skrive litt om studiet du studerer på nett? Jeg skal selv ta nettstudie til neste år, fordi jeg skal utenlands, før jeg skal 3 år på bachelor på ernæring.
    Som hvilken skole det er knyttet til, om det er et semester eller et helt år, og tok du noen av de medisinske studiene først?
    Gratulerer med en A, forresten! Godt jobbet 🙂

    Klem.

   2. Lars-Kristian

    Hei!

    Kommer til å skrive et innlegg om det om ikke så lenge 🙂

 6. Michelle

  spreking! Søvn er viktig, merker jeg selv må bli litt flinkere på den fronten! Ha en fantastisk mandag Caroline 🙂

 7. elisabeth

  Flashdance er en fin film ja !! Så romantisk og litt uskyldig. Takk for deg, Caroline. Jeg holder meg til dine mandags tanker, mandag er supert, for da ligger uka fin og ubrukt foran meg. Og jeg skal trene i dag, onsdag og fredag, har planenen klare !! Nå skal jeg kose meg med bloggen din, før mere arbeid venter.Klemklemklem.

  1. Fotballfrue

   Det er så godt med en plan 🙂 Håper uken blir fin 🙂

   Klem!

 8. HJELP for en imponerende treningsøkt! Utrolig flink du er. Jeg har vært på pilatestime i dag tidlig, men det er jo a walk in the park ift det du har gjennomført hehe! Blir jo helt gal av å sitte her med kjempestor gravidmage, lese bloggen din og ikke kunne løpe! 😛 Ha en superfin uke!

  1. Fotballfrue

   Men snart er det din tur til å løpe litt igjen 😉 Og pilates er jo så deilig!

   Klem 🙂

 9. Deilig start på veka! 🙂

 10. hei!

  Hva skjedde med samarbeidet med Trine Grung og helsematen.no?

  1. Fotballfrue

   Det har ikke skjedd noe mer, egentlig 🙂 Jeg vet like lite som deg :/

   – C

   1. Ingrid

    DET lurte jeg også på. VIL.ha.helsematen :O :O

   2. Fotballfrue

    Jeg vil også det! Og jeg har troa fortsatt, men det er nok mer som må på plass enn vi vet.

    – C

   3. Jeg spurte på Trine sin blogg, og hun sa at helsematen bare var satt litt på vent, så det kommer! Men er ikke du med da, Caroline? Du er vel altfor travelt opptatt hele tiden 🙂

   4. Fotballfrue

    Greia er jo at det er meg og Trine, så jeg er selvsagt med 🙂

    – C

 11. Marita Ø

  Så flink du er! Her blir det ikke trening før i ettermiddag :/ Forelesninger først.. Jeg er absolutt størst fan av morgenøktene, men av og til må man vel bare utsette den noen timer 🙂 Deilig blir det uansett! Ønsker deg en fortsatt fin mandag 🙂

 12. Jeg ville bare titte innom for å ønske deg, Lars-Kristian og deres to firbente venner en fantastisk uke!

  Snart skal jeg få meg en firbent venn også, jeg må bare finne den riktige rasen og hunden for meg. Er begge rasene deres like aktive?

  1. Fotballfrue

   Her står det litt om hundene våre 😀 http://fotballfrue.no/2012/09/20/lesersporsmal-our-babies/

   Klem!

 13. Så deilig 😀 Må legge meg tidleg denne veka eg også, ettersom eg har planer om å få tatt treninga på morgonkvisten 🙂
  Ha ei super veke, Caroline 😀

 14. Skal du på beyonce konserten i mai?

  1. Fotballfrue

   JA 😀

 15. You room is beautiful!

  Love from South Africa

  http://arumlilea.blogspot.com

 16. Camilla C

  Hei, fin blogg 🙂

  Kom over en annen blogg (Svenske Kissie) som har brukt ett av dine bilder i ett inspirasjonsinnlegg:
  http://www.kissies.se/wp-content/uploads/2013/02/fit.jpg

  Ha en strålende mandag 🙂

 17. Håper du har hatt en fin start på uken :-)) Her er jeg i full gang med å rydde, sortere og pakk vekk klær! Litt kjedelig, men veldig nødvendig 🙂 Ha en fortsatt fin mandag spreke du <3

 18. Cathrine R

  For et utrolig koselig bilde av dere, Caroline:)

 19. Hvor har du kjøpt det bilde som er på veggen på det øverste bilde av stua?

  1. Fotballfrue

   Det er malt av kunstneren Cecilie Sundfær 🙂

   – C

 20. kristina

  Hei!
  Jeg lurte på om havregryns grøt er bra og spise om du vil ned i vekt/ ned i fettprosent?
  Jeg elsker havregrynsgrøt og spiser 60g om morgenen og 60g til lunsj.. så lurer på om det er dumt av meg å spise det eller om det er greit..

  Hilsen Kristina!

  1. Lars-Kristian

   Som med all vektnedgang, er det kalorier inn og kalorier ut som teller. Du kan spise nesten hva du vil, og gå ned i vekt så lenge energi-inntaket ditt er lavere enn forbruket.

   Om havregrøt hjelper på metthetsfølelsen din, og gjør at du klarer å begrense det totale inntaket, kan du fint spise det og samtidig oppnå vektnedgang. Ikke søt den med sukker, rosiner eller syltetøy.

   1. Hei!

    Lurer veldig på dette med kalorier inn – kalorier ut på lchf livsstil og håper du kan hjelpe.
    Man har jo alltid hørt at dette er den eneste veien til vektnedgang, og som jo høres ut som det eneste fornuftige.
    Jeg har lagt om kostholdet til et (nesten) lchf og føler at jeg får i meg MANGE kalorier kontra tidligere (jeg har ikke tellet) når jeg tenker på ost, smør, fløte etc. i kosten kontra da jeg spiste lett-versjoner av denne maten.

    Hvordan forklarer man vektnedgang når kaloriinntaket vel er relativt høyt?

    Takk 🙂

   2. Lars-Kristian

    Jeg er sikker på at om du teller, så er du i kaloriunderskudd (hvis du går ned i vekt) 😉 «Energi kan hverken oppstå eller forsvinne, bare gå over i andre former», termodynamikkens 1.hovedsetning.

    Det som dog kan skje, er at den basale energiomsetningen din, og matens termiske effekt, øker litt. Men dette forutsetter at du har økt inntaket av proteiner.

 21. Jeg må bare si en ting.. Den kommentaren du fikk om barnløshet var virkelig sjokkerende. Det må være fryktelig for deg å få slike kommentarer. Nå har jo ikke du problemer med dette, men hva hvis? Tenk om du faktisk hadde kjempeproblemer med dette. Folk er håpløse når de kommer med kommentarer som det. Jeg vil bare uttrykke min støtte til deg og håpe at du ikke tok det innover deg.

  1. Fotballfrue

   <3

 22. Lisa Marie -

  Spreking!! Jeg gleder meg til å få møtet med medlemstreneren i morgen, sånn at jeg kan begynne med treningen snart 😀

 23. Du är så flink! Jag önskar verkligen jag kunde finna inspirationen och motivationen till att träna som du! Jag brukar tänka så här «om ett år önskar du att du började idag», men började jag idag? Neeei!

  Önskar er en fortsatt fin måndag och god bedring till LK (hoppas i alla fall att han är pigg och kry efter operationen).

  Kram
  // Amanda

  1. Fotballfrue

   . . i morgen 😀

   Klemmer <3

 24. Your hair is pretty dark now… do you miss being blond? Will you go back to blond hair?

  1. Fotballfrue

   Yes, I know! I love it, I don’t miss being blond just yet, but maybe when the summer gets closer? 🙂

   Hugs!

   1. I love your dark hair as well! I was actually very shocked when you went from blond to little bit darker… but you would probably look amazing in any hair color 🙂

   2. Fotballfrue

    Thank you so much! You are too kind! And you, you look stunning as a brunette 🙂

    Hugs!

 25. Amalie14

  Hehe, bra å vite at det er flere som har fått lite søvn. Jeg er også mødt til å skjerpe meg denne uken, har nesten glemt av den deilige følelsen av å være uthvilt!:O
  Ønsker deg en fin uke Caroline, la den bli den beste på lenge:-)

 26. Hei søte Caroline!

  for en nydelig jente du er♥ smelter!
  Men jeg lurer på noe, spiser du atkins bar?
  Jeg vil dele en nydelig oppskrift med deg som bare er så lett, og erperfekt til oss lchf-er!
  her er den.

  Lchf vaffler:

  ♥5dl melk/ rice dream
  5dl mandelmel/fulkorns hvetemel
  2ts kardemomme
  2ts bakepulver
  2egg

  Du blander bare alt i en bolle, la røra svelle i 15 min og fyr løs med vaffeljernet! velbekomme!
  denne må dere teste♥

  Ellers håper jeg alle sammen får en nydelig start på uken!

  stooor klem julie
  ♥♥♥♥Bare å ta en titt på bloggen min:-)♥♥♥♥

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne! Denne er ikke altfor langt unna min oppskrift 🙂

   Klemmer!

 27. I’d love to do the same in the morning:) You look great! xo

 28. Hei! Hva slags mobil bruker du?

  1. Fotballfrue

   iPhone 🙂

   – C

 29. Fantastiske Caroline, ha en flitt mandag:)
  Håper du kan legge ut et treningsprogram , slik du trener mage, rompe og rygg.. Hadde vært gøy å fult ditt treningsprogram også:)

 30. Hei! Så flink du er 🙂 Jeg var selv å trente i morgen tidlig før skolen, så deilig!
  Men til min store skuffelse så jeg nå at det ikke var lov til å trene i singlet der hvor jeg trener. Vet du hvorfor det er slik?

  1. Fotballfrue

   Dessverre :/ Jeg har heldigvis aldri opplevd dette, synes det er en merkelig regel :/

   – C

   1. Det har sikkert med hygiene å gjøre, at når man bruker apparater, matter og sånt så er (den svette) huden i kontakt med utstyret, og da kan det bli mye bakterier. Sånn som at man f.eks. ikke får gå inn i en matbutikk i bikini/med bar overkropp. Veldig dum regel egentlig, men tror hvertfall det kan ha noe med dette å gjøre!

  2. Det er pga hygiene 🙂

 31. Jeg liker bedre og bedre mandager , takk for inspirasjon,
  Victoria secret fashion show på tv i kveld , skal du se ?

  1. Fotballfrue

   Skal prøve å få det med meg 😀

   Klem!

 32. Hei:)
  Du som er så flink med mote, vet du hvilke farger som kommer til våren? Er det noen spesielle trender vi kommer til å se??

 33. Herregud så flink du er 🙂 men det vet du sikkert 😉

 34. Vil bare si at du er helt nydelig Caroline!
  Jeg starter alltid dagen med å lese bloggen, min store inspirasjonskilde! Du er alltid glad og positiv, uansett motgang eller medgang. DET er styrke det! <3 Keep on the good work, for denne siden gir mange stor glede i hverdagen!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fine ord, skjønne deg <3 Setter uendelig stor pris på det!

   Mange klemmer 🙂

 35. I love your house its beautiful!!! nice pics ;))

  http://joannasylvia.blogspot.com

 36. God mandag, flotte caroline! 🙂 hehe, du burde vurdere å lage fast spalteplass til mannen din nokre gonger i månaden trur eg, med tanke på alle spørsmåla de/han får knytt rundt ernæring og helse. Det hadde faktisk ikkje vore så dumt – syns eg. 🙂 ha ei flott veke!

  1. Fotballfrue

   Det skal jeg notere meg 🙂

   Klem!

 37. I’m just thinking about getting a Macbook myself but I’m not sure how good they are. Which model do you have and would you recommend it? I love the look of your hose. You have done a really good job decorating it!!!

 38. Marianne

  Du er så flink!njeg er også vanligvis flink- trener normalt 4 -5 ganger i uka.. Men så var vi på ferie en uke hvor jeg ble gørrsjuk og jammen satt det i uka etter også. Laaaaang antibiotikakur og kortisonkur og jeg er enda dritsliten, to uker ekketrpå… Har ikke hatt så lang treningspause på mange år tror jeg….. Og jeg føler meg så……. Dvask! Tanken på trening nå er helt uaktuelt- men Jeg har så lyst:-) bare en liten utblåsning fra meg. Som håper jeg er tilbake på mølla til helga kanskje:-) i mellomtiden får du løpe et par km for meg også!! Klem

 39. Så herlig med tidlig start på dagen! Får så mye mer ut av den da! Ha en fin kveld:)

 40. Naa ble jeg inspirert saa naa skal jeg ut aa loepe en tur! Tusen takk <3

 41. Jeg har vært litt trist de siste dagene, men nå når jeg gikk inn på bloggen din ble jeg glad. Sånn er det alltid. Kanskje en litt «barnslig» kommentar, men jeg får masse inspirasjon fra deg (les: du jobber hardt, men er samtidig flink til å kose deg, tar flotte bilder osv). Når det er sagt så synes jeg bloggen består av litt vel mye mote, skjønnhet, trening og mat (jeg har vært fast leser i flere år). Jeg vet at det er umulig å tilfredsstille alle, men personlig liker jeg best å lese om hverdagen din og alt som skjer – det er hyggelig å følge deg!

 42. You look like a million dollars – til og med i treningstøy!!

  1. Fotballfrue

   :O Snille deg!

 43. Your home is so super cute ***

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *