Kostholdskonferanse 2013

Nå kom jeg nettopp tilbake på hotellet fra kostholdskonferansen på Hotell Bristol, vi måtte bryte opp ettersom Lars-Kristian har legetime (krysser fingrene for et positivt utfall av den), så nå tenkte jeg å sitte her og jobbe noen timer til den fine utsikten min 🙂 

Synes det var interessant å være tilstede, og høydepunktene for meg var nok foredraget om  transfett og foredraget om karbohydrater i kosten. Transett er fortsatt et stort problem i dette landet. Danmark har faktisk forbud mot det og har hatt en positiv effekt på det generelle inntaket i befolkningen som følge av dette, men i Norge har vi fortsatt tilgang til transfett i flere matvarer, spesielt i kjeks, kaker, varmebehandlede oljer og slike ting, og faktisk er det så mye som 5-7 ganger mer transfett i kaker og kjeks fra innvandrerbutikkene her i Oslo, enn i butikker som Kiwi, Meny, Rimi også videre. Birger Svihus kunne fortelle at karbohydrater er den viktigste bidragsyteren i forhold til overvektsproblematikken vår (det er jeg jo faktisk veldig klar over), og at kun 15 prosent av folket får i seg det anbefalte inntaket av grønnsaker.

Ellers satt vi helt bakerst slik at vi så ganske dårlig, til tross for at jeg hadde på meg litt ekstra sterke briller i dag, hehe. Virket som Philippe Legrand holdt et veldig interessant foredrag, hadde jeg bare hatt forståelse for fransk-engelsk, for det er jo nesten umulig? Jeg fikk hilst på Espen Rostrup også, som skal holde foredrag i morgen 🙂 

Nå skal jeg nok en gang prøve å komme til bunns i mailen min, men det ser ut til å være et evigvarende prosjekt *bah* Og etter det, ser jeg veldig frem til en lang treningsøkt før vi mest sannsynlig skal på middag hos Vivi i kveld. Det blir så fint ♥

Håper dere har hatt en fin dag hittil, tenk, i morgen er det helg igjen! Vi får mamma, pappa og storesøster på besøk og vi skal feire at jeg blir gammel på mandag. GAMMEL. Uhu! Tiden går for fort.

109 kommentarer

 1. Likte din franske touch over antrekket. Dette kledde du. Gratulerer med dagen på forskudd. Å fylle år er og bli enda et år visere 🙂

 2. Hei! Hvor står det at varen inneholder transfett? Kan man bake kjeks uten dette? Og hva er egentlig det i forhold til vanlig fett? Håper på svar! Mvh Sigrid

  1. Fotballfrue

   Det står ikke direkte, men alle oljer som det står «delvis hydrogenert» på innholder transfett, særlig soyaolje, varmpresset rapsolje og frityroljer inneholder mye transfett, samt alle datostemplede bakevarer som kjeks og kaker, frityrstekte matvarer, chips, pommes frittes, alle pålegg som inneholder varmebehandlede oljer eller margarin skal betraktes som skyldige til det motsatte er bevist.

   Dette er sitat fra lommelegen, du kan lese mer om det her: https://www.lommelegen.no/artikkel/transfett 🙂

   Klem!

   1. å hjelp, skummelt med transfett. Dette er noe vi ikke tenker over, tenker jo at olje er sunt som f eks rapsolje. Kan du ikke lage en oversikt eller tips tips til oljer uten transfett? Du er jo flink med kost=) Vanskelig når det ikke står transfett på produktene…

 3. Så fin du er med mørkere hår:) Eller, du er jo alltid flott da!:) Kunne tenkt meg å være der, dette er veldig spennende saker! Og ja… det er vel ingen bombe at karbohydrater har mye av skylden for overvekt…
  Håper du får en flott dag videre og at det gikk fint på legetimen til Lars K 🙂

  – Klem

 4. elsker »bloggen» din! du er så pen.
  -fast leser

 5. Så utrolig søt og nett du var i dag 🙂

  1. Fotballfrue

   Nett? 🙂 For et søtt ord, tusen takk 🙂

   1. Nett betyr liten og søt på en måte:) hvertfall slik vi bruker det her jeg kommer fra 🙂 Må forresten si meg enig i Majas kommentar!

   2. Fotballfrue

    Ja, det brukes om det der jeg er fra også, men jeg har liksom aldri brukt det noe særlig :p Veldig søtt ord 🙂

    Klem!

   3. Ja det er jeg enig i 🙂

 6. Kjempetøffe briller du har. Hvilket merke er d?

  1. Fotballfrue

   De er noen år, men er fra Kam Dhillon 🙂

   – C

 7. Elsket brillene dine! <3 Rett og slett et perfekt studie antrekk også ;D

  1. Fotballfrue

   Hehe, ikke sant? :p Følte jeg burde gå for noe student-ish i dag 😉

   Klem!

   1. Mariell

    Ja, føler antrekket ditt var litt sånn student møter Paris eller noe :p Savner du forresten studietiden? Og kunne du tenkt deg å studere noe mer i fremtiden (i såfall hva?)? Studerer juss selv, og føler det er så lenge til jeg blir ferdig, men samtidig så sier jo alle at jeg bare må nyte det :p

 8. Ahh, hvooor er jakken fra ?:D Nydelig!

  1. Fotballfrue

   Fra Bubbleroom 😀 Mexx er vel merket 🙂

   Klem!

 9. Jeanette

  Søren så fin du er! Du kler virkelig briller,du ser strålende ut 😀

  1. Fotballfrue

   :O Tuusen takk 😀

 10. I have same glasses 🙂 Nice outfit 🙂

 11. Dwightinha

  Så fin du var!
  Må bare gi deg skikkelig honnør for å fremme sunn mat, fristende oppskrifter i innbydende «innpakning» til dine lesere. Enten man er for eller mot LCHF eller ikke konsekvent følger dietten er det du presenterer alltid kvalitet. Tusen takk, jeg synes du er et godt forbilde som viser at både trening og mat skal forbindes med kos, hygge og velsmakenhet.

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fantastisk tilbakemelding! Det er så gøy å høre 🙂

   Klemmer!

 12. Wow! På disse bildene var du virkelig STUNNING! Så elegant, voksen og sofistikert! Du kler virkelig briller 🙂 Burde gå med det oftere!

  Ha en strålende dag! Selv om jeg ikke kommenterer så ofte, så leser jeg ALLE innleggene dine. Dagens høydepunkt 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, fine deg 😀 Veldig hyggelig å høre 🙂

   Håper du får en fortsatt fin dag 🙂

   Klemmer!

 13. Vad fin du ser ut 😀 Caroline goes sexy geek girl 😀

  1. Fotballfrue

   Hahaha, takk 😀

 14. Monica M.

  Hei!

  Hvor er jakken og alpeluen fra?!

  1. Fotballfrue

   Jakken er fra Mexx / Bubbleroom, mens luen er fra H&M 🙂

   – C

 15. Monica M.

  Hvor er alpeluen kjøpt?!

 16. Så fin du var 🙂 Gratulerer med dagen in advance. I dag hadde jeg en flash back om videoen som du la ut du da du blogga på blogg.no. Altså videoen av deg og Lars-Kristian med rockering i oslo og sprang med den hihi :p, flash backen var helt uforventet.

  1. Fotballfrue

   Hahaha 😀 Den er så morsom :p

   1. Er sikkert jeg som ikke kan helt med data,men har leitet å leitet å finner ikke den videoen,kan du være så snill å linke til den ?? 🙂 Huff huff :/

 17. Anne Berit

  Så utrolig fin du var i dag! Dette er faktisk et av favorittantrekkene mine (som du har hatt på deg i det siste, men du er jo egentlig alltid fin :))
  Hvor er jakken fra? 🙂

  1. Fotballfrue

   Tuusen takk 😀 Jakken er fra bubbleroom / mexx 🙂

   Klem!

 18. Du er så fin i brillene dine! Nydelig i antrekket også.

 19. mette jørgensen

  Hei Caroline!

  Nå har du gitt meg og familien så mange flotte matopskrifter, så nå fikk jeg lyst å tipse deg om en blogg jeg synes har noen fine oppskrifter:
  lisevonkrogh.wordpress.com

  Ha en fin kveld!

  mette

 20. Spennende altså, er ikke helt ‘clued up’ på alle sånne ting som har med kosthold å gjøre, men merker jeg blir mer og mer bevisst (mye takket være deg, selv om jeg ikke spiser lchf). Synes det er viktig å ha fokus på sunt kosthold, men selvfølgelig med et reflektert bilde av at det som passer for en selv ikke passer for alle andre. Er jo også litt vanskelig med alt dette mediefokuset på sunnhet og ‘hva som er riktig’, det forandrer seg jo fra uke til uke hva man liksom skal spise! Selv velger jeg å overse det meste av slike oppslag, men man blir jo selvfølgelig litt påvirket. En ting jeg synes er hårreisende er at så mange ungdomsskolebarn og ungdommer på videregående ikke kan nok om kosthold, mtp hvor ‘matet’ man blir med kostholdsråd og veiledning: 3pk med boller og en brus, eller en pizzabolle fra Meny, eller rett og slett en kebab til lunsj flere dager i uka? Kanskje gymtimer også burde inneholde undervisning i kosthold? Fortsatt fiiiin torsdag, Caroline 🙂 klem til deg

 21. Väldigt fin outfit 🙂

  Själv är jag helt i bröllopsvärlden! Vi ska gifta oss i N.Y om några månader och imorgon kommer min drömklänning från Vera Wang – längtar såå tills vår underbara dag! Och igår bokade vi lokalen i N.Y som är totally amazing 🙂

  Ha en fin kväll!

 22. Off, gammel, ja… Jeg er født bare 2 uker etter deg, vet akkurat hva du snakker om. Tiden flyr… :/
  Alle bare ler av meg fordi jeg synes jeg er gammel som blir 26 snart… Men seriøst, jeg føler meg som om jeg er 19-20 år. Råskummelt at jeg faktisk blir 26…! :O Hvor ble tiden av? Kan noen stoppe den, vær så snill??

  Du ser så nydelig ut, som alltid. Men hvordan overlever du i en kort jakke i denne kulden? Jeg holder på å stryke med samme hvor mye jeg kler på meg *sukk*
  Håper du får en fin bursdagsfeiring!
  Klem <3

  1. Fotballfrue

   Det hadde vært veldig fint å stoppe tiden, jeg er så enig! Men jeg prøver å tenke at vi må sette pris på hvert år også, selv om det går skummelt fort. Og som en annen her sa tidligere, vi blir jo bare visere med årene 😉

   Klemmer 🙂

   1. Ja det er helt sant Caroline, du blir bare visere 🙂

 23. Så spennende, og så fin du var i dag! 😀

 24. Herremin! Du var DØDSFIN i dette antrekket. Hele sammensettningen var bare så bra. Vakre du 🙂

 25. Du er så fin Caroline! Bloggingen din er fantastisk. Blir så glad! God klem

  1. Fotballfrue

   Så utrolig hyggelig å høre, Helene! Tusen takk 😀

 26. Å, dette antrekket var skikkelig fint! Du kler briller 🙂

 27. Stilig antrekk!:):) Hehe, du har rett i at tiden går fort, særlig når man har mange jern i ilden, men gammel er du jo langt ifra, og livet blir bare bedre og bedre med årene, ettersom man lærer seg selv å kjenne og vet hva slags menneske man ønsker å være:):)

  1. Fotballfrue

   Ja, det er helt sant! Det er bedre å tenke på den måten 🙂

 28. Hei Caroline! Høres ut som at foredragene var veldig spennende. Vet ikke hva foredragsholderen har sagt da jeg desverre ikke fikk mulighet til å komme på konferansen selv. Men hva mener du med at karbohydratene er årsaken til overvektsproblemet? Det er vel viktig å skille på type karbohydrat her, rørsukker og siktet hvetemel er svært annerledes i oppbygningen enn grove kornprodukter og poteter. Ordentlig grovt brød, havregryn og poteter (og mer)kan ikke få skylden for at så mange er overvektige. Syns det ser ut som du spiser masse god, sunn og næringsrik mat, men det kan komme feil ut foran leserne dine å si at alle typer karbohydrat er fy fy. Jeg er ikke en ernæringsfysiolog som følgher de norske anbefalingene slavisk i det hele tatt, men husk på at du har mange lesere, gjerne unge jenter, som blir inspirert av deg og tror deg når du setter alle typer karbohydrater i ett slikt lys. Du har nok mye kunnskap å komme med og gir masse flott inspirasjon. Jeg vil ikke kritisere deg på noen måte. Men vær litt forsiktig med hva du skriver når det gjelder næringsstoffanbefalinger, det er først og fremst de som har utdannet seg innefor feltet og som har bred kunnskap som forstår oppbygningene av næringstoffer og hva som skjer med dem i kroppen.

  1. Det er litt av poenget 🙂 At karbohydrater spiller en stor rolle betyr ikke nødvendigvis at det er fy fy, men kan også bety at man må være kritiske til hvilke man velger.

   1. ninetta bagarelli

    Syns denne artikkelen passer bra til denne posten:
    https://www.sykepleien.no/fagutvikling/fagartikkel/890247/bor-vi-spise-mer-mettet-fett

   2. Jeg er heller ikke ernæringsfysiolog e.l, men blir likevel frustrert når det snakkes om at karbohydrater har mye av skylden for overvekt. Det er jo riktig, men så lite nyansert. De karbohydratene det er snakk om er vel sukker, lyst mel, lys pasta etc, og det er vel strengt tatt ingen som anbefaler særlig inntak av dette! Synes karbohydrater har fått et ufortjent dårlig rykte, nettopp pga unyansert bruk av begrepet.

   3. Sunniva

    Den fremste årsaken til overvekt er overdrevent inntak av mat. Enten om man følger et lavkarbokosthold, eller et kosthold med mer karbohydrater, spiller det liten rolle hvis vi spiser mer energi enn vi trenger. Før hadde man jo rett og slett ikke disse mengdene mat og man hadde nok et annet forhold til mat også (mat = næring/»bensin»). Nå er mat kos, sosialt, trøst osv. Det er jo ikke noe galt i at mat er kos eller sosialt, men det bør verken være vår fiende eller bestevenn, rett og slett fordi det er noe vi trenger, men ikke i ekstreme mengder.

    Selv har jeg et dårlig forhold til mat, jeg overspiser, og jeg spiser ofte feil mat. Jeg vet jo egentlig bedre, men jeg gjør det likevel. For å gå ned i vekt er det ikke kunnskapene mine jeg må endre, men holdningen og forholdet jeg har til mat. Når jeg klarer å se på maten som en ren nødvendighet framfor et nødvendig onde/ trøst avhengig av dagsformen, da tror jeg at jeg vil komme langt. Det jeg vil si er at forholdet vi har til maten vi putter i oss, har mye å si for om vi blir overvektige/usunne eller ei. (og naturligvis også om vi får andre spiseforstyrrelser).

 29. Hei!

  Artig og interessant å lese bloggen din. Et spørsmål, hva har skjedd med overleppen din?

  Ha en fin kveld i byn!

  Mvh
  Gro

  1. Fotballfrue

   Hva mener du?

 30. Så fin du var i dag! Elsket brillene 😀

 31. Must have been an interesting meeting:) oh you are super cute and classy!!

 32. ah -leter etter et par perfekte overknee-støveletter. Hvor har du kjøpt dine? Har de hæl/kilehæl?

  ps du er bedårende -love the french chic style <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, søte 😀

   Disse er fra Zara med stiletthæl 🙂

   Klem!

 33. Aaaaw, utrolig søt med briller også du! ^^,
  Så skikkelig søt og smart ut 😉 😀 Smart er du også da!

 34. Har du eller noen andre forslag til plasser å spise middag på i Oslo? Normal prisklasse 🙂

  1. Fotballfrue

   Südøst Asian Crossover! Fantastisk mat, herlig atmosfære og overraskende rimelig 🙂 https://fotballfrue.no/2012/10/13/asian-crossover/

   Klem!

 35. Hei Caroline!
  Har lenge villet spørre deg om noen ting ang. LCHF
  – har selv startet for over 1 måned siden på dette kostholdet og jeg liker det svært godt:)
  (bortsett fra at jeg sover veldig dårlig om natten etter at jeg startet, vet du noe som kan være grunnen til det?)
  men blir litt bekymret over alle artiklene som sier hvor negativ det er, og at det er veldig mye fett i kosten.
  Har selv lest Hexeberg sine bøker, og jeg ble overbevist. Men det har i denne tid kommet masse artikler om hvor helsefarlig det er? Hvordan stille du deg til dette, jeg prøver å ikke tenke så mye på det, men det ligger litt i bakhodet.
  Min far er også hjertelege og stile seg svært negativt til en slik diett, og prøver å snakke meg vekk fra den.
  Er i den fasen jeg har kommet veldig godt inn i det og kjøpt inn masse ingredienser osv. Så har selv lyst til å fortsette.
  Lurte på om du også kunne si litt om hva dine helsemessige gevinster er ang. trening og kropp og hud/hår.

  Forresten: har prøvd meg på mange av oppskriftene dine og liker de svært godt!

  1. Ett tips: Les aldri en tabloid overskrift. VG, Dagbladet etc er eksperter i å blåse opp observasjonsstudier som om det var forskning av ypperste kvalitet. Et krystallklart eksempel på hvordan media gjør mer skade enn nytte i dagens samfunn.

   1. Interessant kommentar fra en som lever at et yrke som i stor grad er avhengig av media, for ikke å snakke om promoterer et kosthold som har kommet «opp og fram» først og fremst på grunn av tabloide medier.

   2. Ser ikke helt sammenhengen :/ Media burde absolutt tatt et kritisk skråblikk på seg selv.

 36. Looking good!! <3 <3 🙂

 37. Michelle

  Så spennende med slike foredrag! Det hadde vært kjekt å få med seg! kun 15% som får i seg anbefalt dose grønt her i landet, det er en skummelt lav prosent altså!! Du så utrolig fin ut på disse bildene, dødsfine krøller!! 🙂 Nyt kvelden!! <3

 38. Kristianne

  For et nydelig antrekk, elsket luen. Hvor er den fra?
  Men jeg har merket at brød og kjeks og sånn ikke gir så mye energi som vi håper. Som liten fikk jeg alltid den tradisjonelle matpakken med tørre skiver og svett/tørt pålegg. Så ble jeg syk, men når jeg ble frisk igjen byttet jeg om på maten. Nå er det en brødskive riktignok, men også en yoghurt helst bringebær/rabarbra fra tine og en kiwi. Og nå stiger energinivået betydelig etter lunsj på skolen, og du var nok en av de som først fikk meg på tanken av at det er mulig å spise andre ting enn brødmat til frokost og lunsj. Tusen takk! 😀

 39. Virker som du har mye å drive med, men når kommer svarene fra spørsmålsrunden du hadde for mange måneder siden? Vi mangler siste del, om trening og kosthold, mye jeg gjerne ville ha svar på. 🙂 Sorry for å mase.

 40. Lekker jakke – sånn tror jeg må gå til innkjøp av!

 41. Herregud jeg elsker antrekket på alle mulige måter, utrolig fantastisk veldig mega super fint! Rett´n og slett´n! 😀

  Elle

 42. hei!:)
  jeg bare lurte på.. får man toll på varer man kjøper fra bubbleroom? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei 😉

   – C

 43. Ann Helen

  Skulle veldig gjerne vært på den konferansen! utrolig interresant med tanke på utviklingen i Norsk kosthold!! 🙂

  Men.. Å si at karbohydrater er den viktigste årsaken til overvektsproblematikken vår, blir i mine øyne helt feil. Her gjelder det å skille mellom de ulike typene karbohydrater. At raske karbohydrater er en årsak til overvektsproblemer er jeg enig i, men man kan ikke si at langsomme karbohydrater som fiberrike, grove kornprodukter, grønnsaker og frukt er et problem med tanke på overvekt. Helsemyndighetene anbefaler at 50-60 E% i løpet av en dag bør komme fra karbohydrater. Vist karbohydrater virkelig er så gale som du skal ha det til, så hadde ikke disse anbefalingene sett slik ut. Jeg vet at karbohydrater ikke er essensielt, men det er likevel svært viktig i forhold til kroppens celler, og for kroppens forsyning av glukose.

  1. Det er på ingen måte feil å si at karbohydrater er den viktigste bidragsyteren til overvekt og fedme. Med det menes også at valg av hvilke typer karbohydrater spiller stor rolle, og ikke nødvendigvis mengdene. Kan forresten legge til koronarsykdom også, da det var bred enighet om at høy GI produkter var sterkest assosiert.

 44. Hei!
  Så bra du likte kostholdskonferansen, og faktisk nevner Birger Svihus. Han er nemlig min veileder til masteroppgaven min 😀 Hadde muligheten til å være med på konferansen i dag, men måtte jobbe på labben :/
  Du så virkelig fin og søt ut i det antrekket 🙂 God bedring til Lars-Kristian!

  1. Fotballfrue

   Får du kommet i morgen da? Det er masse interessant i morgen 🙂

   Tusen takk fra Lasse <3

   1. Sigrun

    Ah nei, det var faktisk ikke planlagt å reise inn til Oslo i morgen. Foredragene avslutter rundt kl.12 ser jeg, det lønner seg ikke. Håper du får høre om masse nyttig nytt i morgen også! 🙂 Klem

 45. Du er så søt med briller! Hadde vært gøy å lest litt mer om hva dere lærte på foredraget. Veldig intressant 🙂

 46. Marita Ø

  Spennende 🙂 Og du ser virkelig lekker ut! Håper kvelden deres blir fin 🙂 I dag har jeg feiret min bursdag, en liten minifeiring med mat og vin ute med venninner 🙂 I morgen er det forelesninger, så må nok ta igjen en bedre feiring til helga! Hihi 🙂

  1. Fotballfrue

   Så utrolig hyggelig 😀 Fylte du i dag? Gratulerer så mye i så fall 🙂

   Mange klemmer <3

   1. Marita Ø

    Fylte 21 år i går, ja 🙂 Tusen takk for det! Snart er det din tur til å feire også <3 Hihi!

 47. Ser at du skrev i kommentarfeltet på forrige innlegg at du bruker Restylane,og det reagerte jeg litt på. Ikke fordi jeg i utgangspunktet har så mye i mot det, men du har tidligere gitt uttrykk for at du angret på at du tok det for et par år siden. Har du nå endret mening?

  1. Fotballfrue

   Dette er en gammel nettsak som jeg har svart på i en spm. runde for snart ett år siden:

   Spørsmålet var: Har du tatt noen skjønnhetsinngrep? Silikon for eksempel? Husker du prøvde restylane for en stund siden, bruker du det fremdeles?

   Mitt svar: Nei, jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har tatt noen varige skjønnhetsinngrep. Når det er sagt, synes jeg det er synd at enkelte mener de har krav på å vite absolutt alt om meg, bare fordi jeg har en offentlig blogg. Jeg får disse spørsmålene daglig, og faktisk synes jeg det er ganske sprøtt. Jeg er ofte veldig åpen og ærlig her på bloggen, og noen ganger synes jeg selv at jeg har vært litt for ærlig. Jeg angrer for eksempel på at jeg fortalte om restylaneinngrepet i 2010, fordi jeg mener at dette burde vært en privatsak. Ja, en skal stå får egne valg, men en trenger ikke å fortelle om det til tusenvis av mennesker av den grunn. Jeg vet at en del av dere lurer på uttalelsen min fra november, fra saken som var på trykk i DetNye, og som senere kom ut som et lite avsnitt på nett. Der vinklet de saken som at jeg mente jeg så ut som en and etter restylaneinngrepet. Det noen tydeligvis har oversett her, er det faktum at dette ble sagt i sammenheng hvor jeg og journalisten pratet om tiden rett etter behandlingen. Absolutt alle hovner opp etter en slik behandling, så det er helt normalt. Jeg synes det er kjempesynd at det hele ble vinklet på denne måten, det skal godt gjøres å se ut som en and etter 0.7 ml. restylane. Dette er svært lite, og syntes nesten ikke på leppene mine etter at hevelsen var gått ned. Jeg var veldig fornøyd med resultatet den gangen, og jeg synes ikke at Petra Eckmann fortjener denne “uttalelsen” fra meg. Hun er utrolig dyktig, og jeg vet ikke om noen som har noe negativt å si om henne og jobben hun gjør. Hun er rett og slett kjent for å være av de beste på sitt område. Hvor vidt jeg skal, har eller vil fortsette med en slik behandling, synes jeg ingen har noe med, så dette kommer jeg ikke til å uttale meg om akkurat nå. Jeg synes det er en privatsak, det skal skje på egne premisser, og ingen skal kjenne seg presset til å verken fortelle om, eller å gjøre en slik behandling. Om jeg endrer mening om dette i ettertid får tiden vise. Håper dette oppklarte en del.

   Det jeg synes er synd, er at jeg lot meg påvirke. I ettertid har jeg derfor ikke gjort det inntil nylig, og denne gangen gjør jeg det for min egen del uavhengig av hva andre måtte mene. Jeg trives med det, men ønsker ikke å bli ledet til å gjøre det – som var den utløsende faktoren den første gangen. Når folk spør meg nå føler jeg det er fint å være ærlig om det.

   – C

 48. Du er så utrolig vakker! Nydelig outfit 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne deg!

 49. Amalie14

  Så interessant med kostholdskonferanse!:-)
  Du var utrolig søt idag, likte antrekket kjempegodt, og du er virkelig pen med briller. Med en gang jeg så deg lignet du så innmari på en eller annen kjent person jeg har sett før, men jeg klarer liksom ikke sette fingeren på hvem…. Ble helt sjokkert, måtte til og med zoome inn. 🙂

  1. Fotballfrue

   Hehe, fant du ut hvem det var? :p

   1. Amalie14

    En slags blanding av Kronprinsesse Victoria av Sverige og Vendela Kirsebom kanskje! Haha, pussig..
    Men klarte ikke helt å lande på det, jeg finner ikke navnet til den personen jeg så for meg..
    Uansett så er begge damene utrolig pen, så det var ment som et kompliment:-)

 50. Du så helt stunning ut!! Ser ut som om du bærer klær for en mill, love it!

 51. Jeg er helt enig i at vi alle burde bli flinkere til å spise grønnsker, fordi det er sunt og godt for både kropp og sjel. Men at vi skal gå på lavkarbo (som vil si at vi har i oss masse fett), er ikke til å annbefale! Det sier jo seg selv at med så mye fett som man får inn via lavkarbo, blir årene tettet, og det lettere vil føre til hjerteinnfakt! I gamle dager f. eks var det ikke noe som het lavkarbo, eller noe form for diett. Da spiste man grønnsaker, poteter, kjøtt osv. og det var ingen tegn til at de la på seg av det! Det var et helt vanlig næringssrikt kosthold som alle spiste. Forskjellen fra da til nå er at de var mer aktive, og de fikk brukt kroppen sin mer. De var mer i bevegelse enn hva man er i dag. I dag putter vi nordmenn mer og mer godteri i munnen, og det er jo ganske åpenbart at man legger på seg da, og at man ikke går ned i vekt? Ja, noen har kanskje gått ned i vekt av lavkarbo… men med en gang man begynner å spise vanlig igjen, til normalt kosthold, går man med engang opp i vekt, og ofte mer enn man har gått ned! Fordi kroppen klarer ikke å tilvenne seg den nye kroppsvekten, fordi det går for fort! Noe det ikke ville ha gjort om man hadde slanket seg på normalt vis, å spise mer fisk, kjøtt, grønnsaker, ja, litt av hvert av hva kostholdssirkelen gir utgangspunkt for! Da hadde kroppen klart å tilvenne seg den nye vekten, og klart å holde på den, fordi det har gått over lengre tid! Så da er spørsmålet mitt; frister det likevel å gå på lavkarbo? Desuten er det ikke annbefalt at folk med høyt kolestrol begynner på lavkarbo! Hvorfor? Jo, fordi det er alt for mye fett, og det er med til å tette årene, som igjen øker sjansen for at en med høyt kolestrol må gå på tabeletter. Og for det enn vet, man får hjerteinnfarkt og det går sikkelig ille. Så ille at et liv kan gå tapt!

  Nå var jeg veldig direkte, men jeg syns det var på sin plass!!! Og du skal vite at dette ikke er noe personangrep mot deg! Bare syns det er noe alle burde tenke og reflektere over! Også er det godt å få ut frusturasjon noe sted! Uheldigvis for deg ble det på din blogg!!!

  1. Jeg er helt enig i at vi alle burde bli flinkere til å spise grønnsker, fordi det er sunt og godt for både kropp og sjel.

   Et av poengene med lavkarbo er å øke inntaket av grønnsaker, noe de fleste også gjør 🙂

   Det sier jo seg selv at med så mye fett som man får inn via lavkarbo, blir årene tettet, og det lettere vil føre til hjerteinnfakt!

   Vet du hvordan fett oppfører seg i kroppen? Kan du utdype hvordan denne prosessen foregår, i og med at du mener det er så åpenbart? Ekspertene er uenig, da er det svært rart at du sitter med fasitsvaret.

   I gamle dager f. eks var det ikke noe som het lavkarbo, eller noe form for diett. Da spiste man grønnsaker, poteter, kjøtt osv. og det var ingen tegn til at de la på seg av det!

   I gamle dager spiste man mer likt lavkarbo, enn hva som blir anbefalt i dag. Poteter har kun eksistert i noen hundre år, så den ble nok ikke brukt. I et evolusjonært perspektiv, er hele kostholdsfilosofien til blant annet Helsedirektoratet ganske ny. Skulle man basert seg på hva man spiste i gamle dager måtte allle spist lavkarbo.

   Ja, noen har kanskje gått ned i vekt av lavkarbo… men med en gang man begynner å spise vanlig igjen, til normalt kosthold, går man med engang opp i vekt, og ofte mer enn man har gått ned!

   Og du mener du at det er lavkarbo som har skylden? Jeg vil vel heller skylde på det kostholdet som gjorde vedkommende overvektig, og som h*n var dum nok til å gå tilbake til.

   Noe det ikke ville ha gjort om man hadde slanket seg på normalt vis, å spise mer fisk, kjøtt, grønnsaker, ja, litt av hvert av hva kostholdssirkelen gir utgangspunkt for!

   Det du beskriver her, mer fisk, kjøtt og grønnsaker, er et perfekt lavkarbokosthold. Vet du egentlig hva som menes med lavkarbo og hva man spiser på et sånt kosthold?

   Nå var jeg veldig direkte, men jeg syns det var på sin plass!!! Og du skal vite at dette ikke er noe personangrep mot deg! Bare syns det er noe alle burde tenke og reflektere over! Også er det godt å få ut frusturasjon noe sted! Uheldigvis for deg ble det på din blogg!!!

   Flott at du er engasjert, det er bra, og du kommer sikkert til å lære masse etterhvert. Men i og med at du er såpass fersk, bør du kanskje ikke være så bastant, i og med at du åpenbart ikke helt vet hva lavkarbo er.

   1. Si hva dere vil, men man kan takke poteten for befolkningsveksten i Norge fra 1700-tallet. 🙂

   2. Jeg liker yumyum-nudler med rømme! 😀

   3. Da poteten ble innført i Norge/Europa var potet noe mange spiste fordi det var billig… Og fordi man hadde et kosthold med mangel på C-vitaminer. Spesielt i Norge og Irland fungerte det å dyrke frem potet, og den ble brukt for å overleve. Ikke fordi folk syntes den var så himla god, – de fleste syntes den var smakløs – men så var den billigere å dyrke enn korn.

    Kilde: Leksikon/Wikipedia

   4. Camilla

    Det var ikke noe pent å si at h*n var dum nok til å gå tilbake til det gamle kostholdet, noen har faktisk en sykdom..
    Ikke meningen å være slem, den bare traff meg hardt i hjertet.
    Etter «hundrevis» av dietter, har jeg enda ikke prøvd lchf, så dette vurderes sterkt.
    Jeg lærer mye av å lese om det her på bloggen og finner mange fine oppskrifter, så takk!

    En fin lørdag ønskes dere fra kalde nord 😉

  2. Jeg er lavkarboer på 1 året og kunne aldri i verden tenke meg å gå tilbake til mitt gamle kosthold med masse karbohydrater. Magevondt, tretthet og sult. Er så glad for at jeg til slutt fant ut hvordan jeg kunne gjøre min mer funksjonell, med å kutte ned på karbohydrat inntaket.
   Selvfølgelig er ikke alle like og kanskje du er en av di heldige som kan spise så mye karbohydrater du vil utenom at det påvirker deg, men noen av oss er faktisk veldig sensitive og hele kroppen signaliserer missnøye etter et par brødskiver.

   Og ja, før var folk mer aktive. Nå er vi mindre aktive. Hverdagsaktiviteten har sunket betraktelig, og synes du ikke at regulering av kostholdet kan være greit da? Hvordan hver og en vil gjøre det er opp til seg selv. Men for oss på ordentlig, seriøs lavkarbo så tror jeg ikke det er meget skadelig å:
   – Kutte ned på risen/pastaen/poteten og heller spise mer grønnsaker ved siden av middagen?
   – Spise rene råvarer som kylling, fisk og kjøtt istedenfor kjøttdeig, medisterkaker og ferdigprodukter?
   – Lage hjemmelaget brød med frø, nøtter, fiber, litt salt og vann istedenfor brød med hvete, gluten, masse salt og vann?
   – Smoothie med yoghurt, bær og egg istedenfor iskrem?
   – Lage alt fra bunden av istedenfor å kjøpe halvfabrikata?

   Tror det snart er på tide å slå hull på myten at alle lavkarboere spiser egg og bacon til frokost med ett glass fløte på si.

   I tilegg kan det være en ide å se på saken i fra flere sider. Di fleste leger er ikke spesialister på ernæring, og setter seg ikke nevneverdig inn i nyere forskning. Dessuten er det også en del politikk inne i bilde her. Hva ville skjedd med potet Norge om alle ville kuttet ut med for eksempel potet? Noe å tenke på.

   Okei, det var nok babel fra min side. Uansett, digger Birger Svihus. Er så heldig å ha han som professor på UMB innimellom. Litt av en energi han har 😀
   Ha en flott aften!

 52. Hei, dette er mer til LK egentlig. Jeg bor i Australia og jobber som PT og er veldig interessert i kosthold. De ligger endel år etter her nede, og veldig få er på HFLC livsstil, og det er vanskelig å finne mye bra Research og fakta her. Lurte på om du har tips til bøker eller artikler som går mer i dybden på LCHF. Da spesielt skandinaviske studier, da jeg har lest endel britiske, tyske og litt amerikansk. Jeg synes det er veldig interessant! Selv spiser jeg 2-3 store måltider om dagen, med masse grønnsaker, mye fett og endel proteiner, trener utholdenhet og styrke 4-5 dager i uka og har masse energi både til jobb, trening og resten av livet! Har så og si aldri humørsvingninger mer, aldri oppblåst mage og får alltid masse komplimenter a la «you’re skin is glowing»! Er det noe inkludert om LCHF i studiet ditt? Hadde også vært flott med litt mer referat fra kostholdskonferansen! Skandinavia ligger definitivt foran på denne fronten! Setter pris på svar! Håper dere koser dere fortsatt i Oslo, sender gjerne opp noen varmegrader fra våre 37 her nede 🙂

  Keep up the great work! Inspirerende blogg!

  Åshild xoxo

 53. Til Lars-Kristian: Håper det er greit jeg stiller deg et spørsmål. Jeg ønsker å gå litt opp i vekt (på en fornuftig måte og ikke ved å stappe i meg masse usunnheter). Har du noen tips til meg? Jeg så du fikk noenlunde samme spørsmål her en dag fra en annen leser og da svarte du bl.a at kaloriinntaket må være høyere enn kaloriforbruket, samt innta energitette matvarer. Jeg spiser iallefall 5 måltider pr dag for å få i meg nok mat, men jeg er usikker på hva det utgjør i antall kalorier jeg inntar, og er også usikker på hvor mye kalorier jeg bruker pr dag (har en stillesittende jobb 8-15 hver dag) men jeg har et aktivt barn på 4 år som jeg følger opp og som krever at jeg er i mye aktivitet på ettermiddagene, kveldene og i helgene, så jeg er mye i bevegelse i løpet av et døgn. Jeg spiser mye avocado, mye oljer i salater/dressinger o.l., men finnes det andre sunne fettrike matvarer jeg kan innta?

  På forhånd tusen takk for svar!

  Hilsen en fast bloggleser:-)

 54. Du kler briller utrolig godt! Det burde du bruke oftere 🙂

  Håper konferansen var like interessant som den hørtes ut som! Det er alltid spennende og lærerikt og høre om slike temaer.

 55. Lavkarbo, grovkarbo, smartkarbo…. kjært barn har mange navn. Selv har jeg nå halvannet år bak meg på en karbohydratredusert kosthold. Det er normal kost for meg. Vekten har ikke endret seg stort. Jeg trener (minst) like mye som før. Eneste forskjellen er at jeg ikke har migreneanfall så ofte lenger. Og jo, så sluttet jeg med smerte- og betennelsesdempende medisiner. Fryktelige greier? ;o)

  Jeg koser meg riktignok innimellom med både «skikkelig sukker og fine baugetter», jeg dør ikke av det, Det er bare ikke en del av min hverdag lenger. Hverdag er mye sunn, grønt og ren mat. Vann er naturlig tørstedrikk (nei, det er ikke alle som drikker fløte) og kaffe nytes på samme måte som før. Er jeg bedt bort på fest så drikker jeg vin, jeg kan ta en potet og spise dessert. Jeg trenger dog ikke gjøre rent bord og tømme alle flasker alene.

  Man trenger da for pokker ikke være rakettforsker for å skjønne det her?

 56. Kjempefint antrekk, som vanlig hehe! 🙂 Lurer bare på hvor har du kjøpt støvlettene? Kjempefine!

 57. Silje Røsvassbukt

  Hei! Jeg ville bare si til deg at du er en fantastisk dyktig person,med sunne og inspirerende verdier! Jeg har aldri lest bloggen din før og ble utrolig positivt overrasket! 🙂 Alle haterne rundt i norge som svartmaler deg kan bare gå å legge seg haha! Jeg driver selv en kostholds avdeling ved et treningsstudio og er en veldig kritisk person i forhold til hva jeg mener blir riktig i forhold til kosthold . Jeg har selv opplevd å bli satt i en boks og forhåndsdømt pga av at jeg i likhet med deg er en muskuløs men slank og definert ung dame! Ja vi jobber steinhardt men er det noen som nyter mat og elsker å spise så er det sånne som oss! Å dessuten MÅ man jo spise hvis man skal få de resultatene du får av treningen! Så tydeligvis har ikke disse kritikerne noen form for peiling når det kommer til mat og trening! Å de bare avslører sin egen uvitenhet! Fortsett på din egen vei du!

 58. Hei, hvor er jakken fra?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *