Oppskrift-onsdag: Fransk løksuppe & lchf-baguette

Denne har få ingredienser og er egentlig veldig enkel å lage, men sett likevel av god tid ettersom så mange som 12 løk skal stekes 🙂 Oppskriften på suppen er hentet fra boken til Eyvind Hellstrøm: Inn med sølvskje.

Løksuppe til 6 personer: ♥ 12 løk ♥ 2 liter vann  6 buljongterninger av høns  300 gram parmesanost hjemmelagde baguetter

klarnet smør ♥ salt & pepper

Slik gjør du: Skjær løken i fine skiver og stek den i pannen sammen med smør, til den blir lett brun (såkalt sautering). Tilsett løken til vannet og kok opp sammen med buljongterningene. La suppen koke i 45 minutter og smak til med salt og pepper.

Til baguette: ♥ 2 dl. pofiber ♥ 2 ss. fiberhusk ♥ 2 ts. bakepulver ♥ 2 egg ♥ 1 dl. vann

♥ 2 dl. revet ost ♥ 1 dl. creme fraiche ♥ litt salt

Slik gjør du: Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Bland deretter sammen egg, vann og creme fraiche før du tilsetter dette til den tørre blandingen. Rør godt og tilsett litt salt. La røren svelle i ca. 5 minutter før du former deigen til 2 baguetter på en stekeplate. Stekes på 200 grader i 25 minutter.

Lag krutonger av baguetten: La baguetten kjøles av når den er ferdig stekt. Skjær den deretter i passe tynne skiver som du steker godt i klarnet smør. Baguetteskivene stekes på hver siden til de blir så mørke som ønskelig, deretter legger du dem til side slik at de rekker å bli sprø.

Klarnet smør: Lager du ved å smelte ønsket mengde smør. Når alt er smeltet, fjerner du det hvite «skummet» på toppen med en skje, dette er proteiner og melkestoff som også legger seg på bunnen, så sil også av smøret før bruk. Smøret oppbevares i kjøleskap, og det som er så fint når du klarner det, er at smøret tåler høyere varme, og dermed er det perfekt å lage krutonger med.

Når du serverer suppen, fyller du opp en skål med suppe, legger en krutongskive eller to på toppen, og strør et godt lag med parmesan over. Deretter setter du suppeskålen inn i ovnen under grillen i 2 minutter, slik at den gratineres.


Serveres umiddelbart, gjerne med flere krutonger eller nystekt baguette ved siden av. De krutongene du serverer ved siden av smaker ekstra godt om de i tillegg gratineres i ovnen med litt parmesan over.

Vær forberedt på nytelse og gjentatte serveringer 🙂

105 kommentarer

 1. ÅÅÅÅH her har jeg gått og drømt om løksuppe helt siden jeg var i Paris i november, og så kommer du med oppskrift på det? Drømmesituasjon. Ps. Oppskrift-onsdag bør vær hver dag.

 2. Dette var en utrolig perfekt dag å legge ut den oppskriften på! -18 grader ute, og frista lite å lage middag så når jeg så denne måtte jeg bare sette i gang med en gang:) kan nå bekrefte at den smakte helt himmelsk! 🙂 var så godt!! Nå halverte jeg oppskriften og funka like fint:) de brød krutongene anbefales 🙂 må lage mer av de å bare spise som brød. Så tusen takk for nydelige oppskrifter! 🙂

 3. Ser kjempegodt ut! 🙂

 4. Denne skal prøves, absolutt!

  Jeg lurer på noe, bruker dere potet, ris eller pasta i kostholdet? Hvis ikke, hvorfor? 🙂

  1. Nei, så og si aldri. Av flere årsaker egentlig, smaken først og fremst, men også at vi liker å bruke mer næringstette/-rike matvarer.

 5. Akkurat nå hater jeg at jeg ikke liker løk, for dette ser jo så godt ut! hehe..
  Lurte på om du kanskje kunne laget et godt tips til matpakke på skolen eller jobb? Sunt og godt 🙂 Her går det i kylling- eller karbonadekjøttdeig og grønnsaker, noe som er godt men jeg begynner å bli lei.

 6. Hei Caroline! Jeg må si at jeg virkelig har fått sansen for bloggen din, og liker godt at du poster tips til mat og trening!! Men jeg lurte på en ting, kunne du gitt meg noen tips til sunn helgekos? Og hvordan en kan lage hjemmelaget dip til grønnsaker? Jeg trener selv, men av og til blir det litt vanskelig å komme seg avgårde, har du noen gode tips til hvordan en kan holde treningsmotivasjonen oppe? Ha en fin uke! 🙂

 7. pirke-frøken

  Korn er i utgangspunktet ikke menneskemat- ihvertfall ikke i den mengden det blir konsumert idag. Korn inneholder store mengder antinæringsstoffer, i tillegg til fytinsyre og lektiner som bidrar til å ødelegge fordøyelsessystemet til dem som spiser det. Dette er en del av plantens opprinnelige beskyttelsesmekasnisme mot gnagere og andre dyr. Fytinsyre( fosforbinding) binder næringsstoffer til seg, som igjen resulterer i at vi ikke klarer å ta opp næringsstoffene. På lang sikt vil dette tappe organismen for mineraler. Myndighetens råd om spise mest mulig fullkorn gjør også at vi får i oss enda mer av disse antinæringsstoffene, da konsentrasjonen er størst i klien.
  Kanskje ikke rart at nordmenn har høyest forekomst av beinskjørhet i verden? Fantisk mye høyere enn svenskene- som det er naturlig å sammenligne seg med, og de spiser ikke på langt nær så mye korn som oss.

  1. Jeg er ikke så positiv til korn, men det er mer pga det høye innholdet av karbohydrater, og skjevfordelingen av omega-3 og omega-6. Jeg vet at det er mange som støtter seg til denne teorien som du legger frem, men jeg er skeptisk til den. At fytinsyre hemmer opptaket av vitaminer og mineraler fra tarm er vel riktig, men det er netto-opptaket som er viktig å se. Kroppen blir ikke tappet for mineraler, men opptaket blir altså litt redusert.

   Når det gjelder benskjørhet, har jeg mer tro på effekten av vitamin D enn fytinsyre i korn.

 8. Katrine

  Så godt det så ut 🙂 Du er flink som lager så mye god mat!

  Katrine

 9. Oh wow, litt paff av kommentarfeltet lengre opp…. 0.o jeeez.. Bare kjør på søte du 🙂
  Takk for oppskrift, den skal prøves!

  *stor klem*

 10. 6 terninger buljong på 2l vann, blir ikke det veldig sterkt og salt? Lager «min»med 1 1/2 økologisk terning med lavt saltinnhold til 7,5- 10dl vann…. Så får de som liker saltmat supplere med bordsaltet. Lever ikke lavkarbo, mer «grovkarbo»(som mediene har kalt det) lite eller ingenting hvitt mel, sukker og gjær. men har hatt like stor effekt av å kutte veldig ned på saltet. Vil understreke, er Ikke fan av typen «krasse» innlegg som kan leses lenger oppe i kommentarfeltet, men enig i at hvitvin og laurbær er et must. Og litt frisk timian da:-) så får du en unnskyldning til å kjøpe den fine planten også! Liker bloggen din Caroline;)

 11. Løksuppe er godt, uansett hvordan man lager den. Som med de aller fleste oppskrifter kan man jo lage utallige varianter. Det jeg lurer på er baguetten. Hvordan er den i smak og konsistens?

  1. Fotballfrue

   Overraskende bra 😀

 12. Charlotte

  Så nydelig ut! 🙂 Lurer bare på hvor mye karbohydrater er det i de baguettene? 🙂
  Må prøv å lag 🙂

 13. Hei,

  Jeg lurer på hva man kan erstatte pofiber med? Mandel mel eller kokosmel?? Takk for svar 🙂

  Anette

  1. Fotballfrue

   Det ville jeg ikke gjort, ettersom mandelmelet ofte er mørkt. Får du tak i lyst, kan du prøve, men jeg anbefaler pofiber 🙂 De blir SÅ gode!

   Klem 🙂

 14. Kunne denne blitt god som pizzabunn? Savner lys bunn, og klarer virkelig ikke smaken av egg!

 15. Susanne

  Hvor får man tak i pofiber? 🙂 Kan man erstatte det med fiberfin? eller noe annet?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *