Klokken 18 var det helg

Hei igjen og god helg til alle ♥ Her har vi endelig kommet oss inn etter det som kjennes som flere timer utendørs. Vi var på Skotfoss Bruk i godt over to timer i dag, og lokalene som vi benyttet oss av blir jo ikke brukt hver dag, så der var det KALDT, for å si det sånn. Men ovnen var på, så det gjaldt bare å sette liktærne inntil den annet hvert minutt, haha 🙂

Jeg har i hvert fall dratt stolen frem til peisen og sitter her med en kopp kakao nå. Deilig fredagskos.

Og nå kommer vi til det jeg snakker om når det gjelder morgentrening, for det frister ikke akkurat å trene nå, eller hva? Ettersom vi brukte så lang tid på Skotfoss og måtte småhandle litt etterpå, har dagen bare gått og nå sitter jeg her uten å ha trent. Så vi får se da, hva jeg gjør 🙂 I kveld er det i hvert fall Idol på skjermen, er jo nødt til å se det igjen! Flere som følger med?

Håper dere har en deilig kveld ♥ 

132 kommentarer

 1. Jeg ser at Hugo har det som plommen i egget.:) De nye stolene deres er kjempe fine!

  1. Fotballfrue

   Haha, jaaa 🙂 Han elsker varmen 🙂

   Klem!

 2. Benedikte

  Det var et fint bilde av deg øverst der, Caroline!! 🙂 God helg!!

 3. Var det fotoshoot du var på skotfoss bruk i dag?:)
  Enig i at det er kjedelig og trene så sent på dagen, har ingen motivasjon når man er så sliten etter jobb og skole, hvertfall jeg blir det.
  jeg følger med på Idol 🙂 Ha fortsatt en herlig kveld vakre deg! 😀

  1. Fotballfrue

   Ja, det stemmer 🙂

   Tusen takk! Good helg <3

 4. Følger med på idol, er noe av det beste som går på tv2 😀

 5. Jeg har alltid følgt med på Idol, så jeg må nok følge med denne gangen og 🙂 Det er så mange flinke! 🙂

 6. hei
  Spm mitt har ingenting med innlegget å gjøre, men jeg spør allikevel:P
  Sitter her og skal lage bounty sjokolade etter oppskriften din, men jeg får ikke sjokoladen til å sitte fast utenpå:S Skjønner ikke hva jeg har gjort feil. Har du noen tips??
  Ha en fin helg. Klem fra meg

  1. Fotballfrue

   Etter at du har trykket bountybitene ned i formen og de har stått i kjøleskapet en times tid, trykker du dem ut av formen og dypper dem i sjokolade, deretter går de inn i kjøleskapet igjen i en times tid, til det stivner 🙂 Evnt. kan du sette de i fryseren helt fra starten, da vil skjokoladen nesten stivne med en gang du har dyppet dem.

   – C

  2. Hvis du har litt kremfllte i sjokoladen vil den bli litt tykkere, og dermed feste seg litt bedre. Men da blir d jo litt flere karbohydrater da.

   1. Kremfløte inneholder 2,9 gram per 100, så det er i så fall ikke mye 😉

    – C

   2. Persille

    Det med kremfølte er helt konge. Hvis du savner melkesjokolade, så er det så fint å lage din egen ved å smelte 86% (feks) og bare blande i litt kremfløte, kanskje litt sukrin hvis ønskelig. La det stivne, gjerne i noen fine små former, og vips så har du melkesjokolade 🙂 Bare ikke ha for mye fløte, da vil det ikke stivne. Sjokoladen blir MER lavkarbovennlig ved å blande den ut med kremfløte! Mindre karbohydrater per 100g.
    Hurra 🙂

   3. Fotballfrue

    Wow, TAKK for tips! DET skal jeg gjøre 😀 Selv om jeg er veldigveldigveldig glad i mørk, hadde det vært spennende med en vri 🙂

    Klem!

   4. Persille

    Bare hyggelig! Kult å kunne gi DEG tips og iblant 🙂 🙂
    Love.

 7. Hei
  først og fremst god helg 🙂
  Og så lurte jeg på hva tredemøllen dere har heter? om du har en link eller hvor dere har kjøpt den?
  Også en siste ting jeg lurte på var om lars kristian ,siden har studere medisin? om han viste hva slags matvarer man bør unngå helt når man har for mye urinsyre i boldet?(urinsyregikt)

  1. Fotballfrue

   Her står det om møllen vår: https://fotballfrue.no/2012/10/19/svar-pa-sporsmalsrunde-trening/ 🙂

   Skal be han svare deg når han våkner, han sovnet plutselig på sofaen 😉

   Klem!

   1. Såvidt jeg har skjønt det er det medisin grunnfag Lars Kristian går? Altså går han ikke medisin, men noe som er et -forkurs- til medisinstudiet. Jeg vet dette, for har gått det selv. Og nå er det sikkert forskjell på studier, men når jeg gikk medisin grunnfag hadde vi ingenting om urinsyre i blod, og hvordan kosthold man da burde spise. Vil heller anbefale deg å oppsøke fagutdannet personell, enn å spørre en student innenfor emnet medisin grunnfag. 🙂 Da kan du like gjerne spørre en fysioterapeut, som også må gjennom medisin grunnfag før de kan begynne på studiet sitt (hvis de tar det gjennom privatskole).

   2. Jeg har ikke hatt noe om urinsyregikt, og heller ikke lest noe om det, så vil nok gjøre som Kine skriver over her 🙂 Eneste jeg vet er at det er gjort forsøk med matvarer med lavt innhold av puriner, som gir urinsyre, uten at det har hatt noen effekt. Kan virke som de generelle anbefalingene er mer frukt, grønnsaker og melkeprodukter.

   3. Lars.
    Hva søren er det du sier gutt.» Kan virke som de generelle anbefalingene er mer» sier du.
    Kjære vene deg, Vet du ikke at frukt og melkeprodukter produserer syre i kroppen.
    Hvordan i helsike kan man på en blogg som gir seriøse tips på bakrunn at de som svarer har formell kompetanse til
    å si det du sier.
    Lars kristian hvis det er personer som følger dere og som tar det for god fisk det du svarer kan du/dere bli saksøkt.
    Hadde to tre av de du tidligere har svart kommet til meg etter å ha fulgt råd fra deg ville jeg ha anbefalt dem til å
    søke juridisk bistand.
    Jeg vil be deg gutt om å se deg litt rundt mot USA, du ville aldri kommet deg unna der med råd som dette på en seriøs blogg.l
    Husk min venn dere lever av dette.
    Mvh En som er en meget dyktig lege og advokat. Faktisk en av de få ….

   4. Hei, og takk for tidenes kommentar. Denne skal skal klippes ut, og rammes opp på veggen i påvente av søksmål 🙂

    Jeg kan ta dette punktvis:

    1. Mitt råd var vel å oppsøke en fagperson som hadde kunnskap om dette. Tilleggsinnformasjonen er tydelig merket som noe jeg tror, og langt i fra et råd. For øvrig var det hentet fra lommelegen.no, så du får saksøke legen som skrev det der også.

    2. Du tar fullstendig feil når du hevder at frukt er syredannende, det er nemlig det motsatte, basedannende. Om du er uenig, får du saksøke de som har laget pensumbøkene mine.

    3. Vi er i Norge, ikke USA, og det tror jeg du skal være glad for. Hadde du saksøkt meg på dette grunnlaget, tror jeg det hadde slått tilbake på deg selv.

    4. Urinsyre har ingenting med hva som er basedannende eller syreskapende i kroppen. Urinsyre er et avfallsprodukt etter nedbrytning av puriner fra matvarer og kroppens celler, da det inngår i DNA/RNA.

    5. Jeg blir ikke veldig overrasket hvis du hverken er lege eller advokat. Om du er det, så er du langt i fra dyktig…

   5. Ja tidenes kommentar…herre min hatt MR Advokat-Lege!!!
    Bra svar Lars Krisitian! :))

   6. Margrete

    Har fulgt deg en evighet, Caroline, men har aldri kommentert noe som helst:) Nå klarer jeg ikke la være.. Utrolig bra svart Lars Kristian!! Jeg blir helt svett av noen mennesker («Nano»)…

   7. cathrine

    Hei Lars K!
    Jeg mente ikke å lage noe sort «Diskusjons» problem om dette? Siden jeg ikke har peiling på hva du studerer, har bare lest det var medisin, så ville jeg bare spørre.. !
    Og takk til dere som har skrevet ordentlig komentarer tilbake 🙂 Jeg har lest meg litt på nettet også, og noen steder står det mere og frukt og grønt, men vet igrunnen enda ikke hvorfor jeg har fått dette fordi jeg er ikke noe typisk «junkfood» person, spiser frukt og grønt hver dag… .. ! Så skal nok snakke mere med legen etterhvert…

    Håper dere ikke bryr dere om «nano» sin kommenrar, jeg måtte le litt selv .. Jeg viste jo når jeg komenterte at du selvfølgelige ikke kunne gi noe svar slik som ett utdannet fagpersonell kunne,og jeg satt pris på at du tok deg tid til å svare 🙂
    Håper dere får en kjempe fint helg videre og misunner dere den ståpå viljen og lavkarbo kosholdet dere kjører :):):)
    Og igjen , beklager at dere fikk slike kommentarer tilbake…

   8. Hoho! Håper du kjøper en ekstra fin ramme 😉 Syns du klarte å gi ett veldig bra svar! Festlig. Glad dere er så positive og blide mennesker som takler så mange forskjellige rare kommentarer og ser humoren i det meste. Go go, søtinger <3

   9. Nano : En ting er sikkkert, du er hverken lege eller advokat. Dine påstander er overhode ikke underbygget av fakta, og din måte å argumentere på / språkvalget ditt er en garanti for at du ikke er spesielt akademisk anlagt.

   10. Jezebel

    Nano – hahaha, ler meg ihjel av kommentaren din! «Dyktig lege og advokat» my ass…Ordformuleringene dine er jo helt på trynet!

   11. Hahaha, fikk meg en god latter nå før jeg skal finne sengen. Må si jeg er mektig imponert over at du er både lege OG advokat. Og ikke minst en dyktig sådan. Ikke vær så beskjeden, a!

   12. Herremin!! jeg vil bare takke for toppen underholdning på en lørdagsformiddag «Nano»;) All respekt til deg L-K som ikke lar noen komme og pille hverken deg eller Caroline på nesen. Hvordan i allverden folk finner på å komme med sånne kommentarer begriper jeg ikke…

   13. Bittlyboo

    Jeg tviler sterkt på at du er lege og advokat, eller noen av delene. Derimot ville det ikke overraske meg om du var noens pasient, «gutt»

   14. Lille My

    Her er grei informasjon for helsepersonell, men jeg mener det er en grei og forståelig også for andre: https://nhi.no/sykdommer/hormoner-og-nering/nering-og-vitaminer/purin-innhold-i-matvarer-1140.html

    God helg!

  2. Morfar hadde urinsyregikt, det jeg husker fra hans nei-liste er epler (særlig juice), jordbær, svinekjøtt og alkohol. På ja-listen var fet fisk (makrell f.eks) og rotfrukter. Faktisk ble han fiskespisende vegetarianer i den nette alder av 78 for å unngå medisiner mot denne sykdommen. Snakk med fastlegen din, de fleste har stålkontroll på denne sykdommen ( egentlig tilstanden, ikke sykdommen)

   1. Nora C

    HERREGUD! Døde litt da «Nano» kalte LK for «kjære vene deg» og «gutt»! Merkelige folk..

 8. Kristine

  God helg, Caroline!

 9. Åååååå, Caroline! FOR noen nydelige bilder!!! Hvilket kamera bruker dere, og hva slags linse?
  Ha en koselig fredagskveld med idol – det skal jeg også! Hihi. Klem

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 🙂 Dette er et sonykamera, har nettopp kjøpt nytt, nyeste modellen (husker ikke helt hva det heter) Linse er 50 mm. til sony 🙂

   Klem!

 10. Åh nydelige lille vofsen <3 Så deilig ut med kakao. Vi har nettopp hatt skikkelig fredagskos med LCHF burgere og sukkerfri hjemmelaget sjokoladeis til dessert 😉 Sparer ikke på kruttet i helgen hehe 😛

  1. Fotballfrue

   Å, nam 🙂 Helg er jo helg, så det er bare å kjøre på 😉

   Klem!

 11. What a cosy and warm atmosphere:)) Enjoy it! xo

 12. Heia 🙂 Vet ikke om kommentaren min kom med på innlegget lenger ned her, så jeg prøver igjen 🙂
  Har igrunn bare et spørsmål til deg, og et lite rop om hjelp. Tingen er at jeg det siste halvåret har fått så utrolig tørt og lett-flokete hår. Og jeg har egentlig tykt, glansfullt og et hår som er lett å jobbe med, også når det er vått. Men nå så er det helt umulig! Floker seg med en gang. Jeg bruker hårkur og olje to ganger i uken som jeg har fått anbefalt av frisører osv. Men det ser ikke ut til at det hjelper. Jeg har farget håret kanskje to-tre ganger det siste halvåret, men det har ALDRI blitt sånn som det er nå, og jeg har farget håret mitt en del opp gjennom årene. Jeg har også prøvd å klippe av en del, for å få bort slitt hår, men neeeiiiiii. 🙁 Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre jeg? Nå skal det sies at jeg er gravid, og kanskje det har noe med saken å gjøre? Mye som skjer med kroppen, men ærlig talt :p Hvorfor la det gå utover topplokket! Så, har du noen gode tips til meg så jeg kan få et hår som er glatt og skinnende, uten at det ser fett ut? 🙂 På forhånd takk! 😀

  1. Fotballfrue

   Uff, så kjedelig. Har du prøvd Moroccan Oil eller Hempz? Synes det er veldig gode produkter, sjampo, balsam, kur og olje 🙂

   Klem!

  2. Håret endrer seg ofte når man er gravid, grunnet alle disse hormonene som flyver rundt 😉 jeg anbefaler deg å kontrollere ferritinnivået (jernlager) i blodet ditt hos fastlege på neste svangerskapskontroll, og spørre når du sist fikk sjekket nivå av B12/folat. Særlig jernlagrene kan bli nesten tomme under svangerskap, og lavt jern kan bl.a. føre til tørt hår! Det er ikke sikkert det er løsningen, men du kan jo forsøke det? Litt dumt å bruke masse penger på dyre produkter hvis det viser seg at du egentlig trenger en jerntablett … 😛

   1. Madeleine

    Litt off topic,men jeg har problemer med at mine tape extensions floker seg og virker tørt. Jeg fikk beskjed av produsenten av håret å ikke bruke shampoo i lengdene på håret. Da shampoo sliter mye på håret. Jeg bruker kun shampoo i hodebunnen og har i balsam to ganger på lengdene. Da tilfører man håret fukt igjen.
    Kanskje håret ditt mangler fukt Anita? Uansett er det verdt å prøve. Vet også mange sverger til balsam metoden (https://www.klikk.no/mote/detnye/skjonnhet/article750794.ece)

    Bruker du hårolje før du bruker varmeverktøy? Mange oljer skal være varmebeskyttende,men jeg tviler på at det er sunt for håret da håret vil svi seg.

 13. Kristine

  Hugo <3 <3 Ha en fin helg Caroline!! 🙂

 14. Hugo <3

 15. For en fin peis dere har! Så veldig godt ut å sitte der med kakao og hund !

  God helg

 16. Åh herreguuud vad gott det där ser ut!

 17. Berit Kristine

  Så skjønt bilde av deg og Hugo foran peisen. Skal si han koser seg! Du har så fine englefigurer. God helg.

 18. Slenger meg på resten her…nydelige bilder og nydelig vov-vov!:)

  Dumt spörsmål men hvordan er chihuahua’en som turkamerat?
  Blir den gjerne med på lange turer eller er den mer «stuegris»? 😉
  Må si det frister å skaffe en chihuahua…veldig veldig söte…:-)

  1. Fotballfrue

   Turkamerat til tusen 😀 Jeg jogger jo til og med med Hugo 🙂

   – C

 19. Elisabeth

  Herlighet så koselig det øverste bildet var! Hugo storkoser seg på mamma sitt fang 😉

 20. Elisabeth

  Hihi, så søt hunden var på bilde! Koser seg skikkelig foran peisen fredagskvelden 🙂

 21. For et fantastisk nydelig bilde av deg,Caroline!! God helg 🙂

 22. Heisann Caroline

  Takk for besøket og velkommen tilbake 🙂 Håper bildene blei bra.
  Neste gang sprengfyrer vi før dere kommer så du slipper å fryse 🙂
  L

  1. Fotballfrue

   Det var toppen 🙂 Håper det ble bra jeg også, har litt å gå gjennom nå 🙂 Tusen takk for lånet!

   God helg 🙂

 23. Jeg elsker hvordan du får «casual» til å bli «fabolous». Du er virkelig en vakker jente 🙂 Hilsen en ny, men fast leser.

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Hyggelig med nye lesere 🙂

   Klem!

 24. Aww, det ser i hvertfall ut som Hugo koser seg ved varmen 😀 . Jeg tar en pause fra å skrive en artikkel om dødsstraff som må innleveres om 3 timer, yey me 🙂 Fredagskos har blitt flyttet til i morgen for min del. Må bare av denne 100kg vekten som jeg har på skuldrene først. Har ikke noe med innleget å gjøre, men hvordan var videregående for deg? Ha en riktig god helg 🙂

  1. Fotballfrue

   Mye lekser og prøvelesing. Jeg var opptatt av å gjøre det bra og få gode karakterer, så jeg jobbet mye med skolen 🙂

   Lykke til <3

 25. En sån sku de va bra med nu 😀

 26. Nydelig bilde av deg og Hugo, smelt.. Har selv en liten Jack som liker og ligge i armkroken når jeg ligger på sofaen. Vet ikke hvem av oss som koser seg mest.. ;o) Ha en fin kveld!

 27. Åh, idol. Jeg er i Cape Town nå og får ikke sett det, men får kjøpe Tv2 Sumo og se det her kanskje, haha.
  Følg gjerne med på bloggen min – vi skal være vekke i hele 3 måneder!

  Klem

 28. Hei! Jeg har et litt teit spm, men spør for det. Jeg har to av green gate servisene(fay red og fay white), har ikke turt å ha det i oppvask maskinen siden jeg er redd fargen skal bli ødelagt, vet du om det er trygt å ha det i oppvaskmaskinen? Ha fortsatt en knall kveld videre, ville også si at morgentrening er det beste som er, trener 9 økter i uken hvor 7 av øktene er om morningen, utrolig deilig!!

  1. Fotballfrue

   Det går fint i maskinen, tar alltid vårt der 🙂

   – C

 29. Hei på deg skjønne vesen 🙂 så på tvn at de søker deltagere til 71 grader nord, å da tenkte jeg selvfølgeligt på deg!!! det er jo noe som du absolutt burde melde deg på!!! du som er så sprek!! Ha ei flott helg 😀 klem

  1. Fotballfrue

   Å, tenk så gøy det hadde vært! Men med den jobben jeg har så blir det dessverre vanskelig. Kanskje ved en senere anledning 😀

   Klem!

 30. Nydelige bilder! Godt nytt år! Beklager at det er lenge siden jeg tittet innom sist, men det har vært mye på plakaten-) Ville bare si at jeg fortsatt er her med deg og at jeg ønsker deg en fin helg. klem, J,

  1. Fotballfrue

   Godt nyttår <3

   Klem tilbake 🙂

 31. Amalie14

  Så godt det så ut å sitte foran peisen:) Søtt bilde av deg og Hugo, han koser seg:)
  Du var så fin rundt øynene, er det du selv som har sminket deg, eller en makeup-artist? Det var jo fotoshoot du var på, var det ikke?:)

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Nei, jeg har gjort det selv 🙂 Reiste til for å ta noen bilder som kommer på søndag med en makeup look for Covebrands 🙂 Tok litt andre antrekksbilder i samme slengen, ettersom Lars-Kristian reiser snart :/

   Klem!

 32. Hei!
  Jeg har et spørsmål om kakaoen som forresten så veldig god ut!
  Hvordan lager du den? Hva kan man gjøre for at den blir litt sunnere? Det er jo så mye sukker i!
  Vet du om det finnes en sunnere «Rett i koppen»-variant, for eksempel i helsekostbutikker ol.?
  🙂

  1. Fotballfrue

   Denne lagde vi enkelt, litt vann sammen med 2 sjokoladeplater (70 prosent) smelter, så sper du på md h-melk 😉 En liiten klype salt, og så pisker du krem av fløte med litt sukrin 🙂

   – C

 33. Den kakaoen så jo bare driiitgod ut <3 Ha en fin fredagskveld 🙂

 34. Legg gjerne igjen en kommentar på http://www.amalieshus.blogg.no 🙂

 35. Hei Caroline og Lars-Kristian!

  Har et lite spørsmål. Har nettopp begynt på
  lavkarbo. Målet mitt er å gå ned 10 kg.
  Kan jeg lage LCHF desserter og likevel
  gå ned, eller bør jeg holde meg til bare mat?
  Og kan jeg spise så mye jeg vil, så lenge
  det er lavkarbo? Og hvor mange g kar o pr
  100g er «grensen»?
  Husk at målet er å gå ned!!

  Har boken din Caroline og jeg bare
  elsker oppskriftene. De er sykt gode, alle
  som jeg har prøvd.

  1. Du kan trygt lage LCHF-desserter og fortsatt gå ned i vekt 🙂

   Energibalansen gjelder selv om du spiser lavkarbo, dvs kalorier inn minus kalorier ut. Men det du vil oppdage er at lavkarbo vil hjelpe deg til å kontrollere inntaket slik at det blir tilpasset forbruket ditt helt naturlig 🙂 Spis deg passe mett, så vil du være trygg.

   Hold deg til produkter med under 10 gram karbohydrater per 100. Da vil du være trygg 🙂 Om du en gang inn i mellom tar noen som er over, er ikke det noen krise. Handler bare om mengde/forhold 🙂

   1. ninetta bagarelli

    Under 10 gram per 100 ? Det var et greit tips. Nå løp jeg rett ut i skapet og kikket på knekkebrødene mine, som har 60g karbo pr. 100 gram. Det var jo veldig mye mer…;-)
    Hvor mange gram karbohydrater får man omtrentelig i seg på et stramt lchf-kosthold ?
    Jeg har hatt en stram linje det siste året, og fungert veldig bra på det. Mistet mange kilo, noe som ble en fin bonus. I september slakket jeg opp, og da stoppet vektnedgangen. Jeg hadde trodd jeg skulle legge på meg igjen, men vekten har stått helt stille, heldigvis. Nå vil jeg stramme inn igjen, og da lurer jeg på noe – vil jeg ødelegge en eventuell vektnedgang om jeg en gang i uken spiser mer/mye karbohydrater ?

    Du hører sikkert på spørsmålene mine at lchf-kostholdet mitt er temmelig intuitivt og derfor ganske blottet for kunnskap i feltet…;-)
    Jeg hadde likt veldig godt om du hadde hatt en fast gjestepost hos Caroline. Det hadde gitt enda en dimensjon til bloggen, og helse, sunnhet og kosthold er jo noe veldig mange av oss sluker rått:-)

    En annen ting – kan nøtter, avokado og kokos/kokosfett brukes som hovedkilde til fett…? jeg sliter med å få i meg kjøtt/animalsk fett, både fordi konvensjonelt kjøtt byr meg i mot, og fordi det er vanskelig å få tak i økologisk kjøtt og ost/melkeprodukter. Noen tips ?

   2. Ja, altså, det under 10 gram er mer en tommelfingerregel. Jeg ville ikke brukt det som en regel. Du må se kostholdet ditt som en helhet, uansett hvor kjedelig det høres ut. Jeg kan spise brødskive til frokost, selv om det er 50 per 100, men skjærer da tynne skiver, sånn at totalen i måltidet blir lavt. Legger på litt ekstra smør, og mye pålegg. Knekkebrød er jo ganske lett, så et knekkebrød kan jo inneholde langt under 10 gram karbohydrater. Bruker du rikelig med smør, uten at det går ut over smak, og pålegg av den fete sorten, vil energifordelingen bli riktig så bra.

    Uansett hvordan du vrir og vender på det, så er det inntak inn og forbruk over en gitt periode som avgjør om du går ned eller opp i vekt. Så om du en dag spiser mer karbohydrater enn en annen, vil ikke ha så mye å si, annet enn at det kanskje vil gå ut over resultatet.

    Jeg kommer nok til å skrive mer og mer, men ikke helt ennå. Kommer et innlegg til uken blant annet 🙂

    Kokosfett er en utmerket fettkilde, sammen med avokado og fisk. Økologiske egg er kanskje den beste fett og proteinkilden du kan få tak i, sammen med meieriprodukter. Nøtter ville jeg kun brukt i moderate mengder, da de kan være ganske så pro-innflammatoriske i store mengder. Men ut i fra vektnedgang spiller det ikke så stor rolle, bortsett fra at det inneholder litt karbohydrater. Nøtter i moderate mengder vil jeg foreslå.

   3. ninetta bagarelli

    Gode, veiledende svar, det var oppklarende. Tusen takk:-)
    Jeg spiser MYE nøtter, minst en full neve pr. dag, ante ikke at det kan gi inflamatoriske symptomer. Har du mulighet for å utdype dette ?
    Så «utskeielser» vil ikke stoppe fettforbrenningen ?
    Er det helt ok å spise flere egg per dag, da ?

    Fint å høre at vi skal få se mer til deg her på bloggen, gleder meg til det.

   4. En full neve per dag er ikke mye 😉 Om det gir inflammatoriske symptomer avhenger av hva du spiser ellers også, så det skal du ikke tenke for mye på. Et stikkord her er balansen mellom omega-6 og omega-3, hvor forholdet bør være 2:1. Nøtter, vegetabilske oljer og korn har svært mye omega-6 i forhold til omega-3, og mye omega-6 i kosten i forhold til omega-3 er pro-inflammatorisk. Men igjen, du må se på det som en helhet.

    Et karbohydratrikt måltid vil stoppe opp fettforbrenningen i en del timer etter inntaket, og vil derfor kunne påvirke resultatet. Men om du begrenser dette til en dag vil det ikke ha så mye å si 🙂

    Jeg spiser 4 egg hver eneste dag, går helt fint det 🙂

    Om du kutter ut kornvarer, er det svært viktig at du øker inntaket av grønnsaker for å dekke behovet for vitaminer og mineraler. Bare sånn at du er obs på det 🙂

   5. ninetta bagarelli

    Det er veldig fint å bli minnet på inntaket av grønnsaker. Jeg ble obs på dette etter at du en gang skrev at man bør få i seg 500 g pr. dag. Det er en vanskelig oppgave, det må jeg innrømme;-)

    Hvordan balanserer man omegaene best, tenker du ?
    Jeg spiser mandler, valnøtter og Udos Choice hver dag. Også smør og fløte. Omtrent daglig inntak av sesamfrø, solsikkekjerner og linfrø gjennom hjemmelagde knekkebrød. Avocado fire dager i uken, det samme for kokosmasse. Et par dager i uken med kjøtt eller fugl. Aldri fisk.
    Hvordan ser fettforholdene ut til nå ? 🙂

   6. ninetta bagarelli

    Googlet litt nå for å gjøre et forsøk på å sette meg inn i fettsyrene….;) –
    OG FANT DETTE :
    https://erdetsunt.wordpress.com/2012/11/18/antibiotika-i-kyllingforet/

    Sjokkerende lesning om forhold jeg var overbevist om at ikke eksisterte i Norge. Og så kaller vi kylling MAT ? Det er bare ekkelt. Det er også veldig trist at det er denne type «mat» nordmenn flest har tilgang på, og tror er sunn… Nå er jeg oppriktig sjokket, faktisk:/

   7. Både for dyrenes skyld, og kvaliteten på maten, bør de fóres på en ordentlig måte :/

   8. For å ha et godt forhold mellom omega-3 og omega-6, bør du kutte så mange vegetabilske kilder som mulig fra kostholdet ditt. Smør, fisk, egg og i utgangspunktet rødt kjøtt har en fin fordeling. Nøtter, vegetabilske oljer og kornprodukter har dårlig fordeling.

    Udos Choice kjenner jeg ikke så godt til, men det er viktig at omega-3 fettsyrene kommer fra marine kilder, og ikke vegetabilske. Se spesielt om oljen inneholder fettsyrene EPA og DHA, det er de har dokumentert best effekt.

   9. Takk for svar Lars Kristian!
    Har merket at lavkarbo mat inneholder mye kcal, og hvis man skal passe det daglige kcal inntaket så vil jo det si at man må spise en del mindre?! Bacon er jo maaasse kcal, for meg som vil ned.. Eller surrer jeg??:)

    Også lurte jeg på hva du synes om fedon og atkins barer? For en i min situasjon…

    Takk for hjelp!!

   10. Spiser du de rette kaloriene vil kroppens hormonsystem fungere optimalt, og du vil automatisk regulere matinntaket til behovet ditt. Studier viser at lavkarbo gjør at du automatisk begrenser inntaket etter kroppens behov 🙂

 36. Hvordan lager du den kakaoen? Jeg har akkurat kjøpt meg 86% kakao sjokolade, kan den fint brukes til å lage kakao? 🙂

  1. Fotballfrue

   Denne lagde vi enkelt, litt vann sammen med 2 sjokoladeplater (70 prosent) smelter, så sper du på med h-melk 😉 En liiten klype salt, og så pisker du krem av fløte med litt sukrin 🙂

   – C

 37. Himmel, kan jeg få håret ditt?
  Det er rett og slett nydelig! Du kler den hårfargen så godt 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, så utrolig hyggelig at du synes det 😀 Forandring fryder 🙂

   Klem!

 38. Heii fina 🙂 hehe, jeg følte bare at jeg MÅTTE dele dette med deg: jeg løp 1 mil på 50 minutter igår på tredemølla!! dette har aldri skjedd før:) og DU er et av mine store treningsinspirasjoner! Jeg leste her om dagen når du skrev: «jeg har bestandig beundret de som kunne løpe og løpe…..» osv, og jeg tenkte faktisk på akkurat DEN setninga når jeg løp som en galning igår :p TAKK for at du er den du er! Stor klem fra fast leser:)

  1. Fotballfrue

   Gratulerer! Sant den følelsen er den beste? Å, føler med deg! Så deilig 😀 Håper du nyter helgen med den beste samvittighet!

   Klemmer 🙂

   1. nei jøss! jeg tenkte faktisk også på akkurat den samme setningen i går da jeg satte beina på mølla! Har også selv bestandig beundret folk som kunne løpe og løpe og løpe.. det ser så befriende ut.. snart skal jeg også kunne løpe og løpe og løpe! Det vil ta litt tid før jeg når de målene dere 2 ovenfor har nådd, men det kommer!

 39. Hilde Karoline

  Hei 🙂 er fast leser på bloggen din. Syns bloggen din er virkelig bra. Man ser at du legger mye arbeid og tid i og blogge. En blogg med kvalitet er det virkelig. Men jeg lurte på 2 ting. Har du tat en blogg fri dag? Det må være hardt og jobbe hver eneste dag. Og hva koster de nydelige stolene dine? 
  Klem Hilde Karoline 🙂 

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg har aldri tatt bloggfri, bortsett fra den gangen jeg mistet mormoren min. .

 40. Tusen takk Caroline for at du legger såpass mye arbeid ned i bloggen din. Nå har jeg sett meg lei på å ‘bidra med klikk’ på blogger som ikke gir meg noen ting. Ikke skriver de godt norsk (ikke at en blogg nødvendigvis må være skrevet 100% korrekt, men bruk da stor forbokstav og punktum!), ikke tar de fine bilder og oppdateringer kommer sjelden . Skal jeg være helt ærlig så synes jeg mange bloggere tar inntektene og leserne sine for gitt. Jeg synes det er urettferdig at det lille knippet med flinke bloggere som faktisk tar jobben sin og sitt publikum på alvor i det hele tatt trenger å ‘konkurrere’ med talentløse og late småjenter. DU er veldig flink og fortjener å ha kommet dit du er idag, og jeg føler at jeg som leser blir ivaretatt. Fortsatt god helg Caroline!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk til deg, Maja, for en fantastisk kommentar 🙂 Jeg er så glad for at du føler det på den måten, leserne mine er jo tross alt utrolig viktige for meg 🙂

   Good helg 🙂

   Klem!

 41. Hei! Tenkte berre eg skulle sei at du var heilt nydeleg på det øvste bildet her! Sminken og håret kledde deg verkeleg utruleg godt, du bør vurdere å krølle/bølge håret oftare 😉

  1. Fotballfrue

   Takk 🙂 Dette er samme sveisen som jeg har nesten hver dag :p Men her er det jo litt mer messy 😉

   Klem!

 42. Hei! Først vil jeg bare si at du er et stort forbilde, du virker som en fantastisk person! 🙂 Så til spørsmålet… Jeg går i tiende klasse på ungdomsskolen og ønsker å bli det samme yrket som deg: journalist. Jeg har lyst til å søke media og kommnunikasjon på vidregående, men jeg veit ikke hva som lønner seg mest å søke dersom jeg ønsker å bli dette yrket? Studiespesialiserende eller Media og Kommunikasjon, hva er din anbefaling? 🙂

  Klem fra en fast leser!

  1. Fotballfrue

   Dette kan du helt sikkert prate med rådgiveren på skolen om, helt ærlig vet jeg ikke hva som lønner seg. Men det jeg vet er at det er smartest å velge fag du vet du får knallgode karakterer i samt studiepoeng. Selv gikk jeg allmenn og realfag, men det var fordi jeg ikke var helt sikker på hva jeg skulle den gangen.

   Lykke til 🙂

   Klem!

   1. Jeg vil anbefale deg Medier og kommunikasjon! Du får studiekompetanse etter tre år, og du får så utrolig mye med deg på veien. Alle mediefagene er med på å gi deg en smakebit på yrker som journalist, fotograf, filmfotograf… bare for å nevne noen. Og etter tre år kan du studere nesten hva du vil videre. Du kan bli journalist eller du kan velge noe annet. Lykke til 🙂

  2. Amalie S

   Hei Sunniva 🙂

   På den videregående skolen jeg gikk på (jeg gikk medier og kommunikasjon), lærte vi masse jeg har fått bruk for når jeg studerer media/journalistikk nå. På skolen jeg gikk på, kunne vi fordype oss i et valgfritt tema innen media det siste året. Da valgte jeg journalistikk, og lærte kjempemye! Ble mye lettere å starte på studier når jeg kunne det grunnleggende. Så jeg anbefaler at du velger det, men snakk med rådgiveren på skolen, som Caroline skrev 🙂

  3. Man får fortsatt generell studiekompetanse ved media og kommunikasjon gjør man ikke? Så med mindre du er usikker og har vetrinær/lege utdannelse i bakhodet, ville jeg valgt M&K 🙂 Det er alltid lettere å gå på skolen når man trives med fagene, så velg den linjen du tror vil være morsom å gå!

 43. Du er vakker uansett du, Caroline! Ønsker deg og din lille, herlige familie en riktig god helg 🙂 Klem

  1. Fotballfrue

   Så skjønn du er, tusen, tusen takk <3

   Klemmer 🙂

 44. Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Kommenterer tilbake :)

  Åh, så koselig! Vi ser også på hus for tiden, der er det absolutt et must med peis! =)

  ♥ Lizbethosnes.com – Gravid og lykkelig!

 45. Det der så skikkelig koseligt ut!
  Jeg har et lite spørsmål, når du løper f. eks en mil regner du da med oppvarmingen, eller varmer du opp først for så å løpe en mil? selv har jeg nemelig ikke tålmodighet til å varme opp for så å starte på «nytt» igjen :p haha 🙂

  1. Fotballfrue

   Varmer opp i bare 2-5 minutter 😉

   – C

 46. Åee, så koselig det første bilde var av deg og Hugo! Ser at han har det bra 🙂 god helg til dere!

 47. Så koslig bilde! Ser ut som Hugo har det perfekt det han ligger:-D
  Sender litt sol og varme fra Egypt:-) klem

 48. Øverste bildet var såå fint! DEN følelsen å ha en liten pelsklump liggende på fanget sånn 🙂 Det gjør hunden min også<3
  Skjønner hva du mener med kveldstrening – derfor stod jeg opp kl 9 idag for å dra på trening nå og så har jeg resten av dagen til å gjøre akkurat hva jeg VIL 😀
  Ønsker deg en flott helg, Karoline!
  Klem

 49. Hei Lars Kristian.
  Håper det er ok at jeg stiller noen kostholds-spm?
  Forsøker å gå ned ca 5 kg i vekt.
  Har ikke tid til mer enn tre økter med trening i uka, så trener
  intervaller på alle tre, samt litt styrke.
  Spiser ikke lavkarbo, men har kuttet ut brød, pasta, poteter og sukker.
  Skjeier dessverre ut med vin og potetgull en gang i uka. Er det ok?

  Kan man gå ned i vekt på dette?
  Kan man spise ubegrenset med grønnsaker?
  Kan man spise knekkebrød med 9,5 gram karbo per 100 gram?

  1. Ser ut som du har gjort noen gode endringer allerede som kan være med på å hjelpe deg å gå ned de 5 kiloene 🙂 Vin og potetgull kan være greit, om det begrenses til en gang i uken. Om du går opp eller ned i vekt avgjøres av hva du får i deg over tid, ikke hva du spiser en kveld i uken.

   Grønnsaker er såpass kalorifattig, at det kan du trygt spise mye av. Knekkebrød er også et bedre valg enn brød, hvert fall når det er såpass lite karbohydrater i det 🙂

   Pass på å få i deg nok proteiner, da det er det makronæringsstoffet som metter best, samtidig som det hjelper deg å bevare muskler, og miste fett 🙂

   1. Tusen takk for svar!!
    Setter jeg stor pris på.
    Er det ok og drikke ett glass melk hver dag?
    Kan man spise egg hver dag?
    Det er vel mye proteiner i det?
    Hva annet er det proteiner i?

    Kan ingenting om dette, supert at du
    hjelper meg!!

   2. Melk kan du fint drikke, men da ville jeg helst valgt H-melk. Det metter bedre enn lettvariantene. Men pass på at flytende kalorier generelt metter dårligere enn vanlig mat. Forsøk derfor å begrens inntaket av de flytende kaloriene (brus, saft etc), og erstatt det med vanlig mat.

    Egg er verdens beste matvare, spis det med god samvittighet 😉 Proteiner av høy kvalitet finner du i rent kjøtt (kylling, fisk, okse etc), i tillegg til egg og meieriprodukter som ost, rømme, Creme Fraiche og Cottage cheese.

 50. Guurimalla for et koselig bilde av deg og fine lille gutten din, dere ser så herlige ut! Elsker elsker bildet! 🙂 🙂

  Elle

 51. Ingrid Marumsrud

  Hvor er det du har kjøpt disse stolene? Å hvor mye koster de? 🙂

  1. Fotballfrue

   TM Design, en stol koster 2900,- om jeg ikke husker feil 🙂

   – C

   1. Ingrid Marumsrud

    Okei, Tusen takk:)) Ha en strålende uke!

 52. Hei Caroline.

  Elsker bloggen din. Jeg vil anbefale deg på det sterkeste å se Gossip Girl. (om du ikke har sett der før selfølgelig) masse mote i serien. Helt fantastisk serie.

  Ha en fin dag.

  1. Fotballfrue

   Hehe, det har jeg sett 😀 Love it!

   Klem!

 53. Hei!! Jeg vil bare si at jeg ELSKER bloggen din og ikke minst stilen din! 🙂
  Men, hvorfor bytter du hele tiden mellom å ha en header og der du må gå inn på alle innleggene og en der alle innleggene er etter hverandre?

  1. Fotballfrue

   Det gjør jeg ikke, er det mobilversjonen du snakker om?

   – C

 54. Så fin peis dokke har! Hur er den bygd? Er innsatsen murt in å så flislagd eller er det en ferdig løsning?

 55. Hei,

  Syntes du alltid er så vanvittig fin på håret! Hvordan får du det til som f.eks. i dag? Lette løse litt rotete krøller? Utrolig fint! Jeg er helt amøbe med mitt hår, så tar gjerne imot tips hehe!

  Ha en ellers strålende flott dag 🙂

 56. Ååå, det er lenge sidan eg ha kommentert på bloggen din, Caroline, men eg må berre sei at bileta i dette innlegget hadde noko heilt magisk over seg. Du ser så ufatteleg koseleg ut! Det er nesten som ved bileta aleine, så kan eg høyre at det knitrar i peisen, kjenne lukta av varm kakao og føle varmen i ansiktet. Kjempefin på håret, synest det er fint når det ser litt meir «tilfeldig» ut. Og så vovsen da… AAAH SÅ SØT! Smeltar fullstendig her 🙂

 57. Michelle

  åååh, så heeeerlig bilde av deg!! Ser skikkelig koselig ut!! 😀 Håper du hadde en fin fredag i går! Og god lørdag i dag <3 klemmer

 58. Ååå, så koselig! Ha en fin lørdag videre 🙂

 59. Hei!
  Har et spørsmål angående kosthold.
  Lurer på om LK har studert om å gå på lavkarbo når man er vegetarianer?
  Har du noe kunnskap om det?
  Har vurdert å bli det, siden jeg blir så forferdelig oppblåst og får så vondt i magen av raske karbohydrater.
  Hadde vært artig å hørt om du visste noe om det, og hva/hvordan jeg bør spise da osv. 🙂

  Mvh Emma

 60. Kristine

  Ser virkelig koselig ut! elsker bloggen din, du får alt til å se så idyllisk ut! 🙂
  og den joggebuksa din så veldig deilig ut, hvor har du kjøpt den? 🙂

 61. Hei
  Leser bloggen din så og si hver dag. Liker at den er intelligent skrevet, «matnytting» og ikke bare tomt pjatt. Har lenge lett etter peis. Liker den dere har. Har sett på bildet flere ganger. Vet du noe om den eller fulgte den med da dere kjøpte huset.

  1. Fotballfrue

   Den var her da vi kjøpte huset 🙂 Vet dessverre ikke noe om den :/

   – C

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *