Youghurtnøtter uten sukker

Å, fy søren! Dette må dere lage! Er det en ting jeg craver stort sett etter hver eneste treningsøkt, er det youghurtnøtter, og dersom jeg har vært en tur i Skien på ELIXIA går turen alltid innom Kiwi for å kjøpe mer enn en neve med slike, nok til å mumse hele veien hjem som er 20 minutter. Etter trening er det jo helt greit, men disse inneholder mye sukker, og jeg vil gjerne kunne mumse hele dagen, noe jeg forsåvidt gjorde det året jeg bodde alene i Oslo og butikken ved siden bugnet over av disse. .  Så i kveld lagde jeg min egen variant – helt uten sukker! De smaker selvfølgelig ikke som originalen, men fy søren. De nærmer seg!

Du trenger:

♥ usaltede cashewnøtter og mandler, eller andre nøtter ♥ tyrkisk yoghurt – jeg brukte ca. 200 gram ♥ steviadråper med vaniljemsmak

♥ 3-4 ss. sukrinmelis ♥ 1 ss. kokosolje

La yoghurten renne godt av seg først, du legger bare det du skal bruke i et kaffefilter som du plasserer over en dyp kopp eller lignende, og lar det være der i en times tid, eller lenger om du har god tid. Helst 2-3 timer, da blir den ordentlig tykk og god. Når du fjerner filteret vil du se en god del vann på bunnen, og yoghurten har blitt mye tykkere 🙂 Ha yoghurten over i en ny bolle og bland inn ingrediensene. Kokosoljen må være flytende. Smak til så du får den søte smaken du er på jakt etter.

Tilsett deretter nøttene og bland godt. Legg så nøttene på bakepapir, skill dem fra hverandre og sett det hele inn i fryseren i ca. en time.

Vil du ha mer yoghurt rundt, kan du ta vare på litt av blandingen før du tilsetter nøttene, og deretter legge en liten kladd med yoghurtlanding over hver nøtt tilslutt, før de går i fryseren. Det skal jeg gjøre neste gang.

Kos deg! NAM 🙂

124 kommentarer

 1. Bamsemumsen

  Tjuhuu…dette ska prøves,har virkelig savna yogurtnøtter,slutta å spise dem etter at jeg fikk vite de var full av palme-olje:)ha ein superfin dag søta :))

 2. Amalie14

  Jeg visste ikke at du likte yoghurtnøtter så godt, derfor var det så pussig å lese det nå. For jeg for også et slags sug etter nøtter, spesielt med yoghurt, etter trening! Og nå har du reddet meg fra å spise unødig mye sukker!:D Dette må stå på listen for neste ting jeg skal lage..:)

 3. hehe off for ett graps. Såg ud som du bare hadde skvetta det på de i en fart 😛 . hehe men du e søde då me alt du prøve på <3 du e jo bare goe 🙂

 4. Kan man bytte ut den kokosoljen med noe annet som man kan få kjøpt på dagligvarebutikk?:-)

 5. Nam!! Dette vil jeg teste, har alt bortsett fra kokosolje! Har du noe alternativ til det??

 6. Nam!! Dette må jeg prøve – har alt bortsett fra kokosolje, har du noe alternativ??

 7. Prøv å lage med sukrinmelis istedet for sukrin neste gang, det er supergodt ! 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk for tips 🙂

 8. Hei 🙂
  Vil anbefale disse youghurtnøttene også. De er sunne og sukkerfrie:

  http://lilleu.blogg.no/1332080419_hpls__eller_hpefull.html

  Silje

  1. Fotballfrue

   De var litt mer avansert, men er sikkert enda bedre 🙂

   – C

 9. Yoghurt nøtter er (desverre) altfor godt 😉 Takk for oppskrift, skal jammen teste ut denne med smeltet hvit sukkerfri sjokolade -og ha i former.. Elsker mye yoghurt rundt nøttene :))

 10. Jeg har også lagd disse tidligere, men brukte da gresk yoghurt. Den er tykkere, så fester seg lettere! Slipper å sile først også 😉
  Gjorde det samme med ferske jordbær som jeg delte i to og dyppet i yoghurt før jeg frøs også, nam! 🙂

 11. Hei! Jeg lurte på hvor du får kjøpt tyrkisk yoghurt?
  Jeg har vært innom alle butikker i nærheten og ingen som har 🙁

  1. Fotballfrue

   Kiwi, Joker, Meny, Spar, Ultra. . 🙂

   – C

 12. Therese

  Hei!
  Hvor får du tak i flytende kokosolje?

 13. Jeg antar det er kokosolje uten kokossmak?

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

   – C

   1. Ahhrg, skulle ønske du hadde skrevet akkurat den delen nøye… spesielt når den vanligste kokosoljetypen er nettopp den som faktisk smaker kokos.

   2. Fotballfrue

    Beklager :/

 14. Hei=) Ser syykt digg ut, skal prøve det;) Jeg spiser lavkarbo og gjort det i nesten 2 år, love it. Jeg bor i Køben og skulle kjøpe boken din da jeg var i Norge på juleferie, men nei, hadde for mye å gjøre. Kan man bestille den på nett og hvor og kan den bestilles til Køben???=)

  1. Fotballfrue

   Ja, det kan du 🙂 Lillemaane.no sender overalt 🙂 Send gjerne en mail og spør hva det koster fra dem 🙂

   – C

 15. Hvor mange nøtter blir det av denne oppskriften? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det kan du velge, kommer an på hvor mye yoghurt du vil ha rundt hver 🙂

   – C

 16. Monique

  Hei Caroline. Leser bloggen din hver dag. Veldig inspirerende !Jeg lurte på om du bruker nøytral kokosolje eller den med smak på yoghurt nøttene du lager ? Klæm Mon

  1. Fotballfrue

   Nøytral 🙂 Men tror ikke det gjør noe med litt smak heller, sikkert bare veldig, veldig, veldig godt 😀

   Klem!

 17. Jeg prøvde en litt annen variant – men som ble kjempegod! Brukte samme fremgangsmåte.

  Yoplait vanlije youghurt 0 %fett/sukker. (1 lite beger – 125g), en neve ulike nøtter, og 1ss sukrin melis. Ble veldig godt!

  🙂

 18. Hei 🙂 Du skrev 3-4 spiseskjeer sukrinmelis, men så var det bilde av kun sukrin? kom det tilfeldigvis med på bildet eller kan man bruke sukrin i stedet?

  1. Fotballfrue

   Har endret oppskriften, ble mye bedre med sukrinmelis 🙂 Kommer oppdaterte bilder etter hvert!

   – C

 19. Mmm dette var nydelig!!!
  Lagde halvparten med et lag mørk sjokolade rundt også, det også smakte helt fantastisk!
  «En bit og du er hekta» passa fint på denne oppskriften! hihi

 20. Birgitte

  Når man tar disse nøttene ut igjen av fryseren, vil de smelte etter en stund da, eller kan du ha de med deg, feks: på skolen og så holder de seg like fine? 🙂

 21. Ååå så godt det ser ut!! Holder på å lage disse nå. Gleder meg til å smake! Du er en fantastisk inspirasjonskilde, Caroline! Tusen takk for at du er som du er:-) klem

 22. Hvor kjøper du tyrkis yoghurt`? 🙂

 23. sukrinet, må det være smeltet eller ikke?:) disse skal jeg lage !:D

 24. Heihei!

  Tror du det er mulig at jeg kan bytte ut sukrinet med tagatesse i denne oppskriften? Liker ikke smaken på sukrin noe særlig så er derfor jeg spør. Elsker derimot yoghurtnøtter så denne oppskriften skal prøves ut i dag 😀 Om jeg i såfall bytter ut sukrinet, har du noen anbefalinger om hvor mye tagatesse jeg eventuelt burde ta i bruk i oppskriften?

 25. Hva vil flytende kokosolje si? Kjøpte kokosollje i dag, og den er ikke flytende…

  1. Fotballfrue

   Hehe, bare la den stå femme :p

 26. Camilla

  Hei:) Takk for fin blogg:)

  Ville bare komme med et tips som jeg oppdaget da jeg hadde litt lite tyrkisk yoghurt..Jeg halvblandet nemlig med seterrømme og dermed fikk jeg den litt «sure» smaken som det er på de originale:) Ellers brukte jeg vaniljeessens istedenfor stevia dråper da jeg synes smaken er litt for dominerende.

  Ha en strålende helg:)

 27. […] går bestemte jeg meg for og teste ut yoghurtnøttene til Caroline, og de falt virkelig i smak. Eneste negative jeg har og si er at de på en måte […]

 28. kan jeg bruke vanlig vaniljeyougert i stede for tyrkisk, og heller droppe steviadråpene? 🙂

  1. Fotballfrue

   Bare la den renne GODt av seg da den er veldig tynn sammenlignet med tyrkisk :/

 29. Hei Caroline,
  Jeg lagde disse i dag, og de ble kjempe gode 🙂 Jeg lagde også en blanding med litt kanel i, og det passet perfekt. Kjempe godt nå som det begynner å bli høst, og ikke minst når julen kommer om noen måneder 🙂 Ha en fin helg, og takk for alle fine oppskrifter.
  -Klem

 30. Hei!
  Jeg har prøvd å lage youghurtnøtter etter denne oppskriften, og det ble veldig god smak 😀 Men når jeg tok de ut av fryseren, smeltet de nesten med en gang. Hva kan det komme av?

 31. Victoria

  Jeg puttet blandingen og nøtten i en hjerteform (sånn til å lage sjokolade i), og de ble kjempesøde 🙂

 32. […] Prokrastinering – å utsette det man bør gjøre med andre gjøremål Som fersk forskerblogger har jeg de siste dagene foretatt lettbeint ’research’ på andres blogger. Det er kjølige sommerdager for tida, så det passer bra. I går, mens jeg studerte innholdet i ulike ’utdanningsblogger’, begynte jeg å fyse på noe søtt. Jeg fyste på yoghurtnøtter. Yoghurtnøtter er svinaktig dyrt, så jeg googlet meg frem til oppskrifter på hjemmelagede yoghurtnøtter og fant opp til flere. De fleste dukket opp i andre blogger. En av dem var fotballfrue sin. Oppskriften hennes finner du her. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *