15 steg til treningsglede

Selv om januar er den måneden hvor folk flest er innstilt på trening, får jeg stadig spørsmål om jeg ikke kan komme med tips til treningsmotivasjon, og det kan jeg selvfølgelig gjøre. Den eneste ulempen her, er at det er fare for litt gjentagelse. Jeg gjorde et lignende innlegg tidlig i fjor, og tipsene mine er selvfølgelig mye av det samme, men jeg skal gjøre mitt beste for å fylle på listen. Dessuten har jeg helt sikkert noen nye lesere som ikke har lest dette før, så jeg kjører på 🙂

1. Start allerede første ukedag med den rette innstillingen:
Mandag er BRA! Ikke tenk at mandag er kjedelig og tung, snu heller litt på det hele. Mandag er en fantastisk dag, fordi uken på ingen måte er satt og du kan forme den akkurat slik du vil. Du har alle muligheter i hele verden til å få den beste uken i ditt liv. Mitt tips er å starte treningen allerede på mandag, slik at du får en pangstart med god samvittighet og masse energi. Utsetter du ukens første treningsdag til tirsdag eller onsdag, vil det være vanskeligere å få til de øktene du aller helst vil gjennomføre i løpet av ukens 7 dager.

2. Gjør noe med din generelle innstilling:

–  hvorfor vil du starte å trene? Hvorfor gidder du ikke? Lag en liste med for og mot, og vei disse opp mot hverandre. Hvilken side vinner?
– ikke tenk at trening bare er slitsomt og et ork, trening skal være gøy!
– tenk at dette er noe du gjør fordi kroppen din trenger å bevege seg, den har så godt av det!
– tenk på følelsen etterpå, på all gratis overskudd du sitter igjen med etter endt økt.
– tren på morgenen dersom du har mulighet, rett etter jobb eller rett etter skolen. På denne måten slipper treningen å bli en ting som «henger over deg». Om du venter og venter hele dagen, har du heller lyst til å være sosial når venninnen din ringer eller se en film med kjæresten din, enn å avlyse fordi du må trene.

3. Finn en treningsform som passer deg
Prøv ut litt forskjellig, så vil du etter hvert merke hva du trives best med. Jeg var superfan av gruppetimer da jeg startet med treningen, og kunne aldri i verden se for meg at jeg noen gang skulle løfte en frivekt eller løpe på en mølle. Men da gruppetimene ble til rutine, og ellipsemaskinen bare var gørr, måtte jeg ty til andre midler. I tillegg ble jeg så fascinert over de som kunne løpe og løpe uten å bli hige etter pusten da det var 5 minutter. Det ville jeg også få til! I dag er mølla min bestevenn og jeg elsker å løpe, men det vet dere jo. Jeg blir rett og slett ikke lei. I tillegg finner jeg mye glede i styrketrening ved siden av., og i det siste har jeg begynt med både spinning og gruppetimer igjen. Variasjon er fantastisk!

4. Ha god og variert treningsmusikk, eller se noe på ipaden
Treningsmusikken jeg hører på, er ofte ikke den musikken jeg hører på til vanlig, med mindre det er full fest og tenna i tapeten. Det er deilig å trene til musikk med mye støy og lyd. Musikk alene kan faktisk være en god motivasjon. Er du så heldig å være eier av en ipad, kan denne også gi deg mye glede under langdistanse-løping. Jeg rekker sjelden å prioritere tv-titting i hverdagen, men jeg liker å se på den timen jeg trener som min billett til egentid. Den ene timen kan jeg kun tenke på meg selv og jeg kan gjøre hva jeg vil. Så jeg har rett og slett startet å se skikkelig jente-tv de gangene jeg løper under en treningsøkt. Det er rett og slett genialt, og får tiden til å fyke avgårde. Du vil egentlig bare løpe og løpe og løpe, for du vil jo se mer. Netflix har et bredt utvalg, men sjekk også ut Coke & Popcorn som tilbyr veldig mange serier helt gratis.

5. Ha et reelt forbilde
Dersom det er en person du beundrer kroppsmessig, kan dette være et kjempefint forbilde, enten det er en supermodell eller mannen i gata. Har du gått opp i vekt, og vil tilbake til din gamle vekt, kan et par gamle jeans være motivasjon nok. Selv foretrekker jeg å bare vite alle mennesker som ser bra ut, mest sannsynlig har et sunt forhold til både mat og trening. Alle må trene for å unngå at kroppen faller sammen og for å holde helsa i sjakk. Selv kjendiser svetter og gjør en innsats 🙂

6. Sett deg mål
Det kan være veldig greit å ha noe å trene mot, noe å se fram til. Tidligere har mine mål vært å fresh ut i både bryllupet og på bryllupsreisen. Nå som denne tiden er over, er heller målet mitt å holde meg som jeg er, jeg trener mest fordi jeg elsker det og fordi helsa har godt av det. Det er heller ikke dumt å hå mål som for eksempel halvmaraton, helmaraton (jeg heller fortsatt litt mot denne), være med på et sykkelritt, gå Besseggen på så og så kort tid, gjennomføre spinningtimen med den og den pulsen, også videre.

7. Lag en treningskontrakt med deg selv
Alt er så mye lettere når du har en bindende avtale med noen, så hvorfor ikke lage en kontrakt med deg selv? Skriv ned hva du skal oppnå innen en bestemt dato, antall dager i uken du skal trene, signér, og heng opp på kjøleskapet.

8. Gi deg selv belønning
Hva med å unne seg en deilig middag eller favorittsjokoladen din etter endt treningsuke? Kroppen har godt av å skjemmes bort. Dersom du ikke er fan av slikkeri eller store måltider, kan du alltid se deg ut en spesiell ting du skal unne deg når du har oppnådd målene dine. Hva med et par nye sko, eller en lekker veske som kan romme alle studiebøkene dine? Eller nye treningssko?

9. Skaff deg en personlig trener eller en treningskompis
Sliter du skikkelig med å komme i gang, er det ingenting i veien for å leie en personlig trener. De fleste treningssentrene opererer med diverse tilbud på nettopp dette, og du kan enten kjøpe klippekort, eller sette opp et fast antall timer. Jeg synes det er kjempegøy å trene med PT, jeg lærer stadig noe nytt, spesielt innen styrketrening ettersom jeg ikke er så flink til å gjøre diverse øvelser på egenhånd. På en annen side kan det være like motiverende, for ikke å snakke om billigere, og få med seg en venninne. Du kan ikke svikte henne, hun kan ikke svikte deg, og resultatet er enkelt: Dere må begge trene. Jeg og Siri har jo en avtale hver mandag nå, og hittil funker det så det suser!

10. Loggfør øktene dine
Ha oversikten over hvor ofte du trener og hvordan du trener, jeg er superfan av treningsdagboken til GetInspired, og prøver å holde styr på uken min der. For å loggføre løpingen min bruker jeg en chip i skoen fra Nike, som du får kjøpte i de fleste sportsbutikker, i tillegg til appen Nike+ Ipod som finnes på iPhone.

Skryt gjerne av treningen din på facebook eller via andre sosiale medier også *hehe* På den måten får du vist frem til flere enn deg selv hvor flink du er, og bare dét alene kan være motivasjon nok til å holde treningen gående. Og, selv om det kanskje kan oppfattes som irriterende for noen, kan jeg garantere deg at noen lar seg inspirere også!

11. Nytt treningstøy
Et ganske vanlig tips er selvfølgelig nytt treningstøy. Det finnes (nesten) ikke bedre motivasjon enn en fin antishake-tights eller en knallrosa singlett som ligger i skuffen og venter på å bli brukt.

12. Trening er bra for kroppen! Det er ikke noe jeg bare sier,  se bare her: 

♥ Trening:
– fører til bedre balanse og koordinasjon
– gir bedre immunforsvar
–  reduserer fare for benskjørhet
– reduserer fare for stress
– gir mindre sannsynlighet for depresjon og angst

♥ En aktiv livsstil reduserer risikoen for:
– hjerte – og karsykdommer med 45 prosent
– slag med 60 prosent
– høyt blodtrykk med 30 prosent
– brystkreft med 30 prosent
– type 2 diabetes med 50 prosent
– tykktarmskreft med 41 prosent

13. Søk etter motivasjon på nett
Det finnes mange inspirerende bilder på nett, prøv for eksempel workout på weheartit, det får ofte meg opp av sofaen!

14. Les blogger som motiverer
Her har jeg egentlig ike noe særlig erfaring, men jeg synes Kamilla er kjempeflink! Hun er en 23 år gammel jente fra Oslo som etter å ha endret livsstilen sin har klart å gå ned hele 20 kilo. Selv om jeg bare har pratet med henne en gang, vet jeg at hun er en helt fantastisk person. Hun og jeg har blant annet mange av de samme innstillingene, og det liker jeg! I tillegg oppsummerer Kamilla ofte matukene sine og treningsukene sine, og det kan være veldig inspirerende 🙂

15. Ingen unnskyldninger
Det er ingenting som heter at du ikke har tid. Du må TA deg tid. Det er samme om det kun blir 30 minutter i ny og ne, og det er samme om du løper en mil eller går 3 kilometer i skogen. Noe er alltid bedre enn ingenting. Du trenger ikke medlemsskap på verken ELIXIA eller SATS, du kan trene foran tv-apparatet hjemme, du kan bruke skogen, trapper her og der, kjøpe en rockering, et hoppetau, løpe med barnevognen. Det finnes så mange muligheter, så det å ikke ha råd til å gå på senter er ingen unnskyldning!

Håper dette er til inspirasjon og motivasjon for deg der ute som ikke gidder eller har lyst til å løfte rumpa opp av sofaen! KOM IGJEN, KOM IGJEN, KOM IGJEN!

239 kommentarer

 1. Jeg kommer til å miste puppene mine hvis jeg trener meg stram… Hva skal jeg gjøre for å unngå det? 🙁

  1. Fotballfrue

   Du trenger vel ikke gå ned i fettprosent?

   – C

  2. Dersom fettprosenten går ned, blir også puppene naturlig nok mindre. Det går ikke an å unngå det.

   1. Andrea

    Du kan gå ned i fettprosent ved å fokuere på å forbrenne fett, eller fokusere på å bygge muskler. Jeg fokuserer på sistnevnte, og jeg har beholdt puppene mine 🙂

  3. 87-modell

   Tren bryst. Flat og skrå benk + kabler. Da trenger du opp og frem holdningen din (husk for all del å trene rygg og mage også!) men du får mer markerte bryst som former puppene dine mer.
   Jeg har fått opp i bh-str så trening ber IKKE at puppene forsvinner! (jeg trener styrke minimum 3 ganger i uka)

 2. Benedicte

  Tusen takk for dette. Hadde ikke planer om å trene idag (orket ikke….), men er på vei ut døren nå for en joggetur med hunden! Skal definitivt ta vare på disse tipsene 😀

  1. Fotballfrue

   Så bra 😀 Tommel opp for deg 🙂

   Klem!

 3. Fantastisk innlegg 😀 Kom akkurat selv fra trening 😀

 4. Weee! Motiverende!:D Har selv kommet inn i en god rutine nå, og er veldig fornøyd med det! Men et spørsmål; bruker du ikke Nike + klokken din lengre?

  Stor klem til deg!

  1. Fotballfrue

   Den er ødelagt 🙁

   Klemmer tilbake 🙂

 5. Du virker så fantastisk skjønn på alle måter!! Åå du er jammen meg et fint forbilde søte deg 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, nå ble jeg glad 😀

  2. Jammen har du helt rett også 🙂

 6. Ida Charlotte

  Hehe, det er så morsomt hvordan du klarer å motivere altså!
  Når jeg tar en pause i jobbingen titter jeg alltid innom bloggen din, og når jeg så overskriften på det innlegget der, så tenket jeg at jeg nesten måtte vente med å lese det (siden jeg vanligvis blir så gira på trening hver gang du skriver om dette). Men klarte selvfølgelig ikke å vente med å lese. Og nå sitter jeg å har mer lyst til å trene enn å jobbe selvfølgelig! Enda jeg syntes det jeg jobber med er veldig morsomt! haha, så du er jammen meg god 😉
  hehe :)) Så får vel prøve å presse inn litt trening til tross for at jeg er så støl ;P

  Ha en fortsatt fin kveld 😀

  1. Fotballfrue

   Haha, så gøy 😀 Litt sykkel eller jogg / kjapp gange kan jo hjelpe litt på stivheten 🙂 Tøy godt ut etterpå 🙂

   Klem!

 7. Supert med inspirerende innlegg 🙂 Ka du ta bilde av hvordan du legger ipaden når du trener? Jeg trener på sats og vet ikke helt hvordan jeg skal legge den. En annenting jeg lurer på er om du merker forskjell på treningstøy av diverse merker, hvordan er H&M sitt i forhold til Nike for eksempel?

  1. Fotballfrue

   Legger den på mølla, rett foran meg 🙂 Har den i et etui, som du ser på bildet, så den ikke sklir av 🙂

   Ja, jeg merker stor forskjell, blant annet fra vask til vask, kvaliteten generelt (ødelagt sømmer, fort hull) og når jeg bruker det og svetter, merker jeg at det ikke puster like bra.

   – C

 8. Kjempebra treningstips! 😀 Ga meg masse inspirasjon og motivasjon til å fortsette å trene <3

 9. Hi, I’ve got a question and would be happy if you answer! 🙂 What are you doing if you’ve got a cold or flu? Do you still train?

  Thank you!!!

  1. Fotballfrue

   No, no, no! Absolutely not! I wait for my body to be 100 percent well before I work out 🙂

   Hugs!

   1. Thank you so much for the quick answer and your help! 🙂 You’re great!

   2. Fotballfrue

    You too <3

 10. Trengte denna! Må komme meg i gang og få opp kondisen! Målet er 3000m på under 15 min til sommeren (skal søke befalskole).. men bor desverre på en lite egnet plass til løping/sykling, ettersom det nå er is og snø og kjempe glatt, og jeg begynner og bli lei av å løpe på mølle.. noen tips til annen kondisjonstrening? 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg heier på deg!

   Jeg er veldig glad i spinning igjen, så det er et tips? Pluss saltrening som går på kondisjon 🙂 Mye hopp og sprett, det får opp pulsen i hvert fall 🙂

   – C

 11. Supert innlegg.. Jeg sitter og gjør akkurat det jeg ikke burde gjøre, drøyer det! Nå fikk du meg til å hoppe opp og dra med engang! 🙂

 12. Margrethe Sandnes

  Denne linken skal jeg lagre! Jeg har aldri sett så lyst på trening før nå 🙂
  Jeg vil at du skal vite at jeg har alltid sett på deg som et forbilde når det gjelder kropp og utseende.
  Du ser fantastisk ut i alle kjoler og antrekk, noe jeg også ønsker å gjøre!
  Så fort jeg blir kvitt influensa jeg fikk etter jul, skal jeg lese dette innlegget på nytt å hive meg på mølla 😉
  Tusen takk for inspirasjonen, you rock!

  Klem!

  1. Fotballfrue

   Utrolig hyggelig å høre, Margrethe! Tusen takk <3

   God bedring til deg, håper du kommer deg raskt 🙂

   Klemmer!

 13. Evy Christine

  Yes, yes, yes 🙂 Akkurat det jeg ønsket, Caroline!! Du er en super motivator i deg selv og litt råd til hvordan å strukturere treningen min var akkurat det jeg trengte. Du har hvertfall vært kjempe inspirasjon for meg, og jeg har gått fra å hate å løpe til å elske det! Alt er bare blitt rutine og nå er jeg ikke opplagt hvis ikke jeg får løpt runda mi!! Takk for bra innlegg. Stå på!!! ♥

  1. Fotballfrue

   Så bra å høre, det er bare å stå på hos deg også 🙂

   Klem!

 14. Deilig innlegg, Caroline! 😀 Det er mye enklere med mål, før hadde jeg ingen – nå prøver jeg å forhindre kroppen i å totalt forfalle etter snart fire måneder på verdensreise…. Backpacking er virkelig en kroppsfelle! Når olabuksa jeg tok med hjemmefra ikke passer lenger, skjønner jeg at jeg har latt feriemoduset gå LITT for langt, hehe. Så nå er det tilbake til å passe olabuksa, og holde helsen oppe! <3 Takk for inspirasjon!

  1. Fotballfrue

   Det tror jeg på, men du har sikkert tusen gode opplevelser som gjorde hver eneste cm. verdt det 😉 Du kommer deg nok tilbake igjen ganske kjapt, tipper buksa passer innen februar er over 😉

   Klem!

 15. Hva gjorde at du begynte å jogge såpass mye? Hvordan ble det til at mølla ble din «beste venn»?

  1. Fotballfrue

   Det var bare vilje, jeg bestemte meg for at jeg ville bli en av de som kunne løpe i en time uten å hive etter pusten. Synes det så så deilig ut, og det er det også 🙂

   – C

 16. mitt treningsforbilde og motiverende blogg er deg. 🙂 elsker bloggen din, du er alltid så glad og positiv, hver gang jeg vil opp av sodaen sjekker jeg bloggen din og blir inspirert til å trene 😉

  1. Fotballfrue

   Så gøy å lese, tusen takk 😀

 17. Ville bare si at du ikke bare motiverer leserne dine, men mange andre jenter rundt om i verden. Du er et sunt trenings forbilde. Jeg finner mye motivasjon i så kalt fiblr, (tror jeg det heter, fitspo på tumblr) Og der dukker du stadig vekk opp, selv om dette er jenter fra USA. Stå på videre!

  1. Fotballfrue

   Det er jeg kjempeglad for, veldig gøy å kunne motivere 🙂

   Klem til deg 🙂

 18. Har begynt å trene ordentlig og blir enda mer motivert av å lese dette! er jo supermotivert! Masse nytt treningstøy og sko har jeg og! Fant også nettop ut at min nye iPod nano har innebygd Nike + support og skritteller som kan måle distanse, tid, kalorier, skritt OG puls! Enda gøyere!

  1. Fotballfrue

   Så bra 😀

 19. Caroline

  Hei!
  Takk for god motivasjon 🙂
  Jeg lurer på hvor fort du løper når du har langkjøring? Løper du f.eks. 9 km/t i starten og saktere etter hvert. Eller løper jevnt hele veien?
  Stor klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Vet du, det tar jeg helt på dagsformen 🙂 Ofte løper jeg på 9 hele veien, noen ganger på 10, andre ganger på 9 og 10 og noe på 12. Det kommer som sagt helt an på 🙂

   Klem!

   1. Hei!

    Tenker du noen gang på intensitetssoner når du løper? Under rolige langkjøringer bør man ligge i I-sone 1 eller 2, får å få best effekt av treningen. Desto lengre løpeøkten varer, bør man gå ned i intensitet, slik at når man for eksempel trener intervaller, bør man korte ned tiden på løpetiden siden man ligger høyere i intensitet. Dette er for at kroppen ikke skal få for stor belastning. Er dette noe du tenker på, eller løper du bare tilfeldig? 🙂

 20. Jeg måå bare fortelle deg det, jeg har endelig bestilt meg tredemølle! <3 gleder meg!!

  1. Fotballfrue

   GØY! Hvilken ble det? 😀

   1. 1800 runner fra exerfit:D hvordan burde jeg starte opp med treningen på tredemølle, eller er det bare å kjøre på, å finne det som passer for meg?:) vil ikke sikt for høyt første tiden heller, må vell finne en balanse:)?

   2. Fotballfrue

    Spennende 🙂 Bare start slik det passer deg 🙂 Jeg startet med 15 minutter faktisk 😉 Gikk i 2 minutter, jogget i fem på 8, så i 5 min. på 8.5 og deretter siste min. på 9. Dette var helt i starten, så endret jeg fart og flere 15-minutter etter hvert som det føltes riktig 🙂

    – C

   3. Tuusen takk for svar! dette skal jeg prøve! tusen takk for treningstips, og motivasjon! <3

 21. Du er uten tvil mitt forbilde innen trening! Hvordan i allverden har du klart å fått den syke magen og midjen din? du ser fantastisk ut 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! Jeg er naturlig tynn / slank i det området, så det skal lite / nesten ingenting til før jeg får markert mage. Vi er jo født forskjellig og må gjøre det beste ut av utgangspunktet 🙂

   Klem!

 22. Herlig innlegg! 😀 Leser også bloggen til Kamilla, og dette er virkelig ikke for å pirke eller noe, men hun har selv sagt at hun har gått ned rundt 30 kg:) Den jenta er en maskin, og både du og henne er fantastisk inspirerende!!

  1. Fotballfrue

   Så bare på «om meg» for å være sikker, men da har hun sikkert glemt å endre 🙂

   – C

   1. Ja, er jo uansett ikke så nøye, det viktigste er jo budskapet! 🙂 Ha en flott kveld videre, Caroline! 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er den fargen jeg har da 🙁 Men de hadde jo mange andre fine der 😀

   Takk!

 23. Nr.14, jeg leser en blogg som motiverer meg stadigvekk og som fikk meg til å bli glad i å løpe, nemlig fotballfrue.no!
  Treningsmål for dette året er at jeg skal klare en mil i strekk, det høres kanskje ikke så mye ut for deg, da det er din daglige tur nesten, men som du sier, vi er alle forskjellige:) takk for all inspirasjon, innen trening og alle andre mulige områder!:D

  1. Fotballfrue

   Det er ikke dårlig, jeg har vært der selv en gang, og trodde aldri jeg skulle klare det 😉 Men det går fortere enn du aner, bare stå på 🙂

   Klemmer!

 24. Kjempebra tips! : ) Jeg leser også Kamilla sin blogg, både du og henne er kjempeflinke! Jeg har selv gått ned 15 kg siden Januar i fjor og er superfornøyd. Har blogget om det også hvis du vil se 😀 hehe

  KLEM fra meg!

  1. Fotballfrue

   Så flink du er 😀

   Klemmer tilbake!

 25. Ååååh tusen takk for dette innlegget!!
  Etter sommeren ifjor startet jeg å trene ordentlig, og mekrer såå forskjell. Er mye mer positiv, glad, bedre helse, strammere kropp og får så mye bedre søvn! Mitt forbilde er deg, Caroline. Det er du som «fikk meg» til å starte ordentlig å trene igjen. Du er min store motivasjon i seg selv, hahah:) Elsker kroppen din, magen din, og blir så inspirert av når du blogger om trening og mat. Såå fortsett masse med det:):) Har du tips til hvordan jeg gradvis kan få bedre utholdenhet, oog har du tips til mageøvelser(målet er en skiiikkelig sixpack innen sommeren hehe…)? 🙂
  Elsker bloggen din, stå på!

 26. CAROLINE! Du er så god. Herlighet, jeg er målløs, og veldig takknemlig. Tusen, tusen takk. Husker hvor inspirerende jeg synes det var å se deg legge kilometer etter kilometer bak deg på mølla i Spektrum, så at jeg plutselig blir utpekt som eksempel innen samme kategori føles ganske uvirkelig. Igjen – tusen takk!
  Stor klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Du er så god og fortjener mange, mange lesere 🙂

   Klemmer i fleng <3

 27. Karoline

  Å – bloggen din er utrolig motiverende! Ser på den hver gang jeg trenger et skikkelig spark bak for å komme meg opp på tredemølla! Merker trening har blitt mye morsommere etter vi fikk tredemølle her i huset også (det er forresten den samme som du har!) Det er utrolig hvor mye freshere man føler seg etter en treningsøkt! Disse tipsene hjalp også endel – har fulgt noen allerede 🙂 Har du forresten noen morsomme øvelser (annet enn situps) for å få en flat og veltrent mage?

 28. Hurra for deg flinke Caroline som inspirer oss og er mange norske kvinners treningscoach! I går hadde jeg min første ordentlige treningsøkt etter juleferie og sykdom, og jeg har tenkt til å være realistisk med tanke på antall treninger i uka for å ikke gå fort lei… Så idag hadde jeg tenkt å ha hviledag før ny treningsøkt i morgen, men etter å ha lest dette innlegget MÅTTE jeg bare ut å gå. Og vet du? Én times gåtur ute i den kalde lufta var perfekt, og nå sitter jeg her med rosa kinner og en god kopp te. Som du skriver er noe alltid bedre enn ingenting 🙂 Med litt god musikk på ørene var det bare herlig å få luftet tankene, nesten litt som terapi for sjelen! Nå er jeg fit for fight på trening i morgen iallefall!!!

  Tusen takk for at du skriver slike innlegg gang på gang, slik at vi som sliter ofte med motivasjonen får oss ett spark i baken og kommer oss opp av sofaen! Du er fantastisk!! Ha en strålende tirsdagskveld, god klem fra Camilla 🙂

 29. Åhhh, flott innlegg! Nå ble jeg motivert, har lagt på meg en del nå pga graviditet og savner virkelig å være eneboer i kroppen min. Føder om 2 mnd og etter det vil målet mitt være å få tilbake kroppen min. Tusen takk for motiverende innlegg:-D

 30. Birgitte

  Kjempefine motivasjonstips!
  Når det gleder den Nike-chipen, følger den med skoene, eller må den kjøpes ved siden av?
  Og må man ha internetttilgang for å bruke netflix? Eller kan man f.eks laste ned hjemme og se på trening? Har nemlig iPad uten 3G.. :))

 31. Heisann, gøy at dette innlegget kom! Jeg har nå spist lavkarbo en stund, men har spist såpass lite karbohydrater at jeg er i ketose, og jeg syns treningsøktene er beinharde,mer enn vanlig, så vurderer å øke litt på karbohydratene for å ikke være i ketose, har du noen erfaring med det? altså å trene hardt i ketose? Ellers vil jeg si takk for mange gode tips!

  – Nytt treningstøy – check !
  – Pulsklokke fra nike (litt motivasjon) check!
  – Starte på en mandag med treningen – check!

  Håper jeg klarer å følge dette videre! Takk for at du er du! Ha en fin kveld, og en videre fin uke!

 32. Joggeskoene du har på PT-bildet er så sinnsykt fine! Du vet ikke hva de heter? 🙂

  1. Fotballfrue

   De er fra adidas, fikk de anbefalt på løplabbet da jeg var der, vet ikke hva de heter :/

   – C

 33. Christine

  Etter jeg leste innlegget ditt bestemte jeg meg for å utfordre meg selv. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en crossfitøkt og er supersliten men samtidig veldig glad for at jeg tok utfordringen! Har alltid sett for meg at det er for tungt for meg, men neida, jeg klarte å gjennomføre hele økten 😀 Tusen takk for en spennende og inspirerende blogg, du er rett og slett et fantastisk menneske 🙂

  1. Fotballfrue

   Tommel opp for deg, fantastisk 😀

 34. Super gode tips! Mig og mine veninder bruger endomondo (mobil app) så kan vi følge med i hinanden træning og kommentere og motivere. Plus det presser lidt på når man ser hvor aktiv veninderne er. 🙂

 35. Madeleine

  Hei flinke:)

  jeg hadde et spm ang treningsklær og «vedlikehold». Du trener jo så og si hver dag, vasker du tøyet med engang etter bruk? Jeg syns det virker så sløseri og vaske treningstøy etter hver økt, men hvis jeg lar det ligge 1-2 dager og deretter vasker det. Syns jeg tøyet lukter merkelig!

  Setter veldig pris på hvis du kunne delt din » metode» på hvordan du gjør det:)

  Stor klem fra Madeleine

  1. Fotballfrue

   Trener ikke hver dag, 5-6 ganger i uken, viktig å påpeke det 😉

   Jeg bruker en tights 2-3 ganger og topper (bh pluss singlet/tee) etter nesten hver gang. Trener jeg kun styrke, kan jeg fint bruke toppene 2 ganger etter hverandre, men de går som regel i vask etter hver økt 🙂 Også ser jeg jo selvsagt an hvor mye jeg svetter. Jeg har klær av bra kvalitet, så det tåler å bli vasket 🙂

   Klemmer 🙂

 36. Veldig bra!
  Jeg er treningsnarkoman og MÅ trene minst 5 ganger i uken. Da er kroppen glad og har masse energi å gå på! Ser ofte at folk blir inspirert av deg til å trene mer. Kjempegøy å lese! Så fortsett med det du gjør Caroline. Få folk opp fra sofaen 🙂

 37. Hei!
  Jeg lurer på hvor du tok restylane,hvor mye du betalte for det og hvor lenge hevelsen varte?
  Synes du har så fint resultat! 🙂

  1. Fotballfrue

   Petra er superflink, har alltid gått til henne 🙂 Hun jobber hos Face It på Majorstuen i Oslo 🙂 Hevelsen varer i rundt 4 dager hos meg, men du ser ikke det endelige resultatet før etter ca. 2 uker. Det varierer fra person til person. En behandling koster rundt 3000,-

   – C

 38. Jeg bare lurer på en liten ting:-)
  Jeg trener 4-5 ganger i uken, og spiser relativt sunt, men blir så fort sulten.. Da spiser jeg som regel frukt eller lager smoothie eller noe lignende. Prøver jo å være sunn. Går det fint? Eller er det lett å gå opp i vekt da? At man ikke burde spise så mye mellom måltidene??

  1. Dette vet du jo best selv. Hvor lenge har du fulgt denne «planen»? Om det er en stund så er jo den tydeligste markøren om du faktisk har gått opp i vekt 🙂

   Nå vet jeg ikke så mye om kostholdet ditt, men spiser du mye karbohydrater vil ikke nødvendigvis sultfølelse være den beste markøren. Den kan av og til spille folk et puss pga høy insulinutskillelse og ustabilt blodsukker, noe som gjør at det er lett å overspise. Personlig er jeg ikke så tilhenger av mellommåltid, men heller 3 store måltider, men dette er jo individuelt.

   Spørsmål du kan stille deg selv er om dette er noe du trives med, og om du føler at vekten er stabil 🙂

 39. Hei du!
  Jeg har faktisk lest bloggen din til og fra i sikkert 2 år nå, men jeg har faktisk aldri lagt igjen en kommentar.
  Men i dag fant jeg ut at jeg beundrer jo egentlig pågangsmotet, viljen og livsstilen din, og det fortjener du jo å høre!
  Jeg er faktisk blitt avhengig av å lese bloggen i pausene fra skolearbeid og jobb!
  Men så har vi jo denne janteloven i Norge. Jeg misunner deg nok ca. annenhver dag, og av å lese enkelte kommentarer fra andre skjønner jeg at flere gjør det! I mine øyne må misunnelse ligge bak alle dårlige kommentarer du må få fra folk.
  Selv om jeg misunner deg fra tid til annen, så vil jeg bare si at du gjør en kjempejobb med denne bloggen, det er jo en grunn til at du har så mange lesere!
  Du er rett og slett en interessant person å følge – håpe du ikke går lei av blogging før om lenge, lenge! 🙂
  Jeg skulle rett og slett ønske jeg hadde en venninne med dine egenskaper som kunne dratt meg opp og fram de dagene jeg ikke hadde helt lysten selv 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk for at du følger med <3

 40. Hei Caroline! Jeg har utrolig dårlig kondisjon og sliter derfor veldig mye med å begynne og jogge. Hadde vært supert om du kunne skrive et innlegg (eller bare noen få setninger her..) om hvordan du startet. Eventuelt hvor ofte du jogget i starten, hvor fort og lenge. Dette betyr mye for meg, har virkelig lyst til å få bedre kondisjon og lavere fettprosent før sommeren. Spesielt etter dette innlegget. Du motiverer og inpsirerer meg hver dag, stå på Caroline!! 🙂

 41. Hei Caroline:) har nettopp fått løpe/sykle/belastnings forbud på knær i udefinert antall uker pga jumpers knee ++ i begge knærne. Vet du og har slitt m knær, så spørsmålet er hvor henter du motivasjonen fra når det virkelig butter i mot, og man ikke kan trene det man har mest lyst til. Klemmer fra det blide Sørland

 42. Elisabeth

  Hei

  Hvordan grer du håretetter vask? Jeg har også sånt hår som du.men sliter Max med å få greid det ordentlig etter vask 🙁

 43. Supert innlegg, Caroline!! 🙂 Men hva slags type Nike sko bruker du til å oppbevare chipen i når du løper på mølla? 🙂

 44. Åh, dette trengte jeg skikkelig! Har hatt en periode nå men veldig dårlig motivasjon, men den ble så mye bedre etter jeg leste dette! Et spørsmål da; Hvordan klarer du å holde motivasjonen når du løper 1-2 min?

 45. Dette innlegget er imponerende og motiverende. Jeg som ikke har trent på så lenge får lyst til å slenge på treningsklær. Det en treningsvideo som heter INSANITY og ja navnet sier alt, den er INSANE, du burde søke Insanity på youtube og se hvordan det er!
  Jeg lurte på om du kunne dele et innlegg som heter «GJENNOM EN VOLDTEKTMANNS ØYNE» Voldtekts forbrytere har blitt intervjuet og i «GJENNOM EN VOLDTEKTMANNS ØYNE» står det tips om hvordan kvinner kan beskytte seg fra voldtektere og hva slags ofrer voldtektere angreper. Kan du vær så snill dele innlegget siden mange både fra Norge og utlandet leser bloggen din og dette er et viktig tema for kvinner. Bare søk på google og det kommer opp. HÅPER DU GJØR DET 🙂

 46. Så utrolig inspirerende! Jeg har akkurat meldt meg inn på treningssenteret igjen, etter lang tid med pause, og det føles så herlig! Det er så godt å gå kroppen i gang igjen 🙂

 47. Hei Caroline! Hva er forskjellen på å bruke GPS´en og shoe poden når man trener med nike + klokka? 😀

  1. GPSen bruker man når man løper ute, og brikken når man løper på mølle 🙂

 48. Ingenting motiverer og inspirerer meg som The Biggest Loser! Hvis en mann på 250 kg kan trene, så kan jeg det også! Og Bob og Jillian er jo to fantastiske forbilder som virkelig kan å skape treningsglede 🙂 Er for tiden på sesong 13. Hvis du vil sjekke det ut, ville jeg startet med sesong 11 :))

 49. Hadde vært utrolig artig å se på serier på ipaden mens jeg løper 🙂

  Men hvordan «fester» du ipaden slik at den ikke faller fra mølla?

  1. Fotballfrue

   Du ser sikkert på bildet at jeg har et cover til den? Bare plasserer hele den foran meg på mølla, sklir ikke av da 🙂 Ofte er det jo en liten kant på mølla også, så du kan sette den der 🙂

   – C

 50. Takk for gode motivasjonstips! Jeg lurer litt på hvordan du la opp treningen når du begynte løpe, antar du ikke heiv deg i gang på 1 mil og full fart..? Vært spennende høre hvordan du la opp treningen og evt økte den.. Du vr jo sikkert i god form allerede den gang, så det tok kanskje ikke så lang tid før du nådde dit?
  Jeg sliter med at løpingen gir meg vondt i nakken, så bruker Ellipse men vet jo at dette ikke er jevngodt med tredemølle..noen erfaring med bruk av ellipse vs tredemølle som du kan dele?
  Ha en fin kveld 🙂

 51. Altså…. ROMPA DI!! Jamfør punkt 9 🙂 Mest genetisk eller beinhard jobbing føler du? Sier du at treningen har gitt deg den, skal jeg komme meg opp av stolen jeg også;-)

  1. Fotballfrue

   Haha, helt ærlig så gjør jeg ikke noe særlig for å ha den, den har alltid vært sånn. Storesøster mobbet meg da vi var yngre, sa det så ut som jeg hadde på meg bleie og kalte meg sprettrumpa :p Men det er jo veldig greit å gjøre litt knebøy, utfall og andre øvelser på ball (som jeg er veldig glad i) for å holde den stram 🙂

   – C

 52. Charlotte

  Hei, har du noen tips til hva man kan spise til frokost før styrketrening-økt tidlig på dagen?

 53. Hei.
  Har noen få spørsmål ang. håret ditt. Hvor langt er det, og hvordan gjør du det når du vasker det? I forhold til at du har Peaks Hair?

 54. Michelle

  Bra liste Caroline, man kan ikke fått sagt nok hvor godt det er for kroppen at man holder seg aktiv!! 😉 Føltes ekstra deilig å komme til dette innlegget akkurat nå.. sitter med middagen etter en lang og god treningsøkt på SATS!!! Det følelsen etter er bare helt fantastisk!! 😀 Takk for inspo!!

 55. To tips som har hjulpet meg er å laste ned Nike Running-appen og invitere vennene dine. Hver gang noen har løpt en tur, så får man det opp der, og det er til og med rangert en liste etter hvem som har løpt flest km den uka/måneden.
  Det andre tipset er å følge forskjellige fit-/trenekontoer på instagram. Flere ganger daglig popper det opp med trente kropper og «ordtak» på min insta, som gjør det litt lettere å komme opp av sofaen.
  🙂

 56. Cathrine

  Hei 🙂 Takk for supre tips :)) Bruker du bare den nike appen for å loggføre økta på telefonen?

  Klem Cathrine 🙂

 57. Hei, bare lurer på hvordan får du sett serier på coke and popcorn på ipaden ? Jeg går inn på safari for å finne et programm, og når jeg har funnet det så går det ikke se videoene, det kommer ikke noe opp.. enda jeg har valgt episode osv :/ vet du hva som er galt ? eller har jeg gjort feil ?

  Også vil jeg si at du er en utrolig bra inspirasjon for meg, når jeg trenger motivasjon for å trene går jeg inn på hjemmesiden din! Utrolig bra : )

  klem fra Amalie 🙂

  1. Fotballfrue

   Det står grundig informert hvordan du skal gjøre, det heter jo til og med instructions for dummies 😉 Du må velge å se et eller annet med vk.

   – C

 58. Hei Caroline,

  jeg likte innlegget ditt helt til jeg kom til inspirasjonsbildene. Når jeg så magen som inspirerer deg hoppet jeg i stolen! Er dette bilder av sunne mennesker som skal inspirere vanlige jenter til å trene? Kun en promille av befolkningen har fysisk mulighet for å se sånn ut uten å ha spiseforstyrrelser eller trene på fulltid. Hva med å sette inn bilder av godt trente mennesker som ser friske og sunne ut istedenfor?

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Er man automatisk syk og usunn fordi det krever hardt arbeid å se slik ut? At du mener det ikke er det beste å legge ut den type bilde er greit, du har rett til din mening. Men at personen er usunn og syk er ganske drøyt å påstå. Hvis du tror at det kreves spiseforstyrrelser og fulltidstrening for å oppnå dette tar du fullstendig feil. Sunt kosthold og moderat trening er mer enn nok.

   1. AneMarthe

    Det var da virkeig ikke det hun sa. Som jeg leser det spør hun bare etter bilder av mer vanlig trente og mer oppnåelige kropper. Jeg reagerte også på det bildet da jeg først så det, men hun er antagelig en proff kroppsbygger rett før konkurranse som har redrsert underhudsfettet og dehydrert seg, de ser jo ofte slik ut, og hvis det inspirerer C så er jo det fint. Men det er da lov til å gi tilbakemelding på bloggen, og akkurat det bildet har ikke den samme effekten på alle. Det er virkelig bare en promille av befolkningen som kan se sånn ut til daglig uten å trene på heltid eller være syke.

   2. «Hva med å sette inn bilder av godt trente mennesker som ser friske og sunne ut istedenfor?»

    Mener du at vedkommende her ikke antyder at personen som er avbildet er usunn og syk? Hvis ja, så får vi enes om å være uenige… Ganske åpenbart spør du meg.

    Uansett så har faktisk vedkommende kommentert igjen, og skriver det svart på hvitt at det var det hun mente…

    Har aldri sagt noe på tilbakemeldinger, reagerer bare på at når noe er utenfor boksen så er det et sykt og usunt.

   3. AneMarthe

    Jeg velger å forholde meg til det hun skriver og leser ikke mellom linjene det du gjør. Hun antyder ingenting om hva de er, men sier hva hun synes de ser ut som. En tynn person kan være hur frisk og trent som helst og likevel se både undervektig og syk ut på enkelte bilder, det er ingen motsetning der. Jeg synes dere virker noe hårsåre når det kommer til slike bilder. Hun er ekstremt tynn og trent og det er mange som reagerer på dette som kroppsideal, det kan ikke være noen overraskende for dere. Jeg hadde ikke reagert på det på en kroppsbyggerside, så det har noe med konteksten det blir presentert i også. Jeg kan bare si som leser av bloggen som trener jevnt og spiser sunt, at jeg også foretrekker bilder av litt mer oppnåelige sunne og friske, godt trente kropper sånn generelt. Det inspirerer meg.

    Og til Amalie, det er ingen som rakker ned på noen her. Det er ikke mange som ser sånn ut, og hvis du mener at de som ikke ser sånn ut er fyldige så har du et problem.

   4. Flisespikkeri… om hun mener at hun er syk, eller bare ser syk ut, forandrer da ingenting? Det er litt bedre, men fremdeles helt latterlig.

    Jeg har da ikke sagt noe om kroppsideal, det eneste jeg reagerer på er at hun mener denne personen ser syk ut, noe som er helt utrolig.

    Har ingenting med å være hårsår, synes bare det er bemerkelsesverdig hvordan folks oppfattelse av hva som ser sunt ut forandres sammen med et økende fedme- og overvektsproblem… Jeg tror det er flere som trenger en reality check.

   5. Fotballfrue

    Vil bare legge til at en som virkelig er syk ikke ser ut som hun på bildet her, denne dama er faktisk veldig trent og ser fantastisk sterk ut, uansett hvordan du vrir og vender på det, bare se på armene hennes.

    Dette derimot, dette er å se syk ut, dette er å være syk https://www.youtube.com/watch?v=aTIjRxT_Y9g

    – C

   6. AneMarthe

    Slutt da, jeg vrir og vender ikke på noe som helst. Dere tar virkelig ikke poenget. Dere foretrekker dette kroppsidealet, jeg foretrekker og blir inspirert av et annet. Dette er en blogg og jeg og andre gir tilbakemelding på et inspirasjonsbilde av en svært tynn og trent person. For min del var det en blanding av at hun ser ut til å ikke ha noe underhudsfett kombinert med en veldig dvask hudtone på bildet, hun ser dehydrert ut. Det ser ikke sunt ut for meg, og derfor blir jeg ikke inspirert. Jeg tviler ikke på at hun trener bra og spiser sunt, jeg blir fremdeles ikke inspirert.

   7. Lars-Kristian Eriksen

    Hun ser dehydrert ut? Ikke få meg til å le…. Dvask hudtone? Nei, god bedring.

    Flott at man har forskjellige ideal, men spar meg for idiotargumenter.

   8. Du lager jo diskusjoner av ingenting Lars-Kristian! Det eneste hun vil fram til er at alle har rett til sin mening og alle har ulike skjønnhetsidealer. Det må være lov å være uenige og komme med oppfordringer om andre bilder uten at du går til angrep. Kommentarene dine virker veldig aggressive og fiendtlige fra første stund…så at du oppfattes som hårsår er ikke rart.

   9. Lars-Kristian Eriksen

    Nå har jo du tydeligvis ikke lest eller satt deg inn i diskusjonen… Jeg har aldri sagt noe på at folk har forskjellige idealer, ei heller at dette ikke er et bra ideal for alle. Hvor har du dette fra?

    Det eneste jeg reagerer på er at en åpenbart godt trent og frisk person, blir oppfattet som syk. Det er vitterlig enkelte andre her som diskuterer ting som ikke har noe med saken å gjøre.

   10. Lars Kristian, jeg syns du argumenterer på en veldig usaklig måte og går i forsvar som din største strategi! Strong is the new skinny, ja vel, MEN selv om det er kommet en ny trend hvor mange som har slitt med spiseforstyrrelser av et eller annet slag nå endelige har funnet «sitt kall» og en sunn og flott måte å leve livet sitt på så betyr ikke det at det er et sunt forbilde! Spiseforstyrrelser er en PSYKISK sykdom, og det å måtte leve så strengt og etter boka som veldig mange fittnessfolk må (noe det fremstår som at du også gjør Caroline) er ikke NORMALT! Jeg kan ikke se for meg at du hadde klart en uke uten trening og mer eller mindre perfekt kosthold uten å få dårlig samvittighet, bli amper, i dårlig humør etc. Ja, det er nok sant at du liker trening veldig godt og at det er viktig for at du skal ha det bra, men hvordan du vil ha det hvis du IKKE trener og spiser kjempesunt viser etter min mening også at du/de det gjelder har et normalt og avslappet forhold til mat og trening! Selv om det å være tynn har blitt byttet ut med å ha muskler så betyr ikke det at det som foregår inne i hodet er noe bedre/enklere/sunnere!!!! Spiseforstyrrelse er PSYKISK!!!!!!

   11. Lars-Kristian Eriksen

    Nå tror jeg du skal lese kommentarene/diskusjonen en gang til, for du har åpenbart ikke fått med deg noe som helst.

    Jeg har ikke sagt noe som helst på henne som forbilde eller ideal. Og om hun er syk eller ikke vet man ikke, og derfor er det håpløst og helt meiningsløst å diskutere. Jeg har ikke nevnt spiseforstyrrelser eller psykiske lidelser en gang, ei heller siktet til det.

    Mitt eneste poeng, som du åpenbart ikke har fått med deg, er at denne personen ikke ser syk ut. Jeg ser en økende tendens til at så raskt noen har synlige muskler eller ribben,så er man syk, noe som er helt grunnløse påstander. Aftenposten hadde en artikkel hvor de viste tilfeldige folk bilder av normalvektige gutter fra 50-tallet. Disse guttene var slankere enn dagens barn, og folk tenkte automatisk at de var magre og så usunne ut, noe som var helt feil.

   12. Det er skremmende hvor lite kunnskap det er både når det gjelder spiseforstyrrelser og hva som er å være godt trent kontra å SE godt trent ut. Er dere klar over at ca 80-90% av alle med spiseforstyrrelser er normalvektige? Anorexi er en svært liten del, men den formen er veldig synlig.. Andre har bulimi, ortoreksi,overspising og blandingsformer.
    Mht jenta på bildet har hun svært lav fettprosent, hun har lite muskelmasse og ser ikke spesielt godt trent ut. Og ja hun ser » tørr» ut- dvs lite karbs og antagelig på en diett. Mange tror at bare du ser muskler er du godt trent! «Alle » har synlige muskler bare fettprosenten er lav nok! Men det er riktig at selve kroppsbygningen og hvor lett du bygger muskler, er genetisk. Også fordeling av kroppsfettet er genetisk-noen får mageruter så fort de går ned i fettprosent-andre får det ikke.

   13. Enig med deg AneMarthe – ikke inspirert, bare provosert (og det kommer fra en som trener HARDT 6-7 ganger i uka).

   14. Fotballfrue

    Så kjipt at du blir provosert. Men du trenger faktisk ikke bli det, det er jo bare å ha et helt annet bilde som din inspirasjon, så kan jeg få ha dette 🙂 Det inspirerer meg at det går an å trene og å spise riktig for bli som henne, en inspirasjon. Men det betyr ikke at jeg har et ønske om å bli akkurat sånn.

    – C

   15. Min inspirasjon er å alltid kunne prestere bedre; bli raskere, sterkere og mer utholdene. Konkurrerer og utfordrer meg selv hver dag:-) Og så er det inspirerende å lese om sterke jenter for å kunne sette seg mål som er realistiske å oppnå!

   16. filippa

    Skjønner hva du sikter til AneM.
    Jeg mener ikke at vedkommende på bilde ser syk ut, men jeg får mer assosisasjoner til kroppsybgging eller noen som trener på et høyere nivå. Dette er verken noe den vanlige dama i gata har eller nødvendigvis ønsker seg.
    Når det er sagt så hvis en slik mage gjør en lykkelig så go for it.
    Selv har jeg født 2 barn, og har hatt en slik mage en gang… Nå er magen min mer som Tone Damlie (UTEN SAMMENLIGNING FORØVRIG!!) Altså ikke noe 6 pak, men akkurat passe tynn. Jeg syns det er fint, og trives. (hadde jeg ikke gjort det hadde jeg gått ned i fettprosent å sett slik ut. Det krever litt, men som sagt ikke noe jeg ønsker!).
    Får mange kompl for magen min selv om den ikke ser slik ut, og det viktigste for meg er at jeg er fornøyd. Jeg er opptatt av å få i meg mye forskjellig næring i løpet av dagen, og har et sunt kosthold hvor alt er lov i moderate mengder:)

    Uansett: vi er forskjellig, men akkurat dette bilde er ikke mitt ideal altså:)

    Forøvrig en veldig bra inspo artikkel Caroline – som alltid ;))

   17. Amalie S

    Enig med LK. Hva er greia med å rakke ned på tynne mennesker i nesten hvert eneste blogginnlegg Caroline skriver? Har «lik» kropp som Caroline, så jeg kjenner meg igjen i kommentarene hun får, og det er ikke hyggelig. Virker som mange mener at man MÅ være fyldig for å kunne være et sunt forbilde. Hva med fokuset Caroline har på sunn mat, elske seg selv og trene for å være frisk? Alt fokuset havner på det at hun er slank, eller i dette tilfellet at hun valgte et bilde av en slank person.

   18. Det er absolutt ikke drøyt å påstå. Å ha en så lav fettprosent er ikke helsemessig forsvarlig i lengden, det sier til og med fitnessmodellene selv. Modellene er på en streng diett i forkant, og de færreste holder en slik form året rundt. Enig med kommentaren over her- hvorfor ikke la seg inspirere av noe som er mer oppnåelig? Det blir litt som å sammenligne sitt eget treningsprogram med Marit bjørgens- en som trener på heltid. Det blir samme prinsipp med fitnessmodellene. En form som de har er nok ikke forenelig med et vanlig liv, med normal mengde mat og trening. Husk at det krever en viss ferprosent for å menstruere, og fitnessmodellene har ofte en for lav prosent til det.

  2. Jeg er enig i at innlegget var godt, men at inspirasjonsbildet var litt i overkant. Det er greit nok med trender i retning strong is the new skinny og lignende, men dette blir rett og slett borderline mann! Skal idealet være transelignende kvinner med utstående blodårer? Det er fullt mulig å se trent ut uten å se ut som det er uken før man skifter kjønn… Er jeg en av få som ikke synes dette er det minste sexy???

  3. Herregud, folk er bygd forskjellig. Det kalles benbygging! Noen er skapt til å være slanke/tynne og andre er skapt til det motsatte. Det handler om gener!

   1. lene =)

    Helle: Dersom du mener at kvinnen på det siste bilde ser «syk» ut, da vet du virkelig ikke hva det vil si å ha en spiseforstyrrelse! Dersom en jente trener masse, men ikke opprettholder kaloriene etter treningen er hun ikke i stand til å ha så mye magemuskler som hun faktisk har. Kroppen vil da hente energi fra den «letteste» plassen å hente dette fra, nemlig musklene. Da ville hun ikke sett slik ut som hun faktisk gjør. Det krever tid på å få en stram og muskuløs kropp, og MAT! Hvis noen overdriver treningen og ikke spiser skikkelig, blir de dvaskere i kroppen, ikke strammere, fordi musklene forsvinner og da vil du ikke se slik ut 🙂

    Ville bare påpeke dette siden du mener at hun ser syk ut… For det er hun IALLEFALL ikke 🙂

   2. Her fikk jeg behov for å påpeke at overtrening og bulimi også er spiseforstyrrelser. Det er fullt mulig å få mye muskler når du har bulimi; Du spiser, men trener og trener og trener for å kompensere for det. Det at man faktisk spiser i tillegg til all treningen er ikke ensbetydende med at man er frisk.

   3. Muskler og ben er ikke det samme, og menneskers benbygning er søren meg ikke så varierende som folk tror. Ingen er skapt til å være hverken tynn eller tykk, det handler om hvordan man forvalter kroppen og dens ressurser. Genene kan gi deg utfordringer ene eller andre veien, men ingen er skapt for en viss fettprosent eller muskelmasse.

    Det må bli slutt på at overvektige og undervektige skylder på gener, de kan tross alt «overkjøres»..

   4. Selvom man FYSISK sett ikke er syk mtp mangler av viktige vitaminer osv pga mangelfull kost… så kan man DEFINITIVT være syk i form av trening som tvangshandling. Da har man OCD som er en SYKDOM.

   5. lene =)

    Når en har bulimi så kaster man opp maten igjen FØR kroppen rekker å få brukt den. Så her vil jeg si at det blir vanskelig for dem å bygge muskler. Kroppen blir også helt ødelagt og slakk av å kaste opp så mye, så den vil ikke ha det å bygge muskler som første prioritet.
    Overtrening går også an, ja. Men man kan ikke bare skylde på det med en gang man ser en trent person. Det virker som om bare fordi noen er litt utenfor normalen så er man «syk» på en eller annen måte. Iallefall på dette kommentarfeltet.

    Hadde det vert en gutt på det siste bilde som flexet musklene hadde ingen her sagt noe som helst på att han så syk ut….

 59. Det som motiverer meg, på superegoistisk vis, er skryting på Facebook, i bloggen, på Endomondo og ikke minst egne utfordringer. Nå har jeg jo utfordret meg selv til å trene hundre dager på rad (fant ut at jeg måtte lage en egen side i bloggen, så stolt er jeg), det kommer til å gå så sant jeg ikke blir syk, fordi jeg gjør jo forskjellige ting hele tiden. Dessuten er jeg passe (les: veldig) sta. I dag begynte vi med karate, jeg og tuppeluppene, og ja jeg blir støl i morgen!

  Enig i det å se på tv/film. Da vi hadde sykkelrulla så jeg på «Hang over» og mannen måtte komme inn og kjefte litt på meg fordi jeg lo så jeg nesten falt av sykkelen. «Hallo, trener du eller sitter du bare og koser deg»? LOL! Netflix er genialt på iPad, og jeg skal som deg løpe ubesværet i en time. Frist er 1.juli. Eneste jeg liker hårete er treningsmål og manken på hodet. 😉

  Ha en knall kveld, supermotivator, hvem vet om jeg plutselig en dag våkner og er like lang og slank som deg. Se DET var nok en inspirasjon. 😀

 60. Kjempebra innlegg, med masse god motivasjon! Har nettopp kjøpt treningstøy og er klar for å prøve meg på trening igjen etter tre år med sykdom og ingen mulighet til å trene. Så dette innlegget kommer godt med nå 🙂

 61. Jeanette

  Så motiverende innlegg, det har vi alle behov for en gang i blant:) jeg er i eksamensperiode, så jeg har lagt treningen på hylla, gleder meg til det er ferdig slik at jeg kan komme tilbake til vanlige dager med masse trening:D merker allerede at energien har blitt betraktelig dårligere etter et lite opphold fra treningen:/ men jeg er en av de heldige, kondisen min går like fort opp som ned og det passer meg godt!
  Før jogget jeg masse på mølla, tror jeg dro den litt langt da jeg hater møller den dag i dag, jeg var så innstilt på at jeg skulle bli glad i det, men ble tvert i mot, men jogge ute derimot elsker jeg:) så på vinteren er jeg kun på timer og styrke, er en utrolig deilig følelse når man finner treningen som passer seg selv, og gleder seg til trening! Jeg er også så heldig og ha venninner som liker samme trening som meg, så da slår jeg to fluer i en smekk:D
  klem til deg:)

 62. Jeg elsker dette innlegget, tusen takk for mange bra tips! Liker spesielt punkt 12, nå er det jo bare for meg å fortsette med treningen:-) Har nylig lagt mitt elsk på tredemølla og faktisk, og dette innlegget hjelper masse på videre motivasjon!

  Klem Elle

 63. Hei! Tusen takk for supre motivasjonstips! Hadde egentlig ikke ork i dag, men ble likevel en times powerwalk etter å ha lest innlegget ditt 😀
  Klem 🙂

 64. Sitter på skolebenken i USA nå, og klager over at klærne begynner å bli stramme, takk for inspirerende innlegg, tror nok det blir en joggetur etter cheerleading treningen 🙂

 65. Skal på spinning i morgen og jeg gleder meg! 😀 Var på første spinningstimen på leeeeenge i forrige uke og etter fem minutt med trøing så lurte jeg på om hvordan i all verden jeg skulle klare å holde ut i 50 min… Men det gikk! 😀

 66. Hej!

  Jag råkade hitta din blogg av en slump, och oj så glad jag blev! Daglig inspirationsboost deluxe 🙂 Du verkar vara en hälsosam, trevlig och ambitiös tjej med huvudet på skaft!

  Hälsningar en glad läsare från Stockholm (ursäkta svenskan..)

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀 Svensk går helt fint 😉

   Klem!

 67. Hei Caroline! Jeg lurer på om du har noen tips for hvilken trening som er mest effektiv for ei som ønsker å bli litt mer fit og få bedre kondisjon? Jeg har stortsett hele mitt liv plagdes veldig med kraftig, konstant hodepine med påfølgende svimmelhet/kvalme/oppkast, og trening/fysisk aktivitet er desverre noe som trigger dette veldig. Jeg trener på treningssenter, og syntes det er veldig leit, og også noe pinlig/ukomfortabelt å måtte gi meg mitt i en økt, for å løpe på toalettet å kaste opp.. Derfor plages jeg veldig med motivasjonen, iom. at jeg forbinder trening med hodepine og det som kommer etter. Jeg skulle derfor gjerne tatt i mot noen tips og triks til treningsformer som er veldig effektive, slik at jeg kan ha litt kortere treningsøkter og kanskje også slippe unna denne hodepinen?
  Du er forresten utrolig motiverende og inspirerende, en jente som virkelig er noe å se opp til 😀 Stå på!

 68. Jeg har ei vennine som er fantastisk flink!
  Hun lever et hektisk studentliv, hun har hatt noen tøffe år nå hvor hun mistet sin far, men har stå på vilje som er helt enestående og inspirerende!
  Hun hadde nettopp «1 års jubileum» på sin reise på vektreduksjon.
  Stikk innom hennes blogg, hvis man vil finne inspirasjon på at INGENTING er umulig!

  https://stinemarieandersen.blogg.no/

 69. Hei Caroline! Jeg skulle ønske jeg kunne sparket igang med trening igjen, men etter mange års kamp ser jeg at trening ikke fungerer for meg lenger. Jeg sliter med prolaps, fibromyalgi og den negative energien som følger med…det er sikkert mange der ute med samme problem, og det er synd at man er frisk i hodet og vil alle disse sunne tingene men gjentatte skuffelser fører til endeløs sofasliting og pessimisme. Allikevel så deler du ut masse positiv energi til meg og mange andre,og det setter jeg pris på. Leser bloggen din hver dag 🙂 jeg er allikevel aktiv og i full jobb men et er omtrent det jeg klarer. Til høsten blir jeg student. Håper det vil roe ned smertene litt og gi meg mer overskudd. Har også hørt at LCHF kan hjelpe på fibromyalgi. Jeg er en altfor stor pastaelsker til å hengi meg fullt, men har definitivt store planer om å legge om kosthold for å maksimere helsen.

  1. Fotballfrue

   Så spennende at du vurderer å legge om kosten, det er mye mulig at det vil hjelpe deg 🙂 Og jeg lover, det finnes MYE god erstatning for pasta, for det smaker jo egentlig ikke noe særlig uten den deilige susen? 😉

   Lei for å høre om situasjonen din og håper du kan bli bedre med tiden. Sender deg gode tanker <3

 70. Synes jeg ser noe Ole Henriksen ligge ved siden av iPaden din på det bildet ganske lang oppe. Hva er det? 😀

  1. Fotballfrue

   Fresh Lips 😀

 71. Hei Caroline! Dette høres kanskje ut som et idiotisk spørsmål, men jeg har begynt å like mølla ganske godt jeg også, og har klart et par øker hvor jeg har løpt en mil, men det er så borti helvete kjedelig. Pardon my french. Spørsmålet er, hvordan får du til å løpe på mølla uten å rive ned ipaden? Dette er et helt seriøst spørsmål altså, jeg skjønner nesten ikke hvordan du får det til. Løper du med armene veldig rolig, eller langt oppe? Eller er det jeg som peiver veldig med armene? Klarer ikke å la iphonen ligge i den lomma engang, jeg bare river den ned. Lol, dette må se smart ut.

  1. Fotballfrue

   Når jeg har løpt lenge, løper jeg med armene langt nede 😉 Men til vanlig er de vel i livhøyde? Hehe 🙂 De går jo rett frem når jeg løper og ledningen fra ipaden til ørene mine er jo i midten på en måte. . 🙂 Har aldri revet den ned i hvert fall 😉

   – C

 72. Anna Engelund

  Så utrolig inspirerende du er! Har selv startet med ordentlig trening som innholder mye ski og styrke i tillegg til at jeg trener fotball. Du virker alltid så glad og positiv som får hvertfall meg til å se litt lysere på ting 🙂 tusen takk! Klem

 73. Treningsmotivasjon!:) Jeg vil veldig gjerne løpe en mil uten å hive etter pusten. Har du noen gode tips som kan gi meg bedre kondisjon og utholdenhet så jeg klarer å holde ut på mølla? Og er det lurt å løpe med noe som støtter knærne hvis jeg sliter litt med de?

 74. Til Lars-Kristian:

  Du sier du foretrekker 3 store måltider. Kan si meg enig, da jeg liker å spise godt og mye når jeg først spiser. Men trener rundt kl. 5, forholdsvis hardt, og så godt som daglig, og må ha noen raske karbs og protein etter trening, siden det går minst to timer fra hjemkomst til middag. Hvordan gjør du/dere dette? Klarer ikke helt å se at nøtter osv. gjør susen for en som har løpt 7-8 km. og trent tung styrke, går i kjelleren uten raskt opptakelig påfyll iform av sjokolademelk el.l. Synspunkter på dette? Er det noe kroppen venner seg til eller tillater dere raske karbs etter hard trening?

  1. Det kommer litt an på hvordan du spiser i forkant og ellers. Vi spiser jo ganske lite karbohydrater, og har derfor god tilgang til fettreserver om vi skulle gå tom for energi.

   Når det gjelder mat eller drikke etter trening så er jeg litt midt i mellom hva gjelder høyglykemisk eller lavglykemisk. Høyglykemisk vil gi insulinutskillelse og anabol effekt, men fettlagring. Lavglykemis (lavkarbo) vil gi økt utskillelse av veksthormoner og anabol effekt uten fettlagring. Litt usikker på hva som er det beste.

   1. Så Caroline løper 10-12 km. til tider, kun på lavkarbo mat i forkant og fettresver i blodet, og synes det går like greit som da hun spiste flere karbohydrater?

    Scenario: ljeg øper 7-8 km. og trener tung knebøy, markløft, bulgarske utfall osv. ca 1 time og 15 min i styrkedelen. Hva anbefaler du etter lchf prnsipper etter denne økten, egg og nøtter osv. bruker jo lang tid på å bli tatt opp som næring?

    Du er sikkert lei av alle kostholdsspm. men håper du fremdeles tar deg tid til de som virkelig lurer, og ikke er en pekefinger med henvisning til vitenskapelige artikle rpå loff.no Vil samtidig benytte anledningne til å takke for mange gode og informative svar ifb. med dette temaet.

 75. Hvilken verden lever du i? Jeg anbefalte å sette inn bilder av personer som SER sunne ut. Personen på bildet SER ikke sunn og frisk ut uansett hvordan du vrir og vender på det. Ikke prøv å innbill noen at det eneste som kreves for å se slik ut er kosthold og moderat trening. Hvordan man ser ut når man er veltrent er ulikt fra kropp til kropp, og kroppen på dette bildet er tilnærmet uoppnåelig for de fleste av oss uavhengig av kosthold og moderat trening.

  Det som er skremmende er at dere overhodet ikke tar ansvar for at slike ting KAN påvirke negativt. Hvorfor kan dere ikke innrømme at noen av bildene og innleggene til Caroline kan påvirke i negativ retning? I tillegg uttaler dere at alt som skal til for å få kroppen på bildet er kosthold og moderat trening, noe som overhodet ikke stemmer hvis man ikke har den naturlige kroppsfasongen som feks Caroline. Ja, Caroline ser sånn ut og skal få lov til å leve som hun vil, men kan dere ikke se at det kan påvirke i negativ retning i tillegg til å inspirere til endring av kosthold og trening? For min del hadde det vært mye mer sympatisk om dere innrømmet dette istedenfor å blånekte og svare (frekt) tilbake.

  1. Det er avbildet en sunn, frisk og godt trent jente. Om du ikke klarer å se det, og mener at denne personen må være syk for å oppnå dette, har du en lang vei å gå.

   Selvsagt er det ikke bare å spise sunt og trene normalt, noe er genetisk betinget, og det burde jeg også nevnt. Uansett hvem Caroline hadde postet bilde av er det noen som ikke ville vært genetisk disponert for å se lik ut. Sånn er det bare.

   Hvor har vi hevdet at ingen vil påvirkes negativt av å lese bloggen? Det bor over 6 milliarder mennesker på jorden, alle med ulike behov, selvsagt vil noen påvirkes negativt. Sånn er det uansett hva man poster.

   At du mener denne personen er syk er jo fullstendig latterlig…

   1. Begynner å lure på om du forstår forskjellen på Å VÆRE og Å SE UT SOM?

    Klart det alltid vil være noen som ikke kan oppnå resultatet på bildet med hvorfor legge ut et bilde av en kropp som er uoppnåelig for de aller fleste istedenfor en som et gjennomsnittsmenneske i tidsklemma kan klare å oppnå? Siden det er et inspirasjonsbilde, mener jeg? Dama på bildet har tilnærmet null underhudsfett, det er IKKE noe menigmann kan oppnå kun ved sunt kosthold og moderat trening. Hva legger du forresten i moderat trening?

    Hvis du mener at økende overvekt generelt i samfunnet gjør at jeg (og andre) har fått et skjevt syn på hva som er tynn/ikke tynn når det gjelder dette spesifikke bildet, er du ute på sykletur. Takker forresten for at du beviste mitt poeng ang. frekke svar…

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Nå tar du denne diskusjonen langt vekk fra det den handler om.

    Å hevde at denne personen ser syk ut er helt latterlig, og hvis du ikke ser det har du en fjern virkelighetsoppfattelse. Har aldri sagt noe om at dette er lett og oppnå og at alle kan se slik ut.

    Hold deg til saken, det gjør det hele litt enklere.

   3. Hei Caroline,

    jeg likte innlegget ditt helt til jeg kom til inspirasjonsbildene. Når jeg så magen som inspirerer deg hoppet jeg i stolen! Er dette bilder av sunne mennesker som skal inspirere vanlige jenter til å trene? Kun en promille av befolkningen har fysisk mulighet for å se sånn ut uten å ha spiseforstyrrelser eller trene på fulltid. Hva med å sette inn bilder av godt trente mennesker som ser friske og sunne ut istedenfor?

    Her er mitt opprinnelige innlegg. Jeg holder meg til saken, du har hengt deg fullstendig opp i at hun, for vanlige mennesker, ikke ser sunn og frisk ut. Man er ikke sunn og frisk når man knapt har underhudsfett, og dette er ikke noe man kan opprettholde over lengre tid uten at det går ut over kroppen. En fitnessjente jeg kjenner lever overhodet ikke sunt når det gjelder kosthold. Hun lever på pulver, proteinbarer og kokt torsk. Hva er sunt med det? Og hvilket eksempel er det å sette for barna sine? Mamma kan ikke spise med dere fordi hun går på diett? For fitnessutøvere ser hun på bildet sikkert super ut, men det er langt unna et oppnåelig resultat med godt kosthold og moderat trening. Du svarer ikke på spørsmålene mine. Hva legger du i moderat trening?

    Jeg etterlyste et sunnere forbilde for gjennomsnittsbefolkingen, that’s it. At det eneste du trekker ut av det er at jeg mener at hun ser syk ut er ikke min feil. Jeg antar at du reagerer slik fordi hennes kroppsfasong ligner på Carolines, og du ønsker å forsvare henne?

   4. Fotballfrue

    Herre min hatt, sier jeg bare. Bli inspisert av hva du vil, dette er bare en illustrasjon, og vet du hva? Jeg blir SÅ inspisert, for jeg synes hun er flott! Du må gjerne mene noe annet, det var bare et tips på hva du kan finne av bilder på «workout».

    – C

   5. Hvorfor får jeg ikke svar på mitt spørsmål om hva LK legger i uttrykket moderat trening? Og hvilket belegg han har for å si at alle kan se slik ut ved hjelp av kosthold og moderat trening? Jeg kan ikke se at det skal være noe problem å svare på det?

   6. Den har sikkert havnet i spam :/

    Moderat trening er individuelt ut i fra forutsetninger og mål, og avhengig av intensitet og lengde på øktene. Men for å se ut som dette er kosthold 80 prosent, og 20 prosent er trening. Personen som er avbildet har lav fettprosent, og det kan man oppnå kun med det rette kostholdet. Musklene hennes kan fint oppnås over tid med 2-4 økter i uka.

    Jeg mener ikke at alle kan se slik ut med moderat trening og kosthold, det er noe som heter gener også. Det spesifiserte jeg i neste kommentar 🙂

   7. I Spam? Dere publiserte jo spm mitt kl 09.52. Kan du spesifisere hva du mener med det rette kostholdet? Vedkommende jeg kjenner som driver med fitness spiser kun torsk som varmmat for å få bort underhudsfettet, noe som ikke er sunt, spesielt ikke over tid.

   8. Åja, da har det sikkert bare gått oss hus forbi. Beklager det 🙂

    Det var kanskje litt utydelig å bruke uttrykket «det rette kostholdet». Mange veier til rom 🙂 For å få vekk underhudsfett vil det være essensielt å spise svært lite karbohydrater, og rikelig med proteiner, i tillegg til å være i negativ energibalanse. Så sånn sett er hun inne på noe. Selv har jeg en fettprosent på ca 5, ved å spise rikelig med fett og ca 1,5 – 1,7 gram/kg kroppsvekt med proteiner. Ligger ca på 70 gram karbohydrater i tillegg, og måtte sikkert gått lavere på det om jeg ville fått bort mer fett.

    Å kun spise torsk som varmmat er jo ikke gunstig, men trenger ikke være usunt. Kommer jo helt an på hva hun får i seg ellers i løpet av dagen.

   9. Mariell

    Helt enig med L-K i at det blir for dumt å påpeke om en person er/ser syk ut fra bildet i innlegget. Men det til og med du Lars-Kristian må være enig med meg i er at å strebe mot et slikt ideal for mange vil være umulig uten å pådra seg spisevegring. Alle er bygd genetisk forskjellig, noe til og med Caroline har påpekt flere ganger. Personlig har jeg beinbygning som gjör at ribbeina mine ville stukket ut ganske lenge för jeg hadde sett ut som hun på bildet…

   10. Leste en interessant artikkel et sted, om at det nå til dags er så mange overvektige og utrente at folk som faktisk er trente og slanke blir seende på som «for tynn» enda de har en sunn kropp. JEg synes dette er superinspirerende bilder! Stå på Caroline!

   11. Ja, det er sant. Tror det var Aftenposten som hadde den artikkelen.

   12. Hvis du er tolmodig, trener basisstyrkeøvelser tre ganger i uken og er litt i bevegelse ellers, i tillegg til å spise helt greit (droppe godteri, fast food etc) er det ikke noe problem å få markerte muskler.

  2. Jeanette

   Jeg synes disse bildene er inspirerende, og jeg oppfatter ikke disse bildene på en negativ måte. Men joda, klart noen kan det. Men sånn er det jo med alt?!

   Hvis man trener hardt for det synes jeg man skal være STOLT over resultatet! Markerte muskler, flat mage osv. Er utrolig inspirerende og flott spør du meg. Man skal da ikke gjemme seg for noen kanskje vil oppfatte det negativt?

   Og alle har et forskjellig utgangspunkt, så da blir resultatene også naturligvis forskjellig. En slik mage er ikke naturlig for alle, selv med trening, men for mange er det jo faktisk naturlig.

   Og når jeg sier naturlig mener jeg selvsagt ikke at man «bare er sånn» og er sick heldig, man jobber hardt for det og da må man jammen få vise seg frem og være stolt også.

   Å leve sundt, trene osv bør ikke oppfattes som negativt iallfall, en slik mage er heller en syk god inspirasjon til å gi det lille ekstra spør du meg 😉

 76. Det du skriver om at treningen gir bedre immunforsvar er jeg så enig i! I eksamensperioden nå rett før jul trente jeg 4-5 ganger i uken(noe jeg nesten alltid gjør), og selv om hele biblioteket hostet så det sang ble jeg ikke syk. Og det på tross av at venninner jeg var med hver dag ble syke. Og en ting til, mitt beste tips i eksamenstiden er å tren; det gir alle disse fordelene som er nevnt og du fokuserer på noe helt annet i en stund:-) trening er bra for både kropp og sjel!

 77. Hei!
  Når du har ipaden på møllen, er du ikke redd for at den skal dette av da ? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det skal ganske mye til for at den skal dette av 😉

   – C

 78. Tusen takk for god inspirasjon, uke etter uke Caroline, både når det kommer til trening og å opprettholde en god helse.

  Du motiverte meg i går til legge inn en treningsøkt i dag å, tusen takk 🙂 Fortsett med det du gjør, det motiverer og inspirerer meg 🙂

  Klem

 79. Har du noen løpetips? Altså hvordan man skal bevege beina når man løper? Har svake ankler, og hatt problemer med betennelse i knærne før, men vil så veldig gjerne klare å løpe uten å få vondt i beina 🙂 Noen pusteteknikker for oss med dårlig kondis hadde også vært greit! Eier ikke kondisjon, som er hoved «problemet» som hindrer meg i å løpe, blir så skuffa hver gang jeg må stoppe etter et visst punkt.. :/

 80. For et fantastisk godt innlegg, Caroline! Jeg ble supermotivert nå, og gleder meg bare enda mer til å komme «hjem» til London igjen så jeg kan starte ordentlig med treningen igjen. Da skal jeg ta frem dette innlegget igjen! Også må jeg legge til at fy fader så bra du ser ut på bildet ved siden av løperekorden din! Klem

 81. Du vet at det finnes andre nettbrett enn isanitetsbind? BEDRE nettbrett til og med. Jeg er den heldige eier av et nettbrett som er mye bedre enn noen av isanitetsbindene. 😉 Og netflix fungerer på nettbrettet mitt, PCen min, mobilen min og hjemmekinoen min (smart-hjemmekino). Ingen av dem har noe med den onde fruktbedriften å gjøre. Det er mange flere som bruker android-produkter enn frukt-produkter.

  Og hun med magemusklene skremte meg nesten fra å trene! Så lav fettprosent er ikke sunt for kvinner. Hun der kan umulig ha mensen!

  Men ellers en fin guide.

  1. Hahaha, nå lo jeg! iSanitetsbind 🙂 Jeg har nettopp skrevet om dette, og jeg er så fornøyd med nexusen min at jeg ikke klarer å la være å tafse på den. Forresten, det finnes bedre gps-klokker enn nike også. Jeg måtte ha tre stykker før jeg fikk lov til å få igjen penger for min overprisa og dysfunksjonelle nike gps. Det tok halvannet år… Har garmin og androidstæsj, og never going back til frukt og nike, de tar jo ikke kundene sine seriøst.

  2. Therese Kristine

   Hahaha, autocorrecten er ikke noe bedre på nettbrettet ditt iaf 🙂
   isanitetsbind, jeg dauer!!! 😀

   Hun dama på bildet er en inspirasjon for meg, selv om jeg er halvfeit og sikkert aldri kommer til å se sånn ut, er det inspirerende å se hva andre får til! Og kanskje gjør det at jeg trener en ekstra gang denne uka? 🙂

  3. Unnskyld, men jeg klarte ikke la være å le av den autocorrecten der :p

   1. Fotballfrue

    Insanitetsbind? :O

   2. AneMarthe

    Pad = sanitetsbind på engelsk. Det er gjort en del sketsjer ut av det, for eksempel her https://www.youtube.com/watch?v=FTzhXMbOWHE

   3. Fotballfrue

    Hahaha 😀

 82. You are my motivation!!!!!!!
  I’m in the gym 5 times a week, but I’m far from your belly. How do you do? I’m on a diet LCHF, 165cm and 55kg, some muscles can be seen on my belly, but also fat. I want to be like you!!!!!

 83. […] sittet noen timer på Tehuset med Alexander, og så kom jeg hjem til bøttevis med nye lesere. Carolines ord gjorde så jeg ble sittende å smile lenge. Jeg husker så godt hvor mye hun inspirerte meg da hun […]

 84. Fantastisk 🙂

 85. hun jenta på det bildet lignet på en mann. SÅ trent vil jeg aldri bli:P uff

 86. Hei Caroline.
  Du får kansje ikke så veldig mange kommentarer fra gutter? Hehe
  Jeg lurte på om jeg kunne være så frekk å spørre hvor mye de Nike skoene med chip kostet?
  Kjøpte boken din da den kom ut og begynte på lchf da du begynte å blogge om det tidlig i 2012 og fulgt det siden. Jeg raste ned i vekt og holdt meg der, så tusen takk for inspirasjonen og infoen:)
  Klem

  1. Fotballfrue

   Så utrolig bra gjort, Magnus! Veldig hyggelig å få kommentarer fra gutter også 🙂 Chipen koster 249,- ved siden av, om jeg ikke husker feil, og jeg mener at skoene kostet rundt 1300,- da jeg kjøpte dem 🙂

   Klem tilbake 🙂

 87. Gode tips! Jeg kjenner jeg ble litt ekstra motivert nå! 🙂

 88. Hei!
  Liker at du legger ut sånne tips, det hjelper på! Men jeg bare lurte på, om du har et bilde av før du begynte å trene/da du ville ha forbedringer? Kunne du evt lagt det ut ved siden av et bilde av deg nå? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det ville i så fall vært veldig likt, jeg har ikke forandret meg noe, da fokuset mitt alltid har vært på å holde meg i form, forbedre kondisjonen og slike ting 🙂

   – C

 89. Blir litt sjokker over diskusjonen på om jenta på bilde er «syk» eller ikke. Man kan godt være veldig syk uten at det synes, eller være naturlig tynn som deg, Caroline, uten at du er syk… så jeg forstår virkelig ikke vitsen med at du og mannen din fortsetter denne diskusjonen ved linke til bilde av jenta. Selv om bildet viser en syk jente, utelukker det på ingen måte at jenter med muskler også kan være syke. Prøver du å definere hva som er å være syk? Det er også blitt mer vanlig å være sykelig opptatt av trening og mat, så å definere sykdom utifra utseende er helt feil!

  1. Fotballfrue

   Hvorfor diskuterer vi hvorvidt hun er syk eller ikke? Jeg velger å tro at hun er frisk og sunn, hun spiser i hvert fall maten sin for å få disse musklene, men herlighet. Dette var bare et eksempel. Jeg synes hun er flott, og det må jeg få lov til å synes. Du eller andre kan gjerne mene noe annet, finn inspirasjon i det du / dere selv vil, dette var bare et eksempel, og jeg orker ikke slike diskusjoner. Jeg er så ferdig med det og jeg er så lei av at alt må analyseres. Legger jeg ut noe som er «litt» utenfor «normalen» er fanden og alt løs med en gang. Ikke gå så dypt, det er bare et eksempel.

   Lurer på om dere som synes dette er så fryktelig, møter opp på fitnesskonkurranser og hyler høyt fra salen om hvor syke de er? Det håper jeg virkelig ikke.

   – C

   1. Cecilie

    Vil påpeke at jeg synes hun ser fantastisk ut. Skulle gjerne hatt de musklene selv, men kommentaren min var bare for å vise at de blir feil definere sykdom utifra utseende. Innlegget dit var bra og motiverende, ble bare litt sjokkert over diskusjonen.. men nå skal ikke jeg fortsette å dra dette lenger. Ha en fin dag!

 90. Kjempefint innlegg! Jeg skulle gjort ALT for å kunne trent igjen.. Du er heldig!

 91. Hei. Er en ivrig følger av bloggen din, men stusser over der det står plottet «enkel treningsøkt, 21, 10 km. Mener du virkelig at det å løpe i nesten to timer er en enkel treningsøkt?

  1. Fotballfrue

   Det er ikke det det betyr, appen kaller det for enkel økt. Du kam velge mellom enkel, tid, kalorier og distanse. Ettersom jeg ikke vet hvor jeg ender underveis, velger jeg alltid enkel.

   – C

 92. Kjempe gode treningstips 🙂 Du skriver at du har 5-6 treningøkter, derfor lurte jeg på om du løper hver gang? Eller har du f. eks 3 løpeøkter og 2 styrkeøkter ? 🙂

  1. Fotballfrue

   Løper minst 4 ganger i uken 🙂 Trener styrke på hele kroppen 2 ganger i uken og mage og rygg 4 ganger i uken.

   – C

 93. Persille

  Ah hun nederste damen var jo bare helt syk!
  Digger hvordan tightsen sitter på kroppen hennes 😉 Det hjelper faktisk å se på bilder av godt trente mennesker!
  Føler meg strammere allerede 😀

 94. …»jeg liker å se på den timen jeg trener som min billett til egentid. Den ene timen kan jeg kun tenke på meg selv og jeg kan gjøre hva jeg vil.»
  Ooooookey…… Har ikke du LITT mer egentid en akkurat den ene time du trener kanskje? Snakkes om 10 år når du har tre barn, proppfull kalender, kjøring hit og dit, syke barn, en sjef som maser om levering, foreldremøter og dugnader. Da kan du snakke om egentid 😉

 95. Hei! 🙂
  Takk for noen supre tips! 🙂 Jeg trener ca. hver dag ryggen pga en ryggskade, så da kan det være greit å få noen tips til treningsglede 😀
  Til jul fikk jeg boka di, og jeg tenkte å lage en av rettene, «utradisjonell fiskegrateng», men så lurte jeg på hva er det du har som «tilbehør»? 😉 poteter eller noe sånt?

 96. Hei!
  Må bare reagere litt på bildet av jenta som du har lagt inn som treningsinspirasjon.
  Ser at det har vært endel diskusjon her allerede – det er bra.

  Dette er ikke et «normalt» ideal for dem som trener. For det første har hun ganske lite muskelmasse, men kompenserer ved å ha VELDIG lav fettprosent. Sannsynligvis er dette et slags formbilde før en fitnesskonkurranse og er ikke en form man burde ha som ideal.

  Hvis det er en som er virkelig «trent» du vil vise bør du heller legge inn bilder av noen som ser ut som feks Kristine Weber (kriweb.no). Hun er sunn, frisk og trent, og viser så definerte muskler som hun på bildet kun før konkurranse hvor man går på en tøff diett 3 mnd i forkant.
  Please – om du vil inspirere må du velge ut noe som er realistisk!

  1. Fotballfrue

   Kanskje dette er rett i forkant av konkurranse? Hvem vet?

   1. Hvorfor bruker du det som inspirasjon da? Da er det ikke spesielt helsemessig… Og for å si det sånn, hvis man «trener for å være rustet for en graviditet» vel, svangerskap kan man bare glemme med den fettprosenten der 😉

   2. Ja, da fikk vi svar på det 🙂

    – C

   3. Men det er en sammenheng mellom fettprosent og menstruasjon, dvs at man må ha en viss fettprosent for å menstruere. Ingen menstruasjon=ingen graviditet.

   4. Man kan da vel få velge selv hva man vil bruke som inspirasjon, herregud! Noen bruker bilder av litt overvektige for å minne seg selv på hvordan man blir dersom man ikke trener, andre bruker godt trente personer som inspirasjon for å forbedre seg. Jeg synes bildet var kjempeflott, jeg blir inspirert av det. Jeg kommer ikke til å ligge i hardtrening og kun spise torsk (som nevnt ovenfor) fordi jeg vil se ut som henne, jeg sitter igjen med en lyst til å forbedre magen min litt. Slik som inspirasjon er til. Stå på, Caroline 🙂 Du inspirerer meg!

   5. https://www.dagbladet.no/2013/01/13/tema/klikk/foreldre/25216573/

    Tynne sliter likevel med å bli gravid, men det er ikke like kjent som at tykke sliter med det.

 97. Christina

  Åå, tusen takk for inspirasjonen, Caroline! Å skrive treningskontrakt med seg selv kan være vanskelig med min dårlige selvdisiplin, men en kontrakt med kjæresten gjør underverket hvor vi begge får noe godt ut av det! Nå har jeg lagret innlegget ditt og har planer om å ta det frem hver gang jeg mister motivasjon, eller føler at jeg «ikke har tid». Har aldrig helt klart å bli motivert av folk som skriver slike innlegg, men denne gangen har du i hvertfall truffet blinken hos meg! Treningsdagbok bestilt, og en god plan lagt – tusen takk!!
  Klem 🙂

 98. Amalie14

  Nå ble jeg glad! Dette er til stor hjelp, allerede lagret siden som bokmerke:-)
  Mitt reelle forbilde er deg, i hvert fall så langt som jeg kommer din kroppsfasong:-) Når jeg når den alderen du er i, skal jeg ha et avslappet forhold til min egen kropp, som det du har! Har en stund å gå på da, hehe:-)

 99. Herlig innlegg! 🙂

 100. Vell, nå bli ivertsfall jeg motivert!!
  Vil se bra ut til språkreisen denne sommeren! Tusen takk!
  Ut på joggetur neste.

 101. elisabeth

  Dama ser ut som en mann!! Det er ikke pent! Æsj

  1. Fotballfrue

   Fatter ikke hva som får folk til å lire av seg slike ting. Jeg kunne aldri sagt eller skrevet noe slikt til eller om noen. At du ikke skammer deg.

   1. elisabeth

    Beklager, jeg glemte at man måtte være smisker og totalt enig med deg i alt man sier for at man skal ha folkeskikk når man kommenterer på bloggen din.
    SPAR MEG. Damen ser jo ut som en mann. Det er MIN mening. Jeg skammer meg selvfølgelig ikke for å si det. Du burde skamme deg! Du er så utrolig frekk i blant.

   2. Er jeg frekk fordi jeg sier at du kommer med en utrolig nedsettende kommentar om et annet menneske? Den kommentaren faller for sin egen urimelighet.

    Still deg selv dette spørsmålet: Kunne jeg sagt det til henne ansikt til ansikt, at hun så ut som en mann? Jeg håper for din egen skyld at svaret er nei.

    – C

   3. Elisabeth

    Hahahaha, Therese… Ikke du heller

   4. Du bør lære deg en ting eller to om folkeskikk, Elisabeth. På hvilket grunnlag kan du si noe sånt om Therese? Ta deg sammen eller så mister du muligheten til å kommentere.

   5. Jeg blir så frustrert av slike kommentarer. Det er greit at du har en mening, men til tross for ytringsfriheten er det faktisk en grense for hva vi kan tillate oss å si eller skrive. Kunne du f.eks ha sagt dette til ansiktet hennes? Kunne du i det hele tatt ha skrevet det et sted hvor hun kunne ha blitt oppmerksom på kommentaren din? Det er skammelig. Det er også latterlig hvordan du kan skrive at du ikke skammer deg over en stygg kommentar, men likevel kan påstå at Caroline er frekk. Du trenger en runde i tenkeboksen.

 102. Kjempeflotte tips!
  Kamilla sin blogg er utrolig inspirerende 🙂
  For ikke å snakke om kroppen din! Bra jobba!

 103. Veldig gode tips! 🙂
  For en stund siden snakket du om å legge ut styrkeprogrammet du bruker for å trene uten vekter på bloggen – har du gjort det enda? Hvis ikke hadde det vært veldig fint om du kunne gjøre det!

  1. Fotballfrue

   Jeg har fortsatt planer om det 😀

   Klem!

 104. Anastasia

  Hvem er hun damen med sixpacken på motivasjons bildet?

 105. Utrolig bra innlegg! Elsker innstillingen din og bloggen din. Personlig elsker jeg å trene, men av og til strekker ikke motivasjonen helt til før jeg er på senteret eller har joggeskoene på, så takk for fine tips!!

 106. Heia! 🙂 Jeg har begynnt å se posetivt på trening etter jeg begynnte å lese bloggen din. Når jeg har styrke trening og det begynner og blir tung, og jeg enda har noen sett igjen, så tenker jeg på deg og din viljestyrke. Når jeg løper på tredemøllen og begynner og bli sliten, så tenker jeg nok en gang på deg og plutselig har jeg energi nok til å fullføre målet mitt! 🙂 Du er min motivasjon! :))

  -Tine-Janita

 107. Heisann! Har funnet mye motivasjon i bloggen din!!!!!
  Jeg er en veldig typisk av og på med både trening og slanking – vil så gjerne men får det ikke helt til….
  Hvilke norske blader mener du er gode til å motivere??

 108. Hei!
  Jeg har et stort behov for en kick start for å komme i gang .ikke minst se at vekten går ned. hva er ditt super tips til å få nåla til å gå nedover? Pulvær kur noen uker er det en løsning?

  Det finnes mange trening/kostholdsmagasin på markedet – hvilke vil du anbefale for oss som er av typen av og på trening og slanking?

 109. Jeg har etter nyttår satt meg et mål om å legge om kostholdet og trene mer. Har lagt om kostholdet og har allerede gått ned 2 kg, men treningen er det verre med. Jeg klarer ikke å få motivasjon nok. Jeg går ca. en time med hunden hver dag, men jeg vil trene mer styrke, men det kommer vel etterhvert når jeg bare har presset meg noen ganger. Takk for tips, er faktisk litt mer motivert nå 😀

 110. Som du inspirerte meg med det innlegget her!
  Nå skal jeg følge rådene dine, så får jeg håpe jeg klarer å få resultater, og at jeg klarer å holde på 🙂
  Tusen takk, Caroline 🙂

  Skrevet litt om det her
  https://solsk.blogg.no/1358436065_n_skal_jeg_virkelig_g.html

 111. Hei !

  Du sa at du brukte en chip fra Nike i skoen. Bruker du Nike + sportsbrand?

  Har nemlig denne (en liten klokke og en chip til å ha under sålen i skoen), men får ikke opp «cals». Har du hatt problem med dette?

  🙂 mange gode tips, du inspirerer!

 112. Fotballfrue

  Lengre inn? Han er veldig nøye med hvordan jeg utfører den, jeg er veldig svai (type unormalt) så det er viktig at jeg gjør det riktig.

  – C

  1. Får jeg bruke 2 bilder av deg i innlegget mitt på bloggen ?:)

   1. Fotballfrue

    Ja, det går så fint 🙂

    – C

 113. Hei Caroline!

  Hvor kan jeg finne de kjempefine røde Adidas ClimaCool skoene, som du viste på et bild.
  ? Jeg vil gjerne kjøpe disse. Men dessverre kan jeg ikke finne disse.

  Kan du hjelpe meg?

  Hilsen Elise.

 114. Jeanette

  Glemte jo å si TAKK for disse supre tipsene, kommer godt med! 🙂 Du er virkelig en superwoman!

  Her er linker til noen supre motivasjonsbilder spør du meg: (en liten boost på en hard søndag 😉 )

  https://weheartit.com/entry/49763400/via/denicelindell

  https://weheartit.com/entry/49763128/via/denicelindell

  https://weheartit.com/entry/49601718/via/LizBaby

  https://weheartit.com/entry/49320344

  https://weheartit.com/entry/49268153/via/HakunaMatataBitches

  https://weheartit.com/entry/49179905/via/tuesdaysareamess

  Tok «litt» av her, men er så mange motiverende bilder der ute! Anbefaler alle weheartit ja! 🙂

 115. Kristina Karlsen

  Kjære deg 🙂 Jeg er daglig leser, og kommenterer når jeg føler jeg må! Selvom jeg kunne gjort det mye mer. Jeg bare lurte på, og du har sikkert skrevet det før, hvordan du gikk fra å hate å løpe til å elske det! Jeg elsker gruppetimer, og er instruktør på Elixia i det selv, men har så lyst å løpe litt, få litt variasjon fra det jeg gjør ellers. Men jeg sliter med knær og legger (som alle andre instruktører) etter feil teknikk tidligere, og går til akupunktur for det. Men jeg har fremdeles lyst til å løpe. Det jeg sliter med er at jeg får hold, eller sting som det også kalles. Det har ingenting med spising eller drikking, jeg har prøvd alt. Fra å spise masse før, til å ikke spise før. Men hvordan fikk du til å elske å løpe? Jeg syns det er så flott at du kan bare løpe og løpe på den mølla nesten dagen lang 🙂 Så deg på Elixia Skien for mange måneder siden og da måtte treningspartneren min dra meg vekk, fordi jeg stirret. Haha. Håper du har en fin dag videre, og en fantastisk fin uke.
  Klemmer fra en nyoperert treningsfreak som dør av rastløshet snart! 🙂

 116. Hei! Fantastisk innlegg!:)
  Her har du jo skrevet et innlegg om trening og treningsglede. Men vi vet alle at 70% is done in the kitchen.
  Jeg lurer på et par ting!
  – Hva spiser du i løpet av dagen?
  – Hva gjør du når du får lyst på noe godt?
  – Kjedespiser du? (hvorfor, hvorfor ikke, og i såfall hva)
  – Blir du lei av å spise sunt?
  – Hvordan holder du motivasjonen oppe til å holde kroppen din så slank og fin?
  – Har du noen sinne vært større enn du er, eller er du naturlig tynn?

  Jeg trener mye, og jeg spiser mye. Når jeg får lyst på noe godt klarer jeg sjeldent å holde meg. HJELP!!
  Lag et innlegg om dette, og du er en reddende engel.. Jeg elsker å trene, det er det minste problemet.
  Jeg må bare få vekk det fettlaget som er der, det er noe jeg ønsker veldig!
  Det hadde inspirert og motivert meg mye, og jeg trenger tipsene fra en som faktisk ser ut som jeg ønsker å se ut.

  Klem 🙂

 117. Dear, Fotballfrue,
  I dream about such watches for running, which u have. Would it be so kind of u to tell me the name of the firm where they produce?

 118. Charlotte

  Inspirerende innlegg, jeg skal ta meg en joggetur i morgen tidlig! Jeg lurer bare på hvordan man skal gå frem for å få definerte magemuskler? For de som er naturlig tynn, skal man bare jogge mest mulig og trene styrke i tillegg? Eller må man uansett gå litt ned i fettprosent for å få bort det lille «fett»laget på magen som ligger over musklene? Blir litt forvirret jeg! Men jeg er iallefall igang med treningen, takk for at du motiverer meg! 🙂

 119. Lill-Jeanette

  Hei Caroline:-)

  Jeg elsker bloggen din <3 må lese den hver dag og følger deg på facebook:-)

  Jeg har tenkt å begynne en sunn og aktv livstil fra januar,har en god del overvekt jeg å ta av og er ikke fornøyd med meg selv lenger,jeg trente aktivt før og spiste sundt men ble syk og alt falt sammen,slike gode sunne forbilder som deg og andre er hva jeg trenger nå,skal definitivt prøve å lage lavkarbo brødet og kyllingsalaten og muslien du har som oppskrifter og kjøpe boken din og,jeg kan bare ikke hoppe og løpe ennå pga en skadet fot men skal gjøre mitt beste uansett

  ,jeg er glad du er på vei til å bli frisk igjen nå fra nyrebekk betennelsen og må bare si at du har en kjempesnill og god mann og en herlig datter-lykke til videre med alt sammen og fortsett med å være den fine inspirasjonen du er <3

  Hilsen Lill-Jeanette(en kjempe fan)

 120. Disse tipsene er supre og har fått meg opp av sengen klokka 6 de siste to mandagene for å komme meg på trening! Det er en super start på dagen, elsker følelsen av å få mye ut av dagen! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *