Oppskrift-onsdag: Kremet kylling

Jeg vet det er flere som ønsker inspirasjon til mat i hverdagen, men ettersom dagene og ukene går er det fort gjort for meg å glemme at jeg faktisk kan dele oppsskriftene mine med dere og dessverre kan det derfor bli litt lenge mellom hver gang. Men nå er vi inne i et nytt år, så jeg tenkte at jeg hver onsdag i 2013 kan dele en  ny middagsoppskrift med dere! Blir ikke det bra? For det holder vel med en gang i uken? Til dere som ikke vet det, har jeg en del liggende ute under kategorien «mat» som du finner via drop down-menyen under headeren eller her.  Der er det både bakst uten mel og sukker pluss en god del middagstips og litt generelle innlegg om kostholdet 🙂 Jeg har spist lchf i to år nå, så det skal ligge en del oppskrifter der før du kommer til det helt gamle.

I dag får du oppskriften på kremet kylling, inspirert av boken til Anna Hallén: Lavkarbo Husmannskost. Denne er vanvittig god og lages på 1-2-3. Oppskriften er regnet til 4, men ettersom Lars-Kristian er en storspiser med stor S, lager vi alltid såpass mye.

Du trenger: ♥ 4 kyllingfileter ♥ 8 sjampinjonger ♥ 1 pakke bacon ♥ 5 dl. kremfløte ♥ 2 ss. fersk hakket timian ♥ 2 ss. fersk hakket persille ♥ cherrytomater ♥ salt og pepper

Slik gjør du: Sett ovnen på 225 grader. Skjær opp sjampinjong og bacon, og stek dette sammen i en stekepanne. Hell over fløten og la det putre i noen minutter. Krydre med timian, persille og smak til med salt og pepper. Har du ikke stor nok stekepanne til 5 dl. fløte, kan du ta sjampinjong og bacon over i en kasserolle når det er ferdigstekt og tilsette resten av ingrediensene der.

Legg kyllingen i en ildfast form, du trenger ikke krydre. Hell deretter blandingen over filetene og sett det hele inn i ovnen i 20 minutter.

Vi serverte med cherrytomater ved siden av 🙂

Håper det smaker ♥

194 kommentarer

 1. Tusen takk for tips!! Har allerede prøvd det ut to ganger. Kjempe godt! 🙂

 2. Nam, nam. Har laget denne to ganger i løpet av uken. Siste gang i dag. Tilsatte litt cashewnøtter på toppen, og det var veldig godt til.

 3. […] found this recipe on the Norwegian blog, Fotballfrue, and hoped it tasted just as delicious as it […]

 4. Denne prøvde jeg i dag, NAM! 🙂

 5. I just put it to the oven. I hope that everything is done properly. :)))

 6. Hi!
  Is this cooking cream of cream you make whipped cream of that you’ve added to it?

 7. Har hatt det kjempemange ganger! Supergodt! 🙂

 8. Takk for en kjempefin oppskrift.
  Selv er jeg helt nybegynner på lavkarbo og trenger all inspirasjon jeg kan få nå for å klare å holde karbohydratene på et lavt nivå og legge fra meg gamle vaner som å alltid koke poteter til middagen 🙂
  Byttet ut soppen med spinat da jeg ikke liker sopp, og hadde isbergsalat, løk, agurk, limesaft og litt fetaost ved siden av for å friske opp litt, og det ble skikkelig godt.
  Gleder meg allerede til neste gang jeg skal lage dette :))

 9. Marianne

  Takk for super oppskrift! Jeg brukte en boks Philadelphia ost og 3 dl kremfløte isteden for 5 dl kremfløte. Sååå godt!

 10. Hei

  Hvor mange grader steker du på?

 11. Camilla

  Prøvde denne gangen med brokkoli i tillegg, og provence krydder. Kjempe godt!!

 12. Michelle

  Mmm 🙂 Så godt ut. Har du prøvd å servere dette til Nelia? 🙂

  1. Caroline

   Nei, men det var en lur idé 🙂 Tipper hun vil elske det!

 13. Oddny leijs

  Bruker du ris eller poteter ved siden av? Evt. salat

 14. Eli Aspen Tømmerbskke

  hei. kan jeg bruke ferdig kylling i denne retten?

  1. Caroline

   Da tror jeg det vil bli tørt om du skal smelte osten i kyllingen :/ Du kan jo eventuelt smelte osten, og så legge den inn i den ferdige kyllingen, men det vil jo ikke bli like bra :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *