Forberedelser

Hei fine ♥ Denne kvelden har jeg brukt på forberedelser til morgendagen, vi får Siri og Kristoffer til middag og jeg gleder meg så 🙂 Har ikke sett Siri siden 25. november da de var her sammen med Trude og Lars, så nå er det virkelig på tide!

Se nederst til høyre, jeg fant hårpynt i går 🙂 Perfekt til kjolen!

Ellers er to pepperkaker blitt forvandlet til kakemenn i løpet av kort tid. Brunfargen vår har bare forsvunnet, så jeg har sprayet meg inn med SunSpa i kveld for å få litt glød til årets siste dag. Så har jeg dekket bordet, elsker å gjøre det dagen før. Har laget bordkort og ordnet huset mens Lars-Kristian har kokt kraft til sausen i morgen og krydret den store kalkunen. Så har jeg lakket neglene, tatt ansiktsmaske og gjort jenteting. Rett og slett 🙂 Nå står lasagnen i ovnen, så vi skal snart spise litt og slappe av før vi satser på en tidlig kveld. Vi skrives i morgen før det braker løs ♥

Det er fortsatt fritt frem for å delta i siste luke av julekalenderen, forresten 🙂 Stenger den først den 01.01.2013!

43 kommentarer

 1. Har du prøvd Gordon Ramsays kalkun noen gang? Den er helt magisk. Du lager kryddersmør som du dytter under skinnet på kalkunen og den blir sååååå saftig og digg. Sjekk ut på youtube. VAKKERT!

 2. That hair piece looks so pretty and loving the glitter 🙂
  xo

 3. Solveig Brekka

  Kan du lage sånn oppsummering av 2012? <3

  1. Fotballfrue

   Ja, det kommer 🙂

 4. Hvordan ble du kjent med Siri?:D Via blogging?

 5. Amalie14

  Jeg er sikker på at kvelden kommer til å bli bra, dere gjør alt så stort og perfekt!:D Jeg hadde vært kjempeglad om jeg hadde vært gjest hos dere da..:)
  Du sender hvertfall meget med stemning hitover, her er ikke nyttårsaften annet enn en litt bedre middag og begrenset med fyrverkeri..
  Kos dere imorgen! Du fortjener en superduper avslutning på 2012, bare tenk på alt du har oppnådd!:-)

  1. Fotballfrue

   Så søt du er, tusen takk 😀

   Håper du hadde en fin feiring i går 🙂

   Klemmer!

 6. Gleder meg til å se kjolen din! *kjoledilla* 🙂

 7. Hei! Hvilket nummer/navn er det på lakken din og hva er den gullboksen for noe? Får man den på Coverbrands? Lekkre negler man! 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er deborah lippman, bom bom pow 😀 Coverbrands har den 🙂

   Klem!

 8. Skolestudent

  Hei, bare lurte på om man kan skrive det navnet man skriver når man skriver kommentarer som på julekalender nr. 24? Eller må man skrive navnet sitt? Har fått ciate neglelakk og er superfornøyd! God nyttårsaften!

 9. Skolestudent

  Hei, er de sånn at man kan skrive det navnet man skriver på innleggene her i julekalenderluke nr. 24? Eller må man skrive på navnet sitt?
  Har fått ciate neglelakk, er superfornøyd! God nyttårsaften!

 10. Wow, så fine negler 🙂 Jeg blir helt inspirert:)

 11. Så skjønt bordkort! Har du laget selv eller?

 12. bordkort til 4 pers…..kun pga bloggen eller?

  1. Nei, elsker å pynte bord 🙂

   – C

 13. Herlig! Forstaar godt at dere gleder dere til aa feire hjemme. Ha en deilig nyttaarsaften! her er vi enda paa farten – feiring i Kuala Lumpur er heller ikke feil:-)

 14. Love your nails!! Really cute <3

  https://marsqn.blogspot.com

 15. Ønsker deg en fantastisk kveld! Jeg gleder meg som et lite barn! Dagen i går gikk også her med på sånn jentete dilldall-forberedelser; lakking av negler, påføring av kremer, napping av bryn…love it (..selvom jeg alltid stresser med det i siste liten ;))! 😀

 16. Så flink du er, Caroline! Hvor finner du alt det fine du har 😉 Kjolen er absolutely gorgeous!!!
  Ha en fortryllende kveld og ønsker deg samtidig et godt nytt år. Gleder meg til å følge deg videre her på bloggen!

  Klem fra meg

 17. Åee, så fin du kommer til å bli i kveld Caroline! 🙂

 18. Hei C 🙂
  Vil bare takke deg for et veldig bra bloggår. Bloggen/ innleggene
  og bilder du tar er så mye bedre enn 2011.
  2012 har vært et år der du virkelig har vært i vinden i mediene.
  Det har vært boklansering,intervjuer/ portretter i diverse blader,med i programmer som senkveld
  Og ettermiddag. Modelloppdrag og Innspilling til 4 stjerners middag og typen til. +++
  Dere får ha en super kveld i kveld!
  Ønsker LK et skadefritt år og at du får en nytt år suksess fylte prosjekter 🙂
  GODT NYTT ÅR !

 19. Hei:)

  Jeg lurer på noe angående lavkarbo. Jeg er kjempeklar for å starte det nye året, der en livsstilsendring står på planen!:)
  Jeg tenker å gå på lavkarboDIETT, for å slanke meg. Har en god del kilo for mye, og spesielt på magen :-/.
  Har du eller LK noen tips? Er det noe spesielt jeg bør tenke på? Er det noen matvarer som jeg bør spise mer av og noen mindre av (selv om det er lavkarbomat). Jeg har prøvd å slanke meg før, så det viktigste for meg er at det er enkelt. Blir det for mye dilldall eller «mas og kjas» med slankingen så gir jeg opp og orker til slutt ikke mer. Så jeg er litt spent på lavkarbo, for jeg synes det virker litt avansert av og til.
  Og har du noen tips til dressinger som jeg kan spise til maten?? Er det lov med soyasaus? 🙂 Er egentlig veldig glad i saus skjønner du:P

  Godt nytt år til dere begge! Bloggen din er virkelig en inspirasjon for meg 🙂

  1. Om du tidligere har følt at det blir for mye dill med dietter, vil jeg anbefale deg å ikke gjør for store endringer. Å kutte ut matvarer på dagen vil heller ikke være så lurt vil jeg tro. Det høres kjedelig ut, men er faktisk sant, du bør gjøre endringer som du kan leve med resten av livet, ikke bare en kort periode.

   Lavkarbo kan være avansert, men det betyr ikke at det MÅ være avansert. Du har kanskje inntrykk av at du må kutte ut alt som består av korn, men det er ikke nødvendig. Det viktigste er å kutte inntak av sukkertøy, brus og juice, da har du allerede kommet en lang vei. Om du tidligere har hatt et høyt inntak av dette, vil det kanskje være vanskelig å kutte det ut. Mitt forslag er å kutte det helt ut på dagen, da har du noen tøffe uker foran deg før søtsuget forsvinner.

   Mitt tips er å spise som normalt, men gjøre noen mindre endringer. Til middag kan du forsøke å bytte ut pasta/ris og annet karbohydratrikt tilbehør med grønnsakspuréer eller salater med fete dressinger. Grønnsakspuéer er svært enkelt å lage, her er et eksempel med blomkål:

   Du trenger til 2 personer:

   1 hel blomkål
   Ca 1-2 dl kremfløte (usikker på mengden, jeg tar en liten dæsj til å starte med, og så sper jeg om jeg ser det blir for lite. Alt på slumpen altså)
   1 stor spiseskje med meierismør
   Salt og pepper

   Del blomkålen i små biter og kok den mør i ca 20 min på medium varme med lokk. Har du brukt for mye kremfløte, kan du ta av lokket de siste fem og la vannet fordampe. Mot slutten, da blomkålen har blitt myk, kan du forsøke å mose den i enda mindre biter. Kjør den så i en stavmikser så det blir en puré. Salte og pepre etter smak.

   Dette kan du gjøre med blomkål, brokkoli, gulrøtter, gresskar o.l. Noen trenger litt lenger koketid pga konsistens.

   Til salater kan du bruke de grønnsakene du vil ha. Dressing kan du lage med rømme/creme freche/matyoghurt som basis, og bruke ulike krydder til å sette smak.

   Sauser er ekstremt enkelt å gjøre lavkarbo, bare bruk H-melk eller bytt ut en del av melken med ekstra smør. Da har du en fet og god saus som smaker himmelsk.

   Hvis du spiser brødmat til frokost, kan du skjære så tynne skiver som mulig og bruke rikelig med meierismør (ikke så mye at det går ut over smaken). Velge fete påleggssorter som makrell i tomat, ost og kjøttpålegg.

   Som jeg nevnte over her, så tror jeg ikke du vil ha noen suksess om du nekter deg matvarer. Soyasaus går helt fint 🙂

   1. Solveig

    Tuusen takk for svar:)

    Planen min er vell egentlig å kutte ut karbohydrater fra snop, brød, kaker ol – de matvarene med mye karbohydrater. Jeg har et forferdelig søtsug, og spesielt etter middager, så derfor tenkte jeg at lavkarbo kan være bra for å bli kvitt dette søtsuget. Tanken min var og være litt streng i begynnelsen for så og fortsatt være streng, men med et kosthold som man kan leve med:) Jeg har drevet å planlagt over lenger tid, funnet oppskrifter mm. Tenkte den første tiden og prøve meg litt fram for å se… Jeg er veldig motivert så håper jeg klarer det, og denne bloggen vil no være med på å holde motivasjonen oppe!

   2. Det kan, for svært mange, være lurt å gjøre trinnvise endringer i stedet for alt på en gang. Men du vet selv best hva som passer for deg. Bare husk på at du trenger ikke å gjøre en total omvelting for å se resultater 🙂

 20. Så fint at dere tar dere tid til å svare på lavkarbospm:) Jeg har også et. Jeg fikk gallestein for noen år siden og slepte meg til legen. Fikk beskjed om å kutte ut fett, fikk en bunke sterke tabletter og det gikk heldigvis bort. Har lyst å begynne på lavkarbo over nyttår, men vet ikke om jeg tør å kaste meg ut i det igjen pga alt fettet som intas. Gallestein føles ut som man er skutt i magen på kloss hold og gir smerter som er helt utrolige. Har dere hørt om dette? Eller har tips?

  1. Gallestein kjenner jeg faktisk relativt godt til, har det i pensum nå frem mot neste eksamen, Det er en ganske vanlig tilstand 🙂 Galle er nødvendig for å bryte ned fett i tynntarmen, og ved gallesten kan tilførselen være helt blokkert. I noen tilfeller vil du kunne få en fettrik avføring pga dette. Dvs at fettet passerer rett gjennom fordøyelsessystemet uten å bli tatt opp.

   Det er ikke kjent hvilke mekanismer som forårsaker gallestein, men hos de som får det er det påvist forstyrret balanse mellom de ulike substansene som finnes i gallen. Årsakene til disse endringene er som sagt ikke kjent, men genetikk spiller sansynligvis en rolle, i tillegg er det økt risiko for kvinner som har født. Per dags dato er det ingen spesielle kostholdsråd som kan gis for å motvirke gallestein, og jeg anser det derfor som trygt med lavkarbo 🙂

   1. Cathrine

    Heihei!
    Det er altså mulig å tolke dette som et spm også vedrørende fettets rolle i å utløse nye gallesteinsanfall, ikke bare ved nydannelse av steiner. Spm er om steinen har passert, vanligvis blir de værende i systemet-dermed fare for å utløse nye anfall ved svært fettrike måltider.

  2. Hei,

   Tenkte jeg ville svare deg på dette. Har vært på utredning for gallesten og ble henvist til sykehus for å fjerne galleblæren. På det tidspunkt hadde jeg så mye smerter at jeg så det som eneste utvei. Imidlertid leste jeg ang gallesten og lavkarbo i en av Hexeberg sine bøker. (Kommer dessverre ikke på hvilken i farten, men du an kanskje google det?).

   2 mnd før operasjon la jeg om til lavkarbo, og kuttet ut så og si alt hvetemel. Siden det har jeg kunnet spise så mye fett jeg vil og har knapt hatt et anfall, ei heller en operasjon. Fastlegen min og 10 talls leger på sykehus etc, var veldig skeptisk til dette, men det fungerer i hvert fall fremdeles.

   Nå er vi nok alle ulike, men mitt beste tips uansett kosthold, er å aldri spise deg stappmett. De gangene jeg har gjort det (uavhengig av hva jeg har spist) har jeg et par ganger fått anfall. Sikkert på grunn av at gallen får mye å jobbe med? Vil også anbefale å få Voltaren resept hos lege, så du kan a det liggende OM du skulle få et anfall. Håper noe av dette kan hjele deg 🙂

 21. Har selv glitter negler, perfekt til fest 🙂

 22. Happy new year!!!!! 🙂

 23. Hei vakre jente 🙂 Jeg vil ønske deg et riktig godt nyttår 🙂 Håper du får en fin kveld og kos deg masse 🙂 Gleder meg til å følge bloggen din i 2013 :)) Klemmer StineAdriana:)

 24. Hvor kjøpte dere gifteringene? 🙂

  1. Fotballfrue

   Thune og Bjørklund 🙂

 25. Hei Nemi! Jeg klarte ikke å la være å svare på dette innlegget. Jeg har ikke hatt gallestein selv, men har en ung venninne som har hatt det, og hun fortalte også om voldsomme smerter og fikk beskjed av legen om å være forsiktig med inntak av fett. For nysgjerrigjetens skyld googlet jeg temaet, og fant flere leger som anbefaler å være forsiktig med inntak av fett, f.eks https://www.doktoronline.no/qa/forum/32/qa2227521.html. Nå er selvsagt hvert tilfelle unikt, men jeg ville virkelig ha hørt med legen min en gang til før jeg begynte på lavkarbo. Uansett: Lykke til!

  1. Man skal være forsiktig med inntaket av fett mens man har gallestein. Dette fordi inntak av fett vil føre til økt produksjon av galle, noe som vil fremprovosere smertene som stenen gir.

   Etter at stenen er borte, står det ingenting i mitt pensum om at et lavfett-kosthold er å foretrekke. Tvert i mot står det at man per dags dato ikke vet om noen kostholdsråd som kan hindre at det skjer igjen.

   Men jeg ville nok lyttet til legen, men samtidig vært kritisk og spurt på hvilket grunnlag han eventuelt fraråder høyere inntak av fett.

   1. Du har jo også de som mener at økt fettintak fører til økt galleproduksjon, og dermed også økt gallegjennomstrøming i galleblæren. Man mener da at dette er positivt for å motvirke ansamlinger som kan føre til gallestein, ved at man «skyller igjennom» galleblæren oftere enn ved et fettfattig kosthold. Synes det kan høres fornuftig ut =)

   2. Ja, jeg skulle akkurat til å legge til dette :p Men du kom meg i forkjøpet… Jeg kan dog legge til at produksjonen av galle øker ikke, selv om det er lettere å ordlegge seg slik. 95 prosent av gallen som går ut i tynntarmen, blir reabsorbert og brukt igjen 🙂 Men «gjennomskyllingen» er slik som du beskriver.

   3. Hei,

    Desverre så er sykehusene de fleste steder gått vekk fa å knuse stenene, men heller fjerne hele galleblæren.
    Det er sjelden at stenene kommer ut av seg selv. Du kan enkelt sjekke stenens størrelse på ultralyd og måle opp mot galleblæregang.

   4. Hvordan fungerer det med opptaket av fett fra kosten da? Må pasienten ha en tilnærmet fettfri kost?

   5. Hei,

    Jeg fikk anbefalt å holde en relativt fettfri kost både før og etter operasjonen. Nå lever jeg alt annet enn fettfritt, heller tvert imot, etter at jeg la om til lavkarbo, men har kuttet ut alt hvetemel. For meg fungerer dette glimrende. Jeg har ikke fjernet galleblæren selv, men kjenner flere som har gjort det. De reagerer ganske mye om de spiser mye av fettrik mat (feks pizza) som resulterer i dårlig mage feks. Dette er sikkert individuelt. Ved å fjerne galleblæren så er jo balansen og dens funksjon ved inntak av fet mat og nedbryting borte. Vet ikke om dette var helt oppklarende, men der er utrolig mye bra informasjon ang dette på nettet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *