Oppskrift: Kakemenn uten sukker og hvetemel

Hei fine!

I går kveld sjekket vi inn på deilige Royal Christiania, og dagen i dag har Lars-Kristian og jeg brukt på å handle inn de siste julegavene. Eller, egentlig er det vel bare jeg som har handlet inn, manglet to stykk til to venninner, så Lars-Kristian hang vel mer eller mindre etter som et slips. Hehe, stakar! Julegavehandel er virkelig ikke en manns favoritthobby. Men nå er jeg i hvert fall ferdig, så nå gjenstår bare innpakning av alt sammen, men det skal jeg spare til vi kommer hjem til Sarpsborg i morgen 🙂

Nå lurer jeg på om det er noen av dere som har prøvd seg på de 7 slagene fra boken min? Jeg elsker alle oppskriftene jeg har med fra desember, men dessverre har jeg ikke fått bakt noe selv i år. Tenkte uansett å dele en av mine absolutte favoritter med dere: Kakemenn! Disse er utrolig gode, sprø og helt nydelig på smak.

Du trenger: 

♥ 100 g smør
♥ 1 dl helmelk
♥ 1.5 dl. kremfløte

♥ 4 dl sukrin
♥ 1 ts hornsalt
♥ 5 dl mandelmel
♥ 1 ts. bakepulver

Slik gjør du: 

Smelt smøret og bland inn melken. Bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett litt og litt til væsken mens du rører. Jobb deigen kjapt sammen, og la den hvile i ca. 30 minutter. Jobb skikkelig med deigen før du presser den ut på arbeidsbenken din. Den må presses godt ned i platen med håndbaken først, før du forsiktig kan bruke en kjevle. Bruk pepperkakeformer og press ut figurer.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor sprø du ønsker dem. De er myke når du tar dem ut, så la de avkjøles tilstrekkelig før du røre dem, gjerne i en times tid.

NAM!

44 kommentarer

 1. Ragnhild

  Jeg har prøvd å bake med sukrin, men jeg greier ikke den kalde, liksom kjemiske og rare prikkingen det gir på tunga. Mannen min liker det heller ikke, så alt gikk rett i søpla 🙁

  1. Christina

   Hei! Jeg har også dette problemet når jeg baker med sukrin:(
   Er det noe gale med vår sukrin eller har alle dette problemet?
   Kun bolle oppskriften jeg ikke har merket dette?
   Fast leser og synes at du hår frem som et godt eksempel med trening!
   Ikke hør på det tullet!
   Mvh Christina:)

   1. Pass på at innholdet av Sukrin ikke overskrider 20 prosent av den totale vekten på alle ingrediensene. Da unngår du dere den kalde smaken 🙂 Om det ikke hjelper, kan dere blande inn litt sukker på bekostning av Sukrin. For eksempel 20 prosent sukker og 80 prosent Sukrin, da har dere uansett fått kuttet ned en del på sukkerinnholdet 🙂

   2. Den nye sukrin+ har ikke den kalde smaken:D

   3. Hilde Berntsen

    Eg blandar sukrin og Tagatesse 50/50. Da blir den kalde smaken borte.

 2. både hornsalt OG bakepulver? blir ikke det litt smør på flesk?

  1. Fotballfrue

   Nei, det synes jeg ikke, men du må gjerne droppe bakepulveret om du synes det blir smør på flesk. Bestemmer du jo selv 🙂

   – C

 3. Rikke Nilsen

  Driver faktisk med bounty-biter nå, en del av mormor og bestefar sin julegave i år og jeg gleder meg til å smake!

  1. Fotballfrue

   Å, de er så gode! 🙂

 4. Kjære deg:) Jeg vil bare ønske deg en riktig god jul 🙂 Kos deg kjempemasse,husk å NYT julen og ta vare på nære og kjære:) Det blir morsomt å følge bloggen din i jula også 🙂 Håper du får det du ønsker deg under treet 😀 Stor klem fast leser, Stine Adriana 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, søte 😀 Riktig god jul til deg og dine også!

   Mange klemmer <3

 5. Så fine! Skal si du er flink med alternative oppskrifter 🙂 God tur videre til Sarpsborg, kos deg masse!

 6. Marita Ø

  Her ble alle julegavene ferdige i dag også 🙂 Deilig! Syns det er like koselig å pakke de inn også jeg da, hehe! Koselig å gjøre litt ut av de 🙂 Hos oss har mamma faktisk klart å prestere hele 9 sorter i år! Håper jeg blir like flink på kjøkkenet etterhvert 😀

  1. Fotballfrue

   Oi, ikke dårlig 😉 Synes det er veldig koselig å pakke inn selv, det er jo halve moroa 😉

   Klemmer!

 7. Caroline, har du trekt ut vinner av kaffemaskinen?! Har ventet og ventet og ikke sett noe. Har antagelig gått glipp av det, selv om jeg er innom hver dag, haha. Har ennå litt håp som må drepes :p

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg har gjort det 🙂 Scroll litt lenger ned på siden. Det ble Fredrik, og han har forhåpentligvis fått den allerede 🙂

   – C

   1. Ah, overså den sikkert med vilje i bakhodet, haha. Leste jo innlegget der.

    God jul da! 🙂

 8. NAM! Disse må jeg prøve ut hvis jeg får tid. Jeg har prøvd bountybiter, og så har jeg laget min egen oppskrift på pepperkaker uten sukker og mel 😉

 9. Before leaving to Mexico, You said that you will do post about exercises. Is it coming any time soon? 😛
  And definetly I am trying those cookies 🙂

  Hugs!

 10. Heia! Har eit lite tips: prøv å dyppe deler av kakemennene i smelta sjokolade! Det er nydelig 😉
  God jul!

  1. Fotballfrue

   Hørtes ikke vondt ut 😉

 11. Look very tasty!:)

 12. Vil anbefale deg å prøve og lage dronningmaudpudding, utrolig godt!

 13. Camilla

  Nam disse ser gode ut:-)

 14. hadde jeg bare hatt bedre tid så….. 🙂

  Klem!

 15. Disse så gode ut, blir å lage dem i morgen tenker jeg, ingrediensene var jo heller ikke så avanserte heller 🙂

 16. Jeg ble inspirert, og begynte å bake med en gang! Men mandelmel gjør det jo til en mørk, brun deig? Eller er det fordi jeg har avfettet mandelmel?

 17. Rannveig

  Hei!:) Jeg laget disse fra oppskriften i boken din, men de ble så brune at de så ut som pepperkaker!:O Jeg regner med at det kanskje er pga mandelmelet, at det er litt mørkt. Har du noe erfaring med dette? Bruker du mandelmel fra funksjonellmat, eller en annen type? Klem

 18. ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nyttår Caroline:) kos deg masse<3
  her i Nord-Odal er bakingen ferdig for i år,og tiden skal nytes med mann og våre tre barn! Fikk en liten pike i oktober som har fått navn Julie Angelica,så vi gleder oss litt ekstra siden det er hennes første jul<3:)

 19. Kamilla

  Hei!

  Vil bare ønske deg og dine en fantastisk jul og et godt nyttår! Håper juletiden lever opp til forventningene dine og at du koser deg masse 🙂 Bloggen din er utrolig!

  Klem <3

 20. Hei 🙂 Leser bloggen din hver dag, syns du er utrolig
  Pen, og veldig inspirerende 🙂 Men jeg lurte på noe..
  Er du på en lav-karbo diett? Og hvis du er det,
  Hvordan klarte du å holde deg lav-karbo når
  Du var i Mexico? <3

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg følger ingen diett, men forsøker å begrense inntaket av karbohydrater og øke inntaket av fett 🙂 Jeg er ikke så nøye på å spise sunt når jeg er på ferie, da kobler jeg bare av 🙂

   – C

 21. Kristine

  Hei! Jeg bare elsker bloggen din! Ønsker deg og dine en riktig god jul:-)) Håper du koser deg masse, og gleder meg til å følge deg videre.

  Mmm, de så utrolig gode ut. Kakemenn har alltid vært en favoritt hos meg. Tusen takk for en oppskrift som smaker kjempe godt;-)

  Kunne du laget tips til hårfrisyrer til både nyttår og jul? Har samme lengde på håret som deg og du er jo så utrolig flink med hår! Det hadde vært supert 🙂

  Lykke til videre! Klem:-)

 22. Inger Anne

  Hei, eg lurte på om det gjekk an å bruke Stevia i staden for sukrin? Eller gir det feil smak?

  Eg ser virkelig opp til deg Caroline, og beundrar deg for å klare å halde motivasjonen oppe til å trene så mykje og ete sunt! Syns det er skikkeleg godt gjort! 😉

  1. Kanskje, du kan gjerne prøve 🙂 Husk at ren Stevia er ca 300 – 400 ganger søtere enn Sukrin, så da må du bruke små mengder! Smak deg frem 🙂

 23. Merethe

  Hei,
  Jeg venter fortsatt i spenning på oppskriften på pepperkaker. Du sa at du nok ville legge ut den før jul? 🙂

  God jul 🙂

 24. Tusen takk for dette tipset! Perfekt for meg med gluten-intolleranse. Dette skal prøves 🙂

 25. Åh, så fine de ble! Tusen takk for oppskrift 😉

 26. Hei.
  Fant ikke svaret på dette ovenfor, så spør igjen… Brukte du Funksjonell Mat sitt mandelmel? Når du skriver mandelmel på oppskriftene på bloggen din, mener du da Funksjonell mat sitt, eller bruker du noen ganger malte mandler og skrive mandelmel?

 27. Hei.
  Når du skriver mandelmel – mener du da Funksjonell mat sitt? Hva med malte mandler? Skriver du da malte mandler i oppskriften?

 28. Hei 🙂 har boken din og bruken den flittig 🙂 men hadd vært fint om du svarte på spørsmålene ovenfor – min deig fløt ut, måtte tilsette masse ekstra mandel mel. Hvilken type bruker du? God jul 😉

  1. Lys fettredusert mandelmel fra funksjonell mat 🙂

   1. Tusen takk 🙂 får prøve igjen

 29. Bytt ut Sukrin med Stevia 🙂 Sukrin og Sukrin melis ødelegger all smak. Bruk en boks Stevia. Pøs på. Det legger seg ikke. Mye bedre, ingen ettersmak og ingen kuldefølelse. Mandelmel gir også ettersmak og kulde. Jeg ville derfor ha byttet det ut med havregryn mel i stedet 🙂

  Hilsen en som har gått ned 60 kilo på lavkarbo to ganger i livet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *