Borte bra, hjemme best

Og det er alltid like sant! Det føles så bra å være hjemme, jeg har ikke ord. Denne flyturen gikk ikke bra. Jeg mistet kontrollen. Helt fullstendig. Det var så turbulent og jeg klarte ikke tenke positivt, så da satt jeg der da. . 11. 000 meter over bakken, hyperventilerte, gråt og skalv. Helt ute av kontroll. Det er heldigvis lenge siden forrige gang jeg fikk et slikt anfall nå, og jeg vet ikke hva som utløste det denne gangen. Kanskje var det det at turbulensen var veldig ille og langvarig, eller kanskje var det rett og slett fordi jeg har tenkt så mye på at det er jul og på at jeg alltid er så redd for at noe skal hende rundt høytider. Jeg vet ikke. Alt jeg vet er at jeg er sjeleglad for å være her og jeg gleder meg sånn til jul og til tiden fremover. Og Lars-Kristian som også har blitt så redd for å fly stakkar, han var en helt utrolig støtte å ha i dag.

Her er noen bilder fra flyplassen, det var en liten gruppe der som holdt juleshow hele tiden. Veldig søtt 🙂

Vi satt oss på Margaritaville, spiste guacamole som ble laget rett foran oss og så på Good Will Hunting. Fantastisk film! Filmet forresten hvordan guacamole-mannen laget skikkelig guacamole fra bunnen av, så jeg gleder meg til å prøve selv, det er jo så godt 🙂

JUL!

Turist ♥

På flyet så vi 21 Jump Street, og den var historisk! MUST SEE!

I utgangspunktet skulle vi vært hjemme for flere timer siden, men vi måtte stoppe noen ganger på veien for å sove begge to. Det er jo livsfarlig å kjøre bil når en er trøtt, og vi er så jet lagged at det er helt vondt. Jeg er både kvalm, sulten, ikke sulten, svimmel, ser dobbelt og vil egentlig bare sove – alt på en gang. Hehe 🙂 Vi holder på å pakke ut av koffertene nå, og etter det. . jo, da skal vi pakke for de to neste ukene. I morgen reiser vi til Ålesund. Nå tenkte vi oss en tur på butikken for å se om de har noe lettvint vi kan spise. Må prøve å holde det gående noen timer til slik at vi kan komme kjappest mulig inn i riktig rytme.

Håper alt er fint med dere ♥

150 kommentarer

 1. Hvis du ikke har prøvd det enda råder jeg deg å ta noen timer hos phsykolog for å kurerer flyskrekken. Det hjalp meg utrolig mye og jeg lærte utrolig nyttige tenketeknikker. Bare ett lite tips 🙂
  God jul til deg og dine! <3

 2. Leit å høre at turen ikke gikk så bra, men beundrer deg veldig at du er så åpen om flyskrekken din! Har du alltid hatt flyskrekk, eller når oppsto det? Har selv opplevd det de siste gangene jeg har flydd, og det er utrolig vondt, ikke minst fordi det er noe som ikke har vært tilstede før.. Uansett, du bør være stolt av deg selv at du ikke gir opp, men prøver å overkomme frykten! 🙂

  1. Fotballfrue

   Det oppstod da jeg var 13 og vi fløy hjem fra Los Angeles. Den gangen var jeg sikker på at vi skulle dø, jeg har flydd lange turer to ganger i året så lenge jeg kan huske, men denne turen topper alt. Det var helt forferdelig!

   <3

   1. ragnhild

    hva skjedde? 🙁
    vondt å være redd i hvert fall …

 3. Hei 🙂 Når skal du kåre vinneren av kaffemaskinen?

  1. Fotballfrue

   I DAG 😀

 4. Oj, du hadde blitt brun nå! Kjente deg nesten ikke igjen. Haha 🙂

  1. Fotballfrue

   😀

 5. Hei! Eg jobbar som fastlege og er spesiallist i allmennmedisin. Eg vil anbefale at du forsøker sobril 10 mg tbl – og at du kanskje prøvar berre ein halv. Prøv ut effekten heime i god tid før flyturen, slik at du veit korleis tabletten verkar på deg.
  Vival gir ein «topp» i virkning, medan sobril verkar jamnare (og gir mindre ruseffekt). Vival har halveringstid (dvs den tida det tek før halvparten er brutt ned i kroppen) på 20-100 timar, medan sobril har halveringstid på 4-15 timar. Sobril er difor mykje raskare ute av kroppen att. Du er slank og har ikkje så stort kroppsvolum å fordele medisinen på, og kan difor godt ha god virkning av berre 5 mg. Ta med deg 1/2-1 tablett inn på flyet neste gong, slik at du kan ta den om det blir alt for ille. LYKKE TIL!

  1. Fotballfrue

   Sobril har jeg også forsøkt, men måtte gå over til Vival da Sobril ikke hadde tilstrekkelig virkning 🙁

   Men tusen takk for tips likevel 🙂

   Klem!

   1. jeg tok Sobril pga flyskrekk og måtte opp i 50 mg før det hjalp, og da sovna jeg ikke engang, bare følte meg roligere innvendig. Så kanskje du ikke har tatt nok. 5 mg er å skvette vann på gåsa…

 6. Hei! Sitter her med min nye app fra dyrevernaliansen (genial:D) og ser at fake bake produktene står som rød, altså de er testet på dyr. Har ikke du reklamert for dette? Kanskje før du visste at det var testet på dyr:)? Velkommen hjem!
  Helene

  1. Fotballfrue

   Det er så lenge siden jeg testet disse produktene (2010), så det var nok dessverre før jeg visste 🙁

   Klem!

 7. Hvor ser dere film på ipaden? Og hvordan får man java (eller det man trenger for å spille av film)? Vet det er et dumt spørsmål, men jeg finner ikkkkke ut av det på min egen. Vær så snill å svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Dette er Lars-Kristian sitt felt 😉 Vi har ikke java på iPaden, det vet jeg i hvert fall 🙂

   Klem!

 8. Huff, jeg kjenner så godt til den følelsen, Caroline! Blir svett bare av å tenke på å fly. Synd at EN uheldig opplevelse skal ødelegge så vanvittig mange flyturer i etterkant! Er så forferdelig slitsomt å ha det sånn. Man bruker utrolig mye energi på å være så redd. Er det bare jeg som nærmest teller minutter når jeg er ute å flyr? Har brukt vival på de siste turene, men jeg syns ikke det hjelper så mye som jeg skulle ønske. Håper både du og jeg, og alle andre blir kvitt flyskrekken en vakker dag!

  Håper du får en god natts søvn nå, og en fantastisk jul 🙂 Du er super!
  Klem fra meg

 9. Jeg kjenner meg så godt igjen, Caroline. Jeg er ikke redd for å fly, men jeg er ordentlig redd for blod. «Alle» sier til meg at det ikke er noe å være redd for, og jeg vet at det ikke er noe å være redd for, men frykten er så stor. Jeg gråter, hyperventillerer, stresser, blir helt fra meg osv. Så den frykten for noe er helt grusom. Jeg skjønner at du er redd, og det må være ekstra ille når man er i et fly.

  Og jeg vil bare slenge med at jeg synes du får urettferdig mye pes angående trening og kosthold. Ja, jeg kan forstå at ditt trenings og kosthold kan påvirke i negativ retning, men -alt- kan påvirke noen i negativ retning. Du gjør mye mer godt enn du gjør skade. Dersom noen er ute etter tynnspirasjon/thinspiration, så finner man det over alt på nettet. Ved å ikke legge ut cm mål av deg, og ikke mengde mat, så gjør du absolutt ingen skade. Jeg har selv slitt med spiseforstyrrelser for mange år siden, og jeg er helt frisk nå. Jeg ser på deg som et godt og sunt forbilde, og jeg er glad for at du er så flink som du er til å svare for deg. Stå på! Jeg ønsker deg og dine en god jul.

  1. Fotballfrue

   Takk for ord som varmer hele meg <3 Forstår hvordan du har det, selv om mitt område er noe annet. Det er ikke noe godt.

   Mange klemmer <3

 10. Trodde det var Lars Kristian som dansa foran juletreet, han i blått! Liker dere å danse? Tenker først å fremst på standardanser. Jeg danser gjerne men partneren min er stiv som en stokk. Dritkult topp du har på deg!

  1. Fotballfrue

   Hehe :p Jeg elsker å danse, men Lars-Kristian er ikke like fan 😉

   Takk, forresten 🙂

 11. Kjøp boka Det er ikke farlig å fly av Øivind Ekeberg, psykiater på Ullevål.

 12. Jeg skjønner ikke at det er mulig å ha så mye flyskrekk. Sitte å skrike, grine og skjelve? Er du seriøs? Fatter ikke at det er mulig… Føler det blir litt dramaqueen og ikke minst provoserende for andre på flyet som må sitte der og se og høre på folk sutre. La vær å fly da hvis du er så redd.

  1. Fotballfrue

   Jeg satt sammenkrøpet, skalv, hulket og hyperventilerte i armene til Lars-Kristian. Mot brystet hans. Dersom du virkelig tror at jeg skriker høyt, sier dette meg at du ikke har peiling på hva du prater om. Det siste man vil om man har et angstanfall er å tiltrekke seg oppmerksomhet. Synes det er så synd at enkelte ikke evner empati.

   – C

   1. Madeleine

    Vet du, det er ikke til å kimse av å ha flyskrekk! Og når man får en slik reaksjon, så er det en helt naturlig reaksjon på det å være redd. Jeg synes du er utrolig tøff som utfordrer deg selv, Caroline! Det sier litt om deg og motet ditt! Ha en strålende dag 🙂
    Klem Madeleine.

   2. Altså hva faen slags kommentar er det der??? Nå ble jeg mektig provisert, Ida. Et angstanfall skal ikke fnyses av og bagatelliseres slik, det beviser bare at du virkelig ikke vet hva du prater om. Jeg selv fløy denne helgen og fikk et anfall hvor jeg endte opp med å skrike ut om hjelp helt til flyvertinnene kom og roet meg, det var helt ukontrollert og jeg ble flau når jeg kom til meg selv igjen, men når man har et anfall så vet man faktisk ikke engang hva man gjør. Alt blir helt sort, alt annet ubetydelig og det eneste man tenker på er angsten.

  2. Syns synd på folk som må omgås deg Ida som har så lite empati. Så om noen gråter så er det provoserende? Jeg forstår det ikke selv at man kan være redd for å fly, men på en annen side freaker jeg ut om jeg ser edderkopper, og hva er vel ikke mer tåpelig enn det? Vi har alle vårt, så fint for deg Ida at du er feilfri 😉

  3. Tenk å ha så liten evne til empati!! Et angstanfall fortoner seg virkelig ikke
   så høylytt som det virker som du tror,Ida!!

  4. NEI NEI NEI, Herregud Ida! Du vet ingenting om mennesker eller livet om du kan mene noe sånt. Slå opp i leksikon og les litt om angst/panikkanfall.

 13. Så godt å høyre at dåke er trygt på plass i Norge igjen! 🙂
  Eg er i London, men reiser heim igjen torsdagskveld. Får håpe det ikkje blir turbulens på meg ettersom eg hater turbulens!

  1. Fotballfrue

   God tur, kjære deg! Håper flyturen blir fin 🙂

   Klemmer!

 14. Sofie Marie

  Så morsomme dukker de har hengt i juletreet! 🙂
  Kjøpte du noen julegaver der borte? Er du ferdig med alle gavene ennå?

  1. Fotballfrue

   Har to igjen, kjøpte ingen der 🙂

   Klem!

 15. Grusomt med flyskrekk! Kan tenke meg dere er glade for aa vaere hjemme igjen naa 🙂

 16. Føler virkelig med deg, har hatt litt for mange av de flyturene selv, og de dyrker jo dessverre gjerne utviklingen av hele skrekken. Vil absolutt anbefale deg å lese «Endelig glad i å fly» av Allen Carr. Den boken snudde opp-ned på flyskrekken min, ubegripelig nok. Vanskelig å få tak i den på norsk, men vil på det sterkeste anbefale å gi den en sjanse.
  Uansett godt at dere er vel hjemme, og at turen totalt har vært så bra 🙂 Nå blir det vel godt å se de to pelsdottene igjen?! 😀

  1. Fotballfrue

   Jeg tror at det er en veldig god idé, så den står på handlelisten min nå 🙂 JA! Å, jeg gleder meg sånn til å klemme de myke små 🙂

   Håper du har en fin juletid, gode Kamilla <3

   Klemmer i fleng 🙂

   1. Jeg må bare si meg enig med Kamilla K, den boken hjalp også meg veldig!! 🙂

 17. uff, vet hvordan du har det med flyskrekk! Greide heldigvis å komme over den jeg da, nå er det å ta fly noe av det kuleste jeg vet :p Kondolerer til Lars- Kristian og deg, det er så fælt å miste noen i familien :/

 18. Huff, har hatt noen sånne flyturer selv, hvor man får panikk og bare sitter og gråter. Siste gangen jeg hadde det sånn var en kort tur fra Amsterdam til Oslo, da bestemte jeg meg for at nok var nok og meldte meg på flyskrekkurs. Jeg gikk på et kurs i regi av SAS på Gardermoen. Det var lang venteliste (tror jeg fikk plass etter 8 måneder), så vi er ikke alene om å være redde. 🙂

  Kurset gikk over 6 eller 8 ganger og endte i en eksamenstur. Vi hadde timer med piloter, flyvertinner, flymekaniker, psykolog osv. Vi var i simulator og oppe i flytårnet. Vi fikk svar på alt mulig vi lurte på, og alle rare myter som vi trodde på ble avkreftet. Det som var rart var at i løpet av kurset så tenkte jeg – dette er jo vel og bra, men jeg vet ikke om jeg blir mindre redd av det. Men når jeg satt på flytoget til gardermoen og vi skulle fly til Bergen så var jeg ikke nervøs. Ikke i det hele tatt. Og jeg har pleid å griue meg i flere dager i forveien! Den flyturen kjente jeg det litt på veien opp, men det var også det. Beste følelsen jeg har hatt!

  Så jeg anbefaler virkelig et sånt kurs, det er jo ikke 100% sikkert at det fungerer. Men det er virkelig verdt et forsøk. Hvis du lurer på noe mer så er det bare å spørre!

 19. Karoline

  Velkommen hjem til Norge 🙂 ser ut til at dere har hatt en fin tur, og det er vel fortjent! Det blir nok en tung dag på torsdag, men ikke glem å nyte tiden med de som fortsatt er rundt deg. Ingenting er mer verdifullt enn det 🙂
  Mange klemmer til deg Caroline, håper du får en minnerik og flott julefeiring!

  – Karoline

 20. Annette

  Uff da :/ Vet hvordan det føles, kjære deg!! Har forferdelig flyskrekk selv, og på lørdag skal jeg til Mauritius, og nervøsiteten har startet for fullt. En uke etter jeg kommer hjem derfra skal jeg til Sør Amerika. Egentlig burde jeg glede meg vanvittig, men skrekken setter en stopper.

  Kondolerer så mye til Lars-Kristian og deg <3

 21. Jeg vil tro at du ikke er redd flyturen, turbulensen eller noe eksternt. For jeg tenker at du VET at det er forholdsvis irrasjonelt. Likevel reagerer man på denne måten, og det kan føles utrolig frustrerende. Det er fordi du er redd for det som skjer inne i deg, du er redd for følelesen av frykt, redd for at du skal komme til å springe rundt i flyet som en hodeløs kylling å rope og skrike.

  Aner ikke om det er sånn du har det, tok bare en longshot. Men om det er slik det er, er det seg selv man må prøve å hanskes med, ikke selve situasjonen. Og sånn foregår standard angst. Ikke farlig i det hele tatt, bare utrolig tappende og frustrerende. Og FULLT mulig å kurere fullstendig med rett hjelp.

 22. Hei Caroline.

  Jeg har et inntrykk av at du blir stresset når du ikke har 100% kontroll og at flyskrekken din er pga at du ikke kan kontrollere flyet. Hva tror du selv om dette?

 23. Oim, er det jeg som vant gårsdagens luke? :O Mulig det er flere med samme navn og samme favorittprodukt, men det er jo lov å håpe. 😀

 24. Huff Caroline, slik flyskrekk er grusomt å måtte oppleve, og ingen kan sette seg inn i det før de faktisk har opplevd slikt selv. Jeg er heller ikke spesielt glad i å fly, og har opplevd fryktelig turbulens noen ganger, spesielt over Atlanteren, og det er ikke noe å spøke med. Synes likevel du er fantastisk som skriver om det, du er så åpen og god du Caroline, og du skal vite at det er det mange som setter pris på.

  Så vil jeg kondolere både Lars-Kristian og deg, det er vondt å miste noen av sine kjære, veldig vondt, jeg vet 🙁

  Jeg ønsker dere begge alt godt nå de siste dagene frem mot jul hvor dere kan slappe av og riktig kose dere sammen med de som betyr aller mest for dere 🙂

  Klem 🙂

 25. Huff, det høres ikke noe gøy ut med flyskrekk. Selv er jeg veldig mørkredd og husredd når jeg er alene, og jeg kjenner meg godt igjen i det du forteller om å miste kontrollen. Det er helt rart, det er jo bare mørket liksom.
  Så vil jeg sende dere begge to en stor god klem. Ta vare på hverandre i julen, og nyt den så godt det går. <3

 26. Fra jeg var 8 år til ca 12 år fløy jeg Stavanger-Oslo, Oslo-Stavanger annenhver helg. Da var det å fly egentlig bare kjedelig (fordi det tok lang tid…). Nå er jeg 21 år og med årene har jeg merket en liten «angst» for å fly.. Det skjer ikke hver gang, men av og til dersom flyturen tar fler timer. Jeg kan vel ikke si jeg har direkte flyskrekk, og vet egentlig ikke hvorfor det av og til knyter seg i magen når jeg sitter på flyet.. En stor hjelp for meg er at samboeren min har fagbrev som flymekaniker. Skjer det noe, eller om flyet lager «rare» lyder, kan han som oftest forklare hva det kommer av. Det er godt å ha en støtte, og Lars-Kristian virker som en god og snill mann. Trist å høre om mormoren hans, kondolerer til dere begge. Håper dere klarer å tenke på de fine minnene og likevel ha en fin jul. 🙂

 27. Hei 🙂 Lurer på hva og hvor du studerte for å bli journalist? Og snitt osv? 🙂

 28. Hei Caroline 🙂
  Jeg vil gjerne komme med noen generelle råd angående det å ha flyskrekk. Jeg la inn denne kommentaren i går, håper den kommer med nå. Jeg har lang erfaring med denne type reddsel. Mulig du har prøvt alt, også mine tips, men det kan jo være andre som også har flyskrekk som kan dra nytte av dette.

  Å være redd for å fly er grusomt. Man bruker mye energi på å grue seg til reisen før man skal dra, dermed er man litt «utslitt» når flyturen kommer. Og det er litt dumt og jeg vet det er lettere sagt enn gjort. Men saken er at man trenger all den positive energien for å mestre turen man har foran seg.
  Jeg fløy ikke på 15 år grunnet en vanvittig reddsel. Jeg har fått fly til å takse tilbake til gaten, jeg har tatt buss fra Paris og hjem, kjørt bil fra Norge til Spania osv osv. Så ble jeg lei, lei av at denne reddselen skulle styre mitt liv så til de grader. Når jeg (etter altfor mange år) skjønte at angsten «ønsket» å ha denne makten over meg, gikk det en djevel i meg. Men det som ofte er litt trist er at man kan ha flyskrekk i mange år før man tar kontroll og slåss (med nebb og klør) for å overvinne den. Flyskrekk/angst er ubegrunnet, dvs det er en irrasjonell følelse – det er ingen direkte trussel som tilsier at man har grunn til å være engstelig – men man reagerer allikevel med at hele alarmsystemet settes i full beredskap som om det skulle være en reel trussel. Det er dette mange ikke skjønner som ikke har angst selv.

  Ofte er flyskrekk bunnet i at man ikke har kontroll, man er prisgitt flyverene. Og her ligger noe viktig: man må stole på at de er ansvarsfulle – og – like lite interessert i at noe galt skal skje, som det vi er. De er like glad i livet som det vi er. Man må lære seg å gi fra seg denne kontrollen til dem som sitter bak spakene. Se på flyverene når du går ombord, de ser så fornuftige og trygge ut. Og det er de også.

  Visualiser reisen før du skal dra, det vil si at du ser turen for deg, ser hvordan du skal mestre den, hvor sterk du skal være, visualiser det å være ombord, bevegelsene, setet du sitter i osv. Dette var den første øvelsen jeg begynte med og gjorde det noen dager før avreise, hver dag, det skal styrke deg når dagen kommer. Når jeg går inn i flyet, setter jeg meg godt til rette, jeg har et slags ritual, på med belte med en gang, og vil helst ikke snakke så mye med noen, bare være rolig og sitte ved midtgang, helst fra rad 1 – 6. Dette er kanskje rart for noen men for meg betyr det mye og det er krav som er håndterbare. Slike «grep» kan hjelpe veldig. Jeg følger også bevegelsen i flyet med kroppen, uten å stritte imot». Senker flyet seg, er jeg med, om du skjønner. Før hang rumpen en meter over sete! 🙂 I dag trenger jeg ikke disse ritualene. Men du verden som de hjalp meg.

  Alkohol er faktisk ikke å anbefale om man ikke liker å fly, det gir en annen rus i høyden og kan forsterker angsten. Men jeg vet jo at vi er alle forskjellige og har ulike metoder for å takle flyskrekk, noen bruker alkohol, noen medikameneter. Min erfaring med sistnevte, er at jeg måtte ta sobril x 2 en time før flyavgang. Til slutt ivret jeg etter å prøve uten. En annen ting som også kan hjelpe er rolig musikk. Alt som kan gjøre deg rolig er verdt å prøve. Til slutt er tanker som dette også effetive: JEG SKAL TIL (feks) SYDEN! JEG SKAL MED DET FLYET! JEG SKAL MESTRE DET! Finn frem kamviljen så det suser. Og si altså til deg selv at flykapteinen er forferdelig glad i livet sitt, så de gambler ikke (dette er jo også sannheten).

  Lykke til neste gang du skal ut å fly, vakre deg 🙂

 29. Hei, jeg og er fra sarpsborg hehhehe 🙂 Hvor i sarp er du fra? Har du tilfeldigvis gått på greåker vgs? 🙂 bare sånn tilfeldigvis haha.

  1. Fotballfrue

   Yven / Hannestad, gikk på Greåker vgs., ja 🙂

   Klem!

 30. Så fin og brun du er! Virker som om du har kost deg 😀

 31. Rose Mari

  Åå, du hadde kledd brunt hår 😀

 32. Ang flyskrekken føler jeg syyyyykt med deg!!!!! Stakkars deg !!! Turbulens er helt forferdelig.. Mitt største mareritt er å kræsje i havet med et fly eller generelt bare snurre rundt og falle som er papirfly som ikke flydde så bra:( jeg skal selv reise tre flyreiser på julaften og er sinnsykt nervøs, hvis det er meldt uvær har jeg ikke lyst….. Men må likevel:(:(:(

 33. Du var veldig veldig vakker på det nederste bildet her 🙂 Veldig naturlig og fint! God jul

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *