Sprenging av arm og karakterer

Frokost i dag: Skinke, eggerøre med ost og fløte, italiensk salat, tomater og paprika. Anbefales 🙂

Tenk at det er torsdag allerede, bare fire dager til avreise! Mandag på denne tiden sitter vi på flyet, og nå har vi nettopp vært på legekontoret i Skien og fått en booster av hepatitt A-vaksinen. Haha, legen sa at jeg burde fått barnevaksine ettersom armen min er så tynn (spagetti), denne dosen var visst litt i største laget for den lille muskelen i overarmen min. Og ja, det kan jeg godt være enig i, for fy søren, det sprenger i armen! Helt drøyt, det sprenger!! Hjææælp.

Dette blir kanskje og forhåpentligvis det siste bildet dere ser av Lars-Kristian med bart, på lørdag ryker den! Han har samlet inn en del penger, og det synes jeg er utrolig flott. Har du fortstt lyst til å bidre for en god sak og forskning på menns helse, klikk deg gjerne inn her 🙂

Så har jeg tenkt til å skryte av den flinkeste og beste mannen i verden, for han fikk eksamenskarakterene sine da vi satt på legekontoret tidligere, og jeg holdt på hyle litt for høyt. HAN FIKK A PÅ BÅDE MED1 (Humanbiologi) OG MED2 (Hjerte, kar og væske)! Jeg er så stolt! Tommel opp 🙂

Ellers: Planen vår var å dra rett til ELIXIA nå, men ettersom vi må vente 4-6 timer etter vaksinen, får det heller bli kveldstrening på oss begge. Det ble aldri noen løpetur i går, så i dag har jeg planer om en lang en. Håper bare armen går over. . Jaaada, jeg er hypokonder nummer 1 når det gjelder slike ting. Livredd. Hehe 🙂 Overlever nok.

Ha en fin dag, dere ♥

171 kommentarer

 1. Åhh, så ekkelt.. Jeg hater sprøyter:( Jeg pleier ALLTID å si til de som tar den at: «Si fra når du stikker»!! Og så får jeg ligge på en benk mens de prater til meg om alt mulig mellom himmel og jord, mens de fyller glassene sine med BLOD (Wææ).. Det går jo alltid bra, men det er ikke godt når det sprenger sånn! Men, det er jo for at dere skal reise bort, og tipper disse smertene ikke står i sentrum når dere lander i paradis <3

  Åhh, jeg vil også reise, NÅ!!

  Håper du får tid til en treningsøkt senere, jeg er allerede ferdig, MORGENTRENING in my <3

  Og hurra for mannen min, flink flink!

  Ha en nydelig dag frøken:)

  1. Fotballfrue

   Hahaha, du er verdens søteste 😀 Jeg er egentlig ikke redd for selve stikket, men synes det er ubehagelig når de sprøyter inn stoffet så lenge. . Saaakteeeee. . Også at det sprenger. . AU!

   Heldig som er ferdig med treningen! Gleder meg til etterpå 🙂

   Håper dagen blir fin, skjønne <3

   Klemmer!

   1. Grunnen til at det sprøytes inn så sakte er fordi det sprenger MYE mindre da : ) Armen din hadde vel vært dø hvis injeksjonen hadde blitt satt kjempe kjapt..

    Ellers håper jeg at armen er bedre allerede og at dere får en super dag i morgen! Gratulerer med toppkarakter til Lars-Kristian 😀

 2. Haha, uffda, får håpe armen din går over snart! :O Og gratulerer så mye til mannen 😀

 3. Tok akkurat samme vaksine på tirsdag, og merket det i armen i går også! Men så går det over da.. (:

 4. Å, så flott at han fikk A! Bra jobbet 🙂 Godt når strevet lønner seg karaktermessig også:)
  Kanskje LK kan skrive et innlegg om noe av det han har lært? Synes alltid det er så spennende med litt faktainnlegg også 🙂
  Frokosten min er litt inspirert av deg. To stekte egg med ost, og masse stekt kjøttpålegg inkl. litt julepålegg med krydder. Nam!

 5. Karoline

  Heihei 🙂 Så dere hos legen i dag. Trudde jeg så syner da jeg kom inn, og så dere der. Hehe 🙂 Hørte også litt jubel og så en stor klem ble gitt. Skjønte det var noe sånt, flink han er. Følte det var litt dumt å hilse på deg hos legen, så får gjøre det neste gang 🙂 Dere får ha en rikig god tur, og kose dere masse. Ønsker dere alt godt. <3 Mvh navnesøster 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, er det sant? 😀 Det er bare å hilse om du ser oss igjen 🙂

   HÅper dagen blir fin <3

   Klemmer 🙂

 6. Gratulerer så mye til Lars-Kristian! Skjønner godt at du er stolt nå <3

  Og god bedring med armen din 🙂 Håper det gir seg raskt!

  1. Fotballfrue

   Tuusen takk 😀 Armen er bedre allerede 😉

   Klemmer 🙂

 7. Gratulerer med eksamenskarakteren! 😀

 8. åee, så godt det såg ut !
  Kos dere masse i Mexico 🙂 og håper smertene i armen går over.

  -M-

 9. syns han skal beholde barten jeg 😉 Syns han kledde den godt!

 10. Hei 🙂 Det har ikke noe med innlegget å gjøre, men har en spørsmål. Tenkte jeg skulle bestille noen neglelakker på nettet, så lurte jeg på hvilket merke du synes er aller best og kan anbefale meg? Tusen takk!

  1. Fotballfrue

   Jeg er veldig glad i både ciate og deborah lippmann 🙂

   – C

 11. May-Britt

  Gratulerer så masse til Lars-Kristian med kjempegode karakterer. Men har jo skjønt at han er genuint interessert og dyktig, så jeg er ikke overrasket. Dessuten så synes jeg at han kler barten…?? 🙂 Min mann har hatt bart i alle de år vi har vært sammen, og jeg har på de 27 årene aldri sett han uten. Bortsett fra at jeg selvsagt har sett barne- og undomsbilder av han da…

  God bedring med armen din 🙂

  1. Fotballfrue

   Joda, han kler jo alt i mine øyne 😉 Hehe. Men jeg foretrekker uten 🙂

   Klem!

 12. Birgitte

  Tusen takk for frokosttips, og for at du smittet meg med din positive energi! Klem 🙂

  1. Fotballfrue

   Bare hyggelig, kjempegod frokost som virkelig metter 🙂

   Klem!

 13. Uffda! Håper smerten forsvinner fort. Gratulerer så mye til Lars Kristian med fantastiske karakterer! De er jeg sikker på er velfortjente 🙂

  Heldige dere som skal til varmen! Her er det meldt -20 grader, så en tur til varmere strøk hadde IKKE vært feil nå! Jeg unner deg av hele mitt hjerte et avbrekk <3

  Ha en fin dag, vakreste <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønneste! Håper jeg kan sende litt varme fra Mexico via bloggen 😀

   Klemmer <3

 14. christina

  Er det musember hele desember da? ;P Haha

  1. Fotballfrue

   Haha, nei 😉

   – C

 15. En fin dag til dere to <3
  Gleder meg nesten litt til dere skal ut å reise, så får vi sett ett nytt sted :-*

 16. Spiser du¨så lite til frokost?! Så er det jo ikke rart din arm og kropp er så tynn :/ Spis mer mat kjære deg 🙂

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Blir så utrolig matt av kommentarer som dette…

   For det første så er dette min tallerken, for det andre så er individuelt om man spiser mye eller lite til frokost, det som er viktig er hva du får i deg totalt i løpet av dagen/uker/måneder. For det tredje, så går det an å forsyne seg flere ganger, som du kanskje ser, så er tallerkenen helt full. Jeg vet ikke dine manerer, men jeg forsyner meg så tallerkenen ser folkelig ut og ikke overlesset. For det fjerde, så er dette absolutt ikke lite, kalorimessig består vel denne tallerkenen av ca 500-600 kalorier, noe som er helt normalt for en frokost. Om du mener dette er lite, så håper jeg du har en aktiv hverdag, eller spiser mindre porsjoner resten av dagen.

   1. 😉 well said 🙂 jeg prøvde denne frokosten
    og jeg klarte ikke og spise opp heller så 🙂

   2. Sisi, prøv og spis en tilsvarende frokost selv, så skal du se du blir mett! Selv om det ikke nødvendigvis er brød e. l. til frokosten, går det absolutt an å spise seg mett likevel. Jeg spiser selv tilsvarende frokost, og jeg holder meg mett leeenge!

   3. Hvis du/dere er så utrolig lei av disse kommentarene, hvorfor ikke droppe å bruke energi på å svare og irritere seg over det? Hva med å heller bruke tid og energi på alle som har gratulert deg med fantastisk karakter på eksamen? Har ikke lest et «takk» fra deg(L-K) på noen av de kommentarene? 🙂 Gratulerer med vel bestått! 😀

  2. Sier du «spiser du så mye til frokost? Ikke rart du er så tjukk :/ spis mindre mat, kjære deg :)» til folk som er runde, eller?

   1. Aaahhhhh slike kommentarer er så unødvendige….
    Hvis alle kan passe på seg selv og feie for sin dør, så ville verden vært et bedre sted å være! Ser meg så lei på alle som tar seg den rettighet til å dømme andre.
    Jeg har sett både Caroline og Lars-Kristian flere ganger. Et flott, friskt og sunt par 🙂 Caroline er ei petit dame, og hvor mange er ikke det???

   2. …Min kommentar? Min kommentar prøvde å få fram akkurat det samme som du sier 🙂 At folk burde passe på seg selv og at det er akkurat like idiotisk og fornærmende å kommandere folk til å spise mer og å kalle dem for tynne som det ville vært å kommandere noen til å spise mindre og kalle dem tjukke.

   3. Beklager her må jeg nok ha tastet feil! Det var ikke ditt innlegg, men det øverste 😉
    Vi er som sagt veldig enig 🙂 Beklager så mye igjen! 🙂

  3. (Teller til ti……)
   Sisi. Jeg mener bestemt at du skal se mer på ditt eget matfat fremfor andres. Slike kommentarer har jeg selv vokst opp med som en str. 36/ s-xs. Likevel har jeg i alle år kunnet spise nøyaktig det jeg har ønsket, uten å legge på meg. Jeg er en matglad livsnyter, noe som kanskje skyldes det faktum at jeg alltid har kunnet nyte deilig, fet og sukkerholdig mat hvor jeg vil og når jeg vil. Likevel er det to perioder i livet mitt hvor jeg har lagt på meg 10-15 kg ekstra. Det er de periodene i livet hvor jeg har trent 5-8 ganger ila uka. Dvs. at vektøkningen hovedsaklig skyldes vekst av muskelmasse.
   Irriterende, synes vell du?
   Fantastisk synes jeg- fantastisk å kunne fortelle en «huff, er du syk? Nå må du spise mere, stakkars deg»- type som deg at mens du trener for å gå ned i vekt, må jeg trene for å legge på meg.

 17. Sü koselig dere har det. Å HERREMIN så flink mann du har! Toppkarakter faktisk! Grattis Lars-Kristian. 🙂

 18. Gratulerer til din mann! Jeg blir så glad av å lese innleggene dine, du er en gledesspreder. Vet du det? Idag skal jeg jammen meg kjøpe et lite juletre også, siden min mann og jeg feirer jul over dammen i år. Da er det lov å ha litt jul i huset tidlig i desember:) ha en kjempefin reise dere to:)

  1. Fotballfrue

   Du er vel herlig, tusen takk 😀 Ja, da er det helt på sin plass 😉 Håper du finner et fint et 😀

   Klemmer!

 19. Henriette

  Grattis til LK!! Håper jeg gjør det like bra.
  Sitter og leser om fashion utvikling og historie, har snart eksamen i kjøpesenterledelse.
  Og ser du leser Tara juledrøm! Mamma er i redaksjonen, skal tipse henne om at du leser det;) hva syns du om det egentlig? Ha en strålende dag:)

  1. Fotballfrue

   Synes det er et veldig inspirasjonsrikt blad 🙂 Har ikke kommet gjennom hele ennå 😉

   Klemmer!

  2. Mariamor

   Jeg kjenner Tara 🙂 Som i Turid og Tara 🙂 Blad for de eldre voksne er ofte litt mer koselige og «avslappet» enn de andre 🙂 Koselig lesing.

 20. Karoline

  Skjønner godt at du er stolt av Lars-Kristian! Gratulerer til han med A på eksamen! 😀

 21. Nam, frokosten så herlig ut:) Så flott at mannen din har fått samlet inn penger til en god sak- godt jobba! Og grattis til ham med så gode karakterer!:):)

 22. For ein fantastisk deilig frokost 🙂 Og UTRULIG bra Lars-Kristian! Gratulere så mykje 🙂 Ha ein fin dag begge to!

 23. Michelle

  Gratulerer til L.K! Så flink han er 😀 Håper dere får en fin dag videre 🙂 klem

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Så stolt 😀

   Klem!

 24. Maren Andreassen

  Hei fine Caroline!

  Gled dere til Mexico 😉
  Når trekkes vinneren av catzy produktene?
  OG, hva har Lars-Kristian tattoovert på underarmen? 🙂

  Ha en strålende og meningsfylt dag!

  ps. gratulerer til flinke mannen din 😉 fantastisk!

  1. Fotballfrue

   Avslører vinnerne i kveld 😀

   På underarmen har han blant annet tattoovert tro, håp, kjærlighet på hebraisk 🙂

   Klem!

   1. Heldige de vinnerne der 😉

    Aah, fine ord, skrevet på ett nydelig språk 🙂
    Den så veldig enkel og fin ut 🙂

    Når du sier blant annet, har han flere? 🙂

    Klem til deg også, denne kalde november kvelden <3

   2. Fotballfrue

    Han har seks stykker 🙂

    – C

 25. Rebekka

  Uff, kjenner til det med hepatitt-vaksinen. Tok den før jeg skulle til thailand og hadde sprengingsfølelse i armen i to dager. Håper deg gir seg fortere hos deg! <3

 26. Hei Caroline,

  Jeg husker å ha sett noen restauranter i Oslo som du kunne varmt anbefale, men jeg finner de ikke igjen og ble usikker på hvilken kategori jeg skal lete i når jeg ikke fant dem på «Mat»? Jeg skal med kjærsten til Oslo i helga, og istedenfor å lete rundt etter random spisesteder så hadde det jo vært fantastisk med noe som noen allerede kan anbefale, både mat, atmosfære og service – kan du hjelpe meg ? 🙂

  1. Fotballfrue

   Restaurant Oscarsgate, Klosteret, Annen Etage, San Leandro Tapas på Majorstuen, Delicatessen på Grünerløkka (har kommet på Majorstuen også) og ikke minst: Sudöst Asian Crossover, min nye favoritt i hoevdstaden 😀

   Klemmer!

   1. Ååå, tusen takk! Nå skal jeg klare å finne noe fint og godt til oss! :))
    Asian crossover var den eneste jeg husket hva het, så der prøvde jeg å få bord, men de hadde bare ledig i en times tid og jeg liker å sitte og nyte og drikke vin så da tenkte jeg å prøve et annet sted. Men, nå har jeg jo fått mye mer kjøtt på beinet – tusen takk Caroline! 🙂

    Klemmer tilbake!

   2. Fotballfrue

    Oi, såpass! Det har jo blitt utrolig populært der 😉 Men det er klart en må ha flere timer ved bordet, minst 2 😉

    Klemmer 🙂

   3. Prøv Jonoe’s Sushi ved siden av Ringen Kino neste gang. Jeg har smakt mye sushi og der er det fantastisk service og utrolig god sushi. Til og med tunfisk sashimi som pleier å være litt i grenseland for meg ellers, smaker sykt godt på Jonoe’s 🙂

    Det er dyrt, men det er i samme prisklasse som San Leandro osv da 🙂

    Klem

 27. Gratulerer så mye til Lars Kristian med flotte karakterer!:) Han fortjener topp-karakterer, så flink som han er!
  Håper armen din blir bedre Caroline, og at dere får en kjempe fin dag begge to 🙂

 28. Rannveig

  Gratulerer så mye til LK! 😀 Det er bestandig så god følelse når det blir suksess ut av hard jobbing!

  Jeg lurte på noe angående julebakst fra boken din. Har nemlig tenkt å bake mye derfra i år!:) I oppskriften på pepperkaker står det blant annet yaconsirup. Hvor pleier du å kjøpe dette? Jeg så etter det på Meny i går, men fant det ikke der..

  1. Fotballfrue

   Jeg bruker å bestille på iherb.com 😀

   Klem!

 29. Gratulerer til Lars Kristian!
  Jeg fikk C på bedriftsøkonomi og er veeeldig fornøyd 😀

  1. Fotballfrue

   Tommel opp 🙂

 30. Tone-lise kalvo

  Gratulerer til Lars-Kristian! 🙂

 31. Gratulerer så mye til Lars-Kristian! Flink han er 😀 Ha en fin dag begge to!

 32. Veronika

  God bedring med armen din! 🙂

  Wow, så bra Lars-Kristian! Gratulerer så mye med det! Det er jo superbra!!

  Vil nå gi han min fulle respekt når han uttaler seg om faget sitt, hehe.
  Ikke at jeg ikke har gjort det tidligere, men dessverre noen som mener han ikke rett til å uttale seg om sånne ting. Får håpe i hvert fall de gjør det nå 😉

  Ha en fin dag 😀

  – V

 33. Wow, gratulerer til Lasse!!:) veldig vanskelige fag også, så nå ble jeg imponert!

 34. Gratulerer så mye til Lars-Kristian!

  Leser bloggen din hver dag Caroline, men er sjelden jeg kommenterer. Idag hadde jeg lyst til å gi deg litt skryt. Så et innlegg på instagram for noen dager siden hvor du ble harselrert med, av en norsk, profilert kvinne. Du har ikke kommentert det, verken her på bloggen eller på instagram, men regner med du har sett det. ihvertfall, vil fortelle deg at jeg synes du er utrolig tøff som fortsetter å blogge i din stil, til tross for ekle kommentarer både her på bloggen og i andre steder!! jeg er mektig imponert over at du klarer å heve deg over dem som forsøker å rakke ned på deg. Videre må jeg si at du er den bloggeren jeg leser som får mest «kritikk». Det kan til tider virke som om leserne ønsker å finne feil i livet ditt… (kanskje nettopp fordi du fremstår så vellykket, og ikke snakker om dine negative sider?). Man har nok alle opplevd å lete etter feil i andre for å føle seg bedre om seg selv.. 😉 har og lagt merke til at du i det siste kommer kritikerne i forkjøpet ved å påpeke årsakene til at ting er slik og slik (eksempelvis ved bildene av reinsdyrmiddagen). synes det er synd at du må gjøre dette, men forstår at det er en god måte å unngå ekle kommentarer.

  ihvertfall, du gir meg mye inspirasjon – både i matveien (til tross for at jeg ikke følger et LCHF-basert kosthold) og når det gjelder trening. når jeg er litt usikker på om jeg orker å løpe en dag, tar jeg en kjapp tur innom din blogg, og plutselig løp jeg 3 km lengre enn hva jeg først vurderte! 😉 så takk til deg Caroline, for at du er som du er, og ikke lar deg knekke! god klem!

 35. Hei, og gratulerer med A til LK, kjempebra jobba. 😀 Du har forresten en kjempebra blogg som jeg henter mye inspirasjon fra da jeg for tiden er skadet og driver med opptrening. Fantastisk bra at du oppdaterer så ofte. Du er en vakker solstråle med masse godt humør og du sprer mye glede. Fortsett med dette. 🙂 Mvh Vigdis

  1. Fotballfrue

   Veldig hyggelig at du synes det, Vigdis 😀

   Klem!

   1. Vixvox

    Nå er ikke A en videre unormal karakter på brevkursstudium ved Bjørknes – man betaler for det man vil ha, det er jo en kjent sak. Og man kan ærlig talt ikke sammenlige dette med vanlig medisin eller masterstudiet i ernæring ved UiO.

   2. Lars-Kristian Eriksen

    Nå tror jeg ikke du skal uttale deg om ting du ikke kan så mye om 🙂

    For det første er ikke dette noe brevkurs, det er en fullverdig utdanning, på lik linje med alt annet. Om du mener det er tilfelle at man betaler seg til karakterer, kritiserer du i så fall samtlige privatskoler. For meg blir det litt for konspiratorisk å tro at alle som studerer privat betaler seg til karakterer.

    Sensur på nettstudiet er faktisk strengere enn sensuren for de stedlige studentene, og A er slettes ingen «vanlig» karakter. På disse to eksamenene fikk i snitt 7 % karakteren A, og de vanligste karakterene var C og D. Om du da fortsatt mener det er «vanlig» med A, foreslår jeg et kurs i matte, typ barneskole.

   3. Regner med at det er normalfordeling på privatskoler like mye som det er på universiteter 🙂

   4. Lars-Kristian Eriksen

    Det regner jeg med 🙂

   5. Eksamensresultatene på profesjonsstudiet i medisin ved UiO er ikke normalfordelt.

    For å finne ut om karakterene er fortjent eller ikke, bør man vel kikke på hva som faktisk er pensum i «MED1» og «MED2».
    Det er for eksempel forskjell på et humanbiologikurs for sykepleierstudenter og legestudenter.

   6. Jeg vet ikke om det er normalfordeling på Bjørknes heller.

    Sykepleierstudenter går medisin grunnfag første året, leger gårvel vanlig medisin, og har et litt annet pensum 🙂 Innenfor ernæring og de ulike skolene er dog pensum det samme, men måtene studiene er bygd opp på varierer mye fra skole til skole.

   7. Synes du har vært kjempeflink jeg, L-K! Grattis! Finnes alltid noen «bedrevitere» som skal finne en måte å rakke ned på andre som gjør det bra!

   8. Wow, enkelte eier ikke evnen til å glede seg på andres vegne.
    Gratulerer til deg Lars-Kristian, du er flink!

   9. Er så enig med Lars Kristian her. Har nettopp hatt de samme eksamene og det er ikke BARE et brevkurs. Det er mye stoff, vanskelig stoff på lik linje som andre skoler. jeg fikk ikke toppkarakter selvom jeg leste masse. Folk som sier noe annet bør ta seg et nettstudium selv og se hvordan de klarer seg! Ikke snakk om noe du ikke vet noenting om Vixvox!

   10. Katharina

    7 % er relativt vanlig jo. På videregående gis toppkarakter fra 1-5 %, og dette bør jo være på et høyere nivå enn vgs. Når nesten hver tiende får en A så er det veldig vanlig. 10 % er en stor andel. Kanskje du selv trenger et mattekurs 😉

   11. Du mener at 7 % er vanlig… Takk for en god latter :p Du er vel heller ikke av den oppfatning at en økning fra 7 – 10 prosent er en stor økning heller? 🙂 (43 prosent)

    Naturlig at det er bedre karakterer på Høyskole/Universitet enn VGS. For mange er det dyrt, og de legger mer ned i studiet enn en vanlig VGS’er. Halvparten av mine venner og bekjente ga f…. I VGS, noe de aldri ville gjort på et Universitet e.l.

   12. Veldig mange som kommenterer her har tydeligvis ikke fått med seg det som kaller normalfordelingskurve. Anbefaler alle å google det. 7 % A er ikke mye, det er fullstending innafor. Har selv tatt bachelorgraden min på en tilsvarende skole som LK, fikk gode karakterer og den skjebenen var det ikke mange som delte med meg!!

    Jeg studerer nå profesjonsstudier i utlandet, på en veldig annerkjent skole, hvor det å gå på privatskole blir sett på som noe fint, i hverfall ikke noe negativt. Alle i klassen min kommer også fra skoler hvor man har betalt skolepenger. I Norge er vi heldig slik at man ikke nødvendigvis MÅ det, men det betyr IKKE at privatskoler er noe dårligere, eller at det er lettere å gjøre det bra.

    Ikke uttal dere om ting dere ikke kan. Og gratulerer med solide resultater til deg Lars Kristian 🙂

   13. Nå er det jo faktisk forskjell på videregående og høyere utdanning. På videregående vurderes man opp mot klart gitte læringsmål knyttet til de ulike karakternvåene 1-2, 3-4 og 5-6, og ikke nødvendigvis i forhold til klassen. Snittet på videregående ligger på såvidt over 3 i de fleste fag, altså som en D på universitetet.

    I høyere utdanning bruker normalfordelingsprinsippet hvor nærmere 70 prosent skal ligge innenfor sterk D til svak B, og de fleste da på en C, mens de over får en A eller B og de under en D eller E. Altså måles man opp mot hverandre ut fra hva man har svart på en konkret eksamen, og hva medstudentene har svart.

    For en skole som Bjørknes, er det utrolig viktig med et godt rykte. Dette vil være basert både på hvordan de som studerer der trives med undervisningen, og i hvilken grad utdannelsen gir arbeidsmuligheter i etterkant av studiet. Hadde alle fått toppkarakterer, ville arbeidsmulighetene vært dårlige fordi arbeidsgiver ikke hadde klart å skille de gode kandidatene fra de dårlige. Det er ville vært veldig dårlig buisness for Bjørknes, og en dårlig investering for studentene 😛

    Grattis med strålende innsats, Lars-Kristian!

   14. Takk for det, J 🙂

   15. Herregud kjære deg. Det er jo ikke karakteren Lars-Kristian betaler for, men studie 🙂 Hvis selve KARAKTERENE på privatskoler koster penger, vil en fullverdig analyse konkludere med at i så fall får offentlige elever A karakterer GRATIS?
    Uansett om du betaler for undervisning eller ikke, er det like mye jobb i karakterene.

    Eks: En kan betale en million for en umontert vaskemaskin, eller få den gratis, det er jo resultatet av din egen sammensetning som får maskinen til å fungere 🙂

    Gratulerer så mye med A-karakteren Lars-Kristian! Virkelig 100% fortjent! Hva andre som aldri har lest oppgavene dine eller sett deg studere mener, synes jeg du skal gi en god og samvittighetsfull faen i 🙂

   16. Det er mye sjalusi og misunnelse som får utløp i kommentarfeltet… Gratulerer med flotte resultater! Det er alltid gøy når man har jobbet hardt:)

   17. Helene

    herregud jeg har gått på privatskole og det var vanskeligere å få gode karakterer der, synes jeg ihvertfall.. er selv ingen skoleglad person, men uansett glad på andres vegne for gode karakterer..
    finner man sin greie, klarer man det bra, mener jeg 🙂

   18. Haha, jævlig godt svar!

   19. Denne kommentaren virker som en rettferdiggjørelse overfor deg selv, Vixvox, og vitner dessverre litt om sjalusi og misunnelse.. Synd du er av oppfattelsen av at det ikke er mulig å oppnå gode karakterer uten å betale for det, da dette er fullstendig feil.

    Jeg går selv på privat høyskole og jobber hardt for mine Aer. Det legges alltid ved statistikk over prosentfordeling over våre karakterer, og gjennomsnittet ligger mellom B og C. Det er også ganske mange som får D. Og hvis det er som du sier, at man kjøper seg gode karakterer, hvordan har det seg da at en god del også faktisk stryker på oppgaver og eksamener?

    Når man får A på eksamen, betyr ikke det noe annet enn at man har gjort en perfekt besvarelse og at man har grunn til å være fornøyd med egen innsats. Gratulerer så mye til Lars-Kristian! 🙂

   20. Amalie

    Eg går privat og har strøket i 2 fag desverre. Ikke noe som heter å betale seg til gode karakterer.

   21. Persille

    Word. Jeg tok kjemi på Bjørknes og strøk med glans.
    Respekt Lars-Kristian 🙂 Gratulerer! Håper dere feirer den gode karakteren!! 🙂

   22. Haha, det var dagens! Jeg går selv på Bjørknes Høyskole (Medier og Kommunikasjon, ikke nettstudiet) og vet at karakteren A ikke er veldig vanlig! På en gruppeoppgave vi hadde for litt siden fikk hele klassen C, bortsett fra en gruppe som fikk B. Jeg tror man ved hver oppgave kan telle på en hånd de som får A. Selv har jeg kun fått en A og resten B og C, helt greie karakter, men jeg jobber for de! Utrolig irriterende å høre folk som tror de er bedre enn andre.

    Gratulerer med A! 🙂

 36. Åå du må gratulere ham så utrolig mye fra meg da 🙂 Kos dere på trening i kveld da 1!!!!

 37. Ææh, gratulerer såååå mye til Lars-Kristian!!! Dere er så heldige som skal på tur 🙂 I dag har jeg faktisk bakt det første brettet med julekaker, skikkelig julestemning her nå, hehe!

 38. Hurra for lars kristian:D ble faktisk kjempe glad da jeg leste dette. Studerer medisin selv så vi leser jo mye av det samme materialet 😉
  Frokosten din så fantastisk ut. ha en fin dag 🙂

 39. Cecilie

  Kan du ikke ha et antrekk med de Louboutin skoene med sløyfe på foran? 🙂 Jeg har sittet i flere dager og lest igjennom arkivet på fotballfrue.blogg.no og de skoene er fantastisk fine!
  Klem

  1. Fotballfrue

   Er så lei av dem, men kanskje jeg skal ta de frem igjen 🙂

   Klem!

   1. Jeg kan få dem liksom hahaha

 40. Gratulerer så mye til din mann for knallgode resultater – og lykke til videre med studiene 🙂
  Og til deg, søte, lille hypokonder, god bedring med armen! Det ordner seg skal du se 🙂 *Trøste*

  1. Fotballfrue

   Haha, tusen takk, søta 🙂 Jeg er bedre allerede 😉

   Klem!

 41. Wow, så utrolig bra! Gratulerer så mye, Lars-Kristian! 😀

  Du er tøff, Caroline. Selv har jeg sprøyteskrekk, og det er ikke noe moro.

  1. Fotballfrue

   Uff, nei det skjønner jeg godt :/

   Klem!

 42. Lisa Marielle

  Tenk at lite klikk innom bloggen din kan gi så mye glede:)
  Takk for at du inspirerer, engasjerer og er akkurat den du er<3
  Bloggen din er et "must" hver dag, og jeg vil si tusen takk!
  Tusen takk for at du gir oss så mye av deg selv:)
  Hils så mye til Lars-Kristian og gratulerer han med toppkarakterer!
  Dere må feire i dag og kose dere masse:)
  Ønsker dere også en magisk ferie i Mexico:)))
  Stor klem til verdens fineste og vakreste Caroline<3

 43. Heisann! 🙂

  Hvor har du kjøpt de telysholderne? Syntes de var utrolig fine 🙂

  Ha en super dag videre!! 😀

  1. Fotballfrue

   Den høye er fra Kid, den andre fikk i faktisk i bryllupsgave 😉

   – C

 44. Kristianne

  Gratulerer til Lars-Kristian, synst kroppen er veldig interresant, så hadde vært både koselig og hjelpsomt om han hadde skrevet hva fagene hans handler om, hvis du synst det passer for bloggen da.
  Og ikke tenk på armen din, det er de første minuttene etter den er satt som er værst, da du kan få skikkelig ille reaksjoner. Det er hvertfall mine erfaringer 🙂 men lykke til, håpe armen din blir bedre snart! :D.

 45. Hvilken utdanning er det han tar? Og hva vil bli hans tittel?

  Superflink med A! 🙂

  1. Fotballfrue

   Bachelor i ernæringsfysiologi. Når han er ferdig, vil han være Ernæringsfysiolog 🙂

   – C

 46. Hei! Spørsmål til L-K:

  Skriver en oppgave om fedme, og jeg kommer med noen påstander om at det er sukker og ikke fett som er farlig og som fører til feilærnæring og fedme, her i vesten. Jeg vil få fram er det nødvendigvis ikke bare handler om overflod, men at en sammensetning av det, stillesittende livsstil og ferdigmat med høyt innhold av sukker og fett som lurer folk til å tro at det er sunt(når det står 0% fett feks, nøkkelhullmerkede varer osv). Og jeg vil få fram at kroppen ikke behøver karbs fordi hjernen lager det den trenger selv. Jeg skriver også om sult i samme oppgave, ved å se på kontrasten til fedmeepidemien. Sultofre spiser nesten bare stivelesrike matvarer – hvordan tror du det påvirker dem?, er første spm til deg, og om du har en konkret kilde på det jeg skrev om øverst? Tusen takk på forhånd!

  – L

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Hei!

   Fedme er et spennende tema, med mye drøfting og resonering, og ingen enkle fasitsvar 🙂 Den overordnede årsaken til fedme er et for høyt inntak av kalorier i forhold til forbruk. Det som dog er litt interessant, er at ut i fra statistikker, spiser vi mindre nå i dag, enn hva vi gjorde for 40 år siden. En potensiell feilmargin her, er at alt som blir spist utenfor hjemmet ikke blir medregnet, og da kan man jo begynne å diskutere effekten av fast food. (kilder: 1. Helsedirektoratet, Utvikling i norsk kosthold. Matforsyningsstatistikk og Forbrukerundersøkelser. IS-1658. Helsedirektoratet, 2009. 2. Statens ernæringsråd, årsmelding 1973)

   Karbohydrater er ikke et essensielt næringsstoff, og trengs derfor ikke å bli tilført via kosten. Dette kan du slå opp i hvilken som helst bok som omhandler mennesket fysiologi. Sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg) trenger jevnt tilførsel av glukose, og blir dette nivået for lavt i blodet, vil kroppen kunne produsere det av glyserol og egne muskelproteiner. Dette skjer i leveren. Leveren kan også lage ketonlegemer av fettsyrer, noe ca 80% av sentralnervesystemet kan bruke som energikilde.

   At sultofre spiser stivelsesrike matvarer er tydelig, da det setter sine spor i forhold til mangelsykdommer. PEM, protein-energi-malnutrition er et stort problem i store deler av verden, og den mest utbredte sykdommen er kanskje Marasmus. Symptomene er som du ofte ser på TV, ekstremt avmagrede barn med kulemage og apati. Marasmus oppstår som regel når hjernen er i rask utvikling, og fører ofte til forstyrrelser i forholdet mellom barn og omgivelser, som resulterer i mentale forstyrrelser.

   1. Melissa

    Ikke rart du får A… For en fantastisk formuleringsevne du har 🙂 og kunnskap!

   2. Stine G.

    Helt enig! Knallbra:)

   3. Ingrid

    Så spennde å lese om. Håper du kan skrive noen artikler på bloggen igjen 🙂

 47. Rart at du har så liten arm og muskel når du trener styrke på hele kroppen?
  Ekkelt når det sprenger sånn, men går jo heldigvis over 🙂

 48. Gratulerer til Lars-Kristian! Ååååhh så godt det skal bli å få et (nesten) bartefritt land igjen… 🙂

  Har han lyst å gi noen tips om studieteknikk?
  Han må jo ha gjort noe riktig, he he.

  Hilsen masterstudent

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Jeg har ingen studieteknikker å lære bort, og rart som det kanskje høres ut, så brukte jeg disse to eksamenene til å finne ut at jeg vil lese på en annen måte :p

   1. Ingrid

    Hvilken måte vil du lese på fremover?
    For meg hjelper det å veksle mellom å lese og gjøre oppgaver 🙂
    Da husker jeg som regel det jeg har lest mye bedre:)

   2. Vi har 3 bøker å forholde oss til innen hvert emne. Akkurtat nå har jeg om respirasjon, og da leser jeg hvert enkelt delemne i alle 3 bøkene, før jeg går over en gang til og gjør notater. Etter notatene går jeg gjennom veiledningen og ser at jeg har fått med meg alt. Når jeg har gjort dette, går jeg videre til neste delemne, og jobber meg slik gjennom pensum.. Oppgaver løser jeg inn mot eksamen, og da gjerne de siste to ukene 🙂

    Ellers forsøker jeg å danne meg et overordnet bilde, og en generell forståelse av hvert enkelt emne før jeg går i detalj med blant annet medisinske uttrykk og navn.

   3. Bruker du på selve qybele siden mye når du leser også? Jeg har nemlig vært mindre flink på å bruke bøkene. Men veldig greit å se nå hvor nivået ligger på eksamen, merket jeg var veldig usikker på det før den. Tror jeg skal prøve med på din metode mot neste eksamen i februar ja 🙂 Så du skriver egne notater ut i fra boka liksom først , så på veiledning på qybele siden? 🙂

   4. Hvis du er kjent med qybele og bøkene, kan jeg forklare litt annerledes 🙂

    Tar utgangspunkt i emner som har med Anatomi og Fysiologi bøkene, ikke sykdomslære:

    Jeg går igjennom hvert enkelt delemne i Qybele, så går jeg til kompendiet, før jeg så tar den tykke anatomi og fysiologiboka. Da leser jeg først, og forsøker å danne meg en generell forståelse før jeg til slutt går over alt på nytt og skriver notater. Etter at jeg har tatt for meg hele emnet, f.eks respirasjon, går jeg over veiledningen i Qybele. Oppgavene du finner i Qybele, kortsvar, tar jeg underveis for å se om jeg har forstått alt 🙂

    Slik som du beskriver i din kommentar gjorde jeg også først. Men når jeg gikk gjennom gamle eksamensoppgavet følte jeg at jeg manglet noe, og repeterte derfor mye av stoffet fra bøkene på nytt. Jeg rakk ikke alt på MED1, og leser derfor litt på sengen nå i ettertid. Spesielt det kapitlet som omhandlet hormoner, for der hadde jeg kun brukt Qybele.

   5. Takk, for godt og utfyllende svar LK! Skal gripe fatt om det på litt annen måte nå og prøve denne metoden. Jeg beregnet nemlig altfor mye tid på med 1 kontra med 2. Så karakteren der ble jo mye bedre. Hehe. Man lærer av sine feil 🙂

   6. Jeg har kanskje et lite tips? Det funka for meg hvert fall, prøvde det for første gang på Biologi eksamen jeg hadde forrige uke, og det var også første eksamen jeg har klart å få en 6 på!
    Teknikken jeg har brukt lærte jeg på Hjerneklubben.no. Den går ut på å henge ting på «knagger». Jeg brukte rett og slett tid på å sette meg ned og visualisere ting jeg hadde lest, skape meg bilder i hodet, gjerne med farger og regler.
    For eksempel så husker jeg regefølgen i systematikken (domene, rike, rekke, klasse, orden, familie, slekt, art) slik:
    Det er 8 nivåer.
    1. Domen: Tallet en rimer på ben, så jeg ser for meg 3 ben (bakterier, arkebakterier og eukaryoter)
    2. Rike Tallet 1 rimer på do, så jeg ser for meg 1 do på to av beina, og 3 doer på det tredje beinet, et såkalt doRIKE. (bakterier, arkebakterier, planter, sopp, dyr og protister).
    3. Rekke. Tallet 3 rimer på et tre. Jeg zoomer inn på benet med 3 doer (hihi, dette høres helt sprøtt ut), og ser for meg en rekke med trær.
    4. Klasse. Her dropper jeg rimingen, og går over til «zooming»- Zoomer inn på treet, hver gren har en klas(s)e med blader.
    5. Orden. Hver klasse har pulter stilt opp på rekke og rad i en fin orden
    6. Familie. Hver pult er en «familie»
    7. Slekt. På hver pult ligger det små papirbiter i forskjellige farger, som forestiller forskjellige slekter
    8. Art. På hver papirbit står det forskjellige bokstaver som forestiller forskjellige arter.

    Det høres kanskje helt sprøtt og komplisert ut. Men det funker fantastisk effektivt, og jeg oppdaget at det var vel verdt investeringen å sette seg ned og lage seg sånne bilder i hodet. Lagde meg også regler osv, sånn som i nervesystemet husker jeg ved å tenke «Se-se-so-sy». Om du kjenner til nervesystemet, så slipper jeg kanskje å forklare den 😉
    Og væskene som lages i magesekken husker jeg ved å tenke «slim sa pepsi-gas».

    Ifølge hjerneklubben, så er det sånn at jo mer absurd og sprøtt det er, jo lettere husker man det.
    Bare et tips fra meg i hvert fall 😀

    Lykke til videre med resten av studiene! Er i full gang selv med realfag som privatist i håp om å få gode nok karakterer til å komme inn på medisin en vakker dag… 🙂

   7. Sprøeste jeg har sett :p Jeg kjenner til nervesystemet, men det der sa meg ingenting :O

   8. L-K, Jeg vil bare si at jeg synes du er skikkelig flink!! 🙂
    Men så lurer jeg på en ting jeg har tenkt litt på.. Jeg fikk en liten gutt for 3mnd siden. Jeg ammer, og fikk beskjed om å ikke spise bla allt melkeprodukter, nøtter, kål, brokkoli, paprika (denne var verst sa kiropraktoren), brus og allt med kulsyre,skalldyr, sterk mat og krydder, and the list goes on.. Før han ble født, inspirerte dere meg med kostholdet deres, men sprakk totalt da jeg fikk han.. Og begynnte å legge veldig merke til at allt jeg ikke kunne spise, er det dere/Caroline nå spiser..? Har dere tenkt på det, og hva kan alternativene være? Å slutte å amme er ikke akutuellt. Da dette er en fin nærhet mellom mor og barn, det beste for barnet om man har muligheten, og veeeeldig praktisk og greit:)
    Føler at det ikke er noe jeg kan spise lenger! 🙁 Så om folk lurer på hvorfor noen kvinner går fort ned i vekt etter fødsel, ja så er det nok derfor;) Jeg er jo livredd for å spise noe som kan gi han vondt i magen. Så jeg spiser nesten ikke noe jeg.. :/ 🙁
    Tusen takk om du tar deg tid til å svare. Føler jeg kan stole på deg, da jeg synes du er veldig flink!

   9. Dette hørtes veldig rart ut :p Jeg skal ikke si noe for sikkert, men kanskje noen i kommentarfeltet vet dette?

   10. JA!! Det er helt grusomt!!!! De sier du skal prøve deg frem. Men ønsker ikke å «utsette» han for det.. Og btw fløte er en værsting, da får han i tillegg full utslett -> masse røde prikker og mage knipe! All løk og salater er også vondt for magen hans! Det er jo helt håpløst!!! Jeg «sprakk» en kveld og spiste salat og nachos, det skulle jeg få angre på!.. Dette er selvsagt veldig individuelt. Men minne venninder deler samme erfaring, utenom en, hun kan spise løk ;p hehe! Men når den tid kommer for Caroline, så tror jeg at hun garantert kommer til å hjelpe mange, og få nye lesere;) For den kreative dama der finner nok på noe, «kjenner» jeg henne rett;p Og flere av leserene hennes får barn nå! 😉 Jeg begynnte å lese denne bloggen for ca ett år siden fra tips fra mine venninder som da ikke hadde barn. I år fikk vi alle!!!! Kjempe gøy!!!! 😀

    Har forresten aldri følt meg så sliten og trøtt før, for hvor skal jeg få energien fra..? Etter han er 6mnd, håper jeg å kunne spise og leve som «normalt» igjen, da tarmene hans skal være ferdig utviklet?!

    Kos dere på hotell!!! Og god tur til mexico!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 Jeg skal iallefall være med dere på tur;p drømme meg litt vekk med dere……… 🙂

   11. Ja, det er ganske sprøtt, hehe 😀
    Jeg tok flere eksamener i fjor, og den høyeste karakteren jeg klarte var 4. Da studerte jeg på den «gammeldagse» måten med notater osv. Men denne gangen ble jeg inspirert av en venninne på tannlegestudiet som bruker denne metoden, så bestemte meg for å prøve. Tok faktisk ikke et ENESTE notat i det hele tatt. Alt sitter i hodet 😀
    Så jeg er veldig glad for å ha funnet noe som funker for meg 🙂 Men ikke sikkert det funker for alle… Fikk bare lyst å dele min metode med deg, siden du sa du var på utkikk etter bedre studieteknikker 😉

    Angående se-se-so-sy: Nervesystemet deles jo i to deler, sentralnervesystemet (SE) og det perifere systemet. Så deles det perifere i det sensoriske (SE) og det motoriske, det motoriske deles i det somatiske (SO) og det autonome, og det autonome i det sympatiske (SY) og parasympatiske. Jeg syntes dette var veldig vanskelig å huske, så jeg så for meg en trapp hvor hver inndeling er et trappetrinn. Trappen fortsetter fra de delene som deles videre, mens den andre delen blir «liggende». (f.eks det sensoriske blir liggende, mens det motoriske fortsetter nedover og deles i det somatiske og det autonome) De delene som blir liggende starter på S alle sammen, så da ble det plutselig lett å huske 🙂 Trenger bare tenke se-se-so-sy, så husker jeg alt 😀
    Vet ikke om jeg klarer å forklare det her så veldig godt, beklager det. Er egentlig mye enklere enn det høres ut som 😛

    Nå skulle jeg bare ønske dette funket like godt i kjemi, da… :/

 49. Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Kommenterer tilbake :)

  Hehe, GJETT om jeg har fått den beskjeden ofte =) Leger liker ikke å ta prøver på meg en gang, aldri uten flere kommentarer etter hverandre om hvor tynn jeg er. Hehe, svaret er standard; «vel, om du ser på hvilke prøver jeg skal ta, skjønner du nok hvorfor jeg er tynn» =) Gratulerer så mye til ham forresten, knallbra jobbet av ham! Det viser virkelig hvor lyst han har til å gjøre dette =)

  ♥ Lizbethosnes.com – Mitt liv med mine interesser, og lidelsene angst og anoreksi.

 50. Wow, gratulerer så mye til Lars Kristian! Det var helt sikkert velfortjent 😀 Han er flink!
  Ingenting er som å jobbe hardt, og høste fruktene av det. Jeg fikk selv A (6) på biologi-eksamen forrige uke, helt utrolig gøy! Ingenting slår den følelsen!!! 😀

  Håper armen din er bedre, vaksiner er ikke noe gøy. Men grunnen til dem er gjerne en gøy ting (at man skal ut og reise).
  Håper dere får en fantastisk tur! 😀
  Klem fra meg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *