Sprenging av arm og karakterer

Frokost i dag: Skinke, eggerøre med ost og fløte, italiensk salat, tomater og paprika. Anbefales 🙂

Tenk at det er torsdag allerede, bare fire dager til avreise! Mandag på denne tiden sitter vi på flyet, og nå har vi nettopp vært på legekontoret i Skien og fått en booster av hepatitt A-vaksinen. Haha, legen sa at jeg burde fått barnevaksine ettersom armen min er så tynn (spagetti), denne dosen var visst litt i største laget for den lille muskelen i overarmen min. Og ja, det kan jeg godt være enig i, for fy søren, det sprenger i armen! Helt drøyt, det sprenger!! Hjææælp.

Dette blir kanskje og forhåpentligvis det siste bildet dere ser av Lars-Kristian med bart, på lørdag ryker den! Han har samlet inn en del penger, og det synes jeg er utrolig flott. Har du fortstt lyst til å bidre for en god sak og forskning på menns helse, klikk deg gjerne inn her 🙂

Så har jeg tenkt til å skryte av den flinkeste og beste mannen i verden, for han fikk eksamenskarakterene sine da vi satt på legekontoret tidligere, og jeg holdt på hyle litt for høyt. HAN FIKK A PÅ BÅDE MED1 (Humanbiologi) OG MED2 (Hjerte, kar og væske)! Jeg er så stolt! Tommel opp 🙂

Ellers: Planen vår var å dra rett til ELIXIA nå, men ettersom vi må vente 4-6 timer etter vaksinen, får det heller bli kveldstrening på oss begge. Det ble aldri noen løpetur i går, så i dag har jeg planer om en lang en. Håper bare armen går over. . Jaaada, jeg er hypokonder nummer 1 når det gjelder slike ting. Livredd. Hehe 🙂 Overlever nok.

Ha en fin dag, dere ♥

171 kommentarer

 1. Hva studerer Lars-Kristian?

  1. Fotballfrue

   Ernæringsfysiologi 🙂

   – C

 2. Ragnhild

  Hva står det på taoveringen til Lars?

 3. karoline

  wow! grattis 😀 Hvordan blir man klinisk ernæringsfysiolog etter bjørknes?

 4. Nå ble jeg litt nysgjerrig på hva slags vaksine du tok og er det anbefalt når man skal reise til Mexico? Reiser nemlig dit selv om 10 dager. Kanskje vi sees!:=)

  1. Fotballfrue

   Vi tok Hepatitt A, men det er flere som er anbefalt, som f.eks Polio, stivkrampe og Difteri. De siste er kun for å opprettholde en generell vaksinasjon i befolkningen, og har du tatt det de siste 5 årene tror jeg ikke det er så viktig 🙂

   – C

   1. litt off topic, men: booster («påfyll») av barnevaksinene (difteri, stivkrampe, polio og kikhoste) trenger man hver 10. år. Ellers anbefaler man hep A i Mexico, hvis man skal være der over lengre tid (over 1 mnd) eller reise primitivt, anbefaler man også vaksine mot tyfoidfeber. Helsepersonell eller frivillige som skal jobbe innen helsevesen bør ha hep B vaksine.
    Hilsen en lege 🙂

   2. Men disse barnevaksinene, selv om det rådes å ta det før f.eks reiser til Mexico, så har det mest med at man ønsker at vaksinasjonen i den generelle befolkningen skal opprettholdes, stemmer ikke det?

   3. Jeg ser du skriver «mest for», men dette synes jeg er veldig viktig, så her kommer et laaaaangt svar! 🙂
    Jeg synes det blir veldig feil å si man skal ta vaksinen «kun» for å opprettholde vaksinasjon – og dermed beskyttelse mot sykdommene – i den generelle befolkningen (og ja, jeg er klar over at du ikke skrev «bare»/»kun»!).
    Når det gjelder her i Norge, så er dette en av grunnene til å opprettholde vaksinene, ja, da vi ikke har sykdommene her (pga god vaksinasjonsdekning av befolkningen). Men det er her i Norge. Polio er en fryktelig sykdom som fremdeles er utbredt i mange land. Kikhoste er det en del voksne som får i vinterhalvåret – fordi de har glemt å fylle på barnevaksinene sine 🙂
    Og for eksempel meslinger, som før var en av de ledende dødsårsaker hos barn under fem år, er nå nesten utryddet i Norge, pga vaksinene, og de barna som ikke blir vaksinert, blir etter all sannsynlighet ikke smittet, men det er bare fordi flertallet av barna her til lands er vaksinert og dermed er ikke sykdommen utbredt.
    Så ja, det er viktig med påfyllene for å opprettholde generell vaksinering i befolkningen, for dermed å ha lav/ingen utbredelse av sykdommene. Men den viktigste grunnen er å beskytte mot sykdommene! 🙂
    (beklager hysterisk langt svar, jeg brenner litt for dette).

   4. Neida, skjønner det veldig godt 🙂 Tenkte bare i forhold til oss, vi har jo helt glemt å vaksinere oss, men fikk da vite av fastlegen at Hepatitt A var det viktigste å ta. De resterende var kun generelle vaksiner som jeg nevnte over 🙂

   5. I forhold til dere er hep A definitivt viktigst 🙂
    God tur! 🙂

 5. Hei, jeg prøvde å melde meg på konkurransen om kaffe maskinen, men kommentaren ble ikke postet 🙁

  1. Fotballfrue

   Alle kommentarer blir godkjent samtidig 😉

   – C

   1. Da tror jeg det kan stå to meldinger fra meg 😉 Skjønte heller ikke helt det der!

 6. Gratulerer til mannen din 🙂

 7. (ser ikke ut som at den forrige kommentaren min kom med.. Prøver igjen!)
  Hei flotte Caroline (og flinke mannen din som fikk A, gratulerer!)
  I går fikk kjæresten min påvist kraftig melkeallergi, hveteallergi, han tåler ikke bygg, rug, mandler eller cashewnøtter.. Ting ser dermed litt håpløst ut nå som det er jul snart og julebaksten var noe jeg hadde tenkt å gå i gang med allerede i dag! Har du noen tips til julekaker uten hvetemel og helst sukker også, da kjæresten min ikke skal ha det lenger heller, og aller helst uten melk?

  Hva kan vi egentlig spise? Jeg må jo også legge om kostholdet siden vi bor sammen, og da har jeg bestemt at vi skal gå på en mild form for lavkarbo, uten sukker, hvetemel og melk i utgangspunktet. Jeg er likevel helt blank på det området, og klarer ikke engang å lage middag lenger, de siste fire dagene har vi spist egg (!) og bare det. Har ønsket meg kokeboken din til jul, så håper jeg får den, men frem til da er jeg som sagt, blank. Kan du hjelpe oss ut av denne matkrisen og bare nevne noen ting som vi kan spise til middag og frokost for eksempel?

  Da hadde du vært en engel, jeg har alltid beundret maten du har spist 🙂 (Lars-Kristian er også veldig velkommen til å svare hvis han vil på hva vi kkan spise, om du er for opptatt 🙂 )

  1. Joda, den er kommet gjennom 🙂 Godkjenner bare ikke før vi får svart.

   – C

  2. Jeg er også allergisk for både melk, hvetemel, bygg, ryg, mandler, cashewbøtter og en heeeeeeel del andre ting! Og faktisk finnes det fortsatt mange muligheter for både julebakst og middager 🙂 Man lærer hver dag i en slik situasjon! Mamma har de siste årene bakt absolutt alt hun baker med laktosefri melk og speltmel, helst sammalt, men siktet dersom det trengs fine deiger. I brød, pizzabunn og slike ting er det også veldig nyttig å spe på med masse frø, for der er det mye næring som vi allergikere ellers går glipp av.. Jeg pleier derfor å bake brød med sammalt speltmel og en hel haug med linfrø og solsikkekjerner, og det går helt fint på tross utfattelig mange allergier.

   Angående middager har jeg erfart at noe av det aller viktigste er å spise reine, norske og helst økologiske varer. Kyllingkjøtt, svinekjøtt og oppdrettsfisk har jeg erfart som lite velfungerende, men reint storfekjøtt derimot fungerer veldig bra! Bruk norske og økologiske grønnsaker (og frukt), og på den tiden av året hvor dette er vanskelig å få tak i, har jeg faktisk erfart at frossengrønnsaker er det beste.

 8. Det hørtes ikke godt ut . . Krysser fingrene for at det går fort over 😀

  Gratulerer så mye til Lars-Kristian, helt supert 🙂

  Klem!

 9. Gratulerer så mye til Lars-Kristian!!!!! Det var jo bare best;D

 10. Gratulerer så mye til flinke mannen din som fikk A på begge eksamene 🙂

 11. Silje Kristin

  Gratulerer til Lars-Kristian med supergode eksamenskarakterer! 😀
  Skjønner godt redselen din for sprøyter! Kjennes jo ut som hele armen bare blir større og større. Smertee! Men hva gjør man vel ikke for en ferier, haha 😀 God tur til dere begge to, og jeg gleder meg masse på oppdateringer under veis! 😀

 12. Jeg skal til USA, og tar derfor Hepatitt A og B i samme sprøyte. Tok dose 2 i dag, og har ganske like armer som deg. Kan si meg enig i at det sprenger, ja! Hehe. God tur, forresten <3

 13. Hei snuppa! Kan du lage et innlegg om hva du spiser i løpet av en dag? Lurer også på om du tar noen kosttilskudd, proteinpulver osv? 🙂 klem

 14. Sjekk ut sprudlende sunn sin blogg så kan du få en del tips. Finnes haugevis av ting man kan lage uten hvetemel, men bruker da gjerne kverna mandler..men ser jo han ikke tåler det.. Eks. Kan man forsøke med hasselnøtter i nøttebunner ( sarah bernard), risboller, kokosmakroner, pepperkaker( lavkarbo) sjokolade uten tilsatt melk er et must, Evt.lage selv.
  Brente nøtter:)
  Til middag kan man jo fråtse i kjøtt og grønt..
  Har brukt mye tid på google etter samme påviste allergier;)

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Kaker og sånn kan nok ikke jeg hjelpe deg med, men kanskje Caroline har noe 🙂

   Det var jo et lite sammensurium av allergier :p Jeg ville anbefalt dere å ta en tur til en ernæringsfysiolog, da slipper man å trå feil. Men sånn generelt er det bare å ta utgangspunkt i rent kjøtt og fisk, og spe på med salater med gode oljer eller dressinger, eller grønnsakspureer laget på meierismør 🙂 Ved melkeallergi kan det være en ide med tilskudd av kalsium, men det vil en ernæringsfysiolog kunne gi mer informasjon om.

   1. Allergiker

    Støtter utsagnet om å ta kalsiumtilskudd når melken droppes. Det er spesielt viktig om du dropper melken, vi kvinner har pga menopausen større risiko enn menn for å utvikle beinskjørhet. Sammen med kalsium hører det med å ta tran, eller annet tilskudd som gir mer d-vitamin for å sikre opptak.

    Hvorfor lavkarbo? Med mindre dette er rådet av legen, så gjør lavkarbo det mye vanskeligere å finne noe å spise med alle de allergiene. Kostholdsfilosofi er én ting, men å droppe og spise konkrete næringsemner kan i mange tilfeller gjøre det å leve med slike allergier til et ork. Alle typer frukt og grønnsaker er noe dere begge kan spise en del av, og som ofte gjør dette kostholdet levelig (jeg har de samme allergiene selv, pluss et par til, så jeg snakker av erfaring. Jeg lager forøvrig all mat fra skratsj, men det blir svæt vanskelig å lage god mat uten meieriprodukter, ta et kjapt søk, så ser du at melk, fløte og ost dessverre er meget utbredte matvarer innen lavkarbo.)

    Meierismør er meieri, altså melk. Dette bør unngås. Det finnes melkefri margarin i butikkhyllene hvis du skal bake.
    Soyamelk, havremelk, rismelk kan brukes som erstatning for drikke-melk.
    Soyafløte, havrefløte kan brukes i stedet for fløte i matlaging.
    Du kan lage knekkebrød av linfrø, solsikkefrø, sesamfrø og andre frø/nøttetyper som tåles.
    Egg kan brukes i bakverk for å binde de sammen, med egg åpner du mange muligheter.
    I stedet for mel kan du bruke kokosmel i mange tilfeller, og havre. Med alle de allergiene kan det kanskje være en ide å velge glutenfritt (ser kjæresten din ikke tåler typiske gluten-kornvarer).
    Mais kan brukes, dermed kan han spise cornflakes.
    Så sant de ikke inneholder nøtter, kan han spise glutenfri mat.

    «Brødmat»:
    Glutenfritt brød
    hjemmelaget knekkebrød basert på kornvarer som tåles.
    Riskaker.
    Maistortilla
    Glutenfrie lomper, lefser etc.

    Forslag til pålegg:
    Røkelaks
    Kjøttpålegg
    Spekemat
    Makrell i tomat
    Egg
    Majones
    Syltetøy
    Peanøttsmør
    Kaviar
    Soyaost
    Evt geiteost (dette må testes ut, noen som er allergiske mot kumelk reagerer også på geitemelk)
    m.m.

    Middager:
    Som før, bare uten melk i sauser og stuinger.
    Bruk glutenfri jevning til sauser.
    Unngå panerte ting, type fiskepinner, snitsler, panert kylling.
    Godt tips er Wok i alle farger og fasonger, her brukes maizena som jevning, rent kjøtt som proteinkilde, og tilbehøret er ris, som tåles.

    Annet:
    Frø
    Mørk sjokolade (uten melk)
    Chips (ikke noe å basere kostholdet på, men dog… :P)

    Grønnsaker og frukt av alle typer.
    Husk potet, mais, erter, linser, bønner, etc som mulig tilbehør.

    Du tilpasser deg dette kostholdet over tid, hvis du bruker en del tid til å se på innholdsfortegnelsene. I starten kan det være greit å ha med en liten post-it når du handler som du kan sjekke ingredienslisten på produktet mot. Jeg vil anbefale at dere først finner et normalt kosthold tilpasset allergiene før dere evt går videre på lavkarbo. Grunnen er at det har lett for å bli svært lite variert mat når dere har så mange restriksjoner i utgangspunktet, ved å finne et optimalt kosthold uten lavkarbo først har dere god oversikt over valgmulighetene når dere eventuelt går videre med kostholdet. Faren med å begrense kostholdet så ekstremt er at dere mister viktige næringsemner ved å ekskludere matvarer. Jo strengere kosthold, dess mer kunnskap kreves for å ikke få mangelsykdommer.

    Lykke til. Jeg overlevde, men det var tøft i starten.

   2. Noen inspill 🙂

    Vedkommende har melkeallergi, det vil vel, ut i fra hva jeg, bety allergi for proteinene melk inneholder. Meierismør inneholder 1 gram protein, er dette nok til å utløse den allergiske reaksjonen, eller er alle allergiske reaksjoner dose-respons uavhengige?

    Angående lavkarbo, så ser jeg ingen problemer med at hun kan velge det, til tross for allergiene. Lavkarbo er bare et samlebegrep og hvis hun og kjæresten tar sikte på en generell kutt i inntak av karbohydrater, uten å utelukke noen matvarer etc, ser jeg på det som problemfritt.

 15. Flinke mannen din 🙂

 16. Charlotte

  Så gøy:D

 17. Den frokosten så veldig god ut!! Tror jeg må begynne på lavkarbo når jeg blir eldre jeg og. Egentlig så merker jeg hater å spise brød og ris og sånt. Jeg føler meg alltid så oppblåst i magen… Kan det være pga kostholdet? Når jeg spiser f.eks salat da føler jeg meg ikke så oppblåst eller noen ting. Håper på svar 🙂

  Veldig bra karakterer! Grattis!!!

 18. ÆÆÆH, gratulerer Lasse! Blir så glad når jeg hører at folk får gode karakterer. Ut i fra svarene du gir i kommentarfeltet kan du jo kjempemye! Håper det fortsetter i samme bane.

  Den frokosten så ganske god ut, med unntak av skinken da (vegetarianer her..) 🙂 Spiste selv 3 egg + masse grønnsaker til frokost i dag, og var stappmett til etter 1. Veldig deilig å slippe blodsukker som går bananas! Håper dere får en fantastisk tur til Mexico!

 19. Gratulerer så masse til L-K!! 😀 dere burde absolutt sprette champagnen i kveld! Det er jo fantastisk godt jobba av han! Synes det er kjempeflott når idrettsutøvere også hevder seg innenfor utdanningsarenaen. De er jo veldig travle og har ufattelig mange reisedager gjennom året, så det å finne tid og motivasjon til og studere ved siden av treningen- og samtidig ende opp med toppkarakterer er jo kjempebra! DET står det virkelig respekt av!! Jeg husker selv når jeg begynte å studere… Alt var så nytt og spennende, og man blir heller aldri lei av å lære. Og det tar aldri slutt. Årene går og plutselig sitter man der med en mastergrad. Nå er jeg akkurat i ferd med å avslutte min doktorgrad. Hadde aldri tenkt at jeg skulle ta det steget, men så sitter man der:) Det er virkelig en god følelse! Det jeg lurer på er hvordan L-K opplever mestringsfølelsen mtp skoleprestasjon ift den på fotballbanen? Hva er det han ønsker å satse mest på nå videre?

  Kos dere masse i kveld!! 🙂

  1. Jeg er 100% fotballspiller, og lar aldri studiene komme i veien for det! Nå har jeg vært skadet hele sesongen, og klarte derfor å studere fulltid. Fremover blir det deltid, men om muligheten kommer vil jeg forsøke mer heltid. Høsttrimesteret går jo egentlig fra august til november, men her kan jeg starte i juni, og da rekker jeg fulltid 🙂

   Ingenting kan sammenlignes med mestringsfølelse på en fotballbane 😉 Men for all del, dette smakte, og var en fin bekreftelse på at jeg kan mer enn fotball 🙂 Morsomme er at jeg har brukt de siste to ukene på å repetere stoffet fra disse eksamenenen, fordi jeg ikke var helt fornøyd :p

 20. Hei du! Jeg har spurt om dette før, men tror ikke du svarte meg, jeg har funnet mange ulike kjoler på Asos, og føler du har erfaring med denne nettsiden. Så derfor spør jeg deg, om det går ann å levere kjolene tilbake hvis vi ikke er fornøyde, og få pengene tilbake, slik som på Nelly.
  Klem:):)

 21. Gratulerer med A’ene Lars-Kristian. Godt jobba!

 22. Kristina Karlsen

  Haha, kjenner jeg gleder meg allerede til innlegget om barte barberingen 🙂 (hvis det noen gang skulle komme) Hihi. Har ihvertfall vært veldig moro å se barten så lenge den varte, og når den går til en god sak er det jo enda bedre. Har sett mange undelige barter denne måneden, gleder meg selv til Movember er over 😀

 23. Gratulerer så masse til Lars-Kristian! Nå kan dere ta ferie med kjempegod samvittighet=) Lurer forresten på om du lager italiensk salat selv eller kjøper i butikken?

 24. Gratulerer så mye Lars-Kristian! 🙂 Nå kan dere snart senke skuldrene og hygge dere med hverandre i paradis :))

 25. Må man ta hepatitt A til Mexico?!
  Kanskje jeg også skal gjøre det, ettersom jeg skal dit snart?!
  🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *