Smokey Eyes

Sminke er gøy! Og jeg har blitt så mye flinkere til å eksperimentere med øyensminke den siste tiden, noe som har ført til at jeg faktisk har lært masse. Ikke minst har jeg lært at jeg KAN variere sminken min til hverdag, fest og fra dag til dag. Tidligere har jeg kjørt safe i matte bruntoner absolutt hele tiden, kanskje lagt noen flere lag med maskara til fest og that’s it. Men nå vet jeg altså bedre, og det er kjempegøy å se hvordan sminke kan variere uttrykk, og faktisk gjøre mye med et ellers kanskje enkelt plagg. Det siste på testlisten min er et smokey eyes kit fra GloMinerals, satt sammen av fire skygger som matcher hverandre perfekt for å skape en dramatisk smokey eye look.

Her er de forskjellige produktene jeg bruker når jeg skal lage sotede øyne:

1. Denne make up-børsten er veldig god, har én ende som er perfekt å legge baseskygge med og én ende som er super til å duse ut overgangene med, slik at du får et mykt resultat og ingen harde kanter i skyggeleggingen. Fra TheBalm, finnes her. 2. Kost til skygge som legges på hele øyelokket, finnes her. 3. Kost til skyggelegging i globallinjen, fra GloMinerals. 4. Mascara – knallgod, deilig børste som gir masse volum til vippene, finnes her. 5. Sort kajal fra GloMinerals. 6. Lys kajal i fargen Peach, perfekt for å forstørre øynene, legges på våtkanten. 7. Smokey Eye Kit, her. 8. Lid Primer – gjør at øyenskyggen ikke legger seg i striper, legges altså helt først.

Slik kan du enkelt legge en smokey eye-look:

1. Base 2. Metallisk grå opp til globallinjen og på hele lokket 3. Mørk grå ytterst på øyelokket og i globllinjen 4. Sort i globallinjen 5. Sort strek rundt hele øyet (ikke på våtkanten, der har jeg brukt en lys en for å ikke forminske øynene for mye) 5. Ferdig!

♥ Globallinjen er den fordypningen som ligger rett under øyenbenet. Kjenn etter rett over der hvor øyeeplet ditt stopper, der er globallinjen, og her er det utrolig fint å legge skygge for å gi dybde til øynene dine.

Nå har Coverbrands minus 20 prosent på all sminke fra GloMinerals ut uken 🙂 Dette er et av mine favorittmerker, og jeg har faktisk kun brukt produkter derfra denne gangen, med unntak av Eyeshadow and Blending Brush fra The Balm. Hele utvalget til GloMinerals finner du her.

annonse

109 kommentarer

 1. For en fantastisk og enkel lagd tutorial (jeg sier ikke at du ikke har brukt tid på den!). Du skriver alltid så mange nyttige innlegg som jeg tar til meg og får inspirasjon fra! Det er gøy å eksperimentere litt med sminke fordeom jeg ikke er så flink til å gjøre det selv da! Så all creds til deg og det nydelige resultatet du fikk! Du så litt annerledes ut med den sminken, en litt ny versjon av Caroline, spennende 🙂
  Klem

 2. Henriette

  Smoking hot! Du er bare fantastisk!

 3. Så fine øyner og så nydelig… Sukk..

 4. forresten, når vi er inne på temaet:
  Har du prøvd de tykke pennene som de sier skal lage smokey eyes helt av seg selv? Funker de? Er en ny reklame ute nå fra Maybelline. Jeg legger alltid sminke uten øyenskygge..får det liksom ikke helt til 🙂

 5. Ser så enkelt ut når du gjør det! Skjønner ikke hvorfor jeg aldri får det til.. Du er så fiin 🙂

 6. Herregud,dette kommentarfeltet er stor underholdning!

 7. heia, i min verden er dette heller ikke sotete øyne, men du ble fin og gjorde det veldig fint 🙂 og det er så fint å bare få ny inspirasjon litt oftere.. ikke bare henge seg opp i samme anntrekk/farger/øyeskygge hver dag. Vi er jo roboter ofte i ting vi gjør vi mennesker, har blitt.
  så derfor du er øverst på blogglisten: inspirasjon 🙂 håper du synes det er greit med meninger som ikke er ment styggt, bare er en mening 🙂
  klem

 8. Helene B

  heia, i min verden er dette heller ikke sotete øyne, men du ble fin og gjorde det veldig fint 🙂 og det er så fint å bare få ny inspirasjon litt oftere.. ikke bare henge seg opp i samme anntrekk/farger/øyeskygge hver dag. Vi er jo roboter ofte i ting vi gjør vi mennesker, har blitt.
  så derfor du er øverst på blogglisten: inspirasjon 🙂
  så håper du synes det er greit med meninger som ikke er ment styggt, bare er en mening 🙂
  klem

 9. Så lekre øyne du har, Caroline! Wow! :))

 10. Så fint 🙂

 11. Marianne F

  Tusen takk for guiden:)

 12. Fiiiiina!! Dette kledde du <3

 13. Fiiiiina!! Dette kledde du <3 <3

 14. Fiiiiiina!! Dette kledde du <3

 15. susanne

  Liker bloggen din veldig godt! og du ser jo like bra ut på alle bildene 🙂 Men lurer litt på hvilken fjessminke du bruker; fundation, pudder? 🙂

 16. Hei, bare lurte på om du kunne lage ett innlegg om hvordan du «fikser» bryna dine? Eller om du kunne gitt oss noen «råd» eller noe? 🙂
  Men uansett.. Du er super pen, jeg elsker innleggene dine, får mye inspirasjon fra deg! Tusen takk for at du fortsatt blogger, håper at du hvartfall kommer til å blogge en god stund fremover 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *