Tips til kjempegod og enkel forrett

Vi serverte som sagt reinsdyr i går, og hele menyen ble reinsdyrfilet med kastanjepurré, kirsebærsyltetøy, assortert sopp og en saus kokt på kraft med dijonsennep og ripsgelé. Kjempegodt!

Fisk passer som forrett til de fleste kjøttretter, og i går hadde jeg lyst på noe som gikk kjapt å lage, men som likevel både så delikat ut og smakte nydelig. Resultatet ble gravlaks, ettersom dette gir meg litt assosiasjoner til julen og jeg hadde lyst på den stemningen. Var jo allerede på plass med juletre- og musikk, så hvorfor ikke 😉 Det ble utrolig godt, så tenkte dele oppskriften med dere.

♥ beregn en skive gravlaks per persjon

♥ smør et godt lag med snøfrisk på gralvlaks-skiven og rull den fint sammen

♥ hell over litt sennepssaus og server med miniasparges, ca. 2 til hver

Miniaspargesen skal ikke koke lenge, det holder at du koker opp lettsaltet vann og har aspargesen i det kokende vannet i maks 1 minutt.

Kan selvfølgelig dele oppskriften på hoevdretten en dag også, men det krever litt mer bilder og steg for steg, synes jeg. Vi hadde forresten flere serveringer, så ikke tenk på størrelsen på hovedretten 🙂

55 kommentarer

 1. Det så helt nydelig ut.. Gleder meg til å få oppskriften på hovedretten, reinsdyr er jo noe av det beste som finnes! Håper du har en fin søndag<3

 2. Det så spennende ut, kanskje noe jeg vil prøve! Jeg lurer på om du kan lage ett (eventuelt flere) innlegg om forslag til sunn nistemat, jeg tar gjerne med meg veldig grovt brød, med pålegg som kyllig, paprika, ost, osv. dette blir litt kjedlig i lengden, og er ikke akuratt helt lavkarbo. Har du tips til sunn og variert matpakke?
  Liker foressten bloggen din utrolig godt, og jeg synes du er helt nydelig!

 3. Det så nydelig ut 🙂 hvordan lager du sennepssausen?

  1. Fotballfrue

   Kjøpte ferdig, skal jo være enkelt og greit 😉

   – C

   1. Tusen takk for svar 🙂 dette skal prøves!
    Og ja jeg vil gjerne ha oppskrift/detaljer om hovedretten også 🙂
    Ha en fin søndagskveld!

 4. Blir alltid så inspirert når du legger ut oppskrifter. Og JA! Vil gjerne ha mer detaljer om hovedretten også! Ha en fin søndagskveld 🙂

 5. Birgitte

  NAM! Det så helt utrolig godt ut 😀

 6. Så rart, vi har nemlig invitert til vennejulebord neste lørdag og skal ha nettopp reinsdyr til hovedrett og gravlaks til forrett, tenker det blir din versjon etter å ha sett dette…så, håper på oppskrift av hovedrett før lørdag 😉

  Ha en fin søndagskveld

 7. Hei Caroline!

  Jeg har et spørsmål. Du er jo en dyreelsker og mot pels bla.. Hvordan kan du da være for delfinsvømming?
  De delfinene har det jo helt forferdelig, og lever i fangenskap av høyeste grad. De skal jo være ute i havet og kose seg, ikke innesperret i et idiotisk område der mennesker kan få gleden av å bade med de…. jeg ble ganske overrasket at du reklamerer for noe slikt.

  Har du sett dokumentaren om hva som skjedde med flipper etter filmingen? der forklares det mye om delfiner i fangenskap, som akkurat er det de er når de må være i vannparker for å underholde mennesker.. IDIOTISK. Merker jeg blir veldig skuffet når man ikke ser at det er feil.
  Kjente det stakk i hjertet da jeg leste det..

  https://www.youtube.com/watch?v=4KRD8e20fBo

  1. Hvor har jeg sagt at jeg er for delfinsvømming blant delfiner som er fanget?

   – C

   1. Gjør det du har lyst til, om det så er å spise usunt, sunt, gå i dyrepark, eller bade med delfiner! Ærlig talt, vi lever bare en gang! Tenk på alt vi ikke kan gjøre hvis vi skal følge alle »gode råd» fra en som legger igjen en kommentar!!!

   2. Susanne

    Jeg er ikke enig i det du sier der Irene, sant at vi lever bare en gang, men skal det gå ut over andre dyr på jorda? Det blir for dumt. Vi som mennesker må kunne ta hensyn, og gjøre noe når ting ikke er som det skal!

   3. Hæ? Er det noe jeg ikke ser i kommentarfeltet eller i innlegget? Når ble laks til delfin?

   4. Fotballfrue

    De sikter til dette innlegget: https://fotballfrue.no/?p=21326 :p

   5. ElisabethH

    Phew, Anne, jeg er glad du ikke er min venninne med de egoistiske holdningene der!

   6. Elisabeth:…; Hva vil du gjøre når barnet ditt skal på skoletur til en dyrepark? Spiser du kjøtt? Vi mennesker har rett til å ha egne meninger, det samme har dyr! Hva tror du en løve ville foretrukket…et salatblad, eller et menneske? Det sier seg selv, det er sånn vi er skapt og det går ikke an å si at det er egoistisk… Vi må respektere at vi er forskjellige, og at noen liker dattera og andre mora!

   7. Yvonne

    Ja, når man ikke engang kan gå over bekken etter vann, står man jo der med skjegget i postkassen, og hvem skal forsvare pandaene da? Amen for at dyr har egne meninger og at mennesket også har det, på tross av og på grunn av samfunnet i dag. Særlig med tanke på Gaza. Skoletur i dyrepark? Kristiansand dyrepark har et stort slakteri man kan lære meget av. Anne, jeg holder en knapp på delfiner og mora. Og lever her og nu. Hurra for salatløven!

   8. Hahahahaha! Nå må det komme en like-funksjon i kommentarfeltet her snart!

   9. ElisabethH

    Vel Anne – i innlegget ditt hørtes du ut som om du mente at alle og enhver skal gjøre nøyaktig det de føler for her i verden uten en tanke for hvordan det påvirker andre mennesker eller dyr – og DET reagerer jeg på og ser på som veldig egoistisk. Jeg er helt med på at Caroline får en del uberettigete klager og tyn her i kommentarfeltet – noe ‘åpningskommentaren’ her også faller under – men samtidig vet jeg at hun aldri hadde beveget seg i nærheten av f.eks en delfinpark om det fantes mistanke om at dyrene der ikke har det bra.

    …og siden du spør – jeg har ingen problemer med hensyn til dyreparker som f.eks Kristiansand dyrepark der de er opptatt av at dyrene skal leve så naturlig som mulig – tvert i mot kan de være fantastiske hjelpemidler til å opplyse barn, unge og uvitende voksne om hvor viktig det er å ta vare på de forskjellige dyreartene vi har her på jorden.

    …ja jeg spiser kjøtt, til en viss grad – jeg spiser kun viltkjøtt og fisk. Så vet du det.

    …å sammenligne hva en løve spiser med menneskets kosthold er fullstendig på jordet. Mennesker har en høyere utviklet hjerne og eier (visstnok) samvittighet og empati, noe som ikke er like utviklet hos andre dyr på jorden. Derfor bør vi vise oss ansvaret verdig og ikke kjøre på akkurat som vi vil slik jeg forstår på deg at du mener er greit. Det er (i dette tilfellet) mennesker som har fanget delfinene og bestemt at de skal brukes til å underholde mennesker på ferie. I hvilken bok er dette greit, når det er tydelige tegn på at delfinene mistrives?

    Folk skal få spise og gjøre akkurat hva de vil – men å gjøre det uten tanke for konsekvenser og empati for andre levende vesen på jorden er for meg definisjonen av egoisme, ja. Om jeg misforstod innlegget ditt må du gjerne oppklare for meg.

   10. Nina ch

    Tenkte bare på der man kunne svømme med delfiner, de er jo i fangenskap om de ikke er i havet helt fri 🙁
    Ville bare gjøre deg ops på dette, var ikke meningen å si at du har sagt dette på noe vis..

 8. Så gott det ser ut! Gravad lax med hovmästarsås (svenska namnet på senapsås) är super gott!
  Längtar till den SVENSKA julmaten *s*, har inte under mina år här i Norge kunnat lyckas tycka om den norska, förlåt.. =(

  Hopas ni får en fortsatt fin söndags kväll!

  Kram
  // Amanda

  Kika in för en massa olika inspirations inlägg !

 9. Åh, det så deilig ut!:) ha en fin søndagskveld, flinke og flotte deg:)

 10. NAAAAM, hadde ikke sagt nei takk til det som søndagsmiddag!

 11. SPISTE DU BAMBI? 🙁

  1. Bambi er et rådyr 😉

   – C

   1. HAHAHAH! dævver, love u Caroline <3

   2. Silje :)

    hahahah! nå døde jeg litt :p maten så forresten nydelig ut! 🙂

 12. oh my god… det så nydelig ut! Ble nysgjerrig på den kastanjepuréen. Hvordan lager man den?

 13. det ser så godt ut! 🙂

 14. Har du laget kastanjepuréen selv? Hva har du i den bortsett fra kastanjer?

  1. Fotballfrue

   Jeg og Lasse laget maten selv, ja 🙂 Kastanjer, fløte, melk, vaniljestang, kanelstang, salt og pepper 🙂

   – C

 15. *juletre og -musikk 🙂

  1. I love Ida. Frå ein språknerd til ein annan. Hjarte.

 16. Nam nam, det så utrolig godt ut! Elsker gravlaks!<3 Nå står fiskegratengen din i ovnen og jeg kjenner den deilige lukten sprer seg 🙂 Ahh, har gledet meg til den hele uken – den er så utrolig god! Har laget en stor form bare til meg, så da har jeg middag til uken også. Det som er ekstra genialt er at den nesten smaker bedre dagen etter, hehe 🙂
  Håper dere hatt en kjempe fin helg og koser dere resten av søndagskvelden 🙂

 17. altså det så bare helt vanvittig godt ut!

 18. Trakk litt på smilebåndet av den siste setningen
  Selvfølgelig hadde du fått kommentarer på hvor
  Liten retten var. Ja vil gjerne ha oppskrift på på hovedretten:D

 19. Dette så fantastisk godt ut! : ) Gleder meg til å se hva du lagde på 4- stjerners middag, og høre hva Ole Martin sa 🙂

 20. Åhh dette så bare helt nydelig ut,JA til at du legger ut oppskrift på hoverdretten !! 🙂 Håper håper :p

 21. Siden du bruker extension så lurte jeg lurte på om du viste om hvor jeg kan få kjøpt bra klipp on extension ?
  så det ser ekte ut, med bra kvalitet 🙂

  1. Fotballfrue

   Locks and bonds har veldig fine clips 🙂 Jeg har permanent teip ex. fra Hendrix Hair 🙂

   – C

 22. Hei! Jeg leste nettopp at Restylane er testet på dyr!? Var du klar over dette?

  1. Fotballfrue

   Restylane er et helt naturlig stoff som finnes i kroppen fra før av. Hvor har du lest dette? Har du dokumentasjon?

   – C

 23. Restylane er testet på dyr.

  Jeg lurer på en ting… Du reklamerte for biosilk men la senere ut om at du er i mot dyretesting. Hvorfor bruker du da biosilk og reklamerer for det til mange tusen mennesker på bloggen din? Er pengene du får for reklameringen virkelig verdt det? Samme med restylane, det er testet på dyr.

  Hvorfor er det OK? Dyretesting er grusom men likevell blogger du ut om hvor fælt det er samtidig som du bruker produktene.

  Jeg ønsker svar på dette og håper du tar deg tiden til å svare. Skal titte innom senere.

  1. Fotballfrue

   Hei Martine! Jeg reklamerte for biosilk én gang og innlegget finner du her: https://fotballfrue.no/?p=2360 Det var etter dette jeg ble klar over dyretesting og startet å engasjere meg for saken, dette har jeg vært gjennom flere ganger tidligere og forklart meg deretter. Jeg har ikke vært klar over dette med dyretesting hele livet, men startet som sagt å engasjere meg i 2010. Er det ikke flott at jeg nå er så opplyst at jeg kan ta avstand fra dette? Ingen er født med disse opplysningene, veien blir til mens man går.

   Når det kommer til dette med restylane og dyretesting, ønsker jeg en dokumentasjon fra deg ang. dette. Restylane er et naturlig stoff som finnes i kroppen fra før av. Hvorfor og hvordan er dette dyretestet?

   Nå ønsker jeg svar fra deg 🙂

   – C

 24. Åh, Caroline. Jeg bladde meg tilbake til det første innlegget på bloggen din der du skrev «Er det sant? Jeg som har lovet meg selv at jeg aldri skal bli en del av dette, har faktisk opprettet en blogg.» Utrolig gøy at du en gang skrev dette og nå er du norges største blogger.

  Så forresten utrolig godt ut! Ha en fin søndag <3

  1. Fotballfrue

   Jeg vet det! Helt sprøtt :O

   Klem til deg 🙂

 25. Jeg er ferdig med den nye tegningen av deg! 😀
  Jeg har sendt den til deg på Mail og tagget deg i den på Instagram, håper du får tid til å ta en kikk på den og at du liker den!
  Det er alltid så gøy å tegne deg <3 dette var ikke den siste 🙂

 26. Er det ikke mye karbo (stivelse og sukker) i kastanjer? Blir veldig glad om du sier nei altså, så det er ikke kritikk. Bare veldig hekta på kastanjer selv, men har spist det med dårlig samvittighet på grunn av karbohydratene. (Nettsøk sier nemlig også at det er lite fett og proteiner, og stort sett bare karbo i kastanjer, men jeg kan ikke dette, så har sikkert misforstått.)

  1. Fotballfrue

   Du kan fint spise kastanjer 🙂 https://www.matvareguiden.no/Vannkastanje

   1. Åh, tusen takk. Jeg fikk ikke med meg at det var vannkastanjer du brukte. Trodde det var vanlige kastanjer; altså frukten du også får her i Norge: https://www.frukt.no/leksikon/notter/faktaark3/kastanjer/

 27. Tror det blir ekstra godt hvis du blander inn ristede sesamfrø i snøfrisken 😀 Nå vet jeg ikke helt hvordan det er med sesamfrø og lavkarbo da, men regner med at det kan spises? 🙂 Uansett, det så kjempegodt ut alt du hade laget! 🙂 Du er så flink!

 28. Nam, dette så utrolig godt ut!
  Veldig nysgjerrig på hvordan du laget hovedretten 😀

 29. Benedicte

  Hei! Jeg har tøffet meg veldig og lovet å lage noe tilsvarende dette som forrett til rein på nyttårsaften. Men, jeg ønsker å integrere en slags lefse (tortilla e.l) i det, har du noen gode tips? Tror du det kan funke å smøre snøfrisk på en tortillalefse, legge gravlaks på, snurre sammen og kutte opp i små enkle biter? Vil også ha med sennepssausen, men helt ærlig er kreativiteten min på et ikke-eksisterende nivå akkurat nå.

  Men jeg vil anbefale lignende: tortilla lefse, smøres inn med phildelphiaost, med lakseskiver og rødløk før den rulles sammen og kuttes, det er gode greier 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *