Movember: Changing the Face of Men’s Health

Som allerede nevnt, har Lars-Kristian virkelig engasjert seg for movember i år, og det synes jeg er utrolig flott. Vi kvinner har jo rosa sløyfe i oktober og fokus på brystkreft der, så jeg synes det er kjempeflott at menns helse får fokuset måneden etter. Movember handler om nettopp det å få fokus på menns helse, og går ut på at alle menn møter 1. november glattbarbert. De oppretter sin egen innsamling og deretter er det opp til mannen å spre ordet, og få folk til å støtte deres bart. Pengene som samles inn går til Kreftforeningen og støtter forsking på prostatakreft. Prostatakreft er faktisk den vanligste kreftformen blant menn, og så mange som 4000 menn får diagnosen årlig. Hvert år registreres det også over 1000 dødsfall på grunn av denne kreftformen.

Jeg synes det er viktig å få opp fokuset rundt dette, og håper dere har lyst til å spre budskaet med meg! Har du lyst til å støtte barten til Lars-Kristian, kan du klikke deg inn her for å donere. Her finner du hans profil, og jeg tror faktisk han kommer til å oppdatere bartveksten ukentlig eller oftere, så følg med 😉 Jeg kommer helt sikkert til å oppdatere dere her på bloggen også, dere kommer nok til å bli lei klagingen min om hvor mye denne stikker etter hvert. Hehe! Men heldigvis er barten for en god sak 🙂

Her er Lars-Kristians utgangspunkt, så får vi se om det kommer noe hår etter hvert!

Alle menn kan registrere seg her. Kvinner kan faktisk også engasjere seg, og rett og slett melde seg på som en «Mo Sista»! Haha 🙂

55 kommentarer

 1. Hei! Dette er en usaklig kommentar i forhold til innlegget, men prøver meg uansett 🙂 Jeg har en søster som sliter veldig med å finne fine vintersko, dette fordi at hun har størrelse 42. Dette gjør at det er svært deprimerende å finne seg sko, fordi man som regel må nøye seg med noe man ikke synes er fint fordi alt det andre ikke passer.. Kunne ikke du ha laget en sak om dette eller gitt noen tips, for tror nok det er mange flere som sliter med det samme problemet. 🙂

  1. Det er et veldig godt poeng!

   Kjenner flere som sliter med det samme. Håper søsteren din har funnet seg sko 🙂

 2. Hege Nilsen

  Er det en KRIK genser jeg ser? Har LK vært med der? Er han/dere kristne ? 😀

 3. Så flott initiativ! 🙂 Må gå inn og følge med utover november.

  Jeg lurte på noe helt annet.. Har bursdag i helgen, og tenkte å lage mudpie i kveld. Kan jeg lage den nå i kveld, og la den stå i frysen i mer enn 8 timer? Er det også dumt å la den stå med bunn og mellomfyll i mer enn 2 timer? Håper du kan svare meg så fort du kan, er i ferd med å male mandler as we speak 🙂

  1. Den kan fint stå mer enn 8 timer, ta den ut i god tid i morgen, bare 🙂 La den stå ca. 45 min, før servering. Det andre du spør om er jeg litt usikker på, ikke la det stå for lenge, er redd for frysesmak 😉

   Klem!

   1. Tusen takk for så kjapt svar! 🙂

 4. Kamilla

  Ville bare legge igjen en liten hilsen og fortelle deg hvor fantastisk jeg synes bloggen din er. Du er så dyktig og nydelig.
  Ønsker deg en fortreffelig kveld! Klemmer <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, søteste <3

   Klemmer i fleng 😀

 5. Neste gang du viser bilde av Lars-Kristian i KRIK-genseren, får du nesten skrive at JA; han er/var med i KRIK, og JA; dere er kristne. Kommentarfeltet eksploderer jo hver gang, haha! 🙂

  1. Fotballfrue

   Ah, jeg VET det! Tenkte på det, men orket ikke ta nytt bilde :p

   Klem!

   1. Sofie Marie

    Hvorfor ville du heller ta nytt bilde enn å bare skrive «Ja, Lars-Kristian er med i KRIK» eller eventuelt «Nei, Lars-Kristian er ikke med i KRIK, han bare har en genser med KRIK på». Da hadde du sikkert sluppet så mange spørsmål om det 🙂

   2. Kanskje fordi Caroline har svart på dette sikkert hundre ganger i tidligere innlegg??

 6. Så bra at han er med og støtter en så god sak! : D
  Har et litt rart spørsmål: p Bruker Lars-Kristian å rydde opp i bryna sine? ser ut som om at han har veldig fine og ryddige bryn, til og være mann: ) Selv så liker jeg at gutter bryr seg om hvordan de ser ut: ) hjelper kjæresten min selv med å rydde i hans bryn; ))

  1. Fotballfrue

   Ja, han tar de vel når han barberer seg, men ikke noe utover det 😉

   Klem!

 7. Kristianne

  Synest det er veldig flott at dere engasjerer dere så mye i en så viktig sak. Jeg er 17 år, og snart forhåpentligvis ferdigbehandlet for lymfekreft. På sykehuset har jeg såklart snakket med sykepleierne, og de sier at prostatakreft er en krefttype som det er mulig å leve lenge med. Mange menn dør ikke av prostatakreft, men de dør med den. De får smertelindrende behandling, men det er jo selvfølgelig veldig tøft. Kreftbehandling er tøft og slitsomt. De sier at om man oppdager prostatakreft tidlig kan de holde den i sjakk, slik at den som har fått diagnosen kan leve lenge med den. Er jo såklart ikke sikkert at alt dette er helt 100% rett, siden hukommelsen min ikke er helt på topp om dagen. Poenget mitt er vel at det er en forskjell på å dø med en sykdom, og av en sykdom. Men det beste er jo om vi kan hindre at noen får prostatakreft, brystkreft eller andre typer kreft i det hele tatt.

  1. Jeg mener også å ha hørt det. Mannen min jobbet med behandling av prostatakreft for en tid tilbake og da var iallefall tilfellet at for de fleste så er prostatakreft er noe man dør med (dersom man ikke blir kvitt den vel og merke) og ikke av. Men mulig jeg husker feil og kanskje har det endret seg? Uansett, enig med deg Karianne, kreftbehandling er tøft og slitsomt! Bra at L-K stiller opp, kanskje jeg skal overtale mannen min? 🙂

   1. Florence Nightingale

    Meningen med denne kampanjen er nettopp å rette fokus mot menns helse. Menn har en tendens til å ikke gå til lege med problemer, noe som gjør at de ikke får behandling tidlig nok og på diagnosetidspunktet har mer utbredt sykdom som det dermed er noe vanskeligere å behandle.
    Jeg jobber med pasienter med prostatakreft og kan bekrefte at ja, det er absolutt noe «man dør med», men også noe man dør av. Du kan holde prostatakreften i sjakk i mange år og dermed «dø med den» men noen vil utvikle metastaser og får enormt med plager pga dette. Dessuten er dette en sykdom som i de fleste tilfeller rammer eldre menn. Det som er viktig er å få både gutter og menn til å ha fokus på egen helse, og da er denne kampanjen et steg i riktig retning.

 8. KamillaM

  For en utrolig god sak! Prostatakreft er ikke noe å skimse av. Min bestefar – verdens flotteste og snilleste mann fikk prostatakreft for noen år siden.. Det ble heldigvis oppdaget ganske tidlig, så de fikk fjernet alt av den. Men den prosessen er tøff! Han har ikke hatt noen lette år, og det har heller ikke vært lett for oss å se han gå igjennom dette. Jeg priser meg lykkelig for at han kom seg igjennom og er frisk i dag 🙂 Tenker på alle de som ikke er like heldige, så dette er en ekstremt god sak som jeg vil støtte!

  Hurra for movember!

 9. Victoria

  Så flott! Liker at LK har KRIK genser, har den samme selv:) kunne du skrevet et innlegg om religion? Hadde vært fint å høre deres syn og hvordan deres forhold til religion er. Jeg er selv personlig kristen, men synes det er vanskelig å snakke med ikke-kristne som har sterke meninger.

  1. Ærlig talt, å skrive et innlegg om forholdet hennes til religion, blir litt for privat til å deles med så mange mennesker, synes jeg. Religiøse meninger er ikke noe du skal dele med mange, men mindre du har helt spesielle meninger eller er veldig, veldig ,veldig religiøs.

   1. Sist jeg sjekket har vi noe som heter religionsfrihet her til lands.

   2. colleen

    Religion er da ikke tabutema? Uansett, enten er du kristen eller ikke. Du kan ikke være litt kristen, eller veldig veldig veldig kristen.

   3. Det var en bastant påstand, colleen. Selvfølgelig kan man være delvis kristen – man støtter deler ved religionen og ser på seg selv som personlig kristen, men man går ikke i kirken og det er ikke noe man ønsker å skrike ut til alle og enhver, nettopp fordi det er noe privat som gir en noe personlig.

    Og så har du de som går i kirka hver søndag og synger for maten, men som drikker alkohol og kanskje bruker ett og annet banneord i ny og ne.

    Og så har du de som er svært konservative. Da er du veldig, veldig, veldig kristen.

 10. Ida von Krogh

  Hei Caroline 🙂

  Jeg har noen spørsmål ang å handle fra zara sin nettbutikk og lurer kanskje på om du eller noen du kjenner har opplevd det samme som meg.
  Jeg kjøpte meg en kjole på Zara i oslo tidligere i høst og så likte jeg den så godt at jeg bestilte en i svart fra nett. Jeg bruker M i kjolen, men den kjolen jeg fikk tilsendt er som en XS, men det står M på den. Jeg har jo ikke sjans til å få den på meg og den er mye strammere enn den jeg fikk kjøpt i Oslo, men det er HELT samme kjole i bunn og grunn. Så jeg lurer på om du har opplevd at klær fra nettbutikken er mindre i str enn i butikk og hva du evt har gjort? Skal ringe kundeservice i morgen, men er så utrolig surt siden jeg skulle jo bruke den i et selskap nå til helgen og har jo ingen mulighet til å komme meg til Oslo tur/retur..

  Med vennlig hilsen Ida 🙂

  1. Fotballfrue

   Oi, så merkelig! Det er helt sikkert bare en feil / feil merkelapp på :/ Veldig kjedelig 🙁

   Klem!

 11. Gleder meg til å se utviklingen, haha:D hvor mye kostet de skona du kjupte nyligt på Bianco? de var råflotte! 😀 må haaa

  1. Fotballfrue

   De jeg kjøpte i dag? 1499,- 🙂 Det er limited edition og finnes ikke mange i hver strl., så jeg vet dessverre ikke om de er mulig å få tak i etter releasen i dag :/

   – C

 12. Carolina

  Flott at han støtter en så god sak 🙂 men jeg lurer på en ting, driver han og studerer? Med tanke på alle bøkene?

  1. Ja, ernæringsfysiologi 🙂

 13. Hei! 🙂

  Er Lars Kristian/dere kristne? Jeg bare lurte siden han har KRIK genser.

  Ps. Elsker bloggen din!

  1. Fotballfrue

   Ja, vi er kristne 🙂

   – C

 14. Kan du ikke pretty please lage et innlegg pa jakker og gensere, evt alt som holder en varm disse vinterdager / Vinterklaer pa en trendy/fin maate? 🙂

  Det hadde vaert saa supert!
  Har skrevet foer men ikke fatt noe svar, sa jeg haper du svarer pa dette! 🙂

 15. Så utrolig fin sak! =) Jeg kommer til å sjekke ut i alle fall 😀

  ♥ Lizbeth Osnes – Behind the scenes. Min hverdag med mine interesser, spiseforstyrrelse, angst – og alt imellom. Lizbethosnes.com

 16. Hei Julie!
  Titter innom bloggen din hver dag, og det har jeg gjort i kanskje 2 år nå. Jeg kommentere nesten aldri, men jeg kom plutselig på hvor takknemlig jeg er over at du har denne bloggen, og hvor glad jeg blir av å lese innleggene dine. Bloggen din har blitt en del av hverdagen min. Jeg blir kjempe inspirert av deg, og du er virkelig mitt forbilde. Også er du så utrolig vakker!!

  Klem Hanne 🙂

 17. ingeborg-anna

  synst det er kjempe flott at han støtter en så god sak!! besten min døde nemlig av prostatakreft :'(

 18. Tycker det är jättevikitgt att engagera sig i dessa allvarliga sjukdommar och göra den insats man kan =)
  Skrev om din bok i bloggen, tyckte så mycket om den att jag ville dela med mig. Rena vardagslyxet att få krypa ner med den.
  Hoppas du får en jättehärlig fredag! Kram kram <3

  1. Fotballfrue

   Så utrolig hyggelig at du liker den 😀 Tusen taøø, søte du <3

   Håper helgen blir fin 🙂

   Klemmer!

 19. Hei, kan jeg spørre hvor du har kjøpt det serveringsbordet du har i stuen mellom de store stolene?? 🙂

 20. Da har jeg støttet Lars Kristian sin bart! Kjempeflott tiltak 🙂
  Ønsker dere en kjempefin helg, hærlige flotte Caroline!

  Klem Malin

 21. Er Lars skyvd ute i kulda????????? (ODD)

  1. Jeg har vært skadet i 5 måneder, så er pdd langt unna kampform :/

 22. Et kjempefint engasjement! Har et spørsmål bare… er du sikker på at 1000 av de 4000 dør av dette? I følge kreftregisteret så er det nesten 4000 nye tilfeller, men bare 1 av 60 dør. Prostatakreft er heldigvis en av de kreftformene der det faktisk er ganske god prognose hvis den oppdages i tide. De fleste dør faktisk av vanlig alderdom med sin prostatakreft, enn av selve kreften.

  Ha en fin dag, og god helg til dere! Klem!

  1. Var kanskje litt utydelig skrevet, har endret det nå. Det jeg mente var at det årlig dør over 1000 menn pga prostatakreft. Dette er altså totalt i Norge, ikke av de 4000 nye tilfellene 🙂

   – C

 23. Bare lurer på om dere tilhører noen slags gren innen den kristne troen deres?
  Dere drikker jo ganske ofte, noe jeg sjeldent hører personlig kristne gjør..?

  1. Drikker vi ofte? Jaha… Nytt for meg :p Stor forskjell på å drikke seg full, og det å nyte en flaske vin. Vi tilhører ingen spesiell gren, men tror på Jesus.

   1. Sa ikke at dere ofte var fulle, bare at dere ofte drakk. Ofte er jo selvfølgelig et realtivt begrep. Sammenlignet med oss, drikker dere ofte, sammenlignet med enkelte andre, drikker dere sjeldent. Det kommer jo an på øyet som ser, men her var det min opplevelse av det, mine ord, og dermed sammenlignet med meg selv. Dermed ordet ofte.
    De få personlig kristne jeg kjenner rører ikke alkohol, og ser på det som synd, så sammenlignet med de, drikker dere jo f.eks kjeempeofte 😀 Ikke at det spiller noen rolle, kjenner sikkert for få kristne, men ble overrasket over at dere var det, pga alkoholen.
    Hadde kanskje egentlig trodd at alle personlig kristne ikke rørte alkohol, men som sagt, jeg kjenner vel for få.

   2. Helene

    Første underet Jesus gjorde var å gjøre vann til vin! 🙂 Så man skal absolutt kunne kose seg samtidig som man tror, mener jeg!

   3. Og Paulus anbefalte å drikke et glass med vin om dagen, da det skulle være godt for magen ; )

    Syns det er fint at du skriver at dere tror på Jesus, ettersom at det faktisk er å være kristen =) Å tro på Gud er jo noe alle religioner gjør.

   4. Oops, der skal det stå: Å tro på Gud er jo noe nesten alle religioner gjør.

    🙂

  2. Silje: Jeg tror du har en feil oppfattelse av hva det vil si å være personlig kristen.
   Jeg er oppvokst kristen, men har vært mye full i mitt liv fordet, og noe av det hyggeligste jeg gjør er å nyte en flaske rødvin med venner – eller gå på byen som alle andre. Det er veldig mange kristne som ikke drikker alkohol av prinsippsaker, men jeg tør å påstå at det er vel så mange som har et avslappet forhold til det.

  3. Gje deg. Jeg er «personlig kristen»/»kristen», kall det hva søren, troendes, (og nokså aktiv). Men drikker alkohol slik jeg vil. Svært store forskjeller på dette, en viktig side er at mange kristne tar avstand for å sette et standpunkt, ettersom alkohol kan misbrukes og være negativt for mange. Som mor, fornuftig menneske og «voksen», er det andre grunner til at jeg ikke «går på fylla»!

 24. Amalie14

  Så flott at han engasjerer seg i movember!:-) Jeg mener også at menn bør ha like mye fokus på helse som kvinner, ei god helse er jo faktisk det viktigste man eier, hvis man tenker på det:-)

 25. Kristin

  Praktiserer dere religion på noen måte? er bare nysgjerrig 🙂 var ikke klar over at dere var religiøse!

 26. Katrine

  Wohoo, KRIK! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *