Frozen Halloween Mudpie

I dag er det Halloween, og selv om vi i Norge kanskje ikke feirer i like stor grad som i for eksempel USA hvor de er eksperter på slike høytider, er det likevel gøy å gjøre litt ut av det. Boken min er sesongbasert, noe som betyr at den er delt inn i måneder, og for oktober har jeg rett og slett valgt å fokusere litt på nettopp Halloween, ved å inkludere to oppskrifter på Halloween-snacks. Den mest avanserte tenkte jeg å dele med dere her i dag, ettersom denne er vanvittig god og en av mine favorittkaker. NB: Kaken skal stå i fryseren lenge, så ta sikte på å bake den i dag, men spise den i morgen, eventuelt baken den NÅ og spise den sent i kveld.

Kaken lages i tre omganger: Bunn, mellomfyll og topping.

Bunn: 
♥ 200 gram malte mandler
♥ 75 gram smør

Mellomfyll: 
♥ 2.5 dl. sukrin
♥ 3.5 dl. kremfløte
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 ts. jbkm (johannesbrødkjernemel, kjøpes på helsekosten) + 1 dl. vann Blandes godt, skal IKKE være klumpete.
♥ 25 gram smør
♥ 1 ts. vaniljesukker evnt. essens
♥ 1 ts. vaniljepulver
♥ 2 ts. pulverkaffe

Topping – sjokoladefyll: 
♥ 75 gram mørk sjokolade (70 prosent eller mer)
♥ 1 eggehvitte
♥ 1 dl. kremfløte

Slik gjør du: 

Bunn: Smelt smøret, rør inn de malte mandlene. Dekk bunnen på en kakeform med bakepapir, og trykk deigen godt utover hele. Sett formen i kjøleskapet.

Mellomfyll: Bland sukrin, fløte, eggeplommer og jbkm-blandingen i en kjele. Varm opp under omrøring, til det har blitt en tykk og glatt masse. Dette tar ca. 10-15 minutter. Ha i vaniljesukker og pulverkaffe. Bland godt.  Visp inn smeltet smør (25 gram) Hell fyllet over deigbunnen som har stått i kjøleskapet. Sett i fryseren i ca. 2 timer.

Topping – sjokoladefyll: Smelt sjokoladen over vannbad. Visp eggehvitten til den blir helt fast. Visp fløte til krem. Ha litt og litt av kremen over i den smeltede sjokoladen. Rør forsiktig, bruk gjerne en slikkepott og vend det inn. Ha deretter i den piskede eggehvitten. Bland alt forsiktig.

Stryk sjokoladefyllet øverst på paien med en slikkepott. Dekk med plastfolie, pass på at det ikke kommer noe luft inn, denne skal stå i fryseren i 8 timer, så det er viktig at paien ikke smaker fryser når du tar den ut. Etter 8 timer kan du ta den ut, løsne den fra formen, og plassere den på et lekkert fat. Riv gjerne sukkerfri hvit sjokolade over, det ser lekkert ut. Pynt også med halloween-effekter, dersom du skal bruke den i denne sammenhengen. Jeg fant et gresskarhode på internett, printet det ut, klippet det til og la de over kaken. Deretter strødde jeg sukrinmelis over, for å få dette mønsteret.

La kaken stå i ca. 30 minutter før servering. Den holder seg i kjøleskapet i dagesvis, og smaker faktisk bare bedre og bedre for hver dag som går!

Håper det smaker 🙂

113 kommentarer

  1. OMG!!!!!!

  2. Kristin

    OMG Caroline. Jeg har aldri sett noe som ser like godt ut som det her…!!!!

  3. Josefine

    Mamma har bursdag i dag så her feirer vi alltid halloween samtidig med bursdag 😀 utrolig koselig!!

  4. åh, har planlagt å lage denne helt siden jeg kjøpte boken din! Ser så god ut:) Får prøves ut på fredag selv Haloween er over da!

  5. Åh, ser VANVITTIG godt ut! Nå fikk jeg virkelig lyst på kake 😀

  6. Woho, denne så skremmende god ut, Caroline- haha! Takk for tips, kanskje jeg kan komme med et lite knask-tips til deg også i samme slengen? http://stinean.blogg.no/1351705363_dagens_ste.html
    iherb love 🙂

  7. mmm den så kjempegod ut! Men har ikke Johannes et eller anna melet, så får vel ta meg en shoppetur 🙂

    God natt!

    1. Fotballfrue

      Hehehe 😀 Johannesbrødkjernemel 😉

      Klem!

  8. Bare lurte på en ting… kanskje et dumt spørsmål, men hvorfor skal kaka stå så lenge i fryseren? 🙂

    1. Fotballfrue

      Fordi det er en frozen pai, da får den riktig konsistens 🙂

      – C

  9. Camilla

    Så nydelig ut 🙂 er det forresten mulig å få bestilt en signert fotballfruebok av deg? julegave til en venninne 🙂

  10. Hei, lurer på hvordan man kan male mandlene? Har ikke sånn kjøkkenmaskin, men har en ganske bra stavmikser…går det?

    1. Fotballfrue

      Prøv 😀 Jeg bruker stavmikser til peanøttsmør, så hvorfor ikke 🙂

      Klem!

  11. Actually, I love that you write your blog in your native language, because that gives your blog a unique touch and makes it more interesting for me to find out, what you’re saying! Keep doing 🙂

    Your follower Anna from Estonia

    1. Fotballfrue

      Really? Thank you so much 😀

      Hugs!

  12. Hvordan kan du si at kaken er sukkerfri? når det er sukker i mørksjokolade (da mener jeg 70% og 86%?:)

    1. Fotballfrue

      Det regner jeg med de fleste forstår 🙂 Den er jo sukkerfri om du ser bort fra det som er i den mørke sjokoladen. .

      – C

  13. Så utrolig deilig! Mmm, himmelsk, den MÅ jeg rett og slett bare prøve ut, hihi!! 😀 Elsker at du blogger om så mye forskjellig. Jeg er over middels interessert i kosthold, trening, klær, design og sånt så kanskje ikke så rart jeg digger bloggen din ^^
    Forresten er lasagnen din en STOR suksess i min familie!
    You rock!

  14. Hei. Hvor stor kakeform bruker du her? Også lurte jeg på om det går ann å bruke vanlig sukker, og om det da skal være samme mengde som sukrinen? Fikk veldig lyst til å lage denne, den så utrolig god ut! Men jeg går ikke på lavkarbo, så da bruker jeg helst vanlig sukker 🙂
    Takk for at du deler oppskrifter på bloggen, du er topp!
    Mange klemmer fra meg 🙂

    1. Fotballfrue

      Den er 25 cm. 🙂 Ja og ja 🙂

      Klemmer 🙂

  15. Tack för tipset! Ser gott ut!

  16. hey There!

    so i used google translate and i think i understood all of it but one question….
    what is sukrin?
    Takk for oppskriften! Du skjønner, jeg lære språket ditt 😉 (google oversetter for å hjelpe meg….)

    Hugs!

    1. Fotballfrue

      Haha, you are really good 😀 Sukrin is like artificial sugar, but it is sugar free and 100 percent natural 😀 It is erythritol 🙂

      Klem 😀

  17. Takke deg så mye! you bought it at the same store as you bough the jbkm did u?

  18. Testet denne i går, den var supergod 🙂

  19. ååh, det så utrolig godt ut! tror jeg må lage den engang 😀

  20. Testet denne i går! Milde himmel den ble fantastisk! Aldri tidligere lyktes så bra med noen av mine lakvarbo bakverk, og jeg har prøvd en hel del! Jeg hadde ikke jkbm og det gikk fint uten også. Takk :))

  21. under opplæring

    Å som jeg sjesker på denne kaka!!!!……………….Men du,når man varmer opp dette mellomfyllet i 10-15 min…skal det småkoke litt da?
    Tror jeg må lage denne til helga eller gul suksess kake?!?!?……Ligner disse kakene litt på hverandre tro?

    😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *