Frozen Halloween Mudpie

I dag er det Halloween, og selv om vi i Norge kanskje ikke feirer i like stor grad som i for eksempel USA hvor de er eksperter på slike høytider, er det likevel gøy å gjøre litt ut av det. Boken min er sesongbasert, noe som betyr at den er delt inn i måneder, og for oktober har jeg rett og slett valgt å fokusere litt på nettopp Halloween, ved å inkludere to oppskrifter på Halloween-snacks. Den mest avanserte tenkte jeg å dele med dere her i dag, ettersom denne er vanvittig god og en av mine favorittkaker. NB: Kaken skal stå i fryseren lenge, så ta sikte på å bake den i dag, men spise den i morgen, eventuelt baken den NÅ og spise den sent i kveld.

Kaken lages i tre omganger: Bunn, mellomfyll og topping.

Bunn: 
♥ 200 gram malte mandler
♥ 75 gram smør

Mellomfyll: 
♥ 2.5 dl. sukrin
♥ 3.5 dl. kremfløte
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 ts. jbkm (johannesbrødkjernemel, kjøpes på helsekosten) + 1 dl. vann Blandes godt, skal IKKE være klumpete.
♥ 25 gram smør
♥ 1 ts. vaniljesukker evnt. essens
♥ 1 ts. vaniljepulver
♥ 2 ts. pulverkaffe

Topping – sjokoladefyll: 
♥ 75 gram mørk sjokolade (70 prosent eller mer)
♥ 1 eggehvitte
♥ 1 dl. kremfløte

Slik gjør du: 

Bunn: Smelt smøret, rør inn de malte mandlene. Dekk bunnen på en kakeform med bakepapir, og trykk deigen godt utover hele. Sett formen i kjøleskapet.

Mellomfyll: Bland sukrin, fløte, eggeplommer og jbkm-blandingen i en kjele. Varm opp under omrøring, til det har blitt en tykk og glatt masse. Dette tar ca. 10-15 minutter. Ha i vaniljesukker og pulverkaffe. Bland godt.  Visp inn smeltet smør (25 gram) Hell fyllet over deigbunnen som har stått i kjøleskapet. Sett i fryseren i ca. 2 timer.

Topping – sjokoladefyll: Smelt sjokoladen over vannbad. Visp eggehvitten til den blir helt fast. Visp fløte til krem. Ha litt og litt av kremen over i den smeltede sjokoladen. Rør forsiktig, bruk gjerne en slikkepott og vend det inn. Ha deretter i den piskede eggehvitten. Bland alt forsiktig.

Stryk sjokoladefyllet øverst på paien med en slikkepott. Dekk med plastfolie, pass på at det ikke kommer noe luft inn, denne skal stå i fryseren i 8 timer, så det er viktig at paien ikke smaker fryser når du tar den ut. Etter 8 timer kan du ta den ut, løsne den fra formen, og plassere den på et lekkert fat. Riv gjerne sukkerfri hvit sjokolade over, det ser lekkert ut. Pynt også med halloween-effekter, dersom du skal bruke den i denne sammenhengen. Jeg fant et gresskarhode på internett, printet det ut, klippet det til og la de over kaken. Deretter strødde jeg sukrinmelis over, for å få dette mønsteret.

La kaken stå i ca. 30 minutter før servering. Den holder seg i kjøleskapet i dagesvis, og smaker faktisk bare bedre og bedre for hver dag som går!

Håper det smaker 🙂

113 kommentarer

  1. Ååå, ikke lurt å se på bloggen din nå som jeg vil gjøre alt annet enn å skrive oppgave. Den kaka ser skikkelig god ut 😀

  2. Da stikker jeg på butikken og kjøper ingredienser! Denne må prøves! Ha en strålende dag videre, Caroline. Bloggen din gjør jeg så glad! 😀

    1. Fotballfrue

      Å, så gøy! Garanterer at du vil like den 😀

      Klem!

  3. Margrethe

    Den så helt fantastisk god ut, og jeg er ikke en kakeperson engang 😉

  4. Sikkert ett dumt spørsmål… Men hva er jbkm?
    Å hvilken størrelse på form bruker du til den? Går det bra med ei 24 form?

    Takk for tipset forresten. Nå gleder jeg meg til å overraske kjæresten i kveld.
    Ha en fin (ehh, skummel?) dag søte deg<3

    1. Fotballfrue

      Johannesbrødkjernemel, en jevner som for eks. maizenna 🙂

      Klemmer!

      1. Hei! Kan jeg bruke maizenna istedet for jbkm tror du ? 🙂 Ser helt fantastisk ut.

      2. Fotballfrue

        Ja, om du ikke skal lage den lavkarbovennlig, så 🙂

        – C

      3. Men bittelitt Maizena hat vel ikke mange Gram karber Eller?

      4. Fotballfrue

        Det går nok fint 🙂

        – C

  5. Marita Ø

    Denne ser ekstremt god ut! Fikk mer lyst til å gå på kjøkkenet å bake, enn å sitte med eksamensoppgaver nå altså, haha 🙂 Håper du får en herlig onsdag og lillelørdag 😀 Kan ikke fatte hvor fort ukene går, hjelpe meg!

    1. Fotballfrue

      Jeg vet, tiden bare forsvinner! Lykke til med eksamensoppgavene 🙂

      Klemmer!

  6. Å den så digg ut! Har fått skolen til å ta den inn så jeg har lånt den nå! Herlig! <3 Du er så vakker!

  7. Sara Elisabet

    Hei Caroline! Den kaka så kjempegod ut!! Lurer på om jeg skal bake den selv, men når jeg leste gjennom opskriften skjønte jeg ikke hva jbkm stod for?? :-p

  8. Hva er jbkm?

    1. Fotballfrue

      se svar lenger opp 🙂

      – C

  9. Hei! Denne så fantastisk god ut. Må prøves! Maler du mandlene selv eller kjøper du ferdig malt fra funksjonell mat. Kan man eventuelt bruke mandelmel?
    Ha en flott dag 🙂

    1. Fotballfrue

      Nei, ikke mandelmel. Mal helst mandler selv 🙂

      – C

      1. Hm….tenkte lage denne med mandelmel som jeg har – hvorfor kan man ikke bruke det? Er ikke mandelmel bare malte mandler?

      2. Fotballfrue

        Nei, malte mandler har en annen kondistensen enn mandelmel og bunnen vil derfor ikke bli hundre prosent som den skal. 😉

        – C

  10. Åh! Fy søren den så god ut! *vann i munnen* Du er så flink, Caroline 🙂

    1. Fotballfrue

      Tusen takk 😀

  11. Sukk… Der forsvant fokuset elegant bort fra beregning av avsanvsrente og grunnerstatning og over på søte fristelser. Aner meg at jeg er borte på det lokale bakeriet og putter noe søtt i vesken i løpet av de neste timene…

    Den kaken ser fantastisk god ut. eller kake og kake…det blir vel kanskje riktigere å kalle dette konfekt 🙂

    1. Fotballfrue

      Det beste er jo at den er sukkerfriii 😀

      Klem!

  12. so yum! happy halloween!:) xo

  13. Any chance to translate this into English or German?

    1. Fotballfrue

      Yes, use this: https://translate.google.com/ 🙂

      Hugs!

      1. Haha thanks 😉

  14. Den så seriøst digg ut!! Og jeg som elsker konsistensen på muddpay`s! Det er jo bare helt himmelsk.
    Tror dette må bli baksten til bursdagen min neste helg 😀 *Vann i munnen*

  15. Åhhh NAM! Den skal lages med EN gang! 😀
    Takk for at du deler så gode oppskrifter med oss <3

  16. Den kaken så helt himmelsk god ut!!!!!

  17. holy moly! Den så utrooolig god ut!

  18. Den så god ut den!!! Kanskje dumt spørsmål, men hva er forskellen på mandelmel ferdigkjøpt og hjemmelaget?

  19. Ehhh… NAM!

  20. Jeanette

    dumt at alt man lager med sukrin smaker dritt :/ får en sånn kald ekkel smak av det,noe som er dumt.har laget så mye med sukrin,men ikke noe som smaker godt

    1. Fotballfrue

      Det er jeg sterkt uenig i 🙂 Man har vel forskjellige smaksløker, for jeg synes det smaker ganske så likt 🙂 Det kommer sikkert an på hva man er vant til også 🙂

      – C

    2. Prøv Sukrin+ istedet, den smaker mye bedre og ikke kaldt i det hele tatt. Husk bare at da må du kun ta ca halvparten mengde – Sukrin+ er søtere.
      Denne kaken skal jeg definitivt prøve til helgen !

  21. Ann Cicilie

    Den kaken ser bare helt fantastisk god ut <3 Og siden du sier den smaker like godt som den ser ut så må jeg bare prøve den en dag 😀
    Men bruker du vanlig vaniljesukker? Takk for alle de gode oppskriftene du deler med oss :))))

    1. Fotballfrue

      Ja, det er uansett så lite 🙂 Du kan evnt. bruke essens 🙂

      Klem!

  22. Hey!

    Could you pleeeaaase please write this recipe down in English?
    I really love your blog, but never understand anything :/

    Greetings,
    Anna

    1. Fotballfrue

      You can use google translator? 🙂

      Big hug!

  23. Jeg tipper du mener at man skal vispe kremfløten til krem 🙂 Også lurer jeg hvilken funksjons det har å vispe fløten før man har den i varme sjokoladen? Vil ikke kremen løse seg opp og gå tilbake til «fløtestadiet» (for eksempel løser den seg opp i kakao)? Kan man heller gjøre det omvendt: Vispe smeltet sjokolade inn i kremen?

    1. Fotballfrue

      Har jeg ikke skrevet det? :O Men ja, det stemmer 🙂 Det blir en helt annen konsistens på blandingen når du pisker til krem først 🙂

      – C

  24. Den så fantastisk ut. Nå skal jeg ta en pause fra eksamenslesing å lage denne. Takk for tipset! Forresten, hvor pleier du å kjøpe jbkm og malte mandler? Er så vanskelig å male de selv, hehe

    1. Fotballfrue

      Mandlene maler jeg selv, og jbkm kjøper jeg hos Sunkost 🙂

      – C

  25. Michelle

    fy søren det der så utroooolig godt ut!! 😀 Ja, takk!

  26. Må prøves! Den såg helt fantastisk ut! 🙂 Men har et spm, lurer på om du veit ca næringsinnholdet i et kake stykke/100 gr? 😀

    1. Fotballfrue

      Det vet jeg ikke :/

      – C

    2. Det har jeg regnet ut! Hele kaka kommer seg på 4149 kalorier. Da utgjør kremfløten faktisk nesten 2000 av dem.. Så jeg vurderer å teste med matfløte selv om konsistensen muligens kan bli mindre luftig… Hehe:)
      Hva 100 gram kommer seg på vet jeg ikke, men kaka må vel deles i 8-12 biter vel? (på 12 biter blir det ca 346 kalorier pr. stykke)

      1. Ups, det var jo ikke så rent lite 😉

      2. Det er karbohydrat innholdet som er viktig i lchf kosthold, har du regnet ut det også ?

  27. Djises, den så god ut! Skal bake den senere i kveld!

    1. Fotballfrue

      😀 😀

  28. Lurer bare på om du fann ut av å få serier inn på iPaden din? Eventuelt om du kunne ha forklart meg hvordan det gjøres?

    Ha en fin dag videre 🙂

    1. Ja, det hadde vært fantastisk! Søker på youtube, men jeg må være dum, for jeg blir ikke noe klokere!

      Kaken så forresten kjempegod ut, Caroline 🙂

    2. Jeg har mac, og det eneste jeg gjør er å koble iPaden til iTunes. Deretter drar/flytter jeg seriene til iTunes, hvor jeg videre «drar» de over til iPaden. Så synkroniserer jeg 🙂

      1. LH, men hvor henter du seriene fra før du drar de over til iTunes?

        Har forsøkt tidligere flere ganger og spurt hvordan Caroline gjør det, men ikke blitt klokere 😉 Har kjøpt Viaplay nå, da får jeg iallefall noen serier og filmer å se på.

      2. Andrea Sørlie

        Litt sent kanskje: Du må enten laste de ned eller legge de inn på iTunes via en DVD du allerede har 🙂 Det er også mulig å kjøpe filmer i iTunes store!

  29. Christina

    Hvor lenge holder den seg i romtemperatur,sånn omtrent?Kan den stå og holde seg pen i et selskap,for eksempel,eller lønner det seg å løse det annerledes? 🙂

  30. Å, den så utorlig god ut 🙂 Lurer på en ting jeg blir veldig glad for om du kan svare på! Jeg spiser et helt «normalt» kosthold, altså ikke LCHF sånn som deg, er det da en sunnere måte å bake ting på dersom jeg baker etter dine oppskrifter? Med tanke på at det ikke er sukker i og sånt 🙂 Eller har det ikke noe å si om jeg baker med vanlig oppskrift?

  31. Lager kaken nå Caroline 🙂 Så super ut! Men du har skrevet vaniljepulver, men hvor skal jeg tilsette det?

  32. Den så vanvittig god ut!

  33. Hei. Bloggen din gir meg så mye glede. Elsker å trene selv. Eller det er iallfall deilig etter øktene.
    Kjenner jeg blir småfrustrert på dine vegne når d gjelder smerter. Har du prøvd elipsemaskin? Jeg har kjøpt en helt herlig elipsevenn fra sportsmaster.
    Jeg har de harde øktene på som oftest 45 min flere gr i uken. Intervaller mm. Høy motstand. Svetten renner. Dette er fantastisk skånsomt for kroppen. Brukte den også når jeg var gravid. Det er mye mindre belastende for kroppen, enn løping. Jeg løper også en del, men da ute. 1 time, 1 mil. + at jeg svømmer og selvfølgelig styrketrening 3 gr i uken.

  34. Fysøren, den såg griiisegod ut!! Gjett om eg skal på butikken i næraste framtid og kjøpe ingrediensar 🙂

  35. Hei! Kjempefin blogg du har! Jeg er fast leser og har et spm til deg. Jeg har lyst til å prøve meg på lavkarbo, men lurer litt på hva jeg skal gjøre mtp hvis man skal spise hos noen man ikke kjenner så godt, eller generelt det å spise borte hos andre. Hva bruker dere å gjøre:)?

  36. Ååå, den kaka så veldig god ut!

  37. Hilken str på kakeform? Ser helt fantastisk ut.. Ha en fantastisk halloween

  38. Det så helt urolig god ut! Vet du hvor mange kalorier eller karbohydrater det er i den? Jeg lurer også på om du vet om noe snakcs som jeg kan lage og spise i uka, og ikke bare i helgen? 🙂

  39. It looks yumm!

  40. Det skrives mud PIE ikke «pai» og det er to ord, ikke ett.

    1. Fotballfrue

      Wops, my bad. Men jeg skriver det fortsatt i ett ord 🙂

      – C

      1. det er jo i ett ord, den så sinnsykt god ut. bra jeg ikke har mye å gjøre i morgen, nam!

    2. Mariamor

      Men trykkleif er jo bare sjarmerende 🙂 Det viser bare at det er Caroline som har skrevet det, og ikke en robot 🙂 Hurra for kake :p

  41. Amalie14

    Det så vanvittig godt ut! Nå fikk jeg lyst på kake:D

  42. Den kaka så jo knallgod ut! Litt sånn seig og god?

  43. […] resten av oppskriften her! oktober 31st, 2012 | Tags: iskake, lavkarbo, lchf, mud pie, oppskrift | Category: Iskaker, […]

  44. Gikk du halloween som liten? 🙂 Kaka så VELDIG god ut! *sikle*

  45. Hei! Tusen takk for en god oppskrift, den kaken så himmelsk ut! 🙂 Liker også at bare med å bytte ut jbkm så blir kaken glutenfri 🙂

  46. Oi oi! Det så veeldig godt ut! O.o

  47. Christina

    Hvordan takler denne å stå i romtemperatur over tid, for eksempel i et selskap? Sånn omtrentlig altså 🙂 Er det en kake som kan stå litt,eller lønner det seg at den står kaldt hele tiden? 🙂

  48. Skal definitivt prøve denne!
    Lurer bare på når du skriver at den kan holde seg lenge i KJØLESKAP? Blir den ikke bløt da? Er den ikke som en iskake som må oppbevares i fryseren?

    1. Fotballfrue

      nei, holder seg perfekt i kjøleskap 🙂 Har laget den hundre ganger :p

      – C

  49. Christina

    Forsøkte å spørre om dette tidligere idag,men jeg vet ikke om kommentaren kom gjennom til deg.Så jeg prøver igjen 🙂

    Hvordan klarer denne seg i romtemperatur,sånn omtrent? Kan den stå ute på et bord, for eksempel i forbindelse med et selskap eller venninnekveld,eller bør den stå kaldt hele tiden? 🙂

    Takk for en utrolig flott blogg!

    1. Fotballfrue

      den klarer seg fint i romtemperatur, men ikke altfor lenge, dessverre :/ Høyst en time?

      – C

  50. OMG!

    Dette så ikke LITE godt ut da Caroline 😀 Må skrive ned denne i boka mi. . Som forøvrig er FULL av oppskrifter for tiden, som burde vært prøvd ut! Sto opp klokken 03.30 i dag for å rekke så MYE som mulig, og likevel så klarte jeg å glemme at det er Halloween. .

    Det ringte på døren her i sted, og det eneste jeg hadde å gi barna var «rice wine», granat eple, cactus OG pepper sjokolade fra da vi var i Sør Korea i sommer, haha 😀 Stakkars, TENK så skuffet de blir når de smaker på den da. . «wææ». .

    Ha en flott kveld fine <3

  51. OMG!!!!!!

  52. OMG Caroline. Jeg har aldri sett noe som ser like godt ut som det her…!!!!

  53. Josefine

    Mamma har bursdag i dag så her feirer vi alltid halloween samtidig med bursdag 😀 utrolig koselig!!

  54. åh, har planlagt å lage denne helt siden jeg kjøpte boken din! Ser så god ut:) Får prøves ut på fredag selv Haloween er over da!

  55. Åh, ser VANVITTIG godt ut! Nå fikk jeg virkelig lyst på kake 😀

  56. Woho, denne så skremmende god ut, Caroline- haha! Takk for tips, kanskje jeg kan komme med et lite knask-tips til deg også i samme slengen? https://stinean.blogg.no/1351705363_dagens_ste.html
    iherb love 🙂

  57. mmm den så kjempegod ut! Men har ikke Johannes et eller anna melet, så får vel ta meg en shoppetur 🙂

    God natt!

    1. Fotballfrue

      Hehehe 😀 Johannesbrødkjernemel 😉

      Klem!

  58. Bare lurte på en ting… kanskje et dumt spørsmål, men hvorfor skal kaka stå så lenge i fryseren? 🙂

    1. Fotballfrue

      Fordi det er en frozen pai, da får den riktig konsistens 🙂

      – C

  59. Så nydelig ut 🙂 er det forresten mulig å få bestilt en signert fotballfruebok av deg? julegave til en venninne 🙂

  60. Hei, lurer på hvordan man kan male mandlene? Har ikke sånn kjøkkenmaskin, men har en ganske bra stavmikser…går det?

    1. Fotballfrue

      Prøv 😀 Jeg bruker stavmikser til peanøttsmør, så hvorfor ikke 🙂

      Klem!

  61. Actually, I love that you write your blog in your native language, because that gives your blog a unique touch and makes it more interesting for me to find out, what you’re saying! Keep doing 🙂

    Your follower Anna from Estonia

    1. Fotballfrue

      Really? Thank you so much 😀

      Hugs!

  62. Hvordan kan du si at kaken er sukkerfri? når det er sukker i mørksjokolade (da mener jeg 70% og 86%?:)

    1. Fotballfrue

      Det regner jeg med de fleste forstår 🙂 Den er jo sukkerfri om du ser bort fra det som er i den mørke sjokoladen. .

      – C

  63. Så utrolig deilig! Mmm, himmelsk, den MÅ jeg rett og slett bare prøve ut, hihi!! 😀 Elsker at du blogger om så mye forskjellig. Jeg er over middels interessert i kosthold, trening, klær, design og sånt så kanskje ikke så rart jeg digger bloggen din ^^
    Forresten er lasagnen din en STOR suksess i min familie!
    You rock!

  64. Hei. Hvor stor kakeform bruker du her? Også lurte jeg på om det går ann å bruke vanlig sukker, og om det da skal være samme mengde som sukrinen? Fikk veldig lyst til å lage denne, den så utrolig god ut! Men jeg går ikke på lavkarbo, så da bruker jeg helst vanlig sukker 🙂
    Takk for at du deler oppskrifter på bloggen, du er topp!
    Mange klemmer fra meg 🙂

    1. Fotballfrue

      Den er 25 cm. 🙂 Ja og ja 🙂

      Klemmer 🙂

  65. Tack för tipset! Ser gott ut!

  66. hey There!

    so i used google translate and i think i understood all of it but one question….
    what is sukrin?
    Takk for oppskriften! Du skjønner, jeg lære språket ditt 😉 (google oversetter for å hjelpe meg….)

    Hugs!

    1. Fotballfrue

      Haha, you are really good 😀 Sukrin is like artificial sugar, but it is sugar free and 100 percent natural 😀 It is erythritol 🙂

      Klem 😀

  67. Takke deg så mye! you bought it at the same store as you bough the jbkm did u?

  68. Testet denne i går, den var supergod 🙂

  69. ååh, det så utrolig godt ut! tror jeg må lage den engang 😀

  70. Testet denne i går! Milde himmel den ble fantastisk! Aldri tidligere lyktes så bra med noen av mine lakvarbo bakverk, og jeg har prøvd en hel del! Jeg hadde ikke jkbm og det gikk fint uten også. Takk :))

  71. under opplæring

    Å som jeg sjesker på denne kaka!!!!……………….Men du,når man varmer opp dette mellomfyllet i 10-15 min…skal det småkoke litt da?
    Tror jeg må lage denne til helga eller gul suksess kake?!?!?……Ligner disse kakene litt på hverandre tro?

    😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *