Svar på spørsmålsrunde: Trening

Har du alltid vært like glad i å trene? Nei, jeg skal ærlig innrømme at trening først ble en interesse for meg da jeg var gammel nok til å tegne abonnement på et treningssenter, altså da jeg var 16 år. Jeg har aldri drevet med noen særlig form for idrett da jeg var yngre, ettersom teater og piano var de interessene som lå mitt hjerte nærmest. Faktisk snuste jeg på håndball i nøyaktig 6 måneder, men det krasjet med teaterøvingen, så det ble aldri en prioritet. Startet altså på SATS da jeg var 16, og trente hovedsakelig 2-3 ganger i uken til å begynne med, dette var alt jeg rakk ved siden av skolen, ettersom jeg var veldig opptatt av å prioritere lekser og lesing. Først var det gruppetimer og steppmaskin som ble en gjenganger, men jeg husker hvor utrolig fascinert jeg ble av de som løp og løp og løp og løp i en time og vel så det, så jeg husker at jeg bare bestemte meg en dag, for at NÅ skulle søren meg jeg også bli en løper. I det minste en som var glad i å løpe, og som kunne ha det som trening, jeg synes det så så befriende ut. Og sånn ble det 🙂

Hva tenker du om å få barn, samt det å komme i form igjen etter svangerskap og fødsel? Er dette noe som skremmer deg? Vet du, faktisk er dette noe jeg gleder meg til. Jeg ser på det som en utfordring, og håper at jeg når den tid kommer kan være en av de heldige som er i god form under hele svangerskapet, slik at jeg kan vedlikeholde treningen. Jeg håper at jeg kan være til inspirasjon for kommende mødre når den tiden kommer for meg, at jeg kan vise at det å gå gravid ikke nødvendigvis bør bety noe negativt for kroppen vår. Litt skremmende å tenke på alle endringene som faktisk skjer i løpet av 9 måneder er det jo, men jeg leser, snakker med og hører stadig flere kvinner som snakker positivt om dette med å komme i form i etterkant av et svangerskap, så jeg tror at alt går med litt viljestyrke. Og når det kommer til trening, så er absolutt viljen min på plass!

Hva gjør du med håret ditt i og med at du trener så mye? Vasker du det hver dag? Nei, det gjør jeg ikke. Det å vaske håret hver dag er ikke noe en frisør anbefaler, så jeg prøver å begrense meg. Jeg trener jo som regel 5 ganger i uken, noen ganger 6, og håret mitt får en vask 3-4 ganger i uken. Noen ganger mer, selvfølgelig, det kommer helt an på håret. Har jeg en dårlig hårdag og kjenner at en hårvask kan redde meg ut av knipen, er det null stress å vaske det to dager på rad, bare dette er noe som ikke gjentar seg. Jo, man svetter selvfølgelig under hver økt, spesielt jeg som løper en del, men heldigvis har jeg aldri vært plaget med fett hår, så for meg er ikke den biten et problem. Det som heller er at problem, er at jeg kan oppleve at det blir noe statisk (i hvert fall fremover nå som vi også fyrer mye) i tillegg kan det noen ganger være ganske vanskelig å ha med å gjøre, rett og slett miste gnisten. Da hjelper det med tørrsjampo! Det anbefaler jeg virkelig på det varmeste. Selv har jeg både tørrsjampo og tørrbalsam fra Hempz som jeg bruker i disse dager, og synes det fungerer veldig bra. Håret føles nesten som nydusjet, og blir i hvert fall veldig mykt, deilig og duftende igjen.

Hvorfor løp du ikke maraton eller halvmaraton? Nå har jeg faktisk bare løpt halvmaraton 2 ganger på tredemølle, noe som minner meg på at jeg snart må få gjort det igjen, så snart låret mitt blir 100 prosent bra. Jeg vet at det å løpe ute kontra inne ikke kan sammenlignes, så dersom jeg skal være med på et eventuelt løp i fremtiden, må jeg bli enda flinkere til å løpe utendørs . . selv om jeg faktisk har blitt mye flinkere til det etter at vi flyttet fra Oslo. Jeg vil i hvert fall gjennomføre en halvmaraton ute før jeg kaster meg på en helmaraton, men en ting er sikkert, og det er at jeg kommer til å gjennomføre dette i fremtiden. Akkurat nå må jeg ærlig innrømme at mye av det som stanser meg er bloggen. Jeg blir stresset med tanke på at noen kanskje skulle kjenne meg igjen, og eventuelt følge med på meg og mitt løp mens det hele foregår. Jeg vet at dette kanskje høres rart ut, men jeg føler at det ville være deilig å være helt fullstendig anonym når jeg løper et maraton. Dette er vel noe jeg bare må jobbe med selv, så jeg får se hvordan jeg løser dette etter hvert 🙂

Jeg lurer på om du er fornøyd med tredemøllen du kjøpte deg og om du vil anbefale denne? JA! Ååå, jeg elsker den! Jeg bestilte den hos Sportsmaster, det er deres eget merke. Jeg har modellen som heter T70, den har vifte, god demping (regulerbar) og direkteknapper for både fart og helling, noe som gjør det enklere å blant annet løpe intervaller.

Båndet er også 50 cm. langt, og det synes jeg er kjempeviktig, ettersom jeg liker å løpe litt langt bakpå. Veldig fornøyd med frakten også, den kom kjapt etter bestilling. Eneste problemet var å få den opp i annen etasje, men Lars-Kristian inviterte ODD-gutta på pizza, så var problemet plutselig løst 🙂

Hvordan får du treningsmotivasjon, kan du lage et innlegg om tips? Dette har jeg skrevet om en del ganger tidligere, og tipsene mine har ikke endret seg, så jeg gjengir de 5 beste under her:

1. Start allerede første ukedag med den rette innstillingen:
Mandag er BRA! Ikke tenk at mandag er kjedelig og tung, snu heller litt på det hele. Mandag er en fantastisk dag, fordi uken på ingen måte er satt og du kan forme den akkurat slik du vil. Du har alle muligheter i hele verden til å få den beste uken i ditt liv. Mitt tips er å starte treningen allerede på mandag, slik at du får en pangstart med god samvittighet og masse energi. Utsetter du ukens første treningsdag til tirsdag eller onsdag, vil det være vanskeligere å få til de øktene du aller helst vil gjennomføre i løpet av ukens 7 dager.

2. Sett deg mål
Det kan være veldig greit å ha noe å trene mot, noe å se fram til. Tidligere har mine mål vært å fresh ut i både bryllupet og på bryllupsreisen. Nå som denne tiden er over, er heller målet mitt å holde meg som jeg er, jeg trener mest fordi jeg elsker det og fordi helsa har godt av det. Det er heller ikke dumt å hå mål som for eksempel halvmaraton, helmaraton (jeg heller litt mot denne), være med på et sykkelritt, gå Besseggen på så og så kort tid, gjennomføre spinningtimen med den og den pulsen, også videre.

3. Finn en treningsform som passer deg
Prøv ut litt forskjellig, så vil du etter hvert merke hva du trives best med. Selv gikk jeg alltid på gruppetimer i starten. Jeg taklet ikke å trene i salen og synes det var helt uutholdelig kjedelig. Frivekter og tredemølle? Nei, takk! Men da gruppetimene ble til rutine, og ellipsemaskinen bare var gørr, måtte jeg ty til andre midler. I dag er mølla min bestevenn! Det vet dere jo. Jeg blir ikke lei. I tillegg finner jeg mye glede i styrketrening ved siden av. Variasjon er fantastisk!

4. Lag en treningskontrakt med deg selv
Alt er så mye lettere når du har en bindende avtale med noen, så hvorfor ikke lage en kontrakt med deg selv? Skriv ned hva du skal oppnå innen en bestemt dato, antall dager i uken du skal trene, signér, og heng opp på kjøleskapet.

5. Loggfør øktene dine
Ha oversikten over hvor ofte du trener og hvordan du trener, invester for eksempel i en treningsdagbok. Skryt gjerne av det på facebook eller via andre sosiale medier også (hehehehe). På den måten får du vist frem til flere enn deg selv hvor flink du er, og bare dét alene kan være motivasjon nok til å holde treningen gående (. . selv om det kanskje kan være slitsomt for vennene dine på face å se hvor flink du er hele tiden – høhø. . )

Les hele innlegget med mine beste tips for treningsmotivasjon ved å klikke her.

Det er et treningsrelatert spørsmål jeg ikke har tatt med her, det var nemlig en av dere som lurte på om jeg kunne vise noen øvelser jeg gjør med treningsballen her hjemme. Tenkte jeg kunne svare på dette i et eget innlegg. Skal prøve å få det til i nærmeste fremtid! Neste gang jeg svarer på spørsmålsrunden, er vi på siste del, og det skal dreie seg om kosthold.

Har dere flere treningsrelaterte spørsmål som ikke krever for lange svar, kan dere godt stille disse i kommentarfeltet, så kan jeg svare der så godt jeg kan 🙂

Her er jeg straks i gang med treningsøkt nummer tre i dag, forresten. Var og trente styrke med Alexander på ELIXIA tidligere, og nå har jeg planer om å løpe ned litt her hjemme, blir 8 km. tilsammen i dag, rakk bare 4 på morgen. Ble liggende og lese for lenge 😀 Snart god helg til alle ♥

165 kommentarer

 1. cool<3

  LOVE FROM SPAIN !

  Check out my blog , CAMBRIDGE SATCHEL BAG GIVEAWAY :

  http://www.likeabirkin.blogspot.com

 2. Så flink du er! Kan ikke si det samme om meg selv.. 😉

 3. Mitt tips er at du melder deg på et løp og løper i hemmelighet før du røper på bloggen at du har løpt. Du trenger jo ikke å gå rett på halvmaraton? I morgen er det Hytteplanmila i Buskerud, og lignende løp arrangeres hele tiden. Det finnes også mange løpskaruseller, der det ikke er så mange deltakere.

  Et annet er å tenke at de som eventuelt følger med på deg, gjør jo det fordi de heier på deg. Jeg vet ikke om du er redd for at folk følger med på deg ute i løypa (uansett så heier de jo bare, og helt uansett ser du dem i maks 2 sekunder når du hjorter forbi), når jeg løper løp heier vilt fremmede på meg og roper navn (hvis det står på startnummeret), og det er egentlig bare koselig. Eller er det det at folk får vite hva du løper den og den distansen på? Det gjør vel heller ikke noe, med mindre du deltar for å vinne løpene du er med på, konkurrerer man jo bare mot seg selv. Hvis du bryr deg om de andre likevel, kan jeg garantere at det finnes folk som løper samme distanse mye dårligere enn deg, alt som kan krabbe og gå løper jo maraton for tiden (og særlig halvmaraton).

  Det tredje tipset er: Jaaa. Kom deg ut. Du kan ikke løpe halvmaraton på mølle og tro at det er det samme som å løpe det forteste du greier ute, på tid. Løp intervaller ute også, ikke bare rolig ute og intervaller inne. Bane går også an, og gir en helt annen følelse av strekning/fart enn det en hvilken som helst mølle vil gjøre, og er fenomenalt for intervalltrening, f.eks.

  Det må da være morsommere å ha en ordentlig og offisiell løpstid på oppmålte og godkjente distanser, enn det Nike/mølla påstår?

  Håper du blir med på løp, for once you’ve done it, you can’t stop doing it. God hælj!

 4. Kristine

  Kjempebra innlegg!

 5. Madelen

  du er flink du! gode svar 🙂 ha en fin kveld 🙂

 6. La merke til at på den treningsappen sto det 20 km, halvmaraton er 21 km 😉 haha 🙂 Kusinen min og kjæresten prøvde seg for første gang i år. Han klarte det, mens kusinen min måtte gi seg etter 28 km som er godt over halvmaraton!

 7. Flotte svar, Caroline 🙂

 8. Du?? Må spørre deg noe angående bloggappen din. Du har fått pushvarsler nå, men hver gang du publiserer et innlegg, så får jeg varsler tre ganger på rad. Altså tre «ring» per innlegg. Er det en feil eller skal det være slik?

 9. Du kan jo melde deg på Berlin maraton for eksempel 😉

 10. Du poster et bilde tidligere hvor du viste armmusklene dine. Kjempefine 😀 Men det jeg la merke til, er at du har sånne fine og lange, mens jeg selv har korte «guttemuskler». Jeg har blitt fortalt at jeg ikke burde trene mer styrke fordi jeg «snart ser ut som en gutt». Og jeg som elsker å trene styrke!

  Så det jeg lurer på er om dette går på gener eller er det noe jeg kan gjøre med det? Trener jeg feil, må jeg tøye ut armene eller noe annet?

  1. Fotballfrue

   Jeg trener egentlig lite armer, og de bare er sånn fra før av :p

   – C

   1. Hmmm…ikke for å være slem mot Caroline, men hun har ikke mye muskler i armene, bare lite fett 😀 En kan ikke trene seg til lange og fine muskler…men har en lite fett på kroppen vil musklene virke «lange»…og det er genetisk hvordan musklene dine blir seende ut når du trener styrke til en viss grad i alle fall og dessv så kan du ikke tøye musklene lange…du kan trene 12 repetisjoner med noe lettere vekter i stedet for 6 repetisjoner med veldig tunge vekter, da vil de i hvert fall ikke bulke fort 😀

   2. Lissie

    Helene: Det går mest på gener. Caroline er ektomorfisk, og har dermed naturlig lange, slanke muskler. Er man derimot endomorfisk, får man korte og runde muskler. Mesomorfene får en mellomting… Google opp disse tre betegnelsene for forskjellige kroppsbyginger og les, det er kjempeinteressant!

    Jeg er meso-ektomorf (mest mesomorf og litt ektomorf), og får også ganske lange, slanke muskler. Men jeg er ikke like lang og slank som Caroline, jeg er kraftigere bygget. Jeg trener mye styrke og løfter vekter. Jeg blir sterkere og sterkere, men det synes ikke så godt på musklene. Jeg kunne godt tenkt meg og fått litt mer fylde på musklene, men slik er ikke kroppen min…

    Hvis du er glad i å trene styrke synes jeg at du bare skal fortsette! Det er kjempefint med litt bulende muskler på jenter, du bør heller benytte deg av potensialet ditt istedenfor å ønske å se annerledes ut. Men hvis du ikke vil ha så store muskler, så må du selvsagt kutte ned på styrketreningen…

  2. Hei Helene.

   De fleste jenter har lange muskelfibre, som gjør at mange av oss kan trene og trene og trene og trene (…..) og «kun» få mer spesifiserte muskler, uten at de egentlig blir så veldig store. Så mange jenter kan egentlig være ganske tynne men likevel være UTROLIG sterke. Jeg tipper du kanskje har mer korte muskelfibre enn det som er vanlig blant jenter, men jeg vil likevel tro at siden du er jente så er det såpass mangel på testosteron i kroppen din at å plutselig bli kjempesvær og «se ut som en gutt» ikke vil være tilfellet for deg. Jeg ville gjort litt research på det, og kanskje pratet med en personlig trener på SATS – kanskje en av jentene der? De har sikkert vært borti det samme, for det er mange jenter der ute (har jeg fått inntrykk av hvertfall) som er livredde for å i det hele tatt TA i en vektstang fordi de er så redde for å bli store.

   Jeg aner ikke hvordan det er for din del i forhold til kroppsfett osv, men jeg vil tro at det ikke er noe problem for deg å trene styrke hvis du trener hovedmusklene (markløft, knebøy, nedtrekk, biceps, triceps, mage osv) og med en kombinasjon av kosthold og kardio-trening så tror jeg ikke at du skal tenke på at du kommer til å se ut som en gutt 🙂

   Hilde

 11. Fine svar 🙂 Er du fornøyd med Nike Sportswatch GPS’en din? Måler den pulsen din også?

 12. Amalie14

  Bra svart:) nå fikk jeg VIRKELIG treningsmotivasjon:D

 13. Jeg skal starte og rene for jeg vil redusere vekten min. Men jeg sliter veldig med og dra på treningsstudio pga jeg føler at alle dømer meg og ler av meg. Uff hater det siden jeg har så lyst til og trene og sånt.

  1. Fotballfrue

   Det er flott at du vil starte å trene, og det vil alle andre tenke også! Ikke tenk at noen vil le av deg eller dømme deg, det vil du ikke! Tenk at du gjør dette for deg selv, ikke bry deg om hva alle andre måtte tenke eller mene 🙂

   Klemmer 🙂

   1. Alle er for opptatte med seg selv på treningssenteret, så ingen vil ha tid til å se på deg. Ikke bry deg om andre folk, her er det deg det handler om.

  2. Jeg skal si deg det, Josefine, at noe av det kuleste jeg ser på treningsstudio er de som prøver! 🙂 Det verste jeg ser er folk som virkelig tror at de regjerer hele stedet, bare fordi de ser superfit ut og løfter tre ganger så mye som han ved siden av.

   Stå på, og selvbildet ditt kommer til å bli bedre når du tester det ut og kjenner at det funker 🙂

  3. Ta deg en tur innom treningssenter bare for å kikke i første omgang. Da vil du se at det er flere som er i din situasjon som trener på senter. Ikke alle ser ut som toppidrettsutøvere 😉

 14. kathrine

  Hei! Først må jeg bare si: jeg blir SÅ inspirert av bloggen din. Takk for alt du deler, og takk for at du er du! 🙂

  Jeg har et spørsmål når det kommer til lavkarbo og trening… må man være i ketose for å bli godt trent, og gå ned i vekt? Jeg har fulgt ketolysekuren i perioder, og jeg merker det skal ingenting til før jeg «faller ut» av ketose om jeg spiser litt mandelmel eller sukkerfri sjokolade. Og da hopper vekta opp og ned 2 kg og står der lenge før jeg kommer igang igjen. Jeg skulle ønske jeg slapp å overfokusere på kosthold heletiden, og heller ha et kosthold jeg kan trives med i lengden og samtidig fokusere på treningen, for å komme i bedre form. Men samtidig så vil jeg ikke være overvektig lenger heller.

  Det ble visst ikke det korteste spørsmålet.. håper likevel du kan dele noen tanker om det 🙂

 15. takk for tips og svar 🙂

 16. Cathrine

  Hei! Du inspirerer. Så et spørsmål om noe helt annet; det hvite stuebordet på det ene bildet i innlegget over, hvor har dere funnet det? 🙂

  1. Fotballfrue

   Bohus 🙂

   – C

 17. Hva gjør du med treningen når du er syk? Jeg har vært syk i to uker nå, men det er bare hosting, dvs at jeg egentlig ikke føler meg så ille. Men når jeg prøver å trene, eller bare gå litt fort til og med, får jeg helt hosteanfall! Derfor har det ikke vært mulig. Jeg synes det er så kjedelig, for nå har jeg jo kommet helt ut av den gode rytmen jeg var inne i. Noen tips? Lar du også helt være å trene når du er syk?

  1. Fotballfrue

   Når jeg er syk trener jeg selvfølgelig ikke, men jeg kjenner på formen. Har jeg feber og vondt er det uaktuelt, men er jeg bare mildt forkjølet og jeg kjenner at jeg orker, er det null stress 🙂 Lytt til kroppen!

   Klem!

 18. ang maraton kan du jo i framtiden melde deg på både halv og hel i utlandet. Vet du har flere lesere utenlands, men de er vel betraktelig mer spredt enn her hjemme 🙂 da får du også en ferie på kjøpet:p

 19. Elisabeth

  Maraton kombinert med ferie i utlandet! Berlin feks, som er en aldeles nydelig by.

 20. Veronica

  Kjempe fint innlegg. Lurte på om du kunne skrive litt om kjærlighetstips til et bedre forhold og litt om samtaleemner? 🙂 Tusen takk på forhånd ! Fin du er, Caroline <3

 21. Hei. Jeg tenker på å skaffe meg pulsklokke, har lest at den kan stilles inn til f.eks å gå ned i vekt eller for å forbedre formen sin mest mulig effektivt og slikt. Har du noen erfaringer med pulsklokke?
  Du motiverer meg masse til å trene, selv de dagene jeg føler meg lat og ikke har lyst 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg bruker denne http://fotballfrue.no/?p=13070 🙂

 22. Jeg så en kommentar om noe peanøttsmør og sjokolade for noen innlegg siden, og tenkte du kanskje også ville like de her:
  http://m.youtube.com/watch?v=lV8hpDmCwHY
  Det er peanøtt kuler, dyppet i sjokolade! Kjempegode, og enkle og lage! 😀

  1. Fotballfrue

   Nam! Takk 😀

 23. For et herlig og ærlig innlegg 🙂

  Jeg kjøpte for litt siden den samme tørrshampoen du har i dette innlegget, men syns den ble brukt opp så sinnsykt fort. Tror jeg brukte den opp på 1 uke og en annen jeg har hatt fra et annet merke hadde jeg i 2 mnd. Men den var utrolig god da så det var faktisk litt irriterende 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er jeg enig i, den blir tom litt for fort :/ Jeg har ikke testet så mange andre, men kan jo si ifra om jeg finner en verdig erstatter som varer lenger 😀

   Klem!

   1. Åhh, du MÅ prøve Kevin Murphy sin! varer lenge, lukter himmelsk og trekker til seg all fett! fantastisk :))

  2. Mich: kjøte du den hos hendrix`? kjøpte den samme selv på torsdag å fikk beskjed om at noen av de var det feil emd å ble brukt opp på en uka, og da skulle man komme tilbake å levere 🙂

   1. Helle: Ja faktisk 🙂 Skal si det neste gang jeg er der, syns det var så rart for er jo ganske store flasker også, ihvertfall i forhold til det andre merket jeg har kjøpt på Vita som varte lenge.

 24. Akkurat samme mølla jeg bruker, og jeg elsker den!

 25. bra svart 🙂
  men er litt skuffet over at ikke spørsmålene jeg stillte om trening (og for så vidt andre ting) ikke ble svart….

  1. Fotballfrue

   Hva spurte du om? :/

 26. For første gang skal jeg kommentere på bloggen din, nemlig fordi jeg kjenner meg veldig igjen i aversjonen mot å stille i løp. Jeg er som deg; elsker å løpe og gjør det ofte. Og jeg føler jeg må nærmest unnskylde meg fordi jeg ikke stiller i løp. «Du kan ikke løpe så mye ute å konkurrere» synes å være holdningen. Det er visst ikke mulig å løpe for å løpe, en må absolutt ha et legitimt formål; helst gå ned i vekt eller konkurrere. Jeg vil helst løpe for meg selv, la tankene fly og bare konsentrere meg om mitt eget tempo og stien eller veien jeg løper på. Poenget mitt er; ikke stress med å stille opp i alle slags løp bare fordi det forventes. Dersom du ikke har særlig lyst, dropp det. Og ja, folk vil prate om hvor fort du løp på mila eller per kilometer og om det er bra eller dårlig tatt i betraktning hvor mye du trener. Løping er veldig målbart, og resultatene kan være nedslående dersom ambisjonsnivået er for høyt (som det ofte er for mitt vedkommende). Ikke misforstå, jeg er sikker på at du hadde gjort det bra, men jeg har stor forståelse for at du i din situasjon ikke føler for å stille opp. Skulle du ha lyst, går det an å dra til utlandet og delta i løp. Da forsvinner du i mengden (men kondis.no vil sannsynligvis finne deg på resultatlisten dersom du registrerer deg som norsk deltaker..).

  1. Fotballfrue

   Takk!! Du beskriver veldig mye av det jeg føler!

   Klem :))

 27. Er du gravid eller, synnes det er så mange som tar det opp i enkelte spørsmål hos deg. Digger bloggen din og har lest den hver dag siden lenge.

  1. Fotballfrue

   Nei, er ikke helt klar for det ennå, men vi vil ha barn i femtiden 🙂

   – C

   1. Haha! Måtte le da jeg så du hadde skrevet at dere «vil ha barn i femtiden», istedet for fremtiden :p Klem!

   2. Fotballfrue

    Hahahaha, det så jeg ikke før nå :p Hahaha 😀

 28. Kristin

  Hva med å løpe Stockholm, London eller New York Maraton istedetfor Oslo?
  Da får du sikkert løpe i «fred» og så kan du legge inn en solid shoppingrunde som belønning etterpå. 😉

 29. du er så utrolig flink!! det er du som har inspirert meg til å starte å trene<3
  men har litt vanskeligheter i starten! har du noen tips til hvor mange dager jeg bør trene i starten? og hva vil du anbefale for en som gjerne vil miste noen kilo å trene mest på? gifter meg i sommer så vil gjerne nå målet mitt!!

 30. Jeg elsker bloggen din! Og nå som også jeg har kjøpt meg et stort hus blir bloggen din flittigere brukt enn noen gang. Den gir så god inspirasjon!! Jeg lurer på hvilke farge du har på veggen din i stuen? er dette samme farge som er på veggen i spisestuen som er postet 5.sep 2011?
  Lov meg at du fortsetter med bloggen din. Ha en fin kveld.

 31. veeeeldig veldig bra og gjennomført innlegg!!! 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   1. Verkligen bra! och att springa 2 mil på mölla. Shit! Det är grymt 🙂

    http://pernillabredolt.com

 32. Ragnhild

  Har du drevet med dans før i og med at moren din spilte piano i ballettklasser før?
  Hva synes du om dans som treningsform?

  1. Fotballfrue

   Det er farmor du tenker på 😉 ikke mamma. Men ja, jegvhar danset ballett og jazzballett, glemte jeg å skrive 🙂

   – C

 33. Du sier du trener 5 ganger i uka – hvor mange ganger løper du? Hver gang? Synes du ikke det er litt kjedelig å løpe?? Jeg synes det ser så grusomt kjedelig og ensformig ut å stå og løpe på den mølla hele tida! Men nå er man jo forskjellige. Jeg løper bare i 10-15 min for å varme opp, for så å fokusere på styrke. Men jeg kan bare ikke forstå at noen synes det er så veldig givende å løpe hele tida….

  1. Fotballfrue

   Jeg elsker å løpe, løper mellom 45-50 km i uken, og trener nesten alltid styrke etterpå 🙂

   – C

 34. Aleksandra

  Hi! Maybe you can answer here in the comment. I have a question because i’m running 5 times in a week (not speed, it’s only for me and good health and good legs), but i have a problem with the inner part of my legs, i can’t burn it. I want to have thin legs, but inside of upper limbs aren’t good. WHich exercices do you prefer for this part? Maybe you can give me some advices:) Kisses from Netherlands!

 35. Kom nettopp hjem fra en spinningtime og en hard styrkeøkt på SATS Sarpsborg, så det å lese dette innlegget rett etterpå igjen er ikke annet enn supert! Er 17 år og har også holdt meg mer til musikken i alle år og langt unna idrett, men meldte meg inn i SATS for et halvt år siden, og trening har nå blitt en fast rutine i hverdagen. Kan takke deg for mye av æren, du gir meg stadig treningsmotivasjon. Mølla er min værste fiende nå, men hvem vet, kanskje jeg også kan begynne å like den?

  1. Fotballfrue

   Så gøy å høre! Det er aldri for sent å like løping 🙂

   Klem 🙂

 36. Hei Caroline! 🙂 Vet du hva fettprosenten din ligger på?

  1. Fotballfrue

   Nei :/

   – C

 37. Veronica

  Interessant å lese svarene dine, fin treningsmotivasjon var det også! 😀

 38. Hva med å løpe halv/helmaraton i et annet land? I f.eks. London er det utallige å melde seg på, og man kan jo gjøre det som del av en liten ferie 🙂

 39. Solveig

  Bra svart! 😀 Så positiv innstilling du har, digger deg <3

 40. Ville bare si at appen har blitt kjempebra:) Flott at det ordna seg.

  Ps. Det siste bilde var nydelig:)

  1. Fotballfrue

   Takk, så bra 😀

   Klem!

 41. Jeg lurte på en ting: hvordan motiverer du deg selv til å løpe på mølla såå lenge? Jeg liker best å løpe ute, for da har jeg liksom «et mål å løpe etter», og noe å se på. Så nå når det begynner å bli så dårlig vær å løpe ute i, så har jeg begynt å løpe mer inne på mølle. Men det er jo såå kjedelig… Har du noen tips? Spesielt til de gangene jeg skal løpe langt (sånn en mil eller mer) 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, jeg vet ikke :/ Det faller meg bare helt naturlig. Men god musikk er gull verdt. Og motivasjonen om at DETTE SKAL du klare 😉

   Klem!

   1. Ok, tusen takk for svaret du ga meg 😀 Da får jeg bare fortsette med løpingen, både inne og ute 😉

 42. Lurer på hvordan en får så god kondis?
  Handler det kun om trening og utfordre seg selv, eller er det enklere for andre naturlig?
  Selv kan jeg gå i høyt tempo til verdens ende, men i det øyeblikket jeg begynner å løpe, føles det ut som jeg skal døø!!
  Har så lyst å løpe -laangt!

  1. Fotballfrue

   Du må bare trene deg opp 🙂 Ikke gi opp!

 43. Mamma til 4

  Jeg har aldri før kommentert en blogg, men syntes det nå var på tide med en takk til deg og din mann. Jeg er en mamma med 4 barn og hvor en er veldig syk. Jeg trengte noe å lese som ikke var så krevende og min datter anbefalte meg bloggen din. Dette er nå ca 1 år siden og jeg har fulgt den jevnlig siden. Jeg har sett du har fått mange rare og vonde kommentarer i dette året, blitt beskyldt både for det ene og det andre, jeg må bare si at jeg liker alle dine innlegg og når jeg sitter på sykehuset og ting er litt tungt er det veldig godt å lese om mindre alvorlige ting, ting som jeg også er opptatt av når livet er i mere rolige faser. Det jeg har tenkt å takke spesielt for er det du deler av oppskrifter og deres syn på matvarer. Jeg har tatt til meg mye av dette og har lagt om mye etter deres råd og det har god innvirkning på kroppen min. Jeg følger ikke alt det dere gjør, men har funnet min vei i dette. Det som er så bra er at dette kan også kan hjelpe mitt syke barn og det dere skriver om kosthold har gjort meg mye mere oppmerksom på hva maten gjør med kroppen vår. Livet er krevende og tiden min blir kun brukt på sykehus, sykdom og søken etter hva kan hjelpe for å få det bedre. Kosten har en stor innvirkning på om jeg klarer å holde meg oppreist i alt dette eller ikke, så jeg takker dere så mye for gode råd. Jeg liker alt jeg leser veldig godt og jeg takker også for at du gir meg fri fra min virkelighet med jevne mellomrom, for det trenger jeg.

  Tusen takk 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fantastiske ord! Du gjorde meg så rørt! Veldig glad for å høre at jeg kan bidra på en positiv måte <3

   Håper datteren din blir bedre fremover. Sender dere mange gode tanker!

   Klemmer 🙂

   1. Det var sånn jeg også oppdaget bloggen. For litt over et år siden satt jeg selv på sykehuset med et veldig sykt barn og trengte noe som ikke hadde noe med det jeg opplevde på den tiden. Jeg leste og leste og koste meg med alle innleggene. Du har virkelig en fantastisk blogg, Caroline. Og du virker som en herlig jente.
    Ikke la deg tråkke på av de kjipe kommentarene, se bare på de 99% fine du får istedet.

    Ha en deilig helg!

   2. Fotballfrue

    Jeg blir helt overveldet av slike tilbakemeldinger, tusen takk! Virkelig, det betyr så mye for meg <3

    Klemmer 🙂

   3. Mamma til 4

    Det som var litt viktig for meg å få sagt er at du skal ikke bry deg om alle de som sier du er «ditt» eller «datt», at du er overfladisk osv. I et langt liv er det mange kontraster og det er en tid for alt. Vi har holdt på i mange mange år med sykdom, det har vært mange tøffe tak, men allikevel nyter jeg å lese det du skriver, spesielt fordi det gir meg litt fri i fra den verden vi lever i. Jeg ser en dybde i deg og jeg tror du er et varmt menneske med masse omsorg og du skal være stolt av hva du har fått til. Jeg har hatt god nytte av det du skriver og bruker mange av oppskriftene dine. Min sønn (ikke datteren) 😉 har vært syk hele barneskolen og måttet igjennom mange tøffe tak, men allikevel har vi et positivt syn på livet, noe som jeg ser du også har. Jeg ønsker din mann og deg alt godt og jeg skal fortsette å lese det du skriver for det gir meg så utrolig mye. Livet har mye å by på selv i vanskelige tider <3

    Klem 🙂

   4. Fotballfrue

    Beklager, jeg mente selvfølgelig sønnen din 🙂 Tusen takk for så fine ord, du er helt fantastisk! Håper tiden fremover byr på flere løsninger og færre problemer <3

 44. Mariell

  Hei.
  Jeg ønsker å gå ned i vekt og vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det.
  Jeg har kjøpt meg sånn video som har mage, rumpe og lår øvelser. På det står det at 3×20 er nok i uken, men er det egentlig det? Og er det nok med slike øvelser? Jeg hater nemlig å løpe så har ikke så lyst til å trene sånn. Men har du noen gode tips til hvordan jeg kan gå ned i vekt? Hadde satt stor pris på det.

 45. Hei! Så flott et innlegg 🙂 Er selv blitt 16 år og har fått øynene mer og mer opp for trening!
  og tror nok at din inspirasjon er mye av årsaken til det 🙂 Tusen takk!

 46. Fy søren så fin du er:D Du er en stor inspirasjon for meg!

  1. Fotballfrue

   Æææ, så snill du er <3

 47. Kjempebra og informativt om trening! Flott, tusen takk! 🙂

 48. Appen virker ikke på min Iphone. Er det andre som har problemer med appen?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *