Svar på spørsmålsrunde: Trening

Har du alltid vært like glad i å trene? Nei, jeg skal ærlig innrømme at trening først ble en interesse for meg da jeg var gammel nok til å tegne abonnement på et treningssenter, altså da jeg var 16 år. Jeg har aldri drevet med noen særlig form for idrett da jeg var yngre, ettersom teater og piano var de interessene som lå mitt hjerte nærmest. Faktisk snuste jeg på håndball i nøyaktig 6 måneder, men det krasjet med teaterøvingen, så det ble aldri en prioritet. Startet altså på SATS da jeg var 16, og trente hovedsakelig 2-3 ganger i uken til å begynne med, dette var alt jeg rakk ved siden av skolen, ettersom jeg var veldig opptatt av å prioritere lekser og lesing. Først var det gruppetimer og steppmaskin som ble en gjenganger, men jeg husker hvor utrolig fascinert jeg ble av de som løp og løp og løp og løp i en time og vel så det, så jeg husker at jeg bare bestemte meg en dag, for at NÅ skulle søren meg jeg også bli en løper. I det minste en som var glad i å løpe, og som kunne ha det som trening, jeg synes det så så befriende ut. Og sånn ble det 🙂

Hva tenker du om å få barn, samt det å komme i form igjen etter svangerskap og fødsel? Er dette noe som skremmer deg? Vet du, faktisk er dette noe jeg gleder meg til. Jeg ser på det som en utfordring, og håper at jeg når den tid kommer kan være en av de heldige som er i god form under hele svangerskapet, slik at jeg kan vedlikeholde treningen. Jeg håper at jeg kan være til inspirasjon for kommende mødre når den tiden kommer for meg, at jeg kan vise at det å gå gravid ikke nødvendigvis bør bety noe negativt for kroppen vår. Litt skremmende å tenke på alle endringene som faktisk skjer i løpet av 9 måneder er det jo, men jeg leser, snakker med og hører stadig flere kvinner som snakker positivt om dette med å komme i form i etterkant av et svangerskap, så jeg tror at alt går med litt viljestyrke. Og når det kommer til trening, så er absolutt viljen min på plass!

Hva gjør du med håret ditt i og med at du trener så mye? Vasker du det hver dag? Nei, det gjør jeg ikke. Det å vaske håret hver dag er ikke noe en frisør anbefaler, så jeg prøver å begrense meg. Jeg trener jo som regel 5 ganger i uken, noen ganger 6, og håret mitt får en vask 3-4 ganger i uken. Noen ganger mer, selvfølgelig, det kommer helt an på håret. Har jeg en dårlig hårdag og kjenner at en hårvask kan redde meg ut av knipen, er det null stress å vaske det to dager på rad, bare dette er noe som ikke gjentar seg. Jo, man svetter selvfølgelig under hver økt, spesielt jeg som løper en del, men heldigvis har jeg aldri vært plaget med fett hår, så for meg er ikke den biten et problem. Det som heller er at problem, er at jeg kan oppleve at det blir noe statisk (i hvert fall fremover nå som vi også fyrer mye) i tillegg kan det noen ganger være ganske vanskelig å ha med å gjøre, rett og slett miste gnisten. Da hjelper det med tørrsjampo! Det anbefaler jeg virkelig på det varmeste. Selv har jeg både tørrsjampo og tørrbalsam fra Hempz som jeg bruker i disse dager, og synes det fungerer veldig bra. Håret føles nesten som nydusjet, og blir i hvert fall veldig mykt, deilig og duftende igjen.

Hvorfor løp du ikke maraton eller halvmaraton? Nå har jeg faktisk bare løpt halvmaraton 2 ganger på tredemølle, noe som minner meg på at jeg snart må få gjort det igjen, så snart låret mitt blir 100 prosent bra. Jeg vet at det å løpe ute kontra inne ikke kan sammenlignes, så dersom jeg skal være med på et eventuelt løp i fremtiden, må jeg bli enda flinkere til å løpe utendørs . . selv om jeg faktisk har blitt mye flinkere til det etter at vi flyttet fra Oslo. Jeg vil i hvert fall gjennomføre en halvmaraton ute før jeg kaster meg på en helmaraton, men en ting er sikkert, og det er at jeg kommer til å gjennomføre dette i fremtiden. Akkurat nå må jeg ærlig innrømme at mye av det som stanser meg er bloggen. Jeg blir stresset med tanke på at noen kanskje skulle kjenne meg igjen, og eventuelt følge med på meg og mitt løp mens det hele foregår. Jeg vet at dette kanskje høres rart ut, men jeg føler at det ville være deilig å være helt fullstendig anonym når jeg løper et maraton. Dette er vel noe jeg bare må jobbe med selv, så jeg får se hvordan jeg løser dette etter hvert 🙂

Jeg lurer på om du er fornøyd med tredemøllen du kjøpte deg og om du vil anbefale denne? JA! Ååå, jeg elsker den! Jeg bestilte den hos Sportsmaster, det er deres eget merke. Jeg har modellen som heter T70, den har vifte, god demping (regulerbar) og direkteknapper for både fart og helling, noe som gjør det enklere å blant annet løpe intervaller.

Båndet er også 50 cm. langt, og det synes jeg er kjempeviktig, ettersom jeg liker å løpe litt langt bakpå. Veldig fornøyd med frakten også, den kom kjapt etter bestilling. Eneste problemet var å få den opp i annen etasje, men Lars-Kristian inviterte ODD-gutta på pizza, så var problemet plutselig løst 🙂

Hvordan får du treningsmotivasjon, kan du lage et innlegg om tips? Dette har jeg skrevet om en del ganger tidligere, og tipsene mine har ikke endret seg, så jeg gjengir de 5 beste under her:

1. Start allerede første ukedag med den rette innstillingen:
Mandag er BRA! Ikke tenk at mandag er kjedelig og tung, snu heller litt på det hele. Mandag er en fantastisk dag, fordi uken på ingen måte er satt og du kan forme den akkurat slik du vil. Du har alle muligheter i hele verden til å få den beste uken i ditt liv. Mitt tips er å starte treningen allerede på mandag, slik at du får en pangstart med god samvittighet og masse energi. Utsetter du ukens første treningsdag til tirsdag eller onsdag, vil det være vanskeligere å få til de øktene du aller helst vil gjennomføre i løpet av ukens 7 dager.

2. Sett deg mål
Det kan være veldig greit å ha noe å trene mot, noe å se fram til. Tidligere har mine mål vært å fresh ut i både bryllupet og på bryllupsreisen. Nå som denne tiden er over, er heller målet mitt å holde meg som jeg er, jeg trener mest fordi jeg elsker det og fordi helsa har godt av det. Det er heller ikke dumt å hå mål som for eksempel halvmaraton, helmaraton (jeg heller litt mot denne), være med på et sykkelritt, gå Besseggen på så og så kort tid, gjennomføre spinningtimen med den og den pulsen, også videre.

3. Finn en treningsform som passer deg
Prøv ut litt forskjellig, så vil du etter hvert merke hva du trives best med. Selv gikk jeg alltid på gruppetimer i starten. Jeg taklet ikke å trene i salen og synes det var helt uutholdelig kjedelig. Frivekter og tredemølle? Nei, takk! Men da gruppetimene ble til rutine, og ellipsemaskinen bare var gørr, måtte jeg ty til andre midler. I dag er mølla min bestevenn! Det vet dere jo. Jeg blir ikke lei. I tillegg finner jeg mye glede i styrketrening ved siden av. Variasjon er fantastisk!

4. Lag en treningskontrakt med deg selv
Alt er så mye lettere når du har en bindende avtale med noen, så hvorfor ikke lage en kontrakt med deg selv? Skriv ned hva du skal oppnå innen en bestemt dato, antall dager i uken du skal trene, signér, og heng opp på kjøleskapet.

5. Loggfør øktene dine
Ha oversikten over hvor ofte du trener og hvordan du trener, invester for eksempel i en treningsdagbok. Skryt gjerne av det på facebook eller via andre sosiale medier også (hehehehe). På den måten får du vist frem til flere enn deg selv hvor flink du er, og bare dét alene kan være motivasjon nok til å holde treningen gående (. . selv om det kanskje kan være slitsomt for vennene dine på face å se hvor flink du er hele tiden – høhø. . )

Les hele innlegget med mine beste tips for treningsmotivasjon ved å klikke her.

Det er et treningsrelatert spørsmål jeg ikke har tatt med her, det var nemlig en av dere som lurte på om jeg kunne vise noen øvelser jeg gjør med treningsballen her hjemme. Tenkte jeg kunne svare på dette i et eget innlegg. Skal prøve å få det til i nærmeste fremtid! Neste gang jeg svarer på spørsmålsrunden, er vi på siste del, og det skal dreie seg om kosthold.

Har dere flere treningsrelaterte spørsmål som ikke krever for lange svar, kan dere godt stille disse i kommentarfeltet, så kan jeg svare der så godt jeg kan 🙂

Her er jeg straks i gang med treningsøkt nummer tre i dag, forresten. Var og trente styrke med Alexander på ELIXIA tidligere, og nå har jeg planer om å løpe ned litt her hjemme, blir 8 km. tilsammen i dag, rakk bare 4 på morgen. Ble liggende og lese for lenge 😀 Snart god helg til alle ♥

165 kommentarer

 1. Hei Caroline. har nettopp bestilt bow tie genseren fra lulus, den var jo verdens søteste! men jeg lurte på om hvor lang tid det tok før den var på døra di? hadde satt utrolig stor pris på svar. takk på forhånd! stor klem!:-)

 2. Du vet det sikkert by now, men du gir så mye inspirasjon, Caroline. Vedder på at det er mange som har begynt å trene for helsa/fordi de bestemmer seg for at det er gøy, i stedet for den evinnelige «jeg vil SE bra ut» og slankingen. Det har i hvert fall skjedd med meg!

 3. Hi! Iike your blog!
  I started to do fitness after birth of my baby and now I look better than before pregnancy!

 4. Vææær så snill og ikke begynn med sånne «å gå gravid er ingen hindring for masse trening» vas :p Da tror jeg at jeg blir meeget provosert her jeg sitter med bekkenløsning, for å nevne èn ting!

  1. Fotballfrue

   Du må nesten lese hva jeg skriver, da 🙂 Håper jeg er så heldig, skriver jeg.. 🙂

   1. Benedicte

    Jeg fikk selv en datter for 4 mnd siden, og jeg trente gjennom hele svangerskapet, senest 4 dager før jeg fødte! Så joda, noen er så heldige å ha smertefrie, aktive svangerskap, og dersom Caroline klarer seg fint og får opprettholdt en aktiv livsstil når hun blir gravid så håper jeg virkelig hun skriver om det! Såå motiverende for andre gravide som ikke hindres av fysiske plager.

   2. Fotballfrue

    Å, du er både heldig og flink 🙂

    Klem.

   3. Ingunn

    Jeg kan jo dele min erfaring også, mener også at jeg har vært relativt heldig. Svangerskapet var dødsslitsomt, jeg orket ingenting annet enn det jeg absolutt måtte, og på slutten fikk jeg ryggproblemer og bekkenløsning. Klarte ikke å gå en kilometer en gang, så det sier seg selv at jeg var ganske utrent da ungen ble født. Men da forsvant alle plagene på et blunk, og jeg følte meg lett som en fjær og full av energi – var ute på løpetur en uke etter fødselen 🙂 Så selv om svangerskapet var et helvete, har det ikke vært noe problem å trene seg tilbake i form etterpå.

   4. Fotballfrue

    Så gøy å høre 🙂 Lei for å høre om bekkenløsningen, det må være helt grusomt! Heldigvis ordnet det seg 🙂

    Klem!

  2. Filippa

   Kjempe trist at du har bekkenløsning… Hører de sier det er veldig vondt…
   til en annen ting som Caroline skriver om:
   Uten å skjære alle over en kam så er det utrolig mange som går inn i graviditeten med «jeg skal jo bli stor uansett så da spiser jeg det jeg vil-for det er ikke så nøye»… Men faktisk så er INNSTILLINGEN til et svangerskap hele poenget. Jeg har begge gangene sagt at jeg skal fortsette å spise sunt (for babyen trenger det!!)… tenk deg en baby som har vokst i magen med en mor som bare drikket brus, spiser junk og mat med lite vitaminer og mineraler… Ingen skal komme å fortelle meg at det ikke er en forskjell.

   Jeg tror det kommer til å gå helt fint Caroline! er selv normalvektig, og har begge gangene bestemt meg for å gjøre det beste for mine barn. Nemlig å spise sunt og holde meg fysisk aktiv (etterhvert ble det vanskelig å være med på de høyeste puls timene) men jeg gikk mye turer med første og andre gang hadde jeg en 2 åring som jeg måtte løpe etter ;)) haha… Dagen før siste kom hadde heg gått en 2 timers fjelltur, så kan vel ikke klage på formen 🙂
   Det jeg vil fram til er at det faktisk er mulig å ha et bra svangerskap uten for mange plager, du har et veldig bra utgangspunkt 🙂
   Hva vekt angår så la heg på meg 17 og 14. Men de siste kgene kom den uka jeg gikk over tiden (mye vann).
   I dag er vekten min den samme som før graviditetene 🙂 Dette ordnet kroppen selv 🙂 Begynte ikke med ordentlig trening før etter 6 mnd, og da var jeg mye lettere enn nå.. (alt for tynn) så ammingen osv tok så mye av kreftene, så hadde ikke overskudd til trening.

   Nå er jeg i mitt livs form, og har masse overskudd til å følge mine 2 gull 🙂 Det betyr mye for meg <3

   1. Jeg gikk inn med innstillingen om at jeg skulle være kjempe aktiv under graviditeten, men det blir jo ikke alltid slik som man har tenkt! Jeg var så drålig, og kasta opp flere ganger daglig i de 9 månedene jeg gikk gravid, det var vanskelig å få i seg nok mat og tanken på å trene ble fjernere og fjernere. Men jeg fikk allikevel til å gå litt tur og slike ting. Uansett så forsvant jo alle plagene da jeg hadde født, og fire uker etter fødsel var jeg på min første joggetur:) Tungt? Ja, men har man en gang vært i god form tar det ikke lang tid før man er tilbake i god form! 🙂 Jeg brukte så og si hele min permisjon til å gå ned i vekt igjen, stramme opp og komme i form igjen:) Vi reiste på treningssenteret nesten hver dag, og mens snuppa var på barnepassen, løp jeg og trente styrke:) Nå er jeg slankere enn jeg var før jeg ble gravid og i bedre form 🙂

  3. Jeg var med på et treningsprosjekt ved St. Olavs under hele svangerskapet. Der trente vi tre ganger i uken 12 uker av svangerskapet. Det var mye balanse- og stabilitetstrening, men også styrke og kondisjon. Det var flere på min gruppe som hadde kraftig bekkenløsning når de begynte og gikk til fysioterapeut ofte. Etter endt prosjekt viste det seg at de som deltok i treningsgruppen hadde mye mindre problemer med blant annet bekkenløsning, og hadde enklere fødsler og kom seg også raskere i form igjen etter fødselen i forhold til kontrollgruppen. Man må selvfølgelig ta hensyn til formen, men lett trening noen ganger i uken vil ha positivt resultat for blant annet bekkenløsning. Vis du søker på nettet så finner du kanskje noen av øvelsene. Jeg vil anbefale det på det sterkeste. 🙂

   1. Fotballfrue

    Fantastisk 🙂

   2. Carina

    Men der ligger vel også hovedargumentet? At treningen/aktiviteten fører til mindre problemer, vondter, sunnere barn og «enklere» fødseler? Og ikke fordi man skal se bra ut under svangerskapet.

 5. hva heter den appen du bruker når du løper?:)

  1. Fotballfrue

   Nike iPod 🙂

   – C

 6. Ingrid :)

  Du er min treningsmotivasjon! 🙂

  Litt rar ting å lure på, men lurer på hvilke biler du og Lars-Kristian har? :p

  GOD HELG! 🙂

 7. Du er så flink med trening, en god inspirasjon!
  Når du bruker den appen til Nike (hva heter den? så at den ikke er den sammen som jeg har.. ) Men hvordan funker den? Må du ha telefonen i hånda eller lomme da du løper for å få den til å registrere?

  1. Fotballfrue

   Den fulgte med iPhone, var på den fra før av. Nike iPod heter den 🙂

   – C

   1. Den har jeg også, men jeg har aldri fått den til å virke. Uansett hva jeg gjør, den vil ikke registrere noe aktivitet..

   2. Amalie

    Tror nesten du må kjøpe det Nike + settet til iPod for å få den til å fungere 😉

 8. Ang graviditet og trening så blir det ikke alltid så enkelt : Er glad i å trene, og så for meg en sprekt svangerskap. Dessverre ble det svært hyppige blodtrykksfall, noe som gjorde at jeg rett og slett besvimte overalt hvis jeg anstrengte meg. Ble også langtidssykemeldt pga dette. Så kom den deilige bekkenløsningen som gjør at jeg humper rundt på krykker og begynner å grine av smerte hvis jeg må gå/bøye hofta osv. Auauau : ( Så alt i alt fikk jeg vært på trening EN gang i svangerskapet. *syt*

 9. Takk for supert innlegg. Jeg elsker å jogge, men har siste året fått så store smerter i et kne at jeg ikke lenger kan løpe utendørs og ønsker derfor å kjøpe tredemølle til hjemmebruk. (får ikke smerter på tredemølle) I såfall må den plasseres på loftstuen og jeg har lurt litt på om det egentlig vil fungere. Skal tro om hele gulvet vil riste? Noen som har erfaring?

 10. Jeg la merke til det du skrev angående halvmaraton. Jeg løper mye på tredemølle. Mellom 3-6 mil i uken. Plutselig bestemte jeg meg for å melde meg på et halvmaraton en måned før det skulle arrangeres og det gikk over all forventing. På tredemølle har jeg ikke klart å presse meg til å løpe fortere enn en mil på 47-48 minutter, noe jeg har lagt merke til at du også bruker på en mil, men da jeg løp halvmaraton 21 km, løp jeg på 1 time og 40 minutter. Det er omtrent det samme som på mølle. Det var litt anerledes å løpe ute da jeg kan telle på en hånd hvor mange løpeøkter jeg har hatt ute noensinne. Følelsen av å ha fullført et halvmaraton var veldig bra og anbefales på det sterkeste! Skikkelig motivasjonsboost!

 11. Du er så inspirerende! Hvor er den rosa jakken din fra, den med rosa sløyfe på?

  1. Fotballfrue

   Craft 🙂

   Klem!

 12. Heisann!
  Vil først og fremst takke for at du har åpnet øynene mine for den flotte dagen mandag!! Hele uka blir så utrolig mye bedre om man bare kan endre instillingen litt 😉 Henter også mye inspirasjon og motivasjon fra deg! :))
  Uansett, lurte på om du har noen gode hårtips for meg som faktisk må vaske håret hver dag.. Har egen hest og er med andre ord i stallen hver dag, i tillegg til at jeg trener på fritiden og har gym tre ganger i uka på skolen(går studiespesialiserende med idrett), er liksom helt umulig å la vær.. Vil jo ikke lukte hest heller.. Håret blir fort «slapt» og livløst og jeg ender opp med å lage en knute hver dag. sååå kjedelig!

 13. Amanda B.

  Hei! Flott innlegg, virkelig motiverende! Hva er dine beste tips for å trene rygg, skuldre og legger?
  – Motivert leser:)

  1. Fotballfrue

   Les gjerne dette: http://fotballfrue.no/?p=16720

   Klem 🙂

 14. Jeanette

  Du er så flink! Inspirerer jammen ei som nettopp har begynt å trene skikkelig 🙂 Og ang. graviditet så kan jeg ikke uttale meg fra erfaring, men jeg er utrolig enig i det du skriver uansett. For hvis man er så heldig at man er forholdsvis frisk under svangerskapet er det jo ingenting i veien for å trene; og om man ikke er helt på topp hjelper det jo å gå turer også! 🙂 Det er iallfall mye bedre enn ingenting! Jeg skal selvsagt ikke henge ut noen her, men jeg kjenner dessverre alt for mange som sitter i ro under hele svangerskapet og klager på hvordan de ser ut etterpå.. Og det gjør meg litt provosert altså! For selv om man er kvalmen, eller om man har vondt i rygg osv kan man i det minste komme seg ut i frisk luft og bevege moderat på seg! 😉

  🙂 God helg!

 15. Heeei Caroline,du e så flott 🙂 Blir så inspirert av deg og bloggen din.Kjøpte meg tredemølle i går,og har allerede brukt den myye,angrer ikke i det hele tatt,har trent i snart 2 år nå..problemet er at kroppen min ikke er blitt så særlig mye strammere :/ Men må nevne at jeg KUN har trent kondis,har trent mye i bratt bakke,turer på fjellet,jogging osv ,90 minutters trening ++…men alikevel er jeg «slapp» hvis du sjønner. Kan også nevne at jeg har gått ned 21 kilo,men dette var i 2006,så skulle tro kroppen min har hentet seg inn etter det.Jeg vet vel egentlig svaret selv,at jeg må trene styrke. Jeg trener med vekter hver dag,og har fått utrolig fine armer,skuldre og rygg.
  Jeg synes bare det er vanskelig å finne gode øvelser for å stramme opp lår og rumpe,har du noen tips? Du har utrolig flotte lår synes jeg,og drømmer om å få de samme 😛 Hva har du gjort for å få så pene lår og rumpe??

  Ha en fin helg 🙂

  1. Fotballfrue

   Så flink du er! Det må nok litt styrke til også 🙂 Rumpa mi har vært som dette alltid, det er faktisk helt sant. Og lårene mine trener jeg sjelden fordi de får mye trening når jeg løper. Men her er noen av favorittøvelsene mine: http://fotballfrue.no/?p=16720

   – C

  2. Hei, Malin!

   Det er rett som du seier at styrke er svaret 🙂 Legg inn to-tre fullkroppsøkter med styrke i veka, så vil du sjå stor forandring etter 8-12 veker! Har sjølv streva med det same, gått opp og ned i vekt, trent mykje kondisjon og utholdenheit, men det er berre etter styrketrening at eg har fått stram mage og faste lår.

   Legg vekt på baseøvelsar; det er dei beste øvelsane for å trene opp heile kroppen, samt at dei er veldig funksjonelle og aktuelle for det daglege liv. Sjølv trenar eg knebøy (lår, rumpe, core), markløft (hamstring, rumpe, rygg, core), benkpress (bryst, triceps, skuldre), pull ups eller nedtrekk om du ikkje er sterk nok (rygg, biceps, underarmer), glutebridge (den ultimate rumpeøvelsen) og planken (core). Eg trener gjennom kroppen 3 gonger i veka, med 16 repetisjonar på måndagen, 10 på onsdagen, og 4 repetisjonar på fredagen. Da kjem ein gjennom heile spekteret med lette vekter med mange repitsjonar, samt tunge vekter med få repitisjonar. Saman med eit sunt kosthold, kjem resultata svingande fort!

   Det er kanskje keisamt og strevsamt i begynnelsen, men få hjelp av nokon til teknikk, evt spør ein av mannfolka på gymmet som ser ut som dei har peiling (det gjorde eg) og dei fleste vil meir enn gjerne hjelpe 🙂 Etterkvart blir det kjekkare og kjekkare, fordi ein merkar kor mykje sterkare ein blir frå veke til veke. Mellom styrkedagane trener eg kondisjon – foretrekker intervall fordi eg ikkje har tålmodigheit til å halde på så lenge, pluss at det er veldig lett å motivere seg på tunge dagar viss du veit at du berre skal holde på i 15-20 min!

   Lang post frå meg! Berre kjente meg så igjen i situasjonen. Håpar det løyser seg og at alt går bra! Masse lykke til og god helg 🙂

 16. jeg kommenterte og spurte deg om noen spørrsmål i forge innlegg, hvorfor kom ikke dette med?

  1. Fotballfrue

   Sitter ikke med kommentarer i kveld, godkjenner og svarer i morgen:)

 17. Flotte svar 🙂

 18. Hei! Er det gratis levering fra Sportsmaster?

 19. Hei du!

  Jeg tror du kommer til å ha et fint svangerskap, jeg. Når du er i god form fra før og spiser som du gjør vil dette gå som en lek!
  Fødte to barn på litt over to år selv, og trente tung styrke og spinning til nesten dagen før jeg fødte. Og nå er jeg i bedre form enn jeg noen gang har vært! Så det vil bli en fin tid for deg. Ja, kroppen går igjennom en veldig stor forvandlig og det tar tid før man føler at kroppen er helt tilbake til seg selv igjen (men da har man jo all den løse huden på magen), men med riktig kosthold og riktig trening så får man til mye. Lykke til! Håper det blir bolle i ovnen snart!

  1. Fotballfrue

   Takk for gode ord og oppløftende tanker, gode deg <3

 20. Hei Karoline 🙂

  Jeg er innom bloggen din flere ganger om dagen , og ser på deg som en stor inspirasjonskilde når det kommer til trening.
  Den 15 oktober skrev du om en ny favorittøvelse for rumpa, som var supereffektiv og som hadde stølhetsgaranti ! denne venter jeg fælt på 😛 kommer det beskrivelse av den snart , eller har jeg gått glipp av den kanskje ?? Og så lurer jeg på om du har en like supereffektiv øvelse for innside- lår ? (Innså forresten plutselig at det «bare» er 4-5 dager siden den 15 , så det er kanskje litt tidlig og begynne mase om den rumpeøvelsen .. men venter i spenning hvertfall 😉 )

  1. Fotballfrue

   Det kommer ila. neste uke håper jeg 😀 Innside lår? Bruker egentlig aldri trene der selv, så jeg har ikke noen andre tips enn det apparatet hvor du må klemme sammen lårene 😉

   – C

   1. Andrea

    Den heter glute bridge, og du finner mange varianter av den dersom du googler det 🙂

    «Ja-nei»-maskinen er et dårlig alternativ for å trene innside lår. Innside lår trener du ved å ta knebøy, bulgarsk utfall og sumo-markløft bl.a. 🙂

  2. Hei Line 🙂

   Å trene innside lår er dritvanskelig. Det beste er faktisk å jogge eller rask gange i oppoverbakke – for å få vekk fettet (enkelt og greit)… Man vil egentlig ikke trene musklene der, de er der jo fra før av som alle andre muskler, men man vil kanskje få de litt mer synlige og det er et sted på kroppen hvor fettet sitter godt (på de fleste av oss 🙂 ), og da er det faktisk kardio-trening som fungerer best. Jeg har vært litt opptatt av innside lår selv, men jeg har funnet ut at det er bare kondistrening som fungerer der, gitt :-/

 21. kremt .. Caroline .. ikke Karoline … *flau ..

 22. Hei! Kom tilfeldigvis borti en artikkel der jeg så at du hadde prøvd deg på Miss Norway for noen år siden 🙂 Kan du fortelle litt om dette på bloggen din? 🙂 http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/02/12/423148.html

 23. Hei;)
  Jeg vet du har lagt det ut før men klarer ikke å finne det, derfor spør jeg;)
  Kan du legge ut bilde og navn på pulsklokken din;)??
  på forhånd takk 😉

  1. Fotballfrue

   Her er et innlegg om den: http://fotballfrue.no/?p=13070 🙂

   – C

 24. Liker bloggen din godt, men jeg må det er litt kjipt at du tjener så dårlig (leste det i idagbladet i dag) du jobber og står i det hele tiden. hvorfor er det så lite penger på profesjonell blogging tror du?

  1. Så hyggelig at du liker bloggen min 🙂

   Jeg tjener nok en god del mer enn det som står i skattelistene. Bloggen er registrert under et utenlandsk aksjeselskap, og der tar jeg ikke ut mer lønn enn hva jeg trenger. Overskuddet som blir igjen i firmaet lar vi enten stå, eller tar ut aksjeutbytte 🙂

   – C

   1. Kan jeg spørre hvorfor aksjeselskapet er registrert utenlands, og i hvilket land? Går det i såfall også an å få høre begrunnelsen for det?

    Jeg bare lurer av ren nysgjerrighet; vurderer å starte et lite importfirma selv så sitter og kikker litt på hvilke ulike muligheter som finnes ift selskapsformer 🙂

 25. Gooood morgen:)

  Herlig å lese dette, jeg håper også jeg kan klare å holde meg aktiv under svangerskapet. . Om jeg er frisk og rask nok, skal jeg prøve å være i aktivitet omtrent hver dag:) De sier jo også at de som holder seg aktiv før en graviditet, KAN få det enklere underveis:) Håper det!

  Håper du får en vakker dag frøken strøken:)

 26. Michelle

  jeg forstår godt at du skremmes av å bli gjenkjent i et evt. maraton.. Hva med å delta i NYC sitt maraton som de har årlig? Det hadde jo du sikkert elsket! hihi
  Mange gode tips du har. Du inspirerer virkelig på en sunn og bra måte ang. trening! jeg blir alltid veldig inspirert av deg 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk for tips! Skal absolutt vurdere det 😀

   Klem!

 27. Takk for inspirasjon og fine svar! Deilig å nyte en kopp kaffe mens jeg leser de fine innleggene dine på morgenen 🙂 Ha en fin lørdag!

 28. Maylinn

  Hei!
  Mølla di er vel 150 cm, ikke 50?

 29. KamillaM

  Hvor mye koster tørrsjampoen og balsamen fra Hempz?
  Syns det er så vanskelig å finne tørrsjampo som funker og lukter godt.

  1. Fotballfrue

   Rundt 200,- 🙂

   – C

 30. Karen S

  Hei!
  Jeg også har samme app på Iphonen. Men hvordan får du aktivert den? Får hele tiden: «Walk around to activate your sensor». Må man ha en ship, holder du telefonen i hånda, i ei lomme. Hva gjør du? Jeg har prøvd alt…

  1. Fotballfrue

   DU må kjøpe chip på sporten 😉

   – C

   1. Hanne:)

    Du kan og bestille den på apple.no:)

 31. Dette kan kanskje være noe å vurdere dersom du finner ut at du vil?:) http://royalparkshalf.com/, løpet går gjennom en kjempefin løype, bl.a. Hyde Park, og virker generelt som et kjempearrangement 😀 var der og så på i år! Ellers: du inspirerer!! 🙂

 32. Hei:) Stoler alltid på dine anbefalinger og det passer derfor veeldig bra at du nevnte tørrshampoo og balsam da jeg er på utkikk etter det nå. Hvor har du kjøpt dine:)?

 33. Du skriver at du har tredemøllen i 2. etasje. Er det slik at den lager mye lyd og bråker mye? Jeg har nettopp kjøpt meg en lignende løpemaskin selv, men er usikker på om jeg skal ha den i 1. eller 2. etasje etter som den kanskje lager en del lyd når jeg løper på den.. Takker på forhånd for svar :)))

 34. Kristin

  Hei
  Kan du skrive et innlegg om tredemøllen og de forskjellige innstillingene? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det står god info på hjemmesiden deres 🙂

   – C

 35. 50 cm? Var ikke det veldig kort å løpe på? :p

  1. Fotballfrue

   150 :p

   – C

 36. Du er virkelig en stor inspirasjon Caroline!! 🙂

  Kunne du laget et innlegg der du forteller om teater? Jeg skjønte ut i fra et spørsmål at du har erfaring med dette, og jeg hadde
  satt pris på å høre litt om dine erfaringer og tips. da jeg i det siste har jeg begynt å tenke på om dette er en vei jeg kan gå.. Hadde vært gøy å høre litt om denne siden av deg 🙂

 37. Ææ, du er så flink! Du er en stor inspirasjon for meg når det gjelder trening. Men har du tips til noen gode treningssanger? Jeg løper også ganske mye på tredemølle, og det kan bli kjedelig i lengden uten bra musikk.

 38. Du er så flink! Jeg har lett etter tørrshampoo som ikke er dyretestet, vet du om Hempz er det?

  1. Fotballfrue

   Hempz tester ikke på dyr 🙂 Jeg har jo presisert veldig mange ganger at jeg ikke bruker dyretestede produkter 🙂

   – C

 39. Camilla

  Hvor kan man kjøpe shampooen og balsamen? 🙂

  1. Fotballfrue

   Hendrix Hair 🙂

   – C

 40. Hei!
  Jeg har en samboer som er utrolig glad i å trene, og trener 5-6 ganger i uken.. Jeg har det siste halve året blitt med han noen ganger i uken, men føler jeg kun gjør de samme øvelsene hele tiden fordi jeg ikke vet hva annet som fungerer. Det jeg vil frem til er, om du kunne tenke deg å lage et innlegg med tips til de beste øvelsene til å stramme opp mage, lår og armer? Hadde vært utrolig gøy å endelig finne øvelser som andre kan bekrefte at fungerer!

 41. Hei!
  Jeg er på utkikk etter tredemølle. Bruker du fortsatt denne? Ser du har den i 2. etg, bråker den noe til underetasjen? Vil du fortsatt anbefale denne tredemølla? Hadde vært SÅ takknemlig for svar, er utrolig vanskelig å finne den rette tredemølla i møllejungelen.

  1. Caroline

   Bruker denne fortsatt, ja, men har tatt den ned i 1. etasje 🙂 Den bråker litt, men har aldri vært noe problem hos oss. Støyet ble mindre når vi tok den ned, da 🙂 Vi er veldig fornøyd med den og har ikke hatt ett eneste problem.

   1. Anne M

    Takk for svar! Men, da tror jeg faktisk at jeg må kjøpe den. Hurra! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *