Svar på spørsmålsrunde: Trening

Har du alltid vært like glad i å trene? Nei, jeg skal ærlig innrømme at trening først ble en interesse for meg da jeg var gammel nok til å tegne abonnement på et treningssenter, altså da jeg var 16 år. Jeg har aldri drevet med noen særlig form for idrett da jeg var yngre, ettersom teater og piano var de interessene som lå mitt hjerte nærmest. Faktisk snuste jeg på håndball i nøyaktig 6 måneder, men det krasjet med teaterøvingen, så det ble aldri en prioritet. Startet altså på SATS da jeg var 16, og trente hovedsakelig 2-3 ganger i uken til å begynne med, dette var alt jeg rakk ved siden av skolen, ettersom jeg var veldig opptatt av å prioritere lekser og lesing. Først var det gruppetimer og steppmaskin som ble en gjenganger, men jeg husker hvor utrolig fascinert jeg ble av de som løp og løp og løp og løp i en time og vel så det, så jeg husker at jeg bare bestemte meg en dag, for at NÅ skulle søren meg jeg også bli en løper. I det minste en som var glad i å løpe, og som kunne ha det som trening, jeg synes det så så befriende ut. Og sånn ble det 🙂

Hva tenker du om å få barn, samt det å komme i form igjen etter svangerskap og fødsel? Er dette noe som skremmer deg? Vet du, faktisk er dette noe jeg gleder meg til. Jeg ser på det som en utfordring, og håper at jeg når den tid kommer kan være en av de heldige som er i god form under hele svangerskapet, slik at jeg kan vedlikeholde treningen. Jeg håper at jeg kan være til inspirasjon for kommende mødre når den tiden kommer for meg, at jeg kan vise at det å gå gravid ikke nødvendigvis bør bety noe negativt for kroppen vår. Litt skremmende å tenke på alle endringene som faktisk skjer i løpet av 9 måneder er det jo, men jeg leser, snakker med og hører stadig flere kvinner som snakker positivt om dette med å komme i form i etterkant av et svangerskap, så jeg tror at alt går med litt viljestyrke. Og når det kommer til trening, så er absolutt viljen min på plass!

Hva gjør du med håret ditt i og med at du trener så mye? Vasker du det hver dag? Nei, det gjør jeg ikke. Det å vaske håret hver dag er ikke noe en frisør anbefaler, så jeg prøver å begrense meg. Jeg trener jo som regel 5 ganger i uken, noen ganger 6, og håret mitt får en vask 3-4 ganger i uken. Noen ganger mer, selvfølgelig, det kommer helt an på håret. Har jeg en dårlig hårdag og kjenner at en hårvask kan redde meg ut av knipen, er det null stress å vaske det to dager på rad, bare dette er noe som ikke gjentar seg. Jo, man svetter selvfølgelig under hver økt, spesielt jeg som løper en del, men heldigvis har jeg aldri vært plaget med fett hår, så for meg er ikke den biten et problem. Det som heller er at problem, er at jeg kan oppleve at det blir noe statisk (i hvert fall fremover nå som vi også fyrer mye) i tillegg kan det noen ganger være ganske vanskelig å ha med å gjøre, rett og slett miste gnisten. Da hjelper det med tørrsjampo! Det anbefaler jeg virkelig på det varmeste. Selv har jeg både tørrsjampo og tørrbalsam fra Hempz som jeg bruker i disse dager, og synes det fungerer veldig bra. Håret føles nesten som nydusjet, og blir i hvert fall veldig mykt, deilig og duftende igjen.

Hvorfor løp du ikke maraton eller halvmaraton? Nå har jeg faktisk bare løpt halvmaraton 2 ganger på tredemølle, noe som minner meg på at jeg snart må få gjort det igjen, så snart låret mitt blir 100 prosent bra. Jeg vet at det å løpe ute kontra inne ikke kan sammenlignes, så dersom jeg skal være med på et eventuelt løp i fremtiden, må jeg bli enda flinkere til å løpe utendørs . . selv om jeg faktisk har blitt mye flinkere til det etter at vi flyttet fra Oslo. Jeg vil i hvert fall gjennomføre en halvmaraton ute før jeg kaster meg på en helmaraton, men en ting er sikkert, og det er at jeg kommer til å gjennomføre dette i fremtiden. Akkurat nå må jeg ærlig innrømme at mye av det som stanser meg er bloggen. Jeg blir stresset med tanke på at noen kanskje skulle kjenne meg igjen, og eventuelt følge med på meg og mitt løp mens det hele foregår. Jeg vet at dette kanskje høres rart ut, men jeg føler at det ville være deilig å være helt fullstendig anonym når jeg løper et maraton. Dette er vel noe jeg bare må jobbe med selv, så jeg får se hvordan jeg løser dette etter hvert 🙂

Jeg lurer på om du er fornøyd med tredemøllen du kjøpte deg og om du vil anbefale denne? JA! Ååå, jeg elsker den! Jeg bestilte den hos Sportsmaster, det er deres eget merke. Jeg har modellen som heter T70, den har vifte, god demping (regulerbar) og direkteknapper for både fart og helling, noe som gjør det enklere å blant annet løpe intervaller.

Båndet er også 50 cm. langt, og det synes jeg er kjempeviktig, ettersom jeg liker å løpe litt langt bakpå. Veldig fornøyd med frakten også, den kom kjapt etter bestilling. Eneste problemet var å få den opp i annen etasje, men Lars-Kristian inviterte ODD-gutta på pizza, så var problemet plutselig løst 🙂

Hvordan får du treningsmotivasjon, kan du lage et innlegg om tips? Dette har jeg skrevet om en del ganger tidligere, og tipsene mine har ikke endret seg, så jeg gjengir de 5 beste under her:

1. Start allerede første ukedag med den rette innstillingen:
Mandag er BRA! Ikke tenk at mandag er kjedelig og tung, snu heller litt på det hele. Mandag er en fantastisk dag, fordi uken på ingen måte er satt og du kan forme den akkurat slik du vil. Du har alle muligheter i hele verden til å få den beste uken i ditt liv. Mitt tips er å starte treningen allerede på mandag, slik at du får en pangstart med god samvittighet og masse energi. Utsetter du ukens første treningsdag til tirsdag eller onsdag, vil det være vanskeligere å få til de øktene du aller helst vil gjennomføre i løpet av ukens 7 dager.

2. Sett deg mål
Det kan være veldig greit å ha noe å trene mot, noe å se fram til. Tidligere har mine mål vært å fresh ut i både bryllupet og på bryllupsreisen. Nå som denne tiden er over, er heller målet mitt å holde meg som jeg er, jeg trener mest fordi jeg elsker det og fordi helsa har godt av det. Det er heller ikke dumt å hå mål som for eksempel halvmaraton, helmaraton (jeg heller litt mot denne), være med på et sykkelritt, gå Besseggen på så og så kort tid, gjennomføre spinningtimen med den og den pulsen, også videre.

3. Finn en treningsform som passer deg
Prøv ut litt forskjellig, så vil du etter hvert merke hva du trives best med. Selv gikk jeg alltid på gruppetimer i starten. Jeg taklet ikke å trene i salen og synes det var helt uutholdelig kjedelig. Frivekter og tredemølle? Nei, takk! Men da gruppetimene ble til rutine, og ellipsemaskinen bare var gørr, måtte jeg ty til andre midler. I dag er mølla min bestevenn! Det vet dere jo. Jeg blir ikke lei. I tillegg finner jeg mye glede i styrketrening ved siden av. Variasjon er fantastisk!

4. Lag en treningskontrakt med deg selv
Alt er så mye lettere når du har en bindende avtale med noen, så hvorfor ikke lage en kontrakt med deg selv? Skriv ned hva du skal oppnå innen en bestemt dato, antall dager i uken du skal trene, signér, og heng opp på kjøleskapet.

5. Loggfør øktene dine
Ha oversikten over hvor ofte du trener og hvordan du trener, invester for eksempel i en treningsdagbok. Skryt gjerne av det på facebook eller via andre sosiale medier også (hehehehe). På den måten får du vist frem til flere enn deg selv hvor flink du er, og bare dét alene kan være motivasjon nok til å holde treningen gående (. . selv om det kanskje kan være slitsomt for vennene dine på face å se hvor flink du er hele tiden – høhø. . )

Les hele innlegget med mine beste tips for treningsmotivasjon ved å klikke her.

Det er et treningsrelatert spørsmål jeg ikke har tatt med her, det var nemlig en av dere som lurte på om jeg kunne vise noen øvelser jeg gjør med treningsballen her hjemme. Tenkte jeg kunne svare på dette i et eget innlegg. Skal prøve å få det til i nærmeste fremtid! Neste gang jeg svarer på spørsmålsrunden, er vi på siste del, og det skal dreie seg om kosthold.

Har dere flere treningsrelaterte spørsmål som ikke krever for lange svar, kan dere godt stille disse i kommentarfeltet, så kan jeg svare der så godt jeg kan 🙂

Her er jeg straks i gang med treningsøkt nummer tre i dag, forresten. Var og trente styrke med Alexander på ELIXIA tidligere, og nå har jeg planer om å løpe ned litt her hjemme, blir 8 km. tilsammen i dag, rakk bare 4 på morgen. Ble liggende og lese for lenge 😀 Snart god helg til alle ♥

165 kommentarer

 1. cool<3

  LOVE FROM SPAIN !

  Check out my blog , CAMBRIDGE SATCHEL BAG GIVEAWAY :

  https://www.likeabirkin.blogspot.com

 2. Så flink du er! Kan ikke si det samme om meg selv.. 😉

 3. Mitt tips er at du melder deg på et løp og løper i hemmelighet før du røper på bloggen at du har løpt. Du trenger jo ikke å gå rett på halvmaraton? I morgen er det Hytteplanmila i Buskerud, og lignende løp arrangeres hele tiden. Det finnes også mange løpskaruseller, der det ikke er så mange deltakere.

  Et annet er å tenke at de som eventuelt følger med på deg, gjør jo det fordi de heier på deg. Jeg vet ikke om du er redd for at folk følger med på deg ute i løypa (uansett så heier de jo bare, og helt uansett ser du dem i maks 2 sekunder når du hjorter forbi), når jeg løper løp heier vilt fremmede på meg og roper navn (hvis det står på startnummeret), og det er egentlig bare koselig. Eller er det det at folk får vite hva du løper den og den distansen på? Det gjør vel heller ikke noe, med mindre du deltar for å vinne løpene du er med på, konkurrerer man jo bare mot seg selv. Hvis du bryr deg om de andre likevel, kan jeg garantere at det finnes folk som løper samme distanse mye dårligere enn deg, alt som kan krabbe og gå løper jo maraton for tiden (og særlig halvmaraton).

  Det tredje tipset er: Jaaa. Kom deg ut. Du kan ikke løpe halvmaraton på mølle og tro at det er det samme som å løpe det forteste du greier ute, på tid. Løp intervaller ute også, ikke bare rolig ute og intervaller inne. Bane går også an, og gir en helt annen følelse av strekning/fart enn det en hvilken som helst mølle vil gjøre, og er fenomenalt for intervalltrening, f.eks.

  Det må da være morsommere å ha en ordentlig og offisiell løpstid på oppmålte og godkjente distanser, enn det Nike/mølla påstår?

  Håper du blir med på løp, for once you’ve done it, you can’t stop doing it. God hælj!

 4. Kristine

  Kjempebra innlegg!

 5. du er flink du! gode svar 🙂 ha en fin kveld 🙂

 6. La merke til at på den treningsappen sto det 20 km, halvmaraton er 21 km 😉 haha 🙂 Kusinen min og kjæresten prøvde seg for første gang i år. Han klarte det, mens kusinen min måtte gi seg etter 28 km som er godt over halvmaraton!

 7. Flotte svar, Caroline 🙂

 8. Du?? Må spørre deg noe angående bloggappen din. Du har fått pushvarsler nå, men hver gang du publiserer et innlegg, så får jeg varsler tre ganger på rad. Altså tre «ring» per innlegg. Er det en feil eller skal det være slik?

 9. Du kan jo melde deg på Berlin maraton for eksempel 😉

 10. Du poster et bilde tidligere hvor du viste armmusklene dine. Kjempefine 😀 Men det jeg la merke til, er at du har sånne fine og lange, mens jeg selv har korte «guttemuskler». Jeg har blitt fortalt at jeg ikke burde trene mer styrke fordi jeg «snart ser ut som en gutt». Og jeg som elsker å trene styrke!

  Så det jeg lurer på er om dette går på gener eller er det noe jeg kan gjøre med det? Trener jeg feil, må jeg tøye ut armene eller noe annet?

  1. Fotballfrue

   Jeg trener egentlig lite armer, og de bare er sånn fra før av :p

   – C

   1. Hmmm…ikke for å være slem mot Caroline, men hun har ikke mye muskler i armene, bare lite fett 😀 En kan ikke trene seg til lange og fine muskler…men har en lite fett på kroppen vil musklene virke «lange»…og det er genetisk hvordan musklene dine blir seende ut når du trener styrke til en viss grad i alle fall og dessv så kan du ikke tøye musklene lange…du kan trene 12 repetisjoner med noe lettere vekter i stedet for 6 repetisjoner med veldig tunge vekter, da vil de i hvert fall ikke bulke fort 😀

   2. Lissie

    Helene: Det går mest på gener. Caroline er ektomorfisk, og har dermed naturlig lange, slanke muskler. Er man derimot endomorfisk, får man korte og runde muskler. Mesomorfene får en mellomting… Google opp disse tre betegnelsene for forskjellige kroppsbyginger og les, det er kjempeinteressant!

    Jeg er meso-ektomorf (mest mesomorf og litt ektomorf), og får også ganske lange, slanke muskler. Men jeg er ikke like lang og slank som Caroline, jeg er kraftigere bygget. Jeg trener mye styrke og løfter vekter. Jeg blir sterkere og sterkere, men det synes ikke så godt på musklene. Jeg kunne godt tenkt meg og fått litt mer fylde på musklene, men slik er ikke kroppen min…

    Hvis du er glad i å trene styrke synes jeg at du bare skal fortsette! Det er kjempefint med litt bulende muskler på jenter, du bør heller benytte deg av potensialet ditt istedenfor å ønske å se annerledes ut. Men hvis du ikke vil ha så store muskler, så må du selvsagt kutte ned på styrketreningen…

  2. Hei Helene.

   De fleste jenter har lange muskelfibre, som gjør at mange av oss kan trene og trene og trene og trene (…..) og «kun» få mer spesifiserte muskler, uten at de egentlig blir så veldig store. Så mange jenter kan egentlig være ganske tynne men likevel være UTROLIG sterke. Jeg tipper du kanskje har mer korte muskelfibre enn det som er vanlig blant jenter, men jeg vil likevel tro at siden du er jente så er det såpass mangel på testosteron i kroppen din at å plutselig bli kjempesvær og «se ut som en gutt» ikke vil være tilfellet for deg. Jeg ville gjort litt research på det, og kanskje pratet med en personlig trener på SATS – kanskje en av jentene der? De har sikkert vært borti det samme, for det er mange jenter der ute (har jeg fått inntrykk av hvertfall) som er livredde for å i det hele tatt TA i en vektstang fordi de er så redde for å bli store.

   Jeg aner ikke hvordan det er for din del i forhold til kroppsfett osv, men jeg vil tro at det ikke er noe problem for deg å trene styrke hvis du trener hovedmusklene (markløft, knebøy, nedtrekk, biceps, triceps, mage osv) og med en kombinasjon av kosthold og kardio-trening så tror jeg ikke at du skal tenke på at du kommer til å se ut som en gutt 🙂

   Hilde

 11. Fine svar 🙂 Er du fornøyd med Nike Sportswatch GPS’en din? Måler den pulsen din også?

 12. Amalie14

  Bra svart:) nå fikk jeg VIRKELIG treningsmotivasjon:D

 13. Jeg skal starte og rene for jeg vil redusere vekten min. Men jeg sliter veldig med og dra på treningsstudio pga jeg føler at alle dømer meg og ler av meg. Uff hater det siden jeg har så lyst til og trene og sånt.

  1. Fotballfrue

   Det er flott at du vil starte å trene, og det vil alle andre tenke også! Ikke tenk at noen vil le av deg eller dømme deg, det vil du ikke! Tenk at du gjør dette for deg selv, ikke bry deg om hva alle andre måtte tenke eller mene 🙂

   Klemmer 🙂

   1. Alle er for opptatte med seg selv på treningssenteret, så ingen vil ha tid til å se på deg. Ikke bry deg om andre folk, her er det deg det handler om.

  2. Jeg skal si deg det, Josefine, at noe av det kuleste jeg ser på treningsstudio er de som prøver! 🙂 Det verste jeg ser er folk som virkelig tror at de regjerer hele stedet, bare fordi de ser superfit ut og løfter tre ganger så mye som han ved siden av.

   Stå på, og selvbildet ditt kommer til å bli bedre når du tester det ut og kjenner at det funker 🙂

  3. Ta deg en tur innom treningssenter bare for å kikke i første omgang. Da vil du se at det er flere som er i din situasjon som trener på senter. Ikke alle ser ut som toppidrettsutøvere 😉

 14. kathrine

  Hei! Først må jeg bare si: jeg blir SÅ inspirert av bloggen din. Takk for alt du deler, og takk for at du er du! 🙂

  Jeg har et spørsmål når det kommer til lavkarbo og trening… må man være i ketose for å bli godt trent, og gå ned i vekt? Jeg har fulgt ketolysekuren i perioder, og jeg merker det skal ingenting til før jeg «faller ut» av ketose om jeg spiser litt mandelmel eller sukkerfri sjokolade. Og da hopper vekta opp og ned 2 kg og står der lenge før jeg kommer igang igjen. Jeg skulle ønske jeg slapp å overfokusere på kosthold heletiden, og heller ha et kosthold jeg kan trives med i lengden og samtidig fokusere på treningen, for å komme i bedre form. Men samtidig så vil jeg ikke være overvektig lenger heller.

  Det ble visst ikke det korteste spørsmålet.. håper likevel du kan dele noen tanker om det 🙂

 15. takk for tips og svar 🙂

 16. Cathrine

  Hei! Du inspirerer. Så et spørsmål om noe helt annet; det hvite stuebordet på det ene bildet i innlegget over, hvor har dere funnet det? 🙂

  1. Fotballfrue

   Bohus 🙂

   – C

 17. Hva gjør du med treningen når du er syk? Jeg har vært syk i to uker nå, men det er bare hosting, dvs at jeg egentlig ikke føler meg så ille. Men når jeg prøver å trene, eller bare gå litt fort til og med, får jeg helt hosteanfall! Derfor har det ikke vært mulig. Jeg synes det er så kjedelig, for nå har jeg jo kommet helt ut av den gode rytmen jeg var inne i. Noen tips? Lar du også helt være å trene når du er syk?

  1. Fotballfrue

   Når jeg er syk trener jeg selvfølgelig ikke, men jeg kjenner på formen. Har jeg feber og vondt er det uaktuelt, men er jeg bare mildt forkjølet og jeg kjenner at jeg orker, er det null stress 🙂 Lytt til kroppen!

   Klem!

 18. ang maraton kan du jo i framtiden melde deg på både halv og hel i utlandet. Vet du har flere lesere utenlands, men de er vel betraktelig mer spredt enn her hjemme 🙂 da får du også en ferie på kjøpet:p

 19. Elisabeth

  Maraton kombinert med ferie i utlandet! Berlin feks, som er en aldeles nydelig by.

 20. Veronica

  Kjempe fint innlegg. Lurte på om du kunne skrive litt om kjærlighetstips til et bedre forhold og litt om samtaleemner? 🙂 Tusen takk på forhånd ! Fin du er, Caroline <3

 21. Hei. Jeg tenker på å skaffe meg pulsklokke, har lest at den kan stilles inn til f.eks å gå ned i vekt eller for å forbedre formen sin mest mulig effektivt og slikt. Har du noen erfaringer med pulsklokke?
  Du motiverer meg masse til å trene, selv de dagene jeg føler meg lat og ikke har lyst 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg bruker denne https://fotballfrue.no/?p=13070 🙂

 22. Jeg så en kommentar om noe peanøttsmør og sjokolade for noen innlegg siden, og tenkte du kanskje også ville like de her:
  https://m.youtube.com/watch?v=lV8hpDmCwHY
  Det er peanøtt kuler, dyppet i sjokolade! Kjempegode, og enkle og lage! 😀

  1. Fotballfrue

   Nam! Takk 😀

 23. For et herlig og ærlig innlegg 🙂

  Jeg kjøpte for litt siden den samme tørrshampoen du har i dette innlegget, men syns den ble brukt opp så sinnsykt fort. Tror jeg brukte den opp på 1 uke og en annen jeg har hatt fra et annet merke hadde jeg i 2 mnd. Men den var utrolig god da så det var faktisk litt irriterende 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er jeg enig i, den blir tom litt for fort :/ Jeg har ikke testet så mange andre, men kan jo si ifra om jeg finner en verdig erstatter som varer lenger 😀

   Klem!

   1. Åhh, du MÅ prøve Kevin Murphy sin! varer lenge, lukter himmelsk og trekker til seg all fett! fantastisk :))

  2. Mich: kjøte du den hos hendrix`? kjøpte den samme selv på torsdag å fikk beskjed om at noen av de var det feil emd å ble brukt opp på en uka, og da skulle man komme tilbake å levere 🙂

   1. Helle: Ja faktisk 🙂 Skal si det neste gang jeg er der, syns det var så rart for er jo ganske store flasker også, ihvertfall i forhold til det andre merket jeg har kjøpt på Vita som varte lenge.

 24. Akkurat samme mølla jeg bruker, og jeg elsker den!

 25. bra svart 🙂
  men er litt skuffet over at ikke spørsmålene jeg stillte om trening (og for så vidt andre ting) ikke ble svart….

  1. Fotballfrue

   Hva spurte du om? :/

 26. For første gang skal jeg kommentere på bloggen din, nemlig fordi jeg kjenner meg veldig igjen i aversjonen mot å stille i løp. Jeg er som deg; elsker å løpe og gjør det ofte. Og jeg føler jeg må nærmest unnskylde meg fordi jeg ikke stiller i løp. «Du kan ikke løpe så mye ute å konkurrere» synes å være holdningen. Det er visst ikke mulig å løpe for å løpe, en må absolutt ha et legitimt formål; helst gå ned i vekt eller konkurrere. Jeg vil helst løpe for meg selv, la tankene fly og bare konsentrere meg om mitt eget tempo og stien eller veien jeg løper på. Poenget mitt er; ikke stress med å stille opp i alle slags løp bare fordi det forventes. Dersom du ikke har særlig lyst, dropp det. Og ja, folk vil prate om hvor fort du løp på mila eller per kilometer og om det er bra eller dårlig tatt i betraktning hvor mye du trener. Løping er veldig målbart, og resultatene kan være nedslående dersom ambisjonsnivået er for høyt (som det ofte er for mitt vedkommende). Ikke misforstå, jeg er sikker på at du hadde gjort det bra, men jeg har stor forståelse for at du i din situasjon ikke føler for å stille opp. Skulle du ha lyst, går det an å dra til utlandet og delta i løp. Da forsvinner du i mengden (men kondis.no vil sannsynligvis finne deg på resultatlisten dersom du registrerer deg som norsk deltaker..).

  1. Fotballfrue

   Takk!! Du beskriver veldig mye av det jeg føler!

   Klem :))

 27. Er du gravid eller, synnes det er så mange som tar det opp i enkelte spørsmål hos deg. Digger bloggen din og har lest den hver dag siden lenge.

  1. Fotballfrue

   Nei, er ikke helt klar for det ennå, men vi vil ha barn i femtiden 🙂

   – C

   1. Haha! Måtte le da jeg så du hadde skrevet at dere «vil ha barn i femtiden», istedet for fremtiden :p Klem!

   2. Fotballfrue

    Hahahaha, det så jeg ikke før nå :p Hahaha 😀

 28. Hva med å løpe Stockholm, London eller New York Maraton istedetfor Oslo?
  Da får du sikkert løpe i «fred» og så kan du legge inn en solid shoppingrunde som belønning etterpå. 😉

 29. du er så utrolig flink!! det er du som har inspirert meg til å starte å trene<3
  men har litt vanskeligheter i starten! har du noen tips til hvor mange dager jeg bør trene i starten? og hva vil du anbefale for en som gjerne vil miste noen kilo å trene mest på? gifter meg i sommer så vil gjerne nå målet mitt!!

 30. Jeg elsker bloggen din! Og nå som også jeg har kjøpt meg et stort hus blir bloggen din flittigere brukt enn noen gang. Den gir så god inspirasjon!! Jeg lurer på hvilke farge du har på veggen din i stuen? er dette samme farge som er på veggen i spisestuen som er postet 5.sep 2011?
  Lov meg at du fortsetter med bloggen din. Ha en fin kveld.

 31. veeeeldig veldig bra og gjennomført innlegg!!! 😀

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   1. Verkligen bra! och att springa 2 mil på mölla. Shit! Det är grymt 🙂

    https://pernillabredolt.com

 32. Ragnhild

  Har du drevet med dans før i og med at moren din spilte piano i ballettklasser før?
  Hva synes du om dans som treningsform?

  1. Fotballfrue

   Det er farmor du tenker på 😉 ikke mamma. Men ja, jegvhar danset ballett og jazzballett, glemte jeg å skrive 🙂

   – C

 33. Du sier du trener 5 ganger i uka – hvor mange ganger løper du? Hver gang? Synes du ikke det er litt kjedelig å løpe?? Jeg synes det ser så grusomt kjedelig og ensformig ut å stå og løpe på den mølla hele tida! Men nå er man jo forskjellige. Jeg løper bare i 10-15 min for å varme opp, for så å fokusere på styrke. Men jeg kan bare ikke forstå at noen synes det er så veldig givende å løpe hele tida….

  1. Fotballfrue

   Jeg elsker å løpe, løper mellom 45-50 km i uken, og trener nesten alltid styrke etterpå 🙂

   – C

 34. Aleksandra

  Hi! Maybe you can answer here in the comment. I have a question because i’m running 5 times in a week (not speed, it’s only for me and good health and good legs), but i have a problem with the inner part of my legs, i can’t burn it. I want to have thin legs, but inside of upper limbs aren’t good. WHich exercices do you prefer for this part? Maybe you can give me some advices:) Kisses from Netherlands!

 35. Kom nettopp hjem fra en spinningtime og en hard styrkeøkt på SATS Sarpsborg, så det å lese dette innlegget rett etterpå igjen er ikke annet enn supert! Er 17 år og har også holdt meg mer til musikken i alle år og langt unna idrett, men meldte meg inn i SATS for et halvt år siden, og trening har nå blitt en fast rutine i hverdagen. Kan takke deg for mye av æren, du gir meg stadig treningsmotivasjon. Mølla er min værste fiende nå, men hvem vet, kanskje jeg også kan begynne å like den?

  1. Fotballfrue

   Så gøy å høre! Det er aldri for sent å like løping 🙂

   Klem 🙂

 36. Hei Caroline! 🙂 Vet du hva fettprosenten din ligger på?

  1. Fotballfrue

   Nei :/

   – C

 37. Veronica

  Interessant å lese svarene dine, fin treningsmotivasjon var det også! 😀

 38. Hva med å løpe halv/helmaraton i et annet land? I f.eks. London er det utallige å melde seg på, og man kan jo gjøre det som del av en liten ferie 🙂

 39. Bra svart! 😀 Så positiv innstilling du har, digger deg <3

 40. Ville bare si at appen har blitt kjempebra:) Flott at det ordna seg.

  Ps. Det siste bilde var nydelig:)

  1. Fotballfrue

   Takk, så bra 😀

   Klem!

 41. Jeg lurte på en ting: hvordan motiverer du deg selv til å løpe på mølla såå lenge? Jeg liker best å løpe ute, for da har jeg liksom «et mål å løpe etter», og noe å se på. Så nå når det begynner å bli så dårlig vær å løpe ute i, så har jeg begynt å løpe mer inne på mølle. Men det er jo såå kjedelig… Har du noen tips? Spesielt til de gangene jeg skal løpe langt (sånn en mil eller mer) 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, jeg vet ikke :/ Det faller meg bare helt naturlig. Men god musikk er gull verdt. Og motivasjonen om at DETTE SKAL du klare 😉

   Klem!

   1. Ok, tusen takk for svaret du ga meg 😀 Da får jeg bare fortsette med løpingen, både inne og ute 😉

 42. Lurer på hvordan en får så god kondis?
  Handler det kun om trening og utfordre seg selv, eller er det enklere for andre naturlig?
  Selv kan jeg gå i høyt tempo til verdens ende, men i det øyeblikket jeg begynner å løpe, føles det ut som jeg skal døø!!
  Har så lyst å løpe -laangt!

  1. Fotballfrue

   Du må bare trene deg opp 🙂 Ikke gi opp!

 43. Mamma til 4

  Jeg har aldri før kommentert en blogg, men syntes det nå var på tide med en takk til deg og din mann. Jeg er en mamma med 4 barn og hvor en er veldig syk. Jeg trengte noe å lese som ikke var så krevende og min datter anbefalte meg bloggen din. Dette er nå ca 1 år siden og jeg har fulgt den jevnlig siden. Jeg har sett du har fått mange rare og vonde kommentarer i dette året, blitt beskyldt både for det ene og det andre, jeg må bare si at jeg liker alle dine innlegg og når jeg sitter på sykehuset og ting er litt tungt er det veldig godt å lese om mindre alvorlige ting, ting som jeg også er opptatt av når livet er i mere rolige faser. Det jeg har tenkt å takke spesielt for er det du deler av oppskrifter og deres syn på matvarer. Jeg har tatt til meg mye av dette og har lagt om mye etter deres råd og det har god innvirkning på kroppen min. Jeg følger ikke alt det dere gjør, men har funnet min vei i dette. Det som er så bra er at dette kan også kan hjelpe mitt syke barn og det dere skriver om kosthold har gjort meg mye mere oppmerksom på hva maten gjør med kroppen vår. Livet er krevende og tiden min blir kun brukt på sykehus, sykdom og søken etter hva kan hjelpe for å få det bedre. Kosten har en stor innvirkning på om jeg klarer å holde meg oppreist i alt dette eller ikke, så jeg takker dere så mye for gode råd. Jeg liker alt jeg leser veldig godt og jeg takker også for at du gir meg fri fra min virkelighet med jevne mellomrom, for det trenger jeg.

  Tusen takk 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for fantastiske ord! Du gjorde meg så rørt! Veldig glad for å høre at jeg kan bidra på en positiv måte <3

   Håper datteren din blir bedre fremover. Sender dere mange gode tanker!

   Klemmer 🙂

   1. Det var sånn jeg også oppdaget bloggen. For litt over et år siden satt jeg selv på sykehuset med et veldig sykt barn og trengte noe som ikke hadde noe med det jeg opplevde på den tiden. Jeg leste og leste og koste meg med alle innleggene. Du har virkelig en fantastisk blogg, Caroline. Og du virker som en herlig jente.
    Ikke la deg tråkke på av de kjipe kommentarene, se bare på de 99% fine du får istedet.

    Ha en deilig helg!

   2. Fotballfrue

    Jeg blir helt overveldet av slike tilbakemeldinger, tusen takk! Virkelig, det betyr så mye for meg <3

    Klemmer 🙂

   3. Mamma til 4

    Det som var litt viktig for meg å få sagt er at du skal ikke bry deg om alle de som sier du er «ditt» eller «datt», at du er overfladisk osv. I et langt liv er det mange kontraster og det er en tid for alt. Vi har holdt på i mange mange år med sykdom, det har vært mange tøffe tak, men allikevel nyter jeg å lese det du skriver, spesielt fordi det gir meg litt fri i fra den verden vi lever i. Jeg ser en dybde i deg og jeg tror du er et varmt menneske med masse omsorg og du skal være stolt av hva du har fått til. Jeg har hatt god nytte av det du skriver og bruker mange av oppskriftene dine. Min sønn (ikke datteren) 😉 har vært syk hele barneskolen og måttet igjennom mange tøffe tak, men allikevel har vi et positivt syn på livet, noe som jeg ser du også har. Jeg ønsker din mann og deg alt godt og jeg skal fortsette å lese det du skriver for det gir meg så utrolig mye. Livet har mye å by på selv i vanskelige tider <3

    Klem 🙂

   4. Fotballfrue

    Beklager, jeg mente selvfølgelig sønnen din 🙂 Tusen takk for så fine ord, du er helt fantastisk! Håper tiden fremover byr på flere løsninger og færre problemer <3

 44. Hei.
  Jeg ønsker å gå ned i vekt og vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det.
  Jeg har kjøpt meg sånn video som har mage, rumpe og lår øvelser. På det står det at 3×20 er nok i uken, men er det egentlig det? Og er det nok med slike øvelser? Jeg hater nemlig å løpe så har ikke så lyst til å trene sånn. Men har du noen gode tips til hvordan jeg kan gå ned i vekt? Hadde satt stor pris på det.

 45. Hei! Så flott et innlegg 🙂 Er selv blitt 16 år og har fått øynene mer og mer opp for trening!
  og tror nok at din inspirasjon er mye av årsaken til det 🙂 Tusen takk!

 46. Fy søren så fin du er:D Du er en stor inspirasjon for meg!

  1. Fotballfrue

   Æææ, så snill du er <3

 47. Kjempebra og informativt om trening! Flott, tusen takk! 🙂

 48. Appen virker ikke på min Iphone. Er det andre som har problemer med appen?

 49. Hei Caroline. har nettopp bestilt bow tie genseren fra lulus, den var jo verdens søteste! men jeg lurte på om hvor lang tid det tok før den var på døra di? hadde satt utrolig stor pris på svar. takk på forhånd! stor klem!:-)

 50. Du vet det sikkert by now, men du gir så mye inspirasjon, Caroline. Vedder på at det er mange som har begynt å trene for helsa/fordi de bestemmer seg for at det er gøy, i stedet for den evinnelige «jeg vil SE bra ut» og slankingen. Det har i hvert fall skjedd med meg!

 51. Hi! Iike your blog!
  I started to do fitness after birth of my baby and now I look better than before pregnancy!

 52. Vææær så snill og ikke begynn med sånne «å gå gravid er ingen hindring for masse trening» vas :p Da tror jeg at jeg blir meeget provosert her jeg sitter med bekkenløsning, for å nevne èn ting!

  1. Fotballfrue

   Du må nesten lese hva jeg skriver, da 🙂 Håper jeg er så heldig, skriver jeg.. 🙂

   1. Benedicte

    Jeg fikk selv en datter for 4 mnd siden, og jeg trente gjennom hele svangerskapet, senest 4 dager før jeg fødte! Så joda, noen er så heldige å ha smertefrie, aktive svangerskap, og dersom Caroline klarer seg fint og får opprettholdt en aktiv livsstil når hun blir gravid så håper jeg virkelig hun skriver om det! Såå motiverende for andre gravide som ikke hindres av fysiske plager.

   2. Fotballfrue

    Å, du er både heldig og flink 🙂

    Klem.

   3. Ingunn

    Jeg kan jo dele min erfaring også, mener også at jeg har vært relativt heldig. Svangerskapet var dødsslitsomt, jeg orket ingenting annet enn det jeg absolutt måtte, og på slutten fikk jeg ryggproblemer og bekkenløsning. Klarte ikke å gå en kilometer en gang, så det sier seg selv at jeg var ganske utrent da ungen ble født. Men da forsvant alle plagene på et blunk, og jeg følte meg lett som en fjær og full av energi – var ute på løpetur en uke etter fødselen 🙂 Så selv om svangerskapet var et helvete, har det ikke vært noe problem å trene seg tilbake i form etterpå.

   4. Fotballfrue

    Så gøy å høre 🙂 Lei for å høre om bekkenløsningen, det må være helt grusomt! Heldigvis ordnet det seg 🙂

    Klem!

  2. Kjempe trist at du har bekkenløsning… Hører de sier det er veldig vondt…
   til en annen ting som Caroline skriver om:
   Uten å skjære alle over en kam så er det utrolig mange som går inn i graviditeten med «jeg skal jo bli stor uansett så da spiser jeg det jeg vil-for det er ikke så nøye»… Men faktisk så er INNSTILLINGEN til et svangerskap hele poenget. Jeg har begge gangene sagt at jeg skal fortsette å spise sunt (for babyen trenger det!!)… tenk deg en baby som har vokst i magen med en mor som bare drikket brus, spiser junk og mat med lite vitaminer og mineraler… Ingen skal komme å fortelle meg at det ikke er en forskjell.

   Jeg tror det kommer til å gå helt fint Caroline! er selv normalvektig, og har begge gangene bestemt meg for å gjøre det beste for mine barn. Nemlig å spise sunt og holde meg fysisk aktiv (etterhvert ble det vanskelig å være med på de høyeste puls timene) men jeg gikk mye turer med første og andre gang hadde jeg en 2 åring som jeg måtte løpe etter ;)) haha… Dagen før siste kom hadde heg gått en 2 timers fjelltur, så kan vel ikke klage på formen 🙂
   Det jeg vil fram til er at det faktisk er mulig å ha et bra svangerskap uten for mange plager, du har et veldig bra utgangspunkt 🙂
   Hva vekt angår så la heg på meg 17 og 14. Men de siste kgene kom den uka jeg gikk over tiden (mye vann).
   I dag er vekten min den samme som før graviditetene 🙂 Dette ordnet kroppen selv 🙂 Begynte ikke med ordentlig trening før etter 6 mnd, og da var jeg mye lettere enn nå.. (alt for tynn) så ammingen osv tok så mye av kreftene, så hadde ikke overskudd til trening.

   Nå er jeg i mitt livs form, og har masse overskudd til å følge mine 2 gull 🙂 Det betyr mye for meg <3

   1. Jeg gikk inn med innstillingen om at jeg skulle være kjempe aktiv under graviditeten, men det blir jo ikke alltid slik som man har tenkt! Jeg var så drålig, og kasta opp flere ganger daglig i de 9 månedene jeg gikk gravid, det var vanskelig å få i seg nok mat og tanken på å trene ble fjernere og fjernere. Men jeg fikk allikevel til å gå litt tur og slike ting. Uansett så forsvant jo alle plagene da jeg hadde født, og fire uker etter fødsel var jeg på min første joggetur:) Tungt? Ja, men har man en gang vært i god form tar det ikke lang tid før man er tilbake i god form! 🙂 Jeg brukte så og si hele min permisjon til å gå ned i vekt igjen, stramme opp og komme i form igjen:) Vi reiste på treningssenteret nesten hver dag, og mens snuppa var på barnepassen, løp jeg og trente styrke:) Nå er jeg slankere enn jeg var før jeg ble gravid og i bedre form 🙂

  3. Jeg var med på et treningsprosjekt ved St. Olavs under hele svangerskapet. Der trente vi tre ganger i uken 12 uker av svangerskapet. Det var mye balanse- og stabilitetstrening, men også styrke og kondisjon. Det var flere på min gruppe som hadde kraftig bekkenløsning når de begynte og gikk til fysioterapeut ofte. Etter endt prosjekt viste det seg at de som deltok i treningsgruppen hadde mye mindre problemer med blant annet bekkenløsning, og hadde enklere fødsler og kom seg også raskere i form igjen etter fødselen i forhold til kontrollgruppen. Man må selvfølgelig ta hensyn til formen, men lett trening noen ganger i uken vil ha positivt resultat for blant annet bekkenløsning. Vis du søker på nettet så finner du kanskje noen av øvelsene. Jeg vil anbefale det på det sterkeste. 🙂

   1. Fotballfrue

    Fantastisk 🙂

   2. Carina

    Men der ligger vel også hovedargumentet? At treningen/aktiviteten fører til mindre problemer, vondter, sunnere barn og «enklere» fødseler? Og ikke fordi man skal se bra ut under svangerskapet.

 53. hva heter den appen du bruker når du løper?:)

  1. Fotballfrue

   Nike iPod 🙂

   – C

 54. Ingrid :)

  Du er min treningsmotivasjon! 🙂

  Litt rar ting å lure på, men lurer på hvilke biler du og Lars-Kristian har? :p

  GOD HELG! 🙂

 55. Du er så flink med trening, en god inspirasjon!
  Når du bruker den appen til Nike (hva heter den? så at den ikke er den sammen som jeg har.. ) Men hvordan funker den? Må du ha telefonen i hånda eller lomme da du løper for å få den til å registrere?

  1. Fotballfrue

   Den fulgte med iPhone, var på den fra før av. Nike iPod heter den 🙂

   – C

   1. Den har jeg også, men jeg har aldri fått den til å virke. Uansett hva jeg gjør, den vil ikke registrere noe aktivitet..

   2. Amalie

    Tror nesten du må kjøpe det Nike + settet til iPod for å få den til å fungere 😉

 56. Ang graviditet og trening så blir det ikke alltid så enkelt : Er glad i å trene, og så for meg en sprekt svangerskap. Dessverre ble det svært hyppige blodtrykksfall, noe som gjorde at jeg rett og slett besvimte overalt hvis jeg anstrengte meg. Ble også langtidssykemeldt pga dette. Så kom den deilige bekkenløsningen som gjør at jeg humper rundt på krykker og begynner å grine av smerte hvis jeg må gå/bøye hofta osv. Auauau : ( Så alt i alt fikk jeg vært på trening EN gang i svangerskapet. *syt*

 57. Takk for supert innlegg. Jeg elsker å jogge, men har siste året fått så store smerter i et kne at jeg ikke lenger kan løpe utendørs og ønsker derfor å kjøpe tredemølle til hjemmebruk. (får ikke smerter på tredemølle) I såfall må den plasseres på loftstuen og jeg har lurt litt på om det egentlig vil fungere. Skal tro om hele gulvet vil riste? Noen som har erfaring?

 58. Jeg la merke til det du skrev angående halvmaraton. Jeg løper mye på tredemølle. Mellom 3-6 mil i uken. Plutselig bestemte jeg meg for å melde meg på et halvmaraton en måned før det skulle arrangeres og det gikk over all forventing. På tredemølle har jeg ikke klart å presse meg til å løpe fortere enn en mil på 47-48 minutter, noe jeg har lagt merke til at du også bruker på en mil, men da jeg løp halvmaraton 21 km, løp jeg på 1 time og 40 minutter. Det er omtrent det samme som på mølle. Det var litt anerledes å løpe ute da jeg kan telle på en hånd hvor mange løpeøkter jeg har hatt ute noensinne. Følelsen av å ha fullført et halvmaraton var veldig bra og anbefales på det sterkeste! Skikkelig motivasjonsboost!

 59. Du er så inspirerende! Hvor er den rosa jakken din fra, den med rosa sløyfe på?

  1. Fotballfrue

   Craft 🙂

   Klem!

 60. Heisann!
  Vil først og fremst takke for at du har åpnet øynene mine for den flotte dagen mandag!! Hele uka blir så utrolig mye bedre om man bare kan endre instillingen litt 😉 Henter også mye inspirasjon og motivasjon fra deg! :))
  Uansett, lurte på om du har noen gode hårtips for meg som faktisk må vaske håret hver dag.. Har egen hest og er med andre ord i stallen hver dag, i tillegg til at jeg trener på fritiden og har gym tre ganger i uka på skolen(går studiespesialiserende med idrett), er liksom helt umulig å la vær.. Vil jo ikke lukte hest heller.. Håret blir fort «slapt» og livløst og jeg ender opp med å lage en knute hver dag. sååå kjedelig!

 61. Amanda B.

  Hei! Flott innlegg, virkelig motiverende! Hva er dine beste tips for å trene rygg, skuldre og legger?
  – Motivert leser:)

  1. Fotballfrue

   Les gjerne dette: https://fotballfrue.no/?p=16720

   Klem 🙂

 62. Jeanette

  Du er så flink! Inspirerer jammen ei som nettopp har begynt å trene skikkelig 🙂 Og ang. graviditet så kan jeg ikke uttale meg fra erfaring, men jeg er utrolig enig i det du skriver uansett. For hvis man er så heldig at man er forholdsvis frisk under svangerskapet er det jo ingenting i veien for å trene; og om man ikke er helt på topp hjelper det jo å gå turer også! 🙂 Det er iallfall mye bedre enn ingenting! Jeg skal selvsagt ikke henge ut noen her, men jeg kjenner dessverre alt for mange som sitter i ro under hele svangerskapet og klager på hvordan de ser ut etterpå.. Og det gjør meg litt provosert altså! For selv om man er kvalmen, eller om man har vondt i rygg osv kan man i det minste komme seg ut i frisk luft og bevege moderat på seg! 😉

  🙂 God helg!

 63. Heeei Caroline,du e så flott 🙂 Blir så inspirert av deg og bloggen din.Kjøpte meg tredemølle i går,og har allerede brukt den myye,angrer ikke i det hele tatt,har trent i snart 2 år nå..problemet er at kroppen min ikke er blitt så særlig mye strammere :/ Men må nevne at jeg KUN har trent kondis,har trent mye i bratt bakke,turer på fjellet,jogging osv ,90 minutters trening ++…men alikevel er jeg «slapp» hvis du sjønner. Kan også nevne at jeg har gått ned 21 kilo,men dette var i 2006,så skulle tro kroppen min har hentet seg inn etter det.Jeg vet vel egentlig svaret selv,at jeg må trene styrke. Jeg trener med vekter hver dag,og har fått utrolig fine armer,skuldre og rygg.
  Jeg synes bare det er vanskelig å finne gode øvelser for å stramme opp lår og rumpe,har du noen tips? Du har utrolig flotte lår synes jeg,og drømmer om å få de samme 😛 Hva har du gjort for å få så pene lår og rumpe??

  Ha en fin helg 🙂

  1. Fotballfrue

   Så flink du er! Det må nok litt styrke til også 🙂 Rumpa mi har vært som dette alltid, det er faktisk helt sant. Og lårene mine trener jeg sjelden fordi de får mye trening når jeg løper. Men her er noen av favorittøvelsene mine: https://fotballfrue.no/?p=16720

   – C

  2. Hei, Malin!

   Det er rett som du seier at styrke er svaret 🙂 Legg inn to-tre fullkroppsøkter med styrke i veka, så vil du sjå stor forandring etter 8-12 veker! Har sjølv streva med det same, gått opp og ned i vekt, trent mykje kondisjon og utholdenheit, men det er berre etter styrketrening at eg har fått stram mage og faste lår.

   Legg vekt på baseøvelsar; det er dei beste øvelsane for å trene opp heile kroppen, samt at dei er veldig funksjonelle og aktuelle for det daglege liv. Sjølv trenar eg knebøy (lår, rumpe, core), markløft (hamstring, rumpe, rygg, core), benkpress (bryst, triceps, skuldre), pull ups eller nedtrekk om du ikkje er sterk nok (rygg, biceps, underarmer), glutebridge (den ultimate rumpeøvelsen) og planken (core). Eg trener gjennom kroppen 3 gonger i veka, med 16 repetisjonar på måndagen, 10 på onsdagen, og 4 repetisjonar på fredagen. Da kjem ein gjennom heile spekteret med lette vekter med mange repitsjonar, samt tunge vekter med få repitisjonar. Saman med eit sunt kosthold, kjem resultata svingande fort!

   Det er kanskje keisamt og strevsamt i begynnelsen, men få hjelp av nokon til teknikk, evt spør ein av mannfolka på gymmet som ser ut som dei har peiling (det gjorde eg) og dei fleste vil meir enn gjerne hjelpe 🙂 Etterkvart blir det kjekkare og kjekkare, fordi ein merkar kor mykje sterkare ein blir frå veke til veke. Mellom styrkedagane trener eg kondisjon – foretrekker intervall fordi eg ikkje har tålmodigheit til å halde på så lenge, pluss at det er veldig lett å motivere seg på tunge dagar viss du veit at du berre skal holde på i 15-20 min!

   Lang post frå meg! Berre kjente meg så igjen i situasjonen. Håpar det løyser seg og at alt går bra! Masse lykke til og god helg 🙂

 64. jeg kommenterte og spurte deg om noen spørrsmål i forge innlegg, hvorfor kom ikke dette med?

  1. Fotballfrue

   Sitter ikke med kommentarer i kveld, godkjenner og svarer i morgen:)

 65. Flotte svar 🙂

 66. Hei! Er det gratis levering fra Sportsmaster?

 67. Hei du!

  Jeg tror du kommer til å ha et fint svangerskap, jeg. Når du er i god form fra før og spiser som du gjør vil dette gå som en lek!
  Fødte to barn på litt over to år selv, og trente tung styrke og spinning til nesten dagen før jeg fødte. Og nå er jeg i bedre form enn jeg noen gang har vært! Så det vil bli en fin tid for deg. Ja, kroppen går igjennom en veldig stor forvandlig og det tar tid før man føler at kroppen er helt tilbake til seg selv igjen (men da har man jo all den løse huden på magen), men med riktig kosthold og riktig trening så får man til mye. Lykke til! Håper det blir bolle i ovnen snart!

  1. Fotballfrue

   Takk for gode ord og oppløftende tanker, gode deg <3

 68. Hei Karoline 🙂

  Jeg er innom bloggen din flere ganger om dagen , og ser på deg som en stor inspirasjonskilde når det kommer til trening.
  Den 15 oktober skrev du om en ny favorittøvelse for rumpa, som var supereffektiv og som hadde stølhetsgaranti ! denne venter jeg fælt på 😛 kommer det beskrivelse av den snart , eller har jeg gått glipp av den kanskje ?? Og så lurer jeg på om du har en like supereffektiv øvelse for innside- lår ? (Innså forresten plutselig at det «bare» er 4-5 dager siden den 15 , så det er kanskje litt tidlig og begynne mase om den rumpeøvelsen .. men venter i spenning hvertfall 😉 )

  1. Fotballfrue

   Det kommer ila. neste uke håper jeg 😀 Innside lår? Bruker egentlig aldri trene der selv, så jeg har ikke noen andre tips enn det apparatet hvor du må klemme sammen lårene 😉

   – C

   1. Andrea

    Den heter glute bridge, og du finner mange varianter av den dersom du googler det 🙂

    «Ja-nei»-maskinen er et dårlig alternativ for å trene innside lår. Innside lår trener du ved å ta knebøy, bulgarsk utfall og sumo-markløft bl.a. 🙂

  2. Hei Line 🙂

   Å trene innside lår er dritvanskelig. Det beste er faktisk å jogge eller rask gange i oppoverbakke – for å få vekk fettet (enkelt og greit)… Man vil egentlig ikke trene musklene der, de er der jo fra før av som alle andre muskler, men man vil kanskje få de litt mer synlige og det er et sted på kroppen hvor fettet sitter godt (på de fleste av oss 🙂 ), og da er det faktisk kardio-trening som fungerer best. Jeg har vært litt opptatt av innside lår selv, men jeg har funnet ut at det er bare kondistrening som fungerer der, gitt :-/

 69. kremt .. Caroline .. ikke Karoline … *flau ..

 70. Hei! Kom tilfeldigvis borti en artikkel der jeg så at du hadde prøvd deg på Miss Norway for noen år siden 🙂 Kan du fortelle litt om dette på bloggen din? 🙂 https://www.dagbladet.no/magasinet/2005/02/12/423148.html

 71. Hei;)
  Jeg vet du har lagt det ut før men klarer ikke å finne det, derfor spør jeg;)
  Kan du legge ut bilde og navn på pulsklokken din;)??
  på forhånd takk 😉

  1. Fotballfrue

   Her er et innlegg om den: https://fotballfrue.no/?p=13070 🙂

   – C

 72. Liker bloggen din godt, men jeg må det er litt kjipt at du tjener så dårlig (leste det i idagbladet i dag) du jobber og står i det hele tiden. hvorfor er det så lite penger på profesjonell blogging tror du?

  1. Så hyggelig at du liker bloggen min 🙂

   Jeg tjener nok en god del mer enn det som står i skattelistene. Bloggen er registrert under et utenlandsk aksjeselskap, og der tar jeg ikke ut mer lønn enn hva jeg trenger. Overskuddet som blir igjen i firmaet lar vi enten stå, eller tar ut aksjeutbytte 🙂

   – C

   1. Kan jeg spørre hvorfor aksjeselskapet er registrert utenlands, og i hvilket land? Går det i såfall også an å få høre begrunnelsen for det?

    Jeg bare lurer av ren nysgjerrighet; vurderer å starte et lite importfirma selv så sitter og kikker litt på hvilke ulike muligheter som finnes ift selskapsformer 🙂

 73. Gooood morgen:)

  Herlig å lese dette, jeg håper også jeg kan klare å holde meg aktiv under svangerskapet. . Om jeg er frisk og rask nok, skal jeg prøve å være i aktivitet omtrent hver dag:) De sier jo også at de som holder seg aktiv før en graviditet, KAN få det enklere underveis:) Håper det!

  Håper du får en vakker dag frøken strøken:)

 74. Michelle

  jeg forstår godt at du skremmes av å bli gjenkjent i et evt. maraton.. Hva med å delta i NYC sitt maraton som de har årlig? Det hadde jo du sikkert elsket! hihi
  Mange gode tips du har. Du inspirerer virkelig på en sunn og bra måte ang. trening! jeg blir alltid veldig inspirert av deg 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk for tips! Skal absolutt vurdere det 😀

   Klem!

 75. Takk for inspirasjon og fine svar! Deilig å nyte en kopp kaffe mens jeg leser de fine innleggene dine på morgenen 🙂 Ha en fin lørdag!

 76. Hei!
  Mølla di er vel 150 cm, ikke 50?

 77. KamillaM

  Hvor mye koster tørrsjampoen og balsamen fra Hempz?
  Syns det er så vanskelig å finne tørrsjampo som funker og lukter godt.

  1. Fotballfrue

   Rundt 200,- 🙂

   – C

 78. Hei!
  Jeg også har samme app på Iphonen. Men hvordan får du aktivert den? Får hele tiden: «Walk around to activate your sensor». Må man ha en ship, holder du telefonen i hånda, i ei lomme. Hva gjør du? Jeg har prøvd alt…

  1. Fotballfrue

   DU må kjøpe chip på sporten 😉

   – C

   1. Hanne:)

    Du kan og bestille den på apple.no:)

 79. Dette kan kanskje være noe å vurdere dersom du finner ut at du vil?:) https://royalparkshalf.com/, løpet går gjennom en kjempefin løype, bl.a. Hyde Park, og virker generelt som et kjempearrangement 😀 var der og så på i år! Ellers: du inspirerer!! 🙂

 80. Hei:) Stoler alltid på dine anbefalinger og det passer derfor veeldig bra at du nevnte tørrshampoo og balsam da jeg er på utkikk etter det nå. Hvor har du kjøpt dine:)?

 81. Du skriver at du har tredemøllen i 2. etasje. Er det slik at den lager mye lyd og bråker mye? Jeg har nettopp kjøpt meg en lignende løpemaskin selv, men er usikker på om jeg skal ha den i 1. eller 2. etasje etter som den kanskje lager en del lyd når jeg løper på den.. Takker på forhånd for svar :)))

 82. Hei
  Kan du skrive et innlegg om tredemøllen og de forskjellige innstillingene? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det står god info på hjemmesiden deres 🙂

   – C

 83. 50 cm? Var ikke det veldig kort å løpe på? :p

  1. Fotballfrue

   150 :p

   – C

 84. Du er virkelig en stor inspirasjon Caroline!! 🙂

  Kunne du laget et innlegg der du forteller om teater? Jeg skjønte ut i fra et spørsmål at du har erfaring med dette, og jeg hadde
  satt pris på å høre litt om dine erfaringer og tips. da jeg i det siste har jeg begynt å tenke på om dette er en vei jeg kan gå.. Hadde vært gøy å høre litt om denne siden av deg 🙂

 85. Ææ, du er så flink! Du er en stor inspirasjon for meg når det gjelder trening. Men har du tips til noen gode treningssanger? Jeg løper også ganske mye på tredemølle, og det kan bli kjedelig i lengden uten bra musikk.

 86. Du er så flink! Jeg har lett etter tørrshampoo som ikke er dyretestet, vet du om Hempz er det?

  1. Fotballfrue

   Hempz tester ikke på dyr 🙂 Jeg har jo presisert veldig mange ganger at jeg ikke bruker dyretestede produkter 🙂

   – C

 87. Hvor kan man kjøpe shampooen og balsamen? 🙂

  1. Fotballfrue

   Hendrix Hair 🙂

   – C

 88. Hei!
  Jeg har en samboer som er utrolig glad i å trene, og trener 5-6 ganger i uken.. Jeg har det siste halve året blitt med han noen ganger i uken, men føler jeg kun gjør de samme øvelsene hele tiden fordi jeg ikke vet hva annet som fungerer. Det jeg vil frem til er, om du kunne tenke deg å lage et innlegg med tips til de beste øvelsene til å stramme opp mage, lår og armer? Hadde vært utrolig gøy å endelig finne øvelser som andre kan bekrefte at fungerer!

 89. Hei!
  Jeg er på utkikk etter tredemølle. Bruker du fortsatt denne? Ser du har den i 2. etg, bråker den noe til underetasjen? Vil du fortsatt anbefale denne tredemølla? Hadde vært SÅ takknemlig for svar, er utrolig vanskelig å finne den rette tredemølla i møllejungelen.

  1. Caroline

   Bruker denne fortsatt, ja, men har tatt den ned i 1. etasje 🙂 Den bråker litt, men har aldri vært noe problem hos oss. Støyet ble mindre når vi tok den ned, da 🙂 Vi er veldig fornøyd med den og har ikke hatt ett eneste problem.

   1. Anne M

    Takk for svar! Men, da tror jeg faktisk at jeg må kjøpe den. Hurra! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *