Oppskrift: Pai med chèvre, bacon og spinat

Gled dere, for denne er knallgod! I går valgte vi å lage den uten bunn ettersom vi var så seint i gang med middagen (surprise!!) og det fungerer nesten bedre enn å lage den med. Her kommer i hvert fall oppskrift på begge deler, så kan dere jo velge selv.

Paibunn – oppskrift hentet fra boken Lavkarbo Husmannskost av Anna Hallén:

  • 6 egg
  • 1 ts. bakepulver
  • 1 dl. kremfløte
  • 150 gram philadelphia
  • 2 dl. revet ost (valgfri, vi bruker Jarlsberg)

Slik gjør du: Ovnen skal stå på 175 grader. Skill eggeplomme fra eggehvite og ha dem i hver sin bolle. Visp eggehvite sammen med bakepulver til det blir et fast skum (du skal kunne snu bollen opp ned uten at noe renner ut). Deretter visper du eggeplomme sammen med kremfløte og kremost, slik at røren blir jevn og fin. Nå vender du eggeplommerøren forsiktig inn i eggehviterøren med en slikkepott. Bland i den revne osten. Deigen skal være luftig. Helles i en pai- eller kakeform og stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl før du tar på paifyllet.

Paifyll: 

  • 1 pakke frossen bladspinat
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 ss. smør
  • 2 never soltørkede tomater – opphakket
  • 1 pakke bacon
  • 3 egg
  • 2 dl. kremfløte
  • 100 gram chevre
  • 1 pakke cheddar
  • salt & pepper

Slik gjør du: Skjær bacon i terninger og stek dem. Spinaten må tines før du bruker den, den skal hakkes opp (om du ikke kjøpte ferdig hakket) og stekes i smør sammen med hakket hvitløk. Bacon og spinat kan fint stekes samtidig, det skal blandes uansett. Bland også inn soltørket tomat. Pisk egg sammen med kremfløte, og smak til med salt og pepper. Klapp spinatblandingen over paibunnen og del opp chevre som du legger over. Ha over revet cheddar og hell over egg-og fløteblandingen til slutt. Krydre gjerne med litt basilikum, det gir kjempegod smak. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Dersom du ikke lager bunnen, smører du bare formen du skal bruke med smør først, deretter har du spinatblandingen direkte i bunnen. Følg bare samme steg som forklart over.

Det verste med å legge ut middagsoppskrifter på høst-og vinterstid må være lyset. Det blir SÅ mye bedre med naturlig dagslys, men håper dere overlever!

Kos dere ♥

52 kommentarer

  1. Det ser helt fantastisk godt ut! Jeg har litt vanlig fersk spinat som må brukes opp, så lurer på om jeg ikke skal teste ut denne 🙂

  2. Nam,den så fantastisk ut:) Den skal absolutt prøves.Klem

  3. Hei
    Dette ser kjempedeilig ut, kanskje det blir morgendagens mat her i huset:) Jeg spurte deg tidligere, men fikk ikke noe svar. Jeg lurer på hva slags linse du har på kameraet ditt? Du tar fantastiske bilder!

  4. Åh, herrefred!

  5. Ser DEILIG ut! Liker at du legger ut så mye oppskrifter!!! Håper du legger ut tomatsuppeoppskriften også, på et senere tidspunkt 🙂

  6. Så veldig godt ut. Den skal jeg prøve!

  7. Flinke Caroline 🙂 Jeg blir bare så inspirert av deg! Du er en FUN, FEARLESS FEMALE 🙂
    Et lite tips om du skal ha chevre i salater, paier og andre lignende retter. Kjøp chevre uten kittmodning. Den er mye lettere å håndtere i sånne typer retter 🙂 For eksempel den norske fra Haukeli(rød pakke) eller den franske «pyramiden» fra Soignon!

    1. Fotballfrue

      Tusen takk for tips 🙂 . . og for fine ord 😀

      Klem 🙂

  8. åååå…det så helt fantastisk godt ut!!
    Men jeg lurte på om du viste om noen trygge nettsider hvor jeg kan få kjøpt Michael Kors Hamilton veske i svart skinn? 🙂

  9. Amalie14

    Åå, så deilig:-) Dette må jeg få smakt på!
    Ikke bekymre deg om bildene, de er vakre uansett:)) Men jeg skal være enig i at bilder generelt blir bedre med dagslys. .

  10. Så nettopp klippet fra Ettermiddagen på tv2.no!
    Reporteren bare: Ja, her har vi rømme, smør, chamapgne og ris. Og du bare: RIS???!!! Hehe;)

    1. Fotballfrue

      Haha :p

  11. Altså – dette hørtes jo helt himmelsk ut! Elsker chevre:)

  12. Oda Amalie

    Yummy! <3
    Klem!

  13. mmm,denne så nå kjempegod ut da,skal prøves en dag:-)

    Så deg på «ettermiddagen»igår:-)

  14. Nå ble jeg sulten! Du er god på det å friste oss med gode matretter 🙂 Takk for det! Håper dagen din har vært god, på tross av en stressende morgen.. Hater virkelig å forsove meg jeg også, føler liksom at hele dagen blir ødelagt. Men heldigvis har man muligheten til å redde den inn igjen i løpet av dagen – noe jeg tror (og håper) du har klart fint idag 🙂

    Jeg har stemt på deg i konkurransen om «Norges mest elskede blogg»! Du er i mine øyne (og i veldig mange andres også) Norges beste blogger, så jeg håper virkelig at alle de andre leserne dine også får med seg denne konkurransen, slik at de også får mulighet til å stemme.

    1. Fotballfrue

      Tuuusen takk 😀 Nå ble jeg glad, søte deg 🙂

      Klem!

  15. Så nettopp klippet ditt på tv2 sine nettsider – Så utrolig søt du var på tv! 😀
    Du virker så mye mer naturlig, glad og morsom på ekte, enn du fremstiller deg på bloggen.
    MEN betyr ikke at jeg ikke liker bloggen din! For den er fin. Ha en strålende dag 🙂

  16. Får jag tipsa om en snabb och god pajbotten du kan ha till? Ta bara 2 matskedar smält smör, två ägg och två dl mandelmjöl och rör ihop med lite salt. Sätt bakplåtspapper i bottnen av ugnsformen, häll ut mandelsmeten ovanpå pappret och bre ut den med en slickepott. Sätt in i ugnen på 200 grader tills smeten/brödet fått färg, ta ut och vänd sedan brödet upp och ned så att de lostnar från bakplåtspappret och hamnar i formen. Sedan kan du ha på vilken fyllning du vill, min favorit är dock taco-köttfärs med svamp och lök inblandat. Toppa med tamot, grön paprika och ost och ät med creme fraishe! 😀

    1. Fotballfrue

      Tusen takk for tips 😀

  17. marianne

    Hvor får du disse matideene fra? 😀

    1. Fotballfrue

      Har en del kokebøker, og ut fra en «grunnoppskrift» er det bare fantasien som setter grenser 🙂

      – C

  18. Mmh det færdige resultat ser rigtig godt ud (;
    det skal jeg helt sikkert prøve, tak for tipper !

    Stephanie
    fashionBySterup.dk

  19. Lagde denne nå, og den var supergod!!!!

    Har et spørsmål, rakk ikke stille det på spørsmålsrundeinnlegget: hva skjedde med gruppen din Skyheels? Kommer du ikke til å lage noe musikk mer, og eventuelt hvorfor ikke?

  20. Åååå…. Den pleier vi å lage hjemme og den er fantastisk god!

  21. Syns bildene ble kjempefine, jeg:-) koselig og «høstete»;-) Paien såg kjempegod ut! Må prøves.

    1. Fotballfrue

      Så hyggelig at du synes det, tusen takk 😀

      – C

  22. Skal absolutt prøves!! ser fantastisk ut

  23. Nam, det så godt ut! Den må prøves en gang. Har du forresten en god oppskrift på grove rundstykker?

    1. Fotballfrue

      Ja, kun i boken min enn så lenge 🙂

      – C

  24. The food looks so tasty and delicious 🙂

  25. Jeg har et spm til deg. Ikke sikkert du vet noe om det, men du har jo iphone du også. Jeg har akkurt kjøpt meg ny iphone, men får ikke opp navnene på kontaktene mine på mld, kun i kontaktlisten. Vet du hva jeg kan gjøre dor å løse dette, eventuelt noen andre her som vet? Blir gærn!

    1. Vil tro det ikke kommer opp i meldingene enten fordi kontaktene ligger to ganger i kontaktlisten, eller at du ikke har +47 foran nummerene i kontaktlisten! 🙂 Vet i hverfall at Tele2 har problemer med å få opp navnene når det ikke er lagret med +47 foran 🙂 Håper det hjelper 🙂

  26. For en herlig, mektig, fristende og sunn oppskrift! Tror dette blir fredagskosen i morgen kveld!

  27. ååå, denne gleder jeg meg til å prøve! Ser og høres utrolig god ut.

  28. Den så supergod ut!

  29. Josefine

    Jeg synes lyset i bildene er så koselig jeg, får skikkelig julestemning av det :- D

  30. Nå ble jeg sulten også… 🙂 Pai fyllet så kjempegodt ut. Har laget en lignende variant med broccoli istedenfor spinat noen ganger. Og parmesan, mmm… Nå ble jeg enda sultnere.

    Men den ‘pai-bunnen’ må jo bli noe som ligner på omelett/ostekake/suffle?

  31. Looks delicious! Looking forward to trying it 🙂

  32. Chevre, spinat og bacon er en uslåelig kombinasjon! SÅ deilig ut. Kjempegodt i en salat også, om du bruker frisk spinat=) Ha en strålende dag!

    1. Fotballfrue

      Det er sant! Det må jeg lage en dag 🙂

      Klem!

  33. Det så veldig godt ut! Men tror du det går fint å bruke en annen ost i stedet for Chrevre, som feks snøfrisk?

    1. Fotballfrue

      Det går nok fint 🙂 Det er kanskje litt mer vann i snøfrisk, men du kan jo prøve 🙂

      – C

  34. Hvis du stiller på hvitbalansen litt mer vil det nok kunne hjelpe en del på bildene dine 🙂

    1. Ja, jeg vet det 🙂 Men noen ganger er det rett slett for mørkt :/

      – C

  35. […] heter paleoliv der også) og en kollega var raskt ute til å spørre om oppskriften var hentet fra bloggen til fotballfrue. Ops, avslørt! Vi har alle våre laster. Modifiserte seff oppskriften, men kred til […]

  36. […] resten av oppskriften her! oktober 3rd, 2012 | Tags: lavkarbo, lavkarbo pai, lchf, oppskrift | Category: Middag, Pai […]

  37. Lagde denne i kveld,og det ble utrolig godt! Gjorde litt feil med bunnen,vispet eggene uten å dele i hvitte og plomme-tror ikke det spilte noen rolle. Fikk ikke tak i Chevre på Kiwi,så det ble fetaost og Brie.Ellers tok jeg i en chili og en stor sjalottløk . Kjempegodt ble det 🙂
    Nå er din Frozen Halloween Mudpie under produksjon. Håper den blir like vellykket, for sliter med å finne gode oppskrifter i LCHF. Reagerer veldig på sukrinsmaken,så nå har jeg blendet inn litt sukrin+. Tusen takk for flott blogg 🙂

  38. Hei,

    Kan jeg lage paibunnen dagen før, og legge den i kjøleskapet?

  39. Takk for en deilig oppskrift, det var så moro å servere noe så godt!

  40. charlotte

    Denne paien er helt fantastisk. Du er god på mat, altså. Takk!!

    1. Caroline

      Tusen takk 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *