Stress cannot exist in the presence of a pie

Tjolahopp! Nå kom jeg nettopp hjem fra byen og en kaffedate med skjønne Siri, alltid godt med litt skravling over en kopp eller to. Sitter på min faste plass ved kjøkkenbordet og lurer på om jeg skal gjøre en innsats for kroppen i dag eller ikke, har så innmari gangsperre at jeg ikke vet hvor i verden jeg skal gjøre av meg. Stakkar lårmuskler. Det hjelper jo å bli varm og deretter strekke litt på seg, så jeg lurer på å ta utfordringen. Ellers har jeg en haug med eposter å svare på, før jeg planlegger pakking til Oslotur og deretter starte på middagen. Paien vi lagde her om dagen var så insane, at jeg er nødt til å lage den igjen. Regner med dere vil ha oppskrift etter hvert?

Pumps Nelly / Veske 3.1 Phillip Lim / Bukse Asos / Skjerf Bubbleroom Outlet / Jakke Ellos / Topp BikBok / Ringer Hasla 

Håper dere har en fin onsdag ♥

Edit: Og, forresten! Jeg er på Ettermiddagens Skeier Ut i dag klokken 19.00 🙂

144 kommentarer

 1. wow så utrolig flott du var i dag! <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 🙂

   – C

 2. Så utrolig fin du er!:) digger stilen.

  klem!

 3. Har du vurdert å bli stylist?? veldig fint antrekk:-)

  1. Fotballfrue

   Haha, egentlig ikke :p Men tusen takk 🙂

   – C

 4. Beundrer virkelig måten du setter sammen et antrekk på!! Du er for meg en like stor inspirasjonskilde som Blake Lively og hun inspirerer meg veldig 😀

  Ha en fortsatt fin onsdag, Caroline<3

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig at du synes det, tusen takk 😀

   Klem!

  1. Fotballfrue

   Takk 😀

   – C

 5. Marianne

  Utrolig fint!

 6. Knall fin outfit!!

 7. Andrea W

  Kjære Caroline! Jeg må bare takke deg for den fine og interessante bloggen din. Jeg har vært fast følger så lenge jeg kan huske, men er desverre alt for dårlig på å kommentere… Dette året bor jeg alene i Spania på utveksling! Det er veldig spennende og lærerrikt, men følelsene er mange for en 17åring som flytter hjemmefra for første gang. Et av dagens høydepunkter er å sjekke innom bloggen din! Da føler jeg meg «trygg» og hjemme. Vil bare at du skal vite at bloggen din brukes og er til hjelp for mer enn bare flott inspirasjon! Så tusen takk til deg 🙂 Stor klem fra Andrea

  1. Fotballfrue

   Så utrolig hyggelig å høre, Andrea! Tusen takk <3

   Du er tøff som har flyttet hjemmefra, forstår godt av savnet er stort.

   Mange klemmer <3

 8. Saa fint!!! Kos dere og ha en fin Onsdag!

  Klem, Hege

 9. Caroline

  Blir så misunnelig på hvor bra du ser ut i alt mulig, og hvor utrolig flink du er til å sette sammen antrekk. Uansett om du pynter deg eller ikke, så ser du jo helt fantastisk ut! Elsker å pynte meg i hverdagen, men er dager hvor jeg føler at ingenting ser bra ut på meg selv.. Men må få sagt at du er en stor inspirasjonskilde når det gjelder klær 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi har alle dager som føles sånn, tro meg 🙂 Det er helt normalt. Tusen takk for fine ord, du er god <3

   Klem 🙂

 10. Jeanette

  Du er jo på tv idag 😀 Kl 1730 😀

  1. Fotballfrue

   :O

   1. Jeanette

    Jeg trodde det var 1730 men så i stad at du er på skjermen kl 19 🙂

 11. Åh, du er alltid like vakker! Beundrer deg utrolig mye 🙂 Og måten du setter sammen antrekk på; WOW!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

   – C

 12. Amalie14

  JA, gi oss oppskrift! 😀 Jeg elsker pai, mmm, jeg får vann i munnen av å tenke på det:)
  Kjempefint antrekk, as always;) Er det kaffe du har i koppen?

  1. Fotballfrue

   Chai latte med soya 😀

   – C

 13. Vilka läckra byxor! 😀

 14. Hei.
  Veldig fin bukse, hvordan er den i str? Er det mye stretch?
  Klem

  1. Fotballfrue

   Normal i størrelsen, mye stretch ja, veldig behagelig 🙂

   – C

 15. Elsker jakka, ligner litt på en cape syns jeg, og det fine med det er at jeg har en som er nesten lik, men har litt stylingissues, og der kommer du inn og gir meg inspo:D Føler meg som er flaggermus i den skjønner du:P Men skal se hva jeg får til med litt inspo fra deg;)

  1. Fotballfrue

   Flaggermus, hihi 😀 De er jo litt søte 😀

   Glad for å inspirere!

   Klem 🙂

 16. Ahhh! Du ser utrolig vakker ut Caroline, digger antrekket!
  Jeg lurte på om du kunne komme med tips om sunt lunsj? Jeg går på VG nå, men jeg må nesten kjøpe mat hverdag og det koster 60kr hver dag og nå må jeg begynne å spare 300kr i uka er ganske mye, jeg har regnet det ut og det blir totalt 11 400kr(!!!!!) hvis eg fortsetter å kjøpe mat hverdag for hele skoleåret. Kan du lage en back to school innlegg med tips om enkle salater eller sandwich og frukt osv.? Har lyst til å spise sunnere siden det er vanskelig å konsetrere meg i timene når jeg er sulten og mangler energi når jeg ikke spiser sunt. PLEASSSEEEEE Håper du svarer og lager et innlegg! Takk på forhånd 🙂

 17. Du var kjempefin! Det er ikke alltid møstrete bukser ser så classy ut, men du får det såklart til å fungere, og se helt fantastisk ut:)

 18. Marte HH

  Jatakk, gjerne lyst på oppskrift! Sitter nå og kikker på hotell for en weekend i Oslo i desember, og tenkte å høre med deg hvorfor du liker Royal Christiania så godt? 🙂 Har lyst å bo litt fint, så vurderer Grand, men de har jo basseng og sauna på Royal også, og det er en del billigere. Du får svare om du har tid 🙂

  1. Fotballfrue

   Rommene, servicen og frokosten for det meste 😀 Deilige senger, elsker rommene! Så freshe! Også er det sentralt 🙂 Bassenget og saunaen er ikke grunnen for at jeg bor der, det er en veldig liten avdeling, og om du drar på hotell for å bade, ville jeg kanskje valgt et annet? 🙂

   – C

 19. Beautiful again!!:) Love your outfit. Those pants are so nice:)

  1. Fotballfrue

   Thank you, sweetie 🙂

   Hugs!

 20. Å helledussen!! Det var anntekket ditt det, wow 😉 Du er såå fin,Caroline! Kan jeg spørre hvordan det fungerer med å bestille fra Asos, er det toll osv..? Klem til deg

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 🙂 Det er toll og moms på varer over 200,- 🙂

   Klem!

 21. Ååååh det håret ditt!!! ELSK <3 Måtte du forpigmentere det når du ble litt mørkere?
  Jeg har bleiket mitt i alle år (striper), men nå føler jeg rett og slett at jeg har vokst litt fra det 😛 Så neste gang jeg skal til frisøren ønsker jeg meg noe alla det du har… Kanskje jeg skal ta med bilde av deg og si SLIK vil jeg ha! høhø..!

  1. Fotballfrue

   Haha, det kan du vel :p Ang. forpigmenteringen vet jeg ikke :O Men jeg skal dit igjen i morgen, og kan jo høre? 🙂

   Klem!

   1. Ja det hadde vært supert!! 🙂 🙂

 22. Gleder meg til innslaget med deg etterpå!

 23. cathrine

  Så sykt fine bukser 😀 Tenkte å bestille like som deg, men hvem str har du? Vi bruker nok samme str.

  1. Fotballfrue

   Jeg har strl. UK6 🙂

   – C

   1. for det første heter det HVILKEN str…. 🙂 og jeg synes det alltid er like gøy å se at folk spør flotte veldreide bloggere hvilken str. de har, kun for å få vite det :p regner med du selv vet på forhånd hvilken str du har, holder det ikke å spørre om den er normal i strl.? nei nå virker jeg faktisk litt ond og sinna her, men måtte bare få det ut :p ellers ser du like snasen ut som alltid, Caroline! Jeg digger denne bloggen jeg! 🙂

   2. Ingrid

    Hahahaha. Fy faen så pinsam du er, Stine!

   3. Unnskykld meg, men hvem sko, hvem jakke, osv irriterende! Skjønner deg kjempe godt, Stine. Hvorfor ødelegge det norske språk? Likt med folk som sier skjino og skjole. Kjempe irriterende,

 24. Marita Ø

  Alltid like vakker du 🙂 Men rart at du ikke har fått beskjed om at du kommer på »Ettermiddagen» i kveld, fordi nå har de vist flere klipp, og nevnt det.. Gleder meg i alle fall til å se! 😀

  1. Fotballfrue

   Fikk sms av journalisten nå 😀

   Klem!

 25. Hvor kjøpte du svea jakken din? Skal til oslo i høstferien og så du hadde kjøpt den i oslo for en god stund siden :))

  1. Fotballfrue

   Detaljer Sagene 🙂

   – C

 26. Kjempefint høstantrekk caroline:D Elsker håret ditt, syntes du er sånn ca ti tusen ganger vakrere med mørkere hår <3

 27. Så flott du er! Det er klart jeg vil ha oppskrift, gleder meg 🙂

  ♥ Lizbeth Osnes – Behind the scenes..

 28. Amazing outfit! 🙂

  I invite you to
  https://fashion-whoknow.blogspot.com/

 29. Du er forferdelig søt på TV! 🙂

  1. Fotballfrue

   *rødme* Haha, takk 😀

 30. Jeanette

  så deg på ettermiddagen nettopp! enig i det du sa;) kjempefint hus!

 31. så deg på tv 😀 ELSKER «garderoben» din 😀
  Du er så søt Caroline <3

 32. Æh! Skikkelig merkelig. Ser aldri på ettermiddagen, men så tenkte jeg «tenk om Caroline er nå!» også skrudde jeg over, og da går det 10 sekunder før de sier «Caroline Fotballfrue Berg Eriksen…». Haha. Skikkelig merkelig, men glad jeg fikk det med meg 😀 Synes du fikk en skikkelig hard innledning av Sarah N.B. «karbohydrater er som djevelen selv». Haha 😛 Men fint intervju! Du virker så bra 🙂

 33. fantastic! the pants are great!
  xoxo
  https://thirtiesinthecity.blogspot.de/

 34. Hvordan går det med Hugo og løpinga? Haha, gangsperre begge to, kanskje? 😀

  Her er en film jeg har laget fra løpeturen til Melvin på mandag. Vi syklet (hadde tross alt løpt maraton, så var en smule støl), og han løp etter med trommestikkebeina sine:

  https://gaupaas.com/2012/09/25/video-melvin-pa-sykkeltur/

  1. Fotballfrue

   Å, Matilde! Jeg smeltet akkurat 😀 SÅ SKJØNN HAN ER! Og veldig flink 😀 Vet du hva, Hugo ble plutselig kjempeteit da vi prøvde igjen i går, og bare begynte å steile. Han nektet rett og slett å løpe. WHY?!? Hvor lenge bør jeg vente med å prøve igjen? Kan det kanskje ha noe med at de nesten akkurat hadde spist? (1 time tidligere) :O

   – C

   1. Så koselig at du så den! 🙂

    Ikke tving ham hvis han ikke vil. Det hender Melvin nekter også, og da går jeg inn med ham igjen og løper alene. Dagen etter kan han være tilbake og løpe kjempelangt. Det er som med oss, ikke sant, hvis jeg skulle tatt deg i bånd og tvunget deg til å løpe når du absolutt ikke har lyst? Funker ikke det vettu 🙂

   2. Fotballfrue

    Hehe, sant 😉 Tror jeg venter noen dager, så får jeg hause han opp med å prate litt om det inntil videre 😉

    – C

   3. Jeg elsker å prate om løping! 😀

 35. Du virker så jordnær og snill gjennom bloggen din, men når vi ser deg på tv virker du enda mer fantastisk 😀 Jeg elsker latteren din tror jeg! Ble glad av å se på Ettermiddagen nå! 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, så hyggelig, Ida 😀 Tusen takk!

   Klem fra en veldig glad blogger 😀

 36. Ligger klipp ute av deg på se og hør nå 🙂

 37. Hej Caroline!

  Jeg elsker din blog – måske du vil lave nogle flere trænings relaterede indlæg?

  Hugs Mathilde

  http://www.ma-day.com

  1. Fotballfrue

   Selvsagt 😀

   Klem!

 38. Jeg syns det er helt sykt at du sier at om du får barn så skal de gå på lav-karbo!?
  Jeg syns du er et dårlig forbilde for mange unge! For at man skal ha en bra kropp kan man kose seg i blant!

  1. Kom gjerne med et saklig innspill på hvorfor du mener at et barn ikke kan ha et karbohydratredusert kosthold 🙂 Vi følger et lavkarbokosthold, og koser oss stort sett hver eneste dag.

   1. Kristin

    Så vidt jeg har forstått da denne debatten kom opp for litt siden, så har det rett og slett aldri blitt testet. Lavkarbo er såpass nytt at det er umulig å si hvordan det vil påvirke barn mens de fortsatt vokser og over en lang periode. Jeg har hørt noen argumentere med at «men det gjorde man jo for lenge siden, da var det uvanlig å spise karbohydrater»…ja, ok, men det betyr på ingen måte at man levde sunt og at det var bra selv om det var vanlig. Man hadde bare ikke muligheten til å ha det kostholdet man kan ha i dag. Jeg kan ikke så mye om kosthold og ernæring, men jeg synes det virker skummelt å gjøre noe så annerledes for barna sine enn andre gjør, når man ikke kan være sikre på de langsiktige konsekvensene for dem?

   2. Det er jo ikke noe å teste, ingen næringsstoffer som blir eliminert. Du får det til å høres ut som noe eksperimentelt :p

    Vi har god oversikt over hvilke næringsstoffer kroppen trenger, og det er på ingen måte fare for at noen av disse behovene ikke skal dekkes på et lavkarbokosthold. Jeg kjenner ikke til i detalj hva som skiller et barns behov fra en voksen, men er jo selvfølgelig noe vi kommer til å sette oss inn i.

    De nasjonale kostrådene ble vedtatt uten særlig god dokumentasjon, og at det staten anbefaler skal ha så preventiv effekt på sykdommer, har aldri blitt bevist. Likevel råder de en hel nasjon til å følge de. Nå er ikke dette ment som noe negativt om kostrådene, som generelt sett er helt greie. Skriver dette fordi jeg ser en tendens til at folk tar meg på ordet, og tror at jeg er fundamentalt i mot kostrådene, noe jeg ikke er.

   3. Ingrid

    Barn vokser fort, de utvikler seg hele tiden. Hjernen trenger sukker for at den skal utvikle seg, nå snakker vi hjernen til små barn altså…Og da selvfølgeligikke om store mengder… Men det er sunt å få et normalt forhold til mat fra du er liten. Ikke for mye, ikke for lite. Hvis man ikke får smake på noe som liten, får man ikke ekstra lyst på det senere i livet? Tror man skal holde barn utenfor denne diskusjonen. Men jeg tror ikke dere er de eneste som tenker slik, så kanskje hadde det vært nyttig å få eksperter til å uttale seg. Jeg vil gjerne vite hva som er best, mest fornuftig og ikke minst tryggest for barnet mitt!

   4. Ingrid: På hvilken måte trenger hjernen sukker for å utvikle seg? Hvis det er glucose du sikter til, så kan hjernen fint forbrenne ketoner også, som kommer fra fett. I tillegg har vi en funksjon i kroppen som heter gluconeogenese, som produserer glucose av aminosyrer.

    Nå er ikke sistnevnte noe ønskelig mål for oss, hva gjelder et barn. Vi ønsker at barnet skal ha et variert kosthold, hvor hoveddelen er fett og proteiner. Karbohydratkildene vil da være frukt, grønnsaker og fete meieriprodukter. Og ligger ting til rette for det, så kan barnet fint spise grovbrødskiver også. Hjernen og ryggmargens behov for glucose vil da bli dekt uten problemer.

    Jeg er helt enig med deg om at barn skal ha et sunt og normalt forhold til mat, derfor er det viktig for meg å presisere at vi på ingen måte kommer til å eliminere matvarer (utenom sukker og sukkerholdige drikker som brus og juice).

   5. nå er det ikke veldig bra med for mye fett heller da. men skjønner jo den att unger ikke skal ha for mye usunn mat, men jeg tror variert kosthold er det beste.
    jeg tor heller ikke att det er sunt for ett barn med så mye fokus på mat. har selv en søster med diabetes og hun fikk spiseforstyrelser pga av dette, att alt var fokusert på mat hele tiden, og det virker (jeg vet ikke) det som om dere har og.
    også er det heller ikke så kult for en unge som skal på kino med venna sine og sitte og spise lavkarbo mat, mens alle andre kjøper seg noe annet. jeg tror ikke dette blir så lett som dere tror! man må faktisk tenke på barnet sitt besteog det er ikke og bli proppet full av fedt eller sukker!!

   6. Jeg ser at du ikke kan så mye om lavkarbo, line. Hvem har sagt noe om at det skal være mye fokus på mat? Det handler jo bare om å velge den ene matvaren foran den andre, det samme gjelder jo for alle kosthold. Å sette grenser for et barn er noe alle må gjøre, uansett kosthold.

    Om et eventuelt barn skal på kino, og scenarioet du skissérer oppstår, så kan det vel for guds skyld spise så mye sukkertøy det vil.

    Ser også at du sammenligner fett og sukker. Det ene livsviktig for kroppen, og den største energikilden. Det andre bare tomme kalorier.

   7. Hvis du Lars -kristian kommer så langt i studiet ditt at du begynner å lese om hjernes vekst hos barn og dette i forhold til sukker og ketoner, håper jeg du lærer deg at selv om ketoner også gir god enerig, så er den metabolske prosessen altfor langsosm i fohold til alt det sukker en barnehjerne trenger. en hjerne i stor fart og utvikling må ha rask tilgang til kontinuerlig sukkerlagre. Som f.eks ved sykdom:) og med litt ydmykhet fremstår du mer profesjonell
    Ketogenese og konsekvent glukoneogenese. Altså prosessen, ved hvilken, sukker lages fra laverestående energikilder, oppstår kun ved mangel på den egentlige mente energikilden: altså sukker.

    I

   8. Det lages ikke sukker i ketogenese, det lages ketoner. Glukose kan ikke lages fra fett, det er umulig. Det kan derimot lages en liten mengde glukose fra Glyserol, om det er det du sikter til? Men var det ikke du som uansett mente at ketoner ikke kunne passere blod-hjerne-barrieren?

    Kroppen vil alltid sørge for at det er nok glukose i blodet. Dette reguleres via flere prosesser, den ene er insulin, den andre er glukagon som setter igang glykogenolysen, og det tredje er glukoneogenese. Alle disse er helt normale prosesser for kroppen, og så og si alle mennesker, uansett inntak av karbohydrater, er i det regelmessig.

    Det er en grunn til at karbohydrater ikke er et essensielt næringsstoff, du vet det? Hvis det var sånn at kroppen vår måtte ha det via kosten, ville det vært det.

    Jeg ser du har endret litt meninger siden sist, tydelig at du har lest litt om emnet. Men jeg skjønner ikke hvorfor du gidder, vi har ingen planer om å gi barnet et ketogent kosthold, så dette er uansett irrellevant.

   9. Hjernen trenger sukker, og spesielt barnehjerner i utvikling. Kroppen vår er gjennom århunderer i utvikling blitt «designet» til å bruke karbohydrater som en energiressurs, sammen med andre næringsstoffer. Kanskje man ser i fremtiden at ikke karbohydrater er så viktig som man hittil har trodd, men inntil da ville jeg ALDRI prøvd noe slikt på barn. Dere har all rett til å si hva dere mener er riktig ifht barn og kosthold, jeg bare håper herskaren av tilhengerene deres (noe jeg tror helt sikkert at de er) er litt varsomme. Ellers er dette en veldig fin blogg og dere er en nydelig familie:)

   10. Lene: Å starte diskusjonen med å gi karbohydrater en fordel i form av evolusjonen, gjør at du automatisk har tapt 😉 For det første så har kroppen vår alltid vært designet til å innta karbohydrater, i tillegg til fett og proteiner. Men den tiden karbohydrater har dominert kostholdet vårt, er mikroskopisk sammenlignet med fett og proteiner. Men dette er absolutt ingen konkurranse mellom de ulike næringsstoffene, et kosthold bør bestå av alle 3.

    Hjernen er på ingen måte avhengig av sukker, årsaken til det kan du lese i de andre kommentarene mine i samme tråd. Men stikkordene er ketoner og gluconeogenese.

    Ved å lese mine forrige kommentarer, tror jeg også du får et litt bedre inntrykk av hvordan vi eventuelt løser en kostholdssituasjon med barn 🙂

   11. Sukker er hjernens eneste energikilde. Man kan, som det nevnes ovenfor, regenerere sukker vi glukoneogenesis, slik at hjeren ved manglende matinntak fortsatt har drivstoff. Men dette er en langsom prosess som vanigvis drives frem hos underernærte. Aceton og andre ketoner er ikke i seg selv gode energkilder for hjernen , og da evt kun i en situasjon med akutt matmangel og sult,
    Barn skal ha rikelige mengder av alle matvaregrupper, men først og fremst skal de få i seg sukker til hjernen, det trenger de for å klare å konsentrere seg i tunge skoletimer,

    Dette betyr naturligvis ikke at barn bør spise hvitt brød utelulkende, eller søtsaker og godteri, men de bør ha rikelig tilgang på brød, poteter, ris, frukt, pasta osv. Barn elsker fra naturens side disse matvarene, antageig fordi de er godt for dem.

   12. Lene: Nei, glukose er IKKE hjernens eneste energikilde. Ketoner er en helt naturlig energikilde for en menneskehjerne, og kan dekke 80 % av hjernens energibehov. Om du er uenig, får du ta det opp med samtlige Anatomi & Fysiologi-bøker, i tillegg til pensum i ernæringsfysiologistudiet. Hjernen til alle mennesker benytter seg av ketose, selv de som spiser mye karbohydrater.

    Du har rett i at dette KAN være en situasjon kroppen setter seg i ved sult, da heter det metabolsk acidose. Ved et normalt kosthold, der energibehovet er dekket, kalles det bare ketose. Ketose er en tilstand nesten alle mennesker er i jevnlig, og er helt normalt, og fullstendig ufarlig.

    Diskusjonen rundt glucose til hjernen er uansett uvesentlig, et moderat lavkarbokosthold består av nok glucose til å dekke hjernen og ryggmargens behov.

    De trenger sukker for å konsentrere seg i tunge skoletimer? Har du dokumentasjon på dette? Visste du at den svenske mesteren, og verdensrekordholderen i hukommelse, spiser ketogent (streng lavkarbo)? Vet du at den eneste grunnen til at han spiser ketogent, er fordi det er det kostholdet som gjør han mest konsentrert? Så er det noe som vil gi barn god konsentrasjon på skolen, er det et kosthold som påvirker blodsukkeret i liten grad.

    Dette betyr naturligvis ikke at barn bør spise hvitt brød utelulkende, eller søtsaker og godteri, men de bør ha rikelig tilgang på brød, poteter, ris, frukt, pasta osv. Barn elsker fra naturens side disse matvarene, antageig fordi de er godt for dem.

    Så fordi barn virkelig liker noe, så er det bra for dem? Hva er det vi sitter her å diskuterer for da? Kan ikke bare barn få velge det de vil spise selv? :p Alt de liker er jo bra for dem…. Barn elsker sjokolade og andre søtsaker, det betyr ikke at det er bra for dem.

    Den påstanden der skal du slite med å dokumentere 😉

   13. Ikke nødvendigvis søtsaker, men barn brenner enorme mengder energi, og vi burde for all del ikke unngå å gi gode karbohydratkilder som pasta ris hvete mais til barna våre. Du sier ketoner er en vanlig kilde til energi for hjernen, kanskje, hvis man skal si at det unaturlige er blitt natulig. Det vil si at hvis førstehåndspreparatet hjernen ønsker (altså sukker) ikke er tilstede, da lages ketoner om til sukker. Dtte er en prossess som initieres ved sult.

    Man kan godt forsvare at barn liker potetstappe ris og paste fordi de gir gode mengder karbohydrater. Jeg tror du også må passe deg for å snakke om at hjernen brenne ketoner, da disse vel ikkke krysser blod-hjernebarrien. Omdannelsen av mlaverestående molekyler som acetone kan, ved litt hjelp, reise seg til å bli fullverdig sukker igjen.

    Sukker til hjernen er svaret, og i vår tids groteske fedme, skal man nok være ekstremt varsom på hva våre barn spiser, de må rettledes mere ennn noensinne. Det er de gode enkle matvanene som er de beste, og jeg personlig mener det vil kunne være farlig og skadelig å ta bort essensielle deler av et barns kosthold.

    Til søutt vil jeg bare slå i bordet av ketose IKKE er en vanlig naturlig tilstand. Det er en stilstand hvor kroppen ikke har fått igjennom maten de riktige mengder næringsstoffer og forsøker febrilsk å ordne opp selv. Dette skjer altså ved underernæring, ved sult.

   14. Lene: Du er opptatt av hva kroppen foretrekker, og hva barn foretrekker, men det betyr ikke automatisk at det er det beste. Har du alkohol (som forøvrig også passerer blod-hjerne-barrieren) i kroppen, forbrenner kroppen kun alkohol, det betyr ikke at det er bra. Kanskje i dine øyne da, men…

    At produksjon av ketoner er en prosess som blir startet ved sult, er riktig, men det er ikke kun da. Den blir også startet når det er lav tilgang på glucose, som er noe helt annet enn underernæring og sult.

    «Jeg tror du også må passe deg for å snakke om at hjernen brenne ketoner, da disse vel ikkke krysser blod-hjernebarrien.»

    Hva er det du skriver? Ketoner er vannløselige, og passerer blod-hjerne-barrieren helt fint (akkurat som alkohol gjør det). Glucose passerer derimot ikke helt fritt, og må ha hjelp av transportproteiner. Aceton kan ikke brukes som energi kroppen, og blir skilt ut via urin eller utånding.

    Jeg tror du må slutte å bla i wikipedia, og heller skaffe deg litt reelle kunnskaper. Du kommer med påstander som ikke har rot i virkeligheten, og det er litt vanskelig å føre en meningsfyllt diskusjon, når argumentene er så på viddene. Dette er elementære ting som er pensum på MED1, dvs at du kommer med påstander som går i mot grunnleggende skolemedisin.

   15. Jeg er over hodet ingen ekspert på verken det ene eller det andre når det gjelder kosthold. Jeg praktiserer å spise det jeg har lyst på (det være seg hjertesalat, egg, pommes frites, majones, loff, rugbrød eller melkesjokolade), trene tre/fire ganger i uken og ellers leve et aktivt liv.
    Jeg lurer bare på en liten ting; inneholder ikke morsmelk masse sukker? Jeg tenker at morsmelk burde være en ganske god indikator på hva et barns kropp trenger av næringsstoffer. Morsmelken er jo på en måte fasiten, eller?

    For øvrig må jeg si at jeg beundrer dere at dere orker å bruke så mye tid og energi på mat. Jeg har selv hatt en spiseforstyrrelse og er virkelig så lut lei av å fokusere på mat. Som frisk er det beste ved livet mitt at jeg spiser det jeg selv vil ha uten å analysere innholdet. Selvsagt jeg er jo oppegående nok til å forstå at jeg ikke bør spise fritert mat og ferdigmat over en lav sko, og i tillegg at grovt brød og grønnsaker er bra for meg. Men vil jeg ha nugatti på skiven min, ja da får jeg det. Jeg styres av smaksløkene og trives i grunn utmerket med det. Om det betyr at jeg blir 79 i stedet for 83 år er det i grunn helt greit for meg 🙂

    Ha en fin dag alle sammen!

    -Maria 🙂

   16. Brystmelk inneholder 55 e% fett, 37 e% karbohydrater og 8 e% proteiner.

    Nå går ikke denne diskusjonen på hva som er best for et barn lenger, men hvor vidt hjernen kan livnære seg på andre energikilder enn glucose.

    Jeg er av den oppfatning at et barn kan følge et moderat lavkarbokosthold, hvor hjernens behov for glucose blir dekket fra kosten 🙂 Og da er igrunn de som er uenig tom for argumenter, for det eneste jeg leser her, er at «hjernen trenger sukker».

   17. En diskusjon for spesielt interesserte med andre ord 🙂

   18. Hehe, det utartet seg til det til slutt :p Vi har ingen interesse av å sette et eventuelt barn på et kosthold stiller krav til produksjon av ketoner. Kostholdet vil dekke behovet for glucose 🙂

    Om morsmelk sier noe om hva som er bra for barn utover perioden det ammer, vet jeg ikke. Visste du at morsmelk inneholder 49 e% av den fettsyren staten mener er mest helsefarlig for oss (med unntak av transfett)?

   19. Vi har to barn og de har fått lavkarbo siden første skje med mat, begge to. Hun eldste blir straks 5 år og har det bedre med lavkarbo. Hun får aldri brød og annen karbohydratrik mat hos oss.
    Tull og tøys at barn ikke kan spise lavkarbo.

   20. Har alltid hørt at dette ikke er noe for barn. alle leger jeg har snakket med mener at barn ikke skal spise lavkarbo mat. man blir også frarådet å gå på lavkarbo under graviditet.

    fant dette i artikkelen om caroline på seher.no

    Leder for helsesøstrene i Sykepleierforbundet, Astrid Grydeland Ersvik, sa i juli til NRK at hun ikke vil anbefale lavkarbo for barn.

    – Vårt råd er tydelig: lavkarbodiett er ingenting for barn. Barn er i utvikling og da trenger de også karbohydrater. Jeg frykter at de rett og slett får i seg for lite og feil sammensatt næring. Det ser vi at skjer med en del barn.

    hvorfor mener dere at dette er greit for deres barn når dette frarådes av leger?

   21. Stina: For det første, en Helsesøster har ingen utdanning innen ernæring. Hva hun gjør i den artikkelen, vet jeg ikke. Noe faglig dybde tilfører hun ikke.

    De som advarer mot lavkarbo for barn, advarer mot den ekstreme varianten, hvor enkelte matvarer elimineres helt. Det er helt forståelig, og heller ikke noe jeg vil anbefale til et friskt barn. Barn skal få smake på det meste, på den måten utvikles smaksløkene. I tillegg vil eliminering av marvarer øke risikoen for at barnet får problemer med mat i fremtiden. I tillegg er de også redd for at personer med dårlig kunnskap skal legge opp kostholdet for barnet, noe som absolutt ikke er å foretrekke.

    Et barn som følger et moderat lavkarbokosthold, får i seg mer enn nok karbohydrater, hovedsaklig fra frukt, grønnsaker og meieriprodukter. Om ting ligger til rette for det, kan det også fint spise en grovbrøskive. Men hoveddelen av kostholdet vil bestå av fett og proteiner. På den måten vil barnet ha et stabilt blodsukker, som fører til bedre konsentrasjon og stabilt humør.

   22. For å si det sånn så er det ganske upraktisk å leve på lavkarbo som barn og da spesielt når de går i barnehage og SFO hvor de får mat. Skal love deg at det da ligger til rette for brødskiver i alle fall. Hva har du tenkt at barnet skal få servert når de andre får skive da? Salat og bare pålegg :p

   23. Luffe: Da må du lese kommentarene mine igjen. Det er snakk om et moderat lavkarbokosthold, kan fint spise noen grove brødskiver.

   24. anonym

    …denne var vel litt arrogant….spesielt fra en som strengt tatt ikke har faglig dybde selv (enda….du er jo ikke ernæringsfysiolog selv om du studerer ernæringsfysiologi). En helsesøster kan jo mye om barn og ikke minst om barns utvikling (dermed har hun vel en plass i debatten). En helsesøster er (som du sikkert vet) sykepleier med tilleggsutdanning. I denne tilleggsutdanningen ligger det en del kosthold!

   25. Nå er ikke dette satt opp mot meg, da jeg ikke er i artikkelen, og heller ikke har noe med den å gjøre.

    En helsesøster har en god grunnleggende utdanning, og kan sikkert mye om barn. Den grunnleggende kostholdsdelen hun har i tillegg, er sikkert fin å ha, men særlig dyp er den ikke.

    Men den var kanskje litt i overkant, men uansett ikke ment som noe negativt mot henne. Jeg skulle bare likt å se en person med spesialisering innen ernæring uttale seg. Hadde også vært bra med ett eneste argument om hvorfor et barn ikke kan følge et karbohydratredusert kosthold. Jeg har per dags dato ikke sett det.

   26. Greit nok det innlegget der, men det tar jo for seg et ketogent kosthold. Vi har ingen planer om å la et barn følge et ketogen kosthold.

    Ellers noen faktafeil: Fett kan IKKE omdannes til glucose, det er det kun aminosyrer som kan. Det er heller ikke energikrevende for kroppen å omdanne fett til ketoner. Jeg vil heller ikke si at lavkarbo «hemmer» matlysten, men at det gir økt metthetsfølelse. Og at du kjenner mange som har gått på lavkarbo som har blitt kvalme, gir vel ikke noe grunnlag for noen påstander, hverken den ene eller den andre veien. At de var mye mindre sulten, pga kvalme og lite variasjon, sier vel egentlig mest om deres kreativitet hva gjelder mat. Er det variert å spise brødmat til nesten samtlige av dagens måltid?

    Ellers har du noen påstander der, spesielt med kardiovaskulær sykdom, som vel ikke stemmer. Det finnes hvertfall ingen studier som bekrefter den påstanden. Vitamin og mineralmangel er også utelukket, da lavkarbo som oftes medfører økt inntak av dette. Og på hvilken måte kan lavkarbo gi osteporose?

   27. Hei,
    Det var ikke faktafeil det med ommdannelse til glukose fordi jeg skrev ikke at fett blir til glukose men at fett og protein (mener fett og protein til sammen) kan bli til glukose gjennom en prosess som kalles glukoneogenese ( i fravær av glukose fra maten/eller utilstrekkelige mengder).
    En LCHF diett kan føre til kvalme i starten, særlig for folk som ikke er vant til å spise så mye fett.
    Når det gjelder osteoporose, har jeg lest på flere steder at Atkins diett kan føre til osteoporose. Her er omtalt en studie:https://www.atkinsexposed.org/atkins/76/Calcium_Loss_on_the_Atkins_Diet.htm
    Når det gjelder hjerte-og karsykdom (HKS) så har vi på klinisk ernæring på UIO gått gjennom masse studier som viser en assosiasjon mellom mettet fett/høye LDL verdier og HKS. Det er selvfølgelig mye usikkerhet rundt det ennå men inntil videre anbefaler Helse direktoratet og de professorene som har vært med på å skrive kostholdsanbefalingene, anbefaler befolkningen å redusere mengden mettet fett i kostholdet.

   28. Jeg regner med det er glyserol du sikter til? Glyserol deltar i gluconeogenesen, så da forstår jeg det bedre 🙂 Trodde du mente at fettsyrer ble til glucose.

    Dette med osteporose, og særlig det med syre balansen i kroppen, krever jo enten et veldig ketogent kosthold, eller lavt inntak av basiske matvarer. Nå er ikke dette noe vi driver med, eller har tenkt å gi barna våre. Så det er nok ikke noen fare 🙂

    Jeg har en bekjent som studerer Master i Klinisk ernæring på UIB, forelesere fra Haukeland blant annet. De har ingen skepsis til lavkarbo og mettet fett 🙂 I tillegg er det vel en rekke studier som har frikjent mettet fett, blant annet denne meta-analysen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=Meta-analysis%20of%20prospective%20cohort%20studies%20evaluating%20the%20association%20of%20saturated%20fat%20with%20cardiovascular%20disease

   29. Økt fare for osteoporose pga mer kalsium tapes gjennom nyrene:) Acidose øker mobilisering av kalsium fra beinvev:.Dette er velkjent..Ville også vært forisiktig med økte nivå av homocystein på lavkarbo, som har mange dårlige effekter (slå det opp)

   30. Ida: Det forutsetter vel et ketogent kosthold, med svært lite karbohydrater, i tillegg til lite grønnsaker? Hvorfor skal vi øke inntaket av homocystein på lavkarbo?

   31. Tja er da noen negative effekter av lavkarbodietten som ikke kommer frem her, syns ting blir litt for enkelt..Som feks: økt benresorpsjon, nyresteinsdannelse, GI-symptomer, mikroalbuminuri, steatose….Etter en seks måneders periode, og spes. for de som trener, er lavkarbo IKKE lenger å anbefale. Men for de svært ovcervektige fungerer det for en kort periode ( da de neg. effektene ved lavkarbo uansett ikke overskygger de neg. effektene av overvekten)

   32. Maria: Disse påstandene er litt utenfor skoleboka. Har du kilder som kan bekrefte de? Spesielt det du påstår om GI-symptomer.

   33. Morro å lese alle komentarene dine her Lars Kristian. Sånn jeg ser på det, må du minst være lege eller ernæringsfysiolog for å i det hele tatt komentere, skjønner at du kan det du driver med innen dette feltet, men du har en meget arrogant holdning til mange av komentarene her! Hva med rett og slett bare godta at det er delte meninger om denne saken? Istedet for og rakke ned på mange av de som reagerer på maten dere vil gi den fremtidige babyen deres? Er det så mye «om og men», så får dere vurdere hva dere informerer hele norges land med, ved neste blogg innlegg eller intervju på tv. Men alt dette jeg skriver er vel uansett utenfor skoleboka, pensum og legeutd og jeg har heller ingen kilder som kan bekrefte dette, utenom meg selv 🙂 Lykke til!

   34. Kine: Når noen kommer med påstander som er så hinsides langt unna hva som er allment akseptert, og samtidig nekter å høre på noe som er tatt rett ut av pensum på hvilket som helst medisinsk studie, er det vanskelig å ikke opptre arrogant :/ Da blir det hele frustrerende og svært vanskelig å forholde seg til. Nå vet jeg ikke eksakt hvilke punkter du sikter til, så det er litt vanskelig å si noe på meningene dine :/

  2. Så man kan ikke kose seg på lavkarbo? Voks opp, virker som Caroline egner seg bedre som mamma enn deg.

   1. Åh hjelpes.. DET var jo en saklig og konstruktiv kommentar Ida.

 39. Jeg gikk glipp av sendingen i dag av «Ettermiddagens Skeier Ut»! Hadde gledet meg sånn til å se det! Vet du om det er noen mulighet for å se det på nett? Evt. reprise?

  Veldig fint antrekk forresten! Du er en stor inspriasjon! 🙂

  Klem <3

  1. Fotballfrue

   Skal høre, jeg 🙂

   Klem!

 40. Er det noen sjangs for at Ettermiddagens Skeier Ut fra i kveld kommer i reprise?:)

  1. I morgen kl. 11.45. Google it! 🙂

 41. Michelle

  Koselig å snakke med veninner over en kaffe 🙂 Håper du er lykkelig Caroline 🙂

 42. JAJAJA oppskrift! Fuu, nå gikk jeg glipp av det programmet da 🙁

 43. Så deg på tv i dag 🙂 De kanelbollene (eller hva det var), så virkelig tørre ut…hehe. Ikke rart at de ikke fristet så veldig.
  <3 garderoben din. Ha en fin kveld!

  1. Fotballfrue

   Bah, de var som sandpapair :O Men makronene derimot 😀

   Klem!

 44. Du er så utrolig elegant! Digger det at du bruker høye heler til hverdags. Er for høy til å bruke hæler til hverdags, så det blir kun på fest! Ha en fortsatt fin kveld 🙂

 45. Michelle

  Så fint outfit! Ja, sier ikke nei til oppskrift 😀 Uff da, vet akkurat hvordan du har det.. man har liksom et sånt hat elsk forhold til det.. deilig er det å vite at man har tatt seg skikkelig ut og musklene jobber, men vondt er det å gå rundt med det (spesielt på dag nr 2…) hehe
  God onsdagskveld <3

 46. Kine Lien

  Ser deg på »ettermiddagen» nå! Du er så nydelig, Caroline! <3 Ikke minst virker du utrolig koselig!

  1. Fotballfrue

   Så snill du er 😀 Tusen takk <3

 47. Fantastisk overskrift! Du eliminerer både stress, regnværsdepresjon og dårlig humør med sjokoladefudge også;) Om det frister ligger det oppskrift på Kokk&Chanel:) Er en oppskrift på noen fantastiske kanelsnurrer også, om du vil ha liten lavkarbo-pause:) Ha en fortsatt strålende kveld!

 48. Så fin du var Caroline! Håret ditt er så nydelig! <3
  Tror du det programmet du var med på, kommer i reprise? Altså Ettermiddagens Skeier Ut på TV2?
  Klem! <3

  1. Fotballfrue

   Ja, i morgen 11.45 🙂

   Klem 🙂

 49. Fikk kun tilfeldigvis sett 30 sekunder av programmet på TV2. Vurderer du å legge det ut? 🙂
  Hårfargen din er perfekt nå etter min mening, synes ikke du skal stresse med å gjøre noe med det!

 50. Likte virkelig antrekket ditt 🙂 Like pen på alle bilder som vanlig 🙂

 51. Lene Løken

  Hei! Du er alltid flott kledd 🙂 Vil gjerne ha oppskrift på pai.

 52. Dette antrekket likte jeg veldig godt! Du kan virkelig det å sette sammen klær, også er du så utrolig vakker! 😀

 53. Sykt kule bukser! Elsker fargen og du kledde den veldig godt. Ja, vil gjerne ha oppskrift på pai. Jeg er en pai-elsker:)

 54. elsker stilen din ! hvor får du inspirasjon fra?

 55. Får ikke kommentarene min posta…. Noen som hiver meg ut nå som det begynner å likne en meningsfylt diskusjon???

  1. Den er postet 🙂

   – C

   1. Ok:) kjipt å miste så «veldreide» ord;) PATIENCE IS TAKEN

 56. Bra dialoger her… Mye som forvinner, litt for gode kommentarer kanskje?

  1. Lene, kommentarene din er godkjent og besvart. Stikkord: Tålmodighet

 57. Kvifor er det bilde av skrittet?

  1. Fotballfrue

   Synd at du tenker i den retningen, da det er et bilde av detaljene i buksemønsteret og av skinntoppen 🙂

   – C

 58. Kuuuuuleste buksene!!! Mener å huske jeg la inn en link til Hassan og Den Dama hvor de selger sånne bukser en gang, nettopp fordi jeg ikke passer i de selv 😮 Men fordi du ville passet perfekt 😉 Og det gjør du!!!!!!!!! Liiiiiker stilen 😀

 59. Ååh, buksen var kjempefin! Den kledde du virkelig!

 60. Hei!

  Dette er kanskje teit, men jeg synes det er så fint med mellomrom mellom lårene. Jeg får det ikke til! Har du noen tips på hvordag å trene bort fett på innsiden av lårene?

  1. Fotballfrue

   Uff, nei! Dette skal du ikke tenke på, da beinbygning spiller mye inn. Fokuser heller på trening og sunn kost, så går det av seg selv 🙂

   Klem 🙂

 61. her var du veldig fin på håret! Naturlig og pent!

 62. Elizabeth F.

  Hi, dear Caroline! 🙂
  You`re trully my style inspiration!
  Could you please give advice on how comfortable it is to walk in these Nelly «I love you» shoes? Planning to get ones for my bachelor degree prom this summer, but not sure, because of the heel hight, despite the fact tham i`m a real high heel girl 🙂

  Would really appreciate your answer.

  Kisses from Latvia 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *