Peanut butter for breakfast

Goood lørdag! Her sitter jeg med en spiseskje nedi peanøttsmørkrukka i den ene hånden og kaffekoppen i den andre. Jeg har SÅ cravings på peanøttsmør for tiden, det er helt vilt. Elsker det til kaffen. Så i går laget jeg like gjerne mitt eget, og det er vanvittig enkelt. Alt du trenger er peanøtter, havsalt og en stavmikser.

Sleng peanøtter i stavmikseren og kjør på full guffe. Jeg brukte 200 gram. Etter cirka 5 minutter (dersom stavmikseren er god) har du peanøttsmør 🙂 Nøttene vil nemlig skille ut fettet, og dermed blir det etterhvert smør helt av seg selv. Ha litt tålmodighet, så kjører du stavmikseren til du får ønsket konsistens. Smak til med salt.

Rist gjerne nøttene litt i ovnen eller i en panne før du starter, dersom nøttene ikke er ristet fra før av. Nam!

Denne lørdagen blir for det meste rolig, jeg trenger å lande etter en hektisk uke. Ingen planer i kveld enn så lenge, men plutselig drar vi ut og spiser i byen, vi får se. Først skal jeg i hvert fall pleie ansiktet mitt, jeg våknet opp med digre poser under øynene i dag og ser ikke akkurat fresh ut, så her snakker vi eye dews og ansiktsmaske.

Ha en strålende dag, dere ♥

62 kommentarer

 1. Jeg også! Prøv å spis det «på» en banan (ta en teskje med litt penøttsmør og smør det på bananen etter hvert som du spiser ) , DET er snacks det ! 😀 Et perfekt mellommåltid/etter/før – trening 🙂

 2. Åh, så godt det så ut! Liker det egentlig ikke, men det så jo bare helt herlig ut 🙂

  ♥ Lizbethosnes.com – Hverdag, mote og livet med en spiseforstyrrelse.

 3. Det så veldig godt ut! Nå skulle jeg virkelig ønske jeg tålte peanøtter 🙂

  Ha en fin dag! <3

 4. Eg liker egentlig ikkje peanøttsmør, men dette hørtes digg ut. Bruker du usalta peanøtter?

  1. Fotballfrue

   Ja, så smaker jeg til med salt når det er ferdig 🙂 Du kan helt sikkert bruke vanlige peanøtter fra pose i butikk også, de som er ferdig fra for eks. St. Michael’s 🙂

   – C

 5. Hei
  Lengesiden, men jeg følger med deg hver dag fra spania:)
  Tenkte å gi deg et tips: Var på resturant og fikk kyllingfile i peanuttsaus NAM!!! vet ikke hvordan den lages, men det var chilli i den og den var ikke så søt, sikkert salt og pepper å. tenkte jeg skulle eksperimentere litt. Da kan du spise peanutt morgen, middag og kveld hehehe.
  jeg synes det er utrolig godt med sjokolade og peanutt. lurt litt på om jeg skal lage hjert konfekten din, og så bytte smørkremen med peanuttsmør.
  Ha en flott dag.
  PS pga deg har jeg klart å starte med litt styrketrening hjemme.pga sykdom kan jeg ikke så mye men styrketreningen går knall fint. vondt i muskler jeg ikke viste om hehehe

  1. Fotballfrue

   hehe, takk for tips 😀

   Åh, det kan faktisk være litt godt å være støl 😉 Kjenner at musklene har jobbet! Er støl selv, skikkelig i korsryggen, har jo endelig startet å trene den skikkelig 🙂

   God helg!

   Klem C

 6. Hehe, kanskje det er pga saltet i peanuttsmøret at du får poser under øynene? Vet iallefall at jeg ofte får det hvis jeg spiser mye salt… Ha en strålende fin lørdag videre! 🙂

  1. Fotballfrue

   Haha, kanskje :p

   – C

 7. Hei! Ville bare si at jeg elsker bloggen din! Har fulgt den nå i ganske lang tid, og du vet det ikke men du hjelper meg mye gjennom en ellers veldig tung hverdag. Tusen takk Caroline, for at du er den gledessprederen og solstråla som du er, og at du gjør dagene mine lysere ved å blogge så fantasktisk som du gjør!

  Håper lørdagen din blir fantstisk! <3

  1. Fotballfrue

   Så hyggelig å høre, Maria! Tusen takk 🙂

   Mange klemmer <3

 8. Jeg spiste peanøtter som om de var på vei ut av produksjon da jeg var gravid 😉 Det er GODT!

  1. Fotballfrue

   Hahaha, ser det for meg :p Da er du vel kanskje lei av det nå? 😉

   – C

 9. Hei! Lurte på en ting ang Nike+ GPS-klokken. Har også kjøpt meg en nå, i tillegg til Polar wearlink pulsbeltet. Pleier du å løpe med pulsbelte til du også? Jeg får nemlig ikke koblet klokken til pulsbeltet, og lurer på om du kanskje vet hvordan det gjøres? Den vil ikke lenger finne shoepoden min etter jeg begynte å bruke beltet til… Regner med at du har det kjempetravelt, men hadde satt veldig pris på svar! Finner ingenting på nettet :-/

  1. Fotballfrue

   Jeg har også pulsbelte fra polar, og det var ikke noe problem for klokken min å finne det :/ Så merkelig :/

   – C

  2. Her kan jeg svare: det fungerer ikke med «vanlig» Polar Wearlink pulsbelte, man må ha et som er merket med Nike+, som altså da er satt opp for Nike-klokken. Disse beltene kan selvfølgelig brukes med vanlig Polar pulsklokke også. Dersom du har riktig belte kan det rett og slett være noe feil med klokken din, og da vil jeg råde deg til å dra i en sportsbutikk med både klokken og beltet.. 🙂

   1. Fotballfrue

    Takk for at du svarte, jeg bestilte mitt over nett ved å følge noens anbefaling, så det var sikkert sånn jeg fikk riktig 🙂 Trodde det fungerte med alle polarbelter :/

    – C

 10. Først – takk for all inspirasjon du gir meg, både når det gjelder mat (har boken din) og å ta vare på kroppen og ikke minst alle sminketips. Gode produkter fyller nå badet mitt og sminkepungen. Siden jeg ser på deg som en «ambassadør» for Glominerals sine produkter har jeg et lite nødskrik å komme med når det gjelder foundations. Elsker konsistensen på den (samme type du bruker) MEN, fargene!! Nå sitter jeg med 3 tuber og alle får meg til å se ut som en kineser eller sykelig blek – ikke frisk og fresh! Synd at man ikke kan få en liten prøve slik at man slipper slike bomkjøp. Siste anskaffelse er Honey Light – den står også innerst i skapet. Bare et lite nødskrik.
  PS! Et gammelt, men effektivt råd mot poser under øynene – agurk;) God lørdag fra det høye nord.

  1. Fotballfrue

   Å, nei! Så ille! Nå har jeg faktisk hatt på eye dews, agurker og Ole Henriksens african red tea ansiktsmaske, så NÅ begynner jeg å se våken ut 😀 Haha! Mangler bare en løpetur ute, så er jeg der 😉

   Jeg bruker fargen honey fair og synes den er veldig fin – i hvert fall til meg 🙂 Hakket for lys, men sånn skal det jo være. I det siste har jeg testet ut en fra studiomakeup, perfecting finish foundation, og synes faktisk denne er bedre enn glo sin, nettopp fordi fargen er mye finere til meg. Den dekker like bra, og har egentlig de samme egenskapene som den fra glo. Fargen jeg bruker er beige natural 🙂

   Klem!

 11. Kan man bruke blender, mon tro? 🙂

  1. Fotballfrue

   Prøv 🙂 Det kommer sikkert til å feste seg mye oppover kanten, men da bare dytter du det ned igjen 🙂

   – C

   1. Jeg har laget MYE peanøttsmør (og annet nøttesmør) og bruker bestandig blender eller kjøkkenmaskin – synes det fungerer bedre enn stavmikser. Dessuten går det fortere 🙂

 12. Hei, må bare komme med enda et tips til deg som jeg tror du vil like 😛 så for noen dager siden at du var avhengig av antibac, og på body shop selger de antibac med kokoslukt til 50 kr. hva er vel bedre enn det? 😀 klem!

  1. Fotballfrue

   WHAT? :O Takk for tips, gleder meg til å kjøpe 😀

   Klem!

 13. ÅÅ nam eget peanøttsmør<33Elsker jo det økologiske som du og har brukt før, så kommer sikkert til å elske hjemmelaget også. Har både handlet inn peanøtter til å lage peanøttsmør, samt hentet iherbpakken min med cashewsmør som jeg anbefalte til deg sist uke, så nå har jeg masse nøttesmør! Tar du forresten vekk det brune på peanøttene eller knekker du bare av skallet og hiver dem rett oppi?
  Ha en strålende dag du og 🙂

  Katrine

  1. Fotballfrue

   Tar av det brune også 🙂

   Klem!

 14. Spiste peanuttsmør her on dagen for første gang på leeenge, det er faktisk mte bedre enn jeg husket! :)) God helg Caroline!

 15. Nam nam! Når får vi opskriften på tomatsuppen?

  Klem

  1. Fotballfrue

   En av dagene til uken kanskje 🙂

   – C

 16. Pernille

  Hei Caroline,
  Har akkurat laget peanut smøret, brukte blender og det ble kjempe vellykket. Vet du ca hvor lang holbarhets tid peanut smøret har?

  1. Fotballfrue

   Å, det er så godt 😀 I lukket glass burde det holde i noen uker i kjøleskap 🙂

   – C

 17. Marita Ø

  Åh, må være flere år siden jeg spiste peanøttsmør! Husker mamma alltid handlet det, og jeg elsket det som lita jente 😀 Tror dette må prøves igjen altså! Her blir det piker og vin i kveld 🙂 God lørdag til deg, skjønneste!

  1. Fotballfrue

   Det må du! SÅ godt 🙂 Kos dere masse <3

   Klem!

 18. Hei 🙂
  Det så kjempe godt ut! 😀 Funker det å bruke en kjøkkenmaskin eller lignende isteden for stavmikser? har det desverre ikke..

  1. Fotballfrue

   Ja, en som har kommentert leger opp fikk det til i en blender 🙂

   – C

 19. Dette må jeg bare prøve 🙂 Til nå har jeg prøvd pizzaen, müslien og pannekakene. Og det var godt alt sammen (syntes kjæresten også).
  Takk for at du inspirerer meg <3
  Klem Sabine

 20. Kan en spise sjokolade i helgen når man går på lavkarbo?
  Eller vil det ødelegge?

  1. Fotballfrue

   Du kan fint spise sjokolade i helgene 🙂 Det gjelder jo for det «normale» kostholdet også 🙂

   – C

 21. Haha, synes alltid du ser fresh ut, jeg! Poser under øynene eller ei. God helg!

 22. Aaaah, peanottsmor er saa godt! Faar dessverre sykt uren hud av peanotter :/ Men av og til maa jeg unne meg det likevel 😉
  Og mandel-, cashew-, og hasselnottsmor er bare ikke like godt!!

 23. Michelle

  Har aldri tenkt på kombinasjonen av peanøttsmør og kaffe, men elsker jo begge dele så det skal definitivt testes ut 😀 Hjemmelaget høres ikke feil ut! Kos deg masse med hjemme spa, ingenting er herligere enn det! God helg ønsker jeg deg uansett <3

 24. Jeg er også så glad i peanøtsmør, så denne må jeg prøve å lage! 🙂 Har du forresten prøvd peanøttsmør(artisana) fra Iherb? Vurderer å bestille meg den. 🙂

  http://www.rosmarivandbakk.blogg.no

  1. Fotballfrue

   Nei, det har jeg aldri smakt, sikkert godt 😉 Men det er så lettvint og godt å gjøre det selv også, så det er egentlig like greit, slipper man å vente på pakke i posten 😉

   – C

 25. Mmh det ser lækkert ud (;

  / Stephanie
  http://www.fashionBySterup.dk

 26. Hei! Jeg hadde en billig stavmikser, men er nå på jakt etter en ordentlig en. Hvilken bruker du?:)

  1. Fotballfrue

   Jeg har denne: https://www.jernia.no/k/ki.aspx?sku=617159

   Den er helt topp!

   – C

 27. Ah, dette må jeg prøve! 🙂

 28. Du bør prøve å lage disse peanøttkubbene. De er skikkelig gode og muligens just your cup of tea 🙂
  https://www.bloglovin.com/frame?blog=3603445&link=aHR0cDovL3d3dy5tZWxpc3Nhc3BhbmlhLm5v

 29. Ser lekkert ut, skal prøves! 🙂
  Kom til å tenke på en ting. Dersom din søster er like flink med mat som deg, kunne du så ikke få henne til å lage et gjesteinnlegg av og til, med vegan/vegetarmat? Hadde vært gøy for oss som ikke spiser animalsk. God helg fortsatt! 😉

 30. Gooood lørdag! Så supert tips. Jeg elsker den økologiske, men skal helt klart prøve å lage selv. Fin kveld videre 🙂

 31. Må prøves ;D Ha en fin lørdag !

 32. Ser gott ut! Älskar burken! Synd att man är allergisk 🙂

 33. Åhhh, nam!!

  Peanøttsmør er rett og slett så godt at jeg ikke kan ha det for ofte i hus (utfordrer viljestyrken min for mye, haha). Får alltid lyst til å gafle i meg hele glasset på en gang 😛

  1. Fotballfrue

   Det . . har jeg også merket! 200 gram peanøtter varte ikke akkurat lenge. Ehe :p

   – C

 34. Elise Jensen

  Hei:) ville bare tipse deg om veerdens beste frokost! 😉
  bland 1 stor boks med soya joghurt naturel med 1 dl funn light med jorber og rabarera smak.
  så legger du jordbær, hjemmelaget musli og joghurt lagvis i et drink glass:) tadaa nå har du verdens beste enkleste frokost! også lav karbo 😀 spiser dette til frokost så å si hvær dag etter at eg prøvde ut musli oppskriften din(som foresten er kanon god! )

  ha ein strålende fin dag videre 😉

 35. Hei!

  Jeg lurer på hva slags objektiv du har på kameraet ditt, du tar fantastiske bilder 🙂

 36. Hei!

  Du veldig flink med dekorasjon og mat, også lurer jeg på om du kan gi meg noen tips siden jeg har bursdag snart, og skal feire!(?) Jeg lurer på om du har noen tips til hva slags kaker og dekorasjon jeg kan ha på bursdagen siden det er høst og masse fine farger ute? 🙂 Jeg spiser «normal» mat, jeg bruker altså vanlig sukker osv… Blir 18 år, så vil planlegge en fin familiebursdag 🙂 Håper du kan hjelpe!

  Mvh Hanna 🙂

 37. Elisabeth

  Smart å laget eget! Sikkert veldig godt. Men jeg var en tur på smart club av alle steder, og der fant jeg et grovt, crunchy peanutsmør uten tilsatt noe som helst søtning fra leverandøren Whole Earth. PRØV det sier jeg bare….mmmmmm!

 38. Tenkte på deg da jeg så dette!

  Skal teste de ut nå! Jeg bytter ut div – feks hvetemel med kokosmel, så vi får se hvordan de blir!

 39. Hei,

  Tusen takk for en super blogg! 🙂 Håper du fortsetter med dette i mange år til 🙂
  Litt dumt det spørsmålet her kanskje, men hvilken stavmikser bruker du? Samme gjelder også blenderen. Er ute etter noen gode produkter slik at jeg kan starte med oppskriftene dine litt seriøst! Men vil så gjerne ikke brenne meg på en for dårlig blender som ikke klarer å male mandlene ordentlig. Eller en stavmikser som ikke har nok futt.

  Tusen takk på forhånd 🙂

 40. Hei! Hvordan har du fått din så lys og kremete? Min er tjukk og mørk, selv etter en eeeeeevighet i kjøkkenmaskin… Ser mer ut som den man finner i butikken 🙁

  1. Fotballfrue

   Oi, så merkelig. Kanskje det har noe med hva slags peanøtter du bruker?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *