Leserspørsmål: Our babies

God morgen ♥

Har fått så mange spørsmål om hundene den siste tiden, og nå begynner det å bli en stund siden forrige innlegg, så jeg tenkte å skrive det om igjen, og legge til litt info.

De to skjønne vofsene våre er nesten jevngamle, vi har Hugo på 6 år og Ronaldo på 7 år. Hugo er en langhåret chihuahua som jeg fikk i 2006, fra kennelen Chi-Cago i Østfold. Vi to flyttet sammen til en bitteliten leilighet på Majorstuen i Oslo, og ble verdens beste venner. En vårdag i 2007 gikk vi tur i Slottsparken, Hugo var bare 6 måneder og nysgjerrig på absolutt alt og alle som gikk forbi, spesielt nysgjerrig var han på en tibetansk spaniel som kom gående. Dette var Ronaldo, eieren var  Lars-Kristian, hundene startet og leke, eierne kom i prat, og i dag bor i alle fire i Siljan. Akkurat passe klissete og romantisk ♥

Disse to hårballene førte oss altså sammen, er det rart vi elsker dem?

Dette er to hunder med veldig sterk personlighet, de elsker å være sammen, noen ganger får jeg nesten følelsen av at de er mer enn bare venner *kremt* Likevel er de så vanvittig ulike, Hugo er liksom den kjappe, lille, vittige og rare, mens Ronaldo er den filosofiske, treige, sjenerte og trøtte. Begge er veldig kjærlige, selv om Ronaldo gjerne bruker litt tid før han stoler hundre prosent på noen og gir seg helt hen. Han liker selv å oppfordre til kos, mens Hugo gjerne vil sitte oppå ansiktet ditt hele tiden. Haha! Ronaldo liker å ligge litt i fred, Hugo hater å ligge i fred.

Mosjon: Noe jeg synes det er veldig viktig å påpeke, er at selv om dette er to små hunder, betyr ikke det at de ikke trenger mosjon og lek. Det er så mye energi stappet inn i en slik liten hund, at det er en fryd. De kan begge gå timesvis i skog og mark, og elsker trim. Jeg opplever ofte at folk glaner på meg når jeg sier at disse små holder ut på turer som strekker seg over 1 mil, og likevel vil gå mer etterpå. Etter at vi flyttet fra Oslo til Siljan har de blitt enda mer lekene og turglade, og det er så deilig å se hva slags frihet de har her kontra  Oslo. Tidligere hadde vi en rutine med tre turer per dag, men nå trenger vi ikke rutine på det. Hundene er ute i hagen når de vil, og turer blir det mange av.

De er utrolig flinke til å leke med hverandre, men vi bidrar noen ganger om dagen vi også. De elsker lekene sine, og drar mer enn gjerne om kapp.

Alenetid: Et tips til deg som har lyst på hund, og bor i leilighet i for eksempel Oslo: Det er ingen kunst å få til turer med hunden, det krever bare litt ekstra av oss som hundeeiere. Tidligere måtte vi for eksempel regne en halvtime ekstra på morgen, og deretter måtte kanskje middagen utsettes fordi hundene trengte en luftetur rundt den tiden igjen. Alt handler om tilpasning og vaner, til slutt vil du få rutine på det, og det vil nesten gå automatisk. Det er en ekstra jobb å ha hund, men det er ikke noen stor sak, og det du får igjen for det lille ekstra du bruker av tid for å bli vant med situasjonen i starten, er så verdt det!

Nå er jeg så heldig som har en del hjemmekontor, så hundene er ikke ofte alene. De gangene jeg er borte hele dagen eller over lang tid, er Lars-Kristian som regel hjemme innen middagstid, så de er aldri lenge alene. Den tiden de er alene oppholder de seg i hele huset, og det tror jeg de setter pris på, etter å ha vært så mange år i en Osloleilighet. Vi har alarm med en slik sensor som gjør at hundene kan bevege seg overalt. De dagene vi er borte begge to klarer de seg fint alene i åtte timer, men for meg er dette maks antall timer. Da går vi en ganske lang tur før vi reiser hjemmefra. Når vi reiser på tur over flere dager, blir enten hundene med eller vi får hjelp til pass. Det er sjelden et problem å ha med hunder på hotell i dag, bare sørg for å spørre det aktuelle hotellet om det er ok først.

Pelsstell: Hugo er enkel og grei i forhold til pels, han trenger ikke noe særlig stell. Likevel liker jeg å gre han nesten hver dag, mest fordi han elsker det selv. Ronaldo er litt vanskeligere når det kommer til pels. Han blir børstet helst to ganger daglig, ettersom han sliter noe voldsomt med floker. Dette er spesielt ille akkurat nå i skifte mellom sommer / vinter, så det vil stabilisere seg igjen. Ronaldo sliter også en del med våteksem, som ofte oppstår på grunn av flokene. Disse irriterer ham, han begynner å klø og slikke, og det blir sårt. Det er utrolig frustrerende for oss hver gang dette skjer, ettersom vi føler vi er flinke til å ta vare på pelsen hans og dermed unngå floker, men noen ganger skjer det altså likevel. Da er kragen fin å ha, sammen med smertestillende vi har fått fra dyrlegen og en salve til å smøre på. Dusje gjør de sjelden, men kanskje en gang annen hver måned. Det blir ofte til at potene vaskes godt etter tur, ellers blir det fort potemerker over hele huset *angst* Haha 🙂

Mat: Hundene spiser for det meste tørrfôr fra Royal Canin som vi har fått anbefalt fra dyrlegen. Målene til hva de skal ha står enkelt forklart på pakningen, så vi måler opp og forsøker å dele det utover dagen, slik at de får mat to ganger,  morgen og kveld. Dersom de ikke spiser tørrfôr, er de glad i kylling som har vært i ovnen – au naturel. Hundesnacks får de av og til, helst Dentastix og Schmackos. Sistnente er det BESTE Hugo vet!

Kake: Noen av dere lurte på hva jeg brukte til hundekaken jeg lagde når de fylte år, det er egentlig ganske enkelt: To litt tykke brødskiver som du fjerner skorpen på. Smør, pålegg ala kylling / kalkun, smør det hele inn med leverpostei, kjøp valgfri hundesnacks på dyrebutikken, og pynt kaken:

Hahaha! Dauer av dette bildet hver gang! Jeg kunne sikkert skrevet en hel bok om hundene, men jeg tenker jeg avslutter der. Håper dette var nok informasjon ♥

145 kommentarer

 1. Line :)

  Åh, så fine de er! Bra innlegg 🙂

 2. Men – møttes ikke dere helt «tilfeldig» på blink først?

  1. Fotballfrue

   Blink? Hva i alle dager er Blink? Og hva er dette for noe tull? Sitter folk og spekulerer i dette? Virkelig? Jeg blir helt.. matt :O

 3. For noen fine hunder dere har! Har selv ei malteser tispe på 4 år. Dessverre er hun ikke veldig glad i å gå lange turer, en liten time er nok. Har prøvd med mer, men da har jeg nesten måtte bære hun hjem igjen! :p

 4. Åååå så herlig innlegg og bilder 🙂 Jeg deler til daglig hus med 5 irske ulvehunder og hver morgen når vekkeklokka ringer (i 5 tiden), er det kjempeherlig å stå opp! Aldri kjedelig på morgenturen, og jeg føler meg aldri alene 🙂 Hehe, den kaka var kjempesøt, men måtte vel ha ti doblet den hvis en av mine skulle spist den 😛

  1. Fotballfrue

   Hehe, garantert 😉

   – C

 5. Uæh, nå havner jeg i spam igjen. Sikkert fordi jeg linket til en nettside i forrige kommentar. 🙁

  1. Fant den 🙂

   – C

   1. …Men ble ikke godkjent? :O Det var om jogginga med hund, ikke den om fôret 😀
    Hilsen masekråka.

   2. Fotballfrue

    Hihi, den er ute nå :p

    – C

 6. Karoline

  Tips til Ronaldo som sliter med våteksem. Litt Baddakys fiskolje i maten hver dag hjelper på hud og hår 🙂 Ellers er hundefór med laks i godt for hunder med sensitiv hud. Anbefaler proplan!

  http://www.drbaddaky.no/products/fiskeolje/dr_baddakys_fiskeolje

 7. Har lest denne historien om at det var hundene deres som først møttes mange ganger nå, men den blir bare mer og mer romantisk for hver gang jeg leser den. Skjønner virkelig godt at dere er glad i de nydelige hundene deres. De kunne virkelig ikke hatt bedre eiere <3

 8. ingeborg-anna

  Hei caroline 😉
  jeg bare lurer på ein ting: ser du på Hugo som din og Ronaldo som Lasse sin eller er det liksom begge sine? 😉

  Elsker virkelig bloggen din! er en stor inspirasjon 😀

  1. Fotballfrue

   Takk, søta! De er våre begge to 🙂

   – C

 9. Kristina

  Jeg har selv ei Chihuahua tispe på snart to år nå, og jeg elsker henne over alt på denne jord! Kan ikke forestille meg hvordan dagene skulle vært uten henne. Hun har og, som sikkert mange andre har erfart, hjulpet meg gjennom mange tunge tider og perioder.

  Og det du sier med turer stemmer på en prikk! Jeg husker i sommer da vi var på 6 timers fjelltur og folk glodde og lo av oss når vi kom gående. Når vi hadde kommet hjem hadde hun fortsatt litt energi igjen, men enn hva jeg kan si om meg slev 😉

  Og det artigste, jeg har faktisk fått tak i kløv til henne som hun bærer med stolthet 🙂

 10. Kristin

  åååh, SMELTER av det nederste bildet! De er helt sykt nydelige.

 11. Hei!
  Nydelige hunder dere har!
  Hvor har du kjøpt hundesengen på bildet?

  1. Fotballfrue

   På dyrebutikken på Herkules 🙂

   – C

 12. Fint innlegg! De minner meg litt om solan og Ludvig sånn personlighetsmessig:) Altfor søte da!:))

  1. Fotballfrue

   hahah 😀 Eller Helan og Halvan 😀

   – C

 13. Elsker måten du og Lars Kristian traff hverandre på!! Det er jo drømmen, hihi.
  Og for noen herlige hunder. Kjempe søte, vil au ha! 🙂

 14. Åh, hundene dine er så utrolig NYDELIGE!
  Har hund selv, en Cavalier King Charles Spaniel. Kan skrive under på det med personlighet, hunder har ekstremt sterk personlighet!
  Elsker å lese om hundene dine 😀 <3

 15. Simone Løve

  Skønt indlæg 🙂

  Jeg har selv en tibetansk spaniel, han er 3,5 år gammel og han betyder virkelig meget for mig 🙂

 16. Fantastisk innlegg! Sitter selv med mine vakre firebente venner(hund og katt) ved siden av meg akkurat nå 🙂

 17. Åå, de er så nydelige <3 Alle bildene er helt fantastiske, men likte spesielt det øverste.. Rett og slett helt herlig! 🙂

 18. Camilla

  Fint innlegg:) Hvor har du fått tak i hattene på bildet?
  Har de siste årene laget bursdagskake til hundene mine etter at jeg fikk tipset på bloggen din, var så morsomt og koselig med hattene i tillegg:)

  1. Fotballfrue

   Laget de selv 🙂

   – C

 19. Blir helt rørt av historien om hvordan hundene bragte dere sammen <3

 20. Marigona

  Måten dere møttes på, herlighet! Det er vell alle kvinners drøm at ting faktisk skjer «sånn som på film». Elsker historien deres! 🙂

 21. Det første bilde er bare så utrolig søt.

 22. Nå er jeg litt sent ute med å kommentere, men gjør det likevel. 😀 Liker at du skriver så varmt og koselig om hundene deres. Det er så ekte! Vi har ikke hund, men en kanin som er vår lille baby. Mange tror at de er dumme og kjedelige dyr, men det er de absolutt ikke! Det er helt utrolig hvor mye glede en kan få fra et lite (eller stort) dyr.

  Jeg kom forresten på et spørsmål: Hvis dere mot all formodning skulle hatt noen andre hunderaser enn dem dere har, hvilke skulle det i så fall ha vært?

  Ha en riktig god helg!

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 De er jo så skjønne! Jeg har veldig lyst på en toller, de er så fine! Foreldrene til Lars-Kristian har en, så skjønn og snill 🙂

   Klem! .. og god helg 🙂

 23. Jeg må le hver gang jeg titter på det bildet av Hugo med hatten! Hodet hans blir så bittelite og øynene så store. Minner meg om katten i pus med støvler;-) Så søt da!

  1. Fotballfrue

   Hahaha, sant! Katten med støvlene <3 Minner meg veldig om da jeg var liten jente 🙂

   Klem!

 24. Hei! Jeg håper den ovnsstekte kyllingen du gir dem ikke inneholder bein? For varmebehandlet bein er farlig 😉
  Ettersom dere er veldig opptatt av og liker å spise sunt, hvorfor ikke gjøre det samme med hundene? Ta en titt på råforing, prey model.
  Råfôring er faktisk veldig morsomt å holde på med, spesielt fordi hundene ELSKER det og du ser fort at hundens helse blir bedre 😀 Mindre avføring, bedre tenner og mindre plakk/tannstein, glansfull pels og mindre røyting og flass + hunder som har allergi slipper unna plager fordi du rett og slett utelukker å gi dem det de er allergiske mot.
  Du kan f.eks starte med en liten frossen kyllingklubbe eller fårikålkjøtt? Bein som ikke er behandlet er ikke farlig for hunder å spise, og frossne kyllingbein er myke og lette å tygge for en «nybegynner». Bein inneholder mange mineraler som er viktige, og gir i tillegg tyggemotstand.
  Her i huset er det ingen hunder som får tørrfor, og selv om det tar opp en del plass i fryseren synes jeg det er morsomt å planlegge maten dems og gå på «skattejakt» hos slakteren.
  Hunden min fikk et lammehjerte i går kveld, og han ble HELT I HUNDRE!!! Spant rundt seg selv og kastet det rundt.. Nyrer og hele fisk er også en storfavoritt.

  Så i stedet for å kjøpe hundegodis (som ofte inneholder salt, sukker, korn og mais), kan du jo kutte opp litt rått kjøtt i stedet? De er trossalt hunder 🙂

  P.S Jeg liker veldig godt at hundene får være med på lange turer, for selv om de er små så har de bein å gå på!! 😀

  1. Fotballfrue

   Nei, de får alltid kyllingfilet. Jeg er klar over farene ved bein 🙂

   – C

 25. Karina G

  hahahahahah, åååh, for et fantastisk bilde der de to sitter ved siden av kaka! Ler nesten så jeg griner. Kjempeimponert over hundeholdet deres, er nok ikke alle chihuahua, som blir behandlet som en ordentlig hund, slik din blir. Stå på!

 26. Interessant! Sånn kake må jeg lage til min om ikke lenge, hihi!

 27. Madeleine

  Åååh, hahaha, verdens skjønneste hunder! 🙂 Virker til at de begge har et godt hundeliv hos dere, ingen tvil om det.
  Veldig bra at du sa litt om det å ha hund i Oslo. Jeg bor i Oslo i dag og trives veldig godt, men har selvfølgelig lyst på hund en dag når jeg får skaffet meg egen leilighet osv, Er jo ikke lov å ha kjæledyr hvor jeg bor nå. Uansett er det greit å vite at det går an å ha hund i Oslo selv om det er litt restriksjoner på det ved noen områder.

  Flott innlegg da 🙂

 28. Elisabeth

  Så søøøøøte hunder! Jeg har selv en tibbe ( tibetansk spaniel), han heter Aron <3 Sååå søt hunde-kake, DET vil sikkert Aron ha!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *