Uten mat og drikke. .

. . duger virkelig helten ikke! Og det er søren ikke tull. Jeg hadde en forferdelig vanskelig løpetur ute i går kveld, og det er kun fordi jeg snørte på meg skoene rett etter at jeg hadde oppdatert dere, da var det lenge siden jeg hadde drukket vann, og forrige måltid var sashimi hos Coverbrands til lunsj, en lunsj med mye mindre energi enn jeg er vant til. Jeg foretrekker å trene på morgenen, etter en god frokost, og nå fikk jeg smake på hvor viktig nettopp det er for meg. Jeg var altfor gira i går, og ville ut så fort som mulig, men jeg anbefaler virkelig ikke å forhaste seg.

Det ble motivasjonsskoene på meg i går: Never Stop!

Note to self: Ha alltid nøtter eller annen snacks tilgjengelig i bilen under altfor travle dager. Så da jeg kom tilbake, etter 1 time som kun ble 9 kilometer, var jeg helt ødelagt. Beina kjentes som to stokker, og jeg var så sliten. Tror aldri jeg har funnet dusjen, sofaen, 71 grader Nord og verdens største porsjon (-er) med wok så fort før! Og jeg kan ikke huske sist jeg spiste så mye.

Vil du lage? Du trenger:

Grønnsaker: ♥ 1/2 blomkål ♥ 1/2 brokkoli ♥ 1 løk ♥ en hel spisspaprika ♥ cashewnøtter – vi bruker så mye som 2 pakker fra Michaels Farm 

Saus: ♥ en pakke vårløk ♥ 2 ts. rød karripasta ♥ 2-3 ss. seterrømme ♥ saft fra sitron, ca. 2 ss. ♥ 1/2 boks hermetiske tomater ♥ 4 dl. kokosnøttmelk ♥ 2 ss. sukrin ♥ paprikepulver ♥ salt og pepper 

Slik gjør du: Wok enten scampi eller kylling først. Scampien blir kjempegod om du woker den med litt hvitløk og chili. Tilsett deretter grønnsakene, som du skjærer opp, og cashewnøttene. Deretter tilsetter du  sausen. Den lager du ved å blande alle ingrediensene i en stavmikser, inkludert de hermetiske tomatene (la alt vannet renne av disse, slik at du kan blander inn tomatbitene).

Ferdig på 1-2-3!

Nå sitter jeg og nyter en litt sen frokost, og gleder meg til en treningsøkt. Så blir det jobb før jeg skal til byen for kaffe og skravling med vakreste Siri 😀

Ha en toppen tirsdag, dere ♥

127 kommentarer

 1. Det der så smaskens ut! Skal prøves! 🙂 Takk for oppskriften, I like.

 2. Trodde du var opptatt av helse.. Scampi har høyt innhold av kolesterol. Det høye kolesterolnivået i scampi er ikke det eneste som er feil med å ha den på middagsbordet. Stadig flere prøver å spise etisk riktig, men vet ikke at scampien er en av de verste sjørettene du kan spise. Arbeidskraften kan sammenlignes med barnearbeidet i Kina, og fiskingen er ikke bærekraftig utviklet. Fortsetter vi i dette tempoet blir faktisk scampi en utrydningstruet art.

  1. Og hva er negativt med at det inneholder mye kolesterol? Kolesterol er vel et av kroppens viktigste stoffer, uten kolesterol hadde ikke mennesket eksistert, da alle celler i kroppen er avhengig av det for å leve. Kroppen regulerer sin egen kolesterolproduksjon ut i fra hvor mye du spiser. Å spise kolesterol har ikke noen påvirkning. Det som derimot har en innvirkning på kolesterolproduksjonen i kroppen, det er insulin, som kommer av karbohydrater.

   – C

  2. Ida Sofie

   Årh, væær så snill da Lill.. Er ikke akkurat som at hun spiser scampi 3 ganger i uka heller, det må da være lov å kose seg. Hvis man hadde satt seg ned i en time for å liste opp ting som var galt av Caroline (og alle oss andre) å spise/drikke/gjøre, så hadde den listen blitt lang, pluss at jeg tviler på at du er noe bedre enn noen andre.

   1. Det sier litt om prioriteringene dine om det kun var det du valgte å svare og å fokusere på, Caroline.

    Ida Sofie, Jeg spiser ihvertfall ikke mat som er et resultat av barnearbeid, uansett hvor sjeldent. På samme måte som jeg ikke går på sirkus for å se elefanter, baare pga jeg gjør det så sjeldent. . http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10046541

   2. Det har du helt rett i Lill, det var der min proritering lå 🙂 Hvis du også tar en titt i resten av kommentarfeltet, så ser du at det andre var blitt tatt opp tidligere.

    – C

 3. Dette så kjempegodt ut! Lenge siden jeg har spist skikkelig wok nå, så dette skal uten tvil prøves 🙂

 4. http://gronnhverdag.no/nor/Mat-drikke/Scampi/Skriv-under-opprop-mot-scampi

  Et lite, men viktig tips! Ja; scampi er godt, men vi burde bli flinkere på å være oppdatert om maten vi spiser og om det virkelig er verdt det.

  1. Fotballfrue

   Tror ikke du er den første som legger ved den linken 🙂

   – C

 5. Silje M

  Hei! Ville bare si at vi prøvde wok oppskriften din i dag og jeg er FRELST! 😀 Den var kjempe god, nesten for god til å spises på en vanlig onsdag 🙂

  1. Fotballfrue

   Så bra at du likte den 😀

   – C

 6. Synnøve

  Jeg sier bare HEIA CAROLINE! Moralpolitiet her inne kan ta seg en scampi og legge seg. Hadde de sett deg i butikken da du handlet scampi, hadde de ikke sagt noe. De hadde ikke turt å gå bort til deg og fortelle det de gjør her inne. Men med en gang man sitter bak skjermen og er »anonym», JA DA, da tør de å si ifra og vifte med pekefingeren. Jeg syntes det er totalt latterlig. Jeg skal ærlig innrømme at jeg visste ingenting om hvordan produksjonen foregikk. MEN vi er da alle mennesker? Det er ikke alle som studerer ernæring eller fiskehelse for den sakens skyld. Jeg googler ikke hver gang jeg skal kjøpe meg et produkt for å se om det er »ansvarlig av meg» å kjøpe det! Og det er det omtrentlig INGEN som gjør – unntatt dette moralpolitiet, som gjør det, og hakker på deg med en gang du skriver om noe. Jeg må bare le, og jeg håper du også gjør det litt Caroline, når du leser alle disse kommentarene. Stå på videre, du er sterk, og ikke la de »bedreviterne» her inne hakke på deg.

  Bare sånn at det ikke blir noen misforståelser, og at moralpolitiet gir meg bot: Det er fint at dere opplyser, men det holder at EN/TO personer gjør det. Dere trenger ikke spamme kommentarposten.

  Til alle dere andre: jeg spiste scampi til middag i dag. Og vet dere hva? Det var G.O.D.T 🙂 Takk for oppskrift! (Og en veldig bra bok!)

  1. Fotballfrue

   <3 <3 <3 I think I love you!

 7. Dette er noe av det teiteste eg har vert borti noen gang! (JA VI HAR FÅTT ME OSS DEN LINKEN SOM ER POSTA X ANTALL GANGER!!!!!) Men heilt serriøst folkens, ta og konsentrer dere litt mer om dere selv og ikke heng dere opp i hva alle andre gjør. La Caroline få leve sitt liv og spise hva enn hun måtte ønske!! Stakkars dame, blir jo krittisert for alle slags mulige ting! Hvis det er så viktig for dere så er det hvertfall flott at noen lar være å spise det!!

  PS! Den woken så JÆVLI god ut så den skal absolutt prøves med SCAMPI!!! So bring it on haters 😉

  1. Er det mulig å være så sinnsykt barnslig!? Ja den woken så god ut, men vet du litt om mat så er det ikke scampien som setter den største smaken på den retten. Og Bon apetite, håper diskusjon over middagsbordet kan være hvor mange familier har mistet hjemmet sitt pga nedhugging av skog, hvor mange barn døde den dagen av koelra pga oppdrett, hmmm er det kanskje en grunn til at Scampi ikke selges i Stocholm i det hele tatt ? Men jeg antar det tankene kun kommer til å være hvor mange kalorier er det jeg spiser!

   Og til dere som ikke er 16 år, ref KB, anbefaler jeg å lese Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug for å utvide kunnskapen om at ikke alle har det som oss i Norge.

   Dette er ikke kritikk til Caroline, hun gjør mye for miljø og de rundt seg idag.

 8. Berit Theresa

  Der skulle vert LIKER knapp for ver kommentar her. Caroline jeg syns du svarer veldig godt for deg. Å jeg kunne ikke ver mer enig med deg. Du må få velge hva du spiser, hvor mye du trener. Synd at noen hele tiden skal ha mening om deg fordi du er et forbilde. Du er et bra forbilde. Du har fått meg på rett kosthold. Jeg har fått mer energi, begynt på håndball og tatt av 5 kg på 8 uker. Du gjør sånn at jeg ikke går lei lavkarbo ( som jeg gjor sist) For du deler så varierte oppskrifter. Stå på! 🙂

 9. Scampi er truet og produksjonen er ikke noe å skryte av. Kanskje du ikke tenkte deg om når du la det ut, men etter at du har lest innleggene burde du tenke deg om. Jeg synes du burde slette dette innlegget. FOR MILJØET SKYLD!

  1. Fotballfrue

   Fint at du brenner for en sak, men jeg kommer nok ikke til å slette innlegget. Kommentarfeltet er åpen for alle, og folk får gjøre opp sin egen mening 🙂

   – C

 10. Scampien blir først sprøytet full av antibiotika, før den så blir dyppet i giftige kjemikalier !
  Dette for å holde sykdommer og bakterier borte !
  Vel, …. kos dere med scampien , dere som orker :))) Jeg sier bare en ting : ÆSJ !!

  1. Fotballfrue

   Hadde disse giftige kjemikaliene vært skadelig for oss, er jeg sikker på at det hadde vært ulovlig å selge.

   Du drikker vel ikke Pepsi Max heller?

   – C

 11. hahah… klasker meg selv i panna med håndflata. caroline bryr seg om dyretesting ergo kan hun ikke ha flere par joggesko? som caroline sier; vi bør være fornøyd med de som prøver.

 12. therese

  en hel pakke vårløk i sausen altså? hakker du den opp og kjører den med resten av ingrediensene? ser at det er det du har skrevet altså, men så ut som ille mye vårløk…. 🙂 skal lage i dag seh!! yummy yummy!

  1. Fotballfrue

   Tilsammen 5 stk. ja 😀 Det er bare godt! Du kan sikkert bruke mindre også 🙂

   – C

 13. Å herregud!! Har den samme linken om at scampi ikke er bra for miljøet blitt postet sånn 7 ganger nå?! 😛
  Haters: La Caroline spise det hun vil da! Og trene så mye hun vil! Og viktigst av alt, la henne leve sitt flotte liv uten å få så sinnsykt mye hate! Er det ikke lov å være lykkelig? Er det derfor hun alltid får dritt i kommentarfeltet av anonyme haters? Jeg synes Caroline har kropp som en VS modell, hun er fantastisk! Til deg Caroline: Jeg ville gitt ganske mye for å ha den drivkraften og motivasjonen du har til å trene så mye og spise sunt! Og kroppen din! HERREGUD! Den er sååååååå fin/flott/perfekt/nydelig at jeg har ikke ord! Og til dere som sier at det er Carolines feil at mange jenter har spiseforstyrrelser; Hva i svarte søren er det dere påstår? Hvordan kan dere beskylde Caroline for noe så grusomt og forferdelig?

  Du er fantastisk Caroline, så bare stå på! Haters gonna hate! Ikke bry deg hva anonyme tapere sier, de skulle bare ønske de var som deg 😉
  Lovelovelove <3
  P.S. Du burde være med på "Skal vi danse" ikke Linni! Just saying…

 14. Hei! Dette så jo kjempe godt ut! Holder med på lavkarbo selv på strengeste nivå og trengte litt motivasjon og inspirasjon. Bloggen din passet perfekt til dette 🙂 Jeg lurte på ca. hvor mye karbohydrater denne middagen inneholder? 🙂 Er ikke sikkert du har telt det, men tenkte å høre alikevel for å se om det er aktuellt for meg 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg vet ikke, dessverre :/ Jeg skal over hodet ikke ned i vekt, så jeg spiser rundt 100 gram karber per dag, dermed er det ikke noe poeng for meg å telle 🙂

   – C

 15. Oisann, så det var noen andre som het Lill som hadde kommentert over, men det var da altså ikke meg :p Tenkte det var greit å si ifra om. Fra nå av skal jeg kommentere som noe mer enn Lill 😉 Men takk for svar på kommentaren min 🙂 Tenkte jeg tok sjansen på å spørre uansett.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *