Stopp dyretesting

Advarer mot sterke bilder i dette innlegget:

De av dere som har fulgt bloggen min lenge, vet hvor opptatt jeg er av at kosmetikkproduktene jeg bruker ikke er testet på dyr. Dette er en sak jeg har brent for lenge, og som jeg virkelig skulle ønske at flere kunne ta stilling til. Når jeg ser på Hugo og Ronaldo og tenker at deres likesinnede, de uten stemme, faktisk blir brukt som testdyr for at vi skal produsere flere produkter, blir jeg helt kvalm.

Forsøksdyr som mus, rotte, hamster, marsvin, kanin og hund lever hele livet i små bur. Her kan de ikke oppføre seg normalt og får ofte forstyrret adferd. I tillegg utsettes de for prosedyrer som medfører smerte og ubehag. De kan utvikle stereotyp atferd, som fører til at de utfører den samme handlingen igjen og igjen, uten noe klart formål eller funksjon, de bare løper rundt i burene sine. De kan også utvikle selvdestruktiv atferd, og dermed for eksempel gnage på sin egen kropp.

De tre vanligste dyreforsøkene i kosmetikkindustrien er fortsatt tillatt i EU. Norge dyretester ikke kosmetikk selv, men importerer dyretestede produkter og ingredienser som skal brukes til produksjon av kosmetikk. Til tross for at EU har bestemt at dyreforsøk i kosmetikkindustrien er forbudt, er det unntak for de tre vanligste dyreforsøkene, disse kan du lese mer om her.

Blant disse er en såkalt hudirritasjonstest. Denne testen brukes for å undersøke giftigheten av substanser som blir påført huden. Her blir tre voksne albinokaniner eller marsvin brukt per substans som testes. Kaninene eller marsvinene blir barbert og får skrapt opp huden på ryggen. Her blir de påført stoffet som kan være giftig for huden. Dyrene kan få rødhet, hevelse, betennelse, hudsprekker og sår- og blemmedannelse av stoffet. Dyrene får normalt ikke smertestillende under testen.

Jeg er stolt medlem av Dyrevernalliansen, en fantastisk organisasjon som etter min mening trenger mer oppmerksomhet. De jobber aktivt for de dyrene som trenger det mest, blant annet de som blir brukt til dyreforsøk. Siden jeg ble gjort oppmerksom på dyretesting for noen år siden, har jeg kun brukt kosmetikk som ikke tester på dyr. Dersom du synes det er litt vanskelig å holde oversikten over hvilke produkter som tester på dyr og ikke, har faktisk dyrevernalliansen utviklet en fantastisk app for iPhone, som du kan laste ned her. Den er helt gratis. Dersom du ikke har iPhone, finnes det en lignende app for andriodtelefoner som heter dyrevennlig.

Sminkemerkene jeg bruker tester ikke på dyr, disse er blant andre:

♥ GloMinerals

♥ Bodyography

♥ StudioMakeUp

♥ TheBalm

♥ Ole Henriksen

♥ Hempz

♥ Morrocan Oil

♥ Philip B

♥ Ciaté (neglelakk)

Av solkremer har jeg i sommer bruke Le Tan, som er helt fantastisk. Jeg fikk også en epost fra Piz Buin eter at jeg nevnte de her på bloggen, om at de heller ikke tester på dyr.

♥ Listen over produsenter som ikke tester på dyr finner du her, listen over produsenter som tester på dyr, finner du her.

Dersom du sliter med å finne alternativer til for eksempel tannkrem, ob, vaskemiddel og lignende, kan du sjekke her for tips.

Vær så snill og ikke fortell meg at du synes det er helt ok å påføre lipglossen din fra Dior eller solpudderet ditt fra Guerlain neste gang du står på badet, når du vet hva dyrene har vært gjennom for at du nå har ditt ferdige produkt i toalettmappen. Jeg ber deg om å være oppmerksom på hva du bruker, slik at vi i fremtiden forhåpentligvis kan unngå å mishandle dyrene på denne måten. Ingen er verdig slik behandling.

Dette er ikke et reklameinnlegg for dyrevernalliansen, men et innlegg jeg skriver fordi dette er noe jeg virkelig brenner for. All informasjon er hentet fra dyrevernalliansen sine hjemmesider.

441 kommentarer

 1. Hei Caroline,
  Kjempe bra innlegg, det er så utrolig viktig å gi folk informasjon om hvordan dyr blir behandlet. Lurte på om du spiser noe vegetar/vegansk? Det hadde i så fall vært hyggelig om du postet middagstips og inspirerte andre til å gjøre det samme. Dyreproduksjonen i dag er etter mitt hode, helt ute av kontroll og det er så viktig å legge fokus på det – samt alle andre forhold for dyremishandling.
  ha en flott helg

 2. Virkelig fantastisk Caroline <3

  At du bryr deg om, og kjemper for de uten stemme sier svært mye om hvem du er som menneske. Det er SÅ VIKTIG og informere om disse temaene, slik at folk VET.

  Det e så viktig at man gjør noe, ikke bare synser!

  Jeg har selv to hjertesaker som sitter langt langt inne. Jeg vil gråte bare jeg tenker på det, og jeg jobber hardt hver dag for og spre informasjon. Deltar på demonstrasjoner, henger opp lapper, deler ut flyers og ikke minst bruke sosiale medier for det det er verdt! Med en blogg som denne har du utrolige muligheter, og kan nå frem til veldig mange, samt påvirke den yngre generasjon i riktig retning.

  Det er ingenting som får magen min til å knyte seg som elefanter i sirkus.

  Disse svære, tunge, vakre dyrene som tilbringer livet sitt i en trailervogn som akkurat rommer dem selv. De er så underkuet, og mentalt ødelagte at de ikke makter å gjøre noen form for motstand. Om de gjør det blir de mishandlet, og den såkalte elefantstaven som består av en stokk med en slags krok på er helt vanlig prosedyre, OGSÅ i norske sirkus. De lever hele det lange livet sitt i smerter, da de blir tvunget til å utføre "triks" kroppen deres ikke er lagd for. VÆR SÅ SNILL og ikke dra på sirkus, ELLER bruk produkter som er testet på dyr. Dette er dyremishandling!

 3. Cathrine

  Hei! Som hun over sa om dine landbruksvarer eller hva hun kalte det, så mente hun nok kjøttvarene du bruker, også produkter som cottage cheese, kesam, fløte, smør og melk. Ikke minst kylling.

  Hvis dyr er noe du virkelig brenner for, så anbefaler jeg deg å se filmene :

  – Smak av hund (norsk film om sannheten om Tine, Gilde og Prior. Behandling av dyrene og hvor mye de bruker på å få deg til å tro at du MÅ ha det. Kan ses på youtube )

  – Earthlings ( på http://www.earthlings.com kan du se trailer om kjøttproduksjon verden over.)

  Dette er grusomt. Mange sier det ikke er slik Norge, men det er det. Gjerne ikke fullt så gale, men å bruke dyr som en slags produksjon gjør meg kvalm. Jeg klarer fysisk sett å ikke spise kjøtt lenger. Har vært vegetariener i snart 5 uker nå og stortrives med det:) Jeg spiser fisk fordi jeg mener dette går greit. Fisk lider ikke samme lidelse hele livet som storfe, kylling og gris gjør. Dyrene lever stort sett fritt. Og jeg mener at det er forskjell på en torsk og en ku rent intelligensmessing. Og fisker man fisker selv er det jo enda bedre.:)

  Ikke minst får kjøttspisere økt risiko for hjerte-og kar sykdommer og mange andre tilleggsplager.

  Dette er også en av grunnene til at folk mener økologisk mat er bedre. Den er produsert uten sprøytemidler som kan påføre kroppen din allergier og tull og det er naturvennlig og dyrevennlig.

  Håper du ser videoene. Du får opp et lys. De fleste nordmenn er dessverre hjernevasket av media/reklame..

  1. Så flott du har sluttet å spise kjøtt og kylling, men vær så snill for andre vegetarianere og IKKE kall deg vegetarianer. Folk tror at en vegetarianer spiser fisk og det gjør dem IKKE!!!

 4. Huff,nå føler jeg skam over sminkepungen min.. ser ut som jeg må bytte ut en GOD del..Takk for dette innlegget, nå kan man kjøpe sminke med god samvittighet fremover, for å tenke på om ting er testet på dyr er kanskje ikke noe man bestandig tenker over i en hektisk hverdag. Dette gjorde meg bevisst!

 5. Karoline

  Tusen takk Caroline, for at du informerer om dette.

 6. Ååh jeg elsker deg for at du tar opp dette! Dette er noe jeg har fokusert på i flere år nå, etter at jeg ble obs på hvor jævlig dyrene faktisk har det. Om jeg nevner dette for noen, så får jeg som oftest høre at det ikke spiller noen rolle, at det bare er dyr. De folkene hadde nok ikke likt det om det var de som ble testet på.

  DU er herlig!

 7. Så bra at du engasjerer deg for dette !! Håper flere melder seg inn i Dyrevernalliansen! :))

 8. Lucille

  HEI 🙂

  Jeg må bare komme med en kommentar til innlegget ditt, som jeg for så vidt er enig i. Men noen av de som står på listen over produsenter som tester på dyr gjør ikke det med produktene sine. Grunnen til at noe av dem står på den listen, er at noen av ingrediensene fra gammelt av har vært testet på dyr. Dette var jo veldig vanlig før, mens mange har valgt å gå bort fra dette som testmetode. Jeg er overhodet ikke for testing på dyr og syns det er bra du setter fokus på det. Ha en finfin dag og ei strålende helg 🙂

  1. Dette stemmer ikke. Den dagen kosmetikkmerket ikke lenger tester hverken ferdige produkter eller ingredienser på dyr og dokumenterer dette skriftlig (det binder juridisk) – vil de selvfølgelig bli slettet fra den «røde listen» – og komme over på den «grønne». Flere av merkene lar være å svare, nettopp fordi dette gjelder som et juridisk dokument – ikke desto mindre har forbruker rett på sådan informasjon. Eller de kommer med lange tirader om hvor «dyktige» de er på alle mulige alternative metoder (eks. L`Oreal) – og at de sluttet å teste sine produkter for mer enn 20 år siden (lovpålgt). Det høres jo flott ut ikke sant! – men ikke for dyrene, de lider fremdeles et helvete så lenge ingrediensene testes på dem – og det skriver de ikke noe om!
   Ønsker du få et korrekt svar, må en altså spørre om de tester sine «ferdige produkter eller ingredienser på dyr»! Svaret burde være enkelt, JA – eller NEI!

 9. supert innlegg!!

 10. HURRA Caroline!! Jeg ble så glad når en så stor blogger som deg skrev om dette, for det er så sykt mange som ikke skjønner (eller bryr seg) om det. Tss et dyr fra eller til tenker de og kjøper verstinger som Loreal og Dior. Mitt tips når venninner sier det er så dyrt å bytte alt, er at de kan bytte gradvis. Bruk opp mascaraen og kjøp ikke-dyretestet neste gang. Og en regel er at alt nytt skal være ikke-dyretestet. 🙂

 11. Hei,

  Huff, fikk helt vondt i sjelen og sjekket med en gang skapet. Jeg har brukt Avéne lenge nå og fikk litt panikk da jeg så at de stod på listen over de som tester på dyr. Men jeg gikk inn på hjemmesiden deres og så at de skriver selv at de har sluttet med dette og nå kun tester på friville mennesker. Men Loreal mascaren gikk rett i søpla..
  Gikk også inn på dyrevern.no og så at de har en app du kan laste ned for å enkelt ha med deg listen når du er ute og skal kjøpe sminke, kremer etc. Veldig smart :o) (listen er jo lang, så det er ikke enkelt å pugge alle, men da har du den i lomma ;o)
  Kjempebra at du tar opp temaet, trengte en reminder på dette.
  Takk :o)

 12. Fantastisk bra innlegg, Caroline!! jeg har den faste produkter på testelisten, og ble veldig skuffet. nå skal jeg finne gode erstatninger til disse produktene

 13. Syns det er veldig bra at du tar opp dette temaet Caroline!! 🙂 Folk vet alt for lite om hva som foregår bak denne industrien!
  Til alle sammen med Appleprodukter: Det finnes en app som heter «Dyretestet?» der man får en fin oversikt over de fleste merker, og om de tester på dyr eller ikke 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg har linket til appen i innlegget 😉

   – C

 14. Så utrolig bra at du skriver et innlegg om dette! Jeg er også medl. i dyrevernalliansen og bruker ikke produkter som er testet på dyr.
  Har du noen tips til håndsåper/dusjsåper som ikke er testet på dyr og som er lett tilgjengelig. Jeg bruker Body Shop sine:)

 15. Camilla

  Tusen takk for at du som Norges største blogger bryr deg om et så viktig tema som dette.
  Jeg håper virkelig at mange blir påvirket, og ikke tenker at de som en person ikke kan gjøre noe forskjell.
  Man må være den forandringen man ønsker å se i verden !!!

  Klem <3

  1. Fotballfrue

   Skulle bare mangle 🙂 Glad for at jeg kan bidra til økt bevissthet rundt dette.

   Klem tilbake 🙂

 16. Så ufattelig bra at skrev innlegg om dette!! Du er kjærlighet 🙂

 17. madeleine

  jeg er så glad du skriver om dette! tommel opp for deg caroline. husker når jeg gikk første året på vgs, så skulle vi ha fremføring om hva vi ville, og jeg valgte å ha om dyretesting, husker jeg var så glad jeg kunne bevisstgjøre bare 25 personer, fantastisk at du som når ut til flere titalls tusen, skriver om dette! men jeg må også nevne at lilleborg tester på dyr, som er produsent for en rekke rengjøringsmiddler som blant annet, jif blenda, omo, sun, zalo, lano, krystal osv. har jo sett at du nevner på blogget at du er helt frelst av jif :/ et bra alternativ er Ecover som ikke tester på dyr og som også er økologiske 🙂

 18. Marianne

  Jeg stiller meg bak alle de andre her og sier at det er kjempebra at du tar opp et slikt tema. Du kan nok bidra til at mange blir mer bevisste rundt dette. Alt for mange dyr lider pga vår forfengelighet.

  Men siden vi først er inne på dette med dyreplageri. Hvordan stiller du deg til bruk av dun i jakker, dyner osv. De fleste dyrene her blir ribbet levende for at man skal kunne ribbe dem flere ganger før de avlives. Dette skjer Øst-Europa (til tross for at det ikke er lov i Europa) og Kina og det er herifra vi får nesten all dun fra selv om produktet lages i et annet land. Synes det er alt for lite fokus på dette. Kanskje du burde lage flere innlegg?

  Stå på!

 19. Hadde du vært reelt interessert og bekymret for dyr så hadde du satt som et krav når du solgte reklameplassen rundt bloggen din at det heller ikke der var lov å reklamere for produkter som var testet på dyr.

  1. Fotballfrue

   Ja, det hadde jeg, men det er ikke mitt bord, og det har jeg kontrakt på.

   – C

   1. Jeg synes det er kjempeflott at du setter fokus på dette, og du er stort sett veldig flink. Men.. Schwarzkopf tester på dyr. De reklamerte du for i mai.

   2. Fotballfrue

    Jeg tipset om en konkurranse i regi av schw., om en mobilapp. Dette var en avtale som nettavisen signerte før jeg godkjente den. I ettertid har vi ryddet opp i slike ting, slik at jeg alltid må godkjenne denne type kampanjer (i form av innlegg).

    Håper enkelte kan slutte å gå i sømmene på meg nå. Det er helt utrolig.

    – C

 20. Åh Caroline, vil bare rose deg opp i skyene for dette innlegget.
  Jeg kunne skrevet en hel avhandling til deg om hvor fantastisk jeg synes det er, men jeg tror du forstår hvor jeg vil hehe. Kjempe bra, virkelig! Fikk tårer i øynene, vi trenger at «mannen i gata» åpner øynene for både dyretesting og industrimat/melk.
  Problemet er at folk flest ikke har en anelse av hvordan ting foregår, ikke nødvendigvis at man ikke bryr seg.

  Folkens:
  -VELG ØKOLOGISK KJØTT/MELK
  -VELG IKKEDYRETESTET PRODUKTER
  -IKKE KJØP PELS/DUN

  Sammen ka vi gjøre en forskjell dere, men man må starte med seg selv 🙂

  Peace <3

 21. Marianne

  Dette var et veldig bra og bevisstgjørende innlegg. Men jeg tenker alltid at ting ikke er så enkelt som det høres ut – bruker f.eks. merker som ikke tester på dyr resultater fra de som gjør det? Vet du noe om det? I så fall er man like langt, da er det bare noen som må ta på seg skylda for å gjøre forsøkene mens andre «uskyldig» bruker resultatene. Det jeg lurer på er om det finnes alternativ til å teste på dyr hvis man vil være sikker på at sminkeprodukter ikke skaper reaksjoner hos mennesker? (Altså hvordan gjør merkene det som ikke tester på dyr?) Hvis svaret er nei hjelper det ingenting om folk bruker merker som ikke tester på dyr med god samvittighet, da blir det eneste alternativet å slutte å bruke alle kosmetiske produkter.

  1. Fotballfrue

   Listen til dyrevern inneholder kun «rene» produkter, hvor verken ingrediensene i ferdig produkt, eller ferdig produkt, er testet på dyr.

   – C

 22. Jeanette Stenersen

  Du reklamerte tidligere for Biosilk. Biosilk er testet på dyr. Du får penger for å reklamere på sminke og div produkter som du egentlig ikke bruker til vanlig. Når det kommer til Biosilk som du reklamerte så varmt for, så støttet du en dyremisshandligssak. Biosilk er testet på dyr. Så det syntes jeg du er veldig dobbelmoralsk og overfladisk. Ellers har du en fin blogg!

  1. Fotballfrue

   Du kan ikke dra opp ting i fortiden, dette er NÅ. Mener du virkelig at dersom jeg ikke har vært bevisst på dette tidligere, så kan jeg ikke endre mening? Jeg håper virkelig at du selv har vært bevisst siden du kom til denne verden, ettersom du mener det ikke går an å få øynene opp for dette i ettertid. Så vanvittig trist! Biosilk reklamerte jeg for i 2010. 2010. 2010!!!! Det var i 2010 at jeg fikk øynene opp for dette med dyretesting, jeg trodde ikke slike ting foregikk på produkter importert til Norge, det var aldri i mine tanker engang, fordi det er så grusomt og fordi vi ikke blir opplyst. Men nå er jeg opplyst, og jeg har brent for dette i 2 år nå, så ikke prøv deg med denne dobbeltmoralsk-prekenene din! Jeg blir så sint!

   – C

  2. De fleste mennesker har gjort et og annet som ikke er etisk.
   MEN, de beste mennesker forandrer seg på et og annet område etterhvert som de blir opplyste, lærer mer og har følelser som kommer fram.
   Dårligere mennesker gir blanke, selv om de etterhvert opplyses og læres.

   Alt er ikke gjort på en dag, vet du. Det at Caroline faktisk HAR blitt opplyst på dette med dyretesting, OG tatt grep, er FANTASTISK!
   Man kan ikke gråte over spilt melk, eller irritere seg over at andre ikke ble opplyst tidlig nok. Ingen er opplyste her i verden når vi fødes.
   Vi lærer så lenge vi lever. Og man rår ikke over alt på en gang.
   Dermed mener jeg du burde tenke i nåtid og se framover, Jeanette Stenersen, ikke kritisere ting i fortid. Fortid er fortid.
   De beste mennesker endrer seg.

 23. turid-helen

  kjenne mæ litt flau over at du plutseli skriv ett sånn hær innlegg…(ikke at d ikke e en bra ting),mæn å reklamere før at du e så dyrevænnli..
  Da sei æ ikke at du ikke e gla i dyr osv,mæn..du bynt å brenne før detta i 2010?? okei!
  Koffør hadde du da en konkuransse i fjor dær mann kunne vinne produkta fra yves rocher? å di tæste IALLEFALL på dyr

  Å di tingan vi bruke i lavkarbo??
  Indigrænsa dær og i salat e tæsta på mus før å se om eeffekten er der!!

  kjenne mæ alovorlig skuffa nu! enting e å bry sæ om dyr og d dær,mæn å stå å si at du brenn før d????OFF!

  1. Det er lenge siden jeg reklamerte for Yves Rocher, og på den tiden så fant jeg de ikke på listen heller. Til din informasjon kan jeg fortelle deg at jeg sa nei til et foto-oppdrag for de til en verdi av 40 000,- pga at de tester på dyr

   Nå er jeg ikke helt sikker på hva du mener med at ingrediensene i lavkarbo er testet på dyr. Lavkarbo er helt normalt og naturlig mat, så ingenting der som blir testet på dyr. Hvis det er studier gjort på dyr, så er det noe annet, men det har ingenting med lavkarbo å gjøre, men kosthold generelt.

   – C

   1. turid-helen

    all studier er gjort for å kunne dokumentere effekt..eks spinat..di har mus inni bur før å sjekke om den har effekt.
    Veldig bra du takket nei for oppdraget til yves rocher.

   2. Men spinat er jo en like stor del av et vestlig kosthold, som på lavkarbo. Skal du unngå dette må du nesten slutte å spise mat.

    – C

   3. turid-helen

    d va ett eksæmpel.Mæn æ sjønne budskape ditt,å æ vil nok tru at du får opp øyan t mange flere om detta nu,å d ska du ha ros før:)
    Æ sjøl e ikke hysterisk,mæn æ reagere på at folk som reklamere før dyre tæsta ting,plutselig ska være dyrevænnlig.

    mæn som du sjøl sei: d e låv å endre synspunkt og det e vanskelig å få me sæ alle produktan som e dyretæsta. mæn d e rart du ikke ha fått d me om yves rocher før nu,når detta ha vært så mye snakk om.æ ha vist d i årevis.

    mæn løkke t videre i d dyrevennlige og æ håpe mange melde sæ inn ætter detta innlegge.

   4. Spinat er da sunt, så om musa fikk smake spinat, var det vel bra for den?

    Fra spøk til alvor, man kan ikke slutte å spise, vet du. Og det du tar fram blir unyttige eksempler.
    MEN jeg er enig i at når det gjelder enkelte lavkarbovarianter, så spiser de fryktelig fryktelig MYE kjøtt, og
    det kan lønne seg med et par kjøttfrie dager i uka, for dyrenes del. Vi trenger ikke kjøtt hver dag, selv om vi
    fint kan spise kjøtt. (Uten at det er noe negativt å være vegetarianer, for all del.)
    Men jeg kan ikke se at Caroline fråtser i kjøtt trass lavkarbomaten sin da, så dette blir off topic 🙂

    Dessuten er det en fordel om et menneske endrer holdning til enkelte ting, om ikke alt. Man KAN gi 200 kr til fattige barn i Afrika, uten at man selger hele huset og gir dem. Man KAN unngå å støtte pelsdyrindustrien selv om man spiser kjøtt.
    Dersom alle mennesker hadde minst ett område/tankefelt de viet til dyra, ville det hjelpe mer enn ingenting.
    Litt er bedre enn intet.

   5. Det aller viktigste er jo at etterhvert som man blir opplyst, så tar man et valg. Man kan ikke bli holdt ansvarlig for ting man gjorde tidligere!
    Lavkarbotingtesting? Lavkarbo er da helt normal mat!

    Skjønner godt du blir sint, Caroline!

   6. Madeleine

    Lene Orvik takket vel ja til dette oppdraget til Yves Rocher? Creds til deg som takket nei 🙂 🙂 Det liker jeg.

 24. Marianne

  Dersom man tror man bruker produkter som ikke er testet på dyr, så tar man nok litt feil – Selv om ikke det merket du bruker er testet på dyr slik det er sammensatt, så er HELT sikkert ingrediensene testet på dyr, eller så hadde de ikke fått solgt produktet. Ellers så brukes noe av den samme sammensetningen i et annet produkt som er testet på dyr og dermed godkjent. For hvordan kan de vite at det ikke er farlig om de ikke tester det på andre levende vesner først? Vil du være testperson for noe som helt sikkert gir deg huskader/kreft eller værre? Det er da dessverre noen dyr som må lide for at nettopp DU skal kunne bruke den sminken og den kremen du ønsker!

  Og hvordan tror dere egentlig man har klart å komme så langt innenfor medisin med behandlinger og legemidler? Først ser man på det på en lab, deretter må det testes på dyr, så må det testes på en gruppe mennesker som sier ja til å la seg teste selv om det kan være alvorlige bivirkninger, før man kan få det solgt på apotek eller få den medisinen du skal ha på sykehuset. Hadde det ikke vært for at de brukte dyr til testing så er det ikke sikkert like mange hadde overlevd barnesykdommer eller noe så enkelt som en influensa!

  Det er selvfølgelig dumt at dette er den eneste tilnærmingsmåten – men dersom du synes synd på dyrene kan du jo bare melde deg selv til test? På hvilken annen måte tror du det kan løse seg? Mennsket er så sammensatt og det må testes på noe organisk/biologisk for at man skal kunne vite hva slags effekt det har!

 25. Fantastisk at du tar opp en slik sak, virkelig en vekker! Takk!
  Vil også gjøre oppmerksom på hva som ofte dessverre foregår bak scenen på sirkus. http://elefantbaba.wordpress.com/ Behandlingen mange av disse dyrene gjennomgår er også helt forferdelig.

 26. Føler dette inlegget kom etter jeg spurte om Mary Kay. Jeg er veldig enig det er kjempe forferdlig. Men jeg lasta ned den appen. Jeg må mer eller mindre bytte ut alt uten om glo minerals sminken min. Det tyrkiske merke jeg bruker fant jeg ikke der..

  Men jeg har meldt meg inn som konsulent på Mary Kay. Å spurte når jeg meldte inn at de jobber med at dette skal ikke skje.. Enneste «billig» sminken hva HM sin så ikke er testa på dur. Tester de parfyrmer og på dyr?

  Og shampoo?

  Ja da trenger jeg tips om det så ikke blir testa på dyr av det. For jeg bruker escada, å den testes på dyr :/

  Hvorfor må de gjøre det? 🙁 Kan de ikke teste på andre ting ? 🙁

 27. Amalie S

  Åh, skjønner ikke at dette ikke er mer opplyst. Har brukt min favorittmascara fra Loreal i flere år, og kjøpte en selvbruning derfra i går. Blir irritert at jeg har brukt dette merket uten å vite om det. Takk for at du skrev dette innlegget 🙂 Forhåpentligvis blir det mindre dyretesting om flere slutter å bruke merkene.

 28. hjelper ikke være mot testing på dyr, da man har skinnvesker og skinnsko ++++!

  1. Fotballfrue

   Nei, for all del! Ting må være svart/hvitt. For å være mot dyretesting må man vel helst være vegetarianer også? Eller?

   Det å ha en skinnveske trenger ikke bunne i at det er av et dyr som har vært utsatt for dyremishandling.

   1. Om man er sterkt imot det, så ja.
    De slakter dyrene i de fleste store merkene, som Christian Louboutin, LV, chanel, gucci, osv! Det blir avla dyr for å få nok skinn til vesker og sko.
    For at det skal bli skinn må det jo komme fra et dyr, for ellers er det ikke ekte skinn, og det blir ikke brukt falskt skinn hos de «dyre» merkene. (unntak noen selvfølgelig, Stella McCartney osv)

   2. Fotballfrue

    Har ikke da kjøttet blitt brukt til mat?

    – C

   3. Nei stort sett ikke. Det er ikke gamle melkekyr som blir til de dyre skinnveskene dine, det er dyr som avles spesielt for å brukes til dette. Kjøttet males ofte opp og benyttes i annen produksjon, men ikke menneskeføde. Er derfor liten forskjell på å bruke ekte skinn og ekte pels.

   4. Det er desverre ikke alltid at kjøttet blir brukt til mat! Faktisk så blir det ikke det i de fleste tilfeller.

   5. Fotballfrue

    Hvordan vet du dette?

    – C

   6. Jeg mener at alle levende vesener har egenverdi, selv om de er avlet fram av oss mennesker. Nå ser jeg heller ikke pels/skinn som et unødvendig produkt, tvert imot. Pels har enorm evne til å holde på varme, den er ofte i seg selv vanntett, og den er nedbrytbar, i motsetning til mange alternative produkter som er oljebasert.

    Et alternativ til domestisering eller nedleggelse , er å utvilke farmene til å ivareta dyrets beste, forholdsmessig, slik vi gjorde da vi ga norske kyr sommerferie. Jeg finner det naturlig å benytte dyr til mat og andre behov vi har, ettersom det skjer også hos andre arter. Moral endrer seg med samfunnet, og er ikke en konstant faktor, derfor synes jeg i utgangspunktet moralisering rundt det å bruke andre veseners liv for å fø våre egne er unødvendig. Derimot går det an å forholde seg til kunnskap vi tilegner oss, og ta hensyn så fremst det er mulig. Men jeg er sterkt imot nedleggelse av en industri som fremmer et effektivt produkt. Da vil jeg heller se på hva vi kan gjøre for å utvikle industrien på en bærekraftig måte, og samtidig ta hensyn til det vi vet om dyrenes beste( legg merke til denne setningen, at industrien skal tilrettelegges til dyrenes beste!!!), uten at det skal gå ut over oss selv, noe jeg oppfatter som destruktivt.

    Det jeg sier her, kort og greit: Store motehus har ikke råd til å drive med dyremishandling, pga markedsverdi. Les: Apple og mediestorm rundt de, ang menneskerettigheter på fabrikker. Skinn forurenser mindre enn syntetiske fremstilte stoffer, men vi mennesker må bli flinkere til å utnytte hele dyr. Jeg sier ikke at jeg ønsker minkefarmer, men at om vi skal fortsette å ha det, så MÅ de bli tilrettelagt bedre.

 29. Kjære Caroline.
  Som dyreelsker, hundeeier og tidligere kanineier fikk jeg vondt helt innerst i hjerterota av å lese lista over produktene som er testet på dyr. Til min store forskrekkelse innså jeg at 98% av produktene jeg bruker står oppført som testet på dyr. Det innebærer Kerastasè, Lancôme, Dior, Guerlaine, Estee Lauder, Mary Kay, Jif, Zalo, Dr. Greve, Dove, O.B.. Ja, you name it! Jeg føler meg som verdens største hykler ettersom jeg alltid har vært opptatt av dyrenes rettigheter. Jeg kjenner jeg blir forbanna fordi jeg betaler tusenvis av kroner for innholde i sminkepungen min, åsså er det fremstillt på denne måten. Man skulle tro at når man punger ut 450 for et pudder så hadde de hatt råd til å produsere det uten å måtte teste det på de stakkars dyrene. Heldigvis har jeg bytta ut Mary Kay med Ole Henriksen nå, og jeg skal forsette å bytte ut produktene mine etterhvert som jeg går tom. Takket være DEG kan jeg nå være bevisst på hva jeg kliner utover fjeset mitt! Ikke faen at jeg skal være med å på støtte opp om produsenter som driver på denne måten. Tusen takk!

  Når det er sagt, jeg kan jo tydeligvis ikke gå inn på et parfymeri lengre for å kjøpe favorittfoundation min fra Lancôme. Har du noen tips til en foundation som dekker godt, og ikke er så mye olje i? Nå må jeg samle de tipsa jeg kan, slik at jeg kan sove godt om natten.

 30. 🙁 Takk for dette innlegget Caroline! Noe jeg ikke akkurat husker å tenke over..
  Vil være mer obs neste gang jeg handler inn!

  – Miriam

 31. Sunniva

  Virkelig bra skrevet Caroline ! Jeg har hatt flere foredrag på skolen om temaet, for jeg avskyr testing på dyr. stå på 🙂

 32. hei, så at libresse er testet på dyr… hva bruker du da? 🙂 kjempebra innlegg!

  1. Fotballfrue

   Det finnes flere alternativer, jeg har brukt natracare, og apotek1 har nylig lansert 🙂 http://dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/sporsmal/produkttips

   – C

 33. Veldig bra at du skriver om dette! Det er viktig å huske på at noen kanskje ikke tester de ferdige produktene på dyr, men at de bruker ingredienser som er dyretestet. Da er man jo like langt. Jeg tror dette er tilfelle for flere, bl.a piz buin, for de var ikke dyrevennlige sist jeg sjekket, og det er ikke lenge siden!
  Stå på 🙂

 34. Bra innlegg Caroline!! Jeg har vært inne å tittet på det, så sykt mange som tester på dyr!! har nå printet ut en oversikt over alle og skal aldri igjen kjøpe et produkt som er testet på dyr! Blir så sint og kvalm av å tenke på de stakkars dyrene!! Har selv en liten hjerteknuser og orker ikke en gang tanken på at noen klarer å gjøre sånne grusomme ting mot de stakkars forrsvarsløse dyrene!

  Med det sagt ønsker jeg deg en god helg! 🙂

 35. Pass på at dyrene du spiser (og drikker melken til) også har hatt det godt. Dette er jo en av ulempene med et lavkarbokosthold. Men dere har kanskje råd til at alt er økologisk=)

  1. Vi forsøker å kjøpe økologisk der hvor det er mulig, men jeg ser ikke helt hvorfor dette skulle ha noe mer å si på lavkarbo enn ellers. Det er ikke meningen at inntaket av kjøtt og proteiner skal være noe høyere enn på et vestlig kosthold.

   – C

 36. Glemte å si fra at det var et flott innlegg, og det er veldig bra at du retter oppmerksomheten vår mot dette!

 37. hemska blider!
  Isadora var alltid min favorit. Men hur är det med Oriflame, Faberlic och Bourjois? Har inte hittat dom på båda listor.

 38. Jeg bruker Oriflame sine produkt de tester ikke på dyr…

 39. Jofrid :)

  Takk for et fantastisk innlegg Caroline!
  Nå fikk jeg et skikkelig kick; har meldt meg inn i dyrevernalliansen, hengt opp en liste på kjøleskapet over de produktene som er testet på dyr, gått gjennom det jeg har (og ble superglad da jeg fant ut at Chanel og Ole Henriksen ikke testet på dyr) og funnet ut hvilke produkt jeg ikke skal kjøpe igjen!
  Siden jeg er student og en relativt liten lommebok kan jeg ikke kaste alle produktene umiddelbart, men jeg skal ALDRI kjøpe de igjen!!
  Når jeg tenker meg om greier jeg ikke å bruke de uten å få dårlig samvittighet så tror jeg bare kaster de likevel.. Å teste på dyr burde være straffbart. Jeg blir sint og lei meg når jeg tenker på alle de dyrene som lider bare fordi et firma skal tjene mest mulig. Skulle likt å sett ansiktet til den personen som utførte testene, de må være umenneskelige..
  På grunn av dette innlegget har du gitt en hjelpende hånd til disse stakkars dyrene som blir utsatt for dette. Håper du vet hvilken god gjerning du har gjort idag Caroline, du har fått meg til å åpne øynene og jeg skal påvirke mine venner og familie til å gjøre det samme. På grunn av deg har tusenvis av jenter endret synet på sminkeproduktet og jeg håper alle kutter de ut!

 40. Christina

  For et fantastisk bra innlegg!! Dyrene trenger flere som deg, Caroline! Fint at du hjelper de stakkars dyrene og gir dem en stemme og snakker for dem som de selv ikke kan! Håper virkelig at alle tar til fornuft og kjøper produkter som ikke tester på dyr, slik at de som gjør det, til slutt selger så lite at de ikke overlever lenger.. eller blir tvunget til å slutte å teste på dyr!! Denne gruppen/alliansen som du er med i, må man gjøre noe spesielt for å bli med, eller kan hvem som helst? Jeg vil gjerne hjelpe jeg også!!

  1. Fotballfrue

   Du kan bli medlem i dyrevernalliansen 😀 koster deg 250, 500 eller 1000 kroner i året 😀

   Klem!

 41. Det er vel og bra å ikke teste på dyr. Men hvem skal sminke etc. ellers testes på? Mennesker? Eller ikke testes i det hele tatt?

  1. Fotballfrue

   Det finnes flere alternativer. Dyreplageri er virkelig ikke den eneste vei. Les mer her: http://dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/fakta/alternativer_til_dyreforsok

   – C

   1. Det var jo en veldig kort artikkel med alternativer, så noen kommentarer:

    Dersom man kjøper noe som kun er testet vha Datamodeller, Celler og andre organismer er de ikke testet skikkelig, og da er det dere som faller for billige markedsføringstriks fra disse leverandørene som er gratis (og i og for seg betalende frivillige) forsøksdyr. At dere ønsker det er greit for meg, men jeg ville faktisk ikke turt det. Generelt utsetter alle dere kroppene deres for et gedigent eksperiment ved å tilføre kjemikalier, mineraler og gud vet hva over en lav sko uten tanke for annet enn at «det er organisk og økologisk og ikke testet på dyr – så da må det jo være sundt». Hjelp.

    Og alternativet «Frivillige» til bruk i testing. Joda – analfabeter fra U-land utnyttes grovt til testing av kosmetikk (og i og for seg legemidler). Jeg foretrekker faktisk at noe er testet på rotter enn på levende mennesker som uvitende påføres stor risiko under påskudd av at de er «Frivillige».

    Jaja – la dere lure – gjerne for meg.

  2. Det er vel ikke dyrene som skal bruke sminken? Og det er ikke menneskenes rettighet å bestemme at dyrene, som er hjelpesløse, skal være til vår disponering for sminke. SMINKE, ikke for kurering av kreft eller AIDS. Så ja, det siste forslaget ditt er bedre, da. Ikke testes i det hele tatt.

 42. Kjempe bra at du sprer denne kunnskapen videre C!!

 43. Tusen takk for dette innlegget. Jeg elsker dyr og blir helt kvalm av å tenke på å bruke dem til egen vinning, når de må lide for det. Det fortjener de ikke. Har alltid vært veldig opptatt av dyrs rettigheter og gjør alt for at den lille valpen min på fem måneder skal ha det bra!

  Det som overrasket meg sterkt var at da jeg gikk inn på listene du linket til ble jeg sjokkert over at noen av disse merkene står på badehyllen min! I mitt hode var det rett og slett en selvfølge at ingen produkter blir testet på dyr nå til dags! Spesielt kjente og «dyrere» merker som bioterm! Takk for at du vekket meg! Produktene har nå gått rett i søpla og mitt hjerte er litt lettere! Synes nesten den lille valpen min smilte litt til meg også 🙂

 44. Jeg synes så synd på dyrene som må gjennomgå disse forsøkene hele livet sitt.. de er verdt så mye mer! Støtter selv dyrevernalliansen og det er verdt hver krone. Bare å vite at jeg gjør en forskjell ved å bry meg, slik at dyrene en gang i fremtiden kanskje slipper å leve ett slikt liv.

 45. Camilla

  Flott at du bruker stillingen din (bloggen) til å opplyse folk og sette fokus på viktige problemstillinger! Jeg bare lurte på om du hadde noen tanker rundt dette med kjøttproduksjon? Dette er jo også et område der økonomi- og effektivitetshensyn settes foran dyrevelferd, og mange av de problemene man ser ved testing av produkter på dyr, ser man også innenfor denne sektoren. Dyrevernalliansen foreslår jo for eksempel kjøttfri mandag, og generelt sett mindre kjøtt i kosten. Hva er dine synspunkter på dette?

  Forøvrig – takk for inspirerende blogging på så mange måter.

 46. Oi, det var mange merker som ikke kan dokumentere at de ikke har testet produktene sine på dyr. Er imot testing på dyr og har prøvd å styre unna. Ser det er merker jeg antok var kun testet i laboratoriet som står på «svartelisten». Bra innlegg, skal dobbelskjekke neste gang jeg kjøper noe nytt og styre unna de jeg bruker som kan være testet på dyr fremover.

 47. Prøvde å postedenne linken tidligere, men den kom vist ikke igjennom. http://www.logicalharmony.net/smashbox-is-no-longer-cruelty-free/#axzz26S34Ndsr

 48. Kjempe bra innlegg! Blir helt kvalm av å tenke på hva folk faktisk er i stand til å gjøre mot dyr!

 49. Så flott at du tar opp dette tema! Testing på dyr er Grusomt! Mvh Laila

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *