Stopp dyretesting

Advarer mot sterke bilder i dette innlegget:

De av dere som har fulgt bloggen min lenge, vet hvor opptatt jeg er av at kosmetikkproduktene jeg bruker ikke er testet på dyr. Dette er en sak jeg har brent for lenge, og som jeg virkelig skulle ønske at flere kunne ta stilling til. Når jeg ser på Hugo og Ronaldo og tenker at deres likesinnede, de uten stemme, faktisk blir brukt som testdyr for at vi skal produsere flere produkter, blir jeg helt kvalm.

Forsøksdyr som mus, rotte, hamster, marsvin, kanin og hund lever hele livet i små bur. Her kan de ikke oppføre seg normalt og får ofte forstyrret adferd. I tillegg utsettes de for prosedyrer som medfører smerte og ubehag. De kan utvikle stereotyp atferd, som fører til at de utfører den samme handlingen igjen og igjen, uten noe klart formål eller funksjon, de bare løper rundt i burene sine. De kan også utvikle selvdestruktiv atferd, og dermed for eksempel gnage på sin egen kropp.

De tre vanligste dyreforsøkene i kosmetikkindustrien er fortsatt tillatt i EU. Norge dyretester ikke kosmetikk selv, men importerer dyretestede produkter og ingredienser som skal brukes til produksjon av kosmetikk. Til tross for at EU har bestemt at dyreforsøk i kosmetikkindustrien er forbudt, er det unntak for de tre vanligste dyreforsøkene, disse kan du lese mer om her.

Blant disse er en såkalt hudirritasjonstest. Denne testen brukes for å undersøke giftigheten av substanser som blir påført huden. Her blir tre voksne albinokaniner eller marsvin brukt per substans som testes. Kaninene eller marsvinene blir barbert og får skrapt opp huden på ryggen. Her blir de påført stoffet som kan være giftig for huden. Dyrene kan få rødhet, hevelse, betennelse, hudsprekker og sår- og blemmedannelse av stoffet. Dyrene får normalt ikke smertestillende under testen.

Jeg er stolt medlem av Dyrevernalliansen, en fantastisk organisasjon som etter min mening trenger mer oppmerksomhet. De jobber aktivt for de dyrene som trenger det mest, blant annet de som blir brukt til dyreforsøk. Siden jeg ble gjort oppmerksom på dyretesting for noen år siden, har jeg kun brukt kosmetikk som ikke tester på dyr. Dersom du synes det er litt vanskelig å holde oversikten over hvilke produkter som tester på dyr og ikke, har faktisk dyrevernalliansen utviklet en fantastisk app for iPhone, som du kan laste ned her. Den er helt gratis. Dersom du ikke har iPhone, finnes det en lignende app for andriodtelefoner som heter dyrevennlig.

Sminkemerkene jeg bruker tester ikke på dyr, disse er blant andre:

♥ GloMinerals

♥ Bodyography

♥ StudioMakeUp

♥ TheBalm

♥ Ole Henriksen

♥ Hempz

♥ Morrocan Oil

♥ Philip B

♥ Ciaté (neglelakk)

Av solkremer har jeg i sommer bruke Le Tan, som er helt fantastisk. Jeg fikk også en epost fra Piz Buin eter at jeg nevnte de her på bloggen, om at de heller ikke tester på dyr.

♥ Listen over produsenter som ikke tester på dyr finner du her, listen over produsenter som tester på dyr, finner du her.

Dersom du sliter med å finne alternativer til for eksempel tannkrem, ob, vaskemiddel og lignende, kan du sjekke her for tips.

Vær så snill og ikke fortell meg at du synes det er helt ok å påføre lipglossen din fra Dior eller solpudderet ditt fra Guerlain neste gang du står på badet, når du vet hva dyrene har vært gjennom for at du nå har ditt ferdige produkt i toalettmappen. Jeg ber deg om å være oppmerksom på hva du bruker, slik at vi i fremtiden forhåpentligvis kan unngå å mishandle dyrene på denne måten. Ingen er verdig slik behandling.

Dette er ikke et reklameinnlegg for dyrevernalliansen, men et innlegg jeg skriver fordi dette er noe jeg virkelig brenner for. All informasjon er hentet fra dyrevernalliansen sine hjemmesider.

441 kommentarer

 1. Tusen takk for dette innlegget, vakreste Caroline! Dette er det så viktig å sette fokus på!

 2. Veldig bra at du tar opp dette temaet 🙂 Forresten, cashewmasipanen din er verdens beste .. jeg spiste til og med noen til frokost. nam!

  1. Fotballfrue

   Så bra du liker den 😀

   Klem!

 3. Kjempe bra at du er med på å bevistgjøre folk!
  Men det er en vanskelig industri fordi man kan ikke alltid vite hvilke som tester eller ei.

  Ta f.eks The Body Shop. Dette tror vi er det tryggeste vi kan handle for her dreier jo alt seg om at de absolutt ALDRI tester på dyr.. Men de ble i 2006 (tror jeg det var) kjøpt opp av Loreal, og Loreal tester på dyr! Så da kan man faktisk, uten å vite det, bidra til dyretesting!

  1. Nei man bidrar ikke til dyretesting ved å kjøpe fra The Body Shop. Loreal eier noen av aksjene, men har ingen styrerett eller bestemmelse over TBS. De fungerer akkurat som før Loreal kom inn i bildet. Det er veldig komplisert hvordan dette eierskapet er satt opp, men det har ingen reell betydning for hvordan TBS opererer. De har aldri og kommer aldri til å teste på dyr, hverken ingrediensene eller sluttproduktet. De har stadig kampanjer mot det og som du ser på Dyrealliansen sin side er de uthevet for å være ekstra flinke på området.

 4. Så flott at du aktualiserer dette!!

  Men vær obs – spør du firmaet selv, eller en butikk som selger noe av produktene, vil de fleste av dem nekte for at tester på dyr. Blant annet er Gillette blitt avslørt før. Ansatte i Gillette tok masse fæle bilder avdyr som ble testet på, mens bedriften selv hadde reklamert for at de ikke testet på dyr lenger. Dette er en stund tilbake, men likevel et problem ennå. Bruk listen fra dyrevernalliansen, de sjekker grundig opp i dette.

 5. Kjempebra sak! Så bra at jeg valgte selv å bli medlem etter å ha lest innlegget. Jeg er gla for at du opplyste meg om muligheten til å hjelpe! Ha en fin dag 🙂

 6. uff, jeg er sjokkert! jeg ble nesten kvalm da jeg så at mange av produktene jeg bruker til vanlig blir testet på dyr. Men produkter som libresse og always, har du noen alternativer til bind, truseinnlegg og tamponger som ikke blir testet på dyr da? :p tenkte jeg skulle bli medlem av dyrevernalliansen jeg også, men jeg har faktisk ikke råd til å avse 25,- kr, da jeg er fattig student 🙁

  1. Fotballfrue

   First price tester ikke blant annet 🙂 Her er en liste over alternativer: http://dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/sporsmal/produkttips

   – C

  2. Rema 1000 sine produkter; Rema 1000 og Soft style er ikke testet på dyr. Der finner du superbillige bind, en tredel av prisen til Libresse og Always. De er like bra også synes jeg. Kjempefint at du skriver om dette Caroline!!

  3. Natracare! Finnes på helsekostbutikker og sånt:)

 7. Tusen takk for at du gir dyra en stemme ! Jeg deler lenke til dette innlegget med alle jeg kjenner, alle mailkontakter på jobb osv. Håper alle kan gjøre det samme. Skriv ut listene og del ut til folk, jo flere som blir oppmerksomme på dette jo bedre er det.
  Kanskje vi skulle forlange at alle butikker har lister/dokumentasjon på alle sine produkter, så vi som forbrukere kan forsikre oss om at det vi kjøper ikke er testet på dyr ?
  God helg 🙂

 8. Camilla

  Dette er aller første gang jeg kommenterer her, og jeg vil si fra bunnen av mitt hjerte; BRA INNLEGG!!!! Det varmer så innmari når mennesker med mulighet til å nå ut til mange bruker anledningen, og setter fokus på viktige saker. Tommel opp, fortsett sånn! 😀

  Ha en strålende dag med voffsene dine. Har to små selv, som ligger laaaangt under pleddet nå når det er høst ute! 🙂

  Klem fra en dyreelsker til en annen!

  1. Fotballfrue

   <3

 9. Kjempe bra innlegg! Jeg liker bloggen din 100 ganger bedre nå, bare fordi du valgte å skrive om dette. Det er så utrolig viktig at de som har mulighet til å nå ut til et så stort publikum som deg utnytter denne sjansen, slik at flere kan bli informert om dette temaet. Personlig har jeg ungått kosmetikk som er testet på dyr siden jeg hørte om det da jeg var rundt 15 år. Jeg synes det er veldig trist når venniner kommer hjem og har kjøpt en ny mascara eller foundation som er testet på dyr, og når jeg informerer dem om dette reagerer de med uvitenhet om dette temaet. Men de leser bloggen din, så nå får de kanskje øynene opp for sminke som er/ikke er testet på dyr! 😀

 10. Hei:)
  Veldig bra caroline, dette er noe jeg også brenner for.Jeg jobber frivillig i Redd Dyra Telemark, det har jeg gjort i 10 år nå. Vi fikk en arv for 3 år siden og arven ble brukt til å bygge et helt nytt kattehus ved Grenland Dyrepensjonat som ligger ved Geiteryggen. Det er veldig trist hvordan folk behandler dyrene sine noe vi ser resultatet av hver eneste dag. Jeg lurte på om du hadde hatt tid og lyst til å skrive litt om Redd Dyra Telemark? Hadde vært veldig hyggelig å vise deg huset vårt og fortelle litt om arbeidet vi gjør for alle hjemløse/forlatte katter i telemark.

  1. Fotballfrue

   Jeg vil gjerne komme! Kan du ikke skrive en epost til fotballfrue@treasures.no? Så kan vi avtale 🙂

   – C

  2. Det er slike mennesker som deg som varmer hjertet mitt Nina! <3
   Takk for at du gjør et fantastisk arbeid!

 11. Kjempebra innlegg! Jeg er også veldig opptatt av dette, og leste nylig at flere produsenter som ikke brukte dyretesting før har begynt med det nå for å tilfredsstille kinesiske myndigheters krav om at produkter skal være testet på dyr for å kunne selges der. Snakk om bakvendtland…

  1. Fotballfrue

   Jeg vet det. Leste en sak om det for en tid tilbake. Det er jo bare helt. . jeg vet ikke. Helt sykt.

 12. SUPERT innlegg Caroline!

  Jeg HATER dyremisshandling og testing av kosmetikk på dyr!!
  Blir kvalm og oppriktig lei meg av å se slike bilder!
  Noen mennesker burde aldri sett solen igjen etter å ha påført et uskyldig dyr skade!

  Blir så sint at jeg ikke vet hvordan jeg skal ordlegge meg engang…. *banne og steike*

  Takk for at du forteller om hvordan dyr faktisk blir behandlet… Håper verden får opp øynene!

  Klem

 13. Marte Helene

  Du burde varslet om bildene!! Ganske sterkt å få med seg!! Blir helt sjokka :O :((

 14. Frida Susann

  Utrolig bra at du tar dette opp på bloggen din 🙂

 15. Marianne

  Jeg gikk gjennom den listen av de som tester på dyr, og jeg mener jeg så produkter som GHD, Fake Bake, Osis+ etc, som jeg vet jeg har lest innlegg om her på din blogg, som du har testet. Husker såfall selvbruneren fra Fake bake. Men for alt jeg vet, kan det være du ikke har vert klar over det selv når du har anbefalt ting videre 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg har nok blitt bevisst i ettertid av disse anbefalingene, og er utrolig glad for det. Osis har du nok aldri lest om, for det har jeg aldri prøvd, men GHD og FakeBake brukte jeg før. Tror dette var 2010.

   – C

   1. Kristin

    Det var så sent som i august 2011… http://fotballfrue.no/?p=8174

   2. Fotballfrue

    Hvor jeg skriver at jeg TIDLIGERE har brukt fake bake (som på den tiden jeg brukte dette, ikke testet på dyr i følge listene) og at jeg i august 2011 hadde gått over til xen-tan. Om du ser nederst i innlegget skriver jeg at de ikke tester på dyr, nettopp fordi det er viktig for meg å påpeke. Det har det vært lenge. Siden 2010 🙂

    Kjempekjekt at enkelte gidder å være detektiver på bloggen min. Tror du virkelig at jeg hadde skrevet et slikt innlegg om jeg ikke kunne stå for det hundre prosent? Da må du tro om igjen. Jeg er fullt klar over at det er flere som deg, som sjekker alt jeg gjør opp og ned i mente, og som ikke har noe annet å gjøre enn å gå i sømmene på alt jeg gjør. Jeg blir helt sjokkert. I følge deg og flere andre skal man tydeligvis ikke få lov til å bli bevisst etter hvert som man blir opplyst, men man må være født bevisst. Hva er da poenget med å opplyse? Da kunne jeg like gjerne latt være å skrive dette innlegget, ettersom det er for sent å bli dyrevennlig for eventuelle lesere som ikke visste om dette før nå. De har jo ikke vært dyrevennlige hele livet, så hvorfor starte i dag?

    – C

   3. Hei!

    Veldig bra innlegg, skal sjekke opp min egen sminke og andre produkter.

    Når det gjelder dette du skriver her, synes jeg du er noe krass. Jeg synes det er viktig at folk leker detektiv – enten det gjelder din blogg, noen andres blogg, eller annet media (Aftenposten, VG, DB osv.). Mange dobbeltmoraler ute å går, og det er viktig at dette blir poengtert! Dette betyr ikke nødvendigvis at de prøver å arrestere deg på noen måte 🙂

    Ellers er du treningsmotivasjon så det holder, det er helt herlig! Kos deg med nye prosjekter nå som nettbutikken er lagt ned 🙂

   4. Skulle vært en «liker» knapp på kommentarene også;) Bra svar, Caroline!

 16. Mamma61

  GRUSOMME bilder…. Jeg som er så glad i min selvbruningskrem fra Dior… Et spm, jeg drar til USA neste lørdag… Er Ole Henriksen og Glo billigere der? Tips til hva som er rimelig å kjøpe i USA?

  1. Fotballfrue

   Du må prøve sunspa, de har virkelig gode produkter 🙂 Jeg vet dessverre ikke om OH er rimeligere der, men du sparer mye på Gardermoen i hvert fall 🙂

   – C

  2. OH er my billigere i Usa!:) når jeg var der låg det på ca halve prisen av hva det er i Norge;)

  3. Student

   Ole Henriksen er i hvertfall MYE billigere i USA, og mye billigere enn på Gardermoen også. Så vent med å kjøpe til du kommer ned dit 🙂
   Jeg kjøpte en hel haug med produkter når jeg var der, og det var rundt halv pris. Du kan se litt av prisene på http://www.sephora.com f.eks., den butikken har de jo overalt i USA

  4. Marielle

   Eg meiner Ole Henriksen er halv pris i USA samanlikna med norske prisar. Sjekk Sephora sine nettsider:)

 17. Takk!

 18. WORD! Jeg er så enig! Kjøper også kun økologisk jeg da, syns det er fælt at jeg skal storkose meg med biff eller kyllling, når det stakkars dyret har hatt et stusselig liv i trange bur/bås uten naturlig mat eller mulighet til å bevege seg. Jeg vet jo hvor stort behov jeg har for å lee litt på meg dersom jeg sitter stille for lenge.

 19. Hei, jeg syns forøvrig at vi kan bruke dyr i produksjon av monoklonale antistoffer. Dette fordi vi hadde kunnet brukt mennesker til dette hadde vi hatt mulighet… men vi får jo ikke dannet antistoffer mot vår egne antistoffer…

 20. Savnet et slikt innlegg! Jeg tror du gjør svært mange bevisst på hvilke merker de kjøper fra nå av 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er så mange som har skrevet at de ikke var klar over dette, så jeg er veldig glad for å kunne bidra til at flere får øynene opp!

   – C

 21. Bra innlegg! Endelig noe fornuftig her 🙂
  Hva er din stilling til pels da? Disse dyrene har det ikke bedre… Bruker du pels?

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg bruker ikke pels. Har skrevet innlegg om dette tidligere http://fotballfrue.no/?p=2134

   – C

 22. Takk for innlegget! Jeg skal virkelig begynne å tenke over dette når jeg kjøper produkter fra nå av!! Grusom behandling av uskyldige dyr 🙁

 23. Jeanette

  Veldig bra innlegg! Jeg har sjekket sminken min,og jeg bruker heldigvis ikke noe som er testet på dyr.

  1. Fotballfrue

   Tommel opp 🙂

   – C

   1. Skulle ønske jeg kunne si det samme…jeg har – spør meg ikke hvorfor – dessverre ikke tenkt så mye over dette tidligere så jeg utelukker ikke at jeg bruker dyretestede ting. Uff 🙁 Det kan jeg uansett love med en gang at det blir det en bråstopp på nå! Takk for et så viktig innlegg. Jeg har lastet ned app´en og meldt meg inn i dyrevernalliansen, jeg ble helt uvel av tanken på hva dyrene går gjennom. Aldri mer dyretestede produkter på meg. Helt enig med det noen skrev over her; repost dette innlegget en gang i året, det kan være smart med tanke på oss som trenger å våkne opp!

    Høres vel helt halleluja ut nå, men jeg har dyr hjemme som jeg ikke kan forestille meg skulle bli utsatt for noe sånt…! A-l-d-r-i !

 24. Signemor

  Hempz solkremen er og super god 🙂 God helg 🙂

 25. Takk for et utrolig informativt innlegg, Caroline 🙂
  Dette skal jeg absolutt bli mer obs på! Jeg bruker mascara fra Kanebo, ser den står på listen over produkter som blir testes på dyr. Denne skal nå kastes, og jeg får finne et annet, dyrevennlig merke! Decleor er et merke jeg er helt frelst av, og heldigvis tester ikke de på dyr 🙂

  God helg til deg, LK og de firbente vennene dine 🙂

 26. Takk for bra tips om app! Fant noen produkter i skapet som jeg blir nødt til å erstatte!

 27. Camilla

  Så bra at du skriver om sånne saker! Selv ble jeg obs på det med dyretesting for et par år siden, kastet all sminket som var testet, og kjøper idag mest sminke fra bodyshop og isadora, bra og dyrevennlig. Har selv en kanin,og tenker som deg når jeg holder den. Kunne ikke sett for meg at den skulle stå i en boks resten av livet og dø av at noen skal teste sminke på henne.

  1. Isadora tester på dyr, ifølge dyrevernalliansen sin app.

 28. Tonje Therese

  Ser at det er mange produkter jeg bruker til vanlig som er dyretestet jo! Til og med bleiene til gutten (pampers). siden jeg er fattig student har jeg bestemt meg for å bruke opp det jeg har kjøpt nå, og kjøpe et annet merke som ikke er testet på dyr når det er tomt 🙂 Skulle helst ha kvittet meg med det, men det har jeg ikke råd til :/ Bra at dere bloggere gjør folk oppmerksom på dette! 🙂

 29. Åh, Caroline, tusen takk for at du skrev dette innlegget! Dyretesting er en sak jeg også brenner for og jeg er så utrolig glad for å se at du bruker bloggen din som en platform for å informere leserene dine. At det i tillegg er et så velskrevet og informativt innlegg gjør det bare enda bedre. Så igjen, tusen takk for at du valgte å skrive om dette!

  Vet ikke om du har fått med deg det, men tenkte bare å informere om at for noen uker siden bestemte Estee Lauder, Avon og Mary Kay å _begynne_ og teste produktene sine på dyr, fordi myndighetene i Kina har pålagt alle produsenter som vil selge produkter i landet at de må være testet på dyr. For et trist, gigantisk skritt bakover!

 30. Jag är SÅ glad att du använder din blogg åt att sprida frågan om djurförsök!!! Jag är också ett stort Ole Henriksen-fan sedan många år, och del av varför jag älskar Ole är hans val att inte testa sina produkter på djur. FORTSÄTT uppmärksamma frågan – det är ett fantastiskt sätt att använda bloggen! TACK!

 31. Camilla M

  Tusen hjertelig takk for for dette!

  Eg skal nå endre endel av mitt forbruk! Not all bad men altfor mye! Fysj, eg kan ikke tro at eg faktisk har støttet opp om slikt faenskap!

  Igjen tusen takk for dette! Det skal repostes og repostes på facebook vet eg hvertfall. Dette må ut til massene!

  Håper du får en flott helg vel vitende om at du har åpnet øyene til mange tusen mennesker:-)

  KLEM:-)

 32. Åå, jeg blir så glad når du og andre bloggere skriver om dette, fordi dere kan nå ut til så mange. Det er så forferdelig at de gjør det med dyr, når det er så mange andre alternativer man kan bruke. De produktene som ikke er testet er veldig gode produkter, så ingen kan skylde på at de kjøper dyretestede produkter fordi de er bedre. Dette sa nemlig en bekjent av meg. Jeg har ikke kjøpt et eneste dyretestet produkt på snart to år nå. Ingen sminke, hårprodukter, hårfarger, vaskemidler eller tamponger som er dyretestet. Heller ikke pels av noe slag.

  Kjempebra innlegg Caroline! God helg <3

 33. uff de bildene trengte jeg ikke å se, er selv sterk motstander av dyretesting. Kommer du til å kaste GHD tangen og produktene dine?

  1. Fotballfrue

   Jeg bruker ikke produkter (dette er lenge siden) fra ghd 🙂

   – C

 34. Hei Caroline. Jeg er en voksen dame som leser bloggen din hver dag, og koser meg med det. Men det aller beste du har gjort (til nå) er å ta opp dette temaet. Jeg er IKKE enig i at du burde ha med et NB! Sannheten har ingen vondt av… Og hvis ikke bildene her kan vises, så kan vi heller ikke se på nyheter, filmer osv. osv. Stå på videre – du virker som et fornuftig og oppegående menneske:-)

  Til Nina fra Redd Dyra: Dere gjør en fabelaktig jobb!

  1. Jeg er enig at sannheten har ingen vondt av.
   Greit med en advarsel, men synes bildene du brukte er flotte jeg Caroline!
   Det er slik det er – og jeg tror det (desverre) er slik man kan klare å nå ut til folk om hva som faktisk skjer.

   Bra du skrev dette innlegget, nå skal jeg bli mer obs fremover!

   En annen ting jeg har lyst å nevne er «mishandlingen» av dyr på andre måter.
   http://bevisstpahest.blogg.no/1326741620_tema_rollkrdebatten.html
   Om du ser på denne linken – og se på bilde av hesten. Er det vakkert?
   Nei.
   Men det er desverre slikt man ser i den øverste eliten, på stevner, OL og rundt om ellers i hesteNorge.
   Er heldigvis flere som blir bevisst hvorfor man ikke skal knekke nakken til hesten på den måten – men desverre enda fler som ikke vet bedre enn å gjøre dette.

   Så her gjelder det å kjempe saken for dyrene! De har ingen stemme – derfor må vi bruke vår stemme og kjempe for dem 🙂

  2. Hei.Jeg har også begynt å engasjere meg i dyrevennlige produkter 🙂 Har du sjekket alle de fine veskene og skoene dine?

   1. Merete

    Det er forskjell på å ha vesker og sko av skinn – og å bruke skjønnhetsprodukter testet på dyr. Vi lever i en verden, dessverre for mange, hvor dyr brukes til mat, og skinnet brukes til å lage nettopp vesker og sko. Pelsdyr i bur og behandlingen av husdyrene er sterkt kritiserbar i Norge.

    Det er prisverdig at noen skifter mening – er det ikke lov å brenne for en sak fordi man begynte å engasjere seg for alvor i 2010?

   2. Lisbeth

    Nå er det jo dessverre slik at det tilhører sjeldenhetene at det er dyr i matproduksjonen skinnet i vesker, sko og klær kommer fra. Dette kommer stort sett fra en egen industri om avler opp dyr for å bruke skinnet eller pelsen. Resten av dyret destrueres som oftest i stedet for å benyttes til mat. Dyr til mat fores på en annen måte enn dyr til skinn/pels-bruk, og derfor krysser sjelden disse industriene hverandre..

   3. Connie

    Når mårhunder blir flådd levende for å lage uggs,så synes jeg det er like ille som dyretesting på skjønnhetsprodukter!

   4. Jeg visst ikke at uggs lagde sko av levende flådde mårhunder? Finnes en link til dette? Er dette tilfelle blir det aldri mer uggs på meg. har et par som er strikket …

 35. Kjempebra at du tar opp dette,det skulle vært mye mer fokus på akkurat dette i media! Ny respekt til deg,Caroline 🙂

 36. Hei Caroline!

  Det er en stund siden jeg har kommentert innleggene dine, men nå følte jeg for å gjøre det igjen. Det er så bra at du tar opp dette viktige temaet. Tror du fikk åpnet øynene til mange med tanke på det er flere titallstusen som leser bloggen din. Det er viktig å vite hva som ligger bak den glossy og «plettfrie» forpakningen vi ser i produktene for å være en bevisst forbruker. Derfor er det en stor fordel at det er blitt laget lister over hvilke produkter som tester/ikke tester på dyr. Jeg har allerede ryddet badehylla for en del produkter som jeg ikke visste testet på dyr.

  Ønsker deg en god helg:-)

  Hilsen dyrevennen

 37. Elisabeth

  Hva med skinnvesker, skinnsko og skinnseter i bilen……? Ikke særlig dyrevennlig det, vel? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nå snakker jeg om dyretesting. Dette med pels (som jeg tar avstand fra) / skinn kan man ta i en annen debatt.

   – C

   1. Connie

    Forskjellen på pelshandelen og hudhandelen er produktet.Likt for begge er lidelsen som ligger bak.

  2. Pelsdyrindustrien er horribel ja, og her holdes dyr fanget utelukkende for at «fine fruer» skal «se bra ut», og mye mishandling er inne i bildet.

   Når det gjelder skinn, er dette stort sett ikke noe som havner innunder dyremishandling, siden skinnet ofte kommer fra kuer el.l, som allikevel slaktes for matens del. Her er det mer humanitet i bildet, og mer av dyret kommer dermed til nytte, istedenfor bare å kaste skinnet.
   Samme med kuskinn på gulvene. Det handler om å utnytte hele dyret. Det lider ikke noe nevneverdig, sammenlignet med burdyr. Kuer har heldigvis gode levekår sammenlignet med pelsdyr. de går bl.a løs og gresser hele somrene, står i bås om vinteren, men ¨på andre villkår enn pelsdyrene, som lever sammen trangt i små bur og som igjen og igjen finnes med avspiste bein etc, fordi de stresses og blir helt ødelagte av å stå på netting veldig trangt.

   Man kan dessuten ikke rå over ALT, men rår man over NOE, istedenfor ingenting, så hjelper det mange dyr!

   Selv spiser jeg kjøtt, og jeg har produkter av skinn.
   Men jeg har IKKE klær med pels (Disse dyrene brukes ikke til annet enn pelsens del, og har dårlige kår),
   og prøver å unngå hudpleie som ikke er testet på dyr.

 38. Det er veldig bra att du tar opp dette temaet. Det er mange mange som ikkje tenker over slikt i det hele tatt. Og du ahr ein stor leserskare. MAnge unge som lar seg påvirke av deg. Veldig godt innlegg. skulle vore mange fleire som skrev om slikt. Stå på

 39. the honest one

  bynte nesten ó grote, de mó heller pröve produktene po seg selv….

 40. Kjempebra at du skriver om sånne ting !!! Jeg er helt sjokkert, jeg bruker jo mange av disse produktene på den listen 🙁 🙁 🙁 escada, veet osv… ALDRI MER !

 41. really hard images
  it hurts to look at!

  / Stephanie

  http://www.fashionbysterup.blogspot.dk

 42. susanne

  Hei Caroline:)
  dette innlegget varmet veldig. Jeg jobber for ett kosmetikkfirma som ikke tester på dyr og lar heller ingen andre teste for de. Jeg jobbet med underskriftskampanjen mot testing på dyr og veldig mye gode og dumme holdninger man møter der.

  De fleste skriver under før man rekker å si noe nesten mens andre tror at eneste veien utenom testing på dyr er at vi skal da teste på mennesker. dette er folk som ikke engasjerer seg og som egentlig ikke vet hva som foregår innenfor kosmetikkindustrien.Det er forferdelig det som foregår,hvorfor skal dyr lide for at vi skal se bra ut?

  Samme gjelder pels! Hvorfor skal vi gå med pels? det finnes så mange andre mer dyrevennlige varme klær der ute.Eneste som fortjener å gå med pels er dyrene selv! Vi har aldri hatt pels selv fra fødsel og kommer aldri til å ha det. Det beste ordtaket jeg vet om er dette:

  «Velger man ekte pels sender man ut signaler om mangel på empati for dyr, og man støtter dyrs lidelser til fordel for egen forfengelighet»

  Håper virkelig at temaer om nettopp dyr er noe du skriver mer om,da du er ett forbilde for mange unge og gamle mennesker.

 43. Det er så flott at du skriver om dette! Syns det er flott at toppbloggere utnytter litt av «rampelyset» til å sette fokus på de store, viktige tingene, og ikke bare på seg selv. Stå på! 😀

 44. Michelle

  JA!! Dette innlegget likte jeg virkelig!! Er selv stor motstander av dyretesting! Ble veldig glad for at du innformerer og poster disse bildene på DIN blogg, siden det tross alt er DIN blogg som når ut til flest mennesker! Og veldig greit med listene du deler med oss, fikk avkreftet og bekreftet noen merker selv 🙂 Kjempe bra Caroline 😉

 45. Hei! Spennende innlegg. Jeg har noen spørsmål.

  La oss se for oss at selskaper som har drevet siden tidlig 1900-tall har bygget opp enorme mengder kunnskap om hva som er farlig, og hva som ikke er det. Denne kunnskapen har de opparbeidet seg ved å teste på dyr. La oss så se for oss at selskaper som dannes i våre dager, og som stolt proklamerer at de selv ikke tester på dyr, benytter seg av denne kunnskapen, og dermed slipper å selv teste på dyr. Er de da noe bedre enn selskaper som tester på dyr? Hvorfor det?

  Og i tillegg lurer jeg på: Hva foreslår du som alternativ til testing på dyr? Er du villig til å selv stille opp som prøvekanin på produkter og ingredienser man ikke vet om er farlige eller ikke?

  Jeg er ikke veldig opptatt av spørsmålet, altså, og prøver ikke å argumentere for at du tar feil. Jeg har igrunn ikke tatt stilling til spørsmålet selv. Jeg bare lurer på om du har noen tanker rundt dette. På forhånd takk for svar.

  1. Fotballfrue

   Du kan lese om alternativ til testing av dyr på dyrevern sine hjemmesider.

   – C

 46. For et flott innlegg! Jeg klarte nesten ikke se på bildene, for dette er noe som gjør vondt langt inn i sjelen. Jeg er i mot testing på dyr, men har aldri liksom tenkt over om de produktene jeg bruker er på den lista. Sjokkert ser jeg at det meste jeg bruker står på listen over at de tester! Heldigvis ikke OH, og Boots. Nå er det sakte men sikkert å bytte ut merkene, jeg har bestemt meg for å bruke de opp og så gå over til sikre merker. Men kunne virkelig tenkt meg tips til alternativer, spesielt til produkter man bruker til hjemmet og slikt.
  Hvilke vaskemidler til hjemmet bruker du? Og har du tips til en god mascara? Jeg er helt avhengig av min Extreme fra Lancome som jeg har brukt i mange år… Sukk dette blir ikke lett, men dyrenes ve og vel er viktigst! Takk for at du åpnet øynene mine!

  Kommer til å lage innlegg i min egen blogg om dette, håper det er ok at jeg henviser til ditt innlegg også.

  Her oppe i nord er faktisk nordlyset kommet på plass, kanskje man klarer å fange det i helga når man skal ut å fotografere 🙂 God helg til dere!

  Klem!

 47. Veldig bra innlegg. Jeg prøver selv så godt jeg kan å bruke produkter som ikke er testet på dyr.

  Vil også legge til at Clinique heller IKKE tester på dyr (merket som jeg pleier å bruke). Og ikke minst Body Shop som også står for en rekke andre vitkige saker!

 48. Vil bare slenge med at H&M heller ikke tester på dyr 🙂 så man trenger ikke gå til de aller dyreste merkene for å være dyrevennlig! 😀

 49. Jeg synes det er kjempe fint at du fokuserer på dette! Dette tror jeg mange er imot (inkludert meg selv), men ikke har så mye kunnskap om. Så at du lager et innlegg med linker til sider med produkter som tester og ikke tester på dyr syns jeg er helt TOPP!! Jeg var selv ikke klar over hvilke produkter som tester på dyr, og da jeg så listen ble jeg overrasket over at en del produkter jeg har i min sminkepung tester på dyr.. Det jeg syns er dumt er at det desverre er mange av produktene som er lett tilgjengelig i både matbutikker og parfymerier tester på dyr, men her gjelder det å være klar over hvilke produkter man bør styre unna. Jeg har selv to hunder, og tanken på at disse små uskyldige dyra skal få lide for vår skjønnhet er forferdelig!

  Supert innlegg Caroline! Jeg håper at du med dette innlegget får opp øynene for mange:)

 50. http://www.boikott.net/produkt/moroccanoil

  Moroccan Oil blir produsert av et israelsk selskap. Hvis du kjøper dette produktet er du med på å gi penger til en nasjon som driver med apartheid og undertrykkelse av det palestinske folk. Jeg synes det er ganske trist at så mange jenter bruker dette produktet og andre produkter, uten å være klar over hvem som har produsert dem osv. Dine handlinger teller. Vis at du tar avstand fra undertrykkelse!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *