Stopp dyretesting

Advarer mot sterke bilder i dette innlegget:

De av dere som har fulgt bloggen min lenge, vet hvor opptatt jeg er av at kosmetikkproduktene jeg bruker ikke er testet på dyr. Dette er en sak jeg har brent for lenge, og som jeg virkelig skulle ønske at flere kunne ta stilling til. Når jeg ser på Hugo og Ronaldo og tenker at deres likesinnede, de uten stemme, faktisk blir brukt som testdyr for at vi skal produsere flere produkter, blir jeg helt kvalm.

Forsøksdyr som mus, rotte, hamster, marsvin, kanin og hund lever hele livet i små bur. Her kan de ikke oppføre seg normalt og får ofte forstyrret adferd. I tillegg utsettes de for prosedyrer som medfører smerte og ubehag. De kan utvikle stereotyp atferd, som fører til at de utfører den samme handlingen igjen og igjen, uten noe klart formål eller funksjon, de bare løper rundt i burene sine. De kan også utvikle selvdestruktiv atferd, og dermed for eksempel gnage på sin egen kropp.

De tre vanligste dyreforsøkene i kosmetikkindustrien er fortsatt tillatt i EU. Norge dyretester ikke kosmetikk selv, men importerer dyretestede produkter og ingredienser som skal brukes til produksjon av kosmetikk. Til tross for at EU har bestemt at dyreforsøk i kosmetikkindustrien er forbudt, er det unntak for de tre vanligste dyreforsøkene, disse kan du lese mer om her.

Blant disse er en såkalt hudirritasjonstest. Denne testen brukes for å undersøke giftigheten av substanser som blir påført huden. Her blir tre voksne albinokaniner eller marsvin brukt per substans som testes. Kaninene eller marsvinene blir barbert og får skrapt opp huden på ryggen. Her blir de påført stoffet som kan være giftig for huden. Dyrene kan få rødhet, hevelse, betennelse, hudsprekker og sår- og blemmedannelse av stoffet. Dyrene får normalt ikke smertestillende under testen.

Jeg er stolt medlem av Dyrevernalliansen, en fantastisk organisasjon som etter min mening trenger mer oppmerksomhet. De jobber aktivt for de dyrene som trenger det mest, blant annet de som blir brukt til dyreforsøk. Siden jeg ble gjort oppmerksom på dyretesting for noen år siden, har jeg kun brukt kosmetikk som ikke tester på dyr. Dersom du synes det er litt vanskelig å holde oversikten over hvilke produkter som tester på dyr og ikke, har faktisk dyrevernalliansen utviklet en fantastisk app for iPhone, som du kan laste ned her. Den er helt gratis. Dersom du ikke har iPhone, finnes det en lignende app for andriodtelefoner som heter dyrevennlig.

Sminkemerkene jeg bruker tester ikke på dyr, disse er blant andre:

♥ GloMinerals

♥ Bodyography

♥ StudioMakeUp

♥ TheBalm

♥ Ole Henriksen

♥ Hempz

♥ Morrocan Oil

♥ Philip B

♥ Ciaté (neglelakk)

Av solkremer har jeg i sommer bruke Le Tan, som er helt fantastisk. Jeg fikk også en epost fra Piz Buin eter at jeg nevnte de her på bloggen, om at de heller ikke tester på dyr.

♥ Listen over produsenter som ikke tester på dyr finner du her, listen over produsenter som tester på dyr, finner du her.

Dersom du sliter med å finne alternativer til for eksempel tannkrem, ob, vaskemiddel og lignende, kan du sjekke her for tips.

Vær så snill og ikke fortell meg at du synes det er helt ok å påføre lipglossen din fra Dior eller solpudderet ditt fra Guerlain neste gang du står på badet, når du vet hva dyrene har vært gjennom for at du nå har ditt ferdige produkt i toalettmappen. Jeg ber deg om å være oppmerksom på hva du bruker, slik at vi i fremtiden forhåpentligvis kan unngå å mishandle dyrene på denne måten. Ingen er verdig slik behandling.

Dette er ikke et reklameinnlegg for dyrevernalliansen, men et innlegg jeg skriver fordi dette er noe jeg virkelig brenner for. All informasjon er hentet fra dyrevernalliansen sine hjemmesider.

441 kommentarer

 1. Kjempe bra innlegg! er helt enig med deg:) stå på!

  1. Kjempe flott at du skriver om dette temaet her:) er selv imot testing på dyr, og bruker ingen produkter som tester på dyr. Vil anbefalle iherb.com til alle som vil ha dyrevennlige produkter. her er det bar produkter som er cruelty free og veganske:)) Sjekk ut, og kjøp for under 200 kr så slipper du toll:) Ellers så er det mange produkter som ikke tester på dyr, jeg opplever ofte at de som jobber i butikker påstår at visse produkter ikke tester på dyr, selv om de gjør det. Så vær veldig kritisk, jeg spurte også på mail en produsent om de testet på dyr, fikk et laaaangt svar tilbake som var veldig forvirrende, det sto at de testet, men det var så gjemt og pakket inn at om jeg ikke hadde vært kritisk ville jeg trodd de ikke testet. Og slik som MAC, de tester nå i Kina, derfor kjøper jeg aldri deres produkter mere, de burde ikke begynt å teste nå, tragisk!

   STÅ PÅ VIDRE!:)

 2. Er så enig, så enig! Er også stolt medlem av dyrevernalliansen og dyrebeskyttelsen. Er veldig opptatt av hvilke produkter jeg bruker, men har ikke tenkt på appen – takk for tipset 🙂

  Ellers kan jeg anbefale produkter fra http://www.skinlove.no – her slipper man unna alt dette samt prabener osv.

 3. Veldig bra at du vekker mer oppsikt rundt dette utrolig viktige temaet, det er noe jeg virkelig brenner for også! Det eneste jeg må si er at Piz Buin hører til firmaet Johnson & Johnson som faktisk tester på dyr.. Det kan godt hende at selve produktene innen Piz Buin serien ikke blir testet på dyr, men om man kjøper dette støtter man uansett ett «moderfirma» som dyretester!

 4. Finner ikke MAC eller BedHead på noen av de listene, vet du noe om disse produktene? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det kan lønne seg å evnt. kontakte leverandør selv 🙂

   Klem!

   1. Jeg fikk en mail fra Dyrevernalliansen for et par dager siden om at MAC har BEGYNT å teste på dyr nå :´( Forferdelig. Jeg ble så glad da jeg så at du har skrevet om dyretesting. Det er noe jeg lenge har vært og fortsatt er ekstremt opptatt av. Jeg bruker ikke dyretestede produkter og kan ikke forstå at noen kan støtte denne galskapen. Blir så lei meg langt inni hjerteroten! Fysj og fy- dette bør forbys i HELE VERDEN!!! Jeg er også stolt medlem av Dyrevernalliansen 🙂 Ha en god natt!

   2. Nei TIGI tester ikke på dyr men MAC gjør nok det..

    https://www.hildechristina.com/mac-er-ikke-lenger-dyrevennlig

    Men MakeUp Store gjør ikke:-)

   3. Nei, MAC tester ikke på dyr! ( jobber selv for MAC)

    Eneste stedet de gjør det, er der det er «required by law» – altså i kina. (FATTER IKKE AT DET KAN VÆRE DET!!)

    Altså i alle andre land tester MAC kun på et kjemisk fremstilt hudvev, de tester ikke på mennesker heller.
    Og vet mange da tenker «hvordan vet vi at ikke produktene som blir testet på dyr i kina, blir sendt hit?»

    Dette blir ikke gjort, da det kun er Kina i hele verden som gjør det her, og også da selger det. Ingen andre land ønsker å gjøre det, og derfor blir produktene også kun solgt der.

    Så dette er også en greit ting å vite til senere, Kina krever at alt som skal selges MÅ være testet på dyr for at de skal kunne selge det. Så om dere skal til Kina noen gang ville jeg tenkt meg om to ganger før jeg kjøper noe 🙂

    Bruker du noe MAC produkter, Caroline? Isåfall hadde det vært gøy å høre dine favoritter 😀

   4. Therese

    Da tester de jo faktisk på dyr… dyrene i Kina føler vel like mye smerte som andre dyr? Finnes mer en nok av gode produkter som ikke tester på dyr, så det er ingen grunn til å støtte en avskyelig og meningsløs sminkeindustri ( selv om det «bare» er i Kina)!
    Flott at du bruker påvirkningskraften på slike kjempeviktige saker, Caroline 🙂

   5. Nå tror jeg du mistforstår, Therese. Mac ønsker ikke å teste på dyr, men er lovpålagt å gjøre det i Kina. Da er det ikke så mye de kan gjøre :/

    – C

   6. Therese

    De kan helt fint la være å selge til Kina, hadde alle gjort det ( slik som di som IKKE tester på dyr gjør), så hadde det nok blitt en forandring i loverket der også.
    Kina har en helt forferdelig holdning til dyr. Sminkeindusrtien, og vi alle har et ansvar for å vise at dette ikke er greit. Hadde Mac de virkelig brydd seg og virkelig ikke ønsket å teste på dyr, så hadde de latt et være.. Man kan i alle fall ikke si at de ikke tester på dyr..

   7. Marion

    1. Hvis Kina krever at produkter er testen på dyr, burde ikke MAC selge produktene sine der.

    2. Selv om produktene bare selges i Kina, vil jo intektene fra andre land, hjelpe å finnansiere markedet for Mac i Kina.

    3. Mac eiers av Este Lauder, som har begynt å teste på dyr. Dermed går pengene uansett til samme eier, da er vi jo like langt.

   8. Skulle akkurat til å poste min første kommentar på bloggen din da jeg leste dette inspirerende innlegget fra deg. Men når jeg ser hva du har skrevet over her så skjønner jeg at du ikke har forstått det!! Om et firma velger å teste på dyr, så tester de på dyr, samme hvilket land de gjør det! Hovedsaken er vel at de faktisk påfører dyr smerte og ubehag! De har faktisk et valg om de vil gå inn i markedet til Kina eller ikke. Håper du revurderer dette synet…

   9. Boikott Mac!

   10. Jeg boikotter MAC etter at de begynte å selge produktene sine i Kina. Jeg støtter ikke selskap som tester produkter/ingredienser på dyr!!! Enkelt og greit 🙂

   11. Det er faktisk noe MAC kan gjøre med det. De har jo valgt det helt selv! Urba Decay f.eks trakk seg jo unna etterhvert. Alle dyrevennlige bloggere boikotter MAC, samme gjør jeg. Ang. vaskeprodukter og slikt så er jo Iherb en fin side og kjøpe sånne ting fra. 🙂

   12. MAC har begynt å teste på dyr ettersom de nå produserer i Kina. Alle produkter som skal selges i Kina MÅ være testet på dyr. Urban Decay begynte å produsere i Kina, men fordi så mange av forbrukerne da boikottet dette merket, bestemte de seg for å kutte ut Kina og gå tilbake til å være dyrevennlige!

    BedHead tror jeg også tester på dyr. Gå inn på http://www.lisalilleseth.blogg.no – hun har kontaktet alle leverandørene og har lister som er 110% sikre :))

  2. Silje Andreassen

   MAC tester på dyr..

  3. MAC tester på dyr ihvertfall

  4. Kristine

   BedHead / Tigi er det Loreal som eier, så jeg ville ikke kjøpt produkter derfra 🙂

   1. Jeg bare spør! Ikke vits i å begynne å «krangle» på det hele.

    Tusen takk for svar!:)

   2. Tigi tester på dyr!! Ikke kjøp! Tror også loreal eier mange andre merker, har ikke oversikten men det loreal eier burde vi ikke støtte!!

   3. Tigi sier at de selv ikke tester produkter på dyr, men at de umulig kan ha oversikt om deres ingredienser er testet på dyr eller ikke. Litt ansvarsfraskrivelse der i gården.

   4. Der tar du feil, absolutt ikke Loreal som eier Bed Head/ Tigi…

 5. Veldig bra skrevet Caroline. Jeg brenner også for dette, og håper virkelig at folk blir mer bevisste på dette slik at vi i fremtiden kan hindre at uskyldige dyr blir offre for denne industrien.

 6. Så utrolig bra at du skriver om dette og belyser det til alle leserne dine!! Det er helt sykt grusomt det som skjer med disse dyrene. En stor takk til deg!! !Håper bare flere blir klar over dette nå og unngår disse produktene for alt det et verdt! Jeg vet ihvertfall hvilke produkter jeg skal kjøpe i fremtiden!

 7. Marita Ø

  Får vondt langt inni hjerterota mi når jeg ser slike bilder! 🙁 Fine og uskyldige dyrene… Fint innlegg, Caroline!

 8. Charlotte

  Hei! Jeg har et spørsmål. Lest på bloggen at du har sverget til Biotherm bodylotion, noe jeg selv gjør.
  Biotherm er på listen over produkter som er testet på dyr. Har du byttet ut denne? I så fall med hva? Noe å anbefale? 🙂
  Og jeg skal nå bli medlem av dyrevernalliansen !

  1. Fotballfrue

   I dag bruker jeg en fra Ole Henriksen, den er veldig god 🙂

   – C

 9. Helt fantastisk at du skriver om dette, Caroline! Helt enig og jeg kunne aldri brukt et produkt som er testet på dyr, etter jeg ble bevisst om dette.
  Stakkars dyr.

  Vil også bare nevne vaskemiddel og oppvaskmiddel som ikke tester på dyr: Ecover, First Price, Enjo og Rema1000. Jeg personlig bruker Ecover, det lukter friskt og godt 🙂

 10. Jeg klarte rett og slett ikke å lese det her, kom meg ett par setninger nedover, og måtte bare gi opp..
  Blir så fortvila over at det finnes mennesker som gjør slikt!

 11. charlotte

  Tusen takk for du skriver om dette. Tusen takk. Jeg håper at du fortsetter å skrive om dette, for du har en enorm påvirkning. Sammen kan vi faktisk få en slutt på dette, det handler om og gjøre mennesker bevist på hva som faktisk foregår, of det klarer mdu ed slike innegg. Tusen takk.

 12. Kjempe bra innlegg! Jeg prøver selv å unngå produkter som tester på dyr, men etterhvert som jeg har blitt mer obs på dette har jeg lagt merke til at Zendium tester på dyr, dette er for meg litt krise siden dette er den eneste tannkremen jeg tåler.. Vet du om en god dyrevennlig erstatning for denne?

  1. LUSH er en butikk du finner bla. på Byporten i Oslo, og de selger tannkremer som er helt naturlige og ikke testet på dyr! 🙂 De ansatte der er veldig kunnskapsrike, så jeg ville anbefalt å tatt en tur innom og hørt med de. Lykke til!

 13. Kanskje gjøre litt bedre research neste gang? Fake Bake tester på dyr og det har du vel brukt flere ganger?

  1. Fotballfrue

   Det er flere år siden, før jeg visste om dette med dyretesting og hvordan det foregår. I dag bruker jeg sunspa, som ikke tester på dyr. Jeg er SÅ glad for at jeg er klar over dette nå, og håper jeg kan åpne øynene til flere.

   – C

   1. Karoline

    Flere år siden blir vell litt i ta i da, Caroline. Men bra at du har blitt mer bevisst!

   2. Fotballfrue

    Det var vel i 2010 at jeg virkelig fikk øynene opp for dette, så flere år er det kanskje ikke, men jeg skjønner ikke hvorfor dette skal være noe å ta opp, da det er nå som teller og gjelder, ikke før.

    – C

   3. Synnøve

    Jeg syntes dette var et veldig bra innlegg, det er veldig flott at du synliggjør dette! Men, det er bare synd du har reklamert for slike produkter tidligere (som er på listen over de som blir testet på dyr, blant annet Fake Bake). MEN nå må ikke vi alle hisse oss over hva du har reklamert for eller skrevet om på denne bloggen. Vi som leser har nok brukt/bruker Asan, har en eller annen leppestift fra Dior, bruker HTH bodylotion, har en parfyme fra Gucci, eller en deodorant fra Dove. Vi er ikke noe særlig bedre.. Men ved at du skriver et slikt innlegg og gjør folk oppmerksomme, så triller du kula videre, og forhåpentligvis tar andre imot dette og tar det i betraktning når de er ute etter et nytt produkt. Jeg har brukt Kanebo sminke i lang tid i god tro om at dette var noe som ikke var testet på dyr. Jeg tok feil. Nå må man huske på at noen av de merkene som er på listen har ikke svart på henvendelsene til Dyrevernsalliansen. Men selv skal jeg nå unngå produktene på denne lista, og håpe at ting endrer seg i fremtiden.

    Testing på dyr er IKKE ok. Kjenner jeg blir flau over å ha brukt produkter som blir testet på dyr, og at jeg selv har vært så naiv.

    Stå på videre, Caroline – flott at du blander inn slike viktige budskap på din blogg! Du har muligheten (på godt og vondt) å påvirke dine lesere til å være mer bevisst i de valgene de tar.

    <3

   4. Fotballfrue

    Da jeg reklamerte for de nevnte produktene var jeg dessverre ikke klar over at dyretestede produkter ble importert til Norge. Du kan se kommentar fra meg lenger opp hvor jeg redegjør for dette.

    <3 C

   5. Victoria

    Dette var jeg ikke klar over eller har glemt siden flere år tilbake i tid. Takk for påminnelsen, skal bytte ut flere produkter nå!

    Vet at man kan bli opplyst og endre sine vaner, men tester GHD på dyr? For du skrev jo om dette i fjor sommer? Husker jeg bestilte GHD rettetang etter Boho Chic innlegget ditt. Vil egentlig ikke kaste rettetangen min, så håper de ikke tester på dyr..

    Men uansett bra at man kan endre og tenke fremover.

   6. Fotballfrue

    GHD produktene blir dessverre testet på dyr :/ Så ved å kjøpe rettetangen støtter man jo dermed ghd.

    – C

   7. Jeg er i mot testing på dyr altså, men skjønner ikke hvorfor du må kaste rettetangen når du allerede har den.
    Det er jo ingen som vinner noe på at du kaster den. Ikke GHD ihvertfall. Men du trenger jo ikke reklamere for den. Gjem den i skapet og bruk den når du trenger den. Og når den ikke virker lengre, så kan du heller investere i en annen type 😉
    Jeg kommer ikke til å kaste alt jeg evnt har av «dyreprodukter», men heller tenke meg om neste gang jeg skal handle produkter.

 14. Tusen takk for dette innlegget, Caroline!! Dette er noe jeg brenner veldig for selv. Vil bare tilføye et lite tips og gjøre folk obs på at listene KAN ta feil, det er alltid lurest å finne det ut på egenhånd ved å kontakte produsentene selv, spesielt om man er usikker!

 15. Fint om du kunne skrevet «OBS: STERKE BILDER»
  Kjempefint at du velger å skrive og skape oppmerksomhet rundt en sak, Caroline! Jeg er selv imot testing av produkter på dyr og pelsindustrien, men for meg blir slike bilder for sterke 🙂

  Kanskje du kan endre innlegget, slik at det blir en liten advarsel?
  Ikke ment som kritikk, men er redd jeg kommer til å ligge i hele natt med bilder av søte og uskyldige kaniner i hodet. Det kan være vel og bra det, at det virkelig gjør inntrykk, men for meg blir det for tøft!

  Ellers: DU ER HERLIG!!!

  Nattaklem!

  1. Hei Marthe. Skjønner at du synes bildene er sterke, men tro meg som er medlem av Peta, dette er ingenting. Dette er minimumet av ekle bilder. Hvordan skal vi begynne å begripe og ta innover hva enkelte mennesker i forbruker industrien holder på om, om ikke akkurat med bilder? Bilder sier mer en 1000 ord…

   Og til deg Caroline; Takk, takk, takk! Er så utrolig glad for at du har laget dette innlegget. Jeg brenner for at dyretesting må stoppe. Hvorfor må jeg sjekke alle produkter de selger på butikken for dyretesting, når produsentene selv fint kan holde seg til bedre alternativer? At det fortsatt er lov å selge slike produkter i Norge forstår jeg ikke. For meg er L’oreal de verste. De flyttet fabrikkene sine fra Europa til Japan, bare for å få lov til å fortsette å teste på dyr… Og de står bak så mye man ikke tenker over: Lacome, Elvital Kerastene… Hvorfor skal man teste maskara på kaniner?!?!

   Forresten, hvilken maskara bruker du, og er det ikke umulig å få tak i barberhøvler som er dyrevennlige?

 16. Jeanett

  Dette er også noe jeg brenner veldig for og blir overlykkelig for å se dette innlegget! 😀 Må bare legge til at ting som for eksempel shampoo og vaskemidler også blir dyretestet.

  1. Fotballfrue

   Ikke de sjampoene og balsamene jeg har listet opp her 🙂

   – C

 17. Huff, listen over dyretestede produkter er så laaaang! Selv kan jeg være litt dårlig til å sjekke all sminke jeg bruker, men begynner å komme litt inn i hvilke merker som man bør styre unna. Når det kommer til hudprodukter bruker jeg cosmopharma, til håret går det i morroccan oil. Men du vet at tamponger og bind også er testet på dyr? Vaskemidler osv? Helt utrolig at så mye vi omringer oss med er testet på dyr!

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg vêr det.. Det er helt forferdelig. Det er en liste på dyrevernalliansen sine nettsider som lister opp alternativer 🙂

   – C

   1. Apotek1 har fått inn bind og tamponger, og de er ikke testet på dyr. Sendte de en mail og spurte 😉

 18. Handle ikke du og mannen din på IKEA???

  1. Og hva er det Ikea tester på dyr? Puter og kjøttboller?

   1. andrea

    Haha!!

  2. Tester de møbler på dyr? MY WHOLE LIFE IS A LIE!

  3. At IKEA tester på dyr er noe med at de ikke selv tester på dyr, men at noen av ingrediensene i noen av produktene KAN ha blitt testet på dyr.
   Ser for meg at dette gjelder shampooen fra IKEA Family sortimentet, og kanskje ingredienser telysene og sånn? 🙂

 19. Tusen takk for at du opplyser om dette! Dette har jeg aldri tenkt på! Fra nå av skal jeg aldri mer kjøpe produkter som tester på dyr. Er jo helt utrolig at de har lov til å plage de stakkars dyrene!

 20. Elisabeth

  Vil bare fortelle at det ikke alltid hjelper å kontakte leverandører for de som leverer eller produserer i Norge trenger ikke nødvendigvis teste på dyr mens selveste kjeden kan faktisk gjøre det i et annet land. Lettere sakt så blir produktene testen på dyr, så blir de produsert i andre land uten å bli testet på dyr, så det lønner seg å undersøke litt mer enn som så!

 21. Jeg klarer ikke å se på slike bilder engang, jeg blir helt kvalm. Det er ufattelig at det fremdeles er lov med dyretesting.. Og jeg syns det er synd at så mange store merkevarer og gode produkter tester på dyr, for det er virkelig ikke greit.

 22. Maria B

  Jeg er så glad for at jeg bare bruker produkter fra The Body Shop, der ingenting er testet på dyr og de har aldri gjort det heller! Dyretesting er virkelig en grusom ting som burde bli stoppet!

  1. de eies av L`oreal… som tester på dyr…! så pengene dine går til ett firma som støtter dyretestning, desverre.

  2. Dessverre eies The Body Shop av L’oreal som tester på dyr, så pengene går jo dit uansett.. Derfor har jeg byttet over til Lush!

   1. Maiken

    Hei

    The Body Shop og L’oreal Paris er to helt forskjellige selskaper, men begge ligger under samme «hovedorganisasjon». L’oreal eier både The Body Shop og sminkemerket L’oreal Paris, og MANGE andre selskaper, både innen kosmetikk og utenfor kosmetikk. L’oreal er en av de bedriftene i verden som har brukt mest ressursser på å utvikle metoder som gjør at man kan unngå å teste på dyr. De har blandt annet utviklet syntetisk øyemembran som reagerer likt med menneskers.De har også utviklet episkin som du kan lære om her: https://www.youtube.com/watch?v=CJkCc0mIULo Denne kan også brukes av andre produsenter. Pengene fra The Body Shop går IKKE til L’oreal Paris men forvaltes innad. For å kunne påstå det regner jeg med at du kan mye om store selskapers oppbygning og hvordan de forvalter profit? The Body Shop er en pioner innen Fair Trade og Etisk Handel og mye av overskuddet går tilbake igjen til leverandører fattige land.

    Viktig å sjekke litt før man uttaler seg.
    God natt 🙂

  3. Natasja

   The Body shop er ejet af Loréal og de stortester på dyr. Det er godt at The Body Shop ikke gør, men dine penge går direkte til Loréal 🙁
   Synd, for Body Shop har mange gode produkter.

   Hilsen Natasja fra Danmark!

   1. Maria B

    De blir fortsatt sterkt anbefalt av dyrevernalliansen, siden de er medlem av Shopping Cruelty Free

    The Body Shop er for eksempel garantert fri for dyretesting selv om de er blitt kjøpt opp av L´Oreal, som tester på dyr. (hentet fra dyrevern.no)

    Så derfor velger jeg The Body Shop, så får vi håpe at Lóreal følger dems eksempel of slutter med denne grusomheten!

   2. Maria B

    Plus at The Body shop har veldig mange andre gode verdier, som mange andre kjeder glemmer litt, som solidarisk handel og miljævern! Jeg er ihvertfall veldig stolt av å jobbe i The Body Shop og syns det er veldig trist at folk får et feil bilde av oss bare fordi vi har blitt kjøpt opp av Lóreal!

   3. Dette visste jeg ikke! Grusom dobbelmoral av Bodyshop og reklamere for at de ikke tester på dyr da. Nå er det full stopp på produktkjøp derfra..

   4. Julianne

    Herregud, «against animal testing» er et av de fem grunnpilarene som The Body Shop ble grunnlagt på! Da L’oreal kjøpte The Body Shop av Anita Roddick var dette et av de største paradoksene men likevel har verdiene til Body Shop blitt bevart! The Body Shop er under L’oreal, men sender IKKE penger til dyretesting! Noe annet ville vært å spytte på graven og arven til Roddick. Da jeg fikk opplæring av TBS var dette et viktig punkt; TBS tester IKKE og bidrar IKKE til dyretesting! Jeg er stolt av å ha fått vært en del av en så fantastisk, internasjonal bedrift som TBS. Så hvis du fremdeles ønsker å bytte til et annet merke, be my guest, men da er det du selv som taper på det.

   5. Maiken

    Hei

    The Body Shop og L’oreal Paris er to helt forskjellige selskaper, men begge ligger under samme “hovedorganisasjon”. L’oreal eier både The Body Shop og sminkemerket L’oreal Paris, og MANGE andre selskaper, både innen kosmetikk og utenfor kosmetikk. L’oreal er en av de bedriftene i verden som har brukt mest ressursser på å utvikle metoder som gjør at man kan unngå å teste på dyr. De har blandt annet utviklet syntetisk øyemembran som reagerer likt med menneskers.De har også utviklet episkin som du kan lære om her: https://www.youtube.com/watch?v=CJkCc0mIULo Denne kan også brukes av andre produsenter. Pengene fra The Body Shop går IKKE til L’oreal Paris men forvaltes innad. For å kunne påstå det regner jeg med at du kan mye om store selskapers oppbygning og hvordan de forvalter profit? The Body Shop er en pioner innen Fair Trade og Etisk Handel og mye av overskuddet går tilbake igjen til leverandører fattige land.

    Viktig å sjekke litt før man uttaler seg.
    God natt 🙂

   6. helt villt at body shop som jeg alltid har forbundet med ikke testet på dyr eiers av loreal…….!! Grøss….!! Yves rocher tester også på dyr! det hadde jeg ikke trodd…

   7. Jezebel

    Yves Rocher tester IKKE på dyr….

   8. Fotballfrue

    Det gjør de jo? :/

   9. Er det samma greiene som andre merker blir rammet av.. At de vil selge i Kina å Kina krever dyretesting.. Sååå.. Nå er de på rødlisten også…

   10. Helene

    enig… trodde yves rocher var et bra merke

  4. The Body Shop har blitt veldig dobbeltmoralistiske etter at de ble oppkjøpt av L’oreal. Ved å gjøre dette er de med på å skape en mer etisk fassade for et så pill råttent selskap. Body shop prøver å fremstille seg som rene, men bare ta en kikk på ingeredienselisten deres som ligger på nett (det er en grunn til at de ikke skriver ingerediensene på produktet..) For meg ser det ikke veldig naturlig ut.

   Derfor handler jeg bare på Lush. De produserer sine egne produkter, har få leverandører slik at de alltid vet hvor produktene kommer fra, de tester ikke på dyr, men på mennesker, og kjøper heller aldri ingeredienser fra leverandører som tester på dyr. Produktene derfra er også såå mye bedre! Og alle ingeredienser står på produktet.

   Enkelt valg:)

 23. Utrolig flott at du bruker stemmen din til å fremme så viktige saker! Hadde ikke hørt om appen, så den lastes ned i dette øyeblikk! 🙂

 24. Kjempebra at du skriver om en så viktig sak!! Det er utrolig viktig å¨få ut informasjon og publisitet rundt temaet slik at flest mulig blir gjort oppmerksom på hva som virkelig foregår!! I den forbindelse har jeg lyst å informere deg om den grusomme dyremishandlingen når det gjelder skinnproduksjon. Visste du at India, Kina og Korea er størst når det gjelder produksjon av skinn, samt at dyr som kuer ol blir avlet opp kun for skinnet sin del, ikke hovedsaklig for matproduksjon. Jeg har sett bilder av hvordan dyrene blir behandlet og det er bare helt forferdelig. Dem har overhodet ingen respekt for dyr og behandler dem deretter. En forferdelig dyremishandling. Vi støtter dette ved å kjøpe skinnprodukter som er produsert i disse landene, og jeg vil oppfordre alle til å være mer bevisst når man kjøper skinn. Feks. bruker Gina Tricot kun skinn fra dyr som brukes i matproduksjon, og sminkeproduktene deres er heller ikke testet på dyr: Håper du kan bruke denne informasjonen og være bvevisst det når du handler skinn neste gang!! All ære til deg hvertfall for fokuset du har på dyreforsøk, er bare så viktig at vi bryr oss!!:))

 25. Jeg har egentlig aldri vært så bevist på det før nå. Men kanskje jeg skal starte med det. Fra nå av skal jeg tenke mer når jeg kjøper sminke i butikken over hva jeg kjøper og bestiler.

 26. utrolig bra innlegg!! er så glad du som har så mange lesere kan bidra, og gidder å bidra. ikke bare ved ord men også fysisk..
  om du kan gjøre litt er det bedre enn ingenting. jeg ser du spiser kjøtt, men du bidrar iallefall når det kommer til sminke i det minste. de fleste gjør ingenting desverre..

 27. Dette er det beste innlegget ditt hittil på bloggen din! Jeg har tre nyyydelige katter, tanken på at tusenvis av like nydelige, søte, små dyr skal bli utsatt for slike overgrep (ja, jeg kaller det overgrep) er helt motbydelig og groteskt! Jeg elsker dyr mer enn noe annet og synes det er flott at du som er en person folk ser opp til og lytter til, skriver ett innlegg om akkurat dette! Dyr som er så vakre og uskyldige! Jeg får bokstavelig talt smerter i hjertet av å tenke på det. Jeg er så glad for at du, Caroline i hvert fall prøver å få dette inn i rampelyset. 🙂 Husk på pelsindustrien også! -Den er like ille!
  Men uansett; supert av deg å skrive om! Klem Hanna 🙂

 28. Veldig bra innlegg, Caroline!
  No har faktisk -nille lansert ein ny serie med produkt der det er alt frå sjampo og hudkremar til neglelakkfjernar. Og det beste av alt er at det ikkje er testa på dyr! Serien heiter «Pure Care». Den er såpass ny på marknaden at den heilt sikkert ikkje står på lista over produkt som ikkje er testa på dyr endå. Så det ser ut som det går framover iallefall, ett steg av gangen 🙂

  1. Fotballfrue

   Tuuusen takk for tips! 🙂 Laqua&Co tester heller ikke på dyr, det er den jeg har brukt til nå 🙂

   – C

 29. Inga Helene

  HURRA CAROLINE!!!!!! :oD
  – Beste og viktigste innlegget ditt ever!!!!!! -Sier jeg,fordi hjertet mitt har mye større plass til dyrene enn til mennesket. Dyrene er min hjertesak i livet. Dyrene behøver ENORMT all mulig hjelp de kan få,for å unngå å bli pint,torturert og drept grunnet menneskets sløve,superegoistiske forfengelighetsverden.
  Ditt innlegg bidrar til opplysning,evnen til å se og lese ( litt ) av hva svært mange bidrar til å holde ved like,uten å ofre torturen bak en tanke. Allt du viser og skriver her er sant,Caroline! Sannheten og omfanget av dette helvetets torturkammeret som dyrene blir utsatt for,her hjemme og internasjonalt er enormt.
  Som du sier,Caroline : Vær så snill,IKKE si at dette er ålreit!!! DYRENE har ALDRI noe valg! DU,JEG og VI har ALLTID et valg!

  <3 – LIG TAKK,SKJØNNE STERKE CAROLINE!!!

  BAMSEKLEM til DEG,virkelige DYREVENN <3

 30. Utrolig bra at du skrev dette innlegget, Caroline! Du er et forbilde! Ser veldig sjeldent at store bloggere skriver innlegg om dyretesting, så det at du gjør det, setter jeg utrolig stor pris på. Verden trenger folk som deg!
  Jeg bruker/kjøper aldri sminke/skjønnhetsprodukter som jeg vet er testet på dyr (pleier å sjekke det før jeg kjøper). Helt siden jeg begynte med sminke for 3 år siden, bestemte jeg meg for at jeg aldri skulle bruke dyretestede produkter. Dette synes jeg fortsatt er helt utrolig viktig! Jeg er villig til å betale mye mer for et produkt som ikke er dyretestet enn et bra, billig produkt som _er_ dyretestet. Det finnes så utrolig mange gode, dyrevennlige merker, så hvorfor vil noen ha de som er dyretestet? Synd at lista for dyretestede produkter er så lang i forhold til den med ikke-testede.

 31. Fantastisk at du skriver om dette!!! Fortsett sånn!

 32. Du har tidligere nevnt Smashbox som en av dine favoritter. Men merket er ikke nevnt på Dyrevernalliansen sine sider. Betyr det at det ikke er helt sikkert om de tester på dyr eller ikke? Jeg har også tidligere sett at MAC er «dyrevennlig», men det var på en annen side om samme sak. Vet du noe om dette?

  Veldig bra at du skriver om dette, Caroline! Jeg har faktisk ransaka blogger på jakt etter anbefalinger av produkter som ikke er testet på dyr, så dette passet meg perfekt! Tusen takk! 🙂

  1. Fotballfrue

   De hevder å ikke teste på dyr, det kan lønne seg å sjekke listene til PETA også 🙂

   Klem!

   1. Så fantastisk at du skriver om dette, og bruker din enorme påvirkningskraft overfor jenter som sikkert bruker sminke hver dag. En liten tilleggsopplysning som er veldig trist: Mange merker som tidligere ikke testet på dyr har begynt å gjøre det for å kunne selge sine varer til Kina, der det er lovpålagt at all kosmetikk skal testes på dyr før den selges. Dette er utrolig trist! Merker som tidligere var uttalt mot dyretesting som L’Occitane, Estee Lauder og MAC har begynt med denne grusomme praksisen fordi de vil selge kosmetikk til Kina. Det er så skuffende! Så tusen tusen takk for at du setter søkelyset på dette. Alle må huske å sjekke Dyrevernsalliansens lister for å holde seg oppdatert om andre merker som svikter sine kunder på denne måten.

    Her er en link: https://www.dailymail.co.uk/news/article-2181468/Big-beauty-brands-dropping-cruelty-free-animal-testing-policies-sell-products-China.html

 33. Hei, Caroline!

  Først vil jeg si at det er veldig bra at du utnytter muligheten du har til å påvirke leserene, med å fremme en slik sak. Det jeg derimot reagerer på er bruken av slike bilder. Tekst og mildere bilder hadde fått frem budskapet på samme måte, selv om dette sikkert ikke blir like «ærlig», som det du ønsker å fremstille det. Så drøye bilder (til tross for at er ekte) kan fort føre til at lesere ikke orker å se/lese og bare blar fort gjennom, og dermed virke i mot sin hensikt. Du kan for eksempel heller linke til sider med slike bilder, så kan leseren selv velge å klikke seg inn på dem.

  Vilde

 34. Natasja

  Hi Caroline!

  I’m really happy you wrote about this. I love animals and would never buy any cosmetic products that have been tested on animals, but it can be so tricky to figure out which products not to use! Did you know that The Body Shop doesn’t test on animals, but they’re owned by Loréal and they test on animals big time? I sometimes read this blog for information about cosmetics: https://www.logicalharmony.net
  It’s good for keeping up with who’s testing on animals and not.

  Love from Denmark!

  P.S: Your blog has inspired me a lot. Thank you! And give your dogs a hug from me.

  1. Fotballfrue

   Thank you so much for your kind words <3

 35. Therese

  Jeg anbefaler deg til å reposte dette innlegget ihvertfall en gang i året, slik at folk blir beviste.
  Selv meldte jeg meg inn akkurat nå pga din link, takk for opplysningene!!:D

  1. Fotballfrue

   Smart! Det skal jeg 🙂

   – C

 36. Sterkt innlegg, godt at du bryr deg og prøver å engasjere andre! Men et lite tips; kanskje du bør sette et «NB: Sterke bilder» øverst i innlegget? Jeg skvatt helt da jeg så bildene av de dyrene..:/

  1. Fotballfrue

   Beklager det, det skal jeg gjøre!

 37. Tusen takk for at du skriver om dette temaet Caroline! Jeg har en kanin, og synes det er forferdelig å tenke på at kaniner og andre dyr blir brukt til slike tester.

 38. Tusen takk for at du tar opp dette 🙂 Hilsen frivillig i Dyrebeskyttelsen.

 39. camilla

  Så bra at du skriver om dette! Har nettopp begynt å bytte ut produkter selv. Er så lite vits å skade dyr for at vi skal se bedre ut.. Norske cosmo beauty tester heller ikke på dyr og er fantastisk mineralsminke forresten 🙂 fin egen salong i oslo. Body Shop er jeg også storfan av! Lurer bare på om du har noe tips til deodorant og såper som ikke er testet på dyr? En ting er å finne sminke, men synes det er litt vanskelig med andre kroppsartikler. Takk på forhånd 😀

  1. Fotballfrue

   cosmo beauty står på listen :/ bruker en deo fra h&M jeg faktisk 🙂 h&m har jo masse rimelig og de tester ikke på dyr 🙂

   – C

  2. ElisabethH

   Bare en liten kommentar: Body Shop er eiet av L’oreal, og pengene du bruker der går dermed rett i kassen til slemmingene… Body Shop sier også at de selv ikke tester på dyr, men at de ikke kan garantere for at leverandørene deres (regner med de her snakker om ingrediensene i produktene sine) ikke gjør det. Med andre ord – Body Shop er bedre enn mye annet – men fortsatt ikke et sted man skal handle dersom man brenner veldig for dette med forsøksdyr osv.

   1. Vi kan da ikke støtte body shop!! Enig??? Det er viktig at mekene ikke tester ingrediensene på dyr heller!! Obs obs!!!

 40. Belinda

  Et fantastisk innlegg! Så nå er jeg også medlem av dyrevernalliansen. MEN når jeg tittet over listen ser jeg at det er alt for mange produkter her i huset som er testet på dyr- de skal ut. Men synes det virket som alle tamponger/bind er testet på dyr, samt gillette.. hva bruker man da? Dette er ting en må ha.. Så heldigivs erstatninger for rengjøringsmidler! Var også mange tannkremer, noen som vet om noen som ikke tester på dyr?

  Vet du om clinque tester på dyr? Fant de ikke på noen av listene… Må gå veldig grundig gjennom listen,skrive de ned og kaste alt tull her hjemme! TUSEN TAKK for et nyttig, fantastisk innlegg!

  1. Fotballfrue

   Det finnes en liste til alternativer her: https://dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/sporsmal/produkttips

   har selv brukt ob etc. tidligere, men bruker i stedet first price eller Natracare de gangene jeg finner det 🙂

   Jeg fant en tråd om Clinique her: https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080222120524AAnEg9t Men det lureste er å sende brev selv, vil jeg tro. Ettersom de ikke står på listene til dyreveralliansen, betyr det at de ikke vet nok ennå.

   Klem!

   1. Dermica har begynt med bind og tamponger. De tester ikke på dyr og fås kjøpt på apotek:-)

    Eller syns jeg det er helt fantastisk at du fronter dette! Du er et utrolig godt forbilde for dyrevelferd, og jeg tror du når ut til maaaange. Blir faktisk rørt av engasjementet ditt – litt blanke øyne på jobb nå 😉

   2. Apotek1 lanserer nå en ny serie med bind, tamponger og truseinnlegg fra Dermica, som ikke er testet på dyr:-) De er også rimlige i pris.

   3. Fotballfrue

    Så flott! Det skal jeg sjekke opp 😀

   4. Kristine N

    Jeg sende mail til Clinique for å spørre om dyretesting, da de ikke var på noen av listene. Her er svaret jeg fikk:

    For mere end 20 år siden, var vi et af de første firmaer der sluttede med at teste vores produkter på dyr, for at dokumentere sikkerheden af vores produkter. Vi vil gerne bekræfte at denne holdning ikke har ændret sig. Vores produkter er ikke testet på dyr, med mindre dette er et absolut krav i form af en given lovgivning. Vi har forpligtet os til at anvende testmetoder der ikke involvere dyr, for således at eliminere dyreforsøg. Vi vil fortsætte med at forske og fremme anerkendelsen hos myndighederne af disse alternative metoder i hele verdenen. ‘

    Det er jo positivt. Hurra!:)

   5. Fotballfrue

    Tommel opp 😀 😀

   6. Camilla M

    De sier jo her i så mange ord at de tester på dyr der det er påkrevd…

   7. «Vores produkter er ikke testet på dyr, med mindre dette er et absolut krav i form af en given lovgivning». Og det betyr jo at de tester på dyr… nå må dere lese ordentlig her folkens 🙂

  2. Apotek1 sitt merke med bind og tamponger er ikke testet på dyr Belinda 😀

   1. Belinda

    Tusen takk for mange svar! Da vet jeg hvor jeg kan få tak i dette. Fant også ut at så og si den eneste tannkremen som ikke er testet på dyr er aquafresh, så da flytter den inn her. Det er fantastisk at clinique ikke tester på dyr, da alt jeg bruker av sminke og kremer er fra de! 🙂

    Fantastisk fredag til deg, Caroline! Og alle andre 🙂

   2. aquafresh tester da på dyr!!!!

 41. Et flott og viktig innlegg. Jeg har nå lastet ned gratis appen og skal bruke den neste gang jeg handler, og lurer på om jeg kjøper ting som er testet på uskyldige dyr.

 42. Supert at du setter fokus på en så viktig sak!

 43. Du må vel bytte ut en del av dine forbruksvarer om du skal ha ren samvittighet og ikke tale med to tunger frem over ? Skulle ønske jeg ikke var klar over det.. Listen er jo en mil lang. Fysj! 🙁

  1. Fotballfrue

   Hvilke produkter må jeg bytte ut? Ingenting som jeg vet om, i hvert fall.

   – C

   1. Hvilke vaskemidler bruker du? Dette sliter jeg mest med å finne en erstatning til :/

   2. Fotballfrue

    Rema 1000 har kjempefine alternativer, sjekk her: https://dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/sporsmal/produkttips

    – C

 44. Flott at du er så engasjert og skriver om dette. Meldte meg inn nå 🙂 iPhone appen var genial, heretter skal jeg være helt sikker før jeg kjøper et produkt!
  Håper dyrevernsalliansen får mange nye medlemmer ved hjelp av innlegget ditt!

 45. Marielle

  Kjempebra!! Det bør også nevnes at Gina Tricot tester på dyr selv om de reklamerer for at de ikke gjør det… «For våre nylig lanserte makeup-produkter gjelder følgende: Ikke testet på dyr – sluttproduktene fra Gina Tricot er ikke testet på dyr.» = ingrediensene i produktene våre er testet på dyr.

  Forferdelig misvisende og kvalmt…

  1. Marielle

   Sjølv vatn er visstnok testa på dyr. Det er utruleg å tenkje på at menneskeheita har sendt ei mann til månen, men vi klarer ikkje utvikle (billig/god nok) teknologi som kan erstatte dyretesting.

   1. Helt enig! Klarer ikke å forstå att der fortsatt gjøres…og hvilke mennesker som jobber med slikt!! 🙁

 46. Takk for dette tankevekkende innlegget. Jeg oppdaget at mitt favoritt merke Shiseido dessverre sto på listen over de som tester på dyr. Det var et lite sjokk for meg. Ble temmelig uvel over denne oppdagelsen. Sannheten kan noen ganger være ubehagelig, men nå kan jeg i hvert fall gjøre noe med det! Så tusen takk for informasjonen.Jeg er selv en dyrevenn, men ikke viste jeg at så mange av de kjente kosmetikkmerkene tester på dyr. Mvh Line

  1. Fotballfrue

   Det er veldig mange som ikke er klar over dette, så jeg blir bare glad for å lese at du nå vet det 🙂 Jeg var ikke bevisst på dette for noen år siden jeg heller, men nå som jeg er det, nekter jeg å støtte noe så forferdelig. Synes det er synd at det er flere uvitende, det vitner jo om at opplysningen er for dårlig :/

   – C

   1. Tusen takk for svar. Og ja, jeg er helt enig at det er altfor dårlig informasjon rundt dette viktige temaet. Nå holder jeg på å legge om til produkter som ikke er testet på dyr, og det er rett og slett p.g.a. dette innlegget. Det er mye nytt og jeg har noen spørsmål. Jeg har tittet litt på noe av det du bruker og Ole Henriksen har jeg bestemt meg for å prøve. Men så tittet jeg på bl.a. Ciatè, Phillip B og Hempz couture, ser ut som høykvalitet produkter som jeg også kunne tenke meg å prøve – men jeg kunne ikke finne de på listen over det som ikke er testet på dyr? Hjelp – dette ble vanskelig…Har du noe svar til meg. Og så lurer jg på om du har prøvd Orlane og evt erfaring med det.Mvh Line

 47. Tusen takk for a legge ut denne informasjonen. Jeg prover a folge med og kjope det som ikke er testet pa dyr, men jeg ble veldig overrasket over flere navn som sto pa «tester pa dyr» listen…rett og slett forskremt ble jeg. Vi som har hunder (eller andre dyr) burde alltid tenke pa om var egen lille skatt (om vi ikke hadde adoptert han/henne) kunne bli en av dem som blir testet pa. Det er sa utrolig trist a tenke pa, og det er viktig at alle velger de merkene som ikke tester pa dyr! De er alltid der for oss, og vi burde vare der for dem!!!!! LOVE 🙂

 48. Har du lest listen som tester på dyr ordentlig? Synes å sett at du har produkter fra den listen, og da mener jeg andre ting enn bare sminke, hårprodukter etc.

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg har lest den ordentlig, så da lurer jeg fælt på hva du mener.

   – C

   1. Kanskje en JIF-flaske i forbindelse med et innlegg der du snakket om rengjøring? F.eks. i innlegget «vår baby» der det kommenteres at «ingenting JIF universal ikke kan fjerne». :o)

    Forøvrig er vel ikke listen helt riktig, i og med at Yves Rocher sier, på hjemmesiden under fanen etisk forskning, at de ikke tillater dyreforskning – og ikke bruker animalske produkter unntatt honning og bivoks. Hva JIF angår vet jeg ikke for jeg har ikke spurt dem. Kan vel være at mange andre rengjøringsmidler også er testet på dyr uten at vi vet om det.. :o)

   2. Fotballfrue

    Har byttet ut JIF, men holder på å sjekke dette nærmere. . for ja. Jif var en lifesaver!

    – C

   3. Prøv å kjøp krystallsoda, og ha litt pulver i ei spruteflaske med vann. Det må dog bare brukes på glass og fliser, men det blir skinnende rent, og er mye billigere enn den blå Jifen. Fikk helt sjokk da jeg la alle mine glasslysestaker i vasken med krystallsoda, fordi de ble pusset med jif, men da de ble vasket med krystallsoda ble de virkelig rene 🙂

   4. Du finner massevis av økologiske vaskemidler på iherb, regner med at de ikke er testet på dyr (må sjekkes). Fint innlegg, veldig viktig sak!

 49. Så flott at du skriver om dette! Nå fikk jeg skikkelig vondt i magen, for jeg bruker redken produkter, og har akkurat gått til innkjøp av nesten alt nytt av hårprodukter fra redken ettersom jeg hadde gått tom… Hva skal jeg gjøre nå da? tømme ut liter med shampo og andre hårprodukter? :/ jeg redder jo ikke dyr av å gjøre det! Men å kjøpe redken produkter når jeg går tom igjen? Absolutt IKKE!
  Riktig behandling av dyr er jeg veldig opptatt av, men jeg trengte tydligvis en påminner! TAKK!

 50. Camilla

  Jeg vil bare tipse deg om Green People. Kjempegode produkter som er økologiske og ikke testet på dyr. Sjekk ut greenpeople.no ! Takk 🙂

  1. Jeg handler Green People hos Feelunique 🙂 Gode produkter!

 51. Tusen takk for dette innlegget, vakreste Caroline! Dette er det så viktig å sette fokus på!

 52. Veldig bra at du tar opp dette temaet 🙂 Forresten, cashewmasipanen din er verdens beste .. jeg spiste til og med noen til frokost. nam!

  1. Fotballfrue

   Så bra du liker den 😀

   Klem!

 53. Kjempe bra at du er med på å bevistgjøre folk!
  Men det er en vanskelig industri fordi man kan ikke alltid vite hvilke som tester eller ei.

  Ta f.eks The Body Shop. Dette tror vi er det tryggeste vi kan handle for her dreier jo alt seg om at de absolutt ALDRI tester på dyr.. Men de ble i 2006 (tror jeg det var) kjøpt opp av Loreal, og Loreal tester på dyr! Så da kan man faktisk, uten å vite det, bidra til dyretesting!

  1. Nei man bidrar ikke til dyretesting ved å kjøpe fra The Body Shop. Loreal eier noen av aksjene, men har ingen styrerett eller bestemmelse over TBS. De fungerer akkurat som før Loreal kom inn i bildet. Det er veldig komplisert hvordan dette eierskapet er satt opp, men det har ingen reell betydning for hvordan TBS opererer. De har aldri og kommer aldri til å teste på dyr, hverken ingrediensene eller sluttproduktet. De har stadig kampanjer mot det og som du ser på Dyrealliansen sin side er de uthevet for å være ekstra flinke på området.

 54. Så flott at du aktualiserer dette!!

  Men vær obs – spør du firmaet selv, eller en butikk som selger noe av produktene, vil de fleste av dem nekte for at tester på dyr. Blant annet er Gillette blitt avslørt før. Ansatte i Gillette tok masse fæle bilder avdyr som ble testet på, mens bedriften selv hadde reklamert for at de ikke testet på dyr lenger. Dette er en stund tilbake, men likevel et problem ennå. Bruk listen fra dyrevernalliansen, de sjekker grundig opp i dette.

 55. Kjempebra sak! Så bra at jeg valgte selv å bli medlem etter å ha lest innlegget. Jeg er gla for at du opplyste meg om muligheten til å hjelpe! Ha en fin dag 🙂

 56. uff, jeg er sjokkert! jeg ble nesten kvalm da jeg så at mange av produktene jeg bruker til vanlig blir testet på dyr. Men produkter som libresse og always, har du noen alternativer til bind, truseinnlegg og tamponger som ikke blir testet på dyr da? :p tenkte jeg skulle bli medlem av dyrevernalliansen jeg også, men jeg har faktisk ikke råd til å avse 25,- kr, da jeg er fattig student 🙁

  1. Fotballfrue

   First price tester ikke blant annet 🙂 Her er en liste over alternativer: https://dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/sporsmal/produkttips

   – C

  2. Rema 1000 sine produkter; Rema 1000 og Soft style er ikke testet på dyr. Der finner du superbillige bind, en tredel av prisen til Libresse og Always. De er like bra også synes jeg. Kjempefint at du skriver om dette Caroline!!

  3. Natracare! Finnes på helsekostbutikker og sånt:)

 57. Tusen takk for at du gir dyra en stemme ! Jeg deler lenke til dette innlegget med alle jeg kjenner, alle mailkontakter på jobb osv. Håper alle kan gjøre det samme. Skriv ut listene og del ut til folk, jo flere som blir oppmerksomme på dette jo bedre er det.
  Kanskje vi skulle forlange at alle butikker har lister/dokumentasjon på alle sine produkter, så vi som forbrukere kan forsikre oss om at det vi kjøper ikke er testet på dyr ?
  God helg 🙂

 58. Camilla

  Dette er aller første gang jeg kommenterer her, og jeg vil si fra bunnen av mitt hjerte; BRA INNLEGG!!!! Det varmer så innmari når mennesker med mulighet til å nå ut til mange bruker anledningen, og setter fokus på viktige saker. Tommel opp, fortsett sånn! 😀

  Ha en strålende dag med voffsene dine. Har to små selv, som ligger laaaangt under pleddet nå når det er høst ute! 🙂

  Klem fra en dyreelsker til en annen!

  1. Fotballfrue

   <3

 59. Kjempe bra innlegg! Jeg liker bloggen din 100 ganger bedre nå, bare fordi du valgte å skrive om dette. Det er så utrolig viktig at de som har mulighet til å nå ut til et så stort publikum som deg utnytter denne sjansen, slik at flere kan bli informert om dette temaet. Personlig har jeg ungått kosmetikk som er testet på dyr siden jeg hørte om det da jeg var rundt 15 år. Jeg synes det er veldig trist når venniner kommer hjem og har kjøpt en ny mascara eller foundation som er testet på dyr, og når jeg informerer dem om dette reagerer de med uvitenhet om dette temaet. Men de leser bloggen din, så nå får de kanskje øynene opp for sminke som er/ikke er testet på dyr! 😀

 60. Hei:)
  Veldig bra caroline, dette er noe jeg også brenner for.Jeg jobber frivillig i Redd Dyra Telemark, det har jeg gjort i 10 år nå. Vi fikk en arv for 3 år siden og arven ble brukt til å bygge et helt nytt kattehus ved Grenland Dyrepensjonat som ligger ved Geiteryggen. Det er veldig trist hvordan folk behandler dyrene sine noe vi ser resultatet av hver eneste dag. Jeg lurte på om du hadde hatt tid og lyst til å skrive litt om Redd Dyra Telemark? Hadde vært veldig hyggelig å vise deg huset vårt og fortelle litt om arbeidet vi gjør for alle hjemløse/forlatte katter i telemark.

  1. Fotballfrue

   Jeg vil gjerne komme! Kan du ikke skrive en epost til fotballfrue@treasures.no? Så kan vi avtale 🙂

   – C

  2. Det er slike mennesker som deg som varmer hjertet mitt Nina! <3
   Takk for at du gjør et fantastisk arbeid!

 61. Kjempebra innlegg! Jeg er også veldig opptatt av dette, og leste nylig at flere produsenter som ikke brukte dyretesting før har begynt med det nå for å tilfredsstille kinesiske myndigheters krav om at produkter skal være testet på dyr for å kunne selges der. Snakk om bakvendtland…

  1. Fotballfrue

   Jeg vet det. Leste en sak om det for en tid tilbake. Det er jo bare helt. . jeg vet ikke. Helt sykt.

 62. SUPERT innlegg Caroline!

  Jeg HATER dyremisshandling og testing av kosmetikk på dyr!!
  Blir kvalm og oppriktig lei meg av å se slike bilder!
  Noen mennesker burde aldri sett solen igjen etter å ha påført et uskyldig dyr skade!

  Blir så sint at jeg ikke vet hvordan jeg skal ordlegge meg engang…. *banne og steike*

  Takk for at du forteller om hvordan dyr faktisk blir behandlet… Håper verden får opp øynene!

  Klem

 63. Marte Helene

  Du burde varslet om bildene!! Ganske sterkt å få med seg!! Blir helt sjokka :O :((

 64. Frida Susann

  Utrolig bra at du tar dette opp på bloggen din 🙂

 65. Marianne

  Jeg gikk gjennom den listen av de som tester på dyr, og jeg mener jeg så produkter som GHD, Fake Bake, Osis+ etc, som jeg vet jeg har lest innlegg om her på din blogg, som du har testet. Husker såfall selvbruneren fra Fake bake. Men for alt jeg vet, kan det være du ikke har vert klar over det selv når du har anbefalt ting videre 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg har nok blitt bevisst i ettertid av disse anbefalingene, og er utrolig glad for det. Osis har du nok aldri lest om, for det har jeg aldri prøvd, men GHD og FakeBake brukte jeg før. Tror dette var 2010.

   – C

   1. Kristin

    Det var så sent som i august 2011… https://fotballfrue.no/?p=8174

   2. Fotballfrue

    Hvor jeg skriver at jeg TIDLIGERE har brukt fake bake (som på den tiden jeg brukte dette, ikke testet på dyr i følge listene) og at jeg i august 2011 hadde gått over til xen-tan. Om du ser nederst i innlegget skriver jeg at de ikke tester på dyr, nettopp fordi det er viktig for meg å påpeke. Det har det vært lenge. Siden 2010 🙂

    Kjempekjekt at enkelte gidder å være detektiver på bloggen min. Tror du virkelig at jeg hadde skrevet et slikt innlegg om jeg ikke kunne stå for det hundre prosent? Da må du tro om igjen. Jeg er fullt klar over at det er flere som deg, som sjekker alt jeg gjør opp og ned i mente, og som ikke har noe annet å gjøre enn å gå i sømmene på alt jeg gjør. Jeg blir helt sjokkert. I følge deg og flere andre skal man tydeligvis ikke få lov til å bli bevisst etter hvert som man blir opplyst, men man må være født bevisst. Hva er da poenget med å opplyse? Da kunne jeg like gjerne latt være å skrive dette innlegget, ettersom det er for sent å bli dyrevennlig for eventuelle lesere som ikke visste om dette før nå. De har jo ikke vært dyrevennlige hele livet, så hvorfor starte i dag?

    – C

   3. Hei!

    Veldig bra innlegg, skal sjekke opp min egen sminke og andre produkter.

    Når det gjelder dette du skriver her, synes jeg du er noe krass. Jeg synes det er viktig at folk leker detektiv – enten det gjelder din blogg, noen andres blogg, eller annet media (Aftenposten, VG, DB osv.). Mange dobbeltmoraler ute å går, og det er viktig at dette blir poengtert! Dette betyr ikke nødvendigvis at de prøver å arrestere deg på noen måte 🙂

    Ellers er du treningsmotivasjon så det holder, det er helt herlig! Kos deg med nye prosjekter nå som nettbutikken er lagt ned 🙂

   4. Skulle vært en «liker» knapp på kommentarene også;) Bra svar, Caroline!

 66. Mamma61

  GRUSOMME bilder…. Jeg som er så glad i min selvbruningskrem fra Dior… Et spm, jeg drar til USA neste lørdag… Er Ole Henriksen og Glo billigere der? Tips til hva som er rimelig å kjøpe i USA?

  1. Fotballfrue

   Du må prøve sunspa, de har virkelig gode produkter 🙂 Jeg vet dessverre ikke om OH er rimeligere der, men du sparer mye på Gardermoen i hvert fall 🙂

   – C

  2. OH er my billigere i Usa!:) når jeg var der låg det på ca halve prisen av hva det er i Norge;)

  3. Student

   Ole Henriksen er i hvertfall MYE billigere i USA, og mye billigere enn på Gardermoen også. Så vent med å kjøpe til du kommer ned dit 🙂
   Jeg kjøpte en hel haug med produkter når jeg var der, og det var rundt halv pris. Du kan se litt av prisene på http://www.sephora.com f.eks., den butikken har de jo overalt i USA

  4. Marielle

   Eg meiner Ole Henriksen er halv pris i USA samanlikna med norske prisar. Sjekk Sephora sine nettsider:)

 67. Takk!

 68. WORD! Jeg er så enig! Kjøper også kun økologisk jeg da, syns det er fælt at jeg skal storkose meg med biff eller kyllling, når det stakkars dyret har hatt et stusselig liv i trange bur/bås uten naturlig mat eller mulighet til å bevege seg. Jeg vet jo hvor stort behov jeg har for å lee litt på meg dersom jeg sitter stille for lenge.

 69. Hei, jeg syns forøvrig at vi kan bruke dyr i produksjon av monoklonale antistoffer. Dette fordi vi hadde kunnet brukt mennesker til dette hadde vi hatt mulighet… men vi får jo ikke dannet antistoffer mot vår egne antistoffer…

 70. Savnet et slikt innlegg! Jeg tror du gjør svært mange bevisst på hvilke merker de kjøper fra nå av 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er så mange som har skrevet at de ikke var klar over dette, så jeg er veldig glad for å kunne bidra til at flere får øynene opp!

   – C

 71. Bra innlegg! Endelig noe fornuftig her 🙂
  Hva er din stilling til pels da? Disse dyrene har det ikke bedre… Bruker du pels?

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg bruker ikke pels. Har skrevet innlegg om dette tidligere https://fotballfrue.no/?p=2134

   – C

 72. Takk for innlegget! Jeg skal virkelig begynne å tenke over dette når jeg kjøper produkter fra nå av!! Grusom behandling av uskyldige dyr 🙁

 73. Jeanette

  Veldig bra innlegg! Jeg har sjekket sminken min,og jeg bruker heldigvis ikke noe som er testet på dyr.

  1. Fotballfrue

   Tommel opp 🙂

   – C

   1. Skulle ønske jeg kunne si det samme…jeg har – spør meg ikke hvorfor – dessverre ikke tenkt så mye over dette tidligere så jeg utelukker ikke at jeg bruker dyretestede ting. Uff 🙁 Det kan jeg uansett love med en gang at det blir det en bråstopp på nå! Takk for et så viktig innlegg. Jeg har lastet ned app´en og meldt meg inn i dyrevernalliansen, jeg ble helt uvel av tanken på hva dyrene går gjennom. Aldri mer dyretestede produkter på meg. Helt enig med det noen skrev over her; repost dette innlegget en gang i året, det kan være smart med tanke på oss som trenger å våkne opp!

    Høres vel helt halleluja ut nå, men jeg har dyr hjemme som jeg ikke kan forestille meg skulle bli utsatt for noe sånt…! A-l-d-r-i !

 74. Signemor

  Hempz solkremen er og super god 🙂 God helg 🙂

 75. Takk for et utrolig informativt innlegg, Caroline 🙂
  Dette skal jeg absolutt bli mer obs på! Jeg bruker mascara fra Kanebo, ser den står på listen over produkter som blir testes på dyr. Denne skal nå kastes, og jeg får finne et annet, dyrevennlig merke! Decleor er et merke jeg er helt frelst av, og heldigvis tester ikke de på dyr 🙂

  God helg til deg, LK og de firbente vennene dine 🙂

 76. Takk for bra tips om app! Fant noen produkter i skapet som jeg blir nødt til å erstatte!

 77. Camilla

  Så bra at du skriver om sånne saker! Selv ble jeg obs på det med dyretesting for et par år siden, kastet all sminket som var testet, og kjøper idag mest sminke fra bodyshop og isadora, bra og dyrevennlig. Har selv en kanin,og tenker som deg når jeg holder den. Kunne ikke sett for meg at den skulle stå i en boks resten av livet og dø av at noen skal teste sminke på henne.

  1. Isadora tester på dyr, ifølge dyrevernalliansen sin app.

 78. Tonje Therese

  Ser at det er mange produkter jeg bruker til vanlig som er dyretestet jo! Til og med bleiene til gutten (pampers). siden jeg er fattig student har jeg bestemt meg for å bruke opp det jeg har kjøpt nå, og kjøpe et annet merke som ikke er testet på dyr når det er tomt 🙂 Skulle helst ha kvittet meg med det, men det har jeg ikke råd til :/ Bra at dere bloggere gjør folk oppmerksom på dette! 🙂

 79. Åh, Caroline, tusen takk for at du skrev dette innlegget! Dyretesting er en sak jeg også brenner for og jeg er så utrolig glad for å se at du bruker bloggen din som en platform for å informere leserene dine. At det i tillegg er et så velskrevet og informativt innlegg gjør det bare enda bedre. Så igjen, tusen takk for at du valgte å skrive om dette!

  Vet ikke om du har fått med deg det, men tenkte bare å informere om at for noen uker siden bestemte Estee Lauder, Avon og Mary Kay å _begynne_ og teste produktene sine på dyr, fordi myndighetene i Kina har pålagt alle produsenter som vil selge produkter i landet at de må være testet på dyr. For et trist, gigantisk skritt bakover!

 80. Jag är SÅ glad att du använder din blogg åt att sprida frågan om djurförsök!!! Jag är också ett stort Ole Henriksen-fan sedan många år, och del av varför jag älskar Ole är hans val att inte testa sina produkter på djur. FORTSÄTT uppmärksamma frågan – det är ett fantastiskt sätt att använda bloggen! TACK!

 81. Camilla M

  Tusen hjertelig takk for for dette!

  Eg skal nå endre endel av mitt forbruk! Not all bad men altfor mye! Fysj, eg kan ikke tro at eg faktisk har støttet opp om slikt faenskap!

  Igjen tusen takk for dette! Det skal repostes og repostes på facebook vet eg hvertfall. Dette må ut til massene!

  Håper du får en flott helg vel vitende om at du har åpnet øyene til mange tusen mennesker:-)

  KLEM:-)

 82. Åå, jeg blir så glad når du og andre bloggere skriver om dette, fordi dere kan nå ut til så mange. Det er så forferdelig at de gjør det med dyr, når det er så mange andre alternativer man kan bruke. De produktene som ikke er testet er veldig gode produkter, så ingen kan skylde på at de kjøper dyretestede produkter fordi de er bedre. Dette sa nemlig en bekjent av meg. Jeg har ikke kjøpt et eneste dyretestet produkt på snart to år nå. Ingen sminke, hårprodukter, hårfarger, vaskemidler eller tamponger som er dyretestet. Heller ikke pels av noe slag.

  Kjempebra innlegg Caroline! God helg <3

 83. uff de bildene trengte jeg ikke å se, er selv sterk motstander av dyretesting. Kommer du til å kaste GHD tangen og produktene dine?

  1. Fotballfrue

   Jeg bruker ikke produkter (dette er lenge siden) fra ghd 🙂

   – C

 84. Hei Caroline. Jeg er en voksen dame som leser bloggen din hver dag, og koser meg med det. Men det aller beste du har gjort (til nå) er å ta opp dette temaet. Jeg er IKKE enig i at du burde ha med et NB! Sannheten har ingen vondt av… Og hvis ikke bildene her kan vises, så kan vi heller ikke se på nyheter, filmer osv. osv. Stå på videre – du virker som et fornuftig og oppegående menneske:-)

  Til Nina fra Redd Dyra: Dere gjør en fabelaktig jobb!

  1. Jeg er enig at sannheten har ingen vondt av.
   Greit med en advarsel, men synes bildene du brukte er flotte jeg Caroline!
   Det er slik det er – og jeg tror det (desverre) er slik man kan klare å nå ut til folk om hva som faktisk skjer.

   Bra du skrev dette innlegget, nå skal jeg bli mer obs fremover!

   En annen ting jeg har lyst å nevne er «mishandlingen» av dyr på andre måter.
   https://bevisstpahest.blogg.no/1326741620_tema_rollkrdebatten.html
   Om du ser på denne linken – og se på bilde av hesten. Er det vakkert?
   Nei.
   Men det er desverre slikt man ser i den øverste eliten, på stevner, OL og rundt om ellers i hesteNorge.
   Er heldigvis flere som blir bevisst hvorfor man ikke skal knekke nakken til hesten på den måten – men desverre enda fler som ikke vet bedre enn å gjøre dette.

   Så her gjelder det å kjempe saken for dyrene! De har ingen stemme – derfor må vi bruke vår stemme og kjempe for dem 🙂

  2. Hei.Jeg har også begynt å engasjere meg i dyrevennlige produkter 🙂 Har du sjekket alle de fine veskene og skoene dine?

   1. Merete

    Det er forskjell på å ha vesker og sko av skinn – og å bruke skjønnhetsprodukter testet på dyr. Vi lever i en verden, dessverre for mange, hvor dyr brukes til mat, og skinnet brukes til å lage nettopp vesker og sko. Pelsdyr i bur og behandlingen av husdyrene er sterkt kritiserbar i Norge.

    Det er prisverdig at noen skifter mening – er det ikke lov å brenne for en sak fordi man begynte å engasjere seg for alvor i 2010?

   2. Lisbeth

    Nå er det jo dessverre slik at det tilhører sjeldenhetene at det er dyr i matproduksjonen skinnet i vesker, sko og klær kommer fra. Dette kommer stort sett fra en egen industri om avler opp dyr for å bruke skinnet eller pelsen. Resten av dyret destrueres som oftest i stedet for å benyttes til mat. Dyr til mat fores på en annen måte enn dyr til skinn/pels-bruk, og derfor krysser sjelden disse industriene hverandre..

   3. Connie

    Når mårhunder blir flådd levende for å lage uggs,så synes jeg det er like ille som dyretesting på skjønnhetsprodukter!

   4. Jeg visst ikke at uggs lagde sko av levende flådde mårhunder? Finnes en link til dette? Er dette tilfelle blir det aldri mer uggs på meg. har et par som er strikket …

 85. Kjempebra at du tar opp dette,det skulle vært mye mer fokus på akkurat dette i media! Ny respekt til deg,Caroline 🙂

 86. Hei Caroline!

  Det er en stund siden jeg har kommentert innleggene dine, men nå følte jeg for å gjøre det igjen. Det er så bra at du tar opp dette viktige temaet. Tror du fikk åpnet øynene til mange med tanke på det er flere titallstusen som leser bloggen din. Det er viktig å vite hva som ligger bak den glossy og «plettfrie» forpakningen vi ser i produktene for å være en bevisst forbruker. Derfor er det en stor fordel at det er blitt laget lister over hvilke produkter som tester/ikke tester på dyr. Jeg har allerede ryddet badehylla for en del produkter som jeg ikke visste testet på dyr.

  Ønsker deg en god helg:-)

  Hilsen dyrevennen

 87. Elisabeth

  Hva med skinnvesker, skinnsko og skinnseter i bilen……? Ikke særlig dyrevennlig det, vel? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nå snakker jeg om dyretesting. Dette med pels (som jeg tar avstand fra) / skinn kan man ta i en annen debatt.

   – C

   1. Connie

    Forskjellen på pelshandelen og hudhandelen er produktet.Likt for begge er lidelsen som ligger bak.

  2. Pelsdyrindustrien er horribel ja, og her holdes dyr fanget utelukkende for at «fine fruer» skal «se bra ut», og mye mishandling er inne i bildet.

   Når det gjelder skinn, er dette stort sett ikke noe som havner innunder dyremishandling, siden skinnet ofte kommer fra kuer el.l, som allikevel slaktes for matens del. Her er det mer humanitet i bildet, og mer av dyret kommer dermed til nytte, istedenfor bare å kaste skinnet.
   Samme med kuskinn på gulvene. Det handler om å utnytte hele dyret. Det lider ikke noe nevneverdig, sammenlignet med burdyr. Kuer har heldigvis gode levekår sammenlignet med pelsdyr. de går bl.a løs og gresser hele somrene, står i bås om vinteren, men ¨på andre villkår enn pelsdyrene, som lever sammen trangt i små bur og som igjen og igjen finnes med avspiste bein etc, fordi de stresses og blir helt ødelagte av å stå på netting veldig trangt.

   Man kan dessuten ikke rå over ALT, men rår man over NOE, istedenfor ingenting, så hjelper det mange dyr!

   Selv spiser jeg kjøtt, og jeg har produkter av skinn.
   Men jeg har IKKE klær med pels (Disse dyrene brukes ikke til annet enn pelsens del, og har dårlige kår),
   og prøver å unngå hudpleie som ikke er testet på dyr.

 88. Det er veldig bra att du tar opp dette temaet. Det er mange mange som ikkje tenker over slikt i det hele tatt. Og du ahr ein stor leserskare. MAnge unge som lar seg påvirke av deg. Veldig godt innlegg. skulle vore mange fleire som skrev om slikt. Stå på

 89. the honest one

  bynte nesten ó grote, de mó heller pröve produktene po seg selv….

 90. Kjempebra at du skriver om sånne ting !!! Jeg er helt sjokkert, jeg bruker jo mange av disse produktene på den listen 🙁 🙁 🙁 escada, veet osv… ALDRI MER !

 91. really hard images
  it hurts to look at!

  / Stephanie

  http://www.fashionbysterup.blogspot.dk

 92. susanne

  Hei Caroline:)
  dette innlegget varmet veldig. Jeg jobber for ett kosmetikkfirma som ikke tester på dyr og lar heller ingen andre teste for de. Jeg jobbet med underskriftskampanjen mot testing på dyr og veldig mye gode og dumme holdninger man møter der.

  De fleste skriver under før man rekker å si noe nesten mens andre tror at eneste veien utenom testing på dyr er at vi skal da teste på mennesker. dette er folk som ikke engasjerer seg og som egentlig ikke vet hva som foregår innenfor kosmetikkindustrien.Det er forferdelig det som foregår,hvorfor skal dyr lide for at vi skal se bra ut?

  Samme gjelder pels! Hvorfor skal vi gå med pels? det finnes så mange andre mer dyrevennlige varme klær der ute.Eneste som fortjener å gå med pels er dyrene selv! Vi har aldri hatt pels selv fra fødsel og kommer aldri til å ha det. Det beste ordtaket jeg vet om er dette:

  «Velger man ekte pels sender man ut signaler om mangel på empati for dyr, og man støtter dyrs lidelser til fordel for egen forfengelighet»

  Håper virkelig at temaer om nettopp dyr er noe du skriver mer om,da du er ett forbilde for mange unge og gamle mennesker.

 93. Det er så flott at du skriver om dette! Syns det er flott at toppbloggere utnytter litt av «rampelyset» til å sette fokus på de store, viktige tingene, og ikke bare på seg selv. Stå på! 😀

 94. Michelle

  JA!! Dette innlegget likte jeg virkelig!! Er selv stor motstander av dyretesting! Ble veldig glad for at du innformerer og poster disse bildene på DIN blogg, siden det tross alt er DIN blogg som når ut til flest mennesker! Og veldig greit med listene du deler med oss, fikk avkreftet og bekreftet noen merker selv 🙂 Kjempe bra Caroline 😉

 95. Hei! Spennende innlegg. Jeg har noen spørsmål.

  La oss se for oss at selskaper som har drevet siden tidlig 1900-tall har bygget opp enorme mengder kunnskap om hva som er farlig, og hva som ikke er det. Denne kunnskapen har de opparbeidet seg ved å teste på dyr. La oss så se for oss at selskaper som dannes i våre dager, og som stolt proklamerer at de selv ikke tester på dyr, benytter seg av denne kunnskapen, og dermed slipper å selv teste på dyr. Er de da noe bedre enn selskaper som tester på dyr? Hvorfor det?

  Og i tillegg lurer jeg på: Hva foreslår du som alternativ til testing på dyr? Er du villig til å selv stille opp som prøvekanin på produkter og ingredienser man ikke vet om er farlige eller ikke?

  Jeg er ikke veldig opptatt av spørsmålet, altså, og prøver ikke å argumentere for at du tar feil. Jeg har igrunn ikke tatt stilling til spørsmålet selv. Jeg bare lurer på om du har noen tanker rundt dette. På forhånd takk for svar.

  1. Fotballfrue

   Du kan lese om alternativ til testing av dyr på dyrevern sine hjemmesider.

   – C

 96. For et flott innlegg! Jeg klarte nesten ikke se på bildene, for dette er noe som gjør vondt langt inn i sjelen. Jeg er i mot testing på dyr, men har aldri liksom tenkt over om de produktene jeg bruker er på den lista. Sjokkert ser jeg at det meste jeg bruker står på listen over at de tester! Heldigvis ikke OH, og Boots. Nå er det sakte men sikkert å bytte ut merkene, jeg har bestemt meg for å bruke de opp og så gå over til sikre merker. Men kunne virkelig tenkt meg tips til alternativer, spesielt til produkter man bruker til hjemmet og slikt.
  Hvilke vaskemidler til hjemmet bruker du? Og har du tips til en god mascara? Jeg er helt avhengig av min Extreme fra Lancome som jeg har brukt i mange år… Sukk dette blir ikke lett, men dyrenes ve og vel er viktigst! Takk for at du åpnet øynene mine!

  Kommer til å lage innlegg i min egen blogg om dette, håper det er ok at jeg henviser til ditt innlegg også.

  Her oppe i nord er faktisk nordlyset kommet på plass, kanskje man klarer å fange det i helga når man skal ut å fotografere 🙂 God helg til dere!

  Klem!

 97. Veldig bra innlegg. Jeg prøver selv så godt jeg kan å bruke produkter som ikke er testet på dyr.

  Vil også legge til at Clinique heller IKKE tester på dyr (merket som jeg pleier å bruke). Og ikke minst Body Shop som også står for en rekke andre vitkige saker!

 98. Vil bare slenge med at H&M heller ikke tester på dyr 🙂 så man trenger ikke gå til de aller dyreste merkene for å være dyrevennlig! 😀

 99. Jeg synes det er kjempe fint at du fokuserer på dette! Dette tror jeg mange er imot (inkludert meg selv), men ikke har så mye kunnskap om. Så at du lager et innlegg med linker til sider med produkter som tester og ikke tester på dyr syns jeg er helt TOPP!! Jeg var selv ikke klar over hvilke produkter som tester på dyr, og da jeg så listen ble jeg overrasket over at en del produkter jeg har i min sminkepung tester på dyr.. Det jeg syns er dumt er at det desverre er mange av produktene som er lett tilgjengelig i både matbutikker og parfymerier tester på dyr, men her gjelder det å være klar over hvilke produkter man bør styre unna. Jeg har selv to hunder, og tanken på at disse små uskyldige dyra skal få lide for vår skjønnhet er forferdelig!

  Supert innlegg Caroline! Jeg håper at du med dette innlegget får opp øynene for mange:)

 100. https://www.boikott.net/produkt/moroccanoil

  Moroccan Oil blir produsert av et israelsk selskap. Hvis du kjøper dette produktet er du med på å gi penger til en nasjon som driver med apartheid og undertrykkelse av det palestinske folk. Jeg synes det er ganske trist at så mange jenter bruker dette produktet og andre produkter, uten å være klar over hvem som har produsert dem osv. Dine handlinger teller. Vis at du tar avstand fra undertrykkelse!

 101. Hei Caroline,
  Kjempe bra innlegg, det er så utrolig viktig å gi folk informasjon om hvordan dyr blir behandlet. Lurte på om du spiser noe vegetar/vegansk? Det hadde i så fall vært hyggelig om du postet middagstips og inspirerte andre til å gjøre det samme. Dyreproduksjonen i dag er etter mitt hode, helt ute av kontroll og det er så viktig å legge fokus på det – samt alle andre forhold for dyremishandling.
  ha en flott helg

 102. Virkelig fantastisk Caroline <3

  At du bryr deg om, og kjemper for de uten stemme sier svært mye om hvem du er som menneske. Det er SÅ VIKTIG og informere om disse temaene, slik at folk VET.

  Det e så viktig at man gjør noe, ikke bare synser!

  Jeg har selv to hjertesaker som sitter langt langt inne. Jeg vil gråte bare jeg tenker på det, og jeg jobber hardt hver dag for og spre informasjon. Deltar på demonstrasjoner, henger opp lapper, deler ut flyers og ikke minst bruke sosiale medier for det det er verdt! Med en blogg som denne har du utrolige muligheter, og kan nå frem til veldig mange, samt påvirke den yngre generasjon i riktig retning.

  Det er ingenting som får magen min til å knyte seg som elefanter i sirkus.

  Disse svære, tunge, vakre dyrene som tilbringer livet sitt i en trailervogn som akkurat rommer dem selv. De er så underkuet, og mentalt ødelagte at de ikke makter å gjøre noen form for motstand. Om de gjør det blir de mishandlet, og den såkalte elefantstaven som består av en stokk med en slags krok på er helt vanlig prosedyre, OGSÅ i norske sirkus. De lever hele det lange livet sitt i smerter, da de blir tvunget til å utføre "triks" kroppen deres ikke er lagd for. VÆR SÅ SNILL og ikke dra på sirkus, ELLER bruk produkter som er testet på dyr. Dette er dyremishandling!

 103. Cathrine

  Hei! Som hun over sa om dine landbruksvarer eller hva hun kalte det, så mente hun nok kjøttvarene du bruker, også produkter som cottage cheese, kesam, fløte, smør og melk. Ikke minst kylling.

  Hvis dyr er noe du virkelig brenner for, så anbefaler jeg deg å se filmene :

  – Smak av hund (norsk film om sannheten om Tine, Gilde og Prior. Behandling av dyrene og hvor mye de bruker på å få deg til å tro at du MÅ ha det. Kan ses på youtube )

  – Earthlings ( på http://www.earthlings.com kan du se trailer om kjøttproduksjon verden over.)

  Dette er grusomt. Mange sier det ikke er slik Norge, men det er det. Gjerne ikke fullt så gale, men å bruke dyr som en slags produksjon gjør meg kvalm. Jeg klarer fysisk sett å ikke spise kjøtt lenger. Har vært vegetariener i snart 5 uker nå og stortrives med det:) Jeg spiser fisk fordi jeg mener dette går greit. Fisk lider ikke samme lidelse hele livet som storfe, kylling og gris gjør. Dyrene lever stort sett fritt. Og jeg mener at det er forskjell på en torsk og en ku rent intelligensmessing. Og fisker man fisker selv er det jo enda bedre.:)

  Ikke minst får kjøttspisere økt risiko for hjerte-og kar sykdommer og mange andre tilleggsplager.

  Dette er også en av grunnene til at folk mener økologisk mat er bedre. Den er produsert uten sprøytemidler som kan påføre kroppen din allergier og tull og det er naturvennlig og dyrevennlig.

  Håper du ser videoene. Du får opp et lys. De fleste nordmenn er dessverre hjernevasket av media/reklame..

  1. Så flott du har sluttet å spise kjøtt og kylling, men vær så snill for andre vegetarianere og IKKE kall deg vegetarianer. Folk tror at en vegetarianer spiser fisk og det gjør dem IKKE!!!

 104. Huff,nå føler jeg skam over sminkepungen min.. ser ut som jeg må bytte ut en GOD del..Takk for dette innlegget, nå kan man kjøpe sminke med god samvittighet fremover, for å tenke på om ting er testet på dyr er kanskje ikke noe man bestandig tenker over i en hektisk hverdag. Dette gjorde meg bevisst!

 105. Karoline

  Tusen takk Caroline, for at du informerer om dette.

 106. Ååh jeg elsker deg for at du tar opp dette! Dette er noe jeg har fokusert på i flere år nå, etter at jeg ble obs på hvor jævlig dyrene faktisk har det. Om jeg nevner dette for noen, så får jeg som oftest høre at det ikke spiller noen rolle, at det bare er dyr. De folkene hadde nok ikke likt det om det var de som ble testet på.

  DU er herlig!

 107. Så bra at du engasjerer deg for dette !! Håper flere melder seg inn i Dyrevernalliansen! :))

 108. Lucille

  HEI 🙂

  Jeg må bare komme med en kommentar til innlegget ditt, som jeg for så vidt er enig i. Men noen av de som står på listen over produsenter som tester på dyr gjør ikke det med produktene sine. Grunnen til at noe av dem står på den listen, er at noen av ingrediensene fra gammelt av har vært testet på dyr. Dette var jo veldig vanlig før, mens mange har valgt å gå bort fra dette som testmetode. Jeg er overhodet ikke for testing på dyr og syns det er bra du setter fokus på det. Ha en finfin dag og ei strålende helg 🙂

  1. Dette stemmer ikke. Den dagen kosmetikkmerket ikke lenger tester hverken ferdige produkter eller ingredienser på dyr og dokumenterer dette skriftlig (det binder juridisk) – vil de selvfølgelig bli slettet fra den «røde listen» – og komme over på den «grønne». Flere av merkene lar være å svare, nettopp fordi dette gjelder som et juridisk dokument – ikke desto mindre har forbruker rett på sådan informasjon. Eller de kommer med lange tirader om hvor «dyktige» de er på alle mulige alternative metoder (eks. L`Oreal) – og at de sluttet å teste sine produkter for mer enn 20 år siden (lovpålgt). Det høres jo flott ut ikke sant! – men ikke for dyrene, de lider fremdeles et helvete så lenge ingrediensene testes på dem – og det skriver de ikke noe om!
   Ønsker du få et korrekt svar, må en altså spørre om de tester sine «ferdige produkter eller ingredienser på dyr»! Svaret burde være enkelt, JA – eller NEI!

 109. supert innlegg!!

 110. HURRA Caroline!! Jeg ble så glad når en så stor blogger som deg skrev om dette, for det er så sykt mange som ikke skjønner (eller bryr seg) om det. Tss et dyr fra eller til tenker de og kjøper verstinger som Loreal og Dior. Mitt tips når venninner sier det er så dyrt å bytte alt, er at de kan bytte gradvis. Bruk opp mascaraen og kjøp ikke-dyretestet neste gang. Og en regel er at alt nytt skal være ikke-dyretestet. 🙂

 111. Hei,

  Huff, fikk helt vondt i sjelen og sjekket med en gang skapet. Jeg har brukt Avéne lenge nå og fikk litt panikk da jeg så at de stod på listen over de som tester på dyr. Men jeg gikk inn på hjemmesiden deres og så at de skriver selv at de har sluttet med dette og nå kun tester på friville mennesker. Men Loreal mascaren gikk rett i søpla..
  Gikk også inn på dyrevern.no og så at de har en app du kan laste ned for å enkelt ha med deg listen når du er ute og skal kjøpe sminke, kremer etc. Veldig smart :o) (listen er jo lang, så det er ikke enkelt å pugge alle, men da har du den i lomma ;o)
  Kjempebra at du tar opp temaet, trengte en reminder på dette.
  Takk :o)

 112. Fantastisk bra innlegg, Caroline!! jeg har den faste produkter på testelisten, og ble veldig skuffet. nå skal jeg finne gode erstatninger til disse produktene

 113. Syns det er veldig bra at du tar opp dette temaet Caroline!! 🙂 Folk vet alt for lite om hva som foregår bak denne industrien!
  Til alle sammen med Appleprodukter: Det finnes en app som heter «Dyretestet?» der man får en fin oversikt over de fleste merker, og om de tester på dyr eller ikke 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg har linket til appen i innlegget 😉

   – C

 114. Så utrolig bra at du skriver et innlegg om dette! Jeg er også medl. i dyrevernalliansen og bruker ikke produkter som er testet på dyr.
  Har du noen tips til håndsåper/dusjsåper som ikke er testet på dyr og som er lett tilgjengelig. Jeg bruker Body Shop sine:)

 115. Camilla

  Tusen takk for at du som Norges største blogger bryr deg om et så viktig tema som dette.
  Jeg håper virkelig at mange blir påvirket, og ikke tenker at de som en person ikke kan gjøre noe forskjell.
  Man må være den forandringen man ønsker å se i verden !!!

  Klem <3

  1. Fotballfrue

   Skulle bare mangle 🙂 Glad for at jeg kan bidra til økt bevissthet rundt dette.

   Klem tilbake 🙂

 116. Så ufattelig bra at skrev innlegg om dette!! Du er kjærlighet 🙂

 117. madeleine

  jeg er så glad du skriver om dette! tommel opp for deg caroline. husker når jeg gikk første året på vgs, så skulle vi ha fremføring om hva vi ville, og jeg valgte å ha om dyretesting, husker jeg var så glad jeg kunne bevisstgjøre bare 25 personer, fantastisk at du som når ut til flere titalls tusen, skriver om dette! men jeg må også nevne at lilleborg tester på dyr, som er produsent for en rekke rengjøringsmiddler som blant annet, jif blenda, omo, sun, zalo, lano, krystal osv. har jo sett at du nevner på blogget at du er helt frelst av jif :/ et bra alternativ er Ecover som ikke tester på dyr og som også er økologiske 🙂

 118. Marianne

  Jeg stiller meg bak alle de andre her og sier at det er kjempebra at du tar opp et slikt tema. Du kan nok bidra til at mange blir mer bevisste rundt dette. Alt for mange dyr lider pga vår forfengelighet.

  Men siden vi først er inne på dette med dyreplageri. Hvordan stiller du deg til bruk av dun i jakker, dyner osv. De fleste dyrene her blir ribbet levende for at man skal kunne ribbe dem flere ganger før de avlives. Dette skjer Øst-Europa (til tross for at det ikke er lov i Europa) og Kina og det er herifra vi får nesten all dun fra selv om produktet lages i et annet land. Synes det er alt for lite fokus på dette. Kanskje du burde lage flere innlegg?

  Stå på!

 119. Hadde du vært reelt interessert og bekymret for dyr så hadde du satt som et krav når du solgte reklameplassen rundt bloggen din at det heller ikke der var lov å reklamere for produkter som var testet på dyr.

  1. Fotballfrue

   Ja, det hadde jeg, men det er ikke mitt bord, og det har jeg kontrakt på.

   – C

   1. Jeg synes det er kjempeflott at du setter fokus på dette, og du er stort sett veldig flink. Men.. Schwarzkopf tester på dyr. De reklamerte du for i mai.

   2. Fotballfrue

    Jeg tipset om en konkurranse i regi av schw., om en mobilapp. Dette var en avtale som nettavisen signerte før jeg godkjente den. I ettertid har vi ryddet opp i slike ting, slik at jeg alltid må godkjenne denne type kampanjer (i form av innlegg).

    Håper enkelte kan slutte å gå i sømmene på meg nå. Det er helt utrolig.

    – C

 120. Åh Caroline, vil bare rose deg opp i skyene for dette innlegget.
  Jeg kunne skrevet en hel avhandling til deg om hvor fantastisk jeg synes det er, men jeg tror du forstår hvor jeg vil hehe. Kjempe bra, virkelig! Fikk tårer i øynene, vi trenger at «mannen i gata» åpner øynene for både dyretesting og industrimat/melk.
  Problemet er at folk flest ikke har en anelse av hvordan ting foregår, ikke nødvendigvis at man ikke bryr seg.

  Folkens:
  -VELG ØKOLOGISK KJØTT/MELK
  -VELG IKKEDYRETESTET PRODUKTER
  -IKKE KJØP PELS/DUN

  Sammen ka vi gjøre en forskjell dere, men man må starte med seg selv 🙂

  Peace <3

 121. Marianne

  Dette var et veldig bra og bevisstgjørende innlegg. Men jeg tenker alltid at ting ikke er så enkelt som det høres ut – bruker f.eks. merker som ikke tester på dyr resultater fra de som gjør det? Vet du noe om det? I så fall er man like langt, da er det bare noen som må ta på seg skylda for å gjøre forsøkene mens andre «uskyldig» bruker resultatene. Det jeg lurer på er om det finnes alternativ til å teste på dyr hvis man vil være sikker på at sminkeprodukter ikke skaper reaksjoner hos mennesker? (Altså hvordan gjør merkene det som ikke tester på dyr?) Hvis svaret er nei hjelper det ingenting om folk bruker merker som ikke tester på dyr med god samvittighet, da blir det eneste alternativet å slutte å bruke alle kosmetiske produkter.

  1. Fotballfrue

   Listen til dyrevern inneholder kun «rene» produkter, hvor verken ingrediensene i ferdig produkt, eller ferdig produkt, er testet på dyr.

   – C

 122. Jeanette Stenersen

  Du reklamerte tidligere for Biosilk. Biosilk er testet på dyr. Du får penger for å reklamere på sminke og div produkter som du egentlig ikke bruker til vanlig. Når det kommer til Biosilk som du reklamerte så varmt for, så støttet du en dyremisshandligssak. Biosilk er testet på dyr. Så det syntes jeg du er veldig dobbelmoralsk og overfladisk. Ellers har du en fin blogg!

  1. Fotballfrue

   Du kan ikke dra opp ting i fortiden, dette er NÅ. Mener du virkelig at dersom jeg ikke har vært bevisst på dette tidligere, så kan jeg ikke endre mening? Jeg håper virkelig at du selv har vært bevisst siden du kom til denne verden, ettersom du mener det ikke går an å få øynene opp for dette i ettertid. Så vanvittig trist! Biosilk reklamerte jeg for i 2010. 2010. 2010!!!! Det var i 2010 at jeg fikk øynene opp for dette med dyretesting, jeg trodde ikke slike ting foregikk på produkter importert til Norge, det var aldri i mine tanker engang, fordi det er så grusomt og fordi vi ikke blir opplyst. Men nå er jeg opplyst, og jeg har brent for dette i 2 år nå, så ikke prøv deg med denne dobbeltmoralsk-prekenene din! Jeg blir så sint!

   – C

  2. De fleste mennesker har gjort et og annet som ikke er etisk.
   MEN, de beste mennesker forandrer seg på et og annet område etterhvert som de blir opplyste, lærer mer og har følelser som kommer fram.
   Dårligere mennesker gir blanke, selv om de etterhvert opplyses og læres.

   Alt er ikke gjort på en dag, vet du. Det at Caroline faktisk HAR blitt opplyst på dette med dyretesting, OG tatt grep, er FANTASTISK!
   Man kan ikke gråte over spilt melk, eller irritere seg over at andre ikke ble opplyst tidlig nok. Ingen er opplyste her i verden når vi fødes.
   Vi lærer så lenge vi lever. Og man rår ikke over alt på en gang.
   Dermed mener jeg du burde tenke i nåtid og se framover, Jeanette Stenersen, ikke kritisere ting i fortid. Fortid er fortid.
   De beste mennesker endrer seg.

 123. turid-helen

  kjenne mæ litt flau over at du plutseli skriv ett sånn hær innlegg…(ikke at d ikke e en bra ting),mæn å reklamere før at du e så dyrevænnli..
  Da sei æ ikke at du ikke e gla i dyr osv,mæn..du bynt å brenne før detta i 2010?? okei!
  Koffør hadde du da en konkuransse i fjor dær mann kunne vinne produkta fra yves rocher? å di tæste IALLEFALL på dyr

  Å di tingan vi bruke i lavkarbo??
  Indigrænsa dær og i salat e tæsta på mus før å se om eeffekten er der!!

  kjenne mæ alovorlig skuffa nu! enting e å bry sæ om dyr og d dær,mæn å stå å si at du brenn før d????OFF!

  1. Det er lenge siden jeg reklamerte for Yves Rocher, og på den tiden så fant jeg de ikke på listen heller. Til din informasjon kan jeg fortelle deg at jeg sa nei til et foto-oppdrag for de til en verdi av 40 000,- pga at de tester på dyr

   Nå er jeg ikke helt sikker på hva du mener med at ingrediensene i lavkarbo er testet på dyr. Lavkarbo er helt normalt og naturlig mat, så ingenting der som blir testet på dyr. Hvis det er studier gjort på dyr, så er det noe annet, men det har ingenting med lavkarbo å gjøre, men kosthold generelt.

   – C

   1. turid-helen

    all studier er gjort for å kunne dokumentere effekt..eks spinat..di har mus inni bur før å sjekke om den har effekt.
    Veldig bra du takket nei for oppdraget til yves rocher.

   2. Men spinat er jo en like stor del av et vestlig kosthold, som på lavkarbo. Skal du unngå dette må du nesten slutte å spise mat.

    – C

   3. turid-helen

    d va ett eksæmpel.Mæn æ sjønne budskape ditt,å æ vil nok tru at du får opp øyan t mange flere om detta nu,å d ska du ha ros før:)
    Æ sjøl e ikke hysterisk,mæn æ reagere på at folk som reklamere før dyre tæsta ting,plutselig ska være dyrevænnlig.

    mæn som du sjøl sei: d e låv å endre synspunkt og det e vanskelig å få me sæ alle produktan som e dyretæsta. mæn d e rart du ikke ha fått d me om yves rocher før nu,når detta ha vært så mye snakk om.æ ha vist d i årevis.

    mæn løkke t videre i d dyrevennlige og æ håpe mange melde sæ inn ætter detta innlegge.

   4. Spinat er da sunt, så om musa fikk smake spinat, var det vel bra for den?

    Fra spøk til alvor, man kan ikke slutte å spise, vet du. Og det du tar fram blir unyttige eksempler.
    MEN jeg er enig i at når det gjelder enkelte lavkarbovarianter, så spiser de fryktelig fryktelig MYE kjøtt, og
    det kan lønne seg med et par kjøttfrie dager i uka, for dyrenes del. Vi trenger ikke kjøtt hver dag, selv om vi
    fint kan spise kjøtt. (Uten at det er noe negativt å være vegetarianer, for all del.)
    Men jeg kan ikke se at Caroline fråtser i kjøtt trass lavkarbomaten sin da, så dette blir off topic 🙂

    Dessuten er det en fordel om et menneske endrer holdning til enkelte ting, om ikke alt. Man KAN gi 200 kr til fattige barn i Afrika, uten at man selger hele huset og gir dem. Man KAN unngå å støtte pelsdyrindustrien selv om man spiser kjøtt.
    Dersom alle mennesker hadde minst ett område/tankefelt de viet til dyra, ville det hjelpe mer enn ingenting.
    Litt er bedre enn intet.

   5. Det aller viktigste er jo at etterhvert som man blir opplyst, så tar man et valg. Man kan ikke bli holdt ansvarlig for ting man gjorde tidligere!
    Lavkarbotingtesting? Lavkarbo er da helt normal mat!

    Skjønner godt du blir sint, Caroline!

   6. Madeleine

    Lene Orvik takket vel ja til dette oppdraget til Yves Rocher? Creds til deg som takket nei 🙂 🙂 Det liker jeg.

 124. Marianne

  Dersom man tror man bruker produkter som ikke er testet på dyr, så tar man nok litt feil – Selv om ikke det merket du bruker er testet på dyr slik det er sammensatt, så er HELT sikkert ingrediensene testet på dyr, eller så hadde de ikke fått solgt produktet. Ellers så brukes noe av den samme sammensetningen i et annet produkt som er testet på dyr og dermed godkjent. For hvordan kan de vite at det ikke er farlig om de ikke tester det på andre levende vesner først? Vil du være testperson for noe som helt sikkert gir deg huskader/kreft eller værre? Det er da dessverre noen dyr som må lide for at nettopp DU skal kunne bruke den sminken og den kremen du ønsker!

  Og hvordan tror dere egentlig man har klart å komme så langt innenfor medisin med behandlinger og legemidler? Først ser man på det på en lab, deretter må det testes på dyr, så må det testes på en gruppe mennesker som sier ja til å la seg teste selv om det kan være alvorlige bivirkninger, før man kan få det solgt på apotek eller få den medisinen du skal ha på sykehuset. Hadde det ikke vært for at de brukte dyr til testing så er det ikke sikkert like mange hadde overlevd barnesykdommer eller noe så enkelt som en influensa!

  Det er selvfølgelig dumt at dette er den eneste tilnærmingsmåten – men dersom du synes synd på dyrene kan du jo bare melde deg selv til test? På hvilken annen måte tror du det kan løse seg? Mennsket er så sammensatt og det må testes på noe organisk/biologisk for at man skal kunne vite hva slags effekt det har!

 125. Fantastisk at du tar opp en slik sak, virkelig en vekker! Takk!
  Vil også gjøre oppmerksom på hva som ofte dessverre foregår bak scenen på sirkus. https://elefantbaba.wordpress.com/ Behandlingen mange av disse dyrene gjennomgår er også helt forferdelig.

 126. Føler dette inlegget kom etter jeg spurte om Mary Kay. Jeg er veldig enig det er kjempe forferdlig. Men jeg lasta ned den appen. Jeg må mer eller mindre bytte ut alt uten om glo minerals sminken min. Det tyrkiske merke jeg bruker fant jeg ikke der..

  Men jeg har meldt meg inn som konsulent på Mary Kay. Å spurte når jeg meldte inn at de jobber med at dette skal ikke skje.. Enneste «billig» sminken hva HM sin så ikke er testa på dur. Tester de parfyrmer og på dyr?

  Og shampoo?

  Ja da trenger jeg tips om det så ikke blir testa på dyr av det. For jeg bruker escada, å den testes på dyr :/

  Hvorfor må de gjøre det? 🙁 Kan de ikke teste på andre ting ? 🙁

 127. Amalie S

  Åh, skjønner ikke at dette ikke er mer opplyst. Har brukt min favorittmascara fra Loreal i flere år, og kjøpte en selvbruning derfra i går. Blir irritert at jeg har brukt dette merket uten å vite om det. Takk for at du skrev dette innlegget 🙂 Forhåpentligvis blir det mindre dyretesting om flere slutter å bruke merkene.

 128. hjelper ikke være mot testing på dyr, da man har skinnvesker og skinnsko ++++!

  1. Fotballfrue

   Nei, for all del! Ting må være svart/hvitt. For å være mot dyretesting må man vel helst være vegetarianer også? Eller?

   Det å ha en skinnveske trenger ikke bunne i at det er av et dyr som har vært utsatt for dyremishandling.

   1. Om man er sterkt imot det, så ja.
    De slakter dyrene i de fleste store merkene, som Christian Louboutin, LV, chanel, gucci, osv! Det blir avla dyr for å få nok skinn til vesker og sko.
    For at det skal bli skinn må det jo komme fra et dyr, for ellers er det ikke ekte skinn, og det blir ikke brukt falskt skinn hos de «dyre» merkene. (unntak noen selvfølgelig, Stella McCartney osv)

   2. Fotballfrue

    Har ikke da kjøttet blitt brukt til mat?

    – C

   3. Nei stort sett ikke. Det er ikke gamle melkekyr som blir til de dyre skinnveskene dine, det er dyr som avles spesielt for å brukes til dette. Kjøttet males ofte opp og benyttes i annen produksjon, men ikke menneskeføde. Er derfor liten forskjell på å bruke ekte skinn og ekte pels.

   4. Det er desverre ikke alltid at kjøttet blir brukt til mat! Faktisk så blir det ikke det i de fleste tilfeller.

   5. Fotballfrue

    Hvordan vet du dette?

    – C

   6. Jeg mener at alle levende vesener har egenverdi, selv om de er avlet fram av oss mennesker. Nå ser jeg heller ikke pels/skinn som et unødvendig produkt, tvert imot. Pels har enorm evne til å holde på varme, den er ofte i seg selv vanntett, og den er nedbrytbar, i motsetning til mange alternative produkter som er oljebasert.

    Et alternativ til domestisering eller nedleggelse , er å utvilke farmene til å ivareta dyrets beste, forholdsmessig, slik vi gjorde da vi ga norske kyr sommerferie. Jeg finner det naturlig å benytte dyr til mat og andre behov vi har, ettersom det skjer også hos andre arter. Moral endrer seg med samfunnet, og er ikke en konstant faktor, derfor synes jeg i utgangspunktet moralisering rundt det å bruke andre veseners liv for å fø våre egne er unødvendig. Derimot går det an å forholde seg til kunnskap vi tilegner oss, og ta hensyn så fremst det er mulig. Men jeg er sterkt imot nedleggelse av en industri som fremmer et effektivt produkt. Da vil jeg heller se på hva vi kan gjøre for å utvikle industrien på en bærekraftig måte, og samtidig ta hensyn til det vi vet om dyrenes beste( legg merke til denne setningen, at industrien skal tilrettelegges til dyrenes beste!!!), uten at det skal gå ut over oss selv, noe jeg oppfatter som destruktivt.

    Det jeg sier her, kort og greit: Store motehus har ikke råd til å drive med dyremishandling, pga markedsverdi. Les: Apple og mediestorm rundt de, ang menneskerettigheter på fabrikker. Skinn forurenser mindre enn syntetiske fremstilte stoffer, men vi mennesker må bli flinkere til å utnytte hele dyr. Jeg sier ikke at jeg ønsker minkefarmer, men at om vi skal fortsette å ha det, så MÅ de bli tilrettelagt bedre.

 129. Kjære Caroline.
  Som dyreelsker, hundeeier og tidligere kanineier fikk jeg vondt helt innerst i hjerterota av å lese lista over produktene som er testet på dyr. Til min store forskrekkelse innså jeg at 98% av produktene jeg bruker står oppført som testet på dyr. Det innebærer Kerastasè, Lancôme, Dior, Guerlaine, Estee Lauder, Mary Kay, Jif, Zalo, Dr. Greve, Dove, O.B.. Ja, you name it! Jeg føler meg som verdens største hykler ettersom jeg alltid har vært opptatt av dyrenes rettigheter. Jeg kjenner jeg blir forbanna fordi jeg betaler tusenvis av kroner for innholde i sminkepungen min, åsså er det fremstillt på denne måten. Man skulle tro at når man punger ut 450 for et pudder så hadde de hatt råd til å produsere det uten å måtte teste det på de stakkars dyrene. Heldigvis har jeg bytta ut Mary Kay med Ole Henriksen nå, og jeg skal forsette å bytte ut produktene mine etterhvert som jeg går tom. Takket være DEG kan jeg nå være bevisst på hva jeg kliner utover fjeset mitt! Ikke faen at jeg skal være med å på støtte opp om produsenter som driver på denne måten. Tusen takk!

  Når det er sagt, jeg kan jo tydeligvis ikke gå inn på et parfymeri lengre for å kjøpe favorittfoundation min fra Lancôme. Har du noen tips til en foundation som dekker godt, og ikke er så mye olje i? Nå må jeg samle de tipsa jeg kan, slik at jeg kan sove godt om natten.

 130. 🙁 Takk for dette innlegget Caroline! Noe jeg ikke akkurat husker å tenke over..
  Vil være mer obs neste gang jeg handler inn!

  – Miriam

 131. Sunniva

  Virkelig bra skrevet Caroline ! Jeg har hatt flere foredrag på skolen om temaet, for jeg avskyr testing på dyr. stå på 🙂

 132. hei, så at libresse er testet på dyr… hva bruker du da? 🙂 kjempebra innlegg!

  1. Fotballfrue

   Det finnes flere alternativer, jeg har brukt natracare, og apotek1 har nylig lansert 🙂 https://dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/sporsmal/produkttips

   – C

 133. Veldig bra at du skriver om dette! Det er viktig å huske på at noen kanskje ikke tester de ferdige produktene på dyr, men at de bruker ingredienser som er dyretestet. Da er man jo like langt. Jeg tror dette er tilfelle for flere, bl.a piz buin, for de var ikke dyrevennlige sist jeg sjekket, og det er ikke lenge siden!
  Stå på 🙂

 134. Bra innlegg Caroline!! Jeg har vært inne å tittet på det, så sykt mange som tester på dyr!! har nå printet ut en oversikt over alle og skal aldri igjen kjøpe et produkt som er testet på dyr! Blir så sint og kvalm av å tenke på de stakkars dyrene!! Har selv en liten hjerteknuser og orker ikke en gang tanken på at noen klarer å gjøre sånne grusomme ting mot de stakkars forrsvarsløse dyrene!

  Med det sagt ønsker jeg deg en god helg! 🙂

 135. Pass på at dyrene du spiser (og drikker melken til) også har hatt det godt. Dette er jo en av ulempene med et lavkarbokosthold. Men dere har kanskje råd til at alt er økologisk=)

  1. Vi forsøker å kjøpe økologisk der hvor det er mulig, men jeg ser ikke helt hvorfor dette skulle ha noe mer å si på lavkarbo enn ellers. Det er ikke meningen at inntaket av kjøtt og proteiner skal være noe høyere enn på et vestlig kosthold.

   – C

 136. Glemte å si fra at det var et flott innlegg, og det er veldig bra at du retter oppmerksomheten vår mot dette!

 137. hemska blider!
  Isadora var alltid min favorit. Men hur är det med Oriflame, Faberlic och Bourjois? Har inte hittat dom på båda listor.

 138. Jeg bruker Oriflame sine produkt de tester ikke på dyr…

 139. Jofrid :)

  Takk for et fantastisk innlegg Caroline!
  Nå fikk jeg et skikkelig kick; har meldt meg inn i dyrevernalliansen, hengt opp en liste på kjøleskapet over de produktene som er testet på dyr, gått gjennom det jeg har (og ble superglad da jeg fant ut at Chanel og Ole Henriksen ikke testet på dyr) og funnet ut hvilke produkt jeg ikke skal kjøpe igjen!
  Siden jeg er student og en relativt liten lommebok kan jeg ikke kaste alle produktene umiddelbart, men jeg skal ALDRI kjøpe de igjen!!
  Når jeg tenker meg om greier jeg ikke å bruke de uten å få dårlig samvittighet så tror jeg bare kaster de likevel.. Å teste på dyr burde være straffbart. Jeg blir sint og lei meg når jeg tenker på alle de dyrene som lider bare fordi et firma skal tjene mest mulig. Skulle likt å sett ansiktet til den personen som utførte testene, de må være umenneskelige..
  På grunn av dette innlegget har du gitt en hjelpende hånd til disse stakkars dyrene som blir utsatt for dette. Håper du vet hvilken god gjerning du har gjort idag Caroline, du har fått meg til å åpne øynene og jeg skal påvirke mine venner og familie til å gjøre det samme. På grunn av deg har tusenvis av jenter endret synet på sminkeproduktet og jeg håper alle kutter de ut!

 140. Christina

  For et fantastisk bra innlegg!! Dyrene trenger flere som deg, Caroline! Fint at du hjelper de stakkars dyrene og gir dem en stemme og snakker for dem som de selv ikke kan! Håper virkelig at alle tar til fornuft og kjøper produkter som ikke tester på dyr, slik at de som gjør det, til slutt selger så lite at de ikke overlever lenger.. eller blir tvunget til å slutte å teste på dyr!! Denne gruppen/alliansen som du er med i, må man gjøre noe spesielt for å bli med, eller kan hvem som helst? Jeg vil gjerne hjelpe jeg også!!

  1. Fotballfrue

   Du kan bli medlem i dyrevernalliansen 😀 koster deg 250, 500 eller 1000 kroner i året 😀

   Klem!

 141. Det er vel og bra å ikke teste på dyr. Men hvem skal sminke etc. ellers testes på? Mennesker? Eller ikke testes i det hele tatt?

  1. Fotballfrue

   Det finnes flere alternativer. Dyreplageri er virkelig ikke den eneste vei. Les mer her: https://dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/fakta/alternativer_til_dyreforsok

   – C

   1. Det var jo en veldig kort artikkel med alternativer, så noen kommentarer:

    Dersom man kjøper noe som kun er testet vha Datamodeller, Celler og andre organismer er de ikke testet skikkelig, og da er det dere som faller for billige markedsføringstriks fra disse leverandørene som er gratis (og i og for seg betalende frivillige) forsøksdyr. At dere ønsker det er greit for meg, men jeg ville faktisk ikke turt det. Generelt utsetter alle dere kroppene deres for et gedigent eksperiment ved å tilføre kjemikalier, mineraler og gud vet hva over en lav sko uten tanke for annet enn at «det er organisk og økologisk og ikke testet på dyr – så da må det jo være sundt». Hjelp.

    Og alternativet «Frivillige» til bruk i testing. Joda – analfabeter fra U-land utnyttes grovt til testing av kosmetikk (og i og for seg legemidler). Jeg foretrekker faktisk at noe er testet på rotter enn på levende mennesker som uvitende påføres stor risiko under påskudd av at de er «Frivillige».

    Jaja – la dere lure – gjerne for meg.

  2. Det er vel ikke dyrene som skal bruke sminken? Og det er ikke menneskenes rettighet å bestemme at dyrene, som er hjelpesløse, skal være til vår disponering for sminke. SMINKE, ikke for kurering av kreft eller AIDS. Så ja, det siste forslaget ditt er bedre, da. Ikke testes i det hele tatt.

 142. Kjempe bra at du sprer denne kunnskapen videre C!!

 143. Tusen takk for dette innlegget. Jeg elsker dyr og blir helt kvalm av å tenke på å bruke dem til egen vinning, når de må lide for det. Det fortjener de ikke. Har alltid vært veldig opptatt av dyrs rettigheter og gjør alt for at den lille valpen min på fem måneder skal ha det bra!

  Det som overrasket meg sterkt var at da jeg gikk inn på listene du linket til ble jeg sjokkert over at noen av disse merkene står på badehyllen min! I mitt hode var det rett og slett en selvfølge at ingen produkter blir testet på dyr nå til dags! Spesielt kjente og «dyrere» merker som bioterm! Takk for at du vekket meg! Produktene har nå gått rett i søpla og mitt hjerte er litt lettere! Synes nesten den lille valpen min smilte litt til meg også 🙂

 144. Jeg synes så synd på dyrene som må gjennomgå disse forsøkene hele livet sitt.. de er verdt så mye mer! Støtter selv dyrevernalliansen og det er verdt hver krone. Bare å vite at jeg gjør en forskjell ved å bry meg, slik at dyrene en gang i fremtiden kanskje slipper å leve ett slikt liv.

 145. Camilla

  Flott at du bruker stillingen din (bloggen) til å opplyse folk og sette fokus på viktige problemstillinger! Jeg bare lurte på om du hadde noen tanker rundt dette med kjøttproduksjon? Dette er jo også et område der økonomi- og effektivitetshensyn settes foran dyrevelferd, og mange av de problemene man ser ved testing av produkter på dyr, ser man også innenfor denne sektoren. Dyrevernalliansen foreslår jo for eksempel kjøttfri mandag, og generelt sett mindre kjøtt i kosten. Hva er dine synspunkter på dette?

  Forøvrig – takk for inspirerende blogging på så mange måter.

 146. Oi, det var mange merker som ikke kan dokumentere at de ikke har testet produktene sine på dyr. Er imot testing på dyr og har prøvd å styre unna. Ser det er merker jeg antok var kun testet i laboratoriet som står på «svartelisten». Bra innlegg, skal dobbelskjekke neste gang jeg kjøper noe nytt og styre unna de jeg bruker som kan være testet på dyr fremover.

 147. Prøvde å postedenne linken tidligere, men den kom vist ikke igjennom. https://www.logicalharmony.net/smashbox-is-no-longer-cruelty-free/#axzz26S34Ndsr

 148. Kjempe bra innlegg! Blir helt kvalm av å tenke på hva folk faktisk er i stand til å gjøre mot dyr!

 149. Så flott at du tar opp dette tema! Testing på dyr er Grusomt! Mvh Laila

 150. Lisbeth

  Flott innlegg! Syns ikke du skal måtte forsvare at du tidligere har brukt produkter som er testet på dyr. Det viktigste er jo at du er bevisst på det nå, og må si at jeg er imponert over at du har klart å bytte ut dine tidligere produkter med noen som ikke er testet på dyr! Kjempebra!

 151. Vil bare føye til at Mary Kay IKKE tester på dyr, så håper ikke flere merker er feil oppført på de listene:)

  1. Fotballfrue

   De tester på dyr :/

   1. Hvor har du det fra?:) annet enn den listen?:)

   2. Fotballfrue

    Listen stemmer jo, hvorfor skulle den være feil? I tillegg er det mye skriv om dette på internett :/

    – C

 152. Elise Alexandra

  Selv om ikke produktet er testet på dyr, kan ingrediensene være det..

  Men se på http://www.hildechristina.com, hun har veldig mange gode sminkealternativer som er cruelty free:-) Du burde jo melde deg inn i dyrevennlige bloggere, Caroline:-)

 153. Ingvild

  Hei Caroline, og takk for at du fronter en så viktig sak! All respekt! Jeg ser på meg selv som en relativt bevisst forbruker, men jeg innser nå at jeg kan bli enda mere kritisk i forhold til hvilke produkter jeg velger!
  Det eneste jeg kanskje finner litt negativt med Dyrevernalliansen, er at de også arbeider mot forsøksdyr i laboratorium. Jeg holder på med en Master i Biomedisin, så jeg er vel en av de «slemme», i deres øyne, som jobber med dette. Jeg synes det er veldig trist hvis man blander alle «forsøksdyr». Jeg er absolutt imot testing på dyr i kosmetikkindustrien, men det er viktig å tenke på at uten dyreforsøk innen medisinen, så hadde vi alle lidd av dette, og utviklingen av den medisinen vi kjenner idag ville vært umulig. Etikk og respekt for dyr er også en stor og viktig del innen pensum, og det er også viktig å huske at det er essensielt at forsøksdyr (innen medisinen) lever under så «normale» forhold som mulig, for at resultatene ifra ulike forsøk ikke skal bli påvirket av andre faktorer (stress etc).

  Stå på videre, du gjør en kjempejobb, og er et fint forbilde!

  1. Ida Kristine

   Ja, vi hadde lidd, akkurat som alle andre levende vesener lider av sykdom. Akkurat som alle andre levende vesener dør av sykdom. Det er sånn verden er og vi skal ikke utnytte andre vesener for at vår egen art skal overleve. Vi skal ikke herske over denne planeten på noen som helst måte. Det er ille, men slik er verden. Man dør og det er alltids en grunn til det. Livet går videre. Skal man bli kvitt en sykdom hos et menneske, test på et menneske. Et frivillig menneske. Om det ikke finnes et menneske der ute i verden som vil bli testet på, så sier vel det alt? Det gjør vondt og det er skadelig. Om et dyr får bedøvelse under et forsøk, så får fremdeles dyret alvorlige skader. Den får kanskje ikke vondt, men den får skader. Dyretesting er ikke riktig uansett.

 154. Kjempebra innlegg Caroline! Veldig bra at du skriver om dette da du har veldig stor påvirkning til unge jenter som bruker haugevis av dyretestede produkter. Håper du skriver flere lignende innlegg!

  Vil også si at om man allerede har kjøpt dyreteste produkter bør man bruke dem opp, du har jo allerede betalt for produktet så du trenge jo ikke sløse heller da 🙂

 155. Mathilde

  Wow, du slipper virkelig aldri unna negative kommentarer du, Caroline.
  Jeg har aldri kommentert bloggen din før, men nå føler jeg du fortjener det.

  TUSEN TAKK for at du tar opp et så viktig tema! Du får ofte høre at du påvirker unge med det du skriver, og nettopp derfor er jeg overlykkelig over at du skriver om nettopp dette.
  Jeg er selv medlem i dyrevernalliansen, og oppfordrer ALLE til å bli medlem.
  Dette skal du ha skryt for, kjempebra!

 156. Jeg leste innlegget, klokken inn på llisten over merker som tester på dyr, gikk gjennom sminkevesken min og gremmes ennå. At jeg har vært så uoppmerksom er forferdelig! Takk for et veldig viktig innlegg, jeg vet iallefall at flere av mine tidligere favoritter som solpudder fra Guerlain aldri finner veien i sminkevesken min igjen.

 157. Henriette

  Hei Caroline! Tusen takk for et veldig bra innlegg, det fikk virkelig opp øynene mine og fikk meg til å tenke! Desverre så oppdaget jeg at alle de produktene som jeg bruker til daglig stod på listen :/ som kanebo, dior, bodyshop osv osv. Noe som gjorde meg både kvalm og uvel, da jeg er en stor dyreelsker! Jeg var virkelig ikke klar over dette, men på grunn av deg har jeg nå tenkt å gjøre noe med det og håper flere gjør det samme. Tusen takk!

 158. Kjempebra at du skriver om dette temaet Caroline, håper flere får øynene opp for dette!

 159. Kjempe flott at du tar opp dette, Caroline. Dette er noe jeg brenner for selv, og prøver så godt jeg kan og unngå og kjøpe slike produkter, spesielt om jeg er klar over det. Jeg kjøper mye på Body Shop fordi de er litt billigere enn de andre store hudpleie merkene, og det er godt og tenke på at det ikke er testet. Tenk om noen hadde gjort det til min vakre lille kattunge? Men jeg ville bare nevne en ting da jeg så over listen, jeg la merke til Tommy Hilfiger, der er det viktig og huske på at klærne hans faktisk er laget av barnearbeidere, noe som jeg synes er minst like viktig. Dette er ikke ment til og rakke ned på deg, men jeg håper at kanskje noen andre leser kommentaren min og får det med seg 🙂
  God helg Caroline, du er så flott! Klemmer!

 160. Er så utrolig stolt over å lese bloggen din! Vet ikke hvor mange daglige lesere du har(men vet at det er MANGE), og tenk alle dyrene du nå er stemmen til:D Du bryter virkelig ned stereotyper om «overflatiske bloggere», selv om du skriver mye om mote, sminke og materielle ting føler jeg at du også viser hvilke gode verdier det er viktig å ha! Jeg synes at du sender ut et budskap om at det er viktig å ta standpunkter i forhold til for eksempel dyretesting, for ikke å snakke om sunnhet, trening og livsstil. Dessuten synes jeg du er en av få av de største bloggerne som bruker plattformen sin til å promotere viktige saker. Tusen takk, digger deg!
  Klems

  1. Fotballfrue

   Takk for fine ord, Thea <3 Du er god <3

 161. veldig bra at du setter fokus på dette! 😀

 162. Edel Åse

  Anbefaler å ta en titt på facebook side: Stop the Dog and Cat Consumption in S. Korea. Der ser man hvordan Korea slakter hunder og bruker de til mat og skinnproduksjon. Bare grusomt og det er sterke bilder:((((

  1. I seg selv burde man være veldig skeptsk til skinnproduksjon også, og spesielt fra slike asiatiske land.
   Kina er også ett av verdens mest dyreuvennlige land, som ikke eier skam når det gjelder dyr. Her slås hunder i hjel med stokker, de flår katter og hunder levende, de tapper galle av bjørner som sitter i trange bur, for å bruke gallesaften ++
   Tragiske land! Her har de virkelig ikke utviklet seg i riktig retning, emosjonelt.

 163. Utrolig bra innlegg! Få folk opplyste, det er veldig viktig. Håper du snart kan skrive et innlegg om pels, ettersom vinterjakkesesongen er på vei. Testing av produkter på dyr og pels er forkastelig, gjør folk opplyste, gi folk med pels dårlig samvittighet.

 164. Åh, jeg blir så glad når jeg ser at du bruker bloggen din til å informere folk om slike ting!! 😀

 165. Lill Ann

  Hei Caroline!

  Tuuuuuuuusen takk for at du skriver om dette! Jeg har brent for avskaffing av dyreforsøk i kosmetikkindustrien siden jeg var liten, og i 2005 jobbet jeg i Dyrevernalliansen og tok initiativet til å lage websiden og listene du refererer til i innlegget 🙂 Er ufattelig takknemlig for at du markedsfører siden i bloggen din, det er rett og slett fantastisk!!! TUSEN TAKK fra en gammel dyreverner!

  NB – Vær obs på at når firma sier «vi tester ikke produktene våre på dyr» kan de likevel ha testet INGREDIENSENE på dyr, og da er vi jo like langt… Da jeg utviklet listene var det ufattelig mange firma som prøvde å snike seg unna på denne måten, men det går ikke – det er å villede forbrukere! De som er på den grønne listen er de eneste vi kan stole på som faktisk ikke tester på dyr i noen ledd!!

  https://www.ranablad.no/debatt/article2730444.ece

 166. Så bra at du sette fokus på detta!!! Kjempe bra innlegg!
  For dei som er i mot dette faenskapet kan det vera ein idé å sjekka ut denna sida:

  https://www.lokengard.no/

  Støtt opp om saken folkens! Få stengt den NORSKE gården som avla opp forsøksdyr!

 167. Rannveig

  Tusen takk for at du opplyste om dette. Det var noe helt nytt for meg, og jeg ble kvalm da jeg så at Dior sto på den røde listen. Jeg har jo nesten hele sminkepungen full av Dior-produkter. Nå er det uten tvil slutt på å bruke Dior. At de får seg til å teste produktene på dyr er helt forferdelig!! Jeg har nettopp bestilt en full oppdatering av sminkepungen fra Glo Minerals og gleder meg til å bruke det med god samvittighet!

  Takk for en fantastisk blogg, og ha en supergod helg! 🙂

 168. Ting jeg tror folk tenker sjeldent på er som du sier vaskemiddel. Og sikkert shampo, parfymer osv osv

 169. Fantastisk at du skriver slike innlegg som gjør at flere folk blir oppmerksomme på hvordan produktene de bruker faktisk er blitt testet. Det har vært en del snakk om dette i det siste, noe jeg syns er kjempebra. Det at små, søte dyr som mus, marsvin, kanin og hund må gjennomgå slike tester er helt forferdelig. Det som jeg derimot syns er rart er hvor lite snakk det er om kuer, hester, griser, sauer, elg osv. som vi faktisk SPISER. Disse dyrene er fult ut like verdifulle som de søte små, men fordi vi ser på dem som mat er det liksom «greit». Jeg vet at omstendighetene de dør under er MYE bedre enn de dyrene som blir testet til kosmetikk, men likevel. Dere vil ikke bruke sminke som er testet på dyr, men å tygge dem i munnen er greit? Er det bare jeg som syns det skurrer her?

  1. Vi mennesker er kjøttetere, og har vært det gjennom stort sett hele evolusjonene. Det faller meg helt naturlig å spise kjøtt. Men dyr som brukes til mat bør uansett også behandles med verdighet.

   – C

   1. Mennesker har et valg om å spise kjøtt, noe rovdyr ikke har. Mennesker er heller ikke naturlige kjøttetere – om man studerer fordøyelsessystemet, instinkter osv, ser man at et plantebasert kosthold er mer naturlig for menneskekroppen. Det ser man også på helsa, da kjøttspisere har høyere risiko for å få hjerte- og karsykdommer, enkelte krefttyper (blant annet knyttet til fordøyelsen/tarmene), og andre livsstilsykdommer. Mennesker har avstått fra kjøtt i tusenvis av år og likevel utviklet smarte hjerner – de greske filosofene Platon og Pythagoras er eksempler. I 2012 finnes det ingen unnskyldning for å ta liv eller utnytte dyr fordi vi liker smaken av det.

    Jeg vil si at en gjennomsnittlig kylling i Norge har det nesten like ille eller like ille som dyrene du snakker om i dette innlegget. Mange opplever at et lag under føttene deres etser bort, de kan knapt bevege seg hele livet, flere tusen dør under transporten til slakteriet hvert år pga uverdige forhold, osv.

    Supert at du skriver om dyretesting! Men jeg anbefaler deg å sette deg litt inn i produksjonen av kjøtt, egg og melk og vurdere om det er ok at dyr må gå igjennom alt dette. For dem er det et helt liv, for deg er det bare en smak. Og så finnes det jo så utrolig mye god veganmat!:)

    Ps: Håper du husker på at rengjøringsmidler også som oftest er testet på dyr. Anbefaler Ecoleaf eller Sonett!

   2. At et vegetarkosthold minsker risiko for hjerte- & karsykdommer og visse typer kreft, finnes det vel ingen kliniske studier som beviser. Det er vel stort sett observasjonsstudier, som f.eks The China Study, som hevder dette. Det har vel mer sammenheng med at vegetaretere er generelt sett sunnere enn gjennomsnittet.

    Hvor i historien har Nord-Europeere avstått fra kjøtt i tusenvis av år?

   3. At fordøyelsessystemet vår er best tilpasset vegetarmat, er også feil. Det er antatt at hovedgrunnen til at mennesket har utviklet den hjernen vi har i dag, er FORDI vi begynte å spise kjøtt/fisk, og dermed fikk tilgang på bra protein og viktige fettsyrer. I prosessen med å øke størrelsen på hjernen så fikk vi et vesentlig mindre fordøyelsessystem, planteetere har en enormt mye større tarmsystem enn oss og mtp størrelsen har mennesket en enormt stor hjerne.

    Du har rett i at vegetarianer ofte er sunnere og lever lengre enn folk flest, men det avhenger vel å merke om man klarer å opprettholde et rett vegetarkosthold. Vegetarianere er normalt mye mer helsebevisste enn folk flest. De unngår som regel sigaretter og mye alkohol, er forsiktig med kaffe, trener mer og lever generelt et sunnere og mindre stressende liv. Problemer å sette sammen kostholdet til å dekke kroppens behov for porteiner, slik at en får nok protein og essensielle aminosyrer, i tillegg til rett fordeling av de essensielle fettsyrene (omega 3-og omega 6). Et platebasert kosthold gir ofte helt skjev fordeling av disse essensielle fettsyrene, noe som virker pro-innflammatorisk. Vi er ikke tilpasset kosthold uten animalske matvarer: Kjøtt inneholder bl.a. vitamin D, mineraler og fosfater som holder igjen kalsium i kroppen.

   4. Jeg har da aldri sagt at Nord-Europeere har avstått fra kjøtt i tusenvis av år? Jeg sa at hvis man klarte det i Hellas på Platons tid (som er noen tusen år siden), så klarer man det helt fint i dag.

    Det du sier er sant – vi utviklet hjernene våre fordi vi fikk tilgang på proteiner og fett (mest sannsynlig, noen mener også det er fordi vi begynte å varmebehandle mat). Men på den tiden hadde vi ikke tilgang til soya, kikerter, bønner, osv som vi har i dag. Dette dekker proteinbehovet vårt. Vi lever ikke lenger i steinalderen, heldigvis. Så ja, vi har tilpasset oss å fordøye kjøtt, men kroppen har fremdeles lettere for å behandle vegetarmat. Alle stoffer kroppen trenger (utenom B12) får man gjennom et plantebasert kosthold. Flere kjente idrettsutøvere er veganere, så det er ingen problem å ha en sunn og sterk kropp uten å ta liv. Om det har med livsstil eller ikke er egentlig uvensentlig, det beviser at vegetarianere kan leve helt fint uten mangelsykdommer pga kostholdet. Og hvis det ikke er noe problem å leve uten kjøtt, hvorfor skal man da drepe og utnytte? Smaken av kjøtt er det eneste argumentet de jeg har diskutert med står igjen med, noe som er svært egoistisk.

    Når det er sagt ville jeg heller hatt en mindre sunn kropp og avstått fra utnytting av dyr, men heldigvis trenger man ikke å velge:)

   5. Spurte bare for å se hvilken relevans påstanden din eventuelt hadde for oss 🙂

    Jeg sier ikke at det ikke går, bare at kroppen vår absolutt ikke er mer tilpasset et plantebasert kosthold enn et animalsk kosthold. Det jeg mener er at et plantebasert kosthold vil kreve urimelig mye kunnskaper om kosthold, for å kunne dekke kroppens behov for aminosyrer og fett. Et plantebasert kothold er ikke direkte usunt, men ingenting som tilsier at det er sunnere enn et animalsk kosthold. Hva med forholdet omega-3/omega-6 og økt fare for oksidativt stress pga økt inntak av umettet fett?

   6. Christina

    Hi Lars-Kristian Eriksen, I hope you don’t mind that I reply to your post in English. I am a vegan, a decision that was initially based on the fact that I love animals, and don’t want anyone to die for my dinner. Don’t worry, I’m not going to talk more about morals (I don’t think you have to be a bad person just because you eat meat, but I hope more and more people will feel the connection one day).

    Naturally, after being vegan for a while I started to do more research on nutrition. As I said, I started off doing this because I cared about animals, not about my health. Since I am not a fan of lots and beans and soy products, my protein intake was very low, and I didn’t have as much energy as before. I could have just concluded that being vegan was not healthy for me and go back to my old diet. But I was motivated to keep it up, and do some research on how to improve things.

    You’re mentioning the omega 3/omega 6 ration, a ration that often is found to be high among vegans. This is obviously not a good thing, and something that vegans need to be aware of. Instead of using cheap vegetable oils, one can use canola/coconut/avocado oils. Canola oil actually have the desired omega-3 to omega-6 ratio of 2:1! Also, eating flax seeds (for ALA omega-3s) and algae (for DHA omega-3s) daily (fish actually get their omega-3 from algae, so why not eat it straight from the first source?). Another thing that I do is buying my nuts raw (not salted or treated with oil). I stay away from processed foods, so that I have total control of what goes inside my body.

    This might seem like an extreme diet to many. But to me it would be more extreme to not be so careful about what I put in my body and then end up with health problems later in life.

    I agree that it is easier to prevent deficiencies on a non-vegetarian/vegan diet. However, if you really want to be the healthiest person you can possibly be, I would really recommend a well-informed and balanced vegan diet. Sure there are many extremely unhealthy vegans out there. But if you keep it well balanced, try to stay organic, avoid processed foods, and focus on a local whole foods diet, you’ll not be one of those. 🙂

  2. Forskjellen her er at under dyretesting, og innen pelsdyrindustri, så pines dyrene noe voldsomt før de ender sine dager.
   Dette handler utelukkende om pining!

   Måten bonden behandler sine kuer og sauer på er stort sett (det finnes unntak i alt) veldig verdig i Norge. Han skjærer ikke deler av huden deres, han sprøyter ikke såpe i øynene og munnen deres. De fleste bøndene behandler dyrene sine veldig så bra.

   At du blander elgen inn i dine dyr blir også helt feil. Her henger jeg ikke engang med!.
   Mange dyrevernere spiser ikke sau og gris, fordi de bl.a fraktes leit til slakteriene,
   men mange av disse spiser derfor bare vilt. Hjort, elg, osv.
   Når det gjelder den typen kjøtt så lever dyret fritt ute i naturen. Ingen trange bur. Ingen mishandling. Frihet, innen mennesket skyter det, selvfølgelig. Leit å skyte, joda, men fram til død har tross alt dyret det 100% så topp og fritt som det kan ha det.
   Elg er derfor det mest dyrevernvennlig kjøttet man spiser da! 🙂
   Og ofte må jakt til for å unngå overflod, og dermed matmangel for disse, i naturen.

 170. Camille

  Synes det er fantastisk at du setter fokus på dette temaet. Jeg tror det har påvirket mange av dine lesere. You go girl!

 171. Du er så bra, Caroline! Det står respekt av det du får til med denne bloggen, og dette innlegget har nok vekket mange som ellers ikke hadde visst at produkter man bruker til vanlig er testet på dyr. Heier på deg for å opplyse for at folk skal ha muligheten til å bedre seg, det er tross alt dagen i dag som teller og veien man velger videre!
  Synes denne videoen fra peta og stella mcartney er veldig interessant om man ønsker litt mer informasjon iforhold til bruk av lær: https://www.youtube.com/watch?v=ldr0-jMCznM
  Det sagt, jeg mener dog at det burde være mulig i vår moderne verden og finne en løsning hvor dyr brukt til matindustrien kan behandles med verdighet og hvor skinnet deres kan brukes med ren samvittighet i viten om at kua har hatt et godt liv og en verdig død. Å kreve at alle skal være vegeterianere føles bare litt for ekstremt for å være bærekraftig.

  Igjen, heia deg og stå på videre <3

 172. Kjempe flott og opplysende innlegg. Ble ganske forskrekket av å lese dette. Skal definitivt kaste en del av mine sminkeprodukter, vaskemiddel, feminin products osv i morgen tidlig! Som eier av to søte chihuahuaer og en skikkelig dyreelskeren jeg er holder jeg ikke ut tanken på dette.
  Stå på videre!

 173. Så flott et innlegg av deg, Caroline! Dette varmer hjertet mitt veldig. Alle burde åpne øynene slik som dere.
  Og veldig bra at bloggere kan skrive innlegg slik at andre vil bli obs på dette, da blogger leses av mange, og også en del unge mennesker. Ungdomen er jo fremtiden.
  Slike innlegg burde du nok ha minst 2 ganger pr år, pga nye lesere, og for å minne på. Bruk av sterke bilder er også et ondt nødvende, da dette jo er realiteten. Den kan ofte svi, men slik kan vi også få et push til å endre oss! 🙂

  Jeg er også stolt medlem av dyrevernalliansen, og vil anbefale ALLE lesere her å melde seg inn! Det koster så lite! Og dyrevernalliansen er en av få som har fått dette til! DE har avdekket grusomheter i sirkus, de har fått slutt på burhøns, og de kjemper fremdeles sterkt for å stanse offentlig støtte til pelsdyrindustrien.

  Apropos det, kunne du ikke lage et innlegg som minner om å ikke støtte pels også? Canada goose f.eks, ikke et bra merke i det hele tatt, med tanke på dyremishandling, men nå er vi i September, og går mot en tid hvor vi trenger nye vinterklær. Ikke alle er obs på dette, så det ville være et viktig innlegg for deg nå i disse tider, kanskje? 🙂

  Samme med sau/lam/ull fra australia, som flår av skinnbiter direkte fra smålammene. Viktig ved kjøp av saueskinn, eller ullklær til oss eller de små ++ 🙂

  Håper som sagt også et innlegg mot pelsdyrindustrien, spesielt pga årstiden vi går inn i ! 🙂

  Igjen, dette var det beste innlegget du noensinne har laget, Caroline! Du er en vakker sjel! Stor klem.

 174. Augusta

  Hurra, endelig en blogger som skriver om dette!! Er så enig i deg, bare fordi dyr ikke kan si ifra, betyr ikke det at de ikke føler smerte. Dette er tortur og helt uakseptabelt!

 175. Når du blir sminket og stylet til magasiner,passer du da på å få dyrevennlige produkter eller er det da ikke så nøye?Hva med frisører du går til,passer du da på å få hårprodukter som ikke er testet på dyr?Jeg skulle gjerne funnet en frisør som bruker dyrevennlige produkter 🙂

 176. Ironisk at du er opptatt av hvordan de dyra der har det. Jeg mener, siden du reklamerer for et lavkarbokosthold.. Jo flere på lavkarbo, jo mer kjøtt og melkeprodukter selges og effektiviteten i produksjonen økes. Detso mer effektiv produksjon av kjøtt og melk, desto værre forhold for dyra i perioden før de drepes… hmmmm

  1. Nå er det ikke gitt at det inntas mer kjøtt eller melkeprodukter på et lavkarbokosthold, enn i et vanlig vestlig kosthold. Det er heller ikke en selvfølge, eller for den saks skyld, forbrukerens skyld at dyr som avles opp til matproduksjon har dårlige kår. Mennesker er kjøttetere av natur, og det er derfor en helt annen sak en testing av kosmetiske produkter.

   I tillegg er det en annen side av den saken, et kosthold med mindre proteiner vil mest sansynlig føre til at flere mennesker blir overvektige, som igjen fører til store utgifter for helsevesenet.

   – C

   1. Camilla

    Nå er det vel heller ikke slik at det er forbrukerens skyld at produsenter tester sine produkter på dyr. Ei heller er det en sammenheng mellom vegetarianere og økte helseutgifter. Faktisk er det motsatt. Eskimoene som i det vesentlige lever av kjøtt og fett, eldes raskt, med et gjennomsnittlig liv på 27,5 år. Kirgeserne, en østrussisk nomadestamme, vokser raskt og blir ofte ikke over 40 år. I kontrast etter studier av antroposopiske undersøkelser, finner man god helse, stabile liv og lang levealder på folk som Hunzaes i Pakistn, og Otomi stammen i Mexico, og innfødte i sørvestlige Usa til å bli 110 år eller mer. Statistikken til verdens nasjoner, som spiser mest kjøtt har de fleste sykdommer, som hjertesykdommer og kreft, mens grupper av vegetarianere i forskjellige land har de laveste tilfeller av sykdommer.

    Det er selvfølgelig flott at du står opp for dyrs rettigheter! Men la oss samtidig være enige om at dyreveldferden ikke er så viktig (for de fleste) at man er villig til å gi opp kjøtt til middag og skinnprodukter.

    Forøvrig så er jeg helt enig med deg om alle disse latterlige kommentarene om hva du har gjort før/og ikke. Det sitter nok mange hyklerske folk på datamaskinen sin og kritiserer deg for det du står for – når de samtidig ikke har gjort en brøkdel av det du har for å stå opp for noe de tror på. Der får du ufortjent mye kritikk, og jeg forstår at det er provoserende. Det er likevel ingen grunn til å komme med uriktige påstander om kjøttkonsum.

   2. Husk at 70 prosent av tapte leveår blant eksimoer ble tilskrevet ulykker, og de som ikke ble utsatt for dette, eller sykdommer, levde ofte til de ble 100.

    Er dette sett i sammenheng med totalt kalori-inntak? De fleste livsstilssykdommer er pga for høyt kalori-inntak, noe som er ganske vanskelig på et vegansk kosthold.

    Når er disse statistikkene du nevner fra? Hvilket år? Ganske store kostholdsforskjeller internt blant eskimoene også, mange har hatt en vestlig livsstil i ca 100 år allerede.

   3. Camilla

    Statistikkene er riktignok gamle og ufullstendige, men jeg sytes at de illustrerte et poeng. Nemlig at manglende kjøttkonsum ikke leder til økte helseutgifter, slik som ble insinuert. Hovedpoenget her må vel være at man ikke trenger kjøtt for å overleve, men at man fint kan få i seg tilstrekkelig proteiner og aminosyrer fra ulike typer korn, soya, meieriprodukter o.l. Da prøvde jeg å formidle at alle disse menneskene som kritiserer din kone for å bruke (for lenge siden) produkter som er testet på dyr samtidig sitter hjemme og spiser kjøtt. Det er jo egentlig ganske komisk.

    Jeg opplever din kommentar som om den kommer fra en forsvarsposisjon. (Det kan være jeg misforstår her). Det beklager jeg, fordi det var ingen kritiske hensikter bak mitt innlegg. Min hensikt var bare å poengtere at den siste kommentaren om at mangel på proteiner (selv om de fleste ville oppfattet det som om det sto kjøtt) kan føre til økte helseutgifter ikke var helt presis.

   4. Var egentlig bare nysjerrig, og kombinert med dårlig tid virket det kanskje slik. Ikke meningen 🙂

    Jeg har lest en del om Inuitter, og de kommer rimelig bra ut i forhold til andre folkeslag som baserer kosten sin på mer planteføde. Det er store interne forskjeller mellom de ulike Inuittene, noe som jeg var interessert i å høre om var tatt høyde for. De flest statistikker viser f.eks at forekomst av CVD går ned, ved et høyere inntak av animalsk fett.

    En av grunnene til at vi mennesker har utviklet oss til å regjere på denne kloden, blir jo også blant annet tilskrevet et animalsk kosthold. I tillegg har vi et ganske så forskjellige fordøyelsessystem, sammenlignet med planteetere.

    Ellers er jeg for øvrig enig med deg angående Caroline, men kanskje på en litt annen måte. Jeg synes ikke tidligere handlinger skal hefte ved dette standpunktet. Ingen av oss er vel født bevisste i forhold til dette med dyretesten, og for øvrig alt annet også. Dette er noe vi utvikler over tid, etter som vi blir eldre. Hvis det at Caroline tidligere har brukt produkter testet på dyr, skal brukes mot henne som et negativt argument, blir bare for dumt. I så fall skyter kritikerene seg selv i foten, for jeg regner med at de ønsker at så mange som mulig skal dele dere synspunkt angående dette 🙂

   5. Camilla

    Da er vi i alle fall enige om at all den kritikken som har kommet her blant kommentarene er fullstendig uberettiget! (Og særdeles hyklersk, er min mening).

    Det du sier om animalsk kosthold er veldig interessant. Mennesket har vel et fordøyelsessystem som ligger noe midt imellom kjøtt- og planteetere? Du studerer jo ernæring, så du vet sikkert mer om dette. Det er jo kjempeinteressant! Mat og helse er jo så viktig, og et emne alle burde kunne mer om. (Inkludert meg selv). Det hadde vært kjempeinteressant å høre hva du mener sånn overordnet om et kjøtt-«magert» kosthold – du som har kunnskapen til å si noe konstruktivt om dette.

    Nå var det forresten ikke min hensikt at dette skulle bli en «kjøttdebatt» her. Det er bare et spennende tema!

   6. Jeg er ikke helt der i pensum ennå, så personlig kan jeg ikke så mye om det temaet. Jeg skal innrømme at jeg dobbeltsjekket med en bekjent av meg som tar Master i Klinisk Ernæring i denne anledning.

    Jeg har planer om å starte en egen blogg med tiden, men det er nok en liten stund frem i tid 😉

    Enig at det er et spennende tema, og det er vanvittig mye feilinnformasjon ute på nettet. Supermat, Vegeteriansk, Raw Food etc, de har noen teorier og meninger som ikke henger på greip sett ut i fra et fysiologisk perspektiv :p

    Er en i dette kommentarfeltet som begynte å ta opp PH, og kroppens behov for basiske matvarer. Linket til videoer av en «Dr.» Robert Young, som tidligere er dømt for kvakksalveri. Påstandene hans om kroppen vår er så langt fra sannheten at det er skremmende at folk hører på han. Kjennes godt å kunne ta tak i sånne meninger 🙂

   7. Camilla

    Haha! Jeg studerer jus, men jeg vet likevel at kroppens PH-verdi er nøye kontrollert av kroppen selv, og at selv små endringer betyr at man er død. Jeg har aldri kommenter på noen blogg før, men her var det så mye vås at jeg måtte si ifra. I alle fall når det kommer til et så viktig tema, også får man mye shit. Bl.a. de to nederste her er jo helt hysterisk morsomme! Lite selvinnsikt, enda mindre moral – som våger å kritisere en som gjør sitt beste for å gjøre verden til et litt bedre sted.

    Hadde vært kult om du fikk opp en blogg! Det er mye feilinformasjon – og dessverre mange ulike retninger som er mer opptatt av hvor feil alt annet er, enn å prøve å formidle kunnskap. Vanskelig å finne en konstruktiv debatt der ute hvor man kan diskutere ernæring uten å måtte være i angrepsposisjon.

    Hvis du har noen gode artikler e.l. om temaet, hadde det vært kult om du kunne videreformidlet hvor man kan finne dem.

   8. http://www.friskogfunksjonell.no er vel den bloggen/nettsiden jeg liker best. Tverrfaglig og svært kunskapsrikt 🙂

    Jeg husker tidligere at jeg kunne google opp problemstillinger, og ta det jeg fant for god fisk. Nå gjør jeg det samme, men finner bare nye dumt :p Men heldigvis er det mange som også kan mye, som gjør folk oppmerksomme 🙂

   9. snodig at vi er de eneste kjøttetende skapningene på jorda med et fordøyelsessystem og tenner tilpasset vegetarmat.. men ok.. uansett at vi er kjøttetende skal liksom gjøre opp for hvor forferdelig dyra våres har det?? kan man ikke begrense seg litt å ta hensyn til at det ikke bare er vi mennesker som bor her.. bah.. dessuten er de fullt mulig å ha et ksthold med både proteiner og fett uten å spise dyr.. i det minste begrense inntak av dyr

 177. Super godt indlæg, jeg har tit tænkt over det med dyremishandling, men aldrig gjort meget ved det. Men efter dette indlæg, har det fået nogle tanker igang og nu vil jeg til at tænke over hvad jeg køber af produkter og make up. 😀

 178. Dette er så bra du engasjerer deg i, og eg er på helt samme linje som deg! Dyretesting er noko eg er 100% imot og håper flere vil begynne å se alvorligheten i denne saken. Det gjør rett og slett vonidt å vite kva nokre dyr må gå gjennom grunna at me skal sjå bedre ut.. Dei må ikkje lide for at sminken skal vere ufarlig for oss, det finst andre måtar å gjere det på, og dette viser Bare Escentuals, E.L.F. Cosmetics og GOSH. TAKK for dette innlegget Caroline!

 179. Kjempebra at du informerer om dette!!

 180. Kjempe viktig innlegg Caroline:) Takk for at du gir dyrevernalliansen litt mer medieoppmerksomhet!! Du er fantastisk:)

 181. Tusen takk Caroline! Flere slike innlegg er hjertelig velkomne. Det er så mange ubevisste mennesker der ute.

 182. Claudia

  For å være ærlig så bryr jeg meg ikke om de produktene (sminke, liknende) jeg kjøper er dyretestet eller ikke. Samtidig forstår jeg ikke hvorfor du bryr deg så mye, men det er jo ditt synspunkt, og det respekterer jeg. Hvorfor? Fordi dyr de tester på har ofte MYE avkom -> enkelt og billig å reprodusere (mus f.eks, kaniner også), de tester ikke på sjeldne dyr, de hadde ikke fått lov til det. Derfor er det litt abstrakt for meg det, hele «jeg-er-imot-dyretesting» bevegelsen, ettersom det er bare DYREtesting, ikke mennesketesting. For DET ville ha vært noe helt annet.

  1. Fotballfrue

   Dette handler ikke om at dyrene er utrydningstruet, da har du misforstått kraftig. Dette handler utelukkende om dyremishandling. Mener du virkelig at det er ok, bla. fordi det er billig?

   – C

   1. Claudia

    Har aldri skrevet noe som helst om utrydningstruede dyr så les igjen, jeg skrev det bare som et eksempel, et kontrast. Og dyremishandlig er et veldig subjektivt ord, som betyr noe annet for deg enn for meg. Og det at det er billig (eller ei) er bare en av grunnene til hvorfor jeg faktisk aksepterer dyretesting. Noe jeg imidlertid ikke aksepterer er mennesketesting, det er bare å lese om alle psykologi eksperimentene gjort før i tiden på mennesker, selv om de og resultatene er veldig interessante.

   2. Fotballfrue

    Først sier du at du ikke har skrevet noe om det, og så sier du at det bare var et eksempel? Det er litt selvmotsigende. Her er hva du skrev;

    Hvorfor? Fordi dyr de tester på har ofte MYE avkom -> enkelt og billig å reprodusere (mus f.eks, kaniner også), de tester ikke på sjeldne dyr, de hadde ikke fått lov til det. Derfor er det litt abstrakt for meg det,

    Du bruker det at dyrene ikke er sjeldne og at de har mye avkom som en legitim grunn, men det er jo ikke det dette handler om. Det handler om at dyrene lider unødvendig, kun fordi vi mennesker skal få et produkt som vi egentlig ikke trenger. Det finnes mange andre løsninger, blant annet kan menneskeceller dyrkes frem og brukes. Det går også an å bruke frivillige personer, i motsetning til dyr som ikke har noe valg.

    – C

   3. Claudia

    Sorry, men det var deg som misforstod. Jeg har ikke skrevet noe om utrydningstruededyr, men om sjeldne dyr. Utrydningtruet =/= sjelden. Og «dyrene lider unødvendig, kun fordi vi mennesker skal få et produkt som vi egentlig ikke trenger», vel, du sier det er produkter som VI ikke trenger. Feil, produkter som kanskje DU ikke trenger, du vet ingenting om hva andre trenger eller ei 🙂 Og sant nok, menneskecelle dyrkning er noe jeg er for, men det er jo for kontroversielt for mange da. Og jeg tror ikke det ville ha vært så mange frivillige til å teste nye produkter uten å vite hvordan de reagerer kjemisk på (oppskrapt) hud.

   4. Fotballfrue

    Et dyr som er sjeldent = utrydningstruet, du må gjerne komme med et saklig argumentere mot dette. Men det er uansett uvesentlig, så den kan vi legge død.

    La oss ta et scenario; Du har et produkt som skal testes (dette kan for øvrig gjelde alle produkter som blir dyretestet) og kan velge mellom å teste det på et dyr som garantert kommer til å lide, eller teste det på dyrkede menneskeceller. Du er altså for at det i dette tilfellet skal testes på dyr?

    Ok, du om det.

    – C

   5. Claudia

    Nei, i scenarioet som du skrev ville jeg ha vært for menneskecelle testing, hvis det var et valg mellom dyr og menneskeceller. Men hvis det var et valg mellom å teste på mennesker og dyr så ville jeg ha valgt det sistnevnte, for dyr, som sagt, er enkle å reprodusere/mye avkom (nå snakker jeg om dyr de velger å teste på da), mens nye mennesker må først være i en kvinnes kropp i 9 måneder og så vokse opp 🙂 Og DET tar mye, mye, mye lengre tid enn hos dyr 🙂

   6. Hvorfor kverulerer du på dette da? Jeg har jo aldri sagt at jeg er for testing på ufrivillige mennesker, fremfor dyr.

    – C

   7. Claudia

    Les igjen det du skrev. Og igjen. 🙂 Jeg sa at J.E.G TROR at det ville ha vært ingen som ville ha sagt ja 🙂

   8. Du tror ingen ville sagt ja? Hvilken planet lever du på? Mange frivillige mennesker som stiller opp, ganske utbredt faktisk.

    – C

   9. Syns Claudia burde stilt opp å få testet alle disse tingene på sin hud og sine øyne osv.. Se om det er så digg… 🙂
    Ro ro til fiskeskjær.. Herre min som du ror og kvervulerer…

    Syns det blir helt tåpelig å uskyldiggjøre dyretesting med at de dyrene det blir testet på kan «masseproduseres»..
    Akkurat som om ikke disse dyrene eier følelser eller smerteterskel eller noen verdens ting.. De er liksom bare zombier????

    Kjenner det gjør meg kvalm, sint og dårlig å se det finnes mennesker som har ett sånt syn på dyretesting…

    Som jeg sa til Yves på facebook å når de unskyldte seg med å skylde på Kina.. Det er DERES (Yves) valg om de vil selge til Kina eller ikke.. Tenk hvor SYKT mye mer respekt de ville fått om de bare droppet kina siden de absolutt skal teste alt på dyrene..

   10. Graviditetslengden er dermed avgjørende hvor vidt du synes det er ok å pine og lemleste liv?
    Jeg-v-i-l-s-p-y. Håper du blir en mus i kina i ditt neste liv.

   11. Ja, for DU trenger jo sikkert en krem fra Dior istedenfor OleHenriksen.
    DU trenger sikkert pelskåper også du, ellers så fryser du jo sikkert ihjel. Patetisk.

  2. Same here!

  3. For et råttent menneske du er, Claudia! Unnskyld at jeg sier det, men makan til personlighet har jeg heldigvis aldri vært borti.
   Du bryr deg ikke om dyr lider, fordi de tester på mus og kaniner som er billig å reprodusere? Så disse dyrene skal man pine og skade og være slemme mot, bare fordi de fort får barn? Dyr har da følelser de også!
   Dette er «bare DYREtesting» skriver du. Mennesketesting ville vært noe annet.
   Vel, for menneser med følelser har det ikke noe å si. Mennesker med store hjertet de synes ikke mindre synd i kaninen som flås levende, enn mennesker. Dyr er liv de også, med tanker og følelser, og SMERTETERSKLER !

   Det er nesten komisk hele innlegget ditt, og jeg skulle ønske, for din del, at du tullet.

   Du drar også inn i at det ikke er snakk om sjeldne dyr.
   Har sjeldne dyr mer følelser, tror du?
   Her er det snakk om å føle for ikke å skade, pine og mishandle forsvarsløse dyr. Dyrene har ingen stemme!

   beklager å si det, men dette er det minste smarte innlegg jeg noensinne har lest i mitt liv på internett.
   Jeg synes synd på deg, og priser meg over at ikke alle er som du.

 183. AnnMari

  Innrømmer gjerne jeg ikke har vært noen fan av denne bloggen, MEN jeg vil rose seg for at du setter fokus på dette. Du har mange lesere og da er det flott å lese at du setter fokus på ting folk ikke tenker på i hverdagen.

  TAKK

 184. Dyrevernalliansen har en gratis app med liste over kosmetikk som er testet eller ikke testet på dyr. Den er bra og praktisk! 🙂

  https://itunes.apple.com/no/app/dyretestet/id501372776?l=nb&mt=8&ls=1

 185. AnnMari

  Claudia: Syntes du skal stille opp som levende forsøksmenneske siden du mener at det ikke er tortur

 186. Jeg er så glad for at du tar opp dette, satser på at det når ut til mange mennesker!

 187. Jeg er helt enig med deg! Dyr er individer som har like stor rett til å leve et ordentlig liv som oss mennesker, ikke i trange bur hvor de blir utsatt for grusom smerte mesteparten av livet. Dyr har følelser de også, men det virker ikke som at alle forstår det. Det er vanskelig å forstå at noen kan være så kaldhjertede å bruke dyr som søppel.
  Jeg prøver selv å bruke produkter som ikke er testet på dyr, men jeg skal innrømme at noen produkter er litt vanskeligere å få tak i enn andre.

 188. Er så utrolig glad for at du skriver dette, for jeg vet at du når ut til mange! Dette er noe jeg har brent for lenge 🙂 Jeg vet jeg har dyretestede produkter, men jeg jobber med å bli bedre på å kjøpe produkter som ikke er dyretestet.

 189. Jeg er glad for at du tar opp dette i en blogg som leses av mange. Jeg håper du med dette klarer å påvirke flere til å ta bevisste valg.
  SIden du nevner kaniner vil jeg gjerne gjøre deg oppmerksom på Den store kaninboka, som jeg er forfatter av. Se også min kaninblogg http://www.maritemilie.com, som i likhet med boken fremmer velferdsorientert kunnskap om kaniner. Jeg har i mange år jobbet for at alle familiekaninene omkring skal få komme ut av burene sine og få gleden av å oppføre seg som de dyrene de faktisk er, sosiale, aktive, nysgjerrige og med et stort behov for bevegelse. Ta gjerne en kikk om du er opptatt av kaniners naturgitte behov, helse, atferd, sosiale behov og smarte og praktiske tips om hvordan man tilrettelegger gode bomiljø. Mine er frittgående i huset og har en dokasse de bruker, noe som ser ut til å forundre en hel del…
  Igjen, takk for fint innlegg!

 190. Hei Caroline,

  Det er flott å se at du belyser dette viktige temaet! Det er jo slik at det er gjennom forbrukernes lommebok at vi når frem til mange av disse selskapene, så det at du anbefaler å kjøpe dyrevennlige produkter betyr veldig mye. Vi i Dyrevernalliansen ser at slikt som dette virkelig gjør en forskjell, og sammen kan vi stanse mye lidelse!

  Jeg ville bare nevne at vi også har hørt fra Piz Buin etter at du nevnte dem i bloggen din, men de har fortsatt ikke kunnet dokumentere at de ikke tester på dyr. De følger desverre kun EU-lovgivningen, og som du skriver i dette innlegget så er ikke det noe å la seg imponere av. Det tillates fremdeles bruk av veldig mange forsøksdyr i EU.

  Vi fortsetter arbeidet for dyrene, både for forsøksdyr og for eksempel i pelsdyrindustrien. Vi har jo fått med oss at du også ikke bruker ekte pels, og det er virkelig noe å være stolt av! Vi har forsøkt å kontakte deg angående vår liste over kjendiser mot pels – en mulighet til å bruke kjendisstatusen til å gjøre en forskjell for tusenvis av pelsdyr som må leve i små nettingbur. Vi skal forsøke igjen, og håper for dyrenes skyld at eposten kommer frem til deg og at du kan avse noen minutter til å signere denne kampanjen.

  Vennlig hilsen

  Susanna Lybæk
  Fagkonsulent i Dyrevernalliansen
  post@dyrevern.no

  https://www.dyrevern.no/artikler/nyheter_om_pels/over_45_kjendiser_mot_pels

 191. Kjempebra innlegg 🙂

 192. du er en helt herlig person, Caroline. Jeg elsker bloggen din og jeg synes det er så fint at du bryr deg om dyr! du er definisjonen på en perfekt blogger <3

 193. MUntligeksamen min på BI handlet om dette temaet! Et vitkig tema som jeg brenner for

 194. Matilde Brandt

  Motbydelig dobbeltmoralsk av deg å bry deg om forsøksdyr samtidig som du spiser dyr som har lidd seg gjennom et dårlig liv med lite bevegelsesmuligheter og muligheter for å bare være dyr, for å gi deg kjøtt. Hva med kyrne, grisene, hønene og sauene som drepes for å tilfredsstille kostholdet ditt? Betyr de mindre enn dyrene som brukes i testing av kosmetikk? Sorry, men jeg klarer bare ikke ta en person som overlesser bloggen sin med kjøttoppskrifter +++ seriøst når det er snakk om dyrevern. Ville du latt hundene dine tilbringe hele livet i et trangt fjøs kanskje? Tror du de hadde likt det? Alle dyr er like mye verd for pokker ..

  1. Nå tror jeg du skal puste med magen, og telle til 10. Mennesker som deg gjør at svært få gidder å ta et standpunkt, du ødelegger dermed for deg selv. Det er det store bildet som teller, og dersom alt må være enten eller, er det ingen som gidder.

   Det er forskjell på dyr som går til mat, noe vi mennesker er skapt til å spise, og dyr som blir brukt til testing av produkter vi egentlig ikke trenger. Vi har vært kjøttetere i alle herrens år, men jeg er enig at dyrene som skal bli mat også bør behandles med verdighet.

   Motbydelig dobbeltmoralsk, faktisk… Se deg selv i speilet, og ta et oppgjør med deg selv. Makan…

   – C

   1. Matilde Brandt

    Puster med magen jeg 😉 Mennesker som meg gjør at svært mange gidder å ta et standpunkt skal jeg si deg, så der tar du dessverre grundig feil! At du mener det er forskjell på en ku og en hund, et marsvin og en gris, vel, det sier mer om deg enn meg ihvertfall.

    Og kjøttetere er vi ikke, mennesker er omnivores 🙂

   2. Vi har et fordøyelsessystem som gjennom titusener av år er tilpasset animalsk føde. Sammenligner du oss med planteetere vil du finne rimelig store forskjeller. Menneskets utvikling kan i aller høyeste grad tilskrives fett og proteiner fra animalske kilder. Dette er en del av vår kultur og historie, i motsetning til dyretesting av kosmetiske produkter. At du ikke evner å se den forskjellen får stå for din regning, du burde uansett tilegne deg en litt hyggeligere tilnærming når du først skal komme med kritikk.

    Men hva mener du egentlig? Er det et krav at alle som er imot dyretesting, også er vegeterianere? Har du hørt om uttrykket; «Alle monner drar»? Hvis det var sånn at alle som var imot dyretesting, også måtte være vegeterianere, ville de færreste giddet å ta det steget. Jeg håper virkelig du ser hvor destruktiv den tankegangen er.

    – C

   3. Matilde Brandt

    Sier ikke at vi er planteetere, jeg sier at vi er omnivores. Det er faktisk en ganske viktig forskjell. Jeg er hundre prosent klar over at jeg ville vært en ape hvis det ikke hadde vært for at mine forfedre hadde spist kjøtt, men vi er i 2012. Vi dreper ikke en hjort en gang i uka for å overleve for å si det mildt. Vi driver masseproduksjon på andre vesners bekostning og behandler dem svært dårlig. Vi ødelegger kloden.

    Jeg har heller aldri ment at alle som er imot dyretesting bør være vegetarianere, men de som roper høyt om dyrevern bør forstå at en gris som lider for kjøttproduksjonen også har en sjel. Jeg synes det er dobbeltmoralsk av deg å poste hundrevis av bilder av kjøttretter og oppskriter som inkluderer kjøtt mens du samtidig boikotter dyretestede produkter FORDI du synes synd på dyrene. Mens dyrene i kjøttproduksjonen virker det ikke som du synes synd på i det hele tatt!

    Joda, alle monner drar men jeg er overrasket over at det virker som om du mener det er forskjell på et dyr som lider for kjøttproduksjon kontra et som lider for sminke. Dyr bør ikke påføres slike lidelser uansett, og jeg forstår at jeg fremstår som en gæærn vegetarianer akkurat nå, men kjøtt er ikke livsviktig det heller. I dag har man tilgang på tusenvis med alternative kilder til protein. Det er noe å tenke på. At noen likevel velger å spise kjøtt respekterer jeg hundre prosent, men man bør likevel være bevisst på hvilke traumer mange dyr går igjennom for å gi oss kjøtt.

    At jeg virker krass mot deg nå kan jeg ikke gjøre annet med enn å beklage, jeg legger ikke skjul på at jeg kanskje er utrolig fordomsfull, men jeg har også mine grunner 🙂 Jeg ønsker å få folk til å tenke og synes dette er et viktig tema å belyse. Det er flott at dyretesting anses som grusomt i dag, det er ihvertfall et lite tegn på at menneskeheten beveger seg i riktig retning.

    Uansett så respekterer jeg deg hundre prosent for det kostholdet du velger, det har ingenting med det faktum at du spiser kjøtt å gjøre, men tankene dine om at det er forskjell på et produksjonsdyr og et forsøksdyr. Jeg har forøvrig ingen intensjoner om å bruke hele kvelden på å krangle med deg, og legger derfor denne ballen død nå. Ha en fortdsatt god søndag, hils Lars-Kristian ;D

   4. Jeg vet hva du mente med Omnivores. Meningen med kommentaren min var bare at kroppen vår er tilpasset et animalsk kosthold, IKKE et kosthold kun basert på produkter som er vegetarvennlige.

    Jeg mener absolutt ikke at det er forskjell på dyr som lider for kjøttproduksjon, og dyr som lider for kosmetikken. Da har jeg ikke vært tydelig nok overfor deg. De har like mye rett som alle andre dyr til å behandles ordentlig. Vi handler økologisk så ofte vi kan, men noe mer enn det har vi ikke mulighet til å gjøre pdd.

    – C

   5. Matilde Brandt

    Da er jeg med, oppfattet det som om det virket som om det var forskjell på dyrene fordi det var forskjell på «nødvendigheten» av kjøtt kontra sminke. Flott å høre at dere velger økologisk! Og igjen, jeg synes det er veldig bra at du belyser dette temaet uansett 🙂

   6. Ja, du er ikke den eneste som har trodd det. Muligens at jeg har vært litt utydelig :/

    Men absolutt ikke legitimt selv om nytten er større 🙂

   7. Matilde Brandt

    Skjønner! 🙂

 195. Monica B.

  Caroline du er den her som burde se deg selv i speilet og ta et oppgjør med deg selv. For en barnslig måte å svare en kommentar på. Dyr er dyr uansett farge og fasong. Alle er like mye verdt- akkurat som med oss mennesker! Selv om vi er rovdyr og skapt til å spise dyr, så trenger det ikke å være forskjell på hvordan dyrene blir behandlet og hvordan de bor. Fordi man trenger kjøtt betyr det ikke at de stakkars kyrne eller grisene må bo i trange båser i et mørkt og varmt anlegg. Ja som du sier vi har vært kjøttetere i alle herrens år, men før i tiden måtte man jakte på maten selv, som løp fritt omkring på kloden! Nå får vi servert alt på sølvfat.. Og som resultat av det må dyrene lide.. Alt er ikke så gullfint som man tror det er..

  1. Da tror jeg du bør lese kommentarene min igjen, Monica. Jeg skriver at det er en selvfølge at disse dyrene også behandles med verdighet.

   – C

   1. Monica B.

    Har lest den flerne ganger og det er derfor jeg valgte å kommentere på den. Har lest at du skrev det ja, men du skriver også at det er forskjell på dyr som går til mat. Men der tar du feil. Det er kun en forskjell og det er at dem går til mat. Hvis du virkelig er så imot at dyr skal lide så burde du gjøre litt mer research å lage en blogg om hvordan dyr i kjøttindustrien også har det..

    Synes at isteden for å bruke masse penger på dyrevennlige produkter, så kunne man heller brukt pengene til noe som gjør at dyr i kjøttindustrien får det mye bedre.. Som du sier kjøtt må man ha.. Sminke er ikke en del av vår natur, og trenger det derfor ikke. Så bruk heller pengene på noe nyttig.. Isteden for å tro at selv om alle dine kosmetiske produkter er dyrevennlige, så er ikke halvparten av resten du bruker pengene til dyrevennlig.. Bare en liten oppvekker..

   2. Det er jo det jeg mener, at kjøttet fra disse dyrene går til mat. Det er ingen andre forskjeller jeg sikter til, men jeg bruker ikke det som et argument for at det er legitimt å behandle disse dyrene dårligere enn andre 🙂

    Vi handler økologisk så ofte vi kan, men det er ikke rimelig å kreve at alle mennesker skal bakgrunnssjekke alle typer produkter vi benytter oss av. Vi gjør alle det vi kan for å bidra, og i stedet for å lete etter feil hos de som faktisk gjør noe, burde man vel heller rose.

    – C

   3. Monica B.

    Selvfølgelig skal ingen måtte sjekke opp alt de kjøper om det er dyrevennlig. Prøver bare å få fram at da kunne du ha utdypet deg litt mer i bloggen å forklare alt dette som du har forklart her slik at man slipper slike små misforståelser. 🙂

   4. I innlegget valgte jeg å ta for meg testing av kosmetikk på dyr, hadde jeg blandet inn kjøttproduksjon, ville innlegget blitt alt for langt. Kanskje i et senere innlegg 🙂

    – C

 196. Greit å skrive kilde på hvor du har klippet og limt informasjonen fra?

  1. Fotballfrue

   Greit å lese at jeg har skrevet det allerede, eller?

   – C

   1. Christina

    Wow, how do you deal with all this negative attitude everyday? :/

    Stina, why couldn’t you just write something like: «Hey, I would love to know where you got your information from. Would you please provide me with the links? Thank you so much!». It would be nice if people showed some manners 🙂

 197. Etter å ha lest innlegget ditt, og de fleste kommentarene, blir jeg både lei meg, og sinna.
  Det er helt forferdelig hva som blir gjort mot søte uskyldige små dyr. Jeg er en dyreelsker, å hater å se dyr lide på hvilken som helst måte.
  Jeg må si jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre nå, i og med at shampo, balsam, hårkur, kremer, tannkrem og alle de produktene jeg bruker til vanlig, er listet opp på siden, som tester på dyr.
  Heldigvis gjør ikke sminken, eller ansiktsproduktene mine det, men det er jo bare en liten det av alt jeg har og bruker.
  For meg som har sensitiv hud og hodebunn, er det ikke lett å finne produkter som passer.
  Jeg sliter med kløe på hele kroppen og i hodebunnen om jeg bytter ut produktene mine, og det vil jeg jo helst unngå.
  Jeg synes ikke testing på dyr er greit, men jeg har ingen andre løsninger, når jeg ikke tåler noe annet.
  Synes ikke andre det er ok, og ikke forstår det, så er det greit, men jeg vil heller ikke bli sett på som en «ond» person.
  Av og til, så har vi bare ikke noen valg, å tro meg, jeg har prøvd å finne løsninger, men det går ikke alltid.
  Håper ikke du eller andre lesere av bloggen din synes jeg er fæl, for det er jeg ikke.
  Og jeg er nok ikke den eneste som sliter med akkurat dette. Vi har alle våre behov, å det er ikke alltid våre behov kan dekkes på alle måter.

  1. June, alle monner drar 🙂 Og ingen kan alle til lags att gjera, heter det. Man rår ikke over alt.
   Bytter du ut sminkeproduktene med noen som ikke er testet på dyr, så er du LANGT på vei.
   Man MÅ ikke endre alt, det hjelper å endre noe, der man kan 🙂

 198. Christina

  Thank you so much for bringing this up on your blog! It is such an important issue, and I’m happy that you’re using your site for something this valuable. I know you have a lot of readers, and that this post will make a huge difference! Thank you so much for that.

  I know that a lot of other vegetarians/vegans here accuse you of hypocrisy since you’re also putting out recipes for meals containing meat. While I as a vegan will have problems fully accepting this type of diet, I want these people to realize that we still live in a world where 95% of people (at least in the Western world) consume meat. To criticize people who follow this diet in such a harsh way seem rather silly to me. Also, a part of being vegan to me is to care about other beings, humans included. To be rude and calling people names is immature, hurtful, and never leads to anything good. Instead of looking for flaws, why not be happy and appreciate that this woman made such a wonderful post that is truly going to make a huge difference? Be happy that people are changing in a positive direction, and encourage this change rather than judging it!

  I hope one day you will at least try out a veggie diet. I promise you that it can be really healthy and also quite tasty if you do it the right way. You don’t have to turn into some crazy hippie, and you can still eat really tasty food. I don’t know if you’re ever in LA, but if you come out here, there are so many amazing places you can go to check out some wonderful vegan meals. Maybe you’ll be hooked 😉

  Again, thank you so much for raising this issue on your blog. I truly appreciate it. You seem like a sweet and caring person (plus you look really stunning on your cover photo). Have a wonderful and blissful day!

  Lots of warm thoughts from LA <3

  btw, if you happen to be interested here's a cool presentation by Alicia Silverstone that I actually attended a while back. She has an amazing book full of great recipes too! https://www.youtube.com/watch?v=wh2xNcuOmVU

 199. Det er FORKASTELIG å lese flere av kommentarene her.

  Caroline gjør en FLOTT JOBB i å poste slike innlegg, men så finnes det tåphuer som ødelegger for alle.
  Gir pes for at jenta skriver et fabelaktig innlegg. Ikke engang det er bra nok.
  Det er trist. Flere av oss ville gitt OPP med det samme, ved all pes selv når man prøver gjøre noe bra.
  All ære til deg, Caroline, som klarer å holde tunga rett i munnen og gå videre.
  All ære til deg som poster slike fantastiske innlegg.
  TRASS i at her er en gjeng idioter her som klandrer deg for det og, for at du skal ikke få lov å mene noe om dyretesting dersom du spiser
  ku?? Forbanna idioti!

  Alle monner drar! Om alle bryr seg om dyrene på en eller annen måte, vil det utgjøre mye.
  Dersom ALLE som er mot dyretesting MÅ være vegetarianere, ville også jeg gitt faen i alt.
  Det er faktisk LOV å BRY SEG!

 200. Cecilie

  Meldt meg inn i Dyrevernalliansen, og printet ut listen over produkter som er testet på dyr. Dette er utrolig viktig, og man kan ikke bli minnet på dette for ofte!!!!!! Takk for at du minnet MEG på det!!!!!!!!!!! Uff…… blir helt skjelven når jeg ser bilder av de vakre kaninene som sitter fastspent….. det er HELT forferdelig….. snufs 🙁 🙁 Finnes ikke ord for hvor grusomt dette er!!!

 201. Kan hende du ikke har tenkt over det selv, men nå når jeg gikk inn på bloggen din så kom det opp reklame om Nivea. At man får 25% avslag på Nivea-produkter hos Cubus. Blir litt feil å reklamere for produkter som er testet på dyr, når du har kommet med dette flotte innlegget? 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er ikke jeg som styrer disse annonsene.

   – C

   1. Det skjønner jeg 🙂 Men jeg trodde du hadde muligheten til å si «det vil jeg ikke reklamere for på bloggen».

   2. Fotballfrue

    I form av innlegg, så jeg har sagt nei til å fronte kampanjen i eget innlegg, som du garantert vil se på Nettavisens blogger fremover.. .

    – C

 202. Jeg lurer på om Clarins, Eos og Schwarzkopf tester på dyr?
  Har aldri tenkt noe særlig over dette med testing på dyr, men nå skal jeg prøve å bruke bare ting som ikke er testet på dyr:) Håper på svar!:)

  1. Eos er ikke dyretestet,de andre er jeg ikke sikker på.

 203. Hei!

  Vil bare si at dette var et kjempeflott innlegg! En utrolig bra måte å gjøre flere bevisste. Jeg jobber selv i frisørsalong og vår hovedleverandør er Goldwell(farger, produkter, styling osv). Vi har nettopp startet opp vår egen salongblogg og lurer på om jeg kan få lov til å lage en link til dette innlegget i vårt innlegg om Goldwell og dyretesting. Bloggen er nyoppstartet og har få lesere for øyeblikket, men vi håper at det går seg til etterhvert. Vi kommer også helt sikkert til å legge ut flere innlegg om dette temaet i fremtiden. Vi er i tillegg en grønn salong og jobber generelt med «snille» produkter og jobber for øyeblikket med å luke unna alt som ikke er 100% økologisk. Alt som er dyretestet vil nok også forsvinne fra våre hyller ganske raskt. Krysser fingrene for at en link til ditt innlegg er ok !

  Mvh Ida

  Vår hjemmeside/blogg: http://www.stiluett.no

 204. Mathilda

  Har du en god parfyme som ikke er testet på dyr å anbefale? 🙂

 205. Kjempeflott! At profilerte bloggere som deg og kristina andersen skriver om dyretesting gjør folk blir mer obs på det de kjøper. Selv har jeg sluttet helt å kjøpe produkter som er testet på dyr, UTENOM hårfarge. Jeg finner ingen merker for rødt hår som ikke er testet på dyr :c

  1. Goldwell har farger som ikke er testet på dyr. De har også en økologisk serie, Elumen.

  2. Ingvild

   Stargazer, arctic fox, manic panic og H&M-farger. Værsågod!

 206. Flott det er et engasjement mot dyre testing, men vil bare opplyse om at det er ulovlig i EU og etter mars 2013 blir det enda strengere.

  Forskrift om endring i generell forskrift for produksjon, import og frambud mv av kosmetikk og kroppspleieprodukter.

  Fastsatt av Det sentrale Mattilsynet ved hovedkontoret 6. januar 2006 med hjemmel i lov 21. desember 2005 nr. 126 om kosmetikk og kroppspleieprodukt m.m. (kosmetikklova) § 9 og § 22, jf. delegeringsvedtak 26. mars 1990 nr. 1227 og delegeringsvedtak 29. desember 2005 nr. 1770. Jf. EØS-avtalen vedlegg II kap. XVI nr. 1 (direktiv 76/768/EØF med endringer, herunder direktiv 2003/15/EF og direktiv 2004/94/EF).
  I

  I generell forskrift 26. oktober 1995 nr. 871 for produksjon, import og frambud mv av kosmetikk og kroppspleieprodukter gjøres følgende endringer:

  Hjemmelsfeltet skal lyde:
  Fastsatt av Sosial- og helsedepartementet 26. oktober 1995 med hjemmel i lov 21. desember 2005 nr. 126 om kosmetikk og kroppspleieprodukt m.m. (kosmetikklova) § 5, § 6, § 7, § 8, § 9, § 10, § 11, § 12, § 13, § 14, § 15, § 17, § 18, § 20 og § 22. Jf. EØS-avtalen vedlegg II kap. XVI nr. 1 (direktiv 76/768/EØF med endringer, herunder direktiv 2002/34/EF, direktiv 2003/1/EF, direktiv 2003/16/EF, direktiv 96/45/EF, direktiv 96/41/EF, direktiv 2003/15/EF, direktiv 2004/87/EF, direktiv 2004/93/EF, direktiv 2004/94/EF, direktiv 2004/88/EF, direktiv 2005/9/EF), nr. 12 (direktiv 2003/80/EF), nr. 13 (direktiv 2003/83/EF).

  § 2 nytt nr. 10 skal lyde:
  10. OECD: Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling.

  Nytt kapittel IIa skal lyde:

  Kapittel IIa. Bestemmelser om testing på dyr

  § 6a. Forbud mot testing av kosmetikk og kroppspleieprodukter på dyr
  Det er forbudt å teste kosmetikk og kroppspleieprodukter i ferdigstilt form på dyr for å oppfylle kravene i denne forskriften.
  Det er forbudt å teste ingredienser eller kombinasjoner av ingredienser til kosmetikk og kroppspleieprodukter på dyr for å oppfylle kravene i denne forskriften, dersom en alternativ metode er godkjent som angitt i vedlegg IX.
  For så vidt angår ingredienser eller kombinasjoner av ingredienser er det etter 11. mars 2009 ikke tillatt å teste disse på dyr for å oppfylle kravene i denne forskriften.

  § 6b. Forbud mot frambud av kosmetikk og kroppspleieprodukter testet på dyr
  Det er forbudt å framby kosmetikk og kroppspleieprodukter som i ferdigstilt form har vært testet på dyr for å oppfylle kravene i denne forskriften, dersom en alternativ metode er godkjent som angitt i vedlegg IX eller av OECD.
  Det er forbudt å framby kosmetikk og kroppspleieprodukter som inneholder ingredienser eller kombinasjoner av ingredienser som har vært testet på dyr for å oppfylle kravene i denne forskriften, dersom en alternativ metode er godkjent som angitt i vedlegg IX eller av OECD.
  Etter 11. mars 2009 er det uansett ikke tillatt å framby kosmetikk og kroppsprodukter i ferdigstilt form dersom disse eller ingredienser som inngår i dem er blitt testet på dyr etter denne dato for å oppfylle kravene i denne forskrift. Dette gjelder andre typer tester enn for toksisitet ved gjentatte doser, reproduksjonstoksistet og toksikokinetikk.
  Etter 11. mars 2013 er det uansett ikke tillatt å framby kosmetikk og kroppsprodukter i ferdigstilt form dersom disse eller ingredienser som inngår i dem etter denne dato er blitt testet på dyr for å oppfylle kravene i denne forskrift.

  1. Til tross for at EU har bestemt at dyreforsøk i kosmetikkindustrien er forbudt, er det unntak for de tre vanligste dyreforsøkene. Dette dreier seg om giftighetstester. De vil være lovlige i EU fram til 2013. I andre land, som USA og Japan, er det fortsatt fritt frem for dyretesting i kosmetikken.

 207. Henriettee

  Mary Kay er IKKE stestes på dyr. har selv jobbet for dem og det var noen av det viktigste for merket! så den listen din er nok ikke helt riktig.

 208. Karoline

  Ååå blir veldig lei meg av å se slike bilder som dette, blir påmint for hvor urettferdig verden er. Synes så synd i de små skattene:( Helt enig med deg Caroline! Er STERKT imot dyretesting og blir mektig irritert over at noen gjør slikt i dag! Det er rett og slett ikke rettferdig mot dyrene heller, på lik linje som oss mennesker. Takk for at du gjør oss alle oppmerksomme på sånt, for det er ikke alle som tenker over dette i det hele tatt.

 209. Ragnhild

  Takk for at du med din påvirkningskraft taler forsøksdyrenes sak!!! Ufattelig mange dyr lider både for vår forfengelighet og i underholdningsindustrien. Skriv gjerne flere innlegg om de grusomme forholdene pelsdyrene lever under og hvordan sirkusdyrene mishandles og lider som de ufrivillige artistene de er!!!

 210. Litt dumt å reklamere for Piz Buin i et slikt innlegg? De står på listen over produkter som tester på dyr.

  1. Jeg reklamerer ikke, det er nettavisen som styrer dette 🙂

   – C

   1. Nettavisen som styrer hva du skriver i et innlegg? Du skriver jo at de ikke tester på dyr.

   2. Nei, Nettavisen styrer banner rundt bloggen 🙂 Det jeg skriver, er at jeg fikk dokumentasjon fra Piz Buin etter at jeg skrev i et innlegg at jeg IKKE bruker denne solkremen lenger, ettersom de tester på dyr. Piz Buin fikk med seg dette og sendte meg altså en epost. Jeg har aldri reklamert i noe innlegg for Piz Buin 🙂

    – C

 211. Neglelakkene fra Essie tester heller ikke 🙂 Veldig bra i og med at de har blitt så populære!

  1. …Og hvis man trenger sminkefjerner er Simple et godt valg 🙂

 212. Maritha

  Ble medlem jeg også:) Kjempebra at du skriver om sånne viktige ting!!!

 213. Jeg vil bare si tusen takk for at du skriver om dette temaet! Jeg hadde ingen anelse om at det var så mye dyretesting i verden, jeg viste jo at det var noe, men at dyretesting blir brukt så mye syntes jeg var helt utenkelig!
  Jeg begynte nesten å gråte når jeg leste dette innlegget. Jeg kommer helt klart til å bli mer obs på hvilke produkter jeg kjøper meg, og det håper jeg mange andre blir også!

 214. «Vær så snill og ikke fortell meg at du synes det er helt ok å påføre lipglossen din fra Dior eller solpudderet ditt fra Guerlain neste gang du står på badet, når du vet hva dyrene har vært gjennom for at du nå har ditt ferdige produkt i toalettmappen.»
  Jeg synes det er fint at du har dyrenes ve og vel i tankene, men jeg mister litt respekt for standpunktet ditt når du så ofte lovpriser kunstige søtningsmidler. Det har blitt gjort omfattende dyreforsøk både med sukrin og stevia før de har sluppet ut på markedet. Tenker du over hva dyrene har vært gjennom når du sitter og spiser baksten din?

  1. Stevia og Sukrin er ikke kunstig, men helt naturlig.

   De fleste matvarer et dyretestet, så om du vil dette til livs, får du slutte å spise. Uten dyretesting ville vi blant annet ikke oppdaget de essensielle fettsyrene omega-3 og omega-6.

 215. Ville du ha sluttet å bruke kosmetikk om du ikke hadde hatt tilgang til produkter som ikke var testet på dyr?
  Jeg sa ikke at jeg har noe imot dyreforsøk, så jeg har ingen planer om å slutte å spise 😉

  1. Hypotetisk spørsmål som jeg ikke har tenkt å ta noe stilling til.

 216. Hei 🙂

  Det er en flott sak du brenner for,men hvordan skal man vite hvem man kan stole på i denne jungelen av dyrevennlige bloggere.
  Har du vært på Hilde Christina sin blogg?Dere sier yay or nay på så mye forskjellig.Jeg er så glad i John Frizz sine produkter og jeg har tidligere sett at du mener de tester på dyr,men Hilde Christina derimot har fått svar fra dem at de ikke tester på dyr.Og hva med Depend sine produkter?Jeg er så frustrert!Hilde Christina følger ikke
  Dyrevern sin side,men PETA og så spør hun ofte firmaene selv.Har du noen forslag til voks,shaving gel,barberhøvel,utvendig husvask,bilvask,
  skurekrem(vanskelig å erstatte jif)?

 217. Jeg var virkelig ikke klar over at alle de produktene tester på dyr. Jeg bruker noen av produktene selv og blir flau, og skamfull, og må komme meg ut å kjøpe nye produkter så snart som mulig! Veldig bra innlegg, og du er et forbilde for mange, som gjør at de sannsynligvis blir påvirket av det du skriver! 🙂 herlig!

 218. Piz Buin tester dessverre på dyr! De står på Dyrevernalliansens nei-liste.

  1. Fotballfrue

   Så rart, de har sendt meg en mail med dokumantasjon på at de ikke gjør det :/

 219. Takk for at du tar opp et så viktig tema! Det er helt forferdelig! Og selvom det har blitt forbud i Europa tester jo fortsatt alle de merkene som selger sine produkter i Kina der, og det er utrolig mange!

 220. Elsket innlegget, hater testing på dyr, er 100% imot testing på dyr, kjøper ikke produkter som er dyretetestet! På Apple store er en bra app som viser det som er dyretestet og ikke, den heter dyretestet☺️

  PS: veg at innlegget er gammelt, men fant det nå når jeg søkte på stopp dyretesting.

 221. Melissa

  Hei hei:) Håper du får denne kommentaren. Og om den ikke publiseres så alle kan se, hadde jeg satt pris på det. Men om jeg ikke får sett evt svar fra deg, så må du bare legge den ut. (Usikker på hvordan dette er da jeg ikke har blogg selv) Kom over dette innlegget om dyretesting, litt sent ser jeg men. Ville bare si tusen takk, jeg blir så glad av at dette blir skrivd om slik at så mange som mulig får vite mer om dette eller blir minnet på det. Du har en helt fantastisk blogg. Og du vet jo dette fra før ser jeg ang Piz buin, men vil likevell bare si at, jeg har også fått epost (ikke fra akkurat de) men andre som sier at de ikke tester på dyr. De kan hevde hva de vil, står de ikke på de grønne listene er de ikke dyrevennlige. Har jevnlig kontakt med dyrevernalliansen og deres lister er oppdaterte. Takk for alt det bra du gjør og du aner ikke hvor glad jeg blir av at så mange bloggere skriver om denne saken. Selv om det er en trist sak. Så gjør man det jo bare med all positiv intensjon. OG det vil hjelpe:) Stå på Caroline. Jo, nå kom jeg på noe viktig jeg ville spørre deg om, vet du om det finnes en underskriftskampanje mot dyretesting?? Takk, om du har tid til å svare hadde jeg satt stor pris på det:) Men om tiden ikke strekker til, forstår jeg også det. Ha en fin kveld:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *