Søtt uten sukker til lunsj

Da er jeg ferdig med alt jeg skulle gjøre i hovedstaden, så nå er jeg på vei hjemover igjen, men skal straks stoppe på veien for et møte i Drammen. Jeg har blant annet vært hos Bølgen & Moi på Tjuvholmen i dag, hvor det var lansering av en ny bok hos forlaget Lille Måne: Søtt uten sukker.

Fikk sånn flashback til min egen lansering tidligere i år, den hadde vi jo på samme sted. Kriblet nesten litt i magen 😀 Vi fikk servert en fantastisk lunsj, kokkene på Bølgen er virkelig flinke, ikke minst fordi de stiller opp og lager mat fra den aktuelle boken, akkurat slik de gjorde på min lansering. I dag fikk vi kun søtsaker, men oi, så godt. Og det beste av alt: Hundre prosent sukkerfritt!

Alt er laget med stevia som endelig har kommet til Norge. Jeg vet at flere har ventet på dette, inkludert meg. Stevia har mye til felles med sukrin, ettersom det er blandet ut med erytritol (som er det samme som sukrin). Forskjellen er at stevia er veldig mye søtere enn hvitt sukker, og dersom du bruker steviaekstrakt snakker vi så mye søtere som 300-400 ganger, så her skal det ekstremt små mengder til. Stevia gir altså ingen blodsukkerstigning, og etter å ha hørt på miniforedrag om det i dag, vil det heller ikke gi noen magesmerter for de som er følsomme for den slags, ettersom det er stevia + erytritol og ikke kun erytritol. Toppen for meg som får vondt i magen av å bare se på sukkerfrie ting. Nesten.

Dette er ekstrakt, og en slik liten skje tilsvarer 25 gram sukker!

Søte og gode Jan sammen med en av forfatterne, Thorun.

Vel, jeg må hive med rundt. Gleder meg til å komme hjem og teste ut noen av oppskriftene i boken. Faktisk har jeg fått lov til å dele ut 2 bøker 😀

Konkurransen er avsluttet!

611 kommentarer

 1. Hei Caroline. Jeg lurer litt på hvorfor du i utgangspunktet ville bli lege, for så å finne ut at dette ikke var noe for deg? Hva tenker du om det idag? Hvorfor valgte du å gå en annen retning? Jeg ser veldig opp til deg, du gir meg motivasjon både som person og i hverdagen. Håper du vil svare meg på dette. Stor klem.

 2. Jeg har for kun en måned begynt å trene og tenke på riktig kosthold, men jeg har fortsatt lett for å falle tilbake.. Jeg kunne virkelig trengt den boka! 😀

 3. åh, den så super ut! Jeg ønsker meg veldig en 🙂
  Ina Hillestad
  ina_hillestad@hotmail.com

 4. Veronica

  Ja, jeg vil gjerne ha en bok! 😀 Den kan forhåpentligvis hjelpe meg ned i vekt (en vei som er ganske lang..), og samtidig gi meg en følelse av at det å spise noe som smaker godt ikke er «farlig» hver gang 🙂

 5. Ragnhild Seim

  Åh, ja takk! Jeg trenger virkelig litt inspirasjon til sunnere søtsaker 🙂

 6. Marianne

  Jeg vil gjerne ha den!

 7. Benita Flåtten Aslaksen

  Ååå, jeg vil ha snadderbok!

 8. Ingrid

  Jeg ønsker meg svært gjerne denne boken! 😀

 9. […] er dette blandet ut med sukrin, og du unngår den bitre ettersmaken. Jeg har skrevet mer om Stevia her. Jeg synes det er litt vanskelig å bruke Stevia i bakst enn så lenge, ettersom det er mye lettere […]

Kommentarfeltet er stengt.