Oppskrift: Cashewmarsipan ala Caroline

Egentlig hadde jeg tenkt til å blogge noe heeelt annet nå, men siden så mange av dere har lyst på marsipanoppskriften, kommer den her. Kos dere masse med den, her snakker vi fantastisk snask på høyt nivå!

Du trenger: 

 • 4 dl. cashewnøtter, usaltet
 • 2 eggehviter
 • 3 ss. mandelmel
 • 90-100 gram sukrinmelis

Slik gjør du: 

Kjør cashewnøttene i en blender til de blir helt finmalte. Tilsett deretter eggehviter og sukrinmelis. Spe på med mandelmelet, jeg endte på 3 spiseskjeer. La deigen stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter, før du ruller til kuler eller hva du enn foretrekker.

Litt usikker på hvor mange marsipankuler dette blir tilsammen, ettersom jeg delte deigen i to omganger, spiste en runde i går og i dag. Tipper det blir ca. 20 kuler, litt store. Forresten! Disse blir enda bedre om du dypper kulene i mørk sjokolade *vannimunnen*, men jeg hadde det dessverre ikke tilgjengelig da jeg laget disse.

Håper det smaker ♥

39 kommentarer

 1. Lille My

  Kan man bruke valnøtter i dn oppskriften istedenfor?

  1. Fotballfrue

   Har oppskrift på valnøttmarsipan her: https://fotballfrue.no/?p=15507 🙂

   – C

 2. Martine

  Herlig med oppskrifter, tusen takk <3
  Er det mye kalorier i dem? 🙂

 3. Hei!
  Et spm som ikke har noe med innlegget å gjøre, men hvor har du kjøpt det bestikket med hvite prikker? Har lett etter noe lignende, men finner det ingen steder..

  Takk for svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er fra green gate 🙂

   – C

 4. Looks sooo good! 🙂 Do you know if you can use Stevia instead of Sukrin?

  1. Fotballfrue

   You have to have confectioner’s sugar / icing sugar :/ I don’t know if that exists in stevia?

   Hug 🙂

   1. I thought sukrin was an artificial sweetener but after google-ing it I can see that it’s not! So I think I’ll just check if they have sukrin in the health food stores here in Iceland and then I can try this recipe properly! Can’t wait to try 😀

 5. Du er flink du 🙂 Tusen takk

 6. Yummy, jeg elsker marsipan, så denne må jeg prøve! Smaker den veldig annerledes fra vanlig marsipan? 🙂

 7. Michelle

  ahhh, vann i munnen! Perfekt alternativt til en godbit! sunt og GODT! 😀 haha, likte den rosa fargen på cashewnøtt-boksen! har aldri sett den før faktisk =P

 8. Bettina

  hei 🙂
  Jeg lurte egentlig bare på om du kunne skrive et innlegg om hvilken rekkefølge du bruke Ole Henriksen produktene dine? Har prøvd å få svar på dette leenge, men du har nok ikke sett det! Håper virkelig at du svarer meg nå siden jeg har nemlig bestilt de fleste av Ole Henriksen produktene du bruker så derfor ville jeg liksom vite hvilken rekkefølge jeg skal ta dem på 🙂 Vet at du har skrevet noe lignende før, men jeg skjønte ikke helt hva du tok på morgen og hva du tok på kvelden, og hvilken rekkefølge, uansett håper jeg at jeg får svar.
  Elsker bloggen din, den er min største inspirasjonskilde! 🙂

 9. Bettina

  Hvilken rekkefølge bruker du Ole Henriksen produktene dine? prøvd å fått svar leenge så håper du svarer nå 🙂

  1. Fotballfrue

   Bruker først african red tea foam, deretter bruker jeg en mist eller tonic water, så er det serum (om kvelden). øyekrem og krem. Aller først er det skrubb, men det bruker jeg bare noen ganger i uken 🙂

   – C

   1. Bettina

    Bruker du dette både morgen og kveld? 🙂

 10. Caroline

  Å, som jeg gleder meg til å lage dem! tusen takk for oppskriften 😉
  Ha en fin kveld!!

  1. Fotballfrue

   Ingen årsak 😀

   – C

 11. Hei,super gode 🙂
  Har boken din & disse var det første jeg prøvde å lage 🙂
  Det ble en kjempe suksses her i huset,så det blir lagd hver søndag…
  Har også prøvd mange andre oppskrifter & alle fallt i smak 🙂
  Mange venniner som sier at alt er super god 🙂
  Så det er kjempe posetivt 🙂

  Det jeg lurer på er : Kan man bruke andre typer nøtter?

 12. Tror du man får et bra resultat dersom man lager uten mandelmel? Jeg er allergisk mot mandel. Før jeg ble det, hadde jeg alltid lyst til å smake marsipan, men jeg klarte ikke like smaken, men dette skal jeg prøve. Cashewnøtter er så godt!

  1. Fotballfrue

   Du kan jo prøve med flere cashews for eksempel 😀 Det kan gå 🙂

   – C

 13. Åh, det så godt ut! 😀

 14. Margarita

  Hei:) lurte bare på hvor du får tak i usaltede cashew? jeg finner det ingen steder:(

  hærlig blogg:D

  1. Fotballfrue

   Eldorado 🙂

   – C

 15. Hei

  Trur du de hadde gått an å brukke pecan nøtter isteden for? 🙂

 16. Så herlig, jeg må prøve meg på disse en dag!
  Om du liker smaken av peanøtter så har jeg tidligere laget peanøttkubber du kan dyppe i sjokolade. Perfekt som etter-trening-påfyll!
  Bare se her: https://www.melissaspania.no/peanottkubber-i-sjokolade/

  Ha en fin dag, oppegående kvinne 🙂

 17. Du er så flink!! Det er vel mye kcal i disse? Er disse å anbafale til dem som teller kcal? 🙂

  1. Fotballfrue

   Cashew har høyt novå av kcal. ja. Men i tillegg metter det bra, og er en fin kilde til fett 🙂

   – C

 18. Berit Theresa

  ååååååå de skal jeg lage 😀

 19. Tusen takk for oppskrift, det så deilig ut,..mmmm:)

 20. Katrine

  ÅÅ nam , skal lage så snart jeg får cashewnøtter i hus! Har du forresten smakt det rå cashewnøttesmøret fra iherb? Det er døds godt, og jeg spiser det rett fra krukka…..

  1. Fotballfrue

   O, link? 😀 Elsker peanøttsmør, så da elsker jeg sikkert cashewsmør også :p

   – C

   1. Katrine

    https://www.iherb.com/Artisana-Cashew-Butter-16-oz-454-g/27142 Dette er link til cashewsmøret, men det finnes mandelsmør,macadamiasmør og mye mer, naaam:D

   2. Fotballfrue

    Takk 😀

 21. Ann-Helen

  Bare lurte på hvor du kan få kjøpt sukrinmelis og mandelmel? var nettopp på kiwi, men de hadde det ikke.. må du på en kostholdsbutikk? 🙂

  1. Fotballfrue

   Sunkost for eks. 🙂 Noen menybutikker har det også 🙂

   – C

 22. Looks so yummy:) I always read your blog, I love it. Your style and recipes are sooo incredible. Do you follow a special nutrition/diet? ( I read love about your nutrition or what’s the secret your perfect’s shape 🙂 )

  Alexa

  1. Fotballfrue

   I eat after the lchf principle, low carb high fat 🙂

   Hugs!

 23. Hei:) hvor får jeg kjøpt mandelmel og sukrinmelis?

  1. Fotballfrue

   Sunkost for eks. 🙂 Eller Life 🙂 Noen Menybutikker har sukrin og sukrinmelis, det samme gjelder Spar eller Kiwi 🙂

   – C

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *