10 grunner til å elske høsten

Da jeg var yngre mente jeg at alle andre årstider enn sommer ikke hadde noe for seg, men etter hvert som årene gikk har jeg lært meg å like vinteren. Jeg elsker å stå på ski, være på fjellet, kle godt på meg og gå lange turer i snøen med niste og kakao i ryggsekken, og i det hele tatt. Vinteren er en vakker årstid, og nå som jeg også elsker den går det automatisk fortere til sommeren, som tross alt fortsatt er min favorittårstid. Jeg har forstått at det å tenke på denne måten, det å se det positive i ting, er nøkkelen til å trives uansett omstendigheter. Så nå som vi går mot høsten og mørkere tider, ser jeg ingen grunn til å ikke like nettopp det. Høsten har sin sjarm, uten tvil, og her er mine favorittgrunner til å omfavne tiden vi nå går i møte:

Turer i skogen: Det å gå turer på høsten, eller det å bare løpe seg en kort tur på morningen, er noe helt magisk når høsten er på vei. Luften er så utrolig frisk, og så er det luktene. Jeg vet ikke hva det lukter, men det er en blanding av rent, kaldt og bare. . høst. Jeg elsker det!

Alle fargene: Håper på en tur til fjells i løpet av høstmånedene, fargene er så ubeskrivelig vakre på denne tiden av året. Hvis ikke har jeg jo alltid fjellene som er rett på utsiden av vinduet vårt.

De deilige, nye plaggene i butikken: Høstmote er alltid like fantastisk. Masse spennende og nytt i butikkene, tykke gensere og deilige støvletter. Mine favoritt-trender i år er uten tvil fargen burgunder, sammen med militærjakken, flate nagleboots, blonder, skinn, mer skinn, peplum-topper, østen-inspirerte plagg, store kåper. . og alt!

Vekk med grillmaten: Joda, det er deilig å grille om sommeren, men hvor deilig er det ikke også å pakke bort grillmaten for denne gang? Bort med potetsalat, andre tilbehørsalater, ketchup og sennep. Finn heller igjen gleden på kjøkkenet ved å lage nye, spennende middager, uten hjelp fra grillen.

Te, kakao og annen god drikke: Åh, nå er det snart på tide å lage min favoritt-te igjen. Den er SÅ god! Lite slår en god kopp te sammen med et glossy magasin og en god bok, eller deilig, rykende fersk kakao etter den lange høstturen dere var på.

Oppskrift te / Oppskrift kakao 

Peiskos: Dette taler vel egentlig for seg? Å fyre i peisen gir mer enn elektrisk hår: Det gir varme, hygge og en helt egen atmosfære. Romantisk er det også. Du og kjæresten på en skinnfell foran peisen? For en tanke!

foto: Benny Ottosson

Sesongstart for flere gode tv-program: Nå er jeg fortsatt avhengig av Breaking Bad, men jeg skal likevel gjøre plass til blant annet 71° Nord fremover. Samtidig har vi jo Skal Vi Danse, som er helt fantastisk underholdning! Andre ser kanskje på Norske Talenter, og rett over nyttår starter 4-stjerners middag igjen! Valgene er i hvert fall flere i tiden fremover.

Deilige pysjplagg: Kjøp deg en skikkelig deilig flanellpysj som du kan krype inn i om kvelden, og hoppe inn i om morgenen. Et plagg du kommer til å elske hele høsten og vinteren.

Gummistøvler: Høsten er en unnskyldning for å gå til innkjøp av nye gummistøvler! Det finnes jo så mange fine på markedet nå, og selv om jeg har mine favoritter fra både Ilse Jackobsen og Hunter, har jeg lagt min elsk på disse fra Mel by Melissa denne høsten. Du finner de hos GetInspired (annonselink).

Det måtte bli blått og hvitt, perfekte til hytta!

Nærmere jul: Jeg har så mange gode minner fra julen, og jeg har virkelig planer om å skape flere. Familie, julemusikk, ønskelister, handlelister, deilige middager, mørke kvelder og julepynt. Dette er min favoritthøytid, så det at vi nå er nærmere den, gjør meg ingenting.

Er det noen punkter jeg har glemt? Del!

54 kommentarer

 1. Jeg har alltid vært en stor fan av alle nye skoene som kommer på høsten! 🙂

 2. Jeanette

  Flott innlegg.Trengte noe å se frem til

 3. Maja J.

  Helt enig, høsten er herlig! Nå sitter jeg og nyter en porsjon av den nye müslien din, NAM! Den ble vanvittig god, selv om den ble dyr. Har du noen hemmelige tips om hvor man får kjøpt litt billigere nøtter? Kjøpte mine på Coop Obs i går, og bare hasselnøttene kostet 63 kr for en liiiiten pose 😮

  1. Fotballfrue

   OI! Det var veldig dyrt :O Jeg kjøper hos Kiwi, fra Eldorado 🙂 De er det ok pris på 🙂

   – C

  2. På bunnpris kostet en pose på 250 gram fra bunnpris eget merke kløver bare 13 kroner.

 4. Fyr peisen – WORD. Og det bilde med dere og peisen beskriver lett hvordan en høst og vinter skal føles. Fantastisk, både du, innlegget og bildene 😀

 5. Ah, som jeg skulle skrevet disse punktene selv! 😉 Jeg ELSKER høsten, og er min favorittårstid uten tvil 🙂 Er på en måte ikke så væravhengig på høsten heller, på samme måte som vi «stresser»med været på sommeren. Det er kjempedeilig med sol og klare, fine høstdager, men også litt storm og ruskevær synes jeg bare er herlig og har absolutt sin sjarm innimellom! Og så nærmer det seg jo jul som du skriver. Jeg er en skikkelig juleperson selv og begynner å planlegge interiør, gaver ++ allerede nå! 🙂 Og ja, norske epler og fårikål er også en høydare ifbm høsten 😉

 6. Marianne

  Heisann! Bare lurte på om du kunne lage et innlegg om ting man kan gjøre med kjæresten nå som høsten trenger seg på? Eventuelt tips til et mer spennende (kjærlighets)hverdagsliv? 🙂

  FLOTT innlegg! <3

  1. Fotballfrue

   Det kan jeg absolutt 😀

   – C

  2. Veronica A.

   Jaa!! Det hadde vært så flott :):)

 7. Kristin

  Tenne stearinlys over hele huset! DET er høstkos det!! <3

  1. Fotballfrue

   JA! Signerer den 😀

 8. Likte det innlegget!

  En annen ting jeg liker med høsten er de norske eplene! Og hjemmelaget eplekake med norske epler i! <3

  1. Fotballfrue

   Ja! Å! Eplekake <3

   - C

 9. Åh, dette var akkurat det jeg trengte idag! Det er storm og full høst ute og humøret var grått og dårlig med tanke på høstens anmarsj! Men etter å ha lest dette gleder jeg meg til høsten! Og de støvlene var bare utrolig søte! Takk for flott innlegg, Caroline:)

 10. God morgen! Kjempefint og koselig innlegg. Jeg har et spørsmål ang det fine lysestakebrettet du har på stuebordet nede, er det fra THG og er det 12 eller 7 lysestaker? Blir det mye varme og stearinsøl siden de står så tett eller går det fint? Siden det blir mørkt nå er det så fint å tenne stearinlys, så lurer på å kjøpe en slik 😀

  På forhånd takk for svar, også sender jeg en varm høstklem <3

  1. Fotballfrue

   Det er 12 armer 🙂 Har faktisk aldri tent alle lysene i den før :/ Det er forskjellig strl. i koppene, så det er litt trøblete å få alle lysene til å stå skikkelig, men alt går med litt aliminiumsfolie 😀

   Klem!

 11. Bake boller til kakaoen når det er grått og vått ute, kooos 🙂

 12. Marita Ø

  Jeg er så enig med deg! Åhh, nå kan høsten bare komme for min del altså 🙂 Gleder meg til å gå lange og friske turer med kjæresten, for så å komme inn i varmen igjen til deilig kakao! Dèt er høst det, og SÅ fint!! 🙂 Fint innlegg på morgenen! I dag har jeg studiedag, så nå må jeg sette i gang med lesinga her. Ønsker deg en fin lillelørdag <3

 13. For meg har høsten alltid vært «starten» på et nytt år. Henger sikkert sammen med at det var da et nytt skoleår startet, og man skulle ha nye bøker, klær og utstyr.
  For en del år siden flyttet jeg fra Norge, og bor nå et sted hvor det er sommer året rundt. Kan allikevel kjenne at det er friskere ute tidlig om morgenen selv om gradestokken fortsatt kryper over 30 midt på dagen. Da er det deilig å sette seg ut på terrassen med en kopp kaffe og bare nyte..
  En av grunnene til at jeg reiste fra Norge, er at jeg blir deprimert om vinteren når det er mørkt hele tiden. Selv om jeg vet at det er best for meg å bo her, savner jeg ofte den norske høsten, og ikke minst Desember med juleforberedelsene. Jeg var så heldig å kunne reise hjem 3 uker til jul i fjor, og det var helt fantastisk. Det blir ikke det samme med julepyntede palmer og kameler som grantrær og reinsdyr 🙂

  Denne høsten blir litt spesiell. Min lille babygutt på 1 år har akkurat begynt i barnehagen (!), og jeg skal straks begynne å jobbe igjen etter nesten 1,5 år hjemme. Det blir både spennende, litt trist og rart. Jeg skal iallefall nyte de siste dagene før jeg skal begynne, med å sitte masse på terrassen tidlig om morgenen.

 14. Har alltid elsket de forskjellige årstidene! Har aldri klart å velge ut min favoritt, siden jeg alltid kommer på ulike ting som er fantastisk med både høst, vinter, vår og sommer. Kanskje jeg er skrudd sammen litt feil, men når det pøsregner, spesielt med lyn og torden, kommer smilet mitt frem! Men selvfølgelig, juletidene slår aldri feil. Ingenting er bedre enn en norsk jul <3

 15. Koselig innlegg:) Lukten av vedfyring naar man er ute paa kveldstur er noe av det beste jeg vet om hoesten, forruten de nydelige fargene. Kose seg med en god bok, med ullteppe og stearinlys gjoer ogsaa livet bra, spesiellt etter trening naar man virkelig har roen or foeler seg frisk og sunn. Ha en fin dag:)

 16. Å, så fint innlegg! Jeg elsker høsten 😀

 17. Aleksandria

  Elsket dette innlegget, høsten er en vakker årstid!
  Foreberedelser til Høster skjer også på ny Oslo-Fashion blogg:
  norwegiancousins.blogspot.com !! SJEKK DEN UT!

 18. Tusen takk for supert motivasjonsinnlegg!
  Må ut på en dreaded løpetur i dag for å trene til dreaded halvmaraton, men etter å ha lest innlegget ditt gleder jeg meg faktisk! 🙂 Deilig natur og frisk god høstluft! Nei, det finnes jammen ingen bedre årstid!
  Og når jeg kommer hjem skal jeg lage kakao og kose med kjæresten og se opptak av 71grader nord!
  Så tusen takk for inspirasjon! Klem til deg!

 19. Christine Vikan

  Bursdag 😉 hihI!

  En god unnskyldning for å finne frem lubber, store herlige sjal og søte luer 🙂

 20. Ville bare innom å si at jeg hilste på Lars Kristian i går, fordi han og resten av gutta på Odd Grenland var her på Dalen for å trene fotballklubben vår! Syns det var supergøy å se han i virkeligheten, når jeg har fulgt med på bloggen din såå lenge:) du kan hilse å si at det var jeg som hadde den rosa ballen;)

  Ha en fin dag!

 21. Du glemte hytteturer med venner og kjæreste, lag på lag klær, mørkere lepper og sotede øyne, augustsalget:P Jeg elsker høsten, det er min absolutte favorittsesong! Det er akkurat som alt starter på nytt på høsten og det er deilig! 🙂

 22. Jeg prøver også å tenke positivt uansett hvilken årstid det er snakk om. Vi må bare lære
  oss at naturen går sin gang, og hvor flott det egentlig er! 🙂 Er nå sengeliggende med feber og
  hoste, noe som ikke er så fint med høsten og vinteren da 😉
  Ha en flott dag! Inspirerende å lese bloggen din 🙂

 23. Supert innlegg 😀 Heilt enig!

 24. Å, nu ser även jag fram emot hösten! tack för det! 🙂

 25. Høsten er en fin tid 🙂

 26. Så enig, så enig 🙂 Skrev et lignende innlegg for ikke så lenge siden 😀 De små gleder <3 Ønsker dere goood tur til Sardinia!! Ta et glass vin for meg også :):) klemmer

 27. Koselig innlegg. Fikk god høstfølelse inni meg 🙂
  Jeg lurte på en ting som jeg ikke forsto helt når jeg leste oppskriften på kakaoen. Hvordan gjør du det med chilien når den skal i vannet? Tar du bort frøene, kutter du den opp eller legger du hele nedi? Den skal definitivt prøves, men vil helst ikke bomme på den fronten 😉

  <3 Julie

 28. Du glemte sopp turer 😀
  Det er jo det beste med høsten.

 29. Når snøen kommer, blir det også lysere ute 🙂 Hjelper litt på humøret at det ikke er bekmørkt hele tiden.

 30. Åh, jeg har så lyst på den perfekte pysjbuksen eller en kjempe god morgenkåpe! Jeg ser du har noen fine og hadde satt stoor pris på om du kunne tipse om noen steder eller nettbutikker å få kjøpt pysjbukser eller silkemorgenkåper! 😀

 31. Ååå, for et koselig innlegg altså. Men det er sant som du sier, høsten er en koselig årstid. Jeg liker den bare mer og mer, nå som jeg har blitt eldre. Ikke minst elsker jeg de fine høst og vinterkolleksjonene som kommer av klær og interiør ikke minst. Synes det er så mye fint!

 32. Når den første snøen faller, og den dekker trærne og hele verden er stille og hvit, mens snøfnuggene faller i lyset fra gatelyktene i den mørke morgenlufta. Den stemningen gleder jeg meg til!

 33. Åå, koselig innlegg! Liker også best sommer og vinter, og har sett på høsten og våren som «overganger» mellom disse. Men høsten har virkelig noe flott og lunt og godt med seg også!

 34. Så enig <3

 35. Helt enig i at høsten har sin sjarm 🙂 De støvlene var bare kjempesøte! MÅ ha! Det står på nettsiden at de er små i størrelsen, måtte du gå opp en størrelse? Bruker vanligvis 37/38.

 36. Ja, her var det mange gode grunner til å glede seg til høstmørket senker seg 🙂

 37. For et utrolig inspirerende innlegg! Sitter nå på Værnes, på tur opp til Tromsø etter en uke i Rhodos, og så ikke frem til å komme hjem i det hele tatt. Utrolig hvor lett man glemmer hvor sjarmerende høsten kan være, da minnet om sommervarmen er såpass friskt i minnet.. Takk for inspoen 🙂

 38. Fårikål! 😀

 39. Skal du være med i 4-stjerners middag ? Å det hadde vært stas :D!

 40. Ragnhild

  Digger de inspirerende innleggene dine! Fikk skikkelig godfølelsen nå – takk! (Syns forøvrig media er skikkelig dårlig til å fokusere på hvor mye inspirasjon du gir til leserne dine, du fortjener virkelig godord for du sprer tross alt mye glede 🙂

 41. Har det på akkurat samme måte når det gjelder årstider. Før hatet jeg vinteren og den var utrolig lang og kald, men når man legger inn litt vinter aktiviteter og kveldskos så oppdager man at hver årstid har sin sjarm. Jeg gleder meg til jul alt jeg da:) Liker å planlegge interiør for julen og bytter gjerne stil fra år til år. Gleder meg til du begynner med «juleblogginga» 😉 Kjekt med litt inspirasjon .

 42. kjører du noen ganger rabattkode hos get inspired? gjort tidligere?gjør det nå?
  er det bra kvalitet på de regnstøvlene? jeg synes de var søte, liker blått og har vurdert noen fra ted baker tidligere…hva er best?

 43. Høsten er en beste årstiden <3

 44. Johanne

  Heihei! Akkurat nå fikk du meg til å faktisk tenke over alle de fine tingene høsten bringer med seg. Akkurat nå sitter jeg inne å gjør lekser til god musikk mens regnet pøser ned utenfor. Kjenner på at jeg gleder meg til flere regnværsdager når man har en god unnskyldning til å sitte inne å se film :). Herlig blogg, dagen blir ikke den samme uten <3

 45. Har du og lasse en egen fotograf eller? som er hjemme hos dere hele tiden… Eller har dere satt på selvutløser og later som det er et «in action» bilde?

  1. Fotballfrue

   Jeg har skrevet hvem som har tatt bildet ved peisen, det er Benny, som tok bildene i forbindelse med boken min 🙂

   – C

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *