Oppskrift: Ny kornblanding / müsli

Müslien som du finner oppskriften på i boken min og her på bloggen, har lenge vært en favoritt hos meg, men den siste tiden har jeg hatt lyst på litt andre smaker til frokosten, og det er slik denne varianten ble til. I stedet for å salte müslien bruker jeg sukrin eller sukrilett, slik at frøene og nøttene får en slags glasering. NAM! Nå skal det sies at jeg ikke kun spiser dette til frokost, men müsli er noe jeg fint spiser gjennom hele dagen, som for eksempel snacks. Jeg som jobber hjemmefra har kjøkkenet veldig lett tilgjengelig, så jeg stikker i hvert fall hånden ned i disse krukkene minst 5 ganger i løpet av en arbeidsdag. Men det er jo bare sunt! Og så godt!

Her har du oppskriften til en stor beholder: 

 • 2 dl. mandler
 • 2 dl. valnøtter
 • 2 dl. hasselnøtter
 • 2 dl. solsikkekjerner
 • 2 dl. hele linfrø
 • 3 dl. sesamfrø
 • 2 dl. tørket kokos
 • 2 dl. vann
 • 1 dl. kaldpresset rapsolje
 • sukrin / sukrilett – jeg har brukt sukrilett denne gangen, som er laget av det samme som sukrin, erytritol. Finnes her.
 • kardemomme
 • 1 – 2 ts. salt

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen på 200 grader. Grovhakk valnøtter, hasselnøtter og mandler. Bland deretter inn resten av frøene / nøttene og kokos.

Ha alt i en stor bakebolle, og bland inn 1-2 teskjeer salt (jeg brukte 2) sammen med 5 spiseskjeer sukrilett (eller sukrin). Ha over oljen og vannet, og rør godt. Hell alt utover en bakeplate, du trenger ikke bakepapir. Strø et lag med sukrilett over blandingen (ikke bland) og sett bakeplaten inn i midten av ovnen. La blandingen stå i 15 minutter før du tar den ut, da er det viktig at du blander alt godt igjen, slik at det som ligger i bunnen kommer på toppen, og slik at kantene ikke blir brent. Når du har gjort dette strør du et nytt lag med sukrilett over, gjerne også et lag med kardemomme (om du liker det, kan droppes).

Sett det hele inn i ovnen i 15 nye minutter, før du tar det ut og gjør det samme. Jeg gjorde dette i 4 omganger, så blandingen stod i en hel time, og det ble altså 4 forskjellige lag med sukrilett, og 2 med kardemomme. Når dette er gjort, lar du blandingen stå til avkjøling en god stund. Etter ca. 1 time på kjøkkenbenken, er den ferdig. Nå er det SÅ sprøtt og godt at du vil ikke tro det! Og smaken er helt fantastisk! I bunnen har den kanskje også laget små, glaserte nøtteklumper som er helt nydelig å spise alene.

Dersom du liker din müsli litt mildere, kan du med fordel skru ned temperaturen på ovnen, men vi liker vår godt stekt 😀

Lykke til ♥

149 kommentarer

 1. Hei!
  Jeg ser du bruker sukrin/stevia, men lurer på om man like godt kan bruke søtstoff (f.eks. flytende natreen) på lavkarbo? Vet du eller Lars-Kristian noe om det?

 2. Elisabeth

  Hei 🙂

  Denne muslien var utrolig god!!! Takk for at du deler sånne oppskrifter her på bloggen din!! Jeg har fulgt bloggen din en liten stund, og er spesielt begeistret for maten du lager. Den er både smakfull og lekker 🙂
  Jeg lurer på en liten ting i den forbindelse. Deler du mange av oppskriftene dine i boken? Kan den fungere som en «kokebok»?

  Tusen takk igjen for en nydelig blogg!!

  Alle gode ønsker fra Elisabeth

 3. kamilla

  hva er kalori og karbo-innholdet i denne muslien? jeg vet at aktins har en musli som er veldig sunn, og der står det at det er 121 kalorier og 6,4 gram karbohydrater, så lurer på hvilken av disse som er sunnest.

  1. Müslien inneholder:

   Per 100 gram.
   533 kalorier
   10,8 gram karbo, av det er 6,2 gram fiber
   14,3 gram protein
   50,3 gram fett

   Har du link til Atkins müslien?

 4. kamilla

  wops, glemte å skrive at det er innholdet av hver porsjon. vet ikke helt hva de beregner som hver porsjon jeg, men. hva tror du?

  her har du linken 🙂 http://proteinbutikken.no/products/32014-atkins-day-break-crunchy-muesli-325-gram.aspx

  1. Det vet jeg ikke, men det står vel på pakken?

 5. kamilla

  hver porsjon var 25g, det vil da si at den pr 100g inneholder:
  Kalorier: 484
  Fett: 29,2
  Karbohydrater: 25,6
  Protein: 20,8

  var jo en god del mer karbohydrater ser jeg..

 6. Kastet «akkurat» et brett i ovnen, men hadde bare vanlig rapsolje. Hjelp. Tror du det går bra?

  1. Fotballfrue

   Gikk det bra? :p

   – C

 7. Hei! Takk for herlig oppskrift. Tror du det funker å bruke kanel oppå også?

  1. Therese Vikan

   Det gjør det 🙂 Hadde ikke noe annet når jeg skulle lage den, men ble god allikevel 🙂

 8. Hei,

  en annen variant kan være å blande et par eller flere ss HONNIG med et par ss varmt vann og blande det inn med dine utvalgte frø og nøtter. Settes i ovnen og strø KANEL over når den er ferdig i ovnen. Nam nam!
  Mengde honning og kanel kan i grunnen varieres etter egen smak.

  Etter ovnen kan man også tilsette nesten hva som helst av tørkede frukter. Blandt annet tranebær gir en ekstra søt smak, for de som liker det. Tørkede blåbær er min favoritt. Men selvfølgelig – ingenting slår friske, ferske bær!

  Hilsen fast Leser!

 9. Wups, muslien utløste brannalarmen i hus, selv om jeg fulgte oppskriften :-S

 10. Æh, jeg brukte kaldpresset rapsolje. Leser noen skriver at det ikke skal brukes til steking, men det står jo på flasken at den er best egnet til steking, Eneste jeg så var at næringsinnholdet forringes over 180 grader. Men det er da vel ikke farlig for kroppen som noen sier? Da ville det vel stått på flasken? Gjør jo ikke så mye at det sunne i rapsoljen minsker, når alt det andre er så sunt?

  Nå har jeg i hvert fall lagd oppskriften for første gang, skal gis bort i julegave puttet i fin krukke og skal pyntes med sløyfe, takk for tips til oppskrift! 🙂 Bare fikk litt hetta da noen sa den var farlig for kroppen, og når jeg skal gi bort i gave, så er jo ikke det så artig. Men, som jeg skrev, det kan vel ikke helt stemme, etter hva jeg har lest på flasken?

  Falt i smak hos meg og mamma! Så dette blir jeg å lage mer av!

  1. Det som skjer når du varmer opp både vanlige oljer, og ikke minst kaldpressede oljer, er at du ødelegger fettsyrene. Det er absolutt ikke gunstig for kroppen :/ Oljer er rike på enumettede og flerumettede fettsyrer, og fettsyrene der er så skjøre at flaskene skal oppbevares mørkt og kjølig for å ikke ødelegges.

   1. Men hvorfor ikke steke granolaen på 180grader da?

   2. Jeg tror ikke de kaldpressede oljene tåler så høy varme, selv om produsenten hevder det. Men jeg vet ikke, så skal ikke si det for sikkert 🙂

   3. På den oljen jeg brukte til å lage deres granola i dag sto det at den tålte opp til 180grader, så derfor tenkte jeg at det kan kanskje være bedre å steke granolaen på 180grader over lengre tid, istedet for 200grader i en time som det står i oppskriften. Men jeg vet ikke jeg heller….. Jeg tror ikke at det er såååååå «på håret» akkurat. Vi snakker jo ikke om så mye olje her, pluss at mest sannsynlig skal det mer til for at det omdannes til farlig transfett. Men problemet er jo at man kan aldri vite hvor grensen går. Får bare bruke sunn fornuft 🙂

   4. Vil det si at oppskriften er dårlig for kroppen siden oljen brukes og det er høy temperatur i ovnen? vil det evt være bedre å bruke kokosolje?

   5. Lars-Kristian

    Det var en i overkant unyansert kommentar fra meg 🙂 Jeg kjenner ikke til de spesifikke temperaturene hvor de ulike fettsyrene oksideres, men du kan jo f.eks bruke olivenolje, da den tåler høyere varme enn raps. Minuset da er jo at olivenolje har en del smak, men det kan jo også være positivt 🙂

 11. Jannike

  Hvordan er næringsinnhold pr. 100g?
  Tenker mest på karbohydratinnhold. Den smaker fantastisk 😉 takk for at du deler oppskrifter med oss 😉

 12. […] av Fotballfrues musli står nå en egen variant i ovnen, der jeg brukte rester av det jeg hadde i skapet. Prinsippet med […]

 13. Gleder meg til å prøve i morgen 😀 Men lurer på om du vet sånn ca hva næringsinnholdet er per 100 gram? karbohydrater er vel det jeg tenker mest på 🙂

 14. Hei! Er såååååååå taknemlig for alle oppskrifter på lavkarb, er godt i gang nå to mnd etter fødsel og har 30kg som skal bort, men motivasjonen er på topp, og oppskriftene dine gjør det bare enda bedre. Alikevel tenkte jeg å foreslå noe. Det er nemlig litt vanskelig å finne fram til spesifike oppskrifter. Jeg vet ikke om det er jeg som ikke har skjønt hvordan man finner fram eller om det faktisk bare er litt vanskelig. Så min request da, er om det hadde vert mulig å legge ut en liste med link til hver enkelt oppskrift, så man slipper å bla seg gjennom side på side for å finne noe spesifikt? Hvis det er noe jeg har oversett eller noe slikt så vær så snill å hjelp meg å finne 🙂 Elsker kjøkken og mat og baking og bloggen din! 😀

  På forhånd tusen hjertelif takk! 😀

 15. Solstrålen i nord

  Er lars kristian slekt med maria eriksen?

  1. Fotballfrue

   Nei 🙂

 16. Hei:)

  Jeg har nettopp prøvd å lage dette.
  Hvordan får du til at det blir stivt?
  Det blir kun som musli det jeg lager:(
  Blir takknemmelig for svar.
  Mvh Trine

  1. Fotballfrue

   Jeg er litt usikker på hva du mener, da dette er musli? 🙂

   1. Hei igjen:)
    Jeg er forferdelig dårlig til å forklare;) jeg lurer på om du har lagt ut oppskrifta på sjokoladeknekk?
    Ettersom det over er oppskrift på musli.

   2. Fotballfrue

    Ja, det er det som står i dette innlegget 🙂 Bare å gjøre som beskrevet der 🙂 http://fotballfrue.no/2013/08/13/granola-sjokoladeknekk/

   3. Bruker du da samme ingrediensene som i musli? Forsto ikke helt innlegget:/
    Vil så gjerne lage sjokoladeknekk:))

   4. Fotballfrue

    Lag muslien i dette innlegget. Etter at blandingen har avkjølt seg, smelter du 100 gram mørk sjokolade og tilsetter 2-3 dl. av blandingen av den muslien som du laget nettopp, som har avkjølt seg. Dette blander du godt før du smører det utover litt bakepapir som du setter i kjøleskapet. Etter 1 time er alt blitt stiv og det er bare å knekke av den ene godbiten etter den andre.

    Akkurat som det står i dette innlegget http://fotballfrue.no/2013/08/13/granola-sjokoladeknekk/ 🙂

 17. Prøver igjen, jeg er ikke veldig god til å forklare;)
  Når du lager sjokolade knekk, hvordan lager du det slik at det blir stivt?
  Har du lagt ut oppskrift på det?
  Det ser veldig godt ut:)
  Takk for svar forresten:)

  1. Fotballfrue

   Ligger forklaring på innlegg fra tirsdag kveld 🙂

 18. Tusen takk:) da prøver jeg igjen:))

 19. Hei 🙂

  Np har jeg et brett av dette i ovnen inne på steking nr tre 🙂 skal lage den sjokoladesaken du skrev om her på tirsdag eller no. Men det jeg lurer på, jeg bruker sukrin men jeg lurer på om du har noen erfarneng m å bruke stevia
  ? Jeg ville foretrukket det, men det er jo innmari søtt sånn mengdemessig i fht annen søtning og jeg vet ikke om man får den glaseringen som du snakker om her. Erfaring m dette?

  1. Fotballfrue

   Har ingen erfaring med stevia i denne oppskriften, dessverre :/

   1. Okay, jeg kan jo bare prøve selv også 🙂 måtte lage et nytt brett da det første ble litt vel brent og satt av hele brannalarmen her 😛 men har nå laget et nytt og det ble kjempegodt 🙂 pluss at jeg har sjokoladeknekken i kjøleskapet men måtte jo smake litt før det var helt stivt og NAM!!! 🙂 can’t wait! 🙂

 20. Flotte du 🙂
  Hvor har du kjøpt den fantastisk flotte glassoppbevaringen du har nøttene dine i? Ble helt forelsket…..

 21. Prøvde denne i dag, ble kjempebra resultat- sprøtt og godt! Tusen takk for oppskriften! ^__^

 22. Cecilie

  Hei
  Prøvde denne idag… Veldig bra! Sånn utanom eg trur kanskje eg svei den litt… Og så vert den liksom tørr, men oljete. Har eg gjort noko feil då?

  1. Fotballfrue

   Lot du den tørke lenge? 🙂

   1. Cecilie

    Ja, låg nokre timar iallefall, … la den tilogmed over på eit kjøkkenhandkle for at det skulle forsvinna…

 23. […] bad for you at all (unless you STILL are terrified of fats) and sooooo yummy. I found the recipe at Fotballfrue, so if you can read Norwegian, check out her […]

 24. Maatte bare lage denne i dag og blogget oppskriften 🙂 Saa nam! Takker og bukker for stadig inspirasjon i matveien 🙂

  For english readers, you find the english translation of this recipe here http://awesomeashild.com/2013/09/28/lchf-granola-that-amazingly-turns-into-chocolate-covered-snacks-just-like-that/ 🙂

  xoxo

 25. Christina

  Jeg har fryktelig lyst til å prøve å lage dette, men hvordan funker det å droppe nøttene(utenom mandler)? Må jeg da erstatte nøttene med noe annet (feks mye større andel mandler enn i denne oppskriften)?
  Jeg tåler nemlig ikke så godt nøtter 🙁 Men mandler går fint 🙂

 26. Kan du lage en egen kategori med oppskriftene du legger ut på bloggen? 🙂

 27. Gunn-Kristin

  Kansje et dumt spørsmål…. prøver å lære litt lavkarbo og ser du har så mange fine oppskrifter.
  Pga en del nøtteallergi er det vanskelig å bruke spesielt hasselnøtter.
  Kan jeg bruke gresskarkjerner istedenfor?

  1. Det må du nesten bare prøve deg frem til :/

 28. Jeg har laget min første granola, og den er super god! Og det kommer fra en som vanligvis ikke er så glad i nøtter og mandler! Lurte bare på hvor du har fått tak i den søte glassbollen med tre ulike ´rom´? Den var jo genial til oppbevaring av nøtter

 29. Dette smakte helt fantastisk, takk for at du deler oppskrifter 🙂

 30. annelin

  lager du denne fremdeles? spiser dere fortsatt lavkarbo mat/er på lavkarbodiett??

  1. Ja, vi spiser lavkarbo, det har vi gjort siden vinteren 2010 🙂

 31. Camilla

  Ååååååå…..denne smakte himmelsk:)

 32. Nå har jeg denne oppskriften i ovnen å knekkebrød står klart til tilberedning 🙂 Det lukter så godt i hele huset

 33. […] My inspiration for this is from a Norwegian and very cute blogger, visit her blog here […]

 34. Lovely photos! Id love it in English!

 35. Christine

  Hei! denne oppskriften virket spennende! brukte du varmluft eller over og under varme?

 36. Hei! Kan jeg smelte kokosolje og ha det over i stede?

  1. Caroline

   Ja, det tror jeg du kan prøve på 🙂 Da i stedet for olje, sant?

 37. Gjorde det jeg, ble supergodt! Brukte istedenfor vanlig olje ja 🙂 alle på jobben ville smake og ønsket oppskriften 😀 sendte de linken til bloggen din jeg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *