Oppskrift: Ny kornblanding / müsli

Müslien som du finner oppskriften på i boken min og her på bloggen, har lenge vært en favoritt hos meg, men den siste tiden har jeg hatt lyst på litt andre smaker til frokosten, og det er slik denne varianten ble til. I stedet for å salte müslien bruker jeg sukrin eller sukrilett, slik at frøene og nøttene får en slags glasering. NAM! Nå skal det sies at jeg ikke kun spiser dette til frokost, men müsli er noe jeg fint spiser gjennom hele dagen, som for eksempel snacks. Jeg som jobber hjemmefra har kjøkkenet veldig lett tilgjengelig, så jeg stikker i hvert fall hånden ned i disse krukkene minst 5 ganger i løpet av en arbeidsdag. Men det er jo bare sunt! Og så godt!

Her har du oppskriften til en stor beholder: 

 • 2 dl. mandler
 • 2 dl. valnøtter
 • 2 dl. hasselnøtter
 • 2 dl. solsikkekjerner
 • 2 dl. hele linfrø
 • 3 dl. sesamfrø
 • 2 dl. tørket kokos
 • 2 dl. vann
 • 1 dl. kaldpresset rapsolje
 • sukrin / sukrilett – jeg har brukt sukrilett denne gangen, som er laget av det samme som sukrin, erytritol. Finnes her.
 • kardemomme
 • 1 – 2 ts. salt

Slik gjør du: 

Forvarm ovnen på 200 grader. Grovhakk valnøtter, hasselnøtter og mandler. Bland deretter inn resten av frøene / nøttene og kokos.

Ha alt i en stor bakebolle, og bland inn 1-2 teskjeer salt (jeg brukte 2) sammen med 5 spiseskjeer sukrilett (eller sukrin). Ha over oljen og vannet, og rør godt. Hell alt utover en bakeplate, du trenger ikke bakepapir. Strø et lag med sukrilett over blandingen (ikke bland) og sett bakeplaten inn i midten av ovnen. La blandingen stå i 15 minutter før du tar den ut, da er det viktig at du blander alt godt igjen, slik at det som ligger i bunnen kommer på toppen, og slik at kantene ikke blir brent. Når du har gjort dette strør du et nytt lag med sukrilett over, gjerne også et lag med kardemomme (om du liker det, kan droppes).

Sett det hele inn i ovnen i 15 nye minutter, før du tar det ut og gjør det samme. Jeg gjorde dette i 4 omganger, så blandingen stod i en hel time, og det ble altså 4 forskjellige lag med sukrilett, og 2 med kardemomme. Når dette er gjort, lar du blandingen stå til avkjøling en god stund. Etter ca. 1 time på kjøkkenbenken, er den ferdig. Nå er det SÅ sprøtt og godt at du vil ikke tro det! Og smaken er helt fantastisk! I bunnen har den kanskje også laget små, glaserte nøtteklumper som er helt nydelig å spise alene.

Dersom du liker din müsli litt mildere, kan du med fordel skru ned temperaturen på ovnen, men vi liker vår godt stekt 😀

Lykke til ♥

149 kommentarer

 1. Jeanette

  Ser så godt ut! Må teste det der.Går det an å lage det uten oljen?

  1. Fotballfrue

   Nei, det tror jeg ikke blir noe særlig :/

   – C

   1. kan man bruke andre sorter olje?

   2. Fotballfrue

    Cocosa er fint å bruke 🙂

    – C

   3. Jeg lager musli uten tilsatt olje og det går helt fint:) Blir sprø og god, men kanskje ikke like crispy som med olje.

 2. Hvor har du kjøpt glasskrukken med tre etasjer (på det nest øverste bildet i dette innlegget)?? 🙂

 3. Hei,

  Kaldpresset rapsolje bør ikke brukes når du skal ha ovnen så varm. Grunnen til dette er at de aromatiske ringene i oljen vil endre egenskaper som kan være veldig farlig for kroppen. Huskeregel: Varmt til varmt og kaldt til kaldt.

  1. Fotballfrue

   På 200 grader vil de fleste oljer bli ødelagte uansett :/ Men ellers er jeg enig, bruker kun smør når vi baker/steker, og kaldpresset i salater o.l 🙂

   – C

   1. Kokosolje er den eneste oljen som tåler oppvarming, så bruk heller denne 🙂

   2. Det har du helt rett i, Melissa 🙂

    – C

 4. Du er så fantastisk kreativ på kjøkkenet! Jeg elsker også den følelsen når en eksperimenterer med smaker og det blir svært vellykket 🙂 Have the best day of your life today!!! 🙂

 5. ♥Vibeke

  Nam! Men jeg lurer på en liten ting. Jeg prøver stadig å spise sunt og å holde meg unna søtsaker, men jeg kan aldri gjøre det uten å være uhøflig. Hvis jeg for eksempel er med noen som spiser noe usunt og tilbyr meg, så blir det så frekt å si «nei, jeg prøver å spise sunt». Også er det så vanskelig når jeg er på besøk hos folk, å være sikker på at jeg får noe sunt. Ikke fordi jeg har dårlig selvkontroll, men fordi jeg vil ikke at folk skal bli sinte eller skuffet. Har du samme problem? Og hvordan løser du det?

  1. Fotballfrue

   Det kommer an på hva du anser som sunt og usunt? Det skader ikke å ta et kakestykke eller en sjokoladebit 🙂 Det skader heller ikke å spise litt pasta eller en potet dersom du blir servert det, det er helheten som teller, og det du gjør i det lange løp.

   – C

 6. Nam, det hørtes himmelsk ut! Lurer på om jeg ikke må prøve dette 🙂

 7. ♥Vibeke

  Åå nam! Jeg bare lurte på en ting. Når jeg bestemmer meg for å spise sunt og å slutte med søtsaker, så kan jeg liksom ikke gjøre det uten å såre andre eller irritere andre. Hvis for eksempel jeg blir tilbydd sjokolade og takker nei, så blir folk så irriterte og sier det er så teit at jeg «slanker» meg. Også klarer jeg ikke å holde styr på det når jeg er på besøk hos folk, for da må jeg jo nesten bare ta det jeg får forsynt. Det er ikke det at jeg har dårlig selvkontroll, men jeg vil bare ikke såre noen eller at noen skal bli irriterte på meg. Har du samme «problem» og hvordan løser du dette?

 8. Synes navnet er misvisende, kornblandingen din inneholder jo ikke korn.

  1. Fotballfrue

   Müsli, da 🙂

   – C

 9. Madeleine

  Satt akkurat å irriterte meg over hvor utrolig trøtt, slapp og ukonsentrert jeg blir etter å ha spist havregrøt til frokost, så denne oppskriften kunne ikke kommet på et mer passende tidspunkt! Takk Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Ingen årsak, kos deg 😀

   – C

 10. Lager frokostblanding selv jeg også men syns 200 grader er for mye. Prøv 160 grader neste gang så blir de ikke så brent som de ser ut til her på bildet. Ellers anbefaler jeg cocosa extra virgin olje istedet. Jeg bruker også kanel istedet for kardemomme og tilsetter litt muskatnøtt og nellik. Nam nam.

  1. Fotballfrue

   De skal være brent, smaker mye bedre da 🙂

   – C

 11. Marita Ø

  Ah, nam! Jeg elsker kornblandinger og müsli 🙂 Nå venter jeg bare på boken din! Som jeg gleder meg! 😀

 12. Inspirerende blogg 🙂

 13. Hei!

  Jeg skal prøve denne opskriften, det ser kjempegodt ut. Men jeg skal bytte ut oljen med cocosa isredet,
  da den tåler høye teperaturer 🙂 Det er en ting jeg lurer på: det står ingenting om vann i ingridiens listen,
  men det står i forklaringen at du har i vann, hvor mye?

  Klem fra Linda

  1. Fotballfrue

   Det står 2 dl. vann 🙂

   – C

 14. Jeg ELSKER bestikk-boksen din du har der!! 😀 Kornblandinga di så god ut, synd jeg ikke liker nøtter :/ Ha en fin søndag videre! 😀

 15. Hei.

  jeg sendte deg en melding på facebook som jeg lurte på om du kunne ta deg tid til å svare kjapt på 🙂

  1. Fotballfrue

   På min profil? For den er privat, og jeg er ikke søkbar :/ Men om du har sendt den på fanpagen, kan jeg ta en titt 🙂

   – C

   1. Camilla

    Så den Caroline Berg Eriksen som kommer frem om man søker er fake?:O

   2. Fotballfrue

    Ja, dessverre. Vedkommende har et bilde av meg og LK hjemme i Osloleiligheten, og det har ikke jeg :/

    – C

   3. Ja, på fa pagen din. fotballfrue.no. Er ikke så viktig, bare en ting som jeg lurer.hehe

   4. Man kan jo finne profilen din gjennom felles venner, da 🙂

   5. Det er noe annet, men man kan fortsatt ikke sende meg melding :/

    – C

 16. Har så lyst til å prøve lavkarbo, men er allergisk mot både nøtter og melkeprodukter, som jeg ser du for det meste bruker i oppskriftene. Hadde vært helt fantastisk med et innlegg om lavkarbokoshold for oss med vanlige allergier. Lykke til videre med alle prosjektene dine!

  R

 17. Spennende med oppskrift på frokostblanding:-) Har du noen erfaring med hvor lenge den er holdbar?

  1. Fotballfrue

   Lenge 🙂 Men nå har vi aldri vår i mer enn en uke, da 😉 Tipper den holder en stund, som annen kornblanding 🙂

   – C

 18. Michelle

  Det der MÅ prøves, har så lenge hatt lyst å prøve å lage hjemmelaget musli 😀 Takk for oppskriften! Sikkert helt fantastisk som topping på en fruktsalat eller bær <3

 19. Du bruker altfor høy temperatur Caroline. En av norges flinkeste matbloggere lager musli og hun gjør det sånn:
  200 grader i 10 min
  vend og skru ned til 180 grader
  10 minutter vend
  10 minutter vend
  og siste runde med 10 minutter- avkjøling. Hennes muslier er helt perfekt gylne og knasende sprø. Hun har tydelige fine bilder på bloggen og det fungerer. Din ser bare brent ut. Brent er ikke godt, nøttesmaken blir harsk og bitter.

  1. Vi har forsøkt med litt lavere temperatur, men foretrekker de slik som beskrevet her. Hver sin smak 🙂

   – C

  2. Mange liker jo smaken av brent mat, brent kjøtt, brent skorpe osv. Er jo virkelig hver sin smak 🙂

 20. Hei! Denne skal absolutt testes ut! Men du, hvor har du kjøpt bestikkboksen du har på benken? Jeg har vært på utkikk etter en sånn lenge. Takk for all inspirasjon, bloggen er fantastisk 🙂

  1. Fotballfrue

   Kremmerhuset, er en stund siden :/

   Klem!

 21. Hei Caroline!

  Super oppskrift som må kommenteres 🙂 trengte et frokost tips, så der traff du midt i blinken for min del!! Lurer bare på hva du har over müslien? (eller under;)) jeg spiser endel Tyrkisk yoghurt og denne tror jeg blir kjempegod oppi den, men greit med noen alternativer 🙂 Tusen takk for at du inspirerer og motiverer en nybakt mor som trenger å finne tilbake til formen(e) 😉 ha en fin søndag ettermiddag.

  klem fra fersk leser, Hanne:)

  1. Fotballfrue

   Foretrekker tyrkisk yoghurt jeg også, det er veldig godt å blande tyrkisk og cottage cheese, eller for eks. yoplait og tyrkisk 🙂

   Klem 🙂

   1. Tonje :)

    Hei 🙂
    Jeg bare lurte på – jeg leser stadig du og andre skriver om tyrkisk yoghurt… Hvor kjøper man denne? Aldri sett den i vanlig butikk, men har ikke leita da så kan godt være den er der, ville bare spørre :))¨
    Tonje :))

   2. Fotballfrue

    Meny, Kiwi, Spar. 🙂 Stort sett i alle butikker, men det er ikke alle som tar den, inn tror jeg. Sverige har jo i bøttevis, og veldig billig 😉

    – C

 22. Victoria Celine

  Det så utrolig godt ut! Tror jeg må prøve meg på dette en gang til uken!

  Men jeg lurte på en ting, i de Victoria Secret bikiniene der man kan velge utifra bh-strørrelse, hvilken str bruker du? Har en søster som reiser et år til Dubai for å ta et friår, og vil veldig gjerne bestille et parr bikinier til henne. Utifra hva jeg har sett på bilder av deg, så har dere ekstremt lik kropp. (Hun er forresten ivrig leser av bloggen din, og kjøpte to eksemplarer av bøkene dine da de ble lansert bare for å sikre seg)

  Stor klem til deg Caroline! Du er en stor inspirasjon!

 23. syntes d så kjempegodt ut! skal lages snart 🙂 bare lurte på, tørka kokos, du meiner bare vanlig kokos, som i kokosmasse?

  1. Fotballfrue

   Stemmer 🙂

   – C

 24. Ser godt ud (;
  er tosset med blåbær !!

  / Stephanie

  http://www.FashionBySterup.blogspot.dk

 25. Hvor får man tak i sånn olje, og går det an å bruke en annen type?.. bor ikke nært mange butikker og sånn..
  elsker bloggen din, ogoppskriftene dine <3 <3 🙂

  1. Kristine E

   <3 Nettbutikker <3 Prøv iherb.com, der får du tak i mye flott for en billig penge.

  2. Fotballfrue

   Du kan gjerne bruke cocosa i stedet 🙂

   – C

 26. Kristine E

  Takk for oppskriften, denne må prøves 🙂
  Forresten, er lenge siden jeg har vært inne her, men du ser kjempestilig ut med de litt mørkere stripene i håret! Veldig classy 🙂

 27. Du må linke til alle de fine tinga som blir med på bildene, Caroline. Blir jo så nysgjerrig på hvor vi kan få kjøpt alle de finne krukkene/bestikkholderene osv:)
  Oppskriften må prøves ja. Fin søndag videre til dere alle fire:D

  1. Fotballfrue

   Hehe, det skal jeg huske på :p Er jo så fort gjort å glemme når innlegget handler om noe annet 🙂

   – C

 28. Det såg godt ut!
  Jeg lurer på hvordan jeg kan gå ned i vekt 3-4 kilo i vekt? Hva jeg bør spise og hva jeg ikke bør spise? Å hvor mye jeg må trene:-)
  Jeg har lagt på meg litt i sommer og vil ha de bort fortest mulig! Har du tips?:-) Kjempebra blogg!!:-)

 29. Isabelle

  Jeg og en venninne jeg bor med laget musli sammen på mandag. Det var første gang jeg smakte det, og det skal virkelig gjentas! Vi brukte de samme ingrediensene som deg, men vi brukte faktisk kanel over! Det gav også en veldigveldig god smak, og ikke minst lukt! Det luktet julekaker fikk vi beskjed om, i hele leiligheten!

  Du er så flink! Heier på deg. 🙂

 30. under opplæring

  Weeeeee!
  Står i ovnen nå og d lukter deilig….litt i tvil om jeg skal ta kardemomme over???Men er kanskje d som lager det lille ekstra,liker jo kardemomme så kanskje best og prøve d så jeg ikke angrer! 😉 Tok og blandet cocosa+ cocosa virgin istedet for rapsolje,håper d er ok?????
  Må bare si at absolutt alle oppskriftene du har lagt ut som jeg har prøvd er toppen! …Må nok bare se og få kjøpt boka di også.

  1. Fotballfrue

   Det er absolutt ok 😀 Så flink du er til å eksperimentere! Kjør på med kardemomme, det er SÅ godt!

   – C

   1. under opplæring

    Åh…..blei så godt så godt! Mmmmmmmmm…… Kunne nok ha vært enda rausere m kardemommen jef da så jeg tok litt mer over når det egentlig var ferdig! Fillern at jeg ikke har yoghurt i hus i dag! Argh,,,,,!»#¤%&/()
    Men du,tror du d kunne vært godt og hatt oppi goji bær,har noen som jeg bestilte fra iherb i skapet.Men dette er kanskje ikke så godt å ha i fra starten så d blir stekt?Kanskje best og ha de over yoghurten og musli?

    Takk for nok en super oppskrift,Jepp!-neste bytur så må jeg nok bare kjøpe boka di rett og slett! 😀

   2. Fotballfrue

    Søta! Glad du likte det 😀 Et tips er å ha i gojibær når kornblandingen er ferdig 🙂

    Klem!

 31. Det så nydelig ut 🙂

 32. Lizbeth Osnes - Behind the scenes (Kommenterer tilbake!)

  Ååhhh, NAM! Dette må jo bare prøves 🙂 Takk for at du skriver slik at det er enkelt å forstå =)

  ♥ Lizbethosnes.com – Behind the scenes Vinn gavekort på 500,- i kategorien min «Konkurranser»

 33. dette så kjempegodt ut, må prøves. Jeg har et spm. ang sukrin. Jeg vil gjerne begynne å bruke dette i div matrett for det hørtes jo bra ut, men så så jeg på en pakke av det var 100 g karbohydrater per 100 g, kan dette stemme? Det er vel da kjempeusunt?

  1. Sukrin passerer ufordøyd gjennom systemet, og påvirker derfor ikke blodsukkeret 🙂

   – C

 34. Dette var akkurat det jeg var på jakt etter. Jenta mi på 11 år kutter karbs for å prøve å få litt mer ro og litt mindre sukkerhunger. Jeg har lovet henne både musli, knekkebrød og brød. Dette skal jeg prøve i kveld eller i morgen.

 35. Sitter og ser gjennom noen av innleggene dine flere år tilbake nå 🙂
  Ser at du hadde Sony Ericsson Xperia X10 i mai 2010! Den er vel ikke så veldig bra den i forhold til galaxy s2/3 og iPhone?!
  Hehe, godt at teknologien vokser hele tiden 🙂
  Selv har jeg Xperia X8 NÅ! Men jeg skal kjøpe iPhone for konfirmasjonspengene mine mai 2013 😉

 36. Dennne muslien må jeg prøve, men tror jeg velger å ikke steke den så mye. Leser at du liker at det er litt svidd, men det må jo bli en bitter smak av muslien som ødelegger smaken av råvarene. Selv ville jeg ment at denne muslien var for mye stekt, og dermed kastet alt i søpla);

 37. Hei
  Jeg vet at du ikke teller, og tidligere har uttalt at du ikke er opptatt av antall kalorier du får i deg.
  Men, jeg lurer på om du kan gi et estimat på ca hvor mange kalorier du får i deg på en dag? (Typisk dag, hvor du er normalt aktiv og løper 45-60 min, evt. styrketrening.)

  Jeg spør fordi jeg er svært aktiv selv, men sliter med å «tørre» å spise nok. Resultatet er at jeg hele tiden nærmer meg minussiden hva gjelder inntak vs. forbruk. Er på ingen måte anorektisk, men tror jeg hadde tålt mer om du skjønner.

  Fin blogg 🙂

 38. […] er syk for tiden og er hjemme med meg, og det er jo ikke så gøy. Så i dag er planen å lage Fotballfrues musli, Nannahs knekkebrød og muligens noen kjeks jeg fant i en av mine flotte lavkarbo […]

 39. Takk for oppskrift!..men min musli ble helt svart, stekt på 200… etter bare 40min. Kjedelig! håper den smaker bedre enn den ser ut:)

  1. Fotballfrue

   Hæ? Hvordan er det mulig? Huff :p Min stod i hvert fall en time på 200, men man må vende om hvert 15 minutt 🙂

   – C

 40. Så flink du er som får alt til å se så lekkert ut på bildene! 🙂

 41. Hei! har bare stevia (i ‘pulverform’) tilgjengelig, går det like bra å bruke tror du? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

   – C

 42. Cecilie Larsen

  Hei! Jeg bare lurte på en ting. 🙂
  Linfrø som spises hele kommer (som oftest) hele ut igjen. Fordi vårt fordøyelsessystem ikke klarer å fordøye (altså «ødelegge») skallet på frøet. Og da har heller ikke frøet noen virkning. Så da lurer jeg på om skallet til linfrøene blir ødelagt når de stekes, slik at frøene faktisk har en virkning når de spises i müslien? 🙂 Linfrø er ofte så små at vi ikke engang klarer å tygge over dem.

  Er det isåfall mulig å knuse linfrøene først? Eller ødelegger dette müslien? 🙂

  Elsker bloggen din forresten! Du har inspirert meg til å begynne på lavkarbo, så for to uker siden begynte jeg! Har vært fast følger av bloggen din utrolig lenge (må være flere år). Stå på, Caroline 🙂

 43. Nå står muslien din i ovnen her hos oss, og en 11 åring går i ring og kikker inn i ovnen og lurer på om det ikke snart er ferdig-. Gleder seg SÅ masse til å smake på DIN oppskrift. Ha en super kveld, og takk for at du har lyst opp vår 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, haha 😀 Så herlig å lese 😀

   Klem!

 44. Varmluft eller under/overvarme? Gleder meg til å prøve!

  1. Fotballfrue

   Over og under 🙂

   – C

 45. Ser så gott ut! Detta ska jag prova idag 🙂

 46. […] at hun skal få god og variert mat. Det holder ikke med bare frokostblanding da. Jeg laget fotballfrues musli. Den falt virkelig i smak hos eldsta. “Virkelig veldig god” og “nydelig, […]

 47. Anne-Lill

  ÅÅÅ! Det så godt ut! Det skal jeg prøve å lage! 😀 Tusen takk for at du legger ut oppskrifter på smoothier, yoghurt, musli og mat generelt! 😀 Har allerede prøvd yoghurten og spiser litt hver dag 😉 Lager en stor porsjon som jeg spiser på jobb 😀

 48. Jeg spiser nøttemusli så og si HVER dag etter at jeg laget den første etter boken din. Den har forandret seg endel med tiden og blitt slik: https://slankmegflat.blogg.no/1346343224_oppskrift_nttemsli_ev.html =)

  Takk for inspo!

 49. Hei!
  Jeg ser du bruker sukrin/stevia, men lurer på om man like godt kan bruke søtstoff (f.eks. flytende natreen) på lavkarbo? Vet du eller Lars-Kristian noe om det?

 50. Elisabeth

  Hei 🙂

  Denne muslien var utrolig god!!! Takk for at du deler sånne oppskrifter her på bloggen din!! Jeg har fulgt bloggen din en liten stund, og er spesielt begeistret for maten du lager. Den er både smakfull og lekker 🙂
  Jeg lurer på en liten ting i den forbindelse. Deler du mange av oppskriftene dine i boken? Kan den fungere som en «kokebok»?

  Tusen takk igjen for en nydelig blogg!!

  Alle gode ønsker fra Elisabeth

 51. hva er kalori og karbo-innholdet i denne muslien? jeg vet at aktins har en musli som er veldig sunn, og der står det at det er 121 kalorier og 6,4 gram karbohydrater, så lurer på hvilken av disse som er sunnest.

  1. Müslien inneholder:

   Per 100 gram.
   533 kalorier
   10,8 gram karbo, av det er 6,2 gram fiber
   14,3 gram protein
   50,3 gram fett

   Har du link til Atkins müslien?

 52. wops, glemte å skrive at det er innholdet av hver porsjon. vet ikke helt hva de beregner som hver porsjon jeg, men. hva tror du?

  her har du linken 🙂 https://proteinbutikken.no/products/32014-atkins-day-break-crunchy-muesli-325-gram.aspx

  1. Det vet jeg ikke, men det står vel på pakken?

 53. hver porsjon var 25g, det vil da si at den pr 100g inneholder:
  Kalorier: 484
  Fett: 29,2
  Karbohydrater: 25,6
  Protein: 20,8

  var jo en god del mer karbohydrater ser jeg..

 54. Kastet «akkurat» et brett i ovnen, men hadde bare vanlig rapsolje. Hjelp. Tror du det går bra?

  1. Fotballfrue

   Gikk det bra? :p

   – C

 55. Hei! Takk for herlig oppskrift. Tror du det funker å bruke kanel oppå også?

  1. Therese Vikan

   Det gjør det 🙂 Hadde ikke noe annet når jeg skulle lage den, men ble god allikevel 🙂

 56. Hei,

  en annen variant kan være å blande et par eller flere ss HONNIG med et par ss varmt vann og blande det inn med dine utvalgte frø og nøtter. Settes i ovnen og strø KANEL over når den er ferdig i ovnen. Nam nam!
  Mengde honning og kanel kan i grunnen varieres etter egen smak.

  Etter ovnen kan man også tilsette nesten hva som helst av tørkede frukter. Blandt annet tranebær gir en ekstra søt smak, for de som liker det. Tørkede blåbær er min favoritt. Men selvfølgelig – ingenting slår friske, ferske bær!

  Hilsen fast Leser!

 57. Wups, muslien utløste brannalarmen i hus, selv om jeg fulgte oppskriften :-S

 58. Æh, jeg brukte kaldpresset rapsolje. Leser noen skriver at det ikke skal brukes til steking, men det står jo på flasken at den er best egnet til steking, Eneste jeg så var at næringsinnholdet forringes over 180 grader. Men det er da vel ikke farlig for kroppen som noen sier? Da ville det vel stått på flasken? Gjør jo ikke så mye at det sunne i rapsoljen minsker, når alt det andre er så sunt?

  Nå har jeg i hvert fall lagd oppskriften for første gang, skal gis bort i julegave puttet i fin krukke og skal pyntes med sløyfe, takk for tips til oppskrift! 🙂 Bare fikk litt hetta da noen sa den var farlig for kroppen, og når jeg skal gi bort i gave, så er jo ikke det så artig. Men, som jeg skrev, det kan vel ikke helt stemme, etter hva jeg har lest på flasken?

  Falt i smak hos meg og mamma! Så dette blir jeg å lage mer av!

  1. Det som skjer når du varmer opp både vanlige oljer, og ikke minst kaldpressede oljer, er at du ødelegger fettsyrene. Det er absolutt ikke gunstig for kroppen :/ Oljer er rike på enumettede og flerumettede fettsyrer, og fettsyrene der er så skjøre at flaskene skal oppbevares mørkt og kjølig for å ikke ødelegges.

   1. Men hvorfor ikke steke granolaen på 180grader da?

   2. Jeg tror ikke de kaldpressede oljene tåler så høy varme, selv om produsenten hevder det. Men jeg vet ikke, så skal ikke si det for sikkert 🙂

   3. På den oljen jeg brukte til å lage deres granola i dag sto det at den tålte opp til 180grader, så derfor tenkte jeg at det kan kanskje være bedre å steke granolaen på 180grader over lengre tid, istedet for 200grader i en time som det står i oppskriften. Men jeg vet ikke jeg heller….. Jeg tror ikke at det er såååååå «på håret» akkurat. Vi snakker jo ikke om så mye olje her, pluss at mest sannsynlig skal det mer til for at det omdannes til farlig transfett. Men problemet er jo at man kan aldri vite hvor grensen går. Får bare bruke sunn fornuft 🙂

   4. Vil det si at oppskriften er dårlig for kroppen siden oljen brukes og det er høy temperatur i ovnen? vil det evt være bedre å bruke kokosolje?

   5. Lars-Kristian

    Det var en i overkant unyansert kommentar fra meg 🙂 Jeg kjenner ikke til de spesifikke temperaturene hvor de ulike fettsyrene oksideres, men du kan jo f.eks bruke olivenolje, da den tåler høyere varme enn raps. Minuset da er jo at olivenolje har en del smak, men det kan jo også være positivt 🙂

 59. Hvordan er næringsinnhold pr. 100g?
  Tenker mest på karbohydratinnhold. Den smaker fantastisk 😉 takk for at du deler oppskrifter med oss 😉

 60. […] av Fotballfrues musli står nå en egen variant i ovnen, der jeg brukte rester av det jeg hadde i skapet. Prinsippet med […]

 61. Gleder meg til å prøve i morgen 😀 Men lurer på om du vet sånn ca hva næringsinnholdet er per 100 gram? karbohydrater er vel det jeg tenker mest på 🙂

 62. Hei! Er såååååååå taknemlig for alle oppskrifter på lavkarb, er godt i gang nå to mnd etter fødsel og har 30kg som skal bort, men motivasjonen er på topp, og oppskriftene dine gjør det bare enda bedre. Alikevel tenkte jeg å foreslå noe. Det er nemlig litt vanskelig å finne fram til spesifike oppskrifter. Jeg vet ikke om det er jeg som ikke har skjønt hvordan man finner fram eller om det faktisk bare er litt vanskelig. Så min request da, er om det hadde vert mulig å legge ut en liste med link til hver enkelt oppskrift, så man slipper å bla seg gjennom side på side for å finne noe spesifikt? Hvis det er noe jeg har oversett eller noe slikt så vær så snill å hjelp meg å finne 🙂 Elsker kjøkken og mat og baking og bloggen din! 😀

  På forhånd tusen hjertelif takk! 😀

 63. Solstrålen i nord

  Er lars kristian slekt med maria eriksen?

  1. Fotballfrue

   Nei 🙂

 64. Hei:)

  Jeg har nettopp prøvd å lage dette.
  Hvordan får du til at det blir stivt?
  Det blir kun som musli det jeg lager:(
  Blir takknemmelig for svar.
  Mvh Trine

  1. Fotballfrue

   Jeg er litt usikker på hva du mener, da dette er musli? 🙂

   1. Hei igjen:)
    Jeg er forferdelig dårlig til å forklare;) jeg lurer på om du har lagt ut oppskrifta på sjokoladeknekk?
    Ettersom det over er oppskrift på musli.

   2. Fotballfrue

    Ja, det er det som står i dette innlegget 🙂 Bare å gjøre som beskrevet der 🙂 https://fotballfrue.no/2013/08/13/granola-sjokoladeknekk/

   3. Bruker du da samme ingrediensene som i musli? Forsto ikke helt innlegget:/
    Vil så gjerne lage sjokoladeknekk:))

   4. Fotballfrue

    Lag muslien i dette innlegget. Etter at blandingen har avkjølt seg, smelter du 100 gram mørk sjokolade og tilsetter 2-3 dl. av blandingen av den muslien som du laget nettopp, som har avkjølt seg. Dette blander du godt før du smører det utover litt bakepapir som du setter i kjøleskapet. Etter 1 time er alt blitt stiv og det er bare å knekke av den ene godbiten etter den andre.

    Akkurat som det står i dette innlegget https://fotballfrue.no/2013/08/13/granola-sjokoladeknekk/ 🙂

 65. Prøver igjen, jeg er ikke veldig god til å forklare;)
  Når du lager sjokolade knekk, hvordan lager du det slik at det blir stivt?
  Har du lagt ut oppskrift på det?
  Det ser veldig godt ut:)
  Takk for svar forresten:)

  1. Fotballfrue

   Ligger forklaring på innlegg fra tirsdag kveld 🙂

 66. Tusen takk:) da prøver jeg igjen:))

 67. Hei 🙂

  Np har jeg et brett av dette i ovnen inne på steking nr tre 🙂 skal lage den sjokoladesaken du skrev om her på tirsdag eller no. Men det jeg lurer på, jeg bruker sukrin men jeg lurer på om du har noen erfarneng m å bruke stevia
  ? Jeg ville foretrukket det, men det er jo innmari søtt sånn mengdemessig i fht annen søtning og jeg vet ikke om man får den glaseringen som du snakker om her. Erfaring m dette?

  1. Fotballfrue

   Har ingen erfaring med stevia i denne oppskriften, dessverre :/

   1. Okay, jeg kan jo bare prøve selv også 🙂 måtte lage et nytt brett da det første ble litt vel brent og satt av hele brannalarmen her 😛 men har nå laget et nytt og det ble kjempegodt 🙂 pluss at jeg har sjokoladeknekken i kjøleskapet men måtte jo smake litt før det var helt stivt og NAM!!! 🙂 can’t wait! 🙂

 68. Flotte du 🙂
  Hvor har du kjøpt den fantastisk flotte glassoppbevaringen du har nøttene dine i? Ble helt forelsket…..

 69. Prøvde denne i dag, ble kjempebra resultat- sprøtt og godt! Tusen takk for oppskriften! ^__^

 70. Hei
  Prøvde denne idag… Veldig bra! Sånn utanom eg trur kanskje eg svei den litt… Og så vert den liksom tørr, men oljete. Har eg gjort noko feil då?

  1. Fotballfrue

   Lot du den tørke lenge? 🙂

   1. Cecilie

    Ja, låg nokre timar iallefall, … la den tilogmed over på eit kjøkkenhandkle for at det skulle forsvinna…

 71. […] bad for you at all (unless you STILL are terrified of fats) and sooooo yummy. I found the recipe at Fotballfrue, so if you can read Norwegian, check out her […]

 72. Maatte bare lage denne i dag og blogget oppskriften 🙂 Saa nam! Takker og bukker for stadig inspirasjon i matveien 🙂

  For english readers, you find the english translation of this recipe here https://awesomeashild.com/2013/09/28/lchf-granola-that-amazingly-turns-into-chocolate-covered-snacks-just-like-that/ 🙂

  xoxo

 73. Christina

  Jeg har fryktelig lyst til å prøve å lage dette, men hvordan funker det å droppe nøttene(utenom mandler)? Må jeg da erstatte nøttene med noe annet (feks mye større andel mandler enn i denne oppskriften)?
  Jeg tåler nemlig ikke så godt nøtter 🙁 Men mandler går fint 🙂

 74. Kan du lage en egen kategori med oppskriftene du legger ut på bloggen? 🙂

 75. Gunn-Kristin

  Kansje et dumt spørsmål…. prøver å lære litt lavkarbo og ser du har så mange fine oppskrifter.
  Pga en del nøtteallergi er det vanskelig å bruke spesielt hasselnøtter.
  Kan jeg bruke gresskarkjerner istedenfor?

  1. Det må du nesten bare prøve deg frem til :/

 76. Jeg har laget min første granola, og den er super god! Og det kommer fra en som vanligvis ikke er så glad i nøtter og mandler! Lurte bare på hvor du har fått tak i den søte glassbollen med tre ulike ´rom´? Den var jo genial til oppbevaring av nøtter

 77. Dette smakte helt fantastisk, takk for at du deler oppskrifter 🙂

 78. lager du denne fremdeles? spiser dere fortsatt lavkarbo mat/er på lavkarbodiett??

  1. Ja, vi spiser lavkarbo, det har vi gjort siden vinteren 2010 🙂

 79. Ååååååå…..denne smakte himmelsk:)

 80. Nå har jeg denne oppskriften i ovnen å knekkebrød står klart til tilberedning 🙂 Det lukter så godt i hele huset

 81. […] My inspiration for this is from a Norwegian and very cute blogger, visit her blog here […]

 82. Lovely photos! Id love it in English!

 83. Christine

  Hei! denne oppskriften virket spennende! brukte du varmluft eller over og under varme?

 84. Hei! Kan jeg smelte kokosolje og ha det over i stede?

  1. Caroline

   Ja, det tror jeg du kan prøve på 🙂 Da i stedet for olje, sant?

 85. Gjorde det jeg, ble supergodt! Brukte istedenfor vanlig olje ja 🙂 alle på jobben ville smake og ønsket oppskriften 😀 sendte de linken til bloggen din jeg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *