Oppskrift: Gresk salat med mer

Lekkert navn, eller hva? Bare noe jeg fant på i farten, synes auberginecrisp hørtes litt eksklusivt ut, og alt som heter noe med aubergine fortjener lit luksus, spør du meg. Aubergine er en helt fantastisk grønnsak!

Dette trenger du til 2: 

 • 3 kyllingfileter
 • salt og pepper
 • 2 x aubergine
 • 2 x fetaost (helst original feta, jeg fant kun denne på butikken)
 • 2 ss. seterrømme
 • 2 ss. tyrkisk yoghurt
 • litt sitron
 • 1-2 fedd hvitløk

 • cherrytomater
 • rødløk
 • oliven

 • crispysalat
 • en halv agurk

Slik gjør du: 

Skjær opp den grønne salaten, og alle de andre grønnsakene. Legg dette i enten to separate salatboller, eller i én stor. Bland. Fetakremen lager du ved å blande sammen 2 pakker (400 gram) fetaost, 2 ss. rømme og 2 ss. tyrkisk yoghurt. Tilsett også noen dråper med presset sitron, presset hvitløksfedd og litt pepper. Bland godt i en stavmikser, og sett i kjøleskapet. Smak gjerne til med litt salt, men det er ikke sikkert at dette behøves.

Auberginen skjærer du i tynne skiver. Legg deretter skivene på kjøkkenpapir, strø salt over, og la dette stå i ca. 20 minutter. Deretter tørker du av vannet, og steker auberginskivene i nesten tørr panne (ha i litt smør), til skivene blir ordentlig crispy og fine. Når de er ferdige, hakker du skivene opp i små biter.

Salt og pepre kyllingen, og grill den slik du ønsker.

Legg kyllingen over salaten, og ha en god mengde fetakrem over. Strø aubergincrispen rundt.

Håper det smaker ♥

60 kommentarer

 1. Ser himmelsk ut 😀

 2. Shiit! Dette så godt ut 🙂 Skal testes!

 3. Ahh, det så deilig ut! Du er så flink:D Dette må jeg prøve å lage en gang.
  Håper du får en superfin dag, det fortjener du. hver dag:D
  klem.

 4. Da var fredagsmiddagen i boks da 😀 Takk! Regner med at fetakrem er feta, rømme og yoghurt pisket sammen. For ikke-lavkarbo regner jeg med at kesam/lettrømme og vanlig yoghurt funker like bra – noen som vet? 🙂

  1. Fotballfrue

   Oppskriften på fetakremen står i teksten. Regner med det går fint å bytte ut, kan være den blir noe flytende, bare. Tyrkisk yoghurt har en mye fyldigere konsistens enn yoghurt naturell, naturell kan bli for syrlig, så den ville jeg IKKE byttet ut.

   – C

   1. Sorry, er jeg som ikke klarer å lese 😛 OK, takk for tips, skal teste det ut imorgen, litt fett skader aldri uansett. God torsdag og takk for oppskrifter!

 5. Herlig! Det må prøves!

  Forresten, kan du kanskje lage et innlegg med skolestart-antrekk? Mange som snart skal tilbake til skolebenken, jeg begynner på høgskolen og ANER ikke hva jeg skal ha på meg første skoledag :p

  1. Fotballfrue

   Det har jeg faktisk tenkt til 😀

   – C

   1. Supert 😀

  2. Hahaha. Husker såå godt på ungdomskolen og vgs at det var et stor dilemma HVA man skulle gå med første skoledag. Alle hadde på seg nye klær, og alle er litt ektra stelt. Veldig morsomt å tenke på, og egentlig en veldig hyggelig ting å gjøre. Men dette så jeg ikke da presset på hva i husleste jeg skulle ta på meg denne dagen stod på som værst. Har ikke merket samme følelsen etter fem år på universitetet da 😛

  3. Ta gjerne med skolevesker i innlegget også? 😀 Trenger inspirasjon til en veske som er passende til å bruke på skolen 🙂

   1. Fotballfrue

    Det er planen 😀

    – C

 6. Hildegunn

  Herlig. Det blir middagen i dag. Så fint med oppskrift og flotte bilder av sunn mat. Nam…

 7. Dette så jammen godt ut! 🙂

 8. Snadder! Man kan aldri få nok middagstips 🙂

 9. Hei!
  Jeg har et spørsmål til deg: jeg lastet ned nylig denne nike + GPS – app`en, og tenkte å bare prøve den ut i stua, for å se hvordan den fungerer. Jeg hadde den vel på i noen få min, og «løp» noe rundt 0,10 km. Dette gjorde jeg som sakt bare for å teste ut denne app`en. Nå ville jeg gjerne ha slettet denne «løpeturen», slik at den ikke blir med i beregningene mine for hvor mye jeg har løpt tilsammen. Jeg lurer derfor på om du vet hvordan man kan SLETTE en «run» på denne app`en?
  På forhånd takk!

  1. Fotballfrue

   Du kan slette den inne på nike sine hjemmesider tror jeg? 🙂

   – C

 10. Det så veldig godt ut!
  Jeg har melkeallergi, så jeg lurte på om du kunne hatt et innlegg om middagstips uten melk?
  Altså uten ost, cottage cheese, kesam osv..

  Klem Stine 🙂

 11. Får man kjøpt tyrkisk yougert i vanlig butikker eller er det noen utvalgte butikker en må gå på? 🙂

  Det så forsovid veldig godt ut 😉

  1. Fotballfrue

   Kiwi pleier å ha det, eller meny 🙂

   – C

  2. coop mega har også 🙂 ihvertfall her jeg bor.

  3. Veronica

   Rema har også i nærheten av meg 🙂

 12. Mmm, det så nydelig ut 🙂

 13. Åhhh naaaaam! Dette skal jeg ha i dag:D Takk for at du delte<3

 14. Gleder meg til å prøve ut !

 15. Mmmmmm, jammi……dette blir mitt bidrag på neste jentekveld:)))
  Ha en fin dag!!:)

 16. Det så veldig godt ut! 🙂
  Har du noen gang laget lchf-tortillalefser? 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei, men det høres jo spennende ut 🙂

   – C

 17. Mmmmmm! Ser fantastisk ut! Må prøves til helga tror jeg:) Du har jo snart stoff til bok nr 22

 18. Cecilie

  Ser jammen godt ut!
  Anbefaler deg også å prøve fetakremen til http://trinesmatblogg.no/ med bl.a. hvitløk, chili og persille. Perfekt til grillkosen! 🙂

 19. Å! Det så kjempegodt ut! 🙂 Det så jo ikke så avansert ut heller, så kanskje jeg kan lage det, haha 😉

  http://tonelisekalvo.com/

  1. Fotballfrue

   Ikke vanskelig i det hele tatt 🙂

   – C

   1. Men du, har et spørsmål til deg! Hvem er det som lager designet på bloggen din? 🙂

   2. Fotballfrue

    Nettavisen / Dennis fra Dagens Outfit 🙂

    – C

 20. ElisabethH

  Aaaah, dette er nesten tortur nå som jeg er så sulten! Er snart ferdig på jobb, skal jammen stikke innom Meny og handle med meg dette til middag på vei hjem altså. Takk for oppskrift! ALT som inneholder fetaost er jo godt, haha. 🙂

 21. Det var middagen sin det!
  Jeg manglet «torsdagsmiddag» på ukesmenyen for neste uke, men nå er den jammen utfylt den også 🙂
  Takk for nok en herlig oppskrift, auberginecrisp må jo bare være supersnadder!

  1. Fotballfrue

   Det er helt nydelig 😀 Spesielt sammen med fetakremen 😀

   – C

 22. Forslag

  Jeg kom på et forslag til blogginnlegg: Dine guilty pleasures, det hadde vært gøy 🙂

 23. Det så utrolig godt ut, så jeg sendte nettopp handleliste til mannen 🙂 Da blir det gresk salat på oss også!! supert med slike mat innlegg 😀 Takk!!!
  Ha en flott dag fine deg 😀

  1. Fotballfrue

   Så stas! Håper dere liker 😀

   Klem!

 24. det så kjempegodt ut!! skal prøves i løpet av helgen! 🙂

 25. Hei, dette så nydelig ut, og skal uten tvil prøves! 🙂 Men et lite tips (som du sikkert kan uansett) : Riv salaten, ikke skjær den! Da holder bladene seg sprøere og friskere 🙂 Om man spiser med en gang har det kanskje ikke så stor effekt, men det lønner seg om man forbereder en salat i forveien av noe annet!

 26. Nam! Jeg er i Hellas i skrivende stund, så mulig jeg prøver ut =)

  ♥ Lizbethosnes.com – Behind the scenes (ja, jeg kommenterer tilbake!). Min hverdag med mine interesser, og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Lizbethosnes.com

 27. Nam nam, dette skal prøves 😀

 28. Agnethe

  Dette så utrolig godt ut – og SKAL testes!! Har du prøvd med litt chili i fetakremen?? For å få litt ekstra piff?? Takk for super oppskrift 🙂

  1. Fotballfrue

   Jo, det kan sikkert bli bra 🙂

   – C

 29. Ååh, dét så godt ut det 😀 kanskje auberginercrispen fungerer som litt sunt snacks alene også..?! 😀

  1. Fotballfrue

   JA 😀 Det vil jeg tro. Nam 🙂

   – C

 30. Inger Helene

  Tusen takk for alt du deler med oss på bloggen din! I dag ble det gresk salat, og den smakte utrolig godt. Du er en stor inspirasjon for meg når det gjelder å leve sunt, og det er særlig inspirerende å besøke bloggen din på mandager. Du er så flink til å gi motivasjon, og du skriver veldig bra. Etter å ha fulgt deg i noen måneder var det på tide å legge igjen en kommentar og fortelle hvorfor jeg er innom flere ganger i uken. Jeg er så glad for at jeg tilfeldigvis oppdaget bloggen din, jeg får så mye igjen for å lese den!

 31. Nam og atter nam! Dette ble en stor smakssuksess for både meg og samboeren. Ønsker deg en strålende dag, Caroline:-)

  1. Fotballfrue

   Å, så herlig å høre, gjør meg veldig glad 😀

   God fredag!

   Klem!

 32. Du burdebprøve å «bake» fetaen inn i kyllingen! Når jeg gjør det bruker jeg en pakke feta og et halvt matfløtehus, blander med hvitløk og litt fersk rosmarin. Snitt opp kyllingbrystene på langs ved den «bøyde» siden, fyll med kremen og rull de sammen igjen. Fest med en tannpirker. Stekes på 200 grader. Usikker på hvor lenge, men det ser man fort:)

 33. NAM! Dette så godt ut!

  Kunne du tenkt deg å skrevet et innlegg om forslag til lunsj? Jeg begynner å studere nå i august og er veldig lei av standard brødskive/knekkebrød når man har dårlig tid.. Jeg synes du er så flink til å lage sunn mat, som alle klarer å lage. Hadde vært gøy med litt inspirasjon til sunn lunsjmat, som er enkel å ta med i veska og som man faktisk har lyst til å spise.

  God helg! 🙂

 34. prøvd! tusen takk, supergodt! 😀 vi er ikke lavkarbofolk så freaket ut med urtebrød til. jeg er småbarnsmor med sultne kids, så slang aubergine-chipsene i ovnen, og grillet de der, det funket og gikk fort, så vet du det og slipper du stå å steke en dag du har dårlig tid:) en ting: min krem ble så mye tykkere enn din slik det ser ut på bildet ditt. lot du «vannet» fra fetaen bli med? og omg så mye mat det ble! 😀 fetakremen blir med oss inn i søndagsmiddagen, tror det blir bra med indrefilet av svin og ratatouille. takk for oppskrifter, bra med tips til sunne ting, og dere som går på lavkarbo tenker nytt, og det er kjekt for oss å bli inspirert av:)

 35. yaya nova

  jeeej takk for enda en spennende salat oppskrift 🙂 jeg og typen elsker elsker elsker laksesalaten 🙂 nå har vi vært i flyttemodus og boken din er i en eske men er denne oppskriften i den eller er den ny 🙂 i allefall kommer denne på ukesmenyen vår ! 🙂

 36. Nam, denne oppskriften må testes ut:D Ellers lurer jeg på noen ting. Hva er forskjellen på tyrkisk og gresk yoghurt, hva bruker du i mûslien din(type frø,korn) og er det noen oliven du kan anbefale? Liker det i utgangspunktet ikke, men VIL like det..hehe. Er det noen glass som er bedre enn andre synes du, og hvilke butikker selges de evt i?

 37. Testet ut denne oppskriften, og den var utrolig god! Noe av det beste jeg har smakt 🙂 Min greske pappa var litt skeptisk, men da han fikk smake elsket han det! »Fotballfruen imponerer» var kommentaren! Superdeilig middag

  1. Fotballfrue

   Hahaha, så herlig 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *