Nødvendig oppskrift på en regntung dag: Kakao

Å, nå har jeg akkurat laget verdens deiligste kakao til kvelden. Den står og avkjøles nå, så er det bare å varme den opp på 1-2-3 etter middagen senere. Jeg blir så innmari kosete av meg når været er som i dag, regnregnregn, har mest lyst til å krype inn i digre tøfler og den største ullgenseren i verden. I tillegg blir lysten etter varm te, kaffe og varm sjokolade, ekstra sterk. Jeg har allerede vært en tur i sentrum for en avtale i dag, men nå er jeg tilbake igjen, og med meg er blant annet økologisk sjokolademiks.

Haha, første gangen jeg kjøpte denne trodde jeg det hvite var hvit sjokolade. Så jeg knasket i vei på den, da. Fant etter hvert ut at det var kakaosmør, og da hadde jeg nesten fått i meg halve klumpen. Æsj!

Men gjett hvem som skal lage konfekt av denne senere? Tror det kan bli utrolig godt sammen med litt agavesirup og biter av gojibær. NAM! Snart skal jeg hoppe i treningstøyet, og ha en kort økt på mølla. Tar sikte på 5 kilometer, og deretter styrke på mage og rygg. Orker ikke stort mer etter gårsdagen 12 kilometer, som jeg gjorde unna på drøye timen. Gøy å være i form igjen, og veldig deilig å slippe stive muskler og ledd. Verste som finnes.

Uansett, har du også lyst til å lage vanvittig god kakao i regnværet, får du oppskriften her:

Til 2 trenger du: 

 • 3 dl. vann
 • 2 dl. kremfløte
 • 2 dl. soyamelk
 • 1 hel chili
 • 1 vaniljestang
 • 2 ts. kanel (helst en hel kanelstang)
 • 3 ss. sukrin

 • litt salt
 • 4-5 ss. 100 prosent kakao
 • 1.5 dl. kremfløte til å piske krem av

Slik gjør du: 

Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen i vannet, sammen med resten av krydderet. Kok opp og la det deretter avkjøles i ca. 10 minutter. Sil blanding, og ha kryddervannet tilbake i kjelen. Tilsett fløte og soyamelk, og kok opp. Visp inn kakaopulver og sukrin, smak til med salt. Pisk krem og ha over. NYT!

Ha en fin torsdag så lenge, snart er det helg 😀

72 kommentarer

 1. hva skal vi gjøre med chillien? du glemte å skrive det.

  1. Fotballfrue

   Nei, det er jo et krydder 🙂 Den skal opp i vannet 🙂

   – C

 2. Åh, Caroline! Dette passet perfekt i dag, jeg er syk og har hatt grusomt lyst på noe, men jeg har ikke visst hva. Dette skal jeg lage senere, nam! Et spørsmål, du har sagt du henter mye inspo fra Olivia Palermo, hvilke sider bruker du da og hvor finner du alle bildene av henne? Og hva tenker DU når du setter sammen et antrekk? Du er alltid så fin og inspirerende!

  1. Fotballfrue

   På google 😀 Hun er fantastisk <3 Har en hel mappe med inspobilder av henne på dataen min, haha 😀

   Klem og god bedring <3

 3. Kakao med chilli er så godt! 🙂

 4. Nam, nam;) Har savnet litt oppskrifter igjen og litt «hverdagsliv» følelse på bloggen, her kom den;) Selv sitter jeg her med tente lys, fyr i peisen(!), mens jeg drikker kaffe med noen biter av mørk sjokolade til. Godt å kose seg litt når været er som det er. Venter også pakke i posten fra Nelly i dag, så flott dag så langt;D Ha en fortsatt fin dag snuppa;))

  1. Fotballfrue

   Å, høres deilig ut! Fantastisk å gjøre slike ting på en regnværsdag 🙂

   Klem 🙂

 5. Har du prøvd denne noen gang: http://www.skindinavia.com/? FANTASTISK PRODUKT! Tips 🙂

  1. Fotballfrue

   Nei 🙂

   – C

 6. Kakao er så godt<3
  Kan jeg spørre om hvorfor du velger soyamelk fremfor vanllig melk? Du trenger ikke svare om det er av private grunner 🙂

  Jeg tenkte jeg skulle lage skogsopp salat med baconbiter til kvelds jeg, overraske mannen med noe godt. Kanskje vi skal ha kakao også, men det må nok de to små guttene få også ellers blir det høylytte protester;P hehehe

  Ha en fin fin koseisofaenkveld:)

  klem

  1. Fotballfrue

   Ikke noe privat, kun fordi jeg synes smaken gjør seg i ting som kakao og te 🙂

   Å, sopp og bacon! Det er så godt!

   Kos dere <3

   Klem 🙂

   1. Takk for svar. Det må jeg prøve, har aldri prøvd soyamelk før 🙂

    Vi har alt kost oss med kakao, i og med at nå er det barnetv og kveldstell etter det. Mannen her i huset sa at det var den beste kakaoen han noen gang hadde smakt, så takk for oppskriften og gleden vi fikk av din deilige oppskrift<3

    fortsatt fin fin kveld søte du/dere <3

    klem

   2. Fotballfrue

    Å, så gøy å høre 😀 Den er virkelig god! Du må forresten prøve alpro soya, det er i hvert fall den jeg liker best 🙂

    Klem 🙂

 7. Michelle

  haha, det smakte nok ikke så godt nei 😛 oppskriften hørtes kjempe god ut, så takk for den!! :)) Har selv laget mye rå sjokoladebarer av forskjellige slag,. gøy å lage, kjempe god på smak og ikke minst super sunne!! Så det er jo bare +++

  1. Fotballfrue

   Gleder meg til å sette i gang 😀 Æsj, nei. Det smakte bare. . fett? Grøss.

   Klem 🙂

 8. Du er så bra, Caroline! Jeg blir så glad av å lese bloggen din. Ha en fin dag selv om det regner. Selv synes jeg regnværsdager kan være veldig deilig av og til 🙂

  1. Fotballfrue

   I dag var det egentlig veldig kjekt, synes jeg også 🙂 Helt greit med litt regn når en uansett har mye å gjøre inne 😉

   Klem 🙂

 9. Det blir absolutt kakao med krem i kveld!

 10. Åh, så deilig! Kakao er en sikker vinner på regnværsdager! Jeg elsker sjokolademixen til øosjokolade! Den er så god! Perfekt søtning om du liker søt sjokkis sånn som meg er å bruke søtningsmixen til økosjokolade. Den er perfekt! Mmm, sjokolade er så deilig! Kos deg innendørs i dag, søta! 🙂

 11. Haha skulle nesten tro du var tankeleser! Jeg har nettopp kommet hjem fra tilsammen 1 times sykling (2,5 mil, ganske fornøyd med meg selv her jeg sitter ja! hehe) og 1,5 timers ridning, kald og våt siden det bare pøser ned. Jeg har tenkt lenge på å lage kakao fra bunnen av og at jeg måtte finne oppskrift, også sendte kjæresten min som dessverre ble syk melding og spurte om ikke jeg vil være en engel og lage det til han. Så googla jeg litt oppskrifter, men fant ingen interresante. Også gikk jeg hit for å i utgangspunktet bla i arkivet, men så skrev du dette innlegget! TAKK 😀

 12. Wow, flott resultat på løpingen i går! Det er så gøy med en slik økt:) Mestring!

 13. Kristine

  namnam! Det går vel an å ha i vanlig melk?:) Denne må prøves i kveld!
  Kos deg masse:)

  1. Fotballfrue

   Ja, det vil jeg tro 🙂 Men soya gir det lille ekstra, smaken er så god 🙂

   – C

 14. anonym:)

  Ser at du skriver soyaMELK. Det er feil, det heter soyadrikk, har ingenting med melk å gjøre:) Ha en fin dag!

  1. En kan vel lage melk av soya, akkurat som havre(melk), mandel(melk) osv. At det heter (soya)melk betyr ikke at det må komme fra kua.

  2. Soyamelk, mandelmelk, sesammelk, rismelk, havremelk… Det står riktignok «drikk» på noen av produktene, men de er ment å etterligne melk og i min store melkefrie familie og omgangskrets har jeg aldri hørt noen kalle det drikk. Hva med soyapølser? Sjønner poenget ditt, men det blir for dumt å nekte noen å kalle det soyamelk 😉

   1. Fotballfrue

    Amen 🙂

   2. anonym:)

    Jeg jobber i helsesektoren som erneræingsfysiolog, og soyamelk kan på ingen måte erstatte vanlig melk! Det er utallige næringsstoffer som er i den vanlige melka som ikke blir tilført gjennom soyadrikk. Det er bra at anonym sier at man skal kalle det soyadrikk istede for melk slik at det ikke blir forvirring og at man på noen måte kan erstatte soyadrikk med vanlig melk. Soyadrikk er som saft i forhold til vanlig melk.

   3. Fotballfrue

    Er vel ingen her som har hevdet at Soya kan erstatte vanlig melk? :/

    – C

   4. Madelene

    Siden du jobber i helsesektoren OG er ernæringsfysiolg så burde du vel vite at melk inneholder null næringstoffer etter endt pastaurisering og homogenisering. Melk er for barn og da må den være rett ut fra en ku som bor på ett jordet og ikke i bås mtp på antibiotikaen som kua får i seg via sprøyter fordi den får liggesår av betongen. Melk legger seg også som et slim i tarmene og gjør oss bare verre enn det vi i utgangspunktet hadde trengt. Melk er bare en skikkelig dyr og dårlig vane og gjør me skade enn nytte.:)

   5. Lars-Kristian

    Har du link til en artikkel eller dokument som dokumenterer dette, Madelene? 🙂

   6. Lea Kristiane

    kjære madeleine. Får vondt av å lese dette. Du har utrolig lite kunnskap, og det å si at melk inneholder NULL næringsstoffer er vel å overdrive litt? Tror du virkelig nesten alle i hele verden hadde drukket melk hvis det er så farlig som du skal ha det til? Beklager, men her er du litt ute å kjører. Haha må nesten le. Og hvis du ikke har råd til melk, ja… da burde du melde deg på luksusfellen

   7. Camomille

    Nesten alle i verden, Lea Kristiane? Hahahahaha. Du må begynne å lese deg opp, søta

   8. Lea har da hvertfall ett poeng, og det er at Madelen tar feil når hun hevder at melk ikke inneholder noen næringsstoffer.

    Når det gjelder at nesten alle i hele verden drikker melk, så er det selvsagt feil, da kun en liten del av verdens befolkning er tilpasset det å drikke kumelk. Men så lenge vi er en del av de som tåler melk, så drikk i vei 🙂

 15. Mmmmmmmm det så bare såå godt ut:-) MÅ prøves:-) Jeg vil gjerne takke deg for alle de supre oppskriftene du legger ut, det har vært gull verdt for meg fordi jeg ikke tåler sukker, hvete og gjær;) Så tusen takk for det:-) Jeg har forresten kommet over en kakemix fra funksjonell mat som du kan bake 10 forskjellige kaker av:-) Suuupergod<3 Har du prøvd den? Mvh Helle

  1. Fotballfrue

   Hehe, så vittig! Jeg fikk nyhetsbrev om den i dag, faktisk 😉 Nøytral kakemiks fra Proteinfabrikken (lavkarbo) smaker faktisk bedre 🙂

   Klem!

   1. Så bra;) Men er den kakemiksen bare søtet med sukrin? for det er det eneste søtningsmiddelet jeg tåler;)

   2. Fotballfrue

    Ja 🙂

    – C

 16. hvor kan man få kjøpt en vaniljestang? dumt spørsmål men var innom rimi og meny. De hadde ikke.

  1. Fotballfrue

   Menybutikker skal ha det 🙂 Finner det blant krydderet.

   – C

   1. Eller i bakehyllen 🙂

 17. Hei, du bestiller jo så mye fra forskjellige nettbutikker, har du (eller noen andre) prøvd fra boozt.com? de har ganske mye klær, men hvordan er det med frakt/toll osv? Og blir det i tilfelle dyr retur?

  1. Jeanette

   Hei! Har ikke erfaring med denne siden, men tenkte bare å dele det jeg vet sånn generelt om dette:

   Frakt er forskjellig fra sted til sted, og hver side skal ha et sted hvor de informerer om dette.
   Tollgrensen i Norge er jo på kr 200, alt over det må man mest sannsynlig fortolle. Du kan helt sikkert google dette temaet, da jeg tror det er en viss prosent av den totale kjøpesummen (husker ikke prosenten/utregningen av dette) 🙂
   Er siden basert i Norge betaler man selvsagt ikke toll, kun en eventuell fraktsum.

   Håper dette hjalp! 🙂 Happy shopping!

 18. Deilig! 🙂

 19. marian876@mail.com

  «Haha, første gangen jeg kjøpte denne trodde jeg det hvite var hvit sjokolade. Så jeg knasket i vei på den, da. Fant etter hvert ut at det var kakaosmør, og da hadde jeg nesten fått i meg halve klumpen. Æsj!»

  -Jeg ble så glad da jeg leste den setningen der du delte en liten flause med oss andre, det viser at du også er et normalt dødelig menneske selv om alt rundt deg virker så rosenrødt rundt deg *sukk*
  Ha en flott dag videre Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Hehe, det er ikke akkurat første gang jeg forteller om noe pinlig eller flaut 🙂

   – C

 20. Ah, nå fikk jeg lyst på kakao!

 21. Marita Ø

  Å, men her skinner jo solen som bare pokkern i dag! Og jeg syns kakao smaker best på grå og regntunge dager 🙂 Uansett et herlig tips som jeg tar med meg 🙂 Blir nok flere regnværsdager *sukk* hvor kakaoen skal nytes 🙂 Ha en fin torsdag, Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Å, typisk! Spar oppskriften til en annen dag, og kos deg max i solskinnet!

   Klem 🙂

 22. Å, chili i kakaoen hørtes skikkelig godt ut! Jeg er så glad i sjokolade med chili, så det må jeg prøve neste gang 🙂

 23. Åh, nam, så godt det så ut! Deilig å bare slappe av i koseklær også, det må nesten til med slikt vær som vi har her 🙂

  ♥ Lizbethosnes.com – Behind the scenes (ja, jeg kommenterer tilbake!). Min hverdag med mine interesser, og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Lizbethosnes.com

 24. Kakaoen ser heilt fantastisk ut, men trur kanskje eg ville bytta soyamelk med f.eks. mandelmelk! 🙂 Vil tipse deg om å lese litt meir om soyaprodukt og ka det gjer med kroppen, les gjerne denne artikkelen av Pål Jåbekk 🙂 http://paljabekk.blogspot.com/2012/03/veien-til-god-helse-gar-gjennom-magen.html

 25. Akkorat en slik oppskrift trengte jeg nå, sitter og leter etter motivasjon til å lese. Godt i gang med å lage den nå, og så skal jeg prøve å få lest litt 🙂 LIker bloggen din veldig godt, spesielt oppskriftene du legger ut. Jeg har ikke kremfløte nå, tror du det går ann å bruk mat fløte i stedenfor?
  Ha en fin kveld!

 26. Hei Caroline! Det hørtes suuuper godt ut!
  Lurer også på hvor du har kjøpt serviset? Utrolig lekkert!

 27. Hvid chokolade ER kakaosmør (og lige lidt sukker og mælk)…

 28. Hei! Jeg kunne tenkt meg og prøve lavkarbo, men jeg får veldig vondt i magen av feit mat og sukkerfrie ting, som pepsi max, sukrin og div light produkter, tror du det er noe jeg kunne blitt vant til? att det bare er uvant i starten? men er det andre alternativer enn slikt man kan bruke? hvordan var det for deg og legge om til det? hvis du vil svare på det da….
  ha en fin kveld 🙂

 29. Så godt det hørtes ut!

  Har du forresten noen gode forslag til erstatning av brød og melk, for oss som ikke tåler det? ( laktose og gluten fri)
  Hadde også vært supert med en oppskrift på en salat som inneholder egg og tunfisk, hvis du har det 🙂

  Ha en fin kveld! 🙂

 30. hei, hvilken bok leste du om LCHF ?

 31. morsomt at du kjøper økosjokolade produkter!
  Er nemlig fetteren til mamma som har selvskapet 🙂

 32. Innevær det er sikkert:) Du burde funnet framm strikketøyet og laget deg Dorte Skappels ullgenser. Det skal jeg, den er bare helt herlig. Det finnes oppskrift hos datteren hennes Maria. Om du vil kan jeg gjerne strikke for deg, må bare bli ferdig med min egen først:)

  1. Fotballfrue

   Den er rålekker! Det hadde jo vært veldig snilt av deg :O 😀
   Klem!

 33. Charlotte

  hei 🙂
  Takk for denne oppskriften,skal prøves!!
  men lurte på om du ikke kunne ta bilde av forpakningene av det du bruker? Synes det er så mye enklere da 🙂
  klem

 34. Du bruker ikke usøtet soyamelk ? (den røde kartongen) Det er mindre karber i den – null sukker! Jeg har brukt den til latte og matlaging i flere år, smaker helt fint 🙂

  1. Fotballfrue

   Er så små forskjeller, jeg synes denne smaker mye bedre 🙂

   – C

 35. Camilla

  Et lite tips; hvis du vil slippe snerken som legger seg over kakaoen etter en stund; ha litt smør i den. Det funker! 🙂

 36. hei! ville egentlig bare si at jeg har fulgt bloggen din i ca. ett år nå og må si at jeg synes du virkelig virker som ei hyggelig og positiv jente og ett godt forbilde for mange 🙂 liker at bloggen din er så variert med alt fra outfits til oppskrifter. stå på videre, jeg synes du og bloggen din er fantastisk! klem

 37. […] Oppskrift te / Oppskrift kakao  […]

 38. Jeanette

  Dette er den desidert beste kakoen jeg har smakt, og ikke nok med det, samboeren min er også enig!! 😀 God helg, Caroline 🙂

 39. Hei! Lurte bare på hvor får man kjøpt 100% kakao?

 40. Karoline

  Jeg spør kanskje dumt men hvor mye karbo er det? Skal jeg kutte opp chilien? Smaker det mye chili?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *