Tips: Lavkarbo for folk i farta

Jeg har over en lang periode testet ulike produkter fra Proteinfabrikken, og deres nye serie med lettvinte matvarer: Easy Living Lavkarbo.  De fleste av dere husker vel kanskje denne sjokoladekaken?

Vel, oppskriften er enkel: Lavkarbo sjokoladekakemiks, vann, olje, egg, vips inn i ovnen. Enkelt, kjapt og sukkerfritt.

Selvfølgelig er jeg mest fan av mat laget fra bunnen av, men i hektiske hverdager hvor du ikke har tid til å bruke tid på kjøkkenet for å enten bake brød, pizza eller kaker, er disse produktene et utrolig godt alternativ, og det beste av alt er at søtningen som brukes ikke er kunstig, men  hundre prosent naturlig. Proteinfabrikken bruker noe som heter sukrilett, som er det samme som sukrin, altså erythritol. Sukrilett finner du her, og det kan enkelt erstatte vanlig sukker i din dagligdagse matlaging.

Mine favoritter blant produktene er uten tvil alle kakemiksene, som også lett kan brukes til å lage muffinsformer. Så lager du bare egen glasur, og vips så har du muffins på bare 30 minutter.

Her har jeg brukt vanlig kakemiks og laget frokostmuffins, SÅ godt!

Grovbrødet er også lettvint (selvfølgelig) og smaker veldig bra, men her er et tips å bruke en litt mindre brødbakeform enn standard, slik at brødet ikke blir for flatt.

Hele utvalget finner du her, absolutt verdt å prøve!

annonse 

32 kommentarer

 1. I’m a big fan of your blog:)! but why can’t it be in english?:( I don’t understand anything:( but at least I can admire your photos!:)

  1. because shes norwegian..she has 90.000 norwegian readers…who read in norwegian. use google transelate. jeez.

   1. Unødvendig å være frekk, Eliz.

  2. You can read the blog with google translate 🙂

 2. Gunn Alice Skålnes

  Så herlig. Håper det kommer masse sånne lettvindte lavkarbo produkter på markede. Kutta ut å gå på lavkarbo fordi jeg hater å lage mat, og med den livsstilen var det mye krav til å lage maten selv følte jeg siden det ikke finnes så mye på markede. Nå har det heldigvis ekplodert siden den gang jeg gikk på det så jeg håper på at dette snart skal bli en egen hylle i butikken sånn som glutenfritt og laktosefritt har. Tenk det, en egen sukkerfritt hylle

 3. Katrine

  Takk for tips:) Ofte når det er sukkerfritt bruker de jo alt annet tullball oppi, men sukrin er ok:)

 4. Caroline

  Vet du om noen sider i England som selger lavkarbo produkter?

 5. Har du forsøkt å tilsette nøtter i den sjokoladekaken? Det må jo bli bra med valnøtter i den 😀 Og mørk sjokolade og fløte som glasur 😀 *bestillermedengang* 😀

 6. Frister. Har du prøvd pizzabunnen? 🙂

 7. Kristin

  Hei, har du kitchen aid`n din i white eller cream?:)

 8. Dette var jo rådyre produkter. 30 kr for en slankebar, og 28 kr for en pulverpose? Da bestiller jeg heller fra Iherb!
  Har forresten prøvd den fiskegratengen din, den var rågod! Lagde lavkarbobrødet ditt i går, har ikke smakt det enda, men det ser lovende ut!
  Gleder meg til å prøve ut flere av oppskiftene dine 🙂

 9. Smaker sukrin akkurat som sukker? Tenkte å ha rømmegrøt til middag (ferdig, fra Fjordland, er det bra LCHF?), og lurer på å prøve sukrin i stedet for sukker på grøten. Hva tror du?

  1. Jeg ville ikke spist rømmegrøten til Fjordland, det er en del hvetemel i den. Veldig enkelt å lage selv, og da blir den myye bedre!

   1. Wenche

    Hvordan lager en den selv da? Altså, jeg har jo laget det mange ganger, men det er på den vanlige måten, MED hvetemel…

   2. Det er jo bare å søke på google? :p
    http://www.ingridsblogg.no/?p=407175

 10. May Liss

  Artig at du skrev om disse, satt her og tenkte på å bestille noen av disse produktene for å teste. Har kun testet pizzabunnmixen fra Adam(?), den man kan kjøpe hos Lavkarbohuset. Den var veldig god men tester gjerne ut flere for å ha andre alternativer. Veldig greit å ha mat i skapet til hastverksmatlaging, eller når hodet rett og slett er tømt for bedre ideer 🙂

 11. Hvordan bruker du kakemiksene som muffinsformer? Mulig det er jeg som er teit men jeg skjønte ikke helt.
  🙂

  Bloggen din er kjempefin, jeg lærer så masse. Du er pen.

  1. Man lager røre av kakemixen og heller den oppi muffinsformer istedet for å ha den i en langpanne!

 12. Vet du om alle disse produktene er glutenfrie? 🙂

 13. Godt at det begynner å komme produkter for folk i farta også. Ideelt sett spiser vi naturlig og minst mulig bearbeidet mat, men så er det alle de som ALDRI kommer til å lage mat selv. Likevel LCHF bør være glutenfritt, jeg tror dette også er en medvirkende årsak til at mange føler seg bedre. Erter og Soya, mener jeg også ikke er ideel menneske føde, men man kan ikke vinne hver gang og må gjøre valg. Det viktigste er at man finner noe som fungerer.

 14. Det så veldig godt ut! Dette må jeg prøve ut 🙂

 15. Martine

  Oi, så bra at de har kommet med kakemiks og diverse. Lettvint 🙂 Ettersom det er lavkarbo kakemiks, vil det si at det er mer fett en vanlig da?

 16. Anna :)

  Tusen takk for tips! 😀
  Detta må testes! Blir som et barn på julaften når jeg kan prøve ut nye lavkarbo varianter, høhø 😛

  «Sommer» klem til deg! 🙂

 17. Rebekka

  Hei 🙂
  Etter som jeg har forstått så trener du 5 ganger i uken, eller i hvert fall mange gange i uken. Jeg lurer bare på om hvordan du gjør det med håret da.. Du dusjer mest sannsynlig etter hver trening, men blir ikke det ganske ødelagt da, siden du må dusje ganske ofte..?

 18. Kan jeg spørre hvor de muffinsformene er fra? SØTE 😀

 19. Tusen takk for tipset! Må nok testes ut etterhvert. Selv om jeg ikke går på direkte lavkarbo, så spiser jeg heller ikke sukker. Og prøver å holde meg unna raske karbohydrater, iform av hvitt mel osv… 🙂

 20. Hei Caroline:)

  I dag var jeg på posten og hentet min nye ring fra Hasla.
  Sirkel ringen med Rosenkvarts, og den var så FIN!!!!!!
  Må nok bestille øredobbene også….

  Ha en strålende ettermiddag
  klem

 21. Berit Theresa

  Tusen takk 🙂 Da har jeg bestilt en sampel pakke på 6 forsjellige prdukter 🙂
  Har og laget den fiske gartengen din en gang, kanon.
  Når jeg kommer hjem fra tyrkia skal jeg kjøpe boken din din <3

  Håper og gå ned disse graviditet kiloene en gang for alle, selv om lille gutten min er 4 år.

  Og du er insprasjonen til det 🙂 Tusen takk 🙂

 22. katrine

  Hei Caroline:) har lagt merke til at mange lavkarbooppskrifter inneholder nøtter, og jeg har nøtteallergi. Ville det være vanskelig for meg å gå på lavkarbo når jeg har dette? Har hørt man kan erstatte mandelmel med kokosmel, har du prøvd det, og i så fall hvilke erfaringer har du med det? Jeg liker kokos, men er ikke det beste jeg vet akkurat, så om baksten smaker veldig mye kokos tror jeg ikke det er noe for meg. Også lurer jeg på en ting til – man har et «vanlig» kosthold, men om man erstatter en og annen oppskrift/måltid med lavkarbo i ny og ne, vil det bare være et sunt alternativ eller blir det dobbelt opp med kalorier pga karbohydratene i det «vanlige» kostholdet og fettet i lavkarboen?

  Også vil jeg bare takke for en super blogg! Jeg vet jeg ikke kjenner deg gjennom den, men med det inntrykket jeg får av deg gjennom bloggen vet jeg at du er en fantastisk person, ikke la noen ødelegge det:)

 23. Nicoline

  Super blogg!

  Elsker og lese hver dag:D

  Men dette har jeg tenkt på mange ganger, hva heter fargen på Kitchenaiden din?:D

 24. jeanette

  hei hei. bare lurer på en ting, hvor for du kjøpt sånne muffinsformer??lett overalt!!

  1. Fotballfrue

   De er fra Green gate 🙂

   – C

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *