Chai iste ala Caroline

Vel, jeg rakk å nyte solskinn i Siljan i nøyaktig 3 timer før det skyet over. Nå både regner, tordner og lyner det, men er det ikke sånn at bak skyene er himmelen alltid blå? Det har i hvert fall meldt knallvær fra klokken seks, så vi får vel se om det er til å stole på. Jeg liker uansett å gjøre det beste ut av situasjonen, så nå har jeg akkurat laget chai iste til meg og min bedre halvdel. Og om jeg får lov å si det: NAM! Dette ble utrolig godt! Jeg vet ikke om noen kaféer som serverer dette, men det burde de!

Dette trenger du til to glass:

 • Chai te
 • Vann
 • Isbiter
 • 3 ss. sukrin
 • 1 beger yoplait vanilje yoghurt
 • 2 dl. soyamelk

Jeg bruker en chai te som storesøster kjøpte med til meg fra India. SÅ GOD! Men Stockfleth’s har også en som smaker fantastisk.

Slik gjør du: 

Fyll teklypene med te og kok opp vann. Dekk teklypene med det kokende vannet, og la det trekke ca. 5 minutter.

Knus isbitene i en blender, og tilsett soyamelk, yoghurt, sukrin og te. Bland godt.

Hell i to glass, og server! Fant disse fine pastellsugerørene hos søtrene Grene for noen uker siden. De gjør drinkene eller smoothiene enda søtere!

Håper det smaker, god helg ♥ 

68 kommentarer

 1. Jeg har et spørsmål, ikke noe om det her, men om legger. Har du noen tips om hvordan jeg kan få de mindre/slankere?

 2. Hvilke erfaringer har du med Baby Foot? Så du skulle prøve det for en stund siden, og har selv prøvd det, men hos meg skjedde det ingen forandring? Hvordan ble det hos deg?

  1. Fotballfrue

   Har ikke testet den ennå, fordi alle sier at huden flasser så fælt og at du skal unngå både trening og høye hæler over en periode på ca. 5 dager 🙂

   – C

   1. Kirsti

    Har forsøkt Baby Foot flere ganger, og ingenting tilsier at du ikke skal kunne trene eller gå med høye hæler. Forstår ikke hvorfor det skulle være noen grunn. Det som skjer er at huden etter noen dager starter å flasse av – avhenging av hvor mye hard hud du har selvfølgelig. Jeg beholder «Baby Foot Sokkene» på litt over 2 timer, skyller så bena lett, og deretter er jeg ferdig. Etter 4-5 dager starter så avflassingen. Når prosessen er ferdig (det tar noen dager) er føttene myke og deilige, nettopp som «baby føtter»:-)

   2. Jeg har brukt det 2 ganger, og begge ganger har tørr død hud flasset av så føttene blir myke og pene igjen 🙂

   3. Tror ikke du trenger å unngå trening altså 🙂 men kan si såpass som at det er ganske udelikat synes jeg .. Føttene flasset i 1 uke, og sofaen var full av det vær kveld ! Så for en som liker å ha det rent og pent (som meg) var det ikke noe jeg prøver meg på igjen dessverre.. hehe

  2. Caroline

   Den funket helt fantastisk hos meg! Etter 4 dager flasset jeg som en gal, og 7 dager etter det igjen var føttene helt myke og fine 🙂 Jeg trente hver dag, så det var ikke noe problem. Er ikke noe problem å bruke høye hæler heller, eneste er at hvis du har åpne sko kan man jo se at føttene flasser, og noen får lettere vannblemmer/gnagsår siden huden er litt «løs» 😛
   Hvis det ikke var noen forandring på deg kan det enten være noe med pakken, at du satt for kort tid/for lenge, ikke vasket godt nok etterpå o.l. Har gått 5 uker siden jeg prøvde det, og føttene mine er fortsatt helt myke:)

 3. Det så utrolig godt ut, og skal definitivt prøves! Sitter også å venter på solen i regnfulle Kragerø….

 4. Lisbeth

  Nam, denne skal jeg teste ut med en eneste gang. Så fantastisk godt ut. Skal krype langt ned i sofaen med den og iphonen etter på. Har blitt helt hekta på spillet WordMe! Har du prøvd det Caroline? Er et ordspill, som passer perfekt for meg som elsker sånne typer spill. Lett for å bli hekta på når en først har satt i gang:) Kan anbefales!
  Takk for at du delte den oppskriften, hiver meg rundt nå jeg:)

 5. Den så kjempe god ut!
  Så flink du er det må jeg bare si.
  Jeg elsker bloggen din 🙂

 6. jeg elsker iskaffe, men den isten hørtes godt ut! du får ha en fin dag videre skjønne deg 🙂

  ps visste du at chai faktisk betyr te på arabisk?

 7. Jeanette

  nam nam 😀 De selger chai iste på Waynes & Steam i Stavanger 😀

 8. Nam, den både så og hørtes veldig god ut!

 9. Alle Waynes coffee sjapper har Iced chai som er himmelsk god, med krem på topp og strøssel og de har de hatt en god stund 🙂

  1. Fotballfrue

   Mmmmm 😀 det må jeg smake 😀

   – C

 10. Det så kjempegodt ut! Kan du gi et eksempel hva Chai Te smaker? Hva som ligner på smaken? 🙂

  1. Det smaker krydret! Jeg vet ikke akkurat hva slags krydder som brukes, men vil tippe bl.a. nellik og kanel 🙂

 11. Det så veldig godt ut!

 12. åå så godt ut!!

  men det jeg lurer på er om den grillkvelden dere hadde med mesterkokken, kostet det noe? ønsker å bestille en selv!

  god helg!

  1. Fotballfrue

   Nei, det er en konkurranse. Du melder deg på, og så trekker de ut hvem som får 🙂

   – C

 13. Hei

  Ville bare sende gode ord til en flott blogger som får så ufortjent mye negativt og dritt slengt seg. Du er ei flott jente som deler positiv energi og flotte øyeblikk fra et flott liv- og LIVET er jo flott, det er nydelig. Jeg blir glad av bloggen din, derfor er jeg innom deg- den er positiv!
  Ikke ta til deg noe av det negative enkelte må lire ut av seg, fortsett som du gjør-DU er FLOTT og har det GODT:)…..selvfølgelig skal du ha lov til det:)
  Jeg elsker også interiør, klær, vesker og sko, eller annet til mine skjønne jenter, men har selvfølgelig også andre viktige verdier- men alt dette til sammen gir hverdagsøyeblikk og lykke som fyller livet med alt godt som vi trenger for å ha det bra:)

  Klem fra Julie

 14. Nydelig og kunstnerisk bilde, det øverste. Hva heter fonten du har brukt til å skrive «Chai Iste»? 🙂

 15. Namnamnam! Jeg har bare drukket vanlig chai latte hittil, men dette så veldig godt ut!

 16. martina

  chai betyr te 😉

  1. Fotballfrue

   Chai te og chai latte er en type te du kan kjøpe hos de fleste kaféer. Det finne også chai te på pose.

   – C

   1. Chai (opprinnelig fra persisk) betyr te på veldig mange språk. Chai latte og chai te som du her refererer til heter egentlig Masala Chai (http://en.wikipedia.org/wiki/Masala_chai), som det vel også står på glasset det er bilde av i innlegget. Det er en type indisk te med diverse krydder tilsatt.

    Greit å vite forskjell når man reiser på utsiden av Europa 🙂

   2. jaa ikke sant, rart man i norge legger på det norske ordet også. «te te». :p men godt er det ihvertfall! skal lett prøve denne oppskriften

   3. Marte F

    Var på indisk restaurant i Malaysia for noen uker siden, og da ble jeg fortalt at den vestlige «Chai te» egentlig er en Masala te, hvis vi skal bruke det opprinnelige ordet. Ordet «Chai» betyr te, så når vi drikker Chai te, sier vi egentlig at vi drikker «te te». Vet ikke hvorfor vi bruker betegnelsen chai, men litt moro synes jeg det er allikevel 🙂

    Klem!

 17. Dette så veldig godt ut!! Tror du man kan skippe yoghurten og heller bruke litt mer melk? 🙂 Vaniljesmaken blir jo selvfølgelig borte, men sånn rent konsistensmessig. 🙂

  1. Fotballfrue

   Det går sikkert fint 🙂 Hadde egentlig tenkt til å ha kesam i, men måtte bare ta det vi hadde 🙂

   – C

 18. Mmmm… Elsker chai te og chai latte, så skal definitivt prøve din chai iste! 🙂 Takk for at du deler! Ønsker deg en fin fredag,Caroline! 🙂

 19. for et herlig lite tips!

 20. Hei caroline.
  Har et spørsmål angående hairextensions fra locks and bonds som jeg håper du kan svare på.
  Det står på deres hjemmeside at moms kan forekomme, opplevde du det da du bestilte dine extensions og i tilfelle hvor mye ble det totalt på?
  Setter stooor pris på svar 🙂
  Ellers håper jeg du har en fin kveld videre, og fortsett å blogge så bra som du gjør 😀

  xxx

 21. Det tordnet, lynte og regnet forferdelig her i Oslo rundt 12 tiden. 1 time etter ga det seg og solen skinner som aldri før 🙂 Kommer nok litt godt vær til dere også etter regnet 🙂 God helg!

 22. Den ser supergod ut. mmm digg.

 23. Marita Ø

  Nam 😀 Skulle virkelig ønske jeg hadde dine kokkekunnskaper! Håper du har en flott fredagskveld, fina 🙂 Klem

 24. May Therese

  Hei Caroline!
  I innlegget «LOVE ivory» så hadde du på deg en nydelig kjole som er kortere foran enn bak. Jeg har ett skjørt som har samme form og lik farge, men jeg har ikke funnet noe som passer til det enda. Har du noen tips til hva som passer?

 25. soyamelk <3 alpro har en unsweetened versjon; prøv den! smaker ikke like godt som den vanlige, men det er bare å helle i litt sukrin eller stevia så funker det flott!

 26. Når man heller vannet over teen skal det være mellom 70-95 grader avhengig av hvilken te man bruker =)

 27. Den så utrolig god ut:) Den må prøves snart:)

  Hvor har du kjøpt skjørtet i forrige post? Det var utrolig lekkert, og du hadde stylet det kjempefint:)

 28. Michelle

  Hei på deg søte 😀 Håper du har hatt en fantastisk start på helgen. Vel med den Chai latten nekter jeg å tro noe annet, den ser farlig god ut 😀
  Forresten, jeg skal til Oslo snart¨på et kurs. Jeg er overhode ikke kjent i Oslo i motsetning til deg. Så jeg lurer på om du har noe tips til gode spise steder? Beste sushibar? Alle tips blir godt mottat 🙂 Ut i fra hva jeg har sett på bloggen virker det som du har sans for god mat!!
  Ha en fin fin helg <3

 29. http://minmote.no/index.php/video/?id=54809&category=168

  Føler du deg truffet? Siden hun er i sommertid.

  🙂

 30. Får du den typiske ettersmaken av te med denne? Liker godt te, men sliter med å få til en god iste…

 31. Luta lurer

  Hvordan er maten og dessertene du lager, med tanke på diabetes2 ?

  1. Fotballfrue

   Det er helt topp for en diabetiker å gå på LCHF 🙂 Mange som blir helt medisinfri fra diabetes type-2.

   – C

 32. å det ser helt fantastisk ut!

  Du må ta en titt innom denne siden du som har hunder=) kanskje du kan si hva du synes =) https://www.facebook.com/villagriffon er litt i begynner fasen men hadde vært litt okei å få noe ærlig respons fra noen som man ikke kjenner og noen som har litt peiling på mote =)

  Ha en fin kveld

 33. Hei!
  NAM!! Du er så flink og oppfinnsom på kjøkkenet! Eg berre lurte på sidan du har 0,0% yoghurt, er det ikkje slik at ein på lavckarbo ikkje skal nytta seg av slike lettprodukter? Er usikker sjølv, difor eg spørr, ingen «sjult» kritikk her 🙂

 34. Du får alt til å virke så fristende 🙂
  Jeg lurer på om du har noen gode forslag man kan gi kjæresten sin i 18 års gave? han er en svært aktiv fyr, med masse humor og jeg får alltid fine gaver fra ham. Jeg tjener helt vanlig med penger, og vil gjerne sette ekstra stas på han denne dagen :)) Har du noen forslag?

 35. Hei! Jeg ville bare si noen ord etter å ha lest noen innlegg på toppsladring.. Jeg kjente rett og slett at jeg ble flau på deres vegne, måten den bloggen fremstiller deg på er rett og slett latterlig og ikke minst utrolig unødvendig. Jeg gikk inn på bloggen din fordi jeg leste et innlegg der om at du hadde redigert så mange bilder av deg selv, så jeg tenkte rett og slett bare å gå inn å se sjøl – det jeg endte opp med å se var at du ikke fortjener denne kritikken i det hele tatt. For det første så la jeg ikke noe spesielt merke til redigerte bilder, for det andre så tror jeg at flertallet av jenter/damer redigerer litt på bildene av seg selv (av ulike grunner) – en fristelse jeg også faller for til tider og for det tredje så la jeg merke til hvor flink du er til å skrive. Jeg er selv glad i å skrive og kjente at jeg ble inspirert av måten du skrev på, spesielt i det innlegget med overskrift «et problem å ha det bra?»
  Det jeg ville frem til med denne kommentaren var rett og slett å fortelle deg at jeg håper du står på videre og lar all denne kritikken om dårlig påvirkning, at du er et problem, at du redigerer bildene dine og lar deg selv fremstilles som perfekt prelle av. Du er bedre enn det. Mye bedre. Og det at du bare er en eller annen perfekt fotballfrue tror jeg ingenting på. Hvis man tar seg tid til å faktisk lese noen av innleggene dine som handler om annet enn mote og skjønnhet, så ser man jo at du har mye mer å komme med.
  Måtte bare få sagt det, for jeg kjente at jeg ble skikkelig irritert på dine vegne av å lese hvordan du fremstilles på. Taaakk for meg!

 36. Hei. Leste nettopp innlegget om og ha det bra lenger ned på bloggen. jeg vil bare si et par ting angående det.
  Det finnes ikke noe i denne verden som gjør folk mer forbanna enn og se at andre har det bra! Det er bare sånn verden har blitt. Husk at de fleste som leser blogger har for mye fritid og for kjedelig liv til og gå ut der og ta vare på seg selv, sine egene saker og gjøre seg selv lykkelig. Heller vil de sitte og lese om andre sin lykke, for deretter prøve å dra deg ned på sitt nivå. det er akkuratt dette som skjer mot deg. og jeg håper du ALDRI lar deg knekke!!! Vi trenger damer som deg, som kjører sitt eget løp. Som er seg selv. som verken ser eller hører de som har tid til og hate andre.
  Du er en utrolig vakker dame, og til stor inspirasjon for veldig mange. og det håper jeg du vil fortsette og være. Det at en psykolog velger og uttale seg over 2 sider dagbladet tyder bare på ett par ting. 1: han er arbeidsledig. 2. Han blir arbeidsledig snart. 3. han er selværklært psykolog. 4. Han er det man kaller ekstremt uproffesjonell, og ukvalifisert til og ha en slik tittell eller jobb.

  Just keep beeing you!!! and do it with that pretty smile and big pride! Jeg er så dritt lei av og se at alle som våger og ta ett steg utenfor janteloven blir dratt tilbake av andre samfunnstapere.. KEEP GOING!!!!! <3<3<3<3

 37. ragnhild

  Lurer på hvorfor i all verden du bare blogger 2 ganger om dagen!!!!:(:(

 38. Hei Caroline!
  Vet at du ikke vil ta opp det emnet om det å være lykkelig, men jeg må bare si noe om det Caroline. At du er en inspirasjon og han i Dagbladet har ikke peiling på hva han snakker om. Du er et forbilde for alle unge jenter, og alle er forskjellige. Det viktigste er at vi trives og er fornøyde med oss selv. Og det har du hjulpet meg å innse, jeg kommer aldri til å bli slank men ei blid og lykkelig jente med former. Og slik vil jeg være! Det er slik jeg er. Og jeg er lykkelig!:) Og det er greit å si det, føle det! Fortsett som du gjør Caroline, det er så mye positivt du gjør med bloggen din så ikke bry deg om hva han i Dagbladet syns.

  Ha en god hælg! 🙂

 39. Hei Caroline 🙂

  Hadde egentlig planlagt å skrive på innlegget litt lengre nede om det med artikkelen om deg, men kom ikke innpå kommentarene.
  Sikkert for det er så mange 🙂

  Men jeg ville bare si, at du er langt ifra et usundt forbilde.
  Skal ta to eksempel, http://rannveigheitmann.blogg.no
  Hun skriver om silikon, anbefaler folk å ta restylane, skriver om vekten sin osv.
  Ta Rikke feks, oppererer nesen sin og fyller i leppene osv.
  At de ikke mener disse bloggene(+ en haaaug andre) er usunne idealer, så kan dem ikke ha mye mellom ørene).

  Hvorfor de går til anngrep på deg, som sier at alle jenter bør være stolt av kroppen sin uansett figur, lager gode matoppskrifter, trening det skjønner jeg faktisk bare ikke….

  Jeg heier på deg!

 40. Anonym:)

  OBS! husk at det heter soyaDRIKK har ingenting med melk å gjøre:)

 41. Hei Caroline!

  Vet ikke helt hva jeg skal skrive, men mest av alt: God sommer til deg og din kjære!!

  Har lest bloggen din i noen år nå… og ja jeg må til tider kanskje si meg enig med at den kan være til tider «overfladisk» og «rosa». Men det er helt til innlegget du hadde her om dage ( ehh…. kremt…kanskje veldig mye tidligere enn det…) Jeg har forsåvidt alltid forstått at det er jo selvfølgelig ikke ALT du deler med oss. Men NÅ forstod jeg at det er IKKE ALT du deler med oss… (buhuu!!) 🙂 Ja du er tynn (spesiellt i forhold til meg, som selv kanskje er normal, ikke er over normal BMI etc…), men jeg synes du virker som et flott menneske uansett!! (Btw, jeg synes BMI er no for****a tull!! ) Men det hører en helt annen kampanje til…

  Jeg tror du har noen goder her i livet (pga bloggen din) som vi andre bare kan drømme om!… (Men jeg vil nesten strekke meg til å si at det er fordi DU har vært så flink som har vært, at du har kommet så langt (selvom du er så ung.. (hulk!! sier en 30 år «gammel» kvinne-«)

  Jeg ønsker deg alt godt videre!!

  Vennlig hilsen

  Mette

  1. Fotballfrue

   Herlig du er, Mette! Tusen takk for kommentaren 🙂 Håper helgen blir fin 🙂

   Klemmer!

 42. Hei! Et spørsmål som ikke helt passer til dette inlegget, men men 🙂 Bare lurer på noe angående Sunspa sin selvbruning. Når en skal spraye seg i ansiktet, hva gjør en for å ikke få i hårfestet? Og er det slik at man må smøre det ut selv etter en har sprayd seg selv?

  1. Fotballfrue

   Du bare sprayer, og må ikke smøre utover eller ta på det :p Det tørker ganske kjapt, så det er ingen fare 🙂 Det er bare å spraye fra pannen og ned, håret vil ikke få farge 🙂

   – C

   1. Tusen takk, verdens beste Caroline 😀

 43. Jeg får ikke kommentert på innlegget «et problem å ha det bra», så da gjør jeg det her isteden. Jeg har lest bloggen din i flere år nå, og må si at dette var det beste innlegget jeg har lest på bloggen din. Så reflektert, ærlig og flott skrevet. Den psykiateren kan ta seg en bolle.. Bare fortsett å stå på og vær den du er:)

 44. Mariken

  åå det så kjempegodt ut!Det ligna veldig på chai-frappe også og det er jo sååå godt 😀

 45. Denne skal jeg prøve å lage! Så kjempegodt ut 🙂

 46. Dette så godt ut! Og funker vel sannsynligvis med andre typer te 🙂
  De sugerørene skal jeg kjøpe meg vet jeg!

 47. Hei !

  Jeg har nettopp prøvd denne oppskriften og synes det smakte veldig rart! Ellers gøy å følge med på bloggen din !

 48. Takk for oppskrift, den var goood! :–) Jeg hadde imidlertid ikke soyamelk, så jeg tilsatte kondensert melk (Viking) og pittelitt fløte, NAM!:-) Og forresten er du bare helt super med denne bloggen din!! 🙂

 49. Austevoll

  Hei Caroline,

  Er koppene + fatet kjøpt hos Gullfisken i Austevoll?

  Mvh
  Nysgjerrigper

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *