Tre fristende reisemål

I stedet for å bruke for mye energi på å ville reise mer denne sommeren,  har jeg heller bestemt meg for å se fremover. Vi skal jo på en lenger ferie i desember, for da har Lars-Kristian ferie igjen, så den siste timen har jeg surfet litt rundt etter aktuelle reisemål. Planen var egentlig å reise til Maldivene enda en gang, rett og slett fordi vi elsker å være der, men nå tror jeg vi har ombestemt oss, og at vi kommer til å prøve noe nytt. Den største utfordringen blir å finne et land som har den rette temperaturen den tiden på året. Thailand er utelukket, ettersom vi har veldig dårlig erfaring med værforholdet der, men jeg har kikket litt på Brasil, Cuba og Mexico:

Er det noen med erfaring fra et av stedene som vil komme med tips?

282 kommentarer

 1. Hei, sjekk ut Aruba – anbefales på det sterkeste 🙂

  https://www.ving.no/aruba

 2. Michelle

  Playa Del Carmen i Mexico er uten tvil en perle dere ønsker å få med dere!! Har vært overalt i Mexico og det er mange flotte steder å velge mellom. God mat, sol, hvite strender, palmesus og snille mennesker! Los Cabos er også fantastisk 🙂
  har aldri vært i Cuba eller Brasil så kan ikke uttale meg, men er sikkert flott

  1. Michelle

   hehe, alt forsvant da jeg skrev.. så var usikker på om dte ble sent halvferdig eller ikke og det ble det jo..
   Skulle si at det sikkert er fint de andre stedene også, men om dere velger Mexico er det bare til å spørre om tips 🙂 har vært der 8 ganger, en av de gangene ble jeg der 1 år 🙂

 3. Hei,

  Sjekk ut Aruba – anbefales på det sterkeste 🙂

  https://www.ving.no/aruba

 4. Jeg anbefaler Thailand, vi har et hus i Thailand vi pleier å være der vært år! kjempe fint der! vi bruker å være der i Februar å da er det sirka 38 grader vær dag.. vi har hus i Hua Hin, åsså er det vældi billig der! (det liker vi)

 5. Mexico!!! Uten tvil, det er et fantastisk land =D

 6. Marita Ø

  Åh, jeg drømmer om Mexico <3 Cuba er nok fantastisk det også! Har dessverre ingen erfaring fra noen av stedene, men så absolutt noen reisemål jeg kunne tenkt meg selv også 🙂

 7. Jeg hadde lenge lyst til å reise til Mexico, men det har jeg blitt skremt bort fra å gjøre. Det er nemlig en veldig høy kidnappingsrate av turister der. Når det gjelder Cuba (har heller ikke vært der, men vært i latinamerika og karibien), må du vite at den verden de viser turister og den verden de lokale lever i er to helt forskjellige. De lever i fattigdom og med en egen pengevaluta, mens turistene lever i en verden de lokale ikke har tilgang til om de ikke jobber der. Jeg er enig i at Cuba virker spennende, men tenk på om du drar dit og bruker penger gir du støtte til regimet. Jeg synes forresten også at Cuba virker som et spennende land.

  Ang. Thailand – er ikke været fint på vinteren? Det er jo da turistsesongen er der, siden regntiden er på sommeren (men jeg har aldri vært der heller :P).

  1. Dette stemmer ikke. Området på Yucatan halvvøya (Cacnun, Playa del Carmen) er regnet som nærmest 100% trygt. Dette er amerikanernes favoritt ferieplass, og hadde neppe vært så populært med «høy kidnappingsrate». Kidnapping i Mexico skjer i hovedsak av velstående mexcianere og businessfolk, særlig i Mexico City.

   Mexico er fantastisk, anbefaler øyene utenfor Cancun!!

   Hilsen en som har bodd i Mexico i flere år!

 8. playa del carmen i mexico er superfint 🙂

 9. Karoline

  Cancún, Mexico is the place 🙂

 10. missmiss

  Acapulco,Mexico. Det var en fantastisk tur som vi alle kommer til å huske resten av våre liv. Her er det mye spennende å oppleve, bla klippestupere. Man møter også en ny kultur, og et nytt folk, noe som er med å gjøre livet ditt rikere. Og hotellet vi bodde var helt fantastisk…sender med en link; https://thegrandmayan.com/acapulco.html.

  PS: Jeg vet at man må være ute i god tid med å bestille hvis man skal til Cuba, til de beste hotellene ligger ventelistene på 2 år…dette gjelder også til Cancun, som er en fantastisk halvøy som stikker utifra Mexico.

  1. Aldri hørt om venteliste på 2 år på hotell på Cuba

  2. Michelle

   Aca er fint ja, men det er ikke det tryggeste stedet nå.. narkotrafikken herier der.. Men i Tulum, Playa del Carmen, Cancun og Los Cabos som er mye finere er det også trygt å reise 😉

  3. Jeg har nettopp vært i Cuba og Mexico, det stemmer ikke at de beste hotellene ligger på venteliste.

 11. Jeg var i Thailand i 2009-2010 i julen, og da var det veldig bra og fint vær:) Jeg har ikke hatt noen dårlige erfaringer med været der i desember! varmt og bra!! Digger deg og bloggen din<3

 12. Marianne r

  Har hørt at Cuba er et veldig usikkert sted å reise til. I det ene øyekastet er det paradis, men går du rundt hjørne er det værste slummen…. Bare noe jeg har hørt, men ja! Tror det kan stemme, bare sånn et lite tips 😉

  1. Da har du hørt løgner! Cuba er det landet i Latin-Amerika med minst kriminalitet. Absolutt ikke et usikkert sted å dra til. Men ja – du har nabolag som er fattigere enn andre. Men slum – det har vel alle land, tilogmed Norge?!

 13. Så spennende 😀 Aldri vært noen av de stedene, men jeg har alltid hatt lyst til å reise til Mexico! Har hørt at Cancun og Playa Del Carmen er fantastisk 🙂

 14. Har ingen personlig erfaring, men gikk i klasse med en som var i Brasil i over 4 uker rundt samme tid som dere kommer til å dra. Han sa at det var en fantastisk ferieopplevelse. De lokale ble visst ville hvis de så blåøyde mennesker, spesielt med blondt hår 🙂 Tror nok Cuba og Brasil har mer historie å by på, enn Mexico.

 15. Cuba uten tvil! Mye fattigdom, men fantastiske mennesker, strender, mat, opplevelser +++! Varedero er helt fantastisk! Har selv vært der i 9 uker! Å kunne spansk er en fordel, men klarer dere helt fint uten! :))

 16. Vi vurderer Mexico til vinteren, kjenner så mange som har vært der. De er bare super fornøyde og vil tilbake, igjen og igjen.

 17. Hei! Vil absolutt anbefale Mexico. Cancun var vi for 4 år siden og det var et paradis! Bodde på Riu Cancun som lå midt i sentrum og rett på stranden. Dro på mange utflukter som var varierte og gjorde ferien til vår drømmeferie. Tommel opp 🙂

 18. Christina

  Har dere tenkt på Fransk Polinesia? Altså Bora Bora eller Tahiti? Sukk.. Jeg drømmer…

 19. Hei du

  Jeg var på Cuba for mange år siden. På den tiden var jeg opptatt av gamle biler, kultur og ikke minst oppleve noe helt nytt og annet så vi var i Havana i 5-6 dager først. Utrolig flott! Koselige små barer, mojito på høyt nivå, snille og gode mennesker, mye fantastisk å se på. Men det er ingen moderne storby med noe shopping så vi trengte noe mer etter noen dager..
  Det endte med at vi leide bil for å finne mere «turistaktige» steder så vi kunne slappe av på et fint hotell og ha skikkelig ferie, men da ble jeg skuffet for det var fullt av turister overalt og det var ikke noe sjarm de stedene vi fant. Vi kjørte rundt, tok et småfly til et liten øy osv men kom ikke helt unna all-inclusive turistene som drakk og drakk.. ysj. Men dette er lenge siden så det er sikkert mange nye steder å finne!

  Ellers er Costa Rica å anbefale forresten. Grønt og frodig, snille mennesker, masse gøy å se på. Nydelige strender osv osv osv.

 20. Jeg var i Brasil i 2004 Var der i 14 dager i februar. Fantastisk land!!! Bodde på et kjempefint hotell like ved Copacabana. Vi tilbringe hele ferien i Rio Di Janeiro. Her får du litt i både pose og sekk, du har den fantastiske byen, fantastiske strender, alle attraksjonene man må få med seg, sukkertoppen, jesus statuetten osv.. Fantastisk rett og slett!! Anbefaler likevel å ta en dagstur eller i beste fall overnatting på øya Rio Grande som ligger, hvis jeg ikke husker feil, ca. 2 timer utenfor Rio. Her snakker vi paradis på jord. Man tar seilbåt ut fra havnen du kjører til, og det er krystallblått hav, kritthvite strender og fargerike fisker så langt øyet kan se!!!!! Været bruker å være meget stabilt på denne tiden,når det er sommer der nede. På 14 dager regna det 2 timer, type styrtregn så var det like fint igjen:-))
  Ellers har de fantastiske marked både på Ipanema (strand «vegg i vegg» med Copacabana og fine markeder utenfor byen, da tar dere bare undergrunnsbaner ut.
  Er så masse å skrive om landet, plassen, severdighetene, ja alt….. Det må bare oppleves!!!!

 21. Var i Brasil for ett år siden! Rio De Janeiro var helt fantastisk. Temperaturen i februar var rundt 30 grader hele tiden med bare sol! Deilige strender og flott byliv, veldig mye å finne på der 🙂 Senere dro vi nordover i utkanten av Fortaleza for en roligere uke. Der var været litt mer ustabilt, men varmen var fortsatt den samme. Flotte strender, koselig små landsbyer, veldig, veldig god mat (biff!!). Anbefaler å kjøre boogeybil i «ørkenen»! 🙂

 22. Hvis med Dubai: strender, varmt vær og shopping.

  1. Fotballfrue

   Usikker på Dubai, har hørt så mye div. ang. kulturen og for eks. det å vise offentlig kjærlighet. Blir stresset av slike regler, og jeg orker ikke tenke på det når jeg er på ferie for å slappe av :p

   – C

   1. |Hei, vi var på bryllupsreise i Dubai i 2005. Bryllupsreise er jo en kjærlighetsreise, og vi tenkte ovrhodet ikke på å ikke vise kjærlighet og jeg gikk i korte skjørt uten at vi fikk rare blikk. Anbefaler Dubai på det sterkeste, vi gleder oss til å reise tilbake dit denne vinteren med to små barn 🙂

   2. Nå måtte jeg le litt, det er absolutt ikke noe problem å feriere i Dubai! Tror du har sett for mye på sex and the city, helt trygt å reise til Dubai!

   3. Fotballfrue

    Har flere venninner som har vært der, og som har denne oppfatningen. Man opplever vel ting forskjellig 🙂

    – C

 23. Cuba er et FANTASTISK sted.. Var der i jula og det er en av de beste julene jeg har hatt!
  Folket, stemmningen, været og stranda !
  Uansett hvor dere reiser er jo flyturen lang og kjedelig men, når du kommer fram til cuba får man en avslappet og deilig stemmning!
  Det er jo så mye historie og steder å besøke ! Folket er jo så hyggelige og dere vil få en magisk og fantastisk ferie !

  Velg Cuba !

 24. Nå skal jeg anbefale noe helt annet en de 3 du har skrevet da men…
  Jeg ville ha anbefalt Aruba! <3
  Vi har reist ditt med Ving, UTROLIG fantastisk plass!
  Ta en titt på siden demmes.
  Og Fiji? Du å du for et land <3
  Vi reiste med Australia reiser, og hadde mellom stopp til Seoul.
  Dere kan lage til dere egen pakker der, kjempe service og dere får de sånn dere vil ha.
  Vi liker godt å se oss om kring vi da, så denne type reiser skal vi snart gjør igjen, når barna blir litt eldre 😉

 25. Kan virkelig anbefale Mexico! God mat, fantastiske strender og hyggelige mennesker. Vi hadde base i playa del carmen og dro på turer til isla mujeres (fantastisk laid back øy hvor man kjører rundt i golfbiler i stedet for vanlige biler) og tulum.

  Flere venner av meg har bodd på Cuba, som forteller at det er fint, men veldig annerledes. Du kan f eks ikke forvente så mye av servicen etc dersom du beveger deg utenfor hotellområdene.

 26. Mariell Gabrielsen

  Har ikke erfaring med noen av de stedene, men anbefaler den Dominikanske Republikk på det sterkeste! Paradis på jord 🙂 Og perfekt temperatur.

  På Cuba har jeg hørt det er slitsomt å være turist hvis du ikke har kubansk visum (noe som regel bare studenter e.l. får). De driver rett og slett med en slags segregeringspolitikk av kubanere og turister, så alt av busser osv er for kubanere, og tror generelt det er veldig strengt hva man får adgang til..

  Mexico har jeg hørt er litt «party»-preget, og mye amerikanere. Kanskje ikke så mye å «oppleve»?

  Av andre steder jeg har hørt bra om kan jeg nevne blant annet Fiji og Aruba (Aruba tror jeg Apollo også har begynt å sende til).

  Lykke til med planleggingen 😀 Alltid spennende med nye destinasjoner!

 27. Mexico er fantastisk!! Har selv vært i Cancun og kan anbefale det på det sterkeste. Men du burde ha beach resort da, med all inclusive 🙂
  Hva med f.eks Jamaica eller Bahamas? Er mine drømmereisemål i fremtiden 🙂

 28. Brasil er helt fantastisk. Var i Rio i tre uker i desember/januar, og herregud så flott. Det er så mye å gjøre, så mye god mat, flotte strender, mye rart å se på, flotte shoppemuligheter, og herlige folk. Dessuten går det an å ta en helgeutflukt til Buzios, som kanskje kan sammenliknes med Rivieraen 😉

 29. Hei! Jeg har ekstremt fantastisk massevis av lyst til å reise til Mexico! Fantastisk land som jeg kun har hørt bra om. Bekjente av meg har vært i Cancun, og der var det visst helt herlig. De var der rundt juletider i fjor, og da hadde temperaturen vært perfekt! Der hadde de en salig blanding av alt, og fine tilbud for enhver smak. De hadde bl.a. svømt med delfiner! (!!!) Lykke til med letingen, deilig å ha noe så fint som en varm sydenferie å se frem til midt i den kalde vintermåneden. Ha en fin kveld:-)

 30. jeg har både vært i mexico og cuba, anbefaler ABSOLUTTTT mexico! fantastiske strender, hav og masse dyreliv på land og vann man kan utforske. feks tulum som er kjent for romantiske stranden for kjærestepar, cancun og playa del carmen er veldig amerikaniserte og comerisielle, men du kan reise litt utenfor og der har man chichen itza , veldig kjent tempel som hører til maya indianere osv. man kan finne og utforske mye historiske og ikke minst vakre steder! ellers kan man reise på vestkysten mot feks puerto escondido hvor jeg bodde i 3 mnd, gammel, koslig og vakker fiske landsby som er på verdenstoppen for surfere blant annet, mange vakre steder å reise hvor man og kan bo på et fantastisk hotel: https://www.casamacaria.com/. det er mange muligheter til å utforske livet både på natt og dagtid på alle mulige måter. mexicanerne her lager mye fest og morro og fantastisk mat! lange strender som er milevis lange og muligheter for å reise på dykketurer med delfiner, skilpadder. man kan se hval og ri i fjellene til kilder der det renner glo varmt vann fra fjellet der de har bygd til slik at det er et lite bad som visstnok skal være bra for kropp og sjel. før man kan hoppe i elvene der det er kaldt vann for å slappe av..
  mexico city er VEEEELDIG bra shopping(sør amerikas største shopping senter), men det er veldig farlig å være ute på kveldstid der grunnet narko krig og mye drap. vi måtte ta hotellets taxier for å være sikre i det hele tatt, og ta taxi uansett om vi skulle bare et kvartal eller to unna.

  cuba var spennende, mye interresant historie og steder å besøke i havanna. maten er ikke noe du kan forvente at skal være bra grunnet at de ikke får særlig tilstrekkelig med import av råvarer. i og med at de har et kommunistisk regime og lik lønn for alle er det ikke mye service å få fra hotel ansatte osv.vi hadde ikke noe særlig internett tilgang på hotellene. innbyggerne i cuba har ikke har lov til å ha internett hjemme (grunnet propaganda ble vi fortalt av lokale ) det var også slik at vi ble sjekket i butikkene om vi hadde tatt med mer en lovlig kvote av kjøtt melk og sukker når vi var i butikkene siden de hadde «kvoteringskort». cuba var en veldig annerledes ferie enn hva vi var vant med tidligere, men spennende å ha vært i et kommunistisk land og få oppleve det en gang i livet. samtidig er det ikke et land jegville reist tilbake til. men kommer du til de rette strendene er de fantastiske! kritt hvite og turkist hav, varme folk som ønsker deg vel.

 31. Jeg vil anbefale jer at rejse til Brasilien. Jeg har selv rejst i sydamerika i 5 måneder, og Rio er en fantastisk by. Her er der mulighed for at shoppe i store shopping centre, de har den fine strand som ligger ved Coco cabana, og der findes gode steder til udflugter. F.eks kan man besøge Sukker toppen hvorfra man har en helt fantastisk udsigt ud over hele Rio de Janeiro. Den store Jesus figur er også et rigtig fint mål til en udflugt.

  Jeg glæder mig til at læse hvilket land I vælger at rejse til. 🙂

 32. Har vært i Mexico og kan virkelig anbefale det. Star Tour flyr t.o.m direkte fra Oslo dit så dere slipper mellomlanding. Vil dere bo litt for dere selv og ikke der alle barnefamilier ligger så anbefaler jeg Akumal i Mexico. Fantastisk å snorkle der. Ellers kan jeg anbefale Aruba. Der reiser dere direkte med Ving. Fantastiske strender og hav og ikke så mye turisme enda. Første vinteren Ving har turer dit er i år.

 33. Jeg vil anbefale jer at rejse til Brasilien. Jeg har selv rejst i sydamerika i 5 måneder, og Rio er en fantastisk by. Her er der mulighed for at shoppe i store shopping centre, de har den fine strand som ligger ved Coco cabana, og der findes gode steder til udflugter. F.eks kan man besøge Sukker toppen hvorfra man har en helt fantastisk udsigt ud over hele Rio de Janeiro. Den store Jesus figur er også et rigtig fint mål til en udflugt.

  Glæder mig til at læse hvilket rejsemål I vælger.

 34. Brasil er fantastisk, men pass på at du undersøker hvordan været er da. Veldig stor forskjell på årstidene i forhold til regn osv.
  Jeg var i Rio, og der må man passe på sikkerheten. Det finnes fine områder, men ellers er det greit med pansret bil og proff sjåfør!

 35. Birgitte

  Var i Mexico i Februar, absolutt et land man burde besøke 🙂 Masse hyggelige folk, nydelig strender, flott mat og herlige opplevelser 🙂

 36. Veronica

  Jeg bodde 4 mnd i Playa del Carmen i Mexico. En fantastisk fin liten by, hvor man enkelt kan leie seg bil og kjøre rundt om på Yucatan-halvøya. Cancun er også bare en liten time med buss unna. Anbefales på det sterkeste!

 37. Hei Caroline!
  Ser at du ønker å bli kontaktet i kommentarfeltet, derfor skriver jeg til deg her og håper du ser dette=)
  Du fikk kortet mitt på boksigneringen din på Strømmen i mai, du må gjerne sende meg en mail hvis du trenger hjelp eller tips mtp reiser og/eller ønsker tilbud på konkrete datoer og steder. Jeg jobber mye med å skreddersy pakker, og jeg kan tenke meg flere alternativer som kan passe for dere!
  Ida

 38. Cuba!ahh såå mye spenner kultur-ikke verdens mest spennende mat.men dog fantastisk!Varadero en flott plass som ikke ligger alt for langt fra Havana som er et must:) lykke til med ferieplanleggingen:)

 39. Jeg har familie i Brasil, i både i Rio de Janeiro og i Salvador. Det virker som om alle tror at de må reise til Rio når de skal til Brasil, men det er utrolig mye fint andre steder også. Salvador er faktisk varmere enn Rio fordi byen ligger nærmere ekvator. Copa er heller ikke en så fin strand som alle skal ha det til. 🙂 Vet ikke om du liker å reise til store turistgreier eller litt mer avsideliggende? Praia do Forte utenfor Salvador er utrolig koselig. På hotellene er det veldig greie vakter som passer på og som hjelper til om det er noe. Strendene er endeløse og lokalbefolkningen er veldig snille. Siden du er hvit i huden og blond hadde du blitt elsket. 😉 I Salvador handler det om å være så hvit som mulig, men de fleste som blir født i den delen av Brasil er naturlig mørke. Man kan leie en bil og kjøre rundt. Det er politi på veiene som stopper biler for å sjekke etter narko, men om man har leiebil / ser utenlandsk ut så stopper de deg ikke. Jeg har bodd i en «inngjerdet» del av byen av Salvador. Det skjer mye fint der, men er også en del kriminalitet, så det er derfor. I sentrum er det et gigantisk market, og om man går gjennom byen er det nydelige, gamle kirker og fargerike hus. Det er helt trygt, den delen av byen som er favela går ikke turister til uansett fordi den er ikke noe fin. Ungdommen snakker en del engelsk om de har gått på skole, og det samme på alle restauranter… nå har ikke jeg det problemet så glemmer det ofte, hehe. Det er store kjente butikker også, alt fra amerikanske Walmart til Dior. Men først og fremst et utrolig koselig, varmt og fint område.

 40. Hei på deg 🙂 Jeg og samboeren min var i Mexico( Cancun) for 2 år siden. Annbefaler denne plassen. Hyggelige folk,flotte strender og hot mat 😉
  Men jeg har lagt min elsk på Asia da,det er noe med den plassen som alltid får meg til å slappe av.Avlappa mennesker kanskje??? Vi har både vært i Malaysia ( Kuala Lumpur) Og en fanatastisk romantisk øy utenfor Thailand som heter Langkawi.( Verdt å sjekke opp) og sist men ikke minst Vietnam som vi besøkte nå i sommer (mimre) Tror den sistnevnte blir vinneren,fantastiske mennesker,kultur og mat. Du må gjerne ta kontakt om du vil ha hotelltips 🙂 Takk for en flott blogg Caroline,du er god!!!

  Lykke til med resisemål!!

  Klem

 41. Hei hei, for noen utrolige flotte bilder, drømmer meg helt bort. Har ikke vært noen av stedene, men mitt motto er: prøv, lev, finn dine minner for livet!! ( det er noe jeg har lært av deg;) ) vil bare si takk til deg og bloggen din, fått inspirasjon til et nytt liv. Vet ikke hvordan du gjør det men jeg har fått nye mål i livet, du er bedre enn psykologen min:). Kanskje bare fordi du forteller om livet ditt uten å kreve noe av oss andre? Jeg vet ikke, til og med mannen min sier at jeg er blitt mer positiv etter at jeg fant bloggen din ( helt tilfeldig) . Skulle ønske jeg kunne gitt deg en klem og sagt tusen takk!!

  1. Fotballfrue

   For en tilbakemelding, tusen takk <3 Gir deg i hvert fall en diger klem herfra! <3 Håper helgen din blir fin 🙂

 42. Mexico anbefales absolutt! Playa del Carmen er superfint! Om dere vil ha noe litt roligere, så er Tulum et bra alternativ. Ligger en halvtimes kjøretur fra Playa. Ellers burde dere besøke Isla Mueres, perfekt øy for par!

 43. Alle tre landene er fantastiske! Jeg har selv bodd i Mexico i flere år, og besøkt Cuba og Brasil.
  Selv ville jeg virkelig virkelig anbefalt Mexico! Karibiedelen rundt Playa del Carmen (Riviera Maya).
  Cancun er et veldig populært turiststed, men jeg ville MYE heller anbefalt det førstnevnte. Er mye finere strender og muligheter rundt der.
  Det er virkelig paradis!

 44. Dra til Cuba! Jeg var der i tre uker nå i vår og det var helt fantastisk! Havana er noe helt spesielt, men man burde også dra litt utenfor for å se landbygda også. Jeg var i en liten fiskelandsby som het Baracoa og det er et av de vakreste stedene jeg har sett noen gang. Tropeskog, milelange strender og helt utrolige fjell og daler. Menneskene på Cuba er også fantastiske og har så mye glede og livslyst, noe som er ganske utrolig i og med landets dårlige økonomi og politiske situasjon. Tror mange går i turistfella når de besøker Cuba, men hvis dere bare gjør litt research på forhånd så tror jeg at dere kan få en opplevelse dere ikke vil angre på! 🙂

 45. Var i Brasil for ett par år siden. Bodde i nabobyen til Rio, Niterói. Men brukte mesteparten av tiden i Rio og på den nydelige øyen Ila grande. Anbefales på det strekeste! Jeg var der i Juni. Temperaturen var fra 23-30 grader og sol hver eneste dag. God norsk sommer med andre ord. Brasil er fantastisk!

 46. Brasil er et herlig land. Har vært i Natal og hadde det helt fantastisk. God mat, idyllisk, livlig og varmt. Go for it;-)

 47. Mexico kan virkelig ambefales 🙂

 48. Jeg har en storesøster som nettopp har vært i Mexico, og det var veldig fint, men helt sinnsykt varmt! Det var nesten ikke til å holde ut!! 🙂

 49. Jeg var i Brasil for et par år siden i en liten by som heter Canoa, ikke så langt unna storbyen Fortaleza. Min erfaring er at dere burde holde dere unna storbyene så mye som mulig, mtp at det er mye kriminalitet der. Vi fikk bl.a. ikke lov av hotellpersonalet å gå 100 meter ned til stranda en gang, vi måtte ta taxi (som de i tillegg måtte bestille for oss, ettersom å kapre en taxi også kan være farlig). I den mindre byen Canoa var det veldig hyggelig, men hovedproblemet var at menneskene nesten ikke snakka engelsk, verken på hotellet vi bodde på eller restaurantene som var der. I tillegg var det veldig mange innpåslitne selgere som gikk rundt på strendene, og vi fikk ikke ligge i fred i 5 minutter en gang. MEN – bortsett fra det så er det et vakkert land, hyggelige mennesker (selv om det var vanskelig å kommunisere til tider), og god mat!

 50. Christine

  Hei! Var på sommerferie på Cuba og i Mexico for fem år siden, beste jeg har gjort noen gang. Fikk oppleve gamle Cuba, kombinert på pyramider og strandferie i Cancun. Så det kan anbefales:) Takk for en kjempe blogg og masse inspirasjon i hverdagen!

 51. Jeg ville helt klart valgt Mexico! Har vært leser av bloggen til Marthe Borge, og fulgte hennes opplevelser i Mexico daglig. Så helt fantastisk ut! https://martheborge.blogg.no/mexico_2012.html – her har du hele kategorien med oppholdet hennes 🙂 Håper det kan være til hjelp, jeg har selv ingen personlige erfaringer 🙂 Klem!

 52. Hei!
  Jeg kan absolutt anbefale å ta turen til Mexico. Jeg og samboeren min var der i januar i år, og det var helt fantastisk. Både maten, kulturen, menneskene, shoppingen, strendene, utelivet og mulighet for morsomme aktiviteter var topp! Vi reiste til Isla Mujeres, men var også noe på fastlandet, der leide vi bil, så vi fikk sett mange søte små landsbyer =)

  Lykke til med planleggingen!
  https://pernillemhansen.blogspot.no/

 53. Hei Caroline 🙂
  Anbefaler Mauritius sterkt; super plass 🙂

 54. Dere burde dra til Kroatia/Preko Vi drar dit i natt<3

 55. Var i Mexico i Januar måned og da var det regn 60% av tiden. Rundt 20-25 grader på dagtid og 15 på kveldstid. Det var veldig fint der, men ble litt skuffet av været.

 56. Jeg har bare gode erfaringer med værforhold i Thailand:) Men har hørt fantastiske ting om både Mexico og Cuba!! 🙂

 57. Thailand er ett fantastisk sted og være om vinteren! Det er jo sommer der i Desember og jeg var der i fjor ( i desember ) og været var kjempefint og kjempe varmt hele tiden! Folkene dere er kjempe hyggelig og utrolig god mat! Anbefaler deg og se på noen av øyene i Thailand utenfor krabi områdene! Utrolig fint og deilig der! Du burde virkelig se litt på Thailand også! 🙂

 58. wow incredible views.!!! 😉

 59. ARUBA! i karibia:)

 60. Jeg og familien hadde den mest perfekte ferien, på leeeeenge vi bodde i en UTROLIG stilfull leilighet i playa del carmen, Mexico der det ligger UTROLIG sentralt men så fredlig lagt til. Mexico er en magisk perle som byr på det meste. Nydelige strender, fantastiske folk, oppdagelse turer, og di feteste strandSENGENE!
  Jeg vet ikke hva jeg kan si annet en jeg GARANTERER dere en fantastisk ferie.
  Leiligheten er ganske stor, og er designet av et homofilt par, som gjør opplevelsen helt annen en vist en skulle bodd på hotell!
  Her er link til leiligheten : https://www.finn.no/reise/feriehus-hytteutleie/object?finnkode=34938429&type=ADVERT
  Håper du tar deg tid å kikker deg innom denne, og blir kankje like forelsket som vi ble!
  Gjesteboken sier at Jens stoltenberg og konen feiret 50 årsdagen her!
  Garanterer deg av hele mitt hjerte at dette var en helt fantastisk tur!
  Uansett hva du velger håper jeg dere får en minnerik tur:))

 61. Marianne

  Hei Caroline:)

  Vi var i Mexico, Cancun i to uker og det anbefales. Men jeg ville nok booket meg inn på et hotell på øya Isla de holbox.
  Det er flott i Cancun, masse utesteder, shopping og fantastiske badeforhold. Men om man vil slappe helt av og nyte flotte strender i en hengekøye med en god bok, vil jeg anbefale Isla de Holbox:) Vi var der på en båttur 1 dag, helt fantatisk.
  Cancun og alle andre fasiliteter kan man besøke ved en kort båt og busstur 😉

 62. Brasil er i allefall veldig varmt i desember, og vi storkoste oss der. Mye spennende å oppleve, men vær forsiktig i de store byene. Mye vold og kriminalitet.

 63. Jeg har vært i Mexico to ganger, og vil virkelig anbefale det! Har også vært Maldivene, og ingenting kan selvfølgelig måle seg med det. 🙂 Men Mexico er virkelig fantastisk. Har vært i Playa Del Carmen de to gangene jeg har vært der.

 64. Desverre har jeg ikke vært på noen av stedene, selv om jeg virkelig kunne tenkt meg det.. Men jeg har hørt veldig mye fra om Brasil !;D SÅ jeg hadde sikkert vurdert det.. Du får gå til innkjøp av reisebøker, så lærer du litt mer om plassene =)

  Spennende med nye opplevelser da..

  Ønsker deg en riktig god helg Caroline! =)
  Jeg har nettopp kommet ned igjen fra fjellet 🙂

  klem Rebekka
  https://fyllings.blogg.no

 65. Ååh. Brasil høyrest heilt fantastisk ut.

  Eg og sambuaren min var i Mexico 5-20 desember2011. Veldi fint der. Hadde nokre daga med litt lettere skydekke, men litt godt og. Temperaturen holdt seg på rundt 30grader.

  Maten var kjempe god, og så masse å velge mellom. Alt mellom himmel og jord. + VERDENS BESTE sjokoladeiskrem 🙂
  Tulum er kjent for å vere ein idyllisk plass men me kom oss aldri der til.

 66. Den dominikanske republikk vil jeg anbefale! 🙂

 67. cabo san luca i mexico

 68. Nei, men kan anbefale Australia. Fantastisk land med en helt nydelig atmosfære. Har aldri vært borti makan til service, vennlighet, utadventhet ++ Gode temperaturer på den tida av året også. Og i Cairns så er det jo varmt hele året. Hadde tre fantastiske uker der for noen år siden, og kommer aldri til å glemme det. SÅ mye opplevelser og herligheter. Dersom dere skulle velge Cairns så er det et veldig flott hotell der (har inntrykk av at dere liker luksus); Shangri-La. Følte oss som kongelige. Lykke til med valg av reisemål.

 69. Veronika

  Alle stedene er helt fantastiske!! Personlig er Brasil min favoritt.

 70. Hei!
  Jeg anbefaler virkelig Mexico på det sterkeste, har vært der to ganger det siste året. vat i playa del carmen begge gangene, men reiste litt rundt derfra, i tillegg hadde vi noen dager på øya «Isla Mujeres» hvor det er litt mindre turister og mer paradis. i playa del carmen vil jeg anbefale å bo i leilighet, sykt mange fine leiligheter som ligger på stranda. vi bodde på «aldea thai» siste gangen, sykt fint og rett ved stranda. jeg elsker virkelig mexico, på grunn av at landet/naturen er så utrolig fint, hvit sand og turkis hav, maten og drikken er fantastisk, har mange forslag på gode restauranter i playa del carmen, folkene er kjempehyggelige, og jeg elsker at mariachiene spiller i gatene og at salsamusikken kan høres fra de lokale barene.. Jeg kan gi mange tips i fra det området, i tillegg har bodde søsteren min i playa del carmen fra februar til mai og har skrevet en enkel blogg om det som jeg kan sende deg adressen til på mail.

  Lykke til videre med planleggingen.
  Hilsen Ida

 71. Wow, det såg fantastisk herlig ut! Gleda meg til å høyre om ka plass dåkke velge 🙂

 72. Mexico! Playa del Carmen. Fantastisk plass (ifølge ho eg bur med som budde der i 4 mnd) 🙂 Det er også langt fra grensa til USA så det er ikkje narkodrap sånn konstant. 🙂

 73. Rio!!!!! Men det er noe helt annet enn Maldivene, mye kriminalitet, men bare ta forhåndsregler så går det bra. Tror dessuten ikke copacabana palace er det beste hotellet, selv om det er kjempefint utenfor, hørte der at det var litt slitt. Er et kjempeflott hotell på ipanema stranda, som ser helt fantastisk ut:) ipanema et jo litt «finere» enn copacabana.

 74. Ja takk til alle 3! 🙂

 75. Vi hadde bryllupsreisen vår til Brasil. Bodde på Serhs natal Grand hotell i Natal, et fantastisk hotell..Har vært i Natal 2 ganger, og er en nydelig plass. Har også hørt mye positivt om Fortaleza:-)

 76. Hei,
  det høres bra ut med en ny destinasjon:)
  Jeg kan anbefale Mexico på det sterkeste! Jeg har vært der en 7-8 ganger, og det er helt fantastisk:)
  Vi har stort sett hatt base i Playa del Carmen (du finner fly til nabobyen, Cancun, gjennom alle de store reiseoperatørene, men det vet du sikkert allerede). Playa del Carmen var opprinnelig en liten fiskerlandsby, men har nå vokst seg til å bli Yucatan-halvøyas tredje største by. Byen har en flott atmosfære og masse liv å by på:) det kan allikevel bli litt høy partyfaktor, og da er det deilig å dra videre til avslappende Tulum, som stort sett består av spahotell… Her finner du også noen flotte mayarunier, som dere virkelig må besøke! Vi har pleid å ha en treukers-ferie, som vi fordeler mellom Playa og diverse andre steder… Noen år har vi leid bil og kjørt ned til Belize og Guatemala – dette var helt fantastisk og noe jeg aldri kommer til å glemme! Du kommer deg virkelig ut av turistboblen, og får oppleve Mellom-Amerika for real! Mayarunien Tikal kan anbefales:) utover dette må jeg si at Chipas også er noe helt spesielt… Hvis du drar dit burde du besøke San Cristobal, Palenque, Tonina osv. Hvis du vil høre mer er det bare å ta kontakt:) Forøvrig må jeg si at Thailand var skuffende for meg og! Cuba høres også fantastisk ut:)

  Hilsen CC

 77. Neinei, dere MÅ reise til Seychellene. Mye finere enn Maldivene og de andre stedene du nevner. Jeg har vært der flere ganger, sist på seilbåtferie – rett og slett fantastisk!! Check it out 🙂

 78. Mexico er virkelig heeelt fantastisk! Har vært der i desember-måned selv.
  Vær obs på at været kan være ustabilt, bare. Vi hadde regn i en av to uker, men allikevel den beste ferien jeg noensinne har vært på.
  Eneste ulempen med dette var at vi brukte mer penger på shopping og å reise ut av hotellområdet – de fleste hoteller der kjører all inclusive.
  Tulum er himmel på jord!

 79. Egypt er også veldig fint å reise til! Anbefaler Marsa Alam 🙂

 80. Mexio er nydelig! Om dere reiser til Cancun eller nabobyen Playa del Carmen. Disse byene er fantastiske. Det er også mulighet for å melde seg opp på tur til den lille øyen Isla Mujeres fra Cancun, som er blitt mer kjent i det siste. På øyen der går det ann å svømme med delfiner blant annet.
  Håper det var til litt hjelp:)

 81. Har bare vært i Brasil og Mexico. Brasil er jo perfekt, ettersom da begynner sommeren. Det eneste er at det blir veldig varmt! Jeg var ikke i storbyene da, men i Bahia (anbefales!). Men på kysten, feks Salvador og Ihleus, er det fantastisk! Om dere virkelig vil ute i ødemarken, så dra til Itacaré! https://www.itacare.com/ Kjempefint, og dere unngår turistsesongen på det verste. Itacaré er ikke langt fra Ihleus heller, så da får dere litt byaktiviteter å gjøre også. Var også i Minas Gerais (Belo Horizonte), men husker ikke så mye derifra. Litt mer behagelig klima for meg som ikke liker varmen så godt, og mer storbyliv. Men skulle jeg ha dratt selv hadde jeg lett dratt til Itacaré!

  Og så Mexico. Foreldrene mine bor i Mexico, så har vært der flere ganger, men for det meste i Mexico city og Acapulco. Det helt klare stedet å dra til er jo Karibien og Cancún. Generelt er Cancún mye finere enn Acapulco, men Acapulco er veldig nærme Mexico city (3-4 t med bil). Dog, ville ikke anbefalt å reise for mye alene med bil utenfor; det er noen skumle hendelser der i blant. Men jeg elsker Acapulco, har vært der en gang i året de siste 5 årene 🙂 Veldig mye å gjøre der, og der er det ALLTID varmt. No kidding. Og jeg har aldri sett det regne der. Men masse fine utesteder, samt lagunen er kjempefin å ta dagsturer til. Og Mexico city… Det er jo mye kriminalitet der, men bare om du drar i feil bydel. Finner du ikke det du leter etter i Mexico city, finner du det ikke 😉 De har alt. Selv er jeg veldig glad i antropologisk museum og sommerfuglhagen, men du har jo et drøss av utesteder, parker og restauranter om det er mer interessant. For å ikke snakke om pyramidene! Rett utenfor byen har du Teotihuacan, med to store pyramider, så det er absolutt verdt å se! Om dere drar til Cancún må dere sikkert mellomlande i Mexico city, så da ville jeg ha tatt meg noen dager der også. Og! Sommerfuglreservatet! Vet ikke om dere har hørt om Monarksommerfuglene, men om vinteren er skogen helt full av dem!

  Huff, nå fikk jeg skikkelig lyst til å dra til Brasil igjen! Skal til Mexico i jula, gleder meg!

 82. Vi drar til USA hveeeeert år, Love it! Men vi har tenkt å dra til Florida for og så reise på Cruise i karibien…Eneste jeg er litt redd for er at de slipper oss av i de verste turistspottene slik vi får sett lite av «kulturen» om du skjønner. Vi trives veldig godt på Californiakysten og synes faktisk det er utrolig deilig og ikke høre EN nordmann:p Har aldri vært i Sør Amerika,så vil gjerne ha tips jeg å:) Fint innlegg!!!:)

 83. Jeg har ikke vært noen av stedene, men jeg tror jeg hadde valgt Mexico. Det ser så utrolig vakkert ut der!

 84. RIO! JAAA! RIO! Fyfaen, jeg lover deg vennen, Brasil er FANTASTISK!

 85. Reis til Tulum eller Playa Del Carmen i Mexico! Lover deg, dere kommer til å elske det.. Var der i 2007 – riktig nok lenge siden, så mye kan ha forandret seg.. Men Tulum var hvertfall da paradis på jord! Helt fantatisk sted! 🙂 Playa Del Carmen er litt mer «turistinvadert», spesielt av amerikanere… men bodde der tre måneder – i loved it <3

 86. Jeg kommer fra Brasil (Rio de Janeiro), men bor i Norge. Er i Rio akkurat na. Jeg kom for a besoke familie og venner, men fikk deilige sommer dager selv om det er vinter her. Jeg hadde en blogg back in the old days der jeg skrev masse om Brasil og forholdet mellom meg og min «pojkvän», men etter at jeg fikk noen haters slettet jeg de fleste innleggene (gigipointis.livejournal.com). Jeg kommer tilbake med noen tips om mitt hjemmeland. Alt jeg kan si na er det at jeg anbefaler Rio MASSE. Det er et fantastisk by :)) Et ord til: Acai! Det ma du smake slik at du kan fa masse energi for a trene enda mer.

 87. Mathilda

  dårlige værforhold i thailand? jeg har vært der nå 7 ganger og skal reise dit for 8 gang i desember. har aldri hatt dårlig vær, bare skyfri himmel hver eneste dag. kommer det en regnskur er den over på 5 minutter:) elsker landet, menneskene, maten og kulturen! 🙂

  1. Fotballfrue

   Kan godt være vi var uheldige, men det regnet i hvert fall 10 av 14 dager da vi var der i 2008. I tillegg falt vi liksom ikke for landet. Men mye mulig vi burde gi det en sjanse til. Det får i så fall bli en annen gang 🙂

   – C

 88. Just a little something I wrote in 2006 about the cool people from Rio 😀
  https://gigipointis.livejournal.com/199034.html#comments

 89. Tesse Graadahl

  Hva med BALI? Det er helt fantastisk!!!
  Har vært der i 3 mnd selv, så kan virkelig anbefale det stedet 🙂

  1. Fotballfrue

   Leste at det mest sannsynlig er regn der i desember :/

   – C

   1. Ja, regntiden på Bali starter i midten av november og varer til rundt mars-april, tror jeg 🙂

 90. Synnøve

  Hei 🙂
  Jeg har ikke vært noen av disse stedene, men jeg vil bare anbefale Boracay en fantastisk øy som ligger i Filippinene. Boracay er magisk på den tiden! Ha en fin helg 😀

 91. Jeg har aldri vært noen av stedene, men brødrene mine har vært i Mexico – noe de uten tvil kan anbefale videre 🙂

  ♥ Lizbethosnes.com -Behind the scenes. Min hverdag med mine interesser, og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Lizbethosnes.com

 92. Vi har vært endel på Cuba, da mannen min jobbet på sykehuset i Havanna. Nydelig plass og mennesker! Kan absolutt anbefales! Nå bodde vi privat og opplevde Cuba på «innsiden», men det er nok supert å bo på hotell og:-)

  Kan og anbefale Seychellene, var der i februar. Helt fantastisk plass. Anbefaler å styre unna Mahe (som er hovedøya) og heller dele ferien opp mellom La Diuge og Praslin. La Diuge er super, lei en bungalow på stranda, ta med snorkelutstyr (som å svømme i et akvarium), lei sykler og sykle rundt øya (tar ca 1t…)……det er helt fantastisk der! Praslin har ei av verdens mest fantastiske strand, Anze Lansio……..du går forbi havskilpadder!

 93. Brasil= god mat, bra med shopping hyggelig folk, men ikke fine strender.
  Cuba= fantastiske strender, mye fest og salsa forestillinger, mat er ikke så god, neste alt er fritert, mye bønner, nasjonalretten er bønner, stekt egg og ris.
  Mexico = anbefales på det sterkeste, god mat, bra sopping og fantastiske strender.
  Kan du spansk? hvis du gjør det, da klarer du dæ i disse eksotiske steder, mye å ta hensyn til.
  Lykke til <3

  1. Ikke fine strender i Brasil??
   Det gjelder å være på de rette strendene. Copacabana er en ok strand, men er helt proppfull av mennesker når det er fint vær. Men reiser du med båt til noen øyer som ligger ca 2 timer fra Rio de Janeiro finnes det så mange helt fantastisk, nydelige strender, i tillegg til den storslåtte naturen rundt. Anbefales på det sterkeste!

  2. Jeg vil bare si at hvis du drar på et bra hotell når du er i Cuba får du så mye mere mat enn bønner,egg og ris!! Jeg bodde på et kjempe bra hotell, med den største bufféen(eller hvordan det skrives) jeg noen gang har sett. Til frokost var det 3 lange desserbord, sted du kan bestille hva slags eggtype du vil, og masse annet godt. Til middag kunne du bestemme mellom masse typer kjøtt en kokk steker rett foran øynene dine. Du kunne bestemme type pasta og blande sammen egen saus, og masse annet bra! Maten på de brae hotellene er kjempe god»!

 94. Hva med den dominikanske rebublikk?:D

 95. Ååå disse stedene er jo fantastiske alle sammen! Jeg vil også anbefale Dominikanske Republikk! Der er det helt nydelig og tempen er super hele året 🙂

 96. Jeanette

  Åh herlig 😀

  Vil anbefale dere Goa i India & Zanzibar (utenfor tanzania) 😀 Og ikke minst Bora Bora 😉

 97. JAAA til Cuba og Mexico!

  Cuba: Varadero er en veldig fin badeplass. Hvite strende og krystallblått hav. Caya Coco er også veldig vakkert. Dra å se på hvordan de lager de kjente cubanske sigarene. Havanna er en opplevelse i seg selv. Stilige biler. Jeg ville reist hit snart, da ting kommer til å forandre seg der om ikke så lenge.

  Mexico: Jeg ville reist til Yucatan halvøya. Steder som er verdt å besøke: Isla Holbox (en liten øy uten biler), dykking ved Cozumel, Playa del Carmen, Tulum og ikke minst, Chichen Itza 🙂 Cancun kan fort bære preg av mye turisme. Det er helt topp å lande der, for så å leie bil og komme seg litt rundt.

  Det er veldig billig å fly fra Havanna til Cancun. Så i sommer tar vi begge to i en smekk 🙂 Har dessverre ikke fått reist til Brasil enda.

  Håper dere reiser snart, det er virkelig verdt det 🙂

 98. Hei Caroline:)

  Jeg var på Cuba i november måned, det var veldig varmt og deilig:) Vi var først i Havana en uke på et hotell som heter Comodoro. Spiste på mange koselige resturanter, drakk gode mojitos og danset salsa natten lang, husker spesielt et sted som het Casa de la Musica, ahhh:) Det var også veldig interessant å bare gå rundt i Havana, som å reise tilbake i tid.
  Videre tok vi buss til et sted som heter Cienfuegos, der vi bodde på et hotell som lå på stranden, dro på båttur og hadde det skikkelig gøy:) Jeg har veldig lyst å reise dit igjen, med kjæresten denne gangen.. Cuba anbefales!

  Forresten, U ROCK!!

  Klem:)

 99. Kjære fotballfrue!
  CUBA! dette er et fantastisk reisemål, som jeg tror dere begge kommer til å elske! Fantastisk kultur, natur, mat, opplevelser, og mennesker å møte! Men vær så snill, ikke reis på charterferie, ikke dra til et tilfeldig all-inclusive hotell. Da kan du like så godt dra til et hvilket som helst annet sted i verden… Reis rundt omrking og bo hjemme hos lokale mennesker (casa’s). Kan du i tillegg et par gloser spansk kommer du virkelig langt! Cuba er FANTASTISK, dersom dere reiser på rette måten!

 100. «Dårlig erfaring med værforholdet der?»
  LOL
  Høysesongen i Thailand er jo faktisk på vinteren (November-Februar)
  Deilig temperatur, ja det er høy luftfuktighet men det får du da bare tåle

  1. Fotballfrue

   Hjelpes, hva er det med deg? Vært våken litt for lenge? Vi har forferdelig dårlig erfaring med været der, regnet faktisk 10 av 14 dager da vi var der, så det frister ikke til gjentakelse. Sånn er det bare 🙂 Høy luftfuktighet er det da vitterlig på Maldivene også.

   – C

 101. Tulum i Mexico. Den mest perfekte stranda eg nokon gang har sett!!

 102. Ta Sør-Afrika tell vurdering også – heilt fantastisk der! 🙂

 103. Cuba er kjempegøy! Vil si det er veldig annerledes enn en vanlig «strandferie», der er mer en opplevelsesferie. Du kan ikke være på Cuba uten å reise rundt til f.eks. Vinales, Cienfuegos, Trinidad osv. Anbefaler i så fall å leie en turistguide som kan følge dere rundt (vi leide vår egen som kjørte oss over alt). Et fantastisk sted hvis du ønsker mer opplevelse enn tænning 🙂

 104. Karoline

  Mexicooo! <3 Cancún <3 <3

 105. Anbefaler Mexico! Var der i vinter i år,og var veldig fornøyd. Var i Riviera Maya og reiste mye rundt der,så ble ganske kjent med de forskjellige stedene der (Cancun,Playa del carmen,isla mujeres,Tulum). Feel free to ask om du lurer på noe om de plassene:) Været når jeg var der( i januar) var stort sett fint,med enkelte regnskurer. Ca 20-25 grader. Masse å gjøre og se,masse utflukter å dra på,nydelige strender og turkist hav. Og god mat og masse kultur. loved it:)

 106. Hej Caroline! 🙂

  Jeg kan varmt anbefale Mexico – det er et fantastisk lækkert og skønt sted, som jeg helt klar vil besøge igen. Jeg boede på hotellet ‘Sandos Riviera Select Club’ i Playa del Carmen og det kan jeg ihvertfald anbefale – det er et af de lækreste hoteller jeg nogensinde har boet på og jeg tror, at du vil elske det lige så meget som jeg 🙂
  Jeg kan se, at i har tænkt jer at rejse til december – det er samme tidspunkt jeg var dernede, og vejret var helt fantastisk! Der var omkring 30 grader vejr dag. Dog nogle enkelte dage med lidt vind, men solen var der stadig og der var stadig dejlig varmt.

  Håber du kan bruge det til noget! Knus Emilie

 107. Veronica

  Mexico, cancun.. utrolig vakker sted!! Fineste stedet jeg har vært.. helt lysebått/grønt vann, og hvite strender som mel… Anbefaler det virkelig.. Det fineste hotellet(med det beste treningsrommet!!!) heter «fiesta americana coral beach»..Ta en titt :):)

 108. Jeg anbefaler Mexico og Cancun på det sterkeste. Lange fine strender, shoppingmuligheter og kort avstand til forskjellige småsteder som er verdt å oppleve. 🙂

 109. Camilla K

  Flotte reisemål! Jeg vil på det aller varmeste anbefale Dubai dersom dere ikke har vært der før! Sol og varme året rundt, og byen har så utrolig mye å by på. Fantastisk shopping, vakre strender, hyggelige mennesker og flotte severdigheter som Burj Khalifa (verdens høyeste bygning), ørkensafari og Burj Al Arab (7 stjerners hotell). Har selv vært der opptil flere ganger, det er så utrolig flott der! I tillegg er man garantert fint vær, og det er jo et stort pluss 🙂

 110. Lille meg

  Cuba må alle oppleve en gang i livet. For noen fantastisk fine folk!!Men anbefaler dere å bo hjemme hos private,da man lettere blir kjent med både kulturen og landet generelt.Styr unna Santiago,ellers er hele landet en eneste fryd.Man kommer lett rundt ved å leie bil,og man kommer veldig langt med litt spansk. Det er veldig lite kriminalitet der, og man blir vanvittig fort glad i landet. Hadde jeg hatt bedre tid skulle jeg laget en guide til deg,men kan anbefale en bok av denne karen her https://www.aftenbladet.no/meninger/Cubansk-apning-2955506.html Han har hatt solide kunnskaper om Cuba så lenge jeg kan huske,og med en litt annen vinkel enn de mer kommerse. Det var det tipset jeg hadde tid til, men DRA TIL CUBA,dere kommer til å elske landet:)

 111. Ingrid Svendsen

  God morgen snuppa 😀
  Jeg følte jeg måtte kommentere dette innlegget her, ettersom jeg har vært i Mexico 😀 Var i et nydelig, lite sted som heter Tulum. Ikke så veldig turistifisert enda, og stranden der, er virkelig regnet som en av verdens vakreste!! Byen har ikke skikkelig strøm, lys går på generatorer. Det ene stedet vi bodde der hadde kun lys mellom 8 og 10 på kvelden. Masse stearinlys osv, kjemperomantisk 😀 Som regel bor man i små hus/bungalower på stranden med havet som nærmeste nabo. Rett og slett fantastisk 🙂 I tillegg er det ikke så langt å reise for å komme til større byer med mer shopping, og selvsagt mer mennesker. Er også masse fantastiske snorklemuligheter, og gamle Maya-ruiner. Nok å se 🙂 Anbefales, og tror dere ville likt det 🙂

  Nå skal jeg snart på morgentrening på Elixia, inspirert av deg 😉 Ha en herlig lørdag!!!

  Bildesøk på google av Tulum
  https://www.google.no/search?q=tulum&hl=no&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=uw8BUKHWAZD14QT57b3_Bw&sqi=2&ved=0CGQQsAQ&biw=1366&bih=631

 112. God Morgen 😀

  Første jeg gjorde til morgenen var å sjekke bloggen din. Jeg begynte å lese bloggen din for fire dager siden, og er alt hekta!!! Den er så ekte, inspirerende,intererrsant og jeg blir rett og slett glad av å lese de forskjellige innleggende dine:) Det virker som du har et godt , spennende og lykkelig liv! Hva mer kan en ønske seg?? Samtidig opplever jeg deg som ei flott, engasjert, koselig og jordnær kvinne:) Du virker så snill 🙂
  Jeg har ikke vært i noen av de destinasjonene, men bildene er jo flotte. Et lite innspill, har du sjekket ut de karibiske øyer?? Vi håper på å få reist til Aruba i februar. Det hele beror på om jeg er ferdig behandlet og når, men Aruba skal vi få til:)
  Ha en strålende dag:)
  klem

 113. jeanette

  Mexico er paradis på jord! Hvite, fantastiske milelange strender, hyggelige folk og fantastisk mat! har selv vært i både Thailand og Maldivene, men ingenting kan sammenlignes med Mexico!

 114. MEXICO!!! Var der i januar og forelsket megi det landet. Fantastiske mennesker og fantastisk land å ha ferie i. I forhold til temp var det perfekt på den tiden både på land og i vann. Anbefaler dere et fint hotell på Maya Rivieraen. Det er så mange fine plasser der. Få med dere Historien om maya indianerene og se på ruinene. Ta også med dykkemaske, snorkel og svømmeføtter. Fantastisk å snorkle der. Verdens nest største korallrev ligger utenfor en koselig øy som heter cozumel. Fergeforbindelse fra fastlandet ut dit. Veldig fint å snorkle på disse revene. Lykke til. 🙂

 115. Jeg og forloveden min skal til Mexico i november 🙂 faktisk på det hotellet du har bilde av ( nederst til venstre 🙂 ).
  Vi skal være en uke der og en uke i Playa del Carmen for å få litt variasjon og oppleve mest mulig 🙂
  Viss Mexico er aktuelt er det lurt å se på flygninger fra London også viss avgangene ikke passer for dere fra Oslo. Er mange flere muligheter fra London 🙂
  Gleder oss masse!!

 116. jeg skal til malvinene om en uke 🙂 gleder meg som bare det.
  men skjønner jo at det kan være greit å reise andre steder også. har hørt Cuba er veldig bra!

 117. Sier bare: MEXICO. hadde tidenes ferie der i fjor i mai, vi reiste litt rundt, men Playa del Carmen forelsket vi oss i-og spesielt turene til stranden Tulum! For mere futt&fart er Cancun bare en time i bil unna, og veien går rett fram, seriøst helt rett uten en sving 😛 lett å finne frem! Men vi fortrakk altså Playa del carmens roligere atmosfære. Like inæreheten logger også øya Isla Mujeres som er verdt ett besøk!

 118. Jeg skal til Cuba i desember 🙂 Har aldri vært der før, men gleder meg veldig 🙂

 119. Å! Har ikke erfaring med noen av stedene, men de er drømmereisemål alle sammen.. Om dere drar til det området er det jo også mange spennende fjellturer å ta fatt på enten for fots eller på hest. Sett bilder fra dette både fra venner og på google, det ser HELT fantastisk ut..

  Et annet sted jeg har veeeeldig lyst til å dra til er Bora Bora 🙂 Det er a la maldivene, bare hakke mer øde!

  Sør-Afrika er et sted jeg anbefaler. Var der selv med mor, far og lillebror – og pappa hadde skreddersydd en helt fantastisk ferie. Hunter Hotels var kjeden vi bodde på, og alle hotellene vi var på var superduper fine og med ekstremt hyggelige mennesker. Man kan kombinere både avslapning og strender, med safari og opplevelser. Vet ikke hvordan temp er der i Desember – men tror det er litt forskjellig fra hvor i Sør-Afrika man drar..

 120. Hei! Jeg kommeneterer vanligvis ikke, men nå følte jeg at jeg hadde et par virkelig gode tips til deg! Brasil er fantastisk, anbefales på det sterkeste! Jeg var der rundt påsketider, og da er det høst. Var fortsatt kjempevarmt, og deilig temperatur. Men et regnskyll eller to må man desverre regne med et så fuktig sted. Vi var i Rio, og der anfefales stranden Ipanema langt over Copacabana av de fleste som har vært der. Finere strand og mindre pågående selgere. Vi var også på øya Ilha Grande et par timer sør for Rio. Et paradis! Ingen bilder, bare små koselige vertshus og noen av verdens vakreste strender. Badebyen Buzios nord for Rio var også flott, men her skal det være svært mye folk rundt juletider, så der må man bestille tidlig.
  Ha en flott dag, Caroline!

 121. Har ikke vært på noen av stedene, men min venninne (som er salsafrelst) var på Cuba påsken for to år siden og de sa det ferien of a lifetime. De skal tilbake nå i august. Les Drømmehjerte av Cecilia Samartan …
  Jeg har veldig lyst til å dra dit selv 🙂

 122. Jeg vil anbefale Aruba! Hvite strender og blått hav. En rik øy, med god standard. Gode shoppingmuligheter! Bl.a. Luis Vuitton, Victorias Secret osv… Det er mange amerikanere som ferierer der. Det er så vakkert, bygd opp av bl.a. Nederland, så de har mange fine bygninger der. Du kan til og med drikke vann av springen. I tillegg har de så godt som solgaranti, det regner meget sjelden. Ving flyr direkte fra Gardermoen!
  Anbfales!
  🙂

 123. Har desverre ikke tips til dere for jeg har ikke vært der 🙁 men håper dere finner noe supert 😀

 124. Jeg har bodd i Mexico i 4 mnd, og elsket det! Bodde i Playa del Carmen. Liten sjarmerende by med alt du trenger av shopping, restauranter og utesteder. Det største plusset er stranden, helt fantastisk 🙂 mange steder i nærheten som også er verdt et besøk.

 125. Zanzibar er en fantastisk øy dere absolutt burde vurdere!

 126. karoline

  cruise i karibien

  1. karoline

   HÆ, her skjedde det noe rart 😛
   Hva med et cruise i karibien? 😀

  2. Fotballfrue

   Det har jeg faktisk vært på 🙂 Er ikke så fan av cruise, men kanskje?

   – C

 127. Jeg kan anbefale nord-Brasil. Fantastisk land, fantastiske mennesker og ikke minst mat. Reis til Fortaleza og ta turen til https://www.jeri-brazil.org/eng/ Jericoacoara i noen dager. Slapp av, nyt livet, var selv der i 5 dager. Liten by, med mye liv og avslappet atmosfære. Dere må ta buss fra Fortaleza og til slutt en 4×4 buss for det går ikke skikkelig vei dit. Ingen komfortreise, men en opplevelse. For shopping og byliv og strand kan dere bo i Fortaleza eller omegn. Det jeg husker best er at de ikke ville ta i mot driks, alle var så himla høflige 🙂 Vi opplevde aldri noen ubehagligheter, kun hjelpsomme og greie folk. Kos deg med planleggingen, det er halve moroa.

 128. Hva med Sør-Afrika? Der er det veldig mange spennende reisemål, og ikke alle er like typiske turistplasser enda, slik f. eks Thailand og Brasil er… Dessuten vil jeg påstå at naturen og omgivelsene er mer eksotisk enn Mexico, kanskje 🙂 Uansett regner jeg med dere får en god tur!
  Håper forresten du fortsetter å legge ut oppskrifter eller ukesmenyer, det er veldig inspirerende.

  Tine

 129. Hei Caroline!

  Jeg reiste noen mnd i fjor til Mexico og Cuba med kjæresten. De mnd var noe av det mest fantastiske jeg har gjort. Folket, kulturen og naturen er helt utrolig. Jeg må nok innrømme at Cuba skuffet meg stort. Mulig det var bare meg og uflaks.

  Om dere vil ha strandliv bør dere reise til Mexico!! Det er helt rått. Vi reiste nedover på forskjellige plasser på Vestkysten. Cancun og det området der osv er jo de mest «turistplassene» og mest lukseriøse i Mexico, men vi ville oppleve de ekte «surfe»plassene med backpackere og herlig kultur. Men det er jo selvsagt forskjellig hva folk liker:)

  Den største overraskelsen på turen vår var landet Belize! Det er et bittelite land som ligger på grensen til Guatemala og Mexico. Det er Caribien på sitt beste. Herlige strender og mat!! Madonna har jo dedikert en hel sang til den mest kjente øya i Belize » La isla bonita» Om du hører på teksten beskriver den godt hvordan det er der!

  Sør Amerika er likevel min favoritt.. men har ikke vært på noen typisk strandferie( bare fjell), så kan dessverre ikke anbefale noe der. Men salsarytmene, naturen og folket er helt spesielt for Sør-Amerika, og noe som MÅ oppleves.

  Håper det var til litt hjelp. Lykke til:)

 130. ragnhild

  Vil anbefale Mexico 🙂 ca maldivene-temp.og nydelige strender ++

 131. Her er noen tanker fra Cuba….
  Samboeren min og jeg var på Cuba i desember/januar som var. Vi bodde både i Havana og Varadero. Varadero er et avstengt område for turister..vi bodde på et 5 stjerners all inclusive hotell som var helt supert..flott hotell, super service (om du tipser litt :-)), hyggelige mennesker…Det var deilig å slappe av i sola, men vi syntes ikke dette stedet kunne måle seg med for eksempel Aruba hvor vi var i fjor…Men i følge cubanerene kan man ikke reise til Varadero for å oppleve det ekte Cuba. Vi snakket med en som bodde i Santiago de Cuba og sa at der var det helt fantastisk….Havana må bare oppleves! Gamle biler, mye historie, blide mennesker, musikk i gatene osv..Det eneste man må passe seg litt for er de som snakker til deg på engelsk…mange av de er nemlig veldig fattige og vi ble spurt om å gi fra oss både klær og penger… Det som var litt dumt med å reise i jula var at de har 2 uker «juleferie» hvor alt av museumer, sigarfabrikk osv er stengt. Alt i alt…Absolutt verdt et besøk for å oppleve kulturen, men vi ville ikke reist tilbake dit igjen.

 132. Jeg har hørt at mange synes brasil og Rio de Janeiro er litt opphauset. Det er mye kriminalitet der og bortsett fra strendene så er det ikke så mye spennende der. Men det er bare noe jeg har hørt.

  I Mexico kan du være heldig og få et flott hotell. Men det er mange amerikanere som drar på ferie til Mexico kun for å drikke seg sausa hver kveld, så det kan ødelegge noe av opplevelsen desverre. Men for all det en kan være heldig her også:)

  Har dere vurdert Hawaii???
  Vi skal dit på bryllupsreise i Oktober. Der er fine temperaturer året rundt og massevis og oppleve:)
  Vi skal til Oahu og Maui, men Kauai fristet også stort. Ta en kikk på gohawaii.com 🙂

  Klem Klem

  1. Michelle

   Jeg har vært på Hawaii, og det kan ikke sammeliknes med Mexco Rivera Maya eller Thailand for den slags skyld.. Var fint å oppleve det, men ikke noe sted jeg dør etter å besøke igjen..

 133. HEI

  Jeg har bodd i Brasil i 9 måneder. OG jeg anbefaler virkelig dette landet. Tror ikke det finnes noe finere land. Har vært på Maldivene, i Thailand,Usa og ingen ting kan sammenlignes med Brasil. Hvis dere bestemmer dere for Brasil så må dere prøve Acai smoothien. Så sunn og man blir avhengig. Så mye muligheter der:)

  Lykke til med valget

 134. Hei!
  Jeg har vært i Brasil, midt i Rio!
  Så jeg vil ikke akkurat anbefale det på det sterkeste, fordi vi fikk ikke lov til å gå andre steder enn ned til stranda (som var rett over gata) p.g.a
  den strenge sikkerheten. Fordi tyvene er overalt, og favelaen er ikke langt unna, så f.eks man kan ikke stoppe på veien, for da kommer tyver og stjeler bilen din. Og man burde absolutt ikke gå med smykker, eller noe som røper at du har penger, for da tar de det! Men ett av Sør-Amerikas største shopping sentere er gå avstand unna! Så det er jo en ganske stor fordel!
  Hilsen Lise 🙂

  1. Gratulerer!!
   ENDELIG en jente som var ÆRLIG!!
   Tyver er OVERALT i Brasil!!
   Jeg kommer fra den tredje storste byen der, BH,
   Og jeg, familiene min, vennder har opplevde DÅRLIGE situasjoner der!!
   Bare noen eksempler i Familien: Tyver har tatt:
   Mobil Telefonen,
   Penger(med kniv på ryggen!!),
   Sykkel,
   Veske med alt!! Bank Kort, penger, aaaaalle viktiger id-er, som er FARLIG i hender til tyver!!!
   Måneds lånn!!!!!! :O
   Tyver som plutselig kommer INNE buuuuussen og «literally SWEEP all the passengers within!!»…
   Osv…

   Men, INGEN av disse opplevelser jeg ville at andre «prøver»!!
   Det er fordi jeg ADVARE MOT Brasil!!
   Even ME, who am from there, have ALWAYS lived AFRAID of such place!!
   If I could, I’d bring ALL my FAMILY in here to NORWAY!!
   It is a TOTALLY DIFERENT (in the SAFETY meaning, SPECIALLY!!) place to live FREE in!!
   What happens in Oslo from some years til now, is NOOOOOOOTHING compared to BRAZIL’s danger!!
   When it comes to criminality in Brazil, even I get so scared at the point of making me think that they are THE MOST DANGEROUS in the world,
   By the many bad cases we’ve heard happening in there, SPECIALLY in RIO e SAO PAULO!!
   And WHAT the authorities and the CORRUP government do?? NOTHING!!
   If they don’t even think about US from there, will they think about the FOREIGNERS??
   GLEM det!!

   I wanna let you know, Carolina, that I’ve been 100% HONEST, from the BOTTON of my Hearth,
   By telling all these that sound as TERRIBLE things to just come in a famous blog like yours, and try to spread it out!!
   But if you think it is too harmfull to post this my message, I won’t be sad if you wanna delet them.
   I just want you and your man to KEEP SAFE in LIFE!!
   Wish THE BEST for you & your Readers & Commenters here!! 🙂

 135. Kathrine

  Vi har vært på Cuba. Fantastisk land, vakre strender og herlige mennesker. Må likevel si at en ikke reiser dit for de kulinariske utskeielsene.

 136. Cuba er bare helt fantastisk! Varadero er så nydelig, og vannet SÅ klart!:D

 137. Hei Caroline!
  Reis til Cuba, dere vil ikke angre og det MÅ oppleves før det er for sent.. 🙂 Et must!!
  Jeg har mange tips hvis dere ender opp med å velge Cuba 😉
  Ha en fin fin dag!

 138. Playa del Carmen/Cancun. Derfra kan dere også ta en tur til Cuba/Havana et par dager. Veldig fin ferie! 🙂

 139. Brasil er helt fantastisk!

 140. Hei! Var i Mexico 3,5 mnd på norsk skole, gateway college fra januar i år. Helt fantastisk plass, godt og varmt, god mat, billig +++:-)
  Jeg var i Playa del Carmen, liten ferieplass rett utenfor byen Cancun( hvor flyplassen er, og en vakker by med mange store og brae kjøpesenter). Ca 45 min mellom de plassene, kjempe billig med taxi mellom også. Fra Cancun går det an å ta weekend tur over til cuba for en grei penge.
  Noen i klassen gjorde de, og det synes det var kjekt å ha vært på Cuba, men sa det holdt med en weekendtur, da det var norske priser å vell så det der, i tillegg var alt veldig gammeldags(noe det er kjent for og da:-) ), men dette var jo deres mening bare. det er mange store og fine spa/strandhotell i Playa og Cancun. Også veldig mye å finne på, badeland(lite), mange forskjellige parker, attraksjoner, fallskjerm, snorkling, dykking, safari, dra på båtturer, øyer, treningsstudio;-) , shopping, uteliv, leie bil, tulum som er ca 1 time unna Playa er kjent for de vakre strendene som er uten tang og bare lyseblått så langt man ser.
  Man trenger ingen visum til Mexico, og det går an å få direktefly fra Norge:-)
  Lykke til 🙂

 141. Har ikke LK sagt på twitter om at vinterferien 2012 er bestilt, copa cabana, here we come? :p

  1. Fotballfrue

   Hehe, jo :p Men jeg vet ikke helt, har lest litt om Brasil og er bare litt skeptisk pga. kriminalitet etc., men det kan være det blir Brasil 🙂

   – C

   1. Det er kriminalitet i Brasil,men det er det over alt. Man vet hvilke områder man skal holde seg borte fra:)

   2. Nina Julianne

    Har vært i Brasil 5 ganger siden 2007 og skal ned igjen i desember for å feire jul der.
    Natal er f.eks. en av storbyene hvor det er minst kriminalitet og er ett av de stedene har den reneste luften i verden, og DET merkes ! Godt og varmt, men likevel behagelig, ikke sånn trykkende med høy luftfuktighet som jeg opplevde i Florida i fjor sommer 😛
    Så vil anbefale Natal-området. Mener de skal ha noen fine «luksus» hoteller i Pipa-området, litt sør for Natal, ellers finner man jo en del hoteller i nærheten av Ponta Negra stranden i Natal 🙂

   3. LuffeNn

    Så lenge du ikke går i de områdene som er kjent for kriminalitet så går det bra. Et lite tips, legg igjen verdisaker (dyre smykker og klær) hjemme i Norge. Kle dere nøytralt og bær sakene i en gjennomsiktig veske, gjem lommeboken, pengene. Ikke Flash dyre mobiler og kameraer. Da går det så greit så 🙂

 142. Cuba uten tvil 🙂

 143. Hvorfor ikke Sør-Afrika? Dette er i hvertfall min drømmeferie! Sjekk ut siden http://www.anonevents.no for mer info og kontakt! Har sett fantastiske bilder og hørt så masse fint om denne reisen!

 144. Elisabeth

  Brasil er magisk! Men anbefaler å ikke bare være i Rio de Janeiro i så fall. En bør få med seg Ipanema, Cristo redentor og Copacabana når en først er i Brasil. Men så ville jeg reist videre til f.eks Ilha Grande, Ilha Bela eller Buzios/Cabo Frio, eller om dere vil lenger vekk er Salvador vannvittig fint! Samme med Fortaleza eller Joao Pessoa. Der er helt fantastisk fint! Anbefaler også Hanggliding i Rio, fantastisk utsikt og en adrenalinfylt opplevelse! Men Cuba og Mexico høres flott ut det også asså!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for tips 😀

   – C

 145. hei! jeg vil først og fremst si at jeg elsker bloggen din og at jeg leser den hver dag!
  jeg har vært i brasil før. det er utrolig fint der og masse å oppleve. men noen ting du må huske på er :
  1. man blir utrolig lett solbrent!! (jeg begynte å flasse)
  2. det er utrolig masse kriminalitet der , masse stjeling .. så jeg anbefaler deg å være forsiktig !

  jeg var der for 4 år siden (da var jeg 8 år) og jeg husker at det var utrolig fint der !!

 146. Cuba virker utrolig spennende! 🙂

 147. Ta deg en tur innom min blogg der vil du finne mangen gode reise tips. Vi hadde det heilt fantastisk i Cuba og det samme i Cancun Mexico. Jeg ville anbefalt begge plassene. Ta det som en tur kanskje? Det er lett å komme fra Mexico til Cuba. Lykke til med planleggingen.

 148. Hei Caroline =)
  Du MÅÅÅ reise til Rio de Janeiro. Det er helt magisk der. Vi reiste tre jenter under karneval, og vi opplevde et kultursjokk uten like. Menneskene der er «frie» og glade, feststemte og liberale. Veldig annerledes enn oss normenn, noe som i selg selv er en stor opplevelse. Ipanema beach og Copacabana er utrolige flotte strender, med MYE fint å se på både av menn og damer. Rio de Janeiro er virkelig en by som har alt; mye bra sightseeing, bra shopping, spennende uteliv og flotte deilige strender. Det skal sies at vi tok alle forhåndsregler for å unngå å bli robbet der nede fordi vi hadde lest at det var mye kriminalitet der, men vi hverken så eller opplevde noe kriminalitet i Rio i det hele tatt. Det har bedret seg drastisk de siste årene fordi byen forbereder seg på både VM i fotball og OL om noen år.
  Absolutt det beste stedet jeg har reist noen sinne, og et sted jeg anbefaler på det sterkeste!!!

  Klem fra Linn

 149. Vi reiser tilThailand hvert år, i januar.. Været har da aldri skuffet oss 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi hadde i hvert fall nesten kun regn da vi var der, kan være vi var uheldige. Januar er vel uansett en bedre tid enn november / desember etter hva jeg har lest 🙂

   – C

 150. Benedikte

  Hei!:) Jeg vet det er litt lenge siden men forleden dag skrev du om en treningsdagbok du hadde kjøpt på Getinspired.no
  Jeg må bare si tusen takk for tipset!!! Du skjønner jeg og de to søstrene mine ga det til mamma på bursdagen hennes i dag, og hun ble kjempeglad! 🙂 Tusen tusen takk for at du tipset om den!

  1. Fotballfrue

   Så fantastisk 😀 Den er kjempegod å ha 🙂

   – C

 151. Kathrine

  Kan virkelig anbefale både Mexico og Brasil! Dersom dere drar til Brasil ville jeg dratt til Salvador eller Natal, for der er det helt magisk 🙂 I Mexico kan jeg anbefale Akumal! Hadde to perfekte uker der i fjor, magisk! Begge steder er himmel på jord!

  1. Fotballfrue

   Wee, takk for tips 😀

   – C

   1. Nei, ikke Natal, alfor mye fyll og skandinaver der. Pipa ville jeg heller valgt, men det er en liten by.

   2. Kathrine

    Velger dere Barsil ville jeg nok gått for Salvador, for da får man det man forbinder med Brasil! Og som Luffe sier ikke så masse skandinavere, vi møtte ikke på noen! Buzios er også et veldig godt alternativ, ligger litt utenfor Rio og er helt fantastisk sted!

   3. Brasil

    Jeg har bodd 4 måneder i Brasil, og det er helt fantastisk der =)
    Bodde i Ponta Negra i Natal, og syns det var kjempe fint der! Litt mindre by som ikke er like turistpreget! Ellers ble jeg forelsket i Pipa, som er en liten koselig by, som er helt idyllisk! Et sted hvor brasilianere selv ofte ferierer også! Google det og se på bildene! 😀 Ellers likte jeg Fortaleza veldig godt og, som blir mer en storby! Der har man shopping (et sinnsykt stort kjøpesenter som man ikke rekker gjennom på en dag egentlig ;)) stranda, bylivet og det man trenger =) Rio var jeg også i, og det var litt oppskrytt for min del.. veldig moro å ha vært og sett Jesus statuen og sukkertoppen og alt det der da selvfølgelig =) I tillegg var vi innom favelaen i Rio, som er det «fattige» området, som igrunn er litt farlig.. men det var en sterk opplevelse i seg selv! Også var jeg på Fernando de Noronha (google det og ;)) som er en øy utenfor Brasil, med fantastiske strender og så og si bare strandboogie biler! Der dykket jeg, og det kommer jeg aldri til å glemme! Ellers tror jeg Ilha Grande vil være heelt fantastisk, men der har jeg ikke vært selv! Dere burde hvertfall kjøre boogiebiler i sanddynene, og prøve «sandboard» ned bakkene! Var også ekstremt moro å kjøre sånne ziplines fra toppen og ut i vannet =) Nyte livet i hengekøyer langs stranda! Prøve surfing – mange flinke folk som lærer bort! Gå på koslige markeder rundt omkring! ACAI må man ikke glemme! Helt fantastisk godt! Gå på capoeirashow! De er sykt flinke! Ta sambakurs sammen! Båtturer, snorkling og dykking.. fantastisk! Gå innom en lokal reggea-bar og bare føl stemningen! Nyt en kald caipirinha eller 3 😉 Ta paragliding over Rio og land på stranda! Spill volleyball eller fotball med noen av de mange lokale som gjøre det på stranda hver dag! Kjøp nydelige og alt for små brasilianske bikinier på stranda! Åhhh, blir jo helt reisesyk her jeg sitter og mimrer! Anyway.. det var mine tips =) Lykke til med valg av reisemål! Det blir nok fantastisk uansett hvor dere ender opp =) Det virker jo som 3 fantastiske steder =)

 152. Henriette

  Reis til Zanzibar 😀 Fantastisk øy, fantastisk folk, god mat og mye å se.

 153. Vis du drar til Thailand om vinteren er det mer en varmt nok! tro meg!!
  Man kan være uheldige å få en eller to timer med regn i løpet av 14 dager, men det er alt! 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi var der i november / desember 2008, hadde regn i 10 av 14 dager. Aldri mer 😉

   – C

 154. playa del carmen – mexico 😀

 155. Brasil er helt fantastisk.. har vært der 4 ganger og blir bare mer forelsket hver gang..

  1. Fotballfrue

   Hvor i Brasil vil du anbefale?

   – C

   1. Karine

    Anbefaler spesielt Ilha Grande og Buzios/Cabo Frio,. I Buzios er det veldig vanlig å leie firhjuling(egentlig en bil=´:)) å kjøre rundt på alle strendene der. Helt Magisk.

   2. Jeg vil også anbefale Ilha Grande. Det er en helt fantastisk øy, med fine strender, regnskog, og masse liv. I tillegg er øya helt bilfri!
    Legger med en link, så du kan se selv 🙂
    https://travels.kilroy.no/destinasjoner/sor-amerika/brasil/ilha-grande#

 156. Jegvilogsåpåtur :-)

  Hei! Jeg har vært i Mexico og på Cuba, men det begynner å bli mange år siden og jeg reiste som fattig student… Så vet ikke om jeg har så mange tips.

  Men bare for å legge til et forslag hvis dere ønsker å kombinere luksus med kultur- har dere vurdert Sør Afrika?? Cape Town er en fantastisk by hvor man får kultur, historie, «luksus», nydelige naturopplevelser, soling, bading og fantastisk (!) shopping på et sted. Man kan velge å shoppe på Waterfront som sammenlignes med Aker Brygge (bare at alt skinner og er gullende rent) eller i mindre butikker i sentrum.

  Flyturen tar omtrent like lang tid som til de andre stedene, man slipper jet-lag da man reiser mer eller mindre rett sørover og folk snakker engelsk (man går glipp av mye av «kulturopplevelsen» på feks Cuba hvis man ikke kan spansk).

  Bare et (godt) forslag! Litt småmisunnelig da jeg sitter her med baby og gleder meg til vi kan ut på langtur igjen!!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk for tips 😀

   1. Jegvilogsåpåtur :-)

    Glemte jo nesten det mest viktigste- dere som er så glade i god mat og vin! Jada- cuba har rom og Mexico har Tequila, men Sør-Afrika har VIN! Masse flotte vinsmakingsgårder <3 Jeg er normalt det man kan kalle "fleksitarianer", spiser lite kjøtt og er ikke glad i det. MEN i Sør Afrika ble det mye herlig deilig kjøtt 🙂 Mange steder kan biffene måle seg med de argentinske. En jeg kjenner som har studert der ble vegitarianer etter han flyttet hjem igjen. Grunnnen: kjøtt etter det sørafrikanske var alltid en skuffelse 🙂

    Uansett: Lykke til!

  2. Signerer denne! Jeg studerte i Cape Town i 2010 og makan til flott sted skal du lete lenge etter. Cape Town har det beste av alle verdener. Sjø, by og fjell. Supert for deg og LK som liker å være aktive, shoppe og nyte deilig vin. Bare det å starte dagen på Table Mountain, eller Lions Head – ah, minner!! 😀

 157. Jeg var i Mexico i 4 mnd denne våren, og det var helt fantastisk! Anbefaler virkelig mayarivieraen. Dere kommer virkelig ikke til å angre hvis dere velger Mexico.

 158. Thailand er veldig bra i desember! Da er det sol og varmt hele tiden der nede! Det er i sommermånedene her i Norge det regner der nede!
  Jeg var selv i Thailand sammen med familien min i november-desember for to år siden. Da hadde vi ikke EN regndag. Og vi var der i to uker!
  Jeg forstår godt at dere ikke velger Maldivene i år igjen! Selvom det sikkert er den fineste plassen dere har vært (har veeldig lyst dit sammen med kjæresten min «når jeg blir stor», hehe), så er det jo spennende å prøve noe nytt.
  Både Brasil, Cuba og Mexico høres jo veldig eksotisk og fint ut! Spesielt Mexico kanskje 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi hadde regn 10 av 14 dager i Thailand, så vi reiser aldri dit igjen :/ I tillegg henger det selvsagt sammen med totalinntrykket.

   – C

 159. Caroline & Lars-Kristian, jeg foreslår at dere kombinerer Cancun og Isla Mujeres i Mexico på ferien deres i desember. Dere kommer til å ELSKE det, og dere vil da få alt dere kan drømme om i en og samme ferie. Anbefales!

 160. Cayo Largo utenfor Cuba!

 161. Reiseglad jente

  Jeg vil anbefale Mõrro de sao paulo,en idyllisk øy uten for ElSalvador,Brasil.
  Stemningen er avslappet og øya utrolig vakker. Øya er perfekt for en kjærestetur, flere lange hvite strender etter hverandre med vakre solnedganger. Kjempefine snorkelturer ut til vakre korallrev, surfemuligheter og koselige resturanter. Her kan man avslappet rusle i byens sandgater uten å møte en bil, men også drikke capahrina og danse Samba hele natten på utestedet «Pulsar» eller på strandfest.
  Øya blir omtalt som en av de 10 vakreste i verden og er et populært reisemål for mange kjentefjes.
  Finn dere et hotell langs 3.strand å nyt hverandre og livet. Øya ligg noen timers båttur utenfor store og pulserende El Salvador,som byr på shopping og kultur opplevelser. Eller kun 30min med et lte fly fra flyplassen i El Salvador hvor man lander etter kun 8 timer fra Lisboa.

 162. Har vært alle 3 plassene.Rio de Janeiro var flott på mange måter,men også slitsomt at man må passe på hele tiden iforhold til tyveri o.l. Vi holdt på å ble frastjålet verdisaker 2 ganger rundt copacabana.Men allikavel angrer vi ikke på at vi dro dit! Mexico/cancun var supert hvis man er ute etter sol,varme og flotte hoteller.Veldig serviceinnstilte folk i Mexico! Cuba var veldig spesielt på mange måter! Vi var kun i Havana. Mye dårlig mat,men fantastiske drinker!:) Hva med å kombinerer julegaveshopping i New York med litt sommer i Mexico i Desember?:)

 163. jeg elsker brazil, spesielt Copa Cabana!! Ble helt forelsket! var der under karnevalet nå i februar og opplevde ikke noe skummelt.. dro også til Cuba denne vinteren og ble veldig skuffet.

 164. Brasil er helt fantastisk! Hvis dere er ute etter en storby-ferie må dere få med dere Rio( Rio bør dere oppleve uansett hvis dere først reiser til Brasil, men det er mye liv så 3-4 dager var nok for meg). Byer som Porto Alegre og Sao Paolo er også verdt å få med seg. Hvis dere på den andre siden er ute etter å slappe av vil jeg anbefale Paraty( hvor det både er regnskog, en helt fantastisk by med fargerike hus og brostein i gatene, og laguner og bukter med krystall-klart vann) og Club Mediterranee (FERIEPARADIS med kritthvite, skjulte strender!)

  Hehe, håper det hjalp! Har selv vært i Brasil 2 ganger, og skal ned til jul! Anbefales på det sterkeste! 🙂

  Klem

 165. Brasil!

 166. Anbefaler deg å reise til Australia på den tiden av året! Da er det sommer der, og temperaturen ligger på 30-40 grader 🙂 Reis til nord queensland å opplev the tropics, samt dykke i great barrier reef før det forsvinner. Sjekk ut Whitsunday og Cairns!

 167. Hvis dere vil ha den perfekte «kjæresteferien» – dra til Playa del Carmen i Mexico. Det finnes hundrevis av nydelige resorter, strendene er fantastiske, og det er kort tur til f. eks. Tulum, Chitzen Itza og Ek Balam, som alle er store skatter mayaene har etterlagt seg. Det er bare 45 minutter fra Cancun og flyplassen, og dere kan lett ta en weekend på Cuba også, som mange har foreslått. Fra Playa del Carmen kan du også ta en dagstur med båt til øya Cozumel, som bl. a. er stoppestedet til veldig mange cruiseskip, den er nydelig!
  Cancun er også flott, men det er svært turistifisert, og det er svært høy partyfaktor der (selv om mange faktisk tar taxi til Playa del Carmen når de skal ut, det er stort utvalg når det gjelder uteliv der!).

  Ellers; mange av resortene tilbyr all-inclusive, men det er virkelig ikke verdt det. Er man i Mexico, så må man jo prøve ut all maten rundt forbi! Og på stranda kommer det gjerne folk bort til dere og tilbyr dere båtturer for å dykke, osv. – gjør det. Vi betalte en liten slump for å dra ut med båt og dykke med store havskilpadder, og det var fantastisk!

  Jeg har reist jorda rundt og vært utallige plasser, og mine favorittsteder for å reise på ferie med kjæresten må være Playa del Carmen i Mexico, og Zanzibar! Lykke til, dere får uansett en fantastisk ferie! 🙂

 168. Dere må jo bare reise til Maldivene engang til…. Det er jo en tradisjon 🙂

 169. Jeg vil ikke anbefale å dra til Mexico. Søsteren min var der, og hun synes ikke det var noe gøy å være der pga mye kriminalitet. Og de måtte være inne etter klokka seks eller ni, og de måtte ALDRI gå alene. (Søsteren var der da hun var 26) Hun opplevde Mexico som ubehagelig og vil aldri dra dit igjen.

  Det kan jo hende andre har gode erfaringer med Mexico, men søsteren min har ihvertfall ikke det..

 170. Hei! Jeg har bodd i Playa del Carmen, Mexico et halvt år og syns det var nydelig! Desember var den siste måneden min der, og jeg som begynte å bli avklimatisert syns det da var kaldt om kvelden med 17 grader, alle turistene syns derimot temperaturen var perfekt! Havet var krystallklart og strendene hvite. Playa del Carmen ligger også bare 1 time unna en av verdens fineste strender Tulum! Der kan man blant annet se mayapyramider også, og bade rett ved pyramidene. (https://3.bp.blogspot.com/_mvj9J9xvJC8/TMBzgRG_RlI/AAAAAAAAARQ/a5EC5JrE3u0/s1600/tulum.jpg) Vi var også en dag i en vannpark og badet med delfiner, med et opplegg som het «Trainer for a day» der vi lærte å instruere delfinene, men vi lekte også med dem. En helt fantastisk opplevelse som jeg sent til glemme! Om fallskjermhopp kan friste, er dette også mye billigere og utrolig fint i vakre Playa del Carmen. Om shopping kan friste, så er det bare å dra til Cancun, som er den nærmeste storbyen. Der finner du alt du måtte ønske deg 🙂 Ellers er øya Conzumel fin og besøke, for ikke å snakke om Akumal der du kan svømme med ville skilpadder!

  Fly til Cuba går jevnlig fra flyplassen i Cancun, og Havana må oppleves!! Cuba er fantastisk! Kostet ca. 2000 kr tur/retur med fly fra Cancun, så muligheten til å komdinere begge stedene er der 🙂 Om det er strand dere vil oppleve på Cuba, så er Varadero stedet 🙂 Bare å si ifra om det er noe mer du lurer på 🙂

 171. jeg har vært i Brazil og Mexico. begge er helt fantastiske. kanskje jeg liker Brazil litt mer egentlig. spennende om dere drar til latin amerika, en helt annerledes kultur enn dere har opplevd før. Cuba har jeg aldri vært på men alle sier jo det er helt fantastisk det og.
  Hawaii er veldig fint og. og singapore, elsker singapore, annerledes enn mange andre asiatiske land.
  men tror brazil vil falle i smak, MASSE å se og gjøre!!! og an trenger 3 uker eller mer når man reiser så langt, 2 uker er altfor lite:)

 172. Hva med den dominikanske rebulikk?:) Da snakker vi magi skal jeg fortelle deg

  1. enig 🙂

 173. victoria

  Jeg kunne tenkt meg å dra til alle stedene jeg, hihi 😀 Hva med Hawaii da eller Seychellene? Dit SKAL jeg når jeg blir «voksen»! Bestilte min andre ferietur til Karpathos i år tidligere idag og jeg kom hjem derifra sist onsdag… Blir min fjerde tur dit iløpet av to år, så jeg drar ikke dit for å se øya lenger, men mer for å være sammen med de herlige menneskene jeg har blitt kjent med der nede 😀 Gleder meg til enda mer sommer, siden Norge tydeligvis bestemte seg for å hoppe over den årstiden i år 🙁

  Ha en suuuper dag da, Caroline 😀 klem

 174. Ser det er flere som har anbefalt Sør-Afrika og Cape Town, og jeg må bare støtte det forslaget. Flottere by skal du lete lenge etter, CT har ALT! 🙂 Menneskene der nede er helt herlige, Table Mountain kan by på mange flotte fotturer, det er shopping, uteliv og strender.

 175. Både Cuba og Mexico er flotte land, men jeg antar at dere vil ha samme standard som på Maldivene, for da er det desverre mye «charter steder» som tilbyr dette, hvordan det er i Brasil aner jeg ikke. Selv reiste jeg mye rundt i både Cuba og i Mexico, inkl. flere «all inclusive», veldig fint. Men veldig glad for at jeg reiste rundt og ikke bare var i Cancun/Playa del Carmen hele tiden. Jeg anbefaler både Cuba og Mexico på det varmeste. Men før dere lander ville jeg også undersøkt Panama, Costa Rica og flere av landene i karibien. Latin-Amerika har masse fantastisk å by på, utover hva som tilbys via reiseopperatørene.

 176. Marte Rebekka

  Jeg anbefaler Aruba. Mexico er utrolig vakkert, men hvis dere liker Maldivene så godt står nok Aruba i stil. Cuba er et veldig slitsomt land, selgerne der er gærne! De er avhengige av turister for å gå rundt, og drar de(bokstavelig talt) gjerne inn på resturanter, butikker osv.
  Brasil er også et vakkert land, men det er få der som snakker engelsk(av den eldre generasjonen). Hvis man ikke snakker portugisisk, er det vanskelig – desverre.

 177. Karoline

  Zanzibar! Eksotisk øy utenfor Tanzania (Afrika) Kåret til å ha verdens fineste stender!! Det er midt på sommeren der i desember. Masse aktiviteter, bla. kjent for sommerfulgsafari, blue-safari (snorkling blandt vakre korallrev) og svømming med ville delfiner i det indiske hav!

 178. Christina

  Cuba! Det er virkelig drømmen. Det å oppleve den utrolig spesielle kulturen og hvordan de har det der på, virker utrolig spennende. Onkelen min var der i en måned og han hadde så mye positivt og spennende å si om landet, så det vill jeg absolutt vurdert.

 179. Tror du hadde elsket California. Tenk: sol, strand, beste shopping, lett å få tak i sunn mat, verdens beste teningssentre… Alt man liker ett sted!

  1. Fotballfrue

   Der har jeg vært 🙂 Liker Orlando og Florida bedre 🙂

   – C

 180. Playa Del Carmen er et helt fantatisk sted i Mexico! 🙂 I tillegg er det ikke lange bilturen til Cancun om man vil smake litt mer på bylivet! Har bare positive ting å si om Mexico..

 181. Cartagena, Colombia!! 🙂

 182. Alle stedene du nevner er verdt å besøke, så dere blir nok ikke skuffet uansett:) her går turen til Boracay på Fillipinene i Desember. Luxus – luxus – luxus- Boracay har strender som flere ganger er kåret til verdens fineste, så dette kan bare bli bra:) Mexico venter i feb/mars:) ellers annbefaler jeg veldig Hawaii også, ca 26 grader året rundt, men litt varmere på sommerstid. Jeg giftet meg der i fjor med venner og familie tilstede. nydelig sted.
  Verden er til for å oppleves:)

 183. Hei! Har vært flere steder i Brasil, og ble egentligt litt skuffet da jeg kom til Rio. En plass jeg absolutt ikke ville være foruten å se, men for å få litt utav turen anbefaler jeg dere å være med på utflukter hvis ikke vil jeg tro Rio kan blir litt kjedelig i lengden. Men Brasil er et supert land, der en kan få både storby, flotte strender, god mat og samtidig kultur. De ulike delene av landene er helt ulike, og en kan velge akurat det stedet som passer best for formålet med turen! Hvis dere skal være lenge og ikke er gira på utflukter vil jeg heller anbefale Recife og Natal eller Ila Grande. Mitt favorittsted er allikevel regnskogen. Vi bodde i en jungel lodge der. Defeinitivt det mest magiske stedet jeg har opplevd!

  De andre landene har jeg ikke noe erfaring med, men ønsker å reise til alle stedene selv 🙂

 184. Jeg vil anbefale Tulum i Mexico hvis dere kun er ute etter strand og avslapping. Har bodd i Brasil og der vil jeg anbefale Buzios (Brigitte Bardots favoritt feriested) og Arrail do Cabo(fineste strendene i Brasil), begge disse stedene ligger ca 2-3 timer fra Rio de Janeiro 🙂

 185. Cathrine K

  Hei:) ser flere har nevnt playa del carmen i mexico. Sjekk ut et hotell fra selskapet RIU hotels som heter palace. Det ligger 3 RIU hoteller ganske nær i et eget avlukket område, hvor dere kan benytte alle de 3 forskjellige hotellene, og det er HELT fantastisk!!! her har du linken: https://www.riu.com/en/Paises/mexico/playa-del-carmen/hotel-riu-palace-mexico/index.jsp og om du ser på «map» kan du også se de andre hotelene rundt, en av de heter RIU tequila vet jeg. Jeg feiret jul og nyttår her for noen år siden og det blir aldri glemt. Maten var helt fantastisk, betjeningen høflige, stranden lang og hvit og tønner med gratis corona overalt. ja og servering på stranden:) se på det:)

 186. St Barths. Uten tvil.

 187. Hei Caroline!

  Anbefaler på det sterkeste Mexico. Jeg dro dit i 2009 og bodde på et Hotell som het Catalonia Riviera Maya, som ligger ca en halvtime sør for Playa del Carmen på ett lite sted som het Yucatan ett eller annet. Det var et fantastisk hotell å bo på – all inklusive, men egen privat strand og en egen liten «innsjø» for å padle i. Kjempe greit å snorkle rundt der – så masse spennende fisker. Fisker fra Nemo og sånn 😉 Haha!

  Det var en liten «by» innenfor det området hvor vi bodde, hvor de hadde noen butikker og resturanter – og alle lå rundt ett basseng av delfiner 🙂 Så var masse delfiner rundt der. Bare ett tips til: De reklamerer i hytt og pine om ett sted som heter Xel-Ha… ikke dra dit. Det er gøy i en halvtime, og så er det ikke mer å gjøre 😛

  Håper dette hjalp litt 🙂

 188. jeg vil foreslå Egypt, var der i januar, det var helt fantastisk der, vi bodde på fem stjernes hotell med all inklusiv, veldig bra service, best å dra når det ikke er høy sesong og når det ikke er så varmt, vi dro på vinteren og det var helt perfekt varme der 🙂

 189. Har reist mye rundt i verden, både i søramerika og Asia. Topp to plasser : tulum. Bo i lukusbungalow ved stranden. Unngå resorts. Min andre anbefaling er taormina på Sicilia. Denne plassen slår ALT!!!! sinnsykt vakkert, fantastisk mat og mange eksklusive butikker! Beste plass på jord. Hotell imperiale ligger fantastisk til. Anbefalest! : )

 190. Soer Afrika og Mauritius. Ikke saa mye tidsforskjell heller, og desember er sommermnd.

 191. Karen Marie

  Sa fantastisk ut! De beste feriene jeg har vært på, er til Thailand i Phuket og til Sunny Beach i Bulgaria. Anbefales på det sterkeste 😀

 192. Cuba, herlige Cuba!! Hvis dere vil oppleve en annenledes kultur og interessante mennesker, pluss danse hele natten og drikke verdens beste Mojito, dra dit 🙂

 193. Hva med Bora Bora? Nydelig sted.

 194. Har vært i Mexico og på Cuba. Mexico er fantastisk, og Playa del Carmen er en nydelig plass! Anbefales på det varmeste! Strendene, maten, utelivet – veldig bra! Det er veldig enkelt å finne fram der, mange fine hotell og leiligheter! The Royal Playa del Carmen er et av de fineste hotellene der tror jeg.
  Cancun er også et fint sted, var der bare på shopping da, men..
  Cuba vil jeg helt ærlig ikke anbefale som feriested.. Var der i 3-4 dager, skikkelig kultursjokk! Vi var i Havana så vet ikke hvordan det er i resten av landet, men de har i alle fall så godt som ingen butikker der, nesten umulig å få tak i vann og det vannet de hadde smakte klor selv om det var på flaske. Staten styrer veldig strengt og nesten ingenting importeres. Vi fikk beskjed om at det var lurt å ta med blant annet tannkrem, såpe og godteri og dele ut til lokalbefolkningen, da de nesten ikke får tak i noe av dette selv.
  Servicen på restauranter er veldig dårlig og vi fant ikke noe særlig god mat heller.. Måtte vente i over en time bare på å få rekningen o.l. Det er også veldig dyrt! De har en egen valuta for turister, og alt er overpriset.. Staten tar 50% av alle inntektene til restauranter og butikker/bedrifter(tror jeg det var), så folk tjener veldig lite penger..
  I ettertid er det selvfølgelig kult å ha vært på Cuba, men jeg likte meg ikke noe særlig under oppholdet.. Følte meg heller ikke trygg, noe jeg definitivt gjorde i Mexico 🙂

 195. Har nettopp bodd 3 mnd i Rio de Janeiro, og det er absolutt en av de flotteste byene jeg noen gang har vært i! Masse å gjøre og se på!
  De beste stedene å bo en enten Copacabana eller Ipanema. De bestehotellene finner du kanskje på Copacabana, og Copacabana Palace som du har bilde av, må nok være et av flotteste. Shopping er best å gjøre på kjøpesentrene i byen, som Ipanema mall(min favoritt), eller Rio Soul.
  Anbefales absolutt å dra dit!

 196. Brasil er helt fantastisk! =)

 197. Mathilde

  Jeg må bare anbefale Dubai, selv om du sier du er usikker angående dette reisemålet! Jeg tenkte ganske mye på disse uskrevne reglene der nede, men merket etter hvert at folkene der nede var mer aksepterende og imøtekommende enn nordmenn. Dette har muligens noe med at vi bodde i den mer «rike» delen av Dubai, er gamlebyen (deira området) som fortsatt holder på de gamle tradisjonene (det merkes godt…).

  Bodde på Hilton Dubai Jumeirah. FANTASTISK hotell, personell, beliggenhet, starbucks i alle retninger. Dette er også stedet hvis man liker fine biler. I tillegg hadde hotellet privat strand, fin hage med solstoler, basseng, bar osv.

  Shoppingen der nede er foruten himmelsk, verdens største kjøpesenter som rommer alt fra kjeder som topshop, varehus som bloomingdales til Chanel, Dior osv. Burj Al Arab, 7 stjernes hotell er også verdt et besøk + burj khalifa, verdens høyeste bygning.

  Det er et sted som tar pusten fra deg. Er et sted man bare må oppleve. Vil beskrive byen som en blanding av NY, Las Vegas og Miami.

 198. synes du bør sjekke ut Montenegro! 🙂

 199. Jeg leste på noen av kommentarene her oppenfor, og advarte mot kriminaliteten i Mexico. Ja du har sikkert hørt litt av hvert, men vist dere drar drar dere mestsannsynlig på en turistplass.
  Vi dro til mexico for 1år siden, min far advarte oss å sa at vi kom sikkert til å se mye fattigdom og elendighet og at vi må være veldig forsiktig.Siden han har reist verden rundt og opplevd dette på nært hold.
  Det eneste vi så av «fattigdom» det var en gutt med downs som sang og spilte og ville ha noen pesos.
  Men nå var jo vi midt på 5 avenue i playa del carmen. Det jeg ville fram til er at di har nok «stengt» all fattigdom ute fra turistområdene.

  Det er noen jeg vet om som var på bryllupsreise til cuba, så ville di ha noe søtt å bite i, men det eneste di fikk tak i var cubanske matvarer (pga strenge diktatur regler om impotering og div.)

  Jeg lurer om dere har bestemt noe? eller blitt noe mer klokerer av kommentarene?
  Anbefaler på det aller sterkeste å dra til playa del carmen, mexico!
  Du er et forbilde! Stå på!

 200. Jeg leste på noen av kommentarene her oppenfor, og advarte mot kriminaliteten i Mexico. Ja du har sikkert hørt litt av hvert, men vist dere drar drar dere mestsannsynlig på en turistplass.
  Vi dro til mexico for 1år siden, min far advarte oss å sa at vi kom sikkert til å se mye fattigdom og elendighet og at vi må være veldig forsiktig.Siden han har reist verden rundt og opplevd dette på nært hold.
  Det eneste vi så av «fattigdom» det var en gutt med downs som sang og spilte og ville ha noen pesos.
  Men nå var jo vi midt på 5 avenue i playa del carmen. Det jeg ville fram til er at di har nok «stengt» all fattigdom ute fra turistområdene.

  Det er noen jeg vet om som var på bryllupsreise til cuba, så ville di ha noe søtt å bite i, men det eneste di fikk tak i var cubanske matvarer (pga strenge diktatur regler om impotering og div.)

  Jeg lurer om dere har bestemt noe? eller blitt noe mer klokerer av kommentarene?
  Anbefaler på det aller sterkeste å dra til playa del carmen, mexico!
  Du er et forbilde! Stå på!

 201. Var i Mexico for noen år siden, både på Cozumel og Playa del carmen. Jeg var 12 år da så jeg synes det var veldig fint, men jeg vet at mamma og pappa aldri ville tatt oss med dit en gang til, de var ikke overbegeistret. Naturen var helt grei. Vi har vært mye ute å reist så vi har sett en del finere, regner jeg med du som har vært på Maldivene også har! Også var det en del narkotika der, så det er ikke et sted mamma og pappa anbefaler..

 202. Dra til Cape Town! verdens fineste by, enkelt og greit 🙂

 203. Christine

  Jeg har vært i alle tre landene og jeg ville definitivt valgt Brasil!

 204. skjekk ut Boracay, Phillipinene – på megoggutta.com Lite regn i Desember – Mai. Fantastisk sted og folk

 205. Marita Sobrinho

  Dra til Rio de Janeiro! et fantastisk sted. Jeg bodde der i et halvt år, fint vær nesten alle de 6 månedene jeg var der:) Dessuten har Rio utrolig mye å by på! En storby rett ved stranden, samt mange fine øyer. Å det er helt utrolig når du står på Sao Corcovado å ser ut over byen, helt majestetisk ville nå jeg sagt. Men elsker vel Brasil litt ekstra siden mannen min er derfra:) Uansett er Rio den fineste byen jeg noen gang har vært i!

 206. Mexico ( Cancun ) burde dere rese til 🙂 Var der i Mars, da er det spring break så det er kjempe mange mennesker fra hele verden der og veldig liv 🙂 Er veldig deilig å varmt på den tiden og, så anbefaler dere å reise i april/mars da det er den beste tiden å være der 🙂 Cancun er også veldig sentralt, ikke langt å reise til Playa del carmen, Tulum, Isla Mujeres osv 🙂

 207. Har vært i Brasil 3 ganger, i en liten koselig og idyllisk landsby nord-øst i Brasil. Cumbuco heter stedet. Utrolig fint, ikke kriminelt som mange andre steder i brasil og en strand som er flere km lang. Og ikke minst, utrolig god mat! Menneskene er også veldig koselige og hjelper deg med det meste. Anbefales på det sterkeste 🙂

 208. Frister ikke det å reise til et land i Afrika, og oppleve kulturen der? Fks. Kenya?? Iallefall før ungene popper ut, da er d jo litt enklere å reise på luxus reiser…

 209. Dra til Brasil. Kommer ikke til å angre. Det er ikke så mye kriminalitet i Brasil/Rio lenger. De rydder opp til OL i 2014. Det er skummlere å gå i oslo på kveldstid enn i Brasil.

  1. Dette er en løgner!!
   Or this one who says this is a Brazilian wanting to make a FALSE propaganda of the country,
   Or this one is somebody that does NOT know really what is talking about!!
   Even in the Ipanema beach(considered – NOT by US, BORN in THERE!! – by the foreigners as the «safest(hahaha!!)» beach around,
   It is OF-COURSE DAAAAANGEROUS!!
   I’d NEVER advise a BLOND-LOOKING Beautiful Girl, with or without her man,
   To go OUT in the evening: ALONE!!
   Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiffffff I’d been asked out to advise them:
   I’d only advise to: wherever you go, take a TAXI(where the driver is an OLD mr.!! Usually LESS dangerous to trust on!!),
   And even so: to LEAVE the couple EXACTLY at THE DOOR of the place they want to go!!

   Out of that,
   FORGET about it!!
   DoN’T advise people to danger, YOU there!! 😮
   Think about other’s SAFETY!! That would be nice of you!!

   1. and it is SURE that they are MANY THOUSANDS of Brazilians (specially WOMEN!!)
    who are out there doing FALSE propaganda about the country,
    by saying that
    ooooh it is so beautifull place…
    people are very hyggelig… (try to hang around when the night gets down for you to see!!),
    …the land of samba, football…
    bla bla bla…
    but NEVER talk that it is DANGEROUS!!

    you will ALWAYS, I said ALWAYS find women who will be ADVERTISING NIIIIIIICE of Brazil, Caroline,
    but do NOT trust them!! I warn your!! I well KNOW which type of people am talking about,
    coz I just come RIGHT from such people!!

    and that is NOT just in RIO!!
    the plague is spred OVERALL!!

 210. Henriette

  Selv anbefaler jeg Thailand på det sterkeste, vært der to ganger før, som regel rundt påsken ! Været har aldri skuffet, ikke regnt en dag vi har vært der(borsett fra litt på kvelden hvor det regner i 20 min, og så er det ferdig!!) Usa og cruise rundt i karibien er også noe som er fantastiskt !!

 211. Playa del Carmen- Ingen tvil! Har selv vært der. Et luksuriøst sydenalternativ som byr på mye mer enn feks Hellas.. Strendene er nydelige, varmt, god mat til en billig penge og et utallige utflykt muligheter til feks Tulum eller Isla Mujeres( anbefaler å google, da stedene ser ut som bildene på postkort)

  Lykke til 🙂

 212. Cuba anbefales på det sterkeste 😉 Jeg er fra Cuba selv, og skal tilbake dit på ferie nå om 1 ukes tid.
  Hvis du vil et sted utenom det «vanlige», hvor du vil bli satt pris på hvor enn du går så anbefaler jeg som sagt Cuba 🙂
  Mye liv, masse musikk, nydelige strender, utrolig god mat, ufattelig bra gjestfrihet hvor enn du går! CUBA ER MAGISK 🙂

 213. Playa del Carmen i Mexico!! Kjempefint og idyllisk der! En time unna Cancun, og en time unna Tulum (kritthvit strand). Absolutt å anbefale 🙂

 214. Veronika

  Cuba er et helt fantastisk land nesten uansett hvilken by du reiser til! alle er velgig hyggelige og inviterer deg gjerne inn på middag selv om du ikke kjenner dem! er vanvittig mye og oppleve der! Cuba skiller seg ut fra alle andre land, det er veldig spesiellt å være der. klarer ikke å beskrive det, men er virkelig verdt å reise dit!!!!

 215. Kristine

  Mexico anbefales på det sterkeste! Har vært både i Merida, som er en by i Yucatan, Progreso og Cancun. Kritthvitestrender og turkisblått hav! 🙂
  I tillegg er menneskene så imøtekommende og hyggelige. Skal definitivt tilbake dit!

 216. Saint Barts??? Jeg vill dra dit, aldrig vært der men hørt mye bra om det:)

 217. Pernille

  Har vært på Copacabana palace og lagt på svitte der, det var fantastisk. Anbefales. Hvis du har noen spm ang der, så svarer jeg gjerne 🙂 var der i 2005 så begynner å bli en stund siden da..

 218. Karianne

  Hei Caroline!
  Jeg har bodd i Brasil, Rio de Janeiro i to år i forbindelse med jobb og studier. Det er helt fantastisk der!
  Det at Rio er stemplet for å ha et veldig kriminelt miljø, er en stor overdrivelse. Det er overhodet ikke farlig å spasere
  på gaten eller stranden i de sene nattetimer. Rio har jo en del turister, men det er flest av de i februar, da det er carnaval.
  Dessuten kan dere dra til Buzios, Paraty, Ilha Grande, Angra og mange flere vakre steder i nærheten av Rio om dere vil litt bort fra turistene.
  Byen er utrolig vakker! Hvis dere bestemmer dere for å reise dit så vil jeg anbefale dere å bo på Sofitel Hotel på Copacabana, eller Fasano på Ipanema. Begge hotellene ligger på strandkanten. Copacabana Palace er også å anbefale 🙂 Jeg har mange flere tips om du skulle lure på noe! 🙂

 219. Hei hei!
  Vi har vært en måned på Cuba og en måned i Brasil, samt et par svippturer innom Mexico. Anbefaler spesielt Cuba på det varmeste! Det er et fantastisk land med et veldig mangfold! Vi har blogget mye fra reisene våre og tatt mange bilder, og du finner alt på http://www.beckback.no.

  Hilsen Kjersti

 220. Hei,
  Jeg har vært alle stedene nylig (august-januar i fjor).
  Kan anbefale Brasil, Rio de janeiro. Mye fint å se på av severdigheter, god mat og nokså bra shopping. Klimaet kan være litt skiftene i desember. På vinteren er det en del vind og enkelte ganger kan det også være nokså overskyet og regnbyger, men også solfylte dager. Brasil kan også oppleves som litt dyrt. En storby hvor det skjer en hel del. Byliv og strandliv i ett, men pass godt på verdisaker! Vær obs på hvor du går, favelaene (slum områder) finnes overalt i hele byen og kan være farlig for turister å forville seg inn i. Men det går som regel bra:)
  Mexico; ikke gå i turistfellen ved å dra til playa del carmen eller cancun med mindre du føler for stygge reklamer, glorete barer og utesteder som Hooters og Hard rock cafe. Cancun sentrum er som usa og det er flere amerikanere enn mexicanere der. Dra litt utenom de store kjente stedene om du ikke vil ha partymusikk på stranda dagen lang. Men Mexico ellers er veldig fint. Kan anbefale Akumal beach. Mexico har deilig behagelig temperatur.
  Cuba; har jeg både veldig bra opplevelser og dårlige opplevelser. Her gjeller det å være godt forberedt på hva du kommer til. Cuba har mye sjel og kultur. Fine strender er det der også. Maten er ikke mye å skryte av (det importeres minimalt av både mat, klær, drikkevarer osv) Ikke ideelt for den som liker shopping. Om du finner en sjokolade i en butikk, kjøp 3 da det kan være lenge til du ser en sjokolade igjen. Menneskene kan enten være veldig hyggelige og snille med turister eller de kan kun være ute etter å lure deg for penger ved å selge deg falske sigarer eller rett og slett be deg om å få penger. Har dessverre opplevd at de som vasket rommet på hotellet stjal (brukt undertøy og sko).
  Gamlebyen i Havanna, kjempe fin og sjarmerende! Masse små kafeer og flotte gamle hoteller i spansk kolonistil. Cuba kan også oppleves som litt dyrt, da de gjerne har en pris for lokale og en pris for turister. Kan anbefale en tur på kunstmuseet for cubansk kunst og en tur til en av strendene 20 min utenfor Havanna samt en mojito på taket av Hemingway hotell! Behagelig temperatur, men noe skiftende overskyet/sol.

  Håper det var til hjelp 🙂

  1. liselotte

   Har vært alle tre stedene jeg også, må si meg veldig enig i beskrivelsene dine. Og at man må huske på at stillehavssiden av Mexico er fantastisk mye bedre enn caribbean coast delen. Puerto escondido spesielt <3

 221. Dra til Playa del Carmen! Skal bo der i 3,5 mnd fra januar og gleder meg masse 😀

 222. Marianne

  Hei!
  Jeg kom nettopp hjem fra Kenya, vil anbefale dere å sjekke det! Vi var først på safari i tre dager, deretter i Mombasa hvor de har tidenes strender og kjempefint vær. De har sommer fra november til april, så da er det veldig fint vær. Jeg kom hjem for noen dager siden, og nå har de vinter, da var det mellom 22 og 30 grader hver dag. Snakket med flere som kom fra Mombasa, de sa at den fineste måneden å dra til Mombasa på er i desember! Anbefaler Reef Hotel, kjemefint, med et veldig godt personale. Når du hører Kenya tenker du sikkert bare fattigdom og uroligheter, men det stemmer så absolutt ikke! Jeg anbefaler virkelig å dra dit, jeg har vært på alle kontinentene, og vil si at Mombasa er et av de mest fantastiske plassene jeg har vært på.

 223. hei! lurer litt på hvordan tid på året dere var i Thailand egentlig? Thailand er et av landene som har veldig stabilt værforhold på vinterstid ! jeg var der selv i januar for to år siden, og det temperaturen lå på 40 grader. Det var bare to regnskurer på de 4 ukenevi var der, å de varte maks 5 minutter 😉

  1. Fotballfrue

   Var der i november / desember :/

   – C

 224. Cuba er ikke spesielt varmt i desember, men absolutt et fantastisk sted å reise til på hvilken som helst annen tid av året. Var der fra september til desember, og i desember var det faktisk ganske surt og kaldt og mye vind.
  I Brasil derimot er desember en sommermåned, deilig vær og badetemperatur er garantert! Rio er helt fantastisk! Og ang. kriminalitet må man bare ta forholdsregler som alle andre turiststeder. Til og med i Oslo må man jo være obs på lommetyver i sommersesongen. Jeg følte meg aldri utrygg, men man trenger jo ikke være like godtroende til alle;) Anbefaler Rio på det varmeste! Den byen har virkelig alt. Ihla Grande som ligger et stykke utfor Rio er også utrolig vakkert – en bilfri øy med en av verdens vakreste strender: Playa Lopes Mendes.

 225. liselotte

  Jeg har vært alle tre stedene. Anbefaler både Brasil og Mexico, herlige steder. Cuba og Havanna er en opplevelse i seg selv, men kommer nok ikke til å reise tilbake dit. Ser at mange anbefaler Playa del Carmen og Cancun i Mexico, vi holdt ut der i en dag. Hvis du først drar til Mexico må du for all del ikke reise i de verste turistfellende (som playa del carmen og cancun er)! Kryr av fulle amerikanere i hønskostymer. Vi likte oss generelt sett mye bedre på pacific-siden av Mexico. Ellers er jeg svært enig med Kine, Rio og Ihla Grande var fantastico! Costa Rica er ikke dumt det heller.

 226. Vært i både Brasil og Mexico. Spørs litt på hva man vil på ferien. Men anbefaler Brasil. Og om dere velger Rio er det jo så mye å se! Ellers så jeg noen nevne Buzios (utenfor Rio de Janeiro) og Salvador også, og jeg stemmer også for de stedene… Og Costa Rica kan jeg også anbefale! MANGE amerikanere der da, men så er det sjeldent noe problem at folk ikke skjønner engelsk iallfall,, 🙂

 227. Altså, jeg kom nettopp hjem fra Thailand- og været der nede er kjempefint til tross for at dem har regntid.
  Regntiden der nede er 20 min annehver kveld, så er det over. Thailand er fantastisk, og ingen land i verden
  som kan slå varmen, servicen eller shoppingmulighetene. Reis til Bangkok og Pattaya, shopping og strandliv i 1!
  I bangkok er det jo 12 millioner mennesker, så det er som NYC – byen som aldri sover! Og reis innom Mike’s Shopping Mall
  i Pattaya, og i Bangkok sier du bare Biggest Mall så kommer du inn til Prada, LV, DIOR, MJ, ja! Hva kommer du ikke inn til?
  9 etager med alt du kan tenke deg – jeg klarte ikke holde fingrene mine unna for og si det sånn. Pappa kjøpte også med seg en 100″ til tvstuen. Fantastisk <3

 228. Cuba.
  Jeg giftet meg der.
  Utrolig vakkert. Utrolig. Må oppleves.

 229. Det spørs hva dere vil oppleve.. Har vert i alle disse fantastiske landene, og de er så forskjellige. Cuba: historien, kulturen, musikken og landskapet er helt fantastisk! Anbefaler Trinidad til soling og avslapping (utrolig vakkert i Trinidad!!), og Havana fordi det er så mye å se og oppleve! Maten er veldig ensformig, men den funker.
  Brasil: Ville bodd i Ipanema hvis dere skal bo i Rio. Der er det «tryggest». Maten her er fantastisk, og så er det så mye fint og se! Alle de kjente landemerkene må besøkes:) + Lapa, fredagskveld. Da er alle ute og danser samba og spiller musikk i gatene! Men er en del kriminalitet pga mye folk og mange turister.
  Mexico: Playa del Carmen er en veldig fin plass! Handlegate med masse resturanter, men hadde litt for store forhåpninger til maten. Dere kan også svømme med delfiner, hvalhaier og annet:) Var også i Tulum, men vil ikke anbefale det på grunn av dårlig erfaring for oss.. Men der er det også veldig vakkert.

  Tror jeg ville gått for enten Brasil eller Cuba!:)

 230. Dra til Brasil, det var helt fantastisk! Var i Rio i 3 uker, det var en helt syk opplevelse! 🙂 å det med at det er så skummel der osv, er bare tull, jeg var i favelaen flere ganger, gikk kjempe fint det, mye politi som er der 🙂 Anbefales på det sterkeste! 😉

 231. Cuba er fantastisk på så mange måter. Man kan absolutt få god mat der, mange av de lokale har egne restauranter hvor de serverer nyfanget hummer. Denne er også sterkt å anbefale https://www.laguarida.com/en/ (Björk spiste her da noen i reisefølget vårt kom dit for andre gang.) Også lager Cubanerne en veldig god kokosis. Havanna er fantastisk, menneskene veldig gjestfrie og hyggelige, man kan enkelt få vekslet til lokal valutta og dermed spise og handle «lokalt». Mye flott natur, strender og ikke minst arkitekttur. Ellers har jeg ikke så mye å tilføje om Cuba, men jeg følte meg alltid tryg og vil veldig gjerne reise tilbake.

 232. Du skulle så absolutt tatt turen til Dubai, er en herlig plass. har vært der flere ganger å været har aldri skuffet 😀 det er også shopping muligheter 🙂 men de plassene du nevnte hørtes også gøy ut 😀

 233. Jeg er fra BRASIL og jeg stærk ADVARE deg å REISE til BRASIL mellom November-Februar!!
  Hvorfor?? MASSE R.E.G.N!! Og jeg snakker IKKE om den LETT regn som man finnes i Norge og andre lander!!
  Jeg snakker om en type som at FLERE miste deres HUS osv…!!

  Jeg kjenne dette, men det var en gang i 2010(juli-nyttår) da Mannen min reiste til Brasil til å treffe meg,
  Og det var den eneste tid han fått mulighet til å gå gjennom året.
  Da, våre destinasjon var? RIO de JANEIRO, pga han aldri hadde besøkte der.
  Og det var så skuffende!! I really REGRET that we went on that time!!
  Det var mork på dagen, skjeddelig på gatter(i begge steder: Ipanema og Copacabana Beach, som ligger veldig nærm!!)
  Og tokke heeele tiden!! Da, når det kommet den ENESTE dag som var LITTE sol ut,
  Vi bestemte oss til å gå til PAO-de-ACUCAR(Suggar Loaf Mountain),
  Og det var svææææært SKUFFENDE: TYKK TOKKE at vi kunne VANSKELIG å se HVERANDRE!!

  Nyttårs aften??
  Glem Dette når det kommer til GODT VÆRE!!
  Selv om Han prøvde å gjøre dette bedre for oss og vi hadde det godt sammen(Han spurte meg å gifte med på deeen natten!! *-_-*)
  Dere tror IIIIKKE men: tror dersom dere ville: det beggynte å regn EXAAAAACTLY when it was the 23:59 fra 2010 til 2011!!
  Jeg blitt så synt!! Alle høret mitt som jeg prøvde å lage fint, var helt DISTROYED!! Kjolene som jeg brukte og high-heels, got everything WET!!

  Da,
  Dette var helt IKKE en godt tid å besøke rio på den tide,
  Og Han kom i Brasil 21 Desember (regn hadde beggynte laaang siden!!) og var tilbake i Norge på 09/02,
  Og det var sååååå, men sååååå STERK regn at gate hvor Familien min bor var som en ELV!!
  Det var vanskelig å gå inne bilen til å kjøre til flyplassen!!
  Og, SELVFØLGELIG: jeg blitt BEKYMRET om den flydagen!!
  Pga HVIS det er regn og man må reise, man må FORVENTER at flyer blir sent pga flere flyplasser blir stengt pga det blir farlig å fly da været er slik!!

  Men da,
  Jeg kan ikke ambefaler om andre FINT plasser hvor dere kan gå til,
  Men minst jeg kunne hjelpe deg med å løse ut en av de ideene!! :j

  Lykke til du og kjæresten, Caroline!!

 234. Beklager,
  Min Norsk er IKKE den rett ennå,
  Da skrivde jeg feil:
  «_Jeg er fra BRASIL og jeg stærk ADVARE deg M.O.T å REISE til BRASIL mellom November-Februar!!»

 235. Litt treg på kommenteringen her pga. ferie, men måtte bare tipse deg om Matemo Island i Mozambique, og Vamizi Island, også Mozambique! Bare google det og drøm deg bort, paradis på jord! 🙂

 236. Aina Berg

  Har selv vært i både Mexico og Cuba, hovedreisemålet var Mexico, men siden vi var der i to uker bestemte vi oss for å fly en tur over til øya Cuba. Veldig fint i Mexico – og strålende og få med seg en bit av Cuba samtidlig. Selv kunne jeg ikke tenkt meg å reise tilbake til Cuba for en lengre ferie, det er jo ikke akkurat noe rikmannsliv der nede – helt andre standarder, men det er du sikkert klar over fra før.. Anbefalingen min vil nok bli Mexico, og eventuellt en flytur over for å besøke Cuba i samme slengen – slik som vi gjorde. Vil absolutt anbefale byen Playa del Carmen, det er en kjempefin by og om du vil har du muligheten til å reise over til både Cuba og Jamaica om det er ønskelig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *