Tre fristende reisemål

I stedet for å bruke for mye energi på å ville reise mer denne sommeren,  har jeg heller bestemt meg for å se fremover. Vi skal jo på en lenger ferie i desember, for da har Lars-Kristian ferie igjen, så den siste timen har jeg surfet litt rundt etter aktuelle reisemål. Planen var egentlig å reise til Maldivene enda en gang, rett og slett fordi vi elsker å være der, men nå tror jeg vi har ombestemt oss, og at vi kommer til å prøve noe nytt. Den største utfordringen blir å finne et land som har den rette temperaturen den tiden på året. Thailand er utelukket, ettersom vi har veldig dårlig erfaring med værforholdet der, men jeg har kikket litt på Brasil, Cuba og Mexico:

Er det noen med erfaring fra et av stedene som vil komme med tips?

282 kommentarer

 1. Var i Mexico for noen år siden, både på Cozumel og Playa del carmen. Jeg var 12 år da så jeg synes det var veldig fint, men jeg vet at mamma og pappa aldri ville tatt oss med dit en gang til, de var ikke overbegeistret. Naturen var helt grei. Vi har vært mye ute å reist så vi har sett en del finere, regner jeg med du som har vært på Maldivene også har! Også var det en del narkotika der, så det er ikke et sted mamma og pappa anbefaler..

 2. Dra til Cape Town! verdens fineste by, enkelt og greit 🙂

 3. Christine

  Jeg har vært i alle tre landene og jeg ville definitivt valgt Brasil!

 4. skjekk ut Boracay, Phillipinene – på megoggutta.com Lite regn i Desember – Mai. Fantastisk sted og folk

 5. Marita Sobrinho

  Dra til Rio de Janeiro! et fantastisk sted. Jeg bodde der i et halvt år, fint vær nesten alle de 6 månedene jeg var der:) Dessuten har Rio utrolig mye å by på! En storby rett ved stranden, samt mange fine øyer. Å det er helt utrolig når du står på Sao Corcovado å ser ut over byen, helt majestetisk ville nå jeg sagt. Men elsker vel Brasil litt ekstra siden mannen min er derfra:) Uansett er Rio den fineste byen jeg noen gang har vært i!

 6. Mexico ( Cancun ) burde dere rese til 🙂 Var der i Mars, da er det spring break så det er kjempe mange mennesker fra hele verden der og veldig liv 🙂 Er veldig deilig å varmt på den tiden og, så anbefaler dere å reise i april/mars da det er den beste tiden å være der 🙂 Cancun er også veldig sentralt, ikke langt å reise til Playa del carmen, Tulum, Isla Mujeres osv 🙂

 7. Har vært i Brasil 3 ganger, i en liten koselig og idyllisk landsby nord-øst i Brasil. Cumbuco heter stedet. Utrolig fint, ikke kriminelt som mange andre steder i brasil og en strand som er flere km lang. Og ikke minst, utrolig god mat! Menneskene er også veldig koselige og hjelper deg med det meste. Anbefales på det sterkeste 🙂

 8. Frister ikke det å reise til et land i Afrika, og oppleve kulturen der? Fks. Kenya?? Iallefall før ungene popper ut, da er d jo litt enklere å reise på luxus reiser…

 9. Dra til Brasil. Kommer ikke til å angre. Det er ikke så mye kriminalitet i Brasil/Rio lenger. De rydder opp til OL i 2014. Det er skummlere å gå i oslo på kveldstid enn i Brasil.

  1. Dette er en løgner!!
   Or this one who says this is a Brazilian wanting to make a FALSE propaganda of the country,
   Or this one is somebody that does NOT know really what is talking about!!
   Even in the Ipanema beach(considered – NOT by US, BORN in THERE!! – by the foreigners as the «safest(hahaha!!)» beach around,
   It is OF-COURSE DAAAAANGEROUS!!
   I’d NEVER advise a BLOND-LOOKING Beautiful Girl, with or without her man,
   To go OUT in the evening: ALONE!!
   Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiffffff I’d been asked out to advise them:
   I’d only advise to: wherever you go, take a TAXI(where the driver is an OLD mr.!! Usually LESS dangerous to trust on!!),
   And even so: to LEAVE the couple EXACTLY at THE DOOR of the place they want to go!!

   Out of that,
   FORGET about it!!
   DoN’T advise people to danger, YOU there!! 😮
   Think about other’s SAFETY!! That would be nice of you!!

   1. and it is SURE that they are MANY THOUSANDS of Brazilians (specially WOMEN!!)
    who are out there doing FALSE propaganda about the country,
    by saying that
    ooooh it is so beautifull place…
    people are very hyggelig… (try to hang around when the night gets down for you to see!!),
    …the land of samba, football…
    bla bla bla…
    but NEVER talk that it is DANGEROUS!!

    you will ALWAYS, I said ALWAYS find women who will be ADVERTISING NIIIIIIICE of Brazil, Caroline,
    but do NOT trust them!! I warn your!! I well KNOW which type of people am talking about,
    coz I just come RIGHT from such people!!

    and that is NOT just in RIO!!
    the plague is spred OVERALL!!

 10. Henriette

  Selv anbefaler jeg Thailand på det sterkeste, vært der to ganger før, som regel rundt påsken ! Været har aldri skuffet, ikke regnt en dag vi har vært der(borsett fra litt på kvelden hvor det regner i 20 min, og så er det ferdig!!) Usa og cruise rundt i karibien er også noe som er fantastiskt !!

 11. kristin

  Playa del Carmen- Ingen tvil! Har selv vært der. Et luksuriøst sydenalternativ som byr på mye mer enn feks Hellas.. Strendene er nydelige, varmt, god mat til en billig penge og et utallige utflykt muligheter til feks Tulum eller Isla Mujeres( anbefaler å google, da stedene ser ut som bildene på postkort)

  Lykke til 🙂

 12. Cuba anbefales på det sterkeste 😉 Jeg er fra Cuba selv, og skal tilbake dit på ferie nå om 1 ukes tid.
  Hvis du vil et sted utenom det «vanlige», hvor du vil bli satt pris på hvor enn du går så anbefaler jeg som sagt Cuba 🙂
  Mye liv, masse musikk, nydelige strender, utrolig god mat, ufattelig bra gjestfrihet hvor enn du går! CUBA ER MAGISK 🙂

 13. Lillian

  Playa del Carmen i Mexico!! Kjempefint og idyllisk der! En time unna Cancun, og en time unna Tulum (kritthvit strand). Absolutt å anbefale 🙂

 14. Veronika

  Cuba er et helt fantastisk land nesten uansett hvilken by du reiser til! alle er velgig hyggelige og inviterer deg gjerne inn på middag selv om du ikke kjenner dem! er vanvittig mye og oppleve der! Cuba skiller seg ut fra alle andre land, det er veldig spesiellt å være der. klarer ikke å beskrive det, men er virkelig verdt å reise dit!!!!

 15. Kristine

  Mexico anbefales på det sterkeste! Har vært både i Merida, som er en by i Yucatan, Progreso og Cancun. Kritthvitestrender og turkisblått hav! 🙂
  I tillegg er menneskene så imøtekommende og hyggelige. Skal definitivt tilbake dit!

 16. Saint Barts??? Jeg vill dra dit, aldrig vært der men hørt mye bra om det:)

 17. Pernille

  Har vært på Copacabana palace og lagt på svitte der, det var fantastisk. Anbefales. Hvis du har noen spm ang der, så svarer jeg gjerne 🙂 var der i 2005 så begynner å bli en stund siden da..

 18. Karianne

  Hei Caroline!
  Jeg har bodd i Brasil, Rio de Janeiro i to år i forbindelse med jobb og studier. Det er helt fantastisk der!
  Det at Rio er stemplet for å ha et veldig kriminelt miljø, er en stor overdrivelse. Det er overhodet ikke farlig å spasere
  på gaten eller stranden i de sene nattetimer. Rio har jo en del turister, men det er flest av de i februar, da det er carnaval.
  Dessuten kan dere dra til Buzios, Paraty, Ilha Grande, Angra og mange flere vakre steder i nærheten av Rio om dere vil litt bort fra turistene.
  Byen er utrolig vakker! Hvis dere bestemmer dere for å reise dit så vil jeg anbefale dere å bo på Sofitel Hotel på Copacabana, eller Fasano på Ipanema. Begge hotellene ligger på strandkanten. Copacabana Palace er også å anbefale 🙂 Jeg har mange flere tips om du skulle lure på noe! 🙂

 19. Hei hei!
  Vi har vært en måned på Cuba og en måned i Brasil, samt et par svippturer innom Mexico. Anbefaler spesielt Cuba på det varmeste! Det er et fantastisk land med et veldig mangfold! Vi har blogget mye fra reisene våre og tatt mange bilder, og du finner alt på http://www.beckback.no.

  Hilsen Kjersti

 20. Hei,
  Jeg har vært alle stedene nylig (august-januar i fjor).
  Kan anbefale Brasil, Rio de janeiro. Mye fint å se på av severdigheter, god mat og nokså bra shopping. Klimaet kan være litt skiftene i desember. På vinteren er det en del vind og enkelte ganger kan det også være nokså overskyet og regnbyger, men også solfylte dager. Brasil kan også oppleves som litt dyrt. En storby hvor det skjer en hel del. Byliv og strandliv i ett, men pass godt på verdisaker! Vær obs på hvor du går, favelaene (slum områder) finnes overalt i hele byen og kan være farlig for turister å forville seg inn i. Men det går som regel bra:)
  Mexico; ikke gå i turistfellen ved å dra til playa del carmen eller cancun med mindre du føler for stygge reklamer, glorete barer og utesteder som Hooters og Hard rock cafe. Cancun sentrum er som usa og det er flere amerikanere enn mexicanere der. Dra litt utenom de store kjente stedene om du ikke vil ha partymusikk på stranda dagen lang. Men Mexico ellers er veldig fint. Kan anbefale Akumal beach. Mexico har deilig behagelig temperatur.
  Cuba; har jeg både veldig bra opplevelser og dårlige opplevelser. Her gjeller det å være godt forberedt på hva du kommer til. Cuba har mye sjel og kultur. Fine strender er det der også. Maten er ikke mye å skryte av (det importeres minimalt av både mat, klær, drikkevarer osv) Ikke ideelt for den som liker shopping. Om du finner en sjokolade i en butikk, kjøp 3 da det kan være lenge til du ser en sjokolade igjen. Menneskene kan enten være veldig hyggelige og snille med turister eller de kan kun være ute etter å lure deg for penger ved å selge deg falske sigarer eller rett og slett be deg om å få penger. Har dessverre opplevd at de som vasket rommet på hotellet stjal (brukt undertøy og sko).
  Gamlebyen i Havanna, kjempe fin og sjarmerende! Masse små kafeer og flotte gamle hoteller i spansk kolonistil. Cuba kan også oppleves som litt dyrt, da de gjerne har en pris for lokale og en pris for turister. Kan anbefale en tur på kunstmuseet for cubansk kunst og en tur til en av strendene 20 min utenfor Havanna samt en mojito på taket av Hemingway hotell! Behagelig temperatur, men noe skiftende overskyet/sol.

  Håper det var til hjelp 🙂

  1. liselotte

   Har vært alle tre stedene jeg også, må si meg veldig enig i beskrivelsene dine. Og at man må huske på at stillehavssiden av Mexico er fantastisk mye bedre enn caribbean coast delen. Puerto escondido spesielt <3

 21. Dra til Playa del Carmen! Skal bo der i 3,5 mnd fra januar og gleder meg masse 😀

 22. Marianne

  Hei!
  Jeg kom nettopp hjem fra Kenya, vil anbefale dere å sjekke det! Vi var først på safari i tre dager, deretter i Mombasa hvor de har tidenes strender og kjempefint vær. De har sommer fra november til april, så da er det veldig fint vær. Jeg kom hjem for noen dager siden, og nå har de vinter, da var det mellom 22 og 30 grader hver dag. Snakket med flere som kom fra Mombasa, de sa at den fineste måneden å dra til Mombasa på er i desember! Anbefaler Reef Hotel, kjemefint, med et veldig godt personale. Når du hører Kenya tenker du sikkert bare fattigdom og uroligheter, men det stemmer så absolutt ikke! Jeg anbefaler virkelig å dra dit, jeg har vært på alle kontinentene, og vil si at Mombasa er et av de mest fantastiske plassene jeg har vært på.

 23. hei! lurer litt på hvordan tid på året dere var i Thailand egentlig? Thailand er et av landene som har veldig stabilt værforhold på vinterstid ! jeg var der selv i januar for to år siden, og det temperaturen lå på 40 grader. Det var bare to regnskurer på de 4 ukenevi var der, å de varte maks 5 minutter 😉

  1. Fotballfrue

   Var der i november / desember :/

   – C

 24. Cuba er ikke spesielt varmt i desember, men absolutt et fantastisk sted å reise til på hvilken som helst annen tid av året. Var der fra september til desember, og i desember var det faktisk ganske surt og kaldt og mye vind.
  I Brasil derimot er desember en sommermåned, deilig vær og badetemperatur er garantert! Rio er helt fantastisk! Og ang. kriminalitet må man bare ta forholdsregler som alle andre turiststeder. Til og med i Oslo må man jo være obs på lommetyver i sommersesongen. Jeg følte meg aldri utrygg, men man trenger jo ikke være like godtroende til alle;) Anbefaler Rio på det varmeste! Den byen har virkelig alt. Ihla Grande som ligger et stykke utfor Rio er også utrolig vakkert – en bilfri øy med en av verdens vakreste strender: Playa Lopes Mendes.

 25. liselotte

  Jeg har vært alle tre stedene. Anbefaler både Brasil og Mexico, herlige steder. Cuba og Havanna er en opplevelse i seg selv, men kommer nok ikke til å reise tilbake dit. Ser at mange anbefaler Playa del Carmen og Cancun i Mexico, vi holdt ut der i en dag. Hvis du først drar til Mexico må du for all del ikke reise i de verste turistfellende (som playa del carmen og cancun er)! Kryr av fulle amerikanere i hønskostymer. Vi likte oss generelt sett mye bedre på pacific-siden av Mexico. Ellers er jeg svært enig med Kine, Rio og Ihla Grande var fantastico! Costa Rica er ikke dumt det heller.

 26. Vært i både Brasil og Mexico. Spørs litt på hva man vil på ferien. Men anbefaler Brasil. Og om dere velger Rio er det jo så mye å se! Ellers så jeg noen nevne Buzios (utenfor Rio de Janeiro) og Salvador også, og jeg stemmer også for de stedene… Og Costa Rica kan jeg også anbefale! MANGE amerikanere der da, men så er det sjeldent noe problem at folk ikke skjønner engelsk iallfall,, 🙂

 27. Altså, jeg kom nettopp hjem fra Thailand- og været der nede er kjempefint til tross for at dem har regntid.
  Regntiden der nede er 20 min annehver kveld, så er det over. Thailand er fantastisk, og ingen land i verden
  som kan slå varmen, servicen eller shoppingmulighetene. Reis til Bangkok og Pattaya, shopping og strandliv i 1!
  I bangkok er det jo 12 millioner mennesker, så det er som NYC – byen som aldri sover! Og reis innom Mike’s Shopping Mall
  i Pattaya, og i Bangkok sier du bare Biggest Mall så kommer du inn til Prada, LV, DIOR, MJ, ja! Hva kommer du ikke inn til?
  9 etager med alt du kan tenke deg – jeg klarte ikke holde fingrene mine unna for og si det sånn. Pappa kjøpte også med seg en 100″ til tvstuen. Fantastisk <3

 28. Cuba.
  Jeg giftet meg der.
  Utrolig vakkert. Utrolig. Må oppleves.

 29. Det spørs hva dere vil oppleve.. Har vert i alle disse fantastiske landene, og de er så forskjellige. Cuba: historien, kulturen, musikken og landskapet er helt fantastisk! Anbefaler Trinidad til soling og avslapping (utrolig vakkert i Trinidad!!), og Havana fordi det er så mye å se og oppleve! Maten er veldig ensformig, men den funker.
  Brasil: Ville bodd i Ipanema hvis dere skal bo i Rio. Der er det «tryggest». Maten her er fantastisk, og så er det så mye fint og se! Alle de kjente landemerkene må besøkes:) + Lapa, fredagskveld. Da er alle ute og danser samba og spiller musikk i gatene! Men er en del kriminalitet pga mye folk og mange turister.
  Mexico: Playa del Carmen er en veldig fin plass! Handlegate med masse resturanter, men hadde litt for store forhåpninger til maten. Dere kan også svømme med delfiner, hvalhaier og annet:) Var også i Tulum, men vil ikke anbefale det på grunn av dårlig erfaring for oss.. Men der er det også veldig vakkert.

  Tror jeg ville gått for enten Brasil eller Cuba!:)

 30. Katrine

  Dra til Brasil, det var helt fantastisk! Var i Rio i 3 uker, det var en helt syk opplevelse! 🙂 å det med at det er så skummel der osv, er bare tull, jeg var i favelaen flere ganger, gikk kjempe fint det, mye politi som er der 🙂 Anbefales på det sterkeste! 😉

 31. Cuba er fantastisk på så mange måter. Man kan absolutt få god mat der, mange av de lokale har egne restauranter hvor de serverer nyfanget hummer. Denne er også sterkt å anbefale http://www.laguarida.com/en/ (Björk spiste her da noen i reisefølget vårt kom dit for andre gang.) Også lager Cubanerne en veldig god kokosis. Havanna er fantastisk, menneskene veldig gjestfrie og hyggelige, man kan enkelt få vekslet til lokal valutta og dermed spise og handle «lokalt». Mye flott natur, strender og ikke minst arkitekttur. Ellers har jeg ikke så mye å tilføje om Cuba, men jeg følte meg alltid tryg og vil veldig gjerne reise tilbake.

 32. Du skulle så absolutt tatt turen til Dubai, er en herlig plass. har vært der flere ganger å været har aldri skuffet 😀 det er også shopping muligheter 🙂 men de plassene du nevnte hørtes også gøy ut 😀

 33. Jeg er fra BRASIL og jeg stærk ADVARE deg å REISE til BRASIL mellom November-Februar!!
  Hvorfor?? MASSE R.E.G.N!! Og jeg snakker IKKE om den LETT regn som man finnes i Norge og andre lander!!
  Jeg snakker om en type som at FLERE miste deres HUS osv…!!

  Jeg kjenne dette, men det var en gang i 2010(juli-nyttår) da Mannen min reiste til Brasil til å treffe meg,
  Og det var den eneste tid han fått mulighet til å gå gjennom året.
  Da, våre destinasjon var? RIO de JANEIRO, pga han aldri hadde besøkte der.
  Og det var så skuffende!! I really REGRET that we went on that time!!
  Det var mork på dagen, skjeddelig på gatter(i begge steder: Ipanema og Copacabana Beach, som ligger veldig nærm!!)
  Og tokke heeele tiden!! Da, når det kommet den ENESTE dag som var LITTE sol ut,
  Vi bestemte oss til å gå til PAO-de-ACUCAR(Suggar Loaf Mountain),
  Og det var svææææært SKUFFENDE: TYKK TOKKE at vi kunne VANSKELIG å se HVERANDRE!!

  Nyttårs aften??
  Glem Dette når det kommer til GODT VÆRE!!
  Selv om Han prøvde å gjøre dette bedre for oss og vi hadde det godt sammen(Han spurte meg å gifte med på deeen natten!! *-_-*)
  Dere tror IIIIKKE men: tror dersom dere ville: det beggynte å regn EXAAAAACTLY when it was the 23:59 fra 2010 til 2011!!
  Jeg blitt så synt!! Alle høret mitt som jeg prøvde å lage fint, var helt DISTROYED!! Kjolene som jeg brukte og high-heels, got everything WET!!

  Da,
  Dette var helt IKKE en godt tid å besøke rio på den tide,
  Og Han kom i Brasil 21 Desember (regn hadde beggynte laaang siden!!) og var tilbake i Norge på 09/02,
  Og det var sååååå, men sååååå STERK regn at gate hvor Familien min bor var som en ELV!!
  Det var vanskelig å gå inne bilen til å kjøre til flyplassen!!
  Og, SELVFØLGELIG: jeg blitt BEKYMRET om den flydagen!!
  Pga HVIS det er regn og man må reise, man må FORVENTER at flyer blir sent pga flere flyplasser blir stengt pga det blir farlig å fly da været er slik!!

  Men da,
  Jeg kan ikke ambefaler om andre FINT plasser hvor dere kan gå til,
  Men minst jeg kunne hjelpe deg med å løse ut en av de ideene!! :j

  Lykke til du og kjæresten, Caroline!!

 34. Beklager,
  Min Norsk er IKKE den rett ennå,
  Da skrivde jeg feil:
  «_Jeg er fra BRASIL og jeg stærk ADVARE deg M.O.T å REISE til BRASIL mellom November-Februar!!»

 35. Litt treg på kommenteringen her pga. ferie, men måtte bare tipse deg om Matemo Island i Mozambique, og Vamizi Island, også Mozambique! Bare google det og drøm deg bort, paradis på jord! 🙂

 36. Aina Berg

  Har selv vært i både Mexico og Cuba, hovedreisemålet var Mexico, men siden vi var der i to uker bestemte vi oss for å fly en tur over til øya Cuba. Veldig fint i Mexico – og strålende og få med seg en bit av Cuba samtidlig. Selv kunne jeg ikke tenkt meg å reise tilbake til Cuba for en lengre ferie, det er jo ikke akkurat noe rikmannsliv der nede – helt andre standarder, men det er du sikkert klar over fra før.. Anbefalingen min vil nok bli Mexico, og eventuellt en flytur over for å besøke Cuba i samme slengen – slik som vi gjorde. Vil absolutt anbefale byen Playa del Carmen, det er en kjempefin by og om du vil har du muligheten til å reise over til både Cuba og Jamaica om det er ønskelig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *