Moussaka in the making

God kveld!

En av de beste rettene i verden må være moussaka! Nå skal det sies at jeg er altetende (liker alt som kommer min vei), men moussaka gir meg så gode barndomsminner. Vi var jo veldig ofte i Hellas, og etter flere turer til Kassiopi hvor vi leide et digert hus, ble vi kjent med det greske ekteparet som drev med utleien der. Nikita, en ekte, gresk husfrue, kom til oss en kveld og viste mamma hvordan hun skulle lage moussaka på gresk vis, med krydder og råvarer fra hagen rett bak huset. Det var så himmelsk godt, så det ble ikke bare med den ene kvelden. Denne oppskriften har selvfølgelig blitt flittig brukt i ettertid, og det er helst denne jeg skulle hatt her i dag, men ettersom mamma og pappa fortsatt er på ferie, blir den vanskelig å oppdrive. Jeg prøver derfor en oppskrift fra google, og tenker å gjøre den lavkarbovennlig. Håper jeg får det til!

Happy og nydusjet kokk, som har fullført ukens mål om 50 km. 😀

Om det blir vellykket får dere oppskriften innen kort tid. Ha en fin lørdag ♥ Her blir det (forhåpentligvis) moussaka med Oslo-besøket (tante Vivi) og vin 😀

Ps. Følg meg gjerne på Facebook Fanpage, er oftere der enn her 😀

123 kommentarer

 1. Moussaka er kjempegodt! 😀 Vi har også planlagt å spise det i kveld, gleder meg! 🙂
  Ha en strålende fin kveld!

 2. Hei! Så fin du er 🙂 hvor er genseren og shortsen fra?

  1. Shortsen er fra HM 🙂

 3. Maja J.

  Oi, så flott du var i rødt!

 4. im living in greece and before 15min i ate moussaka 😉

 5. Tror ikke jeg vet om noen med så fint hår som deg! Det ser så friskt og fint ut 😀
  Hvilke produkter bruker du?

  Håper du får en herlig kveld (:

 6. Hehe skulle det ikke være en hvit helg da Caroline?

  Her blir det laks og hvitvin 😀 Gleder meg!

 7. Så strålende og flotte bilder! Må si du kler den rødtonen veldig godt 🙂 Ha en super kveld og kos dere masse 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk, søte 🙂

   – C

 8. Hei:) Har du noe tips til New York reise antekk? 12 timers reise så er jo d greit å ha noe komfy men likevel fint:) Syns du virker som en kjempe jente å for meg er du en kjempefin trening/mote inspo:) Lyspunkt når du har lagt ut inlegg når jeg slår på dataen før jeg hopper i treningstøyet:)

 9. Ja, moussaka er skikkelig godt når den lages på gresk vis. Her blir det krabbe til kvelds idag, ikke så verst det heller.

  Nydelig kjøkkenet deres forresten 🙂 Nesten likt vårt, men litt hvitere i stilen. Liker det mye bedre, så det spørs om det blir malt etterhvert ja.

  Ha en fin dag

  Lottemora

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, elsker jo å være her 😀

   Klem 🙂

 10. Har ikke smakt moussaka, men vil si at dette må være det fineste bildet av deg noensinne.
  Ny sminketeknikk? 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Neida, bare mindre sminke, minimalt i forhold til vanlig, kun maskara på øynene, avslappende lørdag 🙂

   – C

   1. Rebecca

    Du burde absolutt sminke deg mindre oftere da 🙂 ser mye mer naturlig ut

   2. Enig, du er så naturllig vakker Caroline!

   3. Elisabeth

    Woow, bare mascara på øynene:o Du er en naturlig skjønnhet Caroline 😉
    Enig at disse er de fineste bildene av deg!

   4. Fotballfrue

    Takk 🙂 Kun mascara på øynene, men jeg har jo sminket brynene, og har pudder i ansiktet 🙂

   5. astrid

    Enig! Tenkte med en gang wooow, helt nydelig hun så ut i dag!

   6. Fotballfrue

    Uæ, takk, skjønne!

   7. Ja, det var noe som var annerledes idag, og absolutt kledelig med mindre sminke 🙂

   8. elisabeth

    Jeg må også si meg enig med de andre her 🙂 Du er nydelig til vanlig, men her strålte du virkelig 🙂

   9. Fotballfrue

    Takk, søta <3

   10. Jeg og synes du var enda litt penere med mindre sminke 😀 For en nydelig hud du har! Hva er triksene?

   11. Fotballfrue

    TAKK 😀 God hudpleie? 😀

    – C

   12. Kristin

    Enig herfra også! Du ser fantastisk ut på disse bildene, flott glød og ja… søt & nydelig =)

 11. Ingvild Emilie

  Utrolig fin genser! hvor er den fra? 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Bubbleroom outlet 🙂

   – C

 12. Kjempefint bilde, ha en fin kveld videre!

 13. Dwightinha

  Her synes jeg du var veldig fin og casual. Du kler håret godt rett også.

 14. Caroline!! Du ser så lykkelig ut! Wææ, ekstra pen var du i dag også!:-D

  Jag hoppas att ni har en trevligt lördagskväll<3 (Nei, jeg kan egentlig ikke svensk, hahaha!)

 15. Camilla

  Håper du vil svare meg på ett litt random spørsmål; Hvilken rettetang bruker du 🙂 ? Jeg trenger sårt ny, og lurer på om du er fornøyd med den du har:)

  lørdagsklem!

  1. Fotballfrue

   En fra ghd 🙂

   – C

 16. Så fin du var =) Har du gjort noe annerledes med sminken eller håret? Klarer ikke sette fingeren på det, men noe er annerledes =)

 17. Jeg må smile, du gjør meg glad! Takk 🙂
  De to bildene der var noen av de aller peneste bildene jeg har sett av deg!
  Du hører det nok hundrevis av ganger hver dag, men du er helt nyyydelig 🙂
  Ha en koselig lørdagskveld <3

 18. Herlig! Elsker moussaka selv, og får alltid mamma til å lage det når vi besøker hverandre! Ha en fin kveld! 🙂

 19. Må bare si at du framstår som veldig sympatisk og jeg synes du svarer på kommentarene så fint. Selv om du av og til får kritikk, svarer du på en voksen og fin måte. Bra jobba! Ønsker deg en fin lørdagskveld 🙂

 20. Wow, 50 km i ett strekk?? =) Har du laget egen fanpage på Facebook? =) hva synes du om alle artikler som forteller hvor dumt det er å jogge på mølle og asfalt? Det skrives at man ikke går ned i vekt av det heller, at jenter som ønsker å bli tynne bør ha hovedfokuset på styrke. Goood lørdag!

  1. Fotballfrue

   Nei, på en uke 😉 Hehe. Lengste jeg har løpt er 2 mil. / 20 km.

   – C

   1. Da er det godt Caroline ikke vil ned i vek dat. Det går an å trene uten å ha lyst å endre kroppen sin i noe særlig stor grad 🙂 Når det er sagt, så er styrke utrolig effektivt hvis du først vil endre kroppen din, men en kombinasjon av løping og styrke er nok best! PS Grattis med gjennomført mål – 50 km er knallbra – det må bety at smertene på innsiden av låret er borte – YEEESSS!!!

   2. si meg… har du aldri fått vondt i leggene, type beinhinnebetennelse, symptomer i allefall? Det er jo desverre veldig vanlig når en løper mye. Jeg sliter med det og det er så kjiiipt. Du er heldig hvis du ikke er disponert for dette.

   3. Fotballfrue

    Hadde det i ny og ne da jeg startet å løpe, men det er lenge siden nå 🙂 Slet med slimposebetennelse og løperkne i fjor, men fikk behandling, og nå har det holdt seg borte.

    – C

 21. Fin du er!

 22. Hva fikk LK til bursdagen av deg 😀 ??

 23. Så vakker du er altså! 🙂 Håper det smaker 😀 Mousaka er NYDELIG =)

  Lizbethosnes.com – En ærlighetsblogg. Min hverdag med mine interesser, og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Lizbethosnes.com ♥

 24. Martine

  Hei!

  Du er så fin! Hvor har du kjøpt shortsen? 😀 Du har så mange fine blonderklær! 😀

  Klem!

 25. Hej!

  Läsare från Sverige här!

  Du är en super vacker jenta med ett underbart kök i bakgrunden. Köksluckorna som går enda ner till bänken ska jag också ha i mitt nästa kök!!

  Moussaka är inte min favorit rätt, men som tur är har det grekiska köket så mycket annat gott att erbjuda på!

  Hoppas ni får en super fin lördags kväll!

  Kolla gärna in hos mig och var med i min frågestund =)

  Kram

 26. Jeanette

  det er så fint i kassiopi! var 50 grader når jeg var der.helt sykt.men vakkert

 27. Du er så utrolig pen, Caroline 🙂 Elsker klesstilen din, håret ditt osv. Virkerlig et godt forbilde for mange! Kos deg masse i kveld.

 28. Koselig å se tilbake på sånne ting! Så fin og fresh du så ut 😀 Hvor er shortsen din fra? 🙂

 29. Moussaka er kjempegodt! Ha en super kveld og kos dere masse 🙂

  https://norwaynatural.blogspot.com/

 30. wow, fine bilder av deg, du er slående vakker <3

 31. Hei. Liker genseren din veldig godt!!!!! Meeen jeg lurer på om du har oppskrift på lavkarbo nan eller om du kan eksprimentere? Det er så godt til indisk og det spiser vi mye av her i huset 🙂

  Ha en fin kveld

 32. Hei! Liker genseren din veldig godt 🙂 Jeg lurer på om du har en oppskrift på lavkarbo nan eller om du kan teste det ut hhehe. Er så godt til indisk og det går det mye av her i huset 🙂

  Ha en fin kveld! 🙂

 33. Elisabeth

  Gleder meg til å se resultatet!
  Du ser forresten helt fantastisk ut, utrolig fint sminka og frisyren kledde deg veldig godt:D

 34. Lurte på en ting! De knekkebrødene dine, inneholder de gluten? Har akkurat funnet ut at jeg har glutenallergi, så kan ikke spise brød. En venninne laget knekkebrødene dine, og de smakte utrolig godt! Tenkte de kunne være en fin erstatning til brød, men aner ikke hvilke matvarer som inneholder gluten eller ikke.. Så; inneholder knekkebrødene dine gluten? 🙂 OG; er lavkarbo et bra kosthold hvis jeg skal få i meg så lite gluten som mulig? Vurderer litt å begynne, men er så usikker! Er så glad i pasta.. hehe.

  Ha en strålende kveld! Håper middagen ble vellykket 😀

 35. Du var utrolig vakker i kveld! Elsk på antrekket 😀

 36. Solveig

  Hm…har aldri smakt moussaka før… Hva er det i? Og er det noe det minner om? 😉

  Litt sånn off topic, så klikket jeg hjem Gorgeous Curl Wand til meg ista! Nå har jeg gått lenge og beundret de nydelige krøllene dine, så nå var det på tide! Hver gang vi skal noe, så tenker jeg at jeg enten skal bølge håret (med bølgetang), eller prøve meg på bølger med GHD-tettetangen min, men det ender opp med at jeg ikke rekker det, siden jeg har en liten datter på 10 måneder og jeg bruker så himla lang tid! (Har langt hår naturlig, så det forkorter jo ikke akkurat prosessen…) Men dette så jo veldig lett ut! Har aldri fått til vanlig krølltang, men dette skal jeg klare!

  Så TUSEN takk, Caroline, for tips! 🙂 Vet det er lenge siden du begynte med den og tipset oss, men jeg har somlet litt, hihi… Kos deg videre i kveld, med mannen og besøk! Håper han blir fort frisk! 🙂

  Hilsen fast leser i over 2 år 🙂

 37. Så vanvittig vakker du er, Caroline! <3

 38. Det eneste jeg forbinder med moussaka er poteter, så jeg ser spent fram til lavkarboversjonen.

 39. Du er utrolig vakker på disse bildene! Blir spennende å høre hvordan lavkarbo-Moussakaen din blir. Jeg startet på lavkarbo for snart 2 uker siden i håp om å gå ned i vekt og få en bedre helse, og du er en inspirasjon på mange måter! 🙂

 40. Michelle

  Så utrolig fin du var på disse bildene Caroline 🙂 Håper maten smaker, ha en fantatisk kveld!! <3 klem

 41. u look so pretty. like Barbie 🙂

  xx

 42. Heei 🙂 Hvor er det fatet og skålen du har dressing å salat på i fra ?? Så på bilde på facebook…

  1. Fotballfrue

   Skålen er fra villeroy og boch, og fatet fra riviera 🙂

   – C

 43. Tror det er de fineste bildene jeg noen sinne har sett av deg! noe spesielt du har gjort i dag?:)
  Du er så pen.. *misunnelig*
  Ha en fin kveld videre!

  1. Fotballfrue

   Nei, ingen verdens ting :p Tusen takk, søta <3

   Klem!

 44. Hei Caroline ville bare takke deg for å ha vært en så stor inspirasjon for meg! Jeg har vært ekstremt mye syk de siste 2 årene, å vært ekstremt sliten. Da sier det vel seg selv at kondisjonen ikke har vært på topp… Men jeg har holdt motet oppe å lest bloggen din, og det er ganske gøy å fortella at den jenta som før ble sliten bare av å gå opp trappen denne uka har jogget 1,5 mil!
  Ville bare si tusen takk for at du holdt motet mitt oppe:-)<333!!!

  1. Fotballfrue

   Herlighet, så herlig å lese, Silje! Utrolig bra jobba 🙂

   Mange klemmer <3

 45. Marita Ø

  Vakker er du <3 Så deilig at du klarte målet på 50 km! Flinka 🙂 Kos dere på lørdagskvelden 🙂 Klem

  1. Fotballfrue

   Håper du hadde en fin lørdag <3

   Klem 🙂

 46. du er nydelig hele tiden Caroline, men WOW disse bildene av deg må være noen av de flotteste syns nå jeg! <3

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, skjønne!

 47. Kristin

  Hei!

  Jeg har lik tredemølle som deg, men jeg forstår ikke helt alle program og hva alle de forskjellige innstillingene er. Er det mulig at du kan skrive et innlegg om litt hvilket nivå du bruker den på og hvordan den fungerer? Det hadde vært til kjempe stor hjelp! 🙂 Du er en fantastisk person! 😀

  1. Fotballfrue

   Det kan jeg sikkert, men hittil har jeg kun brukt manuell 🙂

   Klem!

 48. Herregud så nydelig du var på de bildene! 🙂 Ikke så ofte vi ser deg uten de fine krøllene, men du kler rett hår veeeldig godt 😀 Ha en fin lørdagskveld søte Caroline:)

 49. Syntes det er så koselig at du alltid skriver «om det blir suksess, vil jeg selvfølgelig dele oppskriften med dere»… Heheh, og gratulerer med 50 km målet 🙂 Du er flink, og utrolig vakker Caroline – forbilde på mange måter 😀 God helg til deg og mannen!

 50. Birgitte

  Har akkurat «like´a» deg på facebook, og bildet av middagen så bare helt herlig ut! Nyt den. Gleder meg til oppskriften kommert <3

 51. Så fint med avslappet stil og mindre sminke!:)

 52. Hvor er shortsen fra? 🙂

  1. Fotballfrue

   Gina 🙂

   – C

 53. Hei!
  Har ingenting med dette innlegget å gjøre egentlig, men kom over dette bildet av Tyra Banks som hun har publisert på twitter, og syntes hun lignet litt på deg (eller motsatt..? Forstår aldri det der..) på bildet oppe til venstre! 😀

  Så når du mottar dårlig kritikk fra dumminger som bare elsker å rakke ned på andre (jantelov-Norge!), så skal du vite at du ligner på Tyra Banks, og hun er jo en verdenskjent skjønnhet, så da kan kritikken bare prelle av! 😀

  Du er fantastisk! 😀

  1. Fotballfrue

   Det har jeg aldri hørt før 🙂 Takk for fint kompliment 🙂

   Klemmer <3

 54. Du er herlig skjønn, det lyser gjennom bildene av deg.
  Tenker at den dagen du er lei håret og klipper det litt tror jeg du kommer til å være utrolig fin med litt skulderlangt hår. Ser det liksom for meg når du blir noen år eldre, poppa ut et par barn og klipper det opp. Yummy mummy, hehe.

  Del gjerne litt mer joggemusikk igjen snart, tross mine 20+ sanger er jeg sååå lei og trenger noe nytt!

  Gog helg!

  1. Fotballfrue

   ahaha, kanskje det :p Uff, trenger sårt ny musikk selv, er på jakt!

   Klem!

 55. Hei,

  Hva er det du har på kjøkkenbenken? «Stativ» for vaffeljernet? Eller hylle? Dette så interessant ut da jeg hater rot, smuler og masse ting på kjøkkenbenken 🙂

  Ha en flott kveld!

  1. Fotballfrue

   Det er et belgisk vaffeljern fra kitchen aid 🙂

   – C

   1. Men henger det på et stativ? Eller står det på en slags skjev hylle? Hva er den hvite rammen? Det så så ryddig ut.. 🙂

   2. Fotballfrue

    Det er et stativ under det, ja 🙂 Det sitter fast 🙂

    – C

 56. Ser ut til at Mousakka-en ble vellykket, ifølge Lasse på twitter! 🙂
  Kan du dele oppskriften? 😀

  1. Fotballfrue

   Hihi, ja 😀 Den er ute nå 🙂

   – C

 57. Veeldig fin i rødt! OG du stråler virkelig på bildene 😀

 58. Hva er den stålgreia til venstre på kjøkkenbenken, som står ved siden av kjøkkenmaskinen?

  1. Fotballfrue

   Vaffeljern fra Kitchen Aid 🙂

   – C

 59. SÅ fint du kledde den røde genseren! Nå fekk jeg virkelig lyst til å ha på meg noe rødt 😀

  Så lurte jeg bare på en ting: kunne du tatt bilder av hele huset ditt, du vet alle rommene, og lagt bildene ut her på bloggen? Som en liten «guide»? Eller synes du det blir litt for personlig??

  Bare elsker sånn stil, elsker det <3

  1. Fotballfrue

   Ja, det kommer snart 🙂

   – C

 60. Du kler virkelig rødt Caroline! 🙂

 61. Hei fine du! 🙂 Nydelig kjøkken dere har! Vet du hvor det er fra? Setter stor pris på svar:)

  – Tessi

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Det er Mias kjøkken 🙂

   – C

 62. Du er så flott! Syntes du burde gå med rett hår oftere 🙂

 63. Hvorfor har de/dere sluttet å feriere i Kassiopi?

  Jeg er bare nysgjerrig, siden det er det vakreste stedet i verden, i mine øyne 🙂
  Jeg drar nedover igjen på fredag, for 12. gang på 13 år.
  Gleder meg mer enn noen gang. Det føles som å komme hjem 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, jeg skjønner hva du mener 🙂 Vi ville ha nye eventyr bare 🙂 Og nå har mamma og pappa forelsket seg i Lefkos 😉 Men jeg vil gjerne ta med meg mannen til Kassiopi en dag 🙂

   – C

 64. Ser at flere har kommentert det – men disse bildene var noe utenom det vanlige vakre! 😀

 65. Dere har bare det fineste kjøkkenet. Får jeg komme på besøk, hehe? 🙂
  Det jeg lurer på er: hvor høy er du egentlig? jeg er 1.75 høy og det som irriterer meg er å ikke tørre å gå med høye sko som for eks. JC skoene! Alle har dem utenom meg føles det ut som. Jeg blir jo 1.90 sikkert i dem..

  hva tenker du om høye jenter i høye hæler? ser det helt feil ut når du ser slike på gata? er så ubehagelig å være høy:S skikkelig trist faktisk..
  ønsker helt ærlig kommentar hvis det er lov å spørre 🙂

  ellers er du mitt forbilde caroline. liker deg veldig godt 🙂 klem

  1. Fotballfrue

   Takk 😀

   Jeg synes du skal gå med akkurat det du selv føler for, uavhengig av høyde 🙂

   Klemmer <3

 66. Så lyse og fine bilder av deg i et avslappet antrekk! Eier du noen plagg som du bare dasser rundt i noen ganger? Skjønner at ikke de vises på bloggen, altså 😉 Håper det kommer en moussaka-oppskrift i nærmeste framtid!

  1. Fotballfrue

   Ja, dette er jo dasse-rundt-i-klær :p

   – C

 67. Så fine de bildene av deg var! Du ser så naturlig og fin ut her. Håret ditt var kjempefint! *misunnelig*

 68. Kva er den sølv-grå-svarte dingsen til venstre for deg i bakgrunnen der? hehe, vart veldig nysjerrig!

  1. Fotballfrue

   Hmmm . . Litt usikker på hva du mener? :p

   – C

 69. heii, du er såå pen! <3 jeg har en utrolig lik shorts fra hm, men skjønte at din var fra gina tricot 😉
  men hvor er genseren fra? den er så fin til shortsen, skjønner du 😀
  -M

  1. Fotballfrue

   Den fant jeg på bubbleroom-outlet 🙂

   – C

 70. Dette er positivt ment – jeg syns du så VEL så pen ut i litt mer «casual» klær, og ikke så pyntet eller stylet 😀

 71. Birgitte

  Hei Caroline:)

  Har du noen synspunkter på forskningsresultatene fra denne studien?

  https://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10051245

  Hilsen Birgitte

  1. Fotballfrue

   Den studien har vi fått masse kommentarer på tidligere, du kan sjekke denne linken; https://lenabeatrice.net/mat-og-helse/sykdommer-og-tilstander/hjerte-og-karsykdommer/svada/

   – C

 72. Cecilie

  Ny studie, lavkarbo farlig for hjertet: https://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10051245

  1. Fotballfrue

   En studie med store svakheter, som ikke tok for seg LCHF.

   https://lenabeatrice.net/mat-og-helse/sykdommer-og-tilstander/hjerte-og-karsykdommer/svada/

   – C

 73. Julia V.

  De bildene var faktisk helt nydelige av deg!! noen av de fineste jeg har sett noen gang 🙂

  1. Fotballfrue

   Takk, søteste 🙂

   – C

 74. hei,hviklet merke er genseren ?, kjempe fiiiiin:)

 75. Herregud så vakker du er! Og det antrekket, enkelt men samtidig veldig sommerlig og fint 😀 Skjønner ikke hvordan du får det til…

 76. Hvor har du kjøpte genseren og shortsen?! 😀 D var veldig fine <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *