Landlige vibber

I dag er det visst planlagt strømbrudd i Siljan (kudos til meg for å følge med), så fra klokken halv ti til to er det ikke noe strøm her, hvilket betyr at jeg ikke får gjort all verden. Planene har derfor blitt endret litt på, og i stedet for å reise til byen i kveld for å kikke etter litt bursdagsgaver til i morgen, gjorde jeg det tidligere i dag. Nå er jeg tilbake og har tatt med meg bensinstasjonkaffe ut på gressplenen, som jeg har planer om å drikke fra de nye green gate koppene våre, mens jeg svarer på mail som får bli sendt ut etter klokken to. Heldigvis går det alltid fint å koble dataen til mobilnettet, slik at jeg får oppdatert dere. Nå er det jo også bare to små timer igjen til strømmen er tilbake (merkelig hvor avhengig vi er), så tiden skal nok få bein å gå på.

Koppene er fra Drømmeverden (sponset) / Tallerkenene er fra en butikk i Skien, men det ser ut til at de har disse hos Drømmeverden nå også / Dekkebrikke fra Lille My / Mugge fra IKEA

Elsker det nye serviset! Navnet er Ivy Lyseblå. Det beste er at det fint kan kombineres med både Chloe Off White og Pernilla White, som vi har fra før av. Har tenkt til å investere i litt mer av det nyeste, slik at vi også har dette til 6 eller 8 gjester, men det får vente litt. Faye Red er nå pakket bort, og skal ikke frem før ved juletider igjen. Det er jo så fint og rødt!

Senere skal jeg bake bursdagskake, det er nemlig sånn på ODD, at alle som har bursdag har med seg kake, og i morgen er det verdens beste mann som blir gammel. Hele 29 år! Det triste er at jeg er borte absolutt hele dagen (fra syv på morgen til rundt midnatt), så det blir bursdagsfeiring i gryotta. Men er ikke dette med kake til alle på laget en nydelig tradisjon? Barske fotballgutta kommer drassende med kakebærer hver gang de fyller år. Hihi 😀

Forteller dere alt om morgendagens planer litt senere, nå må jeg få ting unna til strømmen kommer tilbake. Nyt onsdagen!

119 kommentarer

 1. Ja, ikke sant det er typisk, dette med å være strømavhengig! Husker å bli fortalt på jobben at jeg måtte kvitte meg med papirkopier av diverse mapper osv fordi alt skulle nå være på intranettet, og så kan du jo tenke deg hva som skjedde..ikke no’ intranett på dagesvis…*sukk*

  Anyhow, nydelig servise og koselig ODD-tradisjon, det tar nesten litt av maskuliniteten vekk, å forestille seg alle sammen rundt et bord med kakebart 😀

  1. Fotballfrue

   Hihi, ikke sant 😀

   Klem!

 2. Hei hei

  Jeg trodde du hadde kjøpt den tredemøllen fullt og helt selv men her i linken ser det ut som reklame : https://reasontoplay.tumblr.com/post/25839713133/reasonstobefit-submitted-by-smalltownsass

  Kjøpte du den selv eller fikk du den sponset?

  1. Fotballfrue

   Så fordi en annen person har blogget om meg og tredemøllen, så er den sponset? Jeg ser ikke sammenhengen :/

   – C

   1. Torunn

    Kan ikke helt se hvofor vi lesere har noe med det og gjøre heller…
    Go Caroline!

 3. Haha, min kjære spiller hockey med samme bursdagstradisjon – jeg klinte til og lagde kake i hjerteform 😉

  1. Fotballfrue

   Hahah, gøy! Lurer litt på å lage en fotballbanekake, haha 😀

   – C

   1. Ble god stemning i garderoben da vet jeg, hahahaha!
    Ah, nostalgi tilbake til lillebror-bursdag 🙂 Ikke glem små seigmenn på banen da, haha!

   2. hehe det skal jeg også til 8 åringen min til helga…. vil gjerne ha tips hvordan du gjør det hvis du g jør det 🙂

   3. Fotballfrue

    Jeg skal ikke gjøre det, altså :p Men det hadde vært gøy 😉

    Klem!

 4. Hos oss er det slik at den som hadde bursdag sist baker til bursdagsbarnet på hans/hennes dag, slik at man ikke trenger å bake sin egen kake når man har bursdag :p Synes ikke det er så dumt heller…. Håper du nyter dagen!! Her er akkurat løpetur med vovven og en times pilates unnagjort, så nå er det ut på liftgardinjakt :p

  1. Fotballfrue

   Det var en fin greie 🙂

   Håper du finner en fin en! Det er så vanskelige mål på disse vinduene, så jeg må nesten sy selv om jeg skal ha :/

   Klem 🙂

   1. Christine

    De lager etter mål på bl.a Princess. Hilsen ei som også har vanskelige mål på vinduene

 5. Med fare for å fremstå veldig vrien og vanskelig: Skjønner godt hva du mener, men du skriver i teksten at du har tenkt å drikke gressplenen i de nye koppene dine….. 😉

  1. Fotballfrue

   Hahahah! Neeeeeiiii! Hater det når jeg leser sånne setninger selv, men nå må jeg nesten bare la det sta 😀

   – C

  1. Lars-Kristian

   Så vidt jeg vet er det mange som får slag til tross for at de spiser karbohydrater. Du må slutte å lese tabloide artikler, mediene lever av skremselspropaganda, og leverer den ene fordummende artikkelen etter den andre.

   1. SPOT ON, Lars Kristian!!!! Folk må la være å tro på ALT de leser, ihvertfall det som står i tabloidene. Herregud.

    Og PS til dere critic-happy blogglesere: les deg opp på emnet før du uttaler deg om ditt og datt. så tror jeg det vil bli en mye bedre verden. peace out 🙂

 6. SarpeRaz

  Haha de mannfolka og bursdagskakene deres! For noen år tilbake bakte jeg en formkake som min kjære skulle ha med på kontoret i anledning Dagen. Den este så mye i ovnen at den sprakk. Jeg tenkte ikke noe mer over det, men for mannen ble det visst krise. Ha med sprukket kake på jobb!?!? Haha!

  1. Fotballfrue

   Tuller du?? Haha, trodde ikke de brydde seg så mye om utseende på kaken, heller om smaken :p

   Klem!

   1. marita

    Tror det er mer: «Sjekk hva kona MI kan da!!!! :P»… «jeg har flinkere kone enn deg» 😛

   2. Fotballfrue

    Haha, nå blir jeg nervøs her 😉

   3. Marthe Cecilie

    hihi 🙂 Går nok bra skal du se 🙂 Du er jo så flink å bake 🙂

 7. Har vært fast leser av bloggen din i lang, lang tid, og ville bare si: du har en helt fantastisk blogg som det lyser livsglede av, og du sprudler av positivitet – hver eneste dag. Er så godt å se at det er de kommentarene med positivt fortegn som dominerer. De andre, de som det oser sjalusi av, er det bra du hever deg over. Takk for at du er du, for at du hver dag sprer glede og leverer varene! You rock!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, Hilde! Så utrolig hyggelig med en slik kommentar <3 Takk for at du leser 🙂

   Mange klemmer 🙂

 8. Pernille

  Jeg må kommentere igjen, for jeg håper du skjønner hvor selvmotsigende det du skriver er. «Arbeidsdagen» din inkluderer gårsdagens tur til frisøren? Og i dag? Handle gave til kjæresten? Kjører til bensinstasjonen for å kjøpe kaffe fordi det ikke er strøm i huset? Dette må for alle andre gjøre utenom arbeidstid. Ellers går det i blogging, baking og svare på mail? Håper du skjønner hvorfor jeg blir provosert.

  1. Fotballfrue

   Hmmm. Når sa jeg at det å gå til frisøren var en del av arbeidsdagen min i går? Når sa jeg at det å handle til Lars-Kristian var en del av arbeidsdagen min i dag? Sa jeg ikke at jeg ble tidligere ferdig enn ventet i går, og dermed rakk en tur til frisøren? Kaffe kjøpte jeg på vei hjem fra byen i dag, ettersom jeg visste strømmen ikke var her. Planen var å dra til byen senere, altså ETTER arbeidsdagen, men jeg gjorde det FØR fordi det ikke er strøm her.

   Når baker jeg hver dag? Jeg skjønner ikke hvor du tar dette fra? Jeg baker ikke en gang i uken en gang. Men lager mat, det gjør jeg hver dag, og det regner jeg med gjelder de fleste husstander.

   Du skjønner jo tydeligvis ingenting? Jeg legger opp min egen arbeidsdag, som i dag blir å jobbe fra 12 til 19, eller lenger 🙂

   Igjen, du vet ingenting om min arbeidsdag. Jeg foreslår at du lar være å bli provosert, da du ikke har noe å la deg provosere av 🙂

   . . og dette eksempelet her om dagen, da jeg nevnte at en arbeidsdag kunne vare fra 8-22 var selvfølgelig ikke et dagligdags eksempel, men et eksempel for å få enkelte (som deg) til å forstå at det å drive for seg selv ikke kun er en dans på roser.

   Dette er altså så trist. Sitter du forresten på jobben og kommenterer blogger? Jøss. . Det må de fleste gjøre utenom arbeidstiden. .

   – C

   1. Ikke for å være slem, men jeg tror vedkommede har skjønt det nå:p jeg driver også for meg selv, og vet akkurat hvordan det er:) men jeg synes du kunne ha droppet det «du skjønner tydeligvis ingenting» greia di. Du skriver det hele tiden. Du trenger heller ikke om å svare på alle som spør så dumt. 🙂

   2. Fotballfrue

    Det at «du skjønner ingenting?» skriver jeg vel aldri? Har du eksempler? Jeg undrer meg ofte over hvorfor enkelte synes det er ok at folk er frekke og slemme med meg, men tilbake skal jeg være en engel. Beklager, men slik fungerer det ikke i lengden. Selvfølgelig må jeg få svare på påstander om meg og min arbeidsdag, det hele blir jo, som du sier, for dumt 🙂

    – C

   3. Du er veldig flink og får til veldig mye. Tror enkelte ikke helt klarer å forstå at det faktisk koster deg noe (energi og tid) å få til så mye, og at du må prioritere bort. Er nok mange som velger to timer på sofaen, heller en to timer hos frisøren. Og folk flest er ikke så motivert til å leve livet som det du er. Synes du er herlig jeg 🙂 Og at livet ditt flyter så bra som det gjør handler nok om: innstilling, hardt arbeid og glede over å få leve et liv uten for «boksen». Sikkert lett å bli misunnelig for de som har en ovenfra og ned holdning, men jeg tipper det har kostet deg svette og tårer å komme ditt du er i dag, og mange smil! 😉 Synes du er TØFF, og digger at du har bein i nesen og faktisk sier i fra til dem som snakker frekt til deg! Ha en nydelig dag med og uten strøm. Gleder meg til å se hvordan kaken blir 😀

   4. Fotballfrue

    Takk for fine ord, skjønne deg! Kaken blir nok ikke all verden, men det blir et tradisjonelt ostekakeutseende på den, lik denne https://fotballfrue.no/?p=7290

    Lars-Kristian sin favoritt 😉

    Klem!

   5. Marthe Cecilie

    Herlighet folkens 🙂 Hun jobber jo mye lengre dager enn oss vanlige med 08.00-16.00 jobb… mange av innleggene kommer jo før jeg har stått opp og kanskje etter jeg er i seng..

    Stå på Caroline:)!!
    Tror ikke jeg ville prøvd meg på å være kone, husmor, drive egen butikk, være største bloggeren i norge, men opptil 3 innlegg for dag kokebok forfatter, modell, ++++ i mine 7,5 timers arbeidsdag…

    Da hadde e slete, for å si det rett ut !:)

   6. Ser god ut den! Ostekake er min favoritt og! 😀 Skal teste oppskriften neste gang noen jeg er glad i fyller år 🙂

   7. Caroline skriver en blogg, om hennes liv og interesser slik hun opplever det. Ingen blir tvunget til å lese bloggen hennes, så om du ikke liker hvordan hun skriver så får du la være å lese den da, i stedet for å legge igjen unødvendige og slemme kommentarer.

    Jeg derimot liker å lese bloggen hennes, noe jeg gjør hver dag, gjerne flere ganger om dagen. Jeg synes hun skriver bra og har interessante innlegg. Tidligere skrev jeg blogg selv, og fikk et innblikk i hvor mye tid det faktisk tar å lage gode innlegg som folk gidder å lese. Sett litt mer pris på Carolines innsats a’, folkens! 🙂

   8. Orker ikke begynne å finlese å grave så mye nå,men tror nok jeg har lest det et par ganger i d siste.men jeg skjønner det altså.har selv stengt hele kommentarfeltet på min blogg. Har du vurdert det samme?

   9. Jenter altså… Caroline du burde vært mann, så hadde du sluppet denne sutringen. Mannfolk som tjener penger på å gjøre det andre må gjøre på fritida (spille fotball feks) hører vel ikke et pip om sånt tull?

  2. therese

   Denne kritikken tar visst ikke slutt her på bloggen. Syntes jeg må komme med et innlegg. Hvis man er så kritisk til at Caroline driver med mat, mote, trening og skjønnhet som jobb, da må man også kritisere ALLE mote og livsstilsmagasiner som gis ut. Med en blogg på dette nivået dekker man ganske mange redaksjonelle jobber; redaktør, journalist, desk/korrektur, fotograf, økonomiansvarlig. Det er mye arbeid som ikke syntes, men det er jo ikke det man viser frem, hverken her eller magasiner.

   Kritikken kommer kanskje av at blogging fremdeles er ganske ny medieform?
   Den direkte kommunikasjonen gjør vel også at noen ikke ser skillet mellom personlig og privat.

   1. Takk therese, du skrev akkurat det jeg tenkte. Bare bedre formulert enn jeg ville klart. Henger meg på den.

    Også må jeg bare si at dersom noen blir så plaget av det Caroline skriver i bloggen sin så la vær å lese den. Det er faktisk en blogg, den er ment til å inspirere mennesker som selv oppsøker den. Det er ikke som om du blir tvunget til å forholde deg til den. Konstruktiv kritikk er en ting, men dette her er bare surmaget.

    Selv henter jeg masse inspirasjon fra denne bloggen, og jeg VELGER derfor å oppsøke den opptil flere ganger om dagen.

 9. Så søtt! Elsker den nye headern din<3

 10. Kine linusen

  hei:) elsker bloggen din. kan du være så snill å hjelpe meg med en ting? skjønner ikke bæra av str på victoria secret sine bher. Hvis jeg Bruker
  75c til vanlig, har du noen slags formening om hva det tilsvarer på victoria secret?:) takk for svar

  1. Fotballfrue

   Ville gått for 34 c 🙂

   – C

   1. Jeg bruker 34c i VS, men i Norge blir dette for stort! Jeg har alltid brukt 75b (HM – som forresten er hakket for lite, men 75c igjen blir hakket for stort), men ble målt hos VS, og deres bh’er sitter som et skudd! Få deg målt neste gang du er i USA!

 11. Ida Kristine

  Til helgen skal jeg og kjæresten flytte sammen i en leilighet, og i dag kom mamma hjem med bygave/innflytningsgave til meg; nemlig den fantastiske kokeboken din! 😀 Gleder meg sååå til å prøve ut oppskriftene, kjæresten sitter akkurat nå å blar i boken å kommenterer på ca. hver side «Åååhh sånn må du lage!!», haha 🙂

  Frem til den tid skal jeg nå ligge hjemme med tannpine å spise grøt, har vært å fått trukket ut en svær visdomstann i morges, auuu… :/

  1. Fotballfrue

   Så herlig, håper du liker den 😀

   God bedring med tannen, er nok ikke godt nå, men tenk så godt det blir 😀

   Klemmer!

 12. Er du egentlig mørk, slik som søsteren din? 🙂 Ser sånn ut på headeren nemlig 🙂 Jeg er egentlig blond, men har hatt mørkt hår i noen år. Er «kinderegg» som venneflokken kaller det (mørk utenpå, blond inni) 😛 Planlegger å bli blond igjen, men tar det over tid. Vil ikke ende opp med oransje hår 😛

  1. Fotballfrue

   Nei, hun har alltid vært mørk, men jeg var lys da jeg var yngre, og har blitt mørkere og mørkere. Vi er ikke like mørke nå, men jeg er hakket lysere. Mørk blond 🙂

   – C

 13. Hater når strømmen går, fikk kjenne på det i romjula da orkanen «Dagmar» var på Sunnmøre! 😛
  Jeg skal nyte onsdagen. jeg har fri i to måneder, og idag stråler sola! 😀
  Ha en god dag videre!
  Klem! <3

  1. Fotballfrue

   God ferie <3

 14. Så fine bilder Caroline!
  Håper du nyter det nye serviset ditt:)

  Moro hvordan noen kommenterer arbeidsdagen til andre, og alt mulig annet rart!? at ikke alle kan ha nok med seg selv og sitt?
  Vet alt hvordan det er å drive for seg selv, det har mange fordeler men også ulemper. Og ja, vi er vel nesten på jobb HELE tiden:)

  Takk for herlig inspirasjon!

  Klem fra Margit i Drømmeverden

  1. Fotballfrue

   Takk 😀 Dette er helt nydelig 🙂

   Tusen takk for fine ord, Margit <3

 15. Hei Caroline!
  Dette er ikke ment som kritikk, bare ren nysgjerrighet 🙂 Jeg bare lurer på om du noen gang blir «lei» av å blogge?
  Og om du selv føler du har forandret syn på sammenheng mellom kropp og helse i løpet av årene som blogger? Har lest bloggen din leenge, og synes å huske at i starten hadde vel kanskje du og mannen flere fordommer mot de som hadde større former på kroppen eller overvektige..? Nå gjør du jo en super jobb med å oppfordre til sunt kosthold, aktivt liv og de som gjør det får kroppen deretter.

  Forøvrig kjempefin og herlig blogg – stå på! 🙂

  1. Fotballfrue

   Som alle andre mennesker blir jeg lei av jobben min innimellom, det er jo helt naturlig 🙂 Når det gjelder spørsmålet om jeg har forandret syn på kropp og helse, så er det vel helt naturlig at jeg modnes i løpet av 3 år. Vi blir jo alle eldre, og får mer livserfaring 🙂

   Jeg og Lars-Kristian har aldri hatt fordommer mot mennesker som er overvektige, hvor har du det fra?

   – C

   1. Fra LK sin Twitterprofil for eksempel: Han legger ut bilde av Anne Hafstad med der han mer enn antyder at hun ikke kan ta vare på sin egen helse (fordi hun er overvektig). DET er en fordom.

   2. Lars-Kristian

    Nei, da tar du helt feil, Arwen. Her er det snakk om fordommer som går på helse, ikke person. Jeg har ingenting i mot Anne Hafstad som menneske. At hun ikke tar vare på sin egen helse er heller ikke en påstand fra meg, men fakta. Hun er helt klart svært overvektig, noe som gir økt fare for svært mange livsstilsrelaterte sykdommer. Eller mener du at Anne Hafstad ser ut som en sunn og normalvektig person?

    Problemet er som følger: Anne Hafstad er øverste leder for det organet som skal ta vare på, og veilede nordmenn til god helse. Hafstad er helt tydelig overvektig, og det spørsmålet jeg stilte var som følger: Hvorfor er Anne Hafstad overvektig? Er hun overvektig fordi de kostholdsrådene hennes eget organ har kommet frem til, er usunne og fører til overvekt? Eller er hun usunn fordi hun ikke klarer å følge sine egne kostholdsråd? Sistnevnte vil da bety at statens råd er vanskelige å følge, og dermed fører til usunne matvaner.

    At jeg poster et bilde av henne, er fordi hun er en offentlig person, og har som oppgave å veilede befolkningen til en sunn hverdag, og god helse. Fedme og overvekt koster samfunnet millioner av kroner i året (milliarder?), og er absolutt noe som bør diskuteres.

    Det er akkurat det samme som at jeg skal la meg avbilde på bloggen til Caroline med røyk og usunne vaner, uten å bli konfrontert med min rolle som et forbilde for barn og unge.

    Som du ser, så har dette ingenting med fordommer mot overvektige. Det var kun for å sette fokus på helseproblematikken vi står overfor. Jeg har selv venner som er overvektige, og ville da ikke finne på å ha fordommer mot de. Folk velger selv hvilken livsstil de har.

    Når det er sagt, så tror jeg svært mange er overvektige fullstendig mot sin vilje, pga dårlige kostholdsråd fra staten. Dette i sterk kontrast til de som mener at overvektige er late og viljesvake.

   3. Andrea

    En kan også bli overvektig pga stoffskifte og andre alvorlige sykdommer. DU aner vel ikke noe om matvanene til Anne Hafstad. Det du drev med på twitter der, var mobbing.

   4. Lars-Kristian

    En kan også bli overvektig pga stoffskifte og andre alvorlige sykdommer

    Du må ikke bli overvektig pga feil stoffskifte eller andre sykdommer, det handler om å et riktig kosthold.

    DU aner vel ikke noe om matvanene til Anne Hafstad

    Jeg har aldri hevdet å vite noe om kostholdsvanene til Anne Hafstad. Jeg spurte om Anne Hafstad hadde blitt overvektig ved å følge statens råd, eller om hun førte et annet kosthold. Ergo, jeg påstod aldri å vite noe om hennes matvaner, heller tvert om.

    Det du drev med på twitter der, var mobbing.

    Det må du gjerne mene, men Anne Hafstad er leder for et offentlig organ, noe som gjør henne til en offentlig person. Når hennes ansvar er folks helse, er det lov å stille spørsmål når hun åpenbart ikke fører et sunt kosthold selv.

   5. Du vet at det går ann å være overvektig pga sykdommer også???

   6. Lars-Kristian

    Det har du helt rett i. Derfor tok jeg også forbehold om dette i min neste tweet, og sa at hvis dette var grunnet sykdom, så beklaget jeg.

   7. Ikke at det her har noe særlig med saken å gjøre; men hva med de som må få hjelp pga anoreksi osv? staten må jo betale mye av det og! syns det blir så feil at man skal legge så mye skyld på de som er overvektige (men selvfølgelig er mye selvforskyldt), men allikvel er nok ofte det en form for spiseforstyrrelser, på lik linje med de som er sykelig tynne som har det!

   8. Lars-Kristian

    Selvfølgelig, anoreksia og andre spiseforstyrrelser i motsatt ende av overvekt/fedme, koster også samfunnet masse penger.

    Dette handler ikke om at overvektige eller de som lider av fedme, er en belastning. Dette handler om hvordan vi som samfunn best kan tilrettelegge for et sunt kosthold, sånn at vi alle kan være så frisk som mulig 🙂

   9. Ja, selvfølgelig! Derfor mente jeg det jeg skrev ikke hadde så mye med det å gjøre, for er helt enig med det du sier angående de som ikke lever sunt (mest sannsynlig) men som skal fremme det som skal være «sunt», blir motstridende og merkelig

   10. Jeg synes du burde skille mellom sak og person. Som du og Caroline ofte nevner, ens kropp er ens egen sak, og den skal ikke måtte bli diskutert i media. – hverken om man veier 50 eller 150 kg. Som nevnt kan det være flere årsaker til hennes overvekt – som vi uansett ikke bør spekulere i. Dette er meget sårt, dette burde du skjønne, Lars Kristian.
    Hilsen fast leser 🙂

   11. Lars-Kristian

    Her er jeg uenig. Anne Hafstad er en offwntlig person, i et offentlig organ. På lik linje med alle politikere og andre med lederroller i offentlige etater. Hva om justisminister Grete Faremo åpenlyst omgikk kriminelle, hadde det ikke vært greit å stille spørsmålstegn ved hennes rolle som justisminister da?

    Jeg skjønner at det kan være sårt, men her er det snakk om en sak som er ganske mye viktigere enn Anne Hafstads egen selvfølelse, nemlig folkehelsen som er på ville veier.

   12. »Hva om justisminister Grete Faremo drev med nasking, hadde det ikke vært greit å gå ut med navn og bilde forsi man hang henne ut?»

    Jeg forstår ikke hva det er i det du skriver ovenfor som skulle gjøre det greit å «diskutere» andres kropper/str i forhold til arbeid de utfører? Nasking er en straffbar handling. Hadde Anne Hafstad bedrevet det hadde kroppen/str hennes fortsatt vært uten betydning for sak, akkurat som Grete Faremos ville vært det om hun hadde nasket. Hadde kroppen hennes av arbeidsgiver blitt ansett som et problem i forhold til stillingen hun skal utøve ville det kalles diskriminering.

    »men her er det snakk om en sak som er ganske mye viktigere enn Anne Hafstads egen selvfølelse, nemlig folkehelsen som er på ville veier.»

    Holde seg til nettopp sak, nemlig folkehelsen, er finfine greier 🙂 La oss holde Anne Hafstads kroppsstr utenfor. Den har ingenting med sak å gjøre. Det er en klar avsporing fra sak 🙂

   13. Lars-Kristian

    ”Hva om justisminister Grete Faremo drev med nasking, hadde det ikke vært greit å gå ut med navn og bilde forsi man hang henne ut?”

    Nasking ble litt feil, enig i den. Har endret det nå.

    Holde seg til nettopp sak, nemlig folkehelsen, er finfine greier 🙂 La oss holde Anne Hafstads kroppsstr utenfor. Den har ingenting med sak å gjøre. Det er en klar avsporing fra sak 🙂

    Jeg skal gi deg to scenarioer som ga grunnlag for at jeg brukte henne som et eksempel:

    Scenario 1: Anne Hafstad følger statens råd for kosthold, som hun selv har vært med på å utforme, men ender likevel opp med å være kraftig overvektig. Er rådene gode nok?
    Scenario 2: Anne Hafstad klarer ikke å følge statens råd for kosthold. Hvordan mener du da at disse rådene skal være enkle å følge for mannen i gata?

    Eneste grunnen til at hun ble brukt som eksempel, er fordi hun er den øverste lederen som står ansvarlig for folkehelsen.

    Som jeg forklarer om Grete Faremo, hvis vi hadde et kriminalitetsproblem i Norge, og justisministeren vår hadde kriminelle som sin nærmeste omgangskrets. Hadde det da vært feil av meg å twitre et bilde av Faremo med sine kriminelle venner, for så å stille spørsmålstegn ved hennes stilling?

    Som du ser, så stiller jeg ikke spørsmål om Hafstad er i stand til å gjøre jobben sin, fordi hun er overvektig. Det er rådene jeg vil sette lys på.

    Er rådene gode, når selv ikke de som utformer de klarer å enten følge de, eller holde seg sunne og friske?

    Helt greit at du er uenig med måten jeg legger det frem på, men det har ingenting med at jeg har fordommer mot overvektige, som var den egentlige diskusjonen her.

   14. La oss snu det hele litt på hodet L-K. La oss si at vi i ditt scenario 1 plasserte en solbrun, kjekk, veltrent figur (la oss si typen min hehe) som følger statens råd for kosthold . Ville rådene da være gode nok? Og hva ville du evnt brukt som argument for at de ikke var det i dette tenkte tilfellet?

    Scenario 2: At Anne Hafstad eller andre i befolkningen evnt ikke klarer å følge statens råd for kosthold, sier ingenting om at rådene er for vanskelige å følge eller at de er dårlige. Det sier kun noe om hvilke valg vi tar for oss selv. Jeg har til min sønn under hele hans oppvekst sagt at han ikke må begynne å røyke (jeg røyker). Er rådet mitt dårlig? Er det et vanskelig råd å følge? Og hvorfor er det i tilfelle vanskelig?

    Om du tok et bilde av Grete Faremo røykende på en svær joint i Amsterdam, eller på vei ut av et hus (som ikke var hennes eget) med en sekk fyllt av sølv-lysestaker i nattens mulm og mørke (litt Donaldbeskrivelse, men you get it) så kunne du twitre og antyde at hun kanskje ikke var rett kvinne i rett stilling. Hennes evnt venner sier dog svært lite om hennes liv og levnad 😉 Om du har en narkoman i omgangskretsen eller i familien så gjør det vel ikke deg til hverken narkoman eller sier noe om din dømmekraft og dine handlinger. Eller?

   15. Lars-Kristian

    La oss snu det hele litt på hodet L-K. La oss si at vi i ditt scenario 1 plasserte en solbrun, kjekk, veltrent figur (la oss si typen min hehe) som følger statens råd for kosthold . Ville rådene da være gode nok? Og hva ville du evnt brukt som argument for at de ikke var det i dette tenkte tilfellet?

    Jeg har aldri hevdet at rådene ikke fungerer for noen. Er typen din frisk og rask, fungerer statens råd for han 🙂

    Scenario 2: At Anne Hafstad eller andre i befolkningen evnt ikke klarer å følge statens råd for kosthold, sier ingenting om at rådene er for vanskelige å følge eller at de er dårlige. Det sier kun noe om hvilke valg vi tar for oss selv. Jeg har til min sønn under hele hans oppvekst sagt at han ikke må begynne å røyke (jeg røyker). Er rådet mitt dårlig? Er det et vanskelig råd å følge? Og hvorfor er det i tilfelle vanskelig?

    Hvis dette hadde vært tilfellet, så har i så fall Hafstad valgt å være overvektig, og det er jo lite heldig for en som skal ivareta den norske helsen. Mener i hvert fall jeg. Ser ikke helt poenget ditt om med barnet ditt og røyk, men å fraråde han fra å røyke er jo uten tvil et godt råd. Jeg ville dog stilt meg kritisk til din rolle som forbilde. Men det skal jeg ikke legge meg borti, det er ditt valg.

    Siste eksempelet ditt blir litt søkt, det blir som at jeg skulle sådd tvil om Hafstad (en slank Hafstad) fordi hun omgikk overvektige. Å omgå kriminelle blir litt annerledes enn å omgå overvektige. Kriminelle miljøer er balastede, og det er vanskelig å ikke bli påvirket. Overvektige er helt normale mennesker 🙂

   16. «At hun ikke tar vare på sin egen helse er heller ikke en påstand fra meg, men fakta.»

    Fakta? Hvordan kan du påstå at det er fakta at hun ikke tar vare på sin egen helse? Hva vet du om hva hun går igjennom hver dag? For alt du vet kan hun følge et godt, sunt og variert kosthold, trene moderat o.l. Men hun kan også være syk. både sykdom og medisiner kan gjøre ellers sunne mennesker overvektig. Din uttalelse på twitter viser tydelig at du har fordommer mot overvektige.

    «Er hun overvektig fordi de kostholdsrådene hennes eget organ har kommet frem til, er usunne og fører til overvekt? Eller er hun usunn fordi hun ikke klarer å følge sine egne kostholdsråd?»

    Dette er ikke i nærheten av de eneste alternativene til at hun er overvektig. Det er mange flere faktorer enn kosthold som kan gjøre en overvektig. Du kan dessuten ikke dømme hennes kompetanse innenfor jobben sin basert på utseende.

    Du har ingen fordommer mot fedme? Det finnes ikke noe annet er fordommer i det du skriver! Jeg var hele mitt liv sunn, frisk og aktiv. Jeg spiste/spiser et sunt variert kosthold, fritt for sukker, brus, alkohol, junkfood, raske karbohydrater, men jeg spiser karbohydrater. INGENTING skulle tilsi at jeg et ut av det blå i løpet av få mnd’er kom til å legge på meg 35kg. Jeg har vært inn og ut av legekontor og sykehus hvor jeg har fått vite at jeg har hormoner i ubalanse noe som gjør at jeg mest sannsynlig aldri vil bli slank igjen. Mulig jeg i en god periode går ned litt i vekt, men med en gang jeg har en dårlig periode går jeg opp igjen. Og jeg VET at det finnes sånne som deg, som ser en overvektig person og tenker at «H*n må virkelig se å ta vare på seg selv, h*n gjør tydeligvis ikke noe annet en å sitte på rævva å trøkke i trynet!» Jeg trener 4-5 dager i uke, spiser sunt og likevel er jeg nesten 40kg overvektig.

    Min mor har kreft og går på mange sterke medisiner hver eneste dag. Deriblant kortisontabl. som gjør at man legger masse på seg og ser ganske «sprengt» ut i ansikt og kropp, dette er ingenting å gjøre noe med, for hun kan ikke slutte på medisiner som hjelper til å holde henne i livet. Hun har også en veldig sunt og variert kosthold og har alltid vært tynn. Helt til hun ble syk.

    Ingen velger å være overvektig. Joda, det er mange der ute med usunt kosthold. Men det er ikke kun kostholdet som gjør en overvektig. Det er mange andre faktorer som spiller inn på fysisk og psykisk.

    Nå ser jeg at jeg kan ha vært litt krass, men dine uttalelser gjør meg provosert og såret. Jeg vil råde deg til å tenke igjennom ting før du skriver. Offentlig person eller ikke, sånne kommentarer er unødvendige. Og de sårer, for du grer alle under en kam.

    Kanskje det ikke er bevisst eller direkte ment sånn, men du har faktisk fordommer mot dine venner som er overvektige. Du ser faktisk ned på dem pga utseende. Tror du ikke de vil føle seg skuffet og såret over sånne kommentarer?

    Jeg kan ikke utdype det nok: Bruk hodet å TENK! Det er flere sider av en sak.

   17. Lars-Kristian

    CF: Du er jo et kroneksempel på at det jeg skriver er helt riktig, CF 🙂 Tusen takk for denne kommentaren! I og med at du ikke forstår hva jeg mener, så skjønner jeg at du er krass mot meg. Det hadde jeg og vært!

    Det er ikke din feil at du har overvektig, du er ikke lat eller usunn, eller har dårlig viljestyrke sånn som mange hevder overvektige er. Tvert imot, du har bare fulgt de gale kostholdsrådene, og stolt på at de rådene staten har gitt deg skulle føre til god helse. Tusenvis av andre nordmenn gjør akkurat det samme.

    Akkurat det samme kan være årsaken til at Anne Hafstad er overvektig, hun også følger klanskje sine egne og helsedirektoratets råd. Jeg har forresten hele tiden sagt, også i tweeten min, at ligger det medisinske årsaker bak, så beklager jeg.

    Et kosthold basert på mye karbohydrater, uansett hvor «sunnne» og «riktige» de karbohydratene er, vil gjøre at hormonene dine kommer i ubalanse. Det er derfor mange går opp i vekt selv om de tror de spiser riktig. Kroppen er nemlig ikke et lukket system hvor alt som teller er hva som går inn munnen, og hva som blir forbrent. Spiser du mye karbohydrater vil kroppen produsere mye av det anabole hormonet insulin, og i og med at kroppen alltid vil være i balanse mellom anabole hormon og katabole hormon, vil den produsere mer av katabole hormon for å komme i denne balansen. Sånn «ødelegger» mye karbohydrater et hormonsystem.

    Som du ser så har jeg ingen fordommer mot overvektige, tvert om tror jeg svært mange bare følger de gale rådene, i god tro. Du har ikke blitt overvektig fordi du er stillesittende, og heller ikke fordi du spiser drittmat. Du har bare stolt på hva staten har anbefalt deg, og trodd at det var den rette veien til god helse.

    At du tror tweeten min handlet om fordommer, gjør at jeg faktisk blir litt lei meg, for det er faktisk det stikk motsatte. Jeg tror at det i svært mange tilfeller er en plausibel årsak til hvorfor noen er overvektige, og at det ikke skylde usunne matvaner eller latskap.

    Håper du tar deg tid til å lese hele kommentaren min, for da vil du forstå at jeg faktisk ikke har fordommer, men at jeg faktisk er på din side, og tror på en naturlig årsak til overvekt.

   18. Dette er nok helt ut av det blå, men hva er mye karbohydrater? du sier «Et kosthold basert på mye karbohydrater, uansett hvor “sunnne” og “riktige” de karbohydratene er, vil gjøre at hormonene dine kommer i ubalanse.»

    Min samboer har et nokså lavkarbo forkusert kosthold, (Ikke LCHF) hvor han ikke spiser brød/pasta(har ikke gluten allergi men reagerer sterkt på alt mel utenom mandelmel), ligger unna ris og poteter da han legger raskt på seg av dette. men spiser gulrøtter og andre rotgrønnsaker. Da vi ble sammen slang jeg meg på hans «kosthold» da det var enklere å lage en middag enn to, og da var jeg 62 kg (163cm høy, 23% i kroppsfett og er greit trent til å være «dama på gata». Etter 2 uker, raste jeg ned til 56 kg selv om jeg spiste tilsvarende med proteiner og ikke endret treningsrutiner/andre matrutiner. Selv følte jeg ikke at jeg holdt et «strengt» lavkarbo kosthold, jeg drakk både alkohol og spiste smågodt og frukt og unnet meg en muffin/bolle når jeg ikke var med samboeren, mistet jeg allikevel ganske mye vekt og så egentlig skrapa ut (ribbein på ryggen, for store hoftebein, og bein på skuldrene som stakk ut, for å ikke snakke om så ut som «SKRIK» i ansiktet). mistet også mye hår, fikk stygg hud og ødelagte negler.

    Da jeg begynte å spise slik jeg gjorde fra før gikk jeg sakte men sikkert opp til normal vekt igjen og hud og hår kom på plass.Samtidig med denne kostholdendringen var jeg hos legen (både før under og etter) og verdiene var mer negative da jeg spiste mindre karbs enn hva de var før og etter. Eneste konklusjonen jeg kan tenke meg til er at jeg fra før spiste nok karbohydrater til hva kroppen min skal ha og at jeg hadde et godt og variert kosthold. Men når du sier «mye karbohydrater» blir jeg litt usikker hva det tilsier når man ser på et «vanlig», variert kosthold og ikke lavkarbo…Ikke tro jeg snakker negativt om lavkarbo for jeg ser jo dette fungerer for min kjære, men alle snakker så negativt om karbohydrater, jeg tror at jeg «må ha» en viss mengde for å fungere normalt…er jeg helt på tur? 🙂

   19. Lars-Kristian

    Det er jo ganske relativt, sikter egentlig til for mye karbohydrater i forhold til hva hver enkelt tåler :/ Du tåler det jo veldig bra, høres det ut som. Men som en tommelfingerregel, vil jeg si at alt over 50 prosent av det daglige inntaket av kalorier er for mye.

    Kosthold handler egentlig om å finne hva en selv føler seg komfortabel med, og svært mange tåler karbohydrater veldig bra. Jeg kan fint ha et kosthold med over 50 prosent av energiinntaket fra karbohydrater, uten at jeg blir dårlig av det. Men for andre, som for eksempel «CF» (usikker på om det er den tråden du har svart på, men satser på det), kan det være uheldig. To uker er litt kort for å bedømme om et kosthold fungerer eller ikke, ofte trenger kroppen tid for å kunne stabilisere seg. Men er du sunn og frisk, kan du fint spise brødmat til frokost, og moderate mengder pasta/ris/poteter til middag. Jeg tror svært mange lever et tilnærmet lavkarbokosthold, hvis de bare kutter ut brus, godteri og andre sukkerholdige produkter.

    Mye av vekttapet du opplever de første ukene på lavkarbo, er glykogenlagrene som tømmes. De inneholder også mye vann, og du kan derfor fint gå ned 2-3 kilo den første uken. Ut i fra hva du skriver, så har jo du en sunn og helt normal vekt, både før og etter vektnedgangen, så det virker som du tåler kostholdet ditt bra.

   20. om jeg følger tommelfinger regelen din så ligger jeg bra under 🙂 Tusen takk for svar! 🙂

   21. Nei, jeg følger ikke staten kostholdsråd. På 60-tallet fant de ut at et sunt og variert kosthold skulle bestå av 60% karbohydrater, noe som førte til at fedmen ble skutt i været og hadde aldri vært så høyt som på 2000-tallet. Men det er som nå med lavkarbo som det var da med høykarbo: De vet/visste ikke langtidseffekten av kostholdet.

    Jeg spiser ingen form for raske karbohydrater, men jeg spiser karbohydrater i små mengder. (Jeg ser at jeg ikke forklarte meg godt nok om kosthold i forrige innlegg) Det er ikke kostholdet mitt som gjør at jeg har hormonubalanse, det er utelukket for lenge siden. Jeg har prøvd lavkarbo, for jeg er positiv til lavkarbo og tror det har noe for seg, men det passet ikke meg, da jeg ble mye verre av det høye fettinntaket. Så nå har jeg kommet frem til noe som på noen punkter er lavkarbo, men jeg venner kroppen gradvis til karbohydrater.

    Den delen av lavkarbo jeg er mer kritisk til er av typen LCHF der jeg mener man tar inn for mye fett. Denne prøvde jeg også, og endte opp med høyere vekt, høyt blodtrykk, mageproblemer uten like og hyppig migrene.

    «Skal en person som ikke kan ta vare på sin egen helse, fortelle nasjonen hva som er et sunt kosthold?» denne kommentaren lyser fordommer. Fordi du ut i fra bildet antar at hun ikke tar vare på helsen sin, uten at du egentlig vet hvorfor hun er overvektig. Jeg vet du beklaget i ettertid om det var pga medisinske årsaker.

    Jeg kjenner ikke deg, og kan ikke dømme deg ut i fra noe annet enn hva jeg ser du skriver, og måten du ordlegger deg på får det til å virke som om du har fordommer. Jeg tror du har litt fordommer, men jeg skal ærlig innrømme at jeg også kan tenke litt fordomsfullt når jeg ser en svært overvektig person, men jeg får alltid dårlig samvittighet etterpå for jeg vet det ligger mer bak enn latskap og overspising.

    Jeg tror ikke du går rundt med store fordommer, og ser ned på folk som er less fortunate. Men jeg tror du sitter litt fast i lavkarbohysteriet, og mener dette kostholdet er det beste for alle. Noe det ikke er. men jeg skal ikke anta for mye om din person, da jeg ikke har noen forutsetninger for å vite det. akkurat som at du ikke har noen forutsetninger for å vite at Anne Hafstad ikke tar vare på helsen, eller at jeg spiser feil.

    Jeg beklager utbruddet mitt i forrige innlegg, jeg ble provosert og det var sent :p Og forresten, Gratulerer med dagen 🙂

   22. Lars-Kristian

    Det finnes ikke noe kosthold som passer for alle sammen, det er umulig. Lavkarbo er et såpass bredt begrep, og handler egentlig om karbohydratrestriksjon. Hvor mye er opp til hver enkelt. Spiser du et moderat lavkarbokosthold, har du rom for en god del kornprodukter, men like vel ikke i nærheten av hva staten anbefaler.

    “Skal en person som ikke kan ta vare på sin egen helse, fortelle nasjonen hva som er et sunt kosthold?” denne kommentaren lyser fordommer. Fordi du ut i fra bildet antar at hun ikke tar vare på helsen sin, uten at du egentlig vet hvorfor hun er overvektig. Jeg vet du beklaget i ettertid om det var pga medisinske årsaker.

    Jeg brukte dette litt for å skape debatt, og ser at den er på kanten. Det er godt mulig at Anne Hafstad har en eller annen sykdom, men det tror jeg vi skal holde oss for god til å synse rundt.

    Jeg kjenner ikke deg, og kan ikke dømme deg ut i fra noe annet enn hva jeg ser du skriver, og måten du ordlegger deg på får det til å virke som om du har fordommer. Jeg tror du har litt fordommer, men jeg skal ærlig innrømme at jeg også kan tenke litt fordomsfullt når jeg ser en svært overvektig person, men jeg får alltid dårlig samvittighet etterpå for jeg vet det ligger mer bak enn latskap og overspising.

    Jeg skal innrømme at det er lett å ha fordommer mot overvektige, men det handler egentlig mest om uvitenhet. Jeg tror det er et svært sammensatt problem, med ulike løsninger og utfordringer fra person til person. Som i ditt tilfelle kan det være sykdom, i andre tilfeller kan det være feil råd i forhold til hva som er sunt, og i noen tilfeller handler det bare om matvareindustrien som vet hvilke knapper de skal trykke på. Sistnevnte årsake kommer av en enkelt grunn, MAT VEKKER FØLELSER. Jeg har sett dokumentarer hvor forskere studere hjerneaktivitet, og presenterer forsøkspersoner for ulike typer matvarer. Og det som er så spesielt, er at de ulike rettene reagerer ulikt i hjernen. Spesielt fast food, godteri, brus etc, har en påvirkning på hjernen som gjør at vedkommende som ser maten, får lyst på det.

    I de fleste tilfeller tror jeg ikke at overvektige velger det selv, det finnes selvsagt noen unntak, og det er jo synd. Men som jeg har forklart over her, så tror jeg kroppens hormonsystem og hvilke råd vi velger å følge er mest utslagsgivende.

    Det finnes også en liten gruppe som er overvektige pga sykdom, og det er jo egentlig ingen sin feil :/

   23. Henriette

    Jeg håper du leser hva Lars-Kristian skriver her, CF, for det er faktisk veldig sant. Jeg tolker det absolutt ikke som at han har fordommer mot overvektige, faktisk det motsatte. Han hevder jo at det er systemet, og rådene staten gir, som gjør at vi blir det. Du har dermed ingen grunn til å komme med de påstandene du gjør, tvert i mot burde du nesten være glad for at han er på din side. De aller fleste er jo som du tror, fordomsfull mot overvekt.

   24. Kamilla

    Jeg jobber innen kostholdsrådgivning, og møter ofte mennesker i din situasjon, CF. Lars-Kristian har et veldig godt poeng, svært mange av oss tåler ikke et så karbohydratrikt kosthold som det myndighetene anbefaler. Den største årsaken er som i ditt tilfelle, hormonforandringer i kroppen :/

    Synes det er ganske frekt å hevde at Lars-Kristian har fordommer, når det egentlig er det motsatte, at han er kritisk til rådene, ikke ofrene (deg).

   25. Kritiske til rådene forstår jeg, for det er jeg også. Men å skrive at hun tydeligvis ikke tar vare på sin egen helse er fordomsfullt da han ikke vet noe om henne. Mulig han ikke mente det sånn, men det er sånn veldig mange leser det, deriblant meg.

    Jeg har ikke et karbohydratrikt kosthold, så nei det er ikke det som gir hormonforandringer i kroppen min.

   26. Karoline

    Man kan virkelig legge på seg hvis man har andre sykdommer enn livstilsykdommer!
    Jeg har kronisk betennelse i tarmen og før jeg fikk det var jeg vel rundt 60 kg… Etter legene proppet i meg kortison este jeg ut som en ballong! Og la på meg 20 (!!!) kg! Men jeg måtte velge: Bli sengeliggende og være kjempe syk eller godta denne bivirknigen og komme meg på beina!
    Jeg kjøpte lavkarbo bøker og kjørte på med det, men det hjalp ikke!
    Og trening med den type sykdom kan man se langt etter da energi nivået er på bund!!
    Etter 3 år kan jeg endelig komme meg fint gjennom dagen uten å måtte sove 2 timer etter jobb og kan endelig trene meg rolig opp igjen.
    Så det at du gjorde dette på twitter med en dame som kanskje har litt ekstra på kroppen uten at du vet grunnen, gjør meg kjempe lei meg!
    Jeg HATER de ekstra kiloene jeg må dra på! Og hadde du møtt meg på gata så hadde du sikkert bare tenkt at hun der var feit, men hun har seg selv og takke 🙁

   27. Lars-Kristian

    Hvis du hadde fulgt med, Karoline, hadde du fått med deg at jeg også skrev at hvis det var sykdom som lå bak, var det plausibel grunn.

    Så nei, jeg hadde ikke tenkt det om jeg traff deg på gate. Det er du som har fordommer, ikke jeg.

 16. Hei

  Jeg har lsyt å starte på lavkarbo, ikke for å gå ned i vekt, men bare for å være stabil i blodsukkeret etc etc, i den forbindelse har jeg gjort en del research og havnet også innom din blogg. Jeg har i utgangspunktet lest faglitteratur og noen blogger for å få innblikk i «personlige erfaringer». Som deg er jeg slank og normalt trent, men frykter kun en ting før jeg evt. legger om kostholdet mitt så «dramatisk»: Høyere kolestrol etter at jeg begynner på lchf, har du noen erfaring med det? Så ikke du hadde skrevet noe om akkurat den biten.

  https://www.dagensmedisin.no/nyheter/lavkarbo-mest-uheldig-for-normalvektige/?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified

  https://www.dagensmedisin.no/nyheter/hjertesykdom-av-lavkarbo/?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified

  1. Lars-Kristian

   Det der kan jeg fortelle deg er reinspikka tøv. Jeg kjenner mange som lever lavkarbo og er normalvektige, ingen av de har merket noe til dette. Det er dog normalt med en liten økning i kolesterolet, men da det gode kolesterolet, HDL. Å ha høye kolesterolverdier, sier ingenting om helsetilstanden til et menneske. Faktisk levere mennesker med høyt kolesterol lenger enn mennesker med lavt. Det er også viktig å se på strukturen til kolesterolt, og hvordan det er oppbygd. Spiser du mye mettet fett, får du kolesterol som er svært motstandsdyktig mot oksidasjon.

   Det som kan skje, er at du vil oppleve en økning i kolesterolet de første 2-4 månedene, før det faller ned og stabiliserer seg. Det skjedde med meg 🙂

   1. Jeanett

    Hei. Jeg og mannen min går på lavkarbo. Mannen min har/hadde diabetes, men langtidsblodsukkere har stabilisert deg på 5-6 som er vanlig. Han er generelt blitt mye friskere og gått ned mange kilo. Begynt å trene har han å ;). Får mye energi. Jeg derimot har det ikke like «greit». Jeg har ME og har ikke merket noe til mer energi 🙁 vekta er akuratt den samme som for ca ett årsiden, da vi startet opp. Men omkretsen har blitt mindre:). Ikke bare se på vekt, men mål deg også!! Masse lykke til!

   2. Lars-Kristian

    Så fantastisk bra å høre 🙂

    Nå er jeg ingen lege, og vet ikke hvordan det fungerer med ME. Men sånn jeg har oppfattet det så er vel det litt mer udefinerbart og vanskelige å gjøre noe med enn diabetes?

   3. Jeanett

    Ja det har du rett i ;). Skulle bare ønske å få litt mere energi! Men det er veldig hyggelig å lese om Caroline alt hun får til, det er inspirerende!

   4. Ninetta Bagarelli

    Hiver meg på Lars-Kristian sin tråd, i håp om at han titter innom igjen;-)
    Lars-Kristian, jeg nevnte tidligere at legen min ikke ville sjekke blodverdiene mine, fordi omlegging av kost, og hjertebank/høy puls ikke var god nok grunn. Skal snart til Sør-Europa, og skal da ta full sjekk privat. HVA skal jeg be legen sjekke ? Skjønner jo at jeg ikke be om hundrevis av blodprøver.

   5. Lars-Kristian

    Nina Bagarelli: Det viktigste er at du får vite HDL, LDL og Triglyceridnivået 🙂

   6. Ninetta Bagarelli

    Tusen takk:-)

   7. Lars-Kristian

    Hvis du er interessert i kolesterol, anbefaler jeg på det varmeste at du leser boken «Det store kolesterolbedrageriet». Den er skrevet av en hjertelege fra Skottland, og stiller spørsmålstegn ved hele kolesterolhypotesen. Samtidig setter den søkelys på legemiddelindustrien, som i beste fall tjener milliarder på medisiner som faktisk kan virke mot sin hensikt. Da spesielt statiner, som blir brukt i behandling av høyt kolesterol.

   8. Siden det alt er lavkarbosnakk her; vet du hr sagt at du fikk vondt i magen av brød osv, Caroline. Gikk dette over da du begynte på lavkarbo? Jeg får ekstreme smerter i magen og blir svimmel, men gidder ikke dra til legen, hah:p holder meg unna matvarer med gluten, og da blir det bedre. Men da lurer jeg på om dine oppskrifter er glutenfrie? Har bakt litt selv, men har blitt så utrolig mye frø, at jeg får bare knekkebrød, hehe.

   9. Fotballfrue

    Jeg kjenner det godt hvis jeg spiser mye brød, ja 🙁 Kan fort høres ut som glutenallergi, hvis du merker bedring ved å holde deg unna det.

    – C

 17. Cecilie

  Hei du! Hva heter den blomsten du har i muggen? Den rosa 🙂 Om jeg kan spørre 🙂 Er det nellik?
  Takk for svar!

  1. Fotballfrue

   Ja, nellik 😀

   – C

 18. Lyckliga Ingrid

  For et fint sommerservise! Jeg ble skikkelig glad når jeg så det, og fikk lyst å kjøpe det med én gang haha! Ser at det blir mye «synsing» om arbeidsdagene dine. Jeg synes at du er kjempe flink! Om du jobber 12 timer eller om du jobber 4 timer, så påvirker det ikke kvaliteten på bloggingen din, og det skal du ha cred for. Det er jo ikke uten grunn at du har Norges mest leste blogg! Selv jobber jeg 11 timers dag, men når man legger dagen opp selv, kan man ta seg tid til andre ting også. Som å lese blogger og drikke kaffe.:)

  Lykke til med bakingen, det blir garantert suksess!

  1. Fotballfrue

   Takk, søteste deg! Herlige ord å få 🙂 Og du er ikke annet enn veldig flink som jobber såpass mye 🙂

   Klemmer 🙂

 19. Så fine bilder, nydelig servise 😀 Gleder meg til flere innlegg, ligger med 39 feber og har absolutt ingenting å gjøre ..

  1. Fotballfrue

   Uff, kjære deg <3 God bedring <3

 20. Kan du Lage et innlegg om hvordan du fikser øyenbrynene dine?
  Du er perfekt <3

 21. hei! liker bloggen din veldig godt og har lest den en stund nå, men ikke kommentert. er det sånn at du ikke trener så mye som før? isåfall synes jeg at det er en bra ting, synes det var i overkant av mye en periode her. hehe, stå på Caroline 🙂

  1. Fotballfrue

   Så bra at du liker den 🙂

   Jeg trener like mye som før, ca 5-7 timer i uka.

   – C

 22. Jeg synes måten du takler kritikk på er så beundringsverdig, og helt ærlig tror jeg at det er en eller annen form for misunnelse bak hver eneste stygge kommentar. Når folk faktisk innser hva du har oppnådd, må det være svært kjedelig å se på sine egne A4-liv, og prøver derfor å få seg selv til å føle seg bedre ved å plukke på dine feil. Det å takle all dritten er jo en heltidsjobb i seg selv.

  Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg aldri kunne tenkt meg en sånn type jobb som du har, men jeg ser opp til deg allikevel. Jeg begynner mest sannsynlig på en MSc i petroleumsfag til høsten og vil gjerne reise rundt om i verden å forske innen dette feltet. Du må vite det at du inspirerer meg på grunn av at du er så målbevisst og bestemt, og når jeg ser alt det harde arbeidet du har gjennomført… Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet.

  Stå på, Caroline. Og husk: du vet du har gjort deg bemerket når folk snakker dritt om deg 😉

  Stor sommerklem!

 23. hahahahaha…at det ingen ende tar da Caroline…. alt maset om arbeidsdager, ferie osv… skulle nesten tro du var lærer, som meg! Hører bare pes om hvor LITE vi jobber og hvor MYE ferie vi har!!!!! Jeg pleier å svare med at da burde de jo valgt samme yrket selv da, om det er så fantastisk. Du får prøve samme frasen og se hva som skjer;) hohohohoho..skjønner godt du blir forbannet og svarer tilbake, usaklig tull skal ikke stå usagt!!!!!!!!

 24. Hei Caroline! 😀
  Endelig kom boken din i posten min! jeg mottok den idag, og har allerede lest gjennom den! For en utrolig inspirerendes og fin bok! Mange fine bilder og gode tekster! Må si jeg er veldig imponert! Er fast leser av bloggen din, og gleder meg like mye til å klikke meg inn her hver gang! Du virker som en fantastisk god person, og jeg henter mye inspirasjon og motivasjon fra deg! Gleder meg kjempe masse til å kunne prøve ut noen av disse oppskriftene. Du har en fantastisk fin blogg. Stå på Caroline, du fortjener det beste!
  Ha en fin dag videre!

  1. Fotballfrue

   Men i all verden. Slutt å link til disse tullete sakene :p LK svarte på den lenger oppe. Denne forskningsrapporten er basert på et spørreskjema som ble sendt ut ved studiestart, 15 år senere sjekket de hvordan det hadde gått med vedkommende.

   Foreslår at du setter deg inn i fakta, før du helt rått sluker hva media serverer deg.

   – C

 25. Nydelig!

 26. tine vimsa

  WOW! må le av alle de stygge kommentarene med et big LOL! heretter synes jeg også du skal bare skrive LOL på alle de sprø kommentarene søteste Caroline 🙂

 27. Hei Caroline! Dette har ikke noe med innlegget å gjøre, men håper du vil svare likevel 🙂
  Jeg har kjøpt boken din, selv om jeg ikke går på lavkarbo. Oppskriftene jeg har prøvd så langt er skikkelig gode 🙂 Igår lagde jeg musly’en din. Til den har jeg et spørsmål: Kan jeg kutte ut eller skjære ned på raspoljen? Jeg synes det blir litt mye fett, når man tenker på at jeg også spiser karbohydrater, pluss at jeg synes det smakte litt olje av muslyen.. Selv om den som ssagt også smakte godt 🙂 Håper du vil svare meg! ha en fin kveld. Klem

  1. Fotballfrue

   Du kan godt kutte ned på rapsoljen hvis det smakte for mye olje, for det er det ikke meningen at den skal gjøre 🙂

   – C

   1. Ok, takk for svar 🙂
    Samtidig vil jeg spørre deg om en annen ting.. Nå som jeg ikke går på lavkarbo, vil det så være sunt eller ikke sunt å ha noen måltider som er lavkarbo? Hvis jeg vil litt ned i vekt? kan det hjelpe meg til å gå ned i vekt? Eller vil jeg så gå opp i vekt?

    På forhånd, takk! Klem

   2. Fotballfrue

    Du kan fint spise lavkaromåltider selv om du ikke er på lavkarbo. Det vil ikke automatisk hjelpe deg ned i vekt, da må du se på det totale kostholdet ditt. Hvor mye spiser du, hva spiser du, etc. Kosthold er ikke så komplisert som folk tror, det handler bare om å moderere seg 🙂

    – C

 28. Nå har jeg startet på lchf! har gått på det nå i 3 dager, woho! merker allerede forskjell pga jeg har slitt med mageproblemer og nå kjennes magen allerede bedre ut! Nå står lasagnen din i ovnen og kjøkkenet lukter fantastisk! Gleder meg til å prøve flere oppskrifter! Tusen takk for oppskriftene dine, de har vært i stor hjelp!

 29. Jeg elsket serviset ditt! Et lite tips hvis noen ønsker ett i samme stil til en kanskje billigere pris og lett tilgjengelig, så finnes det et fint på Nille, faktisk 🙂

 30. Nydelig servise!

 31. Hei. Jeg har nettopp fått i hus to stk Love Seat stoler fra TM Design, de er bare helt nydelige. Men jeg har nå søkt overalt etter slike skåler for å ha under hjulene. Leser her at du har kjøpt slike og mitt spm er HVOR, HVOR, HVOR???? Gulvet vårt skriker etter beskyttelse:-)

  1. Fotballfrue

   Nei, vi har ikke kjøpt ennå :/ Men tror du får det hos helt vanlige møbelforretninger 🙂

   – C

 32. Hei C 🙂

  Bruker du også middagstallerkner fra Greengate? Og hvor er den lyserosa musliskålen fra?
  På forhånd takk for svar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *